TOIMINTAKERTOMUS 2008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 2008"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS 2008

2 JOHDANTO 1. TOIMINTAYMPÄRISTÖ 1.1. Yleinen talouskehitys Vuoden 2007 aikana jatkunut Suomen kansantalouden voimakas kasvu alkoi taittua selvästi jo vuoden 2008 alkupuolella. Yhdysvalloista alkanut rahoitusmarkkinoiden myllerrys ulotti vaikutuksensa koko kansainväliseen talouteen ja johti siihen, että maailmantalous sukelsi syksyllä syvään taantumaan. Nopealla aikataululla eri puolilla maailmaa valmisteltujen elvytystoimenpiteiden vaikutukset näkynevät aikaisintaan vuoden 2009 lopulla. Vaikka vuositasolla tarkasteltuna Suomen bruttokansantuote kasvoikin ennakkotietojen mukaan 0,9 %, vuoden 2008 kahdella viimeisellä vuosineljänneksellä kokonaistuotanto laski edelliseen neljännekseen verrattuna, mistä on ennustettavissa laskevaa kehitystä vuodelle Vuoden 2008 bruttokansantuotteen muutos on heikoin kasvulukema vuoden 1993 jälkeen. Myös euroalueella BKT:n kehityksessä näkyivät kansainvälisen rahoituskriisin vaikutukset ja syksyllä alkaneen taantuman seurauksena euroalueen BKT:n kasvu jäi vuositasolla 0,6 prosenttiin. Talouskehityksen kääntyminen lasku-uralle ei vuoden aikana ennättänyt näkyä vielä työttömyysluvuissa. Keskimääräinen työttömyysaste Suomessa oli 6,4 % (edellisvuonna 6,9 %). Vuoden lopussa työttömiä oli eli 6,1 % työvoimasta. Määrällistä kasvua edellisestä vuodesta oli työtöntä. Keskimääräinen työllisyysaste oli 69,5 % Inflaatiovauhti nopeutui edelleen edellisvuodesta. Hintojen nousu oli Suomessa vuositasolla keskimäärin 4,1 %. Joulukuussa kuluttajahinnat olivat 3,5 prosenttia korkeammalla kuin vuoden 2007 joulukuussa. Hintojen noususta suuri osa selittyy elintarvikkeiden hintojen kallistumisella. Euroalueen inflaatio jäi myös vuonna 2008 kotimaisen hintakehityksen alapuolelle ja oli 3,3 %. Sekä euroalueen että kotimaisen inflaation oletetaan laskevan selvästi vuonna Työmarkkinoilla olivat voimassa vuoden 2007 aikana neuvotellut liittokohtaiset sopimukset, joissa oli suurta vaihtelua sekä kustannustasoissa että sopimusten kestossa. Rahoitusalalla oli voimassa voimaan tullut työehtosopimus. Sopimuksen uutuutena oli palkkakeskustelumalli, jonka sovellutuksista käydyt neuvottelut saatiin päätökseen vuoden alkupuolella. Ensimmäiset palkkakeskustelut käytiin syksyllä Sopimus on voimassa saakka kuitenkin siten, että sopimus on irtisanottavissa päättyväksi Työehtosopimuksella sovitut vuoteen 2008 kohdistuvat korotukset maksettiin yleiskorotuksena 3,3 % ja palkkakeskustelun perusteella 1,55 %. Vuosien 2009 ja 2010 korotuksista sovitaan mennessä. 1 (19)

3 1.2. Nordea Nordealle vuosi 2008 oli taloudellisesti hyvä. Nordea jatkoi vuonna 2008 strategian mukaista orgaanisen kasvun toimintamallia. Edellisenä vuonna alkanut ns. finanssikriisi vaikutti kuitenkin tulokseen huonontavasti ja erityisesti loppuvuonna luottotappiot nousivat, vaikuttaen negatiivisesti tulokseen. Vertailuryhmässä Nordean osakkeen kehitys oli vertailuryhmän parhaiden joukossa. Finanssikriisin ja tulevaisuuden vaikean ennustettavuuden vuoksi Nordea muutti loppuvuonna taloudellisia tavoitteitaan. Aikaisemmin tavoitteena ollut riskipainotteisen tuloksen kaksinkertaistamisen seitsemässä vuodessa muutettiin toteutettavaksi yhdeksässä vuodessa. Nordea myös asetti itselleen kriisin aikaisen middle of the road asemoinnin, joka tarkoittaa nimensä mukaisesti mahdollisimman neutraalia liiketoiminnan toteuttamista. Voimakkaisiin vähennyksiin liiketoiminnassa ei haluta ryhtyä, ei myöskään sen kasvattamiseen. Nordea haluaa toteuttaa liiketoimintaa nykyisen asiakaskunnan kanssa, valikoiden uusia asiakasmahdollisuuksia. Nordeassa työskenteli vuoden 2008 lopussa noin henkeä (henkilötyövuosia), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli noin henkeä. Kasvua tapahtui erityisesti Ruotsissa, jossa Nordea osti SKS:n (Svensk Kassaservice) ja Puolassa, jossa Nordea toteutti ns. turboplan:a (voimakas konttorimäärän kasvatus). Suomessa Nordean henkilöstömäärä kasvoi noin 350 hengellä. Kokonaishenkilömäärä emoyhtiössä oli vuoden lopussa runsaat henkilöä, joka henkilötyövuosiksi muunnettuna vastaa runsasta henkilöä. 2. STRATEGINEN TOIMINTA Strateginen tavoite Nousu harjoittaa rakentavaa ja avointa toimintapolitiikkaa, joka luo selkeät pelisäännöt ja reunaehdot tehokkaalle ja tulokselliselle toiminnalle Toiminta 1. Eettisten normien, arvojen ja menestystekijöiden ajankohtaisuus Nousu asetti keväällä 2008 työryhmän miettimään ja toteuttamaan Nousulle arvojen, mission ja vision ajantasaistamista. Työryhmään kuuluivat Jaana Kylander, Sari Lammasniemi, Johanna Maasto, Petja Sinijoki ja Kristiina Widenius. Työryhmän työn tuloksena hyväksyttiin yhdistyksen kokouksessa Nousulle uudet visio, missio ja arvot. Eettisten normien laatimista jatkettiin. Visio Rakennamme jäsenistöllemme oikeudenmukaista ja tasa-arvoista Nordeaa Missio Etsimme tavoitteellisesti kestäviä ratkaisuja kotimaassa ja kansainvälisesti Olemme edunvalvonnan asiantuntija ja asiantuntijoiden edustaja Arvot Sisu ja Reilu meininki 2(19)

4 2. Strategiaprosessin toteuttaminen Strategisen tavoitteen mukaisesti Nousun hallintorakennetta uudistettiin sääntömuutoksella vastaamaan taloudellisia ja toiminnallisia tavoitteita. Yhdistyksen hallintoelimien vallanjakoa muutettiin siten, että yhdistyksen kokoukselta valtaa siirrettiin edustajistolle. Yhdistyksen toimikautta pidennettiin kahdesta vuodesta kolmeen vuoteen. Yhdistyksen kokous hyväksyi muutokset yksimielisesti syksyllä Hallituksen alaisten toimikuntien rakenne ja miehitys muutettiin vastaamaan käytännön tarpeita. 3. Strategia, josta on johdettu selkeät tavoitteet ja teot, joilla päämäärä (visio ja missio) saavutetaan Nousu jatkoi johdonmukaista strategialähtöistä toimintamallia, jossa todellisuudesta lähtevistä tavoitteista ja teoista tehdään toimintasuunnitelma, jolla on mahdollista toteuttaa missio ja visio. 4. Toimivat neuvottelu- ja sopimusjärjestelmät Jatkoimme neuvottelu- ja sopimusjärjestelmien kehittämistä (kts. edunvalvonta) 5. Ammattitaitoiset ay-toimijat Nousu toteuttaa toimintaansa luottamusmies- ja työsuojeluverkoston, hallintoelinten toimijoiden sekä päätoimisten ay-toimijoiden kautta. On tärkeää että toimijoita on määrällisesti sekä laadullisesti tarpeellinen määrä, jotta toimintasuunnitelman tavoitteet voidaan saavuttaa. Yhdistys neuvotteli ja valvoi vuonna 2008, että luottamusmies- ja työsuojeluorganisaatio on aukoton, ja että sen toimijoilla on tarpeellinen ammattitaito ja resurssit. Tavoitteita ei kaikilta osin ole pystytty toteuttamaan. Päätoimisia resursseja Nousulla on tällä hetkellä kuusi kappaletta yhdistyksessä, liiton puolella kaksi, joista uusi vuonna 2008 valittu edunvalvontavastaava tuleville vuosille on Nousun entinen varapuheenjohtaja Johanna Maasto edeltäjänsä Heikki Åken eläköityessä vuonna Hallintoelimien toimijoiden osalta Nousu sai kohtuullisesti neuvoteltua tarvittavat vapautukset ja muut toiminnalliset edellytykset. 6. Toimiva ammattiosasto- ja työpaikkatoiminta Uutta työpaikkatoimintamallin toteutusta jatkettiin. 7. Kattavat verkostot Nousulla on kattavat vaikuttamisverkostot sekä pankissa, liitossa että pohjoismaissa. 8. Jaksamisen tukeminen Jaksamisen tukemista toteutetaan Nousun työhyvinvointiryhmässä. 9. Selkeä ja aukoton päätöksentekojärjestelmä Valvomme ja teemme tarvittavia muutoksia, jotta päätöksentekojärjestelmä on selkeä ja aukoton. Erityinen painopiste vuonna 2008 oli vallan ja tiedon hajauttaminen, jotta Nousu ei olisi niin riippuvainen avainhenkilöistä, joita ovat yhdistyksen puheenjohtaja ja pankin pääluottamusmies. Vallan ja tiedon delegointi toteutui kohtuullisessa määrin. 3 (19)

5 10. Toimiva seuranta- ja palkitsemisjärjestelmä Yhdistyksellä oli sen resursseihin nähden kohtuulliset seuranta- ja palkitsemisjärjestelmät. 11. Riskienhallintajärjestelmä Yhdistyksellä ei ollut resursseja toteuttaa. 12. Laadunvarmistus Tapahtui yhdistyksen edunvalvontavastaavien ja strategiatoimikunnan toimesta. 13. Operatiivisen johtamisjärjestelmän kuvaus Yhdistyksellä on ajantasainen ja toimiva johtamisjärjestelmä. 3. EDUNVALVONTA 3.1. Kotimaan edunvalvonta Strateginen tavoite Toteutamme jäseniä palvelevaa tavoitteellista, tuloksellista ja rakentavaa neuvottelutoimintaa, joka kattaa kaikki organisaatiotasot Toiminta Luottamusmiehiä Nousulla oli toimintavuoden aikana 252, neuvottelevia luottamusmiehiä 41 ja työsuojeluvaltuutettuja 31. Pääluottamusmiehinä toimivat Paula Hopponen ja varana Kari Ahola (Nordea Pankki Suomi Oyj), Jaana Kylander ja varana Nina Puha (Nordea Rahoitus Oy) sekä Esko Hellsten (Fidenta Oy). Kotimaan edunvalvontatoimikunnassa valmistellaan ja seurataan neuvoteltavia asioita. Pankin puolella pankkitason neuvottelut tapahtuvat pääasiassa neuvotteluryhmässä, johon kuuluvat pääluottamusmiehet Paula Hopponen ja varapääluottamusmies Kari Ahola. Työnantajan edustajina ryhmässä olivat HR Service Finlandin johtaja Liisa Fågel ja elokuun alkuun saakka Jesper Eiskonen, jonka jälkeen toisena edustajana oli väliaikaisesti HR yksikön Suomen johtaja Janne Siven. Lokakuusta lähtien toisena edustajana toimi HR asiantuntija Katriina Landemaine. Pääluottamustiedotteita lähti vuoden aikana kolme kappaletta, ja muita tiedotteita luottamusmiesjakelulla 12 kappaletta sekä neuvottelevien luottamusmiesten jakelulla 11 kappaletta. Neuvottelevat luottamusmiehet kutsuttiin koolle vuoden aikana kolme kertaa pääkaupunkiseudulle. Alkuvuoden aikana neuvottelujen sisältö painottui vahvasti Norden palkkausjärjestelmästä sopimiseen. Pankkitason työryhmissä avattiin konttoriverkostossa yleisimmin käytössä oleviin tehtäväkuvauksiin liittyvät suoritusarviointikriteerit. Muissa yksiköissä avaukset tehtiin paikallisesti. 4(19)

6 Vuoden aikana järjestetyt koulutustilaisuudet painottuivat uuden palkkausjärjestelmän tilaisuuksiin yhdessä työnantajan kanssa. Keväällä järjestettiin viisi kaksipäiväistä palkkakoulutustilaisuutta seuraavasti: Mikkelissä Helsingissä Oulussa Helsingissä Helsingissä Tilaisuuksiin osallistuivat työpaikkojen luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut sekä kyseisten yksiköiden esimiehet. Koulutuspäivien yhteydessä Nousu järjesti puolentoista päivän verran kohdennettua yhdistyksen omaa koulutusta. Nousun jäsenten kehitys- ja palkkakeskusteluvalmennusta järjestettiin eri puolilla Suomea keväällä ja syksyllä. Kouluttajina tilaisuuksissa toimivat erityisesti palkkatoimikunnan jäsenet Kari Ahola, Sisko Hellbom, Eila Hietanen, Paula Hopponen, Ulla Kotkavuori, Pirjo Manninen, Tuula Muukkonen ja Marja Yliniemi. Nordeassa käytävät palkkakeskustelut jakautuivat kolmeen osaan. Ensimmäinen osa oli kehityskeskustelun suoritusarvioinnin yhteydessä. Varsinaiset palkkakeskustelut käytiin kahdessa osassa syksyllä. Syyskuun aikana käytiin ensimmäinen, alustava keskustelu ja lokakuussa toinen, korotuksen vahvistava keskustelu. Palkkakeskusteluihin perustuvat palkankorotukset tulivat maksuun marraskuun palkanmaksun yhteydessä kuitenkin takautuvasti lokakuun alusta lukien. Pankki avasi Stockmann-tavaratalojen yhteyteen palvelupisteet, jotka ovat auki myös lauantaisin. Keväällä sovittiin pelisäännöt ja korvaukset lauantaityöhön liittyen. Palvelupistetoiminta sitä vastoin lopetettiin Itäkeskuksessa ja Aleksanterinkadulla Stockmanntavaratalossa. Itäkeskuksessa työskennelleiden jäsenten osalta sovittiin ehdot siirtymisestä konttorityöhön. Nordea Rahoituksen kanssa tehtiin määräaikainen sopimus lauantai- ja sunnuntaityöstä. Tulevaisuuden konttori- ja muut LEAN-hankkeet olivat esillä pitkin vuotta. Nousu asetti työryhmän seuraamaan näitä hankkeita. Konttoriverkostossa hanke ulotettiin loppusyksystä koskemaan päivittäispalveluja ja yrityspalveluja. Ammattiliitto Suora ja Sodexho tekivät sopimuksen Nordeasta Sodexhoon siirtyneiden henkilöiden työehdoista. Toimintavuoden aikana kokonaan työstä vapautettuina toimivat pankin pääluottamusmiespari, päätyösuojeluvaltuutettu ja Nousun puheenjohtajisto Tytäryhtiöt Nordea Rahoitus Oy ja Fidenta Oy Nordea Rahoitus Oy:n pääluottamusmiehenä aloitti vuonna 2008 Jaana Kylander ja varana Nina Puha. Nordea Rahoituksen neuvotteluryhmän muodostavat pääluottamusmies Jaana Kylander, neuvotteleva luottamusmies Nina Puha, työnantajan edustajana johtaja Ulla Salmi ja HR Partner Sirkku Pellikka. 5 (19)

7 Palkkakeskustelukoulutukset järjestettiin rahoituksessa 38 jäsenen voimin Scandic Hotel Kilossa. Tilaisuudessa järjestäjinä olivat pääluottamusmiehen lisäksi neuvotteleva luottamusmies Nina Puha ja työsuojeluvaltuutettu Elina Vainio. Nousun varapuheenjohtaja Marja Yliniemi toimi tilaisuuden kouluttajana. Pääluottamusmies järjesti palkkakeskustelukoulutusta yhdessä HR Partner Sirkku Pellikan kanssa Oulun Tukirahoitus Oy:ssä. Palkkakeskustelujärjestelmän erimielisyyksistä päästiin sopimuksiin. Tärkein saavutus jäsenten kannalta oli lauantai- ja sunnuntaisopimus. Lisäksi kuntoon saatettiin sairauspoissaoloajalta maksetut iltalisät. Yleinen neuvotteluilmapiiri oli hyvä. Fidenta Oy:n pääluottamusmiehenä toimi Esko Hellsten. Neuvotteluryhmän muodostavat pääluottamusmiehen lisäksi työantajan edustajat Managing Director johtaja Jyrki Nieminen ja Director Matti Häkkinen. Fidentassa palkkakeskustelujärjestelmä luotiin osin Nordean palkkakeskustelujärjestelmän pohjalta. Neuvottelu oli myös TES:n vähimmäiskuukausipalkan tason soveltamisesta Fidentaan osin, koska Fidentan viikoittainen työaika poikkeaa pankkien työajasta puoli tuntia viikoittain tehden noin kolme ylimääräistä työpäivää kalenterivuoteen Kansainvälinen edunvalvonta Strateginen tavoite Varmistamme, että jäsentemme etu ja hyvinvointi otetaan huomioon myös kansainvälisessä toiminnassa ja päätöksenteossa Toiminta Nousun kansainvälisen edunvalvontatoimikunnan ensimmäinen tavoite, vaikuttaminen konsernineuvostossa, Consultative Committee toiminnassa, Union in Nordeassa ja sen hallituksessa Nordea Union Boardissa sekä Nordea -konsernin hallituksessa, onnistui lähes poikkeuksetta. Toimikunta käsitteli kokouksissaan kuukausittain mm. cc-ryhmien päätöksiä ja ohjasi tarvittavat, jatkotoimenpiteitä vaativat asiat Nousun hallituksen käsittelyyn ja Nordean yhteistoimintaneuvottelukuntaan. Toimikunta valmistelee yhä enenevissä määrin yhteisiä linjauksia kansainvälisillä toimintaareenoilla. Nordea Union Boardissa suomalaiset edustajat vaikuttavat tärkeillä paikoilla: Kari Ahola varapuheenjohtajana, Paula Hopponen tasa-arvosta vastaavana ja Marja Yliniemi strategisesta suunnittelusta ja arvoista vastaavina jäseninä. Toiminta on ollut aktiivista myös Union in Nordean hallitusseminaareissa ja Consultative Committee seminaarissa. Consultative Committee seminaari järjestettiin Norjassa. Seminaarissa oli työnantajan edustajana puhumassa Ove Hygum, joka toimii Capital Markets & Savings liiketoiminta-alueen HR:nä. Seminaarissa käsiteltiin pääasiassa CC-toimintaohjeita. Nordea Union Board kokoontui vuoden aikana 6 kertaa. Lisäksi oli puhelinkokouksia. Nousulla ei tällä hetkellä ole yhtään Consultative Committee yhteyshenkilöpaikkaa. 6(19)

8 Toimialapoliittisen toiminnan kehittäminen erityisesti UNI-finanssisektorin, NFU:n ja Suoran kautta ovat vielä kehitysvaiheessa Työhyvinvoinnin edunvalvontatoimikunta Strateginen tavoite Toteutamme jäseniä palvelevaa tavoitteellista ja tuloksellista työsuojelutoimintaa, joka vastuuttaa työnantajan toimimaan lakien, asetusten ja toimialakohtaisten sopimusten ja pankkitasolla sovittujen pelisääntöjen mukaan Toiminta Työhyvinvointiryhmä valitsi vuodelle 2008 kaksi keskeistä tehtävää, joista työhyvinvointikysely jäsenille toteutettiin keväällä ja Nousun TSV-päivien toteuttaminen siirrettiin vuodelle Työhyvinvointikyselyyn vastasi 2738 jäsentä ja vastauksista laadittiin yhteenveto Nousulehteen ja verkkosivuille. Palkkakeskustelukysely toteutettiin joulukuussa Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, miten nousulaiset jäsenet ovat kokeneet uuden palkkakeskustelumallin ja sen tulokset, jonka perusteella palkkakeskustelukäytäntöä voi kehittää. Työhyvinvointitoimikunnan jäsenet kävivät Nousun ja Suoran jäsentilaisuuksissa kertomassa ryhmän toiminnasta ja työhyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista. Päätyösuojeluvaltuutettu Jorma Nylund ja työsuojeluvaltuutettu Elina Vainio osallistuivat vuoden 2008 aikana Suoran järjestämään Oman työn hallinta pilottiryhmään. Pilottiryhmän tarkoituksena oli löytää keinoja nousulaisten toimijoiden jaksamisen parantamiseen. 4. JÄSENTOIMINTA 4.1. Jäsentoimikunta Strateginen tavoite Säilytämme nykyisten jäsenten sitoutuneisuuden ja herätämme tulevien jäsenten kiinnostuksen innovatiivisella toiminnalla Toiminta Jäsentoimikunnan toimintasuunnitelman mukaisesti jäsentilaisuudet kohdennettiin henkilöstöedustajille palkkakeskustelukoulutuksina. Tilaisuudet järjestettiin yhdessä kotimaan edunvalvontatoimikunnan kanssa. Koulutukseen osallistujamäärä oli n. 400 henkilöä. Työpaikka- ja ammattiosastotoimintaa vakiinnutettiin vuoden aikana. Tammikuussa päivä järjestettiin ammattiosaston puheenjohtajapäivät Aulangolla. Tilaisuuteen osallistui 16 henkeä. Heikki Åke toimi tilaisuuden vetäjänä. Tilaisuudessa käynnistettiin keskustelu työpaikkatoiminnan muutoksesta. Muutoskeskustelu oli tarpeen, koska ammattiosastotoiminta kokonaisuudessaan ei ollut edunvalvontaa tukevaa. Ammattiosastot ovat toimineet vaihtelevasti eri paikkakunnilla ja monella alueella ei ole ollut lainkaan toimintaa. Loppuvuodesta kartoitettiin maksuliikennetilien tarve jäsenalueilla. 7 (19)

9 Pääpainona toimikunnalla oli edelleen ammattiyhdistystoimijoiden osaamisen, näkemyksellisyyden ja jaksamisen kehittäminen ja tukeminen. Suunnitelmissa ollut varaluottamusmiehille ja varatyösuojeluvaltuutetuille järjestettävä yhdistetty koulutus- ja virkistystilaisuus jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Työpaikkatoimijoita ohjeistettiin järjestämään jäsenpiireissä palkkakeskustelukoulutuksia jäsenille. Koulutuksia järjestettiin alueilla ja niissä tavoitettiin jäseniä lukuisa määrä Nuorisotoimikunta Strateginen tavoite Nuorten asioiden eteenpäinvieminen ja nuorten aktivoiminen ay-toimintaan sekä kiinnostuksen lisääminen yhdistyksen vastuutehtäviin Toiminta Nuorisotoimikunta pyrki vuoden 2008 toiminnassa kasvattamaan nuorten jäsenmäärää ja aktivoimaan heitä mukaan ammattiyhdistystoimintaan. Nuoret ovatkin liittyneet aktiivisesti Nousuun ja jäsenmäärä on kasvanut. Myös uusia nuoria luottamusmiehiä valittu kaudelle ja nuorisotoimikuntaan on tullut lisää uusia jäseniä. Nuorille järjestettiin vuoden aikana kolme tapahtumaa. Kevät aloitettiin Suoran tiloissa järjestetyllä Spurtti-tapahtumalla, jossa oli mukana Suoran alue- ja nuorisovastaava Henrik Haapajärvi. Kesän alussa nuoret kokoontuivat Hämeenlinnaan Rantasipi Aulangolle. Aulangolla puhujana toimi Tiina Kiuru, Suoran työympäristöasiantuntija. Tapahtumaan ilmoittauduttiin reippaasti ja kokonaisuudessaan tapahtumaan osallistui nuoria nousulaisia ympäri Suomea. Monipuolinen ohjelma sai positiivista palautetta. Vuoden lopulla nuoret kokoontuivat viettämään pikkujoulua helsinkiläiseen ravintolaan La Famigliaan. Nousun uudet arvot nostettiin pöydälle ja nuorisotoiminnasta ilmoittautui kiinnostuneeksi ennätysmäärä uusia nuoria. Tutustuminen jäsenten kesken ja verkostoituminen onnistui hyvin. Kaavailtu Vaasan Spurtti-tapahtuma jäi toteutettavaksi seuraavan vuoden aikana. Nuorisotoimikunnan strategian mukaisesti toimikunta on pyrkinyt edistämään nuorten urasuunnittelua. Nuorisotoimikunta jatkaa opinnäytetyöprojektin saamista perehdyttämisestä uusille nordealaisille. Vuoden aikana keskityttiin nuorten kiinnostuksen lisäämiseen ammattiyhdistystoimintaan. Toimikunta on osallistunut päätöksentekoon niin Nousussa kuin Suorassakin. Suoran nuorisotoimikunnassa Nousun edustajana oli Anna Koivumäki. Nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Laura Tuomola osallistui sekä Nousun hallituksen että edustajiston kokouksiin. Suoran edustajistossa nuorisolla on myös mandatisoitu paikka. Toimikunta on osallistunut myös muihin Nousun ja Suoran tapahtumiin sekä UNI:n ja NFU:n nuoriso- sekä asiantuntija- ja esimiestapaamiseen. 8(19)

10 4.3. Esimies- ja asiantuntijatoiminta ammattiosasto/jäsenalue Strateginen tavoite Toteutamme tavoitteellista, jäseniä palvelevaa ja yksilöitä tukevaa jäsentoimintaa ensisijaisena kohderyhmänämme esimiehet ja vaativissa asiantuntijatehtävissä toimivat jäsenet Toiminta Esimiesten ja asiantuntijoiden osuus Nordean työntekijöistä kasvaa edelleen vauhdilla. Näiden henkilöiden järjestäytymisestä kilpailevat tällä hetkellä monet eri ryhmittymät. Nousun tulee entistä tarkemmin miettiä, millaista palvelua esimies- ja asiantuntijajäsenistö tarvitsee estääkseen jäsenkadon esim. Ylempiin toimihenkilöihin. Asia on tiedostettu, mutta se vaatii entistä enemmän konkreettisia toimenpiteitä Nousulta sekä ESASin toimikunnalta. Nousun Internetsivuilla on ollut esillä ESASin puheenjohtajan yhteystiedot ja puheenvuoro. Lisäksi sivuilla on ollut saatavissa Jarna Koivulan ja Pirkko Sepän yhteystiedot. Lisäksi jäsenillä on ollut käytössään ESASin sähköpostiosoite. Jäseniä on informoitu ajankohtaisista asioista tarvittaessa sähköpostitse. Näkyvyyttä on lisätty mm. puhumalla enenevissä määrin työpaikoilla ESASin toiminnasta sekä mainostamalla sitä sähköpostitse. ESAS on ollut esillä Suoran jäsenlehden välissä julkaistavassa Nousun omassa jäsenlehdessä. ESASin virallinen syyskokous pidettiin Pietarissa. Mukana oli ESASin toimikunnan ja pääluottamusmies Paula Hopposen lisäksi 30 jäsentä. ESASlla oli edustajia sekä eri päätöksentekoelimissä että toimikunnissa. Toimikunta kehotti myös jäseniä osallistumaan aktiivisesti sekä Suoran että Nousun järjestämiin palkkakeskustelukoulutuksiin. Ulla Kotkavuori luovutti puheenjohtajan tehtävän joulukuussa Uutena puheenjohtajana aloitti Jarna Koivula Yhdistyksen jäsenmääräkehitys Nousun jäsenmäärä laski 63 jäsenellä vuonna Kokonaisjäsenmäärä vuoden lopussa oli siten jäsentä. Suorassa kokonaisuutena aktiivijäsenten määrä laski vuonna 2008 yhteensä 190 henkeä eli ennakoitua vähemmän. Eläkeläisjäsenten määrä kasvoi vuoden aikana lähes 400. Työttömien jäsenten määrä väheni 452:lla. 9 (19)

11 5. VIESTINTÄTOIMIKUNTA Strateginen tavoite Viestintämme on vuorovaikutteista ja tehokasta. Sen avulla välitämme kokemuksia ja tuomme jäsenten tietoisuuteen mahdollisuuksia lisätä hyvinvointia ja parantaa edunvalvontaa Toiminta Viestintätoimikunnan strategiset keinot ovat oikea-aikainen ja oikein kohdennettu tiedottaminen, Nousun tunnettuuden parantaminen sekä työsuhdeturvan edistäminen. Näitä keinoja pyritään toteuttamaan niin, että ne yhdistyvät toiminnassa. Nousun oma lehti ilmestyi Uutissuoran liitteenä kaksi kertaa. Lehtien aiheet käsittelivät nousulaisille ajankohtaisia teemoja, kuten palkkakeskustelua ja työssäjaksamista. Päätoimittajana toimi Kristiina Widenius. Lehden vakinaisena sarjakuvapiirtäjänä toimi Kristiina Ojanen ja valokuvaajana Kristiina Widenius. Artikkeleiden kirjoittamiseen osallistui koko viestintätoimikunta. Lehden taittoi Sanakunta ja painopaikkana oli PunaMusta. Ajankohtaisista asioista tiedotettiin sähköpostitiedottein ja pääluottamusmiesparin laatimin pääluottamustiedottein. Vuoden aikana lähetettiin useita lyhyempiä tiedotteita jäsenistölle. Pääluottamusmiestoimistosta luottamusmiesjakelulla 12 kpl ja neuvottelevien luottamusmiesten jakelulla 11 kpl. Jäsenistön ja yhdistyksen kaksikielisyyden huomioimiseksi sähköpostitiedotteet julkaistiin sekä suomeksi että ruotsiksi. Toimikunta osallistui myös tarvittaessa muiden toimikuntien tiedotteiden laadintaan. Yhteistyössä Suoran toimiston kanssa kehitettiin Nousun omia nettisivuja Suoran sivuilla osoitteessa Sivuilla pidetään yllä perustietoa yhdistyksestä, toiminnasta ja toiminnoista. Käyttäjätunnuksella suojatussa osiossa on lisämateriaalia, mm. kokousaineistot ja pöytäkirjat. Toimikunta pystyi itse päivittämään nettisivujen etusivua, mutta muiden sivujen päivittäminen jäi Suoran toimiston tehtäväksi. Viestintätoimikunta kokoontui marraskuussa nettipäivityspäivään, jonka tarkoituksena oli sivuston linkityksen parantaminen ja materiaalin lisääminen. Tämä tavoite saavutettiin. Viestintätoimikunta antoi ulkoasuohjeistusta esitteisiin sekä erinäisiin jäsenlahjoihin ja muihin Nousun tuotteisiin. Kristiina Widenius ja Johanna Maasto edustivat Nousun tiedotusta Nordic Info Groupissa, NIG:ssä, jonka kautta osallistumme nordealaisten ammattiyhdistysten pohjoismaisen tiedotustoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. NIG piti puhelinkokousten lisäksi kaksi fyysistä kokousta. Union in Nordean nettisivujen uudistus Quick Place siirtojen osalta saatiin valmiiksi NIG:n toimesta. Viestintätoimikunta kokoontui fyysisesti kuusi kertaa vuonna 2008 ja piti muuna aikana yhteyttä sähköpostitse ja puhelimitse. 10(19)

12 6. TALOUS Yhdistyksen jäsenmaksutuotto kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna runsaalla eurolla. Kokonaiskulujen kasvussa selvimmät lisäykset ovat työpaikkatoiminnassa ja hallintotoiminnassa. Hallintotoiminnan kasvun suurin selittävä tekijä on yhdistyksen kokouksen osuminen toimintavuoteen. Sen sijaan jäsentapahtumien kustannukset ovat olleet edellistä vuotta selvästi vähäisempää. Tämä johtuu siitä, että jäsentapahtumat järjestettiin luottamusmiehille suunnattuina palkkakeskustelukoulutuksina, joihin saatiin osarahoitusta työnantajalta. Yhdistyksen taloudellinen asema heikkeni toimintavuoden aikana. Taustalla on tietoinen päätös selvästi alijäämäisestä talousarviosta. Toiminta on rahoitettu Suoralta saaduilla jäsenmaksupalautteella ja toiminta-avustuksilla. Yhdistyksen tuloslaskelma osoittaa ,88 euron alijäämää. Vuoden alussa Suoralle palautettiin alijäämäiseksi ennustetun vuoden 2007 tuloksen perusteella Suoralta anottu ja myönnetty euron suuruinen ylimääräinen toiminta-avustus, kun lopullinen tilipäätös muodostuikin ylijäämäiseksi. Vuoden lopussa Suora myönsi Nousulle euron suuruisen ylimääräisen toiminta-avustuksen. Yksityiskohtaiset tiedot taloudesta ilmenevät tilinpäätösasiakirjoista. Hallitus esittää, että tilikauden alijäämä merkitään oman pääoman vähennykseksi. Rahoitusalan uuden palkkausjärjestelmän sisäänajo vaatii panostuksia myös vuoden 2009 aikana. Tämä näkyy selkeästi alijäämäisenä talousarviona, jossa painopiste on edunvalvonnassa, jäsentapahtumissa ja työpaikkatoiminnassa. 7. EDUSTUKSET 7.1. Ammattiliitto Suoran toimielimet Hallitus: Kari Ahola (Marja Yliniemi), Paula Hopponen (Johanna Maasto ( ), Laura Tuomola ( )), varajäsen Pasi Järvinen ( ) Edustajisto: Varsinainen jäsen I varajäsen II varajäsen Nousun nimeämät: Pirjo Halonen Katriina Viitamaa Marjatta Lammentausta Hannele Hattinen Anna-Liisa Sinisalo Melitta Tyyskä Sisko Hellbom Sirkku Hokkanen Kaarina Paaso Marjatta Hämäläinen Anneli Äikäs Tiina Kilpinen Jaana Kylander Esko Hellsten Eeva Tams-Fisk Heidi Hölttä ( ) Anne Aalto ( ) Kerli Eesmaa-Trumm ( ) Kerli Eesmaa-Trumm (6.2. -) Silja Ijas ( ) Piritta Rautiainen ( ) Petja Sinijoki ( ) Tuula Muukkonen (edust.varapj.) Sari Lammasniemi-Selin Anne Vanamo-Peltoranta Eija Ridasmaa Maire Lehikoinen Eira Lahtinen Pirkko Seppä Vuokko Hytönen Seija Ovaska Lea Solaluoto Kristiina Widenius Mika Pikkarainen Ulla Törne Helge Martois Pirjo Luukkonen 11 (19)

13 Alueryhmien nimeämät: Benita Brändström Eija Huotari Marita Pihkala Leena Kautovaara Sirkku Pääkkönen -- Kirsi-Marja Ankkuri Eija Rintakumpu Finanssialan neuvottelukunta: Hannele Hattinen, Sisko Hellbom, Tuula Muukkonen, Lea Solaluoto, Marja Yliniemi Tasa-arvotoimikunta: Kaija Roukala-Hyvärinen (Pirjo Manninen) Esimies- ja asiantuntijatyöryhmä: Riitta Pusa (Anne Kyckling) IT-toimikunta: Esko Hellsten, Juha Seljavaara Nuorisotoimikunta: Anna Koivumäki Toimialapoliittinen työryhmä: Marja Yliniemi 7.2. Rahoitus- ja Erityisalojen Työttömyyskassa Hallitus: Mika Pikkarainen (Sisko Hellbom) 7.3. Suora-FK tes-työryhmät Matkakustannusten korvaaminen ja toimihenkilöiden liikkuvuus: Paula Hopponen Ammatillinen koulutus: Marja Yliniemi 7.4. Union in Nordea Nordea Union Board: Kari Ahola, Marja Yliniemi, Paula Hopponen, varajäsen: Johanna Maasto ( ), Laura Tuomola ( ) 7.4. Nordea Nordean hallitus: Kari Ahola Group Council: : Kari Ahola, Marja Yliniemi, varajäsen: Paula Hopponen : Paula Hopponen, Marja Yliniemi, varajäsen: Kari Ahola 12(19)

14 Liite 1 YHDISTYKSEN TOIMIELIMET JA SUORAN TOIMISTON YHTEYSHENKILÖT Hallitus Hallitus kokoontui yksitoista kertaa. TOIMINTAKERTOMUS 2008 Puheenjohtaja Kari Ahola, Nordea, Union Representatives (läsnä kokouksissa 11 kertaa) Varapuheenjohtajat Marja Yliniemi, Nordea, Rauma (11) Johanna Maasto, Nordea, Espoo-Tapiola (11) Hallituksen jäsenet Pirjo Halonen, Nordea, Lahti (8) (Arla Vuorinen, Nordea, Vantaa-Tikkurila (1)) Sisko Hellbom, Nordea IT Business Control (10) (Anneli Teikari, Nordea, Arvopaperipalveluiden tuki ) Sirpa Kalmari, Nordea, Helsinki-Mannerheimintie 7 (8) (Heidi Hölttä, Nordea, Helsinki-Munkkiniemi) Riitta Luoto, Nordea, Hyvinkää (11) (Tuula Muukkonen, Nordea, Turku-Kauppatori ) Maire Lehikoinen, Nordea, Kotka (11) (Eija Ridasmaa, Nordea, Lappeenranta) Heidi Riikonen, Nordea Rahoitus Suomi Oy, (5.5. saakka) Jaana Kylander, Nordea Rahoitus Suomi Oy (10), (5.5. alkaen) (Jaana Kylander, Nordea Rahoitus Suomi Oy, (5.5. saakka), Nina Puha, Nordea Rahoitus Suomi Oy, (5.5. alkaen) ) Eija Rintakumpu, Nordea, Ylivieska (11) (Marja-Liisa Lehtonen, Nordea, Kuhmo) Lea Solaluoto, Nordea, Henkilöasiakkaiden suorapalvelu (9) (Marianne Lehtimäki, Nordea, Trade Finance (2)) Pirjo Tirkkonen, Nordea, Kuopio (1), (6.2. saakka) Ulla Kotkavuori, Nordea, Cash Management Sales (7), (6.2. alkaen) (Ulla Kotkavuori (6.2. saakka), Seija Ovaska, Nordea, Hyvinkää (1), (6.2. alkaen)) Melitta Tyyskä, Nordea, Porvoo (8) (Sari Porkka, Nordea, Helsinki-Kontula (3)) Kokouksiin ovat lisäksi osallistuneet edustajiston puheenjohtaja Sirkku Pääkkönen, pääluottamusmies Paula Hopponen, päätyösuojeluvaltuutettu Jorma Nylund ja pääluottamusmiesten assistentti Terttu Suonkanta sekä nuorisotoimikunnan edustajina Piritta Rautiainen tai Laura Tuomola. Hallitus Hallitus kokoontui kaksi kertaa. Puheenjohtaja Kari Ahola, Nordea, Union Representatives (läsnä kokouksissa 2 kertaa) Varapuheenjohtajat Marja Yliniemi, Nordea, Rauma (2) Laura Tuomola, Nordea, Helsinki-Haaga-Kannelmäki (2) 13 (19)

15 Hallituksen jäsenet Pirjo Halonen, Nordea, Lahti (1) (Tuula Muukkonen, Nordea, Turku-Kauppatori (1)) Sisko Hellbom, Nordea IT Business Control (2) (Anneli Teikari, Nordea, Arvopaperipalveluiden tuki Sirpa Kalmari, Nordea, Helsinki-Mannerheimintie 7 (2) (Tarja Furuholm-Asikainen, Nordea, Espoo-Tapiola) Sari Lammasniemi, Nordea, Pori (2) (Helena Santa, Nordea, Vammala) Maire Lehikoinen, Nordea, Kotka (1) (Eija Ridasmaa, Nordea, Lappeenranta) Jaana Kylander, Nordea Rahoitus Suomi Oy (2) (Nina Puha, Nordea Rahoitus Suomi Oy) Eija Rintakumpu, Nordea, Ylivieska (2) (Tuija Säärelä, Nordea, Rovaniemi) Lea Solaluoto, Nordea, Henkilöasiakkaiden suorapalvelu (2) (Irma Niemelä, Nordea, Yritysasiakkaiden suorapalvelu) Ulla Kotkavuori, Nordea, Cash Management Sales (2) (Pirkko Seppä, Nordea, Hollola) Melitta Tyyskä, Nordea, Porvoo (2) (Jaana Toiviainen, Nordea, Nurmijärvi) Kokouksiin ovat lisäksi osallistuneet edustajiston puheenjohtaja Sirkku Pääkkönen, pääluottamusmies Paula Hopponen, päätyösuojeluvaltuutettu Jorma Nylund ja pääluottamusmiesten assistentti Terttu Suonkanta sekä nuorisotoimikunnan edustajina Silja Ijas tai Petja Sinijoki. Edustajisto Edustajisto kokoontui yhden varsinaisen kokouksen lisäksi yhteen ylimääräiseen kokoukseen, jossa käsiteltiin Nordean palkkausjärjestelmän sisältöä. Varsinainen jäsen Varajäsen Vaalipiiri 1 Aluepankki, Helsinki ja Uusimaa Kerli Eesmaa-Trumm Maarit Hyvönen Hannele Hattinen Tarja Furuholm-Asikainen Tiina Kilpinen Päivi Lavi Anna-Liisa Sinisalo Desiree Nyberg Mirja Vepsäläinen Paula Päivinen Anneli Äikäs Minna Rytkönen Vaalipiiri 2 Aluepankki, Keskinen ja Läntinen Anne Kallioniemi Sari Lammasniemi-Selin Kristiina Kauppinen Helena Santa Marjatta Lammentausta Katriina Viitamaa Arja Lehtonen Mervi Siren Satu Hämeenniemi Marja-Leena Koivisto Aune Viljanen Anne Vanamo-Peltoranta 14(19)

16 Vaalipiiri 3 Aluepankki, Itäinen, Pohjoinen ja Pohjanmaa Maria Isohella Pirjo Perä Marjo Höylä Sirpa Matilainen Leena Kautovaara Heli Hokkanen Pirjo-Liisa Luukkonen Sirpa Turunen Helge Martois Kaarina Oravala Marita Pihkala Marja Munne Sirkku Pääkkönen Kirsi-Marja Ankkuri Ulla Törne Marita Viinikangas Vaalipiiri 4 Group Processing and Technology Sirkku Hokkanen Riitta A. Laine Pasi Järvinen Juha Seljavaara Raine Pitkänen Tom Ahlqvist Paula Sihvonen Riitta Kirmanen Vaalipiiri 5 Keskitetyt yksiköt Eila Hietanen Tiina Rautanen Eeva Vuorelainen Kristiina Widenius Vaalipiiri 6 Tytäryhtiöt Esko Hellsten Liisa Salo Tuula Juntula Terttu Hakkarainen Anne Laaksonen Paula Mantere-Heiskanen Vaalipiiri 7 Esimiesten ja asiantuntijoiden ammattiosasto Riitta Pusa Anne Kyckling Edustajiston puheenjohtajana toimi Sirkku Pääkkönen ja varapuheenjohtajana Pasi Järvinen. Edustajisto Edustajisto kokoontui yhteen varsinaiseen kokoukseen. Varsinainen jäsen Varajäsen Vaalipiiri 1 Nordic Banking: Helsinki ja Läntinen pääkaupunkiseutu Kerli Eesmaa-Trumm Maarit Jääskeläinen Hannele Hattinen Anne Matero Eija Kaskinen Marianne Virrankivi Tiina I. Kilpinen Päivi Lavi Vaalipiiri 2 Nordic Banking: Vantaa ja Uusimaa Anna-Liisa Sinisalo Desiree Nyberg Mirja Vepsäläinen Marjut Nummelin Vaalipiiri 3 Nordic Bankig: Häme, Lounais-Suomi ja Ahvenanmaa Satu Hämeenniemi Marja-Leena Koivisto Anne Kallioniemi Heli Björkman Aune Viljanen Anne Vanamo-Peltoranta 15 (19)

17 Vaalipiiri 4 Nordic Banking: Pirkanmaa ja Satakunta Kristiina Kauppinen Terhi Salonaho Marjatta Lammentausta Katriina Viitamaa Arja Lehtonen Tiina Heiskanen Vaalipiiri 5 Nordic Banking: Itäinen Suomi Marjo Höylä Sirpa Matilainen Merja Ikonen Pirjo-Liisa Luukkonen Leena Kautovaara Heli Hokkanen Marita Pihkala Marja Munne Vaalipiiri 6 Nordic Banking: Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi Maria Isohella Pirjo Perä Helge Martois Carina Niemi Sirkku Pääkkönen Kirsi-Marja Ankkuri Ulla Törne Maritta Viinikangas Vaalipiiri 7 Nordic Banking: Keskitetyt yksiköt Eila Hietanen Olle Svahn Reija Jusic Liisa Ottela Vaalipiiri 8 Keskitetyt yksiköt Sirkku Hokkanen Pasi Järvinen Riitta Kirmanen Marianne Lehtimäki Kristiina Widenius Vaalipiiri 9 Tytäryhtiöt Esko Hellsten Tuula Miettinen Pentti Pottonen Juha Seljavaara Aino Ollonen Rita Ljungqvist-Moilanen Riitta A. Laine Paula Mantere-Heiskanen Alpo Salonen Vaalipiiri 10 Esimiesten ja asiantuntijoiden ammattiosasto Jarna Koivula Anne Kyckling Työvaliokunta Työvaliokunta kokoontui yhdeksän kertaa. Kari Ahola, puheenjohtaja Johanna Maasto Eija Rintakumpu Melitta Tyyskä Marja Yliniemi Heikki Åke 16(19)

18 Työvaliokunta Työvaliokunta kokoontui kerran Kari Ahola, puheenjohtaja Eija Rintakumpu Laura Tuomola Melitta Tyyskä Marja Yliniemi Kotimaan edunvalvontatoimikunta Toimikunta kokoontui 11 kertaa. Paula Hopponen, puheenjohtaja Kari Ahola Sisko Hellbom Esko Hellsten Eila Hietanen Maaret Kolehmainen Ulla Kotkavuori Pirjo Manninen Tuula Muukkonen Jorma Nylund ( alkaen) Sirkku Pääkkönen (21.4. alkaen) Marja Yliniemi Kansainvälinen edunvalvontatoimikunta Toimikunta kokoontui yhdeksän kertaa. Marja Yliniemi,puheenjohtaja Kari Ahola Paula Hopponen Pasi Järvinen Johanna Maasto Jorma Nylund (2.10. alkaen) Raili Pousi Tiina Rautanen Kristiina Widenius Työhyvinvoinnin edunvalvontatoimikunta Toimikunta kokoontui 12 kertaa. Jorma Nylund, puheenjohtaja Susanna Hagelberg Mia Majander Juha Seljavaara Elina Vainio 17 (19)

19 Jäsentoimikunta Nuorisotoimikunta Strategiatoimikunta Viestintätoimikunta Toimikunta kokoontui kolme kertaa. Eija Rintakumpu, puheenjohtaja Sirkku Hokkanen Marjatta Lammentausta Riitta Luoto Pirkko Seppä Toimikunta kokoontui seitsemän kertaa. Laura Tuomola, puheenjohtaja Heidi Hirsi Silja Ijas Anna Koivumäki Piritta Rautiainen (31.7. saakka) Petja Sinijoki Minna Vuorinen (11.9. alkaen) Toimikunta kokoontui viisi kertaa. Kari Ahola, puheenjohtaja Esko Hellsten Paula Hopponen Jaana Kylander Johanna Maasto ( saakka) Sirkku Pääkkönen Laura Tuomola ( alkaen) Marja Yliniemi Toimikunta kokoontui kuusi kertaa. Johanna Maasto, puheenjohtaja Paula Jokiaho Sirpa Kalmari Sari Porkka Päivi Pulkka Terttu Suonkanta Kristiina Widenius 18(19)

20 Vaalitoimikunta Sisko Hellbom, puheenjohtaja Johanna Maasto Eija Rintakumpu Lea Solaluoto Heikki Åke Talousvastaava Melitta Tyyskä Tilintarkastajat Liisa Gummerus Tiina Lind varatilintarkastaja: KHT-yhteisö Ernst & Young Suoran toimiston yhteyshenkilöt Marita Kortehisto, yhdistyssihteeri ( saakka) Johanna Maasto, edunvalvontavastaava ( alkaen) Juha Nissinen ( alkaen) Heikki Åke, edunvalvontavastaava 19 (19)

TOIMINTAKERTOMUS 2009

TOIMINTAKERTOMUS 2009 TOIMINTAKERTOMUS 2009 Liite 2 JOHDANTO Nordea Unioni Suomi ry eli tuttavallisemmin Nousu on kaikkien nordealaisissa yrityksissä työskentelevien yhteinen ammattiyhdistys ja Ammattiliitto Suoran jäsen. Nousuun

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 JOHDANTO Pohjoismaisten ammattiyhdistysten tiivistä yhteistyötä on jatkettu edellisvuonna perustetussa Nordean ammattiliitossa, Union in Nordeassa. Vuoden aikana käynnistettiin Union

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2007

TOIMINTAKERTOMUS 2007 TOIMINTAKERTOMUS 2007 JOHDANTO Pohjoismaisten ammattiyhdistysten tiivistä yhteistyötä on jatkettu Nordean ammattiliitossa, Union in Nordeassa. Vuoden aikana on mm. jatkettu Union in Nordean sisäisen strategiatyön

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2009

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2009 nordea unioni suomi ry:n lehti 1/2009 Jotakin uutta, jotakin vanhaa Nousun toiminnassa tarvitaan sekä kokemusta että uusia tuulia. Se näkyy myös Nousun hallinnossa ja pääluottamusmiehen toimistossa. Esittelemme

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2007

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2007 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2007 Puheenjohtajat tutuiksi NOUSUN HALLITUKSEN JA EDUSTAJISTON puheenjohtajat vaihtuivat. Minkälaista väkeä yhdistyksen tuulisimmilla paikoilla on seuraavien vuosien

Lisätiedot

VAKUUTUSVÄKI IF RY Vakuutusväen Liiton jäsenyhdistys vuodesta 1964

VAKUUTUSVÄKI IF RY Vakuutusväen Liiton jäsenyhdistys vuodesta 1964 VAKUUTUSVÄKI IF RY Vakuutusväen Liiton jäsenyhdistys vuodesta 1964 EK-STTK Työsuhdepäivät 10. 12.2.2011 Pääluottamusmies Liisa Halme Vakuutusväen liitto Hallitus/Edustajisto/Työttömyyskassan hallitus Nordiska

Lisätiedot

Hallinto ja aluetoiminta

Hallinto ja aluetoiminta Hallinto ja aluetoiminta Suomen Reumaliiton hallitus 2018-2020? Liiton puheenjohtajat valittiin edustajakokouksessa 25.11.2017 Helsingissä. Valtuusto valitsi hallituksen jäsenet ja varajäsenet seuraavaksi

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 15.11.2013 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle Läsnä Läsnä 32 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC AMMATTILIITTO NOUSU TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikan aktiiveille 2017 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE JA RAKENNE Kaikki

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa.

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. 2 (7) Yleistä Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. Lisäksi hallituksen tavoitteena oli kehittää yhdistystoimintaa

Lisätiedot

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry Toimintakertomus 2017 Alajärven Yrittäjät Ry Yleistä Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yritysten ja yrittäjien etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia

Lisätiedot

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 21.3.2012 Turun Osuuskaupan Edustajistovaali 2012 05.03.12 14.03.12 VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 Lista N 1 316 Lehikoinen Jouni 269 3,049.00 Valittu 2 330 Virtanen Leena 214 1,524.50 Valittu

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista KOULUTUSOHJELMA 2017 1 (6) KOULUTUS VUONNA 2017 - Nousu-liiton koulutus perustuu pitkälti henkilöstöedustajille suunnattuihin koulutuksiin. Osa koulutuksista on työaikana suoritettavaa yhdessä työnantajaliiton

Lisätiedot

SM-maantiejuoksu. SAUL SM puolimaraton Joukkuetulokset. 3 jäsenten määrä joita käytetään tuloksissa. Joukkue: Aika: 04:03:18 Joukkue sija: 1

SM-maantiejuoksu. SAUL SM puolimaraton Joukkuetulokset. 3 jäsenten määrä joita käytetään tuloksissa. Joukkue: Aika: 04:03:18 Joukkue sija: 1 M35 Joukkue: Runners Club Aika: 04:03:18 Joukkue sija: 1 1 4 3 Mikko Järvinen 01:16:10 2 21 39 Timo Jääskeläinen 01:23:12 3 25 59 Ahti Salo 01:23:55 Joukkue: Aika: Hämeenlinnan Tarmo Joukkue sija: 1 66

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta

Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta Varpaisjärven kunnasta siirtyvä henkilökunta Työntekijän nimi Nykyinen virka- tai toiminimike 31.12.2010 Palvelussuhteen luonne 31.12.2010 Palvelussuhteen luonne 1.1.2011 Virka- tai toiminimike 1.1.2011

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Koulutusohjelma on hyväksytty Nousun edustajiston kokouksessa 30.11.-1.12.2015. Kuvat: Shutterstock Taitto: Johanna Maasto NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2016

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Raivio Tuula 050 396 2966 johdon sihteeri, henkilöstöasiat

työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Raivio Tuula 050 396 2966 johdon sihteeri, henkilöstöasiat KESKI-PIRKANMAAN TE- TOIMISTO Asiakaspalvelu klo 9-15.45 poikkeuksena Ikaalisten yhteispalvelupiste, asiakaspalvelu klo 10-12 ja 13-15. HUOM! ks. lounastuntien sulkuajat toimipaikoittain! Virkailijoiden

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry

OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry PÖYTÄKIRJA OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 25.4.2017 klo 18.00 19.18 Paikka: Kotimäen koulun ruokasali, Littoistentie 500, Kaarina Läsnä: Kokouksessa

Lisätiedot

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Heikkinen Mikkeli 0,772 4 Antti Nurminen Jyväskylä 0,716

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 INFRA-ALAN TOIMIHENKILÖLIITTO INTEK RY TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1 TALOUDELLINEN EDUNVALVONTA 1.1 Palvelussuhteen ehtojen tarkistukset vuonna 2015 Kertomusvuoden sopimuksen mukaan palkkoja korotettiin 1.8.2015

Lisätiedot

JHL:n Nuorisofoorumi. Vaikuttava porukka. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n Nuorisofoorumi. Vaikuttava porukka. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL JHL:n Nuorisofoorumi Vaikuttava porukka JHL:n nuoret näkyy ja kuuluu Noin 20 000 alle 30 vuotiasta Noin 10 000 opiskelijajäsentä 300 nuorta luottamusmiestä Opiskelijatoiminta Valtakunnallinen opiskelijayhdistys

Lisätiedot

OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS

OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS 1 OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 24.3.2010 kello 18.00 Paikka: Osallistujat: Pataravintola Mylly, Pirkkala OAJ:n Pirkkalan paikallisyhdistyksen jäsenet. Paikalla oli

Lisätiedot

OAJ:N JÄRVENPÄÄN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016

OAJ:N JÄRVENPÄÄN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 OAJ:N JÄRVENPÄÄN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 YLEINEN JÄRJESTÖTOIMINTA YHDISTYKSEN HALLITUS Hallitus on kokoontunut (10) kymmenen kertaa. Hallituksen kokoukset valmisteli työvaliokunta

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 TYÖNTEKIJÄLISTA MAALISKUU LAUANTAI 02.03.2013 3 LK Anne Laine Jenni Sokura Satu Tolonen Anni Rämä Linda Laurikainen Sonja Meuronen

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Aika maanantaina 12.1.2015 klo 18.00-18.35, 18.45-18.51. kokous keskeytettiin klo 18.35-18.45 Paikka seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho vara Hanhisalo,

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2018 Yleistä Vuosi 2018 oli pelastusliiton 89. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

VANAJAN METALLITYÖVÄEN 1(6) AMMATTIOSASTO 250 RY. 13.10.2014

VANAJAN METALLITYÖVÄEN 1(6) AMMATTIOSASTO 250 RY. 13.10.2014 VANAJAN METALLITYÖVÄEN 1(6) VANAJAN METALLITYÖVÄEN 2(6) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 SISÄLLYS 1 AMMATTIOSASTO 250 2 EDUNVALVONTA 3 TYÖSUOJELU 4 SISÄISET JÄRJESTÖTEHTÄVÄT 5 NEUVOTTELUKUNTA 6 KONSERNIYHTEISTYÖ

Lisätiedot

TYÖEHTOSOPIMUS INFO. Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä

TYÖEHTOSOPIMUS INFO. Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä TYÖEHTOSOPIMUS INFO Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä SISÄLTÖ: Mikä on työehtosopimus Työehtosopimuksen sitovuus Työehtosopimusneuvottelut

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1.10.2015 Kuopion kaupungin JHL 862 toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallinen tila Yhdistyksen toiminnallinen tila Jäsenmäärä Yhdistyksen

Lisätiedot

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Ammattina hyvinvointi Tiedotuslehti Lehden toimitus: Levikki: Kohderyhmä: Merja Patokoski Vesa Vento 200 kpl Opetustoimen henkilöstö, pois lukien

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat

WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat WFA-MAAPÄIVÄT Osallistujat 1. Niemi-Aro Antti 2. Saari Aapo 3. Kinnari Sirpa 4. Koskinen Eila 5. Lähdesmäki Liisa 6. Niemi Anne 7. Palojoki Ulla 8. Hyvönen Juhani 9. Peltola Asko 10. Saunamäki Raimo 11.

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2008

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2008 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1/2008 Puheenjohtajalta Henkilöstöedustajana Nordean hallituksessa Seniorit, juniorit ja kaikki siltä väliltä LUIT AIVAN OIKEIN. Nordea Unioni Suomen puheenjohtaja istuu

Lisätiedot

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Hankkia lisää jäseniä

Lisätiedot

1 (5) 27.03.2014. Henkilöstötyöryhmän I kokous 27.3. klo 12.00 14.00 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9. Muistio. Paikalla olivat.

1 (5) 27.03.2014. Henkilöstötyöryhmän I kokous 27.3. klo 12.00 14.00 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9. Muistio. Paikalla olivat. 1 (5) 27.03.2014 Henkilöstötyöryhmän I kokous 27.3. klo 12.00 14.00 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9. Muistio Paikalla olivat Espoo Kälviä Markku tai Lehtonen Erja (JUKO) Anna-Maija Kukkonen

Lisätiedot

Perustavaan kokoukseen osallistui 11 henkilöä jotka kävivät laajan keskustelun yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista ja julkisivujen ongelmista.

Perustavaan kokoukseen osallistui 11 henkilöä jotka kävivät laajan keskustelun yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista ja julkisivujen ongelmista. Julkisivuyhdistys Martti Karimies TOIMINTAKERTOMUS 09.04.1996 JULKISIVUYHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 1995 Yhdistyksen perust aminen Perustava kokous. Yhdistyksen toiminnan voidaan katsoa alkaneen virallisesti

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 6.11.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa tammikuussa 2018 Puheenjohtaja: Sari Pelttari

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2012. Toimihenkilöt 2012 2. Ammattiosaston kevätkokous 20.04.2012, klo 16.00. Toimintakertomus vuodelta 2011 5 8

JÄSENTIEDOTE 1/2012. Toimihenkilöt 2012 2. Ammattiosaston kevätkokous 20.04.2012, klo 16.00. Toimintakertomus vuodelta 2011 5 8 Aalto-yliopiston ammattiosasto JHL ry JÄSENTIEDOTE 1/2012 Sisältö Sivu Toimihenkilöt 2012 2 Ammattiosaston kevätkokous 20.04.2012, klo 16.00 Kevätkokouksen esityslista 3 4 Toimintakertomus vuodelta 2011

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ Vuosi 2010 alkoi ELY- keskusten uudistuksella. Tehtäviä hoitamaan Hämeen ELYssä tuli uusia henkilöitä ja organisoituminen vei runsaasti aikaa.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11 Aika 31.1.2017 kello 18.30 18.50 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif Ahvenjärvi Seppo Nurminen-Pulkkinen Enni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe

Lisätiedot

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry Toimintakertomus 2016 Alajärven Yrittäjät Ry Yleistä Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yritysten ja yrittäjien etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutusväen Liitto ovat sopineet vuoden 2012 palkalliset koulutukset. Oikeus osallistua koulutukseen määräytyy vakuutusalan

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKOVALTUUSTO 1(6)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKOVALTUUSTO 1(6) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKOVALTUUSTO 1(6) Aika: keskiviikkona 16.1.2019 klo 19. 20.00 Paikka: seurakuntatalo Läsnä: Iipola Sanna-Reetta luokanopettaja jäsen Junnila Sanni

Lisätiedot

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät.

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

PAMIN VALTUUSTON YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS Helsinki Congress Paasitorni. Pöytäkirja

PAMIN VALTUUSTON YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS Helsinki Congress Paasitorni. Pöytäkirja PAMIN VALTUUSTON YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS 11.12.2018 Pöytäkirja 2016 PALVELUALOJEN AMMATTILIITTO PAM ry 1(7) Sisällysluettelo Pöytäkirja... 2 Osallistujaluettelo... 5 Esityslista... 7 PALVELUALOJEN AMMATTILIITTO

Lisätiedot

www.handelsbanken.fi Case Handelsbanken Paikallisesti sovittu malli palkkakeskustelusta

www.handelsbanken.fi Case Handelsbanken Paikallisesti sovittu malli palkkakeskustelusta Case Handelsbanken Paikallisesti sovittu malli palkkakeskustelusta Handelsbanken lyhyesti Perustettu vuonna 1871 Tukholmassa, samannimisenä Ruotsin suurin ja Pohjoismaiden 3. suurin pankki Henkilökuntaa

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKOVALTUUSTO 1(6)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKOVALTUUSTO 1(6) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKOVALTUUSTO 1(6) Aika: maanantaina 23.1.2017 klo 19. 19.40 Paikka: seurakuntatalo Läsnä: Breilin Eeva-Liisa terveydenhuollon opett. pj. Junnila Sanni

Lisätiedot

RAAHEN JHL ry 055 TOIMINTAKERTOMUS 2014

RAAHEN JHL ry 055 TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Yhdistyksen 74. toimintavuosi pyörähti käyntiin osaavien aktiivitoimijoiden johdolla. Hallitukseen on kuulunut puheenjohtajan lisäksi kymmenen (10) jäsentä; Pyhäjoelta, Vihannista,

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä PÖYTÄKIRJA 4/2016 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.6.2016 klo 9.00 9.45 Paikka: Nivala, Nivalan teknologiakeskus Nitek, Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila

Lisätiedot

Espoon hyvinvointialojen henkilöstö JHL ry. 587 PÖYTÄKIRJA 8/20

Espoon hyvinvointialojen henkilöstö JHL ry. 587 PÖYTÄKIRJA 8/20 SYYSKOKOKOUS Tiistai 24. marraskuuta 2015 klo 18.00 Valtuustotalon kahvio, Espoon keskus KOKOUSILLAN AVAUS, Puheenjohtaja Anna-Maija Kukkonen avasi kokousillan. VIERAILIJAN PUHEENVUORO Juhana Harju, viestintäpäällikkö

Lisätiedot

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ Hämeen TE-toimisto on toiminut uudessa muodossaan kaksi vuotta. Toteutettujen uudistusten käyttöönotto on edelleen keskeneräinen. Henkilöstö

Lisätiedot

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016 Ikäihmisten Neuvosto Toimintakertomus 2016 1 Sisällys YLEISTÄ... 2 JÄSENET... 3 TYÖVALIOKUNTA... 4 KOKOUKSET... 4 TAPAHTUMAT, KOULUTUKSET... 5 2 YLEISTÄ Ikäihmisten Neuvostolla oli historiansa kuudestoista

Lisätiedot

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero

Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29. Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Virtain Soutu 24.5.2014 T U L O K S E T 24.5.2014 Virtain Urheilijat --------------- 16:29 Sija Nimi Seura Loppuaika Ero Kirkkovene miehet 10 km Joukkue ================================== 1. Kuopion Soutajat

Lisätiedot

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 2/2007

nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 2/2007 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 2/2007 Puheenjohtajalta Olemme Nousussa Keskustellen kehitystä MONELLAKIN TAPAA: sekä Nousu-nimisen yhdistyksen jäseninä mutta myös yleisemmin. Kun kirjoitan tätä artikkelia,

Lisätiedot

Puolen Tonnin Uinti Tuusulan uimahalli

Puolen Tonnin Uinti Tuusulan uimahalli Puolen Tonnin Uinti Tuusulan uimahalli Uimareita yht 105 Uintikertoja yht 204 Naiset Uinteja vuosittain 46 52 34 31 Sukunimi Etunimi 2005 2006 2007 2008 Adler Maria 70 4 Uintiaika 00:00,0 10:19,1 09:33,9

Lisätiedot

Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus

Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus Maaseutuelinkeinojen ja neuvontaalan Työnantajayhdistyksen toimintakertomus 2009 Erityispalvelujen Työnantajaliitto / Maaseutuelinkeinojen ja neuvonta-alan Työnantajayhdistys TOIMINTAKERTOMUS 2009 NEUVOTTELUTOIMINTA

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007 1(6) Aika 13.6.2007 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Fredman & Månsson Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen,

Lisätiedot

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu

AVOIN. Oulu Kuopio Kuopio Somero. Äänekoski Tampere Tampere Liperi. Oulu AVOIN Kuopio Kuopio Somero 1. Syrjälä Olli Liukku Hanna-Leena 3 55 1 65 4 50 170 2. Sorva Aaro Virtanen Mia 2 60 2 60 6 48 168 3. Savilahti Mikko Peltomäki Ella 1 65 6 48 8 46 159 4. Hakkarainen Jari Lampinen

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara)

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 5.4.2013 Järjestöneuvottelukunnan 2. kokous Aika: 5.4.2013 klo 9.00-11.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Paikka Mikkeli Kuitula, Kotka C2010, Kouvola 247, Savonlinna 271

Paikka Mikkeli Kuitula, Kotka C2010, Kouvola 247, Savonlinna 271 Pöytäkirja 2015 1 Aika 17.11.2015 klo 09:05-11:00 Paikka Mikkeli Kuitula, Kotka C2010, Kouvola 247, Savonlinna 271 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 4 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 13.03.2018 Aika 13.03.2018, 10:00-14:20 Paikka Joensuun kampus, Metria M301 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai professori, jäsen poissa Rouvinen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot