Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Finlands Kommunförbund rf

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Finlands Kommunförbund rf"

Transkriptio

1 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kokoustiedot Aika: klo Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki

2 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Sisällysluettelo Sivu 83 Kokouksen avaus 3 Liite 1, Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 Liite 1, Pöytäkirjan tarkastajan valinta 5 86 Kuntaliiton jäsenluettelo ja palvelusopimukset Liitteet 1 2, Kuntaliiton talous lokakuu Liite 1, Suomen Kuntaliiton työpoliittinen ohjelma 10 Liite 1, Sivistyksen suunta asiakirja 12 Liite 1, Kuntaliiton hyvinvointipoliittinen ohjelma Sosiaali- ja terveydenhuollon uusi suunta 13 Liite 1, Kuntaliiton hallituksen seuraaviin kokouksiin suunnitellut asiat Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous EU:n alueiden komitean Suomen valtuuskunnan nimittäminen 16 Liitteet 1 2, Ei julkisuuteen Muut asiat Kokouksen päättäminen 22

3 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kokouksen avaus Liite 1, 83 Liiton puheenjohtaja avaa Kuntaliiton hallituksen kokouksen. Ehdotus: Päätös: Todetaan. Puheenjohtaja avasi hallituksen kokouksen päätöksenteko-osuuden klo Merkittiin, että informaatio-osassa olivat esillä seuraavat asiat: - Sosiaali- terveydenhuollon palvelurakenneuudistus, varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen, johtaja Ilari Soosalu, johtaja Arto Sulonen ja johtaja Tarja Myllärinen - Ajankohtaiskatsaus ja hallituksen esityslista , toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

4 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Hallituksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Liite 1, 84 Sääntöjen mukaan hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta. Kutsu on lähetetty hallituksen varsinaisille jäsenille ja varajäsenille seitsemän päivää ennen hallituksen kokousta Hallitus on päätösvaltainen, kun saapuvilla on enemmän kuin puolet sen jäsenistä. Hallituksen kokouksiin osallistuvat myös varajäsenet. Hallituksen jäseniä ja varajäseniä sekä muita läsnäolijoita pyydetään allekirjoittamaan läsnäololista, joka otetaan pöytäkirjan liitteeksi. Ehdotus: Todetaan, että tähän kokoukseen osallistuvat hallituksen jäsenet ja varajäsenet allekirjoitetun läsnäololistan mukaisesti. Samalla todetaan, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen. Päätös: Todettiin, että tähän kokoukseen osallistuvat hallituksen jäsenet ja varajäsenet allekirjoitetun läsnäololistan (liite 1, 84 ) mukaisesti. Samalla todettiin, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

5 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Pöytäkirjan tarkastajan valinta Hallituksen pöytäkirjan allekirjoittavat hallituksen (kokouksen) puheenjohtaja ja sihteeri. Hallitus päätti , että pöytäkirjan tarkastaa yksi kussakin kokouksessa valittava jäsen. Ehdotus: Päätös: Hallitus päättää, että tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan hallituksen jäsen Martti Korhonen. Hyväksyttiin.

6 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kuntaliiton jäsenluettelo ja palvelusopimukset 2014 Liite 1, 86 Liite 2, 86 Yhdistyslain (11 ) mukaan hallituksen on pidettävä luetteloa yhdistyksen jäsenistä. Kuntaliiton säännöissä on määräykset yhdistyksen jäsenyydestä, yhdistykseen liittymisestä, erottamisesta ja jäsenmaksusta sekä kuntien muodostamien yhteisöjen palvelusta. Jäsenmaksu on suoritettava vuosittain maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä, jollei valtuusto toisin päätä. Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenmaksun laiminlyöneen jäsenen yhdistyksestä, mikäli jäsenmaksua ei ole maksukehotuksen jälkeen maksettu määräajassa. Yhdistyksen jäsenluettelo (320 kuntaa) on käytännön mukaan ollut listattuna valtuuston talousarviopäätöksen yhteydessä jäsenmaksuja päätettäessä. Lisäksi Kuntaliitto palvelee kuntayhtymiä ja muita kuntien muodostamia ja omistamia yhteisöjä. Liitteinä ovat luettelot jäsenistä ja palvelusopimusten piirissä olevista kuntayhtymistä Kaikki jäsenet ovat suorittaneet jäsenmaksunsa. Ehdotus: Hallitus päättää merkitä tiedoksi jäsenmaksutilanteen Päätös: Merkittiin tiedoksi.

7 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kuntaliiton talous lokakuu 2014 Liite 1, 87 Tuotot Kuntaliiton varsinaisen toiminnan tuotot kumulatiivisesti lokakuussa 2014 ovat yhteensä euroa alittaen budjetin eurolla (budjetti euroa). Edelliseen vuoteen verrattuna laskua on 7 %. Liitossa on budjetoitu kymmenelle kuukaudelle euroa palvelutuottoja ja vuokria. Palvelutuotot toteutuvat merkittävältä osin Kuntaliitto Palvelut Oy:ssä ja yhteensä palvelutuottojen ja vuokrien budjettijättämä on euroa. Kunnia- ja ansiomerkkien myynti on vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana euroa budjetin ollessa euroa, mikä aiheuttaa euron jättämän budjettiin nähden. Sisäisiä tuottoja on kaudella euroa budjetoitua vähemmän. Tämä näkyy myös sisäisten kulujen vähentymisenä. Julkaisumyynti on siirtynyt liitolta Kuntaliitto Palvelut Oy:lle. Julkaisumyyntiä on budjetoitu ensimmäiselle kahdeksalle kuukaudelle euroa ja koko vuodelle euroa, mikä ei siis toteudu. Vuoden 2013 vastaavan jakson julkaisumyynti oli euroa ja koko vuonna euroa. Jäsen- ja palvelumaksut ovat euroa budjetin ollessa euroa. Kustannukset Henkilöstökulut (ml. palkat, palkkiot, eläkkeet ja henkilösivukulut) ovat euroa budjetin ollessa euroa, jolloin kokonaisalitus on euroa. Alitus johtuu lomapalkkavarauksesta, mutta tämä alitus tasaantuu vuoden loppua kohti. Eläkekuluihin on virheellisesti budjetoitu erä, jonka kuuluisi olla palkoissa ja palkkioissa. Henkilöstökulujen yhteissumma budjetissa on oikealla tasolla. Yhteissummaltaan euron koulutus-, muut henkilöstö-, matka- sekä tarvike- ja atk-kulut alittivat budjetin eurolla budjetin ollessa euroa. Matkakustannuksiin on kiinnitetty erityistä huomiota ja matkakulujen alitus budjettiin nähden on euroa (toteuma euroa) edellisen vuoden vastaavien kulujen oltua euroa. Joulukuun alussa aloitetaan yhteistyö uuden matkatoimiston kanssa. Tämän myötä matkustamiseen liittyvät käytännöt virtaviivaistuvat mm. itsepalvelun lisääntymisen myötä. Ulkopuoliset palvelut ovat euroa budjetin ollessa euroa, jolloin budjettiylitys on euroa. Muu kulut yhteensä ovat euroa budjetin ollessa euroa, jolloin budjettialitus on euroa. Alitus muodostuu lähinnä muista toimintakuluista, joiden budjettialitus on euroa (toteutunut euroa, budjetti euroa). Merkittävä osa tästä alituksesta johtuu konserniyhtiöiden palveluveloituksista.

8 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kustannukset ovat yhteensä euroa budjetin ollessa euroa, jolloin budjetti alittui eurolla. Tuotto-/kulujäämä ennen tutkimus- ja kehityshankkeita ja Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelman tulosvaikutusta on euroa budjetin ollessa euroa (eroa euroa). Tutkimus- ja kehitysprojektit sekä Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelma Tutkimus- ja kehitysprojektikulujen toteuma oli kaudella euroa budjetin ollessa euroa. Näin ollen toteutuneet kulut olivat euroa budjetoitua alhaisemmat. Vuositasolla näiden kulujen odotetaan olevan lähellä budjetoitua euroa. Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelman tuotot alittavat budjetin eurolla mikä johtuu siitä, että tulot ( euroa) on budjetoitu kokonaisuudessaan alkuvuoteen. Tästä johtuva tulosvaikutus on oikaistu lokakuussa tulo- ja menotasauksella (jaksotuksella), jonka jälkeen kymmenen kuukauden toteutunut kumulatiivinen tulos on nolla. Budjettiin nähden tulosjättämä on lokakuussa euroa. Ohjelman budjetoitu vuositulos on euroa. Tuotto- ja kulujäämä Tuotto-/kulujäämä tutkimus- ja kehitysprojektien sekä Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelman jälkeen kaudella on euroa (budjetti euroa). Eroa budjettiin on yhteensä euroa. Sijoitus- ja rahoitustoiminta ja satunnaiset erät Sijoitus- ja rahoitustoiminnan tulos on euroa budjetin ollessa euroa. Ulkopuolisten yhtiöiden osingot muodostavat tästä euroa. Rahoituskuluissa on lokakuussa kumulatiivisesti euroa konsernin sisäisiin rahoitusjärjestelyihin liittyvää rahoitusvastiketta. Ylijäämä/alijäämä Yhteenveto Sijoitus-, rahoitus- ja satunnaisten erien jälkeen liiton tulos on euroa, kun se on budjetissa euroa. Ero budjettiin on euroa. Lokakuun kumulatiiviset tuotot ovat 1,0 milj. euroa budjetoitua pienemmät, ja vuositasolla budjettijättämän ennustetaan jonkin verran suurenevan. Kulut ovat kumulatiivisesti lokakuussa 1,8 milj. euroa budjetoitua pienemmät, mistä henkilöstökulujen alitus budjettiin nähden on 0,5 milj. euroa. Vuositasolla henkilöstökulujen ennustetaan olevan lähellä budjetoitua tasoa. Tutkimus- ja kehitysprojekteissa lokakuun kumulatiiviset kulut ovat 0,4 milj. euroa budjetoitua pienemmät, mutta koko vuoden ennuste on budjetoidulla tasolla. Kun edellä olevat henkilöstökulujen alitus sekä tutkimus- ja kehitysprojektien kustannusjättämä otetaan huomioon, on lokakuun tulos 0,9 milj. euroa alhaisempi kuin raportoitu tulos -3,2 milj. euroa. Lokakuun tulos on näillä erillä korjattuna lähes budjetoidulla -4,3 milj. euroa tasolla.

9 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Vuosien näkymät Kuntaliiton valtuusto antoi kokouksessaan seuraavan ponnen: Kuntaliiton valtuusto edellyttää, että kevään 2015 valtuuston kokoukseen tuodaan suunnitelma liiton talouden ja toiminnan kustannustehokkaasta toiminnasta muuttuvassa kuntakentän ympäristössä. Kuntaliitto valmistelee tämän ponnen pohjalta toimenpideohjelman, jossa liiton strategiaan perustuen käydään läpi mm. liiton resurssien kohdentaminen, ydinosaamiset, prosessit, ansaintalogiikka ja tuottojen lisääminen, kulujen leikkaaminen, toiminnan läpinäkyvyys säännöt, organisaatiorakenne, johtamisjärjestelmä, konsernirakenne, hyödyt kunnille ja kuntasektorille. Kuntaliiton strategiaan sisältyy tavoite liiton talouden tasapainottamisesta vuoteen 2017 mennessä. Liitto pyrkii siihen, että sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuottojen keskimääräisellä vuosituotolla (noin 2 3 miljoonaa euroa) liiton tulos on vuonna 2017 tasapainossa. Tavoitteena on siis saavuttaa rahoitus- ja sijoitustoiminnan jälkeen nollatulos vuoteen 2017 mennessä. Vaikka jäsenmaksun nousu budjetissa on 3 % (0,5 milj. euroa), sisältyy vuoden 2015 budjettiin noin kymmenen hengen vähennys vuoden 2014 tilanteeseen nähden. Liitto sopeuttaa henkilöstökustannusten tasoa ensisijaisesti hyödyntämällä henkilöstön luontaista vaihtuvuutta sekä määräaikaisia työsuhteita koskevien järjestelyiden avulla. Edellä mainitut tulostavoitteet pyritään ensisijaisesti saavuttamaan siten, että mahdollisia yhteistoimintaneuvotteluja käytäisiin vain työntehtävien ja toiminnan uudelleen organisointien vuoksi. Ehdotus: Päätös: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

10 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Suomen Kuntaliiton työpoliittinen ohjelma Liite 1, 88 Kuntaliiton työpoliittinen ohjelma on koottu Kuntaliiton monialaisessa työllisyysryhmässä. Kuntaliiton työpoliittiset tavoitteet linjoittavat kuntien roolia lähivuosien haasteellisessa toimintaympäristössä. Työpoliittiset linjaukset osaltaan tukevat kuntaliiton hallituksen hyväksymiä hallitusohjelmatavoitteita erityisesti tavoitteen 3.1. (Vahvistetaan työttömien aktivointia yhteistyössä valtion työvoimaja elinkeinohallinnon kanssa mm. hyödyntämällä kuntakokeilun tuloksia, joustavoittamalla lainsäädäntöä, ja lisäämällä kuntien toimivaltaa ja voimavaroja) osalta. Keskeistä on pyrkimys luoda tiivistyvän eri toimijoiden keskinäisen yhteistyön avulla vaikuttavampaa työpolitiikkaa sekä korostaa kuntien keskeistä roolia elinvoimapolitiikassa. Pitkäaikaistyöttömyyden kaksinkertaistuminen viidessä vuodessa ja kuntien työmarkkinatukimaksujen voimakas kasvu edellyttävät vaikuttavia toimia. Kuntaliiton työpoliittinen ohjelma painottaa työllisyyden keskeistä merkitystä kuntien elinvoiman, kuntatalouden kestävyyden ja kuntalaisten hyvinvoinnin kannalta. Ohjelma muodostuu keskeisten tavoitteiden ja esitysten esittelystä ja siihen liittyvästä tausta-aineistosta. Kuntaliiton työpoliittisen ohjelman tavoitteena on osaltaan vahvistaa paikallista elinvoimaa edistämällä työllisyyttä, yritystoimintaa, osaavan työvoiman saantia ja sosiaalista eheyttä kunnissa. Työvoimapolitiikan keinovalikoima ei riitä elinvoimaisen paikallistalouden turvaamiseen, vaan työllisyyttä on edistettävä myös mm. koulutuspolitiikan, sosiaalipolitiikan ja elinvoimapolitiikan keinoja hyödyntäen. Kuntien rooli työllisyyden edistämisessä on kasvussa samalla kun valtion hallintoon kuuluvien työ- ja elinkeinotoimistojen rooli kutistuu. Kuntien resurssit eivät kuitenkaan ole sopusoinnussa kuntiin kohdistettujen odotusten ja velvoitteiden kanssa. Kuntaliiton tavoitteena on turvata kunnille taloudelliset edellytykset pitkään työttömänä olleiden henkilöiden työllistymisen edistämiselle. Edellytysten aikaansaamiseksi on tarpeen edetä työllisyyden kuntakokeilussa toiseen, syvennettyyn vaiheeseen. Syvennetyssä kokeilussa kokeilulainsäädännöllä siirretään kaikki työmarkkinatuen saajille suunnatut palvelut ja niihin liittyvät toimivaltuudet ja resurssit kokeilukunnille. Kuntien liikkumatila työllisyydenhoidossa on viimeaikoina tosiasiassa kaventunut. Lainsäädäntö rajoittaa taloudellisesti tiukkoina aikoina merkittävästi kuntien mahdollisuuksia tarjota työttömille työtilaisuuksia tai työkokeiluja kuntaorganisaatiossa. Kuntaliiton tavoitteena onkin vahvistaa paikallisia mahdollisuuksia järjestää työmarkkinatuen saajille työllistymistä edistäviä palveluja TE-toimistojen ottaessa vastuun muiden työttömien palveluista. Kuntaliiton työpoliittinen ohjelma painottaa ammatillisen aikuiskoulutuksen roolia työmarkkinoiden toimivuuden turvaamisessa ja rakenteellisen työttömyyden purkamisessa. Aikuiskoulutusta vahvistamalla edistetään osaavan työvoiman saatavuutta, eheytetään työuria ja ehkäistään työttömyyden pitkittymistä. Aikuiskoulutuksen resurssien

11 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ vähentyessä tulisi selvittää mahdollisuudet keskittää ammatillinen aikuiskoulutus ja sen rahoitus opetus- ja kulttuuriministeriöön. Samalla myös työ- ja elinkeinoelämälähtöisen, ei tutkintotavoitteisen ja tutkinnon osiin tähtäävän, aikuiskoulutuksen saatavuus on turvattava. Ehdotus: Päätös: Hallitus päättää hyväksyä kuntaliiton työpoliittisen ohjelman. Hyväksyttiin ja todettiin, että toimisto voi tehdä asiakirjaan pieniä teknisiä ja sisällöllisiä tarkistuksia.

12 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Sivistyksen suunta asiakirja Liite 1, 89 Opetus- ja kulttuuriyksikkö on valmistellut liiton sivistyspoliittisen politiikkaohjelman Sivistyksen suunnan. Politiikkaohjelmassa kartoitetaan opetuksen ja kulttuurin tulevaisuutta vuoteen Edellinen sivistyspoliittinen ohjelma-asiakirja hyväksyttiin liiton hallituksessa Sivistyksen suunta on valmisteltu noin vuoden kestävällä vuorovaikutteisella prosessilla opetus- ja kulttuuriyksikön verkostojen ja muiden sidosryhmien sekä liiton muiden toimialojen kanssa. Opetus- ja kulttuuripalveluilla edistetään kuntien ja alueiden elinvoimaisuutta sekä kuntalaisten hyvinvointia. Ohjelmassa lähdetään siitä, että kuntalaisten hyvinvointia tukevat ja ylläpitävät opetus- ja kulttuuripalvelut on mahdollista järjestää eri puolilla maata. Tavoitteen toteuttamiseksi on kunnille turvattava riittävä toimivalta ja resurssit annettujen tehtävien toteuttamiseksi. Toimintaympäristön keskeisinä muutostekijöinä ohjelman laadinnassa ovat olleet väestö- ja koulutusrakenteen muutokset, kuntatalouden kehityssuunnat, teknologian muutokset ja mahdollisuudet, yksilöllistyminen ja yhteisöllisyys sekä kansainvälistyvä yhteiskunta ja maahanmuutto. Politiikkaohjelma tukee liittoa ja yksikön asiantuntijoita ennakoivassa edunvalvonta- ja kehittämistyössä. Ohjelmaa voi hyödyntää mm. tulevan koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelman ja hallitusohjelman linjauksissa. Ohjelma-asiakirja tarjoaa tukea myös kuntien omalle strategiatyölle. Sivistyspoliittinen ohjelma kattaa opetus- ja kulttuuriyksikön kaikki sektorit. Siinä otetaan kantaa varhaiskasvatuksesta ammattikorkeakouluopetukseen, kirjasto-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen asioihin. Ehdotus: Päätös: Hallitus päättää hyväksyä liitteen 1, 89 mukaisen Kuntaliiton sivistyspoliittisen ohjelman Sivistyksen suunta 2025 asiakirjan. Hyväksyttiin ja todettiin, että toimisto voi tehdä asiakirjaan pieniä teknisiä ja sisällöllisiä tarkistuksia.

13 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kuntaliiton hyvinvointipoliittinen ohjelma Sosiaali- ja terveydenhuollon uusi suunta Liite 1, 90 Sosiaali- ja terveydenhuollon uusi suunta on Kuntaliiton hyvinvointipoliittinen ohjelma. Ohjelma-asiakirjan kappaleessa 2 on Kuntaliiton hyvinvointipoliittinen visio vuoteen Kappaleessa 3 kuvataan toimintaympäristön muutossuuntia ja kappaleissa 4-10 Kuntaliiton tavoitteita ja toimenpiteitä, joilla edetään kohti visiota. Hyvinvointipoliittista ohjelmaa on valmisteltu laajassa vuoropuhelussa sosiaali- ja terveysyksikön asiantuntijoiden ja toimialajohdon kanssa. Valmistelussa on kuultu muiden yksiköiden asiantuntijoita. Hyvinvointipoliittista ohjelmaa tullaan käyttämään edunvalvonnan, palvelujen ja kehittämistoiminnan pitkän aikavälin suunnan näyttäjänä. Ehdotus: Päätös: Hallitus päättää hyväksyä Kuntaliiton hyvinvointipoliittisen ohjelman Sosiaali- ja terveydenhuollon uusi suunta. Päätettiin siirtää asia käsiteltäväksi hallituksen kokoukseen.

14 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kuntaliiton hallituksen seuraaviin kokouksiin suunnitellut asiat Hallituksen lähiajan kokouksiin on suunniteltu valmisteltaviksi seuraavat, tässä vaiheessa tiedossa olevat asiat Kuntien itsehallinto ja demokratia/kpml - Kuntakonsernien kehittäminen/tk - Elinkeinopolitiikasta elinvoimapolitiikkaan/tk - Asuminen/TK Ehdotus: Päätös: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi ja todettiin, että kokoukseen siirrettiin käsiteltäväksi Kuntaliiton hyvinvointipoliittinen ohjelma Sosiaali- ja terveydenhuollon uusi suunta ja lisättiin käsiteltäväksi asiaksi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus.

15 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous Torstai Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina Kuntatalossa Helsingissä. Klo 8.00 Hallituksen työvaliokunnan kokous B Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B Ryhmäkokoukset Kok. B 3.4 SDP B 3.1 Kesk. B 3.3 PerusS B 4.13 Vihr. B 4.12 Vas. B 4.11 Ryhmien välinen neuvottelu B Hallituksen kokouksen päätöksenteko-osuus B Lounas Ravintola Kuntakallio Ehdotus: Päätös: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

16 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ EU:n alueiden komitean Suomen valtuuskunnan nimittäminen Liite 1, 93 Liite 2, 93 Alueiden komitean toimikausi päättyy tammikuussa EU:n neuvosto nimittää alueiden komitean jäsenet ja varajäsenet jäsenvaltioiden ehdotusten pohjalta. Valtioneuvosto nimeää Suomen ehdokkaat. Asian valmistelu kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön toimialaan. Työja elinkeinoministeriö on ilmoittanut, että se pyytää Kuntaliitolta esityksen alueiden komitean jäseniksi ja varajäseniksi. Ministeriö ei ole voinut lähettää Kuntaliitolle virallista nimityspyyntöä, koska EU:n neuvosto ei ole vielä tehnyt päätöstä jäsenmaiden paikkamääristä komiteassa. Tähän asti Suomella on ollut komiteassa 9 jäsentä ja 9 varajäsentä. Ahvenanmaan itsehallintolain mukaan maakuntahallituksella on oikeus tehdä ehdotus yhdeksi jäseneksi ja varajäseneksi. EU:n perussopimuksen mukaan alueiden komitea muodostuu alueellisten ja paikallisten julkisyhteisöjen edustajista, joilla on joko alueellisen tai paikallisen julkisyhteisön vaaleissa saatu valtuutus tai jotka ovat poliittisesti vastuussa vaaleilla valitulle elimelle. Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoittaa nimityspyynnössään, miten jälkimmäistä edellytystä tulee tulkita. Ministeriö määrittelee myös muut kelpoisuusehdot, jotka jäsenten ja valtuuskunnan kokonaisuudessaan tulee täyttää. Valtuuskunta nimitettiin edellisen kerran vuonna Tällöin ministeriö totesi, että valittaessa alueiden komitean Suomen edustajia ja varaedustajia tulee ottaa huomioon eri alueiden, kuntien ja maakuntien ja poliittisten ryhmien suhteellinen edustavuus. Ministeriö totesi lisäksi, että komiteaan voidaan nimittää kunnanvaltuutettuja ja asemansa perusteella kunnanvaltuustolle poliittisessa vastuussa olevia kunnanjohtajia, pormestareita ja apulaispormestareita. Osan jäsenistä tuli olla myös maakunnan valtuuston tai maakuntahallituksen jäseniä. Valtuuskuntaa nimitettäessä on noudatettava tasaarvolain mukaista kiintiöperiaatetta erikseen jäsenten ja varajäsenten osalta. Alueiden komitean nimitysprosessi on viivästynyt, koska neuvosto ei ole päässyt yksimielisyyteen jäsenmaiden paikkamääristä. Suomen jäsenehdokkaat tulisi nimetä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun neuvosto on vahvistanut jäsenmaiden paikkamäärät. Tämän vuoksi olisi tarkoituksenmukaista, että hallitus päättää tehdä jo tässä kokouksessa ehdollisesti Kuntaliiton nimitysesityksen ja valtuuttaa työvaliokunnan tekemään lopullisen esityksen sen jälkeen, kun työ- ja elinkeinoministeriön nimityspyyntö on tullut. Poliittiset puolueet ovat valinneet omat jäsenehdokkaansa ja toimittaneet tarvittavat tiedot Kuntaliitolle. Vasemmistoliitto ja Ruotsalainen kansanpuolue ilmoittavat ehdokkaidensa nimet hallituksen kokoukseen mennessä. Liitteenä olevasta taulukosta ilmenee viime kuntavaalien tulosten perusteella laskettu paikkajako puolueiden kesken. Paikkajakolaskelma on tehty myös sen varalta, että Suomen jäsenmäärä laskisi kahdeksaan.

17 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Poliittiset puolueet ovat valinneet seuraavat ehdokkaat alueiden komiteaan: Kansallinen Kokoomus Varsinaiset jäsenet Asianajaja, kunnallisneuvos Pauliina Haijanen Laitilan kaupunginvaltuuston jäsen, Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston jäsen Johtaja Markku Markkula Espoon kaupunginvaltuuston jäsen, Uudenmaan liiton maakuntahallituksen jäsen Varajäsenet Valtiotieteiden lisensiaatti Hannele Luukkainen Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen, Uudenmaan liiton maakuntahallituksen varajäsen Kunnallisneuvos Antero Saksala Pirkkalan kunnanvaltuuston jäsen, Pirkanmaan liiton maakuntavaltuuston jäsen Suomen Sosialidemokraattinen Puolue Varsinaiset jäsenet Rehtori Anne Karjalainen Keravan kaupunginvaltuuston jäsen Ylilääkäri Antti Liikkanen Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen Lapin liiton maakuntavaltuuston jäsen Varajäsenet Oikeustieteiden opiskelija Matias Mäkystä Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen KM, luokanopettaja Sanna Parkkinen Liperin kunnanvaltuuston jäsen Pohjois-Karjalan liiton maakuntavaltuuston varajäsen Suomen Keskusta Varsinaiset jäsenet Yhteiskuntatieteiden maisteri Ossi Martikainen Lapinlahden kunnanvaltuuston jäsen Pohjois-Savon liiton maakuntavaltuuston jäsen Yhteiskuntatieteiden maisteri Satu Tietari Säkylän kunnanvaltuuston jäsen Varajäsen Yrityskoordinaattori Katri Kulmuni Tornion kaupunginvaltuuston jäsen Lapin liiton maakuntavaltuuston jäsen

18 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Perussuomalaiset Varsinainen jäsen Kasvatustieteiden maisteri Ilpo Haalisto Nousiaisten kunnanvaltuuston jäsen Varajäsen Opiskelija Tiina Elovaara Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen Vihreät Varsinainen jäsen Pääsihteeri Sirpa Hertell Espoon kaupunginvaltuuston jäsen Vasemmistoliitto Varajäsen Suomen ruotsalainen kansanpuolue Varajäsen Ehdotus: Päätös: Hallitus päättää valtuuttaa hallituksen työvaliokunnan tekemään työja elinkeinoministeriölle puolueiden esitysten pohjalta ehdotuksen Suomen edustajiksi ja varaedustajiksi EU:n alueiden komiteaan. Hyväksyttiin esitys seuraavin lisäyksin: - Vasemmistoliitto on valinnut ehdokkaaksi Alueiden komiteaan Veikko Kumpumäen (Kemin kaupunginvaltuuston jäsen ja Lapin liiton maakuntavaltuuston jäsen). Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokas ilmoitetaan työvaliokunnalle.

19 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Ei julkisuuteen

20 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Muut asiat Hallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman kiitti hallitusta kuluneesta vuodesta.

21 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti hallituksen kokouksen klo

22 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Allekirjoitukset Puheenjohtaja Sihteeri Antti Lindtman Mervi Kuittinen Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Aika ja paikka Allekirjoitus Martti Korhonen

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2015 1 Kokoustiedot Aika: 20.5.2015 klo 10.00 13.20 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2015 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2014 1 Kokoustiedot Aika: 12.11.2014 klo 10.00 14.00 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Kokoustiedot Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.29 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2016 Kokoustiedot Aika 23.11.2016 klo 10.04-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 1 Kokoustiedot Aika: 4.4.2013 klo 10.00 13.25 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Kokoustiedot Aika: 29.9.2011 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Kokoustiedot Aika 10.3.2016 klo 10.00 11.07. Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2014 1 Kokoustiedot Aika: 16.10.2014 klo 10.14 13.54 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 1 Kokoustiedot Aika: 30.9.2010 klo 9.30 13.05 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Kokoustiedot Aika Torstai 26.5.2016 klo 10.00 17.00 Perjantai 27.5.2016 klo 8.00 12.35 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja

Lisätiedot

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Miksi alueiden komitea? Annetaan alue- ja paikallishallinnolle mahdollisuus vaikuttaa EU:n lainsäädännön

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 Kokoustiedot Aika: 12.3.2015 klo 10.00 13.08 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2009 1 Kokoustiedot Aika: 24.9.2009 klo 9.30 13.20 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu,

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 9/2018 Hallitus 21.11.2018 Kokoustiedot Aika 21.11.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Keskiviikko 21.11.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Kokoustiedot Aika 22.9.2016 klo 10.18-13.27 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä II

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry LIITE 1 Finlands Kommunförbund rf Hallituksen kokous Kuntaliiton talouskatsaus, syyskuu 2018 TUOTOT Kuntaliiton varsi

Suomen Kuntaliitto ry LIITE 1 Finlands Kommunförbund rf Hallituksen kokous Kuntaliiton talouskatsaus, syyskuu 2018 TUOTOT Kuntaliiton varsi Suomen Kuntaliitto ry LIITE 1 Finlands Kommunförbund rf Hallituksen kokous 21.11.2018 Kuntaliiton talouskatsaus, syyskuu 2018 TUOTOT Kuntaliiton varsinaisen toiminnan tuotot ovat syyskuussa 2018 yhteensä

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 1 Kokoustiedot Aika: 8.11.2012 klo 9.30 13.17 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2016 1 Kokoustiedot Aika 4.2.2016 klo 10.08-13.25 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto Kokousohjelmaluonnos 20.8.2018 Kuntaliiton hallintoon liittyvät kokoukset - kokousohjelma 2019 Ajankohta 2019 Hallintoelin/kokous To 31.1. klo 8.30-10.00 13. - 15.2. Talous- ja rahoitusfoorumi

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Finlands Kommunförbund rf Hallitus 21.9.2017 Kuntaliiton talouskatsaus, elokuu 2017 TUOTOT Kuntaliiton varsinaisen toiminnan tuotot ovat elokuussa 2017 yhteensä 15 020 800 euroa ylittäen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika: 6.2.2014 klo 10.15 13.24 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Kuntaliiton edunvalvonta-analyysi varatoimitusjohtaja Timo Reina

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Kuntaliiton edunvalvonta-analyysi varatoimitusjohtaja Timo Reina Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 8A/2017 Kokoustiedot Aika 22.11.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Keskiviikko 22.11.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 20-25

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 20-25 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 2/2019 Kokoustiedot Aika 21.3.2019 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.3.2019 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 5/2015 I Finlands Kommunförbund rf. Klo 8.30 Hallituksen työvaliokunnan kokous B 3.4

Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 5/2015 I Finlands Kommunförbund rf. Klo 8.30 Hallituksen työvaliokunnan kokous B 3.4 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 5/2015 I Kokoustiedot Aika: 11.6.2015 klo 10.00 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Torstai 11.6.2015 Klo 8.30 Hallituksen työvaliokunnan kokous

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2010 1 Kokoustiedot Aika: 1.12.2010 klo 9.30 13.18 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Työllisyyspalveluiden kehittäminen Pohjois- Karjalassa hankkeen päätösseminaari 1.12.2014 Työllisyys ja Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet

Työllisyyspalveluiden kehittäminen Pohjois- Karjalassa hankkeen päätösseminaari 1.12.2014 Työllisyys ja Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet Työllisyyspalveluiden kehittäminen Pohjois- Karjalassa hankkeen päätösseminaari 1.12.2014 Työllisyys ja Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja 2 3 4 5 Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2016 Kokoustiedot Aika 25.5.2016 klo 10.00-13.36 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2014 1 Kokoustiedot Aika: 21.8.2014 klo 10.00 13.40 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.6.2009 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 77-83

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 77-83 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 6/2018 Kokoustiedot Aika 20.9.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 20.9.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 54-59

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 54-59 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 4/2018 Kokoustiedot Aika 23.5.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Keskiviikko 23.5.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sotedigi - tilannekatsaus erityisasiantuntija Karri Vainio

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sotedigi - tilannekatsaus erityisasiantuntija Karri Vainio Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 9/2017 Kokoustiedot Aika 14.12.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 14.12.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sotedigi

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Kokoustiedot Aika: 7.5.2014 klo 9.10 12.02 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Kokoustiedot Aika: 20.9.2012 klo 9.30 12.52 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Finlands Kommunförbund rf. Hallitus Kokoustiedot. Aika klo

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Finlands Kommunförbund rf. Hallitus Kokoustiedot. Aika klo Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Kokoustiedot Aika 9.3.2017 klo 10.02-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 65-71

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 65-71 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 5/2018 Hallitus 30.8.2018 Kokoustiedot Aika 30.8.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 30.8.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 6A/2017 Kokoustiedot Aika 21.9.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.9.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Digitalisaatio

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2009 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2009 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.2.2009 klo 9.30 13.06. Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 1 Kokoustiedot Aika: 6.6.2013 klo 10.00 13.26 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 1/2017 Kokoustiedot Aika 26.1.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 26.1.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sote-

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Kokoustiedot Aika: 4.3.2010 klo 9.30 13.07 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Perjantai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. 1 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2016

Perjantai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. 1 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2016 Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 4 /2017 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat liite 30 Perjantai 5.5.2017 klo 9.00-10.10 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi 1 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 7/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin johtoryhmälle

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY Pohjois-Satakunnan jätteiden käsittely Oy:n varsinainen yhtiökokous Aika 29.6.2017 alkaen klo 12.00 Paikka Kankaanpään kaupungintalo, kaupunginjohtajan huone, Kuninkaanlähteenkatu 12. Kutsutut / Läsnä

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko 12.11.2014 klo 14.16 17 Torstai 13.11.2014 klo 9.00 14.45 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14,

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Kuntaliiton edunvalvonta-analyysi varatoimitusjohtaja Timo Reina

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Kuntaliiton edunvalvonta-analyysi varatoimitusjohtaja Timo Reina Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 8A/2017 Kokoustiedot Aika 22.11.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Keskiviikko 22.11.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen.

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen. KOLHON KYLÄYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA Marko Lipsonen 2.1.2013 YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS Aika 27.11.12, KLO 19.00 Paikka Osuuspankin kokoustilat Läsnä Läsnäolijoista erillinen liite Käsitellyt asiat: 1. Kokouksen

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2017 Kokoustiedot Aika 27.4.2017 klo 10.03-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Nyt kokeilemaan! Timo Kietäväinen, varatoimitusjohtaja, Kuntaliitto

Nyt kokeilemaan! Timo Kietäväinen, varatoimitusjohtaja, Kuntaliitto Nyt kokeilemaan! Timo Kietäväinen, varatoimitusjohtaja, Kuntaliitto 1 Kuntaliiton strategia Perustehtävä TEEMME KUNTIEN KANSSA KUNTALAISILLE KESTÄVÄÄ TULEVAISUUTTA. Kuntaliitto vaikuttaa paikallisten ja

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu.

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu. OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS 6/2016 Aika: Torstai 13.10.2016 klo 17.00 Paikka: Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, 90220 Oulu. 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 Valtakatu LAPPEENRANTA ESITYSLISTA 2/ Hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Pekkanen.

Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 Valtakatu LAPPEENRANTA ESITYSLISTA 2/ Hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Pekkanen. Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 ETELÄ-KARJALAN MARTAT RY:N SYYSKOKOUS Aika Torstai 1. marraskuuta 2018 klo 18.00 Paikka Olavinkulma (Imatran seurakunnan tilat) Olavinkatu 13, 55100 IMATRA Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2011 1 Kokoustiedot Aika: 3.2.2011 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2011 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n hallitus Pöytäkirja 9/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva 1 NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous Aika 1.4.2008 kello 18.00 19.00 Paikka Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat Jäsenet: Naantali: Markku

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Paikka Rakennusmestarien toimitila Kajaaninkatu 16, Oulu Valtakirjojen tarkastus on kokoushuoneessa klo 15.45. Aika 3.3.2016 klo 16.15

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet

Valosta vetovoimaa Elämyksellisen kaupunkivalaisun mahdollisuudet KOKOUSTIEDOT Aika ke 12.2.2014 klo 13-14.17 Paikka Oulu10, neuvotteluhuone 156 (Os. Torikatu 10, Oulu) Osallistujat Ohjausryhmän jäsenet: Pj Henrika Pihlajaniemi Risto Vuoria Sari Hyvärinen Henna Ukonmaanaho

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 13/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 06.03.2018, klo 16:59-18:36 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, 1 krs. Käsitellyt asiat 5 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 6 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 129 Kirkkovaltuusto Aika: 18.1.2017 klo 18.00 18.45 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Eino Pauli Haho Eevi vara Kankare Tarja Kujansuu Antti Känkänen

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/ (11) Keskusvaalilautakunta Aika , klo 16:59-17:49. Kunnantalon kahvihuone.

Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/ (11) Keskusvaalilautakunta Aika , klo 16:59-17:49. Kunnantalon kahvihuone. Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/2017 1 (11) Aika 06.03.2017, klo 16:59-17:49 Paikka Kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat 8 Puheenjohtajan valinta 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Aika 9.4.2017 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 22 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä

2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin. johtoryhmälle konsernin kehittämisestä ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUS 20.8.2012 Kokous 7/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston arvio Lapin korkeakoulukonsernin nykytilasta ja esitys korkeakoulukonsernin

Lisätiedot

4. Hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma; Hyväksyttiin vuoden 2013 ja 2014 toimintasuunnitelma (liite 2).

4. Hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma; Hyväksyttiin vuoden 2013 ja 2014 toimintasuunnitelma (liite 2). 1 Selkämeren kansallispuiston ystävät yhdistys Yhdistyksen ensimmäinen kokous Aika: 28.8.2013 klo 19-20 Paikka: Luontotalo Arkki, Pori Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Lasse Lovén avasi kokouksen ja totesi,

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Liite 4 ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIAN TALOUSARVIO

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Ajankohtaista valinnanvapaudesta varatoimitusjohtaja Hanna Tainio

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Ajankohtaista valinnanvapaudesta varatoimitusjohtaja Hanna Tainio Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 3/2017 Kokoustiedot Aika 27.4.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 27.4.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Ajankohtaista

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi TUL:n Lapin piiri ry puh: 0500 316 904 P Nahkurinkatu 1. 94100 Kemi mauri.blomster@tul.fi www.tul-lappi.fi TUL:n Lapin piiri ry:n sääntömääräinen PIIRIKOKOUS Pidetään Kemissä os. Kemin Pruntsilla, Kauppakatu

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.09.2013 PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Toimikunnan

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Nuorisoneuvoston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 01.02.2018 Paikka: Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KOKOUSVIRKAILIJOIDEN; PUHEENJOHTAJAN,

Lisätiedot

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä.

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä. Etelä-Pohjanmaan väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) työjärjestys sen toimintakaudella ennen väliaikaista valmistelutoimielintä koskevan lainsäädännön vahvistamista TAUSTAA Etelä-Pohjanmaan sote-

Lisätiedot

EXEL COMPOSITES OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2013. Läsnä Exel Composites Oyj:n osakkeenomistajia oheisen luettelon mukaan (Liite 1)

EXEL COMPOSITES OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2013. Läsnä Exel Composites Oyj:n osakkeenomistajia oheisen luettelon mukaan (Liite 1) PÖYTÄKIRJA 1/2013 1(5) EXEL COMPOSITES OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 27.3.2013 klo 10.30 Paikka Kansallissali, Aleksanterinkatu 44, Helsinki Läsnä Exel Composites Oyj:n osakkeenomistajia oheisen luettelon

Lisätiedot

3 Konsernijaoston pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

3 Konsernijaoston pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 14.08.2017, klo 15:00-16:30 Paikka Tuusulan kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Konsernijaoston

Lisätiedot