Henkilöstön ja sidosryhmien huomioimiskäytännöt Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymässä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilöstön ja sidosryhmien huomioimiskäytännöt Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymässä"

Transkriptio

1 1 (6) Henkilöstön ja sidosryhmien huomioimiskäytännöt Tämä ohje linjaa henkilöstön ja sidosryhmien huomioimiskäytäntöjä. Yhteisillä huomioimiskäytännöillä on tarkoitus, että henkilöstöä ja sidosryhmiä kohdellaan tasapuolisesti ja yhdenmukaisesti. Sekä henkilöstön että eri sidosryhmien huomionosoitukset katetaan kunkin työyksikön talousarviomäärärahoista. Sisällys 1. Henkilöstö Työmerkkipäivän huomioiminen Ikämerkkipäivän ja eläkkeelle siirtyvän huomiointi Työntekijän huomiointi palvelussuhteen päättyessä Opinto-, kilpailu- tai muiden saavutusten huomiointi Arvonimet Valtiolliset kunniamerkit Muut kunnia- ja ansiomerkit sekä huomioimiset Henkilöstötilaisuudet Lahjojen ja kukkatervehdysten hankinta Muistaminen sairaus- ja kuolemantapauksissa Luottamushenkilöt Muotokuvat ja henkilövalokuvat Merkkipäivämuistamiset Yritysten ja muiden yhteisöjen ja niiden edustajien muistaminen Liputus Yhteystiedot... 6

2 2 (6) 1. Henkilöstö 1.1. Työmerkkipäivän huomioiminen Pitkä työura Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän palveluksessa huomioidaan palkallisella vapaalla seuraavasti: 20 vuotta - 3 päivää palkallista vapaata 30 vuotta - 1 viikko (5 päivää) palkallista vapaata 40 vuotta - 2 viikkoa (10 päivää) palkallista vapaata. Palveluaikaa määritettäessä otetaan huomioon yhtäjaksoinen palvelu, joka on syntynyt aikaisemmissa kuntayhtymään liitetyissä työyhteisöissä (esimerkiksi Lahden kaupunki, Päijät-Hämeen koulutuskuntayhtymä, valtion oppilaitokset), mutta ei muiden kuntien, kuntayhtymien, valtion tai yksityisen sektorin palveluaikoja. Sivutoimista palvelussuhdetta ei oteta huomioon. Palveluaika tässä yhteydessä on eri asia kuin palvelulisään oikeuttava aika. Osan henkilöstöstä palveluaika sijoittuu em. tasavuosien väliin, eikä seuraava tasavuosi ehdi täyttyä heidän kohdaltaan ennen eläkkeelle siirtymistä. On tarpeen huomioida eläkkeelle siirtyvät henkilöt samoin periaattein kuin tasavuodet 20, 30 ja 40 vuotta Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän palveluksessa olleet. Tämä tarkoittaa, että kaikki ne henkilöt, jotka ovat olleet kuntayhtymän palveluksessa vähintään 20 vuotta, tulevat saamaan joko tasavuoden täyttyessä tai eläkkeelle siirtyessä edellä esitetyn palkallisen vapaan. Työmerkkipäivän lähestyessä huomioitava henkilö pyytää Henkilöstöpalveluita tarkistamaan palvelussuhdetiedot huomiointivapaan tarkastuslomakkeella. Lomake tulee esitäyttää mahdollisimman tarkasti ja se lähetetään sähköpostilla Henkilöstöpalveluihin (henkilostopalvelut@salpaus.fi). lähettää Henkilöstöpalveluissa tarkastetun lomakkeen esimiehelleen ja saatujen tietojen perusteella esittää toivomuksen vapaan pitämisestä tekee keskeytyshakemuksen webtallennukseen Huomiointivapaasyykoodilla. hakee huomiovapaata vuoden kuluessa työmerkkipäivän määräajan täyttymisestä. Huomiointivapaa on pidettävä yhdessä jaksossa, jos mahdollista. Osa-aikaisen henkilön huomiointivapaan määrä lasketaan sen osa-aikaprosentin mukaan, joka on voimassa huomiointivapaan pitämisen aikaan. Osa-aikaisen henkilön huomiointivapaa voidaan pitää myös yksittäisinä työpäivinä. Lisäksi huomioitavalle henkilölle luovutetaan huomiointikoru yhteisessä tilaisuudessa, jossa muistetaan niitä henkilöitä, jotka ovat pitäneet huomiointivapaan edellisen vuoden aikana. "Polut" -nimisen huomiointikorun on suunnitellut Salpauksen kultaseppäopiskelija Mimmi Nylund.

3 3 (6) Riipuskoru Taskukoru 1.2. Ikämerkkipäivän ja eläkkeelle siirtyvän huomiointi Lähiesimies huolehtii muistamisesta merkkipäivinä (50 ja 60 v.) ja eläkkeelle siirtyvän henkilön työyksikön kokouksessa/tai muun yhteisen tilaisuuden yhteydessä. Merkkipäivän viettäjän omat toiveet otetaan huomioon. Hankittavan lahjan arvo on enintään 150 euroa. Jotta lahja on veroton, sen pitää olla työnantajan valitsema esinelahja tai yksilöity lahjakortti tietyn tavaran/palvelun ostoa varten (ei avointa lahjakorttia). Verottaja tulkitsee, että lahjoitettava avoin lahjakortti on veronalaista tuloa (rinnastettavissa palkkaan), jolloin siitä on pidätettävä vero osana palkanmaksua. Lahjan saajan tieto tulee olla joko laskussa itsessään tai se on kirjoitettava Raindancen kommenttikenttään. HUOM. lahjansaaja ja tilaaja eivät saa olla sama henkilö. Viranhaltijapäätöstä henkilöstön lahjakorttihankinnasta ei tarvitse tehdä, kun toimitaan huomioimiskäytäntö-ohjeen puitteissa. Lahjan lisäksi annetaan myös kukkakimppu. Ikämerkkipäivinä (50 ja 60 v.) lisäksi lähetetään toimitusjohtajan ja rehtorin allekirjoittama sähke kotiosoitteeseen. Henkilöstöpalvelut vastaa sähkeiden lähettämisestä. Eläkkeelle siirtyvää työntekijää voidaan muistaa lisäksi kahvitilaisuudella ja/tai muulla soveltuvalla tavalla Työntekijän huomiointi palvelussuhteen päättyessä Palvelussuhteensa päättävää työntekijää voidaan huomioida kahvitilaisuudella ja/tai muulla soveltuvalla tavalla. Huomioimisesta päättää lähiesimies.

4 4 (6) 1.4. Opinto-, kilpailu- tai muiden saavutusten huomiointi Lähiesimies vastaa merkittävien opinto-, kilpailu- tai muiden saavutusten huomioimisesta kukkakimpulla tai muulla soveltuvalla tavalla työyksikön henkilöstökokouksessa tai muussa yhteisessä tilaisuudessa Arvonimet Arvonimeä haetaan tasavallan presidentiltä kirjallisesti, perustellulla hakemuksella. Arvonimen hakemiseen liittyvästä valmistelusta vastaa Henkilöstöpalvelut. Esityksen yhtymähallitukselle tekee toimitusjohtaja/rehtori Valtiolliset kunniamerkit Esitykset perusteluineen valtiollisten kunniamerkkien anomisesta tekee toimitusjohtaja tai rehtori. Esitykset valmistellaan Henkilöstöpalveluissa ja käsitellään johtoryhmässä Muut kunnia- ja ansiomerkit sekä huomioimiset Muiden kunnia- ja ansiomerkkien (esim. ammatilliset ansiomerkit) sekä muiden huomioimisten anomisesta tehdään esitys toimitusjohtajalle tai rehtorille. Esitykset valmistellaan Henkilöstöpalveluissa Henkilöstötilaisuudet Koko henkilöstön yhteisten tilaisuuksien järjestämisestä päätetään vuosittain johtoryhmässä. Henkilöstöpalvelut vastaa valmisteluista. Työnantaja tarjoaa henkilöstölle joululounaan henkilöstöravintoloissa. Kustannuksista vastaa kukin työyksikkö. Salpauksessa järjestetään lisäksi henkilöstön kehittämispäiviä ja virkistystilaisuuksia yhteisten johtoryhmässä päätettyjen linjausten mukaisesti Lahjojen ja kukkatervehdysten hankinta Viestintä- ja markkinointipalvelut huolehtii lahjavalikoiman ja hankintapaikkojen kartoituksen. Yksiköiden esimiehet tilaavat tarvitsemansa lahjat henkilöstöään varten kaksi kertaa vuodessa. Joululahjojen hankkimisesta päätetään vuosittain johtoryhmässä. Salpauksessa ei työnantajan kustannuksella anneta lahjoja eri työyksiköissä työskenteleville työtovereille.

5 5 (6) Yksiköt huolehtivat itse tarvitsemiensa kukkatervehdysten hankinnasta Muistaminen sairaus- ja kuolemantapauksissa Lähiesimies muistaa alaistaan tilanteeseen sopivalla tavalla henkilökohtaisissa tilanteissa, esimerkiksi vakava sairastuminen tai lähiomaisen (vanhemmat, lapset, puoliso) kuolema. Työntekijän kuolemantapauksessa lähiesimies voi sopivalla tavalla muistaa, esimerkiksi lähettämällä adressin tai kukkalaitteen omaisille. Lähiesimies huolehtii suruliputuksen ja mahdollisen hiljaisen hetken järjestämisestä. 2. Luottamushenkilöt 2.1. Muotokuvat ja henkilövalokuvat Kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajasta teetetään kehystetty valokuva, joka otetaan uuden kauden alussa tehtävän vastaanottamisen jälkeen. Mahdollisista muista kuvattavista päättää toimitusjohtaja. Maalattuja muotokuvia teetetään kuntayhtymän hallituksen harkinnan mukaan tapauskohtaisesti. Esityksen tekee hallituksen puheenjohtaja. Yksiköissä olevat muotokuvat ja henkilökuvat säilytetään arkistonmuodostussuunnitelman mukaisella tavalla Merkkipäivämuistamiset Toimitusjohtaja ja rehtori huolehtivat luottamushenkilöiden muistamisesta mm. 50-, 60- ja 70-vuotismerkkipäivinä toimielimen kokouksen tai muun yhteisen tilaisuuden yhteydessä. Merkkipäivän viettäjän omat toiveet otetaan huomioon. Hankittavan lahjan arvo on enintään 150 euroa (sis. ALV). Lahjan lisäksi annetaan myös kukat ja henkilöstöpalvelut lähettää sähkeen toimitusjohtajan ja rehtorin 50-, 60- ja 70-vuotismerkkipäivinä kotiosoitteeseen. Joululahja Toimitusjohtaja ja rehtori muistavat yhtymähallituksen ja ammattiosaamisen toimikunnan, SORA-toimikunnan ja tarkastuslautakunnan jäseniä jouluna lahjalla. 3. Yritysten ja muiden yhteisöjen ja niiden edustajien muistaminen Salpauksen yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien muistaminen esimerkiksi vuosi- ja syntymäpäivinä ratkaistaan tapauskohtaisesti. Koska Koulutuskeskus Salpaus kuntayhtymä on julkisin varoin toimiva organisaatio, on

6 6 (6) lahjojen antamista harkittava huolella. Ulkopuolisille annettavat lahjat/lahjakortit (ulkopuolelta ostettavat tai oman talon lahjakortit) ovat rinnastettavissa edustamiseen, eivätkä ne voi olla arvoltaan suuria. Edustuskuluissa tulee huomioida alv-käytänteet (verollinen kustannus huomioidaan). Näistä hankinnoista tulee tehdä viranhaltijapäätös, sekä täyttää lomake lahjakortin tilaamisesta (lomakkeeseen vaaditaan mm. viranhaltijapäätöksen pykälänumero). Lahjat ja tervehdykset Sidosryhmien edustajien huomioiminen (esim. merkkipäivät, joululahjat) ratkaistaan tapauskohtaisesti. Tärkeimmille yhteistyökumppaneille lähetetään keskitetysti joulutervehdys sähköpostilla, jossa kerrotaan myös lahjoituksesta johtoryhmän määrittämään kohteeseen. Sähköpostissa on linkki Salpauksen verkkosivuilla olevaan sähköiseen joulutervehdykseen, jonka toteutuksesta huolehtii Viestintä- ja markkinointipalvelut. 4. Liputus Koulutuskeskus Salpauksessa liputetaan virallisten liputuspäivien ja ohjeiden mukaisesti. Lisäksi voidaan liputtaa juhla- ja muissa tilaisuuksissa, kuten valmistumispäivinä. Lisäohjeita liputuksesta: ltit Suruliputus: viestinta 5. Yhteystiedot Henkilöstön ja luottamushenkilöiden ikämerkkipäiväsähkeet Lisätietoja: toimistosihteeri Mirja Aho Arvonimien anominen Lisätietoja: henkilöstösuunnittelija Riitta Niiniaho Huomiointikäytäntö ja sen ohjeistus Lisätietoja: henkilöstöpäällikkö Jarmo Kröger ja henkilöstösuunnittelija Erika Penttilä Lahjatavaravalikoima ja siihen liittyvät ohjeet ja tilaukset Lisätietoja: Yhteyssuunnittelijat Nanna Mäkelä ja Taija Pitkänen

Kannuksen kaupungin merkkipäiväohje

Kannuksen kaupungin merkkipäiväohje Kannuksen kaupungin merkkipäiväohje Yt-toimikunta 22.8.2016 16 Kaupunginhallitus 6.9.2016 106 Merkkipäiväohje Sisällys Yleisohjeet... 1 Henkilöstö... 1 Luottamushenkilöt... 3 Kunniamerkit... 3 Kuolemantapaus

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN MUISTAMISOHJE

HARJAVALLAN KAUPUNGIN MUISTAMISOHJE HARJAVALLAN KAUPUNGIN MUISTAMISOHJE Sisällys Harjavallan kaupungin muistamisohje... 3 Yleistä... 3 Henkilöstö... 3 Syntymäpäivät... 3 Eläkkeelle siirtyminen... 3 Palvelussuhteen päättyminen... 4 Muistaminen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNNAN MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ

UTAJÄRVEN KUNNAN MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ UTAJÄRVEN KUNNAN MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ Yhteistyötoimikunta 9.1.2017 Kunnanhallitus 30.1.2017 Yhteistyötoimikunta 28.11.2017 Johdanto Merkkipäiväsäännössä määritellään toimintaohjeet työnantajan edustajalle

Lisätiedot

MUISTAMISSÄÄNTÖ. Mynämäen kunta

MUISTAMISSÄÄNTÖ. Mynämäen kunta MUISTAMISSÄÄNTÖ Mynämäen kunta Kunnanhallitus hyväksynyt.. 2014 Voimaantulo 1.1.2015 2 HENKILÖKUNNAN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ 1. HENKILÖKUNTA Syntymäpäivät Mynämäen kunnan palveluksessa

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin muistamisohje. Säännöt ja ohjeet nro 355. Hyväksytty: Lapuan kaupunginhallitus

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin muistamisohje. Säännöt ja ohjeet nro 355. Hyväksytty: Lapuan kaupunginhallitus Säännöt ja ohjeet nro 355 Lapuan kaupungin muistamisohje Hyväksytty: Lapuan kaupunginhallitus 3.9.2018 10 Voimaantulo: 1.10.2018 2 Lapuan kaupungin muistamisohje 1 en soveltamisala 2 Yleiset ohjeet tta

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ

PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖT 1..1 Luokitus Luottamushenkilöt jaetaan tätä lahja- ja merkkipäiväsääntöä sovellettaessa kolmeen luokkaan seuraavasti: I II III kunnanvaltuuston

Lisätiedot

MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ YT-toimikunta 4.10.2013 5 Kunnanhal itus 21.10.2013 Kunnanvaltuusto 11.11.2013 Voimaantulo: 1.1.2014

MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ YT-toimikunta 4.10.2013 5 Kunnanhal itus 21.10.2013 Kunnanvaltuusto 11.11.2013 Voimaantulo: 1.1.2014 MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ YT-toimikunta 4.10.2013 5 Kunnanhallitus 21.10.2013 Kunnanvaltuusto 11.11.2013 Voimaantulo: 1.1.2014 Luumäen kunta muistaa luottamushenkilöitään ja henkilöstöään heidän merkkipäivinään

Lisätiedot

ISOJOEN KUNNAN HENKILÖSTÖN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN HUOMIOIMINEN

ISOJOEN KUNNAN HENKILÖSTÖN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN HUOMIOIMINEN ISOJOEN KUNNAN HENKILÖSTÖN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN HUOMIOIMINEN Kunta/Kv/Säännöt/Henkilöstön ja luottamushenk huomioiminen Kh 27.06.2011/ 139 Kh 24.09.2012/ 163 ISOJOEN KUNNAN HENKILÖSTÖN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNGIN TYÖNTEKIJÖIDEN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ 1.4.2013 LUKIEN

VIRTAIN KAUPUNGIN TYÖNTEKIJÖIDEN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ 1.4.2013 LUKIEN VIRTAIN KAUPUNGIN TYÖNTEKIJÖIDEN JA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ 1.4.2013 LUKIEN 1. YLEISOHJEET Merkkipäiväsäännössä määritellään toimiohjeet työnantajan edustajalle tilanteisiin, joissa työntekijää

Lisätiedot

Seuraavia sääntöjä sovelletaan sekä vakinaisessa että määräaikaisessa palvelussuhteessa olevaan henkilöstöön, kun ehdot täyttyvät.

Seuraavia sääntöjä sovelletaan sekä vakinaisessa että määräaikaisessa palvelussuhteessa olevaan henkilöstöön, kun ehdot täyttyvät. 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Kaupunginhallitus 22.12.2008 368 Kaupunginhallitus 24.5.2010 135 lisäys/muutos Voimaantulo 1.1.2009 Kaupunginhallitus 11.11.2013 346 Voimaantulo 1.12.2013 Voimaantulo 1.1.2017 MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ

Lisätiedot

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMA SELANTEEN MERKKIPAIVASAANTO

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMA SELANTEEN MERKKIPAIVASAANTO PERUSPALVELUKUNTAYHTYMA SELANTEEN MERKKIPAIVASAANTO Yhteistyotoimikunta 23.2.2016 Kuntayhtymahallitus 25.2.2016 1 (5) PERUSPALVELUKUNTAYHTYMA SELANTEEN HENKILOKUNNAN IA LUOTTAMUSHENKILOIDEN MERKKIPAIVASAANTO

Lisätiedot

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ. Kunnanhallitus hyväksynyt 8.12.2004 357

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ. Kunnanhallitus hyväksynyt 8.12.2004 357 TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ Kunnanhallitus hyväksynyt 8.12.2004 357 Voimaantulo 1.1.2005 2 SISÄLTÖ A LUOTTAMUSHENKILÖT... 3 B HENKILÖKUNTA... 3 C ANSIOMERKIT JA KUNNAN PÖYTÄSTANDAARI...

Lisätiedot

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ Hyväksytty kunnanhallituksessa x.x.2014 x SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 MUISTAMISTILAISUUDET... 3 2.1 Työmerkkipäivät... 3 2.2 Läksiäistilaisuus... 3 2.3 Eläkkeelle siirtyminen...

Lisätiedot

Henkilöstön palkitseminen ja muistaminen

Henkilöstön palkitseminen ja muistaminen 1 Henkilöstön palkitseminen ja muistaminen Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi HENKILÖSTÖN PALKITSEMINEN JA MUISTAMINEN Vastuuhenkilö henkilöstöpäällikkö Voimaantulo 1.1.2017 Päätös Johtoryhmä

Lisätiedot

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ Hyväksytty kunnanhallituksessa x.x.2016 x SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 MUISTAMISTILAISUUDET... 3 2.1 Työmerkkipäivät... 3 2.2 Läksiäistilaisuus... 3 2.3 Eläkkeelle siirtyminen...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (6) KAUPUNGINKANSLIA Työnantajapolitiikkayksikkö HUOMIONOSOITUKSET JA MERKKIPÄIVÄLAHJAT HELSINGIN KAUPUNGILLA

HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (6) KAUPUNGINKANSLIA Työnantajapolitiikkayksikkö HUOMIONOSOITUKSET JA MERKKIPÄIVÄLAHJAT HELSINGIN KAUPUNGILLA HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (6) Jakelussa mainituille HUOMIONOSOITUKSET JA MERKKIPÄIVÄLAHJAT HELSINGIN KAUPUNGILLA Kaupunginjohtaja on hyväksynyt johtajistokäsittelyssä 14.12.2016 uudet merkkipäivälahjaperiaatteet.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 068 1(5) OPETUSVIRASTO 8.10.2013. Ohje tulee voimaan 1.1.2013 ja on voimassa enintään 31.12.2022 asti.

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 068 1(5) OPETUSVIRASTO 8.10.2013. Ohje tulee voimaan 1.1.2013 ja on voimassa enintään 31.12.2022 asti. HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 068 1(5) Kaupungin kouluille, oppilaitoksille ja yksiköille Ohje tulee voimaan 1.1.2013 ja on voimassa enintään 31.12.2022 asti. MERKKIPÄIVÄLAHJAT JA TUNNUSTUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

www.mustasaari.fi Muistamisohjeet

www.mustasaari.fi Muistamisohjeet www.mustasaari.fi Muistamisohjeet Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto on hyväksynyt ohjeet 15.12.2005. Ohjeet tulevat voimaan 1.2.2006. Päivitetty 23.3.2011 Sisällys Yleistä.....................................................................

Lisätiedot

Asikkalan kunnan henkilöstöetuudet ja kannusteet

Asikkalan kunnan henkilöstöetuudet ja kannusteet Asikkalan kunnan henkilöstöetuudet ja kannusteet Henkilöstöetuudet 1. Omasta työkyvystään huolehtiminen Kaikilla vakinaisessa työ- tai virkasuhteessa olevilla työntekijöillä sekä vähintään 6 kk:n määräaikaisessa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (6) HENKILÖSTÖKESKUS Henkilöstöpolitiikka Tina Sweins 23.1.2013 HUOMIONOSOITUKSET JA MERKKIPÄIVÄLAHJAT HELSINGIN KAUPUNGILLA

HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (6) HENKILÖSTÖKESKUS Henkilöstöpolitiikka Tina Sweins 23.1.2013 HUOMIONOSOITUKSET JA MERKKIPÄIVÄLAHJAT HELSINGIN KAUPUNGILLA HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (6) Jakelussa mainituille HUOMIONOSOITUKSET JA MERKKIPÄIVÄLAHJAT HELSINGIN KAUPUNGILLA Kaupunginjohtaja on hyväksynyt johtajistokäsittelyssä, merkkipäivälahjaperiaatteet, jotka

Lisätiedot

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ

MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ MUISTAMIS- JA PALKITSEMISSÄÄNTÖ Hyväksytty kunnanhallituksessa x.x.2014 x SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 MUISTAMISTILAISUUDET... 3 2.1 Työmerkkipäivät... 3 2.2 Läksiäistilaisuus... 3 2.3 Siirtyminen eläkkeelle...

Lisätiedot

Forssan kaupunki HUOMIONOSOITUKSET JA VIRKISTYSTOIMINTA

Forssan kaupunki HUOMIONOSOITUKSET JA VIRKISTYSTOIMINTA Forssan kaupunki HUOMIONOSOITUKSET JA VIRKISTYSTOIMINTA Kaupunginhallitus Yhteistoimintaryhmä 25.8.2014 Sisällys Sisällys 1. Soveltamisala... 3 2. Huomionosoitukset... 3 2.1. Pitkäaikaisen palvelun huomioiminen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN VIERAANVARAISUUTTA JA EDUSTUSKÄYTÄNTÖJÄ KOSKEVA OHJE Kh

JOENSUUN KAUPUNGIN VIERAANVARAISUUTTA JA EDUSTUSKÄYTÄNTÖJÄ KOSKEVA OHJE Kh JOENSUUN KAUPUNGIN VIERAANVARAISUUTTA JA EDUSTUSKÄYTÄNTÖJÄ KOSKEVA OHJE Kh 2.9.2019 341 1. Johdanto Tämä ohje linjaa kaupungin vieraanvaraisuuden yleiset perusteet. Ohjeen linjauksia käytetään päättäessään

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (5) HENKILÖSTÖKESKUS Henkilöstöpolitiikka Leena Mattheiszen 14.2.2013

HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (5) HENKILÖSTÖKESKUS Henkilöstöpolitiikka Leena Mattheiszen 14.2.2013 HELSINGIN KAUPUNKI OHJE 1 (5) Jakelussa mainituille ELÄKKEELLE SIIRTYMINEN JA ELÄKKEELLÄ OLEVAN PALKKAAMINEN 1 Vanhuuseläkkeelle siirtyminen Tämä ohje korvaa henkilöstökeskuksen 7.1.2010 antaman ohjeen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖEDUT Merkkipäivien muistamisen ja työkykyä ylläpitävän toiminnan ohjeet. Savonlinnan kaupunki

HENKILÖSTÖEDUT Merkkipäivien muistamisen ja työkykyä ylläpitävän toiminnan ohjeet. Savonlinnan kaupunki HENKILÖSTÖEDUT Merkkipäivien muistamisen ja työkykyä ylläpitävän toiminnan ohjeet Savonlinnan kaupunki 1 Sisällys JOHDANTO... 2 1. VIRANHALTIJAT JA TYÖNTEKIJÄT... 3 1.1. Merkkipäivät 50- ja 60 -vuotispäivät...

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN VIERAANVARAISUUS-, EDUSTUSKÄYTÄNTÖ- JA MENETTELYTAPAOHJEET Kh

JOENSUUN KAUPUNGIN VIERAANVARAISUUS-, EDUSTUSKÄYTÄNTÖ- JA MENETTELYTAPAOHJEET Kh JOENSUUN KAUPUNGIN VIERAANVARAISUUS-, EDUSTUSKÄYTÄNTÖ- JA MENETTELYTAPAOHJEET Kh. 21.12.2012 646 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Vieraanvaraisuuden tarkoitus... 3 3. Vierailun tai vieraanvaraisuuden luonne...

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 84 Kaupungin merkkipäivälahjakokonaisuuden uudistaminen HEL 2016-013498 T 01 02 03 00 Päätös Hallintolain 51 :n mukaisen virheen korjaaminen, LSM, 21.12.2016

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän hallitus ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve sopivat johtajasopimuksella hyvän johtamisen edellytyksistä seuraavaa:

Savon koulutuskuntayhtymän hallitus ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve sopivat johtajasopimuksella hyvän johtamisen edellytyksistä seuraavaa: JOHTAJASOPIMUS Savon koulutuskuntayhtymän hallitus ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve sopivat johtajasopimuksella hyvän johtamisen edellytyksistä seuraavaa: 1. Kuntayhtymän johtaminen Kuntayhtymän johtaja

Lisätiedot

Hämeen päihdehuollon kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2013. Aika: Keskiviikko 10.4.2013 klo 12.00 14.00. Mainiemen kuntoutumiskeskus, Vääpelin talo

Hämeen päihdehuollon kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2013. Aika: Keskiviikko 10.4.2013 klo 12.00 14.00. Mainiemen kuntoutumiskeskus, Vääpelin talo 1. Kokoustiedot Aika: Keskiviikko 10.4.2013 klo 12.00 14.00 Paikka: Mainiemen kuntoutumiskeskus, Vääpelin talo Pykälä Sivu 18 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 4 Pöytäkirjan tarkastus 20 5

Lisätiedot

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT 1. YLEISPERIAATTEET JA YLEISET SÄÄNNÖT 1.1. Mistä palkitaan Sukeltajaliitto ry:n varsinaiselle tai yhteisöjäsenelle, yhteistyökumppanille

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 16/2005 4.4.2005 ESITYKSET RITARIKUNTIEN KUNNIAMERKEIKSI ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 2005 Opetusministeriö on lähettänyt Kirkkohallitukselle ohjeensa Suomen Valkoisen Ruusun ja

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus 1.10.2015 Liite 10/4 Yhtymävaltuusto 25.11.2015 Liite 2/5 2 Palkkiosääntö 1. SOVELTAMISALA... 3 2. KOKOUSPALKKIOT...

Lisätiedot

Opiskelijat ja työelämä O p e t t a j a t Koulutuspäälliköt

Opiskelijat ja työelämä O p e t t a j a t Koulutuspäälliköt Pedagoginen johtaminen ja opetuksen kehittäminen Salpauksessa - kaikki yhdessä tehtäviensä mukaisesti Opiskelijat ja työelämä O p e t t a j a t Koulutuspäälliköt Koulutusjohtajat Hankkeiden rahoitus Hannu

Lisätiedot

TIIVISTETTYÄ TIETOA ESTEELLISYYDESTÄ ( KUNTALAKI 97 ) Esteellisyydestä..

TIIVISTETTYÄ TIETOA ESTEELLISYYDESTÄ ( KUNTALAKI 97 ) Esteellisyydestä.. TIIVISTETTYÄ TIETOA ESTEELLISYYDESTÄ ( KUNTALAKI 97 ) Esteellisyydestä.. ESTEELLISYYSSÄÄNNÖSTEN TARKOITTAMAT LÄHISUKULAISET JA HEIHIN RINNASTETTAVAT HENKILÖT (Kuntalaki 97 ) Lainkohdan tarkoittamia lähisukulaisia

Lisätiedot

Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/ /2019

Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/ /2019 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/00.02.01/2019 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh 0400

Lisätiedot

Mitä sponsorointi on? Sisältö. Hallitus linjaa ja päättää. Xamkin sponsoroinnin periaatteet Lahjoitusten periaatteet

Mitä sponsorointi on? Sisältö. Hallitus linjaa ja päättää. Xamkin sponsoroinnin periaatteet Lahjoitusten periaatteet Mitä sponsorointi on? Xamkin sponsoroinnin periaatteet Lahjoitusten periaatteet Tiivi Pukkila-Nupponen Päivitetty esitys 17.5.2016 Sponsorointi on tapahtuman, toiminnan, henkilön tai organisaation tukemista

Lisätiedot

Opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpauksessa. Merja Rui ja Heikki Tuomainen lehtorit, opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpaus

Opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpauksessa. Merja Rui ja Heikki Tuomainen lehtorit, opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpaus Opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpauksessa Merja Rui ja Heikki Tuomainen lehtorit, opetuksen kehittäminen Koulutuskeskus Salpaus Pedagoginen johtaminen Salpauksessa Opiskelijat ja työelämä Maarit

Lisätiedot

OULULAISILLE YRITYKSILLE MYÖNNETTÄVÄ KUNTALISÄ OPPISOPIMUSKOULUTUKSEEN (450 (350 eur/kk)

OULULAISILLE YRITYKSILLE MYÖNNETTÄVÄ KUNTALISÄ OPPISOPIMUSKOULUTUKSEEN (450 (350 eur/kk) 2014 OULULAISILLE YRITYKSILLE MYÖNNETTÄVÄ KUNTALISÄ OPPISOPIMUSKOULUTUKSEEN (450 (350 eur/kk) Työllistymiseen liittyvänä tukimuotona Oulun kaupunki myöntää yritysten palkkatuettuihin oppisopimustyösuhteisiin

Lisätiedot

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -joululahjakortilla! www.joyful.fi

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -joululahjakortilla! www.joyful.fi Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -joululahjakortilla! www.joyful.fi 2 Lahjakortti joka antaa moninkertaisen elämyksen! Joyful -lahjakortti on helppo

Lisätiedot

Virkasuhteisia esimiehiä alkaen ovat:

Virkasuhteisia esimiehiä alkaen ovat: 1 (5) Käsittely Voimaantulo 1.1.2017 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän henkilöstöasioiden toimintaohje Toimintaohjeella määrätään hallintosäännön mukaisen toimi- ja päätösvallan siirtämisestä viranhaltijoille

Lisätiedot

Kaarinan henkilöstöpäällikkö Sinikka Valtonen avasi henkilöstötyöryhmän kolmannen kokouksen.

Kaarinan henkilöstöpäällikkö Sinikka Valtonen avasi henkilöstötyöryhmän kolmannen kokouksen. 8.4.2008 MUISTIO 3/2008 Kaarinan ja Piikkiön kuntaliitoksen henkilöstötyöryhmä Aika: 4.4.2008 kello 8.30 11.00 Paikka: Piikkiön kunnanvirasto Läsnä: Merja Kyynäräinen, henkilöstön edustaja, Kaarinan kaupunki

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TEKSTINKÄSITTELYN SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Selvitystyö sosiaali-

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS Henkilöstö hallinnonaloittain 31.12. 2010 toistaiseksi määräajatetyt työllis- yhteensä toistaiseksi määräajan työllistetyt yhteensä Hallintotoimi 8 2 10 8 2 0 10 Perusturvatoimi 51 16

Lisätiedot

OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE

OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE Jory xx.xx.xxxx, yhteistyötmk xx.xx.xxxx SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS OPETTAJAN TEHTÄVÄSTÄ... 2 1.1 Tehtävän tarkoitus...2 1.2 Keskeiset tehtävät (tehtäväkokonaisuudet)...2

Lisätiedot

OHJE HUOMAUTUKSEN JA VAROITUKSEN ANTAMISESTA

OHJE HUOMAUTUKSEN JA VAROITUKSEN ANTAMISESTA Johtoryhmä 19.9.2018 Yhteistyötoimikunta 19.9.2018 Yhtymähallitus 30.10.2018 LIITE 6 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä OHJE HUOMAUTUKSEN JA VAROITUKSEN ANTAMISESTA 19.9.2018 Lapin koulutuskeskus REDU - Santasport

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen seudun ammattiopisto Tredun maahanmuuttaja ja tutkintoja edeltävä koulutus -koulutusalan koulutusalajohtajan viran määräaikainen täyttäminen TRE:8040/01.02.01/2017

Lisätiedot

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO-JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO-JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 56 ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO-JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Yhtymävaltuusto hyväksynyt 1.6.2017 Voimaantulo 1.6.2017 57 1 Soveltamisala 2 Kokouspalkkiot Itä-Savon koulutuskuntayhtymän

Lisätiedot

OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen

OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen OSIO D AMMATTIKORKEAKOULU I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala Ammattikorkeakoulun opetushenkilöstöön sovelletaan tämän osion lisäksi soveltuvin osin OVTES:n osiota A ja

Lisätiedot

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla!

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla! Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla! www.joyful.fi 2 Lahjakortti joka antaa moninkertaisen elämyksen! Joyful -lahjakortti on helppo

Lisätiedot

Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttaminen ja arviointi. Työpaikkaohjaajakoulutus 3 ov

Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttaminen ja arviointi. Työpaikkaohjaajakoulutus 3 ov Ammattiosaamisen näyttöjen toteuttaminen ja arviointi Työpaikkaohjaajakoulutus 3 ov Ammattiosaamisen näyttö Ammatillisiin perustutkintoihin on liitetty ammattiosaamisen näytöt osaksi opiskelijan arviointia

Lisätiedot

Työntekijän vakuutukset

Työntekijän vakuutukset Työntekijän vakuutukset Työntekijän eläketurva Suomessa on kaksi eläkejärjestelmää, jotka täydentävät toisiaan: työeläkelaki ja kansaneläkelaki. Työeläkkeet ansaitaan omalla palkkatyöllä ja yrittämisellä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus Koulutuskeskus Salpaus Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä on maakunnallinen koulutuksen järjestäjä, kehittäjä ja ylläpitäjä. Koulutuskeskus Salpauksen,

Lisätiedot

Virkasuhteisia esimiehiä ovat:

Virkasuhteisia esimiehiä ovat: 1 (5) Käsittely Voimaantulo 15.1.2018 Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän henkilöstöasioiden toimintaohje Toimintaohjeella määrätään hallintosäännön mukaisen toimi- ja päätösvallan siirtämisestä viranhaltijoille

Lisätiedot

KOTITYÖPALVELUT eli arjen tukipalvelut (mm. siivous ) - milloin arvonlisäverottomana?

KOTITYÖPALVELUT eli arjen tukipalvelut (mm. siivous ) - milloin arvonlisäverottomana? KOTITYÖPALVELUT eli arjen tukipalvelut (mm. siivous ) - milloin arvonlisäverottomana? Lähteet: verohallinnon ohjeistus, Valviran ohjeistus, www.elias.fi (Taija Härkki), Sosiaalihuoltolaki, Arvonlisäverolaki,

Lisätiedot

Oulun kaupungin suhdetoiminta ja edustuskäytäntö

Oulun kaupungin suhdetoiminta ja edustuskäytäntö Oulun kaupungin suhdetoiminta ja edustuskäytäntö 7.2.2013 Yhteiskuntasuhteiden hoito Suhdetoimintaa - public relations Markkinointia - kaupungin myönteistä esille tuontia ja mainontaa Imagon rakentamista

Lisätiedot

Akavan ansiomerkki voidaan myöntää tunnustuksena Akava ry:n hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä ja/tai Akavan päämääriä edistävästä toiminnasta.

Akavan ansiomerkki voidaan myöntää tunnustuksena Akava ry:n hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä ja/tai Akavan päämääriä edistävästä toiminnasta. 08.11.2011 1 (8) Akavan ansiomerkkisääntö ************************************************************************************** Sisällys 1 Ansiomerkillä palkitseminen... 1 2 Luottamustoimisten ansiomerkit...

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Tuntipalkkaiset: yleistä

Tuntipalkkaiset: yleistä Tuntipalkkaiset Tuntipalkkaiset: yleistä Kiekuun on toteutettu tuntipalkkaisten käsittely 1.4.2015 lukien. Tuntipalkkaiset voivat olla toistaiseksi voimassa olevassa palvelussuhteessa tai määräaikaisessa

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Kollegan menehtymisen käsitteleminen työpaikalla

Kollegan menehtymisen käsitteleminen työpaikalla Kollegan menehtymisen käsitteleminen työpaikalla Erilaiset kriisitilanteet kuuluvat elämään ja koskettavat myös työelämää. On tärkeää sopia työpaikalla, miten erilaisissa kriisitilanteissa toimitaan. Kriisitilanteita

Lisätiedot

Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä

Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä I LUKU - Yleistä 1 Soveltaminen Opiskelijakunnan sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Voimaan 1.6.2017 Viitasaaren kaupunginvaltuusto 30.1.2017 5 Sisällys 1... 3 SOVELTAMISALA... 3 2... 3 KOKOUSPALKKIOT... 3 3... 4 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

PEREHDYTTÄMISOHJELMA

PEREHDYTTÄMISOHJELMA 1.8.2005 PEREHDYTTÄMISOHJELMA Tämän ohjelman ensisijainen tarkoitus on vastuuttaa ja varmistaa, että uusi työntekijä tulee heti alusta alkaen mahdollisimman hyvin perehdytetyksi työympäristöönsä ja työtehtäviinsä.

Lisätiedot

Henkilöstön siirtymisperiaatteet 25.11.2011. Anne-Maj Salmi Heta henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja

Henkilöstön siirtymisperiaatteet 25.11.2011. Anne-Maj Salmi Heta henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja Henkilöstön siirtymisperiaatteet 25.11.2011 Anne-Maj Salmi Heta henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, 15110 LAHTI www.paijat-hame.fi/fi/paketti Heta henkilöstötyöryhmä

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hall. 15.11.2016 Valt. 23.11.2016 Voimassaolo: valtuustokausi 2017-2021 1 1 Soveltamisala Kuntayhtymän luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk ope/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk ope/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (5) 62 A. Belle Selene Xian ym. aloite suomenkielisen työväenopiston opetuksen laadun kehittämisestä HEL 2013-002193 T 00 00 03 Päätös Johtokunta päätti antaa valtuutettu

Lisätiedot

STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE. Armi Metsänoja

STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE. Armi Metsänoja STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE 2013 Starttiraha on henkilökohtainen tuki mahdollista myös useammalle samaan yritykseen Starttiraha ei ole yritystuki ei yrityksen rahoitusta tai tuloa, ei kuulu

Lisätiedot

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan:

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: http://www.salpaus.fi/kuntayhtyman-henkilostokertomus/sivut/default.aspx Henkilöstömäärä Henkilöstömäärässä huomioidaan myös osa-aikaeläkkeellä, sairauslomalla,

Lisätiedot

Liikkeen luovutuksesta

Liikkeen luovutuksesta Liikkeen luovutuksesta Liikkeen luovutus tarkoittaa sitä, että yritys tai sen toiminnallinen osa luovutetaan toiselle yritykselle. Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 25 :n mukaan työnantajan liikkeen

Lisätiedot

Pro Cane Sano -mitali myönnetään sekä suomalaisesta että kansainvälisestä arvostetusta kynologisesta tutkimustyöstä.

Pro Cane Sano -mitali myönnetään sekä suomalaisesta että kansainvälisestä arvostetusta kynologisesta tutkimustyöstä. OHJE ANSIOMERKEISTÄ, HUOMIONOSOITUKSISTA, KUNNIAVIIREISTÄ JA MUISTOESINEISTÄ (Hyväksytty Suomen Kennelliiton hallituksen kokouksessa 27.5.2016. Ohje tulee voimaan 1.1.2017.) Sisällys Yleistä... 1 Anominen...

Lisätiedot

OPISKELIJAOPAS. Opas ohjattuun harjoitteluun tai työssäoppimiseen Eteva kuntayhtymässä TERVETULOA!

OPISKELIJAOPAS. Opas ohjattuun harjoitteluun tai työssäoppimiseen Eteva kuntayhtymässä TERVETULOA! OPISKELIJAOPAS Opas ohjattuun harjoitteluun tai työssäoppimiseen Eteva kuntayhtymässä TERVETULOA! Mäntsälässä 2.5.2013 LS/RT Mäntsälässä 15.9.2014 päivitys, RT Mäntsälässä 1.4.2015 päivitys, RT Sisällys

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ 1 LOHJA LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 16.1.2013 10 Voimassa 1.1.2013 lukien Kaupunginvaltuusto 15.5.2013 84: muutettu 2 2 momentti Voimassa 15.5.2013 lukien 1 Soveltamisala... 2

Lisätiedot

(6) Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, JHL ry, JUKO ry ja JYTY ry

(6) Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, JHL ry, JUKO ry ja JYTY ry 28.11.2016 1(6) Paikallissopimus Sopijapuolet Tällä paikallissopimuksella määritellään Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä maksettavasta työsuorituksen arviointiin perustuvasta henkilökohtaisesta lisästä.

Lisätiedot

MUONION KUNNAN HENKILÖSTÖPERIAATTEET

MUONION KUNNAN HENKILÖSTÖPERIAATTEET Muonion kunta MUONION KUNNAN HENKILÖSTÖPERIAATTEET Kunnanhallitus 24.9.2012 259 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. HENKILÖSTÖN REKRYTOINTI... 3 3. PALKKAUS... 3 4. PALKATUN HENKILÖSTÖN MUISTAMINEN... 4 5. KOULUTUS...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI SIIRTOSOPIMUS LIITE 1 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON LAITOSHUOLLON SIIRTO HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE (HUS) 1 Yleistä Sosiaali- ja terveysvirasto

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Hyväksyjä: Kuntayhtymän johtaja Hall 20.11.2012 Valt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 1. Strategiset tavoitteet

Lisätiedot

Kuopion kaupungin vieraanvaraisuus, edustuskäytäntö ja menettelytapaohjeet

Kuopion kaupungin vieraanvaraisuus, edustuskäytäntö ja menettelytapaohjeet Kuopion kaupungin vieraanvaraisuus, edustuskäytäntö ja menettelytapaohjeet Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Vieraanvaraisuuden tarkoitus... 2 3. Vierailun tai vieraanvaraisuuden luonne... 2 3.1 Kaupungin omat

Lisätiedot

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö Hallintosääntö Kokous- ja palkkiosääntö 1 KOKOUS- JA PALKKIOSÄÄNTÖ Yhtymävaltuusto hyväksynyt 5.6.2013 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta

Lisätiedot

YHTEISET PALVELUT Käyttösuunnitelma

YHTEISET PALVELUT Käyttösuunnitelma YHTEISET PALVELUT Käyttösuunnitelma 2018-2021 KS 2017 KS 2018 TS 2019 TS 2020 TS 2021 Myyntituotot 173 000 571 100 545 100 235 100 236 100 Myyntituotot, konsernipalvelu 2 839 500 2 690 000 2 690 000 2

Lisätiedot

Jobiili. Työelämäkäyttäjät

Jobiili. Työelämäkäyttäjät Jobiili Työelämäkäyttäjät Jobiili Sähköinen harjoittelupaikkavarausjärjestelmä Ammattikorkeakoulujen yhteinen (sosiaali- ja terveysalat) Kehitystyössä mukana kaikkien käyttäjäryhmien edustajia (opiskelijat,

Lisätiedot

PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TAYS HATANPÄÄN KARDIOLOGISEN VUODEOSASTOTOIMINNAN TYÖNTEKIJÖIDEN SIIRTYMINEN TAYS SYDÄNKESKUS OY:lle

PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TAYS HATANPÄÄN KARDIOLOGISEN VUODEOSASTOTOIMINNAN TYÖNTEKIJÖIDEN SIIRTYMINEN TAYS SYDÄNKESKUS OY:lle PIRKANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TAYS HATANPÄÄN KARDIOLOGISEN VUODEOSASTOTOIMINNAN TYÖNTEKIJÖIDEN SIIRTYMINEN TAYS SYDÄNKESKUS OY:lle 1 Yleistä 2 Luovuttava ja vastaanottava organisaatio 3 Siirron aikataulu

Lisätiedot

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ]

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ] TUOTEVALIKOIMA Kortin saaja voi valita lahjansa seuraavista tuoteryhmistä: Urheilu & Vapaa-aika, Vuode- ja kylpyhuonetekstiilit ja Koti & Keittiö. Ohessa esimerkkejä kahden eri hintaryhmän laajasta tuotevalikoimasta!

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja 1 (2) Ylin johto/talousjohto Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja Kevan sähköiset asiointipalvelut eli Asta-palvelut ovat myös valtion ja kirkon työnantajien käytettävissä. Ensimmäisenä palveluna

Lisätiedot

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI Joustavasti verkossa Kuva Asiakasoppilaitosten ohjaajille Sisältö 1. Yleistä opintojen aloittamisesta 2. Lähiohjaaja Kuva Yleistä tietoa eriverian opinnot ja ohjeet > Kaikki opinnot ja ohjeemme ovat nähtävillä

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnasta Työpaikkatoiminta Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa joka kattaa samassa työpaikassa työskentelevät Logistiikan toimihenkilöiden jäsenet. Työpaikkatoiminnan

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE

SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE Tekn. ltk. 27.9.2017 50 liite Hankintojen menettelytapaohje 1 (5) x.x.2017 SIILINJÄRVEN KUNNAN HANKINTOJEN MENETTELYTAPAOHJE ORGANISOINTI, PERIAATTEET JA OHJEET Sisällys: 1. Johdanto: hankintojen menettelytapaohje,

Lisätiedot

Yhtymähallitus 23 17.03.2009 Yhtymähallitus 32 23.03.2010 Yhtymähallitus 40 27.04.2010 Yhtymähallitus 21 15.02.2011. Karviaisen henkilöstöetuudet

Yhtymähallitus 23 17.03.2009 Yhtymähallitus 32 23.03.2010 Yhtymähallitus 40 27.04.2010 Yhtymähallitus 21 15.02.2011. Karviaisen henkilöstöetuudet Yhtymähallitus 23 17.03.2009 Yhtymähallitus 32 23.03.2010 Yhtymähallitus 40 27.04.2010 Yhtymähallitus 21 15.02.2011 Karviaisen henkilöstöetuudet 25/01/2009 Kyh 23 2 Karviaisen jäsenkunnissa henkilöstöedut

Lisätiedot

Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö

Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö 1(5) TARJOUSPYYNTÖ Kokkolan Sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyö Kokkolan Satama Oy pyytää tarjoustanne Kokkolan sataman väylien ja satama-altaiden monikeilaustyöstä. Työssä on noudatettava

Lisätiedot

Nimi ja yhteystiedot

Nimi ja yhteystiedot Laadittu: 23.8.2018 1. Rekisterinpitäjä ja tämän edustaja(t) Nimi ja yhteystiedot Rekisterinpitäjä Savon koulutuskuntayhtymä Myynti ja markkinointipalvelut PL 87 (Presidentinkatu 3) 70101 Kuopio p. 017

Lisätiedot

HOAY Yhteysopettajakoulutus Jaana Alaja pääluottamusmies

HOAY Yhteysopettajakoulutus Jaana Alaja pääluottamusmies HOAY Yhteysopettajakoulutus 5.-7.3.2010 Jaana Alaja pääluottamusmies Kysymys Milloin saan erityisopettajille maksettavan lisän opettaessani aineenopettajana luokkamuotoisia erityisopetusryhmiä? Aineenopettaja

Lisätiedot

METSÄTILAN LAHJOITTAMINEN

METSÄTILAN LAHJOITTAMINEN METSÄTILAN LAHJOITTAMINEN SPV-metsäpäivä 9.11.2014 VT Miikka Autio Oma Säästöpankki Oy Metsätilan lahjoittaminen Käytännössä metsätilan siirtämisessä jälkipolville on useita vaihtoehtoja Lahja Normaali

Lisätiedot

HENKILÖSTÖPOLIITTISET PERIAATTEET

HENKILÖSTÖPOLIITTISET PERIAATTEET HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue 31.5.2012 on hyvä työpaikka Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen HENKILÖSTÖPOLIITTISET PERIAATTEET HENKILÖSTÖPOLIITTISET PERIAATTEET

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE YLEISHALLINNON REKISTERI. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Laatimispäivä Rekisterinpitäjä

TIETOSUOJASELOSTE YLEISHALLINNON REKISTERI. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Laatimispäivä Rekisterinpitäjä TIETOSUOJASELOSTE YLEISHALLINNON REKISTERI EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Laatimispäivä 1.5.2018 Rekisterinpitäjä Tohmajärven ev.lut seurakunta Maiju Lassilan tie 16 82600 Tohmajärvi puh. 040

Lisätiedot

1. Lakiin tai virka-/työehtosopimukseen perustuva. Subjektiivinen oikeus edellytysten täyttyessä

1. Lakiin tai virka-/työehtosopimukseen perustuva. Subjektiivinen oikeus edellytysten täyttyessä Virkavapaa, työvapaa Hakemuksen perusteella määräajaksi myönnetty vapautus työtehtävien hoitamisesta kokonaan tai osittain palkattomana tai palkallisena 1. Lakiin tai virka-/työehtosopimukseen perustuva

Lisätiedot

Hallituksen itsearvointikysely 2016

Hallituksen itsearvointikysely 2016 Hallituksen itsearvointikysely 2016 Raportti tulostettu 8.8.2016 Vastausprosentti 71,4% (10/14) Ei sisällä avoimia vastauksia 1.1-1.3 Miten yhtymähallitus on onnistunut tehtävässään 1.1 Hallinto ja hallinnon

Lisätiedot

Hankintojen avulla työllistäminen Helsingissä

Hankintojen avulla työllistäminen Helsingissä Hankintojen avulla työllistäminen Helsingissä n. 6-8 kk n. 4-6 kk 1. Hankintojen kartoitus ja kilpailutuksen valmistelu 2. Tarjouspyynnön laadinta ja julkaisu 3. Tarjousaika 4. Sopimus ja työllistettävien

Lisätiedot