Nettituonti, käyttöohjeet yksityishenkilön postitullaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nettituonti, käyttöohjeet yksityishenkilön postitullaus"

Transkriptio

1 Nettituonti, käyttöohjeet yksityishenkilön postitullaus

2 ETUSIVU Nettipalvelun etusivulla on yleistä tietoa sovelluksesta, järjestelmätiedotteet sekä puhelinpalvelun tiedot. Etusivulla voit valita käyttöliittymän kielen (oletuksena suomi, vaihtoehtona ruotsi). Nettituontipalvelun käyttäminen edellyttää tunnistautumista. Sinulla pitää olla verkkopankkitunnukset, että pystyt käyttämään tätä palvelua. Kirjaudu sisään nettituontiin linkistä Yksityishenkilö. Tunnistautuminen-sivulla on niiden pankkien logot, joiden verkkopankkitunnuksilla voi tunnistautua palveluun. Linkistä Tutustu palvelun käyttöehtoihin voit etukäteen tutustua käyttöehtoihin, jotka sinun pitää hyväksyä kirjautuessasi palveluun. Linkistä Lisätietoa tullauksesta ja tästä palvelusta avautuu valintalista, josta löydät käyttöohjeiden lisäksi linkkejä Tullin internet- sivuille.

3 ETUSIVU Sisäänkirjautumisen jälkeen kaikilla sivuilla on näkyvissä, missä vaiheessa ilmoituksen käsittelyä olet. Etusivulla näkyy aina Valitse ilmoitus- tekstin jälkeinen nuoli keltaisella värillä. Aloita uuden tulli-ilmoituksen tekeminen valitsemalla Uusi postitullaus. Valitse Uusi postitullaus, jos olet saanut Itellasta/ Posten Ålandilta saapumisilmoituksen. Valitse Uusi rahtitullaus, jos olet saanut kuljetusliikkeeltä ilmoituksen, jossa on ilmoitettu kuljetuksen numero tai muu saapumistunnus. Jos olet tehnyt tässä palvelussa aiemmin tulli-ilmoituksen/ tallentanut luonnoksen, voit tehdä uuden tulli-ilmoituksen myös kopioimalla pohjaksi aiemmin tekemäsi ilmoituksen tai tallentamasi luonnoksen. Voit valita tällä sivulla listatuista ilmoituksista tai käyttää Haku-sivun hakutoimintoja etsiäksesi kopioitavan tulli-ilmoituksen. Jos haluat kopioida ilmoituksen, paina Kopioipainiketta. Ilmoituksia, joiden tila on Virheellinen, ei voi kopioida uuden ilmoituksen pohjaksi. Jos olet tallentanut luonnoksen, voit tehdä uuden tulli-ilmoituksen myös painamalla Avaa-painiketta haluamasi luonnoksen kohdalla ja jatkamalla ilmoitustietojen syöttämistä. Huomioi, että jos avaat tallentamasi luonnoksen ja lähetät tulli-ilmoituksen Tulliin, et voi enää käyttää samaa luonnosta uuden ilmoituksen pohjana. Vireillä olevat ilmoitukset -otsikon alla näytetään kaikki tässä palvelussa Tulliin lähetetyt tulli-ilmoitukset, joiden käsittely on vielä kesken. Ilmoitus voi olla seuraavissa tiloissa: Käsittelyssä, ilmoitus vaatii Tullin käsittelyä ennen päätöksen laatimista, odota Tullin toimenpiteitä, ilmoitukselle ei voi tässä vaiheessa tehdä mitään Virheellinen, ilmoitusta pitää korjata ja lähettää korjattu ilmoitus Tulliin Vahvistettava, Tulli on laskenut ilmoitustietojen perusteella verot. Tiedot pitää vahvistaa tai ilmoitusta pitää korjata, jos huomaat, että aiemmin lähettämäsi tiedot olivat väärin Maksamatta, vahvistamisen jälkeen laadittu tullauspäätös, joka pitää maksaa Viimeisimmät päätökset- otsikon alla näytetään kaikki tässä palvelussa Tulliin lähetetyt tulli-ilmoitukset, joiden käsittely on päättynyt.

4 Luonnokset-otsikon alla näytetään kaikki tässä palvelussa tallentamasi luonnokset YLEISIÄ OHJEITA Voit vaihtaa palvelun kielen (suomi, på svenska) sivun yläreunasta. Puhelinpalvelusta saat apua palvelun käyttämiseen, numero on esillä joka sivulla. Haluamallesi sivulle voit siirtyä myös suoraan sivuvalikosta, mutta tällöin sivulle tehdyt muutokset eivät tallennu. Ohjeruudussa on palvelun käyttöön liittyviä lisäohjeita. Saat ohjeet näkyviin Näytä ohje -valinnalla ja pois näkyvistä Piilota ohje -valinnalla. Päivämäärä-kenttien vieressä on kalenteri, josta voi valita halutun päivämäärän. Päivämäärän voi myös syöttää suoraan päivämääräkenttään, päivämäärän tulee olla muodossa pp.kk.vvvv (esim ) abc= kun tällaiseen kenttään kirjoittaa haluamastaan koodista tai koodin kuvaustekstistä vähintään 2 merkkiä, alle ilmestyy valikko, josta voi valita haluamansa vaihtoehdon. Sovellus tuo näkyviin kaikki ne vaihtoehdot, joissa esiintyy kyseinen kirjainyhdistelmä (esim. alkuperämaan ollessa Venäjän federaatio, kenttään voi alkaa kirjoittamaan ru tai ve). Mitä useamman merkin kirjoittaa, sitä helpommin oikea vaihtoehto löytyy. Valintalistan nuolta painamalla saa listan valittavista vaihtoehdoista. Valinta tehdään napsauttamalla hiirellä haluttua kohtaa. Kenttään voi myös syöttää tekstiä, jolloin kenttään tuodaan se valinta, jonka ensimmäinen kirjain alkaa tekstikenttään syötetyllä kirjaimella.

5 Painamalla Edellinen-painiketta pääsee edelliselle sivulle. Mikäli sivulta puuttuu pakollisia tietoja, nettituonti huomauttaa pakollisten tietojen puuttumisesta. Painamalla Peruuta-painiketta kenttiin syötetyt arvot tyhjenevät, mikäli kentät ovat olleet tyhjiä. Jos kentissä oli aiemmin syötettyjä tietoja ja arvoja muutetaan, peruutapainike palauttaa aiemmin syötetyt arvot. Painamalla Seuraava-painiketta pääsee seuraavalle sivulle Nettituonti tarkistaa ennen seuraavalle sivulle siirtymistä, että pakolliset tiedot on syötetty. Painamalla Tallenna luonnoksena -painiketta syötetyt keskeneräisen ilmoituksen tiedot tallentuvat ja ilmoituksen tietojen syöttämistä voi jatkaa myöhemmin. Tallennuksen yhteydessä ilmoitus saa yksilöllisen NETT-alkuisen tunnistenumeron, jolla ilmoitus voidaan hakea myöhemmin käsittelyyn. Tallennettu luonnos löytyy tallennuksen jälkeen etusivulta Luonnokset- otsikon alta.

6 YLEISIÄ OHJEITA, VIRHEILMOITUKSET Palvelu ohjaa virheiden korjaamista. Virheilmoitukset esitetään useimmiten sivun yläreunassa. Kun olet tehnyt ilmoituksen ja lähettänyt sen Tulliin, ilmoituksen pääsivulle voi tulla kohtaan Päätökset, ilmoitukset ja lisäselvityspyynnöt Tullin lähettämä pdfmuotoinen virheilmoitus. Avaa pdf-tiedosto, katso mitä tietoja pyydetään korjaamaan, siirry korjaamaan oikea kohta sivuvalikon kautta ja lähetä korjattu ilmoitus Tulliin.

7 SAAPUMISTUNNUS (Postitullaus) Syötä Saapumistunnus ja Saapumispäivä, jotka mainitaan Itellan/Posten Ålandin saapumisilmoituksessa. Huomioithan, että posti säilyttää pakettia tietyn säilytysajan varastossaan. Linkki säilytysaikoihin: Lähetysmaa Valitse maa, jota tavara on lähetetty. Tavara on tuotu Oletusarvona Manner- Suomeen. Valitse Ahvenanamaalle, jos tavara on tuotu sinne. Kyseessä on Uusi postitullaus Tämä on oletusarvona Korvaava tuote palautetulle tavaralle Valitse tämä, jos olet nyt tullaamassa tavaraa, jonka olet tullannut jo aiemmin Suomeen ja olet palauttanut sen lähettäjälle korvattavaksi toisella samanlaisella tavaralla Korjattu tavara, maksuton (esim. takuukorjaus) Valitse tämä, jos olet nyt tullaamassa tavaraa, jonka olet tullannut jo aiemmin Suomeen ja olet palauttanut sen lähettäjälle korjattavaksi maksuttomana esim. takuukorjauksena Korjattu tavara, maksullinen (aiheutunut korjauskustannuksia) Valitse tämä, jos olet nyt tullaamassa tavaraa, jonka olet tullannut jo aiemmin Suomeen ja olet palauttanut sen lähettäjälle korjattavaksi ja olet maksanut korjauksesta. Alkuperäisen tuonnin tullausnumero Näkyvissä vain, jos tavara on tullattu jo aiemmin. Syötä alkuperäisen tuonnin tullausnumero, jolla tämä tavara aiemmin tullattiin Tavaran arvon osoittava asiakirja Valitse asiakirja, jonka tietoihin ilmoittamasi tiedot perustuvat. Muut lähetyksen asiakirjat

8 Jos lähetykseen kuuluu muita asiakirjoja, ilmoita ne tässä. Lisää seuraava -painike Paina tätä ainoastaan silloin, jos haluat ilmoittaa vielä muita lähetykseen liittyviä asiakirjoja. TOIMIJATIEDOT Vastaanottajan tiedot Syötä tietosi pyydetyssä muodossa

9 Sähköposti Ilmoita sähköpostiosoitteesi. Tulli lähettää tähän osoitteeseen tietoja ilmoituksen käsittelyyn liittyvistä vaiheista. Lähettäjän tiedot Kirjoita lähettäjän eli sen yrityksen tai yksityishenkilön nimi, jolta olet tavaran ostanut tai saanut lahjaksi. Löydät tiedon tilausvahvistuksesta tai muusta tavaran lähettäjältä saamastasi asiakirjasta Lähettäjä on Oletusarvona on yritys. Valitse yksityishenkilö, jos lähettäjänä on yksityishenkilö.

10 TAVARAN 1 TIEDOT (Manner-Suomi) Tavaran 1 tietoihin syötetään yhteen tavaraan (tullinimikkeeseen) liittyvät tiedot. Jos ilmoitat useita eri tavaroita, syötä ensin ensimmäisen tavaran tiedot ja valitse seuraavalla sivulla Lisää uusi tavara. Jos et tiedä tavaran koodia: 1. valitse tavara valintalistalta ja ilmoita valmistusmaa. 2. jos et löydä tavaraa valintalistalta, kysy oikea koodi Tullin palvelunumerosta p (ma-pe klo 8-18) ja syötä koodi, tavaran kuvaus ja valmistusmaa. Huom! Jos et löydä tavaraa valintalistalta, älä valitse samankaltaista tavaraa, vaan soita Tulliin ja selvitä oikea koodi. Jos tiedät tavaran koodin (10-numeroinen nimike): syötä sivun alaosaan tavaran koodi (nimike), kuvaus ja valmistusmaa. Alv% Yleisin alv-prosentti 24% on oletusarvona. Jos ilmoitat alennetun alv-prosentin, Tulli tarkistaa aina voidaanko tuotuun tavaraan soveltaa alennettua alvverokantaa. Esim. elintarvikkeiden ja ravintolisien alv on 14% ja kirjojen ja taide-esineiden alv on 10%. Jatka-painike Painamalla Jatka-painiketta pääset seuraavalla sivulle ilmoittamaan loput Tavaran 1 tiedot.

