DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan"

Transkriptio

1 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

2 Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että automaattilypsy on paras tapa vastata tähän haasteeseen. Se muuttaa navetan arkista työrutiinia ja vapauttaa aikaa lypsytyöstä. Sinulle jää paremmin aikaa keskittyä ruokinnan, tuotannonohjauksen ja jalostuksen seurantaan ja kehittämiseen. Ne ovat tekijöitä, jotka parantavat investointisi kannattavuutta. VMS on paljon enemmän kuin lypsyasema. Se on kokonaisratkaisu maitotilalle. Se todella kokoaa yhteen automatisoidun maitotilan osatekijät.

3 Täydellinen ratkaisu Ruokinta - Lypsy Uudistuksen hallinta Kun investoit automaattilypsyyn, saat samalla kokonaisuuden, jonka kaikki palaset sopivat toisiinsa. Sen avulla saat parhaan mahdollisen tuloksen. Ruokinnan, lypsyn, tietojen analysoinnin ja jäähdytyksen optimointi on ensiarvoisen tärkeää varmistaaksesi tilasi toiminnan tehokkuuden. Ketjun jokainen osa tuottaa tietoa ja lisäarvoa, jonka avulla voimme pienentää ruokintakustannuksia ja parantaa eläinten terveyttä.

4 PARLOUR MILKING HERD NAVIGATOR FEEDING WAGON VMS, VOLUNTARY MILKING SYSTEM AUTOMATIC MILKING ROTARY OPTIMAT VMS mielestämme paras lypsyrobotti tähän mennessä Mielestämme VMS on paras tähän mennessä valmistettu lypsyrobotti. Se auttaa sinua tuottamaan karjastasi mahdollisimman suuren määrän maitoa. Samalla vapautat aikaasi muihin tehtäviin. Sen lisäksi VMS on tutkitusti nopea lypsäjä ja pitää samalla utareterveyden huipputasolla. MANAGED BY Hydraulinen robottikäsi Kätevän ja ulottuvan robottikäden ansiosta kiinnitys on nopeaa ja helppoa. Kiinnitys onnistuu utaremuodosta ja korkeudesta riippumatta. Sen ansiosta VMS lypsää karjassasi olevat lehmät ilman turhaa karsintaa, vuodesta toiseen. Ainutlaatuinen esikäsittely Jokainen vedin tunnistetaan yksilöllisesti. Esikäsittelyyn kuuluu lämmin vesi, ilmakuivaus ja esisuihkeet. Huolellisen esikäsittelyn ansiosta maito laskeutuu hyvin ja VMS:n kokonaislypsyaika on lyhin. Älykäs lypsy Lypsyn nopeus perustuu optimoituihin karja- ja lehmäkohtaisiin asetuksiin, joiden avulla tuotos ja virtausnopeus voidaan maksimoida. Todellinen neljänneslypsy VMS:ssä on neljänneskohtaiset ICAR-hyväksytyt maitomittarit. Ne varmistavat eläinystävällisen maidonmittauksen ja tarkan irrotuksen. Lehmätietoihin tallentuu maidon määrä ja virtaukset neljänneskohtaisesti, joka auttaa lypsynopeuden jalostuksessa. Tarkka annostelu vedinhoitoaineelle Lypsyn jälkeen VMS suihkuttaa vedinhoitoaineen. Vedinhoitoaine suojaa bakteereilta ja hoitaa ihoa. Tarkka annostelu todella suojaa vetimet ja säästää vedinhoitoainetta.

5 Täydellinen automaattijärjestelmä, joka on suunniteltu optimoimaan laatumaidon tuotanto Kompakti robottikäsi Pienikokoisimmalla ja energiataloudellisimmalla VMS- robottikädellä on laaja ulottuvuus lypsykarsinassa. Sen ansiosta DeLaval VMS pystyy lypsämään kaikki karjasi lehmät utaremallista riippumatta. Se alentaa karjasi uudistamiskustannuksia 2. Käyttäjäystävällisin kosketusnäyttö Täydellinen kontrolli lypsyn aikana. Pääsy tarvittaviin eläintietoihin ja lypsyjonon tietoihin, joka vähentää tarvetta mennä toimistoon. 6. Monitoiminen peräpelti Peräpelti seuraa automaattisesti lehmän liikkeitä ja varmistaa nopean kiinnityksen. Samalla se ohjaa lehmän lannan ja virtsan sivuun pitäen lypsypaikan puhtaana. 7. Helposti puhdistettava rehukaukalo Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa ruokintakaukalossa on tyhjennysreikä, joten sen puhdistus on helppoa. Se säätyy automaattisesti jokaisen lehmän mukaan, jolloin se on aina oikealla paikalla. SBF-Höyryhuuhtelu Säännöllinen, kuuma höyryhuuhtelu auttaa vähentämään bakteereja ja estämään tartuntojen leviämistä. Höyryhuuhtelu tehdään vedinkuppeihin ja myös esikäsittelylaitteeseen. Höyrytys tehdään heti lypsyn jälkeen. Maidonerottelu Poikkeavan maidon erottelu on välttämätöntä, jos haluat tuottaa laatumaitoa. Erotteluyksikön avullla otat talteen ternimaidon, joka voidaan käyttää vasikoille. Poikkeava ja verinen maito ohjataan käyttäjän säätämällä tavalla eri astioihin erotteluyksikössä. Erotteluyksikkö voidaan sijoittaa jopa 30 metrin päähän VMS:stä. 3. Todellinen neljänneskohtainen lypsy Neljä ICAR-hyväksyttyä maitomittaria seuraa maitotuotosta, maidonvirtausta, lypsyaikaa, väriä ja sähkönjohtavuutta. 4. Sisäänrakennettu räätälöity pesujärjestelmä VMS:n pesu on ohjelmoitavissa tilan tarpeiden ja olosuhteiden mukaisesti. 5. Paras hygienia Sekä vedinkupit että vedinpesulaite huuhdellaan sisältä ja ulkoa lehmien välillä. Se pienentää riskiä bakteerien siirtymisestä lehmien välillä. 8. VMS-asema toimitetaan valmiina pakettina VMS:n asennus on nopea ja siisti tapahtuma. VMS on markkinoiden lyhyin lypsyrobotti, jonka ansiosta se sopii jokaiseen navettasuunnitelmaan ilman kompromisseja. 9. Avoin rakenne Avoimen rakenteen ansiosta lehmällä on vapaa pääsy asemaan ja lisäksi haluttaessa käyttäjällä on mahdollista kiinnittää nännikupit käsin. 10. Automaattinen lattiahuuhtelu VMS:n lattia huuhdellaan automaattisesti. Se säästää vettä ja pitää lypsypaikan puhtaana. Kaksoissuodatin Joustavuus merkitsee sitä, että voit tehdä asiat silloin, kun se sopii sinulle. Kaksoissuodatinta käytettäessä VMS vaihtaa suodattimen automaattisesti oikeaan aikaan esihuuhtelun ja pesun välissä. Järjestelmäpesu tehdään aina puhtaan suodattimen läpi. Automaattinen näytteenottolaite Automaattinen näytteenottolaite ottaa erillisen maitonäytteen halutessasi yhdestä tai kaikista lehmistä valintasi mukaan. Näytteenottolaite peseytyy automaattisesti VMS järjestelmäpesun yhteydessä.

6 MDi indeksistä näet maidon laadun heti MDi -indeksi (Mastitis Detection index) ilmoittaa käyttäjälle, jos lehmän epäillään olevan sairastumassa. Järjestelmä seuraa koko ajan neljänneskohtaista sähkönjohtavuutta, maidon väriä ja lypsyväliä sekä lisäksi johtavuuden ja virtauksen huippuarvoja. MDi -indeksi ilmoittaa sinulle potentiaalisesta utaretulehduksesta vähintään 3-4 päivää etukäteen, joka antaa aikaa ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Nopein lypsyaika Älykkäiden lypsyominaisuuksien ansiosta VMS on markkinoiden nopein lypsyrobotti*. SecondsÊperÊkgÊmilk Sekuntia/kilo maitoa esikäsittelyn alusta viimeisen vedinkupin irrottamiseen SecondsÊperÊkgÊmilkÊfromÊtheÊstartÊofÊtheÊcleaningÊ untilêtheêlastêcupêisêremoved. Kaikki vain kevyen kosketuksen päässä DeLaval VMS on varustettu tehokkaalla nelivärisellä kosketusnäytöllä, joka on lypsyjärjestelmän käyttöliittymä navetassa. Sen kautta sinulla on välitön pääsy tietoihin. Kosketusnäytön käyttäjäystävällisiä valikkoja käytetään isojen painikkeiden avulla. Vankan rakenteensa ansiosta se kestää navetan vaativissa oloissa. Kosketusnäytön kautta käytetään: Lehmäjono Lehmäjonolistalla näet, milloin lehmä on viimeksi käynyt lypsyllä ja onko se lypsetty ajallaan. Värisymbolit antavat lisätietoja lehmästä. Löydä lehmä-toiminto Toiminnolla voi tarkastaa yksittäisen sijainnin navetassa. Käytettäessä ohjattua eläinliikennettä, voit helposti löytää lehmän. Lisäksi näytössä näkyy lehmän tuotos, maidon värimuutokset, solupitoisuus ja lypsyajat. Ne helpottavat ongelmalehmien löytämistä ja hoitamista. Asetusten hienosäätö Katsellessasi lehmän tietoja, saatat ehkä haluta muuttaa yksittäisen lehmän lypsyasetuksia. Voit tehdä sen kosketusnäytöltä suoraan ja todeta muutosten vaikutukset lehmän lypsyä seuratessasi. 0 DeLavalÊVMS Lely Merlin SACÊFutureline *Lähde: Knowledge Centre for Agriculture, Cattle, Tanska (2012) Helpompaa työskentelyä Ollessasi navetassa voit hallita robotin toimintoja helppokäyttöiseltä kosketusnäytöltä. Pystyt tekemään päätökset navetassa ilman saappaanpesua ja siirtymistä toimistoon.

7 PARLOUR MILKING HERD NAVIGATOR FEEDING WAGON VMS, VOLUNTARY MILKING SYSTEM AUTOMATIC MILKING ROTARY OPTIMAT Valvontataulu Antaa vaivattomasti yleiskatsauksen Maidontuotannosta Lypsyjonosta Utareterveyden tilanteesta sisältäen päivittäiset raportit lehmistä, joilla on korkea soluluku (käyttäen OCC:n lukuja) Karjan uudistamiseen liittyvistä tehtävistä Järjestelmän huomioista Lisäksi siinä on käyttäjän muokattavissa oleva osio Eläinlääkärimoduuli Mahdollistaa eläinlääkärikäyntien ennakkosuunnittelun Tulostettavat listat eläinlääkärikäyntejä varten Helppo ja nopea käynnin raportointi ohjelmaan Aktiivisuusmittaus Tarkka kiimassa olevien lehmien seuranta Eläinten terveyden poikkeamien havaitseminen Pesutuloksen seuranta Pesuveden lämpötila Pesuaika Pesuaineen annostelu Tilasäiliön seuranta Tuotetun maidon määrä Maidon lämpötila Tyhjennykset ja pesun seuranta Älykkäämpää maidontuotantoa DelPro Farm Managerilla! DelPro-järjestelmä tuo viimeisimmän teknologian maitotilan käyttöön loogisessa ja helppokäyttöisessä muodossa. Älykkään järjestelmän ansiosta navetan eri laitteet kommunikoivat keskenään helpottaen tilan hallintaa. MANAGED BY Käytännössä tämä merkitsee sitä, että lypsy, ruokinta ja navetan prosessit voidaan kytkeä toisiinsa automaattiseksi järjestelmäksi. Mikä tahansa muutos tuotoksessa tai maidon laadussa voi esimerkiksi aiheuttaa tarpeen säätää ruokintaa. Pidä silmällä karjaasi DelPro auttaa sinua muodostamaan kokonaiskuvan karjastasi terveydestä, koska se kerää kattavasti tietoja jokaisesta eläimestä. Tietokantaan kirjatut tiedot mm. eläinlääkärin käynneistä, hoidoista, lääkityksestä, maidon laadusta ja määrästä on suoraan nähtävissä ja käytettävissä erilaisiin raportteihin. Tarkka eläinliikenne Järjestelmä kirjaa tarkkaan jokaisen lehmän maidontuotoksen ja VMS:ssä käynnit. Sen avulla se laskee automaattisesti optimaalisen ajan seuraavalle käynnille, joka perustuu edellisen lypsyn ajankohtaan, lehmän ikään ja tuotosvaiheeseen. Se laskee myös odotettavissa olevan maidon määrän. Reaaliaikainen maidon laadun seuranta DelPro seuraa jokaisen lehmän maidon laatua ja lähettää huomiot haluttaessa käyttäjälle, jos raja-arvot ylittyvät. Vastaavasti käyttäjä saa tiedon, jos VMS automaattisesti erottelee epänormaalin maidon. Tarkka ruokinta, kustannukset paremmin kontrollissa Maidon määrä yhdessä maitonäytteistä analysoitujen rasvan ja valkuaisen kanssa kerätään ja analysoidaan DelPro:ssa. Sen perusteella jokaiselle lehmälle annetaan oikea määrä väkirehua joko VMS:ssä tai erillisessä ruokintakioskissa.

8 DeLaval onlinesolulaskuri OCC DeLaval online-solulaskuri OCC on saatavana ainoastaan VMS:ään. Se on ensimmäinen oikea automaattilypsyyn saatavana oleva solulaskuri. Lopeta arvailu ja aloita todellinen soluseuranta OCC:n avulla saat pääsyn todelliseen soluseurantaan, jollaista ei ennen ole ollut. Voit tarkasti löytää akuutit utaretulehdustapaukset ja seurata piilevien soluttajien tilannetta. Jokaisen lehmän tarkan soluluvun tietäminen vie utareterveyden seurannan uudelle tasolle. 1 Täysin automaattinen OCC analysoi lehmän jokaisen lypsykerran soluluvun. Solujen laskenta vie minuutin ja tulos on näkyvissä DeLavalin VMS:n tuotannonohjausohjelman CowMonitorruudussa. Ei enää soluluvun arvailua tai tulkintaa. Tulos kertoo soluluvun suoraan kappaleina millilitrassa Hoida utaretulehdukset varhaisessa vaiheessa ja vähennä lääkkeiden käyttöä Käsittele utaretulehdus aikaisessa vaiheessa Nopeampi paraneminen ja pienempi tuotannonmenetys Tehokkaampi leviämisen ehkäisykontrolli Pienempi riski maidon hinnan menetyksiin Tehokas poikineiden lehmien utareterveyden seuranta Aikainen tulehduksen toteaminen mahdollistaa oikean ja nopean hoidon Välitön hoidettujen lehmien seuranta Selkeä havainto hoidon onnistumisesta Selkeä tieto, milloin maito kannattaa ohjata tilasäiliöön OCC:n toimintaperiaate Maitonäyte DeLaval VMS:stä (1) ja reagenssi (2) ohjataan pumppuun (3). Seos pumpataan mittayksikköön (4), jossa solujen määrä lasketaan optisesti 3D-kameralla. Soluluvun arvo lähetetään tuotannonohjausohjelmaan ja kosketusnäytölle (5).

9 Hanki etumatkaa karjasi kannattavuuden parantamisessa DeLaval Herd Navigator on kehittynyt analyysijärjestelmä, joka tunnistaa tarkasti jokaisen erityishuomion tarpeessa olevan lehmän. Lisäksi järjestelmä antaa selkeät toimintaohjeet. Varhaiset ja tarkat huomiot mahdollistavat nopeat toimenpiteet. Se johtaa parempaan tuotannon tehokkuuteen, kannattavuuteen, eläinten hyvinvointiin ja ruuan turvallisuuteen. Havaitsee kiiman mittaamalla progesteronin Havaitsee varhaisessa vaiheessa: hiljaisen kiiman, kiiman, tiineyden, luomisen, rakkulat ja kiimattomuuden Havaitsee utaretulehduksen mittaamalla LDH:n, laktaasidehydrogenaasin Varhainen akuutin utaretulehduksen havaitseminen Herd Navigator ei koskaan valehtele progesteronin määrästä se löytää myös hiljaiset kiimat ja voit siementää ne. Maidontuottajat Bert ja Monique Middag, Wapse, Hollanti. Huikea askel eteenpäin karjani hallitsemisessa, joka helposti ja nopeasti auttaa minua tunnistamaan erityistä huomiota vaativat lehmät. Maidontuottaja Feike Tamsma, Janum, Hollanti. Havaitsee ketoosiin mittamalla BHB:n, betahydroksibutyraatin Havaitsee varhaisessa vaiheessa: piilevän ketoosin, ketoosin, aineenvaihduntasairaudet. DeLaval 2011 Herd Navigator mittaa myös maidon urean, joka helpottaa ruokinnan valkuaistasapainon säätämistä. Herd Navigator antaa sinulle ajan tasalla olevaa tietoa, jota tarvitset ketoosin tai utaretulehduksen torjumiseksi ennakolta. Tieto auttaa tekemään oikeat toimenpiteet ajoissa. Ne auttavat parantamaan hedelmällisyyttä, ruokinnan tasapainoa ja eläinten terveyttä. Näytteenottoyksikkö Analyysiyksikkö Tiedot ja toimintaohjeet tuotannonohjausohjelmassa Hedelmällisyys Herd Navigator havaitsee yli 95% kiimoista ja auttaa merkittävästi parantamaan tiinehtyvyyttä esimerkkinä 50% tiinehtyvyys ensimmäisellä siemennyksellä. Siis joka toinen lehmä tiineenä ensimmäisen siemennyksen jälkeen! Herd Navigator muuttaa työskentelyä navetassa. Kun tiineystarkastukset ennen veivät tunnin kerrallaan, niin nyt sama työ sujuu alle 10 minuutissa! Utaretulehdusten havaitseminen Herd Navigator havaitsee utaretulehduksen jopa kolme päivää ennen ulkoisten merkkien ilmenemistä. Se löytää 80% lehmistä, joilla on varhainen utaretulehdus. Sen ansiosta voit lääkitä ainoastaan ne lehmät, jotka tarvitsevat hoitoa. Ketoosin havaitseminen Herd Navigator löytää 50% enemmän akuutteja ja piileviä ketooseja kuin käyttäjä. Se tekee mahdolliseksi nopean reagoinnin, jonka ansiosta jopa 600 kg tuotostappiot lypsykauden aikana on vältettävissä. Voit hienosäätää rutiinejasi, joka parantaa tuloksia nopeasti. Inel d Or for milking equipment La France Agricole, 2010 Golden Hoof Brussel s Agribex, 2009 Gold Trophy Paris SIA, 2009 Agrarfuchs Innovation in Agriculture award Agraria Austria, 2010 New Product Europe award Agromek Denmark, 2008

10 Pidä maito kylmänä Automaattilypsyn luonteeseen kuuluu tasainen pienten maitomäärien pumppaus tilasäiliöön vuorokauden ympäri. Se on johtanut uusiin haasteisiin maidon jäähdytyksessä. Siksi VMS:ään on kehitetty lukuisia uusia jäähdytysratkaisuja. DX-tilasäiliövalikoima DXC-tilasäiliövalikoimassa on saatavana lukuisia erilaisia säiliöitä kooltaan litraa. Malli Kokoluokat DeLaval DXCR-tilasäiliö Pyöreä säiliö DeLaval DXCE-tilasäiliö Ellipsinmuotoinen säiliö, suuri jäähdytyspinta-ala ja matala rakenne DeLaval DXCEM-tilasäiliö Ellipsinmuotoinen säiliö suurtiloille litraa litraa litraa DeLaval virtausohjattu jäähdytys FCC VMS seuraa tilasäiliöön pumpatun maidon määrää. Sen ansiosta tilasäiliön jäähdytys voidaan ohjata tarkasti jäähdytystarpeen mukaan. Se säästää sähköä, kun kompressori pyörii vain tarpeen mukaan. DeLaval BCC-suorajäähdytys Tässä järjestelmässä maito jäähdytetään ennenkuin se pumpataan tilasäiliöön. Sen ansiosta myös suuret maitomäärät jäähtyvät varmasti ja tasaisesti. Lisäksi tilasäiliön tyhjennys tapahtuu ilman, että lypsyssä on keskeytyksiä. DeLaval puskurisäiliö BVV Maito pumpataan automaattisesti puskurisäiliöön, kun tilasäiliö tyhjennetään tai pestään. Lypsy jatkuu keskeytyksettä, jonka ansiosta VMS:llä voidaan lypsää koko ajan täydellä kapasiteetilla.

11 Aktiivisuusmittaus Aktiivisuusmittauksella havaitaan jopa 95% kiimoista. Oikean siemennysajankohdan tietäminen parantaa tiinehtyvyyttä, säästää kustannuksia sekä parantaa maitotuotosta ja kannattavuutta. Maidon laadun säilyttäminen parhaalla tasolla Säännöllinen kaikkien maidon kanssa tekemisissä olevien pintojen pesu ja desinfiointi on oleellista maidon laadun ylläpitämisessä. DeLaval on kehittänyt laajan valikoiman tehokkaita vedinhoitoja pesuaineita erityisesti VMS:ssä käytettäväksi. Tri-Fender - VMS:lle hyväksytty vedinhoitoaine on ystävällinen sekä eläimille että laitteille Tri-Fender on jodipohjainen vedinhoitoaine, joka on erityisen sopiva VMS:ssä käytettäväksi. Tuotteella on erinomaiset suihkutusominaisuudet ja se toimii yhteistyössä laitteiston kanssa. Patentoidun I-tech-joditeknologian ansiosta tuote on erityisen tehokas bakteereille. ACT - aktiivinen ihonhoito kosteuttaa ja pehmittää vedinten ihon. VMS hyväksytyt pesuaineet huomaat eron! Tarjoamme laajan valikoiman pesuaineita emäs- ja hapanpesuun. Valikoimastamme löytyy oikea ratkaisu pehmeälle, keskikovalle ja kovalle vedelle. Ne tuottavat erinomaisen pesutuloksen kaikkiin lypsylaitteistoihin. DeLaval aktiivisuusmittarit keräävät ja välittävät dataa jokaisesta lehmästä, 24 tuntia vuorokaudessa langattoman linkin kautta DelPro -tuotannonohjausohjelmaan. Siinä data analysoidaan, jotta kiimassa olevat lehmät tunnistetaan. Se on hedelmällisyyden kehittämisen avainkysymys. VMS approved-merkintä tarkoittaa tuotteen olevan sopiva VMS:ssä käytettäväksi. Ota hyöty DeLavalin osaamisesta maidontuotannossasi. Käytä se oman tilasi ja VMS:si parhaan toiminnan varmistamiseksi. Se parantaa maitotilasi kannattavuutta!

12 Ihanteellinen navettaympäristö optimaalisia tuloksia varten VMS- kokonaisvaltainen ratkaisu navettaasi Lehmien hyvä navettaympäristö on oleellista, jolla varmistetaan optimaalinen eläinten hyvinvointi, terveys, tuottavuus ja hyvä maidon laatu.

13 Optimat Ruokinnan optimointi Herd Navigator Ruokinta Ruokintaasema Lannanpoisto Ruokinnan automatisointi mahdollistaa ruokintareseptien räätälöinnin, jotta ruokinta sopii mahdollisimman hyvin jokaiselle lehmälle. Samalla se säästää aikaa ja vähentää rehun hukkaantumista ja työtä. Optimat-järjestelmä voidaan integroida täydellisesti tilasi tuotannonohjausjärjestelmään. Se varmistaa oikean ruokinnan, maksimaalisen tuotoksen ja parhaan maidon laadun. Herd Navigator on erinomainen valvontajärjestelmä VMS-navettaasi. Se havaitsee tarkasti 80% enemmän varhaisia utaretulehduksia ja 50 % enemmän ketoositapauksia kuin käyttäjä. Se löytää 95% kiimoista ja ilmoittaa, milloin lehmä kannattaa siementää. Valikoimastamme löytyy sopiva ruokinta-asema karjallesi. Ruokinta-asemat on suunniteltu siten, että lehmä voi syödä omalla luonnollisella ja ergonomisella tavallaan. Sen ansiosta sekä väkirehun että kivennäisten ruokinta voidaan räätälöidä haluamallasi tavalla. Kaikki ruokinta-asemat kytketään DelProtuotannonohjausjärjestelmään ruokinnan optimoimiseksi. Navetan pitäminen puhtaana ja tehokas lannan ja virtsan poisto on oleellinen osa tuotannonohjausta. Se vähentää sorkkaongelmia, joka on suurin ontumisen aiheuttaja ja aiheuttaa myös eläinlääkintäkustannuksia. Eläinten puhtaus nopeuttaa myös lypsyä, koska puhtaan utareen käsittely sujuu nopeammin. Navetan kalusteet Eläinliikenne Ilmanvaihto ja valaistus Cow comfort Hyvät olosuhteet navetassa ovat oleellinen osa lehmien hyvinvointia, terveyttä ja tuottavuutta ja auttaa suojelemaan maidon laatua. Se on erityisen tärkeää lehmien ollessa navetassa suurimman osan vuodesta. Kun lehmillä on vuorokauden ympäri pääsy lypsylle, onnistuneella eläinliikenteellä on huomattava merkitys maitotuotokseen. Voimme auttaa sinua navetan suunnittelussa siten, että lopputulos on optimaalinen. Halutessasi toteutamme ratkaisun ohjattuna, jolloin portit ja niitä ohjaavat ohjelmistot varmistavat, että eläinliikenne sujuu joustavasti ja tehokkaasti kellon ympäri. Hyvä ilmanvaihto on oleellista, jotta raikas ilma kiertää navetassa ja eläimet voivat hyvin. Se on vähintään yhtä tärkeää nuorkarjalle kuin lehmille. Nuorkarja tarvitsee raikasta ilmaa kasvaakseen ja saavuttaakseen tuotospotentiaalinsa. Huono ilma, kosteus, lantakaasut ja pöly ovat vaarallisia eläinten terveydelle ja maidontuotannon kannattavuudelle. Hyvä valaistuksen hallinta optimoi maitotuotoksen. DeLaval on laaja valikoima testattuja ratkaisuja, laitteita ja kulutustavaroita, jotka auttavat tuotannon optimoimisessa. Anna lehmien nauttia hygieenisestä ja mukavasta ympäristöstä! Silloin ne tuottavat parhaiten.

14 Eläinliikenneratkaisut, jotka toimivat haluamallasi tavalla Hyvin toimiva navetta ja tehokas eläinliikenne ovat edellytyksiä menestyvälle maidontuotannolle. Lehmien tulee päästä lypsylle säännöllisesti riippumatta vuorokauden ajasta. Sen lisäksi niillä tulee olla esteetön pääsy ruokintapöydälle ja makuulle. DelPro Farm manager-järjestelmän avulla voimme toimittaa optimaalisen eläinliikenneratkaisun tilallesi. DeLaval pystyy toimittamaan valitsemaasi ruokintaan sopivan eläinliikenneratkaisun. Lannankäsittely Tehokas lannankäsittely tukee parempaa lypsyhygieniaa ja eläinten hyvinvointia. Se parantaa myös navetan sisäilmaa vähentäen ammoniakin ja typen pitoisuutta ilmassa. DeLaval tarjoaa laajan valikoiman lannankäsittelylaitteita valitsemasi automaatiotason mukaan. Vapaa eläinliikenne Robottikaavin RS420 Helposti hallittava, erinomainen puhdistustulos Feed First TM -eläinliikenne Milk First TM -eläinliikenne Robottikaavin RS420 on joustava, hiljainen, eläinystävällinen ja monipuolinen työmyyrä. Siinä on runsaasti ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan hygieniaa navetassasi. Se puhdistaa ritilänavetan jokaisen nurkan älykkäästi, tarkasti ja automaattisesti.

15 Pidä lypsyjärjestelmäsi huippukunnossa - InService VMS DeLaval InService VMS Optimoi tuotos ja eläinten hyvinvointi Huoltoteknikkosi DeLavalin kouluttama käy läpi kaikki huoltokohteet, tarkistaen lypsyjärjestelmäsi osat ja vaihtaen tarvittavat osat huolto-ohjelman mukaisesti. Huolto räätälöidään tilasi tarpeiden mukaisesti InService Jokainen tila on erilainen kukaan muu ei tunne tilaasi kuin sinä itse. Siksi InService on joustava. Se voidaan räätälöidä tilasi tarpeiden mukaisesti. DeLaval valvontakamera FMC60 Helppokäyttöinen valvontakamera, jonka käyttöönotto sujuu minuuteissa. Sopii vaikkapa VMS:n toiminnan tai poikimakarsinan seuraamiseen. Helpottaa seurantaa, kun et itse ole paikalla. Kameran langaton toimintasäde on 1000 m. Pakkauksessa on mukana lisäksi vastaanotin ja paristot. Lisävarusteena on tarjolla Internet-yhteysmahdollisuus. Lisävarusteena on myös saatavissa NVL120-yövalo, joka valaisee infrapunavalolla 120 m2 alueen. Varmista VMS:n oikea toiminta - InService VMS Laitteiston oikea toiminta optimoi tilasi kannattavuuden. Kaiken kattavaan pakettiin voidaan räätälöidä haluamasi sisältö. Kulutustavaroista ja pesuaineista aina nännikumeihin, utarehygieniatuotteisiin ja maitosuodattimiin saakka. Kaiken perustana on kuitenkin laitteistosi huolto, joka antaa varmuuden tilasi tärkeimmän laitteiston virheettömästä toiminnasta. RFC-etäkäyttö RFC-etäkäyttö tekee VMS:n kytkemisen internettiin turvalliseksi ja yksinkertaiseksi. Se mahdollistaa etäkäytön tilan omille käyttäjille, DeLavalin huollolle ja haluttaessa myös neuvojille tms. Nännikumit VMS laitetestaus Ennakkohuolto Akuuttikorjaukset Tyhjöpumppuöljy Pesuaineet Maitosuodattimet Vedinhoitoaineet Alkuperäisvaraosat Maitoletkut Älypuhelimen sovellukset Älypuhelimen sovelluksen avulla tilan toimintoja voidaan seurata riippumatta sijainnista. Järjestelmä lähettää viestit datayhteyden kautta älypuhelimeen. Toimintoa voidaan muokata joustavasti tilan tarpeiden mukaan.

16 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax Hamran tutkimustila Hamran tutkimustila on yli 200 lypsylehmän ja kolmen eri navettatyypin koetila Ruotsissa. Navetan laitteiden koetilana se on lajissaan ainoa koko maailmassa. Samalla alueella toimii myös VMS-lypsyrobotteja valmistava tehdas. DeLaval yhtiönä DeLaval on maailman johtava toimittaja maitotilan laitteille ja ratkaisuille. Autamme asiakkaitamme pienentämään ekologista jalanjälkeään samalla kehittäen tuotantoa, parantaen kannattavuutta ja sekä eläinten että hoitajien hyvinvointia. Tarjoamme tuotteita, ratkaisuja ja palveluja kaikkiin maidontuotannon vaiheisiin, kaikenkokoisille maitotiloille. Ratkaisumme ovat käytössä miljoonilla maitotiloilla koko maapallolla joka päivä. DeLaval perustettiin yli 125 vuotta sitten Ruotsissa, kun visionääri Gustaf de Laval patentoi kermaseparaattorin. Tänään DeLaval työllistää 4500 työntekijää ja toimii yli 100 maassa. DeLaval, Tetra Pak ja Sidel ovat osa Tetra Laval-ryhmää. ontetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval on DeLaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. Suuri kapasiteetti automaattinen lypsy tulevaisuuden suurkarjalle Miksi DeLaval AMR? YK:n ennusteen

Lisätiedot

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Ratkaisu Sinulle joka päiväksi VMS-robottikäsi toimii kuten ihmiskäsi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Haluamme että lypsyrobottisi

Lisätiedot

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Plus+ 1 Suorituskyvyn optimointi 3 Kehittynyt lypsyteknologia 2 Tehokas tuotannonohjaus Karusellilypsyasema Plus+ DeLavalin karuselliasemat

Lisätiedot

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Ainutlaatuinen DeLaval VMS jäähdytysjärjestelmä Automaattilypsy on tuonut jäähdytystekniikalle uusia vaatimuksia, koska maitoa tulee tilasäiliöön epäsäännöllisin

Lisätiedot

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän www.delaval.fi DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä Perinteisen

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa Kaikki navetan laitteet samassa tuotannonohjausjärjestelmässä Helppo käyttää Oleellisin tieto heti käytettävissäsi Tiedot joka hetki varmassa tallessa Valmius

Lisätiedot

PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA. Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan

PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA. Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan Mielenrauhaa - Herd Navigator näyttää tietä parantaen karjan suorituskykyä ja kannattavuutta saaden sinut pysymään

Lisätiedot

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Everything you need at your

Lisätiedot

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval cooling tank DXCE and DXCEM Unbeatable cooling efficiency Säilytä maidon laatu oikealla jäähdytyksellä Suunnittelimme DeLaval

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR DeLaval AMR Näe ja koe AMR Sanoista tekoihin Haluatko vaihtaa lypsyjärjestelmäsi parantaaksesi lypsäjien ja lehmien terveyttä sekä tehostaaksesi liiketoimintaasi? Etsitkö ratkaisua siihen miten voit tehostaa

Lisätiedot

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla 2 Havaintoja robotteja tulee sellaisille tiloille, joiden hygieniataso

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke - Automaattilypsytilan tuottavuutta pyritään edistämään tiedonvälityksen keinoin Toteuttajat: Työtehoseura TTS ProAgria Etelä-Pohjanmaa Toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

Automaattitilojen haasteet raakamaidon tuotannon kannalta

Automaattitilojen haasteet raakamaidon tuotannon kannalta Automaattitilojen haasteet raakamaidon tuotannon kannalta RAAKAMAIDON TUOTANTO ja MYYNTI koulutuspäivät 8. ja 9.5.2014 Esa Manninen Lainsäädännön automaattilypsyä koskevat lisävaatimukset www.evira.fi

Lisätiedot

Lely Caring. - huomio vedinkastoon. innovators in agriculture. www.lely.com

Lely Caring. - huomio vedinkastoon. innovators in agriculture. www.lely.com Lely Caring - huomio vedinkastoon www.lely.com innovators in agriculture LELY CARING UTARETERVEYS Terve utare on parhaan mahdollisen maitotuotoksen perusta. Vuosittain keskimäärin joka kolmas lehmä sairastaa

Lisätiedot

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma Estoainejäämän ennaltaehkäisy Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma 2 Sisältö 1. Hoidettavan lehmän maidon erottelukomennon antaminen... 3 2. Hoidetun lehmän maidon erottelukomennon lopettaminen... 5 3. Tapahtumien

Lisätiedot

Parsi- ja asemalypsy

Parsi- ja asemalypsy Toimenpiteet ennen lypsyä Parsi- ja asemalypsy Tarkastukset/ Hälytykset: -Tilasäiliön -Pesujen onnistuminen - Pesutulokset havainnointi Lämpötilat Havainnot pesutulos lehmät Lypsyn valmistelu Lypsypaikan

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta www.delaval.fi DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta Aktiivisuusmittari raportoi tiedot joka tunti 24h/vrk Tähän se käyttää radioyhteyttä. Antenni ottaa vastaan tietoa mittarista ja välittää sen Alprolle.

Lisätiedot

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Pihatto on kuin akkuporakone, maidontuotanto on kuin taulun kiinnittäminen

Lisätiedot

Lyömätön jäähdytysteho

Lyömätön jäähdytysteho Lyömätön jäähdytysteho Luotettava Scroll -jäähdytystekniikka Scroll -kompressorit ovat pidempi-ikäisiä, hiljaisempia ja niissä on vähemmin liikkuvia osia kuin perinteisissä mäntäkompressoreissa. Lisäksi

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Tehokas jyrsijöiden torjunta Jyrsijät voivat aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä tilalla. Ne voivat vahingoittaa mm. rakenteita, kaapeleita ja muita

Lisätiedot

Esittelyssä 2 uutta mallia:

Esittelyssä 2 uutta mallia: Esittelyssä 2 uutta mallia: Nilfiskin lattianhoitomallisto suunniteltiin arkisiivouksen kustannuksia silmällä pitäen. Olipa kyse suuresta varastotilasta tai pienestä kioskista, olemme selvittäneet yleisimpien

Lisätiedot

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus Komentokeskus navettaan DeLaval BSC navetan järjestelmäohjain mahdollistaa useiden navetan eri laitteistoja ohjaamisen yhdellä ja samalla keskuksella.

Lisätiedot

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua Ajoissa kotiin. Olohuoneen lämpötila: 21 C. Uuden Danfoss Link -sovelluksen avulla voit ohjata kotisi

Lisätiedot

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA -

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - 2.2.2017 MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - HUOMIO TYÖN TEHOKKUUTEEN JO NAVETTASUUNNITTELUSSA Kehittämisneuvoja OSK ItäMaito 1 2.2.2017 HUIPPUOSAAJA. MILLÄ EVÄILLÄ..? 2 Valtakunnallinen huippuosaaja Navetan

Lisätiedot

Schauer Karjatalous tuotteet

Schauer Karjatalous tuotteet Schauer Karjatalous tuotteet Askeleen edellä olevat ratkaisut karjallesi AINA ASKELEEN EDELLÄ Makuuparret Pihattoihin Tarjoaa erinomaisen ja eläinystävällisen ympäristön. Komfort makuuparsi maksimaalinen

Lisätiedot

Lely maidontuotannon

Lely maidontuotannon www.lely.com innovators in agriculture Lely maidontuotannon automatisointiratkaisut Luo tulevaisuus lypsykarjallesi Näkymien laajentamista yhdessä Lypsyrobotti on oma keksintömme. Tällä hetkellä koko maailmassa

Lisätiedot

Utareterveyden hallinta tilatasolla. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu

Utareterveyden hallinta tilatasolla. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Utareterveyden hallinta tilatasolla Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Utaretulehdus Eniten tappioita aiheuttava sairaus maidontuotannossa Suurin uhka tavoitteelle tuottaa laadukasta

Lisätiedot

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Utareterveys on karjasi kannattavuuden perusta Hyvän utareterveyden ylläpito on

Lisätiedot

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3. Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.2012 1 Onko minulla tavoite karjani utareterveydelle? Onko nykyinen utareterveystilanne

Lisätiedot

Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030?

Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030? Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030? Jaakko Mononen 1,2 & Martti Suvilehto 1, Auvo Sairanen 1 ja Mikko Järvinen 1 1 Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, Maaninka

Lisätiedot

Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline

Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline Valiolaisten maitotilojen tuotosseurannassa siirrytään käyttämään huhtikuusta

Lisätiedot

Rakennusinvestointi: -tuottavat lehmät vai susi jo syntyissään?

Rakennusinvestointi: -tuottavat lehmät vai susi jo syntyissään? Rakennusinvestointi: -tuottavat lehmät vai susi jo syntyissään? Terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela ProAgria Oulu Navettainvestoinnin Tavoite Toimiva, tuottava tila Vähemmän työtä/eläin Enemmän laadukasta

Lisätiedot

Maitotilayrittäjä Jukka Määttä, Arvolan Karjapiha Oy

Maitotilayrittäjä Jukka Määttä, Arvolan Karjapiha Oy Maitotilayrittäjä Jukka Määttä, Arvolan Karjapiha Oy Lean pilottihanke 2014-2015 Valion alkutuotanto kokoonkutsuja Suomen Yrittäjäopisto järjesti Seinäjoella kolme kokoontumista+opintomatka Tanskaan pienryhmät+oma

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN Aution maatila Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 16.5.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden

Lisätiedot

Tankki täyteen kiitos!

Tankki täyteen kiitos! Tankki täyteen kiitos! Tutkitusti enemmän maitoa aidolla Pötsitehosteella Mainio-Krossi ja Aimo-Krossi -täysrehut Oiva-Krono Top ja Puhti-Krossi Top -puolitiivisteet Tehosta rehun reittiä valkuaispitoiseksi

Lisätiedot

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM NYT TIEDÄT. Nyt tiedät, mitä koneellesi kuuluu. Tarkka, ajantasainen tieto koneesi sijainnista, käytöstä ja kunnosta tehostaa toimintaasi ja pienentää

Lisätiedot

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa 27.3.2012 Iisalmi 17.4.2012 Toivala Laidunaitauksen elektroninen valvonta Laitumen toimintaa voidaan valvoa etävalvonnalla GSMyhteyden kautta Laite lähettää viestin

Lisätiedot

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan KRONO I KRONO II KRONO III KRONO IV Onnistunut täydennys ruokintaan Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top ja Krono 135 Top -puolitiivisteet

Lisätiedot

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Minna Norismaa ProAgria Pohjois-Karjala Huippuosaaja, ruokinta, terveys ja hyvinvointi CowSignals master p. 040 3012431, minna.norismaa@proagria.fi Poikimaväli 365-380

Lisätiedot

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Tämän päivän vasikat on huomisen korkeatuottoisia lehmiä Terveet korkeatuottoiset lehmät ovat kannattavan tuotannon perusta. Koska tiedämme että tämän

Lisätiedot

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Tulosseminaari 24.4.2013 Minna Norismaa Cow Signals adviser ProAgria huippuosaaja- Lypsylehmien ruokinta, hyvinvointi ja terveys ProAgria Pohjois-Karjala

Lisätiedot

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella ECL Portal on tietoliikennesovellus, jonka avulla pystyt etäohjaamaan kaukolämmitysjärjestelmääsi. ECL Portalia on helppo käyttää, olit sitten

Lisätiedot

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi +1,5 litraa lypsylehmää kohden päivässä MAITOVAKUUTUS Lue lisää suomenrehu.fi MaitoPro-konseptilla kohti tulosta Suomen Rehu on kehittänyt uuden ruokintakonseptin takaamaan tehokkaamman maidontuotannon

Lisätiedot

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Ruokinta ja hedelmällisyys 08.10.2014 1 Lehmä tiinehtyy, jos sen kohtu on terve sekä sen ruokinta, energiatasapaino ja terveys ovat kunnossa. Sen jälkeen

Lisätiedot

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet Lypsykonekokonaisuus Utareterveyskampanjan kurssit MTT Maitokoneet Syy ei ole minussa, syy on lypsykoneessa. 10.8.2010 MTT Maitokoneet 2 10.8.2010 MTT Maitokoneet 3 Piirros: Vakolan tiedote Lypsyrobotti

Lisätiedot

Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy

Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy Valion navettaseminaari 8.2.2011 Vantaa MTT Maitokoneet Esa Manninen ja Kaj Nyman Kuvat: Esa Manninen ja Kaj Nyman, jos ei muuta mainita AMS tilasto

Lisätiedot

T4C PIKAOHJE T4C 3.2

T4C PIKAOHJE T4C 3.2 T4C PIKAOHJE T4C 3.2 SISÄLLYS 1. VALIKKORAKENNE T4C 3.2... 3 2. Uuden eläimen lisäys T4C - ohjelmaan... 5 3. Poikiminen... 6 4. Siemennys... 8 5. Tiineystarkistus... 9 6. Umpeenpano... 10 7. Maidon erottelu...

Lisätiedot

Edelläkävijän valinta

Edelläkävijän valinta Edelläkävijän valinta DeLaval ruokinta-aidat lypsy- ja lihakarjalle Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi DeLaval ruokinta-aidat Lehmät käyttävät aikaa syömiseen noin neljä tuntia vuorokaudessa. Syömiseen käytetty

Lisätiedot

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu DeLaval lannanpoistojärjestelmät suurille maitotiloille Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi Navetan toiminnan tärkeä lenkki DeLaval suurten tilojen lannankäsittelyjärjestelmät

Lisätiedot

Osa II. Hyvinvointi- ja hoitotilat. Kuinka suunnitella ja käyttää niitä? Mitä voi saavuttaa?

Osa II. Hyvinvointi- ja hoitotilat. Kuinka suunnitella ja käyttää niitä? Mitä voi saavuttaa? Osa II Hyvinvointi- ja hoitotilat Kuinka suunnitella ja käyttää niitä? Mitä voi saavuttaa? Hyvinvointi- ja hoitotilat Ennen poikimista Poikimisen aikana Poikimisen jälkeen Hyvinvointi Hyvinvointi- ja hoitotilat

Lisätiedot

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä DeLaval Optifeeding -järjestelmät Tarjoamme vaihtoehdot seosrehuruokinnan automatisointiin Päivittäisen rehuannoksen jakaminen useaan säännöllisesti

Lisätiedot

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään. NELITIELYPSIMET Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen Tilavierailu 04/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden dokumentointi

Lisätiedot

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Ohjelma Mitä automaattilypsy on? Automaattilypsyn tilanne Suomessa ja maailmalla Automaattilypsyn tunnusluvut Automaattilypsyn

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta. Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014

Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta. Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014 Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014 19.12.2014 1 Tausta: poikimisen jälkeinen energiatase Ummessaolevan lehmän energiantarve noin 90 MJ

Lisätiedot

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Onnistumme yhdessä Aktiivista uudistumista ja uusia palveluja Parannamme asiakkaidemme ja kumppaniemme kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä edistämme

Lisätiedot

Bakteeriongelmien ennaltaehkäisy ja selvittäminen

Bakteeriongelmien ennaltaehkäisy ja selvittäminen 1 Bakteeriongelmien ennaltaehkäisy ja selvittäminen SAC RDS Futureline. Maidon bakteeripitoisuuden hallinta edellyttää automaattilypsyssä lypsyrobotin tiettyjen kriittisten kohteiden säännöllistä pesutuloksen

Lisätiedot

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti.

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. TUORETTA KAHVIA NOPEASTI SUODATINLAITE VP17A-2 Bunn-O-Matic -suodatinkahvilaitteet

Lisätiedot

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin Mirkan kokonaisratkaisut rakentamiseen ja remontointiin RAKENTAMINEN JA REMONTOINTI Mirkan tuotteet rakentamiseen ja remontointiin Tervetuloa pölyttömän hionnan uuteen maailmaan. Mirkan kokonaisratkaisu

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Aperehuruokinnan periaatteet

Aperehuruokinnan periaatteet Aperehuruokinnan periaatteet Lehmien kaikki rehut sekoitetaan keskenään Seosta annetaan vapaasti Lehmä säätelee itse syöntiään tuotostasoaan vastaavaksi Ummessa olevien ja hiehojen ruokintaa pitää rajoittaa

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva, Osuuskunta Pohjolan Maito Sanna Jokela, Osuuskunta Pohjolan Maito Sinikka Kreus, Proagria Keskipohjanmaa Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla

Lisätiedot

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi AMS ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi Odotukset edellyttävät TOIMIVAA AUTOMAATTILYPSYÄ Mitä ams-lypsy vaatii toimiakseen hyvin Lypsäjältä

Lisätiedot

Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla. Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010

Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla. Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010 Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010 Luomumaitoa Muuruvedeltä 2 10.8.2010 M.Pentikäinen Luomumaitoa Muuruvedeltä

Lisätiedot

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Oikea tiivistevalinta tuottaa ympäristöä säästäen Sikojen vilja-tiivisteruokinnassa on tärkeää

Lisätiedot

Tehotippi Soft. Utareterveys ja vedinkastot

Tehotippi Soft. Utareterveys ja vedinkastot Tehotippi Soft Utareterveys ja vedinkastot HIVEN OY Utaretulehdus valitettavan yleinen sairaus Heikentää merkittävästi eläinten hyvinvointia Utaretulehdus on eläinlääkärihoitojen ja poistojen yleisin syy.

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

Magswitchin h y ö d y t :

Magswitchin h y ö d y t : Muuttaa tapoja. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa kontrolloida erittäin tehokasta magneettia. Magswitch on kehittänyt erittäin tehokkaan magneettityökalun, joka yhtä nuppia vääntämällä on helppo

Lisätiedot

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Kunnon Jalostuskurssi! Katinkulta Vuokatti 24.3.2015 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojekti projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite

Lisätiedot

GENIE. Kaasupulloperhe.

GENIE. Kaasupulloperhe. GENIE Kaasupulloperhe. Älykäs Kätevä Kannettava. Helpottaa elämää. Innovatiivinen. GENIE kaasupulloperhe on sarja kevyitä, helposti liikuteltavia ja älykkäitä kaasupulloja vaativankin käyttäjän tarpeisiin.

Lisätiedot

Neuvonnan uudistukset 2012 ja sen tuomat tulokset

Neuvonnan uudistukset 2012 ja sen tuomat tulokset Neuvonnan uudistukset 2012 ja sen tuomat tulokset Pohjois-Suomen Nurmiseminaari 11.1.2013 KASVU TOIMINTA TUOTTO Maaseutuneuvonnan vastaava, kotieläinagronomi Virpi Huotari ProAgria Oulu ry Esityksen sisältö

Lisätiedot

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 PAIKALLISESTI TARJOTTAVA TUTKINNON OSA: NAVETAN TUOTANTOTEKNOLOGIAN KÄYTTÄMINEN JA HUOLTAMINEN, 10 ov Ammattiosaamisen näyttö Muu

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. www.danfoss.fi/kylma Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Optyma Plus New Generation koneikko Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% % lyhyempi

Lisätiedot

Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi

Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi DeLaval viilennyspuhaltimet Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi Hyvä ilmanvaihto (riittävästi puhdasta ja raikasta ilmaa) on eläinten mukavuuden yksi avaintekijä vastasyntyneistä

Lisätiedot

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava.

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava. Rolba City Combi City Combi Suunniteltu kaupunkialueille helpottamaan putkistojen huoltotöitä kaikenlaisissa kiinteistöissä kuten esim. ravintoloissa. Se on kompakti ulkopuolelta, mutta siinä on kuitenkin

Lisätiedot

Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely

Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely Automaattilypsy 1. Milloin automaattilypsy on aloitettu tilallanne? kkvvvv 2. Minkä merkkinen lypsyrobotti teillä on? DeLaval VMS Lely RDS 3. Lypsyrobottien/

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Kehitetty maksimaaliseen sävytarkkuuteen: Standoblue sävytyökalut.

Kehitetty maksimaaliseen sävytarkkuuteen: Standoblue sävytyökalut. Kehitetty maksimaaliseen sävytarkkuuteen: Standoblue sävytyökalut. Oikeat värisävyt nopeasti ja varmasti. Oikean värisävyn nopea löytäminen on avain menestykseen autojen korjausmaalauksessa. Standox tarjoaa

Lisätiedot

Parasta ammunnanharjoitteluun

Parasta ammunnanharjoitteluun Parasta ammunnanharjoitteluun Edut Objektiivinen suorituskykyanalyysi Tarkka mittaus Kompakti, kevyt ja helppokäyttöinen Yleiskiinnike useimpiin urheiluaseisiin Helppo kohdistus Todellinen ammuntaetäisyys

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

MAITOTILAN LAATUARVIOINTILOMAKE

MAITOTILAN LAATUARVIOINTILOMAKE Versio 15.3.2007 1/5 MAITOTILAN LAATUARVIOINTILOMAKE Tuottajan nimi/nimet Tuottajanumero Arvioinnin tarkoitus Laatusopimusarviointi Valio-maitotilaopastearviointi (Huom. kohdat 1-18 koskevat tilakohtaista

Lisätiedot

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ JA ALUMIINIA TOIVEIDESI MUKAAN Ruukki FLEX Ruostumaton teräs ja alumiini juuri sinun mittojesi mukaan Ajattele ratkaisua, jossa saat yhden kontaktin palveluna juuri

Lisätiedot

8. Ympäristöperäisten utaretulehdusbakteerien aiheuttamien ongelmien hallinta. Laura Kulkas Valio Oy

8. Ympäristöperäisten utaretulehdusbakteerien aiheuttamien ongelmien hallinta. Laura Kulkas Valio Oy 8. Ympäristöperäisten utaretulehdusbakteerien aiheuttamien ongelmien hallinta Laura Kulkas Valio Oy Ympäristöperäiset utaretulehdusbakteerit Streptococcus uberis (Streptococcus dysgalactiae) Escherichia

Lisätiedot

Kestävä lehmä taloudellisia näkökulmia lypsylehmän tuotantoikään

Kestävä lehmä taloudellisia näkökulmia lypsylehmän tuotantoikään Kestävä lehmä taloudellisia näkökulmia lypsylehmän tuotantoikään Anna-Maija Heikkilä, MTT, Taloustutkimus Kestävä lehmä -teemapäivä, Äänekoski 20.4.2011 Sisältö Lypsylehmien poistot Harkinnanvaraiset vs.

Lisätiedot

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed. Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed.  Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Din ingång till automatisk utfodring www.tks-as.no Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Todistetusti toimiva ja vahva rakenne. K2 EasyFeed perustuu tunnettuun K2 CombiCutter

Lisätiedot

Eläinterveyden hallinta Utareterveys. Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013

Eläinterveyden hallinta Utareterveys. Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013 Eläinterveyden hallinta Utareterveys Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013 Roolijaotus utareterveysneuvonnassa Meijerin tuotantoneuvojan rooli: - kartoittaa tilakäynnillä laitteiden toiminnan lypsytapahtuman

Lisätiedot

LYPSYROBOTTIEN SOLUSEURANTALAITTEIDEN TOIMINNAN JA HANKINNAN KANNATTAVUUDEN ARVIOINTI

LYPSYROBOTTIEN SOLUSEURANTALAITTEIDEN TOIMINNAN JA HANKINNAN KANNATTAVUUDEN ARVIOINTI LYPSYROBOTTIEN SOLUSEURANTALAITTEIDEN TOIMINNAN JA HANKINNAN KANNATTAVUUDEN ARVIOINTI Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyö Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma Mustiala 24.4.2009 Hanna Poskiparta OPINNÄYTETYÖ

Lisätiedot

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön KULJETUSAJONEUVOON KIINNITETTÄVÄT VANKKATEKOISET HYDRAULISET LUOTETTAVAT CHICAGO PNEUMATIC -ISKUVASARAT ON RAKENNETTU KESTÄMÄÄN.

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

AUTOMAATTILYPSYYN SIIRTYMINEN

AUTOMAATTILYPSYYN SIIRTYMINEN AUTOMAATTILYPSYYN SIIRTYMINEN Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyö Maaseutuelinkeinojen ko Mustiala, 22.2.2010 Anna-Mari Salminen OPINNÄYTETYÖ Koulutusohjelma Paikkakunta Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma

Lisätiedot

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron WC & KYLPYHUONE/HERON heron TM Heron on monipuolisimmista markkinoilla olevista WC- ja suihkutuoleista. Yksinkertaisen rakenteen ja selkeän muotoilun taakse kätkeytyy monipuolisia toiminnallisia ominaisuuksia,

Lisätiedot