Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS"

Transkriptio

1 Vapaus Sinulle ja karjallesi DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Ratkaisu Sinulle joka päiväksi

2 VMS-robottikäsi toimii kuten ihmiskäsi

3 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Haluamme että lypsyrobottisi todella kykenee lypsämään kaikki tilasi lehmät. VMS-robottikäsivarsi toimii kuten ihmiskäsi ja pystyy kiinnittämään lypsimet vetimiin jotka ovat ovat niinkin matalalla kuin vain 25 cm korkeudella lattiasta. Lehmien eliniän myötä myös lypsykorkeus muuttuu, väistämättä. Nopeampi, joustavampi, luotettavampi Selkeäliikkeinen robottikäsi pystyy kiinnittämään lypsimet jopa 45 asteen kulmassa oleviin vetimiin. Matalan rakenteen ansiosta kiinnitys onnistuu myös vetimiin, jotka ovat jopa vain 25 cm korkeudella lattiasta. Tuotosvuosien kehittyessä utarerakenne muuttuu erityisesti korkeatuottoisilla lehmillä. Kun lähes kaikki karjassasi olevat lehmät voidaan lypsää VMS-lypsyrobotiilla, se pienentää huomattavasti karjan uudistuskustannuksia, paitsi käyttöönotossa, myös tulevina vuosina. Tämä kustannusvaikutus kannattaa huomioida robotin hankinnan yhteydessä. Hydraulinen käsivarsi on käyttövarmuudeltaan erittäin luotettava verrattuna esimerkiksi paineilmaohjattuun robottikäsivarteen. VMS-monitoimikäden kamera ja lypsimen kiinnitystekniikka varmistavat että lypsin asettuu oikeaan asentoon. VMS robottikäden ansiosta Enemmän robotille soveltuvia lehmiä Eläinainesta tarvitsee uusia vähemmän utarerakenteen takia Hydraulinen käsivarsi on lähes huoltovapaa Optinen kamera varustettuna kahdella laserilla todella näkee vetimet Nopea ja hellävarainen kiinnitys, lypsyn aikana lehmän alla ei ole mitään ylimääräistä Vahva rakenne joka kestää kovaa käyttöä.

4 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Laatumaitoa ilman kompromisseja! Laadukas maito on puhdasta. DeLaval VMS lypsyjärjestelmä huolehtii maidon, lypsylaitteiston sekä robottiympäristön puhtaudesta. Tarkka annostelu vedinhoitoaineelle VMS on todellinen lypsyrobotti Vedinten esikäsittely ja vedinten tunnistus ovat arvostetuimpia VMS:n ominaisuuksia. Jokainen vedin tunnistetaan yksilöllisesti ja pestään lämpimällä vedellä, kuivataan ja stimuloidaan. Tämä kaikki kestää vain muutamia sekunteja vedintä kohti. Vetimet todella puhdistetaan eikä puhdistus ole ylimalkainen. Vedinpesulinja toimii täysin erillään lypsylinjastosta ja esikäsittelyn aikana lypsimet on omassa hygienisessä telineessään. Näin lypsimet ovat varmasti puhtaat kun ne kiinnitetään. Lypsimet pestään sekä sisältä että päältä jokaisen lypsyn jälkeen ja ne jäävät telineeseensä alassuin. Niihin ei jää jäämiä pesu- tai huuhteluvedestä. Lypsyrobotin lattia huuhdellaan lypsyn jälkeen automaattisesti. Pesutiheyden voit säätää itse, navettasi olosuhteista riippuen. Lypsin huuhdellaan myös irtipotkun tai muun odottamattoman irtoamisen jälkeen ennen sen uudelleenkiinnitystä. DeLaval VMS huolehtii maidon puhtaudesta Erillinen, yksilöllinen vedinpesujärjestelmä Vetimet ovat puhtaat ja kuivat ennen lypsinten kiinnitystä. Eläimen liikkeitä myötäilevä peräpelti, joka ohjaa virtsan ja lannan pois Automaattinen lattiahuuhtelu, jonka tiheyden voit säätää itse Lypsimet pestään jokaisen lypsyn jälkeen Nännikuppi pestään ennen uudelleen kiinnitystä, odottamattoman irtoamisen jälkeen Vedinhoitoaineen annostelu säädettävissä, voit säästää vedinhoitoainekuluissa merkittävästi! Käsinkiinnitys on mahdollista.

5 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Huipputekniikkaa Sinun maitotilallesi Vaikka DeLaval VMS edustaa lypsytekniikan huippua, se on tehty Sinulle mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty ja integroitu lypsyjärjestelmään. Helppokäyttöinen kosketusnäyttö VMS:n värilliseltä kosketusnäytöltä näet lypsytiedot reaaliaikaisesti. Voit tarkistaa mm. lehmänumeron, neljänneskohtaisen virtauksen, maitomäärän sekä järjestelmän pesutiedot. Kosketusnäyttö on erittäin helppokäyttöinen ja käyttäjää opastava. Neljänneskohtainen maidon laadun ja maitomäärän mittaus Maitomäärää ja maidon laatua tarkkaillaan neljänneskohtaisilla maitomittareilla. Ne mittaavat ja antavat tiedon paitsi maitomäärästä, myös virtausnopeudesta, sähkönjohtavuudesta sekä maidon värimuutoksista vaikkapa utaretulehduksen yhteydessä. Nopea lypsinten kiinnitys Nopea ja hellävarainen monitoimikäsi esikäsittelee vetimet, ennen lypsyä, kiinnittää lypsimet, toimii letkunohjaimena sekä annostelee vedinhoitoaineen lypsyn jälkeen. Kestävät rakenteet Robottikäsi, portit sekä robotin runko ovat erikoispinnoitettua ruostumatonta materiaalia helpon puhdistamisen varmistamiseksi. Aseman muut teräsosat ovat ruostumatonta terästä. Suosimme tuotekehityksessämme kestäviä arvoja ja materiaaleja, jotka varmistavat investointisi kannattavuuden ja kestävyyden vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Eläinten mukavuus ja turvallisuus Robotin avoin rakenne ja suuret portit antavat lehmälle maksimaalisen tilan tulla robotille. Avoin rakenne mahdollistaa myös utareen käsittelyn ja lypsinten käsinkiinnityksen tarvittaessa. Aseman koossa on otettu huomioon lehmien kasvava koko jalostuksen myötä. Lehmien turvallisuuden varmistamiseksi ei lehmän alla lypsyn aikana ole raskaita rautarakenteita. Lehmä seisoo luonnollisessa asennossa robotilla, tukevan kumimaton päällä. Ruokinta Lehmät saavat lypsyn aikana houkutusrehua ruostumattomaan teräskaukaloon. Rehuannos on ohjelmoitavissa eläimen ja tuotoskauden mukaan. Rehunjako voidaan ohjelmoida pysähtymään ennen lypsyn loppumista. Näin lehmät lähtevät robotilta pois heti lypsyn päätyttyä.

6 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Laaja nännikumivalikoima tarpeesi mukaisesti Voit valita, mihin erottelumaito ohjataan DeLaval OCC-solulaskuri Yksilöllinen VMS tilasi tarpeiden mukaisesti Jokainen maitotila on erilainen. DeLaval tarjoaa robottiisi runsaan määrän varusteita joilla voit luoda oman VMS robottisi omien tarpeittesi mukaisesti. Laaja nännikumivalikoima Vedinpituudet ja -paksuudet vaihtelevat tilan, eläinten rodun ja perimän mukaan. DeLaval tarjoaa laajan nännikumivalikoiman käyttöösi. Sen ansiosta karjallesi on helppo löytää optimaalinen nännikumi. Se on kuitenkin ainoa ja tärkein osa, jolla lypsyrobotti on kiinni lehmässä. Maidonerottelu Ternimaito, solupitoisuudeltaan korkea tai värin takia eroteltu maito voidaan erotella neljään eri paikkaan erottelulaitteella. Erottelulaite voidaan asentaa tarpeistasi riippuen robotin läheisyyteen tai vaikkapa vasikkaoastolle. Erottelujärjestelmä peseytyy muun järjestelmän mukana. DeLaval OCC-solulaskuri OCC on ensimmäinen todellinen solulaskuri automaattisiin lypsyjärjestelmiin. Saat solutiedon jokaisesta lypsystä eläinkohtaisesti ja voit ryhtyä utareterveyttä parantaviin toimenpiteisiin jo hyvissä ajoin. OCC:n mittaustekniikka paljastaa myös piilevät soluttajat. Siksi se on todellinen apuväline utareterveyden pitkäaikaiseen kehittämiseen. Mittaamisen hinta on ainoastaan muutamia senttejä lypsyä kohti. Tilasäiliö osana VMS järjestelmää Virtausohjatussa jäähdytyksessä VMS kommunikoi tilasäiliön kanssa ja antaa tietoa kulloinkin robotilta tulevasta maitomäärästä. Jäähdytysjärjestelmä toimii todellisen maidonvirtauksen mukaisesti. Tämä alentaa jäähdytyskustannuksia ja pidentää kompressorin käyttöikää. Tilasäiliön valvontatiedot siirtyvät VMS:n tietokoneelle. DeLaval tilasäiliön voi luonnollisesti varustaa myös maidon lämmön talteenotolla minkä ansiosta maidon jäähdytyksessä vapautuva lämpö saadaan hyötykäyttöön. DeLaval SSG-älyportti Älyportin avulla voit ohjata eläinliikennettä navetassasi. Sen sijaan että kaikki lehmät kulkisivat vapaasti robotin läpi, voit ohjata ainoastaan lypsyluvalliset lehmät robotille. Eläinliikenteen ohjausvaihtoehtoihin eri navetta- ja ruokintatyypeillä on DeLavalilla laaja kokemus. Eläinliikenteen ohjauksella voit säästää päivittäistä työtäsi ja saada aikaan tasaisemmat lypsyvälit.

7 DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Virtausohjattu jäähdytys DeLaval SSG-älyportti SBF-höyrydesinfiointi Etäkäyttö Etäkäytön avulla voit ohjata VMS:ää mistä tahansa; pellolta, kotoa tai kaupasta. Lehmien erottelu, hoitokarsinaan ohjaus, ruokinnan muutokset ym. asetukset voidaan tehdä myös kotitietokoneeltasi tai matkapuhelimesta. Automaattinen näytteenottolaite Automaattinen näytteenottolaite ottaa erillisen maitonäytteen halutessasi tai halutuin väliajoin valintasi mukaan. Näytteenottolaite peseytyy automaattisesti VMS järjestelmäpesun yhteydessä. Automaattinen näytteenottolaite Taajuusohjattu, energiaa säästävä ja hiljainen tyhjöpumppu Taajuusohjattu tyhjöpumppu Taajuusohjattu tyhjöpumppu säätää nopeuttaan todellisen alipainetarpeen mukaisesti: Se säästää tyhjöpumpun käyttämää energiaa jopa yli 60%. Höyrypesu DeLaval SBF-höyrypesu antaa lisäturvan utaretulehduksen ehkäisyyn. VMS-robottiin integroitava huuhtelulaite desinfioi sekä vedinpesulaitteen että lypsimet lypsyn jälkeen, ehkäisten tehokkaasti utaretulehdusbakteerien leviämisen lehmästä toiseen. Järjestelmää voi etäkäyttää myös mobiililaitteella

8 Integroitu peräpelti Peräpelti myötäilee lehmän liikkeitä lypsyasemalla sekä ohjaa virtsan ja lannan pois asemasta. Kompakti koko VMS vie vain vähän tilaa uusissa ja peruskorjattavissa navetoissa. Myös väliaikainen sijoittaminen on mahdollista. Ruokintakaukalo Teräskaukalo on ergonominen lehmälle ja helppo pitää puhtaana. Avoin rakenne Aseman avoin rakenne mahdollistaa utareen käsittelyn lypsypaikalla sekä lypsinten käsinkiinnityksen. Automaattinen lattiahuuhtelu Voit ohjelmoida lypsypaikan lattian pesutiheyden tilasi olosuhteiden ja tarpeiden mukaisesti. Kestävää kehitystä Koko VMS järjestelmä on valmistettu ruostumattomasta materiaalista. Haluamme turvata että investointisi säilyttää arvonsa vuosienkin jälkeen.

9 Todellinen neljänneslypsy Neljänneskohtainen tarkkailu mittaa maitomäärän, maidon virtaustason, sähkönjohtokyvyn ja väripoikkeamat. Kosketusnäyttö Kosketusnäytön kautta hallitset helposti kaikkia robottilypsyn toimintoja. OCC-solulaskuri (lisävaruste) Saat todellisen soluluvun jokaisesta lehmästä kunkin lypsyn jälkeen ja voit kehittää karjasi utareterveyttä. Höyrypesu (lisävaruste) DeLaval SBF höyrypesu antaa lisäturvan utaretulehdusbakteerien leviämisen ehkäisyssä. Kehittynyt robottikäsi Nopeampi, joustavampi ja tarkempi robottikäsi seuraa tehokkaasti lehmää.

10 Oy DeLaval Ab Meijeritie Helsinki Puh Fax DeLaval VMS tekniset tiedot VMS koko: Pituus 335 x Leveys 255 x Korkeus 228 cm Paino: 950 kg Tilasuositus VMS-huoneelle: Pituus 450 x Leveys 400 x Korkeus 275 cm Ruostumatonta terästä, halkaisijaltaan 25 mm olevat maidon siirtolinjat Ruokinta: Yhdelle rehulle, toisen rehun annostelu ja nesteannostelu lisävarusteena Integroitu kosketusnäyttö Vakiovarusteena Atlas Copco SF4 Scroll -kompressori Vakiona esiasennettu hydraulipumppu jatkuvaan käyttöön Turvallinen ja lähes huoltovapaa matalapaine-hydrauliikkajärjestelmä Esiasennettu sähköohjauskeskus ylikuormitussuojalla Integroitu pesuautomaatti Toimitetaan PC-tietokoneella jossa litteä monitori ja UPS- ukkossuojaus Hallintajärjestelmä: Linux ja Windows. Lehmäliikenne: Vapaa, ohjattu, esierottelu tai FeedFirst -väkirehuohjattu VMS-tietokonetta voidaan etäkäyttää laajakaistan tai matkapuhelimen välityksellä. Huomioviestit teksti- tai ääniviestinä puhelimeen HelpDesk ja valtuutetut DeLaval VMS-huoltoteknikot voivat etäkäyttää ja valvoa järjestelmääsi. ProAgria Ammu-yhteysvalmius VMS vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä on osa DeLavalin sitoutumista kehittämään tulevaisuuden maidontuotantoon ratkaisuja, joissa ympäristön asettamat haasteet ja eläinten hyvinvointi otetaan huomioon ja jotka hyödyttävät sekä asiakkaita että yhteiskuntaa. on Tetra Laval Holdings & Finance S.A:n rekisteröity tavaramerkki ja DeLaval on DeLaval Holding AB:n rekisteröity tavaramerkki. Valmistaja pidättää oikeuden muutoksiin BR1/fi

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy.

DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille. DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. DeLaval AMR - tulevaisuuden suurtiloille DeLaval AMR : Maailman ensimmäinen automaattinen karusellilypsy. Suuri kapasiteetti automaattinen lypsy tulevaisuuden suurkarjalle Miksi DeLaval AMR? YK:n ennusteen

Lisätiedot

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä

DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Rotary Plus + Karusellilypsyn parasta suorituskykyä DeLaval Plus+ 1 Suorituskyvyn optimointi 3 Kehittynyt lypsyteknologia 2 Tehokas tuotannonohjaus Karusellilypsyasema Plus+ DeLavalin karuselliasemat

Lisätiedot

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä

Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Maidon jäähdytys VMS -lypsyjärjestelmässä Ainutlaatuinen DeLaval VMS jäähdytysjärjestelmä Automaattilypsy on tuonut jäähdytystekniikalle uusia vaatimuksia, koska maitoa tulee tilasäiliöön epäsäännöllisin

Lisätiedot

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta

DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval-tilasäiliö DXCE ja DXCEM Lyömätöntä jäähdytyksen tehokkuutta DeLaval cooling tank DXCE and DXCEM Unbeatable cooling efficiency Säilytä maidon laatu oikealla jäähdytyksellä Suunnittelimme DeLaval

Lisätiedot

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN

AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN OTA HALLINTA AMR AMR :n AVULLA OTAT HALLINNAN Emme voi auttaa sinua sään, maidon hinnan tai lastesi tulevaisuudensuunnitelmien kanssa. Mutta DeLaval AMR : n avulla voimme auttaa hallitsemaan melko paljon

Lisätiedot

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780

Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Parempaan tuotannon seurantaan DeLaval lypsypaikkaohjaimet MPC580, MPC680 ja MP780 Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi DeLaval milking point controller MPC580, MPC680 and MP780 Everything you need at your

Lisätiedot

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ

KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval nännikumi KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ Emme tingi laadusta ja suorituskyvystä. DeLaval Clover -nännikumien ansiosta sinunkaan ei tarvitse. Huippumateriaaleista valmistettu patentoitu DeLaval

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan

DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan DeLaval vapaaehtoinen lypsyjärjestelmä VMS Automaattista lypsyä parhaimmillaan Koska hyvälaatuisen maidon kysyntä jatkaa kasvuaan, maidontuottajalta vaaditaan yhä enemmän. Me DeLavalilla uskomme, että

Lisätiedot

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän www.delaval.fi DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä Perinteisen

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR

DeLaval AMR. Näe ja koe AMR DeLaval AMR Näe ja koe AMR Sanoista tekoihin Haluatko vaihtaa lypsyjärjestelmäsi parantaaksesi lypsäjien ja lehmien terveyttä sekä tehostaaksesi liiketoimintaasi? Etsitkö ratkaisua siihen miten voit tehostaa

Lisätiedot

Schauer Karjatalous tuotteet

Schauer Karjatalous tuotteet Schauer Karjatalous tuotteet Askeleen edellä olevat ratkaisut karjallesi AINA ASKELEEN EDELLÄ Makuuparret Pihattoihin Tarjoaa erinomaisen ja eläinystävällisen ympäristön. Komfort makuuparsi maksimaalinen

Lisätiedot

Lyömätön jäähdytysteho

Lyömätön jäähdytysteho Lyömätön jäähdytysteho Luotettava Scroll -jäähdytystekniikka Scroll -kompressorit ovat pidempi-ikäisiä, hiljaisempia ja niissä on vähemmin liikkuvia osia kuin perinteisissä mäntäkompressoreissa. Lisäksi

Lisätiedot

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM

Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella. DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Ohjattu ruokinta tuotoksen perusteella DeLaval väkirehuvaunut FW ja FM Väkirehuvaunut FW ja FM DeLavalin täysautomaattiset väkirehuvaunut, tilavuusperusteinen FW ja punnitseva FM auttavat sinua saamaan

Lisätiedot

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma

Estoainejäämän ennaltaehkäisy. Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma Estoainejäämän ennaltaehkäisy Lely A3 Next T4C 3.0 ohjelma 2 Sisältö 1. Hoidettavan lehmän maidon erottelukomennon antaminen... 3 2. Hoidetun lehmän maidon erottelukomennon lopettaminen... 5 3. Tapahtumien

Lisätiedot

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa

ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa ALPRO Karja ja laitteet täydessä kontrollissa Kaikki navetan laitteet samassa tuotannonohjausjärjestelmässä Helppo käyttää Oleellisin tieto heti käytettävissäsi Tiedot joka hetki varmassa tallessa Valmius

Lisätiedot

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta

DeLaval InService huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta DeLaval huoltopalvelu parantaa tuotantosi kannattavuutta Navetan laitteiston huolto parantaa tuotantosi kannattavuutta. Vanha tosiasia ei muutu. Navetan laitteiston kunnossapitoon ja huoltoon kannattaa

Lisätiedot

Automaattitilojen haasteet raakamaidon tuotannon kannalta

Automaattitilojen haasteet raakamaidon tuotannon kannalta Automaattitilojen haasteet raakamaidon tuotannon kannalta RAAKAMAIDON TUOTANTO ja MYYNTI koulutuspäivät 8. ja 9.5.2014 Esa Manninen Lainsäädännön automaattilypsyä koskevat lisävaatimukset www.evira.fi

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke

Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke Automaattilypsyä tehokkaasti- tiedotushanke - Automaattilypsytilan tuottavuutta pyritään edistämään tiedonvälityksen keinoin Toteuttajat: Työtehoseura TTS ProAgria Etelä-Pohjanmaa Toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa

Lisätiedot

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Utareterveys on karjasi kannattavuuden perusta Hyvän utareterveyden ylläpito on

Lisätiedot

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

NELITIELYPSIMET. Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen. Tilavierailu 04/2012. Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012. Oikeudet muutoksiin pidätetään. NELITIELYPSIMET Jani Rantanen ja Riitta Tarhonen Tilavierailu 04/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 3.9.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden dokumentointi

Lisätiedot

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa

Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Prevexor Jyrsijöiden torjuntaan navetassa Tehokas jyrsijöiden torjunta Jyrsijät voivat aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä tilalla. Ne voivat vahingoittaa mm. rakenteita, kaapeleita ja muita

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI. Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva Sanna Jokela Sinikka Kreus Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla 2 Havaintoja robotteja tulee sellaisille tiloille, joiden hygieniataso

Lisätiedot

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus

DeLaval Pihatto DelPro tuotannonohjaus DeLaval Pihatto Varma ratkaisu Rakennus myytävissä eteenpäin Laadukas testatut ratkaisut Nopea tuotanto saadaan nopeasti käyntiin Kustannustehokas Helppo vain yksi yhteistyökumppani DeLaval Pihatto DeLaval

Lisätiedot

Riittävästi vettä, enemmän maitoa

Riittävästi vettä, enemmän maitoa Riittävästi vettä, enemmän maitoa DeLaval juomakupit ja -altaat Maidosta noin 90 % on vettä, joten ei ole kovin yllättävää, että veden saannilla on merkittävä vaikutus maidontuotantoon. Yhtälö on yksinkertainen:

Lisätiedot

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN

LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN LANTAKOLA MAKUUPARSIEN PUHDISTAMISEEN Aution maatila Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 16.5.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon Hyvien käytänteiden

Lisätiedot

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön,

Lehmän ruokinnan peruspilari. on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös. yksi työllistävä rutiini. säilörehun hyväksikäytön, Oikea määrä rehua kullekin eläimelle DeLaval BF500-mattoruokkijan vetoyksikkö Lehmän ruokinnan peruspilari on laadukas karkearehu. Rehunjako on samalla myös yksi työllistävä rutiini. llä maksimoit säilörehun

Lisätiedot

DeLaval VMS lypsyrobotin käyttöohjeita

DeLaval VMS lypsyrobotin käyttöohjeita 1 2017 DeLaval VMS lypsyrobotin käyttöohjeita 2 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 2 ESIPUHE... 3 1 TUOTANNONOHJAUSOHJELMAN KÄYTTÄMINEN... 4 1.1 Yleisnäkymä Tila/lypsyjono... 4 1.2 Lehmäkohtainen näkymä... 5 1.2.1 Tapahtuman

Lisätiedot

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä

DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä DeLaval aktiivisuusmittaus älykäs tapa varmistaa hedelmällisyys ja pitää karja terveenä Paranna karjasi terveyttä ja jalostuksen tehokkuutta Lehmien seuranta on osa nykyaikaista maidontuotantoa. Lehmän

Lisätiedot

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä

Monobox GEA. Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä Monobox GEA Ainutlaatuisen tehokasta Itsenäistä automaattilypsyä 2 Monobox Uutta näkökulmaa maidontuotantoon Uusi GEA-monobox lypsyrobotti tarjoaa ammattimaiseen maidontuotantoon merkittäviä etuja. Koska

Lisätiedot

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle JAPA 405 FI Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle Japa 405 on uuden sukupolven polttopuukone ammattilaisille. Japa 405 mallissa toimintaa ohjaa käyttäjää avustava äly. Kone on varustettu sensoreilla, jotka

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu

Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu Varma, tehokas ja pitkäikäinen ratkaisu DeLaval lannanpoistojärjestelmät suurille maitotiloille Ratkaisu Sinulle - joka päiväksi Navetan toiminnan tärkeä lenkki DeLaval suurten tilojen lannankäsittelyjärjestelmät

Lisätiedot

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA -

MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - 2.2.2017 MILJOONA LITRAA YKSILLÄ HARTEILLA - HUOMIO TYÖN TEHOKKUUTEEN JO NAVETTASUUNNITTELUSSA Kehittämisneuvoja OSK ItäMaito 1 2.2.2017 HUIPPUOSAAJA. MILLÄ EVÄILLÄ..? 2 Valtakunnallinen huippuosaaja Navetan

Lisätiedot

Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi

Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi Viileä hetki tuo mukavuutta lehmillesi DeLaval viilennyspuhaltimet Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi Hyvä ilmanvaihto (riittävästi puhdasta ja raikasta ilmaa) on eläinten mukavuuden yksi avaintekijä vastasyntyneistä

Lisätiedot

Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline

Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline Tuotosseurannan näytepikarit muuttuvat Valion osuuskuntien tuottajilla 1.4.2015 alkaen - saranakannellinen pikari ja kuljetusteline Valiolaisten maitotilojen tuotosseurannassa siirrytään käyttämään huhtikuusta

Lisätiedot

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA

DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA DELPRO-TUOTANNONOHJAUS- JÄRJESTELMÄ PARSINAVETASSA Petri ja Katja Palokangas Tilavierailu 02/2012 Anne-Mari Malvisto ja Mika Turunen 29.10.2012 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kilpailukykyä maidontuotantoon

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

Parsi- ja asemalypsy

Parsi- ja asemalypsy Toimenpiteet ennen lypsyä Parsi- ja asemalypsy Tarkastukset/ Hälytykset: -Tilasäiliön -Pesujen onnistuminen - Pesutulokset havainnointi Lämpötilat Havainnot pesutulos lehmät Lypsyn valmistelu Lypsypaikan

Lisätiedot

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet

Lypsykonekokonaisuus. Utareterveyskampanjan kurssit. MTT Maitokoneet Lypsykonekokonaisuus Utareterveyskampanjan kurssit MTT Maitokoneet Syy ei ole minussa, syy on lypsykoneessa. 10.8.2010 MTT Maitokoneet 2 10.8.2010 MTT Maitokoneet 3 Piirros: Vakolan tiedote Lypsyrobotti

Lisätiedot

02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN!

02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN! mathieu.fayat.com 02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN! AZURA FLEX: viisi toimintoa kätevästi yhdessä laitteessa AZURA FLEX on 18 vuoden kokemuksen ja tuotekehityksen tulos. AZURA FLEX on paljon

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

DeLaval VMS V300. Kokonaisvaltainen ratkaisu

DeLaval VMS V300. Kokonaisvaltainen ratkaisu DeLaval VMS V300 Kokonaisvaltainen ratkaisu KOSKA SINÄ OLET KESKI- PISTEESSÄ DeLaval VMS V300 tekee maidontuotannosta yksilöllisempää. Tarkempaa. Kannattavampaa. Se on järjestelmä, jonka avulla jokainen

Lisätiedot

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed. Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan

K2 EasyFeed. K2 EasyFeed.  Din ingång till automatisk utfodring. Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Din ingång till automatisk utfodring www.tks-as.no Lampaiden ja nautakarjan automaattiseen ruokintaan K2 EasyFeed Todistetusti toimiva ja vahva rakenne. K2 EasyFeed perustuu tunnettuun K2 CombiCutter

Lisätiedot

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN

Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN Älä työnnä rehua SEKOITA SE UUDELLEEN DeLaval OptiDuo ÄLÄ PELKÄSTÄÄN TYÖNNÄ REHUA Kun rehua siirretään säännöllisesti takaisin ruokintapöydälle, lehmät pääsevät rehuun paremmin käsiksi, mutta se ei merkitse

Lisätiedot

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI

MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI MAITOMANAGEMENT 2020-PROJEKTI Maidon laadunhallinta-osio Jari Korva, Osuuskunta Pohjolan Maito Sanna Jokela, Osuuskunta Pohjolan Maito Sinikka Kreus, Proagria Keskipohjanmaa Maidon laadunhallinta automaattilypsytilalla

Lisätiedot

VINTTURIT JA TARVIKKEET

VINTTURIT JA TARVIKKEET 50.3.10 Pienet ja kevyet alumiinivintturit WA 50 ja WA 100 Kompakti ja kevyt Suljettu rakenne Hiljainen käytössä Ιtselukkiutuva Kevyt kampivoima Irrotettava kampi Seinäkiinnitys Pintakäsittely: pulverimaalaus

Lisätiedot

When Innovation & Nature Combine

When Innovation & Nature Combine When Innovation & Nature Combine Yhdellä pystyruuvilla 8 14 16 sto Mixell 8 10 12 14 16 Kahdella pystyruuvilla 20 22 sto Mixell 20 22 24 26 30 Kolmella pystyruuvilla 40 30 sto Mixell 30 35 40 45 RMH lla

Lisätiedot

Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri

Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio. Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Käytännön sovelluksia Suomessa Iris Kaimio Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoidon erikoiseläinlääkäri Kustannusten alentaminen Eläinten uudistus Hedelmällisyys Ruokinnan tehokkuus Ennaltaehkäisevä

Lisätiedot

ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS

ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS ENERGIATEHOKAS KARJATALOUS PELLON GROUP OY / Tapio Kosola ENERGIAN TALTEENOTTO KOTIELÄINTILALLA Luonnossa ja ympäristössämme on runsaasti lämpöenergiaa varastoituneena. Lisäksi maatilan prosesseissa syntyvää

Lisätiedot

Lely maidontuotannon

Lely maidontuotannon www.lely.com innovators in agriculture Lely maidontuotannon automatisointiratkaisut Luo tulevaisuus lypsykarjallesi Näkymien laajentamista yhdessä Lypsyrobotti on oma keksintömme. Tällä hetkellä koko maailmassa

Lisätiedot

9. Utareterveysongelmat isoilla tiloilla Laura Kulkas Valio Oy Ongelmien luonne Ison karjan hallinta vaatii hyvin suunnitellun ja toimivan systematiikan! Pienemmissä karjoissa voi selvitä vähäläisellä

Lisätiedot

Ennen lypsyä maitohuone ja lypsyasema laitetaan lypsyvalmiuteen, ilta lypsyllä ennen lypsyä ja iltatarkastuksella(ei kaikkea) aamua varten.

Ennen lypsyä maitohuone ja lypsyasema laitetaan lypsyvalmiuteen, ilta lypsyllä ennen lypsyä ja iltatarkastuksella(ei kaikkea) aamua varten. Lypsy Lypsyn valmistelut Ennen lypsyä maitohuone ja lypsyasema laitetaan lypsyvalmiuteen, ilta lypsyllä ennen lypsyä ja iltatarkastuksella(ei kaikkea) aamua varten. Maitohuone: Laitetaan uusi siiviläsukka.

Lisätiedot

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys AUTOTALLIN NOSTO-OVET Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys OVI JOKAISEEN TYYLIIN Door Master ovet valmistetaan sinun toiveidesi mukaan piditpä sitten ultramodernista tai

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta

Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke. Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Automaattilypsyä tehokkaasti tiedotushanke Väkirehun anto tuotoksen ja talouden näkökulmasta Johanna Mäntyharju ProAgria Etelä-Pohjanmaa 14.2.2017 Väkirehun vaikutus lehmäliikenteeseen Väkirehun saanti

Lisätiedot

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin

Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu. Ensto Auguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Pitkäikäinen ja luotettava ratkaisu Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste SF6-eristetty ilmajohtojen kuormanerotin Ensto uguste kuormanerotin on suunniteltu enintään 630 :n

Lisätiedot

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv)

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AUTOMAN Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AH-SUORAVETOSARJA: PIENI, NÄPPÄRÄ JA ÖLJYTÖN AH-sarjan öljyttömät kompressorit on suunniteltu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Niiden kunnossapitotarve

Lisätiedot

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät 1½" - 8" (40-200 mm) putket 200' (61 m) asti 2" - 12" (50-300 mm) putket 325' (99 m) asti Kuulaohjain Mutterinavain RIDGIDin SeeSnake-videotarkastusjärjestelmät

Lisätiedot

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K K-SARJAN VAUNUKUIVURI TALOUDELLISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja erittäin nopeasti käyttöönotettava lämminilmakuivuri.

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua

DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Parantavat lehmiesi terveyttä, maitotuotosta ja maidon laatua DeLaval utarehygieniatuotteet Utareterveys on karjasi kannattavuuden perusta Hyvän utareterveyden ylläpito on

Lisätiedot

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille

Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Hyvä alku tulevaisuuden korkeatuottoisille lehmille Tämän päivän vasikat on huomisen korkeatuottoisia lehmiä Terveet korkeatuottoiset lehmät ovat kannattavan tuotannon perusta. Koska tiedämme että tämän

Lisätiedot

item numbers Krabat item no description Pirat

item numbers Krabat item no description Pirat Pirat Krabat Pirat B UIMINEN Krabat Pirat Palkinnot Krabat Pirat on uimatuki, joka antaa lapselle mahdollisuuden toimia riippumattomasti ja stimuloi lapsen omatoimisuutta vedessä. Housujen tai reidet

Lisätiedot

Elintarvikkeita koskevat täydentävien ehtojen vaatimukset

Elintarvikkeita koskevat täydentävien ehtojen vaatimukset Elintarvikkeet -Viljelijällä vastuu tuottamiensa elintarvikkeiden turvallisuudesta ja siitä oltava riittävät tiedot asian varmistamiseksi -Alkutuotantopaikat on rakennettava ja hoidettava siellä tuotettujen

Lisätiedot

Sinua ja asiakastasi varten

Sinua ja asiakastasi varten Sinua ja asiakastasi varten tyylikäs ja kompakti muotoilu Neo-hammashoitoyksikön tyylikäs ja toimiva muotoilu lisää vastaanottosi viihtyisyyttä. Hoitoyksikkö mahtuu pieneenkin tilaan. Tuolin pieni kiinnitysala

Lisätiedot

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l Electroluxin HD-Sarjan jää/pakastekaapit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia kaappeja kylmäsäilytykseen. Kaapit ovat niin sisältä kuin ulkoa ruostumatonta terästä, teräsovella, ja kapasiteetti alkaen

Lisätiedot

Pulling s. Oikeus muutosten tekemiseen pidätetään. Copyright 2012 Lind Jensens Maskinfabrik A/S. Asiakirja: 10000036504.

Pulling s. Oikeus muutosten tekemiseen pidätetään. Copyright 2012 Lind Jensens Maskinfabrik A/S. Asiakirja: 10000036504. LJM Agro FI Oikeus muutosten tekemiseen pidätetään. Copyright 2012 Lind Jensens Maskinfabrik A/S Asiakirja: 10000036504 Tarkastus: 5 Päiväys: 17.03.2014 Pulling s 2 LJM:n raappajärjestelmän tyyppi WPS

Lisätiedot

Hyvät toimintatavat automaattilypsyssä Hygieniaohjeet

Hyvät toimintatavat automaattilypsyssä Hygieniaohjeet Hyvät toimintatavat automaattilypsyssä Hygieniaohjeet Suomen Meijeriyhdistys Helsinki 15.5.2007 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO...3 1. TAVOITTEENA TOIMIVA AUTOMAATTILYPSYNAVETTA...4 1.1. Eläinliikenne...4

Lisätiedot

päivää vapaa pistorasiasta!

päivää vapaa pistorasiasta! 365 päivää vapaa pistorasiasta! Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen

Lisätiedot

Mika Turunen JAMK Teknologia

Mika Turunen JAMK Teknologia Lypsyn energiankulutus Mika Turunen JAMK Teknologia Lypsyrobottien vuotuinen energiankulutus (tyhjö, lämmin pesuvesi, paineilma ja sähkö muihin tarpeisiin) vaihtelee 200 500 kwh/ lehmä. Perinteisen lypsyn

Lisätiedot

VMS-robottilypsyn erikoisnumero. Karjaviesti Julkaisija Oy DeLaval Ab

VMS-robottilypsyn erikoisnumero. Karjaviesti Julkaisija Oy DeLaval Ab VMS-robottilypsyn erikoisnumero Karjaviesti Julkaisija Oy DeLaval Ab y s p y l i t t o b o r S VM a s s e m o u S a t t o 10 vu KoneForum 2010 s yö m a n a k u m VMS tutustumaan! le tu, lla e re e p m

Lisätiedot

LUOTETTAVAT JA JOUSTAVAT OHJAUSJÄRJESTELMÄT

LUOTETTAVAT JA JOUSTAVAT OHJAUSJÄRJESTELMÄT OHJAUSJÄRJESTELMÄT LUOTETTAVAT JA JOUSTAVAT OHJAUSJÄRJESTELMÄT Mepun ohjausjärjestelmät ovat joustavia ja turvallisia käyttää. Luotettavien järjestelmien ansiosta kuivaamojen käyttö on helppoa ja sujuvaa.

Lisätiedot

Bakteeriongelmien ennaltaehkäisy ja selvittäminen

Bakteeriongelmien ennaltaehkäisy ja selvittäminen 1 Bakteeriongelmien ennaltaehkäisy ja selvittäminen SAC RDS Futureline. Maidon bakteeripitoisuuden hallinta edellyttää automaattilypsyssä lypsyrobotin tiettyjen kriittisten kohteiden säännöllistä pesutuloksen

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Komposiittipuu KINDWOOD Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä moniin

Lisätiedot

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI UUSI Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen -

Lisätiedot

Sorkkahoitotilojen huomioiminen rakennussuunnittelussa

Sorkkahoitotilojen huomioiminen rakennussuunnittelussa Sorkkahoitotilojen huomioiminen rakennussuunnittelussa Valio Navettaseminaari 12.2.2008 Timo Korpela ProAgria Etelä-Pohjanmaa Sorkkahoitotoiminnan lähtötiedot rakennussuunnittelulle Sorkkahoitotelineitä

Lisätiedot

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin.

Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Puhtaat kaivot. Ratkaisuja suihkutiloihin. Tasalattiasuihkujen suosio kasvaa. Yhä enemmän ja enemmän ihmiset haluavat saada avointa tilaa kylpyhuoneeseensa. Vähemmän esteitä - enemmän hyötyjä Tasalattiaiset

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Puukomposiitti JUMA-Deck Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä

Lisätiedot

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi

AMS. ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset. Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi AMS ö Automatic Milking System - odotukset ja edellytykset Jyväskylä 12.01.2011 Sirpa Helin Osk Maitosuomi Odotukset edellyttävät TOIMIVAA AUTOMAATTILYPSYÄ Mitä ams-lypsy vaatii toimiakseen hyvin Lypsäjältä

Lisätiedot

MITEN PAREMMAT OLOT NAVETASSA VOIVAT EDISTÄÄ UTARETERVEYTTÄ?

MITEN PAREMMAT OLOT NAVETASSA VOIVAT EDISTÄÄ UTARETERVEYTTÄ? MITEN PAREMMAT OLOT NAVETASSA VOIVAT EDISTÄÄ UTARETERVEYTTÄ? Pohjolan Maidon neuvonta 2010 Maidontuotannon ja hyvän utareterveyden tavoitteet Mukava mennä navettaan!!! Kaikki lypsetty maito erottelematta

Lisätiedot

YKSIVAIHEISET OSIENPESUKONEET C-800SS...C-2600SS. Tehokkaaseen puhdistukseen

YKSIVAIHEISET OSIENPESUKONEET C-800SS...C-2600SS. Tehokkaaseen puhdistukseen YKSIVAIHEISET OSIENPESUKONEET C-800SS...C-2600SS Tehokkaaseen puhdistukseen Miksi vesipohjainen pesumenetelmä? Nopeuden ja tehokkuuden vaatimukset sekä tiukkenevat ympäristömääräykset ovat johtaneet siihen,

Lisätiedot

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH

Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH 1 Suurikokoiset LCD kosketusnäytöt HUMAN TOUCH Interaktiivisten valkotaulujen yleistyessä luokkatiloissa, uuden teknologian näyttöjen suosio on tullut kaikkialla

Lisätiedot

Edelläkävijän valinta

Edelläkävijän valinta Edelläkävijän valinta DeLaval ruokinta-aidat lypsy- ja lihakarjalle Ratkaisu Sinulle - Joka päiväksi DeLaval ruokinta-aidat Lehmät käyttävät aikaa syömiseen noin neljä tuntia vuorokaudessa. Syömiseen käytetty

Lisätiedot

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean Täyttää IEC 60601-2-52 vaatimukset TÜV hyväksytty Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean suihku- ja wc-tuolisarjastä löydät laadukkaat

Lisätiedot

Poikki, halki ja pinoon

Poikki, halki ja pinoon JAPA 315 FI Poikki, halki ja pinoon Polttopuiden tekeminen on helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa kunnon laitteella. Meille se tarkoittaa jatkuvaa tuotekehitystä, jossa koneen jokainen, pienikin yksityiskohta

Lisätiedot

Lypsykarjanavetan energiankulutus. Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen

Lypsykarjanavetan energiankulutus. Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen Lypsykarjanavetan energiankulutus Valion navettaseminaari, Pasi Eskelinen 4.2.2015 ERKKA hanke Energiatehokas tuotantorakennus Keskeisinä tutkimuskohteina maalämpö, uusiutuvat energiaratkaisut ja energiatehokkuus

Lisätiedot

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Vetotapin tunnistin Kahvan tunnistin Lukitushaan tunnistin (LED-valo) TURVAJÄRJESTELMÄ, VOITELU & PAINEILMA Voiteluyksikkö Paineilmajärjestelmä Kiinnityksen

Lisätiedot

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala

Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa Iisalmi Toivala Laiduntamisen tehostamisen tekniikkaa 27.3.2012 Iisalmi 17.4.2012 Toivala Laidunaitauksen elektroninen valvonta Laitumen toimintaa voidaan valvoa etävalvonnalla GSMyhteyden kautta Laite lähettää viestin

Lisätiedot

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua.

Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Oikea jäähdytys on osa ruoan laatua. Pikajäähdytys- ja pikapakastuslaitteet Porkka teki oikean jäähdytyksen helpoksi Porkan uuden sukupolven edistykselliset pikajäähdytys- ja pikajäähdytys-pakastuslaitteet

Lisätiedot

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron WC & KYLPYHUONE/HERON heron TM Heron on monipuolisimmista markkinoilla olevista WC- ja suihkutuoleista. Yksinkertaisen rakenteen ja selkeän muotoilun taakse kätkeytyy monipuolisia toiminnallisia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy. Helsinki Lea Puumala

Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy. Helsinki Lea Puumala Työnkäytöllisesti hyvin toimiva automaattilypsy Helsinki 3.9.2015 Lea Puumala Automaattilypsy navetan toiminnallisuus - hanke vuosina 2012 2014 Etelä- Pohjanmaalla - 12 automaattilypsytilaa (5 DeLaval,

Lisätiedot

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut Kuivain Futura Kuivain Futura Eurooppalainen patentti EP nro. 1029211 19 patenttia todistavat laitteen teknisten ratkaisujen omaperäisyyden pistettä ja teknisten ratkaisujen Futura, kansainväliset innovatiivisuuspalkinnot

Lisätiedot

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys Edistyksellisen teknologian ja korkean suorituskyvyn ansiosta 900 XP laitesarja soveltuu erinomaisesti ravintoloille sekä isommille laitoskeittiöille, jotka tarvitsevat tehokkuutta ja korkeaa tuottavuutta.

Lisätiedot

Lypsyohjesääntö. lypsymerkin suorittamista ja lypsykilpailujen järjestämistä varten

Lypsyohjesääntö. lypsymerkin suorittamista ja lypsykilpailujen järjestämistä varten Lypsyohjesääntö lypsymerkin suorittamista ja lypsykilpailujen järjestämistä varten toim. Pia Lahin Maatalousyrittäjien eläkelaitos / lomitusyksikkö 11.3.2008 2(11) Lypsyohjesääntö Lypsymerkin suorittamista

Lisätiedot

T4C PIKAOHJE T4C 3.2

T4C PIKAOHJE T4C 3.2 T4C PIKAOHJE T4C 3.2 SISÄLLYS 1. VALIKKORAKENNE T4C 3.2... 3 2. Uuden eläimen lisäys T4C - ohjelmaan... 5 3. Poikiminen... 6 4. Siemennys... 8 5. Tiineystarkistus... 9 6. Umpeenpano... 10 7. Maidon erottelu...

Lisätiedot