DeLaval AMR. Näe ja koe AMR

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DeLaval AMR. Näe ja koe AMR"

Transkriptio

1 DeLaval AMR Näe ja koe AMR

2

3 Sanoista tekoihin Haluatko vaihtaa lypsyjärjestelmäsi parantaaksesi lypsäjien ja lehmien terveyttä sekä tehostaaksesi liiketoimintaasi? Etsitkö ratkaisua siihen miten voit tehostaa lypsytyötä, pienentää maidon tuotantokustannusta, parantaa lehmien terveyttä ja maidon laatua? Ratkaisusi on DeLavalin AMR TM ensimmäinen automaattinen karusellilypsyjärjestelmä

4 Räätälöity Sinun tarpeisiisi DeLaval AMR:n ansiosta lypsyjärjestelmä ei enää määrää maitotilan tuotantotapaa. Kaikki tilat ja maidontuottajat ovat erilaisia. Tähän mennessä ei ole ollut järjestelmää, joka vastaisi erilaisten tilojen tarpeisiin. AMR muuttaa tilanteen ja esittelee uuden mahdollisuuden suuren tilan lypsyjärjestelmäksi. DeLavalin AMR on markkinoiden joustavin lypsyjärjestelmä. Se on ainoa lypsyjärjestelmä, joka mahdollistaa sekä automaattilypsyn ja asemalypsyn yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi. Tällä hetkellä AMR-järjestelmää käytetään hyvin erilaisilla maitotiloilla ympäri maailmaa. Sitä käytetään sekä vapaaehtoiseen että ohjattuun automaattiseen erälypsyyn. AMR lypsää aina todellisella neljänneskohtaisella lypsytekniikalla.

5 Erälypsy AMR:n käyttöönotto voi pienentää työmäärää jopa 50 %. Eläinliikenteen tehokkuus säästää aikaa. Lehmät ohjataan odotusalueelle, josta ajolaite siirtää ne lypsettäväksi AMR:ään. Verrattaessa perinteistä lypsyasemaa AMR:ään näemme selvästi AMR:n edut. Käyttäessämme perinteistä lypsyasemaa tarvitsimme 38 tuntia työaikaa yhtä lehmää kohti vuodessa. Nyt AMR:n ansiosta selviämme 20 tunnin työpanoksella. Maidontuotannon kokonaiskustannus on AMR:n ansiosta 4 senttiä alempi kuin aiemmin. Lisäksi lehmät lypsävät 1000 kg enemmän maitoa vuodessa. Mr Kirchner, Farm Director Laproma Farm, Germany Saksalaisen Laproman tilan lehmät ovat kahdessa identtisessä navetassa. Lypsyn jälkeen lehmät ohjataan alkuperäisille paikoilleen älyporttien avulla. Tilan 750 lehmää lypsetään kaksi kertaa päivässä.

6 Vapaaehtoinen lypsy DeLaval AMR TM on loistava ratkaisu isoille maitotiloille, jotka haluavat siirtyä automaattilypsyyn, mutta haluavat yhden keskitetyn lypsyjärjestelmän useiden lypsyrobottien sijasta. AMR TM -asemalla on viisi robottia, jotka hoitavat vedinten pesun, kiinnityksen, lypsyn ja desinfioinnin. Koko karja lypsetään yhdessä ja samassa paikassa. On hämmästyttävää kuinka nopeasti lehmät sopeutuivat automaattilypsyyn. Uusi lypsytapa oli meille suuri muutos. Meillä on nyt enemmän aikaa tuotannonohjaukseen ja AMR TM tuo helpotusta sekä joustoa työpäiviin erityisesti poikimakautena. Päivän aikana olemme navetassa vain tiettyinä aikoina ja teemme tarvittavat hoitotoimenpiteet. Chris ja Nick Dornauf, Gala Farm

7 Maidontuotantoa laiduntamalla ympäri vuoden Maitotilat, joiden tuotanto perustuu runsaaseen laiduntamiseen voivat hyödyntää DeLavalin AMR:n joustavuutta ja käyttää sitä sekä vapaaehtoiseen lypsyyn että erälypsyyn. Erityisen hyödyllistä joustavuus on tiloille, joilla poikimiset on keskitetty poikimakaudelle. Parhaimmillaan AMR TM on sijoitettu tilakeskuksen keskelle, jotta lehmillä on vapaa ja helppo pääsy lypsylle. DeLavalin erotteluporttijärjestelmä ohjaa lehmät lypsylle tai laitumelle, lypsyerissä tai vapaaehtoisessa lypsyssä. Galan tilalla Australian Tasmaniassa on käytössä kolme erillistä laidunnusaluetta. Lypsyn jälkeen erotteluportit ohjaavat lehmät tuoreelle laidunalueelle.

8 Suunniteltu tarpeittesi mukaan Hyvällä navetan toiminnallisuuden suunnittelulla voit turvata lehmiesi terveyden, kestävyyden ja tuottavuuden. Huolellinen suunnittelu on oleellinen osa mitä tahansa maitotilan investointia. Jos suunnittelet DeLavalin AMR TM - automaattisen karusellilypsyjärjestelmän hankintaa, tukenasi on DeLavalin kansainvälinen asiantuntijaryhmä, DeLaval Global Planning Team. Vankan osaamisen ja kokemuksensa turvin he voivat auttaa sinua niin navetan paikan kuin toiminnallisuuden suunnittelussa. Tyypillinen maitotilan suunnitteluprosessi Riippumatta siitä suunnitteletko olemassa olevan navetan lypsyjärjestelmän muuttamista tai uutta navettarakennusta, DeLavalin suunnittelutiimi auttaa sinua löytämään parhaan budjettiisi sopivan ratkaisun. Yli 20 vuotta he ovat auttaneet DeLavalin maidontuottajia samaan parhaan mahdollisen tuoton maidontuotannon investoinneilleen. Ymmärrämme tarpeesi Suunnittelutiimi työskentelee tiiviisti kanssasi saadakseen kattavat tiedot niin tilasi nykytilanteesta kuin Sinun tulevaisuuden tavoitteistasi. Analysoinnin ja tilannearvion perusteella he laativat suunnitelman, joka auttaa saavuttamaan tavoitteesi. Taloudellisia ratkaisuja Suunnittelutiimin tärkein tavoite on auttaa sinua löytämään paras budjettiisi sopiva ratkaisu. He voivat myös tehdä sinulle taloudellisia laskelmia tuotantokustannuksista, kassavirroista sekä pitkän- ja lyhyen tähtäimen laskelmia maitotuloista Toteutettavuus Sijoituspaikan arviointi: Veden laatu ja saatavuus, pääasiallinen tuulen suunta, maaston muodot, ilmasto, käytettävissä oleva peltoala, palvelujen ja viestintäyhteyksien saatavuus ja toimivuus. Projektin arviointi Toteutettavissa olevien ratkaisujen ja alkuperäisten toiveittesi vertaaminen. Suunnittelu Navetan suunnittelu (koko ja sijainti), tuotantopihan järjestelyt, varastokapasiteetin tarve ja sijoittaminen, ruokintajärjestelmä, lehmäliikenne jne.

9 C B 1 F 2 A D E Tyypillinen AMR järjestelmäsuunnittelu A DeLaval AMR- automaattinen karusellilypsyasema B Toimisto C Konehuone D Maitohuone (Pääsäiliö ja puskurisäiliö) E Odotusalue ja ajolaite F Lyhytaikainen erottelualue Lehmäliikenteen hallinta 1 Älyportti ohjaa epätäydellisesti lypsetyt uudelleen lypsylle tai ohjaa ne erottelualueelle F. 2. Älyportti ohjaa lypsyltä palaavat lehmät takaisin samaan ryhmään, josta ne tulivat lypsylle tai erityisryhmään Rakentaminen Rakennusvaiheesta vastaa valitsemasi yhteistyökumppani. Seuraamme rakentamista säännöllisillä tilakäynneillä ja varmistamme, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Järjestelmien asennukset Asentajamme huolehtivat DeLavalin järjestelmien asennuksesta ja testauksesta. Käytön tuki Kun navetta on valmis ja AMR on toiminnassa, DeLavalin huoltoteknikot ovat käytettävissäsi milloin tahansa.

10 Työskentely DeLavalin AMR automaattisella karusellilypsyasemalla Kun AMR on toiminnassa voit saavuttaa seuraavat edut: 50% pienemmät työvoimakustannukset Rauhallisemmat, terveemmät lehmät Pienentyneet eläinlääkintämenot Parantunut työmukavuus Pienentyneet maidon tuotantokustannukset

11

12

13 Työskentely DeLavalin AMR asemalla Kun aloitat työskentelyn AMR -asemalla, voit huomata kuinka rauhallisesti ja tyytyväisesti lehmäsi suhtautuvat uusiin, aina samalla tavalla toistettaviin lypsyrutiineihin. Sinun ei enää tarvitse olla seuraamassa lypsyä. Jos käytössäsi on vapaaehtoinen lypsy, sinun ei myöskään tarvitse ajaa lehmiä lypsylle, AMR tekee senkin puolestasi. Koska sinun ei tarvitse olla lypsymontussa lypsyn aikana, voit keskittyä muihin tärkeisiin tehtäviin. Kun sinulla on enemmän aikaa keskittyä tuotannonohjaukseen, tilasi kokonaisuus pysyy paremmin hallinnassa. Ruokintaan, jalostukseen ja maitotuotokseen panostamalla tilasi taloudellinen tulos paranee. Huomaat suuren muutoksen työntekijöissäsi. Työn mielekkyys ja työmoraali paranee, kun AMR:n viisi erikoisrobottia huolehtii fyysisesti vaativasta lypsytyöstä. Työ on mielekkäämpää ja työntekijäsi voivat keskittyä enemmän lisäarvoa tuoviin tehtäviin. Lehmäsi hyötyvät muutoksesta ne sopeutuvat jopa nopeammin kuin sinä. Vedinten pesuun ja valmisteluun käytetään eri kuppeja, maitoletkuja ja linjastoa kuin lypsyyn, jonka ansiosta vältetään utaretulehdusbakteerien leviäminen lehmästä toiseen. Odotettavissa parantunut maitotuotos. Täydellisen neljänneskohtaisen lypsyn ansiosta jokainen neljännes tulee täysin lypsetyksi. Alentuneiden työvoimakustannusten ja parantuneen lehmien terveyden ansiosta myös maidon tuotantokustannukset ovat alentuneet.

14 Sujuva maidontuotanto DeLavalin InServicehuoltopalvelu pitää AMR:n täydessä toimintakunnossa. Kun lypsyjärjestelmäsi on toiminnassa 365 päivää vuodessa, sinun täytyy olla varma että se toimii kuten pitääkin. DeLaval InService- huolto-palvelu on räätälöity DeLaval AMR TM -tilasi tarpeisiin pitämään järjestelmäsi toiminnassa ympärivuorokautisesti.

15 Me DeLavalilla tarjoamme AMR - asiakkaillemme täydellisen huolto- ja kunnossapito-ohjelman. AMR:n huoltoon koulutetut huoltomiehet tekevät kaikki huollot oli kyse sitten puhdistuksesta, tarkistuksesta, voitelusta, osien vaihdosta tai kalibroinneista. Lisäksi testaamme järjestelmän toiminnan säännöllisesti tarkoitusta varten kehitetyillä välineillä varmistuaksemme siitä, että AMR toimii oikein ja tehokkaasti. Huoltoteknikkomme ovat tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa, 365 päivää vuodessa maitotilan hätätilanteita varten. Olemme käytettävissä kellon ympäri koska Sinä tuotat maitoa kellon ympäri. InService palvelumme pitää sisällään myös AMR:n neuvontapalvelun. Jos työtavoissasi on kehitettävää, autamme sinua löytämään kehityskohteet ja kehittymään, jotta saisit järjestelmästäsi täyden hyödyn.

16 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax finland.info@delaval.com DeLaval AMR Maailman kehittynein karusellilypsyjärjestelmä on Tetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval on DeLaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Oikeus tuote- ja hintamuutoksiin pidätetään.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. Suuri kapasiteetti automaattinen lypsy tulevaisuuden suurkarjalle Miksi DeLaval AMR? YK:n ennusteen

Lisätiedot

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Plus+ 1 Suorituskyvyn optimointi 3 Kehittynyt lypsyteknologia 2 Tehokas tuotannonohjaus Karusellilypsyasema Plus+ DeLavalin karuselliasemat

Lisätiedot

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval nännikumi KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Emme tingi laadusta ja suorituskyvystä. DeLaval Clover -nännikumien ansiosta sinunkaan ei tarvitse. Huippumateriaaleista valmistettu patentoitu DeLaval

Lisätiedot

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN OTA HALLINTA AMR AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN Emme voi auttaa sinua sään, maidon hinnan tai lastesi tulevaisuudensuunnitelmien kanssa. Mutta DeLaval AMR : n avulla voimme auttaa hallitsemaan melko paljon

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä Paranna karjasi terveyttä ja jalostuksen tehokkuutta Lehmien seuranta on osa nykyaikaista maidontuotantoa. Lehmän

Lisätiedot

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Ratkaisu Sinulle joka päiväksi VMS-robottikäsi toimii kuten ihmiskäsi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Haluamme että lypsyrobottisi

Lisätiedot

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN DeLaval OptiDuo ÄLÄ PELKÄSTÄÄN TYÖNNÄ REHUA Kun rehua siirretään säännöllisesti takaisin ruokintapöydälle, lehmät pääsevät rehuun paremmin käsiksi, mutta se ei merkitse

Lisätiedot

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Tehokas jyrsijöiden torjunta Jyrsijät voivat aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä tilalla. Ne voivat vahingoittaa mm. rakenteita, kaapeleita ja muita

Lisätiedot

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus DeLaval Pihatto Varma ratkaisu Rakennus myytävissä eteenpäin Laadukas testatut ratkaisut Nopea tuotanto saadaan nopeasti käyntiin Kustannustehokas Helppo vain yksi yhteistyökumppani DeLaval Pihatto DeLaval

Lisätiedot

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Ainutlaatuinen DeLaval VMS jäähdytysjärjestelmä Automaattilypsy on tuonut jäähdytystekniikalle uusia vaatimuksia, koska maitoa tulee tilasäiliöön epäsäännöllisin

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

Lely maidontuotannon

Lely maidontuotannon www.lely.com innovators in agriculture Lely maidontuotannon automatisointiratkaisut Luo tulevaisuus lypsykarjallesi Näkymien laajentamista yhdessä Lypsyrobotti on oma keksintömme. Tällä hetkellä koko maailmassa

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä Monobox GEA Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä 2 Monobox Uutta näkökulmaa maidontuotantoon Uusi GEA-monobox lypsyrobotti tarjoaa ammattimaiseen maidontuotantoon merkittäviä etuja. Koska

Lisätiedot

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval cooling tank DXCE and DXCEM Unbeatable cooling efficiency Säilytä maidon laatu oikealla jäähdytyksellä Suunnittelimme DeLaval

Lisätiedot

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän www.delaval.fi DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä Perinteisen

Lisätiedot

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA -

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - 2.2.2017 MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - HUOMIO TYÖN TEHOKKUUTEEN JO NAVETTASUUNNITTELUSSA Kehittämisneuvoja OSK ItäMaito 1 2.2.2017 HUIPPUOSAAJA. MILLÄ EVÄILLÄ..? 2 Valtakunnallinen huippuosaaja Navetan

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

Maailmanlaajuinen kokemus erilaisissa ilmastoissa

Maailmanlaajuinen kokemus erilaisissa ilmastoissa Maailmanlaajuinen kokemus erilaisissa ilmastoissa Viro Iran Venäjä Saudi Arabia Suunnittelua yksilöllisten vaatimusten mukaan Estonia Dairy Ranta Åsbro Mjölk Kokkonen Estonia Dairy High Plains Dairy 2004

Lisätiedot

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Everything you need at your

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke - Automaattilypsytilan tuottavuutta pyritään edistämään tiedonvälityksen keinoin Toteuttajat: Työtehoseura TTS ProAgria Etelä-Pohjanmaa Toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään. NELITIELYPSIMET Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen Tilavierailu 04/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden dokumentointi

Lisätiedot

Parsi- ja asemalypsy

Parsi- ja asemalypsy Toimenpiteet ennen lypsyä Parsi- ja asemalypsy Tarkastukset/ Hälytykset: -Tilasäiliön -Pesujen onnistuminen - Pesutulokset havainnointi Lämpötilat Havainnot pesutulos lehmät Lypsyn valmistelu Lypsypaikan

Lisätiedot

Lehmän pelot ja paineet - robottikarjan lehmäliikenteen oikaisu eläinten ja ihmisten oppimisen kautta Tiina Karlström, ProAgria

Lehmän pelot ja paineet - robottikarjan lehmäliikenteen oikaisu eläinten ja ihmisten oppimisen kautta Tiina Karlström, ProAgria Lehmän pelot ja paineet - robottikarjan lehmäliikenteen oikaisu eläinten ja ihmisten oppimisen kautta Tiina Karlström, ProAgria Tiina Karlström Kotieläinagrologi AMK ProAgria Huippuosaaja eläinten terveys

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta www.delaval.fi DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta Aktiivisuusmittari raportoi tiedot joka tunti 24h/vrk Tähän se käyttää radioyhteyttä. Antenni ottaa vastaan tietoa mittarista ja välittää sen Alprolle.

Lisätiedot

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että

Lisätiedot

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet Lypsykonekokonaisuus Utareterveyskampanjan kurssit MTT Maitokoneet Syy ei ole minussa, syy on lypsykoneessa. 10.8.2010 MTT Maitokoneet 2 10.8.2010 MTT Maitokoneet 3 Piirros: Vakolan tiedote Lypsyrobotti

Lisätiedot

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Kunnon Jalostuskurssi! Katinkulta Vuokatti 24.3.2015 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojekti projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite

Lisätiedot

Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle

Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle Taloudellinen menestyminen luo perustan vastuullisuudelle Tuottavuutta tuotantopanoksia lisäämällä vai kuluja karsimalla? - mikä ratkaisee parhaan vaihtoehdon? Tuomo Rissanen ProAgria Maito-valmennus 6.9.2017

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot

DeLaval parsipedit ja parsimatot navettaan

DeLaval parsipedit ja parsimatot navettaan DeLaval parsipedit ja parsimatot navettaan DeLaval parsimatot ja parsipedit Edistävät lehmän luontaista käyttäytymistä ja hyvinvointia Kun painava lehmä käy makuulle, etupolviin kohdistuva rasitus on valtaisa.

Lisätiedot

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Arto Karila yritysneuvoja, tukitiimivastaava ProAgria Etelä-Savo 14.2.2011 ProAgria Etelä-Savo 1 Onnistumisia asiantuntijoiden yhteistyöstä Organisaatioita

Lisätiedot

Miljoona litraa yksillä harteilla

Miljoona litraa yksillä harteilla Miljoona litraa yksillä harteilla Tero Kanala Kehittämisneuvoja ProAgria ryhmä maito huippuosaaja koulutettava Osuuskunta ItäMaito Miksi näin? 2020 57 lypsävää/tila (Suomen Gallup Elintarviketieto Maitotilojen

Lisätiedot

Maitotilan resurssitehokkuus

Maitotilan resurssitehokkuus Maitotilan resurssitehokkuus Sari Kajava Luonnonvarakeskus Nurmi euroiksi - tutkittua tietoa nurmesta, naudasta ja taloudesta 9.4.2019 Iisalmi Johdanto Tuotantoon sijoitetut panokset vs. tuotannosta saatava

Lisätiedot

VMS-robottilypsyn erikoisnumero. Karjaviesti Julkaisija Oy DeLaval Ab

VMS-robottilypsyn erikoisnumero. Karjaviesti Julkaisija Oy DeLaval Ab VMS-robottilypsyn erikoisnumero Karjaviesti Julkaisija Oy DeLaval Ab y s p y l i t t o b o r S VM a s s e m o u S a t t o 10 vu KoneForum 2010 s yö m a n a k u m VMS tutustumaan! le tu, lla e re e p m

Lisätiedot

Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy. Helsinki Lea Puumala

Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy. Helsinki Lea Puumala Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy Helsinki 3.9.2015 Lea Puumala Automaattilypsy navetan toiminnallisuus - hanke vuosina 2012 2014 Etelä- Pohjanmaalla - 12 automaattilypsytilaa (5 DeLaval,

Lisätiedot

DeLaval VMS V300. Kokonaisvaltainen ratkaisu

DeLaval VMS V300. Kokonaisvaltainen ratkaisu DeLaval VMS V300 Kokonaisvaltainen ratkaisu KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval VMS V300 tekee maidontuotannosta yksilöllisempää. Tarkempaa. Kannattavampaa. Se on järjestelmä, jonka avulla jokainen

Lisätiedot

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä DeLaval Optifeeding -järjestelmät Tarjoamme vaihtoehdot seosrehuruokinnan automatisointiin Päivittäisen rehuannoksen jakaminen useaan säännöllisesti

Lisätiedot

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi.

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. DeLaval Optifeeding -järjestelmät Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. Automaation edut Automaatio tekee seosrehun jakelun helpommaksi; säännöllinen seosrehun teko ja jako voi olla

Lisätiedot

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa Kaikki navetan laitteet samassa tuotannonohjausjärjestelmässä Helppo käyttää Oleellisin tieto heti käytettävissäsi Tiedot joka hetki varmassa tallessa Valmius

Lisätiedot

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

- Enemmän tuottoa ruokinnalla

- Enemmän tuottoa ruokinnalla KarjaKompassilla suunta maitotiloille - Enemmän tuottoa ruokinnalla Nurmiseminaari 2012 KarjaKompassi menu Minne päin KarjaKompassi näyttää? Miten KarjaKompassi tehostaa säilörehun hyödyntämistä? Mitä

Lisätiedot

Miten maatalouden rakennekehitys jatkuu Pohjois-Suomessa? Anne Kallinen KANTAR TNS / Suomen Gallup Elintarviketieto Oy

Miten maatalouden rakennekehitys jatkuu Pohjois-Suomessa? Anne Kallinen KANTAR TNS / Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Miten maatalouden rakennekehitys jatkuu Pohjois-Suomessa? Anne Kallinen KANTAR TNS / Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Nykytilanteesta tulevaisuuteen: Maatilojen Kehitysnäkymät vuoteen 2022 Suomen Gallup

Lisätiedot

Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla. Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010

Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla. Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010 Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010 Luomumaitoa Muuruvedeltä 2 10.8.2010 M.Pentikäinen Luomumaitoa Muuruvedeltä

Lisätiedot

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Maksavat itsensä nopeasti takaisin Kaikki tietävät, että rehu kutistuu kuviuessaan. Mutta harvat

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla 2 Havaintoja robotteja tulee sellaisille tiloille, joiden hygieniataso

Lisätiedot

Työterveys, -turvallisuus ja -hyvinvointi automaattilypsyssä

Työterveys, -turvallisuus ja -hyvinvointi automaattilypsyssä Innostu ja onnistu -päivä 14.2.2017 Seinäjoki Työterveys, -turvallisuus ja -hyvinvointi automaattilypsyssä Erikoistutkija, MMT Janne Karttunen, TTS Työtehoseura Kuva: Markku Lätti Mitä tiedettiin entuudestaan

Lisätiedot

Kustannukset kohdallaan mihin on varaa?

Kustannukset kohdallaan mihin on varaa? Kustannukset kohdallaan mihin on varaa? Tuomo Rissanen Valion Navettaseminaari 10-11.2.2016 Vt. Toimitusjohtaja, ProAgria Pohjois-Savo tuomo.rissanen@proagria.fi 0405638749 Case, 130 lehmän navetan investoinnin

Lisätiedot

Näemmekö tulevaisuuden maitotilan tärkeimmät prinsiipit

Näemmekö tulevaisuuden maitotilan tärkeimmät prinsiipit Näemmekö tulevaisuuden maitotilan tärkeimmät prinsiipit (peruste, periaate, sääntö.) Kenttäpäällikkö Petri Uusitalo Länsi-Maito Miten voin nähdä tilani tulevaisuuteen Pitää pystyä ulottamaan näkemys 20-30

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN LYPSYJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO: KANNATTAVUUS JA HANKINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

AUTOMAATTISEN LYPSYJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO: KANNATTAVUUS JA HANKINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT PELLERVON TALOUDELLISEN TUTKIMUSLAITOKSEN RAPORTTEJA N:o 192 PELLERVO ECONOMIC RESEARCH INSTITUTE REPORTS No. 192 AUTOMAATTISEN LYPSYJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO: KANNATTAVUUS JA HANKINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

Lisätiedot

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi +1,5 litraa lypsylehmää kohden päivässä MAITOVAKUUTUS Lue lisää suomenrehu.fi MaitoPro-konseptilla kohti tulosta Suomen Rehu on kehittänyt uuden ruokintakonseptin takaamaan tehokkaamman maidontuotannon

Lisätiedot

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Onnistumme yhdessä Aktiivista uudistumista ja uusia palveluja Parannamme asiakkaidemme ja kumppaniemme kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä edistämme

Lisätiedot

Sujuvat ja tehokkaat arkirutiinit

Sujuvat ja tehokkaat arkirutiinit Maitotilan johtaminen ja investoinnit seminaari 3.3.2017 Kunnonpaikka, Siilinjärvi Sujuvat ja tehokkaat arkirutiinit Veli-Matti Tuure veli-matti.tuure@tts.fi Järjestelmän sovittaminen ihmisen ominaisuuksien

Lisätiedot

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Pihatto on kuin akkuporakone, maidontuotanto on kuin taulun kiinnittäminen

Lisätiedot

Oivalluksia eri maiden karjamanagementista tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat Maitovalmennus

Oivalluksia eri maiden karjamanagementista tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat Maitovalmennus Oivalluksia eri maiden karjamanagementista tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat Maitovalmennus 6.9.2018 Petri Koivisto projektipäällikkö MaitoLiideri-hanke ProAgria Oulu ASKELMERKKEJÄ, MaitoLiideri

Lisätiedot

Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn

Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn DeLaval karusellilypsyasema HBR Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi Korkea kapasiteetti - hyvä kannattavuus Kun laajennat tilaasi nopeasti, tarvitset ammattimaisen ratkaisun

Lisätiedot

Maatalouden energiankulutus 12.11. 2014 KOTKANTIE 1 MIKKO POSIO

Maatalouden energiankulutus 12.11. 2014 KOTKANTIE 1 MIKKO POSIO Maatalouden energiankulutus 12.11. 2014 KOTKANTIE 1 MIKKO POSIO Mitä on energia? Energia on voiman, kappaleen tai systeemin kyky tehdä työtä Energian summa on aina vakio, energiaa ei häviä eikä synny Energian

Lisätiedot

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa 27.3.2012 Iisalmi 17.4.2012 Toivala Laidunaitauksen elektroninen valvonta Laitumen toimintaa voidaan valvoa etävalvonnalla GSMyhteyden kautta Laite lähettää viestin

Lisätiedot

DeLaval. Kokonaisvaltainen ratkaisu

DeLaval. Kokonaisvaltainen ratkaisu DeLaval Kokonaisvaltainen ratkaisu SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Olemme suunnitelleet DeLaval DelPro :n ja siihen kuuluvat mittarit ja tunnistimet niin, että saat tietoa nopeammin ja tarkemmin kuin ennen.

Lisätiedot

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Minna Norismaa ProAgria Pohjois-Karjala Huippuosaaja, ruokinta, terveys ja hyvinvointi CowSignals master p. 040 3012431, minna.norismaa@proagria.fi Poikimaväli 365-380

Lisätiedot

Työmäärän vaihtelu automaattilypsy- navetoissa 4Dbarn projekti Maitoyrittäjät ry vuosikokousseminaari Jouni Pitkäranta, Arkkitehti SAFA

Työmäärän vaihtelu automaattilypsy- navetoissa 4Dbarn projekti Maitoyrittäjät ry vuosikokousseminaari Jouni Pitkäranta, Arkkitehti SAFA Työmäärän vaihtelu automaattilypsy- navetoissa 4Dbarn projekti 11.3 2015 Maitoyrittäjät ry vuosikokousseminaari Jouni Pitkäranta, Arkkitehti SAFA Robottinavettatutkimus V. 2014 aikana 33 robottinavettaa

Lisätiedot

Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely

Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely Automaattilypsy 1. Milloin automaattilypsy on aloitettu tilallanne? kkvvvv 2. Minkä merkkinen lypsyrobotti teillä on? DeLaval VMS Lely RDS 3. Lypsyrobottien/

Lisätiedot

Lypsykarjanavetan energiankulutus. Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen

Lypsykarjanavetan energiankulutus. Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen Lypsykarjanavetan energiankulutus Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen 4.2.2015 ERKKA hanke Energiatehokas tuotantorakennus Keskeisinä tutkimuskohteina maalämpö, uusiutuvat energiaratkaisut ja energiatehokkuus

Lisätiedot

Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin

Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin 22.3.2016 Automaattilypsyä tehokkaasti hanke Erityisasiantuntija Johanna Mäntyharju ProAgria Etelä-Pohjanmaa Onnistunut automaattilypsy

Lisätiedot

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma Estoainejäämän ennaltaehkäisy Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma 2 Sisältö 1. Hoidettavan lehmän maidon erottelukomennon antaminen... 3 2. Hoidetun lehmän maidon erottelukomennon lopettaminen... 5 3. Tapahtumien

Lisätiedot

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Maksavat itsensä nopeasti takaisin Kaikki tietävät, että rehu kutistuu kuviuessaan. Mutta harvat

Lisätiedot

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi Vasikka alle 3 kk Kolmena ensimmäisenä kuukautena lehmävasikkaa voidaan ruokkia täysin

Lisätiedot

Lypsyrobotin lypsykapasiteetin täysimääräinen

Lypsyrobotin lypsykapasiteetin täysimääräinen Asiantuntija Sari Morri, ProAgria Etelä-Pohjanmaa Erikoistutkija Janne Karttunen, TTS Lypsyrobotin lypsykapasiteetin tehokas käyttö edellyttää lehmien omatoimista ja aktiivista lypsyllä käyntiä. Muun muassa

Lisätiedot

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu DeLaval lannanpoistojärjestelmät suurille maitotiloille Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi Navetan toiminnan tärkeä lenkki DeLaval suurten tilojen lannankäsittelyjärjestelmät

Lisätiedot

Hedelmällisyys ja talous

Hedelmällisyys ja talous Hedelmällisyys tuottamaan 7.10.2014 Toholampi Hedelmällisyys ja talous Juhani Taponen Helsingin yliopisto Kliinisen tuotantoeläinlääketieteen osasto Kotieläinten lisääntymistiede Hedelmällisyys heikentynyt

Lisätiedot

Liisa Pihlgren & Jaana Holkko

Liisa Pihlgren & Jaana Holkko 1 Liisa Pihlgren & Jaana Holkko Automaattilypsyyn siirtyneiden lypsytilojen kokemuksia Opinnäytetyö Kevät 2010 Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Maa - ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki AMK Agrologi Kotieläintuotanto

Lisätiedot

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Ohjelma Mitä automaattilypsy on? Automaattilypsyn tilanne Suomessa ja maailmalla Automaattilypsyn tunnusluvut Automaattilypsyn

Lisätiedot

Märehtijä. Väkirehumäärän lisäämisen vaikutus pötsin ph-tasoon laiduntavilla lehmillä 29.3.2012. Karkearehun käyttäjä Ruoansulatus.

Märehtijä. Väkirehumäärän lisäämisen vaikutus pötsin ph-tasoon laiduntavilla lehmillä 29.3.2012. Karkearehun käyttäjä Ruoansulatus. Märehtijä Karkearehun käyttäjä Ruoansulatus Pötsin ph Ruokinta Väkevyys Arja Korhonen Väkirehumäärän lisäämisen vaikutus pötsin ph-tasoon laiduntavilla lehmillä Tutkimus tehty MTT Maaningan tutkimuskoeasemalla

Lisätiedot

Miten Pohjois-Suomen maidontuottajia kannustetaan tuloksiin. Mikko J. Korhonen Valio

Miten Pohjois-Suomen maidontuottajia kannustetaan tuloksiin. Mikko J. Korhonen Valio Miten Pohjois-Suomen maidontuottajia kannustetaan tuloksiin Mikko J. Korhonen Valio Pohjois-Suomi on maitoaluetta 22 % Maitomäärä nousussa 500000 Pohjois-Suomi 495000 490000 485000 480000 475000 470000

Lisätiedot

Karjaviesti TÄYSIN UUSI VMS V300 lypsyjärjestelmä. OptiDuo Rehuntyöntäjärobotti, joka siirtää ja sekoittaa rehun

Karjaviesti TÄYSIN UUSI VMS V300 lypsyjärjestelmä. OptiDuo Rehuntyöntäjärobotti, joka siirtää ja sekoittaa rehun Karjaviesti 2 2018 Ensiesittelyssä: TÄYSIN UUSI VMS V300 lypsyjärjestelmä www.delaval.com/fi Ruokinnan automatisointi Haastateltavana Anni Mäki-Välkkilä OptiDuo Rehuntyöntäjärobotti, joka siirtää ja sekoittaa

Lisätiedot

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 PAIKALLISESTI TARJOTTAVA TUTKINNON OSA: NAVETAN TUOTANTOTEKNOLOGIAN KÄYTTÄMINEN JA HUOLTAMINEN, 10 ov Ammattiosaamisen näyttö Muu

Lisätiedot

T4C PIKAOHJE T4C 3.2

T4C PIKAOHJE T4C 3.2 T4C PIKAOHJE T4C 3.2 SISÄLLYS 1. VALIKKORAKENNE T4C 3.2... 3 2. Uuden eläimen lisäys T4C - ohjelmaan... 5 3. Poikiminen... 6 4. Siemennys... 8 5. Tiineystarkistus... 9 6. Umpeenpano... 10 7. Maidon erottelu...

Lisätiedot

Maatalouden investointitukien vaikutus maitotilojen rakennekehitykseen Etelä- Savossa vuosien aikana

Maatalouden investointitukien vaikutus maitotilojen rakennekehitykseen Etelä- Savossa vuosien aikana Maatalouden investointitukien vaikutus maitotilojen rakennekehitykseen Etelä- Savossa vuosien 2009-2014 aikana OPINNÄYTETYÖ, KEVÄT 2016 JENNA HÄMÄLÄINEN 1. Taustaa opinnäytetyölle 2. Tarkoitus ja tavoitteet

Lisätiedot

Kotieläintuotannon ammattisanastoa osa 1 LYPSYTERMEJÄ

Kotieläintuotannon ammattisanastoa osa 1 LYPSYTERMEJÄ Kotieläintuotannon ammattisanastoa osa 1 LYPSYTERMEJÄ Lypsytermejä Kirjoittajat: Valokuvat: Taitto: Myynti: Tea Elstob, Sakari Alasuutari Sakari Alasuutari Kaija Laaksonen www.ttskauppa.fi TTS - Työtehoseura

Lisätiedot

VALIO BIOLAITOS LIETELANNAN RAVINTEET TEHOKKAAMMIN KÄYTTÖÖN UUDEN TEKNOLOGIAN AVULLA , ANTTI-PEKKA PARTONEN

VALIO BIOLAITOS LIETELANNAN RAVINTEET TEHOKKAAMMIN KÄYTTÖÖN UUDEN TEKNOLOGIAN AVULLA , ANTTI-PEKKA PARTONEN 1 2. 2. 2 0 1 8 VALIO BIOLAITOS LIETELANNAN RAVINTEET TEHOKKAAMMIN KÄYTTÖÖN UUDEN TEKNOLOGIAN AVULLA 7.2.2018, ANTTI-PEKKA PARTONEN 1 V A L I O N V A S T U U L L I S U U S O H J E L M A 12.2.2018 MIKSI

Lisätiedot

Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä

Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä Climate for Growth Kasvuilmasto DeLaval tarjoaa sinulle mekaanisen ilmanvaihdon kokonaisratkaisun suunnittelusta asennukseen, käyttöönotosta

Lisätiedot

Erno Kivijärvi. Lypsyjärjestelmän valinta. Opinnäytetyö Kevät 2010 Maa- ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma

Erno Kivijärvi. Lypsyjärjestelmän valinta. Opinnäytetyö Kevät 2010 Maa- ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma Erno Kivijärvi Lypsyjärjestelmän valinta Opinnäytetyö Kevät 2010 Maa- ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma 2 SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULU OPINNÄYTETYÖN TIIVISTELMÄ Koulutusyksikkö:

Lisätiedot

kompostipohja äestetään kun lehmät ovat lypsyllä

kompostipohja äestetään kun lehmät ovat lypsyllä Tilakäyntikohteet Maidontuottajien matka Wisconsiniin 4-11 10. 2012 Zanderin tila, Barneveld Jerry Zanderin tilalla on noin 150 lehmää ja 230 hehtaaria peltoa. Kaikki nuorikarja kasvatetaan itse, yli 4

Lisätiedot

DeLaval Tuotekuvasto

DeLaval Tuotekuvasto DeLaval Tuotekuvasto 2017-2018 Aakkosellinen sisällysluettelo A AFB1000 sorkkakylpylaite... 17 Acid hapanpesuaine... 7 Ajoneuvonpesuaine... 76 Aktiivisuusmittaus... 19 Alkali 1+, jauhepesuaine... 7 All

Lisätiedot

Mika Turunen JAMK Teknologia

Mika Turunen JAMK Teknologia Lypsyn energiankulutus Mika Turunen JAMK Teknologia Lypsyrobottien vuotuinen energiankulutus (tyhjö, lämmin pesuvesi, paineilma ja sähkö muihin tarpeisiin) vaihtelee 200 500 kwh/ lehmä. Perinteisen lypsyn

Lisätiedot

Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri

Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa Iris Kaimio Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Mitä terveydenhuolto on? Lehmien työterveyshuoltoa Sairauksien ennaltaehkäisyä

Lisätiedot

Karjaviesti

Karjaviesti Karjaviesti 1 2014 www.delaval.fi Automaattilypsyllä HUIPPUTULOKSIA Parempi SORKKATERVEYS 400 000 kg maitoa MODERNISOIDUSTA PARSINAVETASTA KOKEMUKSIA KARUSELLILYPSYSTÄ 1 Tässä numerossa mm: s.6 Kiviojan

Lisätiedot

Robottinavetan suunnittelu. Jack Rodenburg

Robottinavetan suunnittelu. Jack Rodenburg Robottinavetan suunnittelu Jack Rodenburg Navettasuunnittelun kulmakivet 192'-8" A 16' O N 12' H 125'-8" B D 8' 17' 4' 8' G C F P E L I K 8'-10" J 11'-8" B M 10'-2" 12' 10' N O A 16' Q UTILITY 40' CL 2700

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Johanna Mäntyharju ProAgria Etelä-Pohjanmaa 14.2.2017 Väkirehun vaikutus lehmäliikenteeseen Väkirehun saanti

Lisätiedot

Nurmirehujen tuotantokustannuksiin vaikuttavat tekijät

Nurmirehujen tuotantokustannuksiin vaikuttavat tekijät Nurmesta Tulosta -hanke Nurmirehujen tuotantokustannuksiin vaikuttavat tekijät Nurmex-tietoisku 16 Marita Jääskeläinen ProAgria Etelä-Pohjanmaa Säilörehun tuotantokustannus Merkittävässä osassa maidontuotannon

Lisätiedot

Lely Caring. - huomio vedinkastoon. innovators in agriculture. www.lely.com

Lely Caring. - huomio vedinkastoon. innovators in agriculture. www.lely.com Lely Caring - huomio vedinkastoon www.lely.com innovators in agriculture LELY CARING UTARETERVEYS Terve utare on parhaan mahdollisen maitotuotoksen perusta. Vuosittain keskimäärin joka kolmas lehmä sairastaa

Lisätiedot

Robottinavetan suunnittelu

Robottinavetan suunnittelu I 2700 8' 4' 8' 13.2.2012 Robottinavetan suunnittelu Jack Rodenburg Navettasuunnittelun kulmakivet 192'-8" A 16' O N 12' H 125'-8" B D 17' G C F P E L K 8'-10" J 11'-8" B M 10'-2" 12' 10' A 16' O Q N UTILITY

Lisätiedot

Säilörehun tuotantokustannus

Säilörehun tuotantokustannus Nurmentuotantokustannus NurmiArtturi-hankkeen tuloksia 12.10.16 Nurmesta tulosta Säilörehun tuotantokustannus Merkittävässä osassa maidontuotannon kustannuksia ja tulosta energiasta 30 70 % säilörehusta

Lisätiedot

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Ruokinta ja hedelmällisyys 08.10.2014 1 Lehmä tiinehtyy, jos sen kohtu on terve sekä sen ruokinta, energiatasapaino ja terveys ovat kunnossa. Sen jälkeen

Lisätiedot

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN KAIKKI HYÖDYT YHDESTÄ LÄHTEESTÄ Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki - järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy

Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy Valion navettaseminaari 8.2.2011 Vantaa MTT Maitokoneet Esa Manninen ja Kaj Nyman Kuvat: Esa Manninen ja Kaj Nyman, jos ei muuta mainita AMS tilasto

Lisätiedot

ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki

ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki Yhteistä työsarkaa Maitomäärän pysyminen ja tasaisuus Navettainvestointien onnistuminen Uudiseläimet, ruokinta, kokonaisuuden johtaminen Nurmiviljelyn

Lisätiedot