30% lisää myyntiä heti!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "30% lisää myyntiä heti!"

Transkriptio

1 30% lisää myyntiä heti! Opas menestyksekkään myyntikilpailun toteuttamiseksi. Sisältö 1. Myynnin muutos 2. Miksi myyntikilpailu? 3. Kenelle myyntikilpailu? 4. Ennen myyntikilpailua 5. Myyntikilpailun aloittaminen 6. Myyntikilpailun aikana 7. Myyntikilpailun lopettaminen 8. Saavutettuja tuloksia 9. Versioita ja tavoitteita 10. Miten ostan ja mitä maksaa?

2 1. Myynnin muutos Facebook uudisti tavan käyttää internetiä, Google teki ostajista kuninkaita ja keisareita. Applen ipad käveli paperiteollisuuden ja perinteisen median yli. Suurin muutos on asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos. Asiakkaat ottavat tarpeen tunnistettuaan selvää asioista ja toimijoista internetissä. Asiakas shoppaa itsenäisesti 60-90% ostoprosessista ja ilmiantaa itsensä yritykselle kiinnostuneena ostajana ostoprosessin viimeisillä metreillä. B2B -segmentissä 80% ostajista ei halua tavata myyjää ollenkaan. Asiakas odottaa tapaavansa asiantuntijan. Asiakkaiden odotukset, ostoprosessi ja erityisesti ostokäyttäytymisen muutos on syytä ymmärtää. Tästä syystä markkinointi- ja myyntiprosessi tulisi miettiä uusiksi joka organisaatiossa. Nopein ja kustannustehokkain keino on investoida moderneihin toimintoja automatisoiviin työkaluihin - mennään asiakasta vastaan sinne, missä asiakas ostoprosessiaan tekee eli pilveen. Näiden työkalujen sisäänajossa organisaatioiden kaikille tasoille myyntikilpailu on oiva sisäänajon väline. Myynnin kehittäminen myyntikilpailun keinoin Myynnin kehittäminen on tärkeää, kun yritys haluaa saada myynnistään kaiken mahdollisen irti. Myyntikilpailut ovatkin menekinedistämiskeino, joita käyttämällä saadaan helposti motivoitua myyjiä muutoksessa sekä lisättyä myyntiä. Myyntikilpailun avulla luodaan poikkeuksellisia elementtejä, joiden avulla saadaan organisaation top-of-mind -ajattelu hallintaan. Menetelmää on käytetty satoja vuosia menestyksekkäästi ja sen arvo kasvaa juuri silloin, kun pitäisi tehdä jotain ja äkkiä.

3 Kikkoja, käytäntöjä ja malleja myyntikilpailun toteuttamiseen. 2. Miksi myyntikilpailu? Myyntikilpailun ensisijainen tehtävä on kasvattaa myyntiä - selkeästi. Nykyaikaisilla menetelmillä toteutetuilla myyntikilpailumalleilla on kuitenkin jokseenkin outoa olla kytkemättä kilpailuun mukaan muitakin laadullisia tavoitteita. Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos luo tällaisia esimerkiksi asiakaskyselyyn (inbound liidi) vastaamisen nopeus. Myyntikilpailun avulla näitä voidaan mitata. Myyntijohdon on aivan turha yrittää johtaa joukkoa, jos taustalla ei ole koneistoa, joka mittaa toimintoja. Mitä ei voi mitata, sitä ei voi johtaa. Motivaatio on se, mikä saa meidät saavuttamaan tavoitteemme. Motivoitunut myyjä yltää parempaan tulokseen ja parempaan myyntisuoritukseen. Motivaatiotekijät voidaan jakaa kahteen, vahvasti toisiinsa vaikuttavaan kategoriaan; sisäiseen ja ulkoiseen motivaatioon. Sisäinen motivaatio tarkoittaa sitä, jolloin itse toiminta on tekijälle palkitsevaa. Eli sisäisestä motivaatiosta voidaan puhua silloin, kun myyjä kokee itse myyntitapahtuman olevan motivoivaa. Sisäisiä motivaatiotekijöitä ovat muun muassa vapauden tunne ja edistyksen ja henkilökohtaisen kasvun tunne. Ulkoiset motivaatiotekijät ovat usein näkyvämpi osa motivointia. Ulkoisilla motivaatiotekijöillä tarkoitetaan niitä, jotka vaikuttavat ihmiseen toimintaan ulkoapäin. Ulkoisiin motivaatiotekijöihin kuuluvat muun muassa raha, erilaiset edut sekä asema. Haluatko 30% lisää myyntiä? Jos kyllä, pystytä myyntikilpailu ja tee se!

4 3. Kenelle myyntikilpailu? 3.1. Tuotepäällikkö Tuotepäällikön arki on ajan ja resurssien kanssa taiteilua, oman tuotteen huomioarvon tavoitteellista kasvattamiseta myyjien sielunelämässä, unohtamatta myynnin kasvattamista. Tuotepäällikölle myyntikilpailu antaa metodin, jonka avulla myyjien top-of-mind saadaan ohjattua oikeaan uomaan. Käytäntöjä: Kauppiasomisteiselle myyntiketjulle on vuonna 2014 meneillään seitsemäs kilpailu. Ketjun eri tuoteryhmistä vastaavat tuotepäälliköt ovat ottaneet palvelun omakseen ja tätä on kehtitetty tuotepäälliköiden tarpeesta edelleen. Mukaan on tullut verkon yli kouluttaminen, pop-up kisat, yhteisöllisyys ja kilpailun linkittäminen tuotepäällikön arkeen. Tuotepäällikön ja myyntikilpailun yhteiseen kulttuuriin on syntynyt prosessi, joka alkaa koulutuksella (ns. lämmittely), jonka aikana myyjät keräävät kysymyksiin oikein vastaamalla pisteitä. Kysymyspatteristoja on pääsääntöisesti neljä, jotka vaihtuvat 1-2 viikon välein. Pisteet, jotka myyjät saavat osaamisesta eli oikein vastaamisesta, ovat lähtöpisteet tulevalle tuotemyyntikilpailulle. Johdannaisena tästä, jokainen myyjä hakee ja tutustuu tuotemateriaaleihin mahdollisimman hyvin, jotta saavat oikeat vastaukset kysymyksiin. Sivutuotteena myyjien osaamistaso asiakaskohtaamisissa tuotteiden kohdalla kasvaa olennaisesti. Varsinaisen myyntikilpailun alkaessa, kilpailevat samanaikaisesti sekä myyntiliikkeet että yksittäiset myyjät. Tämä luo liikkeisiin paineita saada mahdollisimman moni myyjä mukaan ja joka samanaikaisesti kasvattaa tiimihenkeä. Yksilötasolla käydään sitten oman myyntitaidon siivittämänä reilua myyntikilpailua koko ketjun kaikkien myyjien kesken. Tuotepäälliköllä tästä koko ruljanssista on pelkkää iloa. Positiivinen pöhinä kentällä on kuin 10 kättä enemmän tuotepäällikön arjessa. Jokainen käynti eri liikkeissä alkaa luontevasti myyntikilpailujuoruilla ja jatkuu täydentävänä tuotekoulutusräppinä ja henkilökohtaisena opastuksena tuotteen saloihin.

5 3.2. Myyntijohtaja, aluejohtaja, maajohtaja Johdon johdettava joukko saattaa olla hyvinkin kirjava - jälleenmyyjiä ja näiden esimiehiä - reppureita - omia myyjiä - yhteistyökumppaneita Esimerkki toimintamallista: Myyntijohtajan ohjatessa myyjille asiakastietokannasta (CRM tai muu) myyjille ns. soittolistoja, jäävät soittolistat hoitamatta tai niiden hallinnointi mihin on soitettu ja koska on työlästä. Myyjillä ei ole motivaatiota, eikä johdolla välineitä asian saattamiseksi kuntoon. CRM -järjestelmää vihaavat kaikki. Markkinointitoimenpiteiden tuottamat asiakasliidit jäävät hoitamatta samasta syystä. Rahaa palaa, tulosta ei synny, mitä teet? Kikka ja Ratkaisu: Ihan kaikki CRM -järjestelmät sisältävät paljon kuraa. Miten ja millä metodeilla se saadaan puhdistettua kuonasta. Jos ehdotat myynnille, että soitetaan tietokanta läpi, menee kiville aivan varmasti. Etkä pysty mittaamaan, onko asiakas kontaktoitu vai ei - kohtaat tuhat ja yksi valkoista valetta. Luodaan myyntikilpailu, jonka aluemyyntipäälliköt lanseeraavat jälleenmyyntiketjujen johdolle ja sitä kautta myyntiliikkeiden myyjille. Jokaisen myyntiliikkeen myyntijohtaja kirjaa jokaiselle myyjälle viikon ensimmäisenä päivänä 3 kpl asiakasliidiä CRM -kannasta jokaiselle myyjälle. Myyntijohtaja seuraa jokaisen myyjän toimenpiteitä asiakaskontaktoinnista ja tarjouksen tekemisestä aina kaupantekoon asti. Myyjä näkee oman suoritustasonsa suhteessa muihin alueensa myyjiin ja myyntijohtajat seuraavat oman liikkeensä suoritustasoa oman alueensa muihin liikkeisiin. Aluejohtajat näkevät oman alueensa suoritukset verrattuna muihin alueisiin. Älä lanseeraa CRM -järjestelmän läpikäyntiä, lanseeraa myyntikilpailu lisämyynnistä olemassaolevaan asiakaskantaan. Toteutetun myyntikilpailun tulokset: Yli asiakasliidiä käytiin läpi CRM tietokannasta 8 kuukauden aikana. Lisämyyntiä syntyi yli 500 uutta tuotetta ja yritys saavutti markkinajohtajuuden ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

6 3.4. Myyjä, asiantuntija, asiakaspalvelija, asentaja, huoltaja, projektiohjaaja, toimittaja... Myyntikilpailun moottorit ja tuloksen tekijät. On savutettu tuloksia, jotka ylittävät sadoilla prosenteilla aikaisemmat suoritukset. Vaikka myyntikilpailu on päättynyt, myyjät kirjaavat suoritteita kilpailusivustolle ihan vain ollakseen parempia kuin muut. Koska seuraava kisa alkaa kysymys tuotepäällikölle ensimmäisen kisan jälkeen. Syntyy perinteitä ja ilmiöitä: kesäkisa, syksyn irroitus, tähtimyyjäkerho, pilottiklubi, jne. Huoltomiehestä myyntimies - käytännön esimerkki: Huoltoteknikon kiertäessä kenttää huoltokohteissa, tämä kohtaa lähes päivittäin tilanteen, jossa asiakkaalle pitäisi myydä uusi tuote huoltotoimenpiteen sijaan. Huoltoteknikoille oli toteutettu A4 lomake, johon teknikko kirjasi asiakkaan ja korvattavan tuotteen tiedot. Tarkoitus oli, että huoltoteknikko toimittaa A4 lomakkeen mahdollisimman nopeasti myynnille, jotta nämä pääsisivät tekemään kauppaa. Käytännössä lomaketta ei täytetty, eikä asiaa muistettu myyjää tavattaessa. Maajohtaja tunnisti ongelman ja haki tähän ratkaisua. Kikka: Toteutettiin myyntivinkkikilpailu. Huoltoteknikoille toteutettiin edealer -sovellus, jonne rakennettiin A4 lomakkeessa olleet kentät tietokannaksi. Kun huoltoteknikko kävi asiakkaan tiloissa ja totesi laitteen tarvitsevan uudistamista tai kokonaan uuden laitteen, tämä kirjasi tiedot ylös huoltoteknikolle hankittuun tablettiin, jossa edealer -sovellus toimi. Huoltoteknikko pystyi kuvaamaan huollettavan kohteen tabletilla, liittämään tämän asiakastietoon ja lähettämään kaiken datan myyntiin, jossa myyjillä oli vastaanottava edealer -sovellus käytössä. Huoltoteknikot järjestettiin tiimeihin ja jokaisella tiimillä oli oma myyntivinkkejä vastaanottava myyjä. Näin saatiin jännitettä arkiseen toimintaan ja reipasta kilpailuhenkeä tiimien kesken. Tulokset: Myynti sai päivittäin huoltoteknikoilta asiakasvinkkejä, joihin myyjä oli välittömästi yhteydessä. Huoltoteknikoiden toimittamista asiakasvinkeistä keskimäärin joka kolmas johti kauppaan.

7 3.5. Kehitysjohtaja, henkilöstöjohtaja Sisäiset myyntikilpailut versus kansainväliset myyntikilpailut edealer myyntikilpailu -alusta on skaalautuva. Samalla moottorilla on toteutettu sekä yrityksen organisaation sisäisiä ja yrityksen jälleenmyyntiverkostolle tarkoitettuja myyntikilpailuja. Menestyksekkäimpiä myyjiä innostavia myyntikilpailuja ovat olleet kansaninväliset myyntikilpailut. Se jotenkin kutkuttaa myyjää kansallisella tasolla kilpailla ulkomaisia kolleegoita vastaan. Uusasiakashankinnan aktivointi kansainvälisesti: Myyjien aktiivisuuden kasvattaminen uusien asiakkuuksien löytämiseen perinteisin excel/sähköposti/tavoiteasetanta -menetelmin ei tuottanut toivottuja tuloksia. Myyntikokouksissa asetetut tavoitteet ja puheet vesittyivät ja hautautuivat nopeasti arkirutiinien sekaan ja myynti kohdistui pitkälti helpoimpaan kohderyhmään eli olemassaoleviin asiakkuuksiin. Yrityksellä ei ollut myyjille tarkoitettua materiaalipankkia, vaan koko organisaatiolle toteutettu intranet hoiti materiaalipankin virkaa. Järjestelmä on jäykkä, sisältää paljon turhaa kaikille kaikkea kansainvälistä tietoa, myyjille olennaista materiaalia on vaikea löytää, eikä järjestelmä toiminut nykyaikaisissa kosketusnäytöllisissä älylaitteissa. Malli: Luotiin edealer -sovelluksen avulla myyntikilpailu, johon integroitiin Salesforce CRM -järjestelmän myynnit. Myyjä kirjasi myynnit Salesforce -järjestelmään siten, että edealer -sovellus integraatio tuotti oikein kirjatulle tuotemyynnille pisteitä automaattisesti. Myyjän tietoisuus siitä, että väärin kirjattu myynti CRM-järjestelmään ei tuottanut pisteitä, teki nopeasti myyjistä äärimmäisen huolellisia myynnin kirjaajia. Myyjät käyttävät asiakaskohtaamisissa pääasiallisesti kosketusnäytöllistä tablettia, josta myyjä pystyy nopeasti esittelemään asiakkaalle tuotetarjoamaa. Tulos: Salesforce CRM -järjestelmän käyttöaste- ja hyöty kasvoi merkittävästi ja tuotti tehdylle CRM -investoinnille lisäarvoa. Uusia asiakaskontakteja luotiin myyntikilpailun aikana lähes kaksinkertaisesti enemmän verrattuna edelliseen vuoteen. Uusia tuotteita myytiin lähes 600 kpl. Myyjät olivat selkeästi innostuneita uudesta toimintamallista, jossa merkittävää roolia esittää yhteisöllisyys ja läpinäkyvyys. Myyjillä on edealer -sovelluksessa yhteinen viestintäfoorumi ja myyjät näkevät kaikkien suoritukset reaaliaikaisesti. Syntyi ystävällishenkinen maaottelu, jossa jokaisen maan kaksi parasta palkittiin yhteismatkalla.

8 4. Ennen myyntikilpailua Jokainen myyntikilpailu lähtee liikkeelle tekemällä päätös. Päätöksen jälkeen lähdetään toteuttamaan projektia valitsemalla tähän työryhmä, jonka vastuulle myyntikilpailun järjestäminen annetaan. Yleensä päätöksen tekee yrityksen kehitysjohtaja, myyntijohtaja tai jopa hallituksen puheenjohtaja. Useimmiten nämä eivät kuitenkaan ole varsinaisen myyntikilpailun vetäjät, vaan tähän virkaan asettuu tuotepäällikkö, aluepäällikkö, myyntijohtaja tai myyntipäällikkö. On olennaisen tärkeää, että myyntikilpailulle saadaan äiti/isä, joka näkyvänä persoonana esiintyy ja viestii myyntikilpailun aikana pelaajille. To-do -lista ennen myyntikilpailua Osallistujista käytetään termejä: Ylin admin = kilpailun omistaja, ei välttämättä esiinny kilpailun aikana mitenkään Myynti/Tuotepäällikkö = isä/äiti, joka on näkyvänä esiintyjänä myyjille Pelaaja = myyjä, huolto, asennus tai muu kilpailuun osallistuva ja suorittava taso Nämä asiat pitäisi ensin käydä läpi: 1. Kenen on tarkoitus osallistua myyntikilpailuun - onko Pelaajilla tähän lupa - onko Pelaajilla mahdollisuus raportoida myyntejä työaikana - saadaanko myynnit siirrettyä automaattisesti jostakin järjestelmästä 2. Mitkä tuotteet ovat myyntikilpailussa mukana - keep-it-simple, liian paljon tuotteita tekee asioista vaikeita 3. Mikä on tuotteiden myyntikate ja mikä on myyntikilpailun tavoite, mallilaskelma - Asiakasohjauksia 1200 kpl 1 asiakasohjaus = kate 200 Lisämyynnin tavoite uutta asiakastoimenpidettä, 4 kk Kate Osallistumismäärä 20% Asentajissa (120 kpl), 10 asiakasohjausta / Projektipäällikkö Lanseeraustavoite 1200 asiakasohjausta / kampanja X 200 = Investointi , sisältää palkinnot Tuotto Ylläolevia asioita on hyvä pyöritellä talon sisällä ennen varsinaisen myyntikilpailu -projektin aloittamista. Ja kannattaa olla realisti laskelmien suhteen - ei ole kenenkään etu, jos tavoitellaan pilvilinnoja. Isolla pensselillä saadaan aikaiseksi investoinnin suuruusluokka. 4. Koska ja mille ajanjaksolle myyntikilpailu ajoitetaan - 3 kuukautta on optimaalisin pituus myyntikilpailulle - pidetäänkö myyntikilpailun tuotteet samana koko kisan ajan - onko tulossa uusia tuotteita, jotka vaativat oppimista - onko tulossa muita merkittäviä seikkoja, jotka vaikuttavat myyntiin (kampanjat)

9 4.2. Myyntikilpailu, excell ja sähköposti Huonosti suunnitelluista myyntikilpailuista on enemmän haittaa kuin hyötyä ja ne myös useimmiten epäonnistuvat ennen kuin ovat edes alkaneet. Monet yritykset uskovat myyntikilpailujen olevan ratkaisu myynnin lisäämiseen ja henkilöstön motivointiin, joten kilpailu suunnitellaan hätiköiden ja aloitetaan liian nopeasti. Tällaisissa tapauksissa tuloksiin ollaan usein tyytymättömiä ja johtajille jää huono maku myyntikilpailuista. Sähköposti-excell -yhdistelmä on varma tapa pilata myyntikilpailu. Myyntikilpailut tulee suunnitella huolellisesti, jotta ne saadaan mahdollisimman hyvin osaksi yrityksen myynninedistämis- ja markkinointistrategiaa. Myyntikilpailua suunniteltaessa tulee ottaa huomioon myös se, sopivatko myyntikilpailut näihin strategioihin, ja jos sopivat niin missä vaiheessa niitä voi järjestää. Kilpailuja ei tule pitää sen takia, että kilpailijatkin järjestävät niitä. Kilpailun tavoitteet ja kohteet tulee kirjoittaa muistiin hyvissä ajoin ennen kilpailun aloittamista. Myyntikilpailujen suunnittelussa on hyvä muistaa muutama asia. Ensiksi kilpailusta voitettavan palkinnon on oltava tavoittelemisen arvoinen. Myyntikilpailut aiheuttavat ylimääräistä vaivaa myyjille, joten palkinnon tulee olla vaivan arvoinen. Toiseksi täytyy muistaa kilpailun aikaraja: koko vuoden kestävä kilpailu ei motivoi enää muutaman kuukauden jälkeen ja kilpaileminen unohtuu. Kaikkein tehokkaimpia myyntikilpailut ovat noin kolmen kuukauden pituisina. Kolmanneksi on muistettava tasapuolisuus. Kilpailulle tulee luoda realistiset ja yksinkertaiset säännöt, joita noudatetaan kilpailun alusta loppuun saakka. Liian monimutkaiset ja vaikeat kilpailut eivät motivoi myyjiä. Varmista myös, että tuotteita on saatavilla. On äärimmäisen noloa, mikäli tuotteet loppuvat kesken.

10 Kikkoja, käytäntöjä ja malleja myyntikilpailun toteuttamiseen Lanseeraus Myyntikilpailu ei ole myyntikilpailu, ellei siinä ole mukana Pelaajia. Myyntikilpailun lanseeraus on tärkeää aloittaa hyvissä ajoin ennen kilpailun aloituspäivää. Kaikki mahdolliset tapaamiset, kokoukset, intrat, henkilöstölehdet jne. kannattaa täyttää hehkutuksella tulevasta myyntikilpailusta. Samalla Pelaajille on annettava mahdollisuus rekisteröityä Myyntikilpailualustalle, jonne luodaan valmiiksi kilpailua tukevia viestejä. Ken on Rooms laminaattitaitaja 2013? Myyntikilpailu alkaa osoitteessa varisilma.myyntikilpailu.fi Kilpailuaika Kaikki kunnia voittajalle! Kössi Ken kruunataan? Kuka lähtee ansaitulle palkintomatkalle? Berliini odottaa!

11 5. Myyntikilpailun aloittaminen 5.1. Myyntikilpailuun ilmoittautuminen Myyntikilpailu alkaa kilpailuun ilmoittautumisella. Ilmoittautumismenettely ratkaisee myös kilpailun aikana käytettävät viestintäkeinot. Kilpailu voidaan aloittaa seuraavilla menetelmillä: 1. Kilpailun operaattori saa listan kaikista Pelaajista ja Admin -tasoista - Myyntikilpailu -alustaan viedään tiedot ja asianomaisille toimitetaan käyttäjätunnukset 2. Kilpailun operaattori saa listan Pelaajien myyntiliikkeistä - Myyntikilpailu -alustaan viedään myyntiliikkeet - Pelaajat rekisteröityvät Myyntikilpailu -alustaan, valitsevat listasta oman myyntiliikkeen ja kirjautuvat sisään - Pelaajat saavat käyttäjätunnukset joko omaan sähköpostiosoitteeseen tai sms-viestinä matkapuhelimeen 3. Kilpailuun osallistujat saavat Myyntikilpailu -alustan verkko-osoitteen - Pelaajat rekisteröityvät Myyntikilpailu -alustaan ja saavat käyttäjätunnukset omaan sähköpostiin tai sms -viestinä matkapuhelimeen

12 5.2. Myyntikilpailun aloitusportaat Myyntikilpaluun voidaan luoda kynnykset tai portaat, jotka on saavutettava, jotta saa oikeuden osallistua varsinaiseen myyntikilpailuun. Tässä kohtaa myyntikilpailussa saavutettava palkinto on merkittävässä roolissa suhteessa osallistuvien tahtoon ylittää kynnys. Malleja kynnyksille: 1. Pelaajalle esitetään sarja kysymyksiä, joihin tämän on vastattava oikein. Vastaamalla oikein, myyntikilpailu -alusta avaa näkymän varsinaiseen myyntiraportointi -osioon. 2. Tiimikilpailun ollessa kyseessä, jokaisen tiimin jäsenen tulee olla rekisteröitynyt ja suorittanut esikoe ennen pääsyä varsinaiseen myyntikilpailuun. 3. Pelaajille voidaan järjestää usean viikon kestävä elearning -sessio, jonka aikana Pelaajat keräävät pisteitä osaamisesta. Pelaajan keräämät pisteet ovat aloituspisteet varsinaiselle myyntikilpailulle.

13 6. Myyntikilpailun aikana Myyntikilpailun kestäessä 3 kuukautta (optimi), nähdään jo 4 viikon session jälkeen selkeät Johtopelaajat. Saman näkevät myös kaikki muutkin Pelaajat ja se vaikuttaa Pelaajien motivaatioon. Tässä kohtaa pitää jo myyntikilpailun suunnitteluvaiheessa olla huomioituna seuraavia toimenpiteitä, joiden avulla Pelaajien motivaatiota ylläpidetään: 1. Toteuta viimeisen kuukauden aikana ns. käänteinen myyntikilpailu - saavutetut pisteet lyödään lukkoon - Pelaajille ilmoitetaan, että viimeisen kuukauden aikana saa suhteellisesti eniten myyntiään parantavar tuplapisteet - Pelaajat, jotka ovat suorituksissa häntäpäässä, saavat uuden mahdollisuuden nousta kärkeen 2. Toteuta viimeisen kuukauden aikana Kovin nousija -kilpailu - viimeisen kuukauden aikana suhteellisesti eniten myyntiään parantanut Pelaaja saa saman palkinnon kuin Myyntikilpailun kokonaiskilapilun voittaja 3. Toteuta ensimmäisen kuukauden jälkeen ns. indexi -kisoja - Pelaaja, joka suhteellisesti eniten parantaa kahdessa viikossa myyntiään edelliseen kahteen viikkoon verrattuna, saa palkinnon - Indeksi -kisa alkaa joka toinen viikko ja voittaja saa aina palkinnon 4. Palkitse kuukausittain Pelaaja jollakin huomiolla ja tee se julkisesti Myyntikilpailu -alustan kautta - Kuukauden myyjä - Paras Best Practise - Paras tiimi 5. Pyri tuottamaan Pelaajille kilpailun aikana asiakaspotentiaalia - Liidejä myynnille - Ovipumppukampanjoita liikkeisiin

14 7. Myyntikilpailun lopettaminen Hyvä myyntikilpailu kannattaa lopettaa hyvin. Kilpailun voittajat nostetaan myyntikilpailu -alustalla näkyvästi esiin ja annetaan näille mahdollisuus kertoa omin sanoin, miten ja millä tavalla saivat voiton aikaiseksi. Myyntikilpailun lopetus antaa oivan mahdollisuuden julkaista tulevan uuden myyntikilpailun aloitusajankohta ja tuotteet/palvelut, jotka siihen liittyvät. Samoin tavoiteltava palkinto on hyvä kertoa, jos tähän on mahdollisuus. 8. Tuloksia Myyntikilpailu tarjotaan ja toteutetaan kokonaisuutena, joka tuottaa siihen sijoitetun panoksen takaisin vähintään kertoimella 1,5. Alla listana muutama saavutettu tulos: Uudet henkilöautot myyjiä 150 kpl. Tulos:550 kpl lisää myytyjä uusia autoja Nostolaitteet myyjiä 28 kpl. Tulos: 600 kpl lisää nostolaitteiden myyntiä Kotien julkisivujen viimeistely ja huolto liikkeissä myyjiä 336 kpl. Tulos:10 % myynnin kasvua Vahinkovakuutukset jälleenmyyjiä 22 kpl. Tulos: 400 % myynnin kasvua Urheiluelektroniikka myyntipisteissä myyjiä 163 kpl. Tulos: 36 % myynnin kasvua Ohjelmistotuotteet myyntipisteissä myyjiä 300 kpl. Tulos: 15 % myynnin kasvua 9. Erilaiset tavoitteet vaativat erilaisen myyntikilpailun Myymisen muutos ja out-of-the-box -ajattelu. Myyntiorganisaatioista on tullut monille yrityksille kallis ja raskas taakka. Uusasiakashankinta perinteisin keinoin ei tuota tulosta. Myyntiarmeijan ylläpito syö katteet ja parhaat myyjät hakevat uusia haasteita - yrityksen ydinosaamista on katoamassa, mitä tehdä? Tavoitteena olisi säilyttää myyjien osaamispääoma ja samalla ulkoistaa myynti. Modernein menetelmin toteutettu myyntikilpailu mahdollistaa myynnin ulkoistamisen. Tämäntyyppiseen toimintaan on jo syntynyt osuuskuntia, jotka ottavat yrityksen myynnin ja myyjät vastuulleen, kouluttavat ja varustavat myyjät uusilla metodeilla ja älyvälineillä. Myyjät saavat tai ottavat reppuunsa yleensä myös samaa alaa lähellä olevia tuotteita tai palveluita. Myyntikilpailun avulla yritys kykenee seuraamaan ja ohjaamaan ulkoistetun myynnin suoritteita ja ruokkimaan ulkoistettua myyntiä esim. sisääntulleilla inbound liidien ohjauksella. Win-Win. Myyntikilpailun avulla sisäänajettu uusi-tapa-toimia vakiintuu yrityksen ydinprosessiksi. Muutosvalmennus. On paljon yrityksiä, jotka ostavat koulutus- ja valmennusalan yrityksiltä palveluita. Ostettu konsultti tulee, pitää oman sessionsa ja lähtee. Miten mitataan konsultaation tuoma hyöty? Miksi konsultointiin tehtyä investointia ei jalosteta eteenpäin eli seurataan, mitä tapahtuu, kun kädet ovat savessa - muuttuiko mikään? Koulutuksesta ja valmennuksesta saa irti paljon enemmän, kun siihen kytkee toimintoja mittaavan myyntikilpailun ja samalla konsultointiinvestoinnin kestoa koulutettavien top-of-mind -ajattelussa voidaan venyttää kuukausikaupalla. Samalla mitataan konsultin arvo ja osaamistaso.

15 Erityyppisiä kilpailumuotoja: - Liikkeiden kesken tiimikilpailuna, esimerkiksi maahantuojan promotiona. - Tiimien välisenä kilpailuna, soveltuu käytettäväksi myyntiketjuissa. - Henkilösarjassa, osallistutaan henkilökohtaisesti, toteutus liikkeittäin. - Kilpailuversioita voi olla käytössä yhtä aikaa useita, se nostaa mielenkiintoa ja haastetta sekä kannustaa osallistujia tekemään parhaansa. Erilaisia tavoitteita: - Lisämyyntimäärät: tuotekohtainen lukumäärä, keskihinta, myyntikate - Euromääräinen myynnin kasvu % tai/ja lukumäärän kasvu % - Osallistujien tuotetuntemuksen lisääminen - Myynti- ja neuvottelutaitojen lisääminen - Myönteinen vaikutus työilmapiiriin ja yhteishenkeen - Asiakaskontaktien vasteajan lyhentäminen 10. Miten ostan ja mitä maksaa Osoitteessa löytyy Ota yhteyttä -lomake, jolla kaikkein yksinkertaisimmin pääsee eteenpäin. Sivustolla on asiakaskohtaisia kuvauksia erityyppisistä myyntikilpailuista. Niistä saattaa löytyä sopiva malli, joka voisi toimia omalla kohdalla. Sivustolla on myös mahdollista kokeilla teknistä edealer -alustaa, klikkaa Kokeile tästä ja testaa. Kahta samanlaista myyntikilpailua ei ole, jokainen on räätälöity kokonaisuus, joka palvelee kutakin tavoitetta yksilöllisesti. Mitä yksinkertaisempi ja dynaamisempi myyntikilpailu on, sitä paremmin se toimii. edealer paketti 3 kuukauden myyntikilpailu alk , alv. 0%. Hinta ei sisällä palkitsemiskustannuksia ja muita palvelun tuottamiseen liittyviä kuluja kuten painotuotteita, kuvankäsittelyä, postituskuluja jne. edealer on myyntikilpailu palveluna -tuote. Maksat vain käytetyistä kuukausista! Tekninen edealer alusta on väline, jonka avulla toteutamme palvelun, jolla myyntikilpailu pystytetään. Palvelu kattaa mm. seuraavat osa-alueet: - ulkoasu - säännöt - toimintojen pisteytys - ranking -osiot - viestintämoduulit - elearning -alusta

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Yrityksen myyntiprosessista tuli asiakkaan ostoprosessi Organisaatio 1980. Myynti kontaktoi asiakasta Outbound Inbound

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto

Palvelukuvaus. Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen. Pikayhteys Takaisinsoitto Palvelukuvaus Yleistä Käyttöönotto Verkkoyhteydenottokanavat Inboundien ohjaus Älypuhelinten hyödyntäminen Pikayhteys Takaisinsoitto Yleistä Markkinointiviestintä tähtää siihen, että potentiaalinen ostava

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Ostokäyttäytyminen muuttui v. 1980 CRM Customer Relationship Management Liidi = prospekti v. 2010 ICM Inbound Contact

Lisätiedot

Case: Nika-Lasitus Oy

Case: Nika-Lasitus Oy Case: Nika-Lasitus Oy Nika-Lasitus Oy Nika-Lasitus Oy on parveke- ja terassilasituksien sekä parvekekaiteiden markkinointiin, myyntiin, asennuksiin sekä tuotekehitykseen erikoistunut yritys, joka on perustettu

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto

UUSASIAKASHANKINTA. Johdanto HINTAVASTAVÄITTEE T TYÖKIRJA.docx UUSASIAKASHANKINTA Johdanto Laatu on paras liiketoimintasuunnitelma M iten löytää enemmän ja parempia uusia asiakkaita, on yksi myyjän ydintaidoista. Millainen strategia

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö

Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö Asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos ja myyjän ajankäyttö Taustaa: Suomessa tehdään 30 milj. Google -hakua päivässä 87 % ihmisistä etsii tietoa Googlesta ennen ostopäätöstä 70% ostopäätöksestä on tehty

Lisätiedot

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE 8 ASIAA, JOTKA KANNATTAA HUOMIOIDA, KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA 8 ASIAA, JOKTA KANNATTAA HUOMIOIDA KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA Olen kerännyt

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Lataa strategiset työkalut

Lataa strategiset työkalut Lataa strategiset työkalut Joiden avulla saavutat taloudellisen riippumattomuuden. Mitä sinä tekisit, jos pystyisit rakentamaan jopa 4.000,00 kuukaudessa tuottavan tulovirran? Entä miten pitkään olet valmis

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MYYNTIMIES

SÄHKÖINEN MYYNTIMIES SÄHKÖINEN MYYNTIMIES Yritys Henkilöstö 25+ Asiakkaita 700+ Palvelut: Sähköinen myyntimies Livezhat Perustettu Suomalainen Patentoitu USA:ssa ZEF Arviointikone ZEF Vaalikone Kannattava kasvuyritys Suomen

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator

Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen. Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Tervetuloa Näin tehostat asiakastyöskentelyä digitaalisesti -aamiaistilaisuuteen Inspiratio JM emotion Element - Wellnator Ohjelma 8.00 Aamukahvi 8.15 Tervetuloa, Annele Bergman, Inspiratio 8.30 estrategia,

Lisätiedot

Kasvun haasteita Venäjällä. strategia, myynti ja johtaminen

Kasvun haasteita Venäjällä. strategia, myynti ja johtaminen Kasvun haasteita Venäjällä strategia, myynti ja johtaminen Yritysten toiminta Venäjän markkinoilla (1) Venäjän markkinoiden liiketoimintastrategia on selkeästi määritelty Venäjän liiketoimintastrategia

Lisätiedot

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012 Ostavia asiakkaita Facebookista Verkkoseminaari 20.4.2012 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennus-ohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi Facebook.com/markkinointiopas

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Yleistä Verkkoyhteydenottojen hallinta Pikayhteys Takaisinsoitto Käyttöönotto Hinta

Palvelukuvaus. Yleistä Verkkoyhteydenottojen hallinta Pikayhteys Takaisinsoitto Käyttöönotto Hinta Palvelukuvaus Yleistä Verkkoyhteydenottojen hallinta Pikayhteys Takaisinsoitto Käyttöönotto Hinta Yleistä Markkinoinnin teknologisoituminen on viime kädessä seurausta kuluttajakäyttäytymisen muutoksesta.

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Petteri Erkintalo Kehitysjohtaja Klikkicom Oy 2011-09-27 2 1. Hakukoneiden pääsy sivustolle on estetty Hakukoneiden pääsyn sivustolle voi estää usein eri keinoin Yllättävän

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop on sähköinen viestintäratkaisu, jolla parannat viestintääsi ja voit seurata jokaisen yksittäisen kampanjan ja viestin

Lisätiedot

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin.

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN ONNISTUNEITA TUOTETIEDUSTELUJA

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI

LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI LIIKETOIMINNAN KUNTOTESTI Suomen Liiketoimintapalvelu Oy on kehittänyt kyselyn nimeltä Liiketoiminnan kuntotesti. Kuntotestikyselyyn on vastannut lukuisia yrityksiä (N=45) syksyn 2017 aikana. Tämä raportti

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Agenda. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Kertaus: näin myyt (melkein) mitä tahansa internetin avulla Suositeltavia työvälineitä Automaattisen sähköpostikampanjan luominen MailChimp-järjestelmässä Laskeutumissivun luominen

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Jälleenmyyjäverkoston Online-myynnin tehostaminen 9.11.2010 Hotelli Scandic Simonkenttä Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Timo Korvenoja, Vilkas Group Oy Perustettu Tampereella 1995 Tytäryhtiö

Lisätiedot

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin.

Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. Dialog Campaigns on myynnin fully automatic sarjatulityökalu. Se on ratkaisu monimutkaisten myyntihankkeiden markkinointiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN

Lisätiedot

Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas

Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas Myynnin seuranta ja ohjaus Pikaopas Sisällysluettelo Lähtötilanne... 2 Organisaatio... 2 Tavoitteet ja niiden seuranta... 2 Oikeudet tietoihin... 2 Esimerkin käyttäjät ja alueet... 2 Määrittele alueet...

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä Timo Häkkinen @HakkinenTimo Timo Häkkinen www.micromedia.fi www.liidijalostamo.fi www.renable.fi/blogi

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

myclub-pikaohje jojoille

myclub-pikaohje jojoille Pohjois-Espoon Ponsi Ry 1/12 myclub-ohje jojoille 9.4.2014 myclub-pikaohje jojoille 1 Mikä on myclub? PEP ottaa vuoden 2014 aikana käyttöön myclub-jäsenpalvelun, jonka avulla tullaan hoitamaan seuran:

Lisätiedot

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Markkinoinnin vallankumouksellinen strategia on lähempänä kuin arvaatkaan. Tarvitset kahdenlaista sisältöä: Informaatioikkuna:

Lisätiedot

Aika Vaihe Lopputulos

Aika Vaihe Lopputulos Ruokis-hanke ICT PROJEKTI: Projektin ohjaaja: Lasse Seppänen Projektipäällikkö: Tommi Leppänen Projektin jäsenet: Jenita Karimäki, Tuija Pörhölä, Kalle Veuro ja Olli Savisaari Projekti Projektin tarkoitus

Lisätiedot

Golden Ticket (FAQ) Mitä on Golden Ticket? Kuinka kilpaillaan? Ryhmät Seuranta Oppimisympäristön Golden Ticket -fiilistelypalsta

Golden Ticket (FAQ) Mitä on Golden Ticket? Kuinka kilpaillaan? Ryhmät Seuranta Oppimisympäristön Golden Ticket -fiilistelypalsta Golden Ticket (FAQ) Mitä on Golden Ticket? Golden Ticket on kilpailu myyjille ja kioskeille. Golden Ticket on uusi tapa kasvattaa myyntiä. Kun voittaa Golden Ticketin voi voittaa palkinnon, joka on lahjakorteista

Lisätiedot

Myynnin automaation kehityskäyrä

Myynnin automaation kehityskäyrä Myynnin automaation kehityskäyrä The world of PowerPoints Myyjien valtakunta Myyjät käyttävät yli päivän viikosta esitysten tuunaamiseen. PowerPointilla vapaat kädet - yrityksen brändi ja viesti kärsii..

Lisätiedot

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet Valmentajalisenssi Käyttöohjeet Valmentajalisenssi on maksullinen TrainIt-palvelun lisäosa, joka tarkoitettu valmentajien ja Personal Trainereiden käyttöön. Valmentajaominaisuuksien avulla voit valmentaa

Lisätiedot

SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA

SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA SÄHKÖINEN LIIKETOIMINTA Verkkokauppa ja sähköinen markkinointi Nethit Oy Jani Lehtimäki 28.10.2013 SKJ Business Tämä materiaali ja kaikki siihen liittyvät oikeudet kuuluvat Nethit Oy:lle. Miksi verkkokauppa

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Maaginen messuvalmennus VALLOITA VAELTAVAT ASIAKKAAT LUO TODELLISIA MYYNTILIIDEJÄ TAIVUTA MYYJÄSI TEKEMÄÄN TULOSTA

Maaginen messuvalmennus VALLOITA VAELTAVAT ASIAKKAAT LUO TODELLISIA MYYNTILIIDEJÄ TAIVUTA MYYJÄSI TEKEMÄÄN TULOSTA Maaginen messuvalmennus VALLOITA VAELTAVAT ASIAKKAAT LUO TODELLISIA MYYNTILIIDEJÄ TAIVUTA MYYJÄSI TEKEMÄÄN TULOSTA TaikuriLaurila Rementor Maagisesti erottuva ja tehokas messumyynnin koulutuskokonaisuus

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA

Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine markkinoinnin automaatio Käyttöönotto 3kk starttipakettina LISÄÄ MYYNTIÄ MARKKINOINNIN AUTOMAATIOLLA Vine 3kk starttipaketti Saatte myyntivalmiita liidejä käyttämällä markkinoinnin automaatiota Autamme

Lisätiedot

oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen

oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen ILMAINEN Lukimat-verkkopalvelun (www.lukimat.fi) kautta saatava tietokonepeli EKAPELI-MATIKKA Ekapeli-Matikka on tarkoitettu

Lisätiedot

Mikä erottaa menestyvän yrityksen hyvästä? Mercuri International Oy Lauri Kurki

Mikä erottaa menestyvän yrityksen hyvästä? Mercuri International Oy Lauri Kurki Mikä erottaa menestyvän yrityksen hyvästä? Mercuri International Oy Lauri Kurki Sales Excellence 2012 Global Results Menestyvän myyntiorganisaation tunnuspiirteet Mercuri International ja St. Gallenin

Lisätiedot

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon MARKKINOINTISI Verkkosivut tuloskuntoon KEITÄ ME OLEMME? Markkinointia myynnin tueksi tarkoittaa markkinointistrategiaa jonka mittareina toimivat eurot eivätkä pelkät kävijämäärät. Olemme molemmat yrittäjäperheistä

Lisätiedot

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki

Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Hevospalveluiden tuotteistaminen ja asiakaslähtöinen markkinointi Susanna Lahnamäki Tällä mennään Tuotteistaminen & asiakaslähtöinen markkinointi Vähän teoriaa, enemmän käytäntöä. http://www.youtube.com/watch?v=uk0zrvzvtb4

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Myynnin automaation kehityskäyrä

Myynnin automaation kehityskäyrä Myynnin automaation kehityskäyrä Erottautumisen edellytykset B2B - myynnissä Sales Dashboard yhdistää myynnin eri vaiheet ja datan eri lähteistä Wake Excite ja yhtenäinen prosessi lisää erottautumiskykyä

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved.

Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? Copyright Element AB, 2015. All rights reserved. Kuinka tehostat asiakashankintaa ja myyntiä markkinoinnin automaatiolla? B2B Merkittävä markkinaosuus Pohjoismaissa. Element toteuttanut yli 200 Lead-to-Revenue Management -projektia alkaen vuodesta 2009

Lisätiedot

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT 2 Projektin alkutilanne Suomalaiset tilaavat painotuotteita yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kaikkien

Lisätiedot

Perusmyyjästä supermyyjäksi

Perusmyyjästä supermyyjäksi Perusmyyjästä supermyyjäksi Sisällysluettelo ESIPUHE 1. Myynnin syvin olemus 1.1. Ihmisen ymmärrys ostamisen taustalla 1.2. Tunteiden ja järjen paradigma 1.3. Tunne vs. järkiostamisessa 1.4. Ihmisen ymmärrys

Lisätiedot

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi

Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin. Oskari Lammi Ohjeistus maailman asiakasystävällisimpään myyntiin Oskari Lammi 1 Asiakastyytyväisyys mitä ja miksi Asiakas määrittelee hyvän ja huonon palvelun laadun. Jos palvelun laatu ei tyydytä asiakasta, on hänen

Lisätiedot

Miten asiakas tekee valintansa?

Miten asiakas tekee valintansa? Miten asiakas tekee valintansa? ja miten me voimme vaikuttaa siihen? TkT Asiantuntija Harri Karkkila Strategia Asiakkaan kokema arvo Asiakastyytyväisyys ja asiakaskokemus Kilpailuedut Yrittäjä Kouluttaja

Lisätiedot

Esiintymisvalmennus. Hissipuhe kuntoon!

Esiintymisvalmennus. Hissipuhe kuntoon! Esiintymisvalmennus Hissipuhe kuntoon! Koko valmennus toteutettiin learning by doing -metodilla. Teoria täydensi omaksumista, mutta harjoitukset ja palaute olivat pääasia. Kolmen tunnin jälkeen oli nähtävissä

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

Toiminnallisen määrittelyn tarina. Esimerkki Reaktorin tavasta tehdä toiminnallista määrittelyä.

Toiminnallisen määrittelyn tarina. Esimerkki Reaktorin tavasta tehdä toiminnallista määrittelyä. Toiminnallisen määrittelyn tarina Esimerkki Reaktorin tavasta tehdä toiminnallista määrittelyä. Toimitusjohtajan pulma Tässä on toimitusjohtaja Roope, jonka tavoitteena on pyörittää Rengasmaster Oy:tä

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

Pyhäjärven kaupungin 100 % tytäryhtiö Rekisteröity 6/2013 Yhtiön toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja rakentaa tietoliikenneverkkoja ja

Pyhäjärven kaupungin 100 % tytäryhtiö Rekisteröity 6/2013 Yhtiön toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja rakentaa tietoliikenneverkkoja ja Pyhäjärven kaupungin 100 % tytäryhtiö Rekisteröity 6/2013 Yhtiön toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja rakentaa tietoliikenneverkkoja ja tuottaa tietoliikennepalveluita Pyhäjärven ja Kärsämäen kuntien

Lisätiedot

MARKKINOINTIAINEISTONHALLINTA

MARKKINOINTIAINEISTONHALLINTA Minna Andersson, Canter Oy MARKKINOINTIAINEISTONHALLINTA Jokaisen työntekijän koneelta löytyy välineet markkinointiviestin tuottamiseen. Toisaalta kätevää, mutta toisaalta tässä on vaarana, että yritykseltä

Lisätiedot

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain.

60% 10% 1. MIKSI IHMEESSÄ VERKKOASIAKASPALVELUUN KANNATTAA PANOSTAA? Ole läsnä ja tavoitettavissa. Suomalaisista noin 90 % käyttää nettiä viikoittain. Tavoita ja vaikuta Oletko koskaan ollut epätietoinen siitä, mitä tuotteita tai palveluita yritys, jonka sivuilla vierailet, oikeasti tarjoaa? Jos olet, niin on todennäköisesti asiakkaasikin. Hän voi olla

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS + Toimiala: viestintä- ja asiakasverkkopalveluiden tarjoaminen Yritys: DNA "Markkinointiviestien tarkan kohdennuksen ansiosta voimme

Lisätiedot

Matkailun tuotteistustyöpaja. Storia-hanke Isto Vanhamäki 10.9.2013, Kouvola

Matkailun tuotteistustyöpaja. Storia-hanke Isto Vanhamäki 10.9.2013, Kouvola Matkailun tuotteistustyöpaja Storia-hanke Isto Vanhamäki 10.9.2013, Kouvola 1. Työpaja 10.9.2013 Asiakasymmärrys ja tuotteistaminen asiakasryhmien mukaan Mitkä ovat asiakasryhmämme? Miten asiakasryhmät

Lisätiedot

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi Liiketalouden perustutkinto, merkonomi Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala Markkinointi-instituutti Pirjo Hallipelto pirjo.hallipelto@markinst.fi p. 040 7321 784 Faunatar Johanna Valo Liiketalouden perustutkinto,

Lisätiedot

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT MOBISITE-TYÖKALU MobiSite on työkalu matkapuhelimeen soveltuvan mobiilisivuston rakentamiseen. AIMO-järjestelmän jatkuvasti päivittyvä päätelaitetunnistus tunnistaa useimmat puhelinmallit ja mukauttaa

Lisätiedot

Myynnin Pyöreä Pöytä

Myynnin Pyöreä Pöytä Myynnin Pyöreä Pöytä Myynnin Arvostus Suomessa Havaintoja selvityksestä keväällä 2009 Petteri Laine, Customer Centric Selling Finland Petteri.laine@customercentric.fi 050 3229107 Sisältö Miksi Myynnin

Lisätiedot

Good Minton Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä SEPA: Heuristinen arviointi

Good Minton Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä SEPA: Heuristinen arviointi Good Minton Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä SEPA: Heuristinen arviointi Versiohistoria: Versio: Pvm: Laatijat: Muutokset: 0.1 2006-11-25 Janne Mäkelä Alustava 1.0 2006-12-10 Janne Mäkelä Valmis 1.

Lisätiedot

Apua, multa tulee idea!

Apua, multa tulee idea! Apua, multa tulee idea! -eli mitä teen ennen kehittämisen aloittamista 1 Tässä vaiheessa, pahaa aavistamatta Asiat ovat vielä normaalisti. Aika ennen aloituspäätöstä on ehkä koko kehitysprosessin tärkein

Lisätiedot

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko

Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia. Webinaari Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko Avoimen B2B-verkkokaupan haasteet eivät ole todellisia Webinaari 24.5.2017 Juho Putkonen & Jarkko Anttiroiko 1 Keitä me olemme? Juho Putkonen @juhoputkonen linkedin.com/in/juhoputkonen Jarkko Anttiroiko

Lisätiedot

ADMINETIN ASIAKASTUKI. Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin

ADMINETIN ASIAKASTUKI. Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin ADMINETIN ASIAKASTUKI Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin SISÄLTÖ ASIAKASTUEN ESITTELY 2 TUKIPYYNTÖJEN JÄTTÄMINEN 3 SOITTAMINEN TUKINUMEROON 4 KOLMANSIIN OSAPUOLIIN LIITTYVÄT ASIAT 5 KEHITYSEHDOTUKSET

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

DESIGN THINKINGILLÄ MENESTYSTARINA: TAPIOLA PRIVATE. 24.5.2011 Tommi Elomaa Yksikönjohtaja Yksityistalousasiakkaat

DESIGN THINKINGILLÄ MENESTYSTARINA: TAPIOLA PRIVATE. 24.5.2011 Tommi Elomaa Yksikönjohtaja Yksityistalousasiakkaat DESIGN THINKINGILLÄ MENESTYSTARINA: TAPIOLA PRIVATE 24.5.2011 Tommi Elomaa Yksikönjohtaja Yksityistalousasiakkaat Design thinkingin pääaskeleet: Määritä Tutki Ideoi Tee Prototyyppi Kehitä Lanseeraa Opi

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin 26.10.2011 Otto Söderlund Partner Magenta Advisory on suomalainen sähköisen liiketoiminnan asiantuntija jolla on vahva

Lisätiedot

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia

Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Työt - Ohje Aliurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Ilman Ajokirjauksia Tämä ohje on urakoitsijoille jotka EIVÄT TEE AJOKIRJAUKSIA Työt-palvelulla. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Verkkokoulutuksella tehokkaasti eteenpäin Herätä uteliaisuus - halu oppia lisää avaa oivallus uuteen ajatteluun sekä ymmärrykseen!

Verkkokoulutuksella tehokkaasti eteenpäin Herätä uteliaisuus - halu oppia lisää avaa oivallus uuteen ajatteluun sekä ymmärrykseen! SISÄLLÖNTUOTANNON OPAS Verkkokoulutuksella tehokkaasti eteenpäin Herätä uteliaisuus - halu oppia lisää avaa oivallus uuteen ajatteluun sekä ymmärrykseen! Kuinka verkkokoulutus tehdään? Lanseeraus Aloitetaanpa

Lisätiedot

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3 Tuotekonfigurointi ADE Oy lyhyesti Asiakkaiden tarpeisiin suunnattua innovatiivista ja toimivaa ohjelmisto- ja 3d animaatiopalvelua. Ade Oy on toteuttanut vuodesta 2000 alkaen haastavaa interaktiivista

Lisätiedot

7 askelta affiliateyhteistyön käynnistämiseen

7 askelta affiliateyhteistyön käynnistämiseen 7 askelta affiliateyhteistyön käynnistämiseen Affiliate- eli kumppanuusmarkkinointi on myynninedistämiskanava verkossa, jossa julkaisijat välittävät kävijöitä mainostajalle, joka puolestaan maksaa näistä

Lisätiedot

Tutkimus verkkolaskutuksesta, automaatiosta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa. Ajankohta helmikuu 2010

Tutkimus verkkolaskutuksesta, automaatiosta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa. Ajankohta helmikuu 2010 Tutkimus verkkolaskutuksesta, automaatiosta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa Ajankohta helmikuu 2010 Seurantakysely verkkolaskutuksesta ja tietojen välityksestä toimittajaverkostossa 41 Yli

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa

Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa Verkkolöydettävyys laajensi asiakaskuntaa CASE Kymppitien Vaihto-osa Toimiala: Autopurkamot Yritys: Kymppitien Vaihto-osa Asiakkaat löytävät palvelumme paremmin, kysyntää ja asiakkaita tulee nyt koko Suomen

Lisätiedot

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa

Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa Pikaopas kohti parempaa asiakkuudenhallintaa CRM yksi tärkeimpiä työvälineitäsi Asiakkuudenhallinnan järjestelmä on yksi tärkeimmistä kasvavan yrityksen työvälineistä. Lyhenne CRM tulee sanoista Customer

Lisätiedot

Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa

Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa Sari H. Pitkänen ja Taina Rytkönen-Suontausta Opinto- ja opetuspalvelut Itä-Suomen yliopisto Miten sosiaalinen

Lisätiedot

SharePoint verkkopalvelualustana

SharePoint verkkopalvelualustana SharePoint verkkopalvelualustana Agenda Onko Microsoft onnistunut pyrkimyksissään kehittää SharePointia nykyaikaiseksi verkkojulkaisualustaksi? Vieläkö se mielletään lähinnä dokumenttienhallintaan sopivana

Lisätiedot

Kirjanpidon ALV-muutos

Kirjanpidon ALV-muutos 9.9.2010 1(10) Kirjanpidon ALV-muutos Tämä dokumentti sisältää ohjeen sille miten uudet ALVkoodit (ALV-prosentit) otetaan käyttöön. Vaihtoehto yksi(1) vaihda olemassaolevat ALV-koodit yhdestä prosentista

Lisätiedot

EKS myclub pikaohje Jojoille

EKS myclub pikaohje Jojoille 1(12) Espoon-kiekkoseura RY MyClub-ohje Joukkueenjohtajille EKS myclub pikaohje Jojoille 1 Mikä on myclub? myclub on urheilu- ja vapaa-ajan yhteisöjen sähköinen jäsenpalvelu, jonka avulla yhteisö hallinnoi

Lisätiedot

Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen

Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen Tavoitteet Tämän toimintamallin avulla opit määrittelemään kiireen. Työyhteisösi oppii tunnistamaan toistuvan, kuormittavan kiireen sekä etsimään sen syitä

Lisätiedot

EDUBOX opetusvideopalvelu

EDUBOX opetusvideopalvelu KÄYTTÖOHJE v17072015 EDUBOX opetusvideopalvelu Sisällysluettelo Edubox online video tutorial library 2 Yleistä 3 Rekisteröityminen Käyttöoikeuden hankinta Käyttäjäryhmän valinta Käyttöliittymä 7 Kurssinäkymä

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä. Aki Antman / Sulava Oy

Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä. Aki Antman / Sulava Oy Sosiaalinen teknologia mullistaa työryhmätyöskentelyn pilvessä Aki Antman / Sulava Oy Vapaa-ajalla kaikki palvelut käytössä Sovellukset ladataan kaikille päätelaitteille Palvelut vapaasti käytössä tarpeen

Lisätiedot

Verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia, henkilöhaastatteluja, otteluraportteja ja -ennakoita, kolumneja sekä kuvakoosteita.

Verkkolehdessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia, henkilöhaastatteluja, otteluraportteja ja -ennakoita, kolumneja sekä kuvakoosteita. JATKOAIKA.COM Jatkoaika.com on vuonna 2001 perustettu jääkiekkoon keskittyvä verkkolehti. Jatkoaika on noussut yhdeksi Suomen luetuimmista verkkolehdistä. Sivuston julkaisijana toimii voittoa tavoittelematon

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot