NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015"

Transkriptio

1 KOULUTUSOHJELMA (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista. Näiden koulutusten yhteydessä on P-kirjain. Koulutusta on järjestetty myös iltaisin ja viikonloppuisin tapahtuvaksi. Varmista mahtumisesi mukaan ilmoittautumalla koulutuksiin hyvissä ajoin. Kurssikieli on suomi. Koulutusten vetäjästä riippuen kysymyksiä ja kommentteja voidaan esittää myös ruotsin tai englannin kielellä. Kurssimateriaalit toimitetaan ainoastaan suomeksi. Kursseille ilmoittautuminen Kursseille ilmoittaudutaan Nousun verkkosivuilla Noora palvelun kautta. Klikkaa tästä Nooraan. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita perustietojen lisäksi myös - majoitustarve, - huonekaveritoivomus ja - mahdollinen ruoka-aineallergia ja poikkeukset ruokajärjestelyissä/osallistumisessa. Koulutusten paikat ilmoitetaan viimeistään kutsun yhteydessä. Kursseille ilmoittautuneille lähetämme ohjelman ja matkatilausohjeen viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia. Peruuttaminen Muistathan, että kurssi-ilmoittautumisesi on sitova. Jos kursseille ilmoittautunut ei ilmoita poissaolostaan viikkoa ennen kurssin alkua, peritään häneltä poissaolosta aiheutuneet kustannukset. Mikäli kuitenkin jostain pakottavasta syystä et pääsekään kurssille (esim. äkillinen sairastuminen, josta toimitettava lääkärintodistus), siitä on ilmoitettava jäsenpalveluun (jasenpalvelu@nousu.org). Kustannukset Koulutukset ovat nousulaisten jäsenetu ja näin ollen osanottajille maksuttomia. Liitto maksaa koulutuksen, ruokailut ja mahdollisen majoituksen sekä matkat matkustusohjesäännön mukaisesti. Tarkempia tietoja kurssi-ilmoittautumisista ja käytännönjärjestelyistä voi kysyä jäsenpalvelusta, puh ja koulutuksen sisällöstä koulutusvastaava Jari Kaitosuolta,

2 KOULUTUSOHJELMA (8) JÄSENILLE Te lat: Työelämän pelisäännöt tutuiksi (iltakoulutus, 5 x ilta) Sisältö: Työelämän perusasiat, vinkit työsopimuksen tekoon, jäsenen oikeudet ja velvollisuudet, jäsen vaikuttajana, miten liitto toimii, paikallinen edunvalvontatyö ja jäsenmarkkinointi. Eri iltoina on eri teema ja tarkoitus on, että luottamustehtävissä olevat henkilöt osallistuvat jokaiseen iltaan. Kohderyhmä: Pääkaupunkiseudulla työskentelevät/asuvat jäsenet, erityisesti nuoret/uudet jäsenet sekä luottamustehtävissä toimivat henkilöt. Jäsenten hyvinvointi-ilta Sisältö: Työhyvinvointi, työpaikan ihmissuhteet ja vuorovaikutus. Tilaisuus rakennetaan osallistujien ja paikallisten tarpeiden pohjalta. Kohderyhmä: Kaikki jäsenet Nuorten päivät (viikonloppu) Sisältö: Aihe profiloituu myöhemmin Kohderyhmä: nuoret alle 35-vuotiaat jäsenet Svensk Träffen (uusi) Sisältö: Rahoitusalan työehtosopimus, ajankohtaiset edunvalvonta-asiat, keskeinen työlainsäädäntö Kohderyhmä: Ruotsinkieliset luottamusmiehet tai jotka toimivat ruotsinkielisellä alueella ja ruotsinkieliset liiton jäsenet Ajankohta: (2 pv, joista ensimmäinen palkallisena henkilöstöedustajille) Viimeinen ilmoittautuminen: Esimiehen työoikeus (Verkkokoulutus) Sisältö: Työoikeuden perusteet Kohderyhmä: Esimies- ja asiantuntijatehtävissä toimivat jäsenet Ajankohta: huhti-kesäkuu 2015

3 KOULUTUSOHJELMA (8) LUOTTAMUSMIEHILLE Te lat: Työelämän pelisäännöt tutuiksi (iltakoulutus, 5 x ilta) Sisältö: Työelämän perusasiat, vinkit työsopimuksen tekoon, jäsenen oikeudet ja velvollisuudet, jäsen vaikuttajana, miten liitto toimii, paikallinen edunvalvontatyö ja jäsenmarkkinointi. Eri iltoina on eri teema ja tarkoitus on, että luottamustehtävissä olevat henkilöt osallistuvat jokaiseen iltaan. Kohderyhmä: Pääkaupunkiseudulla työskentelevät/asuvat jäsenet, erityisesti nuoret/uudet jäsenet sekä luottamustehtävissä toimivat henkilöt. Luottamusmiesten peruskurssi, osa 1 (P) Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja jäsenyyden markkinointi Kohderyhmä: Rahoitusalan työehtosopimuksen piirissä olevat luottamusmiehet ja varat. Etusijalla ovat vuonna valitut luottamusmiehet. Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Paikka: Scandic Järvenpää Luottamusmiesten peruskurssi, osa 2 (P) Sisältö: Työelämän lait, paikallinen sopiminen, työehtosopimuksen tulkinta ennakkotehtävän perusteella, ajankohtaiskatsaus, luottamusmiestoiminnan kehittäminen ja neuvottelu- ja vuorovaikutustaidon alkeet. Kohderyhmä: Osan 1 käyneet luottamusmiehet Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Paikka: Scandic Järvenpää Henkilöstöedustajien taloustieto (P) Sisältö: Keskeisten tunnuslukujen, tilinpäätös- ja tasetietojen tulkinta rahoitus/vakuutuslaitoksissa, taloudellisen toimintaympäristön lähivuodet Kohderyhmä: Luottamusmiehet Yhteistyö: Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vakuutusväen Liiton kanssa Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: 30.3.

4 KOULUTUSOHJELMA (8) Luottamusmies seminaari Sisältö: Teemana on luottamusmiesten työ. Seminaarin toteuttamisesta vastaa toimihenkilökeskusjärjestö STTK. Kohderyhmä: Liitto kutsuu osallistujat. Ajankohta: Tasa-arvotyökalut haltuun (P) Sisältö: Antaa konkreettisia välineitä tasa-arvosuunnitelmien tekemiseen ja päivittämiseen (tasaarvosuunnitelman ja palkkakartoituksen laadinta) Kohderyhmä: Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut, jotka ovat mukana tekemässä tasaarvosuunnitelmia yhdessä työnantajan kanssa ja/tai ovat paikallisten yhteistoimintaryhmien jäseniä. Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: 4.5. Neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot (P) Sisältö: Neuvotteluvalmiuksien ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen Kohderyhmä: Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Henkilöstöedustajan jatkokurssi (P) Sisältö: Syventävät päivityspäivät, tarkempi ohjelma vahvistetaan myöhemmin Kohderyhmä: Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut, jotka ovat käyneet luottamusmiesten ja/tai työsuojeluvaltuutettujen peruskurssin. Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: 16.9.

5 KOULUTUSOHJELMA (8) Työlait (P) Sisältö: Keskeiset työelämän lait Kohderyhmä: Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Puhtipäivät (viikonloppu) Sisältö: Henkilöstöedustajien työn ja jaksamisen tukeminen Kohderyhmä: Työsuojeluvaltuutetut ja varat, neuvottelevat luottamusmiehet ja varat ja Consultative Committee edustajat ja varat Ajankohta: syksy 2015, paikka vahvistetaan myöhemmin Svensk Träffen (uusi) Sisältö: Rahoitusalan työehtosopimus, ajankohtaiset edunvalvonta-asiat, keskeinen työlainsäädäntö Kohderyhmä: Ruotsinkieliset luottamusmiehet tai jotka toimivat ruotsinkielisellä alueella ja ruotsinkieliset liiton jäsenet Ajankohta: (2 pv, joista ensimmäinen palkallisena henkilöstöedustajille) Viimeinen ilmoittautuminen:

6 KOULUTUSOHJELMA (8) TYÖSUOJELUVALTUUTETUILLE Te lat: Työelämän pelisäännöt tutuiksi (iltakoulutus, 5 x ilta) Sisältö: Työelämän perusasiat, vinkit työsopimuksen tekoon, jäsenen oikeudet ja velvollisuudet, jäsen vaikuttajana, miten liitto toimii, paikallinen edunvalvontatyö ja jäsenmarkkinointi. Eri iltoina on eri teema ja tarkoitus on, että luottamustehtävissä olevat henkilöt osallistuvat jokaiseen iltaan. Kohderyhmä: Pääkaupunkiseudulla työskentelevät/asuvat jäsenet, erityisesti nuoret/uudet jäsenet sekä luottamustehtävissä toimivat henkilöt. Työsuojeluvaltuutettujen peruskurssi, osa 1 Sisältö: Työturvallisuuslain keskeiset asiat, työsuojelun yhteistoiminta- ja valvontalain keskeiset asiat, työsuojeluorganisaation tehtävät, työsuojeluvaltuutetun rooli, oikeudet ja velvollisuudet, työsuojelun tietolähteet, työsuojelun ajankohtaiset asiat Nordeassa. Kohderyhmä: Työsuojeluvaltuutetut Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Paikka: Scandic Järvenpää Työsuojeluvaltuutettujen peruskurssi, osa 2 Sisältö: Työterveyshuolto, työpaikan riskien arviointi, työsuojelun toimintaohjelma, neuvottelutaito, hyvä työyhteisö, vaikuttamistaidot ja kanavat, oma jaksaminen, liiton tuki Kohderyhmä: Työsuojeluvaltuutetut Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Paikka: Scandic Järvenpää Tasa-arvotyökalut haltuun (P) Sisältö: Antaa konkreettisia välineitä tasa-arvosuunnitelmien tekemiseen ja päivittämiseen (tasaarvosuunnitelman ja palkkakartoituksen laadinta) Kohderyhmä: Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut, jotka ovat mukana tekemässä tasaarvosuunnitelmia yhdessä työnantajan kanssa ja/tai ovat paikallisten yhteistoimintaryhmien jäseniä. Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: 4.5.

7 KOULUTUSOHJELMA (8) Neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot (P) Sisältö: Neuvotteluvalmiuksien ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen Kohderyhmä: Luottamusmiehet & työsuojeluvaltuutetut Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Henkilöstöedustajan jatkokurssi (P) Sisältö: Syventävät päivityspäivät, tarkempi ohjelma vahvistetaan myöhemmin Kohderyhmä: Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut, jotka ovat käyneet peruskurssin. Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Työlait (P) Sisältö: Keskeiset työelämän lait Kohderyhmä: Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: Puhtipäivät (viikonloppu) Sisältö: Henkilöstöedustajien työn ja jaksamisen tukeminen Kohderyhmä: Työsuojeluvaltuutetut ja varat, neuvottelevat luottamusmiehet ja varat ja Consultative Committee edustajat ja varat Ajankohta: syksy 2015, paikka vahvistetaan myöhemmin Svensk Träffen (uusi) Sisältö: Rahoitusalan työehtosopimus, ajankohtaiset edunvalvonta-asiat, keskeinen työlainsäädäntö Kohderyhmä: Ruotsinkieliset luottamusmiehet tai jotka toimivat ruotsinkielisellä alueella ja ruotsinkieliset liiton jäsenet Ajankohta: (2 pv, joista ensimmäinen palkallisena henkilöstöedustajille) Viimeinen ilmoittautuminen:

8 KOULUTUSOHJELMA (8) MUU KOULUTUS Yhteistoiminta yrityksissä (P) I yt-päivä, II kv-päivä Sisältö: Kotimainen ja kansainvälinen yhteistoiminta, lainsäädäntö ja käytäntö, toinen päivä painottuu kansainväliseen yhteistoimintaan Kohderyhmä: Yhteistoimintaelinten jäsenet Yhteistyö: Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vakuutusväen liiton kanssa Ajankohta: syksy 2015, paikka vahvistetaan myöhemmin Esimiehen työoikeus (Verkkokoulutus) Sisältö: Työoikeuden perusteet Kohderyhmä: Esimies- ja asiantuntijatehtävissä toimivat jäsenet Ajankohta: huhti-kesäkuu 2015 Hallitusseminaari (P) Sisältö: Työehtosopimuksen soveltaminen, paikallinen sopiminen ja jäsentoiminta Kohderyhmä: Hallituksen jäsenet Ajankohta: Viimeinen ilmoittautuminen: 13.5.

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Koulutusohjelma on hyväksytty Nousun edustajiston kokouksessa 30.11.-1.12.2015. Kuvat: Shutterstock Taitto: Johanna Maasto NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2016

Lisätiedot

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista KOULUTUSOHJELMA 2017 1 (6) KOULUTUS VUONNA 2017 - Nousu-liiton koulutus perustuu pitkälti henkilöstöedustajille suunnattuihin koulutuksiin. Osa koulutuksista on työaikana suoritettavaa yhdessä työnantajaliiton

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutusväen Liitto ovat sopineet vuoden 2012 palkalliset koulutukset. Oikeus osallistua koulutukseen määräytyy vakuutusalan

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 14.11.2014 Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2015 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ

Lisätiedot

Luottamusmiesten perusopinnot 1 ja

Luottamusmiesten perusopinnot 1 ja 1 18.11.2016 Jytyn luottamusmieskoulutus 2017 Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusten luottamusmiehille järjestettävä, Sivistystyönantajaliiton palkalliseksi hyväksymä

Lisätiedot

Yleinen järjestökoulutus:

Yleinen järjestökoulutus: Tervehdys Sinulle luottamusmies tai muuten vaan liittosi toiminnasta kiinnostunut fiksu henkilö! Olen alle listannut hieman liiton järjestämää alkuvuoden 2018 koulutusta; listasta löytyy ihan varmasti

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 19.10.2018 Terveyspalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2019 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 4 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki sopimusalat,

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2011, sovittu 14.10.2010

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2011, sovittu 14.10.2010 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2011, sovittu 14.10.2010 Vakuutusväen Liitto ja Finanssialan keskusliitto ovat sopineet vakuutusalan palkalliset koulutukset vuodelle 2011. Palkallisuus määräytyy

Lisätiedot

AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019

AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019 AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019 Koulutusohjelma on suunniteltu niin, että tietyn nimiset koulutukset ovat sisällöllisesti samanlaisia ja siten toisilleen vaihtoehtoisia. Luottamushenkilöiden

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 11.11.2013

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 11.11.2013 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2014 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 20.01. 22.01. Rakennusliitto 1. jakso (Tampere,

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 27.11.2017 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2018 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki

Lisätiedot

TSN:n luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät

TSN:n luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Ammattiyhdistyskoulutukset sosiaalipalvelualalla 2014 Ohessa ovat palkanmaksun piiriin hyväksytyt ammattiyhdistyskurssit, joista on sovittu sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen allekirjoittajajärjestöjen

Lisätiedot

Luottamusmieskurssit. Seurakunnille

Luottamusmieskurssit. Seurakunnille YLEISKIRJE A 6/2016 1 (6) 28.11.2016 Seurakunnille Sisältää: Luottamusmieskurssit Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä luetellut luottamusmieskurssit Kirkon luottamusmiessopimuksen

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin aktiivien kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin aktiivien kuuluva koulutus vuonna JHL Sosiaalialan Työnantajat ry:n 4.11.2011 hyväksymä koulutus Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin aktiivien kuuluva koulutus vuonna 2012 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA

Lisätiedot

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 26.11.2009 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 2 kpl - Luottamusmieskurssi

Lisätiedot

28.11.2012 Yleiskirjeen 16/2012 liite 4

28.11.2012 Yleiskirjeen 16/2012 liite 4 Kunta-alan Unioni/ JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2013 KUNTASEKTORIN SOPIMUSKOULUTUS VUONNA 2013 LUOTTAMUSMIESKOULUTUS 14.01. 18.01. Raasepori Edunvalvonnan

Lisätiedot

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2 Luottamusmieskoulutus Johdantokurssit 18.1. - 22.1. JHL-opisto, Helsinki Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 30.5. - 3.6. JHL-opisto, Helsinki Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv

Lisätiedot

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle.

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. AMMATTILIITTO PRON KOULUTUKSET 2018 LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUS Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. Työsuojeluinfo Kohderyhmä: uudet työsuojeluvaltuutetut ja varavaltuutetut

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 6.11.2015

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 6.11.2015 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2016 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 01.02. 05.02. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto

Lisätiedot

Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5

Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5 AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2016 Sivu 1 (5) AY- JA TYÖSUOJELUVALTUUTETTUJEN KOULUTUS 2016 Viestintäalan toimihenkilöt ja tekniset toimihenkilöt Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus

Lisätiedot

AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) VIESTINNÄN KESKUSLIITTO. Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5

AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) VIESTINNÄN KESKUSLIITTO. Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5 AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) AY- JA TYÖSUOJELUVALTUUTETTUJEN KOULUTUS 2017 Viestintäalan toimihenkilöt ja tekniset toimihenkilöt Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus

Lisätiedot

1. Luottamusmieskurssit

1. Luottamusmieskurssit YLEISKIRJE A 1/2010 21.1.2010 Seurakunnille Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2009 1. Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 5

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 5 Jyty ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus 18.12.2008 1 (8) Jyty 20. 21.1. Tampere LM-teemakurssi, KVTES maatalousala Jyty 22. 23.1. Tampere LM-teemakurssi, neuvottelutaito Jyty

Lisätiedot

Yksityisen terveyspalvelualan ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2014. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 13.11.2013

Yksityisen terveyspalvelualan ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2014. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 13.11.2013 13.11.2013 Yksityisen terveyspalvelualan ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2014 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 1.-2.4. Yksityissektorin neuvottelupäivät Super 13.-14.11.

Lisätiedot

KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto)

KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto) KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto) Luottamusmieskoulutus JHL " 16.-20.1. KarjaaL Luottamusmiestiedon peruskurssi, 5

Lisätiedot

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2012

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2012 18.11.2011 TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2012 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 20.-21.3. Yksityisen sektorin neuvottelupäivät

Lisätiedot

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry Ay-koulutustilaisuudet vuonna 2010

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry Ay-koulutustilaisuudet vuonna 2010 9.12.2009 1 (13) Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry Ay-koulutustilaisuudet vuonna 2010 Kuntasektorin sopimuskoulutus vuonna 2010 JHL ry Luottamusmieskoulutus 2010 JHL 11. 13.1.2010 Raasepori

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 20.11.2014

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 20.11.2014 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK - SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2015 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 26.01. 30.01. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto

Lisätiedot

1. Luottamusmieskurssit

1. Luottamusmieskurssit YLEISKIRJE A 1/2009 8.1.2009 Seurakunnille Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2008 1. Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 21.11.2016 tarkistettu ja korjattu Yksityisen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2017 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit,

Lisätiedot

TYÖPAIKKOJEN JA AMMATTIOSASTOJEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN KOULUTUSKYSELY

TYÖPAIKKOJEN JA AMMATTIOSASTOJEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN KOULUTUSKYSELY TYÖPAIKKOJEN JA AMMATTIOSASTOJEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN KOULUTUSKYSELY SEL:n valtakunnallinen pääluottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja ammattiosastojen puheenjohtajien tapaaminen 20.10.2017 Lea Väänänen

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 15.11.2010

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 15.11.2010 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2011 Luottamusmiesten peruskurssi (5 pv, 3 pv, 3+2 pv) 1. 24.01. 28.01. Auto- ja Kuljetusalan

Lisätiedot

Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät 1 pv

Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät 1 pv Koulutus 2016 VML:n järjestämät koulutukset Puheenjohtajapäivät 2 pv Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuspäivät 2 pv Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät

Lisätiedot

TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2004

TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2004 YLEISKIRJEEN 27/2003 LIITE 6 1 (5) TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2004 Luottamusmieskoulutus Tehy 15.-19.3. Aktiivi-Instituutti Luottamusmiesten peruskurssi

Lisätiedot

Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus neuvottelutulos

Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus neuvottelutulos Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus 2018-2020 neuvottelutulos 13.2.2018 JHL:n edustajisto/hallitus 15.2.2018 Riitta Rautiainen Tätä työehtosopimusta sovelletaan Avaintyönantajat AVAINTA ry:n jäsenyhteisöjen

Lisätiedot

17.12.2010. JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS JHL ry 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi, 5 pv

17.12.2010. JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS JHL ry 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi, 5 pv 1 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011 KUNTASEKTORIN SOPIMUSKOULUTUS VUONNA 2011 JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2017 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 30.01.-03.02. Paperiliitto 2. 30.01.-03.02.

Lisätiedot

Luottamusmieskurssit. Seurakunnille

Luottamusmieskurssit. Seurakunnille YLEISKIRJE A 18/2014 1 (6) 19.12.2014 Seurakunnille Sisältää: Luottamusmieskurssit Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä luetellut luottamusmieskurssit Kirkon luottamusmiessopimuksen

Lisätiedot

YHL:n koulutukset henkilöstön edustajille vuonna 2019

YHL:n koulutukset henkilöstön edustajille vuonna 2019 YHL:n koulutukset henkilöstön edustajille vuonna 2019 Kurssi Ajankohta Paikka Sisältö Kohderyhmä HUOM Luottamusmieskurssivarauksia 2 kpl 1-2 pv (helmi/avoin) Avoin Ajankohtaista työlainsäädäntö ja työehtosopimusaiheita,

Lisätiedot

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä.

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä. 22.11.2007 LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2008 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto VKL ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty seuraavat

Lisätiedot

TSN koulutus 2015 /Yksityinen terveyspalveluala. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 26.11.2014 Neuvottelutulos

TSN koulutus 2015 /Yksityinen terveyspalveluala. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 26.11.2014 Neuvottelutulos 26.11.2014 Neuvottelutulos TSN koulutus 2015 /Yksityinen terveyspalveluala PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 24.-25.3. Yksityissektorin neuvottelupäivät Super 12.-13.11.

Lisätiedot

KT 3.12.2014 Yleiskirjeen 14/2014 liite 2

KT 3.12.2014 Yleiskirjeen 14/2014 liite 2 Luottamusmieskoulutus Johdantokurssit /JHL ry 12.1. - 16.1. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv /JHL ry 1.6. - 5.6. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv /JHL ry 23.3. - 25.3. Edunvalvonnan

Lisätiedot

Luottamusmieskoulutukset EVL-kirkon luottamusmiehille vuonna 2019

Luottamusmieskoulutukset EVL-kirkon luottamusmiehille vuonna 2019 Luottamusmieskoulutukset EVL-kirkon luottamusmiehille vuonna 2019 Liiton omat Luottamusmiesten neuvottelupäivät 24.-25.1.2019 Helsingissä Koulutus uusille luottamusmiehille 7.-8.2.2019 Helsingissä (Hotelli

Lisätiedot

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2013. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 22.10.

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2013. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 22.10. 22.10.2012 TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2013 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 19.-20.3. Yksityisen sektorin neuvottelupäivät

Lisätiedot

YLEISKIRJE A 1/ Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2010

YLEISKIRJE A 1/ Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2010 YLEISKIRJE A 1/2011 10.1.2011 Seurakunnille Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2010 Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 2 1 (14)

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 2 1 (14) KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 2 1 (14) Luottamusmieskoulutus 16.1. 20.1. 20.3. 22.3. 18.9. 20.9. 13.11. 15.11. 11.12. 13.12. 23.1. 27.1. 6.3. 10.3. 15.5. 19.5. 25.9. 29.9. 20.11. 24.11. 13.2. 17.2. 8.5.

Lisätiedot

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutusten myöntämisperiaatteet

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutusten myöntämisperiaatteet Yhteistyötoimikunta 5 30.01.2018 Henkilöstöjaosto 9 13.03.2018 Henkilöstöjaosto 17 26.04.2018 yhttmk Pääsopijajärjestöjen ja KT:n virka ja työehtosopimus ammattiyhdistyskoulutuksesta edellyttää ( 8), että

Lisätiedot

Tehy ry KUNTASEKTORIN AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2014 11.11.2013

Tehy ry KUNTASEKTORIN AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2014 11.11.2013 Luottamusmieskoulutus Tehy Helsinki 12.-14.2. Luottamusmiesten perusopinnot 1-jakso (1/14) Tehy Helsinki 24.-26.3. Luottamusmiesten perusopinnot 2-jakso (1/14) Tehy Vantaa 22.-24.9. Luottamusmiesten perusopinnot

Lisätiedot

TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2004

TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2004 TFO rf:s fackkurser 2004 BILAGA 6 TILL CIRKULÄR 27/2003 1 (5) TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2004 Luottamusmieskoulutus Tehy 15.-19.3. Aktiivi-Instituutti Luottamusmiesten

Lisätiedot

JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011

JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011 1 (8) JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011 Luottamusmieskoulutus Jyty ry 19. 20.1. Kuopio Luottamusmiesten perusopinnot I Jyty ry 26. 27.1. Jyväskylä LM teemakurssi, KVTES maatalousala Jyty ry

Lisätiedot

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7)

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) LUOTTAMUSMIES- KOULUTUS 18. 19.1. Kuopio LM-perusopinnot 1 18.1. Kunnan toiminta, talous ja tietosuoja verkkokurssi 15.2. Verkkokurssi 26.

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT Luottamusmiesten perusopinnot on suunnattu ensisijaisesti vasta valituille luottamusmiehille. Koulutus soveltuu myös pidempään tehtävässä toimineelle luottamusmiehelle, joka

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT Teknologiateollisuus ry Tietotekniikan palvelualan koulutustarjonta 2015 Tietoalan toimihenkilöt ry Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT Luottamusmiesten perusopinnot on suunnattu

Lisätiedot

2012 ASKELia OSAAMISEEN

2012 ASKELia OSAAMISEEN 2012 ASKELia OSAAMISEEN ASKELia OSAAMISEEN Jyty tarjoaa vuonna 2012 monipuolista ja laadukasta koulutusta kaikille jäsenilleen. Hyvä ja tehokas edunvalvonta edellyttää monipuolista osaamista ja ajankohtaista

Lisätiedot

1. Luottamusmieskurssit

1. Luottamusmieskurssit YLEISKIRJE A 1/2012 9.1.2012 Seurakunnille Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2011 1. Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä

Lisätiedot

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7)

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) LUOTTA- MUSMIES- Jyty ry 18. 19.1. Kuopio LM-perusopinnot 1 Jyty ry 18.1. 15.2. Verkkokurssi Kunnan toiminta, talous ja tietosuoja verkkokurssi

Lisätiedot

Förtroendemannakurser

Förtroendemannakurser CIRKULÄR A 6/2016 1 (6) 28.11.2016 Till församlingarna Innehåll: Förtroendemannakurser Förtroendemannakurser Kyrkans arbetsmarknadsverk har godkänt de nedan nämnda kurserna som utbildning för förtroendemän

Lisätiedot

Järjestäjä Kurssi Aika Paikka JHL ry Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi (5 pv)

Järjestäjä Kurssi Aika Paikka JHL ry Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi (5 pv) YLEISKIRJE A 2/2014 1 (7) 20.1.2014 Seurakunnille Sisältää: Luottamusmieskurssit Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä luetellut luottamusmieskurssit Kirkon luottamusmiessopimuksen

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13)

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13) KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13) EK - SAK -KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2010 Luottamusmiesten peruskurssi (5 päivää ja 3 päivää) 1. 25.01. 29.01. Yleinen 2. 01.02. 05.02. Kemianliitto

Lisätiedot

Järjestäjä Kurssi Aika Paikka

Järjestäjä Kurssi Aika Paikka YLEISKIRJE A 8/2014 1 (5) 27.11.2015 Seurakunnille Sisältää: Luottamusmieskurssit Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä luetellut luottamusmieskurssit Kirkon luottamusmiessopimuksen

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 4. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 4. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 18.12.2008 1 (10) Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus 12. 16.1. Raasepori johdantokurssi, 5 pv 25. 29.5. Raasepori johdantokurssi, 5

Lisätiedot

1. Luottamusmieskurssit

1. Luottamusmieskurssit YLEISKIRJE A 2/2008 25.1.2008 Seurakunnille Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimus 2007-2009 -kirjan tilaaminen 3. Vuosilomalain muutos 4. Työsopimuslain ja työsuojelun

Lisätiedot

Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto r.y.:n sekä Metsäteollisuus ry:n ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välillä hyväksytyt kurssit vuonna 2019

Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto r.y.:n sekä Metsäteollisuus ry:n ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välillä hyväksytyt kurssit vuonna 2019 Metsäteollisuus ry TIEDOTE Paperiliitto r.y. Sähköalojen ammattiliitto ry 8.11.2018 Metsäteollisuus ry:n ja Paperiliitto r.y.:n sekä Metsäteollisuus ry:n ja Sähköalojen ammattiliitto ry:n välillä hyväksytyt

Lisätiedot

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2 Luottamusmieskoulutus Johdantokurssit 18.1. - 22.1. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 30.5. - 3.6. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 21.3. - 23.3. 22.8. - 24.8. 10.10. - 12.10.

Lisätiedot

1. Förtroendemannakurser

1. Förtroendemannakurser CIRKULÄR A 1/2010 21.1.2010 Till församlingarna Innehåll: 1. Förtroendemannakurser 2. Kyrkans arbetsmarknadsverks cirkulär 2009 1. Förtroendemannakurser Kyrkans arbetsmarknadsverk har godkänt de nedan

Lisätiedot

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus Koulutussopimus 2009

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus Koulutussopimus 2009 Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus 1.10.2007 30.4.2010 Koulutussopimus 2009 Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdyttäminen I, 2 pv (09. 10.02.2009, 11. 12.05.2009, 21. 22.09.2009)

Lisätiedot

28.11.2013 Yleiskirjeen 18/2013 liite 4

28.11.2013 Yleiskirjeen 18/2013 liite 4 Kunta-alan Unioni 13.1. 17.1. JHL-opisto, 24.3. 26.3. JHL-opisto, 2.6. 4.6. JHL-opisto, 25.8. 27.8. JHL-opisto, 8.12. 10.12. JHL-opisto, 27.1. 31.1. JHL-opisto, 3.3. 7.3. JHL-opisto, 7.4. 11.4. JHL-opisto,

Lisätiedot

Rautatiealan työehtosopimus. Palta/ JHL Työnantajan tuen piirissä olevat kurssit 201. Helsinki 31.10.201 Timo Koskinen Henkilöstöjohtaja VR Yhtymä oy Hannu Mattila sopimustoimitsija JHL ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL

Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL 18.11.2016 Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIEHET JA TYÖSUOJELUVALTUUTETUT - KOULUTUSTARJONTA 2008

LUOTTAMUSMIEHET JA TYÖSUOJELUVALTUUTETUT - KOULUTUSTARJONTA 2008 LUOTTAMUSMIEHET JA TYÖSUOJELUVALTUUTETUT - KOULUTUSTARJONTA 2008 1 ERTOn perehdyttämiskoulutus henkilöstön edustajalle 1.1 Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdyttäminen I 11. 12.2. ja 15.

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 6

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 6 18.12.2008 1 (5) Super ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus SuPer ry 19. 23.1.2009 Oulu SuPer ry 9. 13.2.2009 Kuopio SuPer ry 16. 20.3.2009 Tampere SuPer ry 11. 15.5.2009 Helsinki

Lisätiedot

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3.

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3. JYTT ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 JYTT ry toimii jäsentensä ammatillisten, taloudellisten, sosiaalisten, koulutuksellisten ja oikeudellisten etujen puolesta. Osaston toiminnan tavoitteena on inhimillinen

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5)

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) Luottamusmieskoulutus SuPer ry 13. 17.3.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 1. opintojakso SuPer ry 13. 17.2.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 2. opintojakso SuPer

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5)

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) Luottamusmieskoulutus SuPer ry 13. 17.3.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 1. opintojakso SuPer ry 13. 17.2.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 2. opintojakso SuPer

Lisätiedot

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007 1 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007 Luottamusmieskoulutus 22.1. 26.1.2007 KarjaaL Edunvalvonnan johdantokurssi, 5 12.2. 14.2.2007 Karjaa Edunvalvonnan johdantokurssi,

Lisätiedot

KOULUTUS JYTYSSÄ 2016 OPPIMISEN OSUMIA

KOULUTUS JYTYSSÄ 2016 OPPIMISEN OSUMIA KOULUTUS JYTYSSÄ 2016 OPPIMISEN OSUMIA 1 SISÄLTÖ KOULUTUSVUOSI 2016 AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT...6 YHTEISTYÖJÄSENYHDISTYKSIEN AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT...6 ALUEIDEN VIIKONLOPPUKURSSIT... 7 LUOTTAMUSMIESTEN

Lisätiedot

EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2015. Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) Kiljavan opisto

EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2015. Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) Kiljavan opisto EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2015 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 26.01.-30.01. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto 2. 02.02.-06.02. Suomen

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC AMMATTILIITTO NOUSU TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikan aktiiveille 2017 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE JA RAKENNE Kaikki

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2019

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2019 14.11.2018 Neuvottelutulos Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2019 PAIKKA Luottamusmiesten peruskoulutus Neuvottelupäivät KURSSI SuPer 13.-14.3. Yksityissektorin neuvottelupäivät SuPer

Lisätiedot

PAIKALLINEN SOPIMINEN SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA. SAK:n luottamushenkilöpaneeli, huhtikuu 2018 N=993

PAIKALLINEN SOPIMINEN SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA. SAK:n luottamushenkilöpaneeli, huhtikuu 2018 N=993 PAIKALLINEN SOPIMINEN SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:n luottamushenkilöpaneeli, huhtikuu 2018 N=993 Yhteenvetoa Paikallinen sopiminen on lisääntynyt SAK:laisilla työpaikoilla. 64 prosenttia luottamushenkilöistä

Lisätiedot

KOULUTUS JYTYSSÄ 2015 WWWJYTYLIITTOFI

KOULUTUS JYTYSSÄ 2015 WWWJYTYLIITTOFI KOULUTUS JYTYSSÄ 2015 WWWJYTYLIITTOFI KEHITÄ OSAAMISTASI! SISÄLTÖ AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT...6 JÄRJESTÖ- JA YHDISTYSTOIMINTA...6 ALUEIDEN VIIKONLOPPUKURSSIT... 7 LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT...10 LUOTTAMUSMIESTEN

Lisätiedot

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö.

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö. LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2009 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty oheisen liitteen

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi

Työsuojelun peruskurssi Työsuojelun peruskurssi 1. 5.2.2016, Oulu Työsuojelun peruskurssi antaa osallistujalle perustiedot työterveyden ja turvallisuuden eri aihealueista sekä työturvallisuustoiminnan toteuttamisesta työpaikalla.

Lisätiedot

Kurssi Ajankohta Sisältö Kohderyhmä Ajankohtaista työlainsäädäntö Luottamusmieskurssi 1 pv. lm, tsv, varat (ei mahd. toteudu) läpikäyntejä

Kurssi Ajankohta Sisältö Kohderyhmä Ajankohtaista työlainsäädäntö Luottamusmieskurssi 1 pv. lm, tsv, varat (ei mahd. toteudu) läpikäyntejä LIITTO Kurssi Ajankohta Sisältö Kohderyhmä Ajankohtaista työlainsäädäntö Luottamusmieskurssi 1 pv ja työehtosopimusaiheita, -varauksia 2 kpl lm, tsv, varat (kevät/syksy) luottamusmiestapausten (ei mahd.

Lisätiedot

Työehtosopimus yliopistoissa

Työehtosopimus yliopistoissa Työehtosopimus yliopistoissa Voimassa 1.3.2010 29.2.2012 Voidaan irtisanoa päättymään 28.2.2011, jos vuoden 2011 palkankorotuksista ei päästä sopimukseen. Tämän jälkeen jatkuu vuoden kerrallaan, ellei

Lisätiedot

KURSSILUETTELO 1 21.10.2015 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2016

KURSSILUETTELO 1 21.10.2015 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2016 KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KILJAVAN OPISTON KURSSIT VUONNA 2016 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 01.02.-05.02. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto 2. 01.02.-05.02.

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2016. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 28.10.2015 Neuvottelutulos

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2016. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 28.10.2015 Neuvottelutulos 28.10.2015 Neuvottelutulos Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2016 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät SuPer 5.-6.4. Yksityissektorin neuvottelupäivät SuPer

Lisätiedot

TYÖEHTOSOPIMUS INFO. Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä

TYÖEHTOSOPIMUS INFO. Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä TYÖEHTOSOPIMUS INFO Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä SISÄLTÖ: Mikä on työehtosopimus Työehtosopimuksen sitovuus Työehtosopimusneuvottelut

Lisätiedot

Förtroendemannakurser

Förtroendemannakurser CIRKULÄR A2/2014 1 (7) 20.1.2014 Till församlingarna Innehåll: Förtroendemannakurser Förtroendemannakurser Kyrkans arbetsmarknadsverk har godkänt de nedan nämnda kurserna som utbildning för förtroendemän

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2017 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 30.01.-03.02. Paperiliitto 2. 30.01.-03.02.

Lisätiedot

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 Ota talteen! Runsaasti työelämän kehittämiseen, edunvalvontaan ja erilaisia harrastustoimintaan liittyviä koulutuksia. Ilmoittaudu heti! KILJAVAN OPISTON KURSSIT 2015

Lisätiedot

Helsingin hengessä - sopua ja sovittelua työyhteisön arkeen

Helsingin hengessä - sopua ja sovittelua työyhteisön arkeen Helsingin hengessä - sopua ja sovittelua työyhteisön arkeen 1 Tarve yhteiselle toimintaohjeelle Kaupungin työyhteisöt ovat hyvin toimivia. Kaikilla työpaikoilla esiintyy kuitenkin näkemyseroja ja ristiriitoja.

Lisätiedot

Yhteistyöllä vahva liitto

Yhteistyöllä vahva liitto Yhteistyöllä vahva liitto Vaaliohjelma 2012 Yhteistyöllä vahva liitto Metallin yhteistyön vaaliliiton toiminnan perustana ovat työväenliikkeen keskeiset arvot: vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja suvaitsevaisuus.

Lisätiedot

Henkilöstön edustajien perusopinnot ja neuvottelupäivät 2013 Tietotekniikan palveluala. Tietoalan toimihenkilöt ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry

Henkilöstön edustajien perusopinnot ja neuvottelupäivät 2013 Tietotekniikan palveluala. Tietoalan toimihenkilöt ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Henkilöstön edustajien perusopinnot ja neuvottelupäivät 2013 Tietotekniikan palveluala Tietoalan toimihenkilöt ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Sisällysluettelo Henkilöstön edustajien koulutus... 2 LUOTTAMUSMIESTEN

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Neuvottelutulos

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Neuvottelutulos 7.11.2016 Neuvottelutulos Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2017 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät SuPer 29.-30.3. Yksityissektorin neuvottelupäivät

Lisätiedot

Oppimisvaikeudet pohjoismaisilla työpaikoilla kyselyn tuloksia

Oppimisvaikeudet pohjoismaisilla työpaikoilla kyselyn tuloksia Oppimisvaikeudet pohjoismaisilla työpaikoilla kyselyn tuloksia Tutkija Jouni Puumalainen 20.01.2015 27.1.2015 1 Selvityksen toteuttaminen - Sähköinen kysely - Neljässä maassa: Suomi, Norja, Ruotsi, Islanti

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13)

KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13) KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13) Luottamusmieskoulutus Vantaa 24. 26.1. Luottamusmiesten perusopinnot, 3. jakso (4/2016) Vantaa 13. 15.2. Luottamusmiesten perusopinnot, 1. jakso (1/2017) Helsinki

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT Luottamusmiesten perusopinnot on suunnattu ensisijaisesti vasta valituille luottamusmiehille. Koulutus soveltuu myös pidempään tehtävässä toimineelle luottamusmiehelle, joka

Lisätiedot

Khall liite nro 3. TYÖHYVINVOINTISUUNNITELMA Padasjoen kunta Kunnanhallitus

Khall liite nro 3. TYÖHYVINVOINTISUUNNITELMA Padasjoen kunta Kunnanhallitus Khall. 07.05.2018 78 liite nro 3. TYÖHYVINVOINTISUUNNITELMA Padasjoen kunta Kunnanhallitus 7.5.2018 Khall. 07.05.2018 78 liite nro 3. JOHDANTO Työhyvinvoinnin edistäminen on olennainen osa tuloksellista

Lisätiedot