Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä"

Transkriptio

1 OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Vanhustenhuollon ympärivuorokautiset palvelut Tarkastuksen ajankohta klo Tarkastuksen peruste Vuosittainen valvontatarkastus Lisätiedot Tarkastusviranomainen Nurmijärven kunta Tarkastukseen osallistuneet Niina Hellsten, hoivakodin johtaja, Attendo Aleksikoti Oy Christina Varsamäki, aluejohtaja, Attendo Oy Marita Hägglund, vanhustyön ja laitoshoidon johtaja, Nurmijärven kunta Emmi Haapakorpi-Lantee, sosiaaliohjaaja, Nurmijärven kunta Sosiaali- ja terveydenhuollon ympärivuorokautisen hoidon ja palvelujen valvonta Valvontakohde Attendo Aleksikoti Oy * Kaupunki/kunta Nurmijärvi* Palveluntuottaja Attendo Aleksikoti Oy Siippoontie 303, Palojoki Toimintayksikkö Attendo Aleksikoti Siippoontie 303, Palojoki Faksi - niina.hellsten@attendo.fi Valvontakohteen palveluala Tehostettu palveluasuminen Lisäselvitys Toimintayksikön vastuuhenkilö Niina Hellsten , niina.hellsten@attendo.fi Sosionomi Terveydenhuollon palveluista vastaava Katja Vuontisjärvi , katja.vuontisjarvi@attendo.fi Sairaanhoitaja Toimintayksikössä viimeksi suoritetun tarkastuksen ajankohta Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä palveluntuottajilla) * Pelastusviranomaisten tarkastus * Terveydensuojeluviranomaisten tarkastus * Aluehallintoviraston viimeisin tarkastus * Työsuojelupiirin tarkastus *

2 Asiakaspaikkojen lukumäärä 21 Joista vanhuksia 20 * Muita hoidettavia/hoivattavia 1 * Mitä? Kehitysvammainen aikuinen Tarkastushetkellä hoidettavia 21 Joista 1. Itsenäisesti kulkevia 17 * Yhden auttajan 3 tukemana liikkuvia Kahden auttajan tukemana liikkuvia Vuoteeseen hoidettavia (vuoteessa väh. 22t/vrk) Vähintään keskivaikeasti muistihäiriöisiä (esim. MMSE) 14 * 3. Itsenäisesti ruokailevia 20 * Syömisessä autettavia 1 * Uuden lupatarkastuksen yhteydessä täytetään ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat. Palvelujen tuottajan tulee antaa sanallinen kuvaus asiasta, ei ainoastaan kyllä tai ei vastauksia.

3 1. Toiminnan organisointi, toimintaedellytysten turvaaminen ja asiakasrakenne Toiminta-ajatus, strateginen suunnittelu ja suunnitelman toteuttaminen Toimintayksiköllä on kirjallinen toiminta-ajatus ja toimintasuunnitelma (liite). Aleksikodilla on toiminta-ajatus ja toimintasuunnitelma. Asiakkaiden sijoittamisprosessi Toiminnan johtaminen Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 5 Laadunhallinta Omavalvonta Hoidon tarve on määritelty ennen sijoitusta ja sijoituksen tarkoituksenmukaisuus harkittu. Henkilön sijoittaminen terveyskeskuksen vuodeosastolle perustuu lääketieteellisiin syihin. Yksikölle on nimetty vastaava johtaja ja hänen tehtäväkuvansa sekä yksikön johtoja valtasuhteet on määritelty/ajankohta/pv. Henkilöstön perehdytys on järjestetty ja vastuut erityistilanteissa on määritelty. Henkilöstö tuntee hoitopaikan kirjalliset suunnitelmat ja ohjeet. Yksikössä on järjestelmä hoidon ja hoivan laadun seuraamiseksi, arvioimiseksi ja kehittämiseksi. Se sisältää dokumentoitavan toimintatavan palautteen keräämiseksi, analysoimiseksi ja hyödyntämiseksi. Asukkaiden sijoittamisprosessi tapahtuu kunnan SAS-työryhmän kautta eli kunta osoittaa asiakkaat. Asukkaan terveydentilaa seurataan. Jos terveydentilan muutokset ovat akuutteja ja vaativat sairaalahoitoa, asukas lähetetään ambulanssilla sairaalaan/terveyskeskukseen. Niina Hellsten toimii Aleksikodin johtajana. Henkilökunta perehdytetään erillisen perehd. lomakkeen avulla. Henkilökunnalla on käytössään kirjallisia menettelyohjeita. Uusista ja päivitetyistä suunnitelmista ja ohjeista informoidaan tiimipalavereiden yhteydessä. Aleksikodissa noudatetaan Attendon laatujärjestelmää, joka on myös sisäisten ja ulkoisten auditointien kohteena.

4 Omavalvontasuunnitelma Omavalvontasuunnitelma on laadittu. Yhteistyö Omavalvontasuunnitelma on julkisesti nähtävillä. Missä? Omavalvonnan vastuuhenkilö on nimetty. Palvelun tuottajan ja ostajien välinen yhteistyö on säännöllistä. Palvelun ostaja valvoo toimintaa. Sijaintikunta valvoo toimintaa (yksityinen palveluyksikkö). Omavalvontasuunnitelma on laadittu ja se on kaikkien nähtävillä toimisto-käytävällä, lipaston päällä. Omavalvonnasta vastaava henkilö on Niina Hellsten ja organisaation edustaja on Attendo laatu- ja kehitysjohtaja Paula Pohto- Kapiainen. Palveluntuottaja ja eri ostajatahot pitävät säännöllisesti yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse ja pitämällä palavereita. Nurmijärven kunta käy tarkastuskäynnillä vähintään kerran vuodessa. Sosiaaliohjaajat käyvät useita kertoja vuodessa asukkaiden hoitoneuvotteluissa.

5 2. Henkilöstö Vastuuhenkilön kelpoisuus Vastuuhenkilöllä on kelpoisuuslain mukainen kelpoisuus. Kelpoisuuslaki (272/2005) 10 4 mom. kelpoisuus Vastuuhenkilöllä on kelpoisuuslain mukainen kelpoisuus Henkilöstön kelpoisuusvaatimukset (272/2005)sosiaalihuolto (559/1994) terveydenhuolto Henkilöstömitoitus ja rakenne STM:n laatusuositus 2008:3 Henkilöstöllä on lain (sosiaalihuolto) ja/tai 559/1994 (terveydenhuolto) mukainen kelpoisuus. Liitteenä henkilöstöluettelo. Vähimmäismitoitus 0,5-0,6 hoitohenkilöä /asukas Hyvä henkilöstömitoitus 0,7-0,8 hoitotyöntekijää asukasta kohti. Henkilöstön sijoittaminen eri työvuoroihin on järjestetty siten, että kaikissa työvuoroissa on koulutettuja työntekijöitä. Yksikössä käytetään tarpeen mukaan erityisasiantuntemusta. Henkilöstörakenne vastaa asiakkaiden tarpeita. (Paljonko syötettäviä, vuoteeseen hoidettavia) Ruokahuollon henkilöstövoimavarat ja ammatillisuus. Henkilöstöllä on sote-alan koulutus. Lisäksi opiskelijat voivat tehdä keikkaa tai sijaisuuksia, jolloin he työskentelevät koulutetun hoitajan parina. Henkilöstömitoitus on 0,5 hoitohenkilöä/asukas. Kaikissa vuoroissa on koulutettuja työntekijöitä. Tarpeen mukaan on mahdollisuus konsultoida Attendon asiantuntijalääkäreitä tai fysioterapeuttia. Osittain syötettäviä on 1, vuoteeseen hoidettavia asukkaita ei ole tällä hetkellä. Aamuvuorossa on 3-4 työntekijää ja iltavuorossa 3 työntekijää sekä yövuorossa 1 työntekijä. Ruokahuollosta vastaa emäntä ja hänen vapaapäivinään hoitohenkilökunta.

6 Henkilöstön osaamisen Henkilöstön täydennyskoulutusvelvoite kehittäminen ja hyvinvointi toteutuu. SHL 53 STM:n julkaisuja: Täydennyskoulutusopas 2006:6 Työnohjaus on järjestetty. Työterveyshuolto on järjestetty asianmukaisesti. Sairauspoissaolojen ja vaihtuvuuden määrä. Henkilöstön hyvinvointia seurataan, miten? Henkilökunta käy joko Attendon järjestämissä koulutuksissa tai ulkopuolisissa koulutuksissa. Koulutukset kirjataan koulutuskalenteriin ja koulutuskortteihin. Henkilökunta saa tarvittaessa työterveyshuollon järjestämää työnohjausta. Työterveyshuolto ostetaan Suomen Terveystalo Oy:stä/Terveystalo Järvenpää. Sairauspoissaoloja ja vaihtuvuutta seurataan. Henkilöstön hyvinvointia seurataan kerran vuodessa tehtävillä työhyvinvointi-kyselyillä sekä puolivuosittain tehtävillä lämpömittarikyselyillä. Henkilökunta voi tilata kulttuuri- ja liikuntaseteleitä. Kehityskeskusteluja käydään kerran vuodessa.

7 3. Tilat Yhteiset tilat ja tilojen esteettömyys Laki yksityisistä sosiaalihuollon palveluista 4 SHL 11 Toimitilat ovat esteettömät ja turvalliset ja mahdollistavat asukkaiden yhteisen toiminnan ja yksilöllisen kuntoutumisen. Aleksikoti on valmistunut vuonna Se on suunniteltu vanhusten hoitamiseen ja on turvallinen ja esteetön. Ikäihmisten palvelujen laatusuositus 2008:3 Erityistilat Oma huone ja sen mitoitus Vanhusten ympärivuorokautinen hoiva ja palvelut valvontaohjelma 2010 Turvallisuus Yksikössä on mahdollisuus järjestää saattohoitoa (esim. yhdessä kotisairaanhoidon kanssa). Yksikössä on mahdollisuus eristystilojen järjestämiseen esim. epidemian tai sairaalabakteeritartunnan saaneiden hoitamiseksi. Asukas-/potilashuoneet ja wc:t ovat invamitoitettuja. Yhden hengen huoneet vähintään m2 (lkm). Pelastussuunnitelma ja turvallisuusselvitys on tehty, päivitetty ja pelastusviranomaisten hyväksymä. Henkilöstö on perehdytetty suunnitelmiin. Aleksikodissa on mahdollisuus järjestää tarvittaessa saattohoitoa esim. kotisairaanhoidon kanssa. Epidemian sattuessa voidaan solut eristää toisistaan leviämisen estämiseksi lukitsemalla solujen väliset ovet. Jos asukkaalla on sairaalabakteeri, pyritään järjestämään yhden hengen huone ja oma wc. Henkilökuntaa ohjataan huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, sekä omasta että asukkaiden. Asukashuoneet ovat m2 kokoisia 1-2 hengen huoneita. Yhden hengen huoneita on 7, samoin kahden hengen huoneita on 7. Varsinaisia inva-wc:itä on 2. Muihinkin wctiloihin mahtuu mm. rollaattorilla. Pelastussuunnitelma ja turvallisuusselvitys on tehty. Palotarkastus on tehty Henkilöstö perehdytetään suunnitelmiin.

8 Sisäilman laatu ja hygieniataso Kulunvalvonta on asianmukaisesti järjestetty. Sisäilman laadun tarkkailu. Siivoustyö toteutetaan yksikössä ammatillisesti. Ruokahuollon hygienia. Valvonnan kohteet Vaadittava taso Palveluntuottajan kuvaus Nurmijärven kunnan arviointi Pelastautumisharjoituksia järjestetään vuosittain. Henkilökunta on harjoitellut palotilanteessa toimimista ja evakuointia kesällä 2014 yhteensä kolme kertaa. Toukokuussa 2012 pidettiin alkusammutusharjoitus. Aleksikotiin pääsee sisälle itsenäisesti, mutta ulos pääsee vain avaimella. Henkilökunta huolehtii kulunvalvonnasta päästäessään vierailijoita ulos. Sisäilmaa tarkkaillaan aistin varaisesti. Tuloilmakoneiden suodattimet vaihdetaan säännöllisesti. Siivoustyö toteutetaan yksikössä ammatillisesti. Ruokahuollon hygienia toteutuu omavalvontasuunnitelman mukaisesti ja kunnan terveystarkastajan valvomana.

9 4. Asiakkaan asema ja oikeudet Asiakkaan hoidon ja palvelutarpeen arviointi ja suunnittelu Asukas saa kirjallisen maksusitoumuksen kunnan toimesta. onko kaikki maksusitoumuksella?eiköäs puitesopimuksen mukaisesti mennä`?päätös hoivasta-ei maksusitoumus? Asiakaslaki 6 Asiakaslaki 7, 8 Asiakkaan aseman ja edun valvonta Asiakaslaki 11, 13 Asiakkaille/potilaille annetaan kirjallinen päätös tai hoitosopimus palvelun/ hoidon järjestämisestä ja sisällöstä. Asiakkaiden/potilaiden hoidon tarve arvioidaan jollakin mittarilla, millä? (Käytetty mittari liitteeksi) Asiakkaille/potilaille laaditaan palvelu-, kuntoutus- ja hoitosuunnitelma tms. hänen tullessaan yksikköön/ laitokseen. Suunnitelmaa sekä siinä asetettujen tavoitteiden toteutumista arvioidaan säännöllisesti ja se tarkistetaan tarvittaessa. Asiakkaille/potilaille turvataan tarpeelliset erikoissairaanhoidon palvelut ja sairaanhoidolliset konsultaatiot. Asiakkaiden edunvalvonta on järjestetty. Asiakkaan/potilaan tahto siitä, kenelle häntä koskevia tietoja saa antaa, selvitetään ja kirjataan. Selvitetään asiakkaan/potilaan hoitotahto sekä asiakkaan/ potilaan/omaisten kantaa käytettävissä oleviin hoitoihin. Hoidon tarve arvioidaan RAVA- ja MMSE mittareilla. Asukkaille laaditaan hoitosuunnitelma. Hoitosuunnitelman laadintaan on asukkaalla ja omaisilla mahdollisuus osallistua. Asukkaan muutettua hoivakotiin pidetään hoitoneuvottelu, jossa ovat mukana kunnan sosiaaliohjaaja, omainen, asukkaan omahoitaja sekä hoivakodin johtaja. Hoitosuunnitelmaa päivitetään säännöllisesti. Asukkaalla on mahdollisuus lääkärin konsultaatioon. Lääkäri harkitsee erikoissairaanhoidon tarpeen ja antaa tarvittaessa lähetteen erikoissairaanhoitoon. Asukkaiden omaiset toimivat asioiden hoitajina/edunvalvojina tai asukkaalla on yleinen edunvalvoja. Tietojen luovuttamista kysytään omaiselle annettavassa lomakkeessa. Hoitoneuvottelussa käydään asiaa läpi. Hoitosuunnitelmaan kirjataan asukkaan hoitotahto. tarkastetaan aina tarpeen mukaan!

10 Asiakkaita/potilaita neuvotaan potilas- /sosiaaliasiamiehen palveluista sekä muistutus- ja kantelumenettelyistä. Asukkaita/omaisia neuvotaan menettelyistä ja toimintatavoista kyseisissä asioissa. Asiakasmaksut Yhteistyö omaisten ja läheisten kanssa Rajoitteiden ja pakotteiden käyttö Sosiaali-/potilasasiamiehen yhteystiedot ovat yksikössä näkyvillä. Asiakkaalle jää riittävä käyttövara. Omaiset osallistuvat suunnitelman laadintaan ja sen tarkistusneuvotteluihin asiakkaan/potilaan suostumuksella. Yhteistyö omaisten kanssa on säännöllistä. Päätökset asiakkaan/potilaan turvallisuuden varmistamista koskevista rajoitteista ovat olemassa. Yhteystiedot ovat Aleksikodin ilmoitustaululla eteisessä. Sosiaalityöntekijä/omaiset huolehtivat kyseisestä asiasta. Omaiset tai edunvalvojat osallistuvat suunnitelman laadintaan, koska muistisairaat asukkaat eivät aina kykene osallistumaan siihen tai antamaan suostumusta asiaan. Omaisista riippuen yhteistyö on säännöllistä. Omaisiin ollaan yhteydessä vähintään kerran kuussa. Vähintään 2 kertaa vuodessa vietetään läheisten iltaa. Niin ikään kerran vuodessa tehdään mielipidekysely omaisille. Lääkäri tekee kirjallisena päätöksen asukkaan turvallisuuden varmistamisesta tai rajoitteista.

11 5. Asiakkaan perustarpeista huolehtiminen Henkinen ja sosiaalinen hyvinvointi SHL 9 Ulkoilu Liikkuminen Ravinto ja ruokahuolto Valtionravitsemusneuvottelukunnan julkaisu Ravitsemussuositukset ikääntyneille 2010 Asiakkaille järjestetään heidän tarpeidensa ja tottumustensa mukaista kulttuuri-, virike- ja hengellistä toimintaa ja tuetaan heidän osallistumistaan ja sosiaalisia suhteitaan. Asiakkailla/potilailla on mahdollisuus kuntonsa mukaiseen ulkoiluun ympäri vuoden. Asiakkailla on mahdollisuus siirtyä ruokailuun tai wc:hen kävellen tai apuvälineitä käyttäen Asiakkaan potilaan painoa/ ravitsemustilaa seurataan säännöllisesti, mittari? (esim. MNA) Ruokalistat suunnitellaan asiantuntemuksella. Ravinnon laatu on asianmukainen ja vanhusten makutottumusten mukaista. Pääsääntöisesti ei ruokailua vuoteessa Ruokailuun varataan riittävästi aikaa. Aamupala klo Päivän viimeinen iltapala klo Asukkaille järjestetään mm. hartaus- ja lauluhetkiä, ulkoilua, jumppahetkiä, saunomista, keskustelutuokioita, tietokilpailuja, tansseja, myyjäisiä jne. Asukkaat pääsevät ulkoilemaan hoitajan/ulkoiluttajan/vapaaehtoistyöntekijän kanssa ympäri vuoden. Asukkaat liikkuvat itsenäisesti tai hoitajan kanssa joko apuvälinettä käyttäen tai ilman apuvälinettä. Asukkaiden painoa tarkkaillaan säännöllisesti, noin kerran kuussa tai tarvittaessa useammin. Tarvittaessa käytetään MNA-testiä. Emäntä suunnittelee ruokalistat ravitsemussuositusten mukaisesti huomioiden Attendon ohjeet. Asukkaiden toiveita ja makutottumuksia huomioidaan säännöllisesti tehtävällä kyselyllä. Asukkaat ruokailevat yhteisen pöydän ääressä tupakeittiöissä/salissa. Asukas voi ruokailla omaan tahtiin. Aamupala on saatavilla klo 7.00 alkaen ja iltapalaa saa klo asukkaiden tarpeet ja vuorokausirytmi huomioiden. Asukkailla on mahdollisuus saada välipalaa, myös yöaikaan.

12 6.Terveyden- ja sairaanhoidon toteuttaminen yksikössä Sairauksien ehkäisy, kuntouttava työote ja toimintakyvyn ylläpitoa edistävä toiminta Asiakkaalle/potilaalle järjestetään omatoimisuutta tukevaa ja toimintakykyä nostavaa/ylläpitävää toimintaa hänen kuntoutus-/ hoito- ja palvelusuunnitelmansa mu- Asukasta avustetaan vain siinä, missä hän tarvitsee apua. Muuten tuetaan asukkaan omatoimisuutta ja asukas saa tehdä itse niin paljon kuin kykenee. Nämä kirjataan hoitosuunnitelmaan. Tartuntatautien ehkäisy Ensiapu, päivystys ja sairauden hoito kaisesti. Hoitokäytännöissä otetaan huomioon käypä hoito - suositukset ja näyttöön perustuvat hoitomenetelmät. Tartuntatautien ehkäisemiseksi yksikössä toteutetaan kulloinkin voimassa olevia ohjeita. Henkilöstölle järjestetään asiasta säännöllisesti ajankohtaisiin tilanteisiin valmentavaa koulutusta. Asiakkaalla/potilaalla on mahdollisuus saada lääkärin tutkimukset ja hoito äkillisessä sairaustilanteessa. Riittävät, viiveettömät lääkäripalvelut ovat tarpeen mukaisesti saatavilla myös iltaisin ja viikonloppuisin. Henkilökunnalla on ensiapuvalmius. Asiakkailla/potilailla on mahdollisuus määräaikaisiin terveystarkastuksiin ja säännöllisiin sairautensa edellyttämiin lääkärintarkastuksiin. Hoitokäytänteissä otetaan huomioon käypä hoito suositukset. Tartuntatautien ehkäisyssä otetaan huomioon voimassa olevat ohjeet. Henkilöstölle järjestetään valmentavaa koulutusta ajankohtaisiin tilanteisiin. Äkillisessä tilanteessa ensiapu annetaan hoivakodissa ja kutsutaan ambulanssi. Akuutissa tilanteessa asukas lähetetään sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Aleksikodissa on myös mahdollisuus konsultoida joko tk:n lääkäriä tai Attendon lääkäriä. Henkilökunnalla on ensiapu-valmius, jota harjoitellaan säännöllisesti. Asukkaille tilataan omalta lääkäriltä aika terveystarkastuksiin.

13 Lääkäri-, terveydenhuolto-, sairaanhoito- ja erikoissairaanhoitopalvelujen järjestämistavasta ja käytöstä on kirjalliset dokumentit ja ohjeet henkilökunnalle. Asukkaiden lääkäri- ym. palveluista ei ole erillisiä ohjeita. Tk:n lääkäri määrittelee hoidon tarpeen ja arvioi jatkotutkimusten ja - hoidon tarpeen. Asukkaiden käynnit tk:ssa tai sairaalassa kirjataan Hilkka-asukastietojärjestelmään. Lääkehoito Turvallinen lääkehoito - oppaan (STM:n oppaita 2005:32) Terveydensuojelu ja hygienia Asiakkaiden/potilaiden hammashuolto järjestetään. Yksikössä on toimintaohjeet äkillisen kuolemantapauksen varalle. Yksiköllä on lääkehoitosuunnitelma. Toimintayksikössä on kirjalliset, allekirjoitetut ja päivitetyt lääkkeiden jako- ja antoluvat. Lääkehoidosta järjestetään koulutusta ja perehdytystä. Asiakkaan lääkitys tarkistetaan määräajoin. Yksikön tilojen hygieniataso (aistinvaraisesti arvioiden). Kunnan suuhygienisti käy vuosittain tarkastamassa asukkaiden suun ja hampaiden kunnon. Viimeisin käynti oli Vuosi 2013 jäi välistä kunnan hammashoidon henkilöstötilanteen vuoksi. Seuraava käynti on tarkoitus järjestää syksyllä Hoitajat arvioivat asukkaiden suun kuntoa ja tarvittaessa varaavat ajan joko yksityiselle tai julkiselle hammaslääkärille/suuhygienistille/teknikolle. Kirjallinen toimintaohje on. Lääkehoitosuunnitelma on tehty ko. oppaan mukaan. Hoitohenkilökunta on antanut lääkehoidon näytöt vuonna 2014 ja allekirjoitetut lääkeluvat löytyvät. Hoitohenkilökunta on suorittanut LOVekoulutuksen vuoden 2014 aikana. Asukkaiden lääkitys tarkistetaan vuosittain tehtävän lääkärintarkastuksen yhteydessä ja aina tarvittaessa. Yksikön tilojen hygieniataso on hyvä.

14 Yksilöllinen hygieniataso intimiteettisuojaa kunnioittaen. Yksilöllinen hygieniataso on hyvä ja intimiteettisuojaa kunnioitetaan. Vaipat, peseytyminen. Usealla asukkaalla on inkontinenssi ja he saavat inkontinenssisuojat kunnan hoitotarvikejakelun kautta. Asukkaita käytetään säännöllisesti wc:ssä ja suojat vaihdetaan tarvittaessa. Asukkaat pääsevät suihkuun vähintään kerran viikossa, tarvittaessa ja halutessaan useammin. Asukkailla on mahdollisuus saunoa.

15 7. Dokumentointi, asiakirjahallinta ja tietosuoja Henkilötietolaki (523/1999) Yksikössä on ohjeet asiakirjojen laadinnasta, säilyttämisestä ja salassapidosta. Julkisuuslaki (621/1999) 5 2 mom. Yksikössä on kirjalliset ohjeet asiakas- /potilasasiakirjojen laadinnasta, säilyttämisestä ja salassapidosta. STM:n asetus potilasasiakirjoista (298/2009) Arkistointi Tietosuoja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä (159/ Yksikössä tehdään asiakkaan/potilaan hoidon kannalta riittävät ja asianmukaiset kirjaukset. Seurantayhteenvedot laaditaan vähintään kolmen kk:n välein (pitkäaikaishoito) tkvuodeosastoilla. Potilasasiakirja-asetus 14 2 mom.). Asiakirjamerkinnät allekirjoitettava. Arkistointisuunnitelma ja rekisteriseloste ovat olemassa. Tietosuojavastaava on nimetty. Yksikössä tehdään asianmukaiset ja riittävät kirjaukset. Hilkka-asukastietojärjestelmä on otettu käyttöön vuonna Hoitosuunnitelmat on tehty. Ohjeena on, hoitosuunnitelmia päivitetään neljännesvuosittain ja aina, jos asukkaan vointi merkittävästi muuttuu. Asiakirjamerkinnät allekirjoitetaan. Hilkkaasukastietojärjestelmään kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla ja kirjausten tekijä jää näkyviin. Rekisteriseloste on olemassa. Arkistointia tehdään yleisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. Tietosuojavastaava on Niina Hellsten ja organisaation edustaja on Attendo laatu- ja kehitysjohtaja Paula Pohto-Kapiainen.

16 Päiväys ja allekirjoitus Nurmijärvi Niina Hellsten Hoivakodin johtaja [nimenselvennys] [virkanimike] Liitteet Toiminta-ajatus ja suunnitelma Henkilöstöluettelo, jossa ilmenee koulutus, palvelussuhteen laatu sekä koko-/osa-aikaisuus Toimintakyvyn/hoitoisuuden arvioinnin mittari Johtopäätökset ja arviointi 1. Toiminnan organisointi, toimintaedellytysten turvaaminen ja asiakasrakenne Aleksikoti toimii vuonna 2003 valmistuneissa tiloissa Nurmijärven Palojoella. Aleksikodin paikkamäärä on 21, tarkastushetkellä Aleksikodissa on 11 Nurmijärven kunnan sijoittamaa asukasta. Muut Aleksikotiin asukkaita sijoittaneet kunnat ovat Hyvinkää ja Tuusula. Suurin osa asukkaista on vähintään keskivaikeasti muistisairaita. Hoivakodin johtajana toimii Niina Hellsten. 2. Henkilöstö Tarkastuskäynnillä keskusteltu henkilökuntamitoituksesta, joka on 0,5. Hoitohenkilökunnan määrä on 11,5, joista neljä työntekijää on osa-aikaisia. Lisäksi Aleksikodissa työskentelee kolme vakituista keikkatyöntekijää, joita ei ole laskettu em. mitoitukseen eikä hoitohenkilökunnan määrään. Heidän työaikansa on noin 30-37%. Aleksikodin johtaja arvioi, että toteutunut mitoitus on työvuorolistojen mukaan n. 0,52-0,54. Aamuvuorossa on kolme-neljä työntekijää, iltavuorossa kolme ja yövuorossa yksi työntekijä. Aleksikodissa on kokoaikainen emäntä, joka vastaa ruokahuollosta (70% työajasta) ja siivouksesta (30% työajasta). Lisäksi hoitohenkilökunta osallistuu siivoustyöhön mm. vessojen pesemiseen ja yöhoitaja tekee ylläpitosiivousta. Viikonloppuisin hoitohenkilökunta vastaa myös ruokahuollosta. Tällöin emäntä on valmistellut ruoat etukäteen tai käytetään valmisruokia. 3. Toimitilat Edellisillä tarkastuskäynneillä on keskusteltu piha-alueen aitaamisesta asukkaiden ulkoilumahdollisuuksien parantamiseksi. Aitaaminen on kuitenkin hoivakodin johtajan mukaan osoittautunut käytännössä hankalaksi toteuttaa ja asukkaiden ulkoilua on lisätty muuten. Lisäksi osa asukkaista ulkoilee itsenäisesti. Attendolla on suunnitteilla Nurmijärvelle uusi 40-paikkainen yksikkö. 4. Asiakkaan asema ja oikeudet Asukkaiden hoito- ja palvelusuunnitelmat kirjataan Hilkka-tietojärjestelmään. Hoito- ja palvelusuunnitelmat päivitetään puolivuosittain tai useammin, mikäli hoidon tarve oleellisesti muuttuu. Kunnan edustajat ovat mukana hoito- ja palvelusuunnitelman päivityksessä tarpeen mukaan. Aina uuden asukkaan muuttaessa Aleksikotiin, järjestetään hoitoneuvottelu, jossa on mukana omaiset ja kunnan edustaja.

17 5. Asiakkaan perustarpeista huolehtiminen Aleksikodissa asukkaille järjestetään viriketoimintaa viikko-ohjelman mukaan. Joka päivä on jotakin toimintaa. Viriketoiminta sisältää mm. hartaus- ja lauluhetkiä, ulkoilua, jumppahetkiä, keskustelutuokioita, tietokilpailuja, tansseja, myyjäisiä ja retkiä. 6. Terveyden- ja sairaanhoidon toteuttaminen yksikössä Asukkaat käyttävät pääasiassa kunnan terveyskeskuksen lääkäripalveluita. Aleksikodilla on oma lääkäri Lauri Kavaja, jota konsultoidaan kiireettömissä asioissa ja tarpeen mukaan. Kaikilla asukkailla on lääkärintarkastus kerran vuodessa. Hoitohenkilökunnalla on suorittanut LOVe-koulutuksen v ja heillä on lääkeluvat. LOVekoulutuksen suorittamista edellytetään viiden vuoden välein. Lääkkeet Aleksikotiin tulevat Yliopiston apteekista. 7. Dokumentointi, asiakirjahallinta ja tietosuoja Aleksikodin tietosuojavastaavana toimii hoivakodin johtaja Niina Hellsten.

18 Yhteenveto, mahdolliset jatkotoimenpiteet ja niille annetut aikarajat Valvontakäynti tehtiin ennalta sovitusti ja Nurmijärven kunnalle toimitettiin etukäteen täytettynä Kertomus lomake, toimintasuunnitelma, omavalvontasuunnitelma ja henkilöstöluettelo. Valvontakäynnillä tai sen jälkeen saatiin työvuorolistat kahdelta kuukaudelta, koulutussuunnitelma sekä päivitetty henkilöstöluettelo. Nurmijärvellä Marita Hägglung, vanhustyön ja laitoshoidon päällikkö, Nurmijärven kunta Emmi Haapakorpi-Lantee, sosiaaliohjaaja, Nurmijärven kunta Jakelu: Aluehallintovirasto Hyvinkään kaupunki Tuusulan kunta

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Mielenterveys- ja päihdehuollon asumispalvelut

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA Itä-Suomen aluehallintovirasto/kuopion kaupunki TARKASTUSKERTOMUS SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA TARKASTUSKOHDE Kaupunki / Kunta Palveluntuottaja Kuopion kaupunki Toimintayksikkö

Lisätiedot

[Lkm] [Lkm] [Lkm] [Kirjoita mahdollinen lisäselvitys tähän] Asiakaspaikkojen lukumäärä [Lkm] Joista vanhuksia [Lkm] * Muita hoidettavia/hoivattavia

[Lkm] [Lkm] [Lkm] [Kirjoita mahdollinen lisäselvitys tähän] Asiakaspaikkojen lukumäärä [Lkm] Joista vanhuksia [Lkm] * Muita hoidettavia/hoivattavia OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Vanhustenhuollon ympärivuorokautiset palvelut

Lisätiedot

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä 29.12.2015 OHJAUS- JA VALVONTA -SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Vammaisten henkilöiden ympärivuorokautiset

Lisätiedot

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä VALVONTAKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Vammaisten henkilöiden asumispalvelut Valvonnan ajankohta [pvm] Tarkastuksen

Lisätiedot

Nurmijärven kunta, vanhustyön ja laitoshoidon päällikkö Marita Hägglund, osastonjohtaja Susanna Aarnio ja sosiaaliohjaaja Kirsi Karhunen.

Nurmijärven kunta, vanhustyön ja laitoshoidon päällikkö Marita Hägglund, osastonjohtaja Susanna Aarnio ja sosiaaliohjaaja Kirsi Karhunen. OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Vanhustenhuollon ympärivuorokautiset palvelut Tarkastuksen ajankohta 27.11.2014 Tarkastuksen peruste Valvontatarkastus Lisätiedot Tarkastusviranomainen

Lisätiedot

Pelastusviranomaisten tarkastus * Terveydensuojeluviranomaisten tarkastus * Aluehallintoviraston viimeisin tarkastus * Työsuojelupiirin tarkastus *

Pelastusviranomaisten tarkastus * Terveydensuojeluviranomaisten tarkastus * Aluehallintoviraston viimeisin tarkastus * Työsuojelupiirin tarkastus * Kuopion kaupunki Perusturvan palvelualue OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Lastensuojelun ympärivuorokautiset palvelut Tarkastuksen ajankohta Tarkastuksen peruste Valvontatarkastus Lisätiedot

Lisätiedot

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA Liite 1. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä TARKASTUSKERTOMUS VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA VALVONTAKOHDE Kaupunki / Kunta Kiuruvesi Palveluntuottaja Nimi: Hopeakoti Onni ja Olga Oy Yhteystiedot:

Lisätiedot

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OMAAN TOIMINTAAN TILAT... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 4. OMAVALVONTAVELVOITE... 5 5. TURVALLISUUS JA TAPATURMIEN

Lisätiedot

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA 1 Liite 1. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä TARKASTUSKERTOMUS VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA VALVONTAKOHDE Kaupunki / Kunta IISALMI Palveluntuottaja Nimi: Koivurinteen Palvelutalo Oy

Lisätiedot

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA Ylä-Savon SOTE ky Hoito- ja hoivapalvelut TARKASTUSKERTOMUS VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA VALVONTAKOHDE Kaupunki / Kunta Iisalmi Palveluntuottaja Nimi Vetrea Terveys Oy Yhteystiedot

Lisätiedot

Mitä valvontaviranomaiset edellyttävät. asumispalveluilta

Mitä valvontaviranomaiset edellyttävät. asumispalveluilta Mitä valvontaviranomaiset edellyttävät sosiaalihuollon asumispalveluilta Saamelaisen vanhustyön kehittämispäivät 22.5.2013 2013 Ylitarkastaja Eine Heikkinen 1 Laki yksityisistä sosiaalipalveluista Laki

Lisätiedot

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010 Raportti 1 (2) 1882/05.01.05.07/2010 22.06.2010 VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN PALVELUJEN VALVONTA Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maalis-huhtikuussa 2010 Valviran ja Aluehallintovirastojen

Lisätiedot

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1

Kangasalan kunta/ Varhaiskasvatus 18.11.2014 Sääntökirja päivähoidon palvelusetelipalvelujen tuottamisesta Sääntökirjan erityinen osa Liite 1 PÄIVÄHOITOTOIMINNAN EHDOTTOMAT KELPOISUUSEHDOT JA LAATUVAATIMUKSET Palveluntuottajan on täytettävä kaikki kohdissa 1-3 laadulle asetetut laatukriteerit. Kelpoisuusehtoihin sisältyvät lainsäädännön vaatimukset

Lisätiedot

VALVONNAN JA OHJAUKSEN MERKITYS VANHUSPALVELUJEN LAATUUN, VAIKUTTAVUUTEEN JA TULOKSELLISUUTEEN

VALVONNAN JA OHJAUKSEN MERKITYS VANHUSPALVELUJEN LAATUUN, VAIKUTTAVUUTEEN JA TULOKSELLISUUTEEN VALVONNAN JA OHJAUKSEN MERKITYS VANHUSPALVELUJEN LAATUUN, VAIKUTTAVUUTEEN JA TULOKSELLISUUTEEN Tiina Piirilä-Laiho sosiaalihuollon ylitarkastaja Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 5.2.2013

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Vanhusneuvosto 28.09.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 20 Vanhustyön ja laitoshoidon päällikkö Marita Hägglundin puheenvuoro 21 Asumispalveluyksikkö Nurmilinnun omavalvontasuunnitelma

Lisätiedot

Sosiaalialan hankintojen laatukriteerit lupaja valvontaviranomaisen näkökulmasta

Sosiaalialan hankintojen laatukriteerit lupaja valvontaviranomaisen näkökulmasta Sosiaalialan hankintojen laatukriteerit lupaja valvontaviranomaisen näkökulmasta Hankintaseminaari 16.10.2012 Hanna Ahonen sosiaalineuvos Valvira 16.10.2012 Hanna Ahonen 1 Sosiaalihuollon lähtökohdat Suomen

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen. Virve Rantala Yksikön päällikkö, erikoissairaanhoitaja kir.sis.

Tehostettu palveluasuminen. Virve Rantala Yksikön päällikkö, erikoissairaanhoitaja kir.sis. Aaponkoti, Esperi Care Oy Tarkastuksen ajankohta: 11.11.2013 Tarkastuksen peruste: Tarkastusviranomainen: Valvontatarkastus Nurmijärven kunta Tarkastukseen osallistuneet: vanhustyön-ja laitoshoidon päällikkö,

Lisätiedot

HOIVAPALVELUKESKUS VILLA MARIA

HOIVAPALVELUKESKUS VILLA MARIA HOIVAPALVELUKESKUS VILLA MARIA VALVONTASUUNNITELMA 27.8.2013 Minna Virtanen SISÄLLYS 1 TOIMINNAN ORGANISOINTI, TOIMINTAEDELLYTYKSEN TURVAAMINEN JA ASIAKASRAKENNE... 3 1.1 Toiminta-ajatus, strateginen suunnittelu

Lisätiedot

Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma

Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma Palvelutarpeen arviointi on vuorovaikutuksellinen tapahtuma Palvelutarpeen arvioinnin kriteerit lainsäädännössä Erityisasiantuntija Marja Pajukoski, THL 29.3.2012 1 Yleiset tarpeen arvioinnin kriteerit

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemista sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista - pääkohtia Satu Loippo 27.3.2013 Satu Loippo 1 Vanhuspalvelulain tarkoitus 1 Tuetaan ikääntyneen väestön

Lisätiedot

Karungin palvelukoti. Asukasopas. Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen.

Karungin palvelukoti. Asukasopas. Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen. Karungin palvelukoti Kohtele minua hyvin, sitten kun en enää muista nimeäni. Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen. Sitten kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen, sitten

Lisätiedot

Yksikkömme tarjoaa: päivätoimintaa. Yksikössämme näitä paikkoja on yhteensä Päivätoiminta on tarkoitettu seuraaville asiakasryhmille:

Yksikkömme tarjoaa: päivätoimintaa. Yksikössämme näitä paikkoja on yhteensä Päivätoiminta on tarkoitettu seuraaville asiakasryhmille: 1 (6) Päivätoiminta on vanhuksille tarkoitettu määräaikainen tukipalvelu, jolla tuetaan vanhuksen omatoimisuutta ja estetään toimintakyvyn vajeesta johtuvaa syrjäytymistä. Päivätoiminnan tarkoituksena

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUJEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVA-ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI

VANHUSTEN PALVELUJEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVA-ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI TUOTTAJAN OHJE 1 27.1.2011 2. ( 5 ) VANHUSTEN PALVELUJEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVA-ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI Taustaa Laki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä (569/2009) tuli voimaan 1.8.2009.

Lisätiedot

Hakemukseen tulee liittää seuraavat liitteet, jotka saavat olla enintään 3 kk vanhoja: Pvm, jolloin annettu/ laadittu

Hakemukseen tulee liittää seuraavat liitteet, jotka saavat olla enintään 3 kk vanhoja: Pvm, jolloin annettu/ laadittu 1 Tehostettu palveluasuminen vanhuksille tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 mom.4-kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja palveluntuottajan ylläpitämissä palvelukodssa. Palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN ASUMISPALVELUN YKSITYISTEN PALVELUNTUOTTAJIEN VALVONTA HYVINKÄÄN KAUPUNGILLA 2018 KESKI-UUDENMAAN SOTE

IKÄÄNTYNEIDEN ASUMISPALVELUN YKSITYISTEN PALVELUNTUOTTAJIEN VALVONTA HYVINKÄÄN KAUPUNGILLA 2018 KESKI-UUDENMAAN SOTE IKÄÄNTYNEIDEN ASUMISPALVELUN YKSITYISTEN PALVELUNTUOTTAJIEN VALVONTA HYVINKÄÄN KAUPUNGILLA 2018 KESKI-UUDENMAAN SOTE VALVONNASTA YLEISESTI Hyvinkäällä valvontaa on toteuttanut asumispalveluiden tarkastaja

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Ikäihmisten palvelut Hakemus vanhusten palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Tampereen kaupunki Ikäihmisten palvelut Hakemus vanhusten palveluasumisen palvelusetelituottajaksi 1(9) Palveluasuminen tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja vanhuksille palveluntuottajan ylläpitämissä palvelukodssa. Palveluasuminen sisältää asukkaan

Lisätiedot

Ajankohtaisia asioita lakiuudistuksesta ja kehitysvammahuollon valvonnasta

Ajankohtaisia asioita lakiuudistuksesta ja kehitysvammahuollon valvonnasta Ajankohtaisia asioita lakiuudistuksesta ja kehitysvammahuollon valvonnasta Kehitysvammahuollon yhteistyökokous 8.11.2011 23.11.2011 1 Laki yksityisistä sosiaalipalveluista voimaan 1.10.2011 Lain keskeisimmät

Lisätiedot

Potilaan itsemääräämisoikeutta edellytetään laissa potilaan asemasta ja oikeuksista. Hoitotahto sitoo terveydenhuollon ammattihenkilöstöä.

Potilaan itsemääräämisoikeutta edellytetään laissa potilaan asemasta ja oikeuksista. Hoitotahto sitoo terveydenhuollon ammattihenkilöstöä. 1 Hoitotahto Potilaan itsemääräämisoikeutta edellytetään laissa potilaan asemasta ja oikeuksista. Hoitotahto sitoo terveydenhuollon ammattihenkilöstöä. Hoitotahdossa ihminen ilmaisee tahtonsa sellaisen

Lisätiedot

Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin!

Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin! Emiliakoti ja Hopeahovi Pielaveden vanhustyönkeskus Tervetuloa Emiliakotiin / Hopeahoviin! Emiliakodissa ja Hopeahovissa asuu muistisairaita vanhuksia. Monilla asukkaista on eriasteisia käytösoireita.

Lisätiedot

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa

Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Sosiaalihuollon valvonta ja valtakunnalliset valvontaohjelmat Valvirassa Elina Uusitalo,ylitarkastaja Valvira 2.3.2011 Elina Uusitalo 1 Sosiaalihuolto Valvirassa Sosiaalihuollona valvonta ja ohjaus osaksi

Lisätiedot

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä palveluntuottajilla)

Kunnan sosiaali- ja terveystoimen tarkastukset (yksityisillä palveluntuottajilla) OHJAUS- JA VALVONTA- SEKÄ TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Tabulaattorilla pääsee liikkumaan täytettävissä lomakekohdissa kätevästi seuraavaan täydennettävään ruutuun. Vanhustenhuollon ympärivuorokautiset palvelut

Lisätiedot

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI 1 (10) HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI Tehostettu palveluasuminen tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja pääsääntöisesti ikääntyneille

Lisätiedot

Valvonnan uudet tuulet kotihoidossa

Valvonnan uudet tuulet kotihoidossa Valvonnan uudet tuulet kotihoidossa Ylitarkastaja Minna Kielosaari, Valvira 30.9.2010 1 Mikä on Valvira? STTV ja TEO yhdistyivät Valviraksi, sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastoksi 1.1.2009

Lisätiedot

Pöytyän terveyskeskuksen osasto

Pöytyän terveyskeskuksen osasto PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Pöytyän terveyskeskuksen osasto TIETOA POTILAAN OMAISELLE Osasto Yläneentie 1 21870 RIIHIKOSKI Puh: 02 4864 1300 Pöytyän terveyskeskuksen osaston tehtävänä on: Antaa

Lisätiedot

Laitoshuollon rekisteri

Laitoshuollon rekisteri Tietosuojaseloste 1/6 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja

Lisätiedot

HAKEMUS RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PERUSTERVEYDENHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN PÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMISEEN 1.6.

HAKEMUS RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PERUSTERVEYDENHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN PÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMISEEN 1.6. Sosiaali- ja terveysministeriö Lääkintöneuvos Timo Keistinen Hallintoneuvos Anne Koskela Viitteet: Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä (annettu 23.9.2014)

Lisätiedot

Sosiaalihuollon valvonnan ajankohtaispäivä Oulussa. Markku Mattila

Sosiaalihuollon valvonnan ajankohtaispäivä Oulussa. Markku Mattila Sosiaalihuollon valvonnan ajankohtaispäivä Oulussa Markku Mattila 28.5.2013 Ennakoiva valvonta Reaktiivinen valvonta Sopimusvalvonta/ -seuranta Hyvinvointilautakunnan delegointisäännön mukaan tilaaja-

Lisätiedot

Korpilahden hoivakoti

Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Hoivakoti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Korpilahdella kauniissa Päijännemaisemassa osoitteessa Tikkasentie 10. Meillä on 12 asukaspaikkaa yhdessä tasossa.

Lisätiedot

Varkauden kaupungin aluehallintovirastoon lähettämät ilmoitukset , , , , , Tarkastusviranomainen

Varkauden kaupungin aluehallintovirastoon lähettämät ilmoitukset , , , , , Tarkastusviranomainen ISAVI/877/2019 Itä-Suomi TARKASTUSKÄYNNIN KERTOMUS Vanhustenhuollon ympärivuorokautiset palvelut Tarkastuksen ajankohta 5.2.2019 klo 9.45-18.42 Tarkastuksen peruste Varkauden kaupungin aluehallintovirastoon

Lisätiedot

Lääkärin oikeuksista ja velvollisuuksista

Lääkärin oikeuksista ja velvollisuuksista Lääkärin oikeuksista ja velvollisuuksista Markus Henriksson ryhmäpäällikkö, lääkintöneuvos Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira Huom. 1. Esityksessä ei käsitellä kaikkia säädöksiä

Lisätiedot

VUODEOSASTON OMAVALVONTASUUNNITELMA

VUODEOSASTON OMAVALVONTASUUNNITELMA SIUNTION KUNTA SJUNDEÅ KOMMUN VUODEOSASTON OMAVALVONTASUUNNITELMA PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT Palveluntuottaja Yksityinen palvelujentuottaja Nimi: Palveluntuottajan Y-tunnus: Kunnan nimi: Siuntion

Lisätiedot

Yksilövastuinen hoitotyö. opas omahoitajille

Yksilövastuinen hoitotyö. opas omahoitajille Yksilövastuinen hoitotyö opas omahoitajille JOHDANTO... 3 YKSILÖVASTUINEN HOITOTYÖ... 4 OMAHOITAJUUS... 5 TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN... 6 OMAHOITAJAN TEHTÄVÄT... 7 HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMA... 9 HOITOTUKI...

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013

Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Ikäihmisten palvelurakenteen haasteet ja kehittämiskohteet väestöennusteiden ja nykyisen palvelurakenteen näkökulmasta 31.1.2013 Tuula Kärkkäinen sh yamk Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäminen ja johtaminen

Lisätiedot

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Hyvinvointipalveluiden järjestäjän organisaatio 1.1.2013 HYVINVOINTIPALVELUT Hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Lisätiedot

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013

Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Miten huomioida asiakasturvallisuus palvelujen kilpailutuksessa? Anna Haverinen 3.10.2013 Hyvinvointipalveluiden järjestäjän organisaatio 1.1.2013 HYVINVOINTIPALVELUT Hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Lisätiedot

OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ. Riitta Husso, Valvira 25.8.2015

OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ. Riitta Husso, Valvira 25.8.2015 OMAVALVONTA SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON LAINSÄÄDÄNNÖSSÄ Riitta Husso, Valvira 25.8.2015 1 Omavalvonta Palveluntuottaja vastaa siitä, että palvelu täyttää sille asetetut vaatimukset. Omavalvonnalla tarkoitetaan

Lisätiedot

Ohjeistus palvelu- ja hoitosuunnitelman laatimiseen TPA Tampere: PAHOSU

Ohjeistus palvelu- ja hoitosuunnitelman laatimiseen TPA Tampere: PAHOSU Ohjeistus palvelu- ja hoitosuunnitelman laatimiseen 26.5.2016 1 Perustieto Tietää, miksi palvelu- ja hoitosuunnitelma tehdään Tietää, minne ja miten palveluja hoitosuunnitelma laaditaan Tietää, milloin

Lisätiedot

TERVETULOA KOTIKAAREEN

TERVETULOA KOTIKAAREEN TERVETULOA KOTIKAAREEN TUETTU IKÄIHMISTEN ASUMINEN Tuettu ikäihmisten asuminen on kotihoitoon rinnastettavaa palvelua niille asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan kotiin annettavien palveluiden

Lisätiedot

1 Hankinnan sisältö ja vähimmäisvaatimukset

1 Hankinnan sisältö ja vähimmäisvaatimukset Kuopion kaupunki Vanhusten tehostettu asumispalvelu 1 (5) 1 Hankinnan sisältö ja vähimmäisvaatimukset 1.1 Lait ja viranomaismääräykset Palvelun tulee täyttää lakien ja viranomaistenmääräysten asettamat

Lisätiedot

Vanhusten ympärivuorokautisten palvelujen valvonta. Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maaliskuussa 2011

Vanhusten ympärivuorokautisten palvelujen valvonta. Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maaliskuussa 2011 Vanhusten ympärivuorokautisten palvelujen valvonta Valviran kysely palvelua tuottaville yksiköille maaliskuussa 11 SELVITYKSIÄ 2:11 Helsinki 11 ISSN 1799-786 (Verkkojulkaisu) ISSN-L 1799-786 ISBN 978-952-5978-1-8

Lisätiedot

OMA VALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (3) Omavalvonnan suunnittelusta vastaava henkilö tai henkilöt

OMA VALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (3) Omavalvonnan suunnittelusta vastaava henkilö tai henkilöt poikkeamatietokantaa hyödynnetään. Kukin yksikkö vastaa osaltaan kyselyyn ja näin pyritään varmistamaan että muualla havaittu epäkohta saadaan korjattua yksikössä omatoimisesti. Mikäli jokin havainnoista

Lisätiedot

Kaltoinkohtelu vanhustenhuollossa

Kaltoinkohtelu vanhustenhuollossa Kaltoinkohtelu vanhustenhuollossa 1. Toimintayksikön nimi ja yhteystiedot * Nimi Osoite Postinumero Postitoimipaikka Yritys / Organisaatio 2. Toimintayksikön palveluala (Voit valita tarvittaessa useamman

Lisätiedot

Asukas Henkilötunnus. Yhteyshenkilöt

Asukas Henkilötunnus. Yhteyshenkilöt Asukas Nimi Henkilötunnus Osoite Puhelin Siviilisääty Ammatti Äidinkieli Omalääkäri Yhteyshenkilöt Nimi Nimi Osoite Osoite Puhelin (koti) Puhelin (koti) Yhteys Yhteys Tietojen luovutus Omainen tai henkilö,

Lisätiedot

Omavalvontasuunnitelma, Birgittakoti

Omavalvontasuunnitelma, Birgittakoti Omavalvontasuunnitelma, Birgittakoti Lehtimäki Anneli, palvelukodinjohtaja, Birgittakoti NAANTALIN KAUPUNKI/ Birgittakoti, Tuulensuunkatu 4, 21100 Naantali Sisällys 1 PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT...

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

OMAVALVONTA. Valviran näkökulmasta. Riitta Husso

OMAVALVONTA. Valviran näkökulmasta. Riitta Husso OMAVALVONTA Valviran näkökulmasta Riitta Husso 2.11.2015 1 OMAVALVOTA sote-palveluissa Yksityinen sosiaalihuolto Laki yksityisistä sosiaalipalveluista (922/2011) 6 Julkiset vanhuspalvelut Vanhuspalvelulaki

Lisätiedot

KOTITYÖPALVELUYRITYKSEN OMAVALVONTASUUNNITELMA Asiakaskoteihin tuotettavat tukipalvelut

KOTITYÖPALVELUYRITYKSEN OMAVALVONTASUUNNITELMA Asiakaskoteihin tuotettavat tukipalvelut KOTITYÖPALVELUYRITYKSEN OMAVALVONTASUUNNITELMA Asiakaskoteihin tuotettavat tukipalvelut 1. PALVELUJEN TUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT Yrityksen nimi Y tunnus Toimintayksikön nimi (jos yrityksessä useita toimintayksiköitä)

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet. Johdanto

Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet. Johdanto Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet 1 (5) Kotihoidon sisältö ja myöntämisperusteet Johdanto n ja Imatran kaupungin kotihoidon toiminta perustuu lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista,

Lisätiedot

Ostopalveluiden hankinta ja valvonta

Ostopalveluiden hankinta ja valvonta Ostopalveluiden hankinta ja valvonta Raija Hietikko Arjessa selviytymistä tukevien palveluiden johtaja 29.1.2019/ Kaupunginhallituksen kokous Ikäihmisten tehostettu palveluasuminen Keravalla tehostettuun

Lisätiedot

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA

VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA Liite 1. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä TARKASTUSKERTOMUS VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIVAN JA HOIDON VALVONTA VALVONTAKOHDE Kaupunki / Kunta IISALMI Palveluntuottaja Nimi: Attendo Oy Yhteystiedot: PL 750,

Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin -monipuoliset tuen muodot kotona asumiseen Yhteneväisen asiakassuunnitelman laatiminen.

Toimiva kotihoito Lappiin -monipuoliset tuen muodot kotona asumiseen Yhteneväisen asiakassuunnitelman laatiminen. Toimiva kotihoito Lappiin -monipuoliset tuen muodot kotona asumiseen Yhteneväisen asiakassuunnitelman laatiminen. Käsitteitä ja lakeja: Asiakassuunnitelmalla tarkoitetaan sosiaalihuoltolain 39 :ssä, asiakas-ja

Lisätiedot

Omavalvonta sosiaali- ja terveydenhuollossa Asiakas- ja potilasturvallisuuden verkostotapaaminen THL 24.9.2015 Hanna Ahonen Sosiaalineuvos Valvira

Omavalvonta sosiaali- ja terveydenhuollossa Asiakas- ja potilasturvallisuuden verkostotapaaminen THL 24.9.2015 Hanna Ahonen Sosiaalineuvos Valvira Omavalvonta sosiaali- ja terveydenhuollossa Asiakas- ja potilasturvallisuuden verkostotapaaminen THL 24.9.2015 Hanna Ahonen Sosiaalineuvos Valvira 24.9.2015 Hanna Ahonen 1 Omavalvonta Palveluntuottaja

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN OHJAUS- JA VALVONTA-ASIAKIRJA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN OHJAUS- JA VALVONTA-ASIAKIRJA TAMPEREEN KAUPUNKI Sivu 1 (6) Hyvinvoinnin palvelualue Valvonta- ja ohjaustiimi KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN OHJAUS- JA VALVONTA-ASIAKIRJA PALVELUNTUOTTAJA: nimi: y-tunnus: ryhmän nimi: osoite:

Lisätiedot

Ohjeistus palvelu- ja hoitosuunnitelman laatimiseen. TPA Tampere: PAHOSU

Ohjeistus palvelu- ja hoitosuunnitelman laatimiseen. TPA Tampere: PAHOSU Ohjeistus palvelu- ja hoitosuunnitelman laatimiseen 1 Perustieto Tietää, miksi palvelu- ja hoitosuunnitelma tehdään Tietää, minne ja miten palvelu- ja hoitosuunnitelma laaditaan Tietää, milloin palvelu-

Lisätiedot

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää Jokikartano 1 2 Tähtelä ja Sointula Tähtelä ja Sointula Jokikartanon ryhmäkodit sijaitsevat osoitteessa Tahvosentie 26 Kuokkalassa, Äijälänrannan ja Äijälänjoen luonnonläheisessä ympäristössä. Etupihalla

Lisätiedot

HAKEMUS VANHUSTEN TAVALLISEN JA TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVE- LUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS VANHUSTEN TAVALLISEN JA TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVE- LUSETELITUOTTAJAKSI Kalajoen kaupunki Hakemus 1 (9) HAKEMUS VANHUSTEN TAVALLISEN JA TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVE- LUSETELITUOTTAJAKSI Palveluasuminen tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuja

Lisätiedot

1 (6) LAHDEN KAUPUNKI. Hakemus säännöllisen tai tilapäisen kotihoidon palvelusetelituottajaksi ja hyväksymiskriteerit

1 (6) LAHDEN KAUPUNKI. Hakemus säännöllisen tai tilapäisen kotihoidon palvelusetelituottajaksi ja hyväksymiskriteerit 1 (6) Kotihoidon tavoitteena on antaa hyvää ja turvallista hoivaa ja hoitoa kaupungin kotihoidon kriteerit täyttävälle asiakkaalle. Hoitoa toteutettaessa tuetaan asiakkaan omaa toimintakykyä ja mahdollisimman

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24. 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24. 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 25.1.2012 1. Rekisterin nimi Kokkolan perheneuvolan asiakas- ja potilasrekisteri 2.Rekisterinpitäjä Kokkolan kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

Laatimispvm: 13.6.2014. Sosiaali- ja terveystoimi PL 43, 67101 KOKKOLA 06-828 9111 (vaihde) www.kokkola.fi

Laatimispvm: 13.6.2014. Sosiaali- ja terveystoimi PL 43, 67101 KOKKOLA 06-828 9111 (vaihde) www.kokkola.fi TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 JA 24 Laatimispvm: 13.6.2014 Rekisterin nimi Rekisterinpitäjä Kokkolan terveyskeskuksen päihdetyön rekisteri Kokkolan kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi PL

Lisätiedot

Kotiin annettavaa lomitusta myönnetään 18 tuntia kuukaudessa 3 x 6 tunnin jaksoissa.

Kotiin annettavaa lomitusta myönnetään 18 tuntia kuukaudessa 3 x 6 tunnin jaksoissa. 1(8) Omaishoidon tuella tarkoitetaan omaishoidon tuesta annetun lain 2 :n mukaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön kotona tapahtuvan hoidon tai muun huolenpidon turvaamiseksi annettavaa hoitopalkkiota

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN. Visiomme: Meille asiakas on keskiössä! Olo on kaikin puolin kodikas.

Ikäihmisten palvelut TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN. Visiomme: Meille asiakas on keskiössä! Olo on kaikin puolin kodikas. Ikäihmisten palvelut TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN Visiomme: Meille asiakas on keskiössä! Olo on kaikin puolin kodikas. RANUAN KUNTA/Perusturva Yleinen info. 1 Tervetuloa palveluasumiseen! Asukasvalintakäsittely

Lisätiedot

Puhelin 040 335 7440 040 335 7604

Puhelin 040 335 7440 040 335 7604 SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT (4.1.1) Palveluntuottaja Valkeakosken kaupunki Palveluntuottajan Y-tunnus: 0157568-2 Toimintayksikön nimi Hoivakoti Kantele Palveluyksikön

Lisätiedot

Hakemus vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi ja hyväksymiskriteerit

Hakemus vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi ja hyväksymiskriteerit 1 (9) Tehostettu palveluasuminen vanhuksille tarkoittaa sosiaalihuoltolain 17 :n 1 momentin 4-kohdassa tarkoitettuja asumispalveluja palveluntuottajan ylläpitämissä palvelukodssa. Palveluasumisen palvelusetelituottajaksi

Lisätiedot

OSTOPALVELUSOPIMUS. Asiakas Kittilän kunta ja Mikeva Oy (myyjä) ovat sopineet Mikeva Haukiputaan asumispalvelun tuottamisesta seuraavaa:

OSTOPALVELUSOPIMUS. Asiakas Kittilän kunta ja Mikeva Oy (myyjä) ovat sopineet Mikeva Haukiputaan asumispalvelun tuottamisesta seuraavaa: 1 OSTOPALVELUSOPIMUS Sopimuksen osapuolet Asiakas Kittilän kunta ja Mikeva Oy (myyjä) ovat sopineet Mikeva Haukiputaan asumispalvelun tuottamisesta seuraavaa: Asukas: xxxxxxxxxxxxxxxxx Henkilötunnus: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Lisätiedot

Mtp jory , Aikuisten sosiaalipalvelujen jory Peso Jory

Mtp jory , Aikuisten sosiaalipalvelujen jory Peso Jory ESPOON MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUJEN JA AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUJEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN LAITOS-JA ASUMISPALVELUIDEN VALVONTARAPORTTI 2015 Mtp jory 23.2.2016, Aikuisten sosiaalipalvelujen jory 23.3.2016

Lisätiedot

Mahdolliset hankintaan liittyvät kysymykset ja huomiot oli esitettävä 29.3.2012 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: hankinta.sotet@espoo.fi.

Mahdolliset hankintaan liittyvät kysymykset ja huomiot oli esitettävä 29.3.2012 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: hankinta.sotet@espoo.fi. 1 (6) KOTIIN TUOTETTAVIEN PALVELUJEN SEKÄ PÄIVÄTOIMINNAN HANKINTA DNO 899/02.08.00/2012 Mahdolliset hankintaan liittyvät kysymykset ja huomiot oli esitettävä 29.3.2012 mennessä sähköpostilla osoitteeseen:

Lisätiedot

Hoito- ja hoivapalvelu Kotihoito PÄIVÄTOIMINNAN KRITEERIT JA TOIMINTAPERIAATTEET

Hoito- ja hoivapalvelu Kotihoito PÄIVÄTOIMINNAN KRITEERIT JA TOIMINTAPERIAATTEET PÄIVÄTOIMINNAN KRITEERIT JA TOIMINTAPERIAATTEET 1 ASIAKKAAKSI TULEMINEN Päivätoimintaan tullaan palvelutarpeenarvioinnin kautta, jolloin kartoitetaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan selviytyminen päivittäiseistä

Lisätiedot

VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN

VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN VANHUSTEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO JA SEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.4.2015 ALKAEN PITKÄAIKAINEN YMPÄRIVUOROKAUTINEN HOITO JA HUOLENPITO Lainsäädännöllinen perusta ja kaupungin vanhustyön

Lisätiedot

KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI

KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI Tämä ohjeistus astuu voimaan 01.01.2009 ja on voimassa toistaiseksi. Ohjeistusta tarkistetaan tarvittaessa. 1. TUEN HAKU Omaishoidon tuesta säädetään

Lisätiedot

TERVETULOA LASTEN- JA NUORTEN OSASTOLLE! VÄLKOMMEN TILL BARN- OCH UNGDOMSAVDELNINGEN!

TERVETULOA LASTEN- JA NUORTEN OSASTOLLE! VÄLKOMMEN TILL BARN- OCH UNGDOMSAVDELNINGEN! TERVETULOA LASTEN- JA NUORTEN OSASTOLLE! VÄLKOMMEN TILL BARN- OCH UNGDOMSAVDELNINGEN! Osaston esittely Lasten- ja nuortenosastolla hoidetaan 0-16 vuotiaita erilaisia sairauksia sairastavia lapsia ja nuoria.

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HAKEMUKSEN TUNNISTE 2015/2 HAKEMUS LÄHETETTY KÄSITELTÄVÄKSI 22.02.2015 PALVELUNTUOTTAJAN TIEDOT POGOSTAN ARJENAPU Y-Tunnus 2644362-7 Toimipaikka Osoite Rajatie 2b 82900 YHTEYSHENKILÖN TIEDOT Etunimi Jorma

Lisätiedot

Asukkaaksi Hopeasiltaan

Asukkaaksi Hopeasiltaan Asukkaaksi Hopeasiltaan Käytännön opas uudelle Hopeasillan asukkaalle, omaisille ja läheisille YLEISTÄ Hopeasillan vanhainkoti on rakennettu vuonna 1965 ja peruskorjattu vuonna 1995. Hopeasillassa on 59

Lisätiedot

Tehdään yhdessä hyviä vuosia HENKILÖSTÖMITOITUS VANHUSTENHUOLLON YKSIKÖISSÄ

Tehdään yhdessä hyviä vuosia HENKILÖSTÖMITOITUS VANHUSTENHUOLLON YKSIKÖISSÄ Tehdään yhdessä hyviä vuosia HENKILÖSTÖMITOITUS VANHUSTENHUOLLON YKSIKÖISSÄ Vanhuspalvelulaki säätää, että toimintayksikössä on oltava henkilöstö, jonka määrä, koulutus ja tehtävärakenne vastaavat toimintayksikön

Lisätiedot

Lääkehoitosuunnitelma päivähoidossa

Lääkehoitosuunnitelma päivähoidossa Lääkehoitosuunnitelma päivähoidossa 18.11.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 07.10.2014 Ylihoitaja Marjo Orava ja lastenneuvolan laaturyhmä 2 (8) Sisällysluettelo sivu 1. Lääkehoidon sisältö ja toimintatavat...

Lisätiedot

TUETUN ASUMISEN TYÖKOKOUS

TUETUN ASUMISEN TYÖKOKOUS TUETUN ASUMISEN TYÖKOKOUS Asumissuunnitelmat osana tuettua asumista ja asiakasasiakirjojen arkistointi Jyväskylä 28.3.2014 A Leinonen KAKSI NÄKÖKULMAA Tarjotaanko edullista vuokra-asumista, johon liittyy

Lisätiedot

TÄYTTÖOHJE JA LISÄTIETOJA: Tarjouksen antaja (=palveluntuottaja) rastittaa lomakkeesta sarakkeen palveluntuottajan ilmoittama kohdan.

TÄYTTÖOHJE JA LISÄTIETOJA: Tarjouksen antaja (=palveluntuottaja) rastittaa lomakkeesta sarakkeen palveluntuottajan ilmoittama kohdan. liite IKÄIHMISTEN TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN LISÄPISTEET Palveluntuottaja: Palveluntuottajan yhteyshenkilö: Postiosoite: Puhelinnumero: Sähköpostiosoite: TÄYTTÖOHJE JA LISÄTIETOJA: Tarjouksen antaja (=palveluntuottaja)

Lisätiedot

Omaishoitajan vapaapäivien palveluseteli-tehostetun palveluasumisen lyhytaikaishoidon palvelusetelituottajien hyväksymisperusteet 1.1.2015 alkaen.

Omaishoitajan vapaapäivien palveluseteli-tehostetun palveluasumisen lyhytaikaishoidon palvelusetelituottajien hyväksymisperusteet 1.1.2015 alkaen. 1 Omaishoitajan vapaapäivien palveluseteli-tehostetun palveluasumisen lyhytaikaishoidon palvelusetelituottajien hyväksymisperusteet 1.1.2015 alkaen. Hakemus omaishoitajien vapaapäivien palvelusetelituottajiksi-

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018 Lopen kunta Perusturvalautakunta 26.1.2016 Perusturva Vanhuspalvelut LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018 Sisko Haapanen Vanhuspalvelujen johtaja JOHDANTO Seudullinen ikäihmisten ohjelma 2015 2018

Lisätiedot

Muistola, Onnela ja Virkkula

Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano 3 5 Muistola, Onnela ja Virkkula Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano sijaitsee Kuokkalan Äijälänrannan luonnonläheisessä ympäristössä, osoitteessa Tahvosentie 26. Lähettyvillä virtaavan

Lisätiedot

Omavalvonnan rooli valvontajärjestelmässä

Omavalvonnan rooli valvontajärjestelmässä Omavalvonnan rooli valvontajärjestelmässä Oulu/Rovaniemi 21.9.2016 Sosiaalineuvos Hanna Ahonen, Valvira Valvira.fi, @ValviraViestii Valvira valvoo valtakunnallisesti jokaisen oikeutta hyvinvointiin, laadukkaisiin

Lisätiedot

Resistentin bakteerin kantaja ja asumispalvelut

Resistentin bakteerin kantaja ja asumispalvelut Resistentin bakteerin kantaja ja asumispalvelut Esa Rintala, ylilääkäri Sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö VSSHP 18.11.2015 MRSA MRSA-tapausten määrät kasvavat VSSHP:n alueella Usein avohoidossa

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO. PALVELUKUVAUS Osallistumispyyntö HEL 2013-001540. LIITE 1 1(x) XX.Y.

PALVELUKUVAUS HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO. PALVELUKUVAUS Osallistumispyyntö HEL 2013-001540. LIITE 1 1(x) XX.Y. 1(x) ASUNNOTTOMIEN TUETTU ASUMINEN PALVELUNTUOTTAJAN JÄRJESTÄMÄSSÄ ASUNNOSSA JA PÄIHDEHUOLLON ASUMIS- PALVELUT PUITEJÄRJESTELYLLÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAH- VISTETAAN 1. Hankinnan taustaa 2. Hankittavat

Lisätiedot

KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE

KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE 1 SISÄLLYS JOHDANTO... 3 KOTIHOITO... 5 KOTIPALVELU JA KOTISAIRAANHOITO... 5 PALVELUASUNNOT... 6 TUKIPALVELUT... 6 ATERIAPALVELU... 6 SIIVOUSPALVELU... 7 KYLVETYSPALVELU...

Lisätiedot

PÄIHDEHOITOYKSIKÖN LAATUARVIO AVOHOITO YKSIKÖN PERUSTIEDOT. Sähköposti:etunimi.sukunimi@a-klinikka-fi

PÄIHDEHOITOYKSIKÖN LAATUARVIO AVOHOITO YKSIKÖN PERUSTIEDOT. Sähköposti:etunimi.sukunimi@a-klinikka-fi PÄIHDEHOITOYKSIKÖN LAATUARVIO AVOHOITO LOMAKE TÄYTETÄÄN SOVELTUVIN OSIN YKSIKÖN PERUSTIEDOT Täyttöpäivämäärä 18.11.2004 Nimi: Katuosoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Toimintakeskus-Yhteisökoti Asemakatu

Lisätiedot

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa.

Henkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa. Laatimispäivä: 10 /2015 Tämä on tietosuojaseloste, joka sisältää rekisteriselosteen ja asiakkaiden henkilötietojen käsittelyä koskevan informoinnin. 1. Toiminnasta vastaava rekisterinpitäjä Nimi: Katuosoite:

Lisätiedot

VAASAN KOTIHOIDON PALVELUKUVAUS (Sotela 02.02.2016 12)

VAASAN KOTIHOIDON PALVELUKUVAUS (Sotela 02.02.2016 12) VAASAN KOTIHOIDON PALVELUKUVAUS (Sotela 02.02.2016 12) Kotihoidon palveluja toteutetaan asiakaslähtöisesti ja toimintakykyä edistävällä työotteella, joka tukee asiakkaiden itsenäistä selviytymistä, omatoimisuutta

Lisätiedot

Sampoharjun ryhmäkoti

Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti sijaitsee Vaajakosken keskustassa, osoitteessa Vesmannintie 7. Kiinteistö on valmistunut joulukuussa 2018. Samassa

Lisätiedot

YKSIKÖN PERUSTIEDOT. sh/yrittäjä/tj Ammatillinen perus- ja erityiskoulutus: Sairaanhoitaja

YKSIKÖN PERUSTIEDOT. sh/yrittäjä/tj Ammatillinen perus- ja erityiskoulutus: Sairaanhoitaja PÄIHDEHOITOYKSIKÖN LAATUARVIO LAITOSHOITO LOMAKE TÄYTETÄÄN SOVELTUVIN OSIN Täyttöpäivämäärä 3.3.2007 YKSIKÖN PERUSTIEDOT Yksikön tiedot Nimi: Olivia-Hovi Oy/ Karvoshovin päihdekuntoutuskeskus Palvelumuoto

Lisätiedot