Ylipäätään tällaisen kierroksen tarkoitus on aktivoida toimijoita ajattelemaan uudella tavalla ja näkemään Suomi hiukan uudessa valossa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylipäätään tällaisen kierroksen tarkoitus on aktivoida toimijoita ajattelemaan uudella tavalla ja näkemään Suomi hiukan uudessa valossa."

Transkriptio

1 Markkinaselvitysmatka Shanghai Matkaraportti / Kai Amberla Toimintasuunnitelman 2015 mukaisesti tänä vuonna selvitetään Kiinan (lähinnä Shanghain ja Pekingin) kypsyyttä kulttuurimatkailuun. Visit Finlandin Shanghain toimiston ehdotuksesta ns. markkinaselvitysmatka Shanghaihin ajoitettiin toukokuussa samaan ajankohtaan kuin Sinfonia Lahden kolmen konsertin Sibelius-sarja. Ohjelmassa oli vanhojen kontaktien tapaamista (Visit Finlandin lisäksi Grand Theatre Shanghaissa, Suomen pääkonsulaatti sekä yksi mediakontakti) ja kuusi vierailua Pohjois-Eurooppaan erikoistuneisiin matkatoimistoihin. Yleisiä huomioita Kuten aina, FF:n yksi tavoite on pitää sekä Visit Finlandin että kulloisenkin suurlähetystön/konsulaatin väki tietoisena festivaalitarjonnasta. Shanghaissa näissä molemmissa sattuu olemaan töissä aktiivisia ihmisiä. Ylipäätään tällaisen kierroksen tarkoitus on aktivoida toimijoita ajattelemaan uudella tavalla ja näkemään Suomi hiukan uudessa valossa. Emme kuvittele, että tästä olisi nopeasti konkreettista hyötyä festivaaleille, mutta matkailualalle kyllä ja ehkä pitkällä tähtäimellä myös festivaaleille. Matkatoimistojen ongelma on se, että Helsinkiin on vain yksi lento päivittäin. Kapasiteetti yhtä toimistoa kohti on siis liian pieni varsinkin kesäaikana ja tuo pieni kapasiteetti täyttyy kiertomatkalaisista, jotka lähes poikkeuksetta kiertävät yhden matkan aikana kaikki Pohjoismaat ja piipahtavat Helsingissä vain päivän tai kaksi. Norja on voittaja tässä pelissä, koska Norjassa viivytään usein neljäkin päivää. Ajatus lisäarvon tuottamisesta festivaalin kautta oli kuitenkin selkeästi kaikille matkailuihmisille mieluinen idea. Erityisen vahvoilla on Helsinki, koska pääkaupunki on lähes poikkeuksetta ensimmäinen pysähdyspaikka. Kiinnostavaa on sekin, että yhä useammat kiinalaistoimistot harkitsevat tuovansa Pietarissa vierailevia asiakkaitaan myös Suomen puolelle. Erityisesti Savonlinna voisi hyötyä näistä turisteista. Lisäksi Turun ja Naantalin tapahtumilla on erinomainen mahdollisuus saada uusia asiakkaita kiertomatkalaisista, sillä lähes poikkeuksetta ryhmät matkustavat Turun kautta Tukholmaan. Kaikki toimistot pitivät järkevänä ajatusta kehitellä pysähdystuotteita joko Turussa tai Naantalissa festivaalin aikana. 1(5)

2 Kuhmon Kamarimusiikki ja koko Wild Taiga verkosto on myös vahvoilla sikäli, että tarjolla on hyvä promootiopaketti kiinaksi ja loppuun asti ajateltu tuotekokonaisuus, jossa taide ja muut elementit yhdistyvät innovatiivisella tavalla. Ongelma Kuhmon suhteen on kaukainen sijainti kiertomatkalaiset sinne tuskin tulevat, mutta erikoismatkoja voisi tulevaisuudessa hyvinkin järjestyä. Promootio Kiinassa(kin) tapahtuu nykyään erityisesti sosiaalisen median kautta. Facebook, Twitter ja Google eivät kuitenkaan maassa toimi (erityisesti sensuurisyistä mutta samalla Kiinan viranomaiset myös suojelevat omia firmojaan), mutta Weibo ja Wechat ovat paikallisia some-jättejä, joita ei voi jättää huomiotta, jos Kiinan markkinat aidosti kiinnostavat. (Facebook ei sinänsä ole Kiinassa kielletty, mutta sitä voi käyttää vain erityisen maksullisen vpn-palvelun kautta siksi Facebookissa ovat vain kansainvälisesti suuntautuneet kiinalaiset). Tavatut ihmiset/toimistot (kaikki yhteystiedot excel-taulukossa) Visit Finland Mr. David Wu - David on hoitanut Suomen matkailua Shanghaissa muutaman vuoden ja on varsin osaavan ja dynaamisen oloinen. Hän järjesti vierailut kuuteen potentiaaliseen matkatoimistoon ja oli itse mukana useimmista tapaamisissa. - Hänellä on erinomaiset verkostot Shanghain matkailuammattilaisten keskuudessa ja ainakin oman vierailuni aikana hän oli erittäin palvelualtis, nopea ja analyyttinen. Lisäksi hän oli mukana järjestämässä peräti 120 matkailutoimijan cocktail-tilaisuutta Sibelius-konsertin yhteydessä (ks. alla Grand Theatre luku). - Davidiin kannattaa olla yhteydessä kaikissa Shanghain alueen matkailuun liittyvissä kysymyksissä. Suomen pääkonsulaatti Mr. Ding Ma, Finland Promotion Officer - Ding (Ding on etunimi, Ma sukunimi) on nuori innostunut kulttuuriattashea, joka nimestään huolimatta on suomalainen ja sukkuloi kaksikielisenä sujuvasti Shanghaissa. Hän oli sitä mieltä, että Sibeliusta paremmin Shanghaissa menee kaupaksi raskas metallimusiikki, mutta tekee mielellään yhteistyötä myös klassisen musiikin, tanssin, teatterin jne. ammattilaisten kanssa. - Ding on ns. paikalta palkattu diplomaatti, joka tarkoittaa sitä, että hän ei joudu vaihtamaan asemapaikkaa kolmen vuoden välein vaan pysyy luultavasti Shanghaissa pitempään. - Ding Ma han kannattaa olla yhteydessä aina kun tehdään kulttuurin promootiota, erilaisia kampanjoita tai ylipäätään tarvitaan apua oikeiden yhteistyötahojen löytämiseksi Shanghaista. 2(5)

3 Matkanjärjestäjät Ohessa huomioita toimistoista, joissa kussakin kävin noin tunnin pituiset keskustelut. Potentiaalisimmat toimistot on mainittu ensimmäisenä. Kylin Travel Ms. Gracy Gao, Assistant of General Manager Ms. Yaya, Study Visit Manager (toimii myös Nordic Scientific Educational Communications Centerin laskuun, jonka kautta järjestetään erilaisia opintomatkoja) - Potentiaalisin tapaamistani toimistoista. - Yhtiöllä on myös pieni toimisto Helsingissä. - Järjestävät monentyyppisiä erikoismatkoja pienille ryhmille ja Suomi on heille erittäin tuttu. - Järjestävät mm. yrityksille ja valtiollisille instansseille lahjamatkoja ja näkivät kulttuurikohteet ja festivaalit erittäin potentiaalisena uutena tuotteena. - Tekevät läheistä yhteistyötä Turku Touringin kanssa, siksi myös Turun musiikkijuhlat oli tuttu. - Heille molemmille voi ehdottaa ajatusta erikoismatkan tai lahjamatkan järjestämisestä esim. jonkun firman työntekijöille, ja vielä potentiaalisempaa olisi saada heidät tekemään jollekin taide-elämän ammattiporukalle (musiikkiakatemian opettajat/opiskelijat tms.) erikoismatkoja. - Molemmat puhuvat hyvää englantia. Shanghai China International Travel Service (SCITS) Mr. Zhang Yiwei - Avoimen kiinnostunut kulttuurituotteista, mutta tälläkin toimistolla ongelmana on kapasiteetin pienuus ja matkojen tiiviys aikaa yhtä kaupunkia kohden on siis erittäin vähän. Kiertomatkoja tehdään kattaen kaikki Pohjoismaat ja usein Helsingissä ollaan vain 1-2 päivää. Lisäksi otetaan laiva Turusta Tukholmaan ja mahdollisuus yhdistää stoppi joko Naantalin tai Turun musiikkijuhlilla kiinnosti aidosti. - Puhuu erinomaista englantia. Shanghai Jin Jiang Tours Ms. Yue Li Ping, Product Manager - Järjestävät paljon matkoja Pohjoismaihin (noin 35 kiertomatkaa joka vuosi), mutta yleensä Helsingissä pysähdytään vain päiväksi. - Oli enemmän kuin kohtelias festivaalien ja ylipäätään tapahtumien suhteen. - Finnairin ja Visit Finlandin stop over ohjelman puitteissa pysähdys festivaalilla voisi onnistua. - Oli myös tietoinen uusista avauksista Pietarin suhteen, eli kiinalaiset asiakkaat tulisivatkin Helsingin sijasta Pietarin kautta Itä-Suomeen. - Puhuu hyvää englantia. CITS Group Shanghai Mr. Shepard Zheng, Outbound Travel Center, European Dept - Tunsi huonosti Suomea, mutta kuunteli kohteliaasti festivaaliesittelyni ja sanoi, että järjestää paljon erilaisia palkintomatkoja tai muita incentive-matkoja 3(5)

4 kiinalaisryhmille. Siksi festivaali- ja kulttuurituotteet voisivat kiinnostaa, erityisesti ryhmille jotka matkustavat Turusta Tukholmaan laivalla. - Puhuu erinomaista englantia. Shanghai CYTS Tours Ms. Huang Wei - Huang Wei on matkailualalla uusi työntekijä, aloittanut vasta puoli vuotta sitten, mutta toimistolla on pitkät perinteet Pohjois-Euroopan suhteen. Jäi epäselväksi onko hänellä vaikutusvaltaa uusien tuotteiden luomisessa - Oli kiinnostunut erityisesti Kuhmon paketista, jossa musiikki, luonto ja muut aktiviteetit yhdistyvät. - Puhuu hyvää englantia. Spring Tour Mr. Leo Xu - Spring Tour on erittäin varakas matkailualan toimija, varakkuudesta kertoo mm. valtava oma toimitalo shanghailaisen puiston laidalla. - Pohjois-Euroopan matkojen suhteen heillä on sama ongelma kuin muilla: suorien lentojen kapasiteetti on aivan liian pieni ja siksi uusien tuotteiden kehittelylle ei oikein ole tilaa. - Leo Xu kuunteli kuitenkin tarkkaan festivaaliesittelyn ja teki ahkerasti muistiinpanoja. - Ymmärtää ja lukee englantia mutta puhuu epävarmasti. Muut tapaamiset Shanghai Grand Theatre Shanghain Grand Theatre on koko megapoliksen keskeisiä taideinstituutioita ja oli ohjelmassani siksi, että Sinfonia Lahti esitti siellä kolmen konsertin sarjassa kaikki Sibeliuksen sinfoniat. Lisäksi Visit Finlandin David Wu onnistui yhdessä Finnairin ja Finavian kanssa houkuttelemaan peräti 120 matkailu- ja mediakontaktia syklin viimeiseen konserttiin ja sitä edeltävään cocktail-tilaisuuteen. Tavoitteena tässäkin oli muuttaa Suomen matkailumielikuvaa kulttuurisempaan suuntaan. Lisäksi Grand Theatre on sikäli kiinnostava paikka, että Euroopan suurista festivaaleista ainakin Luzern tekee siellä brändiään kiillottavia tempauksia. Kiinan matkailumarkkinat siis kiinnostavat kovasti ainakin Euroopan festivaalien ykköskaartia. Tunnen hyvin talon tuottajista Blair Chengin, joka puhuu erinomaista englantia, on opiskellut Euroopassa ja on muutenkin hyvin kansainvälisesti suuntautunut. Blair Cheng on hyvä kontakti, jos talon suhteen haluaa kehitellä yhteistyötä. Rudolph Tang, freelance musiikkitoimittaja ja promoottori Rudolph Tang on vanha tuttavani jo lähes kymmenen vuoden takaa. Hän on omalla tavallaan erikoinen tapaus ja hiukan kiistelty hahmo Kiinan musiikkipiireissä: erittäin 4(5)

5 sanavalmis, loistavaa englantia puhuva ja kirjoittava toimittaja, jolla on hallussaan paitsi monet Kiinan tärkeimmistä medioista myös mm. brittiläinen Gramophone (klassisen äänitealan tärkein lehti maailmassa). Toimittajan ja kriitikon työn ohella hän tekee myös some-promootiota muutamille eurooppalaiselle musiikkitahoille. Kiinassa tällainen kaksoisrooli ei ole lainkaan tavaton. Tang sukkuloi jatkuvasti ympäri maailmaa ja on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Hän on käynyt Suomessakin muutamia kertoja ja tuntee hämmentävän hyvin sekä suomalaisen festivaalikentän että klassisen musiikin tärkeimmät muusikot ja sveltäjä. Varsinainen namedropper-tyyppi siis. Tangin mukaan Shanghain musiikkielämässä erilaiset minifestivaalit ovat tällä hetkellä erittäin muodissa ja sellaisia voivat järjestää myös ulkomaiset toimijat (Lahden Sibelius-konserttisarja oli periaatteessa juuri tällainen minifestivaali). Rudolph Tang on luultavasti helposti houkuteltavissa vierailulle Suomen klassisen musiikin festivaaleille. 5(5)

Näkökulmia kiinalaisten matkailun merkitykseen Suomessa nyt ja lähitulevaisuudessa

Näkökulmia kiinalaisten matkailun merkitykseen Suomessa nyt ja lähitulevaisuudessa Näkökulmia kiinalaisten matkailun merkitykseen Suomessa nyt ja lähitulevaisuudessa Kurki-matkailuaamupäivä, Kouvola Projektipäällikkö Olli Hakala Technical Visits China Matkailun ja elämystuotannon Osaamiskeskus

Lisätiedot

ITB Berliini Matkaraportti / Kai Amberla

ITB Berliini Matkaraportti / Kai Amberla ITB Berliini 7.-9.3.2018 Matkaraportti / Kai Amberla ITB-messut Berliinissä on edelleen maailman suurin matkailualan messutapahtuma, eikä some-aika, digitaalisuus tai mikään muukaan näytä uhkaavan sen

Lisätiedot

Trade Follow-up Kiina, lyhyt versio

Trade Follow-up Kiina, lyhyt versio , lyhyt versio Olli Hakala, Trade Follow-up, lyhyt versio Esipuhe Sisällysluettelo Tutkimusmetodit Yhä useampi kiinalainen haluaa nähdä maailmaa ja kiinalaiset Kiinalaisten Skandinavia ovat maamme nopeimmin

Lisätiedot

Arto Asikainen Aluepäällikkö Visit Finland

Arto Asikainen Aluepäällikkö Visit Finland Arto Asikainen Aluepäällikkö Visit Finland Kiinan ja Venäjän merkitys Suomen matkailualan yrityksille Source : GroupM Study One Race, Multiple Cultures and Lifestyles Kiina - potentiaalia 1,3 miljardia

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Kasvata myyntiä kiinalaisille turisteille WeChat Payn avulla

Kasvata myyntiä kiinalaisille turisteille WeChat Payn avulla Kasvata myyntiä kiinalaisille turisteille WeChat Payn avulla Kiinalaiset turistit Suomessa ja Euroopassa Statistics in Finland 2018 Chinese tourists: over 389 000 Change (%) 2017/16: +33% Chinese tourists

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014. Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014. Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014 Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen 3.11.2014 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät

Lisätiedot

ATTRACTIVE OULU REGION 2018

ATTRACTIVE OULU REGION 2018 Matkailullisesti monipuolinen kansainvälistyvä Oulun alue ATTRACTIVE OULU REGION 2018 1.9.2015-31.8.2018 HUMANPOLIS OY Matkailullisesti monipuolinen Kansainvälistyvä Oulun alue, ATTRACTIVE OULU REGION

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Sanna Tuononen Kesäkuu 2015 03/06/15 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät tulevalle

Lisätiedot

Ammatillisten oppilaitosten Kiina-verkosto ChiNet

Ammatillisten oppilaitosten Kiina-verkosto ChiNet Ammatillisten oppilaitosten Kiina-verkosto ChiNet KASVATUS- JA OPETUSTOIMI SEKTORN FÖR FOSTRAN OCH UNDERVISNING EDUCATIONAL SERVICES WWW.TURKU.FI/OPETUS ChiNet Kiina -verkosto on OPH:n rahoittama oppilaitosverkosto,

Lisätiedot

Ulkomaisista yöpymisistä 24% Venäjältä ja 55% muusta Euroopasta 150 / pv

Ulkomaisista yöpymisistä 24% Venäjältä ja 55% muusta Euroopasta 150 / pv EUROOPPA JA VENÄJÄ Ulkomaisista yöpymisistä 24% Venäjältä ja 55% muusta Euroopasta 150 / pv 80 / pv 117 M / 2014 956 M / 2014 79 % ULKOMAISIST A YÖPYMISISTÄ EUROOPASTA JA VENÄJÄLTÄ 95 / pv 62 M / 2013

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Sanna Tuononen Kesäkuu 2015 02/06/15 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät tulevalle

Lisätiedot

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Mervi Holmén Johtaja, maakuva ja markkinointi 15.9.2014 2 Visit Finland -markkinointi Visit Finland -kohderyhmät kokonaisuudessaan Visit Finland -markkinointi,

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2015. Markkinointiedustaja Sanna Tuononen

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2015. Markkinointiedustaja Sanna Tuononen Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2015 Markkinointiedustaja Sanna Tuononen 5.11.2015 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät

Lisätiedot

Radio Sputnikin kuuntelijatutkimus Suomessa vierailleet venäläiset. Radio Satellite Finland Oy. Radio Sputnikin kuuntelijatutkimus tammikuu 2013

Radio Sputnikin kuuntelijatutkimus Suomessa vierailleet venäläiset. Radio Satellite Finland Oy. Radio Sputnikin kuuntelijatutkimus tammikuu 2013 Radio Sputnikin kuuntelijatutkimus Suomessa vierailleet venäläiset Radio Satellite Finland Oy Tutkimuksen tavoite Tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa tietoa Suomessa vierailevien venäläisten Radio Sputnikin

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen 1.5.2013 31.10.2013 11.11.2013 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Jyrki Oksanen Kesäkuu 2015 02/06/15 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät tulevalle

Lisätiedot

FURTHER EAST FROM THE EAST. FEFE -hanke. Karelia-ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan maakuntaliitto EAKR

FURTHER EAST FROM THE EAST. FEFE -hanke. Karelia-ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan maakuntaliitto EAKR FURTHER EAST FROM THE EAST FEFE -hanke Karelia-ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan maakuntaliitto EAKR 2016-2017 Hankkeen tavoite Edistetään Suomen ja Kiinan välistä ikääntyvien hyvinvointiin liittyvää

Lisätiedot

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Missio & visio Missio Johtaa ja toteuttaa maakunnan matkailumarkkinointia yhteismarkkinoinnin perusperiaatteiden mukaisesti (kotimaa ja kv) Visio Suomen suosituin

Lisätiedot

KIINA. Visit Finland matkailijatutkimus Visit Finland tutkimuksia. Finpro, Visit Finland Helsinki 2016

KIINA. Visit Finland matkailijatutkimus Visit Finland tutkimuksia. Finpro, Visit Finland Helsinki 2016 Visit Finland matkailijatutkimus 2015 KIINA Visit Finland tutkimuksia Finpro, Visit Finland Helsinki 2016 3 KIINA Lisäksi Helsingin lentokentällä konetta vaihtoi 197 000 kiinalaista matkustajaa, jotka

Lisätiedot

Miksi tiedottaa (median kautta)?

Miksi tiedottaa (median kautta)? Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Kustannustehokas hankintaosastosi Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Nikolai Sourcing Hankinta- ja logistiikkaratkaisuja ja vastuullisuuden hankintapalveluita teollisuudelle

Lisätiedot

Idän Taiga ry Jäsenyrityksiä 59 (tilanne ), joista 76 % (45) mukana yhteismarkkinoinnissa

Idän Taiga ry Jäsenyrityksiä 59 (tilanne ), joista 76 % (45) mukana yhteismarkkinoinnissa Kajaani 25.11.2016 Idän Taiga ry 2016 Jäsenyrityksiä 59 (tilanne 8.9.2016), joista 76 % (45) mukana yhteismarkkinoinnissa Yritysten kuntajako (kpl): Kuhmolaiset 25 (42 %) Suomussalmelaiset 24 (41 %) Muu

Lisätiedot

Markkinakatsaus. Kiinalaismatkailijat Suomessa trendit ja profiili

Markkinakatsaus. Kiinalaismatkailijat Suomessa trendit ja profiili Markkinakatsaus Kiinalaismatkailijat Suomessa trendit ja profiili 1.8.2015 KOOTTUA TILASTOTIETOA KIINALAISTEN MATKAILUSTA SUOMEEN KIINALAISMATKAILUN TRENDIT 3 Rekisteröidyt yöpymiset 4 Matkailijamäärä

Lisätiedot

gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla

gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla Yhteismarkkinointi Joukkueajattelu Paras matkailualue (joukkue) voittaa Resurssit Yhdessä enemmän kuin yksin Yhteinen suunta

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi

Kustannustehokas hankintaosastosi Kustannustehokas hankintaosastosi Helsinki Tel: +358 9 4247 7600 Fax: +358 9 4247 7603 Beijing Tel: +86 10 650 14273 Fax: +86 10 650 14275 Shanghai Tel: +86 21 627 00640 Fax: +86 21 627 00872 Hong Kong

Lisätiedot

Outdoors Finland tavoitteet ja mitä on tehty

Outdoors Finland tavoitteet ja mitä on tehty Outdoors Finland tavoitteet ja mitä on tehty 1. Osaamisen kehittäminen ja yhteistyön lisääminen Infotilaisuudet 15 maakuntaa 350 osallistujaa OF-seminaarit x 3 Visit Finland Akatemia valmennukset (17 päivää

Lisätiedot

Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin

Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin Tavoite: Digitalisaatio Tampereella olevien matkailijoiden kattava palvelu Digitaalinen asiakaskokemus: visittampere.fi palvelu-uudistus Matkailijoita,

Lisätiedot

Visit Vuokatti (Kajaani- Oulujärvi) / 4. maksatuskausi O h j a u s r y h m ä

Visit Vuokatti (Kajaani- Oulujärvi) / 4. maksatuskausi O h j a u s r y h m ä Visit Vuokatti (Kajaani- Oulujärvi) / 4. maksatuskausi 1.1.-30.4.2018 O h j a u s r y h m ä 1 4. 6. 2 0 1 9 Toimenpiteet B2B / TO matkat MIKSI: Hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi hankkeen toiminnassa

Lisätiedot

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA 0 SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN 5.-9. LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE 24.10-10.11.2017 TIIVISTELMÄ RAPORTISTA SOFIA AHONEN, KULTTUURITOIMEN HARJOITTELIJA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI 1 1

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA Helsinki 4.11.2010 Sirkku Laine Luvassa... Katsahdus matkailijan näkökulmaan Paljon käytännön esimerkkejä Arviointia, onko sosiaalisesta mediasta oikeasti

Lisätiedot

VENÄLÄISTEN MATKAILU MATKAILUN TRENDIT 2014

VENÄLÄISTEN MATKAILU MATKAILUN TRENDIT 2014 VENÄLÄISTEN MATKAILU MATKAILUN TRENDIT 2014 MATKAILUN VOIMAKAS KASVU JATKUU Talouskasvun hiipumisesta huolimatta venäläisten ulkomaanmatkailu on voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2013 venäläisten matkailu

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Senior Tourism Consultant Sanna Tuononen 1.5.2013 31.10.2013 31.10.2013 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat

Lisätiedot

FINLAND FESTIVALS YLEISÖMÄÄRÄT 2009

FINLAND FESTIVALS YLEISÖMÄÄRÄT 2009 April Jazz Espoo 22.4. 26.4. 5 17 0 17 7 000 8 000 21 2 23 6 988 17 000 0 % -53 % Avantin Suvisoitto 22.6. 28.6. 7 12 4 16 3 000 3 600 10 5 15 3 000 4 500 0 % -20 % Baltic Jazz 3.7. 5.7. 3 17 5 22 4 110

Lisätiedot

Hämeenlinna 21.3.2012. Culture Finland kulttuurimatkailun katto-ohjelma

Hämeenlinna 21.3.2012. Culture Finland kulttuurimatkailun katto-ohjelma Maaseutumatkailuseminaari Hämeenlinna 21.3.2012 Muokkaa alaotsikon perustyyliä napsautt. 11.4.20 08 Culture Finland kulttuurimatkailun katto-ohjelma MEK (Matkailun edistämiskeskus) valmistelee ja koordinoi

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi

Kustannustehokas hankintaosastosi Kustannustehokas hankintaosastosi Helsinki Tel: +358 9 4247 7600 Fax: +358 9 4247 7603 Beijing Tel: +86 10 650 14273 Fax: +86 10 650 14275 Shanghai Tel: +86 21 627 00640 Fax: +86 21 627 00872 Hong Kong

Lisätiedot

Finland Festivalsin käyntitilasto 2013

Finland Festivalsin käyntitilasto 2013 Ajankohta 2013 2013 Esitysten Tapahtuman nimi lukumäärä Kokonais- Alku- Loppu- Kesto Maksul- Ilmai- Myydyt käyntipvm pvm (pvää) liset set Yht. liput määrä April Jazz Espoo 24.4. 28.4. 5 29 16 45 6 100

Lisätiedot

Verkostot ja työnhaku

Verkostot ja työnhaku Verkostot ja työnhaku Työpaja Jonna Heikkilä & Essi Hillgren Turun ammattikorkeakoulu Verkostotyöpaja Tavoite Tunnistaa osallistujan olemassa olevat verkostot ja pohtia miten niitä voi hyödyntää työnhaun

Lisätiedot

welc me to X Cultural Kitchen X

welc me to X Cultural Kitchen X KULTTUURIKEITTIÖ HELSINKI PIETARI FRANKFURT Kulttuurikeittiö / Cultural Kitchen on kulttuurikarnevaali, jossa yhdistyvät ruoka, matkailu, design, taide ja musiikki. Joka ilta kolmen ruokalajin kattauksesta

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014. Markkinointiedustaja Sanna Tuononen

Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014. Markkinointiedustaja Sanna Tuononen Ajankohtaista markkinoilta Marraskuu 2014 Markkinointiedustaja Sanna Tuononen 24.11.2014 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät

Lisätiedot

Matkatoimistokysely Venäjällä

Matkatoimistokysely Venäjällä Matkatoimistokysely Venäjällä Pasi Nurkka pasi.nurkka@tak.fi 040-5055 903 1 2 Toimiiko yrityksenne matkanjärjestäjänä vai matkanvälittäjänä 100 % 90 % 80 % 70 % 85 % 83 % 60 % 50 % 61 % 40 % 30 % 39 %

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO NÄYTTEILLEASETTAJAINFO 17-04-18 1 2 TULEVIA TAPAHTUMIAMME 3 TAPAHTUMAT MEDIANA HOT! Tapaamiset ovat vahvimmin kasvava markkinointikeino digitaalisten kanavien ohella HENKILÖKOHTAINEN: UFI:n tutkimuksen

Lisätiedot

Keski-Suomen ja Pirkanmaan. kulttuurimatkailufoorumi

Keski-Suomen ja Pirkanmaan. kulttuurimatkailufoorumi Kuvateksti Arial Bold 10/10 Aurora borealis in Lapland Keski-Suomen ja Pirkanmaan kulttuurimatkailufoorumi 17.5.2011 Culture Finland kulttuurimatkailun katto-ohjelma Muokkaa alaotsikon perustyyliä napsautt.

Lisätiedot

Kiina-yhteistyö Turun Sivistystoimialalla

Kiina-yhteistyö Turun Sivistystoimialalla Kiina-yhteistyö Turun Sivistystoimialalla Yanzu-seminaari /Ressun lukio, Helsinki Helena Mikkola, KV-asiat/ tiiminvetäjä 5.11.2013 1 Yhteinen toiminta alkoi 1.1.2011 Turun kaupungin Sivistystoimiala aloitti

Lisätiedot

Matkailutuotteen laatu. InFAcTo koulutus Hämeenlinna 14.02.2013 Merja Pollok

Matkailutuotteen laatu. InFAcTo koulutus Hämeenlinna 14.02.2013 Merja Pollok InFAcTo koulutus Hämeenlinna 14.02.2013 Merja Pollok - ohjelma 08.30 09.00 Tulokahvit 09.00 10.00 Esittelyt, päivän ohjelma ja laadun perustietoutta matkanjärjestäjän näkökulmasta 10.00 10.30 Hotelli-,

Lisätiedot

Joensuun seutu. Kaupaks -hanke. Joensuun seudull

Joensuun seutu. Kaupaks -hanke. Joensuun seudull Joensuun seutu Kaupaks -hanke tain im o t e ik li lu e lv Kaupan ja pa inen m ä t it h e k n je ö t ympäris a Joensuun seudull PALVELUTUTKIMUS PETROSKOISSA 12/2012-1/2013 Selvitimme, mitkä ovat venäläisten

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Shanghai. Peoples Republic of China. Tekijät: Sami Nurmikumpu t3nusa00@students.oamk.fi Janne Aku Pesonen t3peja00@students.oamk.

Shanghai. Peoples Republic of China. Tekijät: Sami Nurmikumpu t3nusa00@students.oamk.fi Janne Aku Pesonen t3peja00@students.oamk. Shanghai Peoples Republic of China Tekijät: Sami Nurmikumpu t3nusa00@students.oamk.fi Janne Aku Pesonen t3peja00@students.oamk.fi Asukkaita n. 18 milj. Kiinan suurin teollisuuskaupunki Sijaitsee Yangtzejoen

Lisätiedot

thisisfinland Foreign Correspondents' Programme 2015 Osallistujat

thisisfinland Foreign Correspondents' Programme 2015 Osallistujat thisisfinland Foreign Correspondents' Programme 2015 Osallistujat 1. Mohammed Alfaraj s. 1993 Saudi-Arabia behance.net/ MohammadAlfaraj @AlfarajMohammad @MohammadAlfaraj Kuvajournalisti, dokumentaristi,

Lisätiedot

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013 Näkyvyydet paketissa Yritysnäkyvyydet 2013 Kaakko135.fi, sisältölinjauksia 2 Kaakko135 tai Info Mikä kaakko Liikenneyhteydet Yhteystiedot Palvelut Majoitus Kahvilat ja ravintolat Ostokset Tilausliikenne

Lisätiedot

Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma

Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma Polvijärven kulttuurikasvatussuunnitelma Varhaiskasvatus Vierailu, Esitys, Muu, Vierailu, Esitys, Muu Mikä on osallistuva lapsi- tai ryhmämäärä? Tarvitaanko kuljetuksia? Mitkä ovat arvioidut kustannukset?

Lisätiedot

TRADE!FOLLOW+UP!KIINA!

TRADE!FOLLOW+UP!KIINA! TRADEFOLLOW+UPKIINA Kesä2015 Abstract Tilastollinenjalaadullinenkatsauskiinalaistenmatkatoimistojen ryhmämatkojentarjontaansuomessa.pitkäversio. OlliHakala Esipuhe( Yhä useampi kiinalainen haluaa nähdä

Lisätiedot

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Cannus Oy (Suomi) ja Nordic Trade House - NTH (Kiina) järjestävät suomalaisille yrityksille Finland Pavilion

Lisätiedot

Miten onnistumme yhdessä? Anne Lind, yhteyspäällikkö

Miten onnistumme yhdessä? Anne Lind, yhteyspäällikkö Miten onnistumme yhdessä? Anne Lind, yhteyspäällikkö Visit Finland maailmalla Visit Finland edustajat 10 maassa Venäjä, Peking, Chongqing, Shanghai, Hong Kong & Etelä-Kiina, Tokio, Berliini, Lontoo, Pariisi,

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3.

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. 2 0 1 4 L a h t i E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o

Lisätiedot

SATAKUNNAN MATKAILUPARLAMENTTI Miten tunnistan ja tavoitan kansainvälisiä kohdemarkkinoita?

SATAKUNNAN MATKAILUPARLAMENTTI Miten tunnistan ja tavoitan kansainvälisiä kohdemarkkinoita? SATAKUNNAN MATKAILUPARLAMENTTI 12.10.17 Miten tunnistan ja tavoitan kansainvälisiä kohdemarkkinoita? Miten tehdä oikeita ratkaisuja, ja valita oikea suunta? LÄHTÖKOHDAT - motivaatio, halu kehittää omaa

Lisätiedot

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 13.05.2013 Markku Savolainen Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013 Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 1 Kiinnostaako seudulle sijoittuminen nyt tai ensi vuonna? Markkinatutkimus keväällä 2011: noin 3000

Lisätiedot

Business Finland Saksa & markkinoiden mahdollisuudet. Elina Iso-Oja, Advisor Business Finland Saksa Team Finland webinaari

Business Finland Saksa & markkinoiden mahdollisuudet. Elina Iso-Oja, Advisor Business Finland Saksa Team Finland webinaari Business Finland Saksa & markkinoiden mahdollisuudet Elina Iso-Oja, Advisor Business Finland Saksa Team Finland webinaari 18.12.2018 BUSINESS FINLAND SAKSA, BERLIN Jyrki Oksanen Market Representative Visit

Lisätiedot

Majoitusliikekysely 2009

Majoitusliikekysely 2009 Lappeenranta ja Imatra Valtakatu 49 :: FIN 53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358 45 137 5099 :: info@takoy.fi :: www.takoy.fi Sisällysluettelo Tiivistelmä... 1 Johdanto... 2 Hotellivierailijoiden matkustaminen...

Lisätiedot

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa.

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa. KULTTUURITAPAHTUMAT VUONNA 2015 NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 8.12.2015 tuli hänen syntymästään kuluneeksi 150 vuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa. - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus -

Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa. - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus - Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus - Kiinnostavatko uudet yhteistyökumppanit ja potentiaaliset asiakkaat Kiinassa ja Venäjällä? Lähde

Lisätiedot

MARA. EU-maat ja Aasia paikkasivat venäläisten yöpymisten laskua Euroopan talouskasvu tarttui Suomen matkailuun 18.2.2016

MARA. EU-maat ja Aasia paikkasivat venäläisten yöpymisten laskua Euroopan talouskasvu tarttui Suomen matkailuun 18.2.2016 EU-maat ja Aasia paikkasivat venäläisten yöpymisten laskua Euroopan talouskasvu tarttui Suomen matkailuun 18.2.216 Euroopan talouskasvu tarttui Suomen matkailuun aasialaisten yöpymiset kasvavat kovaa vauhtia

Lisätiedot

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013 Outdoors Finland II Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke Satakunta 14.11.2013 Heli Saari heli.saari@visitfinland.com www.mek.fi/outdoorsfinland Matkailun edistämiskeskus Tehtävänä

Lisätiedot

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa.

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa. Lämmittely KIRJASTO Puhutaan kirjastosta! 1. Käytkö sinä usein kirjastossa? Miksi / miksi et? 2. Mitä mieltä olet suomalaisesta kirjastosta? 3. Onko kirjasto sinulle tärkeä paikka? Miksi / miksi ei? 4.

Lisätiedot

Verkostoitumalla uusia tuotteita. Case: Serlachius-museot

Verkostoitumalla uusia tuotteita. Case: Serlachius-museot Verkostoitumalla uusia tuotteita Case: Serlachius-museot Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring, 31.8.2011 Serlachius-museot Mäntän Serlachius-museot koostuvat kahdesta museosta: Gösta

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN Luontoa ja kulttuuria Kesän 2015 parhaat vinkit Kuva: Lassi Rautiainen VILLIÄ ELÄMÄÄ erämaaluonnossa Wild Taigan koskematon erämaaluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten

Lisätiedot

Tiivistelmä. Akustiikan ja esitystekniikan suunnittelun kannalta tämä tuo tiettyjä ongelmia mm työsuunnitelmien tarkistuksen kannalta.

Tiivistelmä. Akustiikan ja esitystekniikan suunnittelun kannalta tämä tuo tiettyjä ongelmia mm työsuunnitelmien tarkistuksen kannalta. WUXIN UUSI OOPPERATALO Henrik Möller 1, Janne Auvinen 2 1 Akukon Oy Hiomotie 19 00380 HELSINKI henrik.moller@akukon.fi 2 LOGOMO Köydenpunojankatu 14 2010000 TURKU janne.auvinen@logomo.fi Tiivistelmä Wuxi

Lisätiedot

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Case: Savonlinnan Oopperajuhlat Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring 3.6.2011. Historiaa Ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa pidettiin kesällä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAA (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta

TOIMINTASUUNNITELMAA (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta TOIMINTASUUNNITELMAA 2017 1 (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta Painopiste 1. Tiedottaminen Tavoite 1. Vastuuhenkilöiden sitouttaminen sekä osaamisen hyödyntäminen ja kehittäminen tiedotusvastaavan

Lisätiedot

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman Matkailutoimijoiden toiveita museoille 1 Matkailun toimiala Matkailuelinkeinoa on vaikea määritellä tarkasti, sillä useat alat ovat siihen yhteydessä. Matkailu kytkeytyy eri elinkeinoihin ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot

Katsaus suomalaisiin kotimaan- ja kulttuurimatkailijoina

Katsaus suomalaisiin kotimaan- ja kulttuurimatkailijoina Katsaus suomalaisiin kotimaan- ja kulttuurimatkailijoina 12.12.2018 JAANA JAMALAINEN TNS MONITOR 2018 Kasvussa ja vallalla olevia trendejä Ilmastonmuutos ja ympäristöasiat vaikuttavat valintoihin Hyvinvoinnin

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Autoliiton Matkailututkimus 2013 selvitykset taulukoina

Autoliiton Matkailututkimus 2013 selvitykset taulukoina Autoliiton Matkailututkimus 2013 selvitykset taulukoina Millä ajoneuvolla matkustitte % Henkilöauto, pakettiauto, maasturi 62 Matkailuauto 18 Moottoripyörä 10 Fly & Drive 5 Auton ja matkailuvaunun yhdistelmä

Lisätiedot

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Ohjelma...

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Ohjelma... SISÄLLYS Tutkimuksesta... 2 Tiivistelmä... 3 Kotkassa vierailu motiivit... 7 Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... 8 Ohjelma... 9 Kokonaisarvosana, suosittelu ja ensi vuosi... 10 Rahankäyttö...

Lisätiedot

All the truth about FINLAND

All the truth about FINLAND All the truth about FINLAND STOP in Finland - lehden Koko totuus Suomesta - näyttelypaikan tavoitteena on esitellä Suomen matkailumahdollisuuksia ja vahvistaa Suomen imagoa suosittuna matkailukohteena.

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin kansainväliset yhteistyöverkostot

Jyväskylän kaupungin kansainväliset yhteistyöverkostot Jyväskylän kaupungin kansainväliset yhteistyöverkostot Kulttuurin kansainväliset yhteydet Jyväskylän kaupungin vastuulalueilla on laajat ja toimivat kansainväliset yhteydet. Kansainväliset näyttelyt Graphica

Lisätiedot

! Miljardi! mahdollisuu.a! Kainuun!matkailulle!!!!!!!28.1.2015!!

! Miljardi! mahdollisuu.a! Kainuun!matkailulle!!!!!!!28.1.2015!! ! Miljardi! mahdollisuu.a! Kainuun!matkailulle!!!!!!!28.1.2015!!!x!!!!!!! Kiinalaisten matkailu Kaikki!haluavat!Eurooppaan!!! Väestö 1,3 mrd 1,3%!saapumisista!Eurooppaan! 64,8 milj. Ulkomaanmatkaa (2014)

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Helena Niskanen 1.5.2013 31.10.2013 1.11.2013 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta KeVa perhehoidon valmennuksen kuudes tapaaminen toteutetaan joko 1) paneelina tai 2) tutustumiskäyntinä

Lisätiedot

Rotisseur R s otisseur Sav Sa o v jäsenkysely jäsenky 2012 Vastauksia 36kpl 25.5.2012

Rotisseur R s otisseur Sav Sa o v jäsenkysely jäsenky 2012 Vastauksia 36kpl 25.5.2012 Rotisseurs Savo jäsenkysely 2012 Vastauksia 36kpl 25.5.2012 1. Mikä olisi sopivin määrä jäsentapahtumia vuodessa? 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 2 tapahtumaa 4 tapahtumaa 6 tapahtumaa 8 tapahtumaa yli 10 tapahtumaa

Lisätiedot

Trade Follow Up 2013: Iso-Britannia Brittiläisten matkanjärjestäjien tarjonta Suomesta ja lähialueilta

Trade Follow Up 2013: Iso-Britannia Brittiläisten matkanjärjestäjien tarjonta Suomesta ja lähialueilta Trade Follow Up 2013: Iso-Britannia Brittiläisten matkanjärjestäjien tarjonta Suomesta ja lähialueilta MATKAILUN EDISTÄMISKESKUS 2014 Esipuhe Iso-Britannia on Saksan jälkeen Euroopan suurin lähtömaa. Britit

Lisätiedot

Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki

Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki Matti Pennanen, kaupunginjohtaja Oulu, Finland Esittelyvideo >> KOILLISVÄYLÄ (NORTHERN SEA ROUTE) MURMANSK RUOTSI SUOMI OULU ARKANGELI NORJA OSLO HELSINKI TUKHOLMA PIETARI

Lisätiedot

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu.

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on toiminut yli viisi vuotta saavuttaen maineen luotettavana tiedonlähteenä.

Lisätiedot

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox.fi-verkkokaupan nettisivuja. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Sivu on

Lisätiedot

Seurakuntien tunnettuuskysely 2018: Oulu. Kirkon tutkimuskeskus

Seurakuntien tunnettuuskysely 2018: Oulu. Kirkon tutkimuskeskus Seurakuntien tunnettuuskysely 2018: Oulu 1 Tietoa vastaajista 36% 3 16% 16% 1 1 16% mies nainen 1 20% Yhteensä 50% 50% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 2 K4. Millainen Oulun seurakunnat on? Mainitse yksi adjektiivi

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Jukka-Paco Halonen 1.10.2012 30.5.2013 10.6.2013 Puolivuotisraportti / ESPANJA SISÄLTÖ Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville?

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mikä on tutkimusohjelman tai hankkeen tulos? Tutkijoille työtä, opinnäytteitä, meriittejä

Lisätiedot

FoodfromFinland -kuulumisia. Annaleena Soult, ohjelmapäällikkö, Finpro Verkostoitumisilta

FoodfromFinland -kuulumisia. Annaleena Soult, ohjelmapäällikkö, Finpro Verkostoitumisilta FoodfromFinland -kuulumisia Annaleena Soult, ohjelmapäällikkö, Finpro Verkostoitumisilta 26.05.2015 Yhteisnäkyvyys kansainvälisillä ammattimessuilla on yksi tehokkaimpia viennin vauhdittajia Food FromFinland-yhteisosastot

Lisätiedot

Mitä kulttuurimatkailu on?

Mitä kulttuurimatkailu on? Kulttuurimatkailun kehittämisstrategia kansainvälisille markkinoille 2014-2018 Mitä kulttuurimatkailu on? Kulttuurimatkailussa tuotetaan alueellisia ja paikallisia kulttuurin voimavaroja arvostaen matkailutuotteita

Lisätiedot

AASIA -KATSAUS. Tilastot, trendit ja toimenpiteet. Visit Finland seminaari 4.6.2015 Mervi Holmén, Katarina Wakonen

AASIA -KATSAUS. Tilastot, trendit ja toimenpiteet. Visit Finland seminaari 4.6.2015 Mervi Holmén, Katarina Wakonen 2 AASIA -KATSAUS Tilastot, trendit ja toimenpiteet Visit Finland seminaari 4.6.2015 Mervi Holmén, Katarina Wakonen Kiinalaisia saapui yli 9 miljoonaa* ja japanilaisia yli 4 miljoonaa Eurooppaan Pohjois-Eurooppaan

Lisätiedot

Ympärivuotisuutta matkailuun uusilta markkinoilta. Head of Global Sales Promotion, Heli Mende, Finpro Visit Finland

Ympärivuotisuutta matkailuun uusilta markkinoilta. Head of Global Sales Promotion, Heli Mende, Finpro Visit Finland Ympärivuotisuutta matkailuun uusilta markkinoilta Head of Global Sales Promotion, Heli Mende, Finpro Visit Finland 100 000 Overnights in Western Europe 2000-2016 and Forecast 2017-2022 90 000 80 000 000s

Lisätiedot

Venäläiset kuluttajat Suomessa

Venäläiset kuluttajat Suomessa Venäläiset kuluttajat Suomessa - Pietarin alueen kuluttajakyselyn alueelliset tulokset Kesä-syyskuu 2011 Kuluttajille kohdennettu kysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Venäläiset kuluttajat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/6 14.05.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/6 14.05.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 78 Avustusten myöntäminen kansainvälisiin hankkeisiin, 4. jako HEL 2013-006400 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kansainväliseen toimintaan avustuksia seuraavasti:

Lisätiedot