Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2009 1 Finlands Kommunförbund rf"

Transkriptio

1 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kokoustiedot Aika: klo Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki

2 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Sisällysluettelo Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 Liite 1, 2 3 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 5 4 Kuntapalvelujen pelastusohjelma 6 Liite 1, 4 5 Kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmän uudistus 8 Liite 1, 5 6 Elvytyspaketti ja sen vaikutukset kuntiin 9 Liite 1, 6 7 Kuntaliiton maaseutustrategia 10 Liite 1, 7 8 Yhteispalvelun laajentamishanke 11 Liitteet 1 2, 8 9 Ammatillisesti suuntautuneen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistus 12 Liite 1, 9 10 Kuntaliiton hallituksen seuraaviin kokouksiin suunnitellut asiat Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous Kuntaliiton sääntömuutoksen rekisteröinti Esitys jäsenten ja varajäsenten nimittämiseksi EU:n alueiden komiteaan 17 Liite 1, Muut asiat Kokouksen päättäminen 21

3 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kokouksen avaus Liiton puheenjohtaja avaa Kuntaliiton hallituksen kokouksen. Todetaan. Puheenjohtaja avasi hallituksen kokouksen päätöksenteko-osuuden klo Merkittiin, että informaatio-osuudessa olivat esillä seuraavat asiat: - Kuntapalvelujen pelastusohjelma, toimitusjohtaja Risto Parjanne - Ajankohtaiskatsaus, toimitusjohtaja Risto Parjanne - Hallituksen esityslista KL-Kuntahankinnat Oy:n tilannekatsaus, toimitusjohtaja Raili Hilakari

4 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Liite 1, 2 Sääntöjen mukaan hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta. Kutsu on lähetetty hallituksen varsinaisille jäsenille ja varajäsenille seitsemän päivää ennen hallituksen kokousta Hallitus on päätösvaltainen, kun saapuvilla on enemmän kuin puolet sen jäsenistä. Hallituksen kokouksiin osallistuvat myös varajäsenet. Hallituksen jäseniä ja varajäseniä sekä muita läsnäolijoita pyydetään allekirjoittamaan läsnäololista, joka otetaan pöytäkirjan liitteeksi. Todetaan, että tähän kokoukseen osallistuvat hallituksen jäsenet ja varajäsenet allekirjoitetun läsnäololistan mukaisesti. Samalla todetaan, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen. Todettiin, että tähän kokoukseen osallistuvat hallituksen jäsenet ja varajäsenet allekirjoitetun läsnäololistan (liite 1, 2 ) mukaisesti. Samalla todettiin, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

5 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Pöytäkirjan tarkastajan valinta Hallituksen pöytäkirjan allekirjoittavat hallituksen (kokouksen) puheenjohtaja ja sihteeri. Hallitus päätti , että pöytäkirjan tarkastaa yksi kussakin kokouksessa valittava jäsen. Hallitus päättää, että tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan hallituksen jäsen Pauli Ruoholahti Tampereelta. Hyväksyttiin.

6 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kuntapalvelujen pelastusohjelma Liite 1, 4 Nopeasti heikentyneen taloustilanteen johdosta liitto on käynnistänyt kuntien palvelujen pelastusohjelman valmistelun. Ohjelma julkistetaan laajalti Kunta-alan talous- ja rahoituskonferenssin talousinfossa Sitä ennen asiaa käsitellään hallituksen työvaliokunnassa ja hallituksessa. Parhaillaan valmisteltavaa ohjelmaa tullaan käsittelemään kevään maakuntatilaisuuksissa, valtiokunta-tapahtumassa ja muissa koulutustilaisuuksissa. Ohjelman sisältöä on hahmoteltu seuraavasti. 1. Lähtökohdat Arvio kuntien tilanteesta nopeasti muuttuvassa kuntataloudessa, kuntien keskinäisistä eroista sekä vertailua 90-luvun alun lamaan ja sen kokemusten arviointi muun muassa henkilöstön saatavuuden ja investointien osalta. 2. Valtion toimenpiteet a. kunnille lisää rahaa 1. lisää valtionosuuksia jo vuoden 2009 aikana lisäämällä sote-valtionosuuksia sekä harkinnanvaraisia rahoitusavustuksia. Valtionosuuksia lisättävä myös valtionosuusjärjestelmän uudistuksen yhdessä. Kuntien keskinäisten siirtojen lisäämiseen ei ole mahdollisuuksia. 2. kuntien veropohjan vahvistaminen laajentamalla kuntien oikeus osaan ajoneuvo- ja polttoaineiden veroista, jäteveron tuoton saaminen kokonaan kunnille, kiinteistöveron ylärajojen nostaminen, kunnille oikeus osaan luonnollisten henkilöiden pääomaverotulosta sekä kuntien osuuden nostaminen yhteisöveron tuotosta. 3. Kuntien investointi- ja peruskorjaustoiminnan tukeminen suhdannepoliittisin erityistoimenpitein. b. kuntia ohjaavien ja toiminnan tehokkuutta ja tuloksellisuutta haittaavien normien purku Tarpeelliseksi katsottavat säädösmuutokset tehokkaan toiminnan varmistamiseksi. Toimintaa ohjaavien normien tiukennusten ennaltaehkäisy. 3. Kuntien toimenpiteet Kuntien talousarvioiden pikainen uudelleenarviointi ja tarvittavien toimenpiteiden käynnistäminen talouden tasapainottamiseksi. Henkilöstöpolitiikka - irtisanomisten välttäminen, henkilöstömenojen hallinta. Tuottavuuden ja tuloksellisuuden parantaminen, kuten kuntaliitokset, tehokkaampi kuntien yhteistyö, parhaat käytännöt yms.

7 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Hallitus keskustelee kuntien palvelujen pelastusohjelmasta ja antaa ohjeita asian jatkovalmisteluun. Hallitus keskusteli kuntien palvelujen pelastusohjelmasta ja antoi ohjeita asian jatkovalmisteluun.

8 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmän uudistus Liite 1, 5 Kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmän uudistus on edennyt aiemmin hallitukselle raportoidulla tavalla. Uudistuksen valmistelussa on siirrytty alatyöryhmien ja VATT:n taustatyöstä työryhmän valmisteluun ja esillä olleiden osamallien jatkotyöstämiseen. Merkittävin yksittäinen muutos on mahdollinen siirtyminen nykyisen valtionosuusjärjestelmän paljon kritisoidusta sairastavuuskertoimesta uuden järjestelmän terveydenhuollossa 13 Kelan määrittelemän sairauden ja vanhustenhuollossa 6 sairauden perusteella määräytyvään valtionosuuteen. Päivähoitokertoimen määräytyminen laskettaisiin työvoimaan kuulumisasteesta, eikä vain palvelu- ja jalostusaloilla toimivista. Syrjäisyyden perusteella määräytyvä valtionosuus uudistettaisiin kokonaan harvan asutuksen perusteella määräytyväksi. Ministeri Kiviniemi myönsi työryhmälle lisäaikaa elokuun loppuun saakka. Työryhmän tulee saada huhtikuun loppuun mennessä valmiiksi valtionosuusmalli sekä kuntakohtaiset vaikutuslaskelmat. Ministerin päätös on liitteenä 1, 5. Hallitus päättää merkitä asian tiedoksi. Hyväksyttiin.

9 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Elvytyspaketti ja sen vaikutukset kuntiin Liite 1, 6 Esityslistan liitteenä 1, 6 on valtioneuvostolle lähetetty kirje, joka sisältää liiton esitykset elvytyspakettiin. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

10 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kuntaliiton maaseutustrategia Liite 1, 7 Kuntaliiton voimassa oleva maaseutuohjelma on hyväksytty liiton hallituksen kokouksessa vuonna 1996 ja se on monilta osin vanhentunut. Kuntaliiton toimistossa aloitettiin liiton maaseutupoliittisen linjan valmistelu vuoden 2007 syksyllä. Liiton maaseutupoliittista linjaa on valmisteltu liiton toimistossa eri vastuualueiden edustajista koostuvassa työryhmässä. Työryhmä valmisteli ensiksi laajan taustamuistion, josta keskeiset esitykset koottiin maaseutuohjelmaksi. Maaseutuohjelma merkittiin tiedoksi Kuntaliiton hallituksen kokouksessa Samassa kokouksessa hallitus päätti, että tehty työ huomioon ottaen laaditaan hallituksen hyväksyttäväksi liiton maaseutupoliittinen strategia ja että laatimiseen osallistuvat liiton hallitusryhmien nimeämät edustajat. Hallitusryhmien nimeämälle työryhmälle valmisteltiin liiton toimistossa pohjaesitys, jota työryhmä käsitteli pidetyssä kokouksessaan. Työryhmässä esille nostetut asiat ja keskustelu huomioiden liiton toimistossa valmisteltiin uusi versio maaseutustrategiaksi ja jaettiin työryhmän jäsenille. Työryhmä esittää maaseutustrategiaa hallituksen hyväksyttäväksi. Maaseutustrategialla on tarkoitus selkeyttää Kuntaliiton maaseutupoliittisia linjauksia, herättää kuntia pohtimaan omia maaseutulinjauksiaan sekä vaikuttaa valtion maaseutupolitiikkaan. Hallitus päättää - hyväksyä liitteen 1, 7 :n mukaisen maaseutustrategian Suomen Kuntaliiton maaseutupoliittiseksi linjaukseksi. Hyväksyttiin.

11 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Yhteispalvelun laajentamishanke Liitteet 1 2, 8 Valtiovarainministeriö on asettanut yhteispalvelun edelleen kehittämiseksi, yhteispalvelun laajentamiseksi käytännössä ja yhteispalvelussa käytettävien menetelmien ja tekniikan kehittämiseksi yhteispalvelun laajentamishankkeen Liitteinä on asettamispäätös ja nimeämispyyntö jäsenten nimeämiseksi laajentamishankkeen alatyöryhmiin. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

12 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Ammatillisesti suuntautuneen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistus Liite 1, 9 Matti Vanhasen toisen hallituksen hallitusohjelmassa on linjattu toteutettavaksi ammatillisesti suuntautuneen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistus, jolla selkiytetään hajanainen hallinto, rahoitus, etuudet ja koulutustarjonta ja mm. selvitetään oppisopimustyyppisen koulutuksen käyttö korkeakoulutettujen täydennyskoulutuksessa. Opetusministeri Sari Sarkomaa asetti ammatillisesti suuntautuneen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistusta valmistelevan johtoryhmän ja kokonaisuudistuksen valmisteluorganisaation Molemmat ryhmät toimivat valtiosihteeri Heljä Misukan johdolla. Johtoryhmässä ovat edustettuina vastuuministeriöt ja työelämän valtakunnalliset keskusjärjestöt ja Kunnallinen työmarkkinalaitos. Kuntaliitolla on varajäsenyys. Toimeksiannon mukaan uudistus kattaa ammatillisen aikuiskoulutuksen, korkeakoulujen aikuiskoulutuksen, työvoimapoliittisen aikuiskoulutuksen ja henkilöstökoulutuksen. Työ tulee saada valmiiksi mennessä, mutta toimeenpanon on määrä alkaa jo vuoden 2009 aikana. AKKU-johtoryhmä jätti ensimmäinen väliraporttinsa kesäkuussa Kesällä 2008 myös asetettiin työtä edistämään seuraavat jaostot: etuudet, tarjonta, rahoitus, korkeakoulutettujen täydennyskoulutus, työperäinen maahanmuutto, aikuiskoulutuksen aluehallinto. Jaostot ovat laatineet toimenpide-esityksensä AKKU-johtoryhmälle, joka päättää lopullisista esityksistä jaostojen esitysten pohjalta helmikuun 2009 aikana. Jaostojen raportit löytyvät osoitteesta: akku/index.html AKKU- johtoryhmän esitykset käsitellään tammikuussa 2009 ilmoitetun aikataulun mukaan seuraavasti: sivistyspoliittinen ministeriryhmä hallituksen puoliväliriihi. AKKU-johtoryhmän esitykset luovutetaan opetusministerille Tämän jälkeen nopea lausuntokierros tai avoin kuuleminen on mahdollinen, mutta jatkomenettelyistä ei ole toistaiseksi päätetty. Hallitus päättää hyväksyä liitteen 1, 9 mukaiset ammatillisesti suuntautunutta aikuiskoulutusta koskevat Kuntaliiton toimintalinjaukset. Hallitus päätti hyväksyä liitteen 1, 9 mukaiset ammatillisesti suuntautunutta aikuiskoulutusta koskevat Kuntaliiton toimintalinjaukset seuraavilla lisäyksillä - sivu 3 toinen kappale: Koulutuksen eri muodoista käytettävien nimikkeiden on oltava selkeitä. - sivu 4, 3. luku, uusi kohta: oppisopimuksen lisäkoulutuksen yksikköhintaa tulee nostaa. - sivu 5, lisäys viimeiseen kappaleeseen: tai laajentamalla erityisopiskelijarahoitusta maahanmuuttajien opetukseen.

13 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kuntaliiton hallituksen seuraaviin kokouksiin suunnitellut asiat Hallituksen lähiajan kokouksiin on suunniteltu valmisteltaviksi seuraavat, tässä vaiheessa tiedossa olevat asiat Kuntaliiton sääntömuutoksen rekisteröinti/rp - Kuntaliiton alustava tulos 2008/RP - Peruspalveluohjelma , valtion kehykset ja talousarvioesitys vuodelle 2010/TK - Kuntatyö-projektin toiminta vuonna 2008/TK Suomen Kuntaliiton ja Kuntaliitto-konsernin vuosikertomus 2008/RP - Suomen Kuntaliiton ja Kuntaliitto-konsernin tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2008/RP - Kunnallisen työmarkkinalaitoksen tilinpäätös vuodelta 2008/RP - Kuntapäivät 2009/RP - Raportti Kuntaliiton toiminnan ja talouden 2008 valvontatarkastuksesta/rp - Kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmän uudistus/rp - Neuvottelukuntien toimintakertomukset vuodelta 2008/RP - Kuntaliiton valtuuston kevätkokous /RP - KL-Kuntahankinnat Oy:n tilannekatsaus/rp Kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmän uudistus/rp Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

14 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina Kuntatalossa Helsingissä. Torstai Klo 8.00 Hallituksen työvaliokunnan kokous B Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B Ryhmäkokoukset SDP B 3.1 Kesk. B 3.3 Kok. B 3.4 Vas. B 4.11 Vihr. B 4.12 RKP B 4.13 Ryhmien välinen neuvottelu B Hallituksen kokouksen päätöksenteko-osuus B Lounas Kabinetit Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

15 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kuntaliiton sääntömuutoksen rekisteröinti Valtuusto päätti Suomen Kuntaliitto ry:n sääntöjen 9, 14 ja 23 :n muuttamisesta. Sääntöjen 9 :n muutos koski jäsenmaksun määräytymisperusteiden teknistä muutosta, 14 :n muutos Kuntapäiville ilmoittautumista ja 23 :n muutos sen 5 kohtaa, jossa on kysymys yhdistyksen omaisuuden myymisestä. Muutetussa muodossa 23 :n 5 kohta kuului seuraavasti: "Hallituksen tulee päättää yhdistyksen kiinteän omaisuuden ostamisesta, luovuttamisesta ja panttaamisesta sekä hyväksyy toimikautensa ensimmäisessä kokouksessa euromääräisen rajan, jonka alle jäävät osakkeiden osto-, myynti- ja panttauspäätökset kuuluvat toimitusjohtajan päätösvaltaan". Yhdistysrekisterin mukaan (tarkastaja Elina Siljamäki) asianomaisen kohdan loppuosa eli teksti sekä -sanasta eteenpäin pitää pykälästä poistaa. Yhdistyslain 23 :n mukaan toimivalta yhdistyksen omaisuuden myymisestä, vaihtamisesta ja kiinnittämisestä voidaan säännöissä antaa hallitukselle, mutta ei yhdistyksessä sen alemmalle tasolle. Ennen muutosta asianomainen sääntökohta kuuluu: "päättää yhdistyksen kiinteän omaisuuden ostamisesta, luovuttamisesta ja kiinnittämisestä sekä kiinteistöjen tai huoneistojen hallintaan oikeuttavien osakkeiden sekä muiden pitkäaikaiseen omistukseen tarkoitettujen osakkeiden ostamisesta ja myymisestä". Liiton toimisto ilmoitti yhdistysrekisteriin, että sääntöjen 23 :n sääntömuutoksesta luovutaan, koska se oli yhdistyslain vastainen. Muilta osin eli sääntöjen 9 ja 14 :n muutokset on rekisteröity. Hallitus päättää merkitä tiedoksi liiton sääntömuutoksen rekisteröimisen. Hyväksyttiin.

16 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Esitys jäsenten ja varajäsenten nimittämiseksi EU:n alueiden komiteaan Liite 1, 14 Suomella on alueiden komiteassa 9 jäsentä ja 9 varajäsentä. Jäsenet nimittää EU:n ministerineuvosto valtioneuvoston esityksestä. Vastuuministeriö on nykyisin työ- ja elinkeinoministeriö. Suomen valtuuskuntaan on valittu päättyväksi toimikaudeksi seuraavat jäsenet ja varajäsenet: Varsinaiset jäsenet: - Risto Ervelä Sauvo (Kesk.), Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston puheenjohtaja - Pauliina Haijanen Laitila (Kok.), Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen jäsen - Auli Hyvärinen Keminmaa (Kesk.), Keminmaan kunnanvaltuuston jäsen - Risto Koivisto Pirkkala (SDP), Pirkanmaan liiiton maakuntahallituksen puheenjohtaja - Veikko Kumpumäki Kemi (Vas.), Lapin liiton maakuntavaltuuston jäsen - Elina Lehto-Häggroth Lohjan kaupunginjohtaja (SDP) (nyk. Vantaan apulaiskaupunginjohtaja) - Antti Liikkanen Rovaniemi (SDP), Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen - Britt Lundberg Mariehamn, Landskapsregeringsledamot - Jyrki Myllyvirta Lahden kaupunginjohtaja (Kok.) Varajäsenet: - Carina Aaltonen Mariehamn, Lagtingsledamot - Markus Aaltonen Seinäjoki (SDP), Seinäjoen kaupunginvaltuuston jäsen - Minerva Krohn Helsinki (Vihr.), Uudenmaan liiton maakuntahallituksen jäsen - Markku Markkula Espoo (Kok.), Uudenmaan liiton maakuntavaltuuston jäsen - Ossi Martikainen Lapinlahti (Kesk.), Pohjois-Savon liiton maakuntavaltuuston jäsen - Martina Malmberg Inkoo (RKP), Inkoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja - Lea Saukkonen Helsinki (Kok.), Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen - Irja Sokka Kuopio (SDP), Kuopion kaupunginvaltuuston jäsen - Heini Utunen Jyväskylä (Kesk.), Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen. Komitean varsinaiset jäsenet Auli Hyvärinen ja Elina Lehto-Häggroth sekä varajäsenet Martina Malmberg ja Heini Utunen ovat eronneet komiteasta. Heidän tilalleen tulisi valita uudet jäsenet. Ministerineuvosto edellyttää, että jos tehtävä, jonka perusteella jäsen on nimitetty komiteaan, muuttuu, jäsen on nimitettävä uudelleen. Risto Ervelän ja Risto Koiviston tehtävät maakunnan liitossa päättyvät. Työ- ja elinkeinoministeriölle tulisi tehdä esitys heidän nimittämisestään uudelleen kunnallisen tehtävän perusteella.

17 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Alueiden komitean jäsenten tulee olla alue- tai paikallisvaaleissa valittuja luottamushenkilöitä tai poliittisesti vastuussa vaaleilla valitulle elimelle. Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeen mukaan Suomen ehdokkaiksi alueiden komiteaan voidaan esittää kunnanvaltuutettuja, kunnanjohtajia, pormestareita ja apulaispormestareita sekä Kainuun hallintokokeilualueella maakuntavaltuuston jäseniä ja maakuntajohtajaa. Aluetason edustavuuden varmistamiseksi osan jäsenistä tulee olla valittu kunnanvaltuuston lisäksi myös maakunnan valtuustoon tai maakuntahallitukseen. Suomen edustajia ja varaedustajia valittaessa on otettava huomioon eri alueiden, kuntien ja maakuntien ja poliittisten ryhmien suhteellinen edustavuus sekä tasa-arvolain säännökset. Puolueet ovat valmistelleet uusien jäsenten ja varajäsenten valintaa. Keskustan ehdokkaat ilmoitetaan illalla pidettävän Kunnallisasiain neuvottelukunnan kokouksen jälkeen. Jäsenet ja varajäsenet tulisi esittää nimitettäväksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi; Risto Koivisto kuitenkin kunnanjohtajan virkasuhteen päättymiseen eli asti. Ehdotus Hallitus päättää esittää työ- ja elinkeinoministeriölle, että ministeriö ryhtyisi toimenpiteisiin uusien jäsenten ja varajäsenten nimittämiseksi alueiden komiteaan sekä nykyisten jäsenten Risto Ervelän ja Risto Koiviston uudelleen nimittämiseksi muuttuneiden tehtävien vuoksi. Varsinaiset jäsenet - NN (Kesk.) - Johtaja Anne Karjalainen, Kerava (SDP) Keravan kaupunginvaltuuston jäsen Varajäsenet - NN (Kesk.) - Stadsdirektör Mårten Johansson, Raseborg (RKP) Uudelleen nimitettävät jäsenet Risto Ervelä (Kesk.) Nimityksen perusteena ollut tehtävä: Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston puheenjohtaja Uusi tehtävä: Sauvon kunnanvaltuuston jäsen Risto Koivisto (SDP) Nimityksen perusteena ollut tehtävä: Pirkanmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja Uusi tehtävä: Pirkkalan kunnanjohtaja Hallitus päätti esittää työ- ja elinkeinoministeriölle, että ministeriö ryhtyisi toimenpiteisiin uusien jäsenten ja varajäsenten nimittämiseksi alueiden komiteaan sekä nykyisten jäsenten Risto Ervelän ja Risto Koiviston uudelleen nimittämiseksi muuttuneiden tehtävien vuoksi. Varsinaiset jäsenet - Toiminnanjohtaja Satu Tietari, Säkylä (Kesk.) Säkylän kunnanvaltuutettu - Johtaja Anne Karjalainen, Kerava (SDP) Keravan kaupunginvaltuuston jäsen

18 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Varajäsenet - Markkinointi- ja ketjujohtaja Petri Kalmi, Nurmijärvi(Kesk.) Nurmijärven valtuuston puheenjohtaja - Kaupunginjohtaja Mårten Johansson, Raasepori (RKP) Uudelleen nimitettävät jäsenet Risto Ervelä (Kesk.) Nimityksen perusteena ollut tehtävä: Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston puheenjohtaja Uusi tehtävä: Sauvon kunnanvaltuuston jäsen Risto Koivisto (SDP) Nimityksen perusteena ollut tehtävä: Pirkanmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja Uusi tehtävä: Pirkkalan kunnanjohtaja

19 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Muut asiat Toimitusjohtaja Risto Parjanne ilmoitti jäävänsä eläkkeelle alkaen. Hallitus merkitsi ilmoituksen tiedoksi.

20 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen päätöksenteko-osuuden klo

21 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Allekirjoitukset Puheenjohtaja Sihteeri Pekka Nousiainen Heikki Harjula Käsitellyt asiat 1 16 Pöytäkirjan tarkastus Aika ja paikka Allekirjoitus Pauli Ruoholahti

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Kokoustiedot Aika 10.3.2016 klo 10.00 11.07. Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Kokoustiedot Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.29 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Kokoustiedot Aika Torstai 26.5.2016 klo 10.00 17.00 Perjantai 27.5.2016 klo 8.00 12.35 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2009 1 Kokoustiedot Aika: 24.9.2009 klo 9.30 13.20 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 1 Kokoustiedot Aika: 4.4.2013 klo 10.00 13.25 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2016 Kokoustiedot Aika 23.11.2016 klo 10.04-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 20-25

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 20-25 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 2/2019 Kokoustiedot Aika 21.3.2019 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.3.2019 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Kokoustiedot Aika: 29.9.2011 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 1 Kokoustiedot Aika: 30.9.2010 klo 9.30 13.05 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Finlands Kommunförbund rf. Hallitus Kokoustiedot. Aika klo

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Finlands Kommunförbund rf. Hallitus Kokoustiedot. Aika klo Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Kokoustiedot Aika 9.3.2017 klo 10.02-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.6.2009 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2009 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2009 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2009 1 Kokoustiedot Aika: 2.12.2009 klo 9.30 12.25 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Ajankohtaista näyttötutkinnoista

Ajankohtaista näyttötutkinnoista Ajankohtaista näyttötutkinnoista Seppo Hyppönen Aikuiskoulutuksen kehittäminen opetusneuvos, yksikön päällikkö 10/2008 www.oph.fi Osaamisen ja sivistyksen asialla AJANKOHTAISTA OPETUSHALLITUKSEN TOIMIALALLA

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Kokoustiedot Aika: 20.9.2012 klo 9.30 12.52 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Valtuusto 13.5.2016 Sivu 1 / 5 Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Aika: perjantai 13.5.2015 klo 16.00 Paikka: Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto, Helena-sali, Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä Osanottajat

Lisätiedot

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 KOKOUSKUTSU Helsinki 19.5.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään perjantaina 5.8.2016 klo 14.00 Kajaanissa. Kokouspaikka on Kaukametsän kongressi-

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2014 1 Kokoustiedot Aika: 12.11.2014 klo 10.00 14.00 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Nuorisovaltuusto AIKA 12.3.2015 klo 17:05-18:40 PAIKKA Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Mäkinen Anni Jäsen Bertling Hannu Puheenjohtaja Hillberg

Lisätiedot

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä

Kokouskutsu. Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä Kokouskutsu Nilsiän ja Kuopion kaupunkien kuntaliitosselvityksen poliittinen ohjausryhmä AIKA: Maanantai 28.11.2011 klo 17.30 - PAIKKA: Kuopion kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu

Lisätiedot

Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio

Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio Eduskuntavaaliehdokkaat ja valitut kansanedustajat kunnanvaltuutettuina 2015 Kuntaliiton tiedote 20.4.2015 Tiedotteen liiteosio Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö, p. 050 337 5634 Sirkka-Liisa

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2009 Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013. Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013. Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013 Tarkastuslautakunta Aika 18.2.2016 klo 9.00 10.25 Paikka Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio Jäsenet ( x ) Pulkkinen Veli

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

6 Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen sekä läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen eräille muille kuin yhtiön osakkeenomistajille

6 Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen sekä läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen eräille muille kuin yhtiön osakkeenomistajille KUNNAN TAITOA Oy:n VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS ESITYSLISTA AIKA: Torstai 12.5.2016 klo 10.00 PAIKKA: Kokoushuone A2, Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen puheenjohtajan ja pöytäkirjanpitäjän

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6 Hallitus 27.5.2016 Sivu 1 / 6 Aika: 27.5.2016 klo 12.30-15.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander (x) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 6A/2017 Kokoustiedot Aika 21.9.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.9.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Digitalisaatio

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Miksi alueiden komitea? Annetaan alue- ja paikallishallinnolle mahdollisuus vaikuttaa EU:n lainsäädännön

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 19.3.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2013 Aika: perjantai 15.2.2013 klo 9.00 10.35 Paikka: Haapajärvi, hallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Kokoustiedot Aika: 4.3.2010 klo 9.30 13.07 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Kokoustiedot Aika: 7.5.2014 klo 9.10 12.02 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

KUNTIEN TILINPÄÄTÖKSET V JA KUNTAPALVELUIDEN PELASTUSOHJELMA

KUNTIEN TILINPÄÄTÖKSET V JA KUNTAPALVELUIDEN PELASTUSOHJELMA KUNTIEN TILINPÄÄTÖKSET V. 2008 JA KUNTAPALVELUIDEN PELASTUSOHJELMA KUNTA-ALAN TALOUS- JA RAHOITUSFOORUMI 11.2.2009 TIEDOTUSTILAISUUS TOIMITUSJOHTAJA RISTO PARJANNE SUOMEN KUNTALIITTO Tietoja kuntien taloudesta

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2010 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2010 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2010 1 Kokoustiedot Aika: 4.2.2010 klo 9.30 13.10 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen. Riikonen Kyösti jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen. Riikonen Kyösti jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 3/2016 Sivu 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 7.4.2016 klo 17.00-19.25 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2010 1 Kokoustiedot Aika: 1.12.2010 klo 9.30 13.18 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009

VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009 pöytäkirja 1/09 Suomen Eläinlääkäriliitto ry Finlands Veterinärförbund rf VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009 Aika: 26.4.2009 klo 9.12 10.20 Paikka: Radisson SAS Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, Turku Läsnä:

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 9/2011 8.8.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 9/2011 8.8.2011 SISÄLLYSLUETTELO nro 9/2011 SISÄLLYSLUETTELO KH 155 KH 156 KH 157 KH 158 KH 159 Kokouksen järjestäytyminen Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätösten laillisuusvalvonta Saapuneet kirjeet, ilmoitukset ja päätökset n kunnan

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012 _ KOKOUSAIKA Torstai 15.3.2012 klo 10.00 12.30 _ KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

PAKETTI - KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI. Aika Torstai 8.1.2009 n. klo 16.00 17.30 Paikka Aalborg, Tanska

PAKETTI - KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI. Aika Torstai 8.1.2009 n. klo 16.00 17.30 Paikka Aalborg, Tanska PAKETTI - KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI OHJAUSRYHMÄ 1/2009 PÖYTÄKIRJA Aika Torstai 8.1.2009 n. klo 16.00 17.30 Paikka Aalborg, Tanska Osallistujat Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, Lahti,

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 47H 1 7 GEROCENTER SÄÄTIÖN VALTUUSKUNNAN KOKOUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kokousaika pe klo 13.00-14.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 4/2015 Sivu 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 9.4.2015 klo 17.00-19.12 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 11 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 12 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 KOKOUSTIEDOT MAASEUTUJAOSTON KOKOUS Aika: klo 9.00 12.15 Paikka: Kukkaismäen maaseutumatkailutila, Jämsän Juokslahti,

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 11.6.2016 Paikka Porin Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, 28101 Pori Lounas klo 12.00-13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto 25.04.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto 25.04.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika 8:00-9:47 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen istuntosali Läsnä Jäsenet Männistö, Lasse Pajamäki, Osku Honkasalo, Veronika Lindell, Harri Majuri, Pekka Perälä,

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston kokous 20.01.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51

Nuorisovaltuuston kokous 20.01.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 49 Nuorisovaltuuston kokous 20.01.2015 AIKA 20.01.2015 klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 2 KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015

SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015 SIEVI CAPITAL OYJ PÖYTÄKIRJA Y: 0190457-0 No. 1/2015 SIEVI CAPITAL OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2015 AIKA: 14.4.2015 alkaen klo. 13:00 PAIKKA: LÄSNÄ: Yhtiön pääkonttori, Yritystie 6, Sievi Ääniluettelon

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011 Aika Keskiviikko 15.6.2011, klo 16.00 Paikka Kirkonkylän koulu Tuusulantie 131, Tuusula SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja. UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Keskiviikko 05.06.2013 klo. 17.05-18.20 Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2B,

Lisätiedot

() klo 7.30 Aamukahvi

() klo 7.30 Aamukahvi Paikka Pohjois-Karjalan Aikuisopisto, auditorio, Kaislakatu 3, Joensuu Aika 6.6.216 klo 1: Maakuntavaltuusto Plelisjoen linna Siltakalu 2 1 81 Joensuu Aho/MT Ravintola Kaisla 11.3 Lounas Auditorio 1. Maakuntavaltuuston

Lisätiedot

Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten

Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten Aika Lauantai 27.2.2016 klo 11.00 15.00 Paikka Läsnäolijat

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013 1 KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg, khra (X) vj Heikki Uusitalo (Heimo Nordfors) (X) j Tarja Hätönen (X) j Liisa Kivimäki (X) j Eveliina

Lisätiedot

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2014 1 Työsuojelutoimikunta 18.06.2014 Aika 18.06.2014 klo 12:15-13:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016 KOKOUSAIKA Maanantai 14.3.2016 klo 18:00-19:25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 62 63 64 65 Liite 12 66 67 68 69 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

SCANFIL OYJ Y:0190457-0 P Ö Y T Ä K I R J A. No. 1/2010. Sievissä 8. päivänä huhtikuuta 2010 SCANFIL OYJ - VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2010

SCANFIL OYJ Y:0190457-0 P Ö Y T Ä K I R J A. No. 1/2010. Sievissä 8. päivänä huhtikuuta 2010 SCANFIL OYJ - VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2010 SCANFIL OYJ Y:0190457-0 P Ö Y T Ä K I R J A No. 1/2010 Sievissä 8. päivänä huhtikuuta 2010 SCANFIL OYJ - VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2010 Aika: 8.4.2010 alkaen klo. 14:00 Paikka: Yhtiön pääkonttori, Sievi

Lisätiedot

SOTE palveluiden tuottaminen Pohjois-Savossa. Jussi Huttunen Neuvottelutilaisuus, Tahko 19.9.2014

SOTE palveluiden tuottaminen Pohjois-Savossa. Jussi Huttunen Neuvottelutilaisuus, Tahko 19.9.2014 SOTE palveluiden tuottaminen Pohjois-Savossa Jussi Huttunen Neuvottelutilaisuus, Tahko 19.9.2014 Tuottajalle asetetut vaatimukset Tuottamisvastuullisella pitää olla kyky vastata ehkäisevistä, korjaavista,

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1

Sisällysluettelo YTK, :30, Esityslista 1 Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Aika 01.12.2014 klo 17:30-18:20 Käpylän kirkko, Metsolantie 14, seurakuntasali

Aika 01.12.2014 klo 17:30-18:20 Käpylän kirkko, Metsolantie 14, seurakuntasali Oulunkylän seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 01.12.2014 klo 17:30-18:20 Paikka Käpylän kirkko, Metsolantie 14, seurakuntasali Saapuvilla olleet jäsenet Ulla Kosonen, puheenjohtaja Raimo Anttila

Lisätiedot

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa.

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Kokouksen järjestyssääntö Edustajakokouksen esityslistan 4. kohdassa tehdyn päätöksen mukaisesti kokouksessa noudatetaan järjestäytymismuotojen ja menettelytapojen osalta seuraavaa järjestyssääntöä: 1

Lisätiedot

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso 1 / 7 ETELÄ-KARJALAN JA KYMENLAAKSON YHTEISTOIMINTARYHMÄ 2 / 2014 PÖYTÄKIRJA KL/038/000205/2014 Aika: 2.6.2014 13:00-14:35 Paikka: Lappeenranta, Technopolis Skinnarila, kokoustila Suvorov 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Benedict Wrede avasi kokouksen.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Benedict Wrede avasi kokouksen. Turvatiimi Oyj Pöytäkirja 1/2014 1(6) TURVATIIMI OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 20.3.2014, klo 9.00 9.30 Paikka: Läsnä: Rake-sali, Erottajankatu 4 C, 00120 Helsinki. Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous

Varsinainen yhtiökokous 1 (5) Varsinainen yhtiökokous Aika: Torstai 8.3.2012 klo 14.00 Paikka: Amer Sports Oyj:n pääkonttori, Mäkelänkatu 91, Helsinki Läsnä: Asianmukaisesti ilmoittautuneita osakkeenomistajia oli yhtiökokouksen

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt

POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt POHJOIS-SAVON LIITON JOHTOSÄÄNTÖ 35/00.01.01.00/2010 Maakuntavaltuuston 13. päivänä marraskuuta 2006 hyväksymä, 9.6.2014 mkv päivittänyt 1. LUKU TOIMINTA-AJATUS JA TEHTÄVÄT 2. LUKU ORGANISAATIO 1 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

SUOMALAINEN PURSISEURA RY:n SÄÄNNÖT

SUOMALAINEN PURSISEURA RY:n SÄÄNNÖT SUOMALAINEN PURSISEURA RY:n SÄÄNNÖT Hyväksytty vuosikokouksessa 14.3. ja ylimääräisessä kokouksessa 10.6.1996. 1 Yhdistyksen nimi on Suomalainen Pursiseura ry., epävirallisesti lyhennettynä SPS, ja sen

Lisätiedot

KUNNALLISVAALIT 2012 Pirkanmaan kokonaisvaalitulos ja paikkalaskelmat

KUNNALLISVAALIT 2012 Pirkanmaan kokonaisvaalitulos ja paikkalaskelmat KUNNALLISVAALIT 2012 Pirkanmaan kokonaisvaalitulos ja paikkalaskelmat SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe Lyhenteet Pirkanmaan kokonaisvaalitulos Ryhmittymien äänimäärät kunnittain Vertailua edellisiin vaaleihin

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 OAJ PIRKKALAN PAIKALLIYHDISTYS ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Perjantai 6.3. lauantai 7.3. 2015 Paikka: Villa Merja s Garden Osallistujat: jäsen varajäsen toimihenkilö Almi Susanna Kanto

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 15.1.2015 ASIALISTA 1/2015 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(16) ASIALISTA 1/2015 Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 3 Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksen sihteerin

Lisätiedot

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisäksi puheenjohtaja kutsuu tarpeelliset kokousavustajat. 3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN LÄHETYSSEURA RY:N VUOSIKOKOUS Aika lauantai 13.6.2015 klo 9.00 Paikka Rovaniemen kirkko, Yliopistonkatu 2, Rovaniemi ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus Kokouksen avaa hallituksen puheenjohtaja Matti

Lisätiedot

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4 UUDENMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 Uudenmaan kuntajohtajakokous AIKA 25.09.2012 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (11) Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (11) Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (11) Aika 10.11.2015 klo 16:00-18:10 Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.30 Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 :t Liite Asiat Sivu 33 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 34 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MONIKULTTUURIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 5/2016

MONIKULTTUURIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 5/2016 PÖYTÄKIRJA 1 (6) MONIKULTTUURIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 5/2016 Aika Maanantai 16.5.2016, kello 17.38 20.08 Paikka Osallistujat Espoon valtuustotalo, Vihreän liiton ryhmähuone Luottamushenkilöjäsenet:

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Seutuselvitykset, tilannekatsaus

Seutuselvitykset, tilannekatsaus Seutuselvitykset, tilannekatsaus PKS-neuvottelukunta 24.11.2009 Kaupunginjohtaja Juhani Paajanen Seutuhallintomallien etujen ja haittojen selvitys Seutuhallintoselvityksen työohjelma talvi 2009-2010 Valmistelu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot