DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan"

Transkriptio

1 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

2 Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että automaattilypsy on paras tapa vastata tähän haasteeseen. Se muuttaa navetan arkista työrutiinia ja vapauttaa aikaa lypsytyöstä. Sinulle jää paremmin aikaa keskittyä ruokinnan, tuotannonohjauksen ja jalostuksen seurantaan ja kehittämiseen. Ne ovat tekijöitä, jotka parantavat investointisi kannattavuutta. VMS on paljon enemmän kuin lypsyasema. Se on kokonaisratkaisu maitotilalle. Se todella kokoaa yhteen automatisoidun maitotilan osatekijät.

3 Täydellinen ratkaisu Ruokinta - Lypsy Uudistuksen hallinta Kun investoit automaattilypsyyn, saat samalla kokonaisuuden, jonka kaikki palaset sopivat toisiinsa. Sen avulla saat parhaan mahdollisen tuloksen. Ruokinnan, lypsyn, tietojen analysoinnin ja jäähdytyksen optimointi on ensiarvoisen tärkeää varmistaaksesi tilasi toiminnan tehokkuuden. Ketjun jokainen osa tuottaa tietoa ja lisäarvoa, jonka avulla voimme pienentää ruokintakustannuksia ja parantaa eläinten terveyttä.

4 PARLOUR MILKING HERD NAVIGATOR FEEDING WAGON VMS, VOLUNTARY MILKING SYSTEM AUTOMATIC MILKING ROTARY OPTIMAT VMS mielestämme paras lypsyrobotti tähän mennessä Mielestämme VMS on paras tähän mennessä valmistettu lypsyrobotti. Se auttaa sinua tuottamaan karjastasi mahdollisimman suuren määrän maitoa. Samalla vapautat aikaasi muihin tehtäviin. Sen lisäksi VMS on tutkitusti nopea lypsäjä ja pitää samalla utareterveyden huipputasolla. MANAGED BY Hydraulinen robottikäsi Kätevän ja ulottuvan robottikäden ansiosta kiinnitys on nopeaa ja helppoa. Kiinnitys onnistuu utaremuodosta ja korkeudesta riippumatta. Sen ansiosta VMS lypsää karjassasi olevat lehmät ilman turhaa karsintaa, vuodesta toiseen. Ainutlaatuinen esikäsittely Jokainen vedin tunnistetaan yksilöllisesti. Esikäsittelyyn kuuluu lämmin vesi, ilmakuivaus ja esisuihkeet. Huolellisen esikäsittelyn ansiosta maito laskeutuu hyvin ja VMS:n kokonaislypsyaika on lyhin. Älykäs lypsy Lypsyn nopeus perustuu optimoituihin karja- ja lehmäkohtaisiin asetuksiin, joiden avulla tuotos ja virtausnopeus voidaan maksimoida. Todellinen neljänneslypsy VMS:ssä on neljänneskohtaiset ICAR-hyväksytyt maitomittarit. Ne varmistavat eläinystävällisen maidonmittauksen ja tarkan irrotuksen. Lehmätietoihin tallentuu maidon määrä ja virtaukset neljänneskohtaisesti, joka auttaa lypsynopeuden jalostuksessa. Tarkka annostelu vedinhoitoaineelle Lypsyn jälkeen VMS suihkuttaa vedinhoitoaineen. Vedinhoitoaine suojaa bakteereilta ja hoitaa ihoa. Tarkka annostelu todella suojaa vetimet ja säästää vedinhoitoainetta.

5 Täydellinen automaattijärjestelmä, joka on suunniteltu optimoimaan laatumaidon tuotanto Kompakti robottikäsi Pienikokoisimmalla ja energiataloudellisimmalla VMS- robottikädellä on laaja ulottuvuus lypsykarsinassa. Sen ansiosta DeLaval VMS pystyy lypsämään kaikki karjasi lehmät utaremallista riippumatta. Se alentaa karjasi uudistamiskustannuksia 2. Käyttäjäystävällisin kosketusnäyttö Täydellinen kontrolli lypsyn aikana. Pääsy tarvittaviin eläintietoihin ja lypsyjonon tietoihin, joka vähentää tarvetta mennä toimistoon. 6. Monitoiminen peräpelti Peräpelti seuraa automaattisesti lehmän liikkeitä ja varmistaa nopean kiinnityksen. Samalla se ohjaa lehmän lannan ja virtsan sivuun pitäen lypsypaikan puhtaana. 7. Helposti puhdistettava rehukaukalo Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa ruokintakaukalossa on tyhjennysreikä, joten sen puhdistus on helppoa. Se säätyy automaattisesti jokaisen lehmän mukaan, jolloin se on aina oikealla paikalla. SBF-Höyryhuuhtelu Säännöllinen, kuuma höyryhuuhtelu auttaa vähentämään bakteereja ja estämään tartuntojen leviämistä. Höyryhuuhtelu tehdään vedinkuppeihin ja myös esikäsittelylaitteeseen. Höyrytys tehdään heti lypsyn jälkeen. Maidonerottelu Poikkeavan maidon erottelu on välttämätöntä, jos haluat tuottaa laatumaitoa. Erotteluyksikön avullla otat talteen ternimaidon, joka voidaan käyttää vasikoille. Poikkeava ja verinen maito ohjataan käyttäjän säätämällä tavalla eri astioihin erotteluyksikössä. Erotteluyksikkö voidaan sijoittaa jopa 30 metrin päähän VMS:stä. 3. Todellinen neljänneskohtainen lypsy Neljä ICAR-hyväksyttyä maitomittaria seuraa maitotuotosta, maidonvirtausta, lypsyaikaa, väriä ja sähkönjohtavuutta. 4. Sisäänrakennettu räätälöity pesujärjestelmä VMS:n pesu on ohjelmoitavissa tilan tarpeiden ja olosuhteiden mukaisesti. 5. Paras hygienia Sekä vedinkupit että vedinpesulaite huuhdellaan sisältä ja ulkoa lehmien välillä. Se pienentää riskiä bakteerien siirtymisestä lehmien välillä. 8. VMS-asema toimitetaan valmiina pakettina VMS:n asennus on nopea ja siisti tapahtuma. VMS on markkinoiden lyhyin lypsyrobotti, jonka ansiosta se sopii jokaiseen navettasuunnitelmaan ilman kompromisseja. 9. Avoin rakenne Avoimen rakenteen ansiosta lehmällä on vapaa pääsy asemaan ja lisäksi haluttaessa käyttäjällä on mahdollista kiinnittää nännikupit käsin. 10. Automaattinen lattiahuuhtelu VMS:n lattia huuhdellaan automaattisesti. Se säästää vettä ja pitää lypsypaikan puhtaana. Kaksoissuodatin Joustavuus merkitsee sitä, että voit tehdä asiat silloin, kun se sopii sinulle. Kaksoissuodatinta käytettäessä VMS vaihtaa suodattimen automaattisesti oikeaan aikaan esihuuhtelun ja pesun välissä. Järjestelmäpesu tehdään aina puhtaan suodattimen läpi. Automaattinen näytteenottolaite Automaattinen näytteenottolaite ottaa erillisen maitonäytteen halutessasi yhdestä tai kaikista lehmistä valintasi mukaan. Näytteenottolaite peseytyy automaattisesti VMS järjestelmäpesun yhteydessä.

6 MDi indeksistä näet maidon laadun heti MDi -indeksi (Mastitis Detection index) ilmoittaa käyttäjälle, jos lehmän epäillään olevan sairastumassa. Järjestelmä seuraa koko ajan neljänneskohtaista sähkönjohtavuutta, maidon väriä ja lypsyväliä sekä lisäksi johtavuuden ja virtauksen huippuarvoja. MDi -indeksi ilmoittaa sinulle potentiaalisesta utaretulehduksesta vähintään 3-4 päivää etukäteen, joka antaa aikaa ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Nopein lypsyaika Älykkäiden lypsyominaisuuksien ansiosta VMS on markkinoiden nopein lypsyrobotti*. SecondsÊperÊkgÊmilk Sekuntia/kilo maitoa esikäsittelyn alusta viimeisen vedinkupin irrottamiseen SecondsÊperÊkgÊmilkÊfromÊtheÊstartÊofÊtheÊcleaningÊ untilêtheêlastêcupêisêremoved. Kaikki vain kevyen kosketuksen päässä DeLaval VMS on varustettu tehokkaalla nelivärisellä kosketusnäytöllä, joka on lypsyjärjestelmän käyttöliittymä navetassa. Sen kautta sinulla on välitön pääsy tietoihin. Kosketusnäytön käyttäjäystävällisiä valikkoja käytetään isojen painikkeiden avulla. Vankan rakenteensa ansiosta se kestää navetan vaativissa oloissa. Kosketusnäytön kautta käytetään: Lehmäjono Lehmäjonolistalla näet, milloin lehmä on viimeksi käynyt lypsyllä ja onko se lypsetty ajallaan. Värisymbolit antavat lisätietoja lehmästä. Löydä lehmä-toiminto Toiminnolla voi tarkastaa yksittäisen sijainnin navetassa. Käytettäessä ohjattua eläinliikennettä, voit helposti löytää lehmän. Lisäksi näytössä näkyy lehmän tuotos, maidon värimuutokset, solupitoisuus ja lypsyajat. Ne helpottavat ongelmalehmien löytämistä ja hoitamista. Asetusten hienosäätö Katsellessasi lehmän tietoja, saatat ehkä haluta muuttaa yksittäisen lehmän lypsyasetuksia. Voit tehdä sen kosketusnäytöltä suoraan ja todeta muutosten vaikutukset lehmän lypsyä seuratessasi. 0 DeLavalÊVMS Lely Merlin SACÊFutureline *Lähde: Knowledge Centre for Agriculture, Cattle, Tanska (2012) Helpompaa työskentelyä Ollessasi navetassa voit hallita robotin toimintoja helppokäyttöiseltä kosketusnäytöltä. Pystyt tekemään päätökset navetassa ilman saappaanpesua ja siirtymistä toimistoon.

7 PARLOUR MILKING HERD NAVIGATOR FEEDING WAGON VMS, VOLUNTARY MILKING SYSTEM AUTOMATIC MILKING ROTARY OPTIMAT Valvontataulu Antaa vaivattomasti yleiskatsauksen Maidontuotannosta Lypsyjonosta Utareterveyden tilanteesta sisältäen päivittäiset raportit lehmistä, joilla on korkea soluluku (käyttäen OCC:n lukuja) Karjan uudistamiseen liittyvistä tehtävistä Järjestelmän huomioista Lisäksi siinä on käyttäjän muokattavissa oleva osio Eläinlääkärimoduuli Mahdollistaa eläinlääkärikäyntien ennakkosuunnittelun Tulostettavat listat eläinlääkärikäyntejä varten Helppo ja nopea käynnin raportointi ohjelmaan Aktiivisuusmittaus Tarkka kiimassa olevien lehmien seuranta Eläinten terveyden poikkeamien havaitseminen Pesutuloksen seuranta Pesuveden lämpötila Pesuaika Pesuaineen annostelu Tilasäiliön seuranta Tuotetun maidon määrä Maidon lämpötila Tyhjennykset ja pesun seuranta Älykkäämpää maidontuotantoa DelPro Farm Managerilla! DelPro-järjestelmä tuo viimeisimmän teknologian maitotilan käyttöön loogisessa ja helppokäyttöisessä muodossa. Älykkään järjestelmän ansiosta navetan eri laitteet kommunikoivat keskenään helpottaen tilan hallintaa. MANAGED BY Käytännössä tämä merkitsee sitä, että lypsy, ruokinta ja navetan prosessit voidaan kytkeä toisiinsa automaattiseksi järjestelmäksi. Mikä tahansa muutos tuotoksessa tai maidon laadussa voi esimerkiksi aiheuttaa tarpeen säätää ruokintaa. Pidä silmällä karjaasi DelPro auttaa sinua muodostamaan kokonaiskuvan karjastasi terveydestä, koska se kerää kattavasti tietoja jokaisesta eläimestä. Tietokantaan kirjatut tiedot mm. eläinlääkärin käynneistä, hoidoista, lääkityksestä, maidon laadusta ja määrästä on suoraan nähtävissä ja käytettävissä erilaisiin raportteihin. Tarkka eläinliikenne Järjestelmä kirjaa tarkkaan jokaisen lehmän maidontuotoksen ja VMS:ssä käynnit. Sen avulla se laskee automaattisesti optimaalisen ajan seuraavalle käynnille, joka perustuu edellisen lypsyn ajankohtaan, lehmän ikään ja tuotosvaiheeseen. Se laskee myös odotettavissa olevan maidon määrän. Reaaliaikainen maidon laadun seuranta DelPro seuraa jokaisen lehmän maidon laatua ja lähettää huomiot haluttaessa käyttäjälle, jos raja-arvot ylittyvät. Vastaavasti käyttäjä saa tiedon, jos VMS automaattisesti erottelee epänormaalin maidon. Tarkka ruokinta, kustannukset paremmin kontrollissa Maidon määrä yhdessä maitonäytteistä analysoitujen rasvan ja valkuaisen kanssa kerätään ja analysoidaan DelPro:ssa. Sen perusteella jokaiselle lehmälle annetaan oikea määrä väkirehua joko VMS:ssä tai erillisessä ruokintakioskissa.

8 DeLaval onlinesolulaskuri OCC DeLaval online-solulaskuri OCC on saatavana ainoastaan VMS:ään. Se on ensimmäinen oikea automaattilypsyyn saatavana oleva solulaskuri. Lopeta arvailu ja aloita todellinen soluseuranta OCC:n avulla saat pääsyn todelliseen soluseurantaan, jollaista ei ennen ole ollut. Voit tarkasti löytää akuutit utaretulehdustapaukset ja seurata piilevien soluttajien tilannetta. Jokaisen lehmän tarkan soluluvun tietäminen vie utareterveyden seurannan uudelle tasolle. 1 Täysin automaattinen OCC analysoi lehmän jokaisen lypsykerran soluluvun. Solujen laskenta vie minuutin ja tulos on näkyvissä DeLavalin VMS:n tuotannonohjausohjelman CowMonitorruudussa. Ei enää soluluvun arvailua tai tulkintaa. Tulos kertoo soluluvun suoraan kappaleina millilitrassa Hoida utaretulehdukset varhaisessa vaiheessa ja vähennä lääkkeiden käyttöä Käsittele utaretulehdus aikaisessa vaiheessa Nopeampi paraneminen ja pienempi tuotannonmenetys Tehokkaampi leviämisen ehkäisykontrolli Pienempi riski maidon hinnan menetyksiin Tehokas poikineiden lehmien utareterveyden seuranta Aikainen tulehduksen toteaminen mahdollistaa oikean ja nopean hoidon Välitön hoidettujen lehmien seuranta Selkeä havainto hoidon onnistumisesta Selkeä tieto, milloin maito kannattaa ohjata tilasäiliöön OCC:n toimintaperiaate Maitonäyte DeLaval VMS:stä (1) ja reagenssi (2) ohjataan pumppuun (3). Seos pumpataan mittayksikköön (4), jossa solujen määrä lasketaan optisesti 3D-kameralla. Soluluvun arvo lähetetään tuotannonohjausohjelmaan ja kosketusnäytölle (5).

9 Hanki etumatkaa karjasi kannattavuuden parantamisessa DeLaval Herd Navigator on kehittynyt analyysijärjestelmä, joka tunnistaa tarkasti jokaisen erityishuomion tarpeessa olevan lehmän. Lisäksi järjestelmä antaa selkeät toimintaohjeet. Varhaiset ja tarkat huomiot mahdollistavat nopeat toimenpiteet. Se johtaa parempaan tuotannon tehokkuuteen, kannattavuuteen, eläinten hyvinvointiin ja ruuan turvallisuuteen. Havaitsee kiiman mittaamalla progesteronin Havaitsee varhaisessa vaiheessa: hiljaisen kiiman, kiiman, tiineyden, luomisen, rakkulat ja kiimattomuuden Havaitsee utaretulehduksen mittaamalla LDH:n, laktaasidehydrogenaasin Varhainen akuutin utaretulehduksen havaitseminen Herd Navigator ei koskaan valehtele progesteronin määrästä se löytää myös hiljaiset kiimat ja voit siementää ne. Maidontuottajat Bert ja Monique Middag, Wapse, Hollanti. Huikea askel eteenpäin karjani hallitsemisessa, joka helposti ja nopeasti auttaa minua tunnistamaan erityistä huomiota vaativat lehmät. Maidontuottaja Feike Tamsma, Janum, Hollanti. Havaitsee ketoosiin mittamalla BHB:n, betahydroksibutyraatin Havaitsee varhaisessa vaiheessa: piilevän ketoosin, ketoosin, aineenvaihduntasairaudet. DeLaval 2011 Herd Navigator mittaa myös maidon urean, joka helpottaa ruokinnan valkuaistasapainon säätämistä. Herd Navigator antaa sinulle ajan tasalla olevaa tietoa, jota tarvitset ketoosin tai utaretulehduksen torjumiseksi ennakolta. Tieto auttaa tekemään oikeat toimenpiteet ajoissa. Ne auttavat parantamaan hedelmällisyyttä, ruokinnan tasapainoa ja eläinten terveyttä. Näytteenottoyksikkö Analyysiyksikkö Tiedot ja toimintaohjeet tuotannonohjausohjelmassa Hedelmällisyys Herd Navigator havaitsee yli 95% kiimoista ja auttaa merkittävästi parantamaan tiinehtyvyyttä esimerkkinä 50% tiinehtyvyys ensimmäisellä siemennyksellä. Siis joka toinen lehmä tiineenä ensimmäisen siemennyksen jälkeen! Herd Navigator muuttaa työskentelyä navetassa. Kun tiineystarkastukset ennen veivät tunnin kerrallaan, niin nyt sama työ sujuu alle 10 minuutissa! Utaretulehdusten havaitseminen Herd Navigator havaitsee utaretulehduksen jopa kolme päivää ennen ulkoisten merkkien ilmenemistä. Se löytää 80% lehmistä, joilla on varhainen utaretulehdus. Sen ansiosta voit lääkitä ainoastaan ne lehmät, jotka tarvitsevat hoitoa. Ketoosin havaitseminen Herd Navigator löytää 50% enemmän akuutteja ja piileviä ketooseja kuin käyttäjä. Se tekee mahdolliseksi nopean reagoinnin, jonka ansiosta jopa 600 kg tuotostappiot lypsykauden aikana on vältettävissä. Voit hienosäätää rutiinejasi, joka parantaa tuloksia nopeasti. Inel d Or for milking equipment La France Agricole, 2010 Golden Hoof Brussel s Agribex, 2009 Gold Trophy Paris SIA, 2009 Agrarfuchs Innovation in Agriculture award Agraria Austria, 2010 New Product Europe award Agromek Denmark, 2008

10 Pidä maito kylmänä Automaattilypsyn luonteeseen kuuluu tasainen pienten maitomäärien pumppaus tilasäiliöön vuorokauden ympäri. Se on johtanut uusiin haasteisiin maidon jäähdytyksessä. Siksi VMS:ään on kehitetty lukuisia uusia jäähdytysratkaisuja. DX-tilasäiliövalikoima DXC-tilasäiliövalikoimassa on saatavana lukuisia erilaisia säiliöitä kooltaan litraa. Malli Kokoluokat DeLaval DXCR-tilasäiliö Pyöreä säiliö DeLaval DXCE-tilasäiliö Ellipsinmuotoinen säiliö, suuri jäähdytyspinta-ala ja matala rakenne DeLaval DXCEM-tilasäiliö Ellipsinmuotoinen säiliö suurtiloille litraa litraa litraa DeLaval virtausohjattu jäähdytys FCC VMS seuraa tilasäiliöön pumpatun maidon määrää. Sen ansiosta tilasäiliön jäähdytys voidaan ohjata tarkasti jäähdytystarpeen mukaan. Se säästää sähköä, kun kompressori pyörii vain tarpeen mukaan. DeLaval BCC-suorajäähdytys Tässä järjestelmässä maito jäähdytetään ennenkuin se pumpataan tilasäiliöön. Sen ansiosta myös suuret maitomäärät jäähtyvät varmasti ja tasaisesti. Lisäksi tilasäiliön tyhjennys tapahtuu ilman, että lypsyssä on keskeytyksiä. DeLaval puskurisäiliö BVV Maito pumpataan automaattisesti puskurisäiliöön, kun tilasäiliö tyhjennetään tai pestään. Lypsy jatkuu keskeytyksettä, jonka ansiosta VMS:llä voidaan lypsää koko ajan täydellä kapasiteetilla.

11 Aktiivisuusmittaus Aktiivisuusmittauksella havaitaan jopa 95% kiimoista. Oikean siemennysajankohdan tietäminen parantaa tiinehtyvyyttä, säästää kustannuksia sekä parantaa maitotuotosta ja kannattavuutta. Maidon laadun säilyttäminen parhaalla tasolla Säännöllinen kaikkien maidon kanssa tekemisissä olevien pintojen pesu ja desinfiointi on oleellista maidon laadun ylläpitämisessä. DeLaval on kehittänyt laajan valikoiman tehokkaita vedinhoitoja pesuaineita erityisesti VMS:ssä käytettäväksi. Tri-Fender - VMS:lle hyväksytty vedinhoitoaine on ystävällinen sekä eläimille että laitteille Tri-Fender on jodipohjainen vedinhoitoaine, joka on erityisen sopiva VMS:ssä käytettäväksi. Tuotteella on erinomaiset suihkutusominaisuudet ja se toimii yhteistyössä laitteiston kanssa. Patentoidun I-tech-joditeknologian ansiosta tuote on erityisen tehokas bakteereille. ACT - aktiivinen ihonhoito kosteuttaa ja pehmittää vedinten ihon. VMS hyväksytyt pesuaineet huomaat eron! Tarjoamme laajan valikoiman pesuaineita emäs- ja hapanpesuun. Valikoimastamme löytyy oikea ratkaisu pehmeälle, keskikovalle ja kovalle vedelle. Ne tuottavat erinomaisen pesutuloksen kaikkiin lypsylaitteistoihin. DeLaval aktiivisuusmittarit keräävät ja välittävät dataa jokaisesta lehmästä, 24 tuntia vuorokaudessa langattoman linkin kautta DelPro -tuotannonohjausohjelmaan. Siinä data analysoidaan, jotta kiimassa olevat lehmät tunnistetaan. Se on hedelmällisyyden kehittämisen avainkysymys. VMS approved-merkintä tarkoittaa tuotteen olevan sopiva VMS:ssä käytettäväksi. Ota hyöty DeLavalin osaamisesta maidontuotannossasi. Käytä se oman tilasi ja VMS:si parhaan toiminnan varmistamiseksi. Se parantaa maitotilasi kannattavuutta!

12 Ihanteellinen navettaympäristö optimaalisia tuloksia varten VMS- kokonaisvaltainen ratkaisu navettaasi Lehmien hyvä navettaympäristö on oleellista, jolla varmistetaan optimaalinen eläinten hyvinvointi, terveys, tuottavuus ja hyvä maidon laatu.

13 Optimat Ruokinnan optimointi Herd Navigator Ruokinta Ruokintaasema Lannanpoisto Ruokinnan automatisointi mahdollistaa ruokintareseptien räätälöinnin, jotta ruokinta sopii mahdollisimman hyvin jokaiselle lehmälle. Samalla se säästää aikaa ja vähentää rehun hukkaantumista ja työtä. Optimat-järjestelmä voidaan integroida täydellisesti tilasi tuotannonohjausjärjestelmään. Se varmistaa oikean ruokinnan, maksimaalisen tuotoksen ja parhaan maidon laadun. Herd Navigator on erinomainen valvontajärjestelmä VMS-navettaasi. Se havaitsee tarkasti 80% enemmän varhaisia utaretulehduksia ja 50 % enemmän ketoositapauksia kuin käyttäjä. Se löytää 95% kiimoista ja ilmoittaa, milloin lehmä kannattaa siementää. Valikoimastamme löytyy sopiva ruokinta-asema karjallesi. Ruokinta-asemat on suunniteltu siten, että lehmä voi syödä omalla luonnollisella ja ergonomisella tavallaan. Sen ansiosta sekä väkirehun että kivennäisten ruokinta voidaan räätälöidä haluamallasi tavalla. Kaikki ruokinta-asemat kytketään DelProtuotannonohjausjärjestelmään ruokinnan optimoimiseksi. Navetan pitäminen puhtaana ja tehokas lannan ja virtsan poisto on oleellinen osa tuotannonohjausta. Se vähentää sorkkaongelmia, joka on suurin ontumisen aiheuttaja ja aiheuttaa myös eläinlääkintäkustannuksia. Eläinten puhtaus nopeuttaa myös lypsyä, koska puhtaan utareen käsittely sujuu nopeammin. Navetan kalusteet Eläinliikenne Ilmanvaihto ja valaistus Cow comfort Hyvät olosuhteet navetassa ovat oleellinen osa lehmien hyvinvointia, terveyttä ja tuottavuutta ja auttaa suojelemaan maidon laatua. Se on erityisen tärkeää lehmien ollessa navetassa suurimman osan vuodesta. Kun lehmillä on vuorokauden ympäri pääsy lypsylle, onnistuneella eläinliikenteellä on huomattava merkitys maitotuotokseen. Voimme auttaa sinua navetan suunnittelussa siten, että lopputulos on optimaalinen. Halutessasi toteutamme ratkaisun ohjattuna, jolloin portit ja niitä ohjaavat ohjelmistot varmistavat, että eläinliikenne sujuu joustavasti ja tehokkaasti kellon ympäri. Hyvä ilmanvaihto on oleellista, jotta raikas ilma kiertää navetassa ja eläimet voivat hyvin. Se on vähintään yhtä tärkeää nuorkarjalle kuin lehmille. Nuorkarja tarvitsee raikasta ilmaa kasvaakseen ja saavuttaakseen tuotospotentiaalinsa. Huono ilma, kosteus, lantakaasut ja pöly ovat vaarallisia eläinten terveydelle ja maidontuotannon kannattavuudelle. Hyvä valaistuksen hallinta optimoi maitotuotoksen. DeLaval on laaja valikoima testattuja ratkaisuja, laitteita ja kulutustavaroita, jotka auttavat tuotannon optimoimisessa. Anna lehmien nauttia hygieenisestä ja mukavasta ympäristöstä! Silloin ne tuottavat parhaiten.

14 Eläinliikenneratkaisut, jotka toimivat haluamallasi tavalla Hyvin toimiva navetta ja tehokas eläinliikenne ovat edellytyksiä menestyvälle maidontuotannolle. Lehmien tulee päästä lypsylle säännöllisesti riippumatta vuorokauden ajasta. Sen lisäksi niillä tulee olla esteetön pääsy ruokintapöydälle ja makuulle. DelPro Farm manager-järjestelmän avulla voimme toimittaa optimaalisen eläinliikenneratkaisun tilallesi. DeLaval pystyy toimittamaan valitsemaasi ruokintaan sopivan eläinliikenneratkaisun. Lannankäsittely Tehokas lannankäsittely tukee parempaa lypsyhygieniaa ja eläinten hyvinvointia. Se parantaa myös navetan sisäilmaa vähentäen ammoniakin ja typen pitoisuutta ilmassa. DeLaval tarjoaa laajan valikoiman lannankäsittelylaitteita valitsemasi automaatiotason mukaan. Vapaa eläinliikenne Robottikaavin RS420 Helposti hallittava, erinomainen puhdistustulos Feed First TM -eläinliikenne Milk First TM -eläinliikenne Robottikaavin RS420 on joustava, hiljainen, eläinystävällinen ja monipuolinen työmyyrä. Siinä on runsaasti ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan hygieniaa navetassasi. Se puhdistaa ritilänavetan jokaisen nurkan älykkäästi, tarkasti ja automaattisesti.

15 Pidä lypsyjärjestelmäsi huippukunnossa - InService VMS DeLaval InService VMS Optimoi tuotos ja eläinten hyvinvointi Huoltoteknikkosi DeLavalin kouluttama käy läpi kaikki huoltokohteet, tarkistaen lypsyjärjestelmäsi osat ja vaihtaen tarvittavat osat huolto-ohjelman mukaisesti. Huolto räätälöidään tilasi tarpeiden mukaisesti InService Jokainen tila on erilainen kukaan muu ei tunne tilaasi kuin sinä itse. Siksi InService on joustava. Se voidaan räätälöidä tilasi tarpeiden mukaisesti. DeLaval valvontakamera FMC60 Helppokäyttöinen valvontakamera, jonka käyttöönotto sujuu minuuteissa. Sopii vaikkapa VMS:n toiminnan tai poikimakarsinan seuraamiseen. Helpottaa seurantaa, kun et itse ole paikalla. Kameran langaton toimintasäde on 1000 m. Pakkauksessa on mukana lisäksi vastaanotin ja paristot. Lisävarusteena on tarjolla Internet-yhteysmahdollisuus. Lisävarusteena on myös saatavissa NVL120-yövalo, joka valaisee infrapunavalolla 120 m2 alueen. Varmista VMS:n oikea toiminta - InService VMS Laitteiston oikea toiminta optimoi tilasi kannattavuuden. Kaiken kattavaan pakettiin voidaan räätälöidä haluamasi sisältö. Kulutustavaroista ja pesuaineista aina nännikumeihin, utarehygieniatuotteisiin ja maitosuodattimiin saakka. Kaiken perustana on kuitenkin laitteistosi huolto, joka antaa varmuuden tilasi tärkeimmän laitteiston virheettömästä toiminnasta. RFC-etäkäyttö RFC-etäkäyttö tekee VMS:n kytkemisen internettiin turvalliseksi ja yksinkertaiseksi. Se mahdollistaa etäkäytön tilan omille käyttäjille, DeLavalin huollolle ja haluttaessa myös neuvojille tms. Nännikumit VMS laitetestaus Ennakkohuolto Akuuttikorjaukset Tyhjöpumppuöljy Pesuaineet Maitosuodattimet Vedinhoitoaineet Alkuperäisvaraosat Maitoletkut Älypuhelimen sovellukset Älypuhelimen sovelluksen avulla tilan toimintoja voidaan seurata riippumatta sijainnista. Järjestelmä lähettää viestit datayhteyden kautta älypuhelimeen. Toimintoa voidaan muokata joustavasti tilan tarpeiden mukaan.

16 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax Hamran tutkimustila Hamran tutkimustila on yli 200 lypsylehmän ja kolmen eri navettatyypin koetila Ruotsissa. Navetan laitteiden koetilana se on lajissaan ainoa koko maailmassa. Samalla alueella toimii myös VMS-lypsyrobotteja valmistava tehdas. DeLaval yhtiönä DeLaval on maailman johtava toimittaja maitotilan laitteille ja ratkaisuille. Autamme asiakkaitamme pienentämään ekologista jalanjälkeään samalla kehittäen tuotantoa, parantaen kannattavuutta ja sekä eläinten että hoitajien hyvinvointia. Tarjoamme tuotteita, ratkaisuja ja palveluja kaikkiin maidontuotannon vaiheisiin, kaikenkokoisille maitotiloille. Ratkaisumme ovat käytössä miljoonilla maitotiloilla koko maapallolla joka päivä. DeLaval perustettiin yli 125 vuotta sitten Ruotsissa, kun visionääri Gustaf de Laval patentoi kermaseparaattorin. Tänään DeLaval työllistää 4500 työntekijää ja toimii yli 100 maassa. DeLaval, Tetra Pak ja Sidel ovat osa Tetra Laval-ryhmää. ontetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval on DeLaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut Luo tilallesi tulevaisuus www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C, Calm, Caltive, Commodus,

Lisätiedot

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Luo tulevaisuus lypsykarjatilallesi www.lely.com innovators in agriculture 2 lely astronaut Sitoudumme auttamaan Sinua luomaan tulevaisuuden lypsykarjatilallesi

Lisätiedot

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän www.delaval.fi DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä Perinteisen

Lisätiedot

Liisa Pihlgren & Jaana Holkko

Liisa Pihlgren & Jaana Holkko 1 Liisa Pihlgren & Jaana Holkko Automaattilypsyyn siirtyneiden lypsytilojen kokemuksia Opinnäytetyö Kevät 2010 Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Maa - ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki AMK Agrologi Kotieläintuotanto

Lisätiedot

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

ItäMaito. Edullista. Korhoset tuottavat 1/2013

ItäMaito. Edullista. Korhoset tuottavat 1/2013 ItäMaito 1/2013 Umpikauden rehustus rakentaa tuottavuuden s. 14 ItäMaidon hallituksen uudet jäsenet s. 20 Meijerin myymälä tärkeä maitotiloille s. 24 Korhoset tuottavat Edullista energiaa 1/2013 Kuva:

Lisätiedot

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana VISMAgazine Visman asiakaslehti Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana SaaS-tuotteen suunnittelu on tiedettä ja taidetta VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU PILVESSA

Lisätiedot

Tavoitteena tienata enemmän rahaa puhtain käsin

Tavoitteena tienata enemmän rahaa puhtain käsin MaitoManagement 2020 Matkakertomus tilavierailut Hollanti sekä EuroTier2012 messut http://www.globaldairyfarmers.com http://en.wikipedia.org/wiki/agrifirm http://www.agrifirm.com Tavoitteena tienata enemmän

Lisätiedot

Vastuullinen naudanlihantuotanto

Vastuullinen naudanlihantuotanto Vastuullinen naudanlihantuotanto Lisää voimaa yhdessä Vastuullinen naudanlihantuotanto Hyvät tuotantotavat vastuullisuutta koko ketjussa Suomalainen kuluttaja arvostaa kotimaisia elintarvikkeita. Erityisesti

Lisätiedot

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture LELY LOTUS Pöyhimet Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta www.lely.com innovators in agriculture Hyvä ote sadosta Enemmän kuin pelkkä suojus Kaikki suojukset on yhdistetty toisiinsa kestävästi

Lisätiedot

teollisen internetin hyödyntämiseen Yritysjohdon opas IoT:n

teollisen internetin hyödyntämiseen Yritysjohdon opas IoT:n Yritysjohdon opas IoT:n ja teollisen internetin hyödyntämiseen 1 Sisällysluettelo Sivut 1. Johdanto 3-4 2. Teollinen Internet 2.1 IoT on internetin uudelleentuleminen 5 5 3. Teollisen internetin mahdollistamat

Lisätiedot

KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT. Yrityksille

KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT. Yrityksille KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT Yrityksille Ota käyttöösi nykyaikaiset tietoliikenne-, viestintä- ja ICT-ratkaisut. Ota avuksesi monipuoliset asennus-, huolto- ja ylläpitopalvelut. Me mitoitamme ne teidän tarpeisiinne

Lisätiedot

Automaattilypsypihaton suunnittelu

Automaattilypsypihaton suunnittelu Automaattilypsypihaton suunnittelu Jack Rodenburg, DairyLogix 814471 Muir Laine, R. R. 4 Woodstock ON N4 7V8 jack@dairylogix.com Kotiin vietäväksi - Automaattinen lypsy soveltuu useimpiin navettamalleihin,

Lisätiedot

paineilma ja työkalut

paineilma ja työkalut paineilma ja työkalut Oy Atlas Copco Kompressorit Ab:n ja Oy Atlas Copco Tools Ab:n asiakaslehti 2/2008 Maalämmön suosio jatkuvassa kasvussa Atlas Copco vie energiatehokkuuden uudelle tasolle ABB luottaa

Lisätiedot

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007 WHIRLPOOL VPSTI SIJOITETTVT 00/007 Älykkäät kodinkoneet - lisäarvoa ja enemmän itsellesi aikaa Whirlpoolin menestys perustuu jatkuviin kyselyihin ja innovaatioihin sekä siihen, että jatkuvasti tuotamme

Lisätiedot

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput NIBE Poistoilma Uuden sukupolven lämpöpumput 2 NIBE Poistoilma + Miksi puhaltaa energiaa ulos kun voit ottaa sen talteen? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa

Lisätiedot

THE DIFFERENCE IS ABAX. Maailman johtava sähköisten ajopäiväkirjojen toimittaja.

THE DIFFERENCE IS ABAX. Maailman johtava sähköisten ajopäiväkirjojen toimittaja. THE DIFFERENCE IS ABAX Maailman johtava sähköisten ajopäiväkirjojen toimittaja. THE DIFFERENCE IS ABAX ABAXin ainutlaatuinen markkina-asema ja kilpailukyky perustuvat kolmeen tärkeään osatekijään: ihmisiin,

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi Sinun taloutesi ja ympäristömme takia IVT lämpöpumppu hyödyntää kallioon, maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa, tuottaen lämpöä ja käyttövettä taloosi. Hyödyntämällä

Lisätiedot

Maatilan Parhaat info. Snellmanin infolehti alkutuotannon yhteistyökumppaneille 2011 5

Maatilan Parhaat info. Snellmanin infolehti alkutuotannon yhteistyökumppaneille 2011 5 Maatilan Parhaat info Snellmanin infolehti alkutuotannon yhteistyökumppaneille 2011 5 Jotain positiivista Noin 180 aktiivista siantuottajaa osallistui syksyn neljään sikainfotilaisuuteen Ilmajoella, Pietarsaaressa,

Lisätiedot

THE DIFFERENCE IS ABAX. Maailman johtava sähköisten ajopäiväkirjojen toimittaja.

THE DIFFERENCE IS ABAX. Maailman johtava sähköisten ajopäiväkirjojen toimittaja. THE DIFFERENCE IS ABAX Maailman johtava sähköisten ajopäiväkirjojen toimittaja. THE DIFFERENCE IS ABAX ABAXin ainutlaatuinen markkina-asema ja kilpailukyky perustuvat kolmeen tärkeään osatekijään: ihmisiin,

Lisätiedot

Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa. Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Eos

Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa. Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Eos Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa Puhaltimet Tuloilmaventtiilit Ilmanvaihtolaite LTO Eos Pax ilmanvaihto - ja hengität raikasta ilmaa Tärkeissä asioissa sinä ja talosi olette hyvin samankaltaisia.

Lisätiedot

Peltopäivästä. UUDEN SATOKAUDEN SUUNNITTELUUN s.12. Toisenlainen tarina. SPV on suuri muutos. Hevosen terveys

Peltopäivästä. UUDEN SATOKAUDEN SUUNNITTELUUN s.12. Toisenlainen tarina. SPV on suuri muutos. Hevosen terveys No. 3/2014 ProAgria Etelä-Pohjanmaan jäsenasiakaslehti Peltopäivästä UUDEN SATOKAUDEN SUUNNITTELUUN s.12 Toisenlainen tarina SPV on suuri muutos Hevosen terveys 11 14 17 Vasikoitakin voi hoitaa Suunnitellen

Lisätiedot

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 T6 T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 2 3 PUHDASTA VOIMAA JA TUOTTAVAA TALOUDELLISUUTTA TULEVAISUUDEN MAATILALLE MAKSIMAALISTA MONIPUOLISUUTTA T6-mallisto tarjoaa räätälöityä

Lisätiedot

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com 2010/2011 Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät www.dustcontrol.com Sisällysluettelo Dustcontrol Asiakkaat Siirreltävät pölynerottimet Siirreltävät neste-erottimet Ilmanpuhdistimet

Lisätiedot

Miia Luoma-Tokoi & Sari Pekkinen VASIKAN HOITOPROSESSIN KEHITTÄMINEN

Miia Luoma-Tokoi & Sari Pekkinen VASIKAN HOITOPROSESSIN KEHITTÄMINEN Miia Luoma-Tokoi & Sari Pekkinen VASIKAN HOITOPROSESSIN KEHITTÄMINEN Miia Luoma-Tokoi & Sari Pekkinen VASIKAN HOITOPROSESSIN KEHITTÄMINEN Miia Luoma-Tokoi Sari Pekkinen Kevät 2012 Maaseutuelinkeinojen

Lisätiedot

KaVo ESTETICA E50. Elämän parhaat asiat ovat yksinkertaisia.

KaVo ESTETICA E50. Elämän parhaat asiat ovat yksinkertaisia. Elämän parhaat asiat ovat yksinkertaisia. 1 9 0 9 2 0 0 9 Tee elämästäsi helpompaa. Valinta on sinun. Yksinkertaisesti enemmän tulevaisuutta, enemmän mukavuutta, enemmän luotettavuutta. Periaatteessa yksinkertainen.

Lisätiedot

Report. Menestystä drupassa Lukuisia uusia konemalleja ja lähes 2000 kauppaa. Web-to-Print Menestymisen avain vai arkun ensimmäinen naula?

Report. Menestystä drupassa Lukuisia uusia konemalleja ja lähes 2000 kauppaa. Web-to-Print Menestymisen avain vai arkun ensimmäinen naula? Graphic Heidelberg Syksy 2012 Report Menestystä drupassa Lukuisia uusia konemalleja ja lähes 2000 kauppaa Web-to-Print Menestymisen avain vai arkun ensimmäinen naula? Innovaatiogalleria Älykkäissä painotuotteissa

Lisätiedot

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet www.lely.com innovators in agriculture On aina ilo avata uusi paali Maksimaalinen teho leveän noukkimen avulla 2,25 mm:n kiinteäpiikkinen noukin kerää helposti

Lisätiedot

Yhteistyöryhmän tuottajat maitoforumissa: PANOSTUS YHTEISTYÖHÖN JA KUSTANNUSTEHOKKUUTEEN TUO TULOSTA s. 6-7

Yhteistyöryhmän tuottajat maitoforumissa: PANOSTUS YHTEISTYÖHÖN JA KUSTANNUSTEHOKKUUTEEN TUO TULOSTA s. 6-7 Meidän Maito ARLA SUOMI -YHTEISTYÖRYHMÄN LEHTI 3 2014 Yhteistyöryhmän tuottajat maitoforumissa: PANOSTUS YHTEISTYÖHÖN JA KUSTANNUSTEHOKKUUTEEN TUO TULOSTA s. 6-7 s. 6-7 s. 4 s.29 ja 33 Risto Artjoki: EU-tuesta

Lisätiedot

INVESTOINTITAHTI TILOILLA KASVAA

INVESTOINTITAHTI TILOILLA KASVAA Meidän Maito Arla SUOMI -Yhteistyöryhmän lehti 2 2014 INVESTOINTITAHTI TILOILLA KASVAA s. 6-8 Arla Suomi yhteistyöryhmän investoivien tilojen palvelut tulivat tarpeeseen Karjan hyvinvointi lähtee hoitajasta

Lisätiedot