DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan"

Transkriptio

1 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

2 Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että automaattilypsy on paras tapa vastata tähän haasteeseen. Se muuttaa navetan arkista työrutiinia ja vapauttaa aikaa lypsytyöstä. Sinulle jää paremmin aikaa keskittyä ruokinnan, tuotannonohjauksen ja jalostuksen seurantaan ja kehittämiseen. Ne ovat tekijöitä, jotka parantavat investointisi kannattavuutta. VMS on paljon enemmän kuin lypsyasema. Se on kokonaisratkaisu maitotilalle. Se todella kokoaa yhteen automatisoidun maitotilan osatekijät.

3 Täydellinen ratkaisu Ruokinta - Lypsy Uudistuksen hallinta Kun investoit automaattilypsyyn, saat samalla kokonaisuuden, jonka kaikki palaset sopivat toisiinsa. Sen avulla saat parhaan mahdollisen tuloksen. Ruokinnan, lypsyn, tietojen analysoinnin ja jäähdytyksen optimointi on ensiarvoisen tärkeää varmistaaksesi tilasi toiminnan tehokkuuden. Ketjun jokainen osa tuottaa tietoa ja lisäarvoa, jonka avulla voimme pienentää ruokintakustannuksia ja parantaa eläinten terveyttä.

4 PARLOUR MILKING HERD NAVIGATOR FEEDING WAGON VMS, VOLUNTARY MILKING SYSTEM AUTOMATIC MILKING ROTARY OPTIMAT VMS mielestämme paras lypsyrobotti tähän mennessä Mielestämme VMS on paras tähän mennessä valmistettu lypsyrobotti. Se auttaa sinua tuottamaan karjastasi mahdollisimman suuren määrän maitoa. Samalla vapautat aikaasi muihin tehtäviin. Sen lisäksi VMS on tutkitusti nopea lypsäjä ja pitää samalla utareterveyden huipputasolla. MANAGED BY Hydraulinen robottikäsi Kätevän ja ulottuvan robottikäden ansiosta kiinnitys on nopeaa ja helppoa. Kiinnitys onnistuu utaremuodosta ja korkeudesta riippumatta. Sen ansiosta VMS lypsää karjassasi olevat lehmät ilman turhaa karsintaa, vuodesta toiseen. Ainutlaatuinen esikäsittely Jokainen vedin tunnistetaan yksilöllisesti. Esikäsittelyyn kuuluu lämmin vesi, ilmakuivaus ja esisuihkeet. Huolellisen esikäsittelyn ansiosta maito laskeutuu hyvin ja VMS:n kokonaislypsyaika on lyhin. Älykäs lypsy Lypsyn nopeus perustuu optimoituihin karja- ja lehmäkohtaisiin asetuksiin, joiden avulla tuotos ja virtausnopeus voidaan maksimoida. Todellinen neljänneslypsy VMS:ssä on neljänneskohtaiset ICAR-hyväksytyt maitomittarit. Ne varmistavat eläinystävällisen maidonmittauksen ja tarkan irrotuksen. Lehmätietoihin tallentuu maidon määrä ja virtaukset neljänneskohtaisesti, joka auttaa lypsynopeuden jalostuksessa. Tarkka annostelu vedinhoitoaineelle Lypsyn jälkeen VMS suihkuttaa vedinhoitoaineen. Vedinhoitoaine suojaa bakteereilta ja hoitaa ihoa. Tarkka annostelu todella suojaa vetimet ja säästää vedinhoitoainetta.

5 Täydellinen automaattijärjestelmä, joka on suunniteltu optimoimaan laatumaidon tuotanto Kompakti robottikäsi Pienikokoisimmalla ja energiataloudellisimmalla VMS- robottikädellä on laaja ulottuvuus lypsykarsinassa. Sen ansiosta DeLaval VMS pystyy lypsämään kaikki karjasi lehmät utaremallista riippumatta. Se alentaa karjasi uudistamiskustannuksia 2. Käyttäjäystävällisin kosketusnäyttö Täydellinen kontrolli lypsyn aikana. Pääsy tarvittaviin eläintietoihin ja lypsyjonon tietoihin, joka vähentää tarvetta mennä toimistoon. 6. Monitoiminen peräpelti Peräpelti seuraa automaattisesti lehmän liikkeitä ja varmistaa nopean kiinnityksen. Samalla se ohjaa lehmän lannan ja virtsan sivuun pitäen lypsypaikan puhtaana. 7. Helposti puhdistettava rehukaukalo Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa ruokintakaukalossa on tyhjennysreikä, joten sen puhdistus on helppoa. Se säätyy automaattisesti jokaisen lehmän mukaan, jolloin se on aina oikealla paikalla. SBF-Höyryhuuhtelu Säännöllinen, kuuma höyryhuuhtelu auttaa vähentämään bakteereja ja estämään tartuntojen leviämistä. Höyryhuuhtelu tehdään vedinkuppeihin ja myös esikäsittelylaitteeseen. Höyrytys tehdään heti lypsyn jälkeen. Maidonerottelu Poikkeavan maidon erottelu on välttämätöntä, jos haluat tuottaa laatumaitoa. Erotteluyksikön avullla otat talteen ternimaidon, joka voidaan käyttää vasikoille. Poikkeava ja verinen maito ohjataan käyttäjän säätämällä tavalla eri astioihin erotteluyksikössä. Erotteluyksikkö voidaan sijoittaa jopa 30 metrin päähän VMS:stä. 3. Todellinen neljänneskohtainen lypsy Neljä ICAR-hyväksyttyä maitomittaria seuraa maitotuotosta, maidonvirtausta, lypsyaikaa, väriä ja sähkönjohtavuutta. 4. Sisäänrakennettu räätälöity pesujärjestelmä VMS:n pesu on ohjelmoitavissa tilan tarpeiden ja olosuhteiden mukaisesti. 5. Paras hygienia Sekä vedinkupit että vedinpesulaite huuhdellaan sisältä ja ulkoa lehmien välillä. Se pienentää riskiä bakteerien siirtymisestä lehmien välillä. 8. VMS-asema toimitetaan valmiina pakettina VMS:n asennus on nopea ja siisti tapahtuma. VMS on markkinoiden lyhyin lypsyrobotti, jonka ansiosta se sopii jokaiseen navettasuunnitelmaan ilman kompromisseja. 9. Avoin rakenne Avoimen rakenteen ansiosta lehmällä on vapaa pääsy asemaan ja lisäksi haluttaessa käyttäjällä on mahdollista kiinnittää nännikupit käsin. 10. Automaattinen lattiahuuhtelu VMS:n lattia huuhdellaan automaattisesti. Se säästää vettä ja pitää lypsypaikan puhtaana. Kaksoissuodatin Joustavuus merkitsee sitä, että voit tehdä asiat silloin, kun se sopii sinulle. Kaksoissuodatinta käytettäessä VMS vaihtaa suodattimen automaattisesti oikeaan aikaan esihuuhtelun ja pesun välissä. Järjestelmäpesu tehdään aina puhtaan suodattimen läpi. Automaattinen näytteenottolaite Automaattinen näytteenottolaite ottaa erillisen maitonäytteen halutessasi yhdestä tai kaikista lehmistä valintasi mukaan. Näytteenottolaite peseytyy automaattisesti VMS järjestelmäpesun yhteydessä.

6 MDi indeksistä näet maidon laadun heti MDi -indeksi (Mastitis Detection index) ilmoittaa käyttäjälle, jos lehmän epäillään olevan sairastumassa. Järjestelmä seuraa koko ajan neljänneskohtaista sähkönjohtavuutta, maidon väriä ja lypsyväliä sekä lisäksi johtavuuden ja virtauksen huippuarvoja. MDi -indeksi ilmoittaa sinulle potentiaalisesta utaretulehduksesta vähintään 3-4 päivää etukäteen, joka antaa aikaa ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Nopein lypsyaika Älykkäiden lypsyominaisuuksien ansiosta VMS on markkinoiden nopein lypsyrobotti*. SecondsÊperÊkgÊmilk Sekuntia/kilo maitoa esikäsittelyn alusta viimeisen vedinkupin irrottamiseen SecondsÊperÊkgÊmilkÊfromÊtheÊstartÊofÊtheÊcleaningÊ untilêtheêlastêcupêisêremoved. Kaikki vain kevyen kosketuksen päässä DeLaval VMS on varustettu tehokkaalla nelivärisellä kosketusnäytöllä, joka on lypsyjärjestelmän käyttöliittymä navetassa. Sen kautta sinulla on välitön pääsy tietoihin. Kosketusnäytön käyttäjäystävällisiä valikkoja käytetään isojen painikkeiden avulla. Vankan rakenteensa ansiosta se kestää navetan vaativissa oloissa. Kosketusnäytön kautta käytetään: Lehmäjono Lehmäjonolistalla näet, milloin lehmä on viimeksi käynyt lypsyllä ja onko se lypsetty ajallaan. Värisymbolit antavat lisätietoja lehmästä. Löydä lehmä-toiminto Toiminnolla voi tarkastaa yksittäisen sijainnin navetassa. Käytettäessä ohjattua eläinliikennettä, voit helposti löytää lehmän. Lisäksi näytössä näkyy lehmän tuotos, maidon värimuutokset, solupitoisuus ja lypsyajat. Ne helpottavat ongelmalehmien löytämistä ja hoitamista. Asetusten hienosäätö Katsellessasi lehmän tietoja, saatat ehkä haluta muuttaa yksittäisen lehmän lypsyasetuksia. Voit tehdä sen kosketusnäytöltä suoraan ja todeta muutosten vaikutukset lehmän lypsyä seuratessasi. 0 DeLavalÊVMS Lely Merlin SACÊFutureline *Lähde: Knowledge Centre for Agriculture, Cattle, Tanska (2012) Helpompaa työskentelyä Ollessasi navetassa voit hallita robotin toimintoja helppokäyttöiseltä kosketusnäytöltä. Pystyt tekemään päätökset navetassa ilman saappaanpesua ja siirtymistä toimistoon.

7 PARLOUR MILKING HERD NAVIGATOR FEEDING WAGON VMS, VOLUNTARY MILKING SYSTEM AUTOMATIC MILKING ROTARY OPTIMAT Valvontataulu Antaa vaivattomasti yleiskatsauksen Maidontuotannosta Lypsyjonosta Utareterveyden tilanteesta sisältäen päivittäiset raportit lehmistä, joilla on korkea soluluku (käyttäen OCC:n lukuja) Karjan uudistamiseen liittyvistä tehtävistä Järjestelmän huomioista Lisäksi siinä on käyttäjän muokattavissa oleva osio Eläinlääkärimoduuli Mahdollistaa eläinlääkärikäyntien ennakkosuunnittelun Tulostettavat listat eläinlääkärikäyntejä varten Helppo ja nopea käynnin raportointi ohjelmaan Aktiivisuusmittaus Tarkka kiimassa olevien lehmien seuranta Eläinten terveyden poikkeamien havaitseminen Pesutuloksen seuranta Pesuveden lämpötila Pesuaika Pesuaineen annostelu Tilasäiliön seuranta Tuotetun maidon määrä Maidon lämpötila Tyhjennykset ja pesun seuranta Älykkäämpää maidontuotantoa DelPro Farm Managerilla! DelPro-järjestelmä tuo viimeisimmän teknologian maitotilan käyttöön loogisessa ja helppokäyttöisessä muodossa. Älykkään järjestelmän ansiosta navetan eri laitteet kommunikoivat keskenään helpottaen tilan hallintaa. MANAGED BY Käytännössä tämä merkitsee sitä, että lypsy, ruokinta ja navetan prosessit voidaan kytkeä toisiinsa automaattiseksi järjestelmäksi. Mikä tahansa muutos tuotoksessa tai maidon laadussa voi esimerkiksi aiheuttaa tarpeen säätää ruokintaa. Pidä silmällä karjaasi DelPro auttaa sinua muodostamaan kokonaiskuvan karjastasi terveydestä, koska se kerää kattavasti tietoja jokaisesta eläimestä. Tietokantaan kirjatut tiedot mm. eläinlääkärin käynneistä, hoidoista, lääkityksestä, maidon laadusta ja määrästä on suoraan nähtävissä ja käytettävissä erilaisiin raportteihin. Tarkka eläinliikenne Järjestelmä kirjaa tarkkaan jokaisen lehmän maidontuotoksen ja VMS:ssä käynnit. Sen avulla se laskee automaattisesti optimaalisen ajan seuraavalle käynnille, joka perustuu edellisen lypsyn ajankohtaan, lehmän ikään ja tuotosvaiheeseen. Se laskee myös odotettavissa olevan maidon määrän. Reaaliaikainen maidon laadun seuranta DelPro seuraa jokaisen lehmän maidon laatua ja lähettää huomiot haluttaessa käyttäjälle, jos raja-arvot ylittyvät. Vastaavasti käyttäjä saa tiedon, jos VMS automaattisesti erottelee epänormaalin maidon. Tarkka ruokinta, kustannukset paremmin kontrollissa Maidon määrä yhdessä maitonäytteistä analysoitujen rasvan ja valkuaisen kanssa kerätään ja analysoidaan DelPro:ssa. Sen perusteella jokaiselle lehmälle annetaan oikea määrä väkirehua joko VMS:ssä tai erillisessä ruokintakioskissa.

8 DeLaval onlinesolulaskuri OCC DeLaval online-solulaskuri OCC on saatavana ainoastaan VMS:ään. Se on ensimmäinen oikea automaattilypsyyn saatavana oleva solulaskuri. Lopeta arvailu ja aloita todellinen soluseuranta OCC:n avulla saat pääsyn todelliseen soluseurantaan, jollaista ei ennen ole ollut. Voit tarkasti löytää akuutit utaretulehdustapaukset ja seurata piilevien soluttajien tilannetta. Jokaisen lehmän tarkan soluluvun tietäminen vie utareterveyden seurannan uudelle tasolle. 1 Täysin automaattinen OCC analysoi lehmän jokaisen lypsykerran soluluvun. Solujen laskenta vie minuutin ja tulos on näkyvissä DeLavalin VMS:n tuotannonohjausohjelman CowMonitorruudussa. Ei enää soluluvun arvailua tai tulkintaa. Tulos kertoo soluluvun suoraan kappaleina millilitrassa Hoida utaretulehdukset varhaisessa vaiheessa ja vähennä lääkkeiden käyttöä Käsittele utaretulehdus aikaisessa vaiheessa Nopeampi paraneminen ja pienempi tuotannonmenetys Tehokkaampi leviämisen ehkäisykontrolli Pienempi riski maidon hinnan menetyksiin Tehokas poikineiden lehmien utareterveyden seuranta Aikainen tulehduksen toteaminen mahdollistaa oikean ja nopean hoidon Välitön hoidettujen lehmien seuranta Selkeä havainto hoidon onnistumisesta Selkeä tieto, milloin maito kannattaa ohjata tilasäiliöön OCC:n toimintaperiaate Maitonäyte DeLaval VMS:stä (1) ja reagenssi (2) ohjataan pumppuun (3). Seos pumpataan mittayksikköön (4), jossa solujen määrä lasketaan optisesti 3D-kameralla. Soluluvun arvo lähetetään tuotannonohjausohjelmaan ja kosketusnäytölle (5).

9 Hanki etumatkaa karjasi kannattavuuden parantamisessa DeLaval Herd Navigator on kehittynyt analyysijärjestelmä, joka tunnistaa tarkasti jokaisen erityishuomion tarpeessa olevan lehmän. Lisäksi järjestelmä antaa selkeät toimintaohjeet. Varhaiset ja tarkat huomiot mahdollistavat nopeat toimenpiteet. Se johtaa parempaan tuotannon tehokkuuteen, kannattavuuteen, eläinten hyvinvointiin ja ruuan turvallisuuteen. Havaitsee kiiman mittaamalla progesteronin Havaitsee varhaisessa vaiheessa: hiljaisen kiiman, kiiman, tiineyden, luomisen, rakkulat ja kiimattomuuden Havaitsee utaretulehduksen mittaamalla LDH:n, laktaasidehydrogenaasin Varhainen akuutin utaretulehduksen havaitseminen Herd Navigator ei koskaan valehtele progesteronin määrästä se löytää myös hiljaiset kiimat ja voit siementää ne. Maidontuottajat Bert ja Monique Middag, Wapse, Hollanti. Huikea askel eteenpäin karjani hallitsemisessa, joka helposti ja nopeasti auttaa minua tunnistamaan erityistä huomiota vaativat lehmät. Maidontuottaja Feike Tamsma, Janum, Hollanti. Havaitsee ketoosiin mittamalla BHB:n, betahydroksibutyraatin Havaitsee varhaisessa vaiheessa: piilevän ketoosin, ketoosin, aineenvaihduntasairaudet. DeLaval 2011 Herd Navigator mittaa myös maidon urean, joka helpottaa ruokinnan valkuaistasapainon säätämistä. Herd Navigator antaa sinulle ajan tasalla olevaa tietoa, jota tarvitset ketoosin tai utaretulehduksen torjumiseksi ennakolta. Tieto auttaa tekemään oikeat toimenpiteet ajoissa. Ne auttavat parantamaan hedelmällisyyttä, ruokinnan tasapainoa ja eläinten terveyttä. Näytteenottoyksikkö Analyysiyksikkö Tiedot ja toimintaohjeet tuotannonohjausohjelmassa Hedelmällisyys Herd Navigator havaitsee yli 95% kiimoista ja auttaa merkittävästi parantamaan tiinehtyvyyttä esimerkkinä 50% tiinehtyvyys ensimmäisellä siemennyksellä. Siis joka toinen lehmä tiineenä ensimmäisen siemennyksen jälkeen! Herd Navigator muuttaa työskentelyä navetassa. Kun tiineystarkastukset ennen veivät tunnin kerrallaan, niin nyt sama työ sujuu alle 10 minuutissa! Utaretulehdusten havaitseminen Herd Navigator havaitsee utaretulehduksen jopa kolme päivää ennen ulkoisten merkkien ilmenemistä. Se löytää 80% lehmistä, joilla on varhainen utaretulehdus. Sen ansiosta voit lääkitä ainoastaan ne lehmät, jotka tarvitsevat hoitoa. Ketoosin havaitseminen Herd Navigator löytää 50% enemmän akuutteja ja piileviä ketooseja kuin käyttäjä. Se tekee mahdolliseksi nopean reagoinnin, jonka ansiosta jopa 600 kg tuotostappiot lypsykauden aikana on vältettävissä. Voit hienosäätää rutiinejasi, joka parantaa tuloksia nopeasti. Inel d Or for milking equipment La France Agricole, 2010 Golden Hoof Brussel s Agribex, 2009 Gold Trophy Paris SIA, 2009 Agrarfuchs Innovation in Agriculture award Agraria Austria, 2010 New Product Europe award Agromek Denmark, 2008

10 Pidä maito kylmänä Automaattilypsyn luonteeseen kuuluu tasainen pienten maitomäärien pumppaus tilasäiliöön vuorokauden ympäri. Se on johtanut uusiin haasteisiin maidon jäähdytyksessä. Siksi VMS:ään on kehitetty lukuisia uusia jäähdytysratkaisuja. DX-tilasäiliövalikoima DXC-tilasäiliövalikoimassa on saatavana lukuisia erilaisia säiliöitä kooltaan litraa. Malli Kokoluokat DeLaval DXCR-tilasäiliö Pyöreä säiliö DeLaval DXCE-tilasäiliö Ellipsinmuotoinen säiliö, suuri jäähdytyspinta-ala ja matala rakenne DeLaval DXCEM-tilasäiliö Ellipsinmuotoinen säiliö suurtiloille litraa litraa litraa DeLaval virtausohjattu jäähdytys FCC VMS seuraa tilasäiliöön pumpatun maidon määrää. Sen ansiosta tilasäiliön jäähdytys voidaan ohjata tarkasti jäähdytystarpeen mukaan. Se säästää sähköä, kun kompressori pyörii vain tarpeen mukaan. DeLaval BCC-suorajäähdytys Tässä järjestelmässä maito jäähdytetään ennenkuin se pumpataan tilasäiliöön. Sen ansiosta myös suuret maitomäärät jäähtyvät varmasti ja tasaisesti. Lisäksi tilasäiliön tyhjennys tapahtuu ilman, että lypsyssä on keskeytyksiä. DeLaval puskurisäiliö BVV Maito pumpataan automaattisesti puskurisäiliöön, kun tilasäiliö tyhjennetään tai pestään. Lypsy jatkuu keskeytyksettä, jonka ansiosta VMS:llä voidaan lypsää koko ajan täydellä kapasiteetilla.

11 Aktiivisuusmittaus Aktiivisuusmittauksella havaitaan jopa 95% kiimoista. Oikean siemennysajankohdan tietäminen parantaa tiinehtyvyyttä, säästää kustannuksia sekä parantaa maitotuotosta ja kannattavuutta. Maidon laadun säilyttäminen parhaalla tasolla Säännöllinen kaikkien maidon kanssa tekemisissä olevien pintojen pesu ja desinfiointi on oleellista maidon laadun ylläpitämisessä. DeLaval on kehittänyt laajan valikoiman tehokkaita vedinhoitoja pesuaineita erityisesti VMS:ssä käytettäväksi. Tri-Fender - VMS:lle hyväksytty vedinhoitoaine on ystävällinen sekä eläimille että laitteille Tri-Fender on jodipohjainen vedinhoitoaine, joka on erityisen sopiva VMS:ssä käytettäväksi. Tuotteella on erinomaiset suihkutusominaisuudet ja se toimii yhteistyössä laitteiston kanssa. Patentoidun I-tech-joditeknologian ansiosta tuote on erityisen tehokas bakteereille. ACT - aktiivinen ihonhoito kosteuttaa ja pehmittää vedinten ihon. VMS hyväksytyt pesuaineet huomaat eron! Tarjoamme laajan valikoiman pesuaineita emäs- ja hapanpesuun. Valikoimastamme löytyy oikea ratkaisu pehmeälle, keskikovalle ja kovalle vedelle. Ne tuottavat erinomaisen pesutuloksen kaikkiin lypsylaitteistoihin. DeLaval aktiivisuusmittarit keräävät ja välittävät dataa jokaisesta lehmästä, 24 tuntia vuorokaudessa langattoman linkin kautta DelPro -tuotannonohjausohjelmaan. Siinä data analysoidaan, jotta kiimassa olevat lehmät tunnistetaan. Se on hedelmällisyyden kehittämisen avainkysymys. VMS approved-merkintä tarkoittaa tuotteen olevan sopiva VMS:ssä käytettäväksi. Ota hyöty DeLavalin osaamisesta maidontuotannossasi. Käytä se oman tilasi ja VMS:si parhaan toiminnan varmistamiseksi. Se parantaa maitotilasi kannattavuutta!

12 Ihanteellinen navettaympäristö optimaalisia tuloksia varten VMS- kokonaisvaltainen ratkaisu navettaasi Lehmien hyvä navettaympäristö on oleellista, jolla varmistetaan optimaalinen eläinten hyvinvointi, terveys, tuottavuus ja hyvä maidon laatu.

13 Optimat Ruokinnan optimointi Herd Navigator Ruokinta Ruokintaasema Lannanpoisto Ruokinnan automatisointi mahdollistaa ruokintareseptien räätälöinnin, jotta ruokinta sopii mahdollisimman hyvin jokaiselle lehmälle. Samalla se säästää aikaa ja vähentää rehun hukkaantumista ja työtä. Optimat-järjestelmä voidaan integroida täydellisesti tilasi tuotannonohjausjärjestelmään. Se varmistaa oikean ruokinnan, maksimaalisen tuotoksen ja parhaan maidon laadun. Herd Navigator on erinomainen valvontajärjestelmä VMS-navettaasi. Se havaitsee tarkasti 80% enemmän varhaisia utaretulehduksia ja 50 % enemmän ketoositapauksia kuin käyttäjä. Se löytää 95% kiimoista ja ilmoittaa, milloin lehmä kannattaa siementää. Valikoimastamme löytyy sopiva ruokinta-asema karjallesi. Ruokinta-asemat on suunniteltu siten, että lehmä voi syödä omalla luonnollisella ja ergonomisella tavallaan. Sen ansiosta sekä väkirehun että kivennäisten ruokinta voidaan räätälöidä haluamallasi tavalla. Kaikki ruokinta-asemat kytketään DelProtuotannonohjausjärjestelmään ruokinnan optimoimiseksi. Navetan pitäminen puhtaana ja tehokas lannan ja virtsan poisto on oleellinen osa tuotannonohjausta. Se vähentää sorkkaongelmia, joka on suurin ontumisen aiheuttaja ja aiheuttaa myös eläinlääkintäkustannuksia. Eläinten puhtaus nopeuttaa myös lypsyä, koska puhtaan utareen käsittely sujuu nopeammin. Navetan kalusteet Eläinliikenne Ilmanvaihto ja valaistus Cow comfort Hyvät olosuhteet navetassa ovat oleellinen osa lehmien hyvinvointia, terveyttä ja tuottavuutta ja auttaa suojelemaan maidon laatua. Se on erityisen tärkeää lehmien ollessa navetassa suurimman osan vuodesta. Kun lehmillä on vuorokauden ympäri pääsy lypsylle, onnistuneella eläinliikenteellä on huomattava merkitys maitotuotokseen. Voimme auttaa sinua navetan suunnittelussa siten, että lopputulos on optimaalinen. Halutessasi toteutamme ratkaisun ohjattuna, jolloin portit ja niitä ohjaavat ohjelmistot varmistavat, että eläinliikenne sujuu joustavasti ja tehokkaasti kellon ympäri. Hyvä ilmanvaihto on oleellista, jotta raikas ilma kiertää navetassa ja eläimet voivat hyvin. Se on vähintään yhtä tärkeää nuorkarjalle kuin lehmille. Nuorkarja tarvitsee raikasta ilmaa kasvaakseen ja saavuttaakseen tuotospotentiaalinsa. Huono ilma, kosteus, lantakaasut ja pöly ovat vaarallisia eläinten terveydelle ja maidontuotannon kannattavuudelle. Hyvä valaistuksen hallinta optimoi maitotuotoksen. DeLaval on laaja valikoima testattuja ratkaisuja, laitteita ja kulutustavaroita, jotka auttavat tuotannon optimoimisessa. Anna lehmien nauttia hygieenisestä ja mukavasta ympäristöstä! Silloin ne tuottavat parhaiten.

14 Eläinliikenneratkaisut, jotka toimivat haluamallasi tavalla Hyvin toimiva navetta ja tehokas eläinliikenne ovat edellytyksiä menestyvälle maidontuotannolle. Lehmien tulee päästä lypsylle säännöllisesti riippumatta vuorokauden ajasta. Sen lisäksi niillä tulee olla esteetön pääsy ruokintapöydälle ja makuulle. DelPro Farm manager-järjestelmän avulla voimme toimittaa optimaalisen eläinliikenneratkaisun tilallesi. DeLaval pystyy toimittamaan valitsemaasi ruokintaan sopivan eläinliikenneratkaisun. Lannankäsittely Tehokas lannankäsittely tukee parempaa lypsyhygieniaa ja eläinten hyvinvointia. Se parantaa myös navetan sisäilmaa vähentäen ammoniakin ja typen pitoisuutta ilmassa. DeLaval tarjoaa laajan valikoiman lannankäsittelylaitteita valitsemasi automaatiotason mukaan. Vapaa eläinliikenne Robottikaavin RS420 Helposti hallittava, erinomainen puhdistustulos Feed First TM -eläinliikenne Milk First TM -eläinliikenne Robottikaavin RS420 on joustava, hiljainen, eläinystävällinen ja monipuolinen työmyyrä. Siinä on runsaasti ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan hygieniaa navetassasi. Se puhdistaa ritilänavetan jokaisen nurkan älykkäästi, tarkasti ja automaattisesti.

15 Pidä lypsyjärjestelmäsi huippukunnossa - InService VMS DeLaval InService VMS Optimoi tuotos ja eläinten hyvinvointi Huoltoteknikkosi DeLavalin kouluttama käy läpi kaikki huoltokohteet, tarkistaen lypsyjärjestelmäsi osat ja vaihtaen tarvittavat osat huolto-ohjelman mukaisesti. Huolto räätälöidään tilasi tarpeiden mukaisesti InService Jokainen tila on erilainen kukaan muu ei tunne tilaasi kuin sinä itse. Siksi InService on joustava. Se voidaan räätälöidä tilasi tarpeiden mukaisesti. DeLaval valvontakamera FMC60 Helppokäyttöinen valvontakamera, jonka käyttöönotto sujuu minuuteissa. Sopii vaikkapa VMS:n toiminnan tai poikimakarsinan seuraamiseen. Helpottaa seurantaa, kun et itse ole paikalla. Kameran langaton toimintasäde on 1000 m. Pakkauksessa on mukana lisäksi vastaanotin ja paristot. Lisävarusteena on tarjolla Internet-yhteysmahdollisuus. Lisävarusteena on myös saatavissa NVL120-yövalo, joka valaisee infrapunavalolla 120 m2 alueen. Varmista VMS:n oikea toiminta - InService VMS Laitteiston oikea toiminta optimoi tilasi kannattavuuden. Kaiken kattavaan pakettiin voidaan räätälöidä haluamasi sisältö. Kulutustavaroista ja pesuaineista aina nännikumeihin, utarehygieniatuotteisiin ja maitosuodattimiin saakka. Kaiken perustana on kuitenkin laitteistosi huolto, joka antaa varmuuden tilasi tärkeimmän laitteiston virheettömästä toiminnasta. RFC-etäkäyttö RFC-etäkäyttö tekee VMS:n kytkemisen internettiin turvalliseksi ja yksinkertaiseksi. Se mahdollistaa etäkäytön tilan omille käyttäjille, DeLavalin huollolle ja haluttaessa myös neuvojille tms. Nännikumit VMS laitetestaus Ennakkohuolto Akuuttikorjaukset Tyhjöpumppuöljy Pesuaineet Maitosuodattimet Vedinhoitoaineet Alkuperäisvaraosat Maitoletkut Älypuhelimen sovellukset Älypuhelimen sovelluksen avulla tilan toimintoja voidaan seurata riippumatta sijainnista. Järjestelmä lähettää viestit datayhteyden kautta älypuhelimeen. Toimintoa voidaan muokata joustavasti tilan tarpeiden mukaan.

16 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax Hamran tutkimustila Hamran tutkimustila on yli 200 lypsylehmän ja kolmen eri navettatyypin koetila Ruotsissa. Navetan laitteiden koetilana se on lajissaan ainoa koko maailmassa. Samalla alueella toimii myös VMS-lypsyrobotteja valmistava tehdas. DeLaval yhtiönä DeLaval on maailman johtava toimittaja maitotilan laitteille ja ratkaisuille. Autamme asiakkaitamme pienentämään ekologista jalanjälkeään samalla kehittäen tuotantoa, parantaen kannattavuutta ja sekä eläinten että hoitajien hyvinvointia. Tarjoamme tuotteita, ratkaisuja ja palveluja kaikkiin maidontuotannon vaiheisiin, kaikenkokoisille maitotiloille. Ratkaisumme ovat käytössä miljoonilla maitotiloilla koko maapallolla joka päivä. DeLaval perustettiin yli 125 vuotta sitten Ruotsissa, kun visionääri Gustaf de Laval patentoi kermaseparaattorin. Tänään DeLaval työllistää 4500 työntekijää ja toimii yli 100 maassa. DeLaval, Tetra Pak ja Sidel ovat osa Tetra Laval-ryhmää. ontetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval on DeLaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. Suuri kapasiteetti automaattinen lypsy tulevaisuuden suurkarjalle Miksi DeLaval AMR? YK:n ennusteen

Lisätiedot

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Plus+ 1 Suorituskyvyn optimointi 3 Kehittynyt lypsyteknologia 2 Tehokas tuotannonohjaus Karusellilypsyasema Plus+ DeLavalin karuselliasemat

Lisätiedot

PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA. Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan

PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA. Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan Mielenrauhaa - Herd Navigator näyttää tietä parantaen karjan suorituskykyä ja kannattavuutta saaden sinut pysymään

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR DeLaval AMR Näe ja koe AMR Sanoista tekoihin Haluatko vaihtaa lypsyjärjestelmäsi parantaaksesi lypsäjien ja lehmien terveyttä sekä tehostaaksesi liiketoimintaasi? Etsitkö ratkaisua siihen miten voit tehostaa

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla 2 Havaintoja robotteja tulee sellaisille tiloille, joiden hygieniataso

Lisätiedot

Esittelyssä 2 uutta mallia:

Esittelyssä 2 uutta mallia: Esittelyssä 2 uutta mallia: Nilfiskin lattianhoitomallisto suunniteltiin arkisiivouksen kustannuksia silmällä pitäen. Olipa kyse suuresta varastotilasta tai pienestä kioskista, olemme selvittäneet yleisimpien

Lisätiedot

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Tehokas jyrsijöiden torjunta Jyrsijät voivat aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä tilalla. Ne voivat vahingoittaa mm. rakenteita, kaapeleita ja muita

Lisätiedot

Schauer Karjatalous tuotteet

Schauer Karjatalous tuotteet Schauer Karjatalous tuotteet Askeleen edellä olevat ratkaisut karjallesi AINA ASKELEEN EDELLÄ Makuuparret Pihattoihin Tarjoaa erinomaisen ja eläinystävällisen ympäristön. Komfort makuuparsi maksimaalinen

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM NYT TIEDÄT. Nyt tiedät, mitä koneellesi kuuluu. Tarkka, ajantasainen tieto koneesi sijainnista, käytöstä ja kunnosta tehostaa toimintaasi ja pienentää

Lisätiedot

Rakennusinvestointi: -tuottavat lehmät vai susi jo syntyissään?

Rakennusinvestointi: -tuottavat lehmät vai susi jo syntyissään? Rakennusinvestointi: -tuottavat lehmät vai susi jo syntyissään? Terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela ProAgria Oulu Navettainvestoinnin Tavoite Toimiva, tuottava tila Vähemmän työtä/eläin Enemmän laadukasta

Lisätiedot

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3. Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.2012 1 Onko minulla tavoite karjani utareterveydelle? Onko nykyinen utareterveystilanne

Lisätiedot

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN Aution maatila Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 16.5.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden

Lisätiedot

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin Mirkan kokonaisratkaisut rakentamiseen ja remontointiin RAKENTAMINEN JA REMONTOINTI Mirkan tuotteet rakentamiseen ja remontointiin Tervetuloa pölyttömän hionnan uuteen maailmaan. Mirkan kokonaisratkaisu

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

T4C PIKAOHJE T4C 3.2

T4C PIKAOHJE T4C 3.2 T4C PIKAOHJE T4C 3.2 SISÄLLYS 1. VALIKKORAKENNE T4C 3.2... 3 2. Uuden eläimen lisäys T4C - ohjelmaan... 5 3. Poikiminen... 6 4. Siemennys... 8 5. Tiineystarkistus... 9 6. Umpeenpano... 10 7. Maidon erottelu...

Lisätiedot

Edelläkävijän valinta

Edelläkävijän valinta Edelläkävijän valinta DeLaval ruokinta-aidat lypsy- ja lihakarjalle Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi DeLaval ruokinta-aidat Lehmät käyttävät aikaa syömiseen noin neljä tuntia vuorokaudessa. Syömiseen käytetty

Lisätiedot

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Minna Norismaa ProAgria Pohjois-Karjala Huippuosaaja, ruokinta, terveys ja hyvinvointi CowSignals master p. 040 3012431, minna.norismaa@proagria.fi Poikimaväli 365-380

Lisätiedot

BEST IQ Uusi edistyksellinen hoitajakutsujärjestelmä

BEST IQ Uusi edistyksellinen hoitajakutsujärjestelmä BEST IQ Uusi edistyksellinen hoitajakutsujärjestelmä Järjestelmä jota on helppo laajentaa ja modifioida BEST IQ on intensiivinen järjestelmä, jossa riittää potentiaalia pieniin, keskisuuriin ja suurin

Lisätiedot

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Onnistumme yhdessä Aktiivista uudistumista ja uusia palveluja Parannamme asiakkaidemme ja kumppaniemme kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä edistämme

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet Lypsykonekokonaisuus Utareterveyskampanjan kurssit MTT Maitokoneet Syy ei ole minussa, syy on lypsykoneessa. 10.8.2010 MTT Maitokoneet 2 10.8.2010 MTT Maitokoneet 3 Piirros: Vakolan tiedote Lypsyrobotti

Lisätiedot

Aperehuruokinnan periaatteet

Aperehuruokinnan periaatteet Aperehuruokinnan periaatteet Lehmien kaikki rehut sekoitetaan keskenään Seosta annetaan vapaasti Lehmä säätelee itse syöntiään tuotostasoaan vastaavaksi Ummessa olevien ja hiehojen ruokintaa pitää rajoittaa

Lisätiedot

DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA

DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA KOKONAISRATKAISU KONEET DUNIFORM AINUTLAATUINEN PAKKAUSRATKAISU Duniform on ruokapalveluiden toimittajille suunniteltu kokonaisratkaisu, joka yhdistää muotoilun, laadun

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu DeLaval lannanpoistojärjestelmät suurille maitotiloille Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi Navetan toiminnan tärkeä lenkki DeLaval suurten tilojen lannankäsittelyjärjestelmät

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä DeLaval Optifeeding -järjestelmät Tarjoamme vaihtoehdot seosrehuruokinnan automatisointiin Päivittäisen rehuannoksen jakaminen useaan säännöllisesti

Lisätiedot

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed. Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed.  Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Din ingång till automatisk utfodring www.tks-as.no Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Todistetusti toimiva ja vahva rakenne. K2 EasyFeed perustuu tunnettuun K2 CombiCutter

Lisätiedot

Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla. Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010

Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla. Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010 Kokemuksia luomutuotannosta Muuruveden koulutilalla Pentikäinen Marjo Karjanhoitaja Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruvesi 10082010 Luomumaitoa Muuruvedeltä 2 10.8.2010 M.Pentikäinen Luomumaitoa Muuruvedeltä

Lisätiedot

Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy

Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy Lypsyn eläinliikennekokemuksia osa 2: Automaattilypsy Valion navettaseminaari 8.2.2011 Vantaa MTT Maitokoneet Esa Manninen ja Kaj Nyman Kuvat: Esa Manninen ja Kaj Nyman, jos ei muuta mainita AMS tilasto

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign.  Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% lyhyempi aika tarvitaan

Lisätiedot

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi AMS ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi Odotukset edellyttävät TOIMIVAA AUTOMAATTILYPSYÄ Mitä ams-lypsy vaatii toimiakseen hyvin Lypsäjältä

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

A7 TIG Orbital System 150

A7 TIG Orbital System 150 A7 TIG Orbital System 150 ÄLYKÄSTÄ JA HELPPOA Kemppi K7 Hitsauslaitteet 1(10) NÄPPÄRÄ RATKAISU MEKANISOITUUN PUTKIEN TIG-ORBITAALIHITSAUKSEEN Suljetulla hitsauspäällä varustettu A7 TIG Orbital System 150

Lisätiedot

Leica Viva TPS Nopein takymetri

Leica Viva TPS Nopein takymetri Leica Viva TPS Nopein takymetri Visiosi: Nopea takymetri Tervetuloa Leica Viva TPS Ei voisi olla nopeampi Leica Viva TPS:llä teet työt nopeammin, lisäät yrityksen kilpailukykyä ja voitat enemmän töitä.

Lisätiedot

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin.

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin. Geberit urinaalijärjestelmät Sopii kaikkiin tarpeisiin. Kaikki hyödyt yhdestä lähteestä. Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva, Osuuskunta Pohjolan Maito Sanna Jokela, Osuuskunta Pohjolan Maito Sinikka Kreus, Proagria Keskipohjanmaa Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille

MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille MEHRER -Öljyvapaat kompressorit paineilmalle ja kaasuille Öljyvapaa paineilma 100% öljyvapaata paineilmaa Puhdas ja ehdottoman öljytön paineilma on elintärkeä käyttöhyödyke sairaaloiden ja terveyskeskusten

Lisätiedot

Genetics for Life. Miten optimoin tiineystulokset seksatulla siemenellä? Anne Terpstra

Genetics for Life. Miten optimoin tiineystulokset seksatulla siemenellä? Anne Terpstra Genetics for Life Miten optimoin tiineystulokset seksatulla siemenellä? Anne Terpstra 1 Seksattu siemen???? Tärkeitä tekijöitä Normaali siemen Seksattu siemen Annoshinta Halvempi Kalliimpi Lehmävasikoiden

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

Teknosafe TÄYDELLINEN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ TRUKKEIHIN

Teknosafe TÄYDELLINEN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ TRUKKEIHIN TÄYDELLINEN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ TRUKKEIHIN OPTIMAALINEN OLOSUHDE TULIPALOLLE Trukit ovat kovassa päivittäisessä käytössä Jatkuva käyttö - lavalta lavalle Vähän aikaa huollolle Ei aikaa seisokeille 3 TULIPALON

Lisätiedot

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA

HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA An ASSA ABLOY Group brand HYVINVOINNIN ETURINTAMASSA Abloy -ratkaisut terveydenhuoltoon Hyvän hoidon ehdoilla Toimivat, turvalliset puitteet nousevat kriittiseen rooliin ihmisten hyvinvoinnista huolehdittaessa.

Lisätiedot

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Lujatekoinen ja varmatoiminen Tehokkuutta ja helppoutta vasikanjuottoon hapanjuottovaunulla VAPAARUOKKIJA RehuPiika Laitteella voidaan tehdä jopa kolmen

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi Vasikka alle 3 kk Kolmena ensimmäisenä kuukautena lehmävasikkaa voidaan ruokkia täysin

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Monimutkaisesta datasta yksinkertaiseen päätöksentekoon. SAP Finug, Emil Ackerman, Quva Oy

Monimutkaisesta datasta yksinkertaiseen päätöksentekoon. SAP Finug, Emil Ackerman, Quva Oy Monimutkaisesta datasta yksinkertaiseen päätöksentekoon SAP Finug, 9.9.2015 Emil Ackerman, Quva Oy Quva Oy lyhyesti Quva kehittää innovatiivisia tapoja teollisuuden automaation lisäämiseksi Internetin

Lisätiedot

Kunnon välineillä siivous sujuu

Kunnon välineillä siivous sujuu Kunnon välineillä siivous sujuu Siivoaminen on tärkeää näkymätöntä työtä, jonka ansiosta pinnat pysyvät hyvinä, viihtyvyys lisääntyy, eivätkä mikrobit pääse lisääntymään. Jotta siivoustyö sujuisi mahdollisimman

Lisätiedot

NovarboTM tuottavampi kasvihuone

NovarboTM tuottavampi kasvihuone NovarboTM tuottavampi kasvihuone Cool innovations! www.novarbo.fi COOL INNOVATIONS Novarbo-jäähdytysjärjestelmästä on saatavissa tehokkaita sovellutuksia erilaisiin ilmasto-olosuhteisiin. Sen avulla säästetään

Lisätiedot

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä Glu Jet PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä PATENTOITU Älykästä Reunalistoitusta Ohjelman valitseminen nappia painamalla. Vaihtoehto: täysautomaattinen viivakoodilla. HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin. Erilaiset

Lisätiedot

Vinkkejä laadukkaaseen hiehonkasvatukseen I. Jeanne Wormuth

Vinkkejä laadukkaaseen hiehonkasvatukseen I. Jeanne Wormuth Vinkkejä laadukkaaseen hiehonkasvatukseen I Jeanne Wormuth CY Heifer Farm Yleistä Jeannen taustaa Agway aloitti hiehojen kasvatustoiminnan joulukuussa 1998 Tilat 4000 hiehon sopimuskasvatukseen CY Farms

Lisätiedot

Onko poikimavälillä vaikutusta tuotantoon ja terveyteen? Terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela ProAgria Oulu

Onko poikimavälillä vaikutusta tuotantoon ja terveyteen? Terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela ProAgria Oulu Onko poikimavälillä vaikutusta tuotantoon ja terveyteen? Terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela ProAgria Oulu Poikimavälin vaikutus terveyteen vai terveyden vaikutus poikimaväliin? Utaretulehdus PITKÄ

Lisätiedot

Puhdistusratkaisut ammattilaisille

Puhdistusratkaisut ammattilaisille Puhdistusratkaisut ammattilaisille Kärcher tuotteet 2010 Juhlavuoden kampanjatarjoukset voimassa 31.12.2010 asti Hinnat alv 0 % Painepesurit Työpaine: 30-150 bar Maks. paine: 180 bar Vesimäärä: 230-500

Lisätiedot

ERGONOMISET & TEHOKKAAT PÖYTÄKONEET P20X, P32X, P20NMS, P32NMS, 20MS, 32MS

ERGONOMISET & TEHOKKAAT PÖYTÄKONEET P20X, P32X, P20NMS, P32NMS, 20MS, 32MS ERGONOMISET & TEHOKKAAT PÖYTÄKONEET P20X, P32X, P20NMS, P32NMS, 20MS, 32MS P20X FINN-POWER P20X JA P32X PURISTIMET HUOLTOKÄYTTÖÖN P20X & P32X ERINOMAINEN HANKALISSA OLOSUHTEISSA Vankkarakenteiset Finn-Power

Lisätiedot

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA.

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. LANGATON KUTSUJÄRJESTELMÄ TURVALLISUUTTA JA HUOLETTOMUUTTA Rouva Niemi Huone 25 22:15 MISSÄ ROUVA NIEMI ON? HÄLYTYS 1 2? Ilman Ascom

Lisätiedot

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Arto Karila yritysneuvoja, tukitiimivastaava ProAgria Etelä-Savo 14.2.2011 ProAgria Etelä-Savo 1 Onnistumisia asiantuntijoiden yhteistyöstä Organisaatioita

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely

Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely Automaattilypsy-navetan toiminnallisuus -hankkeen kysely Automaattilypsy 1. Milloin automaattilypsy on aloitettu tilallanne? kkvvvv 2. Minkä merkkinen lypsyrobotti teillä on? DeLaval VMS Lely RDS 3. Lypsyrobottien/

Lisätiedot

Kevät 2016 vaatii paljon ruokinnalta. ProAgria Keskusten ja ProAgria Keskusten Liiton johtamisjärjestelmälle on myönnetty ryhmäsertifikaatti

Kevät 2016 vaatii paljon ruokinnalta. ProAgria Keskusten ja ProAgria Keskusten Liiton johtamisjärjestelmälle on myönnetty ryhmäsertifikaatti Kevät 2016 vaatii paljon ruokinnalta Poikkeuksellinen kesä tuotti poikkeukselliset rehut Lähde: ProAgria Rehulato: 19 222 säilörehuanalyysiä 1.8.2015-8.2.2016 Säilörehussa vähemmän valkuaista Nurmi-sr

Lisätiedot

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00 R Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin No. 425.7/ 2 FilterMax puhtaampi ympäristö työskennellä ja elää! En halua vapaa-aikana hengittää niitä käryjä ja hiukkasia jotka puhallamme yhteiseen ympäristöömme!

Lisätiedot

Lypsykarjanavetan energiankulutus. Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen

Lypsykarjanavetan energiankulutus. Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen Lypsykarjanavetan energiankulutus Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen 4.2.2015 ERKKA hanke Energiatehokas tuotantorakennus Keskeisinä tutkimuskohteina maalämpö, uusiutuvat energiaratkaisut ja energiatehokkuus

Lisätiedot

Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi

Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.2012 ProAgriassa ovat mukana ProAgria keskukset 20 kpl Faba ProAgria Maatalouden Laskentakeskus

Lisätiedot

S.aureus - ongelman saneeraus. Laura Kulkas Valio Oy

S.aureus - ongelman saneeraus. Laura Kulkas Valio Oy S.aureus - ongelman saneeraus Laura Kulkas Valio Oy Staphylococcus aureus Nykytiedon avulla S.aureusutaretulehdukset ovat pääosin estettävissä tai pois saneerattavissa Keinot saattavat vaatia uusia ajatusmalleja/toimintamalleja

Lisätiedot

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä Monobox GEA Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä 2 Monobox Uutta näkökulmaa maidontuotantoon Uusi GEA-monobox lypsyrobotti tarjoaa ammattimaiseen maidontuotantoon merkittäviä etuja. Koska

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

Ryhmäkoon vaikutukset hengitystietulehduksiin, eläinlääkäri, Tuomas Herva, Atria

Ryhmäkoon vaikutukset hengitystietulehduksiin, eläinlääkäri, Tuomas Herva, Atria Ryhmäkoon vaikutukset hengitystietulehduksiin, eläinlääkäri, Tuomas Herva, Atria 2014-09-02 1 Koejärjestely Purupohja L3 L6 Iso karsina 7 * 11 m 40 vasikkaa Purupohja L2 L5 L1 L4 välivarasto Pesu yms.3*3

Lisätiedot

Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä

Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä Climate for Growth Kasvuilmasto DeLaval tarjoaa sinulle mekaanisen ilmanvaihdon kokonaisratkaisun suunnittelusta asennukseen, käyttöönotosta

Lisätiedot

todella helppokäyttöinen

todella helppokäyttöinen Vaivatonta viimeistelyä Täydellinen päivä Erinomainen leikkuuteho, todella helppokäyttöinen Make it your home. Uusi ART 18 LI on hyvä valinta. Innovatiivinen Durablade takaa erinomaisen leikkuutehon, ja

Lisätiedot

Tunable White. Henkilökohtainen valaistus

Tunable White. Henkilökohtainen valaistus Tunable White Henkilökohtainen valaistus Ihmiskeskeinen valaistus Valaistus joka keskittyy tarpeisiisi Valo vaikuttaa siihen mitä tunnemme ja miten toimimme. Valolla on myös suuri vaikutus tunteisiimme

Lisätiedot

FastMig X Intelligent

FastMig X Intelligent FastMig X Intelligent ÄLYKÄSTÄ HITSAUSTA ERILAISIA MATERIAALEJA TYÖSTÄVIEN KONEPAJOJEN TARPEISIIN Kemppi K7 Hitsauslaitteet 24.06.2016 1(10) FastMig X Intelligent, Älykästä hitsausta erilaisia materiaaleja

Lisätiedot

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Havaitseminen on ensimmäinen vaihe kodin tai yrityksen ja niiden seinien sisällä olevien ihmisten ja omaisuuden suojelemisessa.

Lisätiedot

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Kokeile uutta ja innovatiivista! Puhdista missä ja milloin vain. Scrubbing Machines AINA LADATTU JA VALMIS KÄYTTÖÖN Uudentyyppisellä

Lisätiedot

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu VILOLIX-NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO Helppo ja yksilöllinen annostelu AINUTLAATUISET VILOLIX-NUOLUKIVET Vilolix-nuolukivien valmistusmenetelmä on ainutlaatuinen, patentoitu ja sertifioitu.

Lisätiedot

Dynatel M sarjan paikannus- ja merkintäjärjestelmä UUSI TEKNOLOGIA VAHINKOJEN TORJUNTA ERITTÄIN TARKKA TURVALLISUUS Uusi 3M Dynatel M sarjan paikannus- ja merkintäjärjestelmä HELPPOA KUIN PUHELIMEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ

Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ Elintarvikealan pk-yritysten neuvontaa koskeva selvitys ja koulutusohjelma- projekti PK-Yrittäjien koulutus ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNNÖSTÄ 2.11 Seinäjoki, 9.11 Kuopio, 17.11 Hämeenlinna, 19.1. 2012 Rovaniemi

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

MaitoManagement 2020

MaitoManagement 2020 MaitoManagement 2020 Hiehoprosessin tehostaminen Tavoitteena on tuottaa maitoa taloudellisesti ja tehokkaasti tilakokonaisuus huomioiden. Maidontuotannon tehokkuutta seurataan mm. seuraavilla mittareilla:

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

TARKASTUSOSA VASIKAT (NAUTA ALLE 6 KK)

TARKASTUSOSA VASIKAT (NAUTA ALLE 6 KK) Laiminlyönnit kursiivilla merkityissä kohdissa voivat johtaa tukiseuraamuksiin. ELÄINSUOJELUTARKASTUS VASIKAT JA NAUDAT YLI 6 KK Eläinsuojelulain (247/1996) 48 :n tarkoittama selvitys vasikoiden suojelua

Lisätiedot

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti.

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Kiitos kun latasit kokoustyöskentelyn oppaan. Kuluuko sinulla palavereissa aikaa johonkin muuhun, kuin itse

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja

Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja Tulosseminaari 24.4.2014 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojektin projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite on tuottaa

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Vuodesta 1946 Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Lutz - ammattilaisen turvallinen valinta Lutz pumput ovat ammattilaisen turvallinen valinta pumpattaessa tynnyreistä, konteista tai

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Malli Työpituus Kokonaispituus Standardi mm mm

Lisätiedot

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin

PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin PARAGONTM Ilmastointimoduuli hotelli- ja potilashuoneisiin Entistä suurempi jäähdytys- ja lämmitysteho www.swegon.com PARAGON Yksi PARAGON kaikkiin tarpeisiin Normaaliteho NC, jäähdytys lämmitys, terminen

Lisätiedot

LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin

LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin a e l c e n v e Vi différ LoFric Sense katetri, joka vastaa arkipäivän haasteisiin Kaikki naiset eivät ole samanlaisia. Eläköön se pieni ero on mottona LoFric Sensen käytölle omatoimiseen katetrointiin,

Lisätiedot

KYLMÄVESI PAINEPESURIT Kevät/kesäkampanja 2011

KYLMÄVESI PAINEPESURIT Kevät/kesäkampanja 2011 KYLMÄVESI PAINEPESURIT Kevät/kesäkampanja 2011 Lähes kaiikki tuotteet suoraan varastostamme! Tarjoukset ovat voimassa toistaiseksi SIMMM POWER DUTY Vankka peruspesuri kovaan käyttöön. Riisuttu turhista

Lisätiedot

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON Moderni IP-pohjainen turvallisuuden hallintajärjestelmä TIMECON UNISON mahdollistaa joustavuudellaan sekä helppokäyttöisyydellään organisaatioille

Lisätiedot

DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn

DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn Kiinteät sekoittimet pysty- tai vaakaruuvimallina Ruokintasuunnitelmat laaditaan useimmiten suurella tarkkuudella. Niiden noudattaminen

Lisätiedot

Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy. Helsinki Lea Puumala

Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy. Helsinki Lea Puumala Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy Helsinki 3.9.2015 Lea Puumala Automaattilypsy navetan toiminnallisuus - hanke vuosina 2012 2014 Etelä- Pohjanmaalla - 12 automaattilypsytilaa (5 DeLaval,

Lisätiedot

Rehuopas. isompi maitotili

Rehuopas. isompi maitotili Rehuopas Tutkitusti isompi maitotili RaisioAgro Benemilk rehuopas Uusi innovaatio tuottajan ja lehmien hyödyksi Raisioagron uudet Benemilk -rehut nostavat maitotuotosta ja kohentavat pitoisuuksia parantamalla

Lisätiedot

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan.

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan. Työ on muuttunut Digitalisoimme työajanhallinnan. Työn tulos ei synny sen tekemiseen käytetystä ajasta vaan sen tuottavuudesta. Työ on muuttunut. Digitalisaatio sekä muutokset ympäristössä, yhteiskunnassa

Lisätiedot