HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 3/ :t Liite Asiat Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 3/2010 1. :t Liite Asiat Sivu"

Transkriptio

1 Ohjausryhmä 3/ Kokousaika klo Kokouspaikka Lopen kunnantalo, kokoushuone I :t Liite Asiat Sivu 22 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 24 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 5 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN NIMEÄMINEN HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KIL- PAILUKYKYOHJELMAA KOSKEVAT VASTUUT ,3,4,5,6, HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN 7 VUODEN 2010 TÄSMENNETTY TOIMINTASUUNNITELMA JA SIINÄ TOTEUTETTAVAT HANKKEET HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TALOUDEN TOTEUMA ALKAEN HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN KÄYNNISTYSTÄ KOSKEVAN KAUDEN MAKSA- TUSHAKEMUS ,11,12 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TIEDOTUSSUUNNITELMA MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT SEURAAVA KOKOUS 17 Puheenjohtaja ANNE LEHTO Anne Lehto

2 Ohjausryhmä 3/ Kokousaika klo Kokouspaikka Lopen kunnantalo, kokoushuone I Puheenjohtaja Lehto Anne Hausjärven kunta Jäsenet Lehtonen Annukka Hyvinkään kaupunki Mustonen Ritva Riihimäen kaupunki Käki Jyrki Lopen kunta Wikström Anne Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Asiantuntijat Saarinen Hannu Hämeen liitto, poissa, tilalla Osmo Väistö Hartikainen Tarja Uudenmaan liitto, poissa Pyöriä Tarja Työ- ja elinkeinoministeriö, poissa Sihteeri Taskinen Minna KOKO-ohjelma Muut saapuvilla Väkevä-Harjula Irene KOKO-ohjelma olevat Lindsberg-Mattsson Liisa KOKO-ohjelma Asiat :t Allekirjoitus Anne Lehto Minna Taskinen puheenjohtaja sihteeri Pöytäkirja on tarkastettu Anne Wikström pöytäkirjantarkastaja Ritva Mustonen pöytäkirjantarkastaja

3 Ohjausryhmä 3/ KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN Ory 22 Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa läsnäolijat. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Kokouksen osanottajat on kirjattu tämän pöytäkirjan kansilehdelle.

4 Ohjausryhmä 3/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ory 23 Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Ohjausryhmä 3/ KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS Ory 24 Hyväksytään kokouksen asialista kokouksen työjärjestykseksi. Hyväksyttiin kokouksen asialista kokouksen työjärjestykseksi.

6 Ohjausryhmä 3/ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN NIMEÄMINEN Ory 25 Valitaan tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Anne Wikström ja Ritva Mustonen. Valittiin tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Anne Wikström ja Ritva Mustonen.

7 Ohjausryhmä 3/ HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKY- OHJELMAA KOSKEVAT VASTUUT Ory 26 KOKO-ohjausryhmä käsitteli kokouksessaan KOKO-ohjelmaan liittyviä ohjeita ja ehtoja, jotka maakunnan kehittämisrahan käyttämiselle on annettu. KOKO-ohjausryhmä päätti, että KOKO-ohjelman toteuttamiseen liittyvät vastuut tarkistetaan ja määritellään uudelleen. KOKO-ohjelman vastuullisena isäntäorganisaationa on YritysVoimala Oy, jonka yhteydessä KOKO-ohjelma toimii. Henkilöstöllä on määräaikaiset työsopimukset YritysVoimala Oy:n kanssa saakka. Ohjelman strategisena ja linjaavana toimielimenä toimii talousalueen johtoryhmä. Operatiivisenä ja valvovana toimielimenä toimii KOKOn ohjausryhmä. KOKO-ohjelmasta vastaa kokonaisvaltaisesti ohjelmajohtaja.talousalueen johtoryhmä ja KOKOn ohjausryhmä valtuuttavat KOKO-henkilöstön toimimaan ohjelman koordinointi- ja hanketehtävissä. Hankinnat ja kilpailutukset Ohjelman sisällä tehtävissä hankinnoissa noudatetaan maakunnan kehittämisrahoitusta ja julkisia hankintoja koskevia ohjeita. Hankinnat kilpailutetaan hankintaohjeiden mukaisesti. Pienehköt hankinnat voidaan tehdä perustelluilla suorahankintapäätöksillä. Ohjelman sopimukset Ohjelmassa tehdään tarvittavat erilliset sopimukset hankkeista hankkeiden vastuutahon kanssa. Pienten hankkeiden tai pienehköjen yksittäisten selvitysten osalta tehdään suorahankintapäätökset. Sopimukset tehdään enintään toimintavuodeksi kerrallaan. Ohjelman talous ja sen hoito Ohjelman kirjanpito ja laskutus sekä palkat hoidetaan kilpailutettuina ostopalveluina Teknologiakeskus Techvilla Oy:ltä. Techvillan kirjanpitäjä yhdessä KOKO-ohjelman ohjelma-assistentin kanssa hoitaa maksuliikenteen, sen seurannan ja raportoinnin. KOKO-ohjelmalla ei ole erillistä pankkitiliä YritysVoimala Oy:ssä, mutta isantäorganisaatio YritysVoimala Oy, huolehtii kassavaroista ohjelman maksuliikenteen hoitamiseen. Maksatushakemukset tehdään kolme kertaa vuodessa. Ensimmäinen hakemus koskee kautta sekä seuraavat ja Maksatushakemukset viedään KOKO-ohjelman ohjausryhmän tiedoksi. Ohjelman talouden toteutumisesta tehdään tilinpäätös toimintakausittain, joka on korkeintaan yksi kalenterivuosi. Tilinpäätöksen tarkastaa auktorisoitu tilintarkastaja toimintakauden viimeisen maksatuksen yhteydessä. Ohjelman tilintarkastajana toimii YritysVoimala Oy:n kilpailuttama tilintarkastaja. Ohjelman toteuttamiseen liittyvät toimenpiteet ja raportit viedään talousalueen johtoryhmälle ja talousaluetoimikunnalle sekä kunnille. Talousalueen kunnat ovat sitoutuneet ohjelman rahoittamiseen v Vuonna 2010 kuntarahoituksen määrä on enintään euroa.

8 Ohjausryhmä 3/ Liite 1. Pöytäkirjanote HyRi Oy:n hallituksen kokouksesta KOKOn ohjelmajohtaja päättää KOKOon tehtävät hankinnat 2000 euroon asti ja tehdyt hankinnat tuodaan ohjausryhmälle tiedoksi. Ohjausryhmä tekee hankintapäätökset yli 2000 euroa menevistä hankinnoista. Maksatushakemukset käsitellään ohjausryhmän kokouksissa. Mikäli ohjausryhmää ei saada koolle maksatushakemuksen alla, maksatushakemukset lähetetään ohjausryhmän jäsenille sähköisesti kommentoitavaksi. Ohjausryhmä päättää Hyvinkään-Riihimäen talousalueen koheesio- ja kilpailukykyohjelmaan KOKO liittyvistä vastuista. Ohjausryhmä totesi, että KOKO:n ohjausryhmän rooli on ohjata ja valvoa projektia asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi ohjausryhmä totesi, että YritysVoimala Oy KOKOohjelman hallinnoijana allekirjoittaa KOKO:n viralliset asiakirjat. Päätettiin, että hankinnoista ja matkoista tehdään päätös isäntäorganisaation ohjeiden mukaisesti noudattaen yleisiä hankintaohjeita. Muilta osin hyväksyttiin päätösehdotus.

9 Ohjausryhmä 3/ HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN VUODEN 2010 TÄSMENNETTY TOIMINTASUUNNITELMA JA SIINÄ TOTEUTETTAVAT HANK- KEET Ory 27 Ohjausryhmä hyväksyi kokouksessaan Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO:n täsmennetyn taloussuunnitelman vuodelle 2010 ja päätti, että toimintasuunnitelmasta ja sen hankkeista päätetään tarkemmin pidettävässä ohjausryhmän kokouksessa. Toimintasuunnitelma on laadittu uusien rahoitusraamien mukaisesti ja suunnitelmaan hyväksyttyjen toimenpidekokonaisuuksien alle on viety seuraavia hanke-ehdotuksia, joiden tarkemmat hankesuunnitelmat on esitetty täsmennetyn toimintasuunnitelman liitteinä: Ohjelman yleiskulut Sisältävät ohjelman johtamisen koordinaation ja vuokrat sekä toimistokulut. Lisäksi yleiskuluihin sisältyy Hyrinet-portaalin kehittäminen ja ylläpito, talousalueparlamentin järjestäminen ja valtakunnallisen MAL-verkoston maksu kuntarahoitteisena. Ohjelman yleiskulut ovat yhteensä euroa. Toimenpidekokonaisuus 1: Kilpailukyky- ja vetovoimastrategia Tavoitteena on parantaa seudun yhteenkuuluvuutta eli koheesiota sekä kilpailukykyä ja vetovoimaa. Strategiassa määritellään talousalueen yhteinen tahtotila yhteistyössä talousalueen kuntien, kehittäjien ja elinkeinoelämän kanssa. Strategiatyön käynnistäjänä on Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari ja strategiatyöllä on oma valmisteluryhmä, jonka puheenjohtaja on ympäristöneuvos Esa Tommila. Toimenpidekokonaisuudelle 1 on varattu rahoitusta yhteensä Toimenpidekokonaisuus 2: Osaamisintensiivisten yritysalojen kehittäminen Kärkihankkeena on EKO-Riihimäki -klusteri, jonka tavoitteena on tukea kilpailukykyä ja vetovoimaa sekä rakentaa uusi tukijalka talousalueelle olemassa olevien rinnalle. Valmisteilla olevan hankesuunnitelman tavoitteena koota yhteen yritysyhteistyötä, uuden teknologian kehittämistä, tuotteistamista, kansainvälistymistä, toimitilojen rakentamista, tutkimusta, opetusta sekä hankeselvityksiä ja seminaarien järjestämistä. Seuraava yritysten ja kehittäjien yhteinen workshop järjestetään Riihimäellä Toimenpidekokonaisuudelle 2 on varattu rahoitusta yhteensä Toimenpidekokonaisuus 3: Maankäyttö, asuminen ja liikenne (MAL) ottaen huomioon energia ja ilmastonmuutokseen liittyvät asiat Tavoitteena on koheesion ja yhteistyön parantaminen MAL-asioissa. MAL-hankkeiden käynnistämisestä talousalueella vastaa KOKO-MAL asiantuntijaryhmä. Keskeisin hanke v on palvelulogistiikkaselvityksen laatiminen. Hankkeessa on tarkoituksena selvittää palvelujen, ihmisten sekä materiaalien liikkuminen talousalueella ja niiden yhdistämisestä saatava mahdollinen hyöty.

10 Ohjausryhmä 3/ MAL-asiantuntijaryhmä on päättänyt perustaa myös talousalueen oman MALhankekorin, johon kerätään maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen liittyvät hankkeet. Hankkeisiin haetaan erillisrahoitusta Lisäksi MAL-asiantuntijaryhmä järjestää talousalueen kansanedustajille tieinvestoinneista informaatiotilaisuuden Riihimäellä. Tilaisuuden puhujaksi on kutsuttu tieliikenneasiantuntija Uudenmaan ELY-keskuksesta. Toinen hanke on Räyskälän markkinaselvitys, jonka vastuutahona on Räyskälän ilmailusaatiö. Hyvinkään-Riihimäen talousalue on mukana valtakunnallisessa KOKO-MAL verkostossa. Toimenpidekokonaisuudelle 3 on varattu rahoitusta yhteensä Toimenpidekokonaisuus 4: Tulevaisuuden innovatiiviset kuntapalvelut Tavoitteena on uusia palveluja hyödyntämällä ja kehittämällä säästää kuntien menoissa ja tyydyttää kuntalaisten palvelut paremmin. Painopistealueena on sosiaali- ja terveys- sekä hyvinvointipalvelut sekä niiden kehittäminen. Toimenpidekokonaisuuden valmistelijana toimii Hyvinkään-Riihimäen talousalueelle perustettu kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen asiantuntijaryhmä (KOKO SOTE-palvelut työryhmä). Vuonna 2010 toteuttavia hankkeita ovat seuraavat hanke-ehdotukset: 1. Hyvinkään seudun ja KUUMA-kuntien palvelusetelihanke mukaan lukien seudullisen palveluohjaus- ja tietojärjestelmän rakentaminen. Tavoitteena on palvelusetelijärjestelmän kehittäminen mukaan lukien seudullisen palveluohjaus- ja tietojärjestelmän rakentaminen sisältäen sähköisen asiointijärjestelmän. Tavoitteena hankesuunnitelman laatiminen. Hanke on käynnistetty Hyvinkään kaupungin aloitteesta. Rahoitustarve on euroa. 2. Simuloinnilla potilasturvallisuutta, uutta kliinistä osaamista ja tehokkuutta Tavoitteena on simulaatio-oppimisympäristön kehittäminen sosiaali- ja terveysalalle. Hankkeesta vastaa Laurea ammattikorkeakoulu. Rahoitustarve on euroa ja lisäksi Laurean oma työpanos arvoltaan euroa. 3. Työpajatoiminnan uudelleen organisoinnin valmistelutyön rahoitus Tavoitteena on työpajatoiminnan uudelleen organisointiin tähtäävän suunnitelman laatiminen. Vastuutahona on Hyria koulutus Oy. Rahoitustarve on euroa. Toimenpidekokonaisuudelle 4 on varattu rahoitusta yhteensä Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman täsmennetty toimintasuunnitelma vuodelle 2010 esitellään tarkemmin kokouksessa. Liite 2. Täsmennetty Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman toimintasuunnitelma Liite 3. Pöytäkirjanote EKES-Yrityspalveluiden kokouksesta koskien Hyrinet -seutuportaalin toimittajan valintaa ja tarjouskilpailua Liite 4. Räyskälän markkinaselvityksen hankesuunnitelmat

11 Ohjausryhmä 3/ Liite 5. Hyvinkään seudun ja KUUMA-kuntien palvelusetelihanke mukaan lukien palveluohjaus- ja tietojärjestelmän kehittäminen Liite 6. Simuloinnilla potilasturvallisuutta hankkeen toimintasuunnitelma Liite 7. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen työpajatoiminnan uudelleen organisoinnin valmistelutyön rahoitus hankkeen toimintasuunnitelma Ohjausryhmä päättää täsmennetystä Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO:n toimintasuunnitelmasta vuodelle 2010 sekä siinä toteutettavista hankkeista. Hyväksyttiin Hyvinkään-Riihimäen talousalueen täsmennetty KOKO:n toimintasuunnitelma vuodelle 2010 seuraavasti: Koheesio- ja kilpailukykystrategiatyö jatkuu esitetyn aikataulun mukaisesti siten, että strategia on valmis marraskuussa Strategiatyöstä on Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari antanut lehdistöinfon. Strategiatyöryhmän puheenjohtajalle, ympäristöneuvos Esa Tommilalle, maksetaan kokouspalkkiona 300 /kokous sekä korvataan matkakustannukset. Muutoin strategiaryhmä työskentelee ilman palkkiota. EKO-Riihimäki hankeselvitys on valmistunut ja hankkeiden kehittäminen jatkuu yrityksille sekä oppi- ja tutkimuslaitoksille suunnatussa workshopissa. KOKO-MAL-asiantuntijatyö jatkuu ja kansanedustajien kanssa pidettävässä kokouksessa kehitetään talousalueen yhteistä liikenneinvestointihankekoria. Palvelulogistiikkaselvityksen tarjouspyyntöä valmistellaan. Myönnetään Räyskälän markkinaselvityksen laatimista varten Räyskälän ilmailusäätiölle euroa. SOTE Palvelut työryhmä jatkaa tulevaisuuden innovatiiviset kuntapalvelut toimenpidekokonaisuuden kehittämistyötä pidetyn työryhmän kokouksen mukaisesti. Palvelusetelijärjestelmän kehittämistyö jatkuu kahden esitetyn vaihtoehdon pohjalta. Työryhmä tutustuu Pedconsos Oy:n esittelemään Herukka - tietokantajärjestelmään ja talousalueen kunnat jatkavat omien palvelusetelijärjestelmään liittyvien asioiden valmistelua. Palvelusetelihankkeessa on esitetty myös ylimaakunnallista yhteistyömahdollisuutta, josta kerrotaan Porvoossa pidettävässä palveluseteliseminaarissa. Ohjausryhmä katsoo palvelusetelijärjestelmän kehittämisen olevan keskeinen pilotti talousalueella. SOTE-Palvelut työryhmä on kokouksessaan käsitellyt Laurea ammattikorkeakoulun esittämää Simuloinnilla potilasturvallisuutta hanketta ja jättänyt asian pöydälle pyytäen lisäselvityksiä hyödyistä kunnille ja terveyskeskuksille. Ohjausryhmä merkitsee asian tiedoksi. SOTE-Palvelut -työryhmä on kokouksessaan esittänyt myönnettäväksi Hyria koulutus Oy:n anomalle työpajatoiminnan uudelleen organisoinnin valmisteluhankeelle euron rahoituksen. Ohjausryhmä katsoo, ettei hankkeelle voida myöntää rahoitusta johtuen KOKO-ohjelman taloudellisten resurssien niukkuudesta. Lisäksi hankkeen ei katsota kuuluvan KOKO-ohjelman toiminnan kärkihankkeiden joukkoon.

12 Ohjausryhmä 3/ Lisäksi ohjausryhmä päätti, että Tulevaisuuden innovatiiviset kuntapalvelut toimenpidekokonaisuuden alle otetaan uudeksi kehitettäväksi hankkeeksi Hankintojen koulutusohjelma. Asiaa valmistelemaan kutsutaan koolle aluekeskusohjelman aikana perustettu hankintatiimi, jossa ovat olleet mukana kuntien hankintavastaavat sekä yrittäjäjärjestöjen ja kauppakamarien edustajia. Tavoitteena on järjestää alkusyksystä yrittäjille ja kunnille koulutustilaisuus innovatiivisista hankinnoista, johon pyydetään kouluttajia esimerkiksi TEKESistä.

13 Ohjausryhmä 3/ HYVINKÄÄN- RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TALOUDEN TO- TEUTUMINEN ALKAEN Ory 28 KOKO-ohjelman varsinainen toiminta käynnistyi , kun saatiin päätökset Työja elinkeinoministeriön ja maakuntaliittojen myöntämistä rahoituksista KOKO-ohjelmaan. KOKO-ohjelman talouden toteutumatilanne esitellään tarkemmin kokouksessa. Liite 8. KOKO-ohjelman talouden toteutuminen Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

14 Ohjausryhmä 3/ HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN KÄYNNISTYSTÄ KOSKEVAN KAUDEN MAKSATUSHAKEMUS Ory 29 KOKO-ohjelman valmisteluun ja käynnistämiseen myönsi Uudenmaan liiton maakuntahallitus maakunnan kehittämisrahaa yhteensä euroa kuntien vastinrahan ollessa myös euroa. KOKO-ohjelman valmistelussa ja käynnistyksessä on tarkennettu ohjelman toimenpidekokonaisuuksia ja hankkeiden osalta käynnistetty kilpailukyky- ja vetovoimastrategiatyötä. Edelleen on valmisteltu EKO-Riihimäki klusteria ja kilpailutettu klusterin hankesuunnitelman laadinta. MAL-toimenpidekokonaisuuden kehittämistä on jatkettu KOKO-MAL -työryhmän kokouksissa esitettyjä hankkeita valmistellen. Tulevaisuuden kuntapalvelujen osalta on jatkettu KOKO-SOTE-palvelut -työryhmän esittämien hankkeiden valmistelua. KOKO-ohjelman käynnistystä hidasti maakunnan kehittämisrahoitusta koskevan päätöksenteon viivästyminen sekä lopullista rahamäärää koskeva tiedonsaanti vasta maaliskuun puolivälissä. Lisäksi maakunnan kehittämisraha väheni 30 prosentilla. KOKO-ohjelman valmistelun ohella saatettiin loppuun aluekeskusohjelmatyö raportointeineen ja tilinpäätöksineen sekä maksatushakemuksineen. KOKO-ohjelman käynnistyshankkeen toteutuneet kulut olivat yhteensä ,86 euroa, josta kuntien osuus oli puolet eli ,93 euroa. Kunnilta on ennakkona laskutettu euroa, joten kaudelta laskutetaan vielä 5.101,93 euroa. Hankkeen maksatushakemus on toimitettu Uudenmaan liittoon Liite 9. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman valmistelu- ja käynnistyshankkeen maksatushakemus Ohjausryhmä merkitsee tiedoksi KOKO-käynnistyshankkeen maksatushakemuksen kaudelta Merkittiin tiedoksi.

15 Ohjausryhmä 3/ HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TIEDOTUSSUUN- NITELMA VUODELLE 2010 Ory 30 KOKOn ohjausryhmä päätti kokouksessaan , että KOKO-ohjelmasta ja sen toimenpiteistä laaditaan kokonaisvaltainen tiedotussuunnitelma, joka esitellään tarkemmin kokouksessa. KOKO-ohjelmasta on kerrottu Aamuposti-lehdessä Yritys- ja toimialarakenteen kehityksestä ja kasvuyrittäjyydestä Hyvinkään-Riihimäen talousalueella on valmistunut Pekka Lithin tekemä selvitysraportti. Selvityksen tulokset julkistetaan klo 10 Hyvinkäällä pidettävässä tiedotustilaisuudessa, jonne kutsutaan tiedotusvälineiden edustajien ohella KOKOn ohjausryhmä ja muut yhteistyökumppanit. Liite 10. KOKO-ohjelman tiedotussuunnitelma vuodelle 2010 Liite 11. Kutsu Yritys- ja toimialarakenteen kehitys ja kasvuyrittäjyys tutkimuksen tiedotustilaisuuteen Liite 12. KOKO-ohjelmaa koskeva kolumni Aamupostissa Ohjausryhmä hyväksyy tiedotussuunnitelman ja merkitsee tiedoksi järjestettävän tiedotustilaisuuden sekä KOKO-ohjelmaa koskevan kolumnin Aamupostissa Ohjausryhmä hyväksyi tiedotussuunnitelman vuodelle 2010 lisäyksellä, että suunnitelmassa otetaan huomioon myös tiedottaminen poliittisille päätöksentekijöille. Kunnat välittävät tietoa KOKO-ohjelmasta ja sen toiminnasta eteenpäin organisaation sisällä ja luottamushenkilöille ja vastaavasti välittävät tietoa kunnista KOKO-ohjelmaan. KO- KO -ohjelman henkilöstö kertoo ohjelman toiminnasta kuntien hallituksille ja valtuustoille tarpeen mukaan. Lisäksi KOKO -ohjelmasta ja sen toiminnasta kerrotaan myös pidettävässä talousalueparlamentissa. Keskeistä on kertoa toiminnan tuloksista medialle. Tiedotussuunnitelmaan lisätään myös EKO Riihimäki -klusteriryhmä. Ohjausryhmä merkitsi tiedoksi klo 10 pidettävän tiedotustilaisuuden Yritystoimialarakenteen kehitys ja kasvuyrittäjyystutkimuksen tuloksista.

16 Ohjausryhmä 3/ MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Ory 31 a) Palveluseteliseminaari Porvoossa Liite 13. Palveluseteliseminaari Porvoossa Ohjausryhmä merkitsee asian tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

17 Ohjausryhmä 3/ SEURAAVA KOKOUS Ory 32 KOKO-ohjelman ohjausryhmän seuraava kokoontuminen ja kokouksen päättäminen. Ehdotetaan seuraavaