LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE"

Transkriptio

1 LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE

2

3 Kumppanisi elvytystyössä Tehokas painelu ja hyvä verenkierto takaavat onnistuneen elvytyksen Rintakehän tehokas painelu kuljettaa elintärkeää happea aivoihin ja voi valmistella sydämen onnistuneeseen defibrillointiin. Sepelvaltimoiden riittävän perfuusiopaineen ylläpito sydämenpysähdyksen aikana parantaa verenkierron spontaanin palautumisen (ROSC) todennäköisyyttä. 1 Kaikki pelastustyöntekijät ja hoitajat tietävät kuitenkin, että AHA:n ja ERC:n elvytysohjeiden mukainen manuaalinen puhallus-paineluelvytys on vaikeaa ja raskasta. Monet organisaatiot ovat tästä syystä lähettäneet ensihoitoyksikön mukana lisähenkilökuntaa sydämenpysähdystilanteissa, jotta paineluelvyttäjää voidaan tarvittaessa vaihtaa. LUCAS-paineluelvytyslaitteella voidaan antaa keskeytymätöntä paineluelvytystä paineluiden tiheyden ja syvyyden pysyessä vakiona ja edistää siten verenkierron spontaania palautumista. Laitteella voidaan painella potilasta automaattisesti kentällä esimerkiksi ensivastetilanteessa, ambulanssikuljetuksen aikana ja sairaalassa. LUCAS ylläpitää tasaista verenkiertoa laitteen käynnistämishetkestä alkaen ja parantaa potilaan eloonjäämismahdollisuuksia.

4 Sen käyttö on yksinkertaista ja helppoa, ja se on pieni ja kompakti. Tohtori Charles Lick, Allina-sairaankuljetuspalvelut Potilaiden selviytymismahdollisuuksien parantaminen Tehokasta, tasaista ja keskeytymätöntä paineluelvytystä AHA:n ja ERC:n nykyisten ohjeiden mukaisesti LUCAS on kannettava, helppokäyttöinen laite, jolla annetaan automaattista, ohjeiden mukaista paineluelvytystä ja parannetaan sydämenpysähdyspotilaiden verenkiertoa. LUCAS-laitteen paineluelvytystiheys ja painelusyvyys vastaavat AHA:n ja ERC:n vuoden 2010 suosituksia. Se antaa myös rintakehän seinämän palautua täydellisesti jokaisen painalluksen jälkeen. Rintakehä on painettuna puolet (50 %) laitteen toimintakierron kestosta, eli painamis- ja palautumisaika ovat yhtä pitkät. Ylläpitää hyvää verenkiertoa Useat tutkimukset osoittavat, että käsin annettavan paineluelvytyksen tehokkuus voi laskea nopeasti elvyttäjän väsyessä, usein jo yhden minuutin kuluttua. 2,3 LUCAS painelee automaattisesti, tasaisesti ja yhtäjaksoisesti, jolloin se ylläpitää potilaan verenkiertoa hyvin ambulanssikuljetuksen aikana ja siirrettäessä potilasta sairaalan sisällä. Toimintatehokkuuden parantaminen Helppo käyttää ja ylläpitää LUCAS on kevyt ja se toimitetaan selkälaukussa. Se voidaan kiinnittää potilaaseen nopeasti niin, että manuaalinen painelu tarvitsee keskeyttää vain alle 20 sekunniksi. Kiinnitys on helppoa riippumatta sitä, onko potilas maassa, sängyssä tai ambulanssipaareilla. Parantaa henkilökunnan turvallisuutta elvytyksen aikana LUCAS huolehtii ensihoitajien myös turvallisuudesta paineluelvytyksen aikana ambulanssin takaosassa tai ensiapuosastolla. Liikkuvassa ympäristössä elvyttäjät voivat istuutua ja kiinnittää turvavyöt, kun LUCAS huolehtii paineluelvytyksestä. Sairaalaympäristössä LUCAS voi auttaa vähentämään puhalluspaineluelvytyksen aikana syntyviä selkävammoja, kun hoitajien ei tarvitse elvyttää sängyssä olevaa potilasta pitkään. Resuscitation-aikakauslehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan 205 vastaajasta yli 80 % ilmoitti saaneensa selkävaivoja ja 56 % katsoi, että vaivat liittyivät puhallus-paineluelvytyksen kestoon. Vastanneista 20 % sai selkävamman tai välilevyn pullistuman, ja 40 % oli sitä mieltä, että selkävamma liittyi elvytykseen tai paheni sen vuoksi. Jones A. Can cardiopulmonary resuscitation injure the back? Resuscitation. 2004; 61 (1):

5

6 Väsymätön hengenpelastaja Kun 68-vuotias Leon Schmidt sai vaikean sydämenpysähdyksen, LUCAS piti hänet hengissä. Heti kun ensihoitajat saapuivat paikalle, he laittoivat Leonin LUCAS-laitteeseen, muistelee Leonin vaimo Gayle Schmidt. Myöhemmin vaimolle kerrottiin, että samantyyppisen sydämenpysähdyksen saavista potilaista vain 3 % jää eloon. Ilman LUCAS-laitetta Leonia ei enää olisi, hän toteaa. Tohtori Charles Lick, joka on Allina-sairaankuljetuspalveluiden johtaja ja Buffalon sairaalan ensiapuosaston johtaja, pitää tällaisia tuloksia rohkaisevina. Vuonna 2005 AHA tuli siihen tulokseen, että on tärkeämpää keskittyä parantamaan paineluelvytystä, jotta veri kulkee ja elimet toimivat. Puhallus-paineluelvytystä on tunnetusti vaikea antaa oikein. Elvyttäjät väsyvät ja hidastuvat. Edes pelastustyön ammattilaiset eivät tee sitä aina kunnolla. Kone ei väsy ja toimii yhdenmukaisesti, ja yhdenmukaisuus on tässä avainasia, hän selittää. Tämä elvytyslaite on kaikissa Allina-sairaankuljetuspalveluiden ambulansseissa. Nyt myös Buffalon sairaala on ottanut LUCAS-laitteen käyttöön ensiapuosastolla. Jos potilas on selvinnyt äkillisestä sydämenpysähdyksestä kentällä, hänellä on hyvät mahdollisuudet selvitä myös toisesta, koska hoidamme heitä samalla laitteella ensiapuosastolla, Lick sanoo. LUCAS on täällä yhtä tarpeellinen kuin kenttätyössä. Lick ennustaa, että tulevina kuukausina LUCAS antaa jatkoaikaa yhä useammille Schmidtin kaltaisille potilaille. Olen vakuuttunut siitä, että pystymme antamaan LUCAS-laitteella parempaa elvytystä kuin ikinä ihmisvoimin.

7 Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan lähes 25 % ambulanssihoitajista sai selkävamman ja jopa 62 % heistä ilmoitti, että vamman syy liittyi puhallus-paineluelvytykseen. Jones A, Lee R. Cardiopulmonary resuscitation and back injury in ambulance officers. International Archives of Occupational and Environmental Health. 2005; 78 (4): Kenttätyön tehostaminen Johtohenkilöiden, kouluttajien ja ensihoitajien ainainen tavoite on etsiä keinoja maksimoida resursseja ja samalla parantaa ensivastetta kenttätyössä. LUCAS-laitteen ottaminen mukaan sydäntapahtumien ensihoitoon auttaa vähentämään elvytyksessä tarvittavien ensihoitajien tai palomiesten määrää. Tämä vähentää kaaosta tapahtumapaikalla ja vapauttaa laitteistoa ja henkilökuntaa muihin hälytystehtäviin. Kun sydämenpysähdyspotilas on valmis siirrettäväksi, LUCAS siirtyy potilaan mukana tapahtumapaikalta ambulanssiin. LUCAS antaa jatkuvaa ja tehokasta paineluelvytystä ja ylläpitää potilaan hyvää verenkiertoa samalla kun ensihoitajat voivat suojata itsensä turvavöin liikkuvassa ympäristössä. Hyvä puhallus-paineluelvytys on vaikeaa. Koulutus auttaa parantamaan manuaalista elvytystä, mutta se on kallista ja sen aikataulutus ja seuranta on monimutkaista. LUCAS-laitteen käyttö on yksinkertaista ja helppoa, ja sen käyttökoulutustarve on minimaalinen, mikä laskee sen ylläpitokustannuksia. Elintärkeä väline kliinisesti edistykselliselle laitokselle Lääkinnällinen johto tietää, että optimaalinen kliininen tulos riippuu puhallus-paineluelvytyksen laadusta. LUCAS antaa varmuuden siitä, että rintakehää painellaan suositusten mukaisesti. Kun painelua jatketaan keskeytyksettä ja painelusyvyys pysyy yhdenmukaisena, verenkierron spontaani palautuminen helpottuu ja hoitoryhmät pystyvät parantamaan potilaiden eloonjäämismahdollisuuksia. LUCAS voi olla osa kliinisesti edistyksellistä elvytysohjelmaa. Sitä voidaan käyttää jäähdytyshoitojen tai ITD (impedance threshold device) -laitteiden kanssa, mikä monipuolistaa potilaan elvytystä.

8 Katetrointilaboratorion ilmapiiri pysyi koko ajan rauhallisena, vaikka potilaalla oli kammiovärinä. Yleensä asia on päinvastoin tällaisissa tilanteissa, kun potilasta painellaan käsin. Olivecrona, Lund, Ruotsi (tctmd.com, 24. lokakuuta 2006) Takaa yhtäjaksoisen hoidon ensiapuosastolla Ensiapuosastolla tai osastonhoitajan näkökulmasta LUCAS on elintärkeä väline sydämenpysähdyspotilaan hoidossa. LUCAS-laitteella voidaan antaa tehokasta, tasaista ja keskeytymätöntä paineluelvytystä ja tehostaa siten elvytystilanteen hallintaa samalla kun ylläpidetään potilaan hyvää verenkiertoa. Kun ensiapuosaston henkilökunnan ei tarvitse painella potilasta käsin, he voivat arvioida paremmin potilaan tilan ja laatia parhaimman hoitosuunnitelman. Tämä voi vähentää ruuhkaa ja kaaosta ensiapuosastolla, jolloin henkilökunta pysyy rauhallisena ja keskittyneenä ja pystyy mahdollisesti vapauttamaan resursseja muihin kiireellisiin tehtäviin. LUCAS-laitteen käyttö ensiapuosastolla auttaa ylläpitämään verenkiertoa keskeytyksettä, mikä on ratkaiseva potilaan eloonjäämiseen vaikuttava tekijä. Tasainen tahti katetrointilaboratoriossa Jos potilaalla on sydämenpysähdys refraktorisen kammiovärinän takia tai ei-defibrilloitava rytmi, interventiota voidaan jatkaa, kun LUCAS on käytössä. Se antaa tasaista, ohjeiden mukaista paineluelvytystä, parantaa verenkiertoa ja johtaa happea elintärkeisiin elimiin. Lisäksi LUCAS vähentää työympäristön stressiä ja parantaa siten päätöksenteon laatua ja myös turvallisuutta, koska henkilökunta voi siirtyä pois röntgenalueelta. LUCAS on pääasiassa röntgennegatiivinen koteloa ja mäntää lukuun ottamatta, joten potilaasta voidaan ottaa useimmat fluoroskopiaprojektiot LUCAS-laitetta irrottamatta. Seuraavat yksitasoiset fluoroskopiaprojektiot ovat mahdollisia, kun LUCAS on kiinnitettynä potilaaseen: kraniaalinen/kaudaalinen viisto LAO, kraniaalinen/kaudaalinen viisto RAO, suora kaudaalinen, suora lateraalinen ja suora kraniaalinen. AHA:n vuoden 2010 elvytysohjeissa LUCAS-laitteen käytölle PCI-toimenpiteiden aikana on annettu luokan IIa suositus (näytön taso LOE C).

9

10 LUCAS-PAINELUELVYTYSLAITE LUCAS 2 -paineluelvytyslaitteen mukana toimitetaan yksi akku, potilaan kiinnityshihnat, kolme imukuppia, kuljetuslaukku ja käyttöohjeet. Saatavilla on myös lisävarusteita ja virtalähdevaihtoehtoja eri tarpeisiin, kuten röntgennegatiivinen hiilikuituselkälevy PCI-käyttöön.

11 Akku Käyttöpaneeli Potilaan kiinnityshihna Vapautusrengas Imukuppi, jossa on painetyyny Selkälevy Stabilointihihna

12

13 Tekniset tiedot Jos minulla olisi vain yksi käsi ja saisin ottaa mukaani kotiin vain yhden asian, ottaisin LUCAS-laitteen. - Ensihoitaja ja ensihoidon kenttäjohtaja Cypress Creek PAINELUT Painelutiheys: 102 ± 2 painallusta minuutissa LUCAS 2 PAINELUELVYTYSLAITE Painelusyvyys: 53 mm ± 0,2 mm nimellisarvojen mukaisella potilaalla* Painelun ja vapautuksen kesto toimintakierron aikana: 50 ± 5 % Hoidettaviksi sopivat potilaat: rintalastan pituus 17 30,3 cm rintakehän leveys enintään 45 cm Potilaan paino ei rajoita LUCAS-laitteen käyttöä. *Potilailla, joiden rintalastan pituus on 17 18,5 cm, lineaarisesti suureneva painelusyvyys on mm. TOIMINTA Toiminta: sähköinen Virtalähde: ladattava litiumioni-polymeeriakku (LiPo) Koko: 13,0 x 8,8 x 5,7 cm Paino: 0,6 kg Kapasiteetti: mah (tyypillinen), 86 Wh Akun jännite: 25,9 V Käyttöaika: 45 minuuttia (tyypillinen) Akun maksimilatausaika: alle 4 tuntia huoneenlämmössä (22 C) Akun vaihtoväli: akku on suositeltavaa vaihtaa 3 vuoden välein tai 200 käyttökerran jälkeen Akun ympäristöä koskevat tekniset tiedot Käyttölämpötila: 0 40 C Latauslämpötila: 5 35 C Säilytyslämpötila: 0 40 C alle 6 kuukauden ajan IP-luokitus: IP44 FYYSISET OMINAISUUDET Korkeus (pakattuna selkälaukkuun): 65 cm Leveys (pakattuna selkälaukkuun): 33 cm Syvyys (pakattuna selkälaukkuun): 25 cm Paino (akku mukaan lukien): 7,8 kg Kaikki tekniset tiedot on mitattu C:ssa, jos toisin ei mainita. Teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta.

14 Physio-Control-tuoteperhe Defibrillaattorit/Monitorit LIFEPAK CR Plus automaattinen ulkoinen defibrillaattori Sisältää samaa korkealuokkaista teknologiaa, johon ensiapua antavat lääketieteen ammattilaiset luottavat mutta kuitenkin helppokäyttöinen. Täysin automaattinen LIFEPAK CR Plus AED on suunniteltu erityisesti ensimmäiselle paikalle tulevalle henkilölle, joka hoitaa äkillisen sydämenpysähdyksen saanutta henkilöä. LIFEPAK 1000 defibrillattori LIFEPAK 1000 defibrillaattori on tehokas ja pienikokoinen laite joka on tarkoitettu sydämenpysähdyksen saaneiden potilaiden hoitoon sekä jatkuvaan sydämen monitorointiin laitteen joustava rakenne sallii sen ohjelmoinnin ensihoitajille tai ammattilaisille, ja sen avulla hoitohenkilökunta voi muuttaa protokollaa hoidon vaatimusten kehittyessä. LIFEPAK 15 monitori/defibrillaattori LIFEPAK 15 monitori/defibrillaattori on standardilaite ensihoidon tiimeille, jotka haluavat kliinisesti kehittyneimmän, toiminnallisesti tehokkaimman LIFEPAK TOUGH laitteen, joka on saatavissa tänä päivänä. Malli 15 tarjoaa edistyksellisiä kliinisiä teknologioita ja runsaan valikoiman ominaisuuksia, kuten tehokkain saatavissa oleva nostettava energia (360 joulen iskuun saakka), kehittyneet valvontaparametrit ja täysin päivitettävän alustan. LIFEPAK 20e defibrillaattori/monitori CodeManagement Module laitteen kanssa LIFEPAK 20e defibrillaattori/monitori on kliinisesti edistynyt ja täynnä tehoa. Tämä laite on erittäin intuitiivinen ensihoitajille, ja siinä yhdistyvät myös taidokkaasti automaattisen ulkoisen defibrillaattorin toiminnot ja manuaaliset mahdollisuudet niin, että ACLS-koulutetut kliinikot voivat nopeasti ja helposti antaa kehittynyttä terapeuttista hoitoa. CodeManagement moduuli lisää aaltomuodon kapnografian ja langattomat yhteydet, parantaen sairaalanne kykyä hallita tehokkaasti elvytystietoja valmiudesta tarkasteluun saakka.

15 PPE-avustus LUCAS 2 rintakehän painallusjärjestelmä LUCAS on tarkoitettu antamaan tehokkaita, johdonmukaisia ja keskeyttämättömiä paineluja ERC-ohjeiden mukaisesti. Laitetta voidaan käyttää aikuisilla potilailla sekä sairaalan ulkopuolissa että sairaalan sisäisissä tilanteissa. TrueCPR Paineluelvytyksen palautelaite TrueCPR auttaa tiimiäsi optimoimaan manuaalisen elvytyksen suorituskykynsä, käyttämällä yksinkertaista reaaliaikaista ja tapahtumanjälkeistä palautetta kriittisimmistä elvytysparametreista. Se mittaa tarkasti painallussyvyyden omistamaamme triaksiaalisen kenttäinduktion (TFI) tekniikkaa käyttäen. Tietojenhallinta LIFENET -järjestelmä LIFENET-järjestelmä tarjoaa hätätiimeille ja sairaalatiimeille luotettavan ja nopean yhteyden kliinisiin tietoihin turvallisen verkkopohjaisen ympäristön kautta, edistäen siten potilaiden hoitotyön kulkua ja toimintatehokkuutta. CODE-STAT Tiedonhallinta ohjelmisto CODE-STAT 9.0 tietojen tarkasteluohjelmisto on takautuva analyysityökalu, joka tarjoaa helpon pääsyn tietoihin, raportteihin ja tapahtumanjälkeiseen tarkasteluun.

16 Maineikas LIFEPAK-defibrillaattoreiden valmistaja Physio-Control on jo yli 60 vuoden ajan kehittänyt tekologioita ja suunnitellut laitteita, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa niin ensihoidon ammattilaisten, hoitohenkilökunnan kuin maallikoidenkin käytössä. LÄHTEET 1 Paradis N, Martin G, Rivers E, et al. Coronary perfusion pressure and the return of spontaneous circulation in human cardiopulmonary resuscitation. JAMA 1990; 263 (8): Ochoa FJ, Ramalle-Gómara E, Lisa V, Saralegui I. The effect of rescuer fatigue on the quality of chest compressions. Resuscitation. 1998; 37: Hightower D, Thomas S, Stone C, Dunn K, March J. Decay in quality of closed-chest compressions over time. Annals of Emergency Medicine. 1995; 26: Kaikki tiedot, kuten vertailutieto ovat voimassa kesäkuun 2015 alkaen. Lisätietoja on saatavissa paikalliselta Physio-Controlin edustajalta tai internetistä osoitteesta Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA USA Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. HQ Europe, Middle East & Africa UP Office Building Piet Heinkade 55, 1019 GM Amsterdam NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control Finland Sales Oy info.nordic@physio-control.com Tel Physio-Control, Inc., Willows Road NE, Redmond, WA USA 2015 Physio-Control, Inc. Teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ole saatavissa maailmanlaajuisesti. Euroopan unionin alueella saatavissa olevat tuotteet ja lisävarusteet on lueteltu valmistajan vaatimustenmukaisuusvakuutuksissa. GDR _C

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE Kumppanisi elvytystyössä Tehokas painelu ja hyvä verenkierto takaavat onnistuneen elvytyksen Rintakehän tehokas painelu kuljettaa elintärkeää happea aivoihin ja

Lisätiedot

TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE

TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE Painelu-puhalluselvytyksen (PPE) on oltava huippuluokkaa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset. Tämä on helppo sanoa,

Lisätiedot

TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE

TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE Painelu-puhalluselvytyksen (PPE) on oltava huippuluokkaa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset. Tämä on helppo sanoa, mutta sydänelvytyksen kiireessä voi olla

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLAATTORI Kaikki sydämenpysähdystapahtumat ovat erilaisia, ja niin ovat myös ensiauttajat ja -hoitajat. Työarjessa tarvitaan joustavuutta,

Lisätiedot

CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE

CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO Tehokkaampi tapahtumien analysointi. Parempi suorituskyky. Korkeatasoisempi hoito. 1 CODE-STAT 9.0 Parempi. Tietoihin

Lisätiedot

LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE

LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE 1 LIFENET-järjestelmä LIFENET 5.0-järjestelmä: uuden sukupolven tehokkuutta ja potilashoitoa. Tehokas laitteisto, tiedonhallinta ja päätöksenteko helpottavat työskentelyä

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLAATTORI Kaikki sydämenpysähdystapahtumat ovat erilaisia, ja niin ovat myös ensiauttajat ja -hoitajat. Työarjessa tarvitaan joustavuutta,

Lisätiedot

Tutustu LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmään

Tutustu LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmään Tutustu LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmään LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmä LUCAS-järjestelmä Älykäs. Ahkera. Rakennettu tulevaisuutta varten. LUCAS-paineluelvytysjärjestelmä on auttanut hengenpelastajaryhmiä

Lisätiedot

CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO

CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO Seuraa elvytyksen tehokkuutta. Kerää tapahtumatiedot helposti. CODE-STAT 8.0 -tiedonhallintaohjelmisto Hätätilanteessa ihmishenki riippuu annetun hoidon nopeudesta

Lisätiedot

Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi.

Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi. Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi. Suomessa noin 3500 ihmistä saa vuosittain äkillisen sydänpysähdyksen sairaalan ulkopuolella. Heistä vain noin joka kymmenes selviytyy. Syy on usein avunsaannin

Lisätiedot

Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen

Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen Nykyään tiedetään hyvin, kuinka ratkaiseva merkitys painanta-puhalluselvytyksen (PPE) tehokkuudella on äkillisen sydämenpysähdyksen saaneiden potilaiden selviytymiselle.

Lisätiedot

-DEFIBRILLAATTORI. Näistä kasvoista näkyy luottamus.

-DEFIBRILLAATTORI. Näistä kasvoista näkyy luottamus. -DEFIBRILLAATTORI Näistä kasvoista näkyy luottamus. Siihen on hyvä syy. Physio-Controlin maine perustuu asiakkaiden luottamukseen, ja luottamuksen saavuttaminen on myös toimintatavoitteemme. Luottamus

Lisätiedot

EDGE System -ELEKTRODIT. Works like you work.

EDGE System -ELEKTRODIT. Works like you work. EDGE System -ELEKTRODIT Works like you work. M o n i t o i m i e l e k t r o d i e n s t a n d a r d i Lisää potilasmukavuutta Vähentää ihoärsytystä Parantaa potilasturvallisuutta Minimoi hoitoviiveet

Lisätiedot

TUOTE-ESITE PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLAATTORI/MONITORI. ja CodeManagement Module

TUOTE-ESITE PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLAATTORI/MONITORI. ja CodeManagement Module TUOTE-ESITE PRODUCT BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLAATTORI/MONITORI ja CodeManagement Module DEFIBRILLAATTORI/MONITORI Taloudellisten paineiden ja kehittyvien suuntaviivojen vallitessa sairaalanne keskittyy

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori

LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori Works like you work. A M M A T T I L A I S I L L E P A R A S T A Nykyaikainen akkutekniikka. Suuri näyttö, näkyvä grafiikka ja

Lisätiedot

R Series. Sydämellä tehtyä. elvytystä

R Series. Sydämellä tehtyä. elvytystä R Series Sydämellä tehtyä elvytystä Kaikki ei ole pelkästään iskusta kiinni Uskomatonta mutta totta, 80 % sairaalassa tapahtuvissa sydänpysähdyksissä todetaan sykkeetöntä rytmiä. Siksi on elintärkeää,

Lisätiedot

Sydänsikurioppaan sisältö

Sydänsikurioppaan sisältö Sydäniskuriopas Sydänsikurioppaan sisältö Sydäniskuri eli defibrillaattori Hankkiminen Sijoittaminen Rekisteröiminen Huoltaminen PPE + D eli painelu-puhalluselvytys ja defibrillointi Ihan jokainen voi

Lisätiedot

Yhteydessä. Käyttövalmis.

Yhteydessä. Käyttövalmis. Yhteydessä. Käyttövalmis. 1 LIFEPAK CR2 -defibrillaattori jossa LIFELINKcentral AED Program Manager Uusi lähestymistapa maallikkodefibrillointiin Äkillinen sydämenpysähdys voi tapahtua kenelle tahansa

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

PERUSELVYTYS KUNNIAAN! Juhana Hallikainen Ensihoidon vastuulääkäri HYKS Akuutti/Ensihoito, Peijaksen alue Akuuttihoitopäivät 23.5.

PERUSELVYTYS KUNNIAAN! Juhana Hallikainen Ensihoidon vastuulääkäri HYKS Akuutti/Ensihoito, Peijaksen alue Akuuttihoitopäivät 23.5. PERUSELVYTYS KUNNIAAN! Juhana Hallikainen Ensihoidon vastuulääkäri HYKS Akuutti/Ensihoito, Peijaksen alue Akuuttihoitopäivät 23.5.2016 LUENTO POHJAUTUU ERC:N, SEKÄ KÄYPÄ HOITO OHJEISIIN LUENNON ALGORITMIDIOJEN

Lisätiedot

AED Plus. Paras apu elvyttäjille

AED Plus. Paras apu elvyttäjille AED Plus Paras apu elvyttäjille Painelu-puhalluselvytystä tarvitaan Viimeisimmät, vuonna 2010 annetut Euroopan elvytysneuvoston (ERC) suositukset ovat selviä: onnistunut defibrillointi edellyttää laadukasta

Lisätiedot

AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet

AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet Elektrodit CPR-D-padz Tämä uudentyyppinen yksiosainen aikuisten elektrodi on helppo sijoittaa nopeasti ja tarkasti. Elektrodi tunnistaa rintakehäpaineluiden

Lisätiedot

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Aina valmiina

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Aina valmiina Tuote-esite LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR Aina valmiina 1 Ei ihme, että hoitoalan ammattilaiset luottavat LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitoriin. Physio-Control on jo yli 50 vuoden ajan kehittänyt

Lisätiedot

Ultraäänilaitteet GE Healthcare. Verkkokauppa. Menu. Diagnostinen ultraääni tuki- ja liikuntaelinten tutkimuksiin

Ultraäänilaitteet GE Healthcare. Verkkokauppa. Menu. Diagnostinen ultraääni tuki- ja liikuntaelinten tutkimuksiin Verkkokauppa Menu Fysioterapia ja wellness» Kuntoutuslaitteet» Ultraäänilaitteet GE Healthcare Ultraäänilaitteet GE Healthcare Diagnostinen ultraääni tuki- ja liikuntaelinten tutkimuksiin Kiinnostus diagnostista

Lisätiedot

LAPSEN ELVYTYS. Ole Andersen 02/2017

LAPSEN ELVYTYS. Ole Andersen 02/2017 LAPSEN ELVYTYS Ole Andersen 02/2017 ONKO LAPSI AINA ERILAINEN KUIN AIKUINEN? vastasyntynyt on alle 1 vuoden ikäinen on alle 3 vuoden ikäinen on alle 5 vuoden ikäinen osittain LAPSI EI OLE PIENI AIKUINEN

Lisätiedot

Kaksivaiheinen kliininen yhteenveto

Kaksivaiheinen kliininen yhteenveto Kaksivaiheinen kliininen yhteenveto Kammiovärinän ja kammiotakykardian defibrillointi Taustatietoja Physio-Control teki kaksivaiheisten, katkaistujen eksponentaalisten iskujen (BTE) sekä tavallisten yksivaiheisten

Lisätiedot

Enti stä tehokkaampaa apua. ammattielvyttäjille

Enti stä tehokkaampaa apua. ammattielvyttäjille Enti stä tehokkaampaa apua ammattielvyttäjille Enemmän kuin AED Plus Vuonna 2002 ZOLL lanseerasi AED Plus -defibrillaattorin ja Real CPR Help -ohjelman, joka antoi reaaliaikaista elvytyspalautetta, ja

Lisätiedot

Rakennetaan yhdessä Sydänturvallinen Suomi

Rakennetaan yhdessä Sydänturvallinen Suomi Rakennetaan yhdessä Sydänturvallinen Suomi Suomessa noin 3500-5000 ihmistä saa vuosifain äkillisen sydänpysähdyksen sairaalan ulkopuolella. Heistä vain noin joka kymmenes selviytyy. Yleisimmät syyt alhaiseen

Lisätiedot

PlusTrac. Meidän ohjelmamme. Sinun turvasi

PlusTrac. Meidän ohjelmamme. Sinun turvasi PlusTrac Meidän ohjelmamme Sinun turvasi Mitä AED Program Management on? Sydänpysähdyksen uhrin elvyttämiseen tarvitaan AED-laite, joka on valmis antamaan hengenpelastavan iskun. Mutta pelkkä AED-laite

Lisätiedot

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Ensihoitokäyttöön

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Ensihoitokäyttöön TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Ensihoitokäyttöön LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Valitse ensihoitokäyttöön tehokkain monitori-defibrillaattori, jonka innovatiivisuus, toimintatehokkuus

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Paineluelvytysjärjestelmä

Käyttöohjeet. Paineluelvytysjärjestelmä Paineluelvytysjärjestelmä Käyttöohjeet FI LUCAS TM- www.lucas-cpr.com JOLIFE-tuote paineluelvytysjärjestelmä Ð Käyttöohjeet 100666-08 A, Valid from CO J2397, 2009 JOLIFE AB 2 Kiitos, että valitsit LUCAS

Lisätiedot

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite 2016 Jauhesammutusmoduuli MPH - 065 Sähköjohtojen ja kaappien/keskusten, kaapelikanavien ja kuilujen, moottorien, kaksoispohjien ja varastotilojen tehokkaaseen palosuojaukseen.

Lisätiedot

PAINELUELVYTYSJÄRJESTELMÄ

PAINELUELVYTYSJÄRJESTELMÄ PAINELUELVYTYSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÖOHJEET FI LUCAS TM -paineluelvytysjärjestelmä Käyttöohjeet 100901-08 Versio A, voimassa alkaen julkaisusta CO J2665 2014 Jolife AB LUCAS 2 -paineluelvytysjärjestelmä Käyttöohjeet

Lisätiedot

PAINELUELVYTYSJÄRJESTELMÄ

PAINELUELVYTYSJÄRJESTELMÄ PAINELUELVYTYSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÖOHJEET FI LUCAS TM -paineluelvytysjärjestelmä Käyttöohjeet 100901-08 Versio A, voimassa alkaen julkaisusta CO J2665 2014 Jolife AB LUCAS 2 -paineluelvytysjärjestelmä Käyttöohjeet

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Paineluelvytysjärjestelmä

Käyttöohjeet. Paineluelvytysjärjestelmä Paineluelvytysjärjestelmä Käyttöohjeet FI www.lucas-cpr.com Valmistaja: JOLIFE LUCAS TM- paineluelvytysjärjestelmä Käyttöohjeet 100666-00 E, Voimassa alkaen CO J2397, 2009 JOLIFE AB 2 Kiitos, että valitsit

Lisätiedot

Birdie Paras mahdollinen design turvallisiin siirtoihin

Birdie Paras mahdollinen design turvallisiin siirtoihin EVO Paras mahdollinen design turvallisiin siirtoihin SLOW R SMARTLOCKTM RIPUSTUSKOUKKUJEN UUSI DESIGN EVO Siirrettävien nostinten evoluutio Uusissa EVO nostimissa on valittavissa monipuolisia ominaisuuksia

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

LAPSEN ELVYTYS Anestesiakurssi Helsinki OLLI VÄNTTINEN EL, lastenanestesiologi TYKS, TOTEK

LAPSEN ELVYTYS Anestesiakurssi Helsinki OLLI VÄNTTINEN EL, lastenanestesiologi TYKS, TOTEK LAPSEN ELVYTYS Anestesiakurssi Helsinki 28.-29.3.2019 OLLI VÄNTTINEN EL, lastenanestesiologi TYKS, TOTEK MITÄ? Lapsen äkillisen sydänpysähdyksen epidemiologiaa Lapsen ABC Lapsen fysiologiaa Perus- ja hoitoelvytys

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Johdanto Peruselvytys, PPE-D -ryhmäopetukseen

Johdanto Peruselvytys, PPE-D -ryhmäopetukseen Johdanto Peruselvytys, PPE-D -ryhmäopetukseen Vesa Kontinen, oyl, dosentti, HYKS, ATEK, Jorvin sairaala, leikkausyksikkö PPE = painelu-puhalluselvytys PPE-D = painelu-puhalluselvytys ja defibrillaatio

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

jälkikäsittelylaitteiden välillä.

jälkikäsittelylaitteiden välillä. TARKKUUSTYÖTÄ Nopea, tarkka, laadukas. Nämä sanat kuvaavat parhaiten Shinohara-tarkkuuspainokonetta. Shinohara aloitti toimintansa vuonna 1919 alun perin tarkkuustyökalujen valmistajana, josta juontaa

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Scandia SC330 leikkauspöytä. Verkkokauppa. Menu. Sähköhydraulinen leikkauspöytä yleiskirurgiaan

Scandia SC330 leikkauspöytä. Verkkokauppa. Menu. Sähköhydraulinen leikkauspöytä yleiskirurgiaan Verkkokauppa Menu Terveydenhuolto» Leikkauspöydät» Scandia SC330 leikkauspöytä Scandia SC330 leikkauspöytä Sähköhydraulinen leikkauspöytä yleiskirurgiaan Scandia on nykyaikainen elektrohydraulinen leikkauspöytä,

Lisätiedot

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM

GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM 2 Getinge Clean Management System GETINGE CLEAN MANAGEMENT SYSTEM (CMS) -JÄRJESTELMÄ ENTISTÄ PAREMPI PROSESSI, AINUTLAATUINEN RATKAISU Getinge voi auttaa yritystäsi hallitsemaan

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA

VARAAJAT JATKAVAT MATKAA HAWKER MODULAARISET VARAAJAT JATKAVAT MATKAA VAIKKA OSA JOUKKUEESTA PUUTTUISIKIN... MODULAR: ASETTAA UUDEN STANDARDIN HUIPPUTEHOKAS JA LUOTETTAVA Varaajan algoritmi hallinnoi moduuleja, jotka tarvitsee

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin ensiapu- ja terveystoimikunta:

Suomen Punaisen Ristin ensiapu- ja terveystoimikunta: Suomen Punaisen Ristin ensiapu- ja terveystoimikunta: Simo Siitonen Henri Backman Maaret Castrén Olli Haikala Helena Kärnä Teuvo Määttä Lasse Putko Tom Silfvast Harri Vertio lääkintäprikaatikenraali, LT,

Lisätiedot

Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä

Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä Lighting Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä PowerBalance on Philipsin energiatehokkain, sisätyötiloille asetettujen valaistusvaatimusten mukainen ledivalaisin. Pidemmän käyttöiän lisäksi

Lisätiedot

geodyna 6800 optima tasapainottamisen uusi standardi

geodyna 6800 optima tasapainottamisen uusi standardi geodyna 6800 optima tasapainottamisen uusi standardi Täysautomaattinen tasapainotuskone 3 D-laserteknologialla Mikä on GEODYNA 6800 OPTIMA geodyna 6800 optima on täysautomaattinen pyörän tasapainotuskone

Lisätiedot

ING the World. P5 Newtron mallisto. Finnish

ING the World. P5 Newtron mallisto. Finnish A ING the World P5 Newtron mallisto Finnish UUTUUS P5 Newtron mallisto Nyt myös LED-valotoiminnolla! Valinnanvapautesi lisäämiseksi P5 Newtron -ultraäänigeneraattorimallisto on nyt saatavana LED-valoversioina.

Lisätiedot

A registered trademark of SNA Europe Group UUDET KÄYNNISTINAVUT

A registered trademark of SNA Europe Group UUDET KÄYNNISTINAVUT A registered trademark of SNA Europe Group 2011 Bahco käynnistinapujen Pääominaisuudet 4 Pitkät ja paksut kaapelit Kaksinkertaisesti eristetyt hitsauskaapelit suojaavat vahingoilta, takaavat pitkän kestoajan

Lisätiedot

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper Luotettavaa suorituskykyä maan päällä, putkissa ja kaivoissa Leica Geosystemsin Piper-putkilasersarjaan voi luottaa joka tilanteessa Putkessa

Lisätiedot

Micomme Medical. XD 100 ventilaattoridesinfektori

Micomme Medical. XD 100 ventilaattoridesinfektori Micomme Medical XD 100 ventilaattoridesinfektori XD100-ventilaattoridesinfektori Mikä se on? *Otsonointi laite CPAP-laitteille ja siihen liittyviin lisävarusteisiin (maskin, letkuston jne.). *Otsonin on

Lisätiedot

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta.

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta. LP-8 Spreader Paranna liukkaudentorjunnan tehokkuutta Blizzard LP-8 Tailgate -levittimellä, joka on takanäkyvyyden parantamiseksi malliltaan matalaprofiilinen ja jonka kapasiteetti on 225 litraa, jotta

Lisätiedot

PRO FLOW KATU- JA ALUEVALAISTUS

PRO FLOW KATU- JA ALUEVALAISTUS T E K N I S E T T I E D O T PRO FLOW KATU- JA ALUEVALAISTUS PRO FLOW PRO Flow on näyttävä: Linjakas ja kompakti PRO Flow sopii kaikenlaisiin ympäristöihin kaduilta piha-alueille ja puistoihin. Puhdas skandinaavinen

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Uppoasennettava LuxSpace Square tehokas, miellyttävä valo ja tyylikäs muotoilu

Uppoasennettava LuxSpace Square tehokas, miellyttävä valo ja tyylikäs muotoilu Lighting Uppoasennettava LuxSpace Square tehokas, miellyttävä valo ja tyylikäs muotoilu LuxSpace square, recessed Yrityksille resurssien hallinta on tärkeää, mikä tarkoittaa juoksevien kulujen (energia

Lisätiedot

Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla. [65] Nostovaunu. Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa!

Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla. [65] Nostovaunu. Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa! [65] Nostovaunu Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa! Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla WP 65 on suunniteltu taakoille 65 kg saakka. Paino jakautuu tasaisesti neljälle kääntyvälle

Lisätiedot

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut

Futura kuivaimen edut takaavat patentoidut tekniset ratkaisut Kuivain Futura Kuivain Futura Eurooppalainen patentti EP nro. 1029211 19 patenttia todistavat laitteen teknisten ratkaisujen omaperäisyyden pistettä ja teknisten ratkaisujen Futura, kansainväliset innovatiivisuuspalkinnot

Lisätiedot

POTILASVAA AT 2015. Paljonko panet painoa vaa alle?

POTILASVAA AT 2015. Paljonko panet painoa vaa alle? POTILASVAA AT 2015 Paljonko panet painoa vaa alle? Tässä esitteessä esittelemme suosituimmat potilasvaakamme. Tarjoamme mielellämme myös muita vaihtoehtoja. HENKILÖVAA AT DETECTO PRODOC PD100M Matalarakenteinen,

Lisätiedot

KÄSITYÖKALUJA MUOVIVANNEHTIMISEEN

KÄSITYÖKALUJA MUOVIVANNEHTIMISEEN KÄSITYÖKALUJA MUOVIVANNEHTIMISEEN STRAPEXIN EDUT Käsityökalut, vanne ja huoltopalvelu kokonaispakettina OIKEA TYÖKALU Sovellukset käsin tehtävään vannehtimiseen ovat moninaiset aivan kuten Strapexin tuotevalikoima.

Lisätiedot

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HOCHAUFLÖSENDER TOUCHSCREEN UUTTA KOSKETUS- NÄYTTÖ Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera teräväpiirtoa tarkastuksiin Technik nach Maß Made in Germany Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HD-kosketusnäyttö ja

Lisätiedot

SPS ZOOM 300. 3D Laserkeilain

SPS ZOOM 300. 3D Laserkeilain SPS ZOOM 300 3D Laserkeilain SPS ZOOM 300 3D Laserkeilain 3D laserkeilain on laite joka mittaa ja kerää tarkkaa tietoa ympäristön kohteista. Mitattuja pistepilviä voidaan sen jälkeen käyttää suunnittelussa

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

Toimintaohje onnettomuustilanteissa

Toimintaohje onnettomuustilanteissa Toimintaohje onnettomuustilanteissa asia Tavoitteena on että jokainen työntekijä tietää, tuntee ja osaa: Varauloskäytävät Missä paloilmoitinlaite on ja kuinka sitä käytetään Osaa tehdä hätäilmoituksen

Lisätiedot

LUCAS. Käyttöohjeet. Ulkoinen paineluelvytyslaite. Suomi 100081-02 REV. B, VOIMASSA ALK. CO J2061

LUCAS. Käyttöohjeet. Ulkoinen paineluelvytyslaite. Suomi 100081-02 REV. B, VOIMASSA ALK. CO J2061 LUCAS Ulkoinen paineluelvytyslaite Käyttöohjeet Suomi 100081-02 REV. B, VOIMASSA ALK. CO J2061 Tärkeitä tietoja käyttäjälle Kaikkien käyttäjien on luettava nämä käyttöohjeet kokonaan ennen ulkoisen LUCAS

Lisätiedot

8.4.2016 Sanna Kallankari Osastonhoitaja

8.4.2016 Sanna Kallankari Osastonhoitaja 8.4.2016 Sanna Kallankari Osastonhoitaja Päivystyksen triage Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointi Hoidon porrastus Oikea potilas oikeassa paikassa TK, ESH Tunnistetaan päivystyshoitoa vaativat potilaat

Lisätiedot

SUOJAPÄÄTTEET, TELEPÄÄTESUOJAT, YLIJÄNNITESUOJIEN TESTAUSLAITE

SUOJAPÄÄTTEET, TELEPÄÄTESUOJAT, YLIJÄNNITESUOJIEN TESTAUSLAITE Sähkönro SSTL Tuote 52 710 02 LB-3535 SUOJAPÄÄTE 1-3 P. (sis. 3-p. nappisuojapitimen SA-3538) Pakkaus: 20 kpl 72 713 50 LB-16795 / DIN-kiskolla SUOJAPÄÄTE 1-3 P. Pakkaus: 20 kpl YT-16795 / DIN-KISKO 52

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

imop Lite Ketterää siivousta

imop Lite Ketterää siivousta imop Lite Ketterää siivousta Tervetuloa mukaan vallankumoukseen imop Lite imop Lite on kevyempi kuin i-mop XL. Se on i-mop-sarjan pienin ja kevyin yhdistelmäkone. Laajentamalla nykyistä i-mop-valikoimaa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET - PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE

KÄYTTÖOHJEET - PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE KÄYTTÖOHJEET - PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE Sisällys Johdanto............................................................ 1 Käyttötarkoitus....................................................... 1 Käyttöaiheet..............................................................

Lisätiedot

Kehittynyt teknologia ventilaatiohoidossa

Kehittynyt teknologia ventilaatiohoidossa Kehittynyt teknologia ventilaatiohoidossa Suuri värinäyttö Poikkeuksellinen seuranta mahdollistaa välittömän hoitopalautteen Miellyttävä, kompakti muotoilu, paino alle 5 kg Kattavat hälytykset, joissa

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

Yhdistelmäkoneet. Imukumisrj. kumi 41'' 1050 mm 56112333 1. Imukumisrj. pun. kumi 36'' 910 mm 56112331 1. Vesisäliliön täyttöletku 56112355 0

Yhdistelmäkoneet. Imukumisrj. kumi 41'' 1050 mm 56112333 1. Imukumisrj. pun. kumi 36'' 910 mm 56112331 1. Vesisäliliön täyttöletku 56112355 0 kävellen ohjattava yhdistelmäkone on suunniteltu vaativiin puhdistuskohteisiin, mutta se on helppokäyttöinen ja joustava jokapäiväisissä toiminnoissa. Se on sopiva erityisesti rutiinisiivouksiin erittäin

Lisätiedot

When Innovation & Nature Combine

When Innovation & Nature Combine When Innovation & Nature Combine Yhdellä pystyruuvilla 8 14 16 sto Mixell 8 10 12 14 16 Kahdella pystyruuvilla 20 22 sto Mixell 20 22 24 26 30 Kolmella pystyruuvilla 40 30 sto Mixell 30 35 40 45 RMH lla

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

Laatu syntyy tekemällä

Laatu syntyy tekemällä Laatu syntyy tekemällä Toimivaa laadunhallintaa Yli 1000 toimitettua järjestelmää Suomessa yli 500 organisaatiota käyttää järjestelmää toimintojensa ohjaamiseen Tuotekehitys jatkunut vuodesta 1994 ja uusi

Lisätiedot

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Malli Työpituus Kokonaispituus Standardi mm mm

Lisätiedot

Versio 3.1 KÄYTTÖOHJEET

Versio 3.1 KÄYTTÖOHJEET PAINELUELVYTYSJÄRJESTELMÄ Versio 3.1 KÄYTTÖOHJEET FI 2 Kiitos, että valitsit LUCAS 3 -paineluelvytysjärjestelmän. LUCAS 3 -laitteen avulla sydämenpysähdyspotilaat saavat tehokasta, tasaista ja pitkään

Lisätiedot

Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT. Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY

Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT. Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY Medinet mahdollistaa sähköisen hoidon ammattilaisen ja potilaan välillä. Medinet toimii myös

Lisätiedot

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia

Pölynimurit. Nopeaa ja tehokasta imurointia Pölynimurit Nopeaa ja tehokasta imurointia Ammattitason pölynimuri päivittäiseen käyttöön Hienot ominaisuudet tekevät Kärcher pölynimurista ammattilaisen suosikin: Siinä on matala äänitaso, helppo liikuteltavuus

Lisätiedot

LIFEPAK CR. Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET

LIFEPAK CR. Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET + LIFEPAK CR Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK CR Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET Tiedottamisvastuu Asiakkaan vastuulla

Lisätiedot

Paikkatiedon hyödyntäminen älykkään sairaalan ICTympäristössä

Paikkatiedon hyödyntäminen älykkään sairaalan ICTympäristössä Paikkatiedon hyödyntäminen älykkään sairaalan ICTympäristössä Jouko Kuisma Sairaalatekniikan päivät Hankejohtaja, Fujitsu Finland Helsinki 12.2.2014 jouko.kuisma@fi.fujitsu.com Jokapaikan tietotekniikka?

Lisätiedot

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain +10 % parempi käyttöaste 10 % pienemmät käyttökulut Kulutusosista hyödynnetään jopa 70 % Multi-Actionteknologia Valikoiva tuotanto

Lisätiedot

Sisätiloihin tarkoitettu ja helposti piilotettava, korkealaatuinen lineaarinen ledivalaisin, jossa on älykäs valkoinen ja värillinen valo

Sisätiloihin tarkoitettu ja helposti piilotettava, korkealaatuinen lineaarinen ledivalaisin, jossa on älykäs valkoinen ja värillinen valo Lighting Sisätiloihin tarkoitettu ja helposti piilotettava, korkealaatuinen lineaarinen ledivalaisin, jossa on älykäs valkoinen ja värillinen valo PureGlow IntelliHue Powercore Innovatiiviset PureGlow

Lisätiedot

7:30 Aamuvuoro alkaa yhteisellä palaverilla yövuoron kanssa. Tällöin käydään läpi yön keikat ja jaetaan muuta tärkeää tietoa. 8:30 Tarkistetaan ja huolletaan autot. Täydennetään hoitotarvikkeet, kuten

Lisätiedot

Terveydenhuolto. Ammattilaisten huippuvälineitä alan asiantuntijalta. Webshop. Menu

Terveydenhuolto. Ammattilaisten huippuvälineitä alan asiantuntijalta. Webshop. Menu Webshop Menu Terveydenhuolto Terveydenhuolto Ammattilaisten huippuvälineitä alan asiantuntijalta Suomalaisen sairaalakalustetekniikan asiantuntija Lojer suunnittelee ja valmistaa sairaalakalusteita palvelemaan

Lisätiedot

Käsityökaluja muovivannehtimiseen

Käsityökaluja muovivannehtimiseen Käsityökaluja muovivannehtimiseen Akkukäyttöiset käsityökalut Yhdistelmätyökalu Käsikiristin/lukitsin Strapexin edut Käsityökalut, vanne ja huoltopalvelu kokonaispakettina Oikea työkalu Sovellukset käsin

Lisätiedot

group I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13

group I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13 I.VIEW LINE KAIVUKONEEN KAIVUSYVYYSJÄRJESTELMÄ edizione/edition 07-13 I.VIEW LINE: PUNNITUS I.VIEW LINE: KAIVU Cobo-3B6 ymmärtää että tämän päivän avainsanat koneohjauksessa ovat JOUSTAVUUS ja KUSTANNUSTEHOKKUUS.

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Autokalusteet ammattilaisille Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa.

Lisätiedot

Jyrki Kurtti Sairaanhoitaja (ylempi AMK), asiakkuuspäällikkö Medanets Oy

Jyrki Kurtti Sairaanhoitaja (ylempi AMK), asiakkuuspäällikkö Medanets Oy Jyrki Kurtti Sairaanhoitaja (ylempi AMK), asiakkuuspäällikkö Medanets Oy Medanets Oy Perustettu 2003 (aiemmin WHealth Oy) WILHO-hankkeen teollinen asiantuntija ja siinä syntyvien sovellusten ja toimintamallien

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä -fi käännetty asiakirja 2017-03-20 A004 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Tuotteen kuvaus... 2 2.1 CO 2-mittaus... 3 3 Asennusohjeet... 3 4

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

Q-2000 kaasupesuri. Pystymallinen kaasupesuri laboratorioon OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex.

Q-2000 kaasupesuri. Pystymallinen kaasupesuri laboratorioon OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex. 19.3.2019 Pystymallinen kaasupesuri laboratorioon 1 Toimintaperiaate Höyrypesuri puhdistaa ja neutraloi saastuneen ilman. Puhdistus ja neutralointi tapahtuu märkäprosessissa, Quimipol kaasupesurin käyttämä

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

R Series ation rters

R Series ation rters R Series Pikaopas R Series Pikaopas Tässä pikaoppaassa kuvataan lyhyesti ZOLL R Series -laitteen yleisimmät toiminnot. Käyttäjän on luettava ja sisäistettävä R Series -käyttöoppaassa olevat käyttötarkoituksia

Lisätiedot