NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 09/2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 09/2012"

Transkriptio

1 NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 09/2012 Nappiparisto on ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittämisen ja monipuolistamisen valtakunnallinen koordinointihanke vuosille , ja Nappipariston jatkohanke Nappipariston ja kumppaneiden kuulumisista kerrotaan kuukausikirjeessä, josta saat tietoa mm. koulutuksista, tapahtumista ja uutisista, jotka sivuavat oppimisympäristöjen kehittämistä, sosiaalista mediaa ja muita hanketoimijoita kiinnostavia asioita.

2 Nappiparisto: kuukausikirje 09/2012 Kuukausikirjeen sisältö: - Kuulumiset OPH:sta Ajankohtaisia tapahtumia: "PEDAGOGISEN KEHITTÄMISEN HUIPUT LEVILLÄ yhteistyössä laadukkaasti ammattiin" TYÖSEMINAARI ja iltaaktiviteetit ied Pariisi 2012 Online Educa Berliini 2012 Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät 2012 Mobiilimaailma 2013, Etelä ja Pohjoinen (Espoo ja Oulu) - Kuulumisia Opefoorumilta: Opefoorumin kehittämispäivä Muita asioita: Hankkeet ammatilliset oppimisympäristöt wikiin (ja Opefoorumille)! Kuulumiset OPH:sta Antti Voutilainen, projektitiedottaja Opetushallituksessa järjestettiin uusien valtionavustushankkeiden verkostotapaaminen. Päivien aikana uudet hankkeet ja koordinaatiohankkeet pääsivät esittäytymään, ja lisäksi verkostotapaamisessa saatiin kuulla tärkeitä puheenvuoroja muun muassa muutoksista valtionavustusten ohjeissa, joista kertomassa oli asiantuntija Minna Taivassalo-Salkosuo Opetushallituksesta. Minna Taivassalo-Salkosuon OPH:ssa pitämä esitys löytyy osoitteesta: Minnan esitykseen kannattaa tutustua, mikäli ei ollut mukana verkostotapaamisessa, ja miksei myös kertauksen vuoksi. Opetushallituksen verkostotapaamisen yksi tarkoitus oli niin ikään törmäyttää uusia hankkeita keskenään, sillä yhdessä tekeminen vertaiskehittämisen hengessä on alusta asti hyvä ottaa mukaan hanketoimintaan. Vertaiskehittämistä silmällä pitäen Google docs-verkkopalveluun on avattu niin sanottu Nappiparit dokumentti, jonne hankkeet voivat käydä lisäämässä oman hankkeensa nimen ja ne mahdolliset yhteistyöhankkeet, joiden kanssa vertaiskehittymistä on tarkoitusta lähteä suunnittelemaan. Jos uusilla vasta rahoituksen saaneilla hankkeilla ei vielä ole hankekumppania, ei siitä ole syytä hätääntyä, sillä törmäytystä tullaan tekemään myöhemminkin, mutta on hienoa, mikäli hankekumppani(t) löytyy jo heti toiminnan varhaisessa vaiheessa. Nappiparit dokumentti löytyy osoitteesta:

3 Uusien valtionavustushankkeiden verkostotapaamiselle perustettiin myös sivu Ammatilliset oppimisympäristöt wikiin, jonne koostettiin/koostetaan päivien aikana nousseita asioita ja puhujien esityksiä. Sivu löytyy osoitteesta: Huomautuksena tässä mainittakoon myös sellaisesta OPH:n verkostotapaamisessa nousseesta asiasta, että jokainen uusi oppimisympäristöjen kehittämishankkeen ja erityisesti niiden koordinaattorien/yhteyshenkilöiden tulee lisätä Ammatilliset oppimisympäristöt wikisivulle hankkeensa esittelytekstit, jotta meneillä olevat hankkeet saadaan koottua yhteen. Esittelytekstien lisäämisestä voit lukea lisää tämän Nappipariston kuukausikirjeen lopusta otsikon Hankkeet ammatilliset oppimisympäristöt wikiin (ja Opefoorumille)! alta. Mikäli esittelytekstien luomisessa wikiin tulee ongelmia, tai wikin käyttölogiikka tuntuu hankalalta, voit ottaa yhteyttä Antti Voutilaiseen ). Lopuksi vielä sellaisia terveisiä, että uusien hankkeiden olisi erittäin toivottavaa jakaa verkostokumppaneilleen -osoitteesta löytyvää materiaalia ja tietoa sivusta erityisesti niille, jotka eivät syystä tai toisesta päässeet Opetushallitukseen elokuuta. Ajankohtaisia tapahtumia: "PEDAGOGISEN KEHITTÄMISEN HUIPUT LEVILLÄ yhteistyössä laadukkaasti ammattiin" TYÖSEMINAARI Opetushallitus sekä työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen valtakunnallisten valtionavustushankkeiden koordinaatiohankkeet järjestävät työseminaarin yhteistyössä. Ilmoittautuminen seminaariin sulkeutui 18.8., mutta muutamia jälki-ilmoittautumisia otettiin vielä vastaan. Kaikkiaan Levin seminaariin on tulossa noin 270 pedagogisen kehittämisen huippuosaajia ympäri Suomea. Levin seminaarin osallistujille on lähdössä syyskuun alussa niin sanottu ohjekirje, jossa on paljon käytännön tietoa seminaariin saapumisesta, päivien kulusta ja järjestelyistä. Ohjeita tullaan kirjaamaan myös verkkoon osoitteeseen pedagoginenkehittaminen.purot.net. Ohjeisiin kannattaa tutustua, jotta esimerkiksi ilmoittautumiset ja siirtymiset hotelleista seminaaripaikalle sujuvat jouhevasti ja joustavasti. ied Pariisi 2012 Nappiparisto-koordinaatiohanke oli viime vuonna esittelemässä suomalaisia oppimisympäristöjen kehittämishankkeita ja koordinaation toimintatapaa iedkonferenssissa (Immersive Education) Madridissa. Tapahtuma oli oivallinen tilaisuus verkostoitua maailman laajuisesti ja tavata uusia ihmisiä - iedissä on tilaa keskustelulle ja demoille.

4 Tänä vuonna ied konferenssi pidetään Pariisissa Ranskassa marraskuuta. ied on avoin globaalin akateemisen yhteisön ja simuloinnin, oppimispelien ja virtuaalimaailmojen sekä lisätyn todellisuuden asiantuntijoiden tapahtuma. ied:in tämän vuoden teemana on luovuuden, taiteen ja pedagogiikan yhdistäminen. ied Pariisi 2012 konferenssin Call for Papers on jo päättynyt. Lisätietoa tapahtumasta: Online Educa Berliini 2012 Online Educa Berlin 2012 konferenssi on järjestyksessään 18. ja tänä vuonna se asettuu päiville marraskuuta. Online Educa Berlin on merkittävä, kansainvälinen opetusteknologian konferenssi, joka kokoaa asiantuntijoita yhteen ympäri maailmaa. Tapahtumasta ja Call for Papersista lisätietoa löytyy osoitteesta: Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät 2012 Vuoden 2012 Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät järjestetään joulukuuta. Virtuaaliopetuksen päivien tavoitteena on innostaa ja kannustaa hyödyntämään tieto- ja viestintätekniikkaa opetuksen ja oppimisen monipuolistamisessa, sekä esitellä uusia tieto- ja viestintätekniikan mahdollisuuksia pedagogisesta näkökulmasta ja antaa ideoita niiden soveltamiseen omassa oppilaitoksessa. Valtakunnallisten virtuaaliopetuksen päivien ohjelma tarkentuu syyskuun aikana Opetushallituksen sivuille. Myös ilmoittautuminen tapahtumaan tulee tehdä OPH:n sivujen kautta osoitteessa: https://oph.etapahtuma.fi/default.aspx?tabid=531&id=253 Mobiilimaailma 2013, Etelä ja Pohjoinen (Espoo ja Oulu) Eteläinen Mobiilimaailma 2013 seminaari järjestetään Espoossa päivä maaliskuuta Pohjoinen Mobiilimaailma 2013 järjestetään puolestaan Oulussa. Pohjoisen Mobiilimaailma seminaarin ajankohta on etelän seminaaria hieman keväämmällä, eli Molempien seminaarien sisältö on samanlainen. Teemana seminaareissa on: - Mobiilioppimisen ja -ohjauksen mahdollisuudet ja haasteet - Pedagogiikka edellä tekniseen ympäristöön - Kaikki tuottaa, kaikki jakaa - miten ja minne - Pää kylmänä päätelaitteiden viidakossa.

5 Seminaarit järjestetään yhteistyössä OAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun, InnoOmnian ja HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun toimesta. Molempien seminaarien koulutus on OPH:n rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta, mutta majoitus-, matka- ja ruokailukuluista vastaavat osallistujat itse. Ilmoittautuminen: Mobiilimaailma 2013, Etelä: Mobiilimaailma 2013, Pohjoinen: Kuulumisia Opefoorumilta: Opefoorumin kehittämispäivä päivä syyskuuta Espoossa pidetään Opefoorumin kehittämispäivä. Tiistain iltapäivässä klo Opefoorumin käyttäjien on mahdollista tulla kysymään neuvoa Opefoorumin käytössä ja tuoda julki omia kehitysideoita, jotta Opefoorumista saadaan rakennettua parempi ja toimivampi ympäristö. Opefoorumin kyselytunnille on mahdollista seuraamaan ja tulla esittämään kysymyksiä osoitteessa acp.oamk.fi/nappiparisto. AC-tilaan pääset sisälle kirjautumalla guestina eli vieraana esimerkiksi nimimerkkiä käyttämällä. Kyselytunnin ohjelma: - klo Tervetuloa opefoorumille! Käytön opastus alkeista, ongelmanratkaisua - klo Opefoorumin kehittämisideat ja keskustelua ympäristön käytöstä Tule mukaan kehittämään Opefoorumia! Muita asioita: Hankkeet ammatilliset oppimisympäristöt wikiin (ja Opefoorumille)! Uudet valtionavustusta saaneet hankkeet (yhteyshenkilöt/koordinaattorit) ovat velvollisia lisäämään hankkeensa esittelyn Ammatilliset oppimisympäristöt wikiin, joka löytyy osoitteesta Esittelyteksti lisätään Oppimisympäristöhankkeet-kohtaan, mutta ennen kuin esittelytekstin lisääminen on mahdollista, tulee sivustolle (Wikispaces.com) ensin rekisteröityä ja luoda tunnukset, mikäli sitä ei ole vielä tehnyt, ja sen jälkeen hakea Ammatilliset oppimisympäristöt wikin jäsenyyttä. Ohjeita wikiin kirjautumiseen, jäsenyyden hakemiseen ja hankkeen esittelytekstin lisäämiseen löytyy osoitteesta:

6 Voit myös lisätä hankkeesi kuvauksen Opefoorumille! Opefoorumi on avoin, valtakunnallinen opetusalan osaamis- ja innovaatiofoorumi, joka on kehitetty hanketoiminnan ja täydennyskoulutuksen tueksi. Opefoorumi auttaa tarjoamaan ja löytämään hankkeiden avoimia koulutuksia ja muita tapahtumia sekä vahvistaa aktiivista ja jatkuvaa tiedonkulkua hanketoimijoiden välillä. Parhaiten sivusto palvelee tarkoitustaan siten, että foorumille kerätään kaikkien hankkeiden esittelyt ja tiedot. Hankkeen lisääminen Opefoorumille parantaa myös hankkeenne näkyvyyttä ja edesauttaa tietojen löytämistä koostetusti yhdestä paikasta. Mikäli et vielä ole lisännyt hankettasi Opefoorumille, käy lisäämässä oman hankkeesi tiedot Opefoorumille "Ryhmät" osioon (http://www.opefoorumi.fi/og/project). Hankkeen tietojen lisääminen vaatii sen, että kirjaudut ensin sivustolle, jos et ole vielä sitä tehnyt. Jos koet hanketietojen lisäämisen sivustolle hankalaksi syystä tai toisesta, laita viestiä Antti Voutilaiselle niin saadaan hankkeenne mukaan foorumille.

*Väitös: Yang: Contextual Text Summarization for Content Processing in Mobile Learning

*Väitös: Yang: Contextual Text Summarization for Content Processing in Mobile Learning Tampereen eoppimisen klusteri Ajankohtaistiedote 31.10.2014 Väitös: Yang: Contextual Text Summarization for Content Processing in Mobile Learning Väitös: Oksanen: Oppimispelien suunnittelu vaatii teorioiden

Lisätiedot

Nuorten oikeus tietoon

Nuorten oikeus tietoon 0 Jaana Fedotoff, Mika Pietilä, Merja-Maaria Oinas, Heidi Kyllönen Nuorten oikeus tietoon Raportti Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kansallisen koordinaatio- ja kehittämiskeskuksen toiminnasta sekä

Lisätiedot

YES-Katalogi YRITTÄJYYTTÄ ETELÄ-SAVOON

YES-Katalogi YRITTÄJYYTTÄ ETELÄ-SAVOON YES-Katalogi YRITTÄJYYTTÄ ETELÄ-SAVOON koulutukset YRITTÄJYYSKASVATUKSEN PALVELUJA OLE HYVÄ! Hyvä opettaja, Kädessäsi on YES Etelä-Savon katalogi, johon olemme koonneet joitakin alueen koulujen parhaita

Lisätiedot

AIKUISKOULUTUKSEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISHANKE (2006 2007) LOPPURAPORTTI

AIKUISKOULUTUKSEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISHANKE (2006 2007) LOPPURAPORTTI AIKUISKOULUTUKSEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISHANKE (2006 2007) LOPPURAPORTTI 1 SISÄLTÖ 1. AIKE-HANKKEEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT JA JULKAISUT... 2 2. PERUSTAT KUNTOON... 4 Lähtökohdat ja tavoitteet... 4 Organisaatio

Lisätiedot

Lukio 3.0 Nyt! Filosofiaa ja käytänteitä

Lukio 3.0 Nyt! Filosofiaa ja käytänteitä Ajatuksia ja työkaluja opetukseen Lukio 3.0 Nyt! Filosofiaa ja käytänteitä Mika Koivu Henriikka Laiho Sari Piisi Tuure Puurunen Minna Seppä Maria Älli Esipuhe Tämä teos on omistettu hankkeemme sielun ja

Lisätiedot

VVY:n vuosikokous järjestetään 19.4. alkaen klo 13.00. Pitopaikka on hotelli Scandic Continental, Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki.

VVY:n vuosikokous järjestetään 19.4. alkaen klo 13.00. Pitopaikka on hotelli Scandic Continental, Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki. VVY:n uutiskirje 2/2012 Tiedotteeseen on koottu alan ajankohtaiset uutiset. Antoisia lukuhetkiä! VVY:n uutisia Vesilaitosyhdistyksen vuosikokous ja valtakirjat VVY:n vuosikokous järjestetään 19.4. alkaen

Lisätiedot

Kuvaus pelinkehitystoiminnasta Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Pelitalolla

Kuvaus pelinkehitystoiminnasta Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Pelitalolla Kuvaus pelinkehitystoiminnasta Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Pelitalolla projektisuunnittelija Anna-Laura Marjeta Helsingin nuorisoasiainkeskus/pelitalo 1 Sisällys 1. Taustaa... 3 2. Työmuodon tavoitteet...

Lisätiedot

KSHJ-tilaisuus viestintävastaaville 7.5.13 kysymykset ja keskustelu

KSHJ-tilaisuus viestintävastaaville 7.5.13 kysymykset ja keskustelu KSHJ-tilaisuus viestintävastaaville 7.5.13 kysymykset ja keskustelu Tähän on koottu korkeakoulujen infotilaisuudessa esiin tuomia kysymyksiä ja toiveita sekä niihin annetut vastaukset. Avauspuheenvuoro

Lisätiedot

Tuo osaaminen näkyviin verkostoissa ja yhteisöissä

Tuo osaaminen näkyviin verkostoissa ja yhteisöissä D -Mail DISCENDUM asiakaslehti 2/2013 Tuo osaaminen näkyviin verkostoissa ja yhteisöissä SISÄLLYSLUETTELO Osaaminen esille uudella tavalla Open Badgen avulla 4 Ajankohtaista 6 Vertaistukea ja ohjausta

Lisätiedot

Kun järjestät tilaisuutta yksin tai yhteistyössä muistilista onnistuneeseen tilaisuuden järjestämiseen

Kun järjestät tilaisuutta yksin tai yhteistyössä muistilista onnistuneeseen tilaisuuden järjestämiseen Kun järjestät tilaisuutta yksin tai yhteistyössä muistilista onnistuneeseen tilaisuuden järjestämiseen Koulutus-, yleisö- ja luentotilaisuudet ovat yhdistysten toiminnan kannalta tärkeitä näkymisen, tiedottamisen

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Verkostoituminen järjestöissä 2009

Verkostoituminen järjestöissä 2009 Verkostoituminen järjestöissä 2009 Kirjoittaja ja vastaava tutkija: Raisa Jäntti Kansi ja taitto: Miska Viitaniemi Painopaikka: Multiprint Oy, TAMPERE 2009 Julkaisija: Eetanet Oy, Creative Commons Nimi

Lisätiedot

We are FiMSIC, who are you?

We are FiMSIC, who are you? ABROAD 1 2 We are FiMSIC, who are you? Takasivuilla esiteltävien vaihtopaikkojen myötä FiMSIC lähettää medisiinarit maailmalle 60. kertaa. Tavoitteenamme on tehdä ulkomaille suuntaaminen helpoksi. Kuukauden

Lisätiedot

Projekti tuli taloon käymään vai asumaan

Projekti tuli taloon käymään vai asumaan Projekti tuli taloon käymään vai asumaan Kokemuksia syrjäytymisen ehkäisy -projektien tuloksista ja toteuttamisesta ammatillisissa oppilaitoksissa Leena Nikander ja Juha Lahtinen (toim.) Hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

Ura- ja rekrytointi- palvelut siltana työelämäyhteistyöhön

Ura- ja rekrytointi- palvelut siltana työelämäyhteistyöhön Ura- ja rekrytointi- palvelut siltana työelämäyhteistyöhön Astra Francke-Vehmas HELSINGIN AMMATTIKORKEAKOULU STADIAN JULKAISUJA SARJA D: ARTIKKELIT 7 Astra Francke-Vehmas Ura- ja rekrytointipalvelut siltana

Lisätiedot

Yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2006

Yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2006 Yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2006 1. Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on: edistää maaseudun kehittämistyötä sekä edistää ja kehittää suomalaista maaseutututkimusta.

Lisätiedot

Oulun yliopiston tieto- ja viestintätekniikan koulutus- ja tutkimuskäytön toimintaohjelman 2008-2009 toteutuminen

Oulun yliopiston tieto- ja viestintätekniikan koulutus- ja tutkimuskäytön toimintaohjelman 2008-2009 toteutuminen Oulun yliopiston tieto- ja viestintätekniikan koulutus- ja tutkimuskäytön toimintaohjelman 2008-2009 toteutuminen Oulun yliopiston tieto- ja viestintätekniikan (tvt) koulutus- ja tutkimuskäytön toimintaohjelman

Lisätiedot

Riina Helenius & Paula Oja:

Riina Helenius & Paula Oja: Riina Helenius & Paula Oja: AVERKON OPISKELIJAPALAUTE 2002 2003 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT...3 3 VERKKO-OPISKELUN MAHDOLLISUUDET JA HAASTEET...6 4 TUTOROINTI JA SEN KEHITTÄMINEN...8

Lisätiedot

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ----

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ---- KILTAKYSELYN VASTINE 2014 Kesällä 2014 toteutettiin perinteinen kiltakysely, jonka kautta saattiin hyviä palautteita, ideoita ja huolenaiheita killasta. Alla on julkaistu vastine palautteeseen, jossa kommentoimme

Lisätiedot

Lupa kokeilla. < Erilaiset tavat toteuttaa opetusta> ammatillisella toisella asteella

Lupa kokeilla. < Erilaiset tavat toteuttaa opetusta> ammatillisella toisella asteella Lupa kokeilla < Erilaiset tavat toteuttaa opetusta> ammatillisella toisella asteella Lupa kokeilla Erilaiset tavat toteuttaa opetusta ammatillisella toisella asteella Toimitus: Jaana Kilpinen, Juha Pusa,

Lisätiedot

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Toimitus Tiina Karhuvirta Haastattelujen teko Emilia Valkonen Kommentoija Sinikka Mäntysalo-Lamppu Graafinen suunnittelu

Lisätiedot

Kymenlaakson Kylät ry Kyläkirje 1 / Maaliskuu 2014

Kymenlaakson Kylät ry Kyläkirje 1 / Maaliskuu 2014 Kymenlaakson Kylät ry Kyläkirje 1 / Maaliskuu 2014 Tämän tiedotteen Arjen Tukea ja Turvaa kotikylältä - ja Kyläportaali hankkeiden osuutta on rahoittanut Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Tiedotteen sisällöstä

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

Rovaniemen ammattikorkeakoulun virtuaaliopintojen tukipalvelut kysely 2009

Rovaniemen ammattikorkeakoulun virtuaaliopintojen tukipalvelut kysely 2009 Rovaniemen ammattikorkeakoulun virtuaaliopintojen tukipalvelut kysely 2009 Pia Pitkänen KKAS3007 Työharjoittelu Kasvatustieteiden tiedekunta, mediakasvatus Harjoittelua ohjaava opettaja: Leo Pekkala Sisällys

Lisätiedot

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014 Sisältö TAUSTAA... 2 YHDISTYKSEN PITKÄN TÄHTÄIMEN SUUNNITELMAT... 2 YHTEISTYÖ VANTAAN KAUPUNGIN KANSSA... 2 SWOT-ANALYYSI... 2 VANVARYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA... 4 SUUNNITELMAN PAINOPISTEALUEET... 4 SUUNNITELMAN

Lisätiedot

Sosiaalisen median strategia

Sosiaalisen median strategia Sosiaalisen median strategia Fiksu toiminta somessa tukee työtämme Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Sisällysluettelo Sosiaalisen median strategia 1. Sosiaalisen median opas 1.1. MEKU sosiaalisessa mediassa

Lisätiedot

Helsingin opetusviraston mediakeskuksen Osuke-hanke 2010-2011. Itsearviointi 28.11. 2011. Essi Ryymin, Helsingin opetusviraston mediakeskus

Helsingin opetusviraston mediakeskuksen Osuke-hanke 2010-2011. Itsearviointi 28.11. 2011. Essi Ryymin, Helsingin opetusviraston mediakeskus Helsingin opetusviraston mediakeskuksen Osuke-hanke 2010-2011 Itsearviointi 28.11. 2011 Essi Ryymin, Helsingin opetusviraston mediakeskus Sisältö 1. Osuke-hankkeen itsearvioinnin tavoitteet... 3 1.1 Tiivistelmä

Lisätiedot

Yhdistysposti 1/2013. JAKELU: Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit Liittohallituksen ja liittovaltuuston jäsenet

Yhdistysposti 1/2013. JAKELU: Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit Liittohallituksen ja liittovaltuuston jäsenet 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Liittovaltuusto kokoontuu 3 Puheenjohtajapäivät 3 Liittohallitus 2014 2015 3 Yhteystietolomakkeet 4 Kansainvälinen AVH-päivä 10. toukokuuta 5 Liiku terveemmäksi -päivä 5

Lisätiedot

Taiteen ja kulttuurin alueellinen selvitystyö - Kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittäminen. Loppuraportti. Milja Hirvonen Kuopio 8.8.

Taiteen ja kulttuurin alueellinen selvitystyö - Kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittäminen. Loppuraportti. Milja Hirvonen Kuopio 8.8. 1 Taiteen ja kulttuurin alueellinen selvitystyö - Kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittäminen Loppuraportti Milja Hirvonen Kuopio 8.8.2011 2 Projektin taustaa Projektin tavoitteena oli taiteen ja kulttuurin

Lisätiedot