DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä. Kun haluat tietää karjastasi enemmän"

Transkriptio

1

2 DelPro -tuotannonohjaus parsinavettaan Koko navetan toiminnot samassa järjestelmässä Kun haluat tietää karjastasi enemmän

3 Parsinavetan täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä

4 Perinteisen työn voi tehdä helposti - ja nykyaikaisesti DeLaval DelPro -tuotannonohjausjärjestelmä on ensimmäinen täydellinen tuotannon seuranta- ja ohjausjärjestelmä parsinavettaan. Lypsyn, ruokinnan ja jalostuksen seuranta ja ohjaus saadaan yhdestä järjestelmästä. Tee omasta työstäsi mielekästä, helppoa ja mielenkiintoista. Maitotilan hoitaminen kokonaisuutena on kovaa työtä. Sinä tunnet tilasi työolosuhteet paremmin kuin kukaan ulkopuolinen. Uskomme kuitenkin tietävämme mitä haluat työltäsi. Haluat sen ehkä olevan hieman kevyempää, haluat ehkä hieman enemmän vapaa-aikaa ja muuttaa aikaisemmin käsin tehdyt työt automaattiseksi ainakin osittain, eikö niin? DeLaval DelPro-järjestelmän kanssa pystyt joka hetki seuraamaan sekä eläinten käyttäytymistä ja tuotosta että oman työsi vaikutuksia. Se parantaa oman työsi tuottavuutta ja tekee siitä mielenkiintoisempaa, varmasti. DelPro-järjestelmä mahdollistaa sen sinulle, nykyiseenkin navettaasi, ilman rakennusinvestointeja tai uuteen parsinavettaan. Kun pystyt seuraamaan maitomäärän kehitystä järjestelmästäsi pidemmällä ajalla ja hyödyntämään sitä ruokinnassa, saat paremman tuotoksen sekä paremmin tiinehtyvät ja terveemmät eläimet. Tämä kaikki parantaa tilasi taloutta. Mittalypsyt teet käytännössä milloin tahansa sillä valikoimassamme on nyt myös ICARhyväksytyllä maitomittarilla varustettu lypsy-yksikkö.

5 Kokonaisjärjestelmä, jolla ohjaat ruokintaa tuotoksen perusteella

6 Käsityöstä automaattiseen tiedonsiirtoon DeLaval ruokintavaunu DeLaval DelPro-tuotannonohjausjärjestelmässä lypsy-yksiköt ja ruokintarobotti kommunikoivat langattomasti navetan tietokoneen kanssa. DelPro-järjestelmä kerää tiedot lypsy-yksiköiltä reaaliaikaisena, tallettaa ne ja tuottaa käyttökelpoisia raportteja oman työsi tueksi. Lypsytietojen perusteella pystyt ohjaamaan myös ruokintarobotin annostelua, langattomasti. DeLaval DelPro MU480- lypsy-yksikkö DeLaval WU100 - langaton siiirtoyksikkö Tieto on todellista voimaa. DeLaval on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt järjestelmän jolla parsinavetan lypsytiedot viedään langattomasti tuotannonohjausjärjestelmään. Se on suuri askel verrattuna aikaan jolloin tiedot maitomääristä perustuivat lypsyn jälkeen muistiin kirjattuihin maitomääriin tai vain kuukausittaiseen mittalypsyyn. DelPro on todellinen apuväline nykyaikaiseen parsinavettaan. DeLaval DelPro Win 1.00:lla ohjaat kaikkia navetan perustoimintoja Ohjausjärjestelmä Lypsy Väkirehu-ja säilörehuruokinta Eläinkalenteri Työn tehokkuuden seuranta Raportointi karjantarkkailujärjestelmään DeLaval DelPro Win 1.00

7 Uusi lypsy-yksikkö MU480 tarjoaa langattoman, kaksisuuntaisen yhteyden lypsy-yksikön ja ohjausjärjestelmän välillä DelPro-järjestelmän tärkeä osa on DeLavalin uusi parsinavetan lypsy-yksikkö, MU480. Se on ICARhyväksytyllä maitomittarilla, sähkötykytyksellä sekä irrottimella varustettu kevyt ja helppokäyttöinen lypsy-yksikkö. DelPro MU480 kommunikoi ohjausjärjestelmän kanssa langattomasti ja automaattisesti. Kun lehmä on tunnistettu, saat lypsy-yksikölle kaikki ne tiedot, jotka Sinun on tärkeää tarkistaa ennen lypsyä. Kun lehmä on lypsetty, lypsytiedot siirtyvät automaattisesti kyseisen lehmän tietoihin ohjausjärjestelmään. Langaton yhteys on todellinen läpimurto parsinavetassa. DelPro-järjestelmän ansiosta tunnet karjasi kokonaisuutena paremmin. Molemminpuolisen kommunikaation ansiosta et tee virheitä esim. lääkittävän lehmän lypsyssä. Pitkän ajan raportointi antaa sinulle arvokasta tietoa kun teet päätöksiä karjan uusimisen tai jalostuksen suhteen. Maitomäärän seurannan ansiosta Ruokinnan suhteuttaminen tuotokseen on entistä tarkempaa Havaitset lehmiesi kiiman paremmin ja siemennät oikeaan aikaan Näet sairaan lehmän aikaisempaa nopeammin ja pystyt aloittamaan hoidon ajoissa Näet lehmän tuotoskäyrät ja voit tehdä helpommin päätöksiä esim. uudistamisesta Tämä kaikki on rahanarvoista tietoa, kun optimoit tilasi taloutta pitkällä aikavälillä, eikö olekin?

8 DeLaval DelPro MU480:n ominaisuudet Langaton, kahdensuuntainen kommunikointi lypsy-yksikön ja ohjausjärjestelmän välillä. Ennen lypsyä saat lehmän tiedot ja lypsyn jälkeen tuotostiedot siirtyvät järjestelmään. Smart ID- tunnistusjärjestelmä tunnistaa lehmän helposti, edellisiin lypsyrutiineihin pohjautuen. ICAR-hyväksytyn maitomittarin ansiosta lypsytiedot ja näytteenotto ovat sellaisenaan käyttökelpoisia karjantarkkailuun. ICAR-hyväksyntä takaa mittarin tarkkuuden. Alipaineen optimoinnin ansiosta maito saadaan siirrettyä perinteistä ratkaisua nopeammin lypsy-yksiköstä eteenpäin, jolloin myös nopeasti maitonsa antavat lehmät voidaan aina lypsää hellavaraisesti, vakaalla alipainetasolla. Maitoputkistossa on enemmän tilaa alipaineelle jolloin myös huippuvirtauksella olevat lehmät lypsetään vakaalla alipaineella, ilman heittoja. Alipaineen optimointi tehostaa myös järjestelmän pesua. Duovac virtausohjattu lypsy. Lypsyn alussa on käytössä hieronta-alipaine, kunnes maidonvirtauksen kasvaessa järjestelmä siirtyy automaattisesti käyttämään normaalia lypsyalipainetta. Valikoimastamme löytyy varmasti lehmillesi sekä päivittäiseen käyttöösi sopiva ja helppokäyttöinen lypsin. Virtausohjattu automaatti-irroitus (ACR), irrottaa lypsimen kun virtaustaso laskee alle säädetyn tason ja ehkäisee tyhjälypsyn Voit kytkeä irrotuksen myös käsikäytölle, jos haluat irrottaa lypsimen ennemmin tai myöhemmin kuin automaatiikka tekisi sen. DeLaval-nännikumi- ja letkuvalikoima valittavissa, tarpeittesi mukaisesti Voidaan kytkeä lypsinkiskoihin. Huoltoa varten MU480:n toiminta ja tarkkuus on täysin testattavissa DeLavalin kehittämällä dynaamisella testauslaitteistolla. DeLaval DelPro MU450 MU450 on myös uusi lypsy-yksikkö. Sen ominaisuudet ovat pitkälti samat kuin MU480:ssa, mutta ICAR-hyväksytty maitomittari on korvattu virtausindikaattorilla. Sitä voidaan käyttää ns. stand-alone-laitteena, jolloin näet senkertaiset lypsytiedot tai se voidaan liittää DelPro tuotannonohjausjärjestelmään kuten MU480. Helppokäyttöinen ja selkeä näyttö: Neljä LED-valoa ilmaisevat selkeästi lypsäjälle tarvittavat tiedot Selkeä näyttö on helppo lukea kauempaakin Kevytrakenteinen. Liikkuu kevyesti lypsinkiskoilla ja on rakenteensa ansiosta kevyt vaikka kannettavaksikin. Muuntuu tarpeittesi mukaisesti. DeLaval DelPro MU480:ssä voidaan tarpeesi mukaan käyttää kaikkia lypsinvalikoimamme lypsimiä.

9 Ruokinnan ohjaus Ruokinta todelliseen tuotokseen perustuen Ruokinnan optimointi on vaativa tehtävä karjakoon kasvaessa. Ruokintakustannukset edustavat suurinta osaa maitotilan kuluista. Ruokinnan taloudellisuus on suhteutettava myös eläinten tuotoksen ja terveyden kehitykseen. DelPro-järjestelmän ansiosta ruokinnan seuranta ja optimointi on helppoa. Ensimmäistä kertaa myös parsinavetan lypsy ja ruokinta pystytään yhdistämään samaan automaattisesti toimivaan järjestelmään, johon voidaan kytkeä sekä säilörehu- että väkirehuruokinta. Käytä tuotostietoja ruokinnan optimoinnissa päivittäin! Ruokit riittävästi ja oikein juuri poikineita lehmiä sekä vältät lypsykauden lopussa olevien lehmien yliruokintaa. Automaattisella ruokinnalla lehmille voidaan antaa pieniä annoksia useammin. Se parantaa syöntiä merkittävästi ja erityisesti säilörehun syöntikyky paranee, jopa 40-50% kahdesti päivässä tapahtuvaan ruokintaan verrattuna. Ruokintaa voit ohjata eläinkohtaisesti, vaikka päivittäin tai ohjelmoida ruokintalaitteiston itse säätämään rehuannoksen, maitotuotoksen mukaan. Tämä kaikki lehmiesi parhaaksi ja oman työsi helpottamiseksi. DelPro-järjestelmä kerää tuotostiedot automaattisesti, heti lypsyn jälkeen. Tuotostiedot ja toisaalta, karjantarkkailusta saamasi rasvaja valkuaisrvot ovat vahvaa informaatiota siitä miten ruokinta on onnistunut ja miten ruokintaa pystytään kehittämään yksittäisenkin lehmän kohdalla.

10

11 Eläinkalenteri Kalenteri muistuttaa Sinua oikeaan aikaan. DeLaval DelPro-järjestelmän eläinkalenteri pitää Sinut karjasi suhteen ajan tasalla. Järjestelmä kokoaa jatkuvasti tietoa eläimistäsi. Esimerkiksi tuotos -ja terveyshistoriaa on kätevä hyödyntää, kun suunnittelet esimerkiksi karjasi uudistamista. Järjestelmässä on myös huomiolista, jonka ansiosta näet päivittäin vaikkapa lehmät jotka pitää siementää tai joille pitää tehdä tiineystarkastus. Oikea-aikaisen seurannan lyhentäessä poikimaväliä, paranee myös taloudellinen tuotto.

12 Työajan hallinta Huolellinen lypsyrutiini tehokkaasti DelPro-tuotannonohjausjärjestelmällä voidaan tehokkaasti mitata lypsyaikaa, esikäsittelyyn kuluvaa aikaa ja tehostaa näitä molempia. Lypsäminen ei ole nopeuskilpailua, mutta se mitä mittaat, sitä voit parantaakin. DelPro-työajan seuranta antaa sinulle tietoa kunkin lehmän lypsyajasta. Jos tilallasi on ulkopuolisia työntekijöitä, voidaan kullekin lypsäjälle määrittää oma käyttäjätunnuksensa. Sen ansiosta pystyt vertaamaan työaikaa esim. maitomääriin. Tämän kaiken ansiosta voit kehittää omat rutiinit entistä huolellisemmiksi ja toisaalta miettiä, miten saat lyhennettyä navetan työaikaa. 10 minuuttia lypsykertaa kohti on 120 tuntia vuodessa, 15 kahdeksantuntista työpäivää.

13 Kokonaisjärjestelmä

14 Kaikki ohjaustoiminnot samasta järjestelmästä DeLaval DelPro on DeLavalin maitotiloille kehittämä tuotannonohjausjärjestelmä. Kehittääksesi maitotilaasi on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin navettatyypin muutos. Parsinavetassa, jossa eläinten hoito on yksilöllistä, voit tuotannonohjausjärjestelmällä saada merkittävää parannusta omaan työhösi sekä karjasi tuottavuuteen. Kun tieto kootaan ja analysoidaan automaattisesti, myös se lisää motivaatiotasi käyttää tietoa hyväksi ja kehittää karjaasi sen pohjalta. Langattoman yhteyden ansiosta laitteiston käyttöönotto on helppoa eikä navetan muoto aseta sille rajoituksia. Tehty tuottajaa varten Sen asemasta, että kirjaisit maitomäärät jokaisella lypsykerralla ylös käsin ja syöttäisit niitä tietokoneelle, tietokone hoitaa työn puolestasi. Kaikki tieto on käytettävissäsi muutamalla ruudulla. Järjestelmä on tehty helppokäyttöiseksi, sinun ei tarvitse olla tietojenkäsittelyn mestari DelProa käyttäessäsi. Jo lyhyen käytön jälkeen DelPro käyttäytyy käsissäsi juuri tarpeittesi mukaisesti. Saat tarvitsemasi raportit helposti, onpa sitten kyse maitotuotoksista, rehumääristä, tulevista kiimoista tai tiineystarkastuksesta. DeLavalin väki opastaa sinua DelPron käyttöön ja saat tuotannonohjausjärjestelmästä rahanarvoista hyötyä, jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Säästät aikaa ja rahaa sekä parannat työtehoasi. DelPro kommunikoi myös kolmannen osapuolen kanssa, esim. mittalypsytietojen lähetyksessä.

15 DeLaval DelPro vie tuotannonohjauksen uudelle tasolle

16 Parempi tuotos ja terveys, kaikille lehmille DelPro ei ole pelkästään uusi tietoja lähettävä lypsy-yksikkö, vaan kokonaisjärjestelmä maitotilan täydelliseen johtamiseen ja kehittämiseen. Langaton yhteys mahdollistaa tietojen siirron navetan muodosta riippumatta. Ohjausjärjestelmän avulla pystyt oikea-aikaisiin päätöksiin, liittyen ruokinnan muutoksiin, siemennykseen eläinten terveydenhuoltoon, karjan uudistamiseen ja työajan hallintaan. Tämä kaikki jotta tuotos eläinpaikkaa kohti saadaan paremmaksi, terveemmillä eläimillä. Nyt tämä kaikki on mahdollista parsinavetassa. Uskomme että luettuasi tämän esitteen haluat tietää DelProsta enemmän. Ota yhteyttä alueesi DeLavalin väkeen niin kerromme lisää. DeLaval DelPro parsinavettaan Täydellinen tuotannonohjausjärjestelmä DeLaval 2007 Kaikki oikeudet pidätetään

TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS. Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa

TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS. Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa TILITOIMISTON TYÖNOHJAUS Miksi kannattaa valita yksi kokonaisjärjestelmä? VISMA Severa Hallitse palvelutuotanto myynnistä laskutukseen - samalla työkalulla Visma Severan kantavana ideana on, että tilitoimisto

Lisätiedot

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Luo tulevaisuus lypsykarjatilallesi www.lely.com innovators in agriculture 2 lely astronaut Sitoudumme auttamaan Sinua luomaan tulevaisuuden lypsykarjatilallesi

Lisätiedot

Tavoitteena tienata enemmän rahaa puhtain käsin

Tavoitteena tienata enemmän rahaa puhtain käsin MaitoManagement 2020 Matkakertomus tilavierailut Hollanti sekä EuroTier2012 messut http://www.globaldairyfarmers.com http://en.wikipedia.org/wiki/agrifirm http://www.agrifirm.com Tavoitteena tienata enemmän

Lisätiedot

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus 1 (1) PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus Business Databases Oy Seppo Lavikka Business DataBases Oy, Tekniikantie 12, 02150 Espoo, puh: (09) 251 731 47, seppo.lavikka@bdb.fi, www.bdb.fi

Lisätiedot

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi

B2B. Ohjaa toiminnan tulokseksi B2B Ohjaa toiminnan tulokseksi 1 Sisällysluettelo Ohjaa toiminta tulokseksi... 4 Sähköinen työpöytä Asiakkaamme ovat meille insipraation lähde. Useat ovat markkinajohtajia ja alojensa innovatiivisia kehittäjiä.

Lisätiedot

B2C. Ohjaa toiminnan tulokseksi

B2C. Ohjaa toiminnan tulokseksi B2C Ohjaa toiminnan tulokseksi 1 Sisällysluettelo Sähköinen työpöytä Ajanvaraus Myynnin ohjaus Asiakkuuden hallinta Taloushallinto Verkkokauppa Materiaalihallinto Ostolaskujen käsittely Asiakkaamme ovat

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Kaksitoista vuotta sitten allekirjoitin yrityksemme perustamiskirjan yhtiökumppanini kanssa. Meistä tuli yrittäjiä ja maailma oli avoinna. Yrittäminen

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Tervehdys yrittäjä! Jokaisen yrityksen myynnin kulmakivi on toimiva asiakkuudenhallinta. Tai ainakin sen pitäisi olla, asiakkaathan mahdollistavat yrityksen

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

Työkansio lypsykarja- ja lihanautatilan investointiprosessiin

Työkansio lypsykarja- ja lihanautatilan investointiprosessiin Työkansio lypsykarja- ja lihanautatilan investointiprosessiin Anne-Mari Näsi Maitoa ja naudanlihaa Keski-Suomesta koulutushanke11.3.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MAATILANI TÄNÄÄN... 5 2.1 Perustietoja

Lisätiedot

Pekka Belt, Matti Möttönen & Janne Härkönen. Vinkkejä väitöskirjaprosessin nopeuttamiseen

Pekka Belt, Matti Möttönen & Janne Härkönen. Vinkkejä väitöskirjaprosessin nopeuttamiseen Pekka Belt, Matti Möttönen & Janne Härkönen Vinkkejä väitöskirjaprosessin nopeuttamiseen Oulun yliopiston Tuotantotalouden osaston työpapereita 1 / 2010 Oulun yliopiston Tuotantotalouden osaston työpapereita

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

VISMAgazine LAITA PÄÄ PILVEEN JA KOE TULEVAISUUS TALOUSTIETEEN PROFESSORI:

VISMAgazine LAITA PÄÄ PILVEEN JA KOE TULEVAISUUS TALOUSTIETEEN PROFESSORI: VISMAgazine Visman asiakaslehti 2013 UUTUUS! Visma.net Expense kustannustehokasta ja helppoa matkalaskujen hallintaa Visma Navitalla katsot tulevaisuuteen NPS on osa asiakassuhteen hoitamista Visma Passelin

Lisätiedot

maaviesti Voimavarariihestä Karjan ruokintaan Energiasuunnitelma Maidosta uutta puhtia tilanhoitoon kaveriksi kustannusjahtiin

maaviesti Voimavarariihestä Karjan ruokintaan Energiasuunnitelma Maidosta uutta puhtia tilanhoitoon kaveriksi kustannusjahtiin maaviesti ProAgria Lapin, Kainuun ja Oulun asiakaslehti 4/2010 Voimavarariihestä uutta puhtia tilanhoitoon Karjan ruokintaan säätöä reaaliajassa Energiasuunnitelma kaveriksi kustannusjahtiin Maidosta syntyy

Lisätiedot

Hallittua kasvua UVL-hengessä

Hallittua kasvua UVL-hengessä LVIS-Maailma Admicomin Admicomin asiakaslehti asiakaslehti 1/2012 4/2011 Potkua liikevaihtoon s. 4 Rahoitusennuste auttaa päivittäisessä päätöksenteossa s. 7 Sähköinen kirjanpito on nykyaikaa s. 10 Hallittua

Lisätiedot

ItäMaito. kehittävät ruokintaa tavoitteiden kautta 2/2013. Monta tapaa optimoida ruokinta s. 6. ItäMaidon neuvonta uudistuu s. 14

ItäMaito. kehittävät ruokintaa tavoitteiden kautta 2/2013. Monta tapaa optimoida ruokinta s. 6. ItäMaidon neuvonta uudistuu s. 14 ItäMaito 2/2013 Monta tapaa optimoida ruokinta s. 6 Toivaset kehittävät ruokintaa tavoitteiden kautta ItäMaidon neuvonta uudistuu s. 14 Edustajistossa pääsee vaikuttamaan s. 19 2/2013 Kuva: Niko Nyrhinen

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Nykyaikaisen tilitoimiston viisi tehokkainta keinoa säästää yrityksesi aikaa ja rahaa HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA

Nykyaikaisen tilitoimiston viisi tehokkainta keinoa säästää yrityksesi aikaa ja rahaa HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA Nykyaikaisen tilitoimiston viisi tehokkainta keinoa säästää yrityksesi aikaa ja rahaa 1 HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA Tiivistelmä tehokkaimmista keinoista rahan ja ajan säästämiseksi Sähköiseen kirjanpitoon

Lisätiedot

Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA

Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa 1 HUOLETONTA TALOUSHALLINTOA Viisi tärkeintä kriteeriä tilitoimiston valinnassa Tilitoimisto tarjoaa sähköistä kirjanpitoa #1 #4 Tilitoimisto osaa yrityksen

Lisätiedot

ERP JOKAISEN TYÖSKENTELY TEHOSTUU HAITIA. Heidi Ekholm-Talas: Koen ERP:n ehdottoman tarpeelliseksi työvälineeksi liiketoimintamme kannalta.

ERP JOKAISEN TYÖSKENTELY TEHOSTUU HAITIA. Heidi Ekholm-Talas: Koen ERP:n ehdottoman tarpeelliseksi työvälineeksi liiketoimintamme kannalta. ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Kustannustehokkuus Suunnitelmallisuus tuo parempia tuloksia Integroitavuus ERP ei ole vain yksi järjestelmä ERP johtamisen

Lisätiedot

VOIMAVAROJA. Ohjeistus. www.tyynela.fi

VOIMAVAROJA. Ohjeistus. www.tyynela.fi Ohjeistus VOIMAVAROJA Tämä työväline on tarkoitettu avuksi oman elämän voimavarojen ja toiveiden tarkasteluun. Tee tehtävät järjestyksessä ja lisää päivämäärä, niin voit palata pohtimaan kysymyksiä myöhemmin.

Lisätiedot

DATA, MITTAAMINEN JA ANALYTIIKKA YRITYKSISSÄ

DATA, MITTAAMINEN JA ANALYTIIKKA YRITYKSISSÄ DATA, MITTAAMINEN JA ANALYTIIKKA YRITYKSISSÄ Tutkimusraportti Syyskuu 2013 SISÄLLYS JOHDANTO 2 TUTKIMUKSEN TAUSTA JA TAVOITE 3 Data muokkaa organisaatioita 3 Tutkimuksen tavoite ja lähestymistapa 4 Keskeiset

Lisätiedot

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana VISMAgazine Visman asiakaslehti Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana SaaS-tuotteen suunnittelu on tiedettä ja taidetta VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU PILVESSA

Lisätiedot

1.4 Lukituksen ohjaus 9 1.5 Puhelininfo 9 1.6 Datakatkos 10. 2. Rekisteröinti 11

1.4 Lukituksen ohjaus 9 1.5 Puhelininfo 9 1.6 Datakatkos 10. 2. Rekisteröinti 11 HedSam 1 1. HedSam - kulunvalvonta- / työajanseurantajärjestelmä 5 1.1 Yleistä 5 1.2 Ohjelmisto 5 1.3 Kortinlukijat 6 1.3.1 Kortti- ja lukupäätyypit 6 1.3.2 Kulunvalvontalukija 7 1.3.3 Koodilukija 7 1.3.4

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

Mendor Balance Personal Käyttöopas

Mendor Balance Personal Käyttöopas Mendor Balance Personal Käyttöopas Sähköpostituki: support.balance@mendor.com Puhelintuki: +358 45 145 1200 2015 Mendor Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään Mikä on Mendor Balance? Mendor Balance Personal on

Lisätiedot

ProOffice -kasvukonsepti. Siirrä asiakkaasi sähköiseen taloushallintoon

ProOffice -kasvukonsepti. Siirrä asiakkaasi sähköiseen taloushallintoon ProOffice -kasvukonsepti Siirrä asiakkaasi sähköiseen taloushallintoon Sisällysluettelo ProOffice-kasvukonseptilla menestyt 3 Pysy mukana tilitoimistoalan muutoksessa 4 ProOffice-kasvukonsepti 5 Markkinoinnin

Lisätiedot

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5

Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 62900 ALAJÄRVI 1 / 90 SISÄLLYSLUETTELO: Esipuhe 4 1 Tietoliikenne 5 1.1 Yleistä 5 1.2 Sisäinen tietoliikenne 5 1.2.1 Lähiverkko 5 1.2.2 Lähiverkon laitteet 5 1.2.3 Kaapeloitu lähiverkko (yleisesti ja toteutus)

Lisätiedot

Innovatiivisten tuotteiden kysynnän ennustamisen laadulliset mallit

Innovatiivisten tuotteiden kysynnän ennustamisen laadulliset mallit TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA Toimitusketjun johtaminen Innovatiivisten tuotteiden kysynnän ennustamisen laadulliset mallit Qualitative methods of demand forecasting for innovative products Kandidaatintyö

Lisätiedot