DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä"

Transkriptio

1 DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

2 DeLaval Plus+ 1 Suorituskyvyn optimointi 3 Kehittynyt lypsyteknologia 2 Tehokas tuotannonohjaus

3 Karusellilypsyasema Plus+ DeLavalin karuselliasemat ovat tunnettuja erinomaisesta kapasiteetistään, lypsytyön tehokkuudesta ja eläinystävällisyydestään. Rotary Plus + vie maidontuotannon seuraavalle tasolle Tee Plus + :aa karusellilla.

4 1 Suorituskyvyn optimointi Karuselli Plus+

5 Suorituskyvyn optimointi tarkoittaa yksityiskohtien viilaamista. Me autamme sinua saavuttamaan tämän varmistamalla että lypsylaitteistosi toimii optimaalisesti, eläinliikenne on sujuvaa ja että lypsy on tehokasta ja nopeaa. Tällä tavalla maksimoit lypsyaseman kapasiteetin ja maitotuotoksen ja samalla minimoit kustannukset tuotettua maitolitraa kohti.

6 Maksimoi läpimeno ja minimoi kustannukset Mitä helpompaa lehmälle on tulla asemalle, asettua lypsylle ja poistua paikalta, sitä tehokkaampi läpimeno. Nämä alueet on suunniteltu DeLaval karusellilypsyasemalla erinomaisesti. Saat enemmän lypsypaikkoja, koska lehmä pääsee heti lypsyyn. Optimoi eläinliikenteen helpolla ja tehokkaalla erottelulla Hyvin suunniteltu eläinliikenne varmistaa tasaisen eläinliikenteen navetassasi. Ajolaite mahdollistaa sinulle yhdenkäden ohjauksen odotusalueella olevalle karjalle. Erotteluportti ohjaa lehmät lypsyn jälkeen takaisin navettaan tai erottelee ne tutkimuksia tai hoitoa varten. Te PLUS karus lypsyas Nopeus, seuranta ja tehokkuus Prosessien automatisointi, kuten lypsimen ohjaus, hörisemisen havaitseminen ja automaattinen irrotus helpottavat ja keventävät lypsytyötä. Automatisoimalla nämä vaiheet, parannat lypsyaseman kapasiteettiä ja voit samalla keskittyä lypsytyöhön.

7 Tunne tuotantokustannuksesi e + :aa elliemalla Pidä lypsyjärjestelmäsi huippukunnossa DeLaval InService -huoltopalvelun kautta sinulla on saatavilla kokonaisvaltainen huolto-ohjelma navettaasi. Tämä tarkoittaa sitä että voit suunnitella tulevaisuutta koska tiedät, että laitteistosi toimivat luotettavasti. InService kaiken kattava huoltopalvelu sisältää kaiken ennaltaehkäisevästä huollosta, laitteiston ISO-testiin ja nännikumien, letkujen ja öljyjen vaihtoon. Rakennettu kestämään DeLaval karusellilypsyasema on rakennettu kestämään navetan ankaria olosuhteita. Ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin osiin voi luottaa vuodesta toiseen, ovatpa ne käytössä 24/7 tai muutaman tunnin päivässä. Hyödyntämällä ennaltaehkäisevä huoltopalvelu, pidennät karusellin ikää entisestään ja varmistat sen optimaalisen toiminnan. 100 vuoden kokemus tuotannon kehittämisessä DeLaval tarjoaa sinulle kaiken sen tuen mitä tarvitset tuotannon kehittämisessä. Haluatpa kehittää tuotantoa nykyisillä laitteilla ja olosuhteissa tai rakentaa uuden navetan, maidontuotannon ammattilaisemme auttavat sinua eliminoimaan tarpeettomat ajanmenetykset ja hyödyntämään kaiken potentiaalisi.

8 2 Tehokas tuotannonohjaus Karuselli Plus+

9 Tehokas tuotannonohjaus tarkoittaa oikeiden työkalujen ja prosessien hallintaa ja yhdistämistä niin että varmistamme lehmille terveellisen ja tuottavan elämän. Kun teet asiat oikein, säästät ruokinta, siemennys- ja eläinlääkintäkustannuksissa ja samalla parannat tuottavuutta ja maidon laatua.

10 Kerää oikeat tiedot tehokkaasti Karjan ja maidon laadun tehokas tarkkailu tarjoaa paljon sitä tietoa, jota tarvitset karjan terveyden, hedelmällisyyden ja maidon laadun kehittämisessä. Markkinoiden paras maidonmittaus ja eläinten tunnistus varmistavat keskeisten tietojen kuten johtavuuden, maidonvirtauksen ja utareterveyden välittymisen hetkessä tuotannonohjausjärjestelmään. Sieltä ne ohjautuvat sinulle riippumatta siitä, missä tahansa olet. Nämä tiedot käsissäsi, voit päättää parhaista jatkotoimenpiteistä tai saada listan järjestelmän ehdottamista toimenpiteistä. Tuotannonohjaus parhaimmillaan DeLaval tuotannonohjausjärjestelmä on älykäs järjestelmä, joka yhdistää tietoja maidontuotannon eri osista ja parantaa tilan hallintaa. Järjestelmä kerää ja kokoaa tiedot niin että saat räätälöidyt raportit eläinterveydestä, hedelmällisyydestä, tilan suorituskyvystä ja maitontuotannon rutiineista. Näillä tiedoilla hienosäädät tilasi tuottavuutta. Te PLUS karus lypsyas Hanki aktiivisuusmittaus, joka kertoo myös eläinten terveydestä Eläinten käyttäytyminen on tärkein indikaattori, joka kertoo siitä miten eläimesi voivat. Dynaamisen aktiivisuusmittarin avulla, yksittäisen eläinten liikkeet rekisteröidään ja analysoidaan. Kun lehmällä alkaa kiima, tieto siitä tulee heti, jolloin voit valmistautua keinosiemennykseen. Järjestelmä kertoo myös eläinten tavallista vähäisemmstä aktiivisuudesta. Se saattaa merkitä terveysongelmia ja voit ryhtyä toimenpiteisiin. Proaktiivinen eläinterveys: o Kun tiedät lehmäsi soluluvun, tiedät miten el luvut maidon laadusta niin että havaitset muu Kun teet tämän rutiiniomaisesti, säästät eläin utaretulehduksen leviämisen karjasi keskuud

11 e + :aa elliemalla Ruokinta, avainasemassa tuottavuuden kehittämisessa ja kustannusten vähentämisessä Pitkälle kehitetty tuotannonohjaus muuttaa asiat tilallasi. Voit vähentää ruokintakuluja samalla kun lisäät tuottavuutta ja maidonlaatua. Karuselliasemaan on saatavana asemaruokinta, jonka avulla voit antaa ohjatusti väkirehua niille lehmille, jotka siitä eniten hyötyvät. Lisäksi se nopeuttaa lehmien siirtymistä lypsylle ja parantaa aseman kapasiteettia. Minimoi tautien leviäminen navetassa Kun lehmä sairastuu, viimeinen asia jota toivot, on että tauti leviää. Pitämällä sorkat puhtaana ja hoitamalla niitä säännöllisesti minimoit sorkkasairauksia. Tee tämä tehokkaasti ja vähennät samalla eläinlääkärikustannuksia. Huolehdi karjasi utareterveydestä ja säästä työvoimakustannuksissa ikea-aikainen neuvonta äimesi voivat. DeLavalin solulaskuri tarjoaa tarkat tokset utareterveydessä aikeisessa vaiheessa lääkäri- ja antibioottikuluissa ja ehkäiset essa ja mahdollisen maidonmenetykset. Utareterveys on erittäin tärkeä osa maidontuotannossa. Kun se on kunnossa tehokkaasti, varmistat samalla eläimen terveyden ja maidon laadun. Tämäkin työvaihe on tulevaisuudessa automatisoitavissa, jolloin optimoit vedintenhoitoon kuluvan ajan ja varmistat että vetimet suihkutetaan huolellisesti oikealla määrällä vedinhoitainetta joka kerta. Tämä vähentää sekä vedinhoitoaineen kulutusta ja työvoimakustannuksia.

12 3 Kehittynyt lypsyteknologia Karuselli Plus+

13 + Kehittynyt lypsyteknologia DeLavalilta varmistaa sen että maito pysyy raikkaana ja huippulaatuisena lypsystä siihen hetkeen asti kunnes se jatkaa matkaansa tilaltasi. Näin saat myös parhaan mahdollisen hinnan maidosta.

14 Lypsy: Kaikki tieto yhden painalluksen takana Lypsäjän tulee keskittyä lypsyn aikana lehmään ja lypsämiseen. Silti hän tarvitsee koko ajan tietoa yksittäisen lehmän tilanteesta, maidon laadusta ja monesta muusta. DeLavalin lypsypaikkayksiköt tuovat tärkeät tiedot lypsäjälle selkeästi ja yksinkertaisesti. Nopeita toimenpiteitä vaativat poikkeamat näkyvät selkeästi merkkivaloilla. Harmony-lypsin tehokkaaseen ja hellävaraiseen lypsyyn Harmony -lypsin on lypsytekniikan edelläkävijä, joka lypsää lypsää nopeasti ja hellävaraisesti. Siihen on saatavana laaja nännikumi- ja kuppivalikoima, jonka ansiosta se sopii jokaiseen karjaan. Käyttäjäystävällinen muotoilu tekee lypsystä miellyttävää. Harmony-lypsimen ainutlaatuinen rakenne antaa nopean ja hellävaraisen maidonvirtauksen, joka varmistaa hyvän utareterveyden. Uusien Clover -nännikumien kanssa käytettynä nopea maidon virtaus ja utareiden hellävarainen käsittely siirtyy uudelle tasolle. Harmony -lypsin on yksinkertaisesti paras valinta lypsyyn! Te PLUS karus lypsyas Vakaa alipaine Avain hyvään maidon laatuun Tasainen alipaine ja tykytys edistävät hellävaraista ja tehokasta lypsyä. Ne ovat samalla edellytys hyvään utareterveyteen. Delaval on kehittänyt uutta tekniikkaa tyhjöjärjestelmiin, joka pitää alipaineen vakaana ja säästää sähköä. Lisäksi uusi NFO-tekniikka poistaa sähkömagneettiset häiriöt, jotka olivat tyypillisiä aiemmille taajuusmuuntimille. Tasainen alipaine yhdistettynä maailman eniten myytyihin elektronisiin DeLaval-tykyttimiin varmistaa parhaan mahdollisen utareterveyden ja lypsytehon.

15 Pidä silmällä maidon laatua koko ajan Parhaat maitomittarit eivät kerro pelkästään maidon tarkkaa määrää, vaan informoivat sinua myös maidon verisyydestä ja maidon johtavuudesta. Yhdistämällä tämän tiedon DCC-solulaskurin kertomaan tarkkaan solulukuun, tiedät maitosi laadun. Näin et tuota huonolaatuista maitoa. e + :aa elliemalla Pidä maito kylmänä Jäähdytys on oleellinen lenkki maidonlaadun varmistamisessa. DeLaval jäähdytys- ja esijäähdytysjärjestelmät on räätälöity tuottavan tilan vaatimuksiin. Ne varmistavat että maito jäähtyy nopeasti ja pysyy kylmänä. Esijäähdytys säästää jopa yli puolet maidon jäähdytyksessä tarvittavasta energiasta. Tehokas jäähdytys hidastaa huomattavasti hidastaa bakteerien kasvua. Ja maitosi pysyy raikkaana toimitettavaksi meijeriin. Tehokas energiaa säästävä pesu DeLavalin sitoutuminen kestävän kehityksen maidontuotantoon on johtanut useisiin innovaatioihin, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia, toiminnan kustannuksia ja edistävät sekä tuottavuutta että maidon laatua. DeLavalin pesusysteemi käyttää uusinta teknologiaa ja varmistaa puhtaimman tuloksen pienimmällä mahdollisella energiankulutuksella ja puhtaan veden käytöllä. Ottamalla talteen jäähdytyksen hukkalämpö se voidaan käyttää käyttöveden esilämmittämiseen.

16 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax finland.info@delaval.com DeLaval Karusellilypsyasema Plus+ ontetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval on DeLaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. Suuri kapasiteetti automaattinen lypsy tulevaisuuden suurkarjalle Miksi DeLaval AMR? YK:n ennusteen

Lisätiedot

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval nännikumi KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Emme tingi laadusta ja suorituskyvystä. DeLaval Clover -nännikumien ansiosta sinunkaan ei tarvitse. Huippumateriaaleista valmistettu patentoitu DeLaval

Lisätiedot

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR DeLaval AMR Näe ja koe AMR Sanoista tekoihin Haluatko vaihtaa lypsyjärjestelmäsi parantaaksesi lypsäjien ja lehmien terveyttä sekä tehostaaksesi liiketoimintaasi? Etsitkö ratkaisua siihen miten voit tehostaa

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä Paranna karjasi terveyttä ja jalostuksen tehokkuutta Lehmien seuranta on osa nykyaikaista maidontuotantoa. Lehmän

Lisätiedot

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS

Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Ratkaisu Sinulle joka päiväksi VMS-robottikäsi toimii kuten ihmiskäsi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Haluamme että lypsyrobottisi

Lisätiedot

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Tehokas jyrsijöiden torjunta Jyrsijät voivat aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä tilalla. Ne voivat vahingoittaa mm. rakenteita, kaapeleita ja muita

Lisätiedot

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN DeLaval OptiDuo ÄLÄ PELKÄSTÄÄN TYÖNNÄ REHUA Kun rehua siirretään säännöllisesti takaisin ruokintapöydälle, lehmät pääsevät rehuun paremmin käsiksi, mutta se ei merkitse

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Everything you need at your

Lisätiedot

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA -

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - 2.2.2017 MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - HUOMIO TYÖN TEHOKKUUTEEN JO NAVETTASUUNNITTELUSSA Kehittämisneuvoja OSK ItäMaito 1 2.2.2017 HUIPPUOSAAJA. MILLÄ EVÄILLÄ..? 2 Valtakunnallinen huippuosaaja Navetan

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän www.delaval.fi DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä Perinteisen

Lisätiedot

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa Kaikki navetan laitteet samassa tuotannonohjausjärjestelmässä Helppo käyttää Oleellisin tieto heti käytettävissäsi Tiedot joka hetki varmassa tallessa Valmius

Lisätiedot

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN OTA HALLINTA AMR AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN Emme voi auttaa sinua sään, maidon hinnan tai lastesi tulevaisuudensuunnitelmien kanssa. Mutta DeLaval AMR : n avulla voimme auttaa hallitsemaan melko paljon

Lisätiedot

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval cooling tank DXCE and DXCEM Unbeatable cooling efficiency Säilytä maidon laatu oikealla jäähdytyksellä Suunnittelimme DeLaval

Lisätiedot

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään. NELITIELYPSIMET Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen Tilavierailu 04/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden dokumentointi

Lisätiedot

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että

Lisätiedot

DeLaval VMS V300. Kokonaisvaltainen ratkaisu

DeLaval VMS V300. Kokonaisvaltainen ratkaisu DeLaval VMS V300 Kokonaisvaltainen ratkaisu KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval VMS V300 tekee maidontuotannosta yksilöllisempää. Tarkempaa. Kannattavampaa. Se on järjestelmä, jonka avulla jokainen

Lisätiedot

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet Lypsykonekokonaisuus Utareterveyskampanjan kurssit MTT Maitokoneet Syy ei ole minussa, syy on lypsykoneessa. 10.8.2010 MTT Maitokoneet 2 10.8.2010 MTT Maitokoneet 3 Piirros: Vakolan tiedote Lypsyrobotti

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Ainutlaatuinen DeLaval VMS jäähdytysjärjestelmä Automaattilypsy on tuonut jäähdytystekniikalle uusia vaatimuksia, koska maitoa tulee tilasäiliöön epäsäännöllisin

Lisätiedot

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Utareterveys on karjasi kannattavuuden perusta Hyvän utareterveyden ylläpito on

Lisätiedot

Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn

Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn Jatkuvaa suorituskykyä lypsyyn DeLaval karusellilypsyasema HBR Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi Korkea kapasiteetti - hyvä kannattavuus Kun laajennat tilaasi nopeasti, tarvitset ammattimaisen ratkaisun

Lisätiedot

DeLaval parsipedit ja parsimatot navettaan

DeLaval parsipedit ja parsimatot navettaan DeLaval parsipedit ja parsimatot navettaan DeLaval parsimatot ja parsipedit Edistävät lehmän luontaista käyttäytymistä ja hyvinvointia Kun painava lehmä käy makuulle, etupolviin kohdistuva rasitus on valtaisa.

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta

DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta www.delaval.fi DeLaval aktiivisuusmittauksen toiminta Aktiivisuusmittari raportoi tiedot joka tunti 24h/vrk Tähän se käyttää radioyhteyttä. Antenni ottaa vastaan tietoa mittarista ja välittää sen Alprolle.

Lisätiedot

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Utareterveys on karjasi kannattavuuden perusta Hyvän utareterveyden ylläpito on

Lisätiedot

DeLaval HBR-karuselliasema

DeLaval HBR-karuselliasema DeLaval HBR-karuselliasema Täysi kontrolli sisäpuolelta Put the PLUS + in your rotary Laajentava perhetila Perhetila laajensi tuotantoaan 1999, kun Martin tuli mukaan ja lehmämäärä nousi 160 lehmästä

Lisätiedot

9. Utareterveysongelmat isoilla tiloilla Laura Kulkas Valio Oy Ongelmien luonne Ison karjan hallinta vaatii hyvin suunnitellun ja toimivan systematiikan! Pienemmissä karjoissa voi selvitä vähäläisellä

Lisätiedot

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.

Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3. Tuotosseurannan raporttien avulla karjan terveys hallintaan!! Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Iisalmi 28.3.2012 1 Onko minulla tavoite karjani utareterveydelle? Onko nykyinen utareterveystilanne

Lisätiedot

Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä

Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä Lypsykarjanavetan koneellinen ilmanvaihto Matalaenergiajärjestelmä Climate for Growth Kasvuilmasto DeLaval tarjoaa sinulle mekaanisen ilmanvaihdon kokonaisratkaisun suunnittelusta asennukseen, käyttöönotosta

Lisätiedot

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus DeLaval Pihatto Varma ratkaisu Rakennus myytävissä eteenpäin Laadukas testatut ratkaisut Nopea tuotanto saadaan nopeasti käyntiin Kustannustehokas Helppo vain yksi yhteistyökumppani DeLaval Pihatto DeLaval

Lisätiedot

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Maksavat itsensä nopeasti takaisin Kaikki tietävät, että rehu kutistuu kuviuessaan. Mutta harvat

Lisätiedot

Raisioagro, Merja Holma JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN

Raisioagro, Merja Holma JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN Raisioagro, Merja Holma 21.11.2014 JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN Kaikki Saksan tilat eivät kasvata liikevaihtoaan lehmämäärää lisäämällä. Diers-Hofin tilalla on 300 lehmää, joiden maidosta kolmannes

Lisätiedot

DeLaval. Kokonaisvaltainen ratkaisu

DeLaval. Kokonaisvaltainen ratkaisu DeLaval Kokonaisvaltainen ratkaisu SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Olemme suunnitelleet DeLaval DelPro :n ja siihen kuuluvat mittarit ja tunnistimet niin, että saat tietoa nopeammin ja tarkemmin kuin ennen.

Lisätiedot

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä

Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä Automatisoi seosrehuruokinta DeLaval Optifeeding -järjestelmällä DeLaval Optifeeding -järjestelmät Tarjoamme vaihtoehdot seosrehuruokinnan automatisointiin Päivittäisen rehuannoksen jakaminen useaan säännöllisesti

Lisätiedot

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi.

Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. DeLaval Optifeeding -järjestelmät Automaatiolla saat kustannussäästöjä ja vapautta työhösi. Automaation edut Automaatio tekee seosrehun jakelun helpommaksi; säännöllinen seosrehun teko ja jako voi olla

Lisätiedot

Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri

Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Kustannusten alentaminen Eläinten uudistus Hedelmällisyys Ruokinnan tehokkuus Ennaltaehkäisevä

Lisätiedot

PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA. Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan

PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA. Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan PIILEVÄ KETOOSI PIILEVÄ UTARETULEHDUS KIIMA Uudenaikaisin tekniikka tuotannon seurantaan Mielenrauhaa - Herd Navigator näyttää tietä parantaen karjan suorituskykyä ja kannattavuutta saaden sinut pysymään

Lisätiedot

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta

Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Asiakkaillemme mitatusti hyviä tuloksia ja kannattavuutta Onnistumme yhdessä Aktiivista uudistumista ja uusia palveluja Parannamme asiakkaidemme ja kumppaniemme kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä edistämme

Lisätiedot

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu DeLaval lannanpoistojärjestelmät suurille maitotiloille Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi Navetan toiminnan tärkeä lenkki DeLaval suurten tilojen lannankäsittelyjärjestelmät

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä Monobox GEA Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä 2 Monobox Uutta näkökulmaa maidontuotantoon Uusi GEA-monobox lypsyrobotti tarjoaa ammattimaiseen maidontuotantoon merkittäviä etuja. Koska

Lisätiedot

DeLaval Tuotekuvasto

DeLaval Tuotekuvasto DeLaval Tuotekuvasto 2019-2020 Eläinten hyvinvointi Tilan tuottavuus Maidon laatu ja elintarviketurvallisuus Työtehokkuus 1 Eläinten hyvinvointi Aakkosellinen sisällysluettelo A AFB1000 sorkkakylpylaite...

Lisätiedot

Esittelyssä 2 uutta mallia:

Esittelyssä 2 uutta mallia: Esittelyssä 2 uutta mallia: Nilfiskin lattianhoitomallisto suunniteltiin arkisiivouksen kustannuksia silmällä pitäen. Olipa kyse suuresta varastotilasta tai pienestä kioskista, olemme selvittäneet yleisimpien

Lisätiedot

TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA

TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA TOIMIVAA TUOTANNONOHJAUSTA JA KARJANHALLINTAA FUTTERWAGEN HERD NAVIGATOR AKTIVITÄTSMESSUNG MELKKARUSSELL VMS, FREIWILLIGES MELKSYSTEM MELKSTAND ROHRMELKANLAGE AIKAMME EDISTYNEIN TUOTANNONOHJAUSJÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

Utaretulehdus on ongelma muuallakin

Utaretulehdus on ongelma muuallakin Utaretulehdus on ongelma muuallakin Prof. Päivi Rajala-Schultz Kliinisen tuotantoeläinlääketieteen osasto Eläinlääketieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto ProAgrian Maitovalmennus 6.9.2018 ProAgrian

Lisätiedot

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma Estoainejäämän ennaltaehkäisy Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma 2 Sisältö 1. Hoidettavan lehmän maidon erottelukomennon antaminen... 3 2. Hoidetun lehmän maidon erottelukomennon lopettaminen... 5 3. Tapahtumien

Lisätiedot

Parsi- ja asemalypsy

Parsi- ja asemalypsy Toimenpiteet ennen lypsyä Parsi- ja asemalypsy Tarkastukset/ Hälytykset: -Tilasäiliön -Pesujen onnistuminen - Pesutulokset havainnointi Lämpötilat Havainnot pesutulos lehmät Lypsyn valmistelu Lypsypaikan

Lisätiedot

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text

TUOTETIEDOT SAHATARVIKKEET. Text TUOTETIEDOT Text SAHATARVIKKEET ProSelect on ainutlaatuinen valikoimamme metsäkoneiden varaosia, lisätarvikkeita ja kuluvia osia. Sarja on suunniteltu tarjoamaan metsäkoneen käyttäjälle mahdollisuus parantaa

Lisätiedot

S.aureus - ongelman saneeraus. Laura Kulkas Valio Oy

S.aureus - ongelman saneeraus. Laura Kulkas Valio Oy S.aureus - ongelman saneeraus Laura Kulkas Valio Oy Staphylococcus aureus Nykytiedon avulla S.aureusutaretulehdukset ovat pääosin estettävissä tai pois saneerattavissa Keinot saattavat vaatia uusia ajatusmalleja/toimintamalleja

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke - Automaattilypsytilan tuottavuutta pyritään edistämään tiedonvälityksen keinoin Toteuttajat: Työtehoseura TTS ProAgria Etelä-Pohjanmaa Toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

8. Ympäristöperäisten utaretulehdusbakteerien aiheuttamien ongelmien hallinta. Laura Kulkas Valio Oy

8. Ympäristöperäisten utaretulehdusbakteerien aiheuttamien ongelmien hallinta. Laura Kulkas Valio Oy 8. Ympäristöperäisten utaretulehdusbakteerien aiheuttamien ongelmien hallinta Laura Kulkas Valio Oy Ympäristöperäiset utaretulehdusbakteerit Streptococcus uberis (Streptococcus dysgalactiae) Escherichia

Lisätiedot

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Maksavat itsensä nopeasti takaisin Kaikki tietävät, että rehu kutistuu kuviuessaan. Mutta harvat

Lisätiedot

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA

Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Maitovalmennus, Helsinki 3.9.2015 Pihaton suunnittelulla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen Jouni Pitkäranta, arkkitehti SAFA Pihatto on kuin akkuporakone, maidontuotanto on kuin taulun kiinnittäminen

Lisätiedot

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut

Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Uudistuneet tuotosseurannan palvelut Kunnon Jalostuskurssi! Katinkulta Vuokatti 24.3.2015 ProAgria Keskusten liitto Tuotosseurannan kehittämisprojekti projektipäällikkö Heli Wahlroos Tuotosseurannan tavoite

Lisätiedot

Lypsykarjan terveyden ja hyvinvoinnin haasteet investointivaiheessa, Eläinlääkäri Tuomas Herva, Atria

Lypsykarjan terveyden ja hyvinvoinnin haasteet investointivaiheessa, Eläinlääkäri Tuomas Herva, Atria Lypsykarjan terveyden ja hyvinvoinnin haasteet investointivaiheessa, Eläinlääkäri Tuomas Herva, Atria Sisältö Turvallinen toimintatapa Eläinten hankinta Terveystodistukset Terveysriskit ja niiden hallinta

Lisätiedot

Täydentävät ehdot -ajankohtaista. Viljelijätukihakukoulutus hallinnolle Kevät 2018 Elintarvikehygienian jaosto Noora Tolin

Täydentävät ehdot -ajankohtaista. Viljelijätukihakukoulutus hallinnolle Kevät 2018 Elintarvikehygienian jaosto Noora Tolin Täydentävät ehdot -ajankohtaista Viljelijätukihakukoulutus hallinnolle Kevät 2018 Elintarvikehygienian jaosto Noora Tolin Elintarvikkeet Eläintilojen vaatimukset Kasvitilojen vaatimukset Loppuvuonna 2017

Lisätiedot

Lypsykoneen testauspöytäkirjan tulkinta

Lypsykoneen testauspöytäkirjan tulkinta 1(4) 15.11.2010 Maitokoneet Lypsykoneen testauspöytäkirjan tulkinta MTT Maitokoneet-yksikön suunnittelema testauspöytäkirja perustuu ISO-standardeihin 3918, 5707 ja 6690 sekä pohjoismaisiin suosituksiin

Lisätiedot

YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA

YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA PARAS JALOSTUSARVO Asiakkaidemme puunjalostuksen tehokkuuden ja kannattavuuden kehittäminen on ohjannut toimintaamme jo vuodesta 1991. Päätavoite on saada

Lisätiedot

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine

Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Maitovalmennus 2016 Onko lehmä tiine Minna Norismaa ProAgria Pohjois-Karjala Huippuosaaja, ruokinta, terveys ja hyvinvointi CowSignals master p. 040 3012431, minna.norismaa@proagria.fi Poikimaväli 365-380

Lisätiedot

MITEN PAREMMAT OLOT NAVETASSA VOIVAT EDISTÄÄ UTARETERVEYTTÄ?

MITEN PAREMMAT OLOT NAVETASSA VOIVAT EDISTÄÄ UTARETERVEYTTÄ? MITEN PAREMMAT OLOT NAVETASSA VOIVAT EDISTÄÄ UTARETERVEYTTÄ? Pohjolan Maidon neuvonta 2010 Maidontuotannon ja hyvän utareterveyden tavoitteet Mukava mennä navettaan!!! Kaikki lypsetty maito erottelematta

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Maatalouden energiankulutus 12.11. 2014 KOTKANTIE 1 MIKKO POSIO

Maatalouden energiankulutus 12.11. 2014 KOTKANTIE 1 MIKKO POSIO Maatalouden energiankulutus 12.11. 2014 KOTKANTIE 1 MIKKO POSIO Mitä on energia? Energia on voiman, kappaleen tai systeemin kyky tehdä työtä Energian summa on aina vakio, energiaa ei häviä eikä synny Energian

Lisätiedot

Lypsykoneen kuntotesti

Lypsykoneen kuntotesti Lypsykoneen kuntotesti Utareterveyskampanja 2009-2010 MTT Maitokoneet Lypsäjä voi tehdä lypsykoneelleen kuntotestin Huippaako alipaine? Ahdistaako maitoputkessa? Onko tykytyksessä rytmihäiriöitä? Ovatko

Lisätiedot

Lypsylehmien ontuminen

Lypsylehmien ontuminen Lypsylehmien ontuminen Lilli Frondelius 1 EuroMaito/OmaNauta Sisältö 1. Miksi ontuminen kiinnostaa? 2. Ontumisen havainnointi 3. Ontumisen vaikutus lehmän käyttäytymiseen 4. Mitä hyötyä ontumisen varhaisesta

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla 2 Havaintoja robotteja tulee sellaisille tiloille, joiden hygieniataso

Lisätiedot

Lyömätön jäähdytysteho

Lyömätön jäähdytysteho Lyömätön jäähdytysteho Luotettava Scroll -jäähdytystekniikka Scroll -kompressorit ovat pidempi-ikäisiä, hiljaisempia ja niissä on vähemmin liikkuvia osia kuin perinteisissä mäntäkompressoreissa. Lisäksi

Lisätiedot

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus

DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus DeLaval navetan järjestelmäohjain BSC Navettasi komentokeskus Komentokeskus navettaan DeLaval BSC navetan järjestelmäohjain mahdollistaa useiden navetan eri laitteistoja ohjaamisen yhdellä ja samalla keskuksella.

Lisätiedot

Tehotippi Soft. Utareterveys ja vedinkastot

Tehotippi Soft. Utareterveys ja vedinkastot Tehotippi Soft Utareterveys ja vedinkastot HIVEN OY Utaretulehdus valitettavan yleinen sairaus Heikentää merkittävästi eläinten hyvinvointia Utaretulehdus on eläinlääkärihoitojen ja poistojen yleisin syy.

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030?

Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030? Millaiseen huipputeknologiaan navetassa on mahdollisuus vuonna 2030? Jaakko Mononen 1,2 & Martti Suvilehto 1, Auvo Sairanen 1 ja Mikko Järvinen 1 1 Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, Maaninka

Lisätiedot

Lely Caring. - huomio vedinkastoon. innovators in agriculture. www.lely.com

Lely Caring. - huomio vedinkastoon. innovators in agriculture. www.lely.com Lely Caring - huomio vedinkastoon www.lely.com innovators in agriculture LELY CARING UTARETERVEYS Terve utare on parhaan mahdollisen maitotuotoksen perusta. Vuosittain keskimäärin joka kolmas lehmä sairastaa

Lisätiedot

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Tämän päivän vasikat on huomisen korkeatuottoisia lehmiä Terveet korkeatuottoiset lehmät ovat kannattavan tuotannon perusta. Koska tiedämme että tämän

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

Magswitchin h y ö d y t :

Magswitchin h y ö d y t : Muuttaa tapoja. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa kontrolloida erittäin tehokasta magneettia. Magswitch on kehittänyt erittäin tehokkaan magneettityökalun, joka yhtä nuppia vääntämällä on helppo

Lisätiedot

Maitotilan resurssitehokkuus

Maitotilan resurssitehokkuus Maitotilan resurssitehokkuus Sari Kajava Luonnonvarakeskus Nurmi euroiksi - tutkittua tietoa nurmesta, naudasta ja taloudesta 9.4.2019 Iisalmi Johdanto Tuotantoon sijoitetut panokset vs. tuotannosta saatava

Lisätiedot

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi AMS ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi Odotukset edellyttävät TOIMIVAA AUTOMAATTILYPSYÄ Mitä ams-lypsy vaatii toimiakseen hyvin Lypsäjältä

Lisätiedot

Hyvät toimintatavat automaattilypsyssä Hygieniaohjeet

Hyvät toimintatavat automaattilypsyssä Hygieniaohjeet Hyvät toimintatavat automaattilypsyssä Hygieniaohjeet Suomen Meijeriyhdistys Helsinki 15.5.2007 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO...3 1. TAVOITTEENA TOIMIVA AUTOMAATTILYPSYNAVETTA...4 1.1. Eläinliikenne...4

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä Aktiivista seurantaa Parannat tilasi kannattavuutta, kun tyhjien päivien lukumäärä vähenee ja siemennysten lukumäärä

Lisätiedot

Lely maidontuotannon

Lely maidontuotannon www.lely.com innovators in agriculture Lely maidontuotannon automatisointiratkaisut Luo tulevaisuus lypsykarjallesi Näkymien laajentamista yhdessä Lypsyrobotti on oma keksintömme. Tällä hetkellä koko maailmassa

Lisätiedot

DeLaval Tuotekuvasto

DeLaval Tuotekuvasto DeLaval Tuotekuvasto 2017-2018 Aakkosellinen sisällysluettelo A AFB1000 sorkkakylpylaite... 17 Acid hapanpesuaine... 7 Ajoneuvonpesuaine... 76 Aktiivisuusmittaus... 19 Alkali 1+, jauhepesuaine... 7 All

Lisätiedot

grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ

grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ grundfos S-tube kanavajuoksupyörä EI KOMPROMISSEJA HUIPPULUOKAN HYÖTYSUHDE TINKIMÄTTÄ LÄPÄISYKYVYSTÄ GRUNDFOS S-tube -KANAVAJUOKSUPYÖRÄ GRUNDFOS S-tube -KANAVAJUOKSUPYÖRÄ S-TUBE-JUOKSUPYÖRÄ - EI KOMPROMISSEJA

Lisätiedot

Utareterveyden hallinta tilatasolla. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu

Utareterveyden hallinta tilatasolla. Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Utareterveyden hallinta tilatasolla Virpi Kurkela Terveydenhuoltoeläinlääkäri ProAgria Oulu Utaretulehdus Eniten tappioita aiheuttava sairaus maidontuotannossa Suurin uhka tavoitteelle tuottaa laadukasta

Lisätiedot

Uutta tehoa asemalypsyyn

Uutta tehoa asemalypsyyn Uutta tehoa asemalypsyyn DeLaval P2100 rinnakkaislypsyasema Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi Tehokkuutta ja mukavuutta lypsyyn Lypsyasemalla tehdään päivittäin tärkeää ja tarkkaa työtä. Aseman täytyy toimia

Lisätiedot

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia

Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Vähentää rehuhävikkiä ja alentaa rehukustannuksia Feedtech rehunsäilöntäaineet Maksavat itsensä nopeasti takaisin Kaikki tietävät, että rehu kutistuu kuviuessaan. Mutta harvat

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

Lypsykoneen testausohje

Lypsykoneen testausohje Lypsykoneen testausohje 1(8) Uudelle lypsykoneelle tehdään perusteellinen testaus. Huollon yhteydessä tehtävät mittaukset 1.-5.; 8.-13.; 19. ja 29. on merkitty * -merkillä. Testauksesta täytetään testauspöytäkirja,

Lisätiedot

Paranna koneesi ajettavuutta. Kasvata ratanopeutta. Vähennä ja lyhennä ratakatkoja. Paranna työturvallisuutta. Paranna lopputuotteen laatua

Paranna koneesi ajettavuutta. Kasvata ratanopeutta. Vähennä ja lyhennä ratakatkoja. Paranna työturvallisuutta. Paranna lopputuotteen laatua Paranna koneesi ajettavuutta Kasvata ratanopeutta Vähennä ja lyhennä ratakatkoja Paranna työturvallisuutta Paranna lopputuotteen laatua Säästä energiaa Lisää tuottavuutta Skannerit koko paperinvalmistusprosessiin

Lisätiedot

Hellman's Production Oy Marjuksenranta 18, 23310 TAIVASSALO email: info@hellmansproduction.fi www.hellmansproduction.fi P. +358 (0) 404846000

Hellman's Production Oy Marjuksenranta 18, 23310 TAIVASSALO email: info@hellmansproduction.fi www.hellmansproduction.fi P. +358 (0) 404846000 S O L U T I O N S MODUULIRAKENNUKSIEN TOTEUTTAJA Hellman s Production Solutions on erikoistunut modulaariseen rakentamiseen. Moduulirakentamisessa yrityksemme panostaa kestäviin materiaaleihin ja projektikohtaiseen

Lisätiedot

Eläinterveyden hallinta Utareterveys. Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013

Eläinterveyden hallinta Utareterveys. Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013 Eläinterveyden hallinta Utareterveys Marjo Posio ProAgria Oulu Syyskuu 2013 Roolijaotus utareterveysneuvonnassa Meijerin tuotantoneuvojan rooli: - kartoittaa tilakäynnillä laitteiden toiminnan lypsytapahtuman

Lisätiedot

Karjaviesti

Karjaviesti Karjaviesti 1 2014 www.delaval.fi Automaattilypsyllä HUIPPUTULOKSIA Parempi SORKKATERVEYS 400 000 kg maitoa MODERNISOIDUSTA PARSINAVETASTA KOKEMUKSIA KARUSELLILYPSYSTÄ 1 Tässä numerossa mm: s.6 Kiviojan

Lisätiedot

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander

Ohjelma. Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Automaattilypsy Kotieläinopettajien päivä Mustiala 3.6.2015 Jussi Savander Ohjelma Mitä automaattilypsy on? Automaattilypsyn tilanne Suomessa ja maailmalla Automaattilypsyn tunnusluvut Automaattilypsyn

Lisätiedot

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Lujatekoinen ja varmatoiminen Tehokkuutta ja helppoutta vasikanjuottoon hapanjuottovaunulla VAPAARUOKKIJA RehuPiika Laitteella voidaan tehdä jopa kolmen

Lisätiedot

AUTOMAATTILYPSYYN SIIRTYMINEN

AUTOMAATTILYPSYYN SIIRTYMINEN AUTOMAATTILYPSYYN SIIRTYMINEN Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyö Maaseutuelinkeinojen ko Mustiala, 22.2.2010 Anna-Mari Salminen OPINNÄYTETYÖ Koulutusohjelma Paikkakunta Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma

Lisätiedot

Mitä Lean on? Lean5 Europe Oy Ltd

Mitä Lean on? Lean5 Europe Oy Ltd Mitä Lean on? Lean5 Europe Oy Ltd Tommi Elomaa MITÄ ON LEAN? 1. ARVO TEHDÄÄN VAIN SITÄ, MIKÄ TUOTTAA ARVOA ASIAKKAALLE. EI TEHDÄ MITÄÄN MUUTA. Leanin keskeinen ajatus on päinvastainen Tarkoitus ei ole

Lisätiedot

TOUKO- KUUSSA TILAUSLIPUKE TOUKOKUU 2016 TARJOUKSET. 28,90 sis.alv. 24% sis.alv. 24% HIVEMINT KAMFER OMENAVIINIETIKKAHAPPO NÄNNIPESU NÄNNIVOIDE

TOUKO- KUUSSA TILAUSLIPUKE TOUKOKUU 2016 TARJOUKSET. 28,90 sis.alv. 24% sis.alv. 24% HIVEMINT KAMFER OMENAVIINIETIKKAHAPPO NÄNNIPESU NÄNNIVOIDE TOUKO- KUUSSA HIVESAN PRO VIHREÄ LINIMENTTI Antiseptinen voide, joka tuhoaa utaretulehdusta aiheuttavia bakteereja. Kosteuttaa vedinihoa ja tehoaa ihon pieniin naarmuihin ja rohtumiin. 300 ml 2,5 litraa

Lisätiedot