CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO"

Transkriptio

1 CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO Seuraa elvytyksen tehokkuutta. Kerää tapahtumatiedot helposti.

2

3 CODE-STAT 8.0 -tiedonhallintaohjelmisto Hätätilanteessa ihmishenki riippuu annetun hoidon nopeudesta ja laadusta. Siksi on elintärkeää tietää, miten hoitoryhmät suoriutuvat tehtävistään. Koska kriittiset päätökset tehdään usein stressaavissa ja kaoottisissa tilanteissa, tietojen tarkastelu tapahtuman jälkeen siihen tarkoitetulla työkalulla voi auttaa u parantamaan hoidon laatua u arvioimaan elvytyksen onnistumista suhteessa elvytyssuosituksiin u saavuttamaan laadunvarmistustavoitteet u tunnistamaan koulutustarpeet. CODE-STAT 8.0 -tiedonhallintaohjelmiston avulla ensihoitojärjestelmän yksiköt voivat kerätä ja käsitellä potilastietoja ja henkilökunnan toiminnan tehokkuutta koskevia tietoja nopeasti. CODE-STAT 8.0 ohjelmiston avulla elvytyksen onnistumisen arvioinnissa käytettävät tiedot voidaan kerätä tarkasteltaviksi vaivattomasti riippumatta siitä, analysoidaanko yksittäistä tapahtumaa vai tutkitaanko useissa tapauksissa havaittavia trendejä.

4 Seuraa elvytyksen tehokkuutta. Kuinka kauan potilaan intubointi kesti? Kuinka paljon aikaa kului, ennen kuin ensimmäinen defibrillointi-isku annettiin? Annettiinko paineluelvytystä puhallus-paineluelvytysohjeiden mukaisesti? CODE-STAT-tiedonhallintaohjelmisto on takautuvaan analysointiin tarkoitettu työkalu, joka helpottaa tietojen käyttöä, raporttien luontia ja tietojen tarkastelua tapahtuman jälkeen. Voit tarkistaa yhden tapauksen tiedot yhdellä silmäyksellä yhteenvetonäkymästä tai toistaa koko tapahtuman uudelleen, jotta näet, mitä elvytyksen aikana tapahtui. CODE-STAT-ohjelmisto merkitsee rintakehän painelut potilaan jatkuvaan EKG-raporttiin ja laskee automaattisesti PPE-tilastotiedot, kuten painelutiheyden ja hands off ajan (ajan, jolloin ei painella). Näin voit mitata, analysoida ja tarkastella yksittäisten elvytysryhmien tai hoitoyksiköiden toimintaa, puuttua tiettyihin osa-alueisiin, joilla on parantamisen varaa, ja kouluttaa henkilökuntaa toimintatavoitteiden saavuttamiseksi. Voit asettaa toimintatavoitteet ja mitata sitten tilastotiedot, kuten painelu- ja puhallustiheyden*, jotta voit analysoida annettua puhallus-paineluelvytystä ja tunnistaa osa-alueet, joilla on parantamisen varaa. Voit käydä tapauksen uudelleen läpi toistamalla ja tarkastelemalla kaikkia tallennettuja tietoja. Voit lisätä tapahtumaan huomautuksia, valokuvia tai merkintöjä, jotta tapahtumatietueen sisältö on kattavampi. Voit parantaa riskinhallintaa dokumentoimalla ja tallentamalla jokaisesta tapauksesta täydellisen tietueen. *Puhallukset merkitään manuaalisesti.

5 YHTEENVETONÄKYMÄSTÄ SAADAAN NOPEA YLEISKUVA TAPAUKSEN TILASTOTIEDOISTA. Tunnista osa-alueet, joilla on parantamisen varaa. Valvo hoidon laatua.

6 Yksinkertaista tietojen käyttöä ja raportointia. CODE-STAT-tiedonhallintaohjelmiston avulla organisaatiot voivat kerätä tietoja helposti useista LIFEPAK -laitteista jatkoanalysointia ja raportointia varten. Tarvetta voi olla esimerkiksi seurata yleisiä trendejä koko organisaatiossa tai tarkastella yksittäisen tapauksen tietoja CODE-STAT-ohjelmisto toimii keskuksena, johon voidaan tallentaa kaikki LIFEPAK-laitteista ladatut tiedot vaivatonta käsittelyä ja tarkastelua varten. Voit ladata elvytystapahtumien tiedot LIFEPAK-laitteista ja tarkastella, käsitellä ja analysoida niitä helpottaaksesi laadun analysointia ja liiketoimintapäätöksiä. Voit tarkastella yhteenvetotietoja selkeissä yhteenvetonäkymissä. Voit järjestää potilastiedostoja sähköisesti yhdessä paikassa ja helpottaa näin tietojen käyttöä; paperiton järjestelmä estää potilastietueiden häviämisen ja poistaa manuaalisen tallennustarpeen. Voit parantaa tapahtuman dokumentointia ja täydentää tapahtumatietuetta helppokäyttöisillä tietolomakkeilla ja käyrämerkinnöillä. Voit luda erilaisia mukautettuja benchmarking- ja trendiraportteja, joiden avulla voidaan mitata ryhmien, yksiköiden tai koko organisaation toimintaa. Voit siirtää tapaustiedot xml-formaatissa muihin sovelluksiin jatkoanalysointia varten.

7 CPR Quik-View -tiedonhallintaohjelmalla saat nopean katsauksen tapaustietoihin. Tunnista trendit helposti. Tallenna tiedot yhteen keskuspaikkaan.

8 Helppoa ja tehokasta tiedonkeruuta. LIFENET Connect yksinkertaistaa suojattua tiedonkeruuprosessia. LIFENET Connect yhteyden avulla ensihoitoryhmät voivat siirtää LIFEPAK 12- ja LIFEPAK 15 -monitorien tiedot langattomasti Internetin kautta CODE-STAT-ohjelmistoon. Tiedonsiirrossa käytetään samaa suojattua yhteyttä kuin 12-kytkentäisen EKG:n siirrossa. Hoitoryhmät voivat lähettää LIFEPAK-laitteiden tiedot CODE-STAT-ohjelmistoon suoraan pelastusajoneuvosta sen sijaan, että laite siirrettäisiin pois ajoneuvosta ja tiedot siirrettäisiin manuaalisesti vuoron lopussa. Tämä parantaa tehokkuutta merkittävästi, vähentää ylityökustannuksia ja varmistaa, että CODE-STAT-ohjelmiston käyttäjillä on pääsy tietoihin heti, kun niitä tarvitaan. Jos LIFEPAK-laitetta ei ole kytketty Internetiin, sen tiedot voidaan ladata DT EXPRESS ohjelmistolla helposti suoraan tietokoneeseen, josta tiedot voidaan lähettää Internetin kautta CODE-STAT-ohjelmistoon.

9 Tehosta toimintaa. Helpota tiedonkeruuta.

10 Joustavia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. CODE-STAT-ohjelmistoa voidaan käyttää monin eri tavoin tietyn yksikön tai organisaation tarpeiden mukaan. Koska kokoonpanot ovat joustavia, järjestelmä voidaan toteuttaa yksikön talousarvion rajoissa ja toimintatapoja parhaiten vastaavalla tavalla. Haluan, että... ensihoitoryhmät voivat lähettää tiedot CODE-STAT-ohjelmistoon heti tapauksen jälkeen niin, että käytössäni ovat esimiehen työhön tarvittavat ajantasaiset tiedot. Ratkaisu: Käytä LIFENET Connect -yhteyttä, jolla tiedot voidaan siirtää LIFEPAK-laitteesta suoraan CODE-STAT 8.0 -ohjelmistoon Internetin kautta, vaikka laite on vielä sairaalan ulkopuolella. Tiedot siirtyvät automaattisesti CODE-STAT-ohjelmistoon, jotta esimies tai muu henkilökunta voi tarkastella ja analysoida tietoja heti tapahtuman jälkeen. Haluan, että... henkilökunnallani on mahdollisuus tarkastella ja käsitellä tapahtumatietoja missä tahansa. Ratkaisu:IAsenna CODE-STAT-tiedonhallintaohjelmisto yhteen keskuspaikkaan ja CODE-STAT Client -työasemaohjelmisto kaikkiin etätyöpisteisiin. Näin hoitoryhmät voivat ladata tiedot LIFEPAK-laitteista yhdessä paikassa ja laadunvarmistuspäälliköt, esimiehet tai muu henkilökunta voivat tarkastella tietoja tapahtuman jälkeen useissa työpisteissä. Haluan, että... näen, miten vastuullani olevat ensihoitoryhmät noudattavat nykyisiä ohjeita ja antavat puhalluspaineluelvytystä. Ratkaisu: Tallenna tiedot kaikista LIFEPAK-laitteista CODE-STAT 8.0 -ohjelmiston avulla ja arvioi sitten PPE-analyysitoiminnoilla, miten ensihoitoryhmät toimivat tehtävissään. Näin voit määrittää osa-alueet, joilla on parantamisen varaa, ja aloittaa tehokkaan ja kohdistetun koulutuksen.

11 Potilastietolomakkeisiin voidaan syöttää helposti lisätietoja. Rintakehän paineluiden automaattiset merkinnät. hallintaan ja tarkasteluun: CODE-STAT -tiedonhallintaohjelmisto potilastietojen ja henkilökunnan toiminnan takautuvaan analysointiin LIFENET Connect -yhteys LIFEPAK -laitteiden tietojen langattomaan siirtoon tapahtumapaikalta suoraan CODE-STAT-ohjelmistoon DT EXPRESS -ohjelmisto LIFEPAK-laitteiden tietojen lataukseen ja siirtoon CODE-STAT-ohjelmistoon.

12 CODE-STAT-ohjelmistoon voidaan siirtää tietoja seuraavista LIFENET-järjestelmän kanssa yhteensopivista defibrillaattoreista ja tietojärjestelmistä: LIFEPAK CR Plus -defibrillaattori Automaattinen ulkoinen LIFEPAK EXPRESS defibrillaattori Automaattinen ulkoinen LIFEPAK 500 defibrillaattori LIFEPAK 12 -defibrillaattori-monitori LIFEPAK 15 -monitori-defibrillaattori LIFEPAK 20 -defibrillaattori-monitori LIFEPAK defibrillaattori LIFENET RS -vastaanottoasema LIFENET Connect DT EXPRESS -ohjelmisto CODE-STAT-ohjelmisto on yhteensopiva seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa: Windows 2000 Professional (SP4) Windows XP (SP3) Windows Vista (32-bittinen) LUCAS on ruotsalaisen JOLIFE AB:n valmistama ja myynnissä maailmanlaajuisesti Physio-Control, Inc. kautta Lisätietoja on saatavissa paikalliselta Physio-Controlin edustajalta tai internetistä osoitteesta Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA Tel Fax Physio-Control Europe Medtronic International Trading Sàrl Case postale 84 Route du Molliau 31 CH-1131 Tolochenaz Switzerland Tél +41 (0) Fax +41 (0) Medtronic Finland Oy Hitsaajankatu 20 FIN HELSINKI Finland Tel Fax Jolife AB, Scheelevägen 17, SE LUND, Sweden Medtronic B.V., Earl Bakkenstraat 10, 6422 PJ Heerlen, The Netherlands 2010 Physio-Control, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tässä asiakirjassa mainitut nimet ovat niiden omistajien tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ole saatavissa maailmanlaajuisesti. Euroopan unionin alueella saatavissa olevat tuotteet ja lisävarusteet on lueteltu valmistajan vaatimustenmukaisuusvakuutuksissa. GDR _A

EDGE System -ELEKTRODIT. Works like you work.

EDGE System -ELEKTRODIT. Works like you work. EDGE System -ELEKTRODIT Works like you work. M o n i t o i m i e l e k t r o d i e n s t a n d a r d i Lisää potilasmukavuutta Vähentää ihoärsytystä Parantaa potilasturvallisuutta Minimoi hoitoviiveet

Lisätiedot

CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE

CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO Tehokkaampi tapahtumien analysointi. Parempi suorituskyky. Korkeatasoisempi hoito. 1 CODE-STAT 9.0 Parempi. Tietoihin

Lisätiedot

REVEAL LINQ LNQ11. Ihonalainen rytmivalvuri Magneettikuvaustoimenpiteitä koskevat tiedot. Magneettikuvauksen tekninen opas

REVEAL LINQ LNQ11. Ihonalainen rytmivalvuri Magneettikuvaustoimenpiteitä koskevat tiedot. Magneettikuvauksen tekninen opas REVEAL LINQ LNQ11 Ihonalainen rytmivalvuri Magneettikuvaustoimenpiteitä koskevat tiedot Magneettikuvauksen tekninen opas 0123 2013 Seuraava luettelo sisältää Medtronicin tavaramerkit ja rekisteröidyt tavaramerkit

Lisätiedot

LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE

LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE 1 LIFENET-järjestelmä LIFENET 5.0-järjestelmä: uuden sukupolven tehokkuutta ja potilashoitoa. Tehokas laitteisto, tiedonhallinta ja päätöksenteko helpottavat työskentelyä

Lisätiedot

Tutustu LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmään

Tutustu LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmään Tutustu LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmään LUCAS 3 Paineluelvytysjärjestelmä LUCAS-järjestelmä Älykäs. Ahkera. Rakennettu tulevaisuutta varten. LUCAS-paineluelvytysjärjestelmä on auttanut hengenpelastajaryhmiä

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori

LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori Works like you work. A M M A T T I L A I S I L L E P A R A S T A Nykyaikainen akkutekniikka. Suuri näyttö, näkyvä grafiikka ja

Lisätiedot

Järjestelmänvalvontaopas

Järjestelmänvalvontaopas Järjestelmänvalvontaopas Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800 646 4633 (800-MiniMed) 818 576 5555 www.minimed.com Edustaja EU:n alueella Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen Alankomaat

Lisätiedot

Yhteydessä. Käyttövalmis.

Yhteydessä. Käyttövalmis. Yhteydessä. Käyttövalmis. 1 LIFEPAK CR2 -defibrillaattori jossa LIFELINKcentral AED Program Manager Uusi lähestymistapa maallikkodefibrillointiin Äkillinen sydämenpysähdys voi tapahtua kenelle tahansa

Lisätiedot

Lisäys: Käyttöopas: AutoPulse -

Lisäys: Käyttöopas: AutoPulse - Lisäys: Käyttöopas: AutoPulse - elvytysjärjestelmä, malli 100, johon sisältyy defibrillaattoriliittymä 3.5 Ajoittainen sydänsähkökäyrän (EKG) seuraaminen ja/tai defibrillointi Kun AutoPulse-järjestelmää

Lisätiedot

Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen

Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen Nykyään tiedetään hyvin, kuinka ratkaiseva merkitys painanta-puhalluselvytyksen (PPE) tehokkuudella on äkillisen sydämenpysähdyksen saaneiden potilaiden selviytymiselle.

Lisätiedot

R Series. Sydämellä tehtyä. elvytystä

R Series. Sydämellä tehtyä. elvytystä R Series Sydämellä tehtyä elvytystä Kaikki ei ole pelkästään iskusta kiinni Uskomatonta mutta totta, 80 % sairaalassa tapahtuvissa sydänpysähdyksissä todetaan sykkeetöntä rytmiä. Siksi on elintärkeää,

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE

TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE Painelu-puhalluselvytyksen (PPE) on oltava huippuluokkaa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset. Tämä on helppo sanoa, mutta sydänelvytyksen kiireessä voi olla

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLAATTORI Kaikki sydämenpysähdystapahtumat ovat erilaisia, ja niin ovat myös ensiauttajat ja -hoitajat. Työarjessa tarvitaan joustavuutta,

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle

Digikamera. Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle TEEMA 1 Tietokoneen peruskäyttö Digikamera Perustietoa digikamerasta ja kuvien siirtämisestä tietokoneelle Tämä tietopaketti hahmottaa lukijalle, millä tavalla kuvat voidaan siirtää kamerakännykästä tai

Lisätiedot

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE Kumppanisi elvytystyössä Tehokas painelu ja hyvä verenkierto takaavat onnistuneen elvytyksen Rintakehän tehokas painelu kuljettaa elintärkeää happea aivoihin ja

Lisätiedot

TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE

TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE Painelu-puhalluselvytyksen (PPE) on oltava huippuluokkaa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset. Tämä on helppo sanoa,

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Open Journal Systems digitoitujen aineistojen tallennusalustana ANTTI-JUSSI NYGÅRD SUUNNITTELIJA, TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNTA

Open Journal Systems digitoitujen aineistojen tallennusalustana ANTTI-JUSSI NYGÅRD SUUNNITTELIJA, TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNTA Open Journal Systems digitoitujen aineistojen tallennusalustana ANTTI-JUSSI NYGÅRD SUUNNITTELIJA, TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNTA OJS digitoitujen aineistojen julkaisualustana Mikä Open Journal Systems

Lisätiedot

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61

Office Synchronizer Julkaisutiedot. Versio 1.61 Office Synchronizer Julkaisutiedot Versio 1.61 Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 U.S.A. Puhelin: +1-937-233-8921

Lisätiedot

Ennen magneettikuvausta. Potilaille joille on implantoitu Medtronic neurostimulaatiojärjestelmä

Ennen magneettikuvausta. Potilaille joille on implantoitu Medtronic neurostimulaatiojärjestelmä Ennen magneettikuvausta Potilaille joille on implantoitu Medtronic neurostimulaatiojärjestelmä Ennen magneettikuvausta Riippuen neurosimulaatiojärjestelmästäsi sinulle voidaan tehdä joko koko kehon tai

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

PlusTrac. Meidän ohjelmamme. Sinun turvasi

PlusTrac. Meidän ohjelmamme. Sinun turvasi PlusTrac Meidän ohjelmamme Sinun turvasi Mitä AED Program Management on? Sydänpysähdyksen uhrin elvyttämiseen tarvitaan AED-laite, joka on valmis antamaan hengenpelastavan iskun. Mutta pelkkä AED-laite

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

H O I D O N H A L L I N TA O H J E L M I S TO D I A B E T E K S E N HOITOON. Asennusopas

H O I D O N H A L L I N TA O H J E L M I S TO D I A B E T E K S E N HOITOON. Asennusopas H O I D O N H A L L I N TA O H J E L M I S TO D I A B E T E K S E N HOITOON Asennusopas 2010, Medtronic MiniMed. Kaikki oikeudet pidätetään. Paradigm, Paradigm Link ja CareLink ovat Medtronic, Inc:n rekisteröityjä

Lisätiedot

Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN Haluatko hallita organisaatiosi suurempaa liikkuvuutta

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

LIFEPAK CR PLUS -DEFIBRILLAATTORIN PURKAMINEN PAKKAUKSESTA JA LAITTEEN TARKISTAMINEN 2

LIFEPAK CR PLUS -DEFIBRILLAATTORIN PURKAMINEN PAKKAUKSESTA JA LAITTEEN TARKISTAMINEN 2 1 LIFEPAK CR PLUS -DEFIBRILLAATTORIN PURKAMINEN PAKKAUKSESTA JA LAITTEEN TARKISTAMINEN 2 Ota LIFEPAK CR Plus -defibrillaattori ja käyttöohjeet pakkauksesta. Tarkista LIFEPAK CR Plus -defibrillaattori seuraavasti

Lisätiedot

AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet

AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet AED Plus -lisätarvikkeet ja koulutustuotteet Elektrodit CPR-D-padz Tämä uudentyyppinen yksiosainen aikuisten elektrodi on helppo sijoittaa nopeasti ja tarkasti. Elektrodi tunnistaa rintakehäpaineluiden

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Perkkoonkatu 5 Puh. 010 420 72 72 www.keyway.fi 33850 Tampere Fax. 010 420 72 77 palvelu@keyway.fi TigerStop Standard Digitaalinen Syöttölaite / Stoppari Malli Työpituus Kokonaispituus Standardi mm mm

Lisätiedot

Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi.

Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi. Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi. Suomessa noin 3500 ihmistä saa vuosittain äkillisen sydänpysähdyksen sairaalan ulkopuolella. Heistä vain noin joka kymmenes selviytyy. Syy on usein avunsaannin

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Nokia Nseries PC Suite painos

Nokia Nseries PC Suite painos Nokia Nseries PC Suite 2.1 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia

Lisätiedot

PC SANELUIDEN PURKUPAKETTI AS-7000 OHJEET SUOMI...2

PC SANELUIDEN PURKUPAKETTI AS-7000 OHJEET SUOMI...2 PC SANELUIDEN PURKUPAKETTI AS-7000 OHJEET SUOMI...2 Transcription Module -ohjelmiston ominaisuudet FI Transcription Module -ohjelmiston ominaisuudet Toistaa DSS-, DSS Pro-, WMA-, MP3- ja WAV/AIFF-muodossa

Lisätiedot

FOTONETTI BOOK CREATOR

FOTONETTI BOOK CREATOR F O T O N E T T I O Y FOTONETTI BOOK CREATOR 6 2012 Kemintie 6 95420 Tornio puhelin: 050-555 6500 pro/kirja: 050-555 6580 www.fotonetti.fi Ohjelman asentaminen 1 Hae ohjelma koneellesi osoitteesta http://www.fotonetti.fi/kuvakirjatilaa

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLAATTORI Kaikki sydämenpysähdystapahtumat ovat erilaisia, ja niin ovat myös ensiauttajat ja -hoitajat. Työarjessa tarvitaan joustavuutta,

Lisätiedot

vívo Aktiivisuusrannekkeet

vívo Aktiivisuusrannekkeet vívo Aktiivisuusrannekkeet Aktiivisuusranneke Voit parantaa kuntoasi monipuolisesti Garmin-laitteiden avulla. Aktiivisuusrannekkeemme kehottaa sinua liikkumaan ja auttaa muuttamaan elintapojasi terveellisemmiksi.

Lisätiedot

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server

Home Media Server. Home Media Server -sovelluksen asentaminen tietokoneeseen. Mediatiedostojen hallinta. Home Media Server 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

Enti stä tehokkaampaa apua. ammattielvyttäjille

Enti stä tehokkaampaa apua. ammattielvyttäjille Enti stä tehokkaampaa apua ammattielvyttäjille Enemmän kuin AED Plus Vuonna 2002 ZOLL lanseerasi AED Plus -defibrillaattorin ja Real CPR Help -ohjelman, joka antoi reaaliaikaista elvytyspalautetta, ja

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Potilastiedot tallennetaan jatkossa valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon. Potilastiedon arkisto on osa uutta terveydenhuollon tietojärjestelmää,

Lisätiedot

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas Xerox Device Agent, XDA-Lite Pika-asennusopas XDA-Liten esittely XDA-Lite on ohjelmisto, jolla kerätään laitetietoja ja sen päätehtävänä on lähettää automaattisia mittarilukemia laskutuksen tarkkuuden

Lisätiedot

Langattoman N150 Micro -USBsovittimen

Langattoman N150 Micro -USBsovittimen Langattoman N150 Micro -USBsovittimen WNA1000M asennusopas Tässä oppaassa esitellään pika-asennus NETGEAR Smart Wizard -toiminnolla sekä erillinen Windows-ohjaimen asennus. Huomautus: lisätietoja mukautetusta

Lisätiedot

LaserQC mittauksia laserin nopeudella

LaserQC mittauksia laserin nopeudella LaserQC mittauksia laserin nopeudella 1/6 prosessi LaserQ mittaustulokset 20 sekunnissa! 2D-aihioiden mittojen manuaalinen tarkastus ja muistiinmerkintä on aikaa vievä prosessi. Lisäksi virheiden mahdollisuus

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 430221-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Modernit sähköiset työvälineet mahdollistavat uuden tavan tehdä asioita ja seurata

Lisätiedot

MyCareLink potilasmonitori

MyCareLink potilasmonitori MyCareLink potilasmonitori Malli 24950 Potilasopas Caution: Federal Law (USA) restricts this device to sale by or on the order of a physician. Seuraavassa luettelossa ovat Medtronicin tavaramerkit tai

Lisätiedot

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla...

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... Lisätoiminnot Sisällysluettelo USB-laitteen jakaminen verkossa... 3 USB-tulostimen jakaminen... 5 Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... 6 NETGEAR genie -sovellus... 8 2 USB-laitteen jakaminen

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

SecGo. Sähköinen allekirjoitus ja sen käyttö. Ari-Pekka Paananen, SecGo VE Oy Director,technology ari-pekka.paananen@secgo.com

SecGo. Sähköinen allekirjoitus ja sen käyttö. Ari-Pekka Paananen, SecGo VE Oy Director,technology ari-pekka.paananen@secgo.com SecGo Sähköinen allekirjoitus ja sen käyttö Ari-Pekka Paananen, SecGo VE Oy Director,technology ari-pekka.paananen@secgo.com Turvallinen Sähköinen Tiedonkulku Tunnistetut käyttäjät tietojärjestelmiin Pääsyoikeudet

Lisätiedot

Tunnelitunnistus. Esittely ELCOPLAST OY

Tunnelitunnistus. Esittely ELCOPLAST OY Tunnelitunnistus Esittely ELCOPLAST OY 27. huhtikuuta 2010 Tunnelitunnistus Esittely Tunnelitunnistusjärjestelmä Tunnelitunnistusjärjestelmä on henkilöiden ja ajoneuvojen automaattinen tunnistusjärjestelmä

Lisätiedot

Bluetooth-paritus. Käyttöopas

Bluetooth-paritus. Käyttöopas Bluetooth-paritus Käyttöopas Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on

Lisätiedot

Total Network Inventory 4. Esite

Total Network Inventory 4. Esite Total Network Inventory 4 Esite Total Network Inventory on täydellinen ratkaisu tietokoneiden auditoinnin ja ohjelmistoyhteenvetojen hallintaan. Verkon tarkistus Windows-, OS X-, Linux-, FreeBSD- ja ESX/ESXi-

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE. Nikon tuo markkinoille uuden sukupolven. kuvankäsittelyohjelmiston. Capture NX2: entistä tehokkaampi ja helppokäyttöisempi

LEHDISTÖTIEDOTE. Nikon tuo markkinoille uuden sukupolven. kuvankäsittelyohjelmiston. Capture NX2: entistä tehokkaampi ja helppokäyttöisempi Nikon tuo markkinoille uuden sukupolven kuvankäsittelyohjelmiston Capture NX2: entistä tehokkaampi ja helppokäyttöisempi Amsterdam, Alankomaat, 3. kesäkuuta 2008 Nikon Europe julkistaa uuden Capture NX2

Lisätiedot

Sydänsikurioppaan sisältö

Sydänsikurioppaan sisältö Sydäniskuriopas Sydänsikurioppaan sisältö Sydäniskuri eli defibrillaattori Hankkiminen Sijoittaminen Rekisteröiminen Huoltaminen PPE + D eli painelu-puhalluselvytys ja defibrillointi Ihan jokainen voi

Lisätiedot

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Electrolux Professional air-o-steam Touchline uunit Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Yllätä asiakkaasi, olivatpa ruokatottumukset mitä tahansa, uudella e-chef-toiminnolla

Lisätiedot

Kustannustehokas Helppokäyttöinen Kompakti. Roesys X Twin. Nyt saatavilla myös Suomessa!

Kustannustehokas Helppokäyttöinen Kompakti. Roesys X Twin. Nyt saatavilla myös Suomessa! Kustannustehokas Helppokäyttöinen Kompakti Roesys X Twin Nyt saatavilla myös Suomessa! Helppokäyttöinen ja nopea vaihtoehto! Uutta Suomessa! X Twin on joustava, monitoiminen, suoradigitaalinen röntgenkuvauslaite.

Lisätiedot

Online karttapäivitys

Online karttapäivitys Online karttapäivitys Online karttapäivitystä koskevia yleisiät tietoja Karttatietoja päivitetään jatkuvasti, koska ne vanhenevat. Multimediajärjestelmässä päivittämisen voi tehdä seuraavilla tavoilla:

Lisätiedot

Coolselector Käyttöopas

Coolselector Käyttöopas MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Käyttöopas Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Coolselector käyttöopas 2 Yleiset vaatimukset Ensimmäinen käyttökerta

Lisätiedot

Topfield Altair -tiedostojen siirto-ohjelman asennus ja

Topfield Altair -tiedostojen siirto-ohjelman asennus ja Topfield Altair -tiedostojen siirto-ohjelman asennus ja käyttö Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut käyttämään Altair -tiedostonsiirto-ohjelmaa Topfield -vastaanottimesi kanssa. - Sammuta

Lisätiedot

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Potilastiedot tallennetaan jatkossa valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon. Potilastiedon arkisto on osa uutta terveydenhuollon tietojärjestelmää,

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh:

REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh: REKISTERINPITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA Rekisterinpitäjä: Tmi ML-hahmoterapia Yhteyshenkilö: Mikko Lounela Puh: 0505490789 Sp: mikko.lounela@hahmoterapia.com REKISTERIN NIMI Tmi

Lisätiedot

Uusi RAPIDMATCH -ohjelma Pikaohje

Uusi RAPIDMATCH -ohjelma Pikaohje Toukokuu 2014 1 Uusi RAPIDMATCH -ohjelma Pikaohje 1. Mikä on uutta? RapidMatch-ohjelmaa on parannettu monipuolisemmilla toiminnoilla ja virtaviivaisemmalla työnkululla oikean sävyn löytämisen helpottamiseksi

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Online-jako 2.0 Nokia N76-1

Online-jako 2.0 Nokia N76-1 Online-jako 2.0 Nokia N76-1 EI TAKUUTA Laitteen mukana tulevien kolmansien osapuolten sovellusten valmistajat ja omistajat voivat olla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka eivät liity Nokiaan. Nokia ei omista

Lisätiedot

Webforum. Version 17.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 17.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 17.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2017-09-23 Sisältö Tervetuloa uudistuneeseen Webforumiin!... 3 Yhteenveto... 4 Dokumentit... 5 Autodesk Forge korvaa RasterExin... 5 Laajennettu API...

Lisätiedot

MINPak Monitori VIANMÄÄRITYS, TARKASTUS JA PAIKANNUS. Ominaisuudet. Ominaisuudet

MINPak Monitori VIANMÄÄRITYS, TARKASTUS JA PAIKANNUS. Ominaisuudet. Ominaisuudet MINPak Monitori Litiumioniakku 5 tunnin jatkuva käyttö ennen uudelleenlatausta. Painikekäyttöliittymä Helppo LED-valojen, lähettimen, näyttöasetusten ja järjestelmän on/ off-toimintojen käyttö. Integroitu

Lisätiedot

XRS sauvalukija emerkeille

XRS sauvalukija emerkeille XRS sauvalukija emerkeille Sisältö - Tru-Test XRS sauvalukija - Tuotetiedot - Avainominaisuudet: Visuaalisen korvanumeron näyttö - Avainominaisuudet : Tiedon syöttö/keruu eläimille - Avainominaisuudet

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 410774-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen

Lisätiedot

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0).

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0). V1.0.0 (14.10.2015) 1 (7) KYTKENTÄ HUOM: toimii Modbus-masterina. Tämän vuoksi toinen mahdollinen Modbus-master on irrotettava verkosta, kun kytketään valmiiseen Modbus-verkkoon. Produalin Modbus-laitteiden

Lisätiedot

PPG esittelee uuden PaintManager version 4.0

PPG esittelee uuden PaintManager version 4.0 PPG esittelee uuden PaintManager version 4.0 Tärkeimmät uudet toiminnot Liikennevalot värimittarin hauissa Värimittarilla haettujen kaavojen säätäminen Värimittarin hakujen merkittävä nopeutuminen Kiinto-

Lisätiedot

Suomen Ensiapukoulutus

Suomen Ensiapukoulutus KOULUTUKSET SYKSY 2019 Ensiapukurssit SPR-koulutuspohjaiset ensiapukurssit koko Suomeen yrityksille, yhteisöille ja yksityisille Tilaa kouluttaja työpaikallenne tai osallistu avoimille yleisökursseillemme

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

SOUNDGATE. Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla

SOUNDGATE. Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla SOUNDGATE Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla Vaihtoehtoja yhteyksien muodostamiseen on enemmän kuin koskaan. Olemme yhteydessä läheisiimme, ystäviimme ja työkavereihimme missä ja milloin tahansa erilaisten

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Versio A FIN Huomautusten selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa huomautusten tyyliä: Vinkit kertovat,

Lisätiedot

HOIDONHALLINTAOHJELMISTO DIABETEKSEN HOITOON

HOIDONHALLINTAOHJELMISTO DIABETEKSEN HOITOON HOIDONHALLINTAOHJELMISTO DIABETEKSEN HOITOON Asennusopas 2007, Medtronic MiniMed. Kaikki oikeudet pidätetään. Paradigm ja Paradigm Link ovat Medtronic MiniMedin rekisteröityjä tavaramerkkejä. CareLink,

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Päivitetty: 24.05.2018 1. Rekisterinpitäjä HPK Kannattajat ry Kiekkoritarinkuja 3B 13130 Hämeenlinna info@hpkkannattajat.fi 2. Rekisteriyhdyshenkilö Rekisterinpitäjän

Lisätiedot

Käyttöohje. USB Type-C -latausteline DK60

Käyttöohje. USB Type-C -latausteline DK60 Käyttöohje USB Type-C -latausteline DK60 Sisältö Johdanto... 3 DK60 USB Type-C -latausteline: Tietoja...3 DK60 USB Type-C -latausteline: Käyttäminen... 4 Liittimien käyttäminen...4 Lataaminen... 4 Oikeudelliset

Lisätiedot

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE Kumppanisi elvytystyössä Tehokas painelu ja hyvä verenkierto takaavat onnistuneen elvytyksen Rintakehän tehokas painelu kuljettaa elintärkeää happea aivoihin ja

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J85DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Trimble CFX-750 -näytön

Trimble CFX-750 -näytön Trimble CFX-750 -näytön pikaopas ajonäyttö Trimble CFX-750 on kosketusnäyttö, jota käytetään ja jonka asetukset määritetään näytössä näkyviä kuvakkeita koskettamalla. Näytössä näkyy erilaisia kuvakkeita

Lisätiedot

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys SISÄLLYSLUETTELO 1. Kaikille käyttäjille Johdanto...3 Tietoja oppaasta...3 Tavaramerkit... 4 Mikä on RICOH Smart Device Connector?...

Lisätiedot

Calisto 610. Johdollinen USB-kaiutinpuhelin. Käyttöopas

Calisto 610. Johdollinen USB-kaiutinpuhelin. Käyttöopas Calisto 610 Johdollinen USB-kaiutinpuhelin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Järjestelmävaatimukset 3 Pakkauksen sisältö 4 Kaiutinpuhelimen säätimet 5 Tietokoneeseen yhdistäminen ja soittaminen

Lisätiedot

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua!

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Kumppaniratkaisu M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Vaihdoimme vanhan järjestelmän M-Filesiin viikonlopun aikana. Henkilökunnan kouluttamiseen

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät 1 Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät Uuden version asennuksessa on kaksi vaihetta: 1. SQL Server 2005 Express version asennus

Lisätiedot