Tesoman rautatiekorttelin asemakaavamuutoksen nro 8527 tärinä- ja runkomeluselvitys ID

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tesoman rautatiekorttelin asemakaavamuutoksen nro 8527 tärinä- ja runkomeluselvitys ID"

Transkriptio

1 Tesoman rautatiekorttelin asemakaavamuutoksen nro 7 tärinä- ja runkomeluselvitys ID 96 A-Insinöörit Suunnittelu Oy 9..

2 9.. 9 () SISÄLLYSLUETTELO Johdanto Tilaajat... 3 Akustiikkasuunnittelija... 3 Selvityksen tarkoitus... 3 Tärinän ja runkomelun leviäminen maa- ja kallioperässä... 3 Tärinää ja runkomelua koskevat määräykset ja ohjearvot Määräykset... Ohjearvot... Lähtötiedot Maaperä ja rakennusten perustamistapa Rata ja liikennöinti... 6 Mittaukset Tärinätasot maaperässä... Tärinätasot rakennuksissa... Runkomelutasot rakennuksissa... 6 Yhteenveto Tulokset ja jatkosuositukset tärinän osalta... 6 Tulokset ja jatkosuositukset runkomelun osalta... 7 A-Insinöörit Suunnittelu Oy ESPOO Bertel Jungin aukio Espoo Puh Fax TAMPERE Satakunnankatu 3 A 33 Tampere Puh Fax etunimi.sukunimi@ains.fi Internet: Y-tunnus 03-6 Kotipaikka Tampere

3 3() Johdanto. Tilaajat NCC Rakennus Oy Tommi Kärkelä ja Pirkanmaan Osuuskauppa Matti Lehtonen Akustiikkasuunnittelija A-Insinöörit Suunnittelu Oy Satakunnankatu 3 A, 33 Tampere puh , fax DI Timo Huhtala p timo.huhtala@ains.fi TkL Mikko Kylliäinen p mikko.kylliainen@ains.fi.3 Selvityksen tarkoitus Tässä selvityksessä arvioidaan raideliikenteen tuottamia tärinä- ja runkomelutasoja Tampereen Tesoman rautatiekorttelin asemakaavamuutokseen nro 7 liittyen. Alueelle on suunniteltu sijoitettavan neljän yhdeksän kerroksista asuinkerrostaloa sekä kauppa. Selvityksen tarkoituksena on arvioida alueen soveltuvuutta suunniteltuihin käyttötarkoituksiin sekä mahdollisesti tarvittavia vaimennustoimenpiteitä raideliikenteen tärinän ja runkomelun osalta. Selvitys perustuu suunnittelualueella tehtyihin maaperän värähtelymittauksiin. Arviointi perustuu VTT:n ohjeessa Suositus liikennetärinän arvioimiseksi maankäytön suunnittelussa esitettyyn arviointitasoon []. Selvitysalueen yleissuunnitelman mukainen maankäyttö on esitetty kuvassa. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

4 () Kuva.: Yleissuunnitelma selvitysalueelta (Tengbom Eriksson Arkkitehdit Oy). Tärinän ja runkomelun leviäminen maa- ja kallioperässä Raideliikenteen maaperään aiheuttama värähtely ilmenee pehmeiden maalajien alueilla rakenteiden liikkeenä, jonka ihminen aistii tuntoaistinsa välityksellä tärinänä. Tärinän kannalta ongelmallisimpia ovat yleensä raskaimmat tavarajunat. Kovilla maalajeilla maaperän värähtelysisältö on suurempitaajuista ja amplitudiltaan pienempää, jolloin tärinä ei yleensä ylitä ihmisen havaintokynnystä. Rakenteiden värähtely saattaa ilmetä rakennuksissa runkoäänenä silloin, kun maalaji on kovaa. Runkoäänen ihminen aistii kuuloaistinsa välityksellä pienitaajuisena meluna. Runkomelu leviää tehokkaimmin ratarakenteesta ympäristöön kalliota pitkin. Mikäli ratarakenne sekä rakennukset on paalutuksin tuettu kallioperään, runkomelua voi ilmetä myös pehmeiden maalajien alueilla. Hyvin lyhyillä etäisyyksillä sekä tärinä että runkomelu voivat olla häiritseviä. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

5 () 3 Tärinää ja runkomelua koskevat määräykset ja ohjearvot 3. Määräykset Ympäristönsuojelulaki ja ympäristöministeriön asetus pohjarakenteista edellyttävät liikennetärinästä aiheutuvat ympäristöhaitat otettaviksi huomioon [], [3]. Asetuksen mukaan liikennetärinä ei saa aiheuttaa vaurioita rakennukselle, eikä kohtuutonta häiriötä rakennuksessa oleville ihmisille. 3. Ohjearvot VTT:n ohjeessa Suositus liikennetärinän mittaamisesta ja luokituksesta on annettu norjalaiseen standardiin perustuvat suositukset liikennetärinän ohjearvoiksi [], []. Taulukossa 3. on esitetty eri tärinäluokkien ylärajat värähtelynopeudelle sekä kuvaus luokkaan kuuluvan värähtelyn häiritsevyydestä. Värähtelyn häiritsevyyden yläraja on tilastollinen tunnusluku rakennuksessa. Tunnusluku on määritelty siten, että satunnaisesti ohi ajavan junan aiheuttama värähtely ei ylitä ylärajaa 9 % todennäköisyydellä. Taulukko 3.: Tärinäluokka sekä kuvaus olosuhteista. Tärinäluokkien määrittely perustuu suurimpaan sallittuun taajuuspainotetun nopeuden tilastolliseen tunnuslukuun v w,9 [], []. Värähtelyluokka Kuvaus olosuhteista v w,9 [mm/s] A Hyvät asuinolosuhteet. Ihmiset eivät yleensä havaitse tärinää. 0, B Suhteellisen hyvät olosuhteet. Ihmiset voivat havaita tärinän, mutta se ei ole 0, yleensä häiritsevää. C Suositus uusien rakennusten ja väylien suunnittelussa. Keskimäärin % asukkaista pitää tärinää häiritsevänä 0,30 ja voi valittaa häiriöstä. D Olosuhteet, joihin pyritään vanhoilla asuinalueilla. Keskimäärin % asukkaista pitää tärinää häiritsevänä ja voi valittaa häiriöstä. Luokka C edustaa vähimmäistasoa, johon tulee pyrkiä uusien rakennusten ja alueiden suunnittelussa. Yksittäiset olemassa olevien väylien varrella sijaitsevat uudisrakennukset tai väylän vähäiset muutokset arvioidaan kuitenkin luokan D mukaan. Luokka A on tärinäluokista paras mahdollinen. Taulukon arvoja ei sovelleta rakennuksille, joissa ihmiset ovat paljon liikkeessä tai muut kuin liikenteestä aiheutuvat häiriöt voivat olla paljon merkittävämpiä (esim. toimistot, kaupat, kahvilat, ostoskeskukset, tavaratalot, liikuntatilat). VTT:n vuonna 09 julkaisemassa esiselvityksessä Maaliikenteen aiheuttaman runkomelun arviointi on esitetty suositukset runkomelun ohjearvoiksi [6]. Ohjearvoksi on esitetty tilastollista runkomelun laskentasuuretta L prm, joka tarkoittaa, että 9% mittaustuloksista alittaa kyseisen arvon. Taulukossa 3. on esitetty runkomelun ohjearvot rakennustyypeittäin. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

6 6() Kohteen kaavamääräyksissä tullaan todennäköisesti esittämään vaatimus julkisivun ääneneristävyydestä, joten kohteessa on suositeltavaa saavuttaa tiukempi runkomelutaso L prm =30dB asuntojen osalta ja L prm =db kaupan osalta. Taulukko 3.: Suositukset runkomelutasojen ohjearvoiksi [6]. Rakennustyyppi Runkomelutaso L prm [db] Radio-, tv-, ja äänitysstudiot, konserttisalit -30 Asuinhuoneistot 30/3 * Hoito- ja sosiaalihuollon laitokset, majoitustilat potilashuoneet, majoitustilat päiväkodit, lasten ja henkilökunnan oleskeluun tarkoitetut huoneet Kokoontumis- ja opetustilat luokkahuoneet, luentosalit, kirkot ja muut huonetilat, joissa edellytetään yleisön saavan hyvin puheesta selvän ilman äänentoistolaitteiden käyttöä muut kokoontumistilat kuten teatterit ja kirjastot 30/3 * Toimistot, kaupat, näyttelytilat, museot / * * Avoradat. Mikäli kaavamääräyksessä on annettu ohje julkisivun ilmaääneneristävyydestä, on suositeltavaa käyttää runkomelutason tiukempaa raja-arvoa. 3 Lähtötiedot. Maaperä ja rakennusten perustamistapa Alueella on suoritettu maaperätutkimuksia mutta niiden osalta raporttia ei tätä selvitystä laadittaessa ollut käytössä. Puhelimitse (HRK Konsultointi Oy/Hannu Kylänpää) saatujen alustavien tietojen perusteella alueella on kauttaaltaan täytemaakerroksia n. 0,, metrin paksuudelta, jonka alla on savea tai savista silttiä noin metrin paksuudelta. Lähellä rataa pehmeä maakerros oletettavasti kasvaa lähes metrin paksuiseksi ja alueen pohjoisreunalla pehmeä maakerros on ohut, arviolta vain n. m paksu. Pehmeän maakerroksen alla on kovempia maalajeja. Kovempien maalajien seassa saattaa olla kalliopinta mutta varmuutta siitä ei ole.. Rata ja liikennöinti Kohteen eteläpuolella sijaitseva Lielahti Kokemäki-rata on rakennettu penkereelle jonka korkeus alueella on noin 3m maanpinnatasosta. Rata on todennäköisesti perustettu maanvaraisesti. Selvitysalueen itäreunalla on rautatiesilta, jonka alta kulkee Tesoman valtatie ja länsireunalla kevyen liikenteen alikulku. Siltarakenteet voivat paikallisesti kasvattaa tärinä- ja runkomelutasoja. Vaihteita tontin kohdalla ei ole. Radalla on säännöllistä matkustaja- ja tavarajunaliikennettä, jonka jakaumat junatyypeittäin on esitetty taulukossa.. Nykyiset ja vuoden 30 ennustetut liikennetiedot on saatu VR Track Oy:ltä. Matkustajajunia liikennöi vuorokaudessa noin kappaletta ja niistä suurin osa ajoittuu päiväajalle. Tavarajunia liikennöi vuorokaudessa n. kappaletta ja niistä noin puolet ajoittuu päivälle ja puolet yölle. Tavarajunien suurimmat kokonaismassat ovat noin 900 tonnia. Tulevaisuudessa liiken- A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

7 7() nöinnin ei oleteta oleellisesti muuttuvan nykytilanteesta tärinän ja runkomelun kannalta. Taulukko.: Junaliikennetiedot alueelta nyky- ja ennustetilanteessa. Junien lukumäärä Junan Junan nykyinen (ennuste 30) Junatyyppi pituus nopeus [m] [km/h] Henkilöjunat Sr- tai Sr-veturin vetämät henkilöliikenteen junat (punaiset, siniset tai yksikerroksiset IC-vaunut) Sr-veturin vetämät kaksikerroksisista ICvaunuista koostuvat junat Tavarajunat suomalaisista tavaravaunuista koostuvat tavarajunat venäläisistä tavaravaunuista koostuvat tavarajunat Päivä (klo 7-) Yö (klo -7) 30 () () 7 () 0 () 3 7 () 9 () 70 3 () 3 () Kuva.: Rata mittausalueelta itäänpäin katsottuna. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

8 () Kuva.: Rata mittausalueelta länteenpäin katsottuna. Kuva.3: Alueen itäreunan rautatiesilta, jonka alta kulkee Tesoman valtatie. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

9 9() Kuva.: Alueen länsireunan kevyen liikenteen alikulku. Mittaukset Mittaukset suoritettiin VTT:n suosituksen mukaisesti sillä erotuksella, että mittausjaksona käytettiin yhtä arkipäivää [], [6]. Tutkimusten perusteella lyhyemmältä mittausjaksolta saatavat tulokset ovat luotettavia, jos liikennöinti toistuu samanlaisena päivittäin ja mittausjakson ajankohta ja pituus valitaan huolellisesti suhteessa rataosalla liikennöivään kalustoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mittausjaksoon sisältyvät kaikki erilaiset junatyypit sekä riittävä määrä ennalta merkitsevimmiksi arvioituja junatyyppejä [9]. Mittaukset suoritettiin Syscomin itsenäisillä mittausyksiköillä, jotka mittaavat värähtelyä pystysuuntaan sekä molempiin vaakasuuntiin joista toinen sijoitettiin radan suuntaisesti ja toinen rataa vasten. Mittauspisteiden sijoittelua alueelle rajoitti huomattavasti alueen nykyinen rakennuskanta sekä pintarakenteet (tiet, pysäköintialueet). Mittauspisteet pyrittiin valitsemaan siten, että ne maahan asennettavat kiinnitystapit eivät sijaitsisi täytemaakerroksissa. Kuvassa. on esitetty mittauspisteiden sijainnit. Mittaukset suoritettiin miehitettynä, jolloin mittaustulosten voitiin varmistua aiheutuvan raideliikenteestä. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

10 () Kuva.: Mittauspisteet nykyiseen pohjakarttaan merkittynä. Piirrokseen on lisätty suunniteltujen asuinrakennusten ja kaupan sijainnit. Mittauspisteiden ja 3 etäisyys lähimmän raiteen keskilinjasta oli n. 3 metriä ja mittauspisteiden ja n. 6 metriä. Lähimpien asuinrakennusten etäisyys radasta on n. 3 metriä, toiseksi lähimmän n. metriä ja kauimmaisen n. 97 metriä.. Tärinätasot maaperässä Mitatuista nopeussignaaleille tehtiin taajuuspainotus sekä laskettiin tehollisarvon huippuarvot VTT:n suosituksen mukaisesti []. Huippuarvojen osalta valittiin merkittävintä junan ohitusta, joiden perusteella määritettiin maaperän tilastolliset tärinän tunnusluvut v w,9,maa. Tältä osin tunnusluvut on esitetty mittauspisteittäin taulukossa. sekä merkitsevimmän osalta liitteessä. Taulukko.: Tärinän tunnusluvut maaperässä mittauspisteittäin. Tärinän tunnusluku maaperässä v w,9,maa [mm/s] Mittauspiste Rataa vasten Radansuuntaisesti Pystysuuntaan MP, 3m,,97 0, (ylittää luokan D) (ylittää luokan D) (luokka D) MP, 6m 0,3 0,9 0, (luokka C) (luokka C) (luokka C) MP3, 3m,, 0,37 (ylittää luokan D) (ylittää luokan D) (luokka D) MP, 6m,9,76 0, (ylittää luokan D) (ylittää luokan D) (luokka C) Maaperässä tärinän tunnuslukujen osalta korkeimmat tulokset saavutettiin mittauspisteessä. Vaakasuuntaiset tärinäkomponentit olivat huomattavasti voimakkaampia kuin pystysuuntainen tärinäkomponentti. Mittauspisteessä saavutettiin vaakasuuntaisen tärinän osalta huomattavasti pienemmät tärinätasot kuin muissa mittauspisteissä. Tämä johtuu oletettavasti siitä, että kyseinen mittauspiste oli ainoa, A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

11 () joka jouduttiin sijoittamaan paikkaan, jossa pintamaakerrokset eivät olleet luonnontilaisia vaan koostuivat lähinnä täytemaakerroksista, jolloin tulos ei kuvaa luotettavasti luonnontilaisissa ja pehmeämmissä maakerroksissa siirtyvää tärinää. Korkein yksittäisen ohituksen aikainen tärinätaso mitattiin mittauspisteestä radansuuntaisesti. Kuvassa. on esitetty kyseisen junan ohituksen ajalta taajuuspainotettu nopeustaso sekä siitä laskettu tehollisarvo ajan funktiona. mm/s ::39 6:: 6:: 6:: 6::3 6:: 6::.. Kuva.: Korkeimman yksittäisen tärinätason maaperässä aiheuttanut junan ohitus mitattiin mittauspisteessä radansuuntaisesti. Taajuuspainotetun nopeuden tehollisarvon hetkelliseksi enimmäistasoksi mitattiin,99 mm/s. Mittaustulos on länteenpäin kulkeneen taajamajunan ohituksen ajalta.. Tärinätasot rakennuksissa Maaperässä mitatut tärinätasot eivät edusta rakennuksessa saavutettavia tärinätasoja. Tärinä vaimenee jonkin verran perustuksiin siirryttäessä mutta voi toisaalta voimistua rakennuksen rungossa ja lattioissa resonanssin seurauksena. Edellä kuvatut ilmiöt ovat voimakkaasti taajuudesta riippuvaisia. Maaperästä mitatuista tärinätasoista laskettiin rakennuksissa saavutettavat tärinätasot taajuuskaistoittain huomioiden tärinän vaimentumien perustuksiin siirryttäessä sekä voimistuminen edettäessä perustuksista rakennuksen runkoon ja lattioihin. Arviointi tehtiin VTT:n ohjeen Rakennukseen siirtyvän liikennetärinän arviointi mukaisesti taajuuskaistoittain []. Tärinän voimistumista rakennuksen rungossa ja lattioissa arviointiin ns. yleisen voimistumisen sekä resonanssitarkastelun mukaisesti. Resonanssitarkastelu perustuu pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen, jolloin rungon tai lattioiden ominaistaajuus voimistaa tärinää. Liitteessä on esitetty merkitsevimmän osalta laske- A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

12 () tut keskiarvospektrit tärinän osalta rakennuksen perustuksissa sekä rungossa että lattioissa. Keskiarvospektrien määrittely on tehty VTT:n ohjeen Ohjeita liikennetärinän arviointiin mukaisesti []. Taulukossa. on esitetty eri etäisyyksillä sijaitsevissa rakennuksissa arvioidut tärinäntunnusluvut jokaisesta mittauspisteestä saatujen tulosten avulla. Etäisyyden muutoksen vaikutus on arvioitu VTT:n ohjeessa Suositus liikennetärinän arvioimiseksi maankäytön suunnittelussa esitetyn laskentamallin mukaisesti []. Lisäksi rungon tärinätasoja laskettaessa on huomioitu suunniteltu asuinrakennusten korkeus eli yhdeksän kerrosta. Mikäli rakennukset madaltuvat suunnittelun edetessä, tulee arvioidut tärinätasot runkojen resonanssitarkastelun osalta tarkastaa. Etäisyydelle 3 metriä radasta suunniteltujen rakennusten osalta rungon vaakasuuntaiset tunnusluvut ylittävät tavoitearvot kaikkien mittauspisteiden perusteella laskettuna. Mittauspisteiden ja perusteella arvioituna lattioiden tunnusluvut ylittävät kyseisellä etäisyydellä tavoitearvot, jos tärinä voimistuu resonanssin seurauksena välipohjissa. Mikäli välipohjien ominaistaajuudet mitoitetaan siten, että ne eivät osu tärinän kannalta merkittävimmille taajuusalueille, on mahdollista saavuttaa tavoitearvot lattioiden osalta. Etäisyydelle metriä radasta suunniteltujen rakennusten osalta rungon vaakasuuntaiset tunnusluvut ylittävät tavoitearvot mittauspisteiden, 3 ja perusteella laskettuna. Mittauspisteiden ja perusteella arvioituna lattioiden tunnusluvut ylittävät tavoitearvot, jos tärinä voimistuu resonanssin seurauksena välipohjissa. Mikäli välipohjien ominaistaajuudet mitoitetaan siten, että ne eivät osu tärinän kannalta merkittävimmille taajuusalueille, on mahdollista saavuttaa tavoitearvot lattioiden osalta. Etäisyydelle 97 metriä radasta suunniteltujen rakennusten osalta rungon vaakasuuntaiset tunnusluvut ylittävät tavoitearvot mittauspisteiden ja perusteella laskettuna. Mittauspisteen perusteella arvioituna lattioiden tunnusluvut ylittävät tavoitearvot, jos tärinä voimistuu resonanssin seurauksena välipohjissa. Mikäli välipohjien ominaistaajuudet mitoitetaan siten, että ne eivät osu tärinän kannalta merkittävimmille taajuusalueille, on mahdollista saavuttaa tavoitearvot lattioiden osalta. Liitteessä esitettyjen keskiarvokuvaajien perusteella rataa lähemmissä mittauspisteissä on havaittavissa voimakkaita tärinäkomponentteja suhteellisen korkeilla taajuuksilla. Yleensä nämä taajuudet vaimenevat nopeammin kuin pienet taajuudet etäisyyden kasvaessa. Laskentamalli ei tätä kuitenkaan huomioi ja näin ollen laskentatulokset vaakasuuntaisten tärinätasojen osalta saattavat olla yliarvioituja. Verrattaessa tärinätasoja vaakasuuntien osalta MP3 ja MP välillä alueen itäreunalla havaitaan, että vaimentumista ei juuri ole tapahtunut. Tämä johtuu luultavasti rautatiesillasta jolloin muutos alustassa siltarakenteen loppuessa kasvattaa tärinätasoja. Muutoskohdan etäisyys mittauspisteisiin ei välttämättä muutu yhtä paljon kuin mittauspisteiden etäisyys rataan, koska mittauspisteet eivät sijaitse alustarakenteen muutoskohdassa. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

13 3() Taulukko.: Tärinän tunnusluvut eri etäisyyksillä sijaitsevien rakennusten osalta arvioituna. Rungon tarkastelussa on käytetty suunniteltua rakennuskorkeutta (9 kerrosta). Suluissa oleva kirjain kertoo onko tulos seurausta yleisestä vai resonanssin seurauksena tapahtuvasta voimistumisesta. Punaisella merkityissä kohdissa ylitetään tavoitetaso (luokka C) ja oranssilla merkityissä kohdissa on mahdollista saavuttaa tavoitetaso mitoittamalla välipohjien resonanssit siten, että tärinä ei voimistu lattioissa. Tärinän tunnusluku rakennuksessa Mttauspiste MP 3m mitattu 3m laskettu m laskettu 97m laskettu MP 6m mitattu 3m laskettu m laskettu 97m laskettu MP3 3m mitattu 3m laskettu m laskettu 97m laskettu MP 6m mitattu 3m laskettu m laskettu 97m laskettu Radan suuntaisesti,7 (y) (ylittää luokan D) 0,7 (y) (ylittää luokan D) 0,9 (y) (luokka D) 0, (y) (luokka D) 0,3 (y) (luokka D) 0,9 (y) (luokan C) 0, (y) (luokka C) 0,6 (y) (luokka C) 0,70 (y) (ylittää luokan D) 0, (y) (luokka D) 0,30 (y) (luokka C) 0, (y) (luokka C) 0,3 (y) (ylittää luokan D) 0,76 (y) (ylittää luokan D) 0,3 (y) (luokka D) 0,3 (y) (luokka D) v w,9,runko [mm/s] Rataa vasten,7 (y) (ylittää luokan D) 0,9 (y) (ylittää luokan D) 0,66 (y) (ylittää luokan D) 0, (y) (luokka D) 0, (y) (luokka D) 0,3 (y) (luokka D) 0,7 (y) (luokka C) 0, (y) (luokka C) 0, (y) (ylittää luokan D) 0,3 (y) (luokka D) 0,37 (y) (luokka D) 0,30 (y) (luokka C) 0,7 (y) (ylittää luokan D) 0,66 (y) (ylittää luokan D) 0,6 (y) (luokka D) 0,37 (y) (luokka D) v w,9,lattia [mm/s] Pystysuuntaan,6 (r) / 0,9 (y) (ylittää luokan D / luokka D) 0,70 (r) / 0,30 (y) (ylittää luokan D / luokka C) 0,9 (r) / 0, (y) (luokka D / luokka C) 0, (r) / 0,7 (y) (luokka D / luokka C) 0, (r) / 0, (y) (luokka D / luokka C) 0, (r) / 0, (y) (luokka D / luokka C) 0,33 (r) / 0, (y) (luokka D / luokka B) 0,7 (r) / 0, (y) (luokka C / luokka B) 0,9 (r) / 0,3 (y) (luokka D / luokka C) 0,30 (r) / 0, (y) (luokka C / luokka B) 0, (r) / 0, (y) (luokka C / luokka A) 0,7 (r) / 0,0 (y) (luokka C / luokka A) 0,7 (r) / 0,3 (y) (luokka C / luokka B) 0, (r) / 0, (y) (luokka C / luokka B) 0,7 (r) / 0,09 (y) (luokka C / luokka A) 0, (r) / 0,09 (y) (luokka B / luokka A) A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

14 ().3 Runkomelutasot rakennuksissa Maaperästä mitatuista nopeustasoista laskettiin A-painotetut runkomelutasot VTT:n ohjeen Maaliikenteen aiheuttaman runkomelun arviointi mukaisesti [6]. Laskennassa huomioitiin rakennustyyppi, rakennusten perustamistapa, resonanssin vaikutus sekä turvamarginaali. Turvamarginaalina käytettiin ehdotetun 6 db sijaan 3 db, koska maaperän mittaustulokseen sisältyy jo suuri osa laskentamenetelmän muuttujista. merkitsevimmän junan ohituksen osalta laskettiin runkomelun tilastollinen tunnusluku L prm, jonka määritelmä on, että satunnaisesti mitattu junan ohitus ei 9% todennäköisyydellä ylitä kyseistä arvoa. Taulukossa.3 on esitetty arvioidut runkomelutasot eri etäisyyksillä sijaitsevissa rakennuksissa mittauspisteittäin saatujen tulosten perusteella arvioituna. Liitteessä on esitetty merkitsevimmän junan ohituksen ajalta arvioidut runkomelun enimmäistasot alimmassa kerroksessa mittauspisteessä. Taulukko.3: Runkomelun tilastolliset tunnusluvut L prm mittauspisteittäin eri kerroksissa. Raja-arvon L prm =3dB ylittävät arvot on merkitty punaisella ja raja-arvon L prm =30dB ylittävät oranssilla. Arviointipiste Mittaussuunta MP 3m mittauspiste 3m laskentapiste m laskentapiste 97m laskentapiste Runkomelun tilastollinen tunnusluku L prm [db(a)].krs.krs 3.krs.krs.krs 7.krs 9.krs radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan 6 radansuuntaisesti 6 6 rataa vasten pystysuuntaan radansuuntaisesti rataa vasten 6 3 pystysuuntaan radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan MP 3m radansuuntaisesti mittauspiste rataa vasten 6 6 pystysuuntaan m radansuuntaisesti laskentapiste rataa vasten 6 pystysuuntaan m radansuuntaisesti laskentapiste rataa vasten pystysuuntaan m radansuuntaisesti A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

15 () laskentapiste MP3 3m mittauspiste 3m laskentapiste m laskentapiste 97m laskentapiste MP 6m mittauspiste 3m laskentapiste m laskentapiste 97m laskentapiste rataa vasten pystysuuntaan radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan radansuuntaisesti rataa vasten 6 6 pystysuuntaan radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan 6 6 radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan 6 6 radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan 6 3 radansuuntaisesti rataa vasten pystysuuntaan Mittaustulosten perusteella runkomelutasot ylittivät tavoitetason L prm =30 db kaikilla suunnitelluilla rakennusten etäisyyksillä. Vaakasuuntaan mitatut runkomelutasot ovat keskimäärin noin db korkeampia kuin pystysuuntaan mitatut. Arvioidut runkomelutasot ovat huomattavan suuria ja johtuvat todennäköisesti alueella sijaitsevista pintamaakerroksista, jotka välittävät tehokkaasti korkeampia taajuuksia. Lisäksi taajuussisällön osalta oli havaittavissa suhteellisen korkeita komponentteja johtuen lyhyestä etäisyydestä rataan. Korkeammat taajuuskomponentit vaimenevat pieniä taajuuksia voimakkaammin siirryttäessä kauemmas radasta mutta arviointimenetelmä ei huomioi tätä. Lisäksi arviointimenetelmä ei huomioi eri maalajeista perustuksiin siirtyvän runkomelun vaimentumista kovin tarkasti. Yleensä vaakasuuntainen värähtelykomponentin on havaittu vaimenevan perustuksiin siirryttäessä huomattavasti enemmän kuin pystysuuntaisen komponentin. Alueen itäreunalla arvioituja runkomelu- A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

16 6() tasoja kasvatti todennäköisesti myös rautatiesilta, jonka päättymiskohdassa alustarakenteen jäykkyys muuttuu ja tärinätasot paikallisesti kasvavat etenkin korkeammilla taajuuksilla. Kuvassa.3 on esitetty korkeimman yksittäisen runkomelutason aiheuttaneen junan ohitus. Liitteessä on esitetty runkomelun osalta merkitsevimmän junan ohituksen ajalta lasketut keskiarvospektrit mittauspisteissä. db(a) mm/s :: :: :: ::3 :: Kuva.3: Korkein yksittäisen junan ohituksen aihettama runkomelun enimmäisarvo L pasmax 7 db mitattiin mittauspiseessä 3 radansuuntaisesti. Mittaustulos on itäänpäin kulkeneen ic-junan ohituksen ajalta. 6 Yhteenveto 6. Tulokset ja jatkosuositukset tärinän osalta Maaperästä rakennusten radan puoleisilta julkisivuilta mitattujen tärinätasojen perusteella arvioitiin rakennuksessa saavutettavat tärinätasot VTT:n ohjeen Rakennukseen siirtyvän liikennetärinän arviointi mukaisesti []. Arvioinnissa huomioitiin terssikaistoittain tärinän siirtyminen perustuksiin sekä voimistuminen rakennuksen rungossa ja lattioissa. Rungon tarkastelu resonanssin osalta tehtiin käyttäen yleissuunnitelman mukaisia rakennuskorkeuksia (9 kerrosta). Lattioiden osalta arvioitiin sekä pahin mahdollinen tilanne, jolloin välipohjien resonanssi voimistaa tärinätasoja sekä yleistä voimistumista kuvaava tilanne, jolloin välipohjien ominaistaajuudet on mitoitettu siten, että tärinä ei voimistu välipohjissa resonanssin seurauksena. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

17 7() Kaikista mittauspisteistä saatujen pystysuuntaisten tulosten perusteella eri etäisyyksille suunniteltujen rakennusten osalta on mahdollista saavuttaa lattioiden osalta tavoiteltava tärinätaso (tärinäluokka C). Tämä edellyttää välipohjien ominaistaajuuksien huolellista mitoittamista kaikkien rakennusten osalta siten, että tärinän voimistuminen resonanssin seurauksena välipohjissa vältetään. Vaakasuuntaisten tulosten perusteella tavoitetaso ylitetään kaikissa rakennuksissa mutta saatuja mittaustuloksia oletettavasti korottaa se, että alueen nykyisestä maankäytöstä johtuen mittauspisteet jouduttiin sijoittamaan paljon lähemmäs rataa kuin suunniteltavat rakennukset. Lähellä rataa korostuvat korkeammat taajuudet, jotka vaimenevat nopeammin kuin laskentamalli olettaa siirryttäessä kauemmas radasta. Alueen itäreunalla tuloksiin vaikuttaa oletettavasti myös radan alustarakenteen jäykkyyden muutos siirryttäessä sillalta maanvaraiselle rataosalle. Alustavien maaperätietojen perusteella pehmeimmät maalajit ovat paksuimmillaan radan lähellä ja ohenevat alueen pohjoisreunalle siirryttäessä. Tämä saattaa aiheuttaa tavanomaista suuremman etäisyysvaimennuksen siirryttäessä kauemmas radasta. Toisaalta tämä voi myös tarkoittaa, että kalliopinta nousee radasta poispäin siirryttäessä, jolloin on mahdollista, että tärinäolosuhteet paikallisesti huononevat suoraan edenneen ja heijastuneiden värähtelykomponenttien interferenssin seurauksena. Jotta suunniteltujen rakennusten paikoilla vallitsevat tärinäolosuhteet saadaan varmistettua, on suositeltavaa suorittaa lisämittauksia suunniteltujen rakennusten paikolla, kunhan nykyiset pintarakenteet on poistettu. Mikäli tärinätasot lisäselvityksien perusteella ylittävät tavoitetasot on tärinätasoja mahdollista vaimentaa maaperään asennettavin vaimennusrakentein (esim. kalkkisementtistabilointi) tai rakennuksen perustuksiin sijoitettavin vaimentimin. Maaperän vaimennusrakenteita on myös mahdollista pyrkiä toteuttamaan yhdessä uusien liikenneväylien tai muiden rakennusten perustuksia. 6. Tulokset ja jatkosuositukset runkomelun osalta Maaperästä mitattujen nopeustasojen perusteella arvioitiin rakennuksissa saavutettavat runkomelutasot VTT:n ohjeen Maaliikenteen aiheuttaman runkomelun arviointi mukaisesti [6]. Eri etäisyyksillä arvioidut runkomelutasot pääsääntöisesti ylittivät tavoitearvot (L prm =30dB, mikäli ulkovaipalle asetetaan ääneneristävyysvaatimus, muulloin L prm =3dB) sekä pysty- että vaakasuunnan osalta arvioituna. Vaakasuuntaiset mittaustulokset olivat pääsääntöisesti noin db korkeammat kuin pystysuuntaan mitatut. Kokemusperäisesti voidaan todeta, että arviointimenetelmä ei huomioi riittävästi vaimennusta siirryttäessä maaperästä perustuksiin. Erityisesti tämä vaikuttaa vaakasuuntaisiin komponentteihin. Lähellä rataa saaduissa tuloksissa etenkin itäreunalla rautatiesillan lähellä oli havaittavissa myös korkeampia taajuuskomponentteja, jotka vaimenevat yleensä etäisyyden kasvaessa nopeammin kuin laskentamalli olettaa. Suunniteltujen rakennusten paikoilla on suositeltavaa suorittaa lisämittauksia, kunhan nykyiset pintarakenteet on poistettu. Maaperän osalta tulisi selvittää myös missä koroissa kalliopinta alueella kulkee ja miten lähelle perustuksia se tulee sijoittumaan. Vaihtoehtoisesti nykyisissä rakennuksissa voidaan pyrkiä suorittamaan melutasomittauksia runkomelutason arvioimiseksi. Tämä edellyttää kuitenkin mittaustilan huolellista valintaa, jotta ilmaäänenä tiloihin kantautuva melu ei vaikuta tuloksiin. Tarvittaessa runkomelua voidaan vaimentaa rakennuksen perustuksiin sijoitettavin eristimin. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

18 () Kaikki tässä raportissa esitetyt mittaustulokset edustavat mittaushetken olosuhteita sekä liikennöintiä. Mikäli liikennöinnissä, maaperässä tai muissa olosuhteissa tapahtuu muutoksia, voivat ne vaikuttaa saavutettaviin tärinä- ja runkomelutasoihin. Tampereella 9.. A-INSINÖÖRIT SUUNNITTELU OY Timo Huhtala, projektipäällikkö Mikko Kylliäinen, suunnittelujohtaja Liitteet:. Mittauspisteet merkittynä asemapiirrokseen ( s.). Mittaustulokset mittauspisteittäin (6 s.) Lähteet:. Törnqvist, J. ja Talja, A. 06. Suositus liikennetärinän arvioimiseksi maankäytön suunnittelussa. VTT Working papers. Espoo: VTT s.. Ympäristönsuojelulaki n:o Suomen Rakentamismääräyskokoelma, osa B3. 0. Pohjarakenteet, määräykset ja ohjeet.. Talja, A. 0. Suositus liikennetärinän mittaamista ja luokituksesta. VTT Tiedotteita 7. Espoo: VTT. s. + liitt. s.. NS 76E Vibration and shock. Measurement of vibration in buildings from landbased transport guidance to evaluation of its effects on human beings. Oslo: Norges Standardiseringsförbund (NSF). 7 s. 6. Talja, A. ja Saarinen, A. 09. Maaliikenteen aiheuttaman runkomelun arviointi. Esiselvitys. VTT Tiedotteita 6. Espoo: VTT. 6 + s. 7. Ratahallintokeskus. 03. Espoon kaupunkirata Yleissuunnitelma. 3 s.. Ratahallintokeskuksen julkaisuja A/0. Pääkaupunkiseudun rautateiden meluntorjuntaohjelma vuosille s. 9. Huhtala, T. 06. Mittausjakson pituuden vaikutus maaperästä mitatun maaperästä mitatun raideliikenteen värähtelyn asuntoihin aiheuttaman haitan arvioinnissa. -9 s.. Talja, A., Vepsä, A., Kurkela, J. ja Halonen, M. 0. Rakennukseen siirtyvän liikennetärinän arviointi, VTT tiedotteita s.. Talja, A.. Ohjeita liikennetärinän arviointiin. VTT Tiedotteita 69. Espoo: VTT s. A-Insinöörit Suunnittelu Oy Tesoman kauppakeskus Tärinä- ja runkomeluselvitys 9..

19

20 Mittaustulokset, tärinä MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] 9:7:36,60 tavarajuna itä 39 ::,7 taajamajuna länsi 37 9::,6 tavarajuna länsi 77 3:3:, tavarajuna itä 9 ::30,09 taajamajuna länsi 7 :9:,09 taajamajuna itä 6 :3:,06 taajamajuna itä 7 7:30:6,0 taajamajuna itä 7 3:09: 0,9 tavarajuna länsi 9 :30:3 0, ic länsi 37 6::39 0,7 taajamajuna länsi 7 :7:0 0,69 tavarajuna itä 3:36: 0,67 huoltoveturi itä 6 9:33:9 0,66 taajamajuna itä 7 :: 0, tavarajuna länsi 303 tärinän tunnusluku w v,9,maa, mm/s tärinäluokka >D pituus [m] merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] 3:09:,97 tavarajuna länsi 9 ::,90 taajamajuna länsi 37 :9:, taajamajuna itä 6 :30:3,77 ic länsi 37 :3:,7 taajamajuna itä 7 ::30,6 taajamajuna länsi 7 7:30:6,6 taajamajuna itä 7 9:7:36, tavarajuna itä 39 3:3:,7 tavarajuna itä 9 6::39, taajamajuna länsi 7 9:33:9, taajamajuna itä 7 9::, tavarajuna länsi 77 :7:0,03 tavarajuna itä 3:36: 0,96 huoltoveturi itä 6 :6:33 0,9 taajamajuna länsi 6 tärinän tunnusluku w v,9,maa, mm/s tärinäluokka >D merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] 7:30:6 0,7 taajamajuna itä 7 :3: 0,6 taajamajuna itä 7 :9: 0, taajamajuna itä 6 :: 0, taajamajuna länsi 37 ::30 0, taajamajuna länsi 7 6::39 0,3 taajamajuna länsi 7 3:09: 0,3 tavarajuna länsi 9 :30:3 0,3 ic länsi 37 9:33:9 0,9 taajamajuna itä 7 9:7:36 0,9 tavarajuna itä 39 :7:0 0, tavarajuna itä :6:33 0, taajamajuna länsi 6 3:3: 0, tavarajuna itä 9 :: 0, tavarajuna länsi 303 9:: 0, tavarajuna länsi 77 tärinän tunnusluku w v,9,maa 0, mm/s tärinäluokka D pituus [m]

21 Mittaustulokset, tärinä MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m Tärinäluokkien rajat: luokka A 0,mm/s, luokka B 0,mm/s, luokka C 0,3mm/s ja luokka D 0,6mm/s Mittaussuunta x, maaperä Mittaussuunta x, runko,,,,00,00 0,,,00 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa=, mm/s, tärinäluokka >D vw,9,runko=,07 mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi 3, Hz) Mittaussuunta y, maaperä Mittaussuunta y, runko, 3,,60,, 3,00,,00 0, 0, 0,,00,,00 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa=, mm/s, tärinäluokka >D vw,9,runko=,93 mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi 3, Hz) Mittaussuunta z, maaperä Mittaussuunta z, lattia 0,70,, 0,,00 0, 0,30 0, 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa= 0, mm/s, tärinäluokka D vw,9,runko=,6 mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi, Hz)

22 Mittaustulokset, runkomelu MP Liite.. s.3 Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] :: 6 taajamajuna länsi 37 alin kerros 9:7:36 6 tavarajuna itä krs 6 6::39 60 taajamajuna länsi 7 + krs 9 ::30 60 taajamajuna länsi 7 + 3krs 7 :9: 60 taajamajuna itä 6 + krs 9:: 60 tavarajuna länsi krs 7:30:6 60 taajamajuna itä 7 + 6krs 3 :3: 9 taajamajuna itä 7 + 7krs :30:3 ic länsi 37 + krs 3:3: tavarajuna itä krs 9:33:9 taajamajuna itä 7 + krs :09: 7 tavarajuna länsi 9 :7:0 7 tavarajuna itä 3:36: huoltoveturi itä 6 :: tavarajuna länsi Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] 3:09: 6 tavarajuna länsi 9 99 alin kerros 6 :: taajamajuna länsi 37 + krs 6 ::30 taajamajuna länsi 7 + krs 60 :9: 6 taajamajuna itä 6 + 3krs :30:3 6 ic länsi 37 + krs 6 6::39 6 taajamajuna länsi 7 + krs :3: 6 taajamajuna itä 7 + 6krs 7:30:6 6 taajamajuna itä 7 + 7krs 3 9:7:36 6 tavarajuna itä krs 3:3: 6 tavarajuna itä krs 9:33:9 60 taajamajuna itä 7 + krs 9:: 9 tavarajuna länsi 77 7 :7:0 tavarajuna itä 9 :6:33 taajamajuna länsi 6 3:36: huoltoveturi itä 6 9 merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta) Ohjearvoon verrannollinen runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] :: taajamajuna länsi 37 alin kerros :30:3 3 ic länsi 37 + krs :9: taajamajuna itä 6 + krs :3: taajamajuna itä 7 + 3krs 9:7:36 tavarajuna itä krs 6 ::30 taajamajuna länsi 7 + krs 7:30:6 taajamajuna itä 7 + 6krs 6::39 taajamajuna länsi 7 + 7krs 3 9:33:9 taajamajuna itä 7 + krs 3:09: 9 tavarajuna länsi krs :6:33 9 taajamajuna länsi 6 + krs :7:0 9 tavarajuna itä 9 :: 9 tavarajuna länsi :: 9 tavarajuna länsi :3: 9 tavarajuna itä 9 7

23 Mittaustulokset, runkomelu MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m 60 Mittaussuunta x, maaperä L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri 70 Mittaussuunta y, maaperä 60 L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri Mittaussuunta z, maaperä L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri

24 Mittaustulokset, tärinä MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 6m merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] :: 0, taajamajuna länsi 37 ::30 0, taajamajuna länsi 7 :3: 0, taajamajuna itä 7 :6:07 0, taajamajuna länsi 7 3:09:7 0, tavarajuna länsi 9 7:30:6 0,9 taajamajuna itä 7 :9: 0, taajamajuna itä 6 6::39 0,6 taajamajuna länsi 7 :30:3 0, ic länsi 37 :: 0, tavarajuna länsi 303 9:: 0, tavarajuna länsi 77 9:7:36 0, tavarajuna itä 39 3:3:6 0, tavarajuna itä 9 9:33: 0, taajamajuna itä 7 :: 0,3 ic itä 37 tärinän tunnusluku w v,9,maa 0,3 mm/s tärinäluokka C pituus [m] merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] :: 0,3 tavarajuna länsi 303 :3: 0, taajamajuna itä 7 :9: 0, taajamajuna itä 6 9:7:36 0, tavarajuna itä 39 :6:07 0,3 taajamajuna länsi 7 7:30:6 0,3 taajamajuna itä 7 3:09:7 0, tavarajuna länsi 9 :7:0 0, tavarajuna itä 6::39 0, taajamajuna länsi 7 ::30 0, taajamajuna länsi 7 9:33: 0, taajamajuna itä 7 :: 0,9 taajamajuna länsi 37 :30:3 0, ic länsi 37 9:: 0,7 tavarajuna länsi 77 :: 0,6 toveturi + vau länsi tärinän tunnusluku w v,9,maa 0,9 mm/s tärinäluokka C merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] :6:07 0,9 taajamajuna länsi 7 :9: 0,9 taajamajuna itä 6 :: 0, taajamajuna länsi 37 :: 0,7 ic itä 37 :3: 0,6 taajamajuna itä 7 ::30 0, taajamajuna länsi 7 :30:3 0, ic länsi 37 7:30:6 0, taajamajuna itä 7 3:09:7 0, tavarajuna länsi 9 6::39 0, taajamajuna länsi 7 :7:0 0,3 tavarajuna itä 9:33: 0, taajamajuna itä 7 9:7:36 0,09 tavarajuna itä 39 :: 0,09 tavarajuna länsi 303 :6:33 0,09 taajamajuna länsi 6 tärinän tunnusluku w v,9,maa 0, mm/s tärinäluokka C pituus [m]

25 Mittaustulokset, tärinä MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 6m Tärinäluokkien rajat: luokka A 0,mm/s, luokka B 0,mm/s, luokka C 0,3mm/s ja luokka D 0,6mm/s Mittaussuunta x, maaperä Mittaussuunta x, runko 0,70 0,70 0, 0, 0, 0,30 0, 0,30 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa= 0,3 mm/s, tärinäluokka C vw,9,runko= 0,6 mm/s, tärinäluokka D (resonanssi Hz) Mittaussuunta y, maaperä Mittaussuunta y, runko 0,70 0,90 0, 0, 0,70 0, 0,30 0, 0, 0, 0, 0,30 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa= 0,9 mm/s, tärinäluokka C vw,9,runko= 0,77 mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi Hz) Mittaussuunta z, maaperä Mittaussuunta z, lattia 0,70 0,70 0, 0, 0, 0,30 0, 0,30 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa= 0, mm/s, tärinäluokka C vw,9,runko= 0, mm/s, tärinäluokka D (resonanssi 6 Hz)

26 Mittaustulokset, runkomelu MP Liite.. s.3 Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 6m Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] 9:7:36 tavarajuna itä alin kerros :: tavarajuna länsi krs 9 :30:3 ic länsi 37 + krs 7 9:: 9 tavarajuna länsi krs 3:09:7 9 tavarajuna länsi krs 3 :: taajamajuna länsi 37 + krs :: ic itä krs 3:3:6 7 tavarajuna itä krs :6:07 7 taajamajuna länsi 7 + krs 39 ::30 7 taajamajuna länsi 7 + 9krs 3 :3: 6 taajamajuna itä 7 + krs 37 9:33: 6 taajamajuna itä 7 7:30:6 6 taajamajuna itä 7 :6:33 6 taajamajuna länsi 6 :9: 6 taajamajuna itä 6 Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] 9:7:36 6 tavarajuna itä alin kerros 6 3:3:6 tavarajuna itä krs :: tavarajuna länsi krs :30:3 3 ic länsi krs 3:09:7 3 tavarajuna länsi krs 9:: 3 tavarajuna länsi krs 7 :6:33 3 taajamajuna länsi 6 + 6krs 6 :3: taajamajuna itä 7 + 7krs ::30 taajamajuna länsi 7 + krs :9: taajamajuna itä 6 + 9krs 3 :: taajamajuna länsi 37 + krs :: ic itä 37 7:30:6 taajamajuna itä 7 9:33: taajamajuna itä 7 6::39 taajamajuna länsi 7 merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta) Ohjearvoon verrannollinen runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] 9:7:36 tavarajuna itä alin kerros :3: taajamajuna itä 7 + krs 3 7:30:6 taajamajuna itä 7 + krs :: ic itä krs 39 :6:07 taajamajuna länsi 7 + krs 37 :: tavarajuna länsi krs 36 3:3:6 tavarajuna itä krs 3 :9: taajamajuna itä 6 + 7krs 3 ::30 taajamajuna länsi 7 + krs 33 6::39 3 taajamajuna länsi 7 + 9krs 3 :: 3 taajamajuna länsi 37 + krs 3 9:: tavarajuna länsi 77 7 :6:33 taajamajuna länsi 6 3:09:7 tavarajuna länsi 9 99 :30:3 ic länsi 37

27 Mittaustulokset, runkomelu MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 6m L pas,max [db(a)] Mittaussuunta x, maaperä 6 3, keskiarvo spektri 60 Mittaussuunta y, maaperä L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri Mittaussuunta z, maaperä L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri

28 Mittaustulokset, tärinä MP3 Liite.3. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] ::, ic itä 37 :9:33, taajamajuna itä 6 :3:, taajamajuna itä 7 7:3:0,9 taajamajuna itä 7 :6:03, taajamajuna länsi 7 6::36,3 taajamajuna länsi 7 ::6,3 taajamajuna länsi 7 ::39,3 taajamajuna länsi 37 9:3:0,3 taajamajuna itä 7 :30:3, ic länsi 37 :6:9 0,9 taajamajuna länsi 6 :7: 0, tavarajuna itä :: 0,76 tavarajuna länsi 303 3:09: 0,7 tavarajuna länsi 9 9:7: 0,69 tavarajuna itä 39 tärinän tunnusluku w v,9,maa, mm/s tärinäluokka >D pituus [m] merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] :6:03,6 taajamajuna länsi 7 :3:,7 taajamajuna itä 7 ::39, taajamajuna länsi 37 7:3:0,3 taajamajuna itä 7 :9:33, taajamajuna itä 6 ::6, taajamajuna länsi 7 6::36,3 taajamajuna länsi 7 :30:3,7 ic länsi 37 ::,3 ic itä 37 9:3:0,3 taajamajuna itä 7 :6:9, taajamajuna länsi 6 3:09: 0, tavarajuna länsi 9 :7: 0, tavarajuna itä :: 0, tavarajuna länsi 303 9:7: 0,7 tavarajuna itä 39 tärinän tunnusluku w v,9,maa, mm/s tärinäluokka >D merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] 9:3:0 0,36 taajamajuna itä 7 6::36 0,3 taajamajuna länsi 7 ::39 0,3 taajamajuna länsi 37 :3: 0,3 taajamajuna itä 7 :6:03 0,30 taajamajuna länsi 7 :9:33 0,30 taajamajuna itä 6 7:3:0 0,9 taajamajuna itä 7 :6:9 0,9 taajamajuna länsi 6 ::6 0,9 taajamajuna länsi 7 :: 0, ic itä 37 :30:3 0,7 ic länsi 37 :7: 0, tavarajuna itä :: 0,3 tavarajuna länsi 303 9:: 0, tavarajuna länsi 77 9:7: 0, tavarajuna itä 39 tärinän tunnusluku w v,9,maa 0,37 mm/s tärinäluokka D pituus [m]

29 Mittaustulokset, tärinä MP3 Liite.3. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m Tärinäluokkien rajat: luokka A 0,mm/s, luokka B 0,mm/s, luokka C 0,3mm/s ja luokka D 0,6mm/s Mittaussuunta x, maaperä Mittaussuunta x, runko,,,,00,00 0, 0, 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa=, mm/s, tärinäluokka >D vw,9,runko=,06 mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi Hz) Mittaussuunta y, maaperä Mittaussuunta y, runko,,,00, 0,,00 0, 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa=, mm/s, tärinäluokka >D vw,9,runko=, mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi Hz) Mittaussuunta z, maaperä Mittaussuunta z, lattia 0,70 0,70 0, 0, 0, 0,30 0, 0,30 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa= 0,37 mm/s, tärinäluokka D vw,9,runko= 0,9 mm/s, tärinäluokka D (resonanssi 6 Hz)

30 Mittaustulokset, runkomelu MP3 Liite.3. s.3 Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] :: 7 ic itä 37 alin kerros 7 :9:33 7 taajamajuna itä 6 + krs 76 :3: 7 taajamajuna itä 7 + krs 7 :30:3 7 ic länsi krs 7 ::6 7 taajamajuna länsi 7 + krs 70 :6:03 7 taajamajuna länsi 7 + krs 69 7:3:0 7 taajamajuna itä 7 + 6krs 6 ::39 7 taajamajuna länsi krs 67 6::36 7 taajamajuna länsi 7 + krs 66 9:7: 7 tavarajuna itä krs 6 3:09: 7 tavarajuna länsi krs 6 9:3:0 7 taajamajuna itä 7 :6:9 70 taajamajuna länsi 6 :: 70 tavarajuna länsi 303 :7: 6 tavarajuna itä 90 9 Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] :30:3 7 ic länsi 37 alin kerros 77 6::36 7 taajamajuna länsi 7 + krs 7 ::39 7 taajamajuna länsi 37 + krs 73 :6:03 7 taajamajuna länsi 7 + 3krs 7 ::6 7 taajamajuna länsi 7 + krs 69 :3: 7 taajamajuna itä 7 + krs 6 :9:33 7 taajamajuna itä 6 + 6krs 67 :: 7 ic itä krs 66 7:3:0 73 taajamajuna itä 7 + krs 6 3:09: 7 tavarajuna länsi krs 6 :6:9 7 taajamajuna länsi 6 + krs 9:3:0 7 taajamajuna itä 7 9:7: 70 tavarajuna itä :: 69 tavarajuna länsi :7: 67 tavarajuna itä 9 merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta) Ohjearvoon verrannollinen runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] :30:3 6 ic länsi 37 alin kerros 6 ::39 6 taajamajuna länsi 37 + krs 60 :9:33 6 taajamajuna itä 6 + krs :: 60 ic itä krs 6 7:3:0 60 taajamajuna itä 7 + krs :3: 60 taajamajuna itä 7 + krs 3 :6:03 60 taajamajuna länsi 7 + 6krs 6::36 60 taajamajuna länsi 7 + 7krs ::6 9 taajamajuna länsi 7 + krs 9:3:0 taajamajuna itä 7 + 9krs 9 9:7: tavarajuna itä krs :6:9 7 taajamajuna länsi 6 3:09: 7 tavarajuna länsi 9 99 :: 6 tavarajuna länsi :7: tavarajuna itä 9

31 Mittaustulokset, runkomelu MP3 Liite.3. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 3m Mittaussuunta x, maaperä L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri Mittaussuunta y, maaperä L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri 60 Mittaussuunta z, maaperä L pas,max [db(a)] , keskiarvo spektri

32 Mittaustulokset, tärinä MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 6m merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] 6::3,99 taajamajuna länsi 7 ::, taajamajuna länsi 37 :3:,67 taajamajuna itä 7 7:3:0,6 taajamajuna itä 7 :9:3, taajamajuna itä 6 ::6, taajamajuna länsi 7 9:3:0,33 taajamajuna itä 7 ::0, taajamajuna länsi 7 ::, tavarajuna länsi 303 :6:9, taajamajuna länsi 6 :30:3,07 ic länsi 37 :: 0,99 ic itä 37 9:7:6 0,9 tavarajuna itä 39 :7: 0,7 tavarajuna itä 9:: 0,7 tavarajuna länsi 77 tärinän tunnusluku w v,9,maa,9 mm/s tärinäluokka >D pituus [m] merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] ::, ic itä 37 :3:, taajamajuna itä 7 ::0,3 taajamajuna länsi 7 6::3, taajamajuna länsi 7 7:3:0,39 taajamajuna itä 7 :9:3,37 taajamajuna itä 6 ::6,36 taajamajuna länsi 7 ::, taajamajuna länsi 37 9:3:0,0 taajamajuna itä 7 :6:9 0,9 taajamajuna länsi 6 :: 0,93 tavarajuna länsi 303 :30:3 0,6 ic länsi 37 :7: 0, tavarajuna itä 9:7:6 0,67 tavarajuna itä 39 3:09: 0,6 tavarajuna länsi 9 tärinän tunnusluku w v,9,maa,76 mm/s tärinäluokka >D merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta). aika v w,rms,max junatyyppi suunta massa [t] ::6 0, taajamajuna länsi 7 ::0 0, taajamajuna länsi 7 6::3 0, taajamajuna länsi 7 :: 0,9 taajamajuna länsi 37 :30:3 0,9 ic länsi 37 :3: 0,9 taajamajuna itä 7 9:3:0 0, taajamajuna itä 7 7:3:0 0,7 taajamajuna itä 7 :9:3 0,6 taajamajuna itä 6 :: 0,6 ic itä 37 9:7:6 0,3 tavarajuna itä 39 :6:9 0, taajamajuna länsi 6 :7: 0, tavarajuna itä 9:: 0, tavarajuna länsi 77 :: 0, tavarajuna länsi 303 tärinän tunnusluku w v,9,maa 0, mm/s tärinäluokka C pituus [m]

33 Mittaustulokset, tärinä MP Liite.. s. Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 6m Tärinäluokkien rajat: luokka A 0,mm/s, luokka B 0,mm/s, luokka C 0,3mm/s ja luokka D 0,6mm/s Mittaussuunta x, maaperä Mittaussuunta x, runko,60,,,60,,,00 0, 0,,,00 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa=,9 mm/s, tärinäluokka >D vw,9,runko=,6 mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi Hz) Mittaussuunta y, maaperä Mittaussuunta y, runko,,60,,,00, 0, 0,,00 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa=,76 mm/s, tärinäluokka >D vw,9,runko=,3 mm/s, tärinäluokka >D (resonanssi Hz) Mittaussuunta z, maaperä Mittaussuunta z, lattia 0,70 0,70 0, 0, 0, 0,30 0, 0,30 0, 0, 0, 0,,,6, 3,, 6 3,,,6, 3,, 6 3, vw,9,maa= 0, mm/s, tärinäluokka C vw,9,runko= 0,7 mm/s, tärinäluokka C (resonanssi Hz)

34 Mittaustulokset, runkomelu MP Liite.. s.3 Etäisyys lähimmän raitaan keskilinjasta n. 6m Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta x (radansuuntaisesti). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] 6::3 73 taajamajuna länsi 7 alin kerros 7 :: 7 taajamajuna länsi 37 + krs 7 :3: 7 taajamajuna itä 7 + krs 70 ::6 7 taajamajuna länsi 7 + 3krs 6 :9:3 7 taajamajuna itä 6 + krs 66 7:3:0 7 taajamajuna itä 7 + krs 6 :30:3 70 ic länsi krs 6 9:3:0 70 taajamajuna itä 7 + 7krs ::0 70 taajamajuna länsi 7 + krs 6 :: 70 ic itä krs 6 :6:9 67 taajamajuna länsi 6 + krs :: 67 tavarajuna länsi 303 9:7:6 66 tavarajuna itä 39 :7: 66 tavarajuna itä 9:: 6 tavarajuna länsi Ohjearvoon verrannollinen merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta y (rataa vasten ). runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] :: 77 ic itä 37 alin kerros 76 :3: 7 taajamajuna itä 7 + krs 7 :9:3 7 taajamajuna itä 6 + krs 7 7:3:0 7 taajamajuna itä 7 + 3krs 70 ::6 7 taajamajuna länsi 7 + krs 6 ::0 7 taajamajuna länsi 7 + krs 67 6::3 7 taajamajuna länsi 7 + 6krs 66 :30:3 70 ic länsi krs 6 :: 70 taajamajuna länsi 37 + krs 6 9:3:0 6 taajamajuna itä 7 + 9krs :6:9 67 taajamajuna länsi 6 + krs 6 :: 67 tavarajuna länsi :09: 66 tavarajuna länsi 9 99 :7: 66 tavarajuna itä 9 9:7:6 6 tavarajuna itä merkitsevintä junan ohitusta. Mittaussuunta z (pystysuunta) Ohjearvoon verrannollinen runkomelutaso L prm aika L pas,max [db(a)] junatyyppi suunta massa [t] pituus [m] kerros L prm [db(a)] :30:3 7 ic länsi 37 alin kerros ::6 7 taajamajuna länsi 7 + krs 6 ::0 6 taajamajuna länsi 7 + krs :: 6 ic itä krs 6::3 taajamajuna länsi 7 + krs :3: taajamajuna itä 7 + krs 9 :: taajamajuna länsi krs 7:3:0 taajamajuna itä 7 + 7krs 7 :9:3 3 taajamajuna itä 6 + krs 6 9:3:0 taajamajuna itä 7 + 9krs 9:7:6 tavarajuna itä krs 3:09: tavarajuna länsi 9 99 :7: tavarajuna itä 9 :: tavarajuna länsi :6:9 taajamajuna länsi 6

Särkänniemen asemakaava nro 8663

Särkänniemen asemakaava nro 8663 Särkänniemen asemakaava nro 6 Tärinä- ja runkomeluselvitys 30. 7.3.0 ID: 99 9 30. 7.3.0 () Särkänniemen asemakaava nro 6 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO... 3. Tilaaja... 3. Tekijä... 3.3 Rakennuskohteen tunnistetiedot

Lisätiedot

Garden Helsinki A. Tärinä- ja runkomeluselvitys

Garden Helsinki A. Tärinä- ja runkomeluselvitys Garden Helsinki Tärinä- ja runkomeluselvitys.a 3..07 Muutokset: A 3..07 Täydennetty puuttunut liite sekä lisätty kappaleeseen. arvio raitiovaunutyyppien eroista 0.0.07 Selvityksen alkuperäinen versio .A

Lisätiedot

Kempeleen taajaman osayleiskaava Tärinäselvitys A Muutokset Rev A: Tarkennettu suosituksia Alkuperäinen selvitys

Kempeleen taajaman osayleiskaava Tärinäselvitys A Muutokset Rev A: Tarkennettu suosituksia Alkuperäinen selvitys Kempeleen taajaman osayleiskaava Tärinäselvitys.A.6.07 Muutokset.6.07 Rev A: Tarkennettu suosituksia..07 Alkuperäinen selvitys .A.6.07 (9) Kempeleen taajaman osayleiskaava SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO...

Lisätiedot

FCG Planeko Oy Puutarhakatu 45 B 20100 Turku. Kyrön kylä, Pöytyä Tärinäselvitys 26.10.2009. Selvitysalue. Geomatti Oy työ 365

FCG Planeko Oy Puutarhakatu 45 B 20100 Turku. Kyrön kylä, Pöytyä Tärinäselvitys 26.10.2009. Selvitysalue. Geomatti Oy työ 365 FCG Planeko Oy Puutarhakatu 45 B 20100 Turku Kyrön kylä, Pöytyä Tärinäselvitys 26.10.2009 Geomatti Oy työ 365 Mittauspisteet A1, A2 ja A3 (Promethor Oy) Värähtelyluokan C ja D raja yksikerroksiselle rakennukselle

Lisätiedot

1 (11) Rantakylän-Utran osayleiskaavaalue. T ärinäselvitys

1 (11) Rantakylän-Utran osayleiskaavaalue. T ärinäselvitys 4112541.1 1 (11) Rantakylän-Utran osayleiskaavaalue T ärinäselvitys 4112541.1 4112541.1 2 (11) Rantakylän-Utran osayleiskaava-alue SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Akustiikkasuunnittelija...

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Korttelit 4018 ja 4020, Kytömaa, Kerava

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Korttelit 4018 ja 4020, Kytömaa, Kerava Keravan kaupunki Kaupunkikehityspalvelut Tiina Hartman RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050

Lisätiedot

IX (TAMPELLA) , KELLOPORTINKATU 1, PUISTO- JA VESIALUETTA, TYÖNPUISTO JA VAPRIIKIN- RAITTI. AK-MUUTOS, KAAVA NRO 8495

IX (TAMPELLA) , KELLOPORTINKATU 1, PUISTO- JA VESIALUETTA, TYÖNPUISTO JA VAPRIIKIN- RAITTI. AK-MUUTOS, KAAVA NRO 8495 Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Tärinä- ja runkomeluselvitys Päivämäärä 12.4.2013 ID-numero 644145 IX (TAMPELLA) -956-1, KELLOPORTINKATU 1, PUISTO- JA VESIALUETTA, TYÖNPUISTO JA VAPRIIKIN-

Lisätiedot

Värähtelyselvitys, Lepolan alue, Järvenpää

Värähtelyselvitys, Lepolan alue, Järvenpää Lausunto 3809-3 1(12) 14.5.2008 Tilaaja: Järvenpään kaupunki Tekninen toimi Kaavoitus ja Yhteyshenkilö: Ilkka Holmila kaupunginarkkitehti PL 41 04401 Järvenpää 040-315 2455 ilkka.holmila@jarvenpaa.fi Värähtelyselvitys,

Lisätiedot

Keskustaajaman asemakaavan päivitys

Keskustaajaman asemakaavan päivitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Osmontie 34 PL 950 00601 Helsinki PARIKKALAN KUNTA Keskustaajaman asemakaavan päivitys Tärinäselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P19440 Raportti Matti Hakulinen Sisällysluettelo

Lisätiedot

LIITE 12. Pekka Taina DI, FISE A akustiikka, FISE A tärinä

LIITE 12. Pekka Taina DI, FISE A akustiikka, FISE A tärinä LIITE 12 Raportti 6835-3a 1(1) 5.12.216 TILAAJA: TEKIJÄT: Rakennusliike Lapti Oy Erno Ruotsalainen Itkonniemenkatu 15 75, Kuopio p. 4 822 2166 erno.ruotsalainen@lapti.fi Jarkko Punnonen DI, FISE A tärinä

Lisätiedot

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki

Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki Ratapihaan liittyvien alueiden sekä kaupungintalon tontin asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Suonenjoen kaupunki 27.8.2014 1 Taustatiedot Suonenjoen kaupungin keskustassa on käynnissä asemakaavatyö, jonka

Lisätiedot

Hoviahontie 2, Pyhäselkä

Hoviahontie 2, Pyhäselkä Lausunto 5527-2a 1(13) Hoviahontie 2, Pyhäselkä Raideliikenteen tärinä- ja runkomeluselvitys Lausunnon muutokset Numero Päiväys Muutokset 5527-2a Ensimmäinen versio Lausunto 5527-2a 2(13) Sisällysluettelo

Lisätiedot

As Oy Kauniaisten Bredanportti

As Oy Kauniaisten Bredanportti Raportti 76-b (9) 3..7 TILAAJA: TEKIJÄT: Peab Oy Tommi Peltola p. 37 7 tommi.peltola@peab.fi Jarkko Punnonen DI, FISE A tärinä, FISE T akustiikka 7 9 jarkko.punnonen@helimaki.fi Tommi Saviluoto RI (amk),

Lisätiedot

Keski-Suokylän asemakaava, liikenteen tärinä- ja runkomeluselvitys

Keski-Suokylän asemakaava, liikenteen tärinä- ja runkomeluselvitys Lausunto 4580-2b 1(15) Keski-Suokylän asemakaava, liikenteen tärinä- ja runkomeluselvitys Lausunnon muutokset Numero Päiväys Muutokset 4580-2b Runkomelun raja-arvoksi muutettu L prm = 35 db. Päivitetty

Lisätiedot

AKM 224 YRITYSPERÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Tärinäselvitys RAKENNUSLIIKE S.OJALA & POJAT. Snellmaninkatu 10 53100 Lappeenranta

AKM 224 YRITYSPERÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Tärinäselvitys RAKENNUSLIIKE S.OJALA & POJAT. Snellmaninkatu 10 53100 Lappeenranta S U U N N IT T E L U JA T E K N IIK K A Snellmaninkatu 10 53100 Lappeenranta RAKENNUSLIIKE S.OJALA & POJAT AKM 224 YRITYSPERÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Tärinäselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P19860 Raportti

Lisätiedot

VT3 tärinämittaukset, Laihia

VT3 tärinämittaukset, Laihia VT3 tärinämittaukset, Laihia Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Jussi Kurikka-Oja 16.6.2014 1 Taustatiedot Tässä tärinämittausraportissa kuvataan Laihialla VT3:n varrella tehtyjen tärinämittausten toteuttamistapa

Lisätiedot

PEAB OY SIUKUNKADUN TÄRINÄSELVITYS, SEINÄJOKI

PEAB OY SIUKUNKADUN TÄRINÄSELVITYS, SEINÄJOKI Vastaanottaja Ilkka Koskinen Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 03/2010 PEAB OY SIUKUNKADUN TÄRINÄSELVITYS, SEINÄJOKI LIITE 8 PEAB OY SIUKUNKADUN TÄRINÄSELVITYS, SEINÄJOKI Päivämäärä 05/03/2010 Laatija

Lisätiedot

HENNA, ORIMATTILA HENNAN ALUEEN TÄYDEN- TÄVÄ TÄRINÄSELVITYS

HENNA, ORIMATTILA HENNAN ALUEEN TÄYDEN- TÄVÄ TÄRINÄSELVITYS Vastaanottaja Orimattilan kunta Päivämäärä 6.6.2014 (täydennetty 2.7.2014) HENNA, ORIMATTILA HENNAN ALUEEN TÄYDEN- TÄVÄ TÄRINÄSELVITYS Viite 82141930 HENNA, ORIMATTILA HENNAN ALUEEN TÄYDENTÄVÄ TÄRINÄSELVITYS

Lisätiedot

Värähtelyselvityksen täydennys, Lepolan alue, Järvenpää

Värähtelyselvityksen täydennys, Lepolan alue, Järvenpää Lausunto 3809-6a 1(17) 14.1.2009 Tilaaja: Järvenpään kaupunki Tekninen toimi Kaavoitus ja Yhteyshenkilö: Ilkka Holmila kaupunginarkkitehti PL 41 04401 Järvenpää 040-315 2455 ilkka.holmila@jarvenpaa.fi

Lisätiedot

Insinööritoimisto Geotesti Oy TÄRINÄSELIVITYS TYÖNRO 060304. Toijalan asema-alueen tärinäselvitys. Toijala

Insinööritoimisto Geotesti Oy TÄRINÄSELIVITYS TYÖNRO 060304. Toijalan asema-alueen tärinäselvitys. Toijala Insinööritoimisto Geotesti Oy TÄRINÄSELIVITYS TYÖNRO 060304 Toijalan asema-alueen tärinäselvitys Toijala Insinööritoimisto TÄRINÄSELVITYS Geotesti Oy RI Tiina Ärväs 02.01.2006 1(8) TYÖNRO 060304 Toijalan

Lisätiedot

Karhunmäki Joensuu, syksy 2012

Karhunmäki Joensuu, syksy 2012 Raportti 5436-2b 1(15) 20.12.2012 Raideliikenteen tärinäselvitys Karhunmäki Joensuu, syksy 2012 Selvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 5436-2b 20.12.2012 Korjattu kappaletta 4 ratarakenteen vaimennusratkaisun

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR4140 TÄR01 Sivu 1 (15) Janakkalan kunta Piia Tuokko Turku 13.4.2017 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Harvialan asemakaavoitus, Janakkala Raportin vakuudeksi Olli Laivoranta

Lisätiedot

Pentinpelto, Parkano. Tärinä- ja runkomeluselvitys. Selvityksen muutokset. Raportti a

Pentinpelto, Parkano. Tärinä- ja runkomeluselvitys. Selvityksen muutokset. Raportti a Raportti 4557-1a Tärinä- ja runkomeluselvitys Pentinpelto, Parkano Selvityksen muutokset Numero Päiväys Muutokset 4557-1a Ensimmäinen versio Raportti 4557-1a 2(11) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 1.1

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Villilän yritysalueen asemakaavan muutos, Nakkila

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Villilän yritysalueen asemakaavan muutos, Nakkila Nosto Consulting Oy Pasi Lappalainen RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi

Lisätiedot

Aseman seutu ja Siilinpää, tärinäselvitys Siilinjärven kunta

Aseman seutu ja Siilinpää, tärinäselvitys Siilinjärven kunta Aseman seutu ja Siilinpää, tärinäselvitys Siilinjärven kunta Jussi Kurikka-Oja Anne Kangasaho 26.2.2016 26.2.2016 1 (9) SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 2 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 2 2.1 Tärinän häiritsevyyden

Lisätiedot

MYYRMÄEN ALUEEN RUNKOMELU- SELVITYS

MYYRMÄEN ALUEEN RUNKOMELU- SELVITYS VANTAAN KAUPUNKI MYYRMÄEN ALUEEN RUNKOMELU- SELVITYS ARVIO RAIDELIIKENTEEN AIHEUTTAMASTA RUNKOMELUSTA 310222 2/9 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Runkomelu... 3 2.1. Yleistä runkomelusta... 3 2.2.

Lisätiedot

Tärinäselvitys Siikaluodon alue

Tärinäselvitys Siikaluodon alue Pietarsaaren kaupunki Jussi Kurikka-Oja Anne Kangasaho 23.12.2015 23.12.2015 1 (7) SISÄLTÖ 1 TAUSTATIEDOT... 2 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT... 2 2.1 Tärinän häiritsevyyden arviointi... 2 2.2 Tärinän arviointi

Lisätiedot

Nivalan yleiskaava. Tärinäselvitys NIVALA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.2.2013 P 20968

Nivalan yleiskaava. Tärinäselvitys NIVALA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.2.2013 P 20968 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Snellmaninkatu 10 53100 Lappeenranta NIVALA Nivalan yleiskaava Tärinäselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P 20968 Raportti Matti Hakulinen Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1

Lisätiedot

Amurin yleissuunnitelma T ä r i n ä - j a r u n k o m e l u a r v i o I D :

Amurin yleissuunnitelma T ä r i n ä - j a r u n k o m e l u a r v i o I D : Amurin yleissuunnitelma 8729 T ä r i n ä - j a r u n k o m e l u a r v i o I D : 3 1 3 8 716 1615383.2 1615383.2 2 (15) TIIVISTELMÄ Tässä selvityksessä on tutkittu Tampere Lielahti rataosan tärinä- ja

Lisätiedot

Tärinäselvitys, Alkkulan asemakaavan. Päiväys Tilaaja Akaan kaupunki

Tärinäselvitys, Alkkulan asemakaavan. Päiväys Tilaaja Akaan kaupunki Tärinäselvitys, Alkkulan asemakaavan muutos Päiväys Tilaaja Akaan kaupunki Tärinäselvitys 1/9 Sisällys 1 Taustatiedot... 2 2 Tärinän voimakkuuden arviointi... 3 2.1 Tärinän häiritsevyys... 3 2.2 Tärinän

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3379 TÄR01 Sivu 1 (11) Quorum Kehitysrahasto Ky Antti Hänninen Turku 21.1.2015 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM

Lisätiedot

TIELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

TIELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Salon kaupunki Virpi Elovaara TIELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi

Lisätiedot

Taajamaosayleiskaava ja osayleiskaavan tarkistus

Taajamaosayleiskaava ja osayleiskaavan tarkistus SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Snellmaninkatu 10 53100 Lappeenranta NAKKILA Taajamaosayleiskaava ja osayleiskaavan tarkistus Tärinäselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P 11420 Raportti Matti Hakulinen Sisällysluettelo

Lisätiedot

OPTIMIA OY HONGISTON KAAVAMUUTOSALUE, HÄMEENLINNA. Selvitys rautatien aiheuttamasta tärinästä. 1. Johdanto

OPTIMIA OY HONGISTON KAAVAMUUTOSALUE, HÄMEENLINNA. Selvitys rautatien aiheuttamasta tärinästä. 1. Johdanto VSu 10129 OPTIMIA OY HONGISTON KAAVAMUUTOSALUE, HÄMEENLINNA Selvitys rautatien aiheuttamasta tärinästä 1. Johdanto Hämeenlinnassa Hongiston alueella suunnitellaan asemakaavan muutosta. Alue on valtatie

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Katilan asemakaava, Kokemäki

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Katilan asemakaava, Kokemäki Nosto Consulting Oy Pasi Lappalainen RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi

Lisätiedot

16WWE Päivitetty Temotek Oy Teknologiantie 4F OULU. Kortteli 61, Muhos. Rautatietärinämittaukset

16WWE Päivitetty Temotek Oy Teknologiantie 4F OULU. Kortteli 61, Muhos. Rautatietärinämittaukset 16WWE1124 23.06.2011 Päivitetty 10.1.2012 Temotek Oy Teknologiantie 4F 90590 OULU Kortteli 61, Muhos SISÄLLYS Kortteli 61, Muhos 16WWE1124 SaL, MiK 23.6.2011 i Sivu 1. TOIMEKSIANTO 1 2. RAUTATIETÄRINÄMITTAUKSET

Lisätiedot

TÄRINÄ- JA RUNKOMELUSELVITYS

TÄRINÄ- JA RUNKOMELUSELVITYS 110 Tärinä Raportti PR-TÄR1228-1 Järvenpään kaupunki Helsinki 14.8.2012 Ilkka Holmila Kaupunkiarkkitehti Sivu 1 (10) + liitteet (5) Seutulantie 12 04401 Järvenpää TÄRINÄ- JA RUNKOMELUSELVITYS Perhelän

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3981 TÄR01 Sivu 1 (14) Sipoon kunta Kehitys ja kaavoituskeskus Suvi Kaski PL 7 04131 Sipoo Turku 24.10.2016 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS Talman keskustan eteläisen osan asemakaava,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI RANTA-TAMPELLAN ASEMAKAAVA-ALUEEN RUNKOMELUN RISKIARVIOINTI, TAMPERE. Vastaanottaja Tampereen kaupunki, Juha Jaakola

TAMPEREEN KAUPUNKI RANTA-TAMPELLAN ASEMAKAAVA-ALUEEN RUNKOMELUN RISKIARVIOINTI, TAMPERE. Vastaanottaja Tampereen kaupunki, Juha Jaakola Vastaanottaja, Juha Jaakola Asiakirjatyyppi Runkomeluselvitysraportti Päivämäärä 2/2011 TAMPEREEN KAUPUNKI RANTA-TAMPELLAN ASEMAKAAVA-ALUEEN RUNKOMELUN RISKIARVIOINTI, TAMPERE TAMPEREEN KAUPUNKI RANTA-TAMPELLAN

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Helsinki 28.9.2012 Mauri Liimatainen Maankäyttöpäällikkö Sivu 1 (12) + liitteet (13) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Kauniaisten kaupunki Helsinki 28.9.2012 Mauri Liimatainen Maankäyttöpäällikkö Sivu 1 (12) + liitteet (13) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen 112 Tärinä Kauniaisten kaupunki Helsinki 28.9.2012 Mauri Liimatainen Maankäyttöpäällikkö Sivu 1 (12) + liitteet (13) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen TÄRINÄSELVITYS Villa Breda, Kauniainen Mittaukset

Lisätiedot

RAIDELIIKENNETÄRINÄSELVITYS

RAIDELIIKENNETÄRINÄSELVITYS 7 Tärinä Raportti PR-TÄR3 Vihdin kunta Turku.2. Matti Hult Asematie 3 Sivu (7) + liitteet 030 Nummela RAIDELIIKENNETÄRINÄSELVITYS Otalammen taajaman pohjoisosan asemakaavoitus (Helminharju) ja vanhan kaavan

Lisätiedot

LAHDEN VARIKKOALUEEN TÄRINÄSELVITYS

LAHDEN VARIKKOALUEEN TÄRINÄSELVITYS 2 Tärinä Senaatti-kiinteistöt Senaatti-kiinteistöt Turku 3.2. Lintulahdenkatu a 0030 Helsinki Sivu (2) LAHDEN VARIKKOALUEEN TÄRINÄSELVITYS Mittaukset suoritettu 2. 26.. Raportin vakuudeksi Olli Laivoranta

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3481 TÄR01 Sivu 1 (13) Hämeenlinnan kaupunki Maankäytön suunnittelu Leena Roppola Raatihuoneenkatu 9 11 13101 Hämeenlinna Turku 22.5.2015 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

Lisätiedot

GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELII- KENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA

GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELII- KENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA Vastaanottaja Lohjan kaupunki Päivämäärä 19.4.2012 GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELII- KENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA Viite 82141930 GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELIIKENTEEN AIHEUTTAMAN

Lisätiedot

TIE- JA RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS

TIE- JA RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS 3 Tärinä Raportti PR-TÄR2 Rovaniemen kaupunki Turku 30.. Tekniset palvelut PL 2 Sivu (3) + liitteet () 960 Rovaniemi TIE- JA RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS Koskenrannan alue, kortteli 37, tontti, Rovaniemi

Lisätiedot

LIIKENNETÄRINÄSELVITYS

LIIKENNETÄRINÄSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3055 TÄR01 Sivu 1 (13) Rakennusosakeyhtiö Hartela Olli Teerijoki Turku 29.5.2014 LIIKENNETÄRINÄSELVITYS Starkin alue, Lahti Mittaukset suoritettu 17. 31.3.2014 Raportin vakuudeksi

Lisätiedot

GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELII- KENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA

GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELII- KENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA Vastaanottaja Lohjan kaupunki Päivämäärä 25.6.2012 GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELII- KENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA Viite 82141930 GUNNARLA, LOHJA SELVITYS RAUTATIELIIKENTEEN AIHEUTTAMAN

Lisätiedot

LIIKENNETÄRINÄMITTAUS Toinen vaihe

LIIKENNETÄRINÄMITTAUS Toinen vaihe Työnro: 3409 Tilaaja: Porin kaupunki 3.10.2016 Muokattu versio 7.11.2016; yhteystiedot poistettu. LIIKENNETÄRINÄMITTUS Toinen vaihe Hallituskatu ja Maaherrankatu, Pori 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT Kohteen yleistiedot:

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYKSEN PÄIVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Liikennetärinä Raportti PR3392 TÄR02 Sivu 1 (12) Salon kaupunki Kaupunkisuunnittelu Virpi Elovaara Hornintie 2 4 24800 Halikko Turku 16.5.2016 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Raportin

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3322 TÄR01 Sivu 1 (12) Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristöala Maankäyttö Armi Patrikainen PL 126 15101 Lahti Turku 11.12.2014 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Hennala,

Lisätiedot

KERAN OSAYLEISKAAVAN (RANTARADAN) TÄRINÄSELVITYS

KERAN OSAYLEISKAAVAN (RANTARADAN) TÄRINÄSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3507 TÄR01 Sivu 1 (14) Heini Peltonen Turku 25.6.2015 KERAN OSAYLEISKAAVAN (RANTARADAN) TÄRINÄSELVITYS Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Porvoonkatu

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS ARVIOINTITASO 2, RAIDELIIKENNETÄRINÄ. Vastaanottaja Nastolan kunta, kaavoitus

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS ARVIOINTITASO 2, RAIDELIIKENNETÄRINÄ. Vastaanottaja Nastolan kunta, kaavoitus Vastaanottaja Nastolan kunta, kaavoitus Asiakirjatyyppi Tärinäselvitys Päivämäärä 31.12.2013 NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS ARVIOINTITASO 2, RAIDELIIKENNETÄRINÄ NASTOLAN KUNTA

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3389 TÄR01 Sivu 1 (7) Lujatalo Oy Reijo Pitkämäki Sokerilinnantie 11 B 02600 Espoo Turku 13.8.2015 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Kotkansiipi 7, Vantaa Raportin vakuudeksi

Lisätiedot

KEINUSAARI II-ALUEEN TÄRINÄSELVITYS

KEINUSAARI II-ALUEEN TÄRINÄSELVITYS 3 Tärinä Hämeenlinna, Keinusaari II Hämeenlinnan kaupunki Turku 2.2.0 Päivi Saloranta Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Sivu (3) PL 30 Hämeenlinna KEINUSAARI II-ALUEEN TÄRINÄSELVITYS Mittaukset on suoritettu

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3876 TÄR02 Sivu 1 (12) NCC Property Development Oy Markus Salmela Turku 15.2.2017 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS Asemakaavan muutos Perkkaa IIB (alue 113810), Leppävaara Hatsinanpuisto,

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3370 TÄR01 Sivu 1 (13) Rakennusosakeyhtiö Hartela Olli Teerijoki Vesijärvenkatu 31c 15140 Lahti Turku 19.12.2014 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Tornator, Hennala,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Helsinki Tekniset palvelut/ maankäyttö Kaavoituspäällikkö Tarja Outila Sivu 1 (16) Hallituskatu Rovaniemi

Rovaniemen kaupunki Helsinki Tekniset palvelut/ maankäyttö Kaavoituspäällikkö Tarja Outila Sivu 1 (16) Hallituskatu Rovaniemi 116 Tärinä Raportti PR-TÄR1152 Rovaniemen kaupunki Helsinki 6.9.2010 Tekniset palvelut/ maankäyttö Kaavoituspäällikkö Tarja Outila Sivu 1 (16) Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi TÄRINÄSELVITYS Vaaralan asemakaava-alue,

Lisätiedot

LIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS

LIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3806 TÄR01 Sivu 1 (11) Espoon kaupunki Sari Metsälä Turku 18.4.2015 LIIKENTEEN TÄRINÄ JA RUNKOMELUSELVITYS Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Viikinportti

Lisätiedot

RISTINUMMENTIE 121, KIRKKONUMMI SELVITYS MAANKAATO- PAIKAN LIIKENTEEN AI- HEUTTAMISTA TÄRINÄ- VAIKUTUKSISTA

RISTINUMMENTIE 121, KIRKKONUMMI SELVITYS MAANKAATO- PAIKAN LIIKENTEEN AI- HEUTTAMISTA TÄRINÄ- VAIKUTUKSISTA Vastaanottaja Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy Päivämäärä 17.8.2015 RISTINUMMENTIE 121, KIRKKONUMMI SELVITYS MAANKAATO- PAIKAN LIIKENTEEN AI- HEUTTAMISTA TÄRINÄ- VAIKUTUKSISTA RISTINUMMENTIE 121, KIRKKONUMMI

Lisätiedot

MITTAUSRAPORTTI LIIKENNETÄRINÄSELVITYS

MITTAUSRAPORTTI LIIKENNETÄRINÄSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR TÄR1274 1 Sivu 1 (11) Lahden kaupunki Anne Karvinen Jussilainen PL 126 15141 Lahti Turku 27.12.2013 MITTAUSRAPORTTI LIIKENNETÄRINÄSELVITYS Mittaukset suoritettu 10. 17.12.2013

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI KESKUSTAN ASEMAKAAVOITUS, MELUSELVITYS

LOIMAAN KAUPUNKI KESKUSTAN ASEMAKAAVOITUS, MELUSELVITYS Vastaanottaja Loimaan kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 30.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI KESKUSTAN ASEMAKAAVOITUS, MELUSELVITYS KESKUSTAN ASEMAKAAVOITUS, MELUSELVITYS LOIMAAN KAUPUNKI Päivämäärä

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Ranta-Tampellan tärinäselvitys

Tampereen kaupunki Ranta-Tampellan tärinäselvitys Ramboll Finland Oy Tampereen kaupunki Raportti 30.4.2009 Tampereen kaupunki Viite 82123898 Versio Pvm 30.4.2009 Hyväksynyt Tarkistanut Jouko Noukka Kirjoittanut Jussi Kurikka-Oja Ramboll PL 718 33101 Tampere

Lisätiedot

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS

RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3881 TÄR01 Sivu 1 (11) YIT Rakennus Oy Sini Ruohoniemi Turku 7.10.2016 RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS Kortteli 502, Koivuhovi, Kauniainen Raportin vakuudeksi Olli Laivoranta Suunnittelija,

Lisätiedot

Kalliotunnelien ratarakenteiden tärinänvaimennuksen mitoituksen ja suunnittelun perusteet

Kalliotunnelien ratarakenteiden tärinänvaimennuksen mitoituksen ja suunnittelun perusteet Kalliotunnelien ratarakenteiden tärinänvaimennuksen mitoituksen ja suunnittelun perusteet Lauri Uotinen 12.12.2008 1 2008 19.5. 26.11. 6 kk 2009 2 3 P 4 5 6 7 12 % 15 % 11 % 156 s. 7 % 13 % 9 % 17 % 8

Lisätiedot

IISALMEN RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS VETURINRANNAN ALUEEN 152 OSALTA Janne Nuutinen. Petri Tiitta

IISALMEN RAIDELIIKENTEEN TÄRINÄSELVITYS VETURINRANNAN ALUEEN 152 OSALTA Janne Nuutinen. Petri Tiitta MITTAUSRAPORTTI LEVIÄMISMALLILASKELMA 1(13) LIITE 12 Tilaus/projekti nro: 403/2007 Tilaaja: Jukka Virtanen Iisalmen kaupunki Tekninenkeskus PL 10 74101 Iisalmi jukka.virtanen@iisalmi.fi Käsittelijä: Petri

Lisätiedot

Runkomelu. Tampereen kaupunki Juha Jaakola PL Tampere

Runkomelu. Tampereen kaupunki Juha Jaakola PL Tampere Tampereen aupuni Juha Jaaola PL 487 33101 Tampere LAUSUNTO RAIDELIIKENTEEN NOPEUDEN KASVATTAMISESTA RANTA- TAMPELLAN ALUEEN RUNKOMELU- JA TÄRINÄRISKIIN Ranta-Tampellan alueen tärinää on arvioitu selvitysessä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, TÄRINÄMITTAUKSET JA 4000-5000T JUNAMASSAT, ARVIOINTITASO 2

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, TÄRINÄMITTAUKSET JA 4000-5000T JUNAMASSAT, ARVIOINTITASO 2 Vastaanottaja Haapajärven kaupunki Liite 3 Haapajärvi, Ylipään alueen asemakaavan muutos Tärinäselvitys Asiakirjatyyppi Tärinäselvitys Päivämäärä 6.6.2013 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN

Lisätiedot

Lahelanpellon tärinäselvitys Tuusula

Lahelanpellon tärinäselvitys Tuusula Ramboll Finland Oy Tuusulan kunta Lahelanpellon tärinäselvitys Tuusula 9.10.2006 Viite 82114125 Versio Pvm 9.10.2006 Hyväksynyt Tarkistanut J. Noukka Kirjoittanut J. Kurikka-Oja Ramboll PL 718 33101 Tampere

Lisätiedot

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042 Jarno Kokkonen Siru Parviainen 18.10.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Espoon kaupungin Koivuhovinlaakson asemakaava-alueen kortteliin (kuva 1) raideliikenteen aiheuttamia melutasoja.

Lisätiedot

KYTTÄLÄ XI-174-3 JA 4, RAUTATIENKATU 21, ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN TONTILLE. AK-MUUTOS, KAAVA NRO. 8428 TÄRINÄSELVITYS

KYTTÄLÄ XI-174-3 JA 4, RAUTATIENKATU 21, ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN TONTILLE. AK-MUUTOS, KAAVA NRO. 8428 TÄRINÄSELVITYS Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Tärinäselvitys Päivämäärä 11.5.2012 ID-numero 384941 KYTTÄLÄ XI-174-3 JA 4, RAUTATIENKATU 21, ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN TONTILLE. AK-MUUTOS, KAAVA NRO.

Lisätiedot

Tärinäselvitysraportti. Päiväys Projekti JYK yhtenäiskoulukeskus Asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Tilaaja Järvenpään kaupunki

Tärinäselvitysraportti. Päiväys Projekti JYK yhtenäiskoulukeskus Asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Tilaaja Järvenpään kaupunki raportti Päiväys Projekti Asemakaavamuutoksen tärinäselvitys Tilaaja Järvenpään kaupunki raportti 1/8 Sisällys 1 Lähtökohdat... 2 Johdanto... 2 Suunnittelualue... 2 Maaperä... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot...

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, ARVIOINTI- TASO 2

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, ARVIOINTI- TASO 2 HAAPAJÄRVEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2035 Vastaanottaja Haapajärven kaupunki LIITE 8b Asiakirjatyyppi Tärinäselvitys Päivämäärä 8.6.2012 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, ARVIOINTI-

Lisätiedot

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 11.2.2011 KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, Päivämäärä 11.2.2011 Laatija Tarkastaja Jari Hosiokangas

Lisätiedot

TOIVONPUISTON KAUPUNGINOSA, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS MELUSELVITYS

TOIVONPUISTON KAUPUNGINOSA, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS MELUSELVITYS Vastaanottaja Ylivieskan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.8.2016 Viite 1510023354 TOIVONPUISTON KAUPUNGINOSA, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS MELUSELVITYS TOIVONPUISTON KAUPUNGINOSA, ASEMAKAAVA

Lisätiedot

Raideliikenteen runkomelu Case Länsimetro

Raideliikenteen runkomelu Case Länsimetro Raideliikenteen runkomelu Case Länsimetro DI Timo Peltonen, DI Timo Markula, TkT Henri Penttinen Akukon Oy etunimi.sukunimi@akukon.fi Meluntorjuntapäivät 2015 Länsimetron linjaus 2 Metrotunnelit rakennetaan

Lisätiedot

Liikennetärinän vaikutus maankäytön suunnitteluun

Liikennetärinän vaikutus maankäytön suunnitteluun TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Liikennetärinän vaikutus maankäytön suunnitteluun Valtakunnalliset meluntorjuntapäivät Jyväskylä 25. 26.3.2015 Asko Talja, erikoistutkija VTT Lifetime management Machine

Lisätiedot

Tärinäselvitys Nivalan aseman kohdalla

Tärinäselvitys Nivalan aseman kohdalla NIVALAN KAUPUNKI Tärinäselvitys Nivalan aseman kohdalla RAPORTTI FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P30366P002 RAPORTTI 1 (11) Mauno Aho Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Lähtötiedot... 1 2.1 Maaperä...

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA AHMON ASEMAKAAVAN MUUTOS, MELUSELVITYS

SIILINJÄRVEN KUNTA AHMON ASEMAKAAVAN MUUTOS, MELUSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 21.6.2017 SIILINJÄRVEN KUNTA AHMON ASEMAKAAVAN MUUTOS, MELUSELVITYS AHMON ASEMAKAAVAN MUUTOS SIILINJÄRVEN KUNTA Päivämäärä 21.6.2017

Lisätiedot

Oulun Sivakka Oy. Kissankellontie OULU, RAJAKYLÄ JUNATÄRINÄ

Oulun Sivakka Oy. Kissankellontie OULU, RAJAKYLÄ JUNATÄRINÄ JUNATÄRINÄ 16X289874-005 Oulun Sivakka Oy Kissankellontie OULU, RAJAKYLÄ JUNATÄRINÄ 1 Sisältö 1 JOHDANTO 2 2 TÄRINÄMITTAUKSET JA MITTAUSTULOKSET 2 3 RAUTATIETÄRINÄ JA SEN LEVIÄMINEN YMPÄRISTÖÖN 4 3.1 Tärinän

Lisätiedot

MENETELMÄT TÄRINÄ- JA RUNKOMELUHAITAN ARVIOINNISSA

MENETELMÄT TÄRINÄ- JA RUNKOMELUHAITAN ARVIOINNISSA MENETELMÄT TÄRINÄ- JA RUNKOMELUHAITAN ARVIOINNISSA Timo Helimäki Akustikot Sinkokatu 11, 26100 RAUMA timo.huhtala@helimaki.fi 1 JOHDANTO Raideliikenne aiheuttaa ratarakenteeseen värähtelyä, joka maaperän

Lisätiedot

HANGONRATAPIHA-ALUE, HYVINKÄÄ RAIDELIIKENNETÄRINÄSELVITYS

HANGONRATAPIHA-ALUE, HYVINKÄÄ RAIDELIIKENNETÄRINÄSELVITYS 120 Tärinä Raportti PR-TÄR1174 Hyvinkään kaupunki Helsinki 2.5.2011 Tekninen keskus Suutarinkatu 2 Sivu 1 (20) + liitteet (48) 05801 Hyvinkää HANGONRATAPIHA-ALUE, HYVINKÄÄ RAIDELIIKENNETÄRINÄSELVITYS Hyvinkään

Lisätiedot

TÄRINÄSELVITYS KELJON KOULU, JYVÄSKYLÄ. Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki. Mauri Hähkiöniemi. Asiakirjatyyppi Tärinäselvitysraportti

TÄRINÄSELVITYS KELJON KOULU, JYVÄSKYLÄ. Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki. Mauri Hähkiöniemi. Asiakirjatyyppi Tärinäselvitysraportti Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki. Mauri Hähkiöniemi Asiakirjatyyppi Tärinäselvitysraportti Päivämäärä 14.12.2015 TÄRINÄSELVITYS KELJON KOULU, JYVÄSKYLÄ TÄRINÄSELVITYS KELJON KOULU, JYVÄSKYLÄ Päivämäärä

Lisätiedot

Tampereen poliisitaloon kohdistuva ympäristömelu Tampereen kannen ja areenan rakentamisen jälkeen

Tampereen poliisitaloon kohdistuva ympäristömelu Tampereen kannen ja areenan rakentamisen jälkeen 1 (5) Helsinki 17.03.2011 Tampereen poliisitaloon kohdistuva ympäristömelu Tampereen kannen ja areenan rakentamisen jälkeen Tiivistelmä Tampereelle suunnitellun monitoimiareenan ja kannen suunnitelmat

Lisätiedot

Pyöreälahden asemakaava ja asemakaavan muutos, tärinäselvitys Siilinjärven kunta

Pyöreälahden asemakaava ja asemakaavan muutos, tärinäselvitys Siilinjärven kunta Pyöreälahden asemakaava ja asemakaavan muutos, tärinäselvitys Siilinjärven kunta Jussi Kurikka-Oja 4.9.2014 1 Taustatiedot Tämä tärinäselvitys on laadittu Siilinjärvellä, Pyöreälahden alueelle 2. kunnanosassa

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA RISUHARJUN ASEMAKAAVAN TÄRINÄSELVITYS

SIILINJÄRVEN KUNTA RISUHARJUN ASEMAKAAVAN TÄRINÄSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 22.4.213 SIILINJÄRVEN KUNTA RISUHARJUN ASEMAKAAVAN TÄRINÄSELVITYS SIILINJÄRVEN KUNTA RISUHARJUN ASEMAKAAVAN TÄRINÄSELVITYS Päivämäärä

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SEINÄJOEN KAUPUNKI Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.9.2015 P25797P001 Raportti i P25797P001 Matti Manninen

Lisätiedot

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys päivitetty 13.8.2012 S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe... 3 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 3 Ohjearvot... 3 4 Raideliikennemelun leviäminen...

Lisätiedot

Pispala, asemakaavat 8309 ja 8310

Pispala, asemakaavat 8309 ja 8310 Pispala, asemakaavat 8309 ja 8310 L i i k e n n e m e l u s e l v i t y s 1611974.1 Muutokset 6.10.2015 A Tarkennettu terassin meluntorjuntavaihtoehtoja ja päivitetty Liite 1. 1611974.1 2 (8) Pispala,

Lisätiedot

Vastaanottaja Varkauden kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä VETOVOIMAKESKUS TÄRINÄ- JA RUNKOMELUSELVITYS

Vastaanottaja Varkauden kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä VETOVOIMAKESKUS TÄRINÄ- JA RUNKOMELUSELVITYS Vastaanottaja Varkauden kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 25.10.2017 VETOVOIMAKESKUS TÄRINÄ- JA RUNKOMELUSELVITYS VETOVOIMAKESKUS TÄRINÄ- JA RUNKOMELUSELVITYS Päivämäärä 25.10.2017 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys

Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAKENNUSLIIKE S. OJALA JA POJAT Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (6) Manninen Matti Sisällysluettelo

Lisätiedot

Sako II, asemakaavamuutos

Sako II, asemakaavamuutos Sako II, asemakaavamuutos 4111579.3.7 Muutokset: A 4.10.2016 Muutettiin pohjaa B 5.10.2016 Muutettiin taas pohjaa 4111579.3.7 2 (6) Sako II, asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

STABILOINTIRAKENNE LIIKENNETÄRINÄN TORJUNTAKEINONA

STABILOINTIRAKENNE LIIKENNETÄRINÄN TORJUNTAKEINONA LIIKENNETÄRINÄN TORJUNTAKEINONA Timo Huhtala 1, Mikael Ruohonen 2, Mikko Kylliäinen 1 1 A-Insinöörit Suunnittelu Oy Puutarhakatu 10 33210 TAMPERE etunimi.sukunimi@ains.fi 2 A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, ARVIOINTITASO T JUNAMASSAT HAAPAJÄRVEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2035.

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, ARVIOINTITASO T JUNAMASSAT HAAPAJÄRVEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2035. HAAPAJÄRVEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2035 LIITE 8b Vastaanottaja Haapajärven kaupunki Asiakirjatyyppi Tärinäselvitys Päivämäärä 4.12.2012 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVAN TÄRINÄSELVITYS, ARVIOINTITASO

Lisätiedot

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110 FCG Planeko Oy Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS Raportti 589-D4110 16.10.2009 FCG Planeko Oy Raportti I 16.10.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot... 1 3 Lähtötiedot... 2 3.1

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

TÄRINÄ JA RUNKOMELU, ESISELVITYS

TÄRINÄ JA RUNKOMELU, ESISELVITYS Liikennetärinä Raportti PR3694 TÄR01 Sivu 1 (10) Renor Oy Vuokko Heiskanen Pursimiehenkatu 26 C PL 199 00151 Helsinki Turku 18.12.2015 TÄRINÄ JA RUNKOMELU, ESISELVITYS Raportin vakuudeksi Olli Laivoranta

Lisätiedot

MUHOKSEN KIRKONKYLÄN OYK SELVITYS LIIKENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA

MUHOKSEN KIRKONKYLÄN OYK SELVITYS LIIKENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA Vastaanottaja Muhoksen kunta Päivämäärä 24.2.2015 päivitetty 16.3.2016 MUHOKSEN KIRKONKYLÄN OYK SELVITYS LIIKENTEEN AIHEUTTAMAN TÄRINÄN VAIKUTUKSESTA Viite 82141930 MUHOKSEN KIRKONKYLÄN OYK SELVITYS LIIKENTEEN

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

SIUNTION KESKUSTAN KAAVOITUS MELUSELVITYS

SIUNTION KESKUSTAN KAAVOITUS MELUSELVITYS SIUNTION KESKUSTAN KAAVOITUS MELUSELVITYS 1.10.2007 1.10.2007 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe...3 2 Selvityksen tavoitteet...3 3 Menetelmät ja lähtötiedot...4 3.1 Alueen kuvaus...3 3.2 Menetelmät ja

Lisätiedot