11 Postipaketin tullaus TAVARAN 1 TIEDOT Pääset muokkaamaan edellisellä sivulla ilmoittamiasi tietoja painamalla Muokkaa tietoja -linkkiä. Nettipalvelu tarkistaa nimikkeen oikeellisuuden ja nimikkeen vaatimat paljoudet suoraan TARIC-tietokannasta. Mikäli nimikkeeseen liittyy Taricin mukainen lisäpaljouden ilmoittaminen, nettituonti tuo näkyville kentän, johon lisäpaljous syötetään. Nettituonti kertoo syötettävän kentän perässä, mikä lisäpaljousyksikkö kyseiselle nimikkeelle tulee ilmoittaa. Hinta Ilmoita tavaran hinta ilman posti/rahtikuluja. Jos sinulla on koko lähetykselle vain yksi hinta, merkitse se tähän. Posti/käsittelykulut Syötä lähetyksen posti- ja/tai käsittelykulut yhteensä, jos ne on erikseen ilmoitettu lähetykseen liittyvässä asiakirjassa. Mikäli tuonti- ilmoitukseen sisältyy useita tavaroita, uuden tavaran

12 pääsee lisäämään painamalla Lisää uusi tavara -painiketta. (Tavaraerän poistaminen onnistuu Tavaralista välilehdellä, painamalla poistettavan tavaraerän kohdalla Poista painiketta) TAVARALISTA Tavaralistalla näytetään yhteenveto syötetyistä tavaroista. Tavara- tekstiä painamalla pääsee siirtymään tavaraerän tietoihin korjaamaan tietoja ennen lähettämistä. Uusia tavaroita pääsee syöttämään painamalla Lisää seuraava tavara -painiketta. Syötettyjä tavaraeriä voi poistaa painamalla Poistapainiketta. LÄHETYSSIVU Valmiin tuonti- ilmoituksen lähettäminen Tulliin tapahtuu lähetyssivulta painamalla Lähetä ilmoitus Tulliin - painiketta.

13 Kun olet painanut Lähetä painiketta, nettituonti tarkistaa ennen ilmoituksen lähettämistä sivukohtaisesti koko ilmoituksen tiedot, että pakolliset tiedot on syötetty. Mikäli pakollisia tietoja puuttuu tai löytyy virheitä, nettituonti ilmoittaa virheestä ja pyytää korjaamaan virheet ennen ilmoituksen lähettämistä. Voit korjata virheen siirtymällä sivuvalikosta sivulle, jossa virhe esiintyy. Ilmoituksen sivuilla voi liikkua myös Edellinen ja Seuraava -painikkeilla. Virheen korjaamisen jälkeen pääset lähettämään ilmoituksen painamalla Lähetyssivulla Lähetä ilmoitus Tulliin -painiketta. Kun olet lähettänyt ilmoituksen Tulliin, Tulli lähettää aina vastauksen. Jatka saamasi vastauksen mukaan. Liitetiedostot Voit liittää ilmoitukseesi tiedostoja kuten kauppalasku, ostokuitti, tilausvahvistus jne. Asiakirjojen liittäminen voi nopeuttaa ilmoituksen käsittelyä tullissa. Sallitut tiedostotyypit ovat jpg, jpeg, pdf ja gif. Tiedoston maksimikoko on 1000 kilotavua. LÄHETYSSIVU, ilmoitus käsittelyssä

14 Ilmoitus on Tullin käsittelyssä. Tulli käsittelee ilmoituksen, ja lähettää sen jälkeen sinulle tiedon käsittelyn etenemisestä. Et voi muuttaa mitään ilmoituksen tietoja, silloin kun ilmoitus on Tullin käsittelyssä. Pääset palaamaan etusivulle painamalla Palaa palvelun etusivulle -painiketta.

15 TIETOJEN VAHVISTAMINEN Tällä sivulla esitetään antamiesi tietojen perusteella lasketut verot ja maksut. Tarkista ilmoittamasi saapumistunnus ja muut tiedot. Ilmoittamasi posti- ja rahtikulut on lisätty Tavaran 1 arvoon. Voit vahvistaa tiedot painamalla Vahvista päätös - painiketta. Huomioi, että vahvistamisen jälkeen et voi enää korjata tulli-ilmoitusta tässä palvelussa. Jos huomaat tiedoissa virheitä, siirry korjaamaan tietoja painamalla Korjaa ilmoitusta -painiketta.

16 Maksaminen, postipaketin tullaus MAKSAMINEN Voit valita allaolevista vaihtoehdoista: Maksu verkkopankissa tämän nettipalvelun kautta (Tämä on Tullin suosittelema vaihtoehto) Voit maksaa tullauspäätöksen verkkopankissa samalla asiointikerralla tämän nettipalvelun kautta. Maksamisen jälkeen Tulli ilmoittaa välittömästi Itellalle / Posten Ålandille, että postipaketin saa toimittaa asiakkaalle. Maksu tullitoimipaikan kassaan Jos maksat tullauspäätöksen Tullin toimipaikassa, Tulli ilmoittaa myös tässä tapauksessa Itellaan/Posten Ålandiin välittömästi maksamisen jälkeen, että tavaran saa toimittaa asiakkaalle. Maksu pankissa tai verkkopankissa muuten kuin tämän palvelun kautta Jos maksat tullauspäätöksen pankin tiskillä tai verkkopankissa muuten kuin tämän nettipalvelun kautta, saat Tullin tilinumeron ja maksuviitteen tullauspäätöksestä. Maksutiedot välittyvät pankista Tulliin muutaman päivän viiveellä, ja Tulli ilmoittaa vasta tämän jälkeen Itellaan/Posten Ålandiin, että tavaran saa toimittaa asiakkaalle.

17 Tullauspäätös maksettu Kun tieto maksetusta laskusta on tullut Tulliin, saat nettipalveluun ilmoituksen siitä, että Tulli on tiedottanut Itellaa asiasta ja voit jäädä odottamaan postipakettia kotiin. Maksaminen eräpäivän jälkeen Jos painat Maksa verkkopankissa -painiketta eräpäivän jälkeen, sivulla näkyy huomatus Eräpäivä on ylittynyt! Soita Itellalle / Postin Ålandille ja kysy, onko paketti jo palautettu lähettäjälle ennen kuin maksat tullauspäätöksen. Jos paketti on jo palautettu, soita Tulliin ja pyydä mitätöimään tulliilmoitus. Jos pakettia ei ole palautettu, soita Tullin ja selvitä maksettavien korkojen määrä.

18 HAKUSIVU Hakusivulla voidaan hakea tässä palvelussa laadittuja tulli-ilmoituksia tai luonnoksia seuraavin hakuehdoin: Ilmoituksen jättöväli Valitse päivät kalenterista tai syötä päivämäärät pp.kk.vvvv- muodossa. ilmoituksen jättöväli- kohdassa on annettava vähintään alku- tai loppupäivämäärä. Jos annat vain alkupäivämäärän, haetaan kaikki kyseisen päivämäärän jälkeen laaditut ilmoitukset. Jos annat vain loppupäivämäärän, haetaan kaikki ennen kyseistä päivämäärää laaditut ilmoitukset. Helpoin tapa tehdä hakuja on valita haluttu päivämääräväli ilmoituksen jättöväliksi. Voit rajata haettavien ilmoitusten määrää valitsemalla Tarkenna hakua valintalistalta haettavien ilmoitusten tilan. Voit valita vain yhden tilan per haku. Tullausnumero Syötä tullausnumero. Jos hakuehdoksi on annettu tullausnumero, ilmoituksen jättöväliä ei tarvitse syöttää Haku tehdään hakutekijöiden syöttämisen jälkeen painamalla Haepainiketta. Mikäli hakua vastaavia tuloksia ei löydy tai hakuehdoissa on puutteita, nettituonti huomauttaa virheestä. Tyhjennä-painike tyhjentää syötetyt hakutekijät näytöltä sekä suoritetun haun tulokset.

19 HAKUTULOKSET Hakua vastaavat tulokset esitetään hakunäytöllä. Hakutuloksissa näytetään ilmoituksen yksilöivä tunniste, NETTalkuinen- tai tullausnumero Ilmoituksen voi avata joko painamalla tunniste-linkkiä tai painamalla Avaa-painiketta Ilmoituksia voi kopioida uuden ilmoituksen pohjaksi painamalla Kopioi-painiketta. Kopioitu ilmoitus avautuu Postitullauksessa Saapumistunnus-välilehdelle ja Rahtitullauksessa Ilmoitustiedot-välilehdelle, josta ilmoituksen tietoja voi täydentää ja muuttaa halutun mukaisiksi. Virheellinen tilassa olevia ilmoituksia ei voi kopioida uuden ilmoituksen pohjaksi. Luonnos tilassa olevia tuonti-ilmoituksia voi poistaa painamalla Poista-painiketta. Sivun alalaidassa näytetään millä hakutulossivulla käyttäjä parhaillaan on (esim. Sivu 1/3). Linkeistä pääsee siirtymään hakutuloksissa joko sivu kerrallaan tai suoraan joko ensimmäiselle tai viimeiselle sivulle.

Nettituonti, käyttöohjeet yksityishenkilön rahtitullaus

Nettituonti, käyttöohjeet yksityishenkilön rahtitullaus Nettituonti, käyttöohjeet yksityishenkilön rahtitullaus 11.04.2013 ETUSIVU Nettipalvelun etusivulla on yleistä tietoa sovelluksesta, järjestelmätiedotteet sekä puhelinpalvelun tiedot. Etusivulla voit valita

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Postitullaus Yksityishenkilöt Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuonti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner- Suomesta) ja

Lisätiedot

Nettituonti, käyttöohjeet yritykset

Nettituonti, käyttöohjeet yritykset Nettituonti, käyttöohjeet yritykset 28.1.2014 ETUSIVU Nettipalvelun etusivulla on yleistä tietoa sovelluksesta, järjestelmätiedotteet sekä puhelinpalvelun tiedot. Etusivulla voit valita käyttöliittymän

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Rahtitullaus Yksityishenkilöt Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuonti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner-Suomesta) ja muualta

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Postitullaus Yritykset Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuontiilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner-Suomesta) ja muualta verorajan

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Rahtitullaus Yritykset Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuontiilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner-Suomesta) ja muualta verorajan

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Postitullaus Yritykset Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuonti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner- Suomesta) ja muualta

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Rahtitullaus Yritykset Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuonti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner-Suomesta) ja muualta

Lisätiedot

Nettivienti, käyttöohjeet

Nettivienti, käyttöohjeet 1 Nettivienti, käyttöohjeet 8.11.2013 ETUSIVU Nettipalvelun etusivulla näkyy yleistä tietoa sovelluksesta, linkki käyttöehtoihin ja käyttöohjeisiin, linkki Taric-hakuun sekä järjestelmätiedotteet ja puhelinpalvelun

Lisätiedot

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely 10.8.2009 10.8.2009 1 Viennin netti-ilmoittaminen 1. Kaikkien käyttäjien sivut ja toiminnot Tunnistamattomana käyttäjänä ilmoituksen tekijä saa ilmoituskohtaisen

Lisätiedot

Poistuvan tavaran netti-ilmoittaminen

Poistuvan tavaran netti-ilmoittaminen Poistuvan tavaran netti-ilmoittaminen Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Saapuminen

Lisätiedot

Yleisilmoitus nettipalvelussa

Yleisilmoitus nettipalvelussa Yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Yleisilmoitus tehdään

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa

Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Purkaustulos-ilmoitus

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Valmisteveroilmoituspalvelu, Satunnaiset VETUMA-tunnistautuneet verovelvolliset, käyttöohje

Valmisteveroilmoituspalvelu, Satunnaiset VETUMA-tunnistautuneet verovelvolliset, käyttöohje Verohallinto Valmisteveroilmoituspalvelu - Vetuma kirjautuneen käyttöohje 1 / 36 Valmisteveroilmoituspalvelu, Satunnaiset VETUMA-tunnistautuneet verovelvolliset, käyttöohje Sisällys KIRJAUTUMINEN PALVELUUN...

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Saapumisen esittämisilmoitus nettipalvelussa

Saapumisen esittämisilmoitus nettipalvelussa Saapumisen esittämisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Saapumisen

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot

Sisällysluettelo HOITO- JA LÄÄKITYSILMOITUKSEN TÄYTTÖOHJE

Sisällysluettelo HOITO- JA LÄÄKITYSILMOITUKSEN TÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Lyhyesti... 2 Yleisimmät kysymykset... 3 Hoitoilmoituksen tekeminen yksittäisille eläimille... 4 Eläimen valinta... 4 Hoitotiedot... 5 Hoitopäivä... 5 Hoidon syy... 5 Hoitokerta... 5 Lisätietoja...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus 1 Alustoimitusilmoitus vienti-ilmoituspalvelussa Lue lisää alustoimituksista: http://tulli.fi/yritysasiakkaat/vienti/alustoimitusmenettely Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Kilpisarjatilausten haku...4 Kilpisarjatilaukset...5 Kilpisarjatilaus...6 Kilpisarjatilauksen

KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Kilpisarjatilausten haku...4 Kilpisarjatilaukset...5 Kilpisarjatilaus...6 Kilpisarjatilauksen KILVET...2 ATJ Aloitussivu...2 Päävalikko...3 Kilpisarjatilausten haku...4 Kilpisarjatilaukset...5 Kilpisarjatilaus...6 Kilpisarjatilauksen vastaanotto...7 Kilpien hallinnointi valikko...8 Kilpivarastojen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje Käyttäjän kirjauduttua Va-järjestelmään palvelun etusivulla näkyy oman yrityksen ilmoitukset 14 vuorokauden ajalta.

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa

Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Poistumisen

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi muutokset Uutuutena verkkokaupassa on tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet ja Punainen

Lisätiedot

Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa

Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Saapumisen

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Varastohotellin käyttöohjeet Voit halutessasi vaihtaa kieltä 2. Lisää käyttäjätunnus 3. Lisää salasana 4.

Varastohotellin käyttöohjeet Voit halutessasi vaihtaa kieltä 2. Lisää käyttäjätunnus 3. Lisää salasana 4. Varastohotellin käyttöohjeet www.varastohotelli.fi 1. Voit halutessasi vaihtaa kieltä 2. Lisää käyttäjätunnus 3. Lisää salasana 4. Paina Kirjaudu Tuotteiden haku ja tilauksen teko Voit hakea tuotteita

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

Valmisteveroilmoituspalvelu, KATSO-tunnistautuneen verovelvollisen käyttöohje

Valmisteveroilmoituspalvelu, KATSO-tunnistautuneen verovelvollisen käyttöohje Verohallinto Valmisteveroilmoituspalvelu - Katso tunnistautuneen käyttöohje 1 / 32 Valmisteveroilmoituspalvelu, KATSO-tunnistautuneen verovelvollisen käyttöohje Sisällys ETUSIVU... 2 HAKU... 4 TOIMINTOJEN

Lisätiedot

TERVETULOA. TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA:

TERVETULOA.  TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: TERVETULOA TUTUSTUMAAN SÄÄSTÖPANKIN UUTEEN YRITYSVERKKOPANKKIIN OSOITTEESSA: www.saastopankki.fi Tässä ohjeistuksessa tutustumme yhdessä verkkopankin perustoimintoihin. 1. Kuinka kirjaudut verkkopankkiin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Vienti-ilmoituspalvelu

Vienti-ilmoituspalvelu Vienti-ilmoituspalvelu Käyttöohjeet Vienti-ilmoituspalvelussa voit antaa vienti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelle vietävästä tavarasta. Maksuttomaan palveluun pääset tulli.fi > Asiointi-info\Tee vienti-ilmoitus

Lisätiedot

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Valitaan pankki, jonka tunnuksilla ollaan kirjautumassa. Annetaan pankkiyhteyden vaatimat tunnusluvut.

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

QR-koodi Vammaiskorttiin

QR-koodi Vammaiskorttiin QR-koodi Vammaiskorttiin Tämä on EU:n Vammaiskortti. Löydettäessä pyydetään lähettämään Vammaiskorttitoimisto PL xxx, 00000 Tampere www.vammaiskortti.fi Oikeudet muutoksiin pidätetään. QR-koodi Esimerkki:

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy

LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET. Finnish Net Solutions Oy LASKUTUSOHJELMAN KÄYTTÖOHJEET SISÄLLYSLUETTELO 15.08.2008 2 Yleistä...3 Asetukset...3 Käyttäjähallinta...3 Uuden käyttäjän lisääminen...3 Tuotteet...4 Tuotteen lisäys ja muokkaus...4 Asiakkaat...5 Asiakkaan

Lisätiedot

Intrastat-tilastoilmoitus on kuukausi-ilmoitus, joka tiedonantovelvollisen yrityksen on annettava joka kuukausi.

Intrastat-tilastoilmoitus on kuukausi-ilmoitus, joka tiedonantovelvollisen yrityksen on annettava joka kuukausi. 23.10.2017 Täyttöohjeet Tarkemmat ilmoittamiseen liittyvät ohjeet ovat Intrastat-oppaassa http://tulli.fi/tilastot/intrastat (Intrastat - Ulkomaankauppatilastot - Tulli). Intrastat-tilastoilmoitus on kuukausi-ilmoitus,

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen perus edellytykset sivu 3 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen sivu 4

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Tarkemmat Intrastat-ilmoittamiseen liittyvät ohjeet ovat Tullin internetsivulla

Tarkemmat Intrastat-ilmoittamiseen liittyvät ohjeet ovat Tullin internetsivulla 22.11.2018 Täyttöohjeet Tarkemmat Intrastat-ilmoittamiseen liittyvät ohjeet ovat Tullin internetsivulla http://tulli.fi/intrastat. Intrastat-tilastoilmoitus on kuukausi-ilmoitus, joka tiedonantovelvollisen

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje voimassa 13.11.2010 alkaen Tässä ohjeessa kerrotaan Netsoon linkitetystä Ifin vakuutusliittymästä IFAsta. Sisäänkirjautuminen Netsoon 1. Kirjoita selaimeesi

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta

RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta OP:n kortin liittäminen RAY Etuasiakkuuteen Pivo-mobiilisovelluksessa RAY Etuasiakkaaksi rekisteröityminen Pivon kautta Avaa Pivo-sovellus puhelimesta

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Posti SmartShip 18.3.2013 Lähettäjä Posti SmartShipiin voi tallentaa useita lähettäjiä. Jokaiselle lähettäjälle on kiinnitettävä Postin asiakasnumero(t). Kaikki lähettäjään tallennettu

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Intrastat-tilastoilmoitus on kuukausi-ilmoitus, joka tiedonantovelvollisen yrityksen on annettava joka kuukausi.

Intrastat-tilastoilmoitus on kuukausi-ilmoitus, joka tiedonantovelvollisen yrityksen on annettava joka kuukausi. 20.2.2018 Täyttöohjeet Tarkemmat ilmoittamiseen liittyvät ohjeet ovat Intrastat-oppaassa http://tulli.fi/tilastot/intrastat (Intrastat - Ulkomaankauppatilastot - Tulli). Intrastat-tilastoilmoitus on kuukausi-ilmoitus,

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi Verkkokaupassa myynnissä kortit, arpojen lisätilaukset, tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot