LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Aina valmiina

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Aina valmiina"

Transkriptio

1 Tuote-esite LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR Aina valmiina

2

3 1 Ei ihme, että hoitoalan ammattilaiset luottavat LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitoriin. Physio-Control on jo yli 50 vuoden ajan kehittänyt tekniikoita ja suunnitellut laitteita, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa niin ensihoidon ammattilaisten, hoitohenkilökunnan kuin maallikoidenkin käytössä. LIFEPAK 20 -sarja suunniteltiin alun perin sairaaloihin, mutta nykyään hoitoalan ammattilaiset ympäri maailman luottavat LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitoriin sekä teho- että peruselvytyksessä. Tarpeeksi helppokäyttöinen ensiauttajille, silti tarpeeksi kehittynyt tehoelvytykseen 20e-laitteeseen voit aina luottaa, työskentelitpä millä tahansa osastolla.

4 Luotettavuus tarkoittaa valmiutta. Sydämenpysähdys voi tapahtua millä tahansa osastolla, niin ensiavussa kuin heräämössä. Hoitoalan ammattilaisena olet hoidon etulinjalla siinä tarvitset huippuluokan laitteita, joihin voit luottaa. 20e-laitteen kahden tilan ansiosta se on helppo konfiguroida hoitoprotokollien tai Yhdysvaltojen sydänjärjestön ja Euroopan elvytysneuvoston suositusten mukaiseksi. Siksi meillä on tarjolla LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitori. Ymmärrämme, että sairaalassa on erilaista henkilökuntaa, joista jokainen tarvitsee heille sopivan laitteen, oli kyseessä sitten hoitajat, elvytysryhmä, nopean toiminnan tiimi tai teho-osasto. 20e on yksi laite, joka sopii käytettäväksi millä tahansa osastolla, sillä laitteessa on ikään kuin kaksi defibrillaattoria yhdessä. Siinä on kaksi tilaa, AED ja manuaalinen, sekä intuitiivinen kansijärjestelmä. Laite on yksinkertainen ja tehokas automaattinen ulkoinen defibrillaattori (AED) ensiauttajille, mutta se muuntuu helposti manuaaliseksi defibrillaattoriksi tehoelvytyksen ammattilaisille.

5 3 Luotettavuus tarkoittaa helppokäyttöisyyttä, edistyksellistä tekniikkaa. Physio-Controlin laitteet ovat lääkintäteknologian eturivissä. Kaikissa LIFEPAK-defibrillaattoreissa on täysi energiamäärä aina 360 jouleen saakka, mikä on lääkintälaiteteollisuuden suurin. Samaan aikaan tiedämme, että helppokäyttöisimmät laitteet ovat usein myös tehokkaimpia. LIFEPAK 20e -defibrillaattorimonitori on intuitiivinen, silti siinä on pitkälle kehitettyjä hyödyllisiä ominaisuuksia. 20e-laitteessa hyödynnetään bifaasista ADAPTIV -tekniikkaa, jonka ansiosta defibrilloinnissa voidaan käyttää energiavaihtoehtoja aina 360 jouleen saakka vaikeasti defibrilloitaville potilaille. Jos potilas tarvitsee useita iskuja, peräkkäisten iskujen energiamäärän kasvattaminen on osoitettu paremmaksi menetelmäksi lopettaa kammiovärinä. 1,2.3 AED-tila LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitori: kaksi defibrillaattoria yhdessä. AED-tila varhaiseen defibrillointiin Elvytyskärryyn sopivan 20e-laitteen avulla hoitajat voivat huolehtia varhaisesta ja tehokkaasta defibrilloinnista. Laite on malliltaan erittäin intuitiivinen, ja siinä on suljettu kansi -järjestelmä. Kun laitteen kansi on suljettu, laite on AED-tilassa. Tämä varmistaa sen, että peruselvytystä antava hoitaja näkee vain tarvitsemansa painikkeet ja pystyy käyttämään laitetta nopeasti ja helposti. Lisäksi toimivaksi todistettu Shock Advisory System ohjaa käyttäjiä kuuluvilla äänikehotteilla ja selkeillä ja yksinkertaisilla grafiikoilla vaihe vaiheelta. Heti kun laite käynnistetään ja läpi toimenpiteen ajan tärkeiden tapahtumien CODE-SUMMARY -tallennin tallentaa tärkeät tapahtumat, sydämeen ja hengitykseen liittyvät tapahtumat, vitaaliarvojen luettelon ja niihin liittyvät käyrät mukaan lukien. Manuaalinen tila tehokkaaseen ja joustavaan käyttöön Kun elvytysryhmä tai hoitotason ensihoidon antaja saapuu paikalle, 20e-laite voidaan vaihtaa helposti manuaaliseen tilaan kantta painamalla. Tehoelvytyksen ammattilaisille on käytössä tarkempia valvontaparametreja, kuten noninvasiivinen tahdistus, EKG-valvonta (3- tai 5-johtimisella kaapelilla) ja synkronoitu kardioversio. Masimo SET -pulssioksimetrialla voidaan valvoa happisaturaatiota tarkasti ja vakaasti. Näin hoitopäätökset pystytään tekemään nopeasti ja tehokkaasti myös liikkuvissa olosuhteissa tai kun potilaan perfuusio on huono.* Kaiken lisäksi sairaalahenkilökunnalla on paljon valinnanvaraa: litiumioniakku mahdollistaa pitkän käyttöajan siirrettäessä potilaita osastolta toiselle. Manuaalinen tila *Edellyttää valinnaista kaapelia vaihtoehtoiseen valvontaan.

6 Luotettavuus tarkoittaa käyttötukea Physio-Control ei vain toimita lääkintälaitteita. Haluamme myös tarjota tarvittavan käyttötuen. Kun laitos ostaa ensimmäisen LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitorin tai lisää siihen uusia toimintoja tai palveluja, tarjolla on tuotekohtaisia ja kliinisiä koulutusmateriaaleja, joiden avulla hoitohenkilökunnan taidot pysyvät ajan tasalla. 20e-laitteen hankinnan yhteydessä saatavilla on sekä paikan päällä annettavaa käyttökoulutusta että etäkoulutusta. Lisäksi tarjolla on täysi valikoima lisävarusteita ja kertakäyttöisiä tarvikkeita erilaisiin hoitotarpeisiin eri osastoille. Ilmaisen Heart Safe Assessment -ohjelman myötä toimitamme kirjallisen raportin, jossa on tietoa terveysjärjestöjen, kuten Yhdysvaltojen sydänjärjestön (AHA), Euroopan elvytysneuvoston (ERC) ja JCAHO:n, hoitosuosituksista ja ohjeista. Raportin tärkeimmät kohdat ovat suositus varhaisesta defibrilloinnista kolmen minuutin kuluessa, defibrillaattoreiden standardointi, defibrillaattoreiden käyttöikä sekä mono- ja bifaasiset laitteet. Raportissa mainitaan mahdolliset turvallisuusaukot ja ohjeistetaan, miten laitos voi päivittää toimintonsa viimeisimpien suositusten mukaisiksi.

7 5 Luotettavuus tarkoittaa mahdollisuutta pelastaa ihmishenkiä Teemme kaikkemme, jotta voimme auttaa ihmishenkien pelastamisessa. Kaikki LIFEPAK-laitteet ovat hoitoalan ammattilaisten suunnittelemia hoitoalan ammattilaisten käyttöön. Me analysoimme, testaamme ja varmennamme todellisista tilanteista saatuja tietoja ja asiakaspalautetta, jotta laitteiden toimintaa voidaan parantaa sairaaloiden tarpeiden mukaan. Työmme tulokset näkyvät LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitorissa. Aina käyttövalmis. Yksinkertainen, mutta tehokas. Joustava, toimii aina tarpeen mukaan, missä ja milloin tahansa. 20e toimii kuten käyttäjänsä ja siinä on sen hienous. LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitorilla on vaikutusta. Lisätietoja on saatavilla Physio-Controlin edustajalta tai sivustosta

8 Physio-Controlin tuoteperhe Potilaiden terveydentilassa on tarpeeksi huolehdittavaa. Me haluamme auttaa siinä. Me tarjoamme potilasvalvontaan ja defibrillointiin täydellisiä ratkaisuja, joilla on todellista merkitystä sairaaloissa ympäri maailman. Jos sairaala tarvitsee defibrillaattori-monitoria, automaattista ulkoista defibrillaattoria, puhallus-paineluelvytyksen apuvälineitä tai tietojenhallintajärjestelmiä, innovatiiviset ja joustavat tuotteemme täyttävät varmasti tarpeet. Koska järjestelmämme ovat täysin yhteensopivia, koko laitoksen järjestelmä voidaan yhtenäistää ja näin alentaa kokonaiskustannuksia. LIFEPAK -defibrillaattori-monitorit LIFEPAK 15 -defibrillaattori-monitori LIFEPAK 15 -monitoridefibrillaattori asettaa uudet standardit ensihoidolle. Se soveltuu tehoelvytysryhmille, jotka tarvitsevat työssään tämän hetken kliinisesti ja toiminnallisesti innovatiivisimman ja LIFEPAK TOUGH -laitteen. LIFEPAK 15 -malliin on integroitu Masimo Rainbow SET -tekniikka, jolla voidaan valvoa SpO 2 -, hiilimonoksidi- ja methemoglobiiniarvoja. Siinä on metronomi, joka ohjaa puhalluksia ja painalluksia puhallus-paineluelvytyksen aikana, ja sen defibrillointi-iskujen energiamäärä voidaan kasvattaa 360 jouleen. LIFEPAK 15 -mallissa on täysin uusi alusta ja litiumioniakku, kirkkaassa auringonvalossa hyvin näkyvä SunVue näyttö sekä tiedonsiirtoliitännät, joiden kautta potilastiedot voidaan kerätä ja lähettää helposti ja luotettavasti. Samanlainen ulkomuoto ja käyttöliittymä kuin LIFEPAK 12 -defibrillaattori-monitorissa helpottavat tottumista uuteen laitteeseen ja vähentävät koulutuskustannuksia. Sopii käytettäväksi millä tahansa osastolla. LIFEPAK defibrillaattori LIFEPAK malli on tehokas ja kompakti laite, jota voidaan käyttää sydämenpysähdyspotilaiden hoitoon ja jatkuvaan sydänvalvontaan. Joustavuus on LIFEPAK mallissa vakio-ominaisuus, joten ensiauttajat tai ensihoidon ammattilaiset voivat ohjelmoida sen käyttöä varten ja mukauttaa protokollia muuttuvien hoitostandardien mukaan. Laitteessa on suuri, intuitiivinen näyttö, josta grafiikka ja EKG-arvot näkyvät selkeästi ja ovat helposti luettavissa mistä tahansa kulmasta ja kirkkaassa auringonvalossa. LIFEPAK malli on LIFEPAK-valikoiman lujatekoisin AED-laite, ja sitä voidaan käyttää luotettavasti ankarimmissakin ympäristöissä. Sopii hyvin käytettäväksi sairaala-alueen eri yksiköissä. LIFEPAK CR Plus -AED-laite LIFEPAK CR Plus on tarkoitettu vähän koulutusta saaneille ensiauttajille esimerkiksi liiketiloissa ja julkisissa paikoissa, ja se ohjaa ensiauttajaa vaihe vaiheelta rauhallisilla ja selkeillä äänikehotteilla. Se on helppokäyttöinen, ja siinä on käytössä sama monipuolinen defibrillointitekniikka kuin ensihoitajien ja sairaalan henkilökunnan käyttämissä laitteissa. Sopii hyvin käytettäväksi sairaalan julkisissa tiloissa, kuten aulassa, pysäköintitalossa tai kahviossa.

9 7 Puhallus-paineluelvytyksen apuvälineet Tietojenhallinta- ja tietojensiirtojärjestelmät LIFENET -järjestelmä LIFENET-järjestelmän avulla ensihoitajat ja sairaalan hoitoryhmät saavat nopeasti luotettavia kliinisiä tietoja, joilla voidaan parantaa potilaan hoidon sujumista ja toimintatehokkuutta. LIFENET-järjestelmä on luotettava ja suojattu www-pohjainen alusta, jonka avulla tärkeitä potilastietoja voidaan jakaa hoitoryhmien välillä hoitotapahtuman aikana ja tarkastella tapahtuman jälkeen. LIFENET-järjestelmällä voidaan antaa etukäteen varoitus sairaalaan saapuvasta potilaasta, tarkastella tietoja tapahtuman jälkeen sekä seurata resursseja. Se on tällä hetkellä markkinoiden kattavin järjestelmä. LUCAS -paineluelvytyslaite Laitteella voidaan antaa tehokasta, tasaista ja keskeytymätöntä paineluelvytystä ERC:n ohjeiden mukaisesti aikuispotilaille sairaalan ulkopuolella ja sairaalassa. Laite huolehtii laadukkaasta paineluelvytyksestä ja vapauttaa ensihoitajien kädet niin, että he voivat keskittyä muihin elvytyshoitoihin. Saatavana sekä ilma- että akkukäyttöisenä. Sopii hyvin elvytyskärryihin, ensiapuun tai sydänosastolle. CODE-STAT -tiedonhallintaohjelmisto ja monipuolinen elvytystietojen analysointi Tämä tapahtuman jälkeinen analyysityökalu merkitsee muistiin rintakehän painallukset potilaan jatkuvaan EKG-raporttiin ja laskee elvytystilastotiedot AHA:n/ERC:n nykyisten suositusten mukaisesti. Ohjelmisto yksinkertaistaa tietojen keräämistä ja raportointia keskittämällä kaikki lähetteisiin, hoitoon ja hoidon tuloksiin liittyvät tiedot yhdeksi e-tiedostoksi. Sillä voi ladata, tarkastella, hallinnoida ja analysoida ensihoitoon liittyviä tietoja eri LIFEPAK-defibrillaattoreilta. Sovelluksella voi myös tehdä laatuanalyysejä ja liiketoimintapäätöksiä, laatia vertailuanalyysejä ja trendiraportteja järjestelmän suorituskyvyn tarkastelua varten. DT EXPRESS -tiedonsiirto-ohjelmisto Ohjelmisto yhdistää tietoja sydämenpysähdyksistä ja ensihoitokuljetuksista sairaalan tietojärjestelmästä. Yksinkertainen Windows -pohjainen ohjelmasovellus hallinnoi LIFEPAK-defibrillaattori-monitoreista saatavaa tietoa. Sen avulla on helppo ladata tärkeitä tapahtuma- ja sydänkäyrätietoa omalle tietokoneelle, lisätä muita potilastietoja, tulostaa raportteja ja tallentaa asiakirjoja levylle. Se tuo tiedostot CODE-STATelvytystietojen analyysiohjelmaan tallennusta ja ruudulla tarkastelua varten.

10 Tekniset tiedot YLEISTÄ LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitorissa on seitsemän päätoimintatilaa: Manuaalinen tila: Sisältää normaalit käyttötoiminnot tehoelvytystoimintojen käyttäjille. Käytettävissä ovat manuaalisen tilan energiavaihtoehdot 360 jouleen saakka, synkronoitu kardioversio ja tahdistus. EKG-käyrä näkyy näytössä. AED-tila: Sisältää normaalit käyttötoiminnot peruselvytystoimintojen käyttäjille. Kaikki toiminnot ovat käytettävissä lukuun ottamatta manuaalista defibrillointia, synkronoitua kardioversiota, tahdistusta ja arkistoitujen potilastietueiden käyttöä. Sisältää iskujen energiamäärät 360 jouleen saakka. Käyttäjä voi valita EKG-käyrien näytön ja/tai AED-kehotteiden näytön. Asetustila: Tässä tilassa käyttäjä voi muuttaa laitteen asetuksia. Huoltotila: Tässä tilassa käyttäjä voi tehdä diagnostisia testejä ja kalibroida laitteen, tuoda näyttöön laitemoduulin ohjelmisto- ja laitteistoversiot sekä tuoda näyttöön ja tulostaa testikoodiluettelon Koulutustila: Sisältää simuloituja käyriä havaintoesityksiä varten. Käyrät sisältävät lyhyitä katkelmia reaalitiedoista, joita toistamalla saadaan aikaan jatkuva käyrä. Arkistotila: Tässä tilassa käyttäjä voi tarkastella, siirtää, tulostaa, muokata tai poistaa aikaisempia potilastietueita. Automaattinen testitila: Tässä tilassa laite suorittaa päivittäiset itsetestit. VIRTA Laite toimii verkkovirralla ja sisältää varavirtalähteenä käytettävän sisäisen akun. Verkkovirta (AC): V AC 50/60Hz, V AC 50/60 Hz, kokonaisvirrankulutus enintään 120 volttiampeeria (VA) Sisäinen vara-akku: Litiumioni. Akut latautuvat laitteen toimiessa verkkovirralla. Toiminta-aika: Uusi täyteen ladattu sisäinen vara-akku kestää seuraavasti ennen virran katkeamista: YHTEENSÄ HEIKKO AKKU -VIESTIN JÄLKEEN Valvonta ja SpO 2 (minuuttia): Valvonta, tahdistus (minuuttia arvoilla 100 ma ja 60 pulssia/ min) ja SpO 2 (minuuttia): Defibrillointi (360 joulen iskut): Akun latausaika: < 4 tuntia, kun laitteen virta on katkaistu ja laite on liitetty verkkovirtaan. Heikko akku -ilmaisin ja -viesti: Kun laite irrotetaan verkkovirrasta, se vaihtaa akkukäyttöön. Kun akun varaus on vähissä, akuntilanilmaisimessa on yksi keltainen palkki, tila-alueella näkyy heikosta akusta ilmoittava viesti ja laitteesta kuuluu varoitusääni. Pian sen jälkeen akuntilanilmaisimessa vilkkuu yksi punainen palkki, heikko akku, kytke verkkovirtaan -viesti ilmestyy näyttöön ja laitteesta kuuluu varoitusääni. Huoltoilmaisin: LED-valo palaa, kun laite pitää huoltaa. FYYSISET OMINAISUUDET Paino: Kaikki toiminnot sisältävä defibrillaattori-monitori (tahdistus, SpO 2 ja kansi, ilman paperia tai johtoja)): 5,58 kg QUIK-COMBO -johto: 0,20 kg Vakiopäitsimet (kovat): 0,88 kg Korkeus: 21,3 cm Leveys: 26,2 cm Syvyys: 26,2 cm NÄYTTÖ Koko (aktiivinen katselualue): 115,18 mm x 86,38 mm (leveys x korkeus) Resoluutio: 320 x 240 pikselin aktiivinen värinestekidenäyttö Näyttää EKG-käyrää, aakkosnumeerisia arvoja, laitteen ohjeita tai kehotteita vähintään 4 sekuntia. Valinnainen yhden lisäkäyrän näyttö. Käyränäytön pyyhkäisynopeus: 25 mm/s EKG-käyrällä TIEDONHALLINTA Laitteella voidaan tulostaa helposti CODE SUMMARY -raportti, jossa on potilaan perustiedot ja tärkeät tapahtumat. Yhteenvetoraportissa on myös tärkeiden tietojen ja vitaaliarvojen luettelo ja tiettyjen tapahtumien käyrät. Laitteella voidaan tulostaa arkistoituja potilastietueita, ja siinä on kaksi tiedonsiirtoliitäntää: infrapunaliitäntä U (IrDA) ja suora sarjaliitäntä, johon sopii tiedonsiirtokaapeli. TIEDONSIIRTO Tiedot voidaan siirtää laitteesta IrDA-versiolla 1.0. monitor EKG EKG:tä voidaan valvoa 3- tai 5-johtimisilla EKG-kaapeleilla. Päitsinkytkennän valvonnassa käytetään vakiopäitsimiä tai hoitoelektrodeja (QUIK-COMBO-tahdistus-/defibrillointi /EKGelektrodeja tai kertakäyttöisiä FAST-PATCH -defibrillointi-/ EKG-elektrodeja). Yhteensopiva LIFEPAK 12 -laitteen EKG- ja -hoitokaapelien kanssa. Kytkentävaihtoehdot: Kytkennät I, II ja III (3-johtiminen EKG-kaapeli) Kytkentöjen I, II, III, AVR, AVL, AVF ja V (c) samanaikainen rekisteröinti (5-johtiminen EKG-kaapeli) EKG-käyrän koko: 4; 3; 2,5; 2; 1,5; 1; 0,5; 0,25 cm/mv Syketaajuusnäyttö: lyöntiä/min, digitaalinen näyttö Näyttöalueen ylityksen ilmaisin: Näyttösymboli --- Sydänsymboli vilkkuu QRS-kompleksin tunnistushetkellä. Jatkuva potilasvalvonta (CPSS, Continuous Patient Surveillance System): AED-tilassa SAS-järjestelmän (Shock Advisory System) ollessa poissa käytöstä CPSS-toiminto valvoo potilasta QUIK-COMBO-elektrodien tai EKG-kytkennän II välityksellä ja etsii mahdollisia defibrilloitavia rytmejä. Äänikehotteet: Käytetään joissakin varoituksissa ja hälytyksissä (voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä) Analoginen EKG-lähtö: 1 V/mV x 1,0 (vahvistus) < 35 ms:n viive Yhteismuotoisen jännitteen vaimennus: 90 db taajuudella 50/60 Hz SpO 2 Masimo SET -anturit Mahdollista konfiguroida yhteensopivaksi valituille Nellcor-antureille Saturaatioalue: % Saturaation tarkkuus: ( %) (määrittämättä arvoilla 0 69 %) Aikuiset/lapset: ± 2 numeroa (liikkumattomissa olosuhteissa) ± 3 numeroa (liikkuvissa olosuhteissa) Vastasyntyneet: ± 3 numeroa (liikkumattomissa olosuhteissa) ± 3 numeroa (liikkuvissa olosuhteissa) Signaalin voimakkuutta kuvaava liikkuva palkki Pulssiääni pleth-käyrän alkaessa SpO 2 -arvon päivityksen keskiarvoistusaika: Käyttäjän valittavissa, 4, 8, 12 tai 16 sekuntia SpO 2 -mittaus: Toiminnalliset SpO 2 -arvot näkyvät näytössä ja tallentuvat. Pulssitaajuusalue: pulssia/min Pulssitaajuuden tarkkuus (aikuiset/lapset/ vastasyntyneet): ± 3 numeroa (liikkumattomissa olosuhteissa) ± 5 numeroa (liikkuvissa olosuhteissa) SpO 2 -käyrä, jossa on automaattinen vahvistuksen säätö

11 9 HÄLYTYKSET Pika-asetus: Aktivoi kaikkien parametrien hälytykset. VF/VT-hälytys: Aktivoi jatkuvan potilasvalvonnan (CPSS) manuaalisessa tilassa. TULOSTIN Tulostaa jatkuvaa liuskaa näytössä näkyvistä potilastiedoista. Paperin koko: 50 mm Tulostusnopeus: Jatkuvalla EKG:llä 25 mm/s ± 5 % (mitattu standardin AAMI EC11 kohdan mukaisesti) Viive: 8 sekuntia Automaattinen tulostus: Käyrätapahtumat tulostuvat automaattisesti (käyttäjän valittavissa) CODE SUMMARY -raporttien tulostusnopeus: 25 mm/s TAAJUUSVASTE Diagnostinen: Hz tai 0,05 40 Hz (käyttäjän valittavissa) Monitori: 0,67 40 Hz tai 1 30 Hz (käyttäjän valittavissa) Päitsimet: 2,5 30 Hz Analoginen EKG-lähtö: 0,67 32 Hz (paitsi päitsin-ekg:llä 2,5 30 Hz) DEFFIBRILLAATTORI Aaltomuoto: Bifaasinen, typistetty, eksponentiaalinen. Seuraavat tekniset tiedot ovat voimassa ohmilla, jos toisin ei mainita. Energian tarkkuus: ± 1 joule tai 10 % asetuksesta (näistä suurempi) 50 ohmin impedanssilla tai ± 2 joulea tai 15 % asetuksesta (näistä suurempi) ohmin impedanssilla. Jännitteen kompensointi: Aktiivinen, kun kertakäyttöiset hoitoelektrodit on kiinnitetty. Antoenergia ± 5 % tai ± 1 joulea (näistä suurempi) 50 ohmin impedanssilla; rajoitettu saatavilla olevaan energiaan, jonka tuloksena on 360 joulen isku 50 ohmin impedanssilla. POTILAAN IMPEDANSSI VAIHE 1 KESTO (MS) VAIHE 2 KESTO (MS) VÄH. ENINT. VÄH. ENINT MANUAALINEN Energiavaihtoehdot: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 15, 20, 30, 50, 70, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250, 275, 300, 325, ja 360 joulea sekä käyttäjän valitsema iskusarja, jonka energia on , ja joulea. Latausaika: latausaika 200 jouleen < 5 sekuntia täyteen ladatulla akulla latausaika 360 jouleen < 7 sekuntia täyteen ladatulla akulla latausaika 360 jouleen < 10 sekuntia, kun akku ei ole heikko Synkronoitu kardioversio: Energiansiirto alkaa 60 millisekunnin kuluessa QRSkompleksin huipusta. Energiansiirto alkaa 25 millisekunnin kuluessa ulkoisesta synkronointipulssista. Ulkoinen synkronointipulssi; 0 5 V (TTL-taso), aktiivinen korkea, kesto > 5 ms, vähintään 200 ms:n ja enintään 1 sekunnin välein AED-TILA Shock Advisory System (SAS) on EKG-analyysijärjestelmä, joka ilmoittaa käyttäjälle, jos algoritmi havaitsee defibrilloitavan tai ei-defibrilloitavan EKG-rytmin. SAS rekisteröi EKG:tä vain hoitoelektrodeilla. Iskun latausaika: Kun käytössä on täyteen ladattu akku normaalissa huoneenlämmössä, laite on iskuvalmis 16 sekunnin kuluessa virran kytkemisestä, jos se antaa alkurytmin perusteella kehotteen Suositellaan defib.. LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitorin AED-tilaa ei ole tarkoitettu käytettäväksi alle 8-vuotiailla lapsilla. cprmax -tekniikan asetusvaihtoehdot (oletusasetukset on merkitty tähdellä *): Iskut sarjassa: Pois*, Päällä Aloittava elvytys: Pois*, Analysoi ensin, Elvytä ensin Iskua edeltävä elvytys: Pois*, 15, 30 sekuntia Pulssin tarkistus: Ei koskaan*, Toisen älä defib. jälkeen, Aina älä defib. jälkeen, Aina Elvytysaika 1 ja 2: 15, 30, 45, 60, 90, 120*, 180 sekuntia, 30 minuuttia Käyttäjien on katsottava LIFEPAK 20e - defibrillaattorimonitorin käyttöohjeista tarkat ohjeet siitä, miten laiteasetukset mukautetaan sairaalan protokollien mukaisiksi. TAHDISTUS Tahdistustila: Demand tai Non-demand Nopeuden ja virran oletusasetukset (käyttäjän valittavissa) Tahdistusnopeus: tahdistuspulssia/min Nopeuden tarkkuus: ± 1,5 % koko alueella Antoenergian aaltomuoto: Monofaasinen, amplitudi vakaa (± 5 %) suhteessa pulssin etureunaan virran ollessa vähintään 40 ma, kesto 20 ± 1 ms, nousu-/laskuajat 1 ms [10 90 %:n tasot] Antovirta: ma Tauko: Tahdistusnopeus pienenee neljännekseen, kun tauko on käytössä. Refraktaariaika: ms ± 3 % (nopeuden funktiona) YMPÄRISTÖN TIEDOT Lämpötila käytön aikana: 5 40 C Lämpötila säilytyksen aikana: C, ei koske hoitoelektrodeja Suhteellinen kosteus käytön aikana: 5 95 %, tiivistymätön Ilmanpaine käytön aikana: merenpinnan ilmanpaine 522 mmhg ( metriä) Suojaus vedeltä käytön aikana (ilman lisävarusteita lukuun ottamatta EKG-kaapelia ja kovia päitsimiä): IPX1 (tippuvedenpitävä) standardin IEC kohdan 44.6 mukaisestitärinä: MIL-STD-810E, menetelmä 514.4, luokka 1 Isku (pudotus): 1 pudotus kullekin sivulle noin 45,7 cm:n korkeudelta teräspinnalle Sähkömagneettinen yhteensopivuus IEC (2001) / EN (2001): Medical electrical equipment. Part 1-2: General requirements for basic safety and essential performance. Collateral standard: Electromagnetic compatibility. Requirements and tests IEC (2002), kohta 36 / EN (2003), kohta 36: Particular Requirements for the Safety of Cardiac Defibrillators and Cardiac Defibrillator Monitors Kaikki tekniset tiedot on mitattu 20 C:ssa, jos toisin ei mainita. Päitsinvaihtoehdot: QUIK-COMBO-tahdistus-/defibrillointi-/EKG-elektrodit (vakiovaruste) aikuisten vakiopäitsimet, joihin on upotettu lasten päitsimet (valinnaiset) sisäiset päitsimet, joissa on latauksenpurkupainike (valinnaiset) ulkoiset steriloitavat päitsimet (valinnaiset) Kaapelin pituus: QUICK-COMBO-kaapelin pituus 2,4 metriä (ilman elektrodikokoonpanoa)

12 LIFEPAK 20e -defibrillaattori-monitori VIITTEET 1 Stiell IG, Walker RG, Nesbitt LP, et al. Biphasic Trial: A randomized comparison of fixed lower versus escalating higher energy levels for defibrillation in out-of-hospital cardiac arrest. Circulation. 2007;115: Koster RW, Walker RG, Chapman FW. Recurrent ventricular fibrillation during advanced life support care of patients with prehospital cardiac arrest. Resuscitation. 2008;78: Walsh SJ, McClelland AJJ, Owen CG, et al. Efficacy of distinct energy delivery protocols comparing two biphasic defibrillators for cardiac arrest. AM J Cardiol. 2004;94: Lisätietoja on saatavissa paikalliselta Physio-Controlin edustajalta tai internetistä osoitteesta Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA USA Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control Finland Sales Oy Jolife AB, Ideon Science Park Scheelevägen 17 SE Lund Sweden Tel Fax Physio-Control, Inc., Willows Road NE, Redmond, WA USA Physio-Control Operations Netherlands B.V., Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, Netherlands 2012 Physio-Control, Inc. Kaikki tässä asiakirjassa mainitut nimet ovat niiden omistajien tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Masimo, juurimerkkilogo, Rainbow ja SET ovat Masimo Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Kaikkia tuotteita ei ole saatavissa maailmanlaajuisesti. Euroopan unionin alueella saatavissa olevat tuotteet ja lisävarusteet on lueteltu valmistajan vaatimustenmukaisuusvakuutuksissa. GDR _B

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Sairaalakäyttöön

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Sairaalakäyttöön TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Sairaalakäyttöön LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Valitse sairaalan kaikille osa-alueille tehokkain monitori-defibrillaattori, jonka innovatiivisuus,

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLAATTORI Kaikki sydämenpysähdystapahtumat ovat erilaisia, ja niin ovat myös ensiauttajat ja -hoitajat. Työarjessa tarvitaan joustavuutta,

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI TUOTE-ESITE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLAATTORI Kaikki sydämenpysähdystapahtumat ovat erilaisia, ja niin ovat myös ensiauttajat ja -hoitajat. Työarjessa tarvitaan joustavuutta,

Lisätiedot

LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE

LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE LIFENET -järjestelmä TUOTE-ESITE 1 LIFENET-järjestelmä LIFENET 5.0-järjestelmä: uuden sukupolven tehokkuutta ja potilashoitoa. Tehokas laitteisto, tiedonhallinta ja päätöksenteko helpottavat työskentelyä

Lisätiedot

EDGE System -ELEKTRODIT. Works like you work.

EDGE System -ELEKTRODIT. Works like you work. EDGE System -ELEKTRODIT Works like you work. M o n i t o i m i e l e k t r o d i e n s t a n d a r d i Lisää potilasmukavuutta Vähentää ihoärsytystä Parantaa potilasturvallisuutta Minimoi hoitoviiveet

Lisätiedot

-DEFIBRILLAATTORI. Näistä kasvoista näkyy luottamus.

-DEFIBRILLAATTORI. Näistä kasvoista näkyy luottamus. -DEFIBRILLAATTORI Näistä kasvoista näkyy luottamus. Siihen on hyvä syy. Physio-Controlin maine perustuu asiakkaiden luottamukseen, ja luottamuksen saavuttaminen on myös toimintatavoitteemme. Luottamus

Lisätiedot

TUOTE-ESITE PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLAATTORI/MONITORI. ja CodeManagement Module

TUOTE-ESITE PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLAATTORI/MONITORI. ja CodeManagement Module TUOTE-ESITE PRODUCT BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLAATTORI/MONITORI ja CodeManagement Module DEFIBRILLAATTORI/MONITORI Taloudellisten paineiden ja kehittyvien suuntaviivojen vallitessa sairaalanne keskittyy

Lisätiedot

CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE

CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO TUOTE-ESITE CODE-STAT 9.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO Tehokkaampi tapahtumien analysointi. Parempi suorituskyky. Korkeatasoisempi hoito. 1 CODE-STAT 9.0 Parempi. Tietoihin

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori

LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori LIFEPAK 1000 DEfibrillAaTtorI cprmax tekniikkaa käyttävä defibrillaattori Works like you work. A M M A T T I L A I S I L L E P A R A S T A Nykyaikainen akkutekniikka. Suuri näyttö, näkyvä grafiikka ja

Lisätiedot

CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO

CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO CODE-STAT 8.0 -TIEDONHALLINTAOHJELMISTO Seuraa elvytyksen tehokkuutta. Kerää tapahtumatiedot helposti. CODE-STAT 8.0 -tiedonhallintaohjelmisto Hätätilanteessa ihmishenki riippuu annetun hoidon nopeudesta

Lisätiedot

Kaksivaiheinen kliininen yhteenveto

Kaksivaiheinen kliininen yhteenveto Kaksivaiheinen kliininen yhteenveto Kammiovärinän ja kammiotakykardian defibrillointi Taustatietoja Physio-Control teki kaksivaiheisten, katkaistujen eksponentaalisten iskujen (BTE) sekä tavallisten yksivaiheisten

Lisätiedot

Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen

Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen Lisää laatua ja tehoa peruselvytykseen Nykyään tiedetään hyvin, kuinka ratkaiseva merkitys painanta-puhalluselvytyksen (PPE) tehokkuudella on äkillisen sydämenpysähdyksen saaneiden potilaiden selviytymiselle.

Lisätiedot

TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE

TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE TrueCPR VALMENNUSLAITE TUOTE-ESITE Painelu-puhalluselvytyksen (PPE) on oltava huippuluokkaa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset. Tämä on helppo sanoa, mutta sydänelvytyksen kiireessä voi olla

Lisätiedot

HEARTSTART XL KÄYTTÖOPAS M4735A

HEARTSTART XL KÄYTTÖOPAS M4735A HEARTSTART XL KÄYTTÖOPAS M4735A Käyttöopas M4735A HeartStart XL Monitoridefibrillaattori Huomautus Tietoja painoksesta 7. painos Painettu Yhdysvalloissa Osanumero M4735-91909 Tämän oppaan tiedot koskevat

Lisätiedot

TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE

TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE TrueCPR PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE TUOTE-ESITE PAINELUELVYTYKSEN PALAUTELAITE Painelu-puhalluselvytyksen (PPE) on oltava huippuluokkaa, jotta tulokset olisivat parhaat mahdolliset. Tämä on helppo sanoa,

Lisätiedot

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE Kumppanisi elvytystyössä Tehokas painelu ja hyvä verenkierto takaavat onnistuneen elvytyksen Rintakehän tehokas painelu kuljettaa elintärkeää happea aivoihin ja

Lisätiedot

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Ensihoitokäyttöön

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Ensihoitokäyttöön TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Ensihoitokäyttöön LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Valitse ensihoitokäyttöön tehokkain monitori-defibrillaattori, jonka innovatiivisuus, toimintatehokkuus

Lisätiedot

Yhteydessä. Käyttövalmis.

Yhteydessä. Käyttövalmis. Yhteydessä. Käyttövalmis. 1 LIFEPAK CR2 -defibrillaattori jossa LIFELINKcentral AED Program Manager Uusi lähestymistapa maallikkodefibrillointiin Äkillinen sydämenpysähdys voi tapahtua kenelle tahansa

Lisätiedot

Valmiina pelastamaan ihmishenkiä. Philips HeartStart XL+ -defibrillaattorimonitori

Valmiina pelastamaan ihmishenkiä. Philips HeartStart XL+ -defibrillaattorimonitori Valmiina pelastamaan ihmishenkiä Philips HeartStart XL+ -defibrillaattorimonitori Valmiina reagoimaan, Sairaaloissa sydänkohtaukset ovat yleensä stressaavia ja kaoottisia tilanteita, joissa defibrillaattorin

Lisätiedot

LIFEPAK. 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET

LIFEPAK. 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET Tärkeitä tietoja!usa!usa Rx Only Laitteen seuranta Yhdysvaltain (US) lääke- ja elintarvikehallitus

Lisätiedot

Quick Vac Transport Imulaite

Quick Vac Transport Imulaite Quick Vac Transport Imulaite Käyttöohje Megra Oy, Kirkonkyläntie 15, 00700 Helsinki, puh. 010 422 3700, fax 010 422 3701, www.megra.fi 1 Käyttötarkoitus Quick Vac Transport imulaite soveltuu käytettäväksi

Lisätiedot

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper Luotettavaa suorituskykyä maan päällä, putkissa ja kaivoissa Leica Geosystemsin Piper-putkilasersarjaan voi luottaa joka tilanteessa Putkessa

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

LIFEPAK CR PLUS -DEFIBRILLAATTORIN PURKAMINEN PAKKAUKSESTA JA LAITTEEN TARKISTAMINEN 2

LIFEPAK CR PLUS -DEFIBRILLAATTORIN PURKAMINEN PAKKAUKSESTA JA LAITTEEN TARKISTAMINEN 2 1 LIFEPAK CR PLUS -DEFIBRILLAATTORIN PURKAMINEN PAKKAUKSESTA JA LAITTEEN TARKISTAMINEN 2 Ota LIFEPAK CR Plus -defibrillaattori ja käyttöohjeet pakkauksesta. Tarkista LIFEPAK CR Plus -defibrillaattori seuraavasti

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera

Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera TEKNISET TIEDOT Fluke 279 FC -yleismittari/lämpökamera Etsi. Korjaa. Tarkasta. Raportoi. 279 FC, digitaalisen yleismittarin ja lämpökameran yhdistelmä, lisää mittausten tuottavuutta ja luotettavuutta.

Lisätiedot

Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi.

Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi. Rakennetaan yhdessä sydänturvallinen Suomi. Suomessa noin 3500 ihmistä saa vuosittain äkillisen sydänpysähdyksen sairaalan ulkopuolella. Heistä vain noin joka kymmenes selviytyy. Syy on usein avunsaannin

Lisätiedot

Sääasema Probyte JUNIOR

Sääasema Probyte JUNIOR Sääasema Probyte JUNIOR JUNIOR sääanturi COM1 12VDC RS-232 signaali PC W9x Excel-tiedosto PROBYTE JUNIOR sääanturin toimintaperiaate Yleistä Probyte SÄÄASEMA JUNIOR1 on sään mittaukseen tarkoitettu ulkoanturi,

Lisätiedot

PlusTrac. Meidän ohjelmamme. Sinun turvasi

PlusTrac. Meidän ohjelmamme. Sinun turvasi PlusTrac Meidän ohjelmamme Sinun turvasi Mitä AED Program Management on? Sydänpysähdyksen uhrin elvyttämiseen tarvitaan AED-laite, joka on valmis antamaan hengenpelastavan iskun. Mutta pelkkä AED-laite

Lisätiedot

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Ensihoitokäyttöön

TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI. Ensihoitokäyttöön TUOTE-ESITE LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Ensihoitokäyttöön LIFEPAK 15 -MONITORI-DEFIBRILLAATTORI Valitse ensihoitokäyttöön tehokkain monitori-defibrillaattori, jonka innovatiivisuus, toimintatehokkuus

Lisätiedot

R Series ation rters

R Series ation rters R Series Pikaopas R Series Pikaopas Tässä pikaoppaassa kuvataan lyhyesti ZOLL R Series -laitteen yleisimmät toiminnot. Käyttäjän on luettava ja sisäistettävä R Series -käyttöoppaassa olevat käyttötarkoituksia

Lisätiedot

R Series. Sydämellä tehtyä. elvytystä

R Series. Sydämellä tehtyä. elvytystä R Series Sydämellä tehtyä elvytystä Kaikki ei ole pelkästään iskusta kiinni Uskomatonta mutta totta, 80 % sairaalassa tapahtuvissa sydänpysähdyksissä todetaan sykkeetöntä rytmiä. Siksi on elintärkeää,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset Kahdeksan tai 12 ryhmää yhteensopiva kaikkien Siemensin kollektiivisten paloilmaisimien kanssa kattava yhteensopivuus kahdella valittavissa olevalla ilmaisinlinja-asetuksella

Lisätiedot

4.1. Sovitusopas. Sisällysluettelo. Maaliskuu 2015. Tässä oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet kuulokojeen sovittamiseen Phonak Target -ohjelmalla.

4.1. Sovitusopas. Sisällysluettelo. Maaliskuu 2015. Tässä oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet kuulokojeen sovittamiseen Phonak Target -ohjelmalla. 4.1 Maaliskuu 2015 Sovitusopas Tässä oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet kuulokojeen sovittamiseen Phonak Target -ohjelmalla. Katso myös Phonak Target -aloitusnäytön kohta [Uutisia]. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Kuvaus Venttiilin virtauksen säätöominaisuus, jolla säätöasetusta voidaan muuttaa lineaarisesta logaritmiseksi tai päinvastoin. Uudenaikainen rakenne, jossa

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Fluke Connect -moduulit Tekniset tiedot

Fluke Connect -moduulit Tekniset tiedot Fluke Connect -moduulit Tekniset tiedot Joustavuutta langattomien järjestelmien rakentamiseen - miten haluat - milloin haluat. Langattomat Fluke 3000 FC -mittauslaitteet ovat joukkue, jossa moduulit pelaavat

Lisätiedot

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE

LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE LUCAS -PAINELUELVYTYSLAITE TUOTE-ESITE Kumppanisi elvytystyössä Tehokas painelu ja hyvä verenkierto takaavat onnistuneen elvytyksen Rintakehän tehokas painelu kuljettaa elintärkeää happea aivoihin ja

Lisätiedot

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot.

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. Helppokäyttöinen Kohdejohto ja suuntanuolet tunnistavat nopeasti

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

REG-Sentry -järjestelmä Boschilta Automaattinen ajoneuvojen kulunvalvontajärjestelmä

REG-Sentry -järjestelmä Boschilta Automaattinen ajoneuvojen kulunvalvontajärjestelmä REG-Sentry -järjestelmä Boschilta Automaattinen ajoneuvojen kulunvalvontajärjestelmä 2 Automaattinen Bosch REG-Sentry -kulunhallintajärjestelmä ajoneuvoille REG-Sentry on rekisterikilven tunnistukseen

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

G TECTA SG Korkealuokkainen yhden kaasun ilmaisin

G TECTA SG Korkealuokkainen yhden kaasun ilmaisin G TECTA SG Korkealuokkainen yhden kaasun ilmaisin FI Pikaopas 2 FI Sisältö Turvallisuus- ja varoitustiedot 2 Pakkauksen sisältö 3 Tuotteen yleiskuvaus 3 Tuotteen ominaisuudet 3 Akun/paristojen tarkistaminen

Lisätiedot

Enti stä tehokkaampaa apua. ammattielvyttäjille

Enti stä tehokkaampaa apua. ammattielvyttäjille Enti stä tehokkaampaa apua ammattielvyttäjille Enemmän kuin AED Plus Vuonna 2002 ZOLL lanseerasi AED Plus -defibrillaattorin ja Real CPR Help -ohjelman, joka antoi reaaliaikaista elvytyspalautetta, ja

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET

LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 1000 -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET Tärkeää Tämä laite on tarkoitettu vain valtuutettujen henkilöiden käyttöön. Laitteen rekisteröinti Rekisteröi laitteesi

Lisätiedot

Powerware 3105 UPS Käyttöohje

Powerware 3105 UPS Käyttöohje Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka

PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka 1 Toimintaperiaate PROBYTE kallistusnäyttöautomatiikka on tarkoitettu puoliautomaattiseksi tiekoneiden kallistuskulmamittariksi. Laite ohjaa käyttäjää äänimerkeillä

Lisätiedot

MultiBoot Käyttöopas

MultiBoot Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje V1.4 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON12-3G ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC MINI-SARJA Pienikokoinen, kompakti sekä erittäin kestävä minipihtisarja on suunniteltu mittaamaan virtoja muutamasta milliampeerista jopa 150 A AC

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE DP-CALC 5815 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen ja akkujen asennus... 3 3 Mittarin käyttö... 3 Näppäintoiminnot...

Lisätiedot

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE v.181030 PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1 WS2-TUULIMITTARI JA MITTAUSLAITTEISTO... 1 2 KYTKENNÄT... 2 3 MITTARIN OHJAAMINEN... 3 4 YLEISTÄ TUULIMITTARISTA...

Lisätiedot

SafeLine VA4 Käyttöohjeet

SafeLine VA4 Käyttöohjeet SafeLine VA4 Käyttöohjeet 01.2013 Tekniska data Käyttöohjeet Strömförbrukning vid 24V matningspänning: Strömförbrukning på en aktiverad ingång och uppspelning av ljud med max volym: Högtalare Storlek:

Lisätiedot

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kompakti huippuominaisuudet omaava digitaalinen mittalaite soveltuu erinomaisesti sähköverkon energiatehokkuuden analysoimiseen AR6:n ominaisuuksia: Se ottaa jänniteaallosta

Lisätiedot

Pika-asennusopas. Suomi

Pika-asennusopas. Suomi Pika-asennusopas Suomi Lue Astral -laitteen Käyttöopas tai Käyttöohjeet hoitohenkilökuntaa varten -opas kokonaan ennen käyttöä. Astral-laite 1. Sovitinportti Tähän voidaan asentaa yksihaarainen sovitin,

Lisätiedot

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit

Energianhallinta. Energiamittari. Malli EM10 DIN. Tuotekuvaus. Tilausohje EM10 DIN AV8 1 X O1 PF. Mallit Energianhallinta Energiamittari Malli EM10 DIN Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Energiamittari Energia: 6 numeroa Energian mittaukset: kokonais kwh TRMS mittaukset vääristyneelle

Lisätiedot

AED Trainer 3. Käyttöohjeet. www.laerdal.com

AED Trainer 3. Käyttöohjeet. www.laerdal.com FI AED Trainer 3 Käyttöohjeet www.laerdal.com AED Trainer 3 -Harjoituslaitteen Käyttöliittymä F A B C G H D E I K J A. Harjoitteluelektrodien liitäntä Vastake harjoitteluelektrodien liittimelle. B. Elektrodiliittimen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje V1.5 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON4 ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä

Lisätiedot

LaserQC mittauksia laserin nopeudella

LaserQC mittauksia laserin nopeudella LaserQC mittauksia laserin nopeudella 1/6 prosessi LaserQ mittaustulokset 20 sekunnissa! 2D-aihioiden mittojen manuaalinen tarkastus ja muistiinmerkintä on aikaa vievä prosessi. Lisäksi virheiden mahdollisuus

Lisätiedot

LIFEPAK. 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI. Käyttöohjeet

LIFEPAK. 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI. Käyttöohjeet LIFEPAK 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI Käyttöohjeet LIFEPAK 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET Tärkeitä tietoja!usa!usa Rx Only Laitteen seuranta Yhdysvaltain (US) lääke- ja elintarvikehallitus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XC 0.8 TÄYTEEN LADATTU PULSE, YLLÄPITOLATAUS 48 FI 6V/0.8A PISTOTULPPA* VIRTAJOHTO CTEK COMFORT CONNECT LATAUSKAAPELI VIKATILAN MERKKIVALO

KÄYTTÖOHJE XC 0.8 TÄYTEEN LADATTU PULSE, YLLÄPITOLATAUS 48 FI 6V/0.8A PISTOTULPPA* VIRTAJOHTO CTEK COMFORT CONNECT LATAUSKAAPELI VIKATILAN MERKKIVALO 6V/0.8A KÄYTTÖOHJE ONNITTELEMME uuden ammattikäyttöön soveltuvan ensikytkentäisen akkulataajan hankinnasta. Tämä lataaja kuuluu CTEK SWEDEN AB:n valmistamaan sarjaan ammattikäyttöön tarkoitettuja lataajia,

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Powerware 3105 UPS Käyttöohje

Powerware 3105 UPS Käyttöohje Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

LIFEPAK. 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET

LIFEPAK. 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 20e -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET Tärkeitä tietoja!usa!usa Rx Only Laitteen seuranta Yhdysvaltain (US) lääke- ja elintarvikehallitus

Lisätiedot

LIFEPAK 20 -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET

LIFEPAK 20 -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 20 -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK 20 -DEFIBRILLAATTORI/MONITORI KÄYTTÖOHJEET Tärkeitä tietoja!usa Rx Only!USA Device Tracking Yhdysvaltain (US) lääke- ja elintarvikehallitus (Food

Lisätiedot

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260 langaton käsimittari Nokeval Yleiskuvaus KMR260 on helppokäyttöinen käsilämpömittari vaativiin olosuhteisiin. Laite on koteloitu kestävään roiskevesisuojattuun

Lisätiedot

Teholähteet ja muuntajat Phaseo Poweria automaatioon!

Teholähteet ja muuntajat Phaseo Poweria automaatioon! Teholähteet ja muuntajat Phaseo Poweria automaatioon! Simply Smart! Nerokkuutta ja älyä, joka tekee käytöstä helppoa Tämän päivän vaatimuksiin... Verkkokatkot Sähkökatkokset aiheuttavat koneisiin ja laitteisiin

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001 CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 CO 2-mittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 3 3.1 Liitännät...

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje V1.5 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON12-LAN ETÄLUENTALAITE 1

Lisätiedot

KOTONA KÄYTETTÄVÄT LÄÄKINTÄLAITTEET

KOTONA KÄYTETTÄVÄT LÄÄKINTÄLAITTEET KOTONA KÄYTETTÄVÄT LÄÄKINTÄLAITTEET SGS Fimko Oy Ilpo Pöyhönen Ilpo.Poyhonen@sgs.com Hermiankatu 12 B 33720 Tampere, Finland Puh. 043 8251326 MISTÄ PUHUTAAN Kotona käytettävät lääkintälaitteet Ovatko vaatimukset

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA.

telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. telecare IP langaton kutsujärjestelmä LISÄÄ VAPAUTTA. VÄHEMMÄN HUOLTA. LANGATON KUTSUJÄRJESTELMÄ TURVALLISUUTTA JA HUOLETTOMUUTTA Rouva Niemi Huone 25 22:15 MISSÄ ROUVA NIEMI ON? HÄLYTYS 1 2? Ilman Ascom

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

M3535A/M3536A Käyttöopas. HeartStart MRx

M3535A/M3536A Käyttöopas. HeartStart MRx M3535A/M3536A Käyttöopas HeartStart MRx 1Sisällys 1 Johdanto 3 Yleistä 3 Käyttötarkoitus 4 Käyttöaiheet 5 Opastettu käyttö 5 Manuaalinen defibrillointi 5 Noninvasiivinen ulkoinen tahdistus 5 Pulssioksimetria

Lisätiedot

Dell Inspiron 560/570: Tekniset tiedot

Dell Inspiron 560/570: Tekniset tiedot Dell Inspiron 560/570: Tekniset tiedot Tämän oppaan tietoja voidaan tarvita tietokoneen asennuksessa ja päivityksessä sekä sen ohjainten päivityksessä. HUOMAUTUS: Tuotteet saattavat vaihdella alueen mukaan.

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE Finntest Oy Olarinluoma 16 02200 ESPOO Puh. 09-439 1400 Fax. 09-4391 4020 finntest@finntest.fi www.finntest.fi

Lisätiedot

S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset. Laboratoriotyö, kevät 2010

S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset. Laboratoriotyö, kevät 2010 1/7 S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset Laboratoriotyö, kevät 2010 Häiriöiden kytkeytyminen yhteisen impedanssin kautta lämpötilasäätimessä Viimeksi päivitetty 25.2.2010 / MO 2/7 Johdanto Sähköisiä

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet

Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Yhdistelmäkone, joka mullistaa pienten tilojen siivouksen! Yhdistelmäkoneet Kokeile uutta ja innovatiivista! Puhdista missä ja milloin vain. Scrubbing Machines AINA LADATTU JA VALMIS KÄYTTÖÖN Uudentyyppisellä

Lisätiedot

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia.

Innova 55 B. Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Yhdistelmäkoneet Tehokas, ketterä ja hiljainen yhdistelmäkone, jota voit käyttää missä ja milloin vain. Kasvata tuottavuutta ja vähennä kustannuksia. Uusi muotoilu ja uusi ohjauspyörä tekevät käytöstä

Lisätiedot

Sähköiset koestimet 22

Sähköiset koestimet 22 22 Sähköiset koestimet SÄHKÖISET KOESTIMET TALO- JA SÄHKÖTEKNIIKKA Oikea sähköinen koestin joka käyttöön Johdanto tarjoaa yleiskuvan sähköisistä koestintyypeistä ja niiden käyttöalueista. Käyttöalueet

Lisätiedot

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics Käyttöohje BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Painikkeiden ohjeet: Virta päälle/pois Siirtyy parinmuodostuksen tilaan Tauko/toisto Vastaa puheluun Päätä puhelu Hylkää puhelu Lisää äänenvoimakkuutta

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE

TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE TSI VELOCICALC 9515 KÄYTTÖOHJE Velocicalc 9515 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen asennus... 3 Teleskooppianturin käyttö... 3 3 Mittarin

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Maakohtainen myyntiesite Suomi () Langattomat AudioBoost-TV-kuulokkeet 15 mm:n elementit / suljettu takaosa Nappikuuloke SSC5001/10 Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Kevyillä ja langattomilla SSC5001

Lisätiedot