Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Koodistopalvelun johtoryhmän kokous"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 3/2012 1(22) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai klo Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Tiira 9.krs. Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi THL (x) Varapuheenjohtaja Palotie-Heino Tiina THL (x) Jäsenet Eronen Marianne Kela (x) Sij. Helminen Sari () Hartikainen Kauko Suomen Kuntaliitto (x) Sij. Savolainen Tuija () Häkkinen Pirjo THL (x) Sij. Räikkönen Outi () Härkönen Sampo Lääkärikeskus Aava Oy (-) Junttila Kristiina HUS, Hoitotyö (-) Sij. Vinkanharju Anne (x) Kaskinen Timo HL7 Finland ry. (x) Kopra Kyösti HUS (-) Sij. Lukander Maisa () Kälviä Minna Eksote, Sosiaalityö (x) Sij. Marttinen Paula () Leinonen Kirsiliina Helsingin kaupunki (x) Lindgren Marina Kela (-) Sij. Toivola Kari (x) Mettovaara Vesa Valvira (x) Sij. Toiviainen Hanna () Porrasmaa Jari STM (x) Sij. Mäntyranta Taina () Pouta Anneli THL (x) Sij. Salo Jarmo () Räsänen Maija Vaasan sairaanhoitopiiri (-) Siipola Anne Helsingin Kaupunki (x) Sij. Tikanoja Minna () Siponen Tiina PSSHP (x) Virkkunen Heikki THL (-) Sij. Saario Minna (x) Virtanen Martti Nordic Casemix Center (-) Sij. Lukander Maisa (-) Witick Tanja Kokkolan sosiaali- ja terveystoimi (-) Sij. Andtbacka Marjo (-) Ylönen Saija Tilastokeskus (x) Sij. Kaukonen Essi () KP-tiimi Alasaarela Mervi THL (x) Eerola Johanna THL (x) Kajander Ani THL (-) Lehtonen Jari THL (x) Lehtovirta Jukka THL (x) Meriläinen Outi THL (x) Mäkelä-Bengs Päivi THL (x) Peltonen Veli-Pekka THL (x) Esittelijät Ailio Erja THL Asiakohta (3) Häkkinen Pirjo THL THL Asiakohta (4) Häkälä Niina Itä-Suomen yliopisto Asiakohta (2)

2 Pöytäkirja 3/2012 2(22) Yhteenveto kokouksen päätöksistä Asia 2): Sosiaalihuollon koodistot 3 kpl: Hankkeen avaus 1. Etuuden tila 2. Ratkaisun laji 3. Tapahtumalaji Päätös: Hyväksyttiin sosiaalihuollon koodistojen 3 kpl hankkeen avaus 1. Etuuden tila 2. Ratkaisun laji 3. Tapahtumalaji Hyväksyttiin hankkeen avaus alla mainitut asiat huomioiden: 1. Etuuden tila: Kuvattava tarkemmin prosessi miten ja missä kaikkialla tätä koodistoa tullaan käyttämään. Termit (esim. Regressi) pitää kuvata paremmin. Lisäksi varsinaisen koodiston nimestä täytyy käydä ilmi, että kyseessä on Kelan etuuskäsittely. Tämä määrittely on tehtävä yhdessä Kelan kanssa ja yhteistyötä Kelan kanssa on kehitettävä. 2. Ratkaisun laji: Lopettamispäätös termi ja käytäntö pitää selvittää ja nämä asiat tuotava ilmi valmisteluhankkeessa. 3. Tapahtumalaji: On vielä mietittävä terveydenhuollon ja sosiaalihuollon luokitusten yhteensovittamista ja määrittämistä. Koska koodiston käyttötarkoitus ja prosessi jäävät edelleen auki, on myös nämä selvitettävä. Lisäksi koodin määritelmässä asiakastapaaminen vaatii tarkentamista, esimerkiksi: asiakastapaamisen yhteydessä tapahtuvan työn kirjaaminen vaatii selkeää erottelua siitä, mikä on resurssien käyttöä ja mikä varsinaista asiakaspalvelua. Sosiaalihuollon tilastointi on huomioitava tulevaisuudessa. Asia 3): Sosiaalihuollon luokitus 4 kpl: Hyväksyttäväksi 1. Peruskoulun vuosiluokka 2. Opetussuunnitelma 3. Pedagoginen tuki perusopetuksessa 4. Erityisopetuksen paikka. Päätös: Hyväksyttiin sosiaalihuollon luokitukset 4 kpl 1. Peruskoulun vuosiluokka 2. Opetussuunnitelma 3. Pedagoginen tuki perusopetuksessa 4. Erityisopetuksen paikka. Hyväksyttiin edellä mainitut luokitukset alla mainitut asiat huomioiden: 1. Peruskoulun vuosiluokka: Varhennetun oppivelvollisuuden 1. ja 2. vuosiluokan määritelmää tulee tarkentaa lain mukaisesti. Käytössä on ollut myös termi pidennetty oppivelvollisuus. Lisäksi luokituksen ylläpidon hallintamalli tulee huomioida jatkossa. 2. Opetussuunnitelma: Luokituksen ylläpidon hallintamalli tulee huomioida jatkossa.

3 Pöytäkirja 3/2012 3(22) 3. Pedagoginen tuki perusopetuksessa: Ei kommentoitavaa. 4. Erityisopetuksen paikka: Kohta Muu soveltuva paikka- vaatii tarkentamista, tähän lisättävä esimerkki (esim. sairaalakoulu on muu soveltuva paikka). Lisäksi erityisopetuksen määritelmään tulee lisätä OKM:n määritelmä. Asia 4): Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn jonoryhmäluokitus: Hyväksyttäväksi Päätös: Hyväksyttiin luokitus alla mainitut asiat huomioiden. Luokituksen päivittämisprosessi pitää kuvata ennen JTK-laaturyhmään tuontia. Toimenpideluokituksia koordinoivan ryhmän tulee olla mukana päivityksen valmisteluissa.

4 Pöytäkirja 3/2012 4(22) 1. Osallistujat, asialistan hyväksyminen ja edellisen kokouksen pöytäkirja Puheenjohtaja avasi kokouksen kello Todettiin läsnäolijat. Hyväksyttiin johtoryhmälle kahta viikkoa ennen kokousta toimitettu asialista. Edellisen kokouksen ( ) pöytäkirja käsiteltiin sähköpostimenettelyä noudattaen ja todettiin hyväksytyksi. Pöytäkirja julkaistaan Koodistopalvelun verkkosivuilla. 2. Sosiaalihuollon koodistot 3 kpl: Hankkeen avaus 1. Etuuden tila 2. Ratkaisun laji 3. Tapahtumalaji Projektitutkija Niina Häkälä Itä-Suomen yliopistosta esitteli sosiaalihuollon koodistoja 3kpl, avattavaksi hankkeeksi. Taustaa Etuuden tila -luokitusta käytetään Etuustiedot-tietokomponentissa, jonka rakenne on esitetty liitteessä 1. Etuustiedot-tietokomponentilla on tarkoitus kuvata yksityishenkilön hakemia tai hänelle myönnettäviä Kansaneläkelaitoksen tai jonkin muun tahon etuuksia. Etuustiedottietokomponentti on osa Tulo-tietokomponenttia. Luokitusta käytetään Toimeentulotukihakemuksessa ja -laskelmassa. Luokitus on lainattu Kansaneläkelaitokselta, ja se on käytössä Kansaneläkelaitoksen SOKY-tietojärjestelmässä. Myös luokkien määritelmät on lainattu Kansaneläkelaitokselta. SOKY-tietojärjestelmä on tarkoitettu kuntien sosiaali- ja terveystoimille, ja sitä kautta viranomaiset saavat käyttöönsä Kelan maksamien etuuksien vireilläolo-, maksu- ja ratkaisutietoja. Luokituksen tarkoituksena on valmistautua tavoitetilaan, jossa etuustiedot siirtyvät suoraan rajapinnan kautta Kelalta esimerkiksi toimeentulotukilaskelmaan. Tällä hetkellä käytössä on pelkkä katseluyhteys. Kelalla on käynnistetty hanke, jossa luokitusta kehitetään ja tavoitteena on yhteistyö hankkeessa toimivien kanssa. Ratkaisun laji -luokitusta käytetään Päätös-tietokomponentissa, jonka rakenne on esitetty tarkemmin liitteessä 1. Ratkaisun laji -luokitus on käytössä sellaisissa sosiaalihuollon päätösasiakirjoissa, joissa annetaan päätös asiakkaan hakemuksen perusteella. Kyseisiä päätöksiä on yhteensä 23, esimerkiksi Toimeentulotukipäätös, Päätös sosiaalisesta luototuksesta, Päätös vammaispalveluista, Päätös kehitysvammaisten erityishuollosta, Päätös omaishoidon tuesta ja Lastensuojelun avohuollon tukitoimenpidepäätös. Suurimmassa osassa päätöksistä luokituksesta käytetään vain kahta luokkaa, Myönteinen ja Kielteinen. Luokituksella on rakenteista kirjaamista edistävä ja sosiaalihuollon ammattilaisen työtä ohjaava tarkoitus. Luokitus myös mahdollistaa tilastoinnin.

5 Pöytäkirja 3/2012 5(22) Tapahtumalaji-luokitusta käytetään Tapahtuma-tietokomponentissa, joka on osa kaikkia sosiaalihuollon asiakaskertomus-asiakirjoja. Tapahtuma-tietokomponentin rakenne on esitetty liitteessä 1. Luokitus on siis käytössä kaikissa sosiaalihuollon asiakaskertomuksissa. Se kuvaa sitä tapahtumaa, josta sosiaalihuollon ammattihenkilö tekee kirjauksen asiakaskertomukseen. Luokituksella on tiettyjä yhtymäkohtia Koodistopalvelimella olevan perusterveydenhuollon avohoidon (PTHAVO) yhteystapa- ja kävijäryhmäluokituksiin sekä AR/YDINpalvelutapahtumaluokitukseen. Tapahtumalajiluokituksen yhdistämistä jonkin edellä mainitun luokituksen kanssa on mahdollisesti pohdittava. Luokituksella on työtä ohjaava tarkoitus ja se mahdollistaa myös tilastoinnin. Keskustelu. Käsittelyn yhteydessä käydyssä keskustelussa esitettiin seuraavia kysymyksiä ja kannanottoja, sekä annettiin seuraavaa lisätietoa: 1. Etuuden tila: - Kysyttiin, että missä kohtaa toimeentulotukihakemusta työntekijä ottaa kantaa, että mistä on kyse? Vastaus: Kun aloitetaan laskelman tekeminen. Toimeentulotukeen tulee laskelma, joka on asiakkaankin nähtävillä. - Todettiin, että termi Regressi, ei aukea. Tästä olisi hyvä olla selkeämpi käsite/termi, suomenkielinen vastine. - Kysyttiin, kuinka hyvin työnkulkuprosessi on kuvattu? Vastaus: Ei ole vielä viety työnkulkutasolle, koska eri paikoissa on eri käytäntöjä. - Todettiin, että yhteistyötä Kelan kanssa on tarkoitus tarkentaa ja jäsentää kunhan valmisteluhanke käynnistyy. 2. Ratkaisun laji: - Kysyttiin tilanteesta, jossa joudutaan tekemään lopettamispäätös asiakkaan hakemukseen, että miten tällainen päätös tehdään, pitäisikö olla päätös lopettamisesta? Vastaus: Todettiin, että on yleinen termi ja sitä tarvitaan, koska suurin osa hakemuksista on määräaikaisia. 3. Tapahtumalaji: - Keskusteltiin sosiaalihuollon ja terveydenhuollon luokitusten yhdistämisistä, koska luokitusten osalta on jo olemassa, sekä käytössä samannimisiä luokituksia. - Todettiin, että koodin määritelmässä Asiakastapaaminen vaati tarkentamista. - Keskusteltiin myös koodiston käyttötarkoituksesta ja prosessista, jotka nyt jäävät vielä auki, eli nämä pitää selvittää vielä. Tässä yhteydessä selvitettävä myös asiakastapaamisen yhteydessä tapahtuvan työn kirjaaminen, koska päätettävä myös se, että onko tarve kirjata päätöksestä tapahtumalajia, silloin kun kyseessä on kirjallinen viestintä tai puhelinyhteydenotto. Tärkeäksi koettiin myös se, että pystytään erottamaan mikä on resurssien käyttöä ja mikä taas asiakaspalvelua. - Todettiin myös, että sosiaalihuollon puolella ei tällä hetkellä tehdä tilastointia kansallisella tasolla, mutta tulevaisuudessa tämäkin asia on otettava huomioon.

6 Pöytäkirja 3/2012 6(22) Päätösesitys: Ehdotettiin hankkeen avausta. Päätös: Hyväksyttiin sosiaalihuollon koodistojen 3 kpl hankkeen avaus 1. Etuuden tila 2. Ratkaisun laji 3. Tapahtumalaji Hyväksyttiin hankkeen avaus alla mainitut asiat huomioiden: 1. Etuuden tila: Kuvattava tarkemmin prosessi miten ja missä kaikkialla tätä koodistoa tullaan käyttämään. Termit (esim. Regressi) pitää kuvata paremmin. Lisäksi varsinaisen koodiston nimestä täytyy käydä ilmi, että kyseessä on Kelan etuuskäsittely. Tämä määrittely on tehtävä yhdessä Kelan kanssa ja yhteistyötä Kelan kanssa on kehitettävä. 2. Ratkaisun laji: Lopettamispäätös termi ja käytäntö pitää selvittää ja nämä asiat tuotava ilmi valmisteluhankkeessa. 3. Tapahtumalaji: On vielä mietittävä terveydenhuollon ja sosiaalihuollon luokitusten yhteensovittamista ja määrittämistä. Koska koodiston käyttötarkoitus ja prosessi jäävät edelleen auki, on myös nämä selvitettävä. Lisäksi koodin määritelmässä asiakastapaaminen vaatii tarkentamista, esimerkiksi: asiakastapaamisen yhteydessä tapahtuvan työn kirjaaminen vaatii selkeää erottelua siitä, mikä on resurssien käyttöä ja mikä varsinaista asiakaspalvelua. Sosiaalihuollon tilastointi on huomioitava tulevaisuudessa. 3) Sosiaalihuollon luokitus 4 kpl: Hyväksyttäväksi 1. Peruskoulun vuosiluokka 2. Opetussuunnitelma 3. Pedagoginen tuki perusopetuksessa 4. Erityisopetuksen paikka. Erikoissuunnittelija Erja Ailio THL:sta esitteli sosiaalihuollon luokituksia 4 kpl hyväksyttäväksi. Taustaa Peruskoulun vuosiluokka: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin, että valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Päätettiin, että esiopetuksen määritelmään on lisättävä

7 Pöytäkirja 3/2012 7(22) vapaaehtoisuus. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokituksen kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala Esiopetuksen määritelmään lisättiin maininta vapaaehtoisuudesta. Valmistelussa lisättiin luokat: varhennetun oppivelvollisuuden 1. luokka, varhennetun oppivelvollisuuden 2. luokka ja vuosiluokkiin sitomaton opetus. Luokat lisättiin saadun palautteen perusteella. Opetussuunnitelma: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin, että valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokituksen kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala Pedagoginen tuki perusopetuksessa: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin, että valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokituksen kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala Erityisopetuksen paikka: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin, että valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokitukset kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala Luokka erityiskoulu lisättiin OKM:n kommenttien perusteella. Samalla täsmennettiin kokonaan erityisluokalla luokan määritelmää. Keskustelu. Käsittelyn yhteydessä käydyssä keskustelussa esitettiin seuraavia kysymyksiä ja kannanottoja, sekä annettiin seuraavaa lisätietoa: 1. Peruskoulun vuosiluokka - Todettiin, että asiasisältöön ei ollut kommentoitavaa. - Kysyttiin, että mistä tulee termi Varhennetun oppivelvollisuuden 1. ja 2. vuosiluokka, koska käytössä on myös termi pidennetty oppivelvollisuus. Määritelmään haluttiin saada tarkennus, että mitä tällä tarkoitetaan. - Todettiin, myös että mikäli opetustoimen puolella tulee jotain muutoksia, esim. tarjotaan kolmatta vuosiluokkaa, pitää hyvä yhteistyö OKM:n kanssa varmistaa. - Todettiin myös, että luokituksen ylläpidon hallintamalli on tärkeä huomioida. 2. Opetussuunnitelma

8 Pöytäkirja 3/2012 8(22) - Todettiin, että tämänkin luokituksen osalta hallintamalli jatkossa tärkeä päättää. 3. Pedagoginen tuki perusopetuksessa - Asiasisältöön ei kommentoitavaa. 4. Erityisopetuksen paikka. - Todettiin, että Muu soveltuva paikka- termi vaatii tarkentamista. Tähän voisi ottaa esimerkin, sairaalakoulu -> Muu soveltuva paikka. - Todettiin, myös että Erityisopetuksen määritelmään tulee huomioida OKM:n määritelmä Päätösesitys: Ehdotettiin luokitusten hyväksymistä. Päätös: Hyväksyttiin sosiaalihuollon luokitukset 4 kpl alla mainitut asiat huomioiden: 1. Peruskoulun vuosiluokka 2. Opetussuunnitelma 3. Pedagoginen tuki perusopetuksessa 4. Erityisopetuksen paikka. 1. Peruskoulun vuosiluokka: Varhennetun oppivelvollisuuden 1. ja 2. vuosiluokan määritelmää tulee tarkentaa lain mukaisesti. Käytössä on ollut myös termi pidennetty oppivelvollisuus. Lisäksi luokituksen ylläpidon hallintamalli tulee huomioida jatkossa. 2. Opetussuunnitelma: Luokituksen ylläpidon hallintamalli tulee huomioida jatkossa. 3. Pedagoginen tuki perusopetuksessa: Ei kommentoitavaa. 4. Erityisopetuksen paikka: Kohta Muu soveltuva paikka- vaatii tarkentamista, tähän lisättävä esimerkki (esim. sairaalakoulu on muu soveltuva paikka). Lisäksi erityisopetuksen määritelmään tulee lisätä OKM:n määritelmä. 4) Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn jonoryhmäluokitus: Hyväksyttäväksi Kehittämispäällikkö Pirjo Häkkinen THL:sta, esitteli erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn jonoryhmäluokitusta hyväksyttäväksi. Taustaa Jonoryhmä luokitusta käytetään erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn seurannassa. Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyä on tähän asti seurattu kansallisesti erikoisalatasolla. Seurantaan on esitetty mm. STM:n, Valviran ja aluehallintovirastojen taholta lisättäväksi joitakin keskeisiä hoitojonoryhmiä. Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn asiantuntijaryhmässä on luokitusta pohdittu jo pidemmän aikaa. Alkuun selvitettiin sairaanhoitopiirien käytössä olevia hoitoonpääsyn jonoryhmiä. Selvityksestä ilmeni, että systemaattista hoitojonoryhmitystä hoitoa odottavista ei ollut käytettävissä. HUS:n jonoryhmäseuranta hoitoa odottavista oli pisimmällä.

9 Pöytäkirja 3/2012 9(22) Siellä hoitojonoon laitettaessa kirjataan myös toimenpidekoodi. Muualla ei juurikaan kirjata toimenpidekoodia jonoon asettamisvaiheessa. Alkuvaiheessa kehittämisen lähtökohdaksi otettiin HUS:n jonoseuranta. HILMO -rekisteritiedoista ajettiin HUS:n jonoryhmityksen mukaisesti sairaanhoitopiireittäin odotusajat sekä odottajien lukumäärät. Asiaa käsiteltiin sekä erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn asiantuntijaryhmässä että hoitoonpääsyn seurannan yhteistyöryhmässä. Seurannan yhteistyöryhmä kuitenkin päätti, että HILMO -tietojen pohjalta ajetaan kahden merkin tarkkuudella toimenpiteiden odotusajat mediaanina sekä odottajien lukumäärät ja katsotaan sen pohjalta yleisimmät hoitojonoryhmät. Viimeksi mainitun selvityksen pohjalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin operatiivisen tulosalueen johtaja Kari Haukipuro valmisteli yksityiskohtaisen esityksen jonoryhmitykseksi. Esitys hyväksyttiin erikoissairaanhoidon hoitoopääsyn seurannan yhteistyöryhmän ja asiantuntijaryhmän yhteisessä kokouksessa osana erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn seurannan oppaan käsittelyä. Asiantuntijaryhmän ja seurannan yhteistyöryhmän kokouksessa keskusteltiin magneettitutkimusten ja psykoterapioiden sisällyttämisestä seurattaviin jonoryhmiin. Kokouksessa päätettiin, että psykoterapioita eikä magneettitutkimuksia oteta tässä vaiheessa mukaan seurattaviin jonoryhmiin. Ne otetaan kehittämiskohteiksi ja lisätään mahdollisesti myöhemmin jonoryhmiin. Keskustelu. Käsittelyn yhteydessä käydyssä keskustelussa esitettiin seuraavia kysymyksiä ja kannanottoja, sekä annettiin seuraavaa lisätietoa: - Todettiin, että toimenpideluokituksia koordinoivan ryhmän täytyy olla mukana yhteistyössä jatkossa. - Tuotiin ilmi, että jonoryhmäseurantaa on kehitettävä myös konservatiiviselle (mm. psykiatria) puolelle, koska painottuu tällä hetkellä enemmän operatiiviseen toimintaan. - Keskusteltiin myös hoitoonpääsyn seurannasta. Tällä hetkellä kerätään vain toteutumat kolme kertaa vuodessa. Mietittiin myös erilaisia ryhmittelyjä seurannasta, esim. Kuinka kauan on odottanut hoitoon pääsyä. - Todettiin, että luokituksen päivittämisprosessi tulee kuvata ennen JTK-laaturyhmään tuontia. Päivitys tehdään todennäköisesti yhtä aikaa HILMO-luokituksen päivityksen kanssa. Päätösesitys Ehdotettiin luokituksen hyväksymistä. Päätös: Hyväksyttiin luokitus alla mainitut asiat huomioiden: Luokituksen päivittämisprosessi pitää kuvata ennen JTK-laaturyhmään tuontia. Toimenpideluokituksia koordinoivan ryhmän tulee olla mukana päivityksen valmisteluissa.

10 Pöytäkirja 3/ (22) 5. Koodistopalvelun ajankohtaiset asiat tiedoksi THL esitteli Koodistopalvelun ajankohtaisia asioita. Ajankohtaiset asiat on koottu erilliseen liitteeseen (5 sivua), joka jaettiin kokouksessa jokaisen pöydälle. Ajankohtaiset asiat-liite julkaistaan myös koodistopalvelun verkkosivulla. 6. Ennakkokatsaus seuraavan johtoryhmäkokouksen sisältöön Mervi Alasaarela esitteli syksyn kokousten sisältöä, joihin tulossa paljon asioita käsiteltäväksi. Syksyn kokousaiheet on esitelty tarkemmin liitteessä Muut asiat Pirjo Häkkinen kertoi edellisessä kokouksessa selvitettäväksi jätetyn erikoisalaluokitukseen liittyvän tilannekatsauksen. HILMO erikoisalaluokituksessa ja erikoislääkäriluokituksessa on eroja. Valviran erikoisalaluokitus perustuu lääkärin koulutukseen ja erikoislääkäritutkintoon ja osa luokituksista on näin hyvin vanhoja. HILMO:ssa taas on viimeisin voimassa oleva koulutustieto. Erityspätevyydet eivät näy HILMO- luokituksessa. Asiaa täytyy selvittää laajemmin. Asian jatkovalmistelu tapahtuu ensin HILMO-ryhmässä ja vasta sen jälkeen tuodaan KP-joryn käsittelyyn. Lisäksi todettiin, että täytyy selvittää, kumpaa luokitusta käytetään ereseptissa. Asian selvittely annettiin Minna Saarion THL:sta tehtäväksi. Sihteerin jälkihuomautus: Minna Saario toimitti sähköpostitse tiedon ereseptin allekirjoittajan oppiarvon ja HILMO-erikoisalojen yhteensovittamisesta, että asian selvittäminen on sovittu pidetyssä kokouksessa, ja se on siis edelleen kesken. Jari Porrasmaa kertoi SOTE-organisaatiorekisteriin liittyvästä päivitysasiasta. SOTEorganisaatiorekisteri on olemassa koodistopalvelimella ja on keskeinen ereseptin kannalta. Kysyttiin, että mikä on tällä hetkellä SOTE-organisaatiorekisterin tietojenkeruuprosessin tilanne, samoin haluttiin tietää automaattipäivityksen tila. Vastattiin, että noin 90 % julkisen terveydenhuollon yksiköistä on kerätty rekisteriin ja yksityisen puolen tietojen toimittamisesta on sovittu Valviran kanssa. Todettiin, että päivitysprosessin huomioiminen tulee olemaan entistä tärkeämpää, kun esim. lääketietokanta on päivitettävä tietyllä aikavälillä. Toisaalta apteekkijärjestelmät päivittävät tietojaan vaihtelevasti. Päivitysprosessista sopiminen on otettava KP-joryssä käsittelyyn, samoin tehtävä selvitys siitä pitääkö päivitysprosessiin olla jokin velvoite ja kuka sen hoitaa. Ongelmaksi muodostuu se, että kuka tai mikä hallinnoi systeemiä ja miten se saadaan pysymään ajantasaisena, koska tällä hetkellä päivitys tapahtuu manuaalisesti. Poikkeuksena yksityinen terveydenhuolto, jossa on valmisteilla hanke suorapäivityksen osalta. Lisäksi SADe-hankkeessa ollaan rakentamassa palveluhakemistoa, mutta ongelmana on se, että master-tietoa ei vielä ole olemassa. Sovittiin, että järjestetään Koodistopalvelun johtoryhmälle kattava tilannekatsaus SOTEorganisaatiorekisterin ylläpitokonseptin/rajapintatoteutuksen etenemisestä, jotta myös päivitysprosessisuunnitelma saadaan tehtyä.

11 Pöytäkirja 3/ (22) Suorapäivitysasia on OPER-yksikön vastuulla oleva hanke ja sovittiin, että Minna Saario toimittaa tästä tilannetiedon KP-joryn tietoon. Sihteerin jälkihuomautus: Minna Saario toimitti sähköpostitse tiedon SoTe-rekisterin muutosprojektin (asiakkaiden päivityskäyttöliittymä) tilanteesta. alustava selvitys tilanteesta ja sen mukainen alustava toimeksianto ovat olemassa projektin toteutus voidaan hankkia ulkoa, mutta sen tilaus ja valvonta edellyttää THL:n omia resursseja projektoinnissa on huomioitava organisaatio- ja palveluhakemistojen laajemmat ja pidemmän aikavälin kehittämistarpeet, jotka kuitenkin tarkoituksenmukaista toteuttaa tämän vaiheen jälkeen asian valmistelu on THL:n omien resurssien puutteen vuoksi kesken. Päivi Hämäläinen kertoi THL:n Tieto-osaston muutosta, joka tapahtuu lokakuun alussa Paciuksenkadulle. Lokakuun kokoukset ovat vielä Lintulahdessa, mutta syyskuun kokouspaikka on yhä avoin. Pyydettiin kiinnittämään erityistä huomiota kokouskutsussa mainittuun kokouspaikkaan, että tietää saapua oikeaan paikkaan, joka voi olla muualla kuin Lintulahdessa. Ilmoitettiin myös, että Koodistopalvelun verkkosivut eivät ole ajan tasalla. Tilanne saadaan korjattua rekrytoinnin myötä viimeistään lokakuun aikana 8. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen Syksyn seuraava kokous pidetään tiistaina klo Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Osastojohtaja Puheenjohtaja Kehittämispäällikkö Sihteeri Päivi Hämäläinen Mervi Alasaarela Liitteet 4 kpl

12 Pöytäkirja 3/ (22) Liite 1 1. Etuuden tila -luokitus Etuuden tila -luokitusta käytetään Etuustiedot-tietokomponentissa, jonka rakenne on esitetty alla. Etuustiedot-tietokomponentilla on tarkoitus kuvata yksityishenkilön hakemia tai hänelle myönnettäviä Kansaneläkelaitoksen tai jonkin muun tahon etuuksia. Etuustiedottietokomponentti on osa Tulo-tietokomponenttia. Kuva 1. Etuustiedot-tietokomponentti ( Etuuden tila -luokituksen koodit ovat seuraavat: Koodin Koodin nimi Koodin määritelmä tunniste 1 Haettu etuuden hakemistiedot on rekisteröity ja mahdollisesti osittain valmisteltukin, mutta päätösesitys puuttuu 2 Valmisteltu päätösesitys etuudesta on tehty 3 Myönnetty ratkaisu etuudesta on tehty ja kyseessä on myönteinen päätös 4 Myönnetty osittain ratkaisu etuudesta on tehty ja etuus myönnetty osalta aikaa ja hylätty osalta aikaa

13 Pöytäkirja 3/ (22) 5 Hylätty ratkaisu etuudesta on tehty ja etuushakemus on kokonaan hylätty 6 Liikamaksu ratkaisussa etuudesta on syntynyt liikamaksua, mutta takaisinperintäasiaa ei ole vielä ratkaistu 7 Takaisinperintä etuuden liikamaksuasia on ratkaistu, ja ainakin osa liikamaksusta on päätetty periä takaisin ja perittävää on vielä jäljellä 8 Lakkauttaminen kesken etuuden lakkauttaminen on aloitettu, mutta ratkaisua ei ole tallennettu 9 Regressiasia kesken etuuden regressiasia on kesken, mutta ei vielä ratkaistu 10 Regressiperintä etuuden regressiasia on ratkaistu, mutta regressiperittävää on vielä jäljellä 11 Maksuvaatimus etuuteen on rekisteröity maksuvaatimus, mutta hakemusta ei ole vireillä 12 Perintä elatusvelvollisella on perinnässä olevaa elatusapuvelkaa Luokitusta käytetään Toimeentulotukihakemuksessa ja -laskelmassa. Luokitus on lainattu Kansaneläkelaitokselta, ja se on käytössä Kansaneläkelaitoksen SOKY-tietojärjestelmässä. Myös luokkien määritelmät on lainattu Kansaneläkelaitokselta. SOKY-tietojärjestelmä on tarkoitettu kuntien sosiaali- ja terveystoimille, ja sitä kautta viranomaiset saavat käyttöönsä Kelan maksamien etuuksien vireilläolo-, maksu- ja ratkaisutietoja. Luokituksen tarkoituksena on valmistautua tavoitetilaan, jossa etuustiedot siirtyvät suoraan rajapinnan kautta Kelalta esimerkiksi toimeentulotukilaskelmaan. Tällä hetkellä käytössä on pelkkä katseluyhteys. Kelalla on käynnistetty hanke, jossa luokitusta kehitetään ja tavoitteena on yhteistyö hankkeessa toimivien kanssa. Luokituksen ylläpidosta ja kehityksestä vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

14 Pöytäkirja 3/ (22) 2. Ratkaisun laji -luokitus Ratkaisun laji -luokitusta käytetään Päätös-tietokomponentissa, jonka rakenne on esitetty alla. Kuva 2. Päätös-tietokomponentti ( Luokitus sisältää 3 koodia, joilla kuvataan sosiaalihuollossa tehdyn viranomaispäätöksen ratkaisua, joka on annettu asiakkaan hakemuksen perusteella: Koodin Koodin nimi Koodin määritelmä tunniste 1 Myönteinen asiakkaan hakemuksen perusteella tehty päätös on myönteinen 2 Kielteinen asiakkaan hakemuksen perusteella tehty päätös on kielteinen 3 Osittain myönteinen asiakkaan hakemuksen perusteella tehty päätös on osittain myönteinen ja osittain kielteinen, esimerkiksi toimeentulotuki on myönnetty osalta ja hylätty osalta haettua aikaa Ratkaisun laji -luokitus on käytössä sellaisissa sosiaalihuollon päätösasiakirjoissa, joissa annetaan päätös asiakkaan hakemuksen perusteella. Kyseisiä päätöksiä on yhteensä 23, esimerkiksi Toimeentulotukipäätös, Päätös sosiaalisesta luototuksesta, Päätös

15 Pöytäkirja 3/ (22) vammaispalveluista, Päätös kehitysvammaisten erityishuollosta, Päätös omaishoidon tuesta ja Lastensuojelun avohuollon tukitoimenpidepäätös. Suurimmassa osassa päätöksistä luokituksesta käytetään vain kahta luokkaa, Myönteinen ja Kielteinen. Luokituksella on rakenteista kirjaamista edistävä ja sosiaalihuollon ammattilaisen työtä ohjaava tarkoitus. Luokitus myös mahdollistaa tilastoinnin. Luokituksen ylläpidosta ja kehityksestä vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 3. Tapahtumalaji-luokitus Tapahtumalaji-luokitusta käytetään Tapahtuma-tietokomponentissa, joka on osa kaikkia sosiaalihuollon asiakaskertomus-asiakirjoja. Tapahtuma-tietokomponentin rakenne on esitetty alla. Kuva 3. Tapahtuma-tietokomponentti ( Luokitus sisältää 10 koodia: Koodin Koodin nimi Koodin määritelmä tunniste 1 Asiakastapaaminen tapahtuma, jossa asiakas ja palvelunantaja ja/tai työpari tapaavat palvelunantajan luona tai muussa sovitussa paikassa asiakkaan asian edistämiseksi 2 Kotikäynti tapahtuma, jossa asiakas ja palvelunantaja tapaavat asiakkaan kotona asiakkaan asian

16 Pöytäkirja 3/ (22) edistämiseksi 3 Asiakasneuvottelu tapahtuma, jossa asiakas ja vähintään kaksi palvelunantajan/palvelunantajien edustajaa, muita yhteistyökumppaneita ja/tai asiakkaan läheinen henkilö käsittelevät asiakkaan asiaa. Neuvottelun tarkoituksena on esimerkiksi asiakassuunnitelman laatiminen. 4 Viranomaisneuvottelu tapahtuma, jossa palvelunantajat käsittelevät asiakkaan asiaa ilman asiakkaan läsnäoloa 5 Asiakasryhmätapaaminen tapahtuma, jossa asiakasta tavataan osana ryhmää, joka kokoontuu säännöllisesti tai muuten sovitusti 6 Vuorovaikutteinen viestintä teknisellä välineellä tapahtuma, jossa palvelunantaja kommunikoi asiakkaan tai toisen palvelunantajan kanssa puhelimen tai muun teknisen välineen välityksellä (esimerkiksi Internet-puhelu) asiakkaan asian edistämiseksi 7 Kirjallinen viestintä tapahtuma, jossa palvelunantaja kommunikoi asiakkaan tai toisen palvelunantajan kanssa kirjallisesti (sisältää tekstiviesti, sähköposti, hakemus, ilmoitus, lähete -postitse, itse toimitettuna tai faxina) asiakkaan asian edistämiseksi 8 Muu tapahtuma jokin muu tapahtuma Luokitus on siis käytössä kaikissa sosiaalihuollon asiakaskertomuksissa. Se kuvaa sitä tapahtumaa, josta sosiaalihuollon ammattihenkilö tekee kirjauksen asiakaskertomukseen. Luokituksella on tiettyjä yhtymäkohtia Koodistopalvelimella olevan perusterveydenhuollon avohoidon (PTHAVO) yhteystapa- ja kävijäryhmäluokituksiin sekä AR/YDINpalvelutapahtumaluokitukseen. Tapahtumalajiluokituksen yhdistämistä jonkin edellä mainitun luokituksen kanssa on mahdollisesti pohdittava. Luokituksella on työtä ohjaava tarkoitus ja se mahdollistaa myös tilastoinnin. Luokituksen ylläpidosta ja kehityksestä vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

17 Pöytäkirja 3/ (22) Liite 2 Esiteltävät luokitukset: 1. Peruskoulun vuosiluokka 2. Pedagoginen tuki perusopetuksessa 3. Opetussuunnitelma 4. Erityisopetuksen toteutuspaikka 1. Peruskoulun vuosiluokka -luokituksen kehittäminen valmisteluhankkeen aikana: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen: Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin: Valmistelussa johtoryhmän kommentit huomioitiin seuraavasti: Valmistelussa lisättiin luokat: Valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Päätettiin, että esiopetuksen määritelmään on lisättävä vapaaehtoisuus. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokituksen kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala Esiopetuksen määritelmään lisättiin maininta vapaaehtoisuudesta. varhennetun oppivelvollisuuden 1. luokka varhennetun oppivelvollisuuden 2. luokka vuosiluokkiin sitomaton opetus Luokat lisättiin saadun palautteen perusteella. Valmistelussa poistettiin luokka: - Valmistelussa uudelleen nimettiin luokka: - Luokituksen vastuuhenkilö: Erja Ailio Päätösehdotus: Koodisto esitetään hyväksyttäväksi liitteenä olevan taulukon mukaisesti. 2. Pedagoginen tuki perusopetuksessa -luokituksen kehittäminen valmisteluhankkeen aikana: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen: Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin: Valmistelussa johtoryhmän kommentit huomioitiin seuraavasti: Valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokituksen kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala

18 Pöytäkirja 3/ (22) Valmistelussa lisättiin luokka: - Valmistelussa poistettiin luokka: - Valmistelussa uudelleen nimettiin luokka: - Lisätietoa valmistelusta: Luokituksen nimeä täsmennettiin saadun palautteen pohjalta. Luokituksen vastuuhenkilö Erja Ailio Päätösehdotus: Koodisto esitetään hyväksyttäväksi liitteenä olevan taulukon mukaisesti. 3. Opetussuunnitelma-luokituksen kehittäminen valmisteluhankkeen aikana: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen: Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin: Valmistelussa johtoryhmän kommentit huomioitiin seuraavasti: Valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokituksen kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala Valmistelussa lisättiin luokka: - Valmistelussa poistettiin luokka: - Valmistelussa uudelleen nimettiin luokat: - Luokituksen vastuuhenkilö Erja Ailio Päätösehdotus: Koodisto esitetään hyväksyttäväksi liitteenä olevan taulukon mukaisesti. 4. Erityisopetuksen toteutuspaikka -luokituksen kehittäminen valmisteluhankkeen aikana: Koodistopalvelun johtoryhmä avasi luokituksen valmisteluhankkeen: Valmisteluhankkeen avauksen yhteydessä luokituksesta todettiin: Valmistelussa johtoryhmän kommentit huomioitiin seuraavasti: Valmistelussa lisättiin luokka: Valmisteluhankkeessa on otettava huomioon opetustoimen näkemykset virallisen konsultoinnin kautta. On myös pyydettävä lausunnot asiaan liittyviltä muilta käyttäjäryhmiltä ennen koodistojen tuomista koodistopalveluprosessiin. Sosiaalihuollon asiakasasiakirjojen ja luokitusten asiantuntijatyöryhmä käsitteli luokitukset kokouksessaan. OKM:n kommentit luokituksiin esitti Opetusneuvos Jussi Pihkala Luokka erityiskoulu lisättiin OKM:n kommenttien perusteella. Samalla täsmennettiin kokonaan erityisluokalla luokan määritelmää.

19 Pöytäkirja 3/ (22) Valmistelussa poistettiin luokka: - Valmistelussa uudelleen nimettiin luokat: - Lisätietoa valmistelusta: Luokituksen nimeä täsmennettiin. Luokituksen vastuuhenkilö: Erja Ailio Päätösehdotus: Koodisto esitetään hyväksyttäväksi liitteenä olevan taulukon mukaisesti.

20 Pöytäkirja 3/ (22) Liite 3 Esittelymuistio erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn jonoryhmäluokitukseksi (uusi) Jonoryhmäluokituksen käyttötarkoitus Jonoryhmä luokitusta käytetään erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn seurannassa. Koodiston kehittäminen Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyä on tähän asti seurattu kansallisesti erikoisalatasolla. Seurantaan on esitetty mm. STM:n, Valviran ja aluehallintovirastojen taholta lisättäväksi joitakin keskeisiä hoitojonoryhmiä. Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn asiantuntijaryhmässä on luokitusta pohdittu jo pidemmän aikaa. Alkuun selvitettiin sairaanhoitopiirien käytössä olevia hoitoonpääsyn jonoryhmiä. Selvityksestä ilmeni, että systemaattista hoitojonoryhmitystä hoitoa odottavista ei ollut käytettävissä. HUS:n jonoryhmäseuranta hoitoa odottavista oli pisimmällä. Siellä hoitojonoon laitettaessa kirjataan myös toimenpidekoodi. Muualla ei juurikaan kirjata toimenpidekoodia jonoon asettamisvaiheessa. Alkuvaiheessa kehittämisen lähtökohdaksi otettiin HUS:n jonoseuranta. Hilmo -rekisteritiedoista ajettiin HUS:n jonoryhmityksen mukaisesti sairaanhoitopiireittäin odotusajat sekä odottajien lukumäärät. Asiaa käsiteltiin sekä erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn asiantuntijaryhmässä että seurannan yhteistyöryhmässä. Seurannan yhteistyöryhmä kuitenkin päätti, että Hilmo -tietojen pohjalta ajetaan kahden merkin tarkkuudella toimenpiteiden odotusajat mediaanina sekä odottajien lukumäärät ja katsotaan sen pohjalta yleisimmät hoitojonoryhmät. Viimeksi mainitun selvityksen pohjalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin operatiivisen tulosalueen johtaja Kari Haukipuro valmisteli yksityiskohtaisen esityksen jonoryhmitykseksi. Esitys hyväksyttiin erikoissairaanhoidon hoitoopääsyn seurannan yhteistyöryhmän ja asiantuntijaryhmän yhteisessä kokouksessa osana erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn seurannan opasta. Asiantuntijaryhmän ja seurannan yhteistyöryhmän kokouksessa keskusteltiin magneettitutkimusten ja psykoterapioiden sisällyttämisestä seurattaviin jonoryhmiin (muistion ote liitteenä). Kokouksessa päätettiin, että psykoterapioita eikä magneettitutkimuksia oteta tässä vaiheessa mukaan seurattaviin jonoryhmiin. Ne otetaan kehittämiskohteiksi ja lisätään mahdollisesti myöhemmin jonoryhmiin.

21 Pöytäkirja 3/ (22) Liite 4 KP-joryn käsittelyyn syksyllä 2012 tulevat asiat Sosiaalihuollon luokitukset Suojatoimenpide Sosioekonominen asema Lastensuojelun vireilletulon tapa Ilmoittajataho Kielitaito Yritysmuoto Erityisryhmä Toimintakyvyn osa-alueiden arviointi 2 kpl Asumismuoto Talotyyppi Aikayksikkö Valmisteluhankkeen avaus RAK12016 vaadittavien yhteisten asiakirjojen tietorakenteiden / luokitusten määrittely Toisen vaiheen määrittelyjen tuottaminen (koosteasiakirjat) Fysiologiset mittaukset Rokotukset (preventio) RAK vaadittavien muiden asiakirjojen tietorakenteiden/luokitusten määrittely SSR - ICD-O-3-Morfologiat SSR - ICD-O-3-Topografiat Sosiaalihuollon luokituksia Muutoksen arvio Tavoitteen saavuttamisen arvio Lääkitys (lääkehoito) Henkilötiedot (perustiedot) (lomakerakenne) Tiedonhallintapalvelun tarvitsemat päivitettävät tiedot Riskitiedot

22 Pöytäkirja 3/ (22)

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 1/2011 1(6) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai klo 12.30-16.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), kokoushuone Tiira, 8.kerros Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietoarkkitehtuurin ohjausryhmä. Pohjamateriaalia Esittelijä Juha Mykkänen THL OPER Yhteentoimivuus-tiimi

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietoarkkitehtuurin ohjausryhmä. Pohjamateriaalia Esittelijä Juha Mykkänen THL OPER Yhteentoimivuus-tiimi Sosiaali- ja terveydenhuollon tietoarkkitehtuurin ohjausryhmä Pohjamateriaalia Esittelijä Juha Mykkänen THL OPER Yhteentoimivuus-tiimi 1 Esityksen sisältö Pohjustusta keskusteluun Tausta ja johdanto Taustaa

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 9/2012 1(23) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai klo 12.30 15.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Saunakabinetti 8krs. Paciuksenkatu 21, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Muistio 30.1.2008 1 (5) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai 29.1.2008 klo 12:30-16 Paikka Stakes, Auditorio, 1. krs, Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Osallistujat Aaltonen Erkki (-) sij.

Lisätiedot

Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin

Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin 0 27.9.2011 1 (5) Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin Koodistopalvelimella julkaistut uudet luokitukset ja luokituspäivitykset, sekä koodistopalvelun muut päivitykset 31.5.2011 jälkeen 21.6.2011

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 21.11.2017, klo 13.00 14.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 1/2012 1(15) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai klo 12.30 16.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Monitoimi B Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 3/2012 1(22) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai klo 12.30 16.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Monitoimi B Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous [ASIAKIRJAN NIMI] PÖYTÄKIRJA 1/2009 1(7) n kokous Aika 27.01.2009 klo 12:30-16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Lintulahden toimipaikka, Kokoustila Monitoimi A, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(9) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai 26.1.2015 klo 12.30 16.00 Paikka Astma- ja allergiatalon kongressikeskus, neuvotteluhuone 208, Paciuksenkatu 19, Helsinki (-) Puheenjohtaja

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 6/2012 1(30) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai 25.9.2012 klo 9.30 12.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Monitoimi B, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

Kehitysvammalain muutokseen liittyvät asiakasasiakirjarakenteet

Kehitysvammalain muutokseen liittyvät asiakasasiakirjarakenteet Kehitysvammalain muutokseen liittyvät asiakasasiakirjarakenteet Asiakirjat, kirjaaminen ja itsemäärämisoikeus 18.1.2017 Niina Häkälä Operatiivisen toiminnan ohjaus -yksikkö 1 Kanta-palvelut ja sosiaalihuollon

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 8/2009 1(7 n kokous Aika Keskiviikko klo 12:30 16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Lintulahden toimipiste, Kokoustila Monitoimi A, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai 3.6.2008 klo 12:30-15 Paikka Stakes, Kokoustila Collegium, Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi Jäsenet Aaltonen Erkki Ahonen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous PÖYTÄKIRJA 7/2009 1(7) n kokous Aika Keskiviikko klo 12:35-15.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Kokoustila Tiira, 9.krs, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja (+) Hämäläinen Päivi THL

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Pöytäkirja 1 (9) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Aika 7.6.2016 kello 18:00-19:13 Paikka n kaupunginhalllituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta Aika 3.3.2008 klo 10.30-12.40 Paikka Jyväskylän kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Jäsen Veijo Koskinen x Ulla Lauttamus x Heidi Nieminen x Pirkko Selin

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Muistio 24.9.2008 1 (5) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Torstai 24.9.2008 klo 12:30-15:25 Paikka Stakes, kokoushuone Tiira, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi (x) Jäsenet

Lisätiedot

Uuden koodiston julkaisu

Uuden koodiston julkaisu Uuden koodiston julkaisu Luokka Prosessin tarkoitus Prosessin omistaja Prosessin lähtötilanne Prosessin lopputilanne Prosessin asiakkaat ja sidosryhmät Asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset Prosessin keskeiset

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 2/2017 16 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 28.02.2017 klo 15:00-17:22 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 4/2013 1(15) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai klo 12.30 16.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Tilkan Viuhka, Mannerheimintie 164a, 2. krs, kokoustila 2 Puheenjohtaja

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 2/2013 1(20) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai klo 12.30 16.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Paciuksenkatu 21, Saunakabinetti 8. krs. Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi

Lisätiedot

Koodistopalvelun tilannekatsaus

Koodistopalvelun tilannekatsaus Koodistopalvelun tilannekatsaus Sote-tietoarkkitehtuurin ohjausryhmän kokous 20.9.2018 Mikko Härkönen THL OPER Valmistelussa olevat tietorakenteet tilanne 14092018 Katso erillinen pdf-liite asialistalta

Lisätiedot

Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin

Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin 19.2.2014 1 (5) Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin Koodistopalvelimella julkaistut uudet luokitukset ja luokituspäivitykset sekä koodistopalvelun muut päivitykset 20.1.2014 jälkeen Koodistopalvelutiedote

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai 12.5.2008 klo 12:30-16 Paikka Stakes, Kokoustila Monitoimi B, Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi (x) Jäsenet Aaltonen Erkki

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 4/2010 1(13) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai 18.5.2010 klo 12:30-16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Kokoushuone Tiira, 8. krs, Lintulahdenkuja 4, Helsinki

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Sanastotyö luokittelun tukena Tikesos-hankkeessa. NordTERM 2011 Antero Lehmuskoski ja Maarit Laaksonen

Sanastotyö luokittelun tukena Tikesos-hankkeessa. NordTERM 2011 Antero Lehmuskoski ja Maarit Laaksonen Sanastotyö luokittelun tukena Tikesos-hankkeessa NordTERM 2011 Antero Lehmuskoski ja Maarit Laaksonen Esityksen sisältö Tikesos-hankkeen lähtökohdat ja tavoitteet Sanastotyö osana Tikesos-hankkeen tietoarkkitehtuurityötä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 3/2011 1(11) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai klo 12:30-16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Kokoustila Monitoimi A, 1. krs, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja

Lisätiedot

Käsittelypäivämäärä. Koodistopalvelun johtoryhmässä (JORY)

Käsittelypäivämäärä. Koodistopalvelun johtoryhmässä (JORY) 1/6 Koodistopalvelu / THL Koodiston valmisteluvaihe tilanne 27.9.2013 klo 14:45 KP:n julkaisutoimikunnan (LAATU) hyväksymät, teknisessä viimeistelyssä olevat koodistot AR/LABRA - Tutkimusvastauksien tulkintakoodit,

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 8/2010 1(8) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai klo 12:30-16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Auditorio, 1. krs, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 9/2010 1(13) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai klo 12:30-16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Kokoustila Monitoimi A, 1. krs, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Arkkitehtuurin kansallinen toteutus ja yhteistyö

Arkkitehtuurin kansallinen toteutus ja yhteistyö 1 Arkkitehtuurin kansallinen toteutus ja yhteistyö Terveydenhuollon Atk-päivät Turku 29.5.2007 Riitta Alkula 2 Esityksen sisältö Arkkitehtuurin nyky- ja tavoitetila Arkkitehtuurimäärittelyt Määrittelyjen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 3/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 3/2015 Hyvinvointivaliokunta AIKA 19.03.2015 klo 10:00-12:15 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otso Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 10:00-12:15 Puheenjohtaja Ollila Alpo 10:00-12:15 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi, Puheenjohtaja

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/ Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi, Puheenjohtaja Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 5/2015 1 17.12.2015 Aika 15.12.2015, 16:00-17:45 Paikka Savonlinnan normaalikoulu, opettajainhuone Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Otranen-Silvennoinen, kaupungin koulutoimi,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:30-20:40 Paikka Vehmersalmen asukastupa, Satamarannantie 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Taina Maria Worster,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kokonaisarkkitehtuurityön käynnistäminen 4.12.2012 Kokonaisarkkitehtuuri hyvinvointipalveluissa seminaari Riitta Häkkinen, erikoissuunnittelija THL / OPER Esityksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25 17.02.2016 Sivu 1 / 1 259/2016 06.00.00 25 Selvitys aluehallintovirastolle hoitoonpääsyn toteutumisesta Espoon perusterveydenhuollossa ja suun terveydenhuollossa Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Kumpulainen,

Lisätiedot

Asiakastyön dokumentoinnin tavoitetila. Maarit Laaksonen projektipäällikkö Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kuntamarkkinat 14.9.

Asiakastyön dokumentoinnin tavoitetila. Maarit Laaksonen projektipäällikkö Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kuntamarkkinat 14.9. Asiakastyön dokumentoinnin tavoitetila Maarit Laaksonen projektipäällikkö Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kuntamarkkinat 14.9.2011 Mitä on dokumentointi? Dokumentointi asiakirjojen laatimista ja kirjoittamista

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 7/2012 1(17) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai klo 9.30 12.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Monitoimi B, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous kokous Aika Tiistai 27.8.2013 klo 12.30 16.00 Pöytäkirja 7/2013 1(13) Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Saunakabinetti 8. krs., Paciuksenkatu 21, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi (-)THL

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 6/2010 1(8) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Keskiviikko klo 12:30-16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Kokoushuone Monitoimi A, 1. krs, Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Kanta-palvelut, Kelan näkökulma

Kanta-palvelut, Kelan näkökulma Kanta-palvelut, Kelan näkökulma Pia Järvinen-Hiekkanen Lääkäriliitto 6.3.2014 Kela Kanta-palvelujen toteuttajana Kela on myös iso IT-talo Tietohallinnon toimialalla toimii IT-osasto, Tietohallinto-osasto

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 9/2018 1 Aika 13.09.2018 klo 14:03-15:45 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 6, 3 krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Uudenmaan maakunnan tilatoiminnon

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 22.01. 2010, kello 9:00 16:00 Paikka Finanssialan keskusliitto, Bulevardi 28 Paikalla Martti From TIEKE, pj Ari Pulkkinen Agentit, ohjelmistotalotyöryhmä pj Pirjo Ilola

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Savonlinnan kaupungintalo, Olavinkatu 27, B-rappu, Iso kabinetti

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Savonlinnan kaupungintalo, Olavinkatu 27, B-rappu, Iso kabinetti Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Savonlinnan kaupungintalo, Olavinkatu 27, B-rappu, Iso kabinetti Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 8/2012 1(21) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Tiistai klo 9.30 12.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Saunakabinetti 8krs. Paciuksenkatu 21, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

KOODISTOPALVELU Koodistojen kielellinen ja terminologinen laadunvarmistus

KOODISTOPALVELU Koodistojen kielellinen ja terminologinen laadunvarmistus KOODISTOPALVELU Koodistojen kielellinen ja terminologinen laadunvarmistus Virpi Kalliokuusi THL Tieto-osasto, Tietorakenteet ja luokitukset -yksikkö 3.10.2014 Virpi Kalliokuusi, TITO/TILU 1 Koodistopalvelun

Lisätiedot

LUONNOS Määräys sosiaalihuollon palvelutehtävien luokituksesta Valtuutussäännökset Kohderyhmät Voimassaoloaika Liitteet

LUONNOS Määräys sosiaalihuollon palvelutehtävien luokituksesta Valtuutussäännökset Kohderyhmät Voimassaoloaika Liitteet MÄÄRÄYS 3/2015 1(7) Määräys sosiaalihuollon palvelutehtävien luokituksesta Valtuutussäännökset Sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista annetun lain (254/2015) 22 1 Kohderyhmät Voimassaoloaika Sosiaalihuollon

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 3/2010 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 3/2010 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ MUISTIO 3/2010 Aika 9.4.2010, klo 12.00 14.15 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Leena Viitasaari Tampere puheenjohtaja (x) Anni Aalto Ropo Kangasala

Lisätiedot

Sanastotyö THL:SSÄ Sanastotyö THL:ssä / Outi Meriläinen 1

Sanastotyö THL:SSÄ Sanastotyö THL:ssä / Outi Meriläinen 1 Sanastotyö THL:SSÄ 18.5.2011 9.11.2014 Sanastotyö THL:ssä / Outi Meriläinen 1 Miksi THL:ssä tehdään sanastotyötä? Sanastotyö on THL:ssä lakisääteistä: Laki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta 688/2008

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) Aika maanantaina 17.12.2012 kello 9:00 11:10 Kokouksen jälkeen n. 11:30 joululounas Seurahuoneella Paikka Yrityskolmio, os. Vareliuksenkatu 2 B, 32200 LOIMAA

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00-19:48 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 10/2011 1(20) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Perjantai klo 9:00 12.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Monitoimi A Lintulahdenkuja 4, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen

Lisätiedot

Paikka: kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Hermanni Eskoli Petri Puukki Maj-Britt Varpe. Poissa Tytti Hyytiä Timo Räsänen

Paikka: kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Hermanni Eskoli Petri Puukki Maj-Britt Varpe. Poissa Tytti Hyytiä Timo Räsänen Sivu 1 / 6 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika: perjantai 13.5.2016 klo 17.00 18.40 Paikka: kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet:

Lisätiedot

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone ESITYSLISTA PÖYTÄKIRJA 1 (1) 19.5.2014 RUUSUTORPAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 14.5.2019 klo 18.00 Paikka Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone Läsnä varsinaiset jäsenet varajäsenet Riku Rinta-Jouppi, pj.

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 7/ (10) Kirkkoneuvosto

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 7/ (10) Kirkkoneuvosto NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 7/2017 1 (10) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 16.10.2017 klo 19.45 Yksimielisesti päätettiin, että aloitetaan klo 19.35-20.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 2/2009 1(7) n kokous Aika Keskiviikko 4.3.2009 klo 12:30-16:00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Lintulahdenkuja 4, Kokoustila Monitoimi B, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU VAPAA-AIKATYÖRYHMÄ MUISTIO 1/2015 23.1.2015

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU VAPAA-AIKATYÖRYHMÄ MUISTIO 1/2015 23.1.2015 Aika: klo 9 10.11 Paikka: Ryhmähuone 3, Virastotalon 5. krs. Osallistujat: Lauri Savisaari tilaajapäällikkö Tampere pj. Toimi Jaatinen tuotantojohtaja Tampere Marko Ojala vs.vapaa-aikajohtaja Ylöjärvi

Lisätiedot

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous

Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Pöytäkirja 9/2014 1(18) Koodistopalvelun johtoryhmän kokous Aika Maanantai klo 12.30 15.30 Paikka Allergiatalon kongressikeskus, Kokoushuone 208, Paciuksenkatu 19, Helsinki Puheenjohtaja Hämäläinen Päivi

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämisen yhteistyöseminaari Hotelli Lasaretti, Oulu 26.-27.3.2014 Terveyden ja THL Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon operatiivisen ohjauksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: keskiviikko 11.11.2015 klo 17.58-19.03 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

Havaintoja asiakkuuden käsitteen haasteista sosiaalihuollon Kanta-palveluiden pilottihankkeessa

Havaintoja asiakkuuden käsitteen haasteista sosiaalihuollon Kanta-palveluiden pilottihankkeessa Havaintoja asiakkuuden käsitteen haasteista sosiaalihuollon Kanta-palveluiden pilottihankkeessa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, SosKanta-hanke Kaisa Pesonen & Jaana Taina SOSKANTA-HANKE Eksote

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastietomallin hallinta

Sosiaalihuollon asiakastietomallin hallinta Sosiaalihuollon asiakastietomallin hallinta Jarmo Kärki & Erja Ailio 24.6.2014 Asiakastietomallin hallinta / Kärki & Ailio 1 Esityksen sisältö Millainen ylläpidon ja kehittämisen rakenne on sosiaalihuollon

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Maanantai 20.2.2017 klo 9.00 10.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ MUISTIO 6/2011 11.10.2011

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ MUISTIO 6/2011 11.10.2011 AIKA 11.10.2011 klo 14.00 15.35 PAIKKA Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kokoushuone Satakunnankatu 18 A, 2. krs. OSALLISTUJAT Marjamäki Tarja perusturvajohtaja Nokia, pj. Hakari Kari kehitysjohtaja

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Aika 12.9.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Harjavalta-sali, Myllykatu 3 A, Harjavalta Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Käsittelypäivämäärä. johtoryhmässä (JORY)

Käsittelypäivämäärä. johtoryhmässä (JORY) Koodistopalvelu / THL Koodiston valmisteluvaihe tilanne 24.8.2015 klo 12:00 Latausta odottavat valmiit koodistot Käsittelypäivämäärä Koodistopalvelun johtoryhmässä (JORY) Käsittelypäivä koodistopalvelun

Lisätiedot

Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi

Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi Hilmo- 2019 - oppaaseen 16.11.2018 tehdyt muutokset Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi 1.3 Tiedonkeruuta ohjaavat 7 lait suorittaminen (Euroopan parlamentin ja neuvoston tietosuoja-asetuksen (2016/679)

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto Aika 15.1.2019 kello 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Läsnä Aitto-oja Piia Marttinen Kari Eerola Pirkko Mustalahti Satu Eriksson Niko Mylly Joona Hakala Pentti Mäkelä

Lisätiedot

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs PÖYTÄKIRJA 1 (6) 29.5.2018 AARNIVALKEAN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantaina 28.5.2018 klo 18:00 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 5/2016 Aika 19.4.2016 kello 18:00-19:53 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5.

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5. Asialista/ Pöytäkirja Nro 4/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 08.30 Kokouspaikka Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 10.5.2016

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 16.08.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /5

Kalannin kappelineuvosto /5 Kalannin kappelineuvosto 5.3.2018 1/5 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 Aika: Maanantai 5.3.2018 klo 19.30 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Sampo Lipponen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto Osallistujat Jone Korpi puheenjohtaja, poistui ajassa 17.

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto Osallistujat Jone Korpi puheenjohtaja, poistui ajassa 17. TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTON HALLITUKSEN KOKOUKSEN Aika 15.2.2016, kello 16.30 Paikka Kulttuuri- ja nuorisopalveluiden toimisto, Puutarhakatu 11, 3. kerros, 33101 Tampere Osallistujat

Lisätiedot

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 25.9.2014 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Lapin liitto Aika: 22.9.2014 klo 9:30-11:45 Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (11) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00 Paikka Porin kaupunginvaltuuston istuntosali Läsnäolijat Vasama Juha Lehtonen Harri Heino Oili Jokinen-Anttila

Lisätiedot