NetTikon Raportti Käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NetTikon Raportti Käyttöohje"

Transkriptio

1 Toukokuu (30) NetTikon Raportti Käyttöohje

2 Toukokuu (30) Johdanto Aloitus Sisäänkirjautuminen Salasana unohtunut Salasanan vaihtaminen sovelluksessa Käyttäjätunnuksen lukkiutuminen Sovelluksen aikakatkaisu Etusivu ja menu Etusivu Tiedotteet Avoimet tehtävät Menu Silverlight-sovellukset Yrityksen vaihto Kirjautuminen ulos ja käyttäjäasetukset NetTikon RAPORTI-valikko Graafiset raportit Laskutuksen graafit Reskontran graafit Raportit Kirjanpidon ja reskontran raportit Kansiohaku ja raporttien suodatus CSV-vienti Katselukomponentti Katselukomponentin toiminnot Palkanlaskennan raportit Kyselyt Hakuehdot Hakuehdon syöttö valintalista Hakuehdon syöttö arvovälit Hakuehdon syöttö haku valintalistan arvoista Hakuehdon syöttö päivämääräväli CSV-vienti Kyselyt - Tositteiden selaus... 24

3 Toukokuu (30) 6.4 Kyselyt - reskontrien laskut ja suoritukset Kyselyjen rajoitukset Arkisto Tiedoston avaaminen Porautuminen Online-raportointi Käyttäjäasetukset... 29

4 Toukokuu (30) Johdanto -sovelluksella on mahdollista katsella kirjapidon, reskontran, laskutuksen ja palkanlaskennan raportteja ja suorittaa kyselyjä laskuihin ja tositteisiin internet-selaimella. Sovellus on suunniteltu taloushallinnon palveluita tarjoavien yritysten, kuten tilitoimistojen, isännöintitoimistojen sekä palvelukeskusten asiakkaiden käyttöön. 1 Aloitus 1.1 Sisäänkirjautuminen RAPORTTI-sovellukseen kirjaudutaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos käyttäjä yrittää kirjautua viisi kertaa väärällä salasanalla hänen käyttäjätunnus lukkiintuu ja hänen on pyydettävä tilitoimistoa avaamaan lukitus. Turvallisuussyistä johtuen Tiko-käyttäjän pääsy sovellukseen on estetty. RAPORTTI-sovelluksen sisäänkirjautumisikkuna näkyy seuraavassa kuvassa. Sisäänkirjautumisikkuna näyttää seuraavat tiedot käyttäjälle: Kentät käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä varten Salasana unohtunut -linkki uuden salasanan muuttamista varten. Liput joilla voidaan muuttaa sovelluksen käyttöliittymän kielen vaihtamiseksi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. OHJE -painike, jolla saa esiin ohjeen eri selaimissa vaadittaville asetuksille. 1.2 Salasana unohtunut -sovelluksen käyttäjän on mahdollista luoda uusi salasana entisen unohduttua. Käyttäjä voi myös halutessaan vaihtaa automaattisesti generoidun salasanan haluamakseen kirjauduttuaan ensin

5 Toukokuu (30) sovellukseen. Uuden salasanan luominen tapahtuu sisäänkirjautumisikkunassa syöttämällä ensin käyttäjätunnus ja tämän jälkeen valitsemalla Salasana unohtunut? linkin, jolloin ruudulle avautuu syöttöruutu käyttäjän sähköpostiosoitetta varten. Tämän annettuaan käyttäjä voi generoida uuden salasanan painamalla Uusi salasana -painiketta, jolloin järjestelmä luo käyttäjälle uuden salasanan ja lähettää sen käyttäjän antamaan sähköpostiosoitteeseen. Annetun sähköpostiosoitteen tulee olla sama kuin ko. käyttäjän tietoihin on Tikon-ohjelmiston ylläpidossa määritelty käyttäjälle. 1.3 Salasanan vaihtaminen sovelluksessa Käyttäjä voi vaihtaa jo käytössä olevan RAPORTTI-sovelluksen salasanansa haluamaansa uuteen salasanaan. Tämä tapahtuu kirjautumalla sovellukseen ja valitsemalla valikosta Käyttäjäasetukset ja syöttämällä käyttäjän nykyinen salasanana sekä haluttu uusi salasana kohdassa Vaihda salasana. 1.4 Käyttäjätunnuksen lukkiutuminen Turvallisuussyistä johtuen käyttäjän käyttäjätunnus lukkiutuu, jos salasana on syötetty väärin viisi kertaa peräkkäin. Tällöin käyttäjä saa viestin tunnuksen sulkemisesta ja kehotuksen olla yhteydessä järjestelmän ylläpitäjään käyttäjätunnuksen vapauttamiseksi. 1.5 Sovelluksen aikakatkaisu Tietoturvan parantamiseksi sovellukseen on lisätty aikakatkaisu. Tämä ominaisuus pakottaa käyttäjän kirjautumaan uudestaan sovellukseen, mikäli sovellukseen kirjautunut käyttäjä ei ole määritellyn aikakatkaisuarvon aikana käyttänyt sovellusta. Aikakatkaisun aika voidaan määritellä Tikon ylläpitosovelluksessa. 2 Etusivu ja menu 2.1 Etusivu Etusivu on NetTikon-sovellusten oletusnäkymä sisäänkirjautumisen jälkeen. Etusivulla esitetään erilaisia tiedotteita ja käyttäjän avoimet tehtävät eri NetTikon sovelluksissa. Etusivu muuttuu käyttäjän oikeuksista sekä käytössä olevista NetTikon-sovelluksista riippuen. Etusivun tietojen päivitys tapahtuu - ikonista.

6 Toukokuu (30) 2.2 Tiedotteet NetTikon-etusivun Tiedotteet-osiossa esitetään sekä Tikon Oy:n julkaisemat että Tikon Ylläpito -sovelluksen kautta loppukäyttäjille laaditut tiedotteet. Tiedotteet näkyvät osiossa julkaisujärjestyksessä uusin aina päällimmäisenä. Tiedote avautuu ruudulle klikkaamalla haluttua tiedotetta.

7 Toukokuu (30) 2.3 Avoimet tehtävät Etusivun Avoimet tehtävät-osiossa esitetään ko. käyttäjän avoimet tehtävät eri NetTikon-sovelluksissa. Osio koostuu sovelluskohtaisista tiilistä, joissa on näkyvillä linkit käyttäjän toimenpiteitä vaativiin töihin kyseisessä sovelluksessa sekä pikalinkit sovelluksen yleisimpiin toimintoihin. Osion sovelluskohtaisten tiilien määrä ja sisältö vaihtelevat käytössä olevien NetTikon-sovellusten mukaan sekä käyttäjän avoimien töiden mukaan. 2.4 Menu Etusivun vasemmassa laidassa olevasta menusta valitaan haluttu NetTikon-sovellus. Sovelluksen valinnan jälkeen ko. sovelluksen toimintonäytöt ovat valittavissa joko menusta tai päänäkymässä esitettävien linkkien kautta.

8 Toukokuu (30) 2.5 Silverlight-sovellukset Mikäli valitaan jokin Silverlight-sovelluksista (TOSITE, PALKKA, OSTOLASKU, MYYNTILASKU) menun sovellusvalinnat muuttuvat ikoneiksi ja ko. menun rinnalle avautuu valitun Silverlight-sovelluksen menu valintoineen. Huomioi, että Silverlight-sovellukset ovat valittavissa vain selaimillla jotka tukevat Silverlightliitännäistä (IE ja Firefox). Alla kuva avatusta OSTOLASKU-sovelluksen Silverlight-menusta. Valitsemalla jokin HTML-sovellus (ETUSIVU, MYYNTILASKU Mobiili, OSTOLASKU Mobiili, RAPORTTI, AIKA, PANKKI tai KULU JA MATKA) Silverlight-menu sulkeutuu ja menun ulkoasu palautuu oletustilaansa.

9 Toukokuu (30) 2.6 Yrityksen vaihto Yrityksen vaihto NetTikon menussa tapahtuu klikkaamalla menun yläosassa sijaitsevaa yritys-osiota, jolloin ruudulle avautuu lista käyttäjälle sallituista yrityksistä. Käyttäjä voi valita haluamansa yrityksen listasta klikkaamalla. Yrityslistaa voi myöskin suodattaa syöttämällä haluttu nimi listan näytön yläsosassa olevaan suodatuskenttään. 2.7 Kirjautuminen ulos ja käyttäjäasetukset NetTikon menun yläosasta löytyvät painikkeet uloskirjautumiselle sekä käyttäjäasetuksille.

10 Toukokuu (30) - Uloskirjautuminen NetTikonista - Käyttäjäasetukset. NetTikon käyttäjäasetusten muokkaus ja NetTikon-sovelluksien salasanan vaihtaminen. 3 NetTikon RAPORTI-valikko NetTikon RAPORTI-sovelluksen valikossa on seuraavat valinnat: Graafiset raportit: Laskutus Reskontra Raportit: Kirjanpito ja reskontra Palkanlaskenta Online-raportointi: Avaa Online-raportointi-sovelluksen omaan selainikkunaan. Valinta näkyvissä vain jos Online-raportointi on käytössä. Kyselyt: Tositteiden selaus Ostolaskut Ostolaskujen suoritukset Myyntilaskut Myyntilaskujen suoritukset Arkisto Arkiston selaus. Aktiivinen vain mikäli käyttäjällä oikeus selailla arkistoa. 4 Graafiset raportit Graafiset raportit-otsikon alla on omat valinnat laskutuksen ja reskontran graafeille. Valittuaan graafin tyypin käyttäjä pääsee hakemaan näytölle haluamansa määrän erilaisia graafisia raportteja jolloin niiden analysointi ja vertailu on helppoa. Käyttäjän luomat graafit tallentuvat yrityskohtaisesti. Alla esitetty kuva laskutuksen graafien oletusnäytöstä.

11 Toukokuu (30) Sarakevalinta käyttäjä valitsee ruudulla esitettävien sarakkeiden määrän (1-4). ikonilla näkymässä olevat graafit päivitetään. Graafin asetukset raportin valinta ja hakuehtojen syöttö tapahtuu ruudulla näkyvää solua, tai -ikonia painamalla, jolloin ruudulle aukea ikkuna jossa määritellään graafin hakuparametrit. Ikkunassa näkyvät parametrit vaihtuvat valitun raportin mukaan, alla kuva Laskutus- ja tilauskanta raportin hakuparametreista. käyttäjän annettua halutut raportin hakuehdot graafi piirretään ruudulle ikonia painamalla.

12 4.1.1 Laskutuksen graafit Raportti valintalista laskutuksen graafisista raporteista: Toukokuu (30) Laskutus ja tilauskanta o graafissa esitetään laskutus- ja tilauskanta eri vuosilta. Käyttäjä voi tehdä myös asiakaskohtaisia graafeja laskutus- ja tilauskantaan. Laskutus vuosivertailu o graafissa esitetään kuluvan vuoden laskutus prosentteina verrattuna valitun vertailuvuoden laskutukseen samaan päivämäärän mennessä. Laskutus- ja tilauskanta suurimmat asiakkaat o graafissa esitetään käyttäjän valitsema määrä suurimpia asiakkaita summatun laskutus- ja tilauskannan perusteella. Hakuehdot- raportin hakuehdot vaihtelevat käyttäjän valitseman raportin mukaan. Nimi -sovellus luo raportille automaattisesti nimen annettujen hakuehtojen perusteella. Käyttäjä voi kuitenkin syöttää haluamansa nimen tähän kenttään, jolloin annettu nimi korvaa sovelluksen automaattisesti luoman nimen. graafin poisto näytöltä paluu graafi-näkymästä graafin hakuehtojen syöttöön Reskontran graafit Raportti valintalista reskontran graafisista raporteista: Avoimet ostolaskut ja Avoimet myyntilaskut graafit o Graafin ensimmäinen pylväs Erääntyneet: Summa niistä laskuista, joilla on saldoa ja joissa eräpäivä on ennen kyselyn suoritushetkeä. o Graafin toisesta pylväästä eteenpäin pylväisiin on laskettu kolme eri summaa laskuista, joilla eräpäivä on sama tai suurempi kuin kyselyn suoritushetki. Pylväiden summat esitetään eri väreillä: Punaisella eräpäivään perustuva summa Ruskealla maksatuspäivään perustuva summa (näkyvissä vain Avoimet ostolaskutgraafissa) Vihreällä käteisalennukseen perustuva summa (näkyvissä vain mikäli alennuspäivät huomioidaan hakuehdoissa)

13 Toukokuu (30) o Graafin viimeinen pylväs Aikavälin ylimenevät: Avoimet osto- ja myyntilaskut Laskujen avoin summa aikarajan ylimenevistä laskuista o Graafin ensimmäinen pylväs Erääntyneet: Summa niistä laskuista, joilla on saldoa ja joissa eräpäivä on ennen kyselyn suoritushetkeä. o Graafin toisesta pylväästä eteenpäin pylväisiin on summaa laskuista, joilla eräpäivä on sama tai suurempi kuin kyselyn suoritushetki. Pylväät esitetään eri väreillä: Vihreällä esitetään ostolaskut Sinisellä esitetään myyntilaskut o Graafin viimeinen pylväs Aikavälin ylimenevät: Laskujen avoin summa aikarajan ylimenevistä laskuista Hakuehdot- raportin hakuehdot vaihtelevat käyttäjän valitseman raportin mukaan. Nimi -sovellus luo raportille automaattisesti nimen annettujen hakuehtojen perusteella. Käyttäjä voi kuitenkin syöttää haluamansa nimen tähän kenttään, jolloin annettu nimi korvaa sovelluksen automaattisesti luoman nimen. graafin poisto näytöltä Yksittäisen graafi-solun voi suurentaa/pienentää klikkaamalla hiirellä solun sisällä.

14 Toukokuu (30) Alla Laskutus ja tilauskanta-graafi suurennettuna. 5 Raportit 5.1 Kirjanpidon ja reskontran raportit

15 Toukokuu (30) Valikon valinnalla Kirjapito ja reskontra käyttäjä pääsee selailemaan hänelle sallittuja kirjanpidon ja reskontran raportteja. Raportit haetaan valitsemalla haluttu tilikausi alasvetovalikosta jolloin taulukkonäkymään haetaan käyttäjälle sallitut raportit. Raportit voidaan avata visualisoitavaksi erilliseen katselukomponenttiin jossa käyttäjä voi myös tulostaa tai ladata raporttitiedoston työasemaan. 5.2 Kansiohaku ja raporttien suodatus Raportteja voidaan hakea myös kansiokohtaisesti tilikausi-kansion alle luoduista alikansioista. Ensin valitaan haluttu tilikausi ja tämän jälkeen halutut hakukansiot Kansio-valintalistasta. Taulukkonäkymään haettuja raportteja voidaan suodattaa halutun saraketiedon mukaan. Suodatus aktivoidaan klikkaamalla taulukon yläpuolella olevaa -ikonia. Avautuvasta valintalistasta valitaan haluttu suodatuskenttä, jonka mukaan suodatus tehdään. Varsinainen suodatusehto syötetään valintalistan vieressä olevaan syöttökenttään. Tämän jälkeen taulukkonäkymän suodatus toteutetaan - ikoni klikkaamalla.

16 Toukokuu (30) Voimassa oleva suodatus näkyy taulukkonäkymän otsikkorivillä. Suodatuksen voi sulkea painamalla suodatusehdossa näkyvää -ikonia. 5.3 CSV-vienti Taulukkonäkymän tiedot voidaan viedä sovelluksesta CSV-tiedostona. Halutut tiedot haetaan ensin selausnäytölle kappaleessa 4.2 esiteltyjä hakuehtoja käyttäen. Kun haetut tiedot näkyvät taulukkonäkymässä, oikeaan yläkulmaan tulee lataus-ikoni CSV-tiedostona., josta saa ladattua työasemalle taulukkonäkymässä olevat rivit 5.4 Katselukomponentti RAPORTTI-sovelluksessa käytetään kaikkien raporttien, tositteiden, osto- ja myyntilaskujen sekä näiden liitteiden visualisoimiseen yhteistä katselukomponenttia. Komponentissa näkyvät tiedot ja sen ulkoasu vaihtelevat esitettävät tiedon tyypin ja sisällön mukaan. Alla esitetty esimerkkikuva katselukomponentista.

17 Toukokuu (30) ikonilla avataan haluttu tiedosto katselukomponenttiin. Tämä ikoni löytyy RAPORTTI-sovelluksesta kaikkien taulukkonäkymiin haettujen rivien alusta Katselukomponentin toiminnot - ikonilla avataan/suljetaan ruudun vasemmassa laidassa oleva info-alue. Info-alueella esitettävät tiedot vaihtelevat esitettävät tiedon tyypin ja sisällön mukaan. Mikäli avattava tosite, osto-tai myyntilasku sisältävät liitteitä, ovat nämä myös esillä info-alueella. Käyttäjä voi näistä valita haluamansa, jolloin valittu tiedosto visualisoidaan katselukomponentissa.

18 Toukokuu (30) tiedosto tallennus työasemaan. Katselukomponentti ei tue tif-tiedostomuotoa, jolloin ko. tiedosto on ladattava työasemalle ja avattava erillisellä kuvankäsittelyohjelmistolla. tulostus. Halutut tulostusasetukset määritellään ruudulle avautuvassa ikkunassa. Internet Explorerja Firefox-selaimilla tulostettaessa pdf-tyyppisiä tiedostoja tulee käyttää selaimen pdf-laajennoksen tulostustoimintoa, joka löytyy alla olevan kuvan oikeasta ylälaidasta(merkitty kuvaan oranssilla).

19 Toukokuu (30) Katselukomponentin sulkeminen ja paluu taulukkonäkymään. 5.5 Palkanlaskennan raportit Valikon valinnalla Palkanlaskenta käyttäjä pääsee selailemaan hänelle sallittuja palkanlaskennan raportteja. Raportit haetaan valitsemalla haluttu palkkakausi alasvetovalikosta jolloin taulukkonäkymään haetaan käyttäjälle sallitut raportit. Palkanlaskennan raportteja voidaan hakea eri kansioista ja taulukkonäkymään haettuja raportteja voidaan suodattaa halutun tiedon mukaan, kts. kappale 4.2. Käyttäjä voi avata haluamansa raportin erilliseen katselukomponenttiin, kts. kappale 4.3.

20 Toukokuu (30) 6 Kyselyt RAPORTTI-sovelluksessa voidaan selailla ja ryhmitellä kirjanpidon tapahtumia sekä osto- ja myyntireskontrien laskuja ja suorituksia. Sovellukseen on toteutettu erilaisia kyselyjä, joilla voidaan tehdä hakuja tositteisiin, ostolaskuihin, ostolaskujen suorituksiin, myyntilaskuihin ja myyntilaskujen suorituksiin Hakuehdot Kaikissa kyselyissä annetaan ensin halutut hakuehdot minkä jälkeen tiedot haetaan taulukkoon. Sovellus tuo taulukkonäkymään enintään 2000 riviä. Jos hakuehtoja täyttäviä tapahtumia/laskuja on enemmän kuin 2000, ohjelma ilmoittaa, että kaikki hakuehdon täyttävät hakutulokset eivät näy taulukkonäkymässä. Tällöin on tarvittaessa rajattava hakua antamalla tarkempia hakuehtoja. Kyselystä riippuen oletusnäytölle saavuttaessa käyttäjälle esitetään eri määrä hakuehtoja. Mikäli oletusnäytöllä olevat hakuehdot eivät riitä, saa hakuehtoja lisää ruudulle painamalla -ikonia.

21 Toukokuu (30) Oletushakuehtoihin palaaminen -ikonia painamalla. Käyttäjän painaessa hakuehtoa muuttuu tämä aktiiviseksi (väri muuttuu siniseksi) ja ko. hakuehdon syöttöruutu avautuu näytölle. ikonilla suoritetaan tietojen haku annetuilla hakuehdoilla. ikonilla pääsee muokkaamaan hakuehtoja

22 6.1.2 Hakuehdon syöttö valintalista Toukokuu (30) Valintalistan arvot saadaan näkyviin -painikkeella. Käyttäjä voi valita yhden tai useamman arvon listasta. Käyttäjä voi myös suodattaa valintalistassa näkyviä arvoja alaosan Valitut/Kaikki-painikkeilla. Annetut hakuehdot näkyvät hakuehdon otsikon alla sinisellä, josta yksittäisiä ehtoja voidaan poistaa -ikonilla. jo syötettyjen hakuehtojen poisto kyseisen hakuehdon poisto Hakuehdon syöttö arvovälit Eräissä hakuehdoissa on mahdollista antaa yksittäisiä arvoja ja/tai arvovälejä, joilla haku suoritetaan. Arvovälin määritykseen pääsee -ikonilla ja yksittäisen arvon syöttöön -ikonilla Arvovälin/yksittäisen arvon lisääminen hakuehdoksi -ikonilla.

23 6.1.4 Hakuehdon syöttö haku valintalistan arvoista Toukokuu (30) Eräissä hakuehdoissa on mahdollista hakea arvoja syötetyn merkin perusteella. Tällöin käyttäjä voi hakea valintalistan arvoja syöttämällä hakukenttään haluamansa merkin, jonka jälkeen mahdolliset haun tulokset esitetään käyttäjälle Hakuehdon syöttö päivämääräväli Eräissä hakuehdoissa on mahdollista hakea päivämäärävälin perusteella. Käyttäjä voi syöttää haluamansa päivämäärät hakukenttiin tai vaihtoehtoisesti hakea halutun päivämäärän - ikonista avautuvalla kalenterikomponentilla.

24 6.2 CSV-vienti Toukokuu (30) Kyselyiden taulukkonäkymien tiedot voidaan viedä sovelluksesta CSV-tiedostona. Halutut tiedot haetaan ensin selausnäytölle kappaleessa 5.1 esiteltyjä hakuehtoja käyttäen. Kun haetut tiedot näkyvät taulukkonäkymässä, oikeaan yläkulmaan tulee lataus-ikoni CSV-tiedostona., josta saa ladattua työasemalle taulukkonäkymässä olevat rivit 6.3 Kyselyt - Tositteiden selaus Valinnalla Tositteiden selaus käyttäjä voi hakea taulukkoon kirjapidon tapahtumia. Alla oletusnäkymä Tositteiden selaus-näytöstä. Kyselytoiminnon taulukkonäkymän yläosassa on hakuehdot, joiden avulla kyselyä voi rajata. Tilikausi on pakollinen hakuehto. Muita, vapaaehtoisia hakuehtoja ovat: Kirjanpidon tositenumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Kirjanpidon tilinumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Kirjanpidon tositepäivämäärä(väli) Reskontran laskunumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Reskontran asiakasnumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Kirjanpidon tositelaji(yksittäisiä arvoja/kaikki arvot) Lukituksen tila(yksittäisiä arvoja/kaikki arvot) Selite (tekstikenttä) Laskentakohteet(yksittäisiä arvoja/kaikki arvot) Taulukkonäkymään haetut tositteet voidaan avata katselukomponenttiin, kts. kappale

25 Toukokuu (30) 6.4 Kyselyt - reskontrien laskut ja suoritukset RAPORTTI -sovelluksen vasemman reunan toimintovalikossa on myös omat kyselyt osto- ja myyntireskontrien laskuille ja suorituksille. Osto- ja myyntireskontran laskujen selailussa on mahdollista nähdä myös yksittäisen laskun suoritukset suorituskohtaisesti. Suoritukset tulevat näkyviin, kun valitun laskurivin -painiketta napsautetaan hiirellä. Reskontrien selausnäkymän hakukenttien ja taulukkonäkymien saraketiedot vaihtelevat sen mukaan, mikä reskontraselaus on toimintovalikosta valittu. Laskukyselyiden esisuodatuskenttiä ovat: Asiakas- tai toimittajanumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Laskunumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Toimittajan laskunumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Laskupäivämäärä(väli) Laskun loppusumma(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Viitenumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Saldo Kierto Suorituskyselyiden esisuodatuskenttiä ovat: Toimittaja-/Asiakasnumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Laskunumero(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) Suorituspäivämäärä(väli) Suorituksen määrä(voidaan antaa yksittäisiä arvoja ja välejä) laskuvaluutassa Taulukkonäkymään haettuja tietoja voi lajitella tai ryhmitellä eri tavoin. Taulukkonäkymän: sarakkeiden järjestystä voi vaihtaa sarakkeita voi piilottaa rivit voi lajitella nousevaan tai laskevaan järjestykseen valitun saraketiedon perusteella Taulukkonäkymän tietoa voi myös ryhmitellä joko yhden saraketiedon avulla tai hierakkisesti useammalla saraketiedolla. Ryhmittely tapahtuu raahaamalla hiirellä valittu sarake sarakeotsikoiden yläpuolella näkyvälle ryhmittelyalueelle. Ohjelma ryhmittelee taulukossa olevat rivit automaattisesti ryhmittelyalueelle viedyn ryhmittelyvalinnan mukaisesti. Taulukkonäkymään haetut tiedot voidaan avata katselukomponenttiin, kts. kappale Kyselyjen rajoitukset Jos käyttäjä on kytketty selausta rajoittaviin selausryhmiin, tuodaan selaukseen vain ne rivit, jotka eivät sisällä käyttäjän selausryhmälle kiellettyjä arvoja.

26 Toukokuu (30) Tositeselausta voidaan rajoittaa tilin, laskentakohteiden, tositelajin ja liikekumppanin arvojen perusteella. Ostolaskujen, ostolaskujen suoritusten, myyntilaskujen ja myyntilaskujen suoritusten selausta voidaan rajoittaa tilinumeron, tositelajin ja liikekumppanin arvon perusteella Jos käyttäjää ei ole kytketty selausryhmiin, tuodaan selaukseen kaikki selausvalintoja vastaavat rivit Selausryhmät ylläpidetään Kirjanpito sovelluksessa. 7 Arkisto -sovelluksen valikon valinnalla Arkiston selaus voidaan selailla Tikonin kirjanpidon ja/tai palkanlaskennan arkistoa mikäli käyttäjän käyttöoikeus tämän sallii. Arkiston selaukseen saavuttaessa käyttäjälle esitetään oletusnäkymänä arkistossa selailtavissa olevat kansiot. Taulukkonäkymässä kansiot tunnistaa -ikonista ja yksittäinen tiedosto on merkitty -ikonilla. Taulukon tietoja voidaan suodattaa syöttämällä haluttua suodatusehto taulukon vasemman yläkulman Suodata - kenttään. Käyttäjä voi siirtyä kansiorakenteessa seuraavalle tasolle klikkaamalla haluttua kansiota, jolloin näytöllä esitetään ko. kansion sisältö. Samalla taulukon yläosaan muodostuu navigointipolku käyttäjän sen hetkisestä sijainnista kansiorakenteessa. Käyttäjä voi myös liikkua haluamalleen kansiotasolle valitsemalla haluamansa tason navigointipolusta tai käyttämällä selaimen edellinen/seuraava-painikkeita.

27 Toukokuu (30) 7.1 Tiedoston avaaminen Arkiston yksitäiset tiedostot avataan ruudulle erilliseen katselukomponenttiin. Katselukomponentin vasemmassa laidassa esitetään selaushistoria, jota käyttämällä voidaan nopeasti navigoida takaisin halutulle tasolle kansiopolussa. Katselukomponentti voidaan sulkea -painikkeella tai vaihtoehtoisesti painaa näppäimistön Esc-painiketta. - tiedoston lataus työasemaan. - tiedoston tulostaminen paperille tai pdf-tiedostoksi.

28 Toukokuu (30) Katselukomponenttiin avatusta tiedostosta voidaan hakea käyttämällä selaimen omaa hakutoimintoa, joka aktivoidaan näppäimistön painikkeilla Ctrl + F Porautuminen Arkiston selauksessa on mahdollista porautua raportin linkkinen avulla syvemmälle yksittäiseen tosite- /liitetiedostoon asti. Porautuminen on mahdollista seuraavissa raporteissa: Pääkirja => Päiväkirja => Tosite/Tiliote Tase => Pääkirja => Päiväkirja => Tosite/Tiliote Tuloslaskenta => Pääkirja => Päiväkirja => Tosite/Tiliote

29 Toukokuu (30) 8 Online-raportointi RAPORTTI -sovellukseen voi hankkia lisäoptiona Online-raportointi sovelluksen, joka on integroitu kiinteästi Tikon kirjanpitoon, tilaustenkäsittelyyn, laskutukseen ja palvelulaskutukseen. Mikäli em. Online-raportointi on käytössä, sovellukseen pääsee valikon Online-raportointi linkin kautta. Online-raportointi on sovellus, jonka avulla on mahdollista: tulostaa valmiiksi määriteltyjen raporttien avulla reaaliaikaisia rivi- ja grafiikkaraportteja porautua sekä luvuilta että kaaviossa ylemmältä ryhmittely tasolta alemmalle vaihtaa raportointijaksoa tai grafiikkakaavion tyyppiä tulostaa raportin paperille tai Pdf-tiedostoksi Kun käyttäjä kirjautuu Online-raportointi -sovellukseen, sovellusikkunan vasemmassa reunassa näkyy käyttäjän käyttöoikeuksien mukainen raporttivalikko. Raporttivalikossa voi olla yksi tai useampi välilehti ja valikkovalinta voi olla yritys- ja/tai käyttäjäkohtainen. Jokainen ylemmän tason valikkovalinta on oma hakemistonsa, joka sisältää yhden tai useamman raporttitiedoston. Tarkemmat ohjeet sovelluksen käytöstä löytyy sovellusikkunan oikeasta ylälaidasta löytyvän Ohje-linkin takaa, katso alla oleva kuva. 9 Käyttäjäasetukset Käyttäjäasetuksissa voidaan muokata käyttäjien henkilökohtaisia sovellusasetuksia. Näitä asetuksia päästään muokkaamaan valitsemalla valikosta Asetukset => Käyttäjäasetukset. Käyttäjäasetukset talletetaan selaimen välimuistiin ja ne pysyvät haluttuina kunnes selaimen välimuisti tyhjennetään. Käyttäjäasetukset -näyttö on esitetty seuraavassa kuvassa.

30 Toukokuu (30) Käyttäjäasetuksissa voidaan vaihtaa käyttäjän NetTikon-salasana: vaadittavien tietojen syöttämisen jälkeen muutoksen vahvistus Vaihda salasana-painikkeella

NetTikon PANKKI. käyttöohje

NetTikon PANKKI. käyttöohje Toukokuu 2016 1 (17) NetTikon PANKKI käyttöohje Toukokuu 2016 2 (17) 1 Aloitus... 3 1.1. Kirjautuminen sisään... 3 1.2. Salasana unohtunut... 4 1.3. Salasanan vaihtaminen... 4 1.4. Käyttäjätunnuksen lukkiutuminen...

Lisätiedot

Käyttöohje NetTikon PALKKA

Käyttöohje NetTikon PALKKA Toukokuu 2016 1 (17) käyttöohje Toukokuu 2016 2 (17) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Aloitus... 4 1.1. Kirjautuminen sisään... 4 1.2. Salasana unohtunut... 4 1.3. Salasanan vaihtaminen... 5 1.4. Käyttäjätunnuksen

Lisätiedot

OSTOLASKU Mobiili käyttöohje

OSTOLASKU Mobiili käyttöohje Toukokuu 2016 1 (32) käyttöohje Toukokuu 2016 2 (32) 1 Kirjautuminen sisään... 3 1.1. Salasana unohtunut... 3 1.2. Salasanan vaihtaminen... 4 1.3. Käyttäjätunnuksen lukkiutuminen... 4 1.4. Sovelluksen

Lisätiedot

NetTikon RAPORTTI. Ajantasainen näkymä yrityksesi talouteen Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta. 1

NetTikon RAPORTTI. Ajantasainen näkymä yrityksesi talouteen Suomen tehokkain taloushallinnon palvelualusta. 1 NetTikon RAPORTTI Ajantasainen näkymä yrityksesi talouteen 1 NetTikon Päivittäinen talous loppukäyttäjän hyppysissä MYYNTILASKU OSTOLASKU RAPORTTI TOSITE Helppoa, tehokasta ja ajantasaista laskutusta Nopea

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

AIKA käyttöohje NetTikon AIKA. Toukokuu (32) AIKA käyttöohje COPYRIGHT TIKON. ALL RIGHTS RESERVED.

AIKA käyttöohje NetTikon AIKA. Toukokuu (32) AIKA käyttöohje COPYRIGHT TIKON. ALL RIGHTS RESERVED. Toukokuu 2016 1 (32) AIKA käyttöohje Toukokuu 2016 2 (32) 1 Aloitus... 5 1.1 Kirjautuminen sisään... 5 1.2 Salasana unohtunut... 5 1.3 Salasanan vaihtaminen... 6 1.4 Käyttäjätunnuksen lukkiutuminen...

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Web -myyntilaskutus Käyttöönotto v. 6.4.0. Toukokuu 2014 1 (17) Versio 6.4.0. Web -myyntilaskutus. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved.

Web -myyntilaskutus Käyttöönotto v. 6.4.0. Toukokuu 2014 1 (17) Versio 6.4.0. Web -myyntilaskutus. 1994-2014 Tikon Oy. All rights reserved. Toukokuu 2014 1 (17) Versio 6.4.0 Web -myyntilaskutus Toukokuu 2014 2 (17) 1 Johdanto... 3 2 Pikaohje... 3 3 Yritysasetukset... 5 4 Käyttäjät ja käyttäjäroolit... 6 4.1 Käyttäjäroolit... 6 4.2 Käyttäjät...

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Web -myyntilaskutus Käyttöönotto v. 6.3.0. Toukokuu 2013 1 (16) Versio 6.3.0. Web -myyntilaskutus. Copyright Aditro. All rights reserved.

Web -myyntilaskutus Käyttöönotto v. 6.3.0. Toukokuu 2013 1 (16) Versio 6.3.0. Web -myyntilaskutus. Copyright Aditro. All rights reserved. Toukokuu 2013 1 (16) Versio 6.3.0 Web -myyntilaskutus Toukokuu 2013 2 (16) 1 Johdanto... 3 2 Pikaohje... 3 3 Yritysasetukset... 4 4 Käyttäjät ja käyttäjäroolit... 5 4.1 Käyttäjäroolit... 5 4.2 Käyttäjät...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

NetTikon KULU JA MATKA

NetTikon KULU JA MATKA Toukokuu 2016 1 (57) Käyttöohje Toukokuu 2016 2 (57) 1 Johdanto... 4 2 Aloitus... 5 2.1 Kirjautuminen... 5 2.2 Unohtunut salasana... 6 2.3 Salasanan vaihtaminen... 6 2.4 Käyttäjätunnuksen lukkiutuminen...

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Ostolaskujen käsittely

Ostolaskujen käsittely Toukokuu 2015 1 (35) Ostolaskujen käsittely Toukokuu 2015 2 (35) 1 Johdanto... 3 2 Pikaohje... 4 3 Yritysasetukset... 6 4 Tietoturva-asetukset... 7 4.1 Sovelluksen aikakatkaisu... 7 4.2 Sallitut IP-osoitteet...

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Tikon yksittäismaksujen käsittely

Tikon yksittäismaksujen käsittely Toukokuu 2015 1 (8) Käyttöohje Toukokuu 2015 2 (8) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Web-käyttöliittymä... 4 1.1. Yksittäismaksut... 5 1.2. Tulosta uusi turvakoodisarja... 6 1.3. Aktivoi turvakoodisarja...

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0

Sonera Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.0 Sonera Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.0 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2 Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.2 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5 4 Ostolaskujen

Lisätiedot

SAKU-materiaalit

SAKU-materiaalit SAKU-materiaalit www.sakumateriaalit.net Käyttäjän opas 1 Yleistä SAKU-materiaalit on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n hallinnoima materiaalipankki. Materiaalipankista

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS Standard Taloushallinto Käyttöopas page 1/6 Table of Contents PERUSIKKUNA... 3 HENKILÖKOHTAINEN TYÖPÖYTÄ... 4 ASETUKSET PERUSKÄYTTÖÄ VARTEN... 5 Yritystiedot... 5 Henkilöt

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Visma Fivaldi DashBoard ja widgetit

Visma Fivaldi DashBoard ja widgetit Visma Fivaldi sovelluspalvelu Visma Fivaldi DashBoard ja widgetit 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Lisätiedot

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje

Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http://www.vastaanottopisteet.net Ennen järjestelmän käyttöä liikennöitsijän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Aditro Tikon versio SP1

Aditro Tikon versio SP1 Tammikuu 2013 1 (5) Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1 Ohjelmistomuutokset Tammikuu 2013 2 (5) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.2.0 SP1 tehdyt muutokset... 3 1. Kirjanpito ja reskontra (6.2.0 SP1)... 3 1.1.

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 1. KIRJAUDU SISÄÄN... 3 2. ASETUKSET... 3 3. ALOITUS... 4 4. HAKU... 5 5. LATAA TIEDOSTOJA... 5 5.1. Käsittele dokumentteja...

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Käyttöohje. Aija. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Käyttöohje Aija Helsinki 2.9.2005 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Sisältö 1. Yleistä...3 2. Järjestelmän toiminnot...4 2.1 Rekisteröityminen...4 2.2 Sisäänkirjautuminen...4

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT 14.11.2011 Sisältö Perustietoa tietovarastosta... 2 Perustietoa kuutioista... 2 Dimensioiden valinta... 2 Uuden dimension lisääminen aikaisemman

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet

Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Käyttäjätunnusten käyttö...3 1. Käyttäjätunnukset ja salasanat...3 1.1 Käyttäjätunnuksien teko...4

Lisätiedot

ILMARI KÄYTTÖOHJE

ILMARI KÄYTTÖOHJE ILMARI KÄYTTÖOHJE 7.8.2011 1. Kirjautumissivu Kirjoita selaimeen http://ilmari.vtt.fi. Täytä käyttäjätunnus ja salasana. Kirjaudu sisään painamalla login. Kuva 1. Kirjautumissivu 2. Projektilistaus Kirjautumisen

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

1 Visma Econet Pro Arkistointi

1 Visma Econet Pro Arkistointi 1 Visma Econet Pro Arkistointi 1.1 Arkistointiajo Visma Econet Pro:n on lisätty ominaisuus, jolla tietokannassa olevista tiedoista voidaan ajaa arkistointiajo. Arkistointi luo määriteltyyn hakemistoon

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Fivaldi Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE

ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE 1 ASIAKASRAPORTOINNIN OHJE ASIAKASRAPORTOINTIIN KIRJAUTUMINEN Saatuanne käyttöoikeudet raportointiin, tapahtumatiedot ovat käytettävissä heti. Raportoinnin tiedot päivittyvät n. vuorokauden viiveellä.

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja:

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: Askinet, Asunto-osakeyhtiölaki Kommentaari, Isännöitsijän käsikirja 2015, Kiinteistöalan lakikirja, Kiinteistönhoidon

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015

Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015 Nuorten hyvinvointi tilastotietokannan käyttöohjeet Tieke 18.5 2015 Taulukon valinta Valitse vasemmalta kansioita, kunnes saat taulukkoluettelon näkyviin. Jos etsit tietoa jostain tietystä aiheesta, voit

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

SiteAdmin. www.visualweb.fi

SiteAdmin. www.visualweb.fi 1. Sisäänkirjautuminen...3 2. Käyttöliittymä...3 2.1 Valikot...3 2.1.1 Tiedosto-valikko...3 2.1.2 Muokkaa-valikko...3 2.1.3 Lisää-valikko...3 2.2 Työkalupalkki...3 2.2.1 Lukutila...3 2.2.1.1 Sivun muokkaus...3

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1

Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1 Tammikuu 2013 1 (6) Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1 Ohjelmistomuutokset Tammikuu 2013 2 (6) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.2.0 SP1 tehdyt muutokset... 3 1. Kirjanpito ja reskontra (6.2.0 SP1)... 3 1.1.

Lisätiedot