Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780"

Transkriptio

1 Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi

2 DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Everything you need at your finger tips Maitotila elää jatkuvaa muutoksen aikaa. Siihen on luonnollinen syy, karjan tuotosvuosi ja siihen liittyvät toimenpiteet. Karjakoon kasvaessa kaikkien eläinten oikea-aikaiset rutiinit, ja tuotannonseuranta parantavat tuotannon kannattavuutta. Helppokäyttöiset DeLaval lypsypaikkaohjaimet auttavat Sinua suurenkin karjan tuotannon seurannassa Tietoa oikea-aikaisesti Jotta voisit optimoida karjasi tuotannon kannattavuuden, on tärkeää saada oikeaa tietoa yksittäisenkin eläimen muutoksista hyvissä ajoin. Maitotuotoksen alenema, maidon verisyys, siemennysaika tai muu hoitotarve ovat tietoa, joista Sinulle on varmasti hyötyä karjasi terveyden kehittämisessä. ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmään kytketyt lypsypaikkayksiköt antavat Sinulle nämä tiedot lypsyasemalla juuri silloin kun olet lehmän kanssa tekemisissä. Yksinkertainen ja helppo lypsyrutiini DeLaval MPC580, MPC680 ja DeLaval MP780- lypsypaikkayksiköissä lypsyrutiini on tehty mahdollisimman helpoksi. Eläimen tiedot tulevat paneelin näytölle selvinä ja helppolukuisina. Normaalissa lypsyrutiinissa manuaalinen työ on minimoitu. Kukin lypsypaikkayksikkö voidaan varustaa myös Comfort Start-automaattikäynnistyksellä. Mukavampi myös lehmälle Lypsytapahtuma on oltava mukava myös lehmälle. Duovac -ohjauksella lypsy käynnistyy matalammalla alipaineella ja siirtyy normaalialipaineelle virtauksen kasvaessa. Se tehostaa lypsyä ja parantaa utareterveyttä. Duovac -toiminto on saatavissa pääosaan lypsypaikkayksiköistä ja se on vakiovarusteena MP780- lypsypaikkayksikössä. Tarpeittesi mukaisesti DeLaval lypsypaikkayksiköt on saatavissa omien tarpeittesi mukaisesti. MP780-lypsypaikkayksikössä ohjauspaneeli ja irrotin on tyylikkäässä ruostumattomassa kotelossa. Kultakin paneelilta on täydellinen yhteys tuotannonohjausjärjestelmään. MPC680:ssa on samat ominaisuudet mutta irrotin ja paneeli on toisistaan erillään. MPC580 on perusyksikkö josta lypsytoiminnot ja osa tuotannonohjaustoiminnoista voidaan tehdä kultakin lypsypaikalta. Kustannustehokas ja toimiva ratkaisu on myös asentaa 1-2 lypsypaikkaan tuotannonohjausjärjestelmään kytketty MPC680-yksikköä ja muihin lypsypaikkoihin MPC580. Tällöin voit tarpeen vaatiessa tehdä lypsyasemalla eläimiin liittyviä merkintöjä suoraan tuotannonohjausjärjestelmään. Yllä olevat lypsypaikkayksiköt voidaan varustaa maitomittarilla. Edistyksellinen ICAR-hyväksytty DeLaval MM27BC-maitomittari mittaa paitsi maitomäärän, se tarkkailee myös maidon verisyyttä ja sähkönjohtavuutta. Tiedot siirtyvät automaattisesti ALPROtuotannonohjusjärjestelmään, eläimen tietojen kohdalle.

3 Choose from standard, integrated take off DeLaval lypsypaikkayksikkö MPC580 Helppokäyttöinen MPC580 voidaan kytkeä osaksi ALPROtuotannonohjausjärjestelmää tai käyttää itsenäisenä Stand-alone-yksikkönä. MPC580-lypsypaikkayksikköä voidaan etäohjata MPC680-lypsypaikkayksiköltä. Sen hyvinnäkyvien LED-symboleiden ja selkeän numeronäytön ansiosta lypsypaikan huomiot on helppo nähdä jo kaukaa. Tämä on eduksi varsinkin suurissa lypsyasemissa ja karuselliasemissa. MPC580 LED-värisymbolit Merkkivalot antavat käyttäjälle tietoa mm. Lypsyn estosta (Älä lypsä) Maidon erottelusta Lehmän erottelusta lypsyn jälkeen Matalasta tuotoksesta Matalasta virtauksesta Rajoitetusta korkeasta alipaineesta Käsinlypsytarpeesta Helppokäyttöiset näppäimet Perusnäppäimet yleisimpiin lypsyrutiineihin kuten lypsyn käynnistykseen ja sammuttamiseen, käsinlypsyyn, porttien ohjaamiseen ja lehmien erotteluun lypsyn jälkeen. Lisäksi paneelilla on mahdollista lisätä muistutuskoodeja tai annostella rehua. Merkkivalo Hyvinnäkyvä merkkiivalo on helppo huomata kauempaakin. Näyttöpaneeli Lypsyn aikana näyttöpaneelilla vuorottelevat eläimen numero ja maitotuotos. Näytössä näkyvät myös huomio-ja hälytystekstit kuten älä lypsä-komento, alhainen syönti tai matala tuotos, irtipotku, maidon verisyys tai sähkönjohtavuushälytys. Varustus tarpeesi mukaan DeLaval MPC580 toimitetaan integroidulla tykyttimellä ja irrotinventtiliilillä tai erillisosina. Tämän ansiosta MPC580- lypsypaikkayksiköt sopivat myös vanhoihin asemiin ja olemassa olevia komponentteja on mahdollista käyttää.

4 DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 to premium control DeLaval lypsypaikkayksikkö MPC680 MPC680 tarjoaa täydellisen yhteyden ALPROtuotannonohjausjärjestelmään. Se voidaan asentaa jokaiseen lypsypaikkaan tai käytettäessä MPC580- lypsypaikkayksikköä se asennetaan 1-2 lypsypaikkaan, esim. lypsyaseman molempiin päihin. Paneelin vasemman reunan näppäimillä ohjataan lypsytoimintoja, portteja sekä voidaan etäohjata MPC580- paneeleita. Oikean reunan numeronäppäimistöllä kommunikoidaan ALPRO-tuotannonohjausohjelman tietokannan kanssa. Täydellinen yhteys DeLaval MPC680:ssa on samat toiminnot kuin MPC580:ssa, lisäksi muiden yksiköiden etäohjaus ja yhteys ALPROtuotannonohjausjärjestelmään on mahdollinen. MPC680 voidaan asentaa jokaiseen lypsypaikkaan tai esimerkiksi 1-2 lypsypaikkaan aseman päihin. MPC680 vasemman reunan näppäimistö Normaalit lypsyn ohjausnäppäimet, lisänä Porttien ohjaus Lehmien peräytys rinnakkaisasemissa DeLaval MPC580-lypsypaikkayksiköiden etäohjaus Mahdollisuus kehittyneisiin toimintoihin kuten muistutuskoodien lisäämiseen tai Midiline-asemissa väkirehuannosten annostellun myös vastakkaisella puolella asemaa. Etäohjaus Jokaisella DeLaval MPC680:lla voidaan etäohjata kutakin lypsyaseman lypsypaikkayksikköä sekä lisätä ja muuttaa kunkin asemalla olevan eläimen tietoja. Tämän ansiosta liikkuminen asemalla vähenee ja lypsyaseman työrutiinista tulee tehokas. Selvää informaatiota värikoodeilla Samat värikoodit kuten MPC580:ssa sekä: Matalan rehunkulutuuksen hälytys Käsittele lehmä-merkkivalo 4 käyttäjän itse määriteltävää merkkivaloa MPC680 oikean reunan näppäimistö Kommunikointi ALPRO-tuotannonohjausohjelman kanssa. Eläintietojen käsittely ja muistutuskoodien lisääminen. Interaktiivinen näyttöpaneeli Lypsäjä saa käyttöönsä samat tiedot kuin MPC580:lla kuten uotos ja odotettu tuotos sekä lypsyyn liittyvät hälytykset. Tärkeimmät huomiot ilmaistaan Ledhuomiovaloilla, automaattisesti, ilman erillisiä napin painalluksia.

5 DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Streamlined efficiency for professional parlours Tärkeimmät lypsytiedot käytössäsi, virtausohjattu lypsy ja automaatti-irroitus. Kokonaisuus tyylikkäässä ja kestävässä ruostumattomassa, pesunkestävässä kotelossa. MP780-lypsypaikkayksikkö on markkinoiden monipuolisin ja kestävin, integroitu kokonaisuus. Tyyliä ja tehokkuutta lypsyasemalle DeLaval MP780 on markkinoiden monipuolisin lypsypaikkayksikkö lypsyasemille. Kultakin lypsypaikalta on yhteys toisiinsa. Lypsy- ja eläintiedot kulkevat kahdensuuntaisesti lypsypaikan ja tuotannonohjausjärjestelmän välillä, voit siis tehdä eläintietojen muutoksia miltä lypsypaikalta tahansa. Kaikki yhdessä DeLaval MP780:ssa on kaikki MPC680-paneelin hyväät ominaisuudet. Paneeli sekä irrotin on integroitu ruostumattomaan, vedenpitävään koteloon. Näin niiden käyttövarmuus ka kestävyys pysyy erittäin hyvänä vuodesta toiseen. Liukas, ruostumaton pinta on helppo puhdistaa. MP780 sopii useimpiin lypsyasemiin ja toimitetaan esiasennettuna. Näin sen käyttöönotto on erittäin nopeaa. Kotelointi Tuotannonohjausjärjestelmään kytketty DeLaval MP780 on täyskoteloitu omaan yksittäiseen koteloonsa. Myös DeLaval MPC580 ja MPC680 voidaan koteloida täysin. Vaakakotelo runsain lisävarustein Aseman ruostumaton vaakakotelointi tekee asemasta paitsi tyylikkään näköisen, myös erittäin helpon puhdistaa. Lisävarusteena kotelointiin on myös saatavissa liukuva letkunpidin sekä Led-utarevalot joilla oma työmukavuutesi paranee merkittävästi. Helppo huolto Nykyaikaisilla lypsyasemilla lypsetään jopa 24 tuntia vuorokaudessa. Määräaikaishuollossa pääsy huoltokohteille on suunniteltu helpoksi. Helppo huolto varmistaa laitteiston katkeamattoman toiminnan vuodesta toiseen. Tuotannonohjaus antaa sinulle enemmän Tämän päivän vaatimukset ja karjakoon kasvu tekevät tuotannonohjauksen välttämättömäksi maitotilan työkaluksi. ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmä on täydellinen kokonaisuus karjasi tuotannon ja terveyden hallintaan ja ohjaukseen. ALPRO koostuu moduuleista ja voit laajentaa omaa järjestelmääsi tarpeittesi mukaan vuosien saatossa. Lypsytiedot, ruokinnan ja vasikanjuoton ohjaus sekä siemennys -ja poikimatiedot on käytössäsi kustakin eläimestä. Voit tehostaa lehmien tiinehtyvyyttä aktiivisuusmittausjärjestelmällä tai parantaa ruokinnan ja eläinterveyden seurantaa ALPRO -vaakajärjestelmällä. Kaikki tiedot voidaan yhdistää käyttökelpoisiksi raporteiksi ja voit tutkia ja kehittää niitä, yhdessä tai erikseen.

6 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax Internet: Sähköposti: finland.info@delaval.com Kommunikointi myös karjantarkkailun kanssa ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmä kommunikoi myös karjantarkkailun tuotosseurantaohjelmistojen kanssa. Kun eläintiedot on ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmässä, niiden siirto tapahtuu vaivattomasti tuotosseurantaan. ALPRO -tuotannonohjausjärjestelmästä tuotosseurantaan siirtyvät mm. lehmäkohtaiset maitomäärät, päivittäiset kirjaukset eläinrekisteriin kuten poikimiset, siemennykset, umpeenpanot,poistot, ostot ja tiineystarkastukset. ALPRO - tuotannonohjaukseen saadaan siirrettyä tuotosseurannasta mm. lehmäkohtaiset maidon rasva- ja valkuaispi toisuudet ruokinnan tarkentamiseksi, eläinja tapahtumatiedot uutta järjestelmää käynnistettäessä ja käytössä olevaa täydennettäessä sekä siementäjän kirjaamat tiineystarkastus- ja siemennystiedot. Lisäksi viralliseen nautarekisteriin siirtyy eläinten syntymät, ostot sekä poistot. Helppoa ja vaivatonta! DeLaval MPC580, MPC680, ja MP780 Vakiovarusteet Duovac -flypsy * Vacuum on delay Let-down delay Post-milking phase Vacuum shut-off delay Milk sweep Forced take-off limit Pulsation stop Eläinnumero, tuotos ja odotettu tuotos Älä lypsä, erottele maito ja hölytys alhaisesta maitomäärästä-ilmoitus Erottele lehmä-ominaisuus Lehmän käsittely ja muistutuskoodit* Tuotannonohjausjärjestelmän ohjaus lypsypaikkapaneelilta** Runsaasti lisävarusteita tarpeesi mukaisesti Comfort Start-lypsyn pikakäynnistys Lisäkäynnistysnappi Lypsyasemaruokinta yhdelle rehulle Lypsyasemaruokinta kahdelle rehulle** Tulo-ja poistumisporttien ohjeus** Lehmien peräytys rinnakkaisasemassa** Back flush Post stripping with Alfadast Retention bar in parallel rotary Early kick-off detection*** Abnormal milking performance alarm Maidon verisyyden ja sähkönjohtavuuden tunnistus*** * Saatavissa osaan MPC580 ja MPC680-yksiköitä * * Saatavissa DeLaval MPC680 ja MP780:lle *** Kun DeLaval maitomittari MM27BC käytössä. on Tetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval ondelaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Pidätämme oikeuden muutoksiin BR3/en

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän www.delaval.fi DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä Perinteisen

Lisätiedot

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. Suuri kapasiteetti automaattinen lypsy tulevaisuuden suurkarjalle Miksi DeLaval AMR? YK:n ennusteen

Lisätiedot

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Ratkaisu Sinulle joka päiväksi VMS-robottikäsi toimii kuten ihmiskäsi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Haluamme että lypsyrobottisi

Lisätiedot

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Plus+ 1 Suorituskyvyn optimointi 3 Kehittynyt lypsyteknologia 2 Tehokas tuotannonohjaus Karusellilypsyasema Plus+ DeLavalin karuselliasemat

Lisätiedot

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa Kaikki navetan laitteet samassa tuotannonohjausjärjestelmässä Helppo käyttää Oleellisin tieto heti käytettävissäsi Tiedot joka hetki varmassa tallessa Valmius

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä Paranna karjasi terveyttä ja jalostuksen tehokkuutta Lehmien seuranta on osa nykyaikaista maidontuotantoa. Lehmän

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä DeLaval Optifeeding -järjestelmät Tarjoamme vaihtoehdot seosrehuruokinnan automatisointiin Päivittäisen rehuannoksen jakaminen useaan säännöllisesti

Lisätiedot

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi.

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. DeLaval Optifeeding -järjestelmät Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. Automaation edut Automaatio tekee seosrehun jakelun helpommaksi; säännöllinen seosrehun teko ja jako voi olla

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA -

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - 2.2.2017 MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - HUOMIO TYÖN TEHOKKUUTEEN JO NAVETTASUUNNITTELUSSA Kehittämisneuvoja OSK ItäMaito 1 2.2.2017 HUIPPUOSAAJA. MILLÄ EVÄILLÄ..? 2 Valtakunnallinen huippuosaaja Navetan

Lisätiedot

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet Lypsykonekokonaisuus Utareterveyskampanjan kurssit MTT Maitokoneet Syy ei ole minussa, syy on lypsykoneessa. 10.8.2010 MTT Maitokoneet 2 10.8.2010 MTT Maitokoneet 3 Piirros: Vakolan tiedote Lypsyrobotti

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Ainutlaatuinen DeLaval VMS jäähdytysjärjestelmä Automaattilypsy on tuonut jäähdytystekniikalle uusia vaatimuksia, koska maitoa tulee tilasäiliöön epäsäännöllisin

Lisätiedot

Uutta tehoa asemalypsyyn

Uutta tehoa asemalypsyyn Uutta tehoa asemalypsyyn DeLaval P2100 rinnakkaislypsyasema Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi Tehokkuutta ja mukavuutta lypsyyn Lypsyasemalla tehdään päivittäin tärkeää ja tarkkaa työtä. Aseman täytyy toimia

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2015 Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tulosseminaari 5.4.2016 Tuotosseurannan raakadata rikastuu tiedoksi Asiakas Tiedon käsittely Laskenta Tilastot, tutkimus,

Lisätiedot

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR DeLaval AMR Näe ja koe AMR Sanoista tekoihin Haluatko vaihtaa lypsyjärjestelmäsi parantaaksesi lypsäjien ja lehmien terveyttä sekä tehostaaksesi liiketoimintaasi? Etsitkö ratkaisua siihen miten voit tehostaa

Lisätiedot

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja

Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Hiehoprosessin tehostamisella säästöjä ja lisää maitoeuroja Tulosseminaari 24.4.2013 Minna Norismaa Cow Signals adviser ProAgria huippuosaaja- Lypsylehmien ruokinta, hyvinvointi ja terveys ProAgria Pohjois-Karjala

Lisätiedot

T4C PIKAOHJE T4C 3.2

T4C PIKAOHJE T4C 3.2 T4C PIKAOHJE T4C 3.2 SISÄLLYS 1. VALIKKORAKENNE T4C 3.2... 3 2. Uuden eläimen lisäys T4C - ohjelmaan... 5 3. Poikiminen... 6 4. Siemennys... 8 5. Tiineystarkistus... 9 6. Umpeenpano... 10 7. Maidon erottelu...

Lisätiedot

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN DeLaval OptiDuo ÄLÄ PELKÄSTÄÄN TYÖNNÄ REHUA Kun rehua siirretään säännöllisesti takaisin ruokintapöydälle, lehmät pääsevät rehuun paremmin käsiksi, mutta se ei merkitse

Lisätiedot

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Tehokas jyrsijöiden torjunta Jyrsijät voivat aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä tilalla. Ne voivat vahingoittaa mm. rakenteita, kaapeleita ja muita

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta www.delaval.fi DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta Aktiivisuusmittari raportoi tiedot joka tunti 24h/vrk Tähän se käyttää radioyhteyttä. Antenni ottaa vastaan tietoa mittarista ja välittää sen Alprolle.

Lisätiedot

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Tämän päivän vasikat on huomisen korkeatuottoisia lehmiä Terveet korkeatuottoiset lehmät ovat kannattavan tuotannon perusta. Koska tiedämme että tämän

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi

Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi Perustaa Hyvälle Hedelmällisyydelle Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.2012 ProAgriassa ovat mukana ProAgria keskukset 20 kpl Faba ProAgria Maatalouden Laskentakeskus

Lisätiedot

Edelläkävijän valinta

Edelläkävijän valinta Edelläkävijän valinta DeLaval ruokinta-aidat lypsy- ja lihakarjalle Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi DeLaval ruokinta-aidat Lehmät käyttävät aikaa syömiseen noin neljä tuntia vuorokaudessa. Syömiseen käytetty

Lisätiedot

Tuotosseurannan tulokset 2014. Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto

Tuotosseurannan tulokset 2014. Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tuotosseurannan tulokset 2014 Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Tuotosseuranta 2014 6 180 karjaa: 73 % kaikista, verrattuna ed. vuoteen -4,8%. Kokonaisuutena tilamäärä väheni 5,4 % ed. vuoteen verrattuna

Lisätiedot

QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISOITU LUKITUSJÄRJESTELMÄ

QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISOITU LUKITUSJÄRJESTELMÄ QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISOITU LUKITUSJÄRJESTELMÄ Lukitusjärjestelmä QSC Standardisoitu pikakiinnikkeiden hallinta lisää turvallisuutta Nykyään noin parillakymmenellä suurella kaivukonevalmistajalla

Lisätiedot

ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki

ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto, Sanna Nokka ja Tuija Huhtamäki Yhteistä työsarkaa Maitomäärän pysyminen ja tasaisuus Navettainvestointien onnistuminen Uudiseläimet, ruokinta, kokonaisuuden johtaminen Nurmiviljelyn

Lisätiedot

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Kunnon Jalostuskurssi! Katinkulta Vuokatti 24.3.2015 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojekti projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite

Lisätiedot

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval nännikumi KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Emme tingi laadusta ja suorituskyvystä. DeLaval Clover -nännikumien ansiosta sinunkaan ei tarvitse. Huippumateriaaleista valmistettu patentoitu DeLaval

Lisätiedot

Tankki täyteen kiitos!

Tankki täyteen kiitos! Tankki täyteen kiitos! Tutkitusti enemmän maitoa aidolla Pötsitehosteella Mainio-Krossi ja Aimo-Krossi -täysrehut Oiva-Krono Top ja Puhti-Krossi Top -puolitiivisteet Tehosta rehun reittiä valkuaispitoiseksi

Lisätiedot

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Minna Norismaa ProAgria Pohjois-Karjala Huippuosaaja, ruokinta, terveys ja hyvinvointi CowSignals master p. 040 3012431, minna.norismaa@proagria.fi Poikimaväli 365-380

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke - Automaattilypsytilan tuottavuutta pyritään edistämään tiedonvälityksen keinoin Toteuttajat: Työtehoseura TTS ProAgria Etelä-Pohjanmaa Toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

Ruokinta tuotosseurantatiloilla vuonna Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto

Ruokinta tuotosseurantatiloilla vuonna Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto Ruokinta tuotosseurantatiloilla vuonna 2015 Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto 5.4.2016 Tarjolla tänään: Millaisilla rehuilla tuotettiin vuonna 2015 ja erot edellisvuoteen? Poikkeuksellisen kesä

Lisätiedot

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että

Lisätiedot

Aperehuruokinnan periaatteet

Aperehuruokinnan periaatteet Aperehuruokinnan periaatteet Lehmien kaikki rehut sekoitetaan keskenään Seosta annetaan vapaasti Lehmä säätelee itse syöntiään tuotostasoaan vastaavaksi Ummessa olevien ja hiehojen ruokintaa pitää rajoittaa

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2016

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2016 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2016 Kuva: Sanna Nokka Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto 29.3.2017 ProAgria Maito tulosseminaari 2017 9:45 Tuotosseuranta-tilojen tuotokset vuodelta 2016, johtava

Lisätiedot

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite -tarkka ruokintalaite nykyaikaiseen kalanruokintaan Ruokintalaitteen kehitystyössä on kiinnitetty huomiota annostelun tarkkuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Tekniset tiedot:

Lisätiedot

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus DeLaval Pihatto Varma ratkaisu Rakennus myytävissä eteenpäin Laadukas testatut ratkaisut Nopea tuotanto saadaan nopeasti käyntiin Kustannustehokas Helppo vain yksi yhteistyökumppani DeLaval Pihatto DeLaval

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla 2 Havaintoja robotteja tulee sellaisille tiloille, joiden hygieniataso

Lisätiedot

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR

Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Tilavuusvirta maks. 160 l/min Paine maks. 11 bar OILFREE.AIR Sarja i.comp 3 Mahdollisuuksien summa tekee siitä erilaisen. Uuden käyttökonseptin ansiosta i.comp 3 tuottaa yksilöllisesti työn vaatiman paineilman.

Lisätiedot

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi

HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi HIEHON KASVATUS JUOTOLTAVIEROITUKSELTA POIKIMISEEN - ruokinta, hoito, kasvun seuranta ja valmentautuminen lehmäksi Vasikka alle 3 kk Kolmena ensimmäisenä kuukautena lehmävasikkaa voidaan ruokkia täysin

Lisätiedot

MobiAmmu 1.3.3.24 14.4.2014

MobiAmmu 1.3.3.24 14.4.2014 MobiAmmu 1.3.3.24 14.4.2014 MobiAmmu Maanantaina 14.4.2014 MobiAmmusta/- Pihvistä julkaistaan uusi versio Windows Phone 7.5, 7.8 ja 8.0 käyttöjärjestelmiin Uusi versio tulee MarketPlace kaupan kautta,

Lisätiedot

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Maksavat itsensä nopeasti takaisin Kaikki tietävät, että rehu kutistuu kuviuessaan. Mutta harvat

Lisätiedot

Ruokinnan teemavuosi

Ruokinnan teemavuosi Ruokinnan teemavuosi Ruokinnan teemavuosi Lisää maitoeuroja Halutaan säilyttää hyvä maitomäärä ja sen tasaisuus Rehukustannukset kohoavat, mutta maidon hinta on hyvällä tasolla hyvä maitotuotos kannattaa

Lisätiedot

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa 27.3.2012 Iisalmi 17.4.2012 Toivala Laidunaitauksen elektroninen valvonta Laitumen toimintaa voidaan valvoa etävalvonnalla GSMyhteyden kautta Laite lähettää viestin

Lisätiedot

TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA

TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA FUTTERWAGEN HERD NAVIGATOR AKTIVITÄTSMESSUNG MELKKARUSSELL VMS, FREIWILLIGES MELKSYSTEM MELKSTAND ROHRMELKANLAGE AIKAMME EDISTYNEIN TUOTANNONOHJAUSJÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus Komentokeskus navettaan DeLaval BSC navetan järjestelmäohjain mahdollistaa useiden navetan eri laitteistoja ohjaamisen yhdellä ja samalla keskuksella.

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Maksavat itsensä nopeasti takaisin Kaikki tietävät, että rehu kutistuu kuviuessaan. Mutta harvat

Lisätiedot

9. Utareterveysongelmat isoilla tiloilla Laura Kulkas Valio Oy Ongelmien luonne Ison karjan hallinta vaatii hyvin suunnitellun ja toimivan systematiikan! Pienemmissä karjoissa voi selvitä vähäläisellä

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2018

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2018 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2018 Kuva: Sanna Nokka Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto Sanna.nokka@proagria.fi p. 040 167 6363 Vuosi 2018 oli Tuotosseurannan 120. toimintavuosi Suomessa Lypsykarjan

Lisätiedot

KPI-Avain valiolaiselle maitotilayrittäjälle

KPI-Avain valiolaiselle maitotilayrittäjälle KPI-Avain valiolaiselle maitotilayrittäjälle Mikä on KPI? KPI = key performance indicator Suorituskyvyn mittari tai avaintunnusluku KPI on yrityksen määrittämä tunnusluku, joka kertoo yrityksen toiminnasta

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön,

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön, Oikea määrä rehua kullekin eläimelle DeLaval BF500-mattoruokkijan vetoyksikkö Lehmän ruokinnan peruspilari on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös yksi työllistävä rutiini. llä maksimoit säilörehun

Lisätiedot

Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline

Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline Valiolaisten maitotilojen tuotosseurannassa siirrytään käyttämään huhtikuusta

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN OTA HALLINTA AMR AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN Emme voi auttaa sinua sään, maidon hinnan tai lastesi tulevaisuudensuunnitelmien kanssa. Mutta DeLaval AMR : n avulla voimme auttaa hallitsemaan melko paljon

Lisätiedot

Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja

Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja Tuotosseurannan uusia palveluja ja toimintatapoja Tulosseminaari 24.4.2014 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojektin projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite on tuottaa

Lisätiedot

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval cooling tank DXCE and DXCEM Unbeatable cooling efficiency Säilytä maidon laatu oikealla jäähdytyksellä Suunnittelimme DeLaval

Lisätiedot

Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn

Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn DeLaval karusellilypsyasema HBR Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi Korkea kapasiteetti - hyvä kannattavuus Kun laajennat tilaasi nopeasti, tarvitset ammattimaisen ratkaisun

Lisätiedot

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC

ECL Comfort 110. 230 V AC ja 24 V AC 230 V AC ja 24 V AC Kuvaus ja sovellus voidaan asentaa omakotitalojen lämmityssovelluksiin Danfoss Link -ratkaisun avulla DLG-liitännän kautta. Säätölaite on suunniteltu helposti asennettavaksi: yksi kaapeli,

Lisätiedot

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2017

Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2017 Lypsykarjan tuotosseurannan tulokset 2017 Kuva: Sanna Nokka Tuotosseuranta 2017 5028 karjaa: 72 % kaikista, verrattuna ed. vuoteen - 7%. 218 498 lehmää: 81 % kaikista, lehmämäärän vähennys verrattuna edelliseen

Lisätiedot

Miltä näytti ruokinta v ProAgria-tietojen valossa? Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto

Miltä näytti ruokinta v ProAgria-tietojen valossa? Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto Miltä näytti ruokinta v. 2014 ProAgria-tietojen valossa? Tuija Huhtamäki ProAgria Keskusten Liitto 15.4.2015 Tarjolla tänään: Millä eväillä maito tuotettiin vuonna 2014 ja erot edellisvuoteen? Tuotostietoja

Lisätiedot

Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus Virpi Seppänen, Kalle Leino

Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus Virpi Seppänen, Kalle Leino Terveyden rahasyöpöt ProAgria Maitovalmennus 5.9.2019 Virpi Seppänen, Kalle Leino Miksi eläinten terveyttä /hedelmällisyyttä hoidetaan? Eläin ei saa kärsiä. Ihmisiin ei saa tarttua tauteja. Maidon laatu

Lisätiedot

DUOMIX PU 460 DUOMIX PU 280. 2-komponentti polyureajärjestelmät. Vaahtojärjestelmät

DUOMIX PU 460 DUOMIX PU 280. 2-komponentti polyureajärjestelmät. Vaahtojärjestelmät DUOMIX PU 460 2-komponentti polyureajärjestelmät DUOMIX PU 280 Vaahtojärjestelmät DUOMIX PU 460 - KAKSIKOMPONENTTINEN POLYUREALAITTEISTO kas WIWA DUOMIX PU 460 on ideaalinen laiteratkaisu polyureapinnotteiden

Lisätiedot

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Uutuus! Tehokas, kestävä ja kevyt haponkestävä käyttövesikierukka www.kaukora.fi Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Yli 30 vuoden

Lisätiedot

Swegon CASA PRE. Premium-ohjaustekniikan liesikuvut ASUNTOILMANVAIHTO

Swegon CASA PRE. Premium-ohjaustekniikan liesikuvut ASUNTOILMANVAIHTO Swegon CASA PRE Premium-ohjaustekniikan liesikuvut Liesikupu Premium-ilmanvaihtokoneen ohjaukseen. Hyvä kärynsieppausominaisuus. Hiljainen. Sähköinen ajastinläppä. Helppo puhdistaa. Classic-mallien värit:

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma Estoainejäämän ennaltaehkäisy Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma 2 Sisältö 1. Hoidettavan lehmän maidon erottelukomennon antaminen... 3 2. Hoidetun lehmän maidon erottelukomennon lopettaminen... 5 3. Tapahtumien

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Onnistumme yhdessä Aktiivista uudistumista ja uusia palveluja Parannamme asiakkaidemme ja kumppaniemme kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä edistämme

Lisätiedot

Lypsykarjan terveyden ja hyvinvoinnin haasteet investointivaiheessa, Eläinlääkäri Tuomas Herva, Atria

Lypsykarjan terveyden ja hyvinvoinnin haasteet investointivaiheessa, Eläinlääkäri Tuomas Herva, Atria Lypsykarjan terveyden ja hyvinvoinnin haasteet investointivaiheessa, Eläinlääkäri Tuomas Herva, Atria Sisältö Turvallinen toimintatapa Eläinten hankinta Terveystodistukset Terveysriskit ja niiden hallinta

Lisätiedot

Tuotosseurannan hyödyt. ProAgria Länsi-Suomi Riitta Pietilä 4.11. ja 24.11.2014

Tuotosseurannan hyödyt. ProAgria Länsi-Suomi Riitta Pietilä 4.11. ja 24.11.2014 Tuotosseurannan hyödyt ProAgria Länsi-Suomi Riitta Pietilä 4.11. ja 24.11.2014 Mitä karjan tuotosseuranta on? Otetaanko siitä se hyöty irti, mikä on saatavissa? Mitä tuotosseuranta on? = lypsykarjan tuotostietojen

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

- Enemmän tuottoa ruokinnalla

- Enemmän tuottoa ruokinnalla KarjaKompassilla suunta maitotiloille - Enemmän tuottoa ruokinnalla Nurmiseminaari 2012 KarjaKompassi menu Minne päin KarjaKompassi näyttää? Miten KarjaKompassi tehostaa säilörehun hyödyntämistä? Mitä

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

Ruokintastrategian vaikutus nurmenviljelyyn

Ruokintastrategian vaikutus nurmenviljelyyn Ruokintastrategian vaikutus nurmenviljelyyn Tuija Huhtamäki & knit Pohjois-Suomen nurmitoimikunnan talviseminaari 8.1.2016 Mikä on tärkein säilörehun laatutekijä? D-arvo Kuiva-ainepitoisuus Arvosana Syönti-indeksi

Lisätiedot

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa.

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa. Täydellinen valvonta ATK-konesalit ovat monimutkaisia ympäristöjä: Tarjoamalla täydellisiä integroiduista elementeistä koostuvia ratkaisuja taataan yhteensopivuus ja strateginen säätöjärjestelmän integrointi.

Lisätiedot

Eläinterveyden hallinta Hedelmällisyys. Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013

Eläinterveyden hallinta Hedelmällisyys. Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013 Eläinterveyden hallinta Hedelmällisyys Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013 Roolijaotus hedelmällisyysneuvonnassa - Seminologin ja hedelmällisyysseminologin rooli: - Käytännön hedelmällisyystyö fyysisessä

Lisätiedot

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Pihatto on kuin akkuporakone, maidontuotanto on kuin taulun kiinnittäminen

Lisätiedot

Märehtijä. Väkirehumäärän lisäämisen vaikutus pötsin ph-tasoon laiduntavilla lehmillä 29.3.2012. Karkearehun käyttäjä Ruoansulatus.

Märehtijä. Väkirehumäärän lisäämisen vaikutus pötsin ph-tasoon laiduntavilla lehmillä 29.3.2012. Karkearehun käyttäjä Ruoansulatus. Märehtijä Karkearehun käyttäjä Ruoansulatus Pötsin ph Ruokinta Väkevyys Arja Korhonen Väkirehumäärän lisäämisen vaikutus pötsin ph-tasoon laiduntavilla lehmillä Tutkimus tehty MTT Maaningan tutkimuskoeasemalla

Lisätiedot

Tuotosseurannan tulokset 2013

Tuotosseurannan tulokset 2013 Tuotosseurannan tulokset 2013 ProTuotos 2013 6 489 karjaa: 72 % kaikista, verrattuna ed. vuoteen -5,5%. Kokonaisuutena tilamäärä väheni 6,3 % ed. vuoteen verrattuna 228 954 lehmää: 81 % kaikista, lehmämäärän

Lisätiedot

DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn

DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn DeLaval seosrehulaitteet suurten rehumassojen helppoon käsittelyyn Kiinteät sekoittimet pysty- tai vaakaruuvimallina Ruokintasuunnitelmat laaditaan useimmiten suurella tarkkuudella. Niiden noudattaminen

Lisätiedot

Nykyajan kylpyhuone. Geberit Monolith saniteettimoduulit. Uutuus. Geberit Oy Tahkotie 1 01530 VANTAA. puh. 09 867 8450 fax.

Nykyajan kylpyhuone. Geberit Monolith saniteettimoduulit. Uutuus. Geberit Oy Tahkotie 1 01530 VANTAA. puh. 09 867 8450 fax. Geberit Oy Tahkotie 1 01530 VANTAA puh. 09 867 8450 fax. 09 867 84577 www.geberit.fi Nykyajan kylpyhuone. Geberit Monolith saniteettimoduulit by Geberit Oy Uutuus Ajatonta muotoilua kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen

Lisätiedot

Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin

Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin Onnistunut automaattilypsy vähintään 2000 litraa/robotti maitoa meijeriin 22.3.2016 Automaattilypsyä tehokkaasti hanke Erityisasiantuntija Johanna Mäntyharju ProAgria Etelä-Pohjanmaa Onnistunut automaattilypsy

Lisätiedot

Maitotilan resurssitehokkuus

Maitotilan resurssitehokkuus Maitotilan resurssitehokkuus Sari Kajava Luonnonvarakeskus Nurmi euroiksi - tutkittua tietoa nurmesta, naudasta ja taloudesta 9.4.2019 Iisalmi Johdanto Tuotantoon sijoitetut panokset vs. tuotannosta saatava

Lisätiedot

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin.

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin. Geberit urinaalijärjestelmät Sopii kaikkiin tarpeisiin. Kaikki hyödyt yhdestä lähteestä. Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013

AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 AMMATILLISTEN TUTKINNON OSIEN OSAAMISEN ARVIOINNIN SUUNNITELMA 3.12.2013 PAIKALLISESTI TARJOTTAVA TUTKINNON OSA: NAVETAN TUOTANTOTEKNOLOGIAN KÄYTTÄMINEN JA HUOLTAMINEN, 10 ov Ammattiosaamisen näyttö Muu

Lisätiedot

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava.

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava. Rolba City Combi City Combi Suunniteltu kaupunkialueille helpottamaan putkistojen huoltotöitä kaikenlaisissa kiinteistöissä kuten esim. ravintoloissa. Se on kompakti ulkopuolelta, mutta siinä on kuitenkin

Lisätiedot

OPI PARHAILTA HAASTATTELUN TULOKSET TANSKAN 20:LTÄ PARHAALTA TILALTA

OPI PARHAILTA HAASTATTELUN TULOKSET TANSKAN 20:LTÄ PARHAALTA TILALTA OPI PARHAILTA HAASTATTELUN TULOKSET TANSKAN 20:LTÄ PARHAALTA TILALTA 29. oktober 1... 2018 PÄIVÄN AIHEENA Miksi tarkastella top 10 viljelijöitä? Mitä haluamme tietää? Keitä he ovat? Mitä he tekevät? Mitä

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi

Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi DeLaval viilennyspuhaltimet Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi Hyvä ilmanvaihto (riittävästi puhdasta ja raikasta ilmaa) on eläinten mukavuuden yksi avaintekijä vastasyntyneistä

Lisätiedot

DeLaval ajettavat mikserit - tehokkaita ja luotettavia kovaan käyttöön

DeLaval ajettavat mikserit - tehokkaita ja luotettavia kovaan käyttöön DeLaval ajettavat mikserit - tehokkaita ja luotettavia kovaan käyttöön Ajettavat mikserit - parempi sekoitus, parempi rehu Rehuneuvojan ohjeet voivat joskus olla hyvin tarkat. DeLavalin ajettavalla mikserillä

Lisätiedot