Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma"

Transkriptio

1 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Projektipäällikkö Kimmo Hinno

2 1. Esivalmistelun taustaa Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus päätti kokouksessaan aloittaa valmistautumisen maakuntauudistukseen muiden kuin sote-asioiden osalta Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaan liitto kutsui maakunnalle siirrettävien tehtävien nykyisten organisaatioiden edustajat ja vastuutahoina olevien kuntien johdon yhteiseen tilaisuuteen linjaamaan valmistelun organisointia ja aikataulutusta. Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat antaneet maakuntauudistuksen esivalmistelun koordinoinnin maakuntien liittojen tehtäväksi. Maakuntauudistuksen esivalmistelu edellyttää hyvää yhteistyötä maakuntaliiton, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, työ- ja elinkeinotoimiston, sairaanhoitopiirin, pelastuslaitosten, aluehallintoviraston ja henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa. Yhteistyö alueen kuntien ja PoPSTer-hankkeen kanssa on tärkeää. Maakuntauudistuksen ja sote-uudistuksen toimeenpano jakautuu neljään vaiheeseen esivalmistelu saakka maakunnan toimintaa valmisteleva väliaikaishallinto, väliaikainen valmistelutoimielin ajalla (väliaikaisen toimielimen toiminta saattaa jatkua tarpeen vaatiessa myös pitempään) maakunnan käynnistymisvaihe uusi maakunta aloittaa toimintansa Esivalmisteluvaihe kestää sote-järjestämislain ja maakuntalain voimaantuloon eli saakka. Esivalmisteluvaiheessa luodaan edellytyksiä tehtävien ja omaisuuden siirtämiselle uusiin maakuntiin sekä uusien maakuntien toiminnan käynnistämiselle. Maakuntauudistuksen esivalmisteluvaiheelle perustetaan ohjausryhmä, johon kuuluu tasapuolisesti kaikkien keskeisten tahojen edustus. 2. Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen tavoitteet Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun tavoitteena on luoda pohjaa maakuntauudistukselle ja tuottaa maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen, valtion ja muiden sidosryhmien käyttöön riittävän yksityiskohtaiset kuvaukset uuteen maakuntaan siirtyvien tehtävien nykytilanteesta. Lisäksi tavoitteena on varmistaa maakuntauudistuksen osallistava suunnittelu, mukana olevien organisaatioiden, sidosryhmien ja henkilöstön välinen riittävä vuorovaikutus sekä kattava muutosviestintä Huomioitavia asioita asiakasnäkökulma sidosryhmien informointi ja mukanaolo valmistelutyössä kuntien osallistaminen sekä uuden maakunnan ja kuntien rajapinta järjestämis- ja tuottamisvastuun selkeyttäminen yhteistyö PoPSTer-hankkeen kanssa työryhmille pyritään luomaan yhtenäinen raportointipohja, jonka perusteella kokonaisraportin kokoaminen esiselvitysvaiheesta on mahdollisimman yksinkertaista.

3 3. Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen toimenpiteet Maakuntauudistuksen projektipäällikkö ja työryhmien puheenjohtajat laativat tarkennetut työryhmien toimintasuunnitelmat johtoryhmän antaman aikataulun ja suuntaviivojen mukaisesti. Työryhmien tulee pystyä reagoimaan nopeasti esivalmistelun aikana tuleviin uusiin valtakunnallisiin linjauksiin. Valmisteluprosessin käyttöön luodaan yhtenäiset raportointimallit ja käytännöt. Uuteen maakuntaan non-soten osalta kartoitetaan siirtyvien tehtävien ja toimintojen nykytilanne sekä tuotetaan raportit seuraavista osa-alueista maakunnalle siirtyvät tehtävät valtakunnallisesti tehtyjen linjausten mukaisesti siirtyvien tehtävien tämän hetkinen organisointi ja johtamisrakenne keskeiset toimintaprosessit siirtyvät henkilöresurssit htv-tasolla palveluiden asiakkaat ja sidosryhmät rajapintaan jäävien tehtävien pohdinta käytössä olevat ICT-ratkaisut käytössä olevat toimipaikat ja toimitilat voimassa olevat sopimukset kiinteä ja irtain omaisuus Viestintä tukee maakuntauudistuksen toteuttamista ja johtamista maakuntauudistuksen muutosviestinnän suunnittelu viestintäryhmän perustaminen. Vastuu muutosviestinnästä projektipäälliköllä tasalaatuisen, vuorovaikutteisen ja tehokkaan muutosviestinnän varmistaminen maakuntauudistuksen nettisivun luominen ja sosiaalisen median käyttäminen infotilaisuuksien järjestäminen sidosryhmille, jotka eivät ole mukana kattavasti työryhmissä, esim. kuntajohtajat, yhdistykset ym. mediaviestintä viestintäyhteistyö PoPSTer-hankkeen kanssa

4 4. Organisointi Ohjausryhmä Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmisteluvaihe Maakuntauudistuksen esivalmistelutyötä johtaa laaja-alainen ohjausryhmä, johon kutsutaan varsinaiset jäsenet tai heidän varajäsenensä. Ohjausryhmä on maakuntauudistuksen esivalmisteluvaihetta ohjaava ja päättävä elin. Sen tehtäviin kuuluu valmisteluprosessin ohjaus, seuranta ja arviointi. Jokainen taho vastaa ohjausryhmänsä kokous- ja matkakustannuksista itse. Ohjausryhmän kokoonpano Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston puheenjohtajisto Pohjois-pohjanmaan liiton maakunnan yhteistyöryhmän kuntaedusteiset puheenjohtajat Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja (varajäsen hallintojohtaja Riitta Pitkänen) Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Ylijohtaja Matti Räinä (varajäsen E-vastuualueen johtaja) Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen (varajäsen johtaja Margit Päätalo) Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Maire Mäki (varajäsen palvelujohtaja Mari Tuomikoski) Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kehitysjohtaja Pasi Parkkila (varajäsen hallintolakimies Sari Haataja)

5 Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Petteri Helisten (varajäsen pelastuspäällikkö Mika Haverinen) Jokilaaksojen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jarmo Haapanen (varajäsen Ylivieskan kaupunginjohtaja Terho Ojanperä) Julkisten ja hyvinvointialojen liiton edustaja aluepäällikkö Saila Pirnes (varajäsen pääluottamusmies Kirsi Särkelä) Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön edustaja suunnittelupäällikkö Ilpo Tapaninen (varajäsen erikoislääkäri Raija Niemelä) Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn edustaja alueasiamies Teuvo Siikaluoma (varajäsen ilmoitetaan myöhemmin) Suomen palomiesliiton edustaja järjestön johtaja Kim Nikula (varajäsen Ari Parkkisenniemi) Johtoryhmä Esiselvitysvaiheen operatiivisesta suunnittelusta ja tekemisestä vastaa johtoryhmä, joka koostuu seuraavien tahojen edustajista maakuntaliiton johtoryhmä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen johto aluehallintoviraston ylijohtaja TE-toimiston johtaja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jokilaaksojen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja työryhmien puheenjohtajat PoPSTer-hankkeen johtoryhmän puheenjohtaja Matti Pennanen PoPSTer-hankkeen selvityshenkilö Hannu Leskinen Teuvo Siikaluoma, varalla Kim Nikula (henkilöstön edustajat) ohjausryhmän puheenjohtaja Samuli Pohjamo (puhe- ja läsnäolo-oikeus). Maakuntauudistuksen ohjausryhmä asettaa työryhmät. Työryhmät ovat esiselvitysvaiheessa keskeisimmässä roolissa. Työryhmien puheenjohtajat ja sihteerit vastaavat valmistelutyön etenemisestä, sisällön tuottamista ja raportoinnista. Työryhmien jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista sisällön tuottamiseen. Työryhmät 1. Maakuntastrategia, maakuntakaava, alueidenkäyttö ja liikennejärjestelmätyö - puheenjohtaja Jussi Rämet, varapuheenjohtaja Taina Törmikoski 2. Elinkeino ja työllisyys sekä aluekehittäminen ja rahoitus - puheenjohtaja Elyn E-johtaja, 1. varapuheenjohtaja Maire Mäki, 2. varapuheenjohtaja Tiina Rajala 3. Pelastustoimi ja varautuminen - puheenjohtaja Petteri Helisten, varapuheenjohtaja Jarmo Haapanen 4. Maaseutupalvelut, ympäristöterveydenhuolto, luonnonvarat ja vesistöt sekä lomituspalvelut - puheenjohtaja Timo Lehtiniemi, 1.varapuheenjohtaja Hannu Tölli, 2.varapuheenjohtaja Leena Tuuri. 5. Henkilöstöhallinto 6. ICT 7. Omaisuus, vastuut ja sopimukset 8. Toimitilat ja kiinteistöt

6 9. Maakunnan talous- ja henkilöstöhallinto 10. Hankinnat Muita huomioita - työryhmät voivat asettaa alatyöryhmiä ja kutsua kokouksiin asiantuntijoita - kaikkiin työryhmiin tulee henkilöstön edustus. Projektipäällikön tehtävät - valmisteluprosessin aikataulun mukaisesta etenemisestä huolehtiminen yhdessä työryhmän kanssa - työryhmien sparraaminen, tavoitteiden kirkastaminen ja tuotosten yhteensovittaminen - huolehtiminen työryhmien pysymisestä samassa aikataulussa - varmistaa yhdessä työryhmien puheenjohtajien ja valmisteluryhmän kanssa yhteensovittaminen Popsterin tavoitteisiin ja tuloksiin - sihteerinä toimiminen ohjaus- ja johtoryhmien kokouksissa - yhdyshenkilö valtionvarainministeriön muutosjohtajaan. 5. Kustannukset Esivalmisteluvaiheen kustannukset ajalle katetaan Pohjois-Pohjanmaan liiton kehittämisrahastosta. Esivalmisteluvaiheen kokonaiskustannusarvio on (henkilöstökustannukset , viestintä , matkakulut ja kokouskustannukset ). Päätökset kehittämisrahaston käytöstä tekee Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus. 6. Aikataulu Esivalmisteluvaihe jatkuu saakka. Yksityiskohtainen vuosikello laaditaan työryhmien puheenjohtajien kanssa syyskuun aikana. 7. Seuranta ja raportointi Raportoinnin ja seurannan tehtävänä on tuottaa tietoa valmistelutyön etenemisestä. Seurantatiedon perusteella arvioidaan asetettujen tavoitteiden mukaisesti etenemistä. Arvioinnin perusteella valmistelun suuntaa voidaan tarkistaa. Ohjausryhmä on esiselvityshanketta ohjaava elin, joka seuraa ja arvioi valmisteluprosessin etenemistä. Valmisteluryhmät raportoivat johtoryhmälle sekä antavat tilannekatsauksensa ryhmänsä valmistelun tilanteesta ohjausryhmälle. Kukin valmistelussa mukana oleva organisaatio raportoi valmistelun etenemisestä myös omalle päätöksentekoelimelleen. 8. Viestintä Esivalmisteluvaiheen toteuttamista tuetaan viestinnällä. Projektille perustetaan viestintäryhmä, joka laatii viestintäsuunnitelman. Päävastuu hankkeen tiedottamisesta on johtoryhmällä ja projektipäälliköllä.

7 9. Väliaikaishallintoon siirtyminen Esivalmisteluvaiheen jälkeen siirrytään väliaikaishallintoon alkaen. Tämän hetken tiedon mukaan väliaikaishallinnossa tehdään virkamiesvalmistelusta mm. maakuntavaalien järjestäminen, säännöstön luominen, sopimusten valmistelu, henkilöstökartoitus henkilö henkilöltä ja kiinteistökartoitus. Esivalmistelun loppuvaiheessa on aloitettava sopivan henkilöstön kartoitus väliaikaishallinnon käyttöön.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma P-P liitto P-P ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset Avi TE-toimisto Henkilöjärj... Viestintä Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sote ja maakuntauudistus

Sote ja maakuntauudistus Sote ja maakuntauudistus Pohjois Pohjanmaa 13.1.2017 1 P P liitto Ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja Hankivaara Pohjois Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus Pohjois-Pohjanmaa 13.1.2017 P-P liitto Ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jussi Rämet Pohjois-Pohjanmaa, maakuntajohtaja 10.1.2017 P-P liitto POPELY PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja

Lisätiedot

Maakuntauudistus Pohjois-Pohjanmaalla

Maakuntauudistus Pohjois-Pohjanmaalla Maakuntauudistus Pohjois-Pohjanmaalla 12.10.2017 Jussi Rämet Maakuntajohtaja Pohjois-Pohjanmaan liitto Poliittinen seurantaryhmä Varsinainen jäsen Kyösti Oikarinen, pj. Eija-Riitta Niinikoski Hemmo

Lisätiedot

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus 4.5.2017 Leena Tuuri Ympäristöjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi Toteutuneet ja suunnitellut kartoitukset Ympäristöterveydenhuolto Aluehallintovirasto

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELU TYÖRYHMÄN TR3 TILANNEKATSAUS

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELU TYÖRYHMÄN TR3 TILANNEKATSAUS POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELU TYÖRYHMÄN TR3 TILANNEKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEN JOHTORYHMÄ 8.6.2017 Pelastusjohtaja Petteri Helisten Oulu-Koillismaan pelastuslaitos

Lisätiedot

Satakuntaliitto LIITE Maakuntauudistuksen esiselvitysvaihetta valmisteleva työryhmä Versio 0.7

Satakuntaliitto LIITE Maakuntauudistuksen esiselvitysvaihetta valmisteleva työryhmä Versio 0.7 Satakuntaliitto LIITE 25.8.2016 Maakuntauudistuksen esiselvitysvaihetta valmisteleva työryhmä Versio 0.7 Satakunnan maakuntauudistuksen esivalmistelun alustava hankesuunnitelma 10.8.2016 1.7.2017 Hankesuunnitelmasta

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus Pohjois-Pohjanmaa 13.1.2017 P-P liitto Ely PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen

Lisätiedot

POPmaakunta Muistio 1 (5)

POPmaakunta Muistio 1 (5) POPmaakunta Muistio 1 (5) Maakuntauudistukseen liittyvä ammattijärjestötapaaminen Aika tiistai 10.1.2017 klo 9.00 10.26 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Kurkikabinetti Kutsutut Juha Jääskeläinen henkilöstöjohtaja,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen esivalmistelu Satakunnassa Valmisteluryhmien käynnistystilaisuus

Maakuntauudistuksen esivalmistelu Satakunnassa Valmisteluryhmien käynnistystilaisuus Maakuntauudistuksen esivalmistelu Satakunnassa Valmisteluryhmien käynnistystilaisuus 7.10.2016 Elinkeino- ja työvoivoima/kasvupalvelut -ryhmä Ylijohtaja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus Johtaja Juhani

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan maakunta (MAKU)- ja SOTE-uudistuksen esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelma

Etelä-Pohjanmaan maakunta (MAKU)- ja SOTE-uudistuksen esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaan maakunta (MAKU)- ja SOTE-uudistuksen esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelma 1.10.2016 30.6.2017 1. Esivalmistelu tausta Valtionvarainministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu MUISTIO Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu (aikaisemmin aluehallintouudistus) ja sote-uudistus ovat Suomen hallintohistoriassa poikkeuksellisen suuria ja laajakantoisia

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen toimeenpanon vaiheet sekä Satakunnan esivalmistelun eteneminen

Maakuntauudistuksen toimeenpanon vaiheet sekä Satakunnan esivalmistelun eteneminen Maakuntauudistuksen toimeenpanon vaiheet sekä Satakunnan esivalmistelun eteneminen 3.10.2016 Maakuntauudistuksen Satakunnan esivalmisteluhanke Hallintojohtaja, projektipäällikkö Jukka Mäkilä Satakuntaliitto

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

Satakunnan maakuntauudistuksen esiselvitysvaihe SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Työryhmä:

Satakunnan maakuntauudistuksen esiselvitysvaihe SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Työryhmä: 21.9.2016 SatLi/TV, JM Taulukko 1/5 Esiselvitystä valmisteleva tr A. Järjestäytyminen ja valmisteluprosessi sekä toimintaympäristö Varmistaa ryhmän toiminnan käynnistyminen, riittävä vuorovaikutus ja viestintä

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus PohjoisPohjanmaan maakuntauudistus Työryhmä 2: Elinkeinot, työllisyys, aluekehittäminen ja rahoitus Petri Keränen, johtaja PohjoisPohjanmaan ELYkeskus Maakunnallinen organisoituminen Työryhmän jäsenet

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali)

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä Aika 11.01.2017 klo: 09:00 11.15 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Pertti Rajala

Maakuntauudistus. Pertti Rajala Maakuntauudistus Pertti Rajala 6.6.2016 Maakuntauudistus Vuoden 2019 alussa aloittavien maakuntien tehtävien perustana on selkeä työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä. Tulevaisuuden työnjaossa:

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus PohjoisPohjanmaan maakuntauudistus Työryhmä 2: Elinkeinot, työllisyys, aluekehittäminen ja rahoitus 11.11.2016 Petri Keränen, johtaja PohjoisPohjanmaan ELYkeskus Maakunnallinen organisoituminen 11.11.2016

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/ (10) Läsnä Rämet Jussi puheenjohtaja Helisten Petteri Kallunki Hannu jäsen poissa 21 käsittelyn ajan

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/ (10) Läsnä Rämet Jussi puheenjohtaja Helisten Petteri Kallunki Hannu jäsen poissa 21 käsittelyn ajan POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (10) Väliaikainen valmistelutoimielin Aika 10.08.2017 klo 12:00-13:15 Paikka Reykjavik-sali, Sepänkatu 20, 5.krs. Läsnä Rämet Jussi puheenjohtaja Helisten

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali)

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä Aika klo: 09:00 11.30 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Läsnä Helisten Petteri puheenjohtaja Haapanen

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 17.1.2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Muutosviestintätiimi. Tiimillä on oikeus käyttää asiantuntijajäseniä tarpeen mukaan. S i v u 1 5

Muutosviestintätiimi. Tiimillä on oikeus käyttää asiantuntijajäseniä tarpeen mukaan. S i v u 1 5 Aika: 19.10.2016, klo: 12:00 Paikka: Satakunnan ELY-keskus, kokoustila Areena (Valtakatu 12, C-porras, 6. krs) Etäyhteys: ELY virtuaalihuone 05 (PIN 506637#, pj 210817#, puh 020 637 8117) Paikalla: Puheenjohtaja

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

ESIVALMISTELU VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN Maakuntauudistuksen hallintotehtävät, aikataulu ja vastuutus

ESIVALMISTELU VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN Maakuntauudistuksen hallintotehtävät, aikataulu ja vastuutus Maakuntauudistuksen hallintotehtävät, aikataulu ja vastuutus Tehtävä Säädös Aikataulu Työryhmä ESIVALMISTELU - 1.7.2017 Asiakkuus-, palvelu ja tietokuvaukset 11/2016-2/2017 Sote- ja maku-valmisteluryhmät

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 26.1.2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Ministeriöt ovat jättäneet mennessä selvityshenkilö Lauri Tarastille selvityksensä

Ministeriöt ovat jättäneet mennessä selvityshenkilö Lauri Tarastille selvityksensä Maakuntahallitus 8 18.01.2016 Maakuntahallitus 18 22.02.2016 Maakuntahallitus 67 16.05.2016 Maakuntahallitus 83 20.06.2016 Maakuntahallitus 98 22.08.2016 Maakuntauudistuksen valmistelu maakunnassa Maakuntahallitus

Lisätiedot

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 9.10.2017 MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU ETELÄ-SAVOSSA Laaja ohjausryhmä Henkilöst öryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

SOTEMAKU-ohjausjärjestelmä ja esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelma

SOTEMAKU-ohjausjärjestelmä ja esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelma SOTEMAKU-ohjausjärjestelmä ja esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelma Esivalmisteluvaiheen toimintasuunnitelma Sisältää: 1. Esivalmistelun taustaa 2. Päämäärä: muutosvisio, tavoitteet tuotokset Hyvän

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet: Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma

Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet:  Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Matkalla uuteen maakuntaan Lähteet: www.alueuudistus.fi Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisuunnitelma Miksi maakuntauudistus? Paitsi organisaatiouudistus edellytyksenä lisäksi julkisen hallinnon

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (13)

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (13) POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (13) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 17.05.2018 klo 12:00-15:10 Paikka OYS, L2, sisäänkäynti B1, Kajaanintie 50, 90220 Oulu Läsnä Harju Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 26.1.2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 17.1.2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III sote-esivalmistelu makuesivalmistelu pidennetty esivalmistelu VATE Maakunnat perustetaan (1.7.2018?) Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä 22.5.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu Uudenmaan liiton alaisena projektina

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELUN ORGANISOINTI MAAKUNTAUUDISTUKSESSA POHJOIS- POHJANMAALLA

PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELUN ORGANISOINTI MAAKUNTAUUDISTUKSESSA POHJOIS- POHJANMAALLA PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELUN ORGANISOINTI MAAKUNTAUUDISTUKSESSA POHJOIS- POHJANMAALLA VALMISTELUTYÖRYHMÄN KOKOUS 4.10.2016 Pelastusjohtaja Petteri Helisten Oulu-Koillismaan pelastuslaitos

Lisätiedot

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet Maakuntien valtakunnalliset palvelukeskukset Palvelukeskukset ovat maakuntia varten. Tulevat maakuntien omistukseen, valtio on mukana valmistelussa ja

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelun käynnistyskokous Satakunnassa

Maakuntauudistuksen maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelun käynnistyskokous Satakunnassa SATAKUNTALIITTO Postiosoite: PL 260, 28101 PORI Käyntiosoite: Pohjoisranta 11 D, 28100 PORI ASIALISTA Maakuntauudistuksen maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelun käynnistyskokous Satakunnassa

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019 Pohjois-Savon maakuntauudistus Pohjois-Savo 2019 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja tekijät Sosiaalija terveydenhuolto Aluekehittäminen Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016-2019 VALMISTELUSUUNNITELMA ESIVALMISTELUVAIHE 9/2016-6/2017 19.09.2016 Luonnos Sisällys 1. KANSALLINEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS... 2 2. UUDISTUKSEN AIKATAULU...

Lisätiedot

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu LUONNOS Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu Maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelu lainsäädännön astuessa voimaan Strateginen johtoryhmä 27.4.2018 Väliaikainen valmistelutoimielin

Lisätiedot

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi 30.5.2017 Työ- ja elinkeino Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELUN TILANNEKATSAUS

PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELUN TILANNEKATSAUS PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELUN TILANNEKATSAUS POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN ESITTELY- JA KESKUSTELUTILAISUUS 11.11.2016 Pelastusjohtaja Petteri Helisten Oulu-Koillismaan pelastuslaitos

Lisätiedot

Väliaikaishallinto Neuvottelu

Väliaikaishallinto Neuvottelu Sote- ja maakuntauudistus Väliaikaishallinto Neuvottelu 2.6.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.X.2017 1.X.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10-12 kk Väliaikainen hallinto 5-8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1 Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä 24.2.2017 Etunimi Sukunimi 1 Maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen (voimaanpanolain 6 ) Maakunnan alueen maakunnan liiton, kuntien, perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Maakunnan johtaminen konsernin rakenne tiivis pläjäys muutosklinikassa

Maakunnan johtaminen konsernin rakenne tiivis pläjäys muutosklinikassa Maakunnan johtaminen konsernin rakenne tiivis pläjäys muutosklinikassa Kuntatalo 14.9.2017 Jukka Ylikarjula, maakuntajohtaja #meidänkeskipohjanmaa 18.9.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

UUDENMAAN SOTE- VALMISTELUN TILANNEKATSAUS

UUDENMAAN SOTE- VALMISTELUN TILANNEKATSAUS UUDENMAAN SOTE- VALMISTELUN TILANNEKATSAUS Uudenmaan sosiaali- ja terveystiimin pj., apulaiskaupunginjohtaja Pia Panhelainen 3.11.2016 SOTE-muutosjohtajan maakuntakierros Uusimaa 3.11.2016 Soten maakunnallinen

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

Maakuntauudistus

Maakuntauudistus Maakuntauudistus 19.1.2017 Johtaja Petri Keränen Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hallinnonuudistus ajankohtaista Valtakunnallinen valmistelu Keskeiset lakiesitykset eduskunnalle

Lisätiedot

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa 14.6.2017 Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä Satakunnassa MAKU-työlistalla keväällä 2017, mm: Maakuntauudistuksen väliaikaishallinnon perustaminen Satakuntaan

Lisätiedot

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät 23.8.2016 Ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen 16.2.2017 Alueelliset nuorisotyöpäivät Mikä muuttuu julkisen hallinnon rakenteen muutoksen iso kuva Ministeriöt

Lisätiedot

MAAKUNTAHALLITUKSEN NIMEÄMÄN TYÖRYHMÄN, MAAKUNNAN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN (MH-VATE), TOIMINTA

MAAKUNTAHALLITUKSEN NIMEÄMÄN TYÖRYHMÄN, MAAKUNNAN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN (MH-VATE), TOIMINTA 1 MAAKUNTAHALLITUKSEN NIMEÄMÄN TYÖRYHMÄN, MAAKUNNAN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN (MH-VATE), TOIMINTA Johdanto Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja

Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja Vaikuta vesiin Yhteistyötä vesien ja meren parhaaksi Vesien ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten maakunnat valmistautuvat / case Satakunta Anne Savola Ympäristöasiantuntija Satakuntaliitto 5.9.2017,

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen valtakunnallisesta valmistelusta LAHTI 30.1.2018 Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE

Lisätiedot

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto Tilanne 20.4.2017 Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

Maakunnan keskeiset tehtävät

Maakunnan keskeiset tehtävät Työ- ja elinkeinopalvelut Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt Maakuntien liitot Kunnat ja kuntien yhteistoiminta-alueet Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 37/2017 1 (5) 180 Maakunnan väliaikaishallinnon järjestäminen TRE:1525/00.01.06/2017 Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija Valmistelijan yhteystiedot Yhteyspäällikkö Tuukka

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Maakuntavalmistelun ohjausryhmä Tilannekatsaus, Sari Haataja. POPmaakunta

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Maakuntavalmistelun ohjausryhmä Tilannekatsaus, Sari Haataja. POPmaakunta HALLINNON TYÖRYHMÄ Maakuntavalmistelun ohjausryhmä 20.2.2017 Tilannekatsaus, Sari Haataja Hallintoryhmän tehtävät esivalmistelun aikana Maakunnan / palvelukeskusten vastuulle siirtyvien sopimusten kartoittaminen

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2017

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2017 POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2017 Aika 21.6.2017 klo 12:00 15.15 Paikka PPSHP (Luentosali 2) Läsnä varsinaiset jäsenet varajäsenet Jussi Rämet Riitta Pitkänen Matti Räinä Petri Keränen Maire

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

VATE ja SOTEMAKUjory Johanna Sorvettula muutosjohtaja

VATE ja SOTEMAKUjory Johanna Sorvettula muutosjohtaja VATE ja SOTEMAKUjory 26.09.2017 Johanna Sorvettula muutosjohtaja Henkilötiedot www.ep2019.fi Henkilötiedot Yhteistoimintasopimus Henkilötietojen konvertointi testikantana monikantaan organisaatioittain

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Talous, omaisuus, vastuut ja velat Jarkko Raatikainen (PPSHP, talousjohtaja) POPmaakunta

Maakuntauudistus. Talous, omaisuus, vastuut ja velat Jarkko Raatikainen (PPSHP, talousjohtaja) POPmaakunta Maakuntauudistus Talous, omaisuus, vastuut ja velat Jarkko Raatikainen (PPSHP, talousjohtaja) 19.12.2016 Työryhmän kokoonpano Työryhmän valmistelija: Talousjohtaja Jarkko Raatikainen, PPSHP. Työskentelee

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen esivalmistelusta kohti väliaikaista valmistelutoimielintä ja uutta maakuntaa. Tilannekatsaus Jukka Mäkilä 14.2.

Maakuntauudistuksen esivalmistelusta kohti väliaikaista valmistelutoimielintä ja uutta maakuntaa. Tilannekatsaus Jukka Mäkilä 14.2. Maakuntauudistuksen esivalmistelusta kohti väliaikaista valmistelutoimielintä 1.7.2017 ja uutta maakuntaa Tilannekatsaus Jukka Mäkilä 14.2.2017 MAAKUNTIEN YHTEISEN ARKKITEHTUURIN SUUNNITTELU VAIHEITTAIN

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous ESITYSLISTA 1.11.2016 1(6) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: ke 16.11.2016, klo 10-13 Paikka: Priimus, Pruuvi -auditorio, Taulumäentie 45,

Lisätiedot

Sote-uudistuksen valmistelun tilanne Lapin maakunnassa. Miten asiakkaan ääni kuuluu ja kädenjälki näkyy valmistelutyössä?

Sote-uudistuksen valmistelun tilanne Lapin maakunnassa. Miten asiakkaan ääni kuuluu ja kädenjälki näkyy valmistelutyössä? Sote-uudistuksen valmistelun tilanne Lapin maakunnassa. Miten asiakkaan ääni kuuluu ja kädenjälki näkyy valmistelutyössä? Maija Valta Lapin Sote-Savotta hanke Lapin Liito Lapin liiton Sote-Savotta -hanke

Lisätiedot

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti STM / VM linjaukset 26.5.2016 Maakunnan esivalmistelu 30.6.2017 asti 1 STM / VM viesti 26.5.2016 Esivalmistelu käyntiin kaikissa maakunnissa ennen kesälomakautta. Maakuntien liitot kutsuvat koolle esivalmistelun

Lisätiedot

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos 27.6.2016 19.8.2016 Maakuntauudistuksen vaiheet TOIMIKAUSI ESIVALMISTELU VÄLIAIKAIS- HALLINTO KÄYNNISTYMINEN 30.6.2017 saakka

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu

Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu Alueiden kehittäminen Kasvupalvelut Maahanmuuttaja palvelut Liikenne palvelut Pelastus- ja turvallisuus Alueiden käyttö Luonnon suojelu Vesi- ja kalatalous

Lisätiedot

Satakunta Viestintä. Muutosviestintätiimi

Satakunta Viestintä. Muutosviestintätiimi Muutosviestintätiimi Puheenjohtaja Vesiluoma Timo, Satakuntaliitto Varapuheenjohtaja Mäkilä Jukka, Satakuntaliitto Sihteeri Leino Tiina, Satakuntaliitto Hietala Kari / Vähäsantanen Saku, Satakuntaliitto,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Pohjanmaalla

Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Pohjanmaalla Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Pohjanmaalla 11.11.2016 9.11.2016/ai Tiekartan mukaiset tehtäväkokonaisuudet sekä niitä hoitavat organisaatiot (NYKYTILA) Alueellinen alkoholihallinto AVI Kalatalous

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016-2019 VALMISTELUSUUNNITELMA ESIVALMISTELUVAIHE 9/2016-6/2017 20.10.2016 Luonnos Sisällys 1. KANSALLINEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS... 2 2. UUDISTUKSEN AIKATAULU...

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille 19.12.2017 Vastuuvalmistelijoiden tehtäviä Vastuuvalmistelijoiden tehtävänä on valmistella maakunta- ja sote-uudistus Päijät-Hämeessä

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU VARSINAIS SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU VARSINAIS SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU VARSINAIS SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 3/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5)

POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5) POPmaakunta Pöytäkirja 1 (5) Pohjois-Pohjanmaan väliaikaishallinnon väliaikainen yhteistoimintaelin Aika: klo: 13.00-13.54 Paikka: Kauppurienkatu 8 A, 90100 Oulu (4. krs.), neuvotteluhuone Liuske Läsnäolijat

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Väliaikaishallinto. Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä. Valmistelutoimielin. Valmisteluhenkilöstö. POPmaakunta. Näkemyksen antaja.

Väliaikaishallinto. Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä. Valmistelutoimielin. Valmisteluhenkilöstö. POPmaakunta. Näkemyksen antaja. Väliaikaishallinto Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä Näkemyksen antaja Valmistelutoimielin Päättäjä Valmisteluhenkilöstö Toteuttaja Väliaikaisen valmisteluelimen asettaminen Maakuntaliitto johtaa

Lisätiedot

Projektisuunnitelma vuodelle

Projektisuunnitelma vuodelle Projektisuunnitelma vuodelle 2017 11.12.2016 ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön ja omaisuuden siirtämiselle, pohjustetaan väliaikaishallinnon työtä

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA Perjantai 9.12.2016 klo 9:00 10.27 PAIKKA Kainuun liitto, 2. krs. neuvotteluhuone Kanerva, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokoonpanon toteaminen ja

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen toimeenpanosta Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM 1 Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE eduskuntaan

Lisätiedot

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Valmistelija Riitta Pitkänen Maakuntauudistuksen johtoryhmä POPmaakunta

HALLINNON TYÖRYHMÄ. Valmistelija Riitta Pitkänen Maakuntauudistuksen johtoryhmä POPmaakunta HALLINNON TYÖRYHMÄ Valmistelija Riitta Pitkänen Maakuntauudistuksen johtoryhmä 8.6.2017 HALLINNON TYÖRYHMÄN TEHTÄVÄT ESIVALMISTELUN AIKANA (30.6.2017 SAAKKA) 1) Maakunnan vastuulle siirtyvien sopimusten

Lisätiedot