TOIMINTAKERTOMUS 2007

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2007"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 2007

2 JOHDANTO Pohjoismaisten ammattiyhdistysten tiivistä yhteistyötä on jatkettu Nordean ammattiliitossa, Union in Nordeassa. Vuoden aikana on mm. jatkettu Union in Nordean sisäisen strategiatyön kehittämistä, neuvoteltu Group Council- ja Consultative Committee-sopimusten uudistamisesta ja pyritty varautumaan mahdollisiin fuusioihin. Kotimainen neuvottelutoiminta eri asioista on vuoden aikana ollut erittäin vilkasta. Selkein painopiste on ollut uuden palkkausjärjestelmän ja palkkakeskustelumallin sovellutusten neuvottelemisessa. 1. TOIMINTAYMPÄRISTÖ 1.1. Yleinen talouskehitys Suomen kansantalouden kasvu jatkui nopeana vuonna Kokonaistuotanto kasvoi ennakkotietojen mukaan 4,4 %. Suomen talouskasvua tuki erityisesti yksityisten investointien nopea kasvu. Asuntomarkkinoilla, rakentamisessa ja metalliteollisuudessa oli jopa nähtävissä merkkejä ylikuumenemisesta. Myös euroalueella BKT:n kehitys oli kasvu-uralla, mutta oli kuitenkin edelleen Suomen vauhtia hitaampi. Vuonna 2007 euroalueella päästiin edellisvuoden tapaan n. 2,7 %:n kasvuun. Koko EU:n kasvu oli 2,9 %. Myönteinen talouskehitys näkyi myös työttömyydessä. Keskimääräinen työttömyysaste Suomessa oli 6,9 % (edellisvuonna 7,7 %). Vuoden lopussa työttömiä oli eli 6,0 % työvoimasta. Keskimääräinen työllisyysaste oli 69,9 % Inflaatiovauhti nopeutui edelleen edellisvuodesta. Hintojen nousu oli Suomessa keskimäärin vuositasolla 2,5 %. Joulukuussa kuluttajahinnat olivat 2,6 prosenttia korkeammalla kuin vuoden 2006 joulukuussa. Hintojen noususta suuri osa selittyy polttonesteiden hintojen ja asumisen kallistumisella. Euroalueen inflaatio vuonna 2006 oli 2,1 % eli se jäi tällä kertaa kotimaisen hintakehityksen alapuolelle. Sekä euroalueen että kotimaisen inflaation oletetaan nousevan jonkin verran vuonna Työmarkkinoilla olivat alkuvuonna voimassa vuoden 2004 lopussa solmitun tulopoliittisen ratkaisun pohjalta tehdyt työehtosopimukset. Vakavia neuvotteluja uudesta tulopoliittisesta ratkaisusta ei käyty Elinkeinoelämän keskusliiton asetuttua hyvissä ajoin uutta tulopoliittista sopimusta vastustavalle kannalle. Uudet sopimukset syntyivätkin liittokohtaisesti. 1 (15)

3 Rahoitusalalla ratkaisu syntyi jo maalis-huhtikuun vaihteessa hyvissä ajoin ennen vanhojen sopimusten umpeutumista. Neuvottelujen tuloksena saatiin uusi palkkausjärjestelmä, jonka tavoitteena on kilpailukykyinen ansiokehitys. Kokonaan uutta oli palkkakeskustelumalli, joka otetaan rahoitusalalla käyttöön lokakuussa Uusi sopimus astui voimaan etupainotteisesti , jolloin myös ensimmäiset palkankorotukset tulivat. Sopimus on voimassa saakka kuitenkin siten, että sopimus on irtisanottavissa päättyväksi Työehtosopimuksella sovitut korotukset ovat: yleiskorotus 3,6 % ryhmä- ja konsernikohtainen erä 1 % yleiskorotus 3,3 % palkkakeskustelun perusteella 1,55 % Vuosien 2009 ja 2010 korotuksista sovitaan mennessä 1.2. Nordea Nordea-konsernille vuosi 2007 oli taloudellisesti jälleen hyvä ja Nordean asema Pohjoismaiden ja Itämeren alueen suurimpana finanssipalvelukonsernina vahvistui. Nordealla on asiakkaita 25 % koko alueen väestöstä ja 1300 konttoria. Nordean osakkeen kokonaistuotto oli 6,4 % vuonna 2007, mikä oli eurooppalaisen vertailuryhmän kolmanneksi paras. Kun muissa pohjoismaissa tuotot kasvoivat 6-7 %, Suomessa tuottojen kasvu oli 12 %. Tuottojen ja kulujen kasvun väliselle erolle asetettu tavoite saavutettiin, kun ero oli kaksi prosenttiyksikköä. Suomen kulu/tuotto-suhde oli 44 % ja muissa pohjoismaissa %. Nordeassa työskenteli vuoden 2007 lopussa noin henkeä (henkilötyövuosia), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli noin henkeä. Tästä kasvusta keväällä 2007 ostetun venäläisen Orgresbankin osuus oli n henkilötyövuotta. Suomessa Nordean henkilöstömäärä kasvoi noin 200 hengellä. Kokonaishenkilömäärä emoyhtiössä oli vuoden lopussa n henkilöä, joka henkilötyövuosiksi muunnettuna vastaa runsasta henkilöä. 2. YHTEISTOIMINTA Strateginen tavoite Varmistamme jäsenten edun ja hyvinvoinnin toteuttamisen rakentavalla yhteistoiminnalla eri tahojen kanssa. Harjoittamamme yhteistoiminta luo lisäarvoa jäsenillemme, työnantajallemme ja muille yhteistyökumppaneillemme Työnantajastrategian luominen suhteessa Nordea-työnantajaan Nousu toteutti vuonna 2007 työnantajastrategiaa sekä kotimaassa että ulkomailla. Strategisessa linjauksessa todettiin vaikuttamisen työnantajaan, sekä virallisissa yhteyksissä että epävirallista kautta, olevan jäsenten etujen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Pohjoismaisen luonteensa vuoksi Nousu laajensi vaikuttamisen myös tälle tasolle, tasolle jossa todellisia päätöksiä tehdään. Virallisia vaikuttamiskanavia olivat Suomessa YT-neuvottelukunta, vähittäispankin valiokunta ja paikalliset yt-ryhmät. Pohjoismaiset viralliset vaikuttamiskanavat olivat konsernineuvosto ja liiketoiminta-aluetasoiset Consultative Commiteat. Tärkein 2(15)

4 vaikuttamiskanava työnantajaan on kuitenkin Nordean hallitus, jonka jäsenenä toimi yhdistyksen puheenjohtaja Kari Ahola. Epävirallinen vaikuttaminen toteutettiin tapaamisilla ja kahden keskisillä keskusteluilla, joita toteuttivat valtakunnallisella sekä pohjoismaisella tasolla pääluottamusmies Paula Hopponen, päätyösuojeluvaltuutettu Jorma Nylund, yhdistyksen varapuheenjohtajat Marja Yliniemi ja Johanna Maasto sekä yhdistyksen puheenjohtaja Kari Ahola. Heidän lisäkseen paikalliset henkilöstönedustajat ovat osallistuneet epäviralliseen vaikuttamiseen paikallisesti parhaiten katsotulla tavalla Toimialapoliittinen vaikuttaminen Nousu toteutti toimialapoliittista vaikuttamista pääsääntöisesti Ammattiliitto Suoran kautta. Nousun edustajat liiton hallinnossa ja muissa toimielimissä vaikuttivat toimialapolitiikkaan sekä keskitetysti että aluetasolla Eurooppalaisen ay-toiminnan kehittäminen Osallistumme pohjoismaiseen yhteistyöhön ja sen kautta eurooppalaisen ay-toiminnan kehittämiseen. Vuonna 2007 tämä alue ei ollut Nousun eikä Union in Nordean painopistealue samoissa määrin kuin aikaisemmin. Union in Nordea, jonka jäsen Nousukin on, oli erilaisissa seminaareissa lähinnä malliesimerkkinä muulle Euroopalle toimivista yhteistoimintamalleista ja sopimuksista työnantajan kanssa Yhteistoimintamallien ja valmiuksien kehittäminen Jatkoimme edellisinä vuonna sovittua uuden Nordea -mallin ja vähittäispankin valiokunnan toteutusta. Olimme aktiivisia ja aloitteellisia YT-neuvottelukunnan kehittämisessä. Tasaarvotoimikunnan toimimattomuus ja pankkitason neuvottelutoiminnan vaikeudet kuitenkin vaikuttivat kokonaisarvioon yhteistoiminnan tasosta. Työnantajan harjoittama työnantajapolitiikka ja toisaalta työnantajan resurssien vähyys vaikeuttivat yhteistoimintaa. Huolimatta työnantajan resurssien vähyydestä ja heidän harjoittamastaan politiikasta pystyimme edelleen sopimuksien mukaisesti osallistumaan henkilöstölle tärkeiden projektien toteutukseen sekä pohjoismaisella että kansallisella tasolla. 3. EDUNVALVONTA Strateginen tavoite Toteutamme jäseniä palvelevaa tavoitteellista, tuloksellista ja rakentavaa neuvottelutoimintaa, joka kattaa kaikki organisaatiotasot Kotimaan edunvalvonta Luottamusmiehiä Nousulla oli toimintavuoden aikana 288, neuvottelevia luottamusmiehiä 36 ja työsuojeluvaltuutettuja 34. Toimivia Consultative Committee ryhmiä oli yhdeksän ja jokaisessa oli suomalainen henkilöstöedustaja. Pääluottamusmiehinä toimivat Paula Hopponen ja Kari Ahola (Nordea Pankki Suomi Oyj), Tuija Passila ja Heidi Riikonen (Nordea Rahoitus Oy) sekä Esko Hellsten (Fidenta Oy). 3 (15)

5 PLM-tiedotteita lähti vuoden aikana kolme kappaletta. Neuvottelevat luottamusmiehet kutsuttiin koolle kolme kertaa. Toimintavuoden aikana neuvoteltiin Oulun luottopalveluiden lakkauttamisesta ja samalla uuden Contact Centren perustamisesta Ouluun. Kun pankki päätti lopettaa asuntoneuvojajärjestelmän ja perustaa uuden asuntorahoituspäälliköverkoston, oli taas neuvottelujen paikka. Koko vuoden ajan seurattiin ja vaikutettiin Future Branch tulevaisuuden konttori -hankkeen toteutumista samoin kuin siihen liittyvää konttoreiden ulkoasua yhtenäistävää Branch Design -projektia. Selekta-asiantuntijoiden siirtyminen sijoitusasiantuntijoiksi aiheutti neuvottelupaineita, samoin ulkomaan manuaalimaksujen siirto Liettuaan, perinnän keskittäminen, asiakaspuheluiden keskittäminen Contact Centreen ja CMS- asiakastietojärjestelmän käyttöönotto seurauksineen. Pankkityönantaja halusi laajentaa henkilökohtaisten pankkineuvojien (HPN) palveluaikaa ja siihen liittyvät neuvottelut käytiin hyvässä hengessä. Toteutusvaiheessa tapahtui kuitenkin paikoittain ylilyöntejä, joihin vaadittiin pääluottamusmiehen puuttumista. Työnantaja harkitsi myös niin sanotun puheeksiottokäytännön tuomista työpaikoille sairauspoissaolojen kontrolloinnin apuvälineeksi. Nousun voimakkaan reagoinnin vuoksi asiasta luovuttiin. Nordean mallin toimivuutta kartoitettiin ja sitä päätettiin jatkaa muutoksitta vielä vuoden ajan. Palkanmaksun ulkoistaminen aiheutti loppuvuodesta paljon päänvaivaa ja samoin uusi ajankäytön hallintajärjestelmä Time & Travel. Keväällä solmittu työehtosopimus toi ensimmäisen yleiskorotuksen jo kesäkuun alussa ja mahdollisti palkankorotuksen kohdentamisen lokakuussa paikallisesti sovitulla tavalla. Nordeassa tämä 1%:n korotus jakaantui siten, että alimmat vaativuusluokat 2 ja 3 saivat 50 euron korotuksen ja kaikki saivat 0,76%:n yleiskorotuksen. Syksyllä aloitettiin vuoden 2008 aikana käyttöön otettavan palkkausjärjestelmän koulutukset ja neuvottelut järjestelmän paikallisesta sisällöstä. Nordeaan perustettiin palkkatoimikunta, johon nousulaisiksi edustajiksi valittiin Kari Ahola, Sisko Hellbom, Paula Hopponen, Pirjo Manninen, Tuula Muukkonen ja Marja Yliniemi, varajäseniksi Eila Hietanen ja Ulla Kotkavuori. Luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille järjestettiin viisi koulutustilaisuutta yhdessä ammattiliitto Suoran kanssa. Lisäksi tuleville luottamusmiesten ja jäsenten kouluttajille järjestettiin kouluttajakoulutusta. Loppuvuodesta Sodexho Oy:hyn ulkoistettujen nousulaisten kohtelu aiheutti paitsi neuvottelupaineita myös viikon ruokaboikotin sodexholaisia ravintoloita kohtaan. Vuoden lopussa valittiin uudet luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut kaudelle Pääluottamusmiehenä Nordea Pankki Suomessa jatkaa Paula Hopponen ja varapääluottamusmiehenä Kari Ahola. Nordea Rahoituksessa uutena pääluottamusmiehenä aloittaa Jaana Kylander varanaan Nina Puha ja Fidentassa pääluottamusmiehenä jatkaa Esko Hellsten. Vuoden aikana jouduttiin myös neuvottelemaan pääluottamusmiehen matkakorvauksien maksamisesta sekä muiden päätoimisten työstä vapauttamisesta. 4(15)

6 3.2. Kansainvälinen edunvalvonta Consultative Committee seminaari järjestettiin Tanskassa huhtikuussa; pääteemana oli eri maiden työlainsäädäntö. Nordea Union Board kokoontui 17 kertaa, joista 11 oli puhelinkokouksia. NUB:n vastuualueet jaettiin uudelleen: suomalaisista Kari Ahola vastaa pohjoismaisesta neuvottelutoiminnasta, Paula Hopponen tasa-arvotoiminnasta ja Marja Yliniemi strategisesta suunnittelusta. Kansainvälisissä yhteistoimintaelimissä keskusteltiin mm. voittopalkkiojärjestelmän uudistamisesta, HR-strategian tarkistamisesta, yrityksen yhteiskuntavastuusta Group Council- ja Consultative Committee sopimusten uudistamisesta, henkilökuntapankista ja senioriohjelmasta Työhyvinvointi Nousun työhyvinvointiryhmä aloitti toimintansa vuonna 2007 edunvalvontatoimikunnan alaisena satelliittiryhmänä, joka käsitteli asioita työhyvinvointi- ja jaksamisnäkökulmasta. Työsuojelutoiminnalle on määritelty seuraavat painopistealueet yhteistoiminta LM-organisaation kanssa työsuojelu osana johtamista työhyvinvointi muutostilanteissa yksilö ja eri elämäntilanteet verkostot Työhyvinvointiryhmä valitsi vuodelle 2007 kaksi keskeistä tehtävää 1. työhyvinvointikysely jäsenille sekä 2. luottamusmies/työsuojelun yhteistoiminnan kehittäminen arjen työssä. Työhyvinvointikyselyyn vastasi jäsentä. Vastauksista tehtiin yhteenveto Nousun lehteen ja nettisivuille. Päätettiin myös, että kysely tullaan uusimaan vuosittain, näin saadaan käsitys mihin suuntaan nousulaisen jäsenen työhyvinvointi ja jaksaminen kehittyy ja epäkohtiin voidaan puuttua tarpeeksi ajoissa. Ohjeet epäasiallisen kohtelusta ja kiusaamistapauksista uudistettiin. Ohje lähetettiin kaikille luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetulle saatesanoilla, että ohje pitää käydä paikallisesti yhdessä läpi, jotta kaikkialle tulee samanlainen toimintatapa häirintä- ja kiusausepäilyjen kohdalla. Ryhmän jäsenet kävivät Nousun ja Suoran jäsentilaisuuksissa kertomassa ryhmän toiminnasta ja työhyvinvoinnista. Työhyvinvointiryhmän oma sähköpostilaatikko hyvinvointi@nousu.org otettiin käyttöön. Nousun jäsenet voivat lähettää tähän osoitteeseen kysymyksiään ja ehdotuksia työhyvinvointitoimintaan. Työhyvinvointiryhmä kokoontui yhdeksän kertaa vuoden 2007 aikana. 5 (15)

7 4. JÄSENTOIMINTA Strateginen tavoite Säilytämme nykyisten jäsenten sitoutuneisuuden ja herätämme tulevien jäsenten kiinnostuksen innovatiivisella toiminnalla Toiminta Jäsentilaisuuksia järjestettiin kaikissa aluepankeissa, keskitetyissä yksiköissä ja tytäryhtiöissä työskenteleville jäsenille. Ruotsinkielinen tilaisuus jouduttiin peruuttamaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Tilaisuuksiin osallistui yhteensä 270 jäsentä. Tilaisuuksissa oli teemana TES ja työhyvinvointi. Tammikuun päivä järjestettiin ammattiosaston puheenjohtajapäivät Aulangolla. Heikki Åke veti tilaisuuden. Tilaisuuteen osallistui 16 henkeä. Tilaisuudessa käynnistettiin keskustelu työpaikkatoiminnan muutoksesta. Muutoskeskustelu oli tarpeen, koska ammattiosastotoiminta kokonaisuudessaan ei ollut edunvalvontaa tukevaa. Ammattiosastot ovat toimineet vaihtelevasti eri paikkakunnilla ja monella alueella ei ole ollut lainkaan toimintaa. Uuden ammattiosasto mallin mukaan ammattiosastot ovat jatkossa neuvottelevien luottamusmiesten koordinoimia, kuitenkin siten, että olemassa olevat, toimivat, ammattiosastot voivat jatkaa toimintaansa kuten ennen. Tarkoitus on terävöittää toimintaa, jotta jokaisen konttorin ja yksikön nousulainen jäsen saa kaiken saatavilla olevan informaation. Samalla hänelle syntyy luonnollinen kanava viedä itse asioita eteenpäin Yhdistyksen jäsenmääräkehitys Vuoden alussa yhdistyksellä oli 7674 jäsentä, joista työssä 6177, työttömänä 601 ja eläkkeellä 896. Työssä olevista jäsenistä normaalin jäsenmaksun maksavia oli Vuoden 2007 lopussa kokonaisjäsenmäärä oli 7519 jäsentä, joista työssä 6063, työttömänä 415 ja eläkkeellä Työssä olevista jäsenistä normaalin jäsenmaksun maksavia oli Nuorisotoiminta Strateginen tavoite Nuorten asioiden eteenpäinvieminen ja nuorten aktivoiminen ay-toimintaan sekä kiinnostuksen lisääminen yhdistyksen vastuutehtäviin Toiminta Nuorisotoimikunta on vuoden 2007 toiminnassa pyrkinyt kasvattamaan nuorten jäsenmäärää ja aktivoimaan heitä ay-toimintaan. Nuoret ovatkin liittyneet aktiivisesti Nousuun ja jäsenmäärä on kasvanut. Myös uusia nuoria luottamusmiehiä valittu kaudelle ja nuorisotoimikuntaan on tullut lisää uusia jäseniä. 6(15)

8 Nuorille järjestettiin marraskuussa Haikon kartanossa tapahtuma, mikä oli menestys. Tapahtumaan ilmoittauduttiin reippaasti ja kokonaisuudessaan tapahtumaan osallistui nuoria nousulaisia ympäri Suomea. Tapahtumaan oli yhdistelmä virkistystä, luentoa sekä puuharataa. Tapahtuman lisäksi ei järjestetty ylimääräistä pikkujoulua ajankohdan ollessa myöhäinen vuoden vaihteeseen nähden. Tutustuminen jäsenten kesken ja verkostoituminen onnistui hyvin. Nuorisotoimikunnan strategian mukaisesti toimikunta on pyrkinyt edistämään nuorten urasuunnittelua. Nuorille on viestitetty Nordean urasuunnittelumalleista ja heitä on tuettu urasuunnittelussa sekä Nordean että Nousun ay-toiminnan suuntaan. Toimikunta on osallistunut päätöksentekoon niin Nousussa kuin Suorassakin. Toimikunnan jäsen Heidi Hölttä on Nousun hallituksen varajäsen. Lisäksi nuorisotoimikunnan jäsen voi osallistua sekä Nousun hallituksen että edustajiston kokoukseen. Suoran edustajistossa nuorisolla on myös mandatisoitu paikka. Toimikunta on osallistunut myös muihin Nousun ja Suoran tapahtumiin sekä UNI:n ja NFU:n nuoriso- sekä asiantuntija- ja esimiestapaamiseen. Uusille jäsenille on lähetetty kuukausittain nuorisotoimikunnan puheenjohtajan sekä Nousun puheenjohtajien allekirjoittamat tervetulokirjeet. Lisäksi ulkoinen sähköpostiosoite, aktivoitiin nuorille suunnattuun viestintään Esimies- ja asiantuntijatoiminta Toiminta Esimiesten ja asiantuntijoiden osuus Nordean työntekijöistä on kasvanut ja kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Tämän ryhmän järjestäytymisestä alkavat myös eri ryhmittymät kilpailla. Nousun pitää tarkkaan miettiä, millaista palvelua jäsenistö tarvitsee estääkseen jäsenkadon esim. Ylempiin toimihenkilöihin. Asia on tiedostettu Nousun hallinnossa ja se on vaatinut aktiivista otetta hallituksen jäseniltä ja ESAS:n toimikunnalta. Nousun nettisivuille luotiin viimeinkin ESAS:n oma sivusto. Sivuilla olevien yhteyshenkilöiden kautta yhteydenpito jäsenistöön on helpottunut. Yhteyshenkilöinä olivat Jarna Koivula, Ulla Kotkavuori, Pirkko Seppä ja Pirjo Tirkkonen. Ajankohtaista tapahtumista jäseniä on informoitu sähköpostin välityksellä. Näkyvyyttä on saatu aikaan myös puheenjohtajan aloittamalla hallitusterveiset jutulla. ESAS oli esillä myös Nousun vuoden lehdessä. Kaikkien ammattiryhmien edunvalvonta on ensiarvoisen tärkeää myös ESAS:n jäsenille. Esimiesten ja vaativia asiantuntijatehtäviä tekevien toimihenkilöiden tueksi perustettiin ns. tukirenkaan ESAS:n toimikunnan jäsenistä. Jäsenillä on mahdollisuus ottaa heihin yhteyttä, mikäli ongelma on sellainen, ettei luottamusmies osaa neuvoa. Selekta asiantuntijaverkoston purku aiheutti paljon yhteydenottoja jäseniltä ja vaati luottamusmiehiltä aktiivista otetta ja jäsenten aktiivista tukemista. Yhteydenottoja tuli myös maksuliikeasiantuntijoilta, rahoituspäälliköiltä ja palvelupäälliköiltä. ESASin jäsenkokous pidettiin seminaariristeilynä Tallinnassa. Mukana oli 38 jäsentä. Pääpuhujina olivat liitosta Tiina Kiuru sekä pääluottamusmiehemme Paula Hopponen. 7 (15)

9 ESASlla oli edustaja myös eri päätöksentekoelimissä että toimikunnissa. Nousun hallituksen jäsenenä toimi Esasin puheenjohtaja Pirjo Tirkkonen valittuna alueryhmien mandaatilla. Suoran edustajistossa Esasin paikalla istui Pirkko Seppä, ensimmäisenä varajäsenenä Vuokko Hytönen ja toisena varajäsenenä Seija Ovaska. Suoran Esimies- ja asiantuntija toimikuntaan kuului Riitta Pusa varanaan Tarja Välilä. Nousun jäsentoimikunnassa toimi Pirkko Seppä. ESASilaiset osallistuivat liiton järjestämiin asiantuntijatapaamisiin. Toimikunta kehotti myös jäseniä osallistumaan aktiivisesti sekä Suoran että Nousun järjestämiin palkkakeskustelukoulutuksiin Toimikunta kokoontui vuoden aikana kuusi kertaa. 5. VIESTINTÄ Strateginen tavoite Viestintämme on vuorovaikutteista ja tehokasta. Sen avulla välitämme kokemuksia ja tuomme jäsenten tietoisuuteen mahdollisuuksia lisätä hyvinvointia ja parantaa edunvalvontaa Toiminta Tiedotustoimikunta kokoontui fyysisesti kuusi kertaa vuonna 2007 ja piti muuna aikana yhteyttä sähköpostitse. Tiedotustoimikunnan strategiset keinot ovat oikea-aikainen ja oikein kohdennettu tiedottaminen, Nousun tunnettuuden parantaminen sekä työsuhdeturvan edistäminen. Näitä keinoja pyritään toteuttamaan niin, että ne yhdistyvät toiminnassa. Nousun oma lehti ilmestyi Uutissuoran liitteenä kolme kertaa. Näistä jälkimmäinen lehti oli tuplanumero ja painottui työhyvinvointi-asioihin. Lehdistä otettiin irtopainoksia tarkoituksena niiden hyödyntäminen jäsentyössä. Lehden materiaalit, niin jutut kuin kuvituskin, tuotettiin pääosin omin voimin ja nordealaisista aiheista. Päätoimittajana toimi Kristiina Widenius. Lehden vakinaisena sarjakuvapiirtäjänä toimi Kristiina Ojanen ja valokuvaajana Kristiina Widenius. Artikkeleiden kirjoittamiseen osallistui koko tiedotustoimikunta. Lehden taittoi Sanakunta ja painopaikkana oli PunaMusta. Ajankohtaisista asioista tiedotettiin sähköpostitiedottein ja pääluottamusmiesparin laatimin pääluottamustiedottein. Jäsentiedotteita lähti yhteensä viisi. Näistä kaksi tiedotetta oli rakennettu kysymyksiä-vastauksia formaattiin. Toinen näistä tiedotteista käsitteli palkkakeskustelua ja toinen yksilöllistä työaikaa. Pääluottamustiedotteita lähti kolme kappaletta. Lisäksi vuoden aikana lähetettiin useita lyhyempiä tiedotteita jäsenistölle. Jäsenistön ja yhdistyksen kaksikielisyyden huomioimiseksi sähköpostitiedotteet julkaistiin sekä suomeksi että ruotsiksi. Toimikunta osallistui myös tarvittaessa muiden toimikuntien tiedotteiden laadintaan. Yhteistyössä Suoran toimiston kanssa kehitettiin Nousun omia nettisivuja Suoran sivuilla osoitteessa Sivuilla pidetään yllä perustietoa yhdistyksestä, toiminnasta ja toiminnoista. Käyttäjätunnuksella suojattuun osiossa on lisämateriaalia, mm. kokousaineistot ja pöytäkirjat. Toimikunta pystyi itse päivittämään nettisivujen etusivua, mutta muiden sivujen päivittäminen jäi Suoran toimiston tehtäväksi. 8(15)

10 Tiedostustoimikunta antoi ulkoasuohjeistusta esitteisiin sekä erinäisiin jäsenlahjoihin ja muihin Nousun tuotteisiin. Kristiina Widenius ja Johanna Maasto edustivat Nousun tiedotusta Nordic Info Groupissa, NIG:ssä, jonka kautta osallistumme nordealaisten ammattiyhdistysten pohjoismaisen tiedotustoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. NIG piti puhelinkokousten lisäksi kaksi fyysistä kokousta. Union in Nordean nettisivut uudistuivat ja NIG:n tehtäväksi tuli siten vanhan materiaalin siirto Quick Placesta uusille sivuille. Projektin laajuuden vuoksi se jatkuu edelleen vuonna Toimikunta toimi yhteistyössä Suoran, Union in Nordean, pääluottamusmiehen toimiston, päätyösuojeluvaltuutetun ja muiden toimikuntien, erityisesti jäsen- ja strategiatoimikunnan kanssa. 6. TALOUS Yhdistyksen jäsenmaksutuotto pieneni edelliseen vuoteen verrattuna n eurolla. Kokonaiskulujen kasvussa selvimmät lisäykset ovat sopimustoiminnassa ja jäsentapahtumissa. Sen sijaan koulutustoiminta on ollut edellistä vuotta selvästi vähäisempää. Yhdistyksen talous on pysynyt vakaana toimintavuoden aikana. Toiminta on rahoitettu Suoralta saaduilla jäsenmaksupalautteella ja toiminta-avustuksilla. Yhdistyksen tuloslaskelma osoittaa ,82 euron ylijäämää, johon sisältyy alijäämäiseksi ennustetun tuloksen perusteella Suoralta anottu ja myönnetty euron suuruinen ylimääräinen toiminta-avustus, joka on palautettu Suoralle. Yksityiskohtaiset tiedot taloudesta ilmenevät tilinpäätösasiakirjoista. Hallitus esittää, että tilikauden ylijäämä liitetään omaan pääomaan. Rahoitusalan uuden palkkausjärjestelmän käyttöönotto ja sen vaatima luottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja jäsenten koulutus tulee näkymään vuoden 2008 taloudellisessa kehityksessä. Koulutuksen toteuttamiseen on varauduttu selkeästi alijäämäisellä talousarviolla. 7. EDUSTUKSET 7.1. Ammattiliitto Suoran toimielimet Hallitus: Kari Ahola (Marja Yliniemi), Paula Hopponen (Johanna Maasto) ja Pirjo Tirkkonen Edustajisto: Vars. jäsen I varajäsen II varajäsen Nousun nimeämät: Pirjo Halonen Katriina Viitamaa Marjatta Lammentausta Hannele Hattinen Anna-Liisa Sinisalo Melitta Tyyskä Sisko Hellbom Sirkku Hokkanen Kaarina Paaso Marjatta Hämäläinen Anneli Äikäs Tiina Kilpinen Jaana Kylander Esko Hellsten Eeva Tams-Fisk 9 (15)

11 Heidi Hölttä Anne Aalto Kerli Eesmaa-Trumm (27.4. alk.) Tuula Muukkonen (edust.varapj.) Sari Lammasniemi-Selin Anne Vanamo-Peltoranta Eija Ridasmaa Maire Lehikoinen Eira Lahtinen Pirkko Seppä Vuokko Hytönen Seija Ovaska Lea Solaluoto Kristiina Widenius Mika Pikkarainen Ulla Törne Helge Martois Pirjo Luukkonen Alueryhmien nimeämät: Benita Brändström Paula Käppi -- Eija Huotari Marita Pihkala Leena Kautovaara Sirkku Pääkkönen -- Kirsi-Marja Ankkuri Eija Rintakumpu Finanssialan neuvottelukunta: Hannele Hattinen, Sisko Hellbom, Tuula Muukkonen, Lea Solaluoto, Marja Yliniemi Palkkaus- ja tasa-arvotyöryhmä : Kaija Roukala-Hyvärinen, puheenjohtaja (Paula Hopponen), Pirjo Manninen ( Eila Hietanen) Tasa-arvotyöryhmä : Kaija Roukala-Hyvärinen ( Eila Hietanen) Rahoitusalan palkkausjärjestelmätyöryhmä: Eila Hietanen, Paula Hopponen Esimies- ja asiantuntijatyöryhmä: Riitta Pusa (Tarja Välilä saakka, Anne Kyckling alkaen) IT-toimikunta: Esko Hellsten, Rita Ljungqvist-Moilanen, Paula Mantere-Heiskanen ( saakka), Juha Seljavaara Nuorisotoimikunta: Kati Impola, puheenjohtaja Ammattikoulutustoimikunta: Johanna Maasto Toimialapoliittinen työryhmä : Marja Yliniemi 7.2. Rahoitus- ja Erityisalojen Työttömyyskassa Hallitus: Mika Pikkarainen (Ulla Törne) 7.3. Suora-FK tes-työryhmät Palkkausjärjestelmätyöryhmä: Paula Hopponen (Pirjo Manninen, Marja Yliniemi) Tasa-arvotyöryhmä: Paula Hopponen Paikallisen sopimisen työryhmä: Kari Ahola 10(15)

12 Matkakustannusten korvaaminen ja toimihenkilöiden liikkuvuus: Paula Hopponen Ammatillinen koulutus: Marja Yliniemi 7.4. Union in Nordea Nordea Union Board: Kari Ahola, Marja Yliniemi, Paula Hopponen, varajäsen: Johanna Maasto 7.4. Nordea Nordean hallitus: Kari Ahola Group Council: Kari Ahola, Marja Yliniemi, varajäsen: Paula Hopponen 11 (15)

13 Liite 1 YHDISTYKSEN TOIMIELIMET JA SUORAN TOIMISTON YHTEYSHENKILÖT Hallitus Hallitus kokoontui yksitoista kertaa. Puheenjohtaja Kari Ahola, Nordea, Union Representatives (läsnä kokouksissa 11 kertaa) Varapuheenjohtajat Marja Yliniemi, Nordea, Rauma (10) Johanna Maasto, Nordea, Espoo-Tapiola (7) Hallituksen jäsenet Pirjo Halonen, Nordea, Lahti (11) (Arla Vuorinen, Nordea, Vantaa-Tikkurila) Sisko Hellbom, Nordea IT Business Control (11) (Anneli Teikari, Nordea, Arvopaperipalveluiden tuki Sirpa Kalmari, Nordea, Senaatintori (11) (Heidi Hölttä, Nordea, Helsinki-Munkkiniemi) Riitta Luoto, Nordea, Hyvinkää (8) (Tuula Muukkonen, Nordea, Turku-Kauppatori ) Maire Lehikoinen, Nordea, Kotka (9) (Eija Ridasmaa, Nordea, Lappeenranta (1)) Heidi Riikonen, Nordea Rahoitus Suomi Oy (10) (Tuija Passila, Nordea Rahoitus Suomi Oy ) Eija Rintakumpu, Nordea, Ylivieska (11) (Marja-Liisa Lehtonen, Nordea, Kuhmo) Lea Solaluoto, Nordea, Henkilöasiakkaiden suorapalvelu (10) (Marianne Lehtimäki, Nordea, Trade Finance ) Pirjo Tirkkonen, Nordea, Kuopio (11) (Ulla Kotkavuori, Nordea, Cash Management Sales) Melitta Tyyskä, Nordea, Porvoo (9) (Sari Porkka, Nordea, Helsinki-Kontula (1)) Kokouksiin ovat lisäksi osallistuneet edustajiston puheenjohtaja Sirkku Pääkkönen, pääluottamusmies Paula Hopponen, päätyösuojeluvaltuutettu Jorma Nylund ja pääluottamusmiesten assistentti Terttu Suonkanta. Edustajisto Edustajisto kokoontui kahden varsinaisen kokouksen lisäksi yhteen ylimääräiseen kokoukseen, jossa käsiteltiin palkantarkistuserän käyttöä sekä Nordean palkkausjärjestelmän sisältöä. Varsinainen jäsen Varajäsen Vaalipiiri 1 Aluepankki, Helsinki ja Uusimaa Kerli Eesmaa-Trumm Maarit Hyvönen Hannele Hattinen Tarja Furuhuom-Asikainen Tiina Kilpinen Päivi Lavi 12(15)

14 Anna-Liisa Sinisalo Mirja Vepsäläinen Anneli Äikäs Desiree Nyberg Paula Päivinen Minna Rytkönen Vaalipiiri 2 Aluepankki, Keskinen ja Läntinen Anne Kallioniemi Sari Lammasniemi-Selin Kristiina Kauppinen Helena Santa Marjatta Lammentausta Katriina Viitamaa Arja Lehtonen Mervi Siren Mervi Siro ( saakka) Satu Hämeenniemi ( saakka) Satu Hämeenniemi ( alkaen) Marja-Leena Koivisto ( alkaen) Aune Viljanen Anne Vanamo-Peltoranta Vaalipiiri 3 Aluepankki, Itäinen, Pohjoinen ja Pohjanmaa Maria Isohella Pirjo Perä Marjo Höylä Sirpa Matilainen Leena Kautovaara Heli Hokkanen Pirjo-Liisa Luukkonen Sirpa Turunen Helge Martois Kaarina Oravala Marita Pihkala Marja Munne Sirkku Pääkkönen Kirsi-Marja Ankkuri Ulla Törne Marita Viinikangas Vaalipiiri 4 Group Processing and Technology Sirkku Hokkanen Riitta A. Laine Pasi Järvinen Juha Seljavaara Raine Pitkänen Tom Ahlqvist Paula Sihvonen Riitta Kirmanen Vaalipiiri 5 Keskitetyt yksiköt Eila Hietanen Tiina Rautanen Eeva Vuorelainen Kristiina Widenius Vaalipiiri 6 Tytäryhtiöt Esko Hellsten Liisa Salo Tuula Juntula Terttu Hakkarainen Anne Laaksonen Paula Mantere-Heiskanen Vaalipiiri 7 Esimiesten ja asiantuntijoiden ammattiosasto Riitta Pusa Mervi Uimonen ( saakka) Anne Kyckling ( alkaen) Edustajiston puheenjohtajana toimi Sirkku Pääkkönen ja varapuheenjohtajana Pasi Järvinen. Työvaliokunta Työvaliokunta kokoontui kymmenen kertaa. Kari Ahola, puheenjohtaja Johanna Maasto Eija Rintakumpu 13 (15)

15 Melitta Tyyskä Marja Yliniemi Heikki Åke Edunvalvontatoimikunta Toimikunta kokoontui 11 kertaa. Marja Yliniemi, puheenjohtaja Johanna Maasto, varapuheenjohtaja Kari Ahola Sisko Hellbom Esko Hellsten Eila Hietanen Paula Hopponen Ulla Kotkavuori Pirjo Manninen Tuula Muukkonen Jorma Nylund Sirkku Pääkkönen Heidi Riikonen Anneli Teikari Melitta Tyyskä Jäsentoimikunta Toimikunta kokoontui kolme kertaa. Nuorisotoimikunta Eija Rintakumpu, puheenjohtaja Sirkku Hokkanen Heidi Hölttä Marjatta Lammentausta Riitta Luoto Pirkko Seppä varajäsen: Lea Solaluoto Heidi Hölttä, puheenjohtaja Piritta Rautiainen Petja Sinijoki Laura Tuomola Mervi Uimonen Strategiatoimikunta Toimikunta kokoontui viisi kertaa. Kari Ahola, puheenjohtaja Esko Hellsten Paula Hopponen Johanna Maasto Sirkku Pääkkönen (Pasi Järvinen) Heidi Riikonen (Tuija Passila) Marja Yliniemi 14(15)

16 Tiedotustoimikunta Toimikunta kokoontui kuusi kertaa. Johanna Maasto, puheenjohtaja Paula Jokiaho Sirpa Kalmari Sari Porkka Päivi Pulkka Terttu Suonkanta Kristiina Widenius Työhyvinvointiryhmä Työryhmä kokoontui yhdeksän kertaa. Jorma Nylund, puheenjohtaja Susanna Hagelberg Mia Majander Juha Seljavaara Elina Vainio Vaalitoimikunta Sisko Hellbom Johanna Maasto Lea Solaluoto Melitta Tyyskä Ulla Törne Tilintarkastajat Liisa Gummerus Tiina Lind varatilintarkastaja: KHT-yhteisö Ernst & Young Suoran toimiston yhteyshenkilöt Marita Kortehisto, yhdistyssihteeri Heikki Åke, edunvalvontavastaava 15 (15)

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 JOHDANTO Pohjoismaisten ammattiyhdistysten tiivistä yhteistyötä on jatkettu edellisvuonna perustetussa Nordean ammattiliitossa, Union in Nordeassa. Vuoden aikana käynnistettiin Union

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2008

TOIMINTAKERTOMUS 2008 TOIMINTAKERTOMUS 2008 JOHDANTO 1. TOIMINTAYMPÄRISTÖ 1.1. Yleinen talouskehitys Vuoden 2007 aikana jatkunut Suomen kansantalouden voimakas kasvu alkoi taittua selvästi jo vuoden 2008 alkupuolella. Yhdysvalloista

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009

TOIMINTAKERTOMUS 2009 TOIMINTAKERTOMUS 2009 Liite 2 JOHDANTO Nordea Unioni Suomi ry eli tuttavallisemmin Nousu on kaikkien nordealaisissa yrityksissä työskentelevien yhteinen ammattiyhdistys ja Ammattiliitto Suoran jäsen. Nousuun

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2007

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2007 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2007 Puheenjohtajat tutuiksi NOUSUN HALLITUKSEN JA EDUSTAJISTON puheenjohtajat vaihtuivat. Minkälaista väkeä yhdistyksen tuulisimmilla paikoilla on seuraavien vuosien

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutusväen Liitto ovat sopineet vuoden 2012 palkalliset koulutukset. Oikeus osallistua koulutukseen määräytyy vakuutusalan

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista KOULUTUSOHJELMA 2017 1 (6) KOULUTUS VUONNA 2017 - Nousu-liiton koulutus perustuu pitkälti henkilöstöedustajille suunnattuihin koulutuksiin. Osa koulutuksista on työaikana suoritettavaa yhdessä työnantajaliiton

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2009

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2009 nordea unioni suomi ry:n lehti 1/2009 Jotakin uutta, jotakin vanhaa Nousun toiminnassa tarvitaan sekä kokemusta että uusia tuulia. Se näkyy myös Nousun hallinnossa ja pääluottamusmiehen toimistossa. Esittelemme

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Koulutusohjelma on hyväksytty Nousun edustajiston kokouksessa 30.11.-1.12.2015. Kuvat: Shutterstock Taitto: Johanna Maasto NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2016

Lisätiedot

Hallinto ja aluetoiminta

Hallinto ja aluetoiminta Hallinto ja aluetoiminta Suomen Reumaliiton hallitus 2018-2020? Liiton puheenjohtajat valittiin edustajakokouksessa 25.11.2017 Helsingissä. Valtuusto valitsi hallituksen jäsenet ja varajäsenet seuraavaksi

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2008

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2008 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2008 Puheenjohtajalta Henkilöstöedustajana Nordean hallituksessa Seniorit, juniorit ja kaikki siltä väliltä LUIT AIVAN OIKEIN. Nordea Unioni Suomen puheenjohtaja istuu

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Hankkia lisää jäseniä

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 15.11.2013 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle Läsnä Läsnä 32 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa.

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. 2 (7) Yleistä Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. Lisäksi hallituksen tavoitteena oli kehittää yhdistystoimintaa

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 19.10.2018 Terveyspalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2019 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 4 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki sopimusalat,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus

Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus 2009 Erityispalvelujen Työnantajaliitto / Maaseutuelinkeinojen ja neuvonta-alan Työnantajayhdistys TOIMINTAKERTOMUS 2009 NEUVOTTELUTOIMINTA

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 27.11.2017 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2018 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry PÖYTÄKIRJA OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 25.4.2017 klo 18.00 19.18 Paikka: Kotimäen koulun ruokasali, Littoistentie 500, Kaarina Läsnä: Kokouksessa

Lisätiedot

Kysely tietoalojen TES-ratkaisun vuoden 2011 palkkaratkaisun toteutuksesta

Kysely tietoalojen TES-ratkaisun vuoden 2011 palkkaratkaisun toteutuksesta Kysely tietoalojen TES-ratkaisun vuoden 2011 palkkaratkaisun toteutuksesta Vastaajina 88 henkilöstöedustajaa, jotka edustivat 75 yritystä. Vastaajista: 20 % pääluottamusmiehiä 53 % luottamusmiehiä 8 %

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2012. Toimihenkilöt 2012 2. Ammattiosaston kevätkokous 20.04.2012, klo 16.00. Toimintakertomus vuodelta 2011 5 8

JÄSENTIEDOTE 1/2012. Toimihenkilöt 2012 2. Ammattiosaston kevätkokous 20.04.2012, klo 16.00. Toimintakertomus vuodelta 2011 5 8 Aalto-yliopiston ammattiosasto JHL ry JÄSENTIEDOTE 1/2012 Sisältö Sivu Toimihenkilöt 2012 2 Ammattiosaston kevätkokous 20.04.2012, klo 16.00 Kevätkokouksen esityslista 3 4 Toimintakertomus vuodelta 2011

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

VAKUUTUSVÄKI IF RY Vakuutusväen Liiton jäsenyhdistys vuodesta 1964

VAKUUTUSVÄKI IF RY Vakuutusväen Liiton jäsenyhdistys vuodesta 1964 VAKUUTUSVÄKI IF RY Vakuutusväen Liiton jäsenyhdistys vuodesta 1964 EK-STTK Työsuhdepäivät 10. 12.2.2011 Pääluottamusmies Liisa Halme Vakuutusväen liitto Hallitus/Edustajisto/Työttömyyskassan hallitus Nordiska

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

Espoo JHL tiedotustilaisuus yhdistysten yhdistymissuunnitelmasta. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Espoo JHL tiedotustilaisuus yhdistysten yhdistymissuunnitelmasta. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Espoo JHL tiedotustilaisuus yhdistysten yhdistymissuunnitelmasta TIEDOTE ESPOON JHL-YHDISTYSTEN YHDISTYMISHANKKEESTA Maan hallituksen päätökset ja Sote-hanke toteutuessaan, vaikuttavat myös meidän JHL

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007 1(6) Aika 13.6.2007 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Fredman & Månsson Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen,

Lisätiedot

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 21.3.2012 Turun Osuuskaupan Edustajistovaali 2012 05.03.12 14.03.12 VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 Lista N 1 316 Lehikoinen Jouni 269 3,049.00 Valittu 2 330 Virtanen Leena 214 1,524.50 Valittu

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen 7.3.2013 Jyväskylän kaupungin kansainvälisten yhteyksien linjaukset Jyväskylän kaupunkistrategia Jyväskylä kilpailukykyinen kaupunki,

Lisätiedot

Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011

Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011 TutkimusYksikön julkaisuja 1/2012 Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011 perälauta suosituin korotusvaihtoehdoista JOHDANTO Metallityöväen Liitto ry ja Teknologiateollisuus ry sopivat lokakuussa 2011

Lisätiedot

Yhteistyöllä vahva liitto

Yhteistyöllä vahva liitto Yhteistyöllä vahva liitto Vaaliohjelma 2012 Yhteistyöllä vahva liitto Metallin yhteistyön vaaliliiton toiminnan perustana ovat työväenliikkeen keskeiset arvot: vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja suvaitsevaisuus.

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKOVALTUUSTO 1(6)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKOVALTUUSTO 1(6) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKOVALTUUSTO 1(6) Aika: maanantaina 23.1.2017 klo 19. 19.40 Paikka: seurakuntatalo Läsnä: Breilin Eeva-Liisa terveydenhuollon opett. pj. Junnila Sanni

Lisätiedot

Ammattiliitto Unio ry Puheenjohtaja Heli Martinmäki 1

Ammattiliitto Unio ry Puheenjohtaja Heli Martinmäki 1 Ammattiliitto Unio ry 5.11.2018 Puheenjohtaja Heli Martinmäki 1 Miksi uusi ammattiliitto? - Pardian edustajakokous linjasi 28.8.2018 kokouksessaan, että Pardian 27.11.2018 oleva edustajakokous tulee tekemään

Lisätiedot

työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Raivio Tuula 050 396 2966 johdon sihteeri, henkilöstöasiat

työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Raivio Tuula 050 396 2966 johdon sihteeri, henkilöstöasiat KESKI-PIRKANMAAN TE- TOIMISTO Asiakaspalvelu klo 9-15.45 poikkeuksena Ikaalisten yhteispalvelupiste, asiakaspalvelu klo 10-12 ja 13-15. HUOM! ks. lounastuntien sulkuajat toimipaikoittain! Virkailijoiden

Lisätiedot

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ Vuosi 2010 alkoi ELY- keskusten uudistuksella. Tehtäviä hoitamaan Hämeen ELYssä tuli uusia henkilöitä ja organisoituminen vei runsaasti aikaa.

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA

SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA SOPIMUS SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA Laki yhteistoiminnasta yrityksissä 334/2007 (jatkossa yhteistoimintalaki) mukaan työnantajan tulee antaa henkilöstölle oikea-aikaisesti riittävästi

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. ESITYSLISTA 12.10.2018 1(5) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 18.11.2018 kello 9.00. Paikka Scandic Laajavuori Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 14.11.2014 Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2015 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ

Lisätiedot

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ Hämeen TE-toimisto on toiminut uudessa muodossaan kaksi vuotta. Toteutettujen uudistusten käyttöönotto on edelleen keskeneräinen. Henkilöstö

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC AMMATTILIITTO NOUSU TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikan aktiiveille 2017 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE JA RAKENNE Kaikki

Lisätiedot

RAAHEN JHL ry 055 TOIMINTAKERTOMUS 2014

RAAHEN JHL ry 055 TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Yhdistyksen 74. toimintavuosi pyörähti käyntiin osaavien aktiivitoimijoiden johdolla. Hallitukseen on kuulunut puheenjohtajan lisäksi kymmenen (10) jäsentä; Pyhäjoelta, Vihannista,

Lisätiedot

Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus

Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus 2008 Erityispalvelujen Työnantajaliitto / Maaseutuelinkeinojen ja neuvonta-alan Työnantajayhdistys TOIMINTAKERTOMUS 2008 NEUVOTTELUTOIMINTA

Lisätiedot

JHL:n Nuorisofoorumi. Vaikuttava porukka. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n Nuorisofoorumi. Vaikuttava porukka. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL JHL:n Nuorisofoorumi Vaikuttava porukka JHL:n nuoret näkyy ja kuuluu Noin 20 000 alle 30 vuotiasta Noin 10 000 opiskelijajäsentä 300 nuorta luottamusmiestä Opiskelijatoiminta Valtakunnallinen opiskelijayhdistys

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 21.11.2016 tarkistettu ja korjattu Yksityisen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2017 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit,

Lisätiedot

Luokka 3012, Pasilan toimipiste, Ratapihantie 13, Helsinki

Luokka 3012, Pasilan toimipiste, Ratapihantie 13, Helsinki Pöytäkirja 1 (5) Aika: Maanantai klo 16.00 19.00 Paikka: Luokka 3012, Pasilan toimipiste, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki Läsnä: Seppo Kinkki puheenjohtaja Juha Nurmonen sihteeri Kristiina Huff Maria Ruohtula

Lisätiedot

TEHYN ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN AO 668 RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TEHYN ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN AO 668 RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 / 5 TEHYN ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN AO 668 RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 2 / 5 1. JOHDANTO Ammattiosaston tarkoituksena on koota toimialueensa terveydenhuoltoalan koulutuksen saaneet

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara)

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 5.4.2013 Järjestöneuvottelukunnan 2. kokous Aika: 5.4.2013 klo 9.00-11.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

www.handelsbanken.fi Case Handelsbanken Paikallisesti sovittu malli palkkakeskustelusta

www.handelsbanken.fi Case Handelsbanken Paikallisesti sovittu malli palkkakeskustelusta Case Handelsbanken Paikallisesti sovittu malli palkkakeskustelusta Handelsbanken lyhyesti Perustettu vuonna 1871 Tukholmassa, samannimisenä Ruotsin suurin ja Pohjoismaiden 3. suurin pankki Henkilökuntaa

Lisätiedot

PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ

PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ 23.9.2016 Paperiliitto r.y. 1 PAPERILIITTO Yksi liitto (21:stä) yli miljoona jäsenisestä SAK:sta Perustettu vuonna 1906 Tampereella 61

Lisätiedot

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 YLEISTÄ

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 YLEISTÄ THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 YLEISTÄ Hämeen TE-toimisto aloitti v. 2013 toimintansa. Toimiston hallinnollinen paikka sijaitsee Lahdessa. Toimipaikat ovat Lahti, Hämeenlinna, Heinola,

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 2/2007

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 2/2007 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 2/2007 Puheenjohtajalta Olemme Nousussa Keskustellen kehitystä MONELLAKIN TAPAA: sekä Nousu-nimisen yhdistyksen jäseninä mutta myös yleisemmin. Kun kirjoitan tätä artikkelia,

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:n Tornion paikallisyhdistys tiedottaa 20.12.2017 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 20.12.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa

Lisätiedot

Sairaankuljettajia koskevan työehtosopimuksen jäsenkirje 6/2011

Sairaankuljettajia koskevan työehtosopimuksen jäsenkirje 6/2011 Sairaankuljettajia koskevan työehtosopimuksen jäsenkirje 6/2011 Sisältö 1. Uusi työehtosopimus - Palkankorotukset 1.4.2012 - Palkankorotukset 1.5.2013 2. Muuta ajankohtaista - Ensihoidon muutokset - Järjestäytymisessä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11 Aika 31.1.2017 kello 18.30 18.50 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif Ahvenjärvi Seppo Nurminen-Pulkkinen Enni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe

Lisätiedot

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle.

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. AMMATTILIITTO PRON KOULUTUKSET 2018 LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUS Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. Työsuojeluinfo Kohderyhmä: uudet työsuojeluvaltuutetut ja varavaltuutetut

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj

YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE Kari Sutinen, pj YLEISSIVISTÄVÄN JAOSTON TOIMINTA 2013 JA SUUNNITELMA VUODELLE 2014 Kari Sutinen, pj TOIMINNAN OSA-ALUEET KOKOUSTOIMINTA KOULUTUS/EDUNVALVONTA, AKTIIVIT, JÄSENISTÖ EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN, AKTIIVIT/JÄSENISTÖ/TYÖNANTAJAT

Lisätiedot

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29 Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Kirkkovene miehet 10 km Joukkue ================================== 1. Kuopion Soutajat

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

Super TYKS:n ao 607 VUOSISUUNNITELMA 2015

Super TYKS:n ao 607 VUOSISUUNNITELMA 2015 Super TYKS:n ao 607 VUOSISUUNNITELMA 2015 SUPER TYKS:n ao 607 VUOSISUUNNITELMA 2015 2(5) AO:N HALLITUS JA KOKOONTUMINEN Hallitus toiminnan suurin haaste vuoden 2015 aikana on saada uusia toimijoita ammattiosaston

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 13.10.2017 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 19.11.2017 kello 9.00. Paikka Palmgren-konservatorio Rautatienpuistokatu 7, 28130 Pori I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU VIESTINNÄN KESKUSLIITTO MEDIAUNIONI TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU Aika 23.11.2011 Paikka Viestinnän Keskusliiton kokoustilat, Helsinki Läsnä VKL Johanna Varis Elina Nissi

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Aika klo 17.30-19.30 Paikka Pohjantähti, pääkonttori Keinusaarentie 2, 13200 Hml Läsnä Jäsenet: Hannula Kari, puheenjohtaja Heikkilä Sanna Hirvonen Juha Kärkäs

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmän toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden mukainen

Lisätiedot

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Liittokokous pidettiin Lappeenrannassa 14. 15. kesäkuuta 2017 Holiday Club Saimaalla. Kuvakooste osa-5 ; 1 (9) Kokouksen neuvottelutauko. Kuvassa kokousvirkailijat

Lisätiedot

PAMIN VALTUUSTON YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS Helsinki Congress Paasitorni. Pöytäkirja

PAMIN VALTUUSTON YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS Helsinki Congress Paasitorni. Pöytäkirja PAMIN VALTUUSTON YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS 11.12.2018 Pöytäkirja 2016 PALVELUALOJEN AMMATTILIITTO PAM ry 1(7) Sisällysluettelo Pöytäkirja... 2 Osallistujaluettelo... 5 Esityslista... 7 PALVELUALOJEN AMMATTILIITTO

Lisätiedot

OAJ:N JÄRVENPÄÄN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016

OAJ:N JÄRVENPÄÄN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 OAJ:N JÄRVENPÄÄN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 YLEINEN JÄRJESTÖTOIMINTA YHDISTYKSEN HALLITUS Hallitus on kokoontunut (10) kymmenen kertaa. Hallituksen kokoukset valmisteli työvaliokunta

Lisätiedot