Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780"

Transkriptio

1 Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi

2 DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Everything you need at your finger tips Maitotila elää jatkuvaa muutoksen aikaa. Siihen on luonnollinen syy, karjan tuotosvuosi ja siihen liittyvät toimenpiteet. Karjakoon kasvaessa kaikkien eläinten oikea-aikaiset rutiinit, ja tuotannonseuranta parantavat tuotannon kannattavuutta. Helppokäyttöiset DeLaval lypsypaikkaohjaimet auttavat Sinua suurenkin karjan tuotannon seurannassa Tietoa oikea-aikaisesti Jotta voisit optimoida karjasi tuotannon kannattavuuden, on tärkeää saada oikeaa tietoa yksittäisenkin eläimen muutoksista hyvissä ajoin. Maitotuotoksen alenema, maidon verisyys, siemennysaika tai muu hoitotarve ovat tietoa, joista Sinulle on varmasti hyötyä karjasi terveyden kehittämisessä. ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmään kytketyt lypsypaikkayksiköt antavat Sinulle nämä tiedot lypsyasemalla juuri silloin kun olet lehmän kanssa tekemisissä. Yksinkertainen ja helppo lypsyrutiini DeLaval MPC580, MPC680 ja DeLaval MP780- lypsypaikkayksiköissä lypsyrutiini on tehty mahdollisimman helpoksi. Eläimen tiedot tulevat paneelin näytölle selvinä ja helppolukuisina. Normaalissa lypsyrutiinissa manuaalinen työ on minimoitu. Kukin lypsypaikkayksikkö voidaan varustaa myös Comfort Start-automaattikäynnistyksellä. Mukavampi myös lehmälle Lypsytapahtuma on oltava mukava myös lehmälle. Duovac -ohjauksella lypsy käynnistyy matalammalla alipaineella ja siirtyy normaalialipaineelle virtauksen kasvaessa. Se tehostaa lypsyä ja parantaa utareterveyttä. Duovac -toiminto on saatavissa pääosaan lypsypaikkayksiköistä ja se on vakiovarusteena MP780- lypsypaikkayksikössä. Tarpeittesi mukaisesti DeLaval lypsypaikkayksiköt on saatavissa omien tarpeittesi mukaisesti. MP780-lypsypaikkayksikössä ohjauspaneeli ja irrotin on tyylikkäässä ruostumattomassa kotelossa. Kultakin paneelilta on täydellinen yhteys tuotannonohjausjärjestelmään. MPC680:ssa on samat ominaisuudet mutta irrotin ja paneeli on toisistaan erillään. MPC580 on perusyksikkö josta lypsytoiminnot ja osa tuotannonohjaustoiminnoista voidaan tehdä kultakin lypsypaikalta. Kustannustehokas ja toimiva ratkaisu on myös asentaa 1-2 lypsypaikkaan tuotannonohjausjärjestelmään kytketty MPC680-yksikköä ja muihin lypsypaikkoihin MPC580. Tällöin voit tarpeen vaatiessa tehdä lypsyasemalla eläimiin liittyviä merkintöjä suoraan tuotannonohjausjärjestelmään. Yllä olevat lypsypaikkayksiköt voidaan varustaa maitomittarilla. Edistyksellinen ICAR-hyväksytty DeLaval MM27BC-maitomittari mittaa paitsi maitomäärän, se tarkkailee myös maidon verisyyttä ja sähkönjohtavuutta. Tiedot siirtyvät automaattisesti ALPROtuotannonohjusjärjestelmään, eläimen tietojen kohdalle.

3 Choose from standard, integrated take off DeLaval lypsypaikkayksikkö MPC580 Helppokäyttöinen MPC580 voidaan kytkeä osaksi ALPROtuotannonohjausjärjestelmää tai käyttää itsenäisenä Stand-alone-yksikkönä. MPC580-lypsypaikkayksikköä voidaan etäohjata MPC680-lypsypaikkayksiköltä. Sen hyvinnäkyvien LED-symboleiden ja selkeän numeronäytön ansiosta lypsypaikan huomiot on helppo nähdä jo kaukaa. Tämä on eduksi varsinkin suurissa lypsyasemissa ja karuselliasemissa. MPC580 LED-värisymbolit Merkkivalot antavat käyttäjälle tietoa mm. Lypsyn estosta (Älä lypsä) Maidon erottelusta Lehmän erottelusta lypsyn jälkeen Matalasta tuotoksesta Matalasta virtauksesta Rajoitetusta korkeasta alipaineesta Käsinlypsytarpeesta Helppokäyttöiset näppäimet Perusnäppäimet yleisimpiin lypsyrutiineihin kuten lypsyn käynnistykseen ja sammuttamiseen, käsinlypsyyn, porttien ohjaamiseen ja lehmien erotteluun lypsyn jälkeen. Lisäksi paneelilla on mahdollista lisätä muistutuskoodeja tai annostella rehua. Merkkivalo Hyvinnäkyvä merkkiivalo on helppo huomata kauempaakin. Näyttöpaneeli Lypsyn aikana näyttöpaneelilla vuorottelevat eläimen numero ja maitotuotos. Näytössä näkyvät myös huomio-ja hälytystekstit kuten älä lypsä-komento, alhainen syönti tai matala tuotos, irtipotku, maidon verisyys tai sähkönjohtavuushälytys. Varustus tarpeesi mukaan DeLaval MPC580 toimitetaan integroidulla tykyttimellä ja irrotinventtiliilillä tai erillisosina. Tämän ansiosta MPC580- lypsypaikkayksiköt sopivat myös vanhoihin asemiin ja olemassa olevia komponentteja on mahdollista käyttää.

4 DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 to premium control DeLaval lypsypaikkayksikkö MPC680 MPC680 tarjoaa täydellisen yhteyden ALPROtuotannonohjausjärjestelmään. Se voidaan asentaa jokaiseen lypsypaikkaan tai käytettäessä MPC580- lypsypaikkayksikköä se asennetaan 1-2 lypsypaikkaan, esim. lypsyaseman molempiin päihin. Paneelin vasemman reunan näppäimillä ohjataan lypsytoimintoja, portteja sekä voidaan etäohjata MPC580- paneeleita. Oikean reunan numeronäppäimistöllä kommunikoidaan ALPRO-tuotannonohjausohjelman tietokannan kanssa. Täydellinen yhteys DeLaval MPC680:ssa on samat toiminnot kuin MPC580:ssa, lisäksi muiden yksiköiden etäohjaus ja yhteys ALPROtuotannonohjausjärjestelmään on mahdollinen. MPC680 voidaan asentaa jokaiseen lypsypaikkaan tai esimerkiksi 1-2 lypsypaikkaan aseman päihin. MPC680 vasemman reunan näppäimistö Normaalit lypsyn ohjausnäppäimet, lisänä Porttien ohjaus Lehmien peräytys rinnakkaisasemissa DeLaval MPC580-lypsypaikkayksiköiden etäohjaus Mahdollisuus kehittyneisiin toimintoihin kuten muistutuskoodien lisäämiseen tai Midiline-asemissa väkirehuannosten annostellun myös vastakkaisella puolella asemaa. Etäohjaus Jokaisella DeLaval MPC680:lla voidaan etäohjata kutakin lypsyaseman lypsypaikkayksikköä sekä lisätä ja muuttaa kunkin asemalla olevan eläimen tietoja. Tämän ansiosta liikkuminen asemalla vähenee ja lypsyaseman työrutiinista tulee tehokas. Selvää informaatiota värikoodeilla Samat värikoodit kuten MPC580:ssa sekä: Matalan rehunkulutuuksen hälytys Käsittele lehmä-merkkivalo 4 käyttäjän itse määriteltävää merkkivaloa MPC680 oikean reunan näppäimistö Kommunikointi ALPRO-tuotannonohjausohjelman kanssa. Eläintietojen käsittely ja muistutuskoodien lisääminen. Interaktiivinen näyttöpaneeli Lypsäjä saa käyttöönsä samat tiedot kuin MPC580:lla kuten uotos ja odotettu tuotos sekä lypsyyn liittyvät hälytykset. Tärkeimmät huomiot ilmaistaan Ledhuomiovaloilla, automaattisesti, ilman erillisiä napin painalluksia.

5 DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Streamlined efficiency for professional parlours Tärkeimmät lypsytiedot käytössäsi, virtausohjattu lypsy ja automaatti-irroitus. Kokonaisuus tyylikkäässä ja kestävässä ruostumattomassa, pesunkestävässä kotelossa. MP780-lypsypaikkayksikkö on markkinoiden monipuolisin ja kestävin, integroitu kokonaisuus. Tyyliä ja tehokkuutta lypsyasemalle DeLaval MP780 on markkinoiden monipuolisin lypsypaikkayksikkö lypsyasemille. Kultakin lypsypaikalta on yhteys toisiinsa. Lypsy- ja eläintiedot kulkevat kahdensuuntaisesti lypsypaikan ja tuotannonohjausjärjestelmän välillä, voit siis tehdä eläintietojen muutoksia miltä lypsypaikalta tahansa. Kaikki yhdessä DeLaval MP780:ssa on kaikki MPC680-paneelin hyväät ominaisuudet. Paneeli sekä irrotin on integroitu ruostumattomaan, vedenpitävään koteloon. Näin niiden käyttövarmuus ka kestävyys pysyy erittäin hyvänä vuodesta toiseen. Liukas, ruostumaton pinta on helppo puhdistaa. MP780 sopii useimpiin lypsyasemiin ja toimitetaan esiasennettuna. Näin sen käyttöönotto on erittäin nopeaa. Kotelointi Tuotannonohjausjärjestelmään kytketty DeLaval MP780 on täyskoteloitu omaan yksittäiseen koteloonsa. Myös DeLaval MPC580 ja MPC680 voidaan koteloida täysin. Vaakakotelo runsain lisävarustein Aseman ruostumaton vaakakotelointi tekee asemasta paitsi tyylikkään näköisen, myös erittäin helpon puhdistaa. Lisävarusteena kotelointiin on myös saatavissa liukuva letkunpidin sekä Led-utarevalot joilla oma työmukavuutesi paranee merkittävästi. Helppo huolto Nykyaikaisilla lypsyasemilla lypsetään jopa 24 tuntia vuorokaudessa. Määräaikaishuollossa pääsy huoltokohteille on suunniteltu helpoksi. Helppo huolto varmistaa laitteiston katkeamattoman toiminnan vuodesta toiseen. Tuotannonohjaus antaa sinulle enemmän Tämän päivän vaatimukset ja karjakoon kasvu tekevät tuotannonohjauksen välttämättömäksi maitotilan työkaluksi. ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmä on täydellinen kokonaisuus karjasi tuotannon ja terveyden hallintaan ja ohjaukseen. ALPRO koostuu moduuleista ja voit laajentaa omaa järjestelmääsi tarpeittesi mukaan vuosien saatossa. Lypsytiedot, ruokinnan ja vasikanjuoton ohjaus sekä siemennys -ja poikimatiedot on käytössäsi kustakin eläimestä. Voit tehostaa lehmien tiinehtyvyyttä aktiivisuusmittausjärjestelmällä tai parantaa ruokinnan ja eläinterveyden seurantaa ALPRO -vaakajärjestelmällä. Kaikki tiedot voidaan yhdistää käyttökelpoisiksi raporteiksi ja voit tutkia ja kehittää niitä, yhdessä tai erikseen.

6 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax Internet: Sähköposti: Kommunikointi myös karjantarkkailun kanssa ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmä kommunikoi myös karjantarkkailun tuotosseurantaohjelmistojen kanssa. Kun eläintiedot on ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmässä, niiden siirto tapahtuu vaivattomasti tuotosseurantaan. ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmästä tuotosseurantaan siirtyvät mm. lehmäkohtaiset maitomäärät, päivittäiset kirjaukset eläinrekisteriin kuten poikimiset, siemennykset, umpeenpanot,poistot, ostot ja tiineystarkastukset. ALPRO - tuotannonohjaukseen saadaan siirrettyä tuotosseurannasta mm. lehmäkohtaiset maidon rasva- ja valkuaispi toisuudet ruokinnan tarkentamiseksi, eläinja tapahtumatiedot uutta järjestelmää käynnistettäessä ja käytössä olevaa täydennettäessä sekä siementäjän kirjaamat tiineystarkastus- ja siemennystiedot. Lisäksi viralliseen nautarekisteriin siirtyy eläinten syntymät, ostot sekä poistot. Helppoa ja vaivatonta! DeLaval MPC580, MPC680, ja MP780 Vakiovarusteet Duovac -flypsy * Vacuum on delay Let-down delay Post-milking phase Vacuum shut-off delay Milk sweep Forced take-off limit Pulsation stop Eläinnumero, tuotos ja odotettu tuotos Älä lypsä, erottele maito ja hölytys alhaisesta maitomäärästä-ilmoitus Erottele lehmä-ominaisuus Lehmän käsittely ja muistutuskoodit* Tuotannonohjausjärjestelmän ohjaus lypsypaikkapaneelilta** Runsaasti lisävarusteita tarpeesi mukaisesti Comfort Start-lypsyn pikakäynnistys Lisäkäynnistysnappi Lypsyasemaruokinta yhdelle rehulle Lypsyasemaruokinta kahdelle rehulle** Tulo-ja poistumisporttien ohjeus** Lehmien peräytys rinnakkaisasemassa** Back flush Post stripping with Alfadast Retention bar in parallel rotary Early kick-off detection*** Abnormal milking performance alarm Maidon verisyyden ja sähkönjohtavuuden tunnistus*** * Saatavissa osaan MPC580 ja MPC680-yksiköitä * * Saatavissa DeLaval MPC680 ja MP780:lle *** Kun DeLaval maitomittari MM27BC käytössä. on Tetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval ondelaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Pidätämme oikeuden muutoksiin BR3/en

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän www.delaval.fi DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä Perinteisen

Lisätiedot

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että

Lisätiedot

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Tämän päivän vasikat on huomisen korkeatuottoisia lehmiä Terveet korkeatuottoiset lehmät ovat kannattavan tuotannon perusta. Koska tiedämme että tämän

Lisätiedot

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut Luo tilallesi tulevaisuus www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C, Calm, Caltive, Commodus,

Lisätiedot

Erno Kivijärvi. Lypsyjärjestelmän valinta. Opinnäytetyö Kevät 2010 Maa- ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma

Erno Kivijärvi. Lypsyjärjestelmän valinta. Opinnäytetyö Kevät 2010 Maa- ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma Erno Kivijärvi Lypsyjärjestelmän valinta Opinnäytetyö Kevät 2010 Maa- ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma 2 SEINÄJOEN AMMATTIKORKEAKOULU OPINNÄYTETYÖN TIIVISTELMÄ Koulutusyksikkö:

Lisätiedot

Liisa Pihlgren & Jaana Holkko

Liisa Pihlgren & Jaana Holkko 1 Liisa Pihlgren & Jaana Holkko Automaattilypsyyn siirtyneiden lypsytilojen kokemuksia Opinnäytetyö Kevät 2010 Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Maa - ja metsätalouden yksikkö, Ilmajoki AMK Agrologi Kotieläintuotanto

Lisätiedot

Heidi Rannikko TIETOKONEOHJELMAT MAATILALLISILLE

Heidi Rannikko TIETOKONEOHJELMAT MAATILALLISILLE Heidi Rannikko TIETOKONEOHJELMAT MAATILALLISILLE Heidi Rannikko TIETOKONEOHJELMAT MAATILALLISILLE Heidi Rannikko Opinnäytetyö Syksy 2012 Tietojenkäsittely Oulun seudun ammattikorkeakoulu TIIVISTELMÄSIVU

Lisätiedot

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Luo tulevaisuus lypsykarjatilallesi www.lely.com innovators in agriculture 2 lely astronaut Sitoudumme auttamaan Sinua luomaan tulevaisuuden lypsykarjatilallesi

Lisätiedot

Lypsyllä parressa ja pihatossa

Lypsyllä parressa ja pihatossa Lypsyllä parressa ja pihatossa Esa Manninen, Kaj Nyman, Kaija Laitinen, Ilkka Murto ja Mari Hovinen Esipuhe Maidontuottajalla on tärkeä rooli maitotuotteiden laatuketjussa. Kuluttajien luottamus suomalaisten

Lisätiedot

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet www.lely.com innovators in agriculture On aina ilo avata uusi paali Maksimaalinen teho leveän noukkimen avulla 2,25 mm:n kiinteäpiikkinen noukin kerää helposti

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN LYPSYJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO: KANNATTAVUUS JA HANKINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

AUTOMAATTISEN LYPSYJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO: KANNATTAVUUS JA HANKINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT PELLERVON TALOUDELLISEN TUTKIMUSLAITOKSEN RAPORTTEJA N:o 192 PELLERVO ECONOMIC RESEARCH INSTITUTE REPORTS No. 192 AUTOMAATTISEN LYPSYJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO: KANNATTAVUUS JA HANKINTAAN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

Lisätiedot

ABB standard drive ACH550-sarjan taajuusmuuttajat talotekniikan sovelluksille, 0,75 355 kw

ABB standard drive ACH550-sarjan taajuusmuuttajat talotekniikan sovelluksille, 0,75 355 kw ABB standard drive ACH550-sarjan taajuusmuuttajat talotekniikan sovelluksille, 0,75 355 kw PROFIILI TEOLLISUUDEN TOIMIALAT TUOTTEET SOVELLUKSET ASIANTUNTEMUS KUMPPANIT PALVELUT Valmiit taajuusmuuttajat

Lisätiedot

DESIGNA ABACUS. suomi Suomi

DESIGNA ABACUS. suomi Suomi DESIGNA ABACUS suomi Suomi Sisällys ABACUS 04 YLEISTÄ 05 PALVELUT 06 T TIETOTEKNINEN I N RAKENNE 08 PALVELINPALVELU ASP-SOVELLUSVUOKRAUS 10 OHJELMISTO 12 KULUNVALVONTA PARKING HQ -SOVELLUKSET 14 13 MAKSUTOIMINNOT

Lisätiedot

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 T6 T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 2 3 PUHDASTA VOIMAA JA TUOTTAVAA TALOUDELLISUUTTA TULEVAISUUDEN MAATILALLE MAKSIMAALISTA MONIPUOLISUUTTA T6-mallisto tarjoaa räätälöityä

Lisätiedot

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 2 NIBE-MAALÄMPÖ + AURINGON LÄMPÖÄ MAASSA VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 1 Taseri 5.0 Käyttöohje Taseri 5.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f

Lisätiedot

Lely maidontuotannon

Lely maidontuotannon www.lely.com innovators in agriculture Lely maidontuotannon automatisointiratkaisut Luo tulevaisuus lypsykarjallesi Näkymien laajentamista yhdessä Lypsyrobotti on oma keksintömme. Tällä hetkellä koko maailmassa

Lisätiedot

Osaava ja luotettu tehdasautomaation toimittaja

Osaava ja luotettu tehdasautomaation toimittaja Tehdasautomaatioratkaisut Osaava ja luotettu tehdasautomaation toimittaja Fastems on johtava tehdasautomaatiojärjestelmien toimittaja. Liikeideanamme on parantaa asiakkaidemme kilpailukykyä automaation

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

Kasvata liiketoimintaasi rauhallisin mielin

Kasvata liiketoimintaasi rauhallisin mielin Kasvata liiketoimintaasi rauhallisin mielin Pidä liiketoimintasi liikkeessä ja kasvussa Oli alasi sitten widgetien tekeminen, palvelujen myyminen tai kauppatavaran siirtäminen, olet riippuvainen työntekijöistäsi,

Lisätiedot

Hansgrohe Tekniset tiedot. Suunnittelu ja asennus. Yläsuihkut ja suihkujärjestelmät

Hansgrohe Tekniset tiedot. Suunnittelu ja asennus. Yläsuihkut ja suihkujärjestelmät Hansgrohe Tekniset tiedot Suunnittelu ja asennus Yläsuihkut ja suihkujärjestelmät Sisällys Sisältö 4 10 14 18 34 46 48 52 Hansgrohe PartnerPlus Palvelut Suihkujärjestelmä 1: 1-toimiset suihkut Tuntuu

Lisätiedot

KÄSIKIRJA NAUDAN RUOKINTAAN

KÄSIKIRJA NAUDAN RUOKINTAAN KÄSIKIRJA NAUDAN RUOKINTAAN ONNISTUNUT RUOKINTA JOHTAA HYVIIN TULOKSIIN Rehuseoksen tärkeimpiin valintaperusteisiin kuuluu oikean ruokintavan löytäminen. Me rehuraisiolaiset haluamme auttaa löytämään juuri

Lisätiedot

Aukotonta turvallisuutta

Aukotonta turvallisuutta Aukotonta turvallisuutta Sinteso paloilmoitusjärjestelmä Building Technologies 2 Uusi tuoteperhe palonilmaisuun, ohjauksiin ja hallintaan: Sinteso Sinteso -paloilmoitusjärjestelmä täyttää kaikki paloturvallisuusvaatimukset

Lisätiedot

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi B2B Ohjaa toiminnan tulokseksi 1 Sisällysluettelo Ohjaa toiminta tulokseksi... 4 Sähköinen työpöytä Asiakkaamme ovat meille insipraation lähde. Useat ovat markkinajohtajia ja alojensa innovatiivisia kehittäjiä.

Lisätiedot

Leica TPS1200+ Erittäin suorituskykyinen takymetri

Leica TPS1200+ Erittäin suorituskykyinen takymetri Leica TPS1200+ Erittäin suorituskykyinen takymetri Leica TPS1200+ Takymetri Varustettu uusilla, kiinnostavilla ominaisuuksilla, suunniteltu nopeaksi, tarkaksi, helppokäyttöiseksi ja luotettavaksi. Leica

Lisätiedot

B2C. Ohjaa toiminnan tulokseksi

B2C. Ohjaa toiminnan tulokseksi B2C Ohjaa toiminnan tulokseksi 1 Sisällysluettelo Sähköinen työpöytä Ajanvaraus Myynnin ohjaus Asiakkuuden hallinta Taloushallinto Verkkokauppa Materiaalihallinto Ostolaskujen käsittely Asiakkaamme ovat

Lisätiedot

Tavoitteena tienata enemmän rahaa puhtain käsin

Tavoitteena tienata enemmän rahaa puhtain käsin MaitoManagement 2020 Matkakertomus tilavierailut Hollanti sekä EuroTier2012 messut http://www.globaldairyfarmers.com http://en.wikipedia.org/wiki/agrifirm http://www.agrifirm.com Tavoitteena tienata enemmän

Lisätiedot

Booking, Dispatch and Tracking system. birssi.net

Booking, Dispatch and Tracking system. birssi.net Booking, Dispatch and Tracking system Birssi.net on kehitetty yhteistyössä taksialan ammattilaisten kanssa ja hyödyntää modernia teknologiaa. Yksi Birssi.netin päämääristä on tarjota taksinvälityskeskukselle

Lisätiedot

IVT 490, IVT 495 TWIN

IVT 490, IVT 495 TWIN fi IVT 490, IVT 495 TWIN Käyttöohje Tuotenumero: 11163 Painos 1.0 Kiitos siitä, että olet valinnut lämpöpumpun, jonka on valmistanut IVT Industrier AB Toivomme, että lämpöpumppumme täyttää odotuksesi ja

Lisätiedot