DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta"

Transkriptio

1 DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

2 Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa panostaa, sen ovat osoittaneet lukuisat tutkimukset. Kun laitteisto vielä kytketään kiinni elävään eläimeen useita kertoja päivässä, huollon merkitys kasvaa entisestään. Jokainen huoltoon ja kunnossapitoon sijoitettu euro poikii itsensä moninkertaisesti takaisin. Useat riippumattomat tutkimuslaitokset ovat todistaneet huollon merkityksen tuotannon kannattavuuteen todeksi. Tässä esitteessä olemme tuoneet näitä riippumattomia tutkimustuloksia nähtäväksesi. Ei asioita kaunistellen - vaan selvää faktaa. Sen avulla myös Sinä voit parantaa maitotilasi kannattavuutta. Pienennä solupitoisuutta määräaikaishuollolla V. Foltysin tutkimus kotieläintuotannon tutkimuslaitoksesta Slovakiasta kertoo että mitä enemmän lypsylaitteistossa on ilmavuotoja, sitä suurempi on maidon solupitoisuus. Tutkimukset osoittavat että laitteistossa, jossa on ilmavuotoja, on lehmillä 19% korkeampi solupitoisuus, kuin lehmillä, joita lypsetään laitteistolla, missä vuotoja ei ole. 1 Ennaltaehkäisevässä huollossa DeLaval sertifioitu ja koulutettu huoltoteknikko käy laitteistosi läpi ajanmukaisilla mittalaitteilla. Lypsykoneesi suorituskyky testataan ja krittiset sekä määräajoin vaihdettavat osat tarkastetaan ja vaihdetaan tarvittaessa uusiin. Solupitoisuuden lasku nostaa tuotosta Soluluvun ja tuotoksen välillä on yhteys. Solupitoisuuden lasku nostaa tuotosta, se vaikuttaa siis tuotannon kannattavuuteen suoraan. Ranskalaisen tutkija J.M. Fabren tulokset osoittavat että solupitoisuuden nousu :sta :aan pudottaa tuotosta noin 4%. Useat muutkin tutkimukset osoittavat samansuuruisia tuotosmuutoksia solupitoisuuden vaihdellessa. Fabren ja Foltysin tutkimukset yhdessä osoittavat, että määräaikaishuolletulla ja ehjällä laitteistolla voidaan saada 115 kg korkeampi tuotos. 2 Nopeuta lypsyä 15% Mikäli alipaine vetimen päässä vaihtelee merkittävästi, lypsyaika voi pidentyä jopa 15%. Tämä tutkimustulos on Maitotuotteiden tutkimuskeskuksesta Irlannista (Dairy Products Research Centre).

3 DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Koulutetut -huoltoteknikkomme auttavat Sinua teknisissä laitteistokysymyksissä. Nykyaikaiset analyysityökalumme paljastavat, mikäli laitteistossasi on eläinten terveyteen vaikuttavia tekijöitä. Alkuperäisosilla varmistat laitteistosi täydellisen toiminnan Tutkimuksessa todetaan myös että epävakaa alipaine vetimen päässä vaikuttaa lypsymukavuuteen. 3 -huolto-ohjelmassa alipainetaso tarkastetaan ja säädetään määräaikaishuollon yhteydessä. Lisäksi laitteiston kohdat, jotka voivat vaikuttaa alipaineeseen, tarkastetaan. Tämä kaikki vaikuttaa lehmien hyvinvointiin. Lypsyrutiinin häiriintyminen vaikuttaa tuotokseen suoraan. Lehmille on tärkeää että rutiinit pysyvät päivästä toiseen samoina. Lypsyrutiinin häiriintyminen esimerkiksi laitteistovian takia vaikuttaa jopa 1-1,2 litraa tuotokseen useiden päivien ajan. Karin Östenssonin tutkimus Ruotsin maatalousyliopistosta osoittaa tämän. 100 lehmän karjassa tämä voi tarkoittaa 500 litran maidon menetystä 4 päivän sisällä. 4 Laitteiston häiriöitä ja akuuttikorjauksia torjutaan parhaiten määräaikaishuollolla. Yli 350 tilalle tehty tutkimus osoitti että tiloilla, joilla määräaikaishuoltoa ei tehty, oli kalliiden akuuttikorjausten määrä peräti kolminkertainen. Vähentämällä akuuttikorjausten määrää parannat tuotantosi kannattavuutta. Pidennä karjasi keski-ikää Utaretulehdus on yleisin lehmiien poiston syy. USA:ssa sijaitsevan American NAHMS-tutkimuksen mukaan USA:n lehmistä poistettiin 26,9% juuri utareterveyden takia. 4. Toinen, Etelä-Afrikkalaisen Allertonin eläinlääketieteellisen laboratorion tekemä tutkimus osoittaa että alipainevaihtelyt vaikuttavat merkittävästi utaretulehduksiin. Alipainevaihtelut voivat aikeuttaa maidon virtauksen utareneljänneksestä toiseen. Tämä rasittaa vetimiä sekä voi aiheuttaa tulehduksen siirtymisen utareneljänneksestä toiseen. 5 DeLavalilla on testauslaitteisto ja protokolla sen varmistamiseen, että lypsylaitteistosi toimii oikein ja laitteistosi mitoitus noudattaa lypsylaitteistolle asetettuja normeja. 1) Lypsylaitteiston tehohäviöt vaikuttavat maidon solupitoisuuteen. V.Foltys et al, Research Institute for Animal Production, Slovakia. 2) Piilevän utaretulehduksen käsittely lypsylehmillä Evaluation of a new protocol: simultaneous treatment - J.M. Fabre et al, Phylum, France. 3) Tutkimus, onko olemassa mekanismi, joka vaikuttaa solujen ja leukosyyttien pitoisuuden nousuun ja tutkimus maidon koostumuksesta lypsyvälin muuttuessa epävakaaksi - Karin Östensson et al, Swedish University of Agricultural Sciences. 4) NAHMS: National Animal Health Monitoring System USA, ) Mastitis R.F. Horne et al, Allerton Veterinary Laboratory, South Africa.

4 DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Tarpeittesi mukaan ja eläintesi parhaaksi Jokainen tila on erilainen ja Sinä tunnet omat olosuhteesi ja rutiinisi parhaiten. Navetan laitteistojen huolto ja kunnossapito ei rakennu vain lypsylaitteiston ympärille. Jäähdytys, ruokinta ja lannanpoisto ovat lypsyn ohella tärkeät saada nopeasti kuntoon vikatilanteissa. Puhdas ja toimiva navetta vaikuttaa lypsyrutiiniin ja eläinten terveyteen suoraan. Lypsy Ennakkohuolto VMS - robottilypsy Ennakkohuolto Jäähdytys Ruokinta Lannanpoisto

5 DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Ennakkohuolto Säännöllinen, suunniteltu ja protokollan mukaan tehtävä huolto vähentää tutkitusti akuuttikorjauksia. Koulutetut DeLaval- -huoltoteknikot tekevät määräaikaishuollot huolto-ohjelman mukaisesti ja ajanmukaisimmilla mittausvälineillä. Esimerkiksi huoltoteknikoittemme käytössä oleva DeLaval VPR-mittalaite on suunniteltu vain ja ainoastaan lypsylaitteiston mittaukseen ja testaukseen. DeLaval laitetestaus perustuu kansainvälisiin standardeihin. Seuraamme testauksessa ISO6690:2007-normia. ISO-testaus varmistaa, että laitteiston nimellisja lypsyalipainetaso sekä varateho ovat riittävät. Testaus paljastaa myös laitteiston vuotokohdat. Huoltomme varmistaa että testaus myös dokumentoidaan asiaankuuluvalla tavalla. Se varmistaa, että voit luottaa laitteistoosi turvallisin mielin. Akuuttikorjaus Vahinkoja sattuu ja joskus kaikki ei mene, niinkuin odottaisi. Kun tähän yhdistetään elävä eläin, jolla on luonnollinen tarve, on selvää että apu pitää saada nopeasti. Tämän vuoksi meillä on alan paras palveluverkosto ympäri maailman. Yli 3000 DeLaval huoltoteknikkoa yli 100 maassa - Suomessa 80 huoltoteknikkoa - varmistaa navetan laitteistojen toiminnan niin että seuraavalle lypsylle päästään rutiinien kärsimättä. Huoltoteknikoillamme on järjestelmässään satojen myymiemme laitemallien huolto- ja varaosatiedot. Tärkeimmät osat saadaan tilallesi jopa muutamissa tunneissa. Kaikki lypsyn alkuperäisosat on hyväksytty ruuantuotantoon, ne on suunniteltu vaativiin maitotilan olosuhteisiin ja juuri laitteistollesi sopiviksi. Asiakastuki DeLaval-huoltoteknikko on paitsi laitteittesi tekninen asiantuntija, myös avainhenkilö, kun mietit utareterveyden kehittämistä, tai sitä, mikä pesuaine on laitteistollesi sopivin. Huoltoteknikkosi neuvoo mielellään, kun eteesi tulee askarruttavia kysymyksiä sovelluksista, joilla pystytään vaikuttamaan tilasi kannattavuuteen.

6 Lisätietoja Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax DeLaval huolto-organisaatio on globaali mutta silti vahvasti paikallinen ja aina Sinua lähellä. Kattava 80 huoltoteknikon verkosto Suomessa Jatkuva koulutusohjelma ammattitaidon kehittämisessä Kokonaan oma, ei yrittäjäpohjainen huoltoverkosto Kolmiportainen -huoltokonsepti Huoltoteknikon kautta myös navetan kulutustarvikkeet Kattavasti koko Suomessa. DeLaval. ontetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval on DeLaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Oikeudet muutoksiin pidätetään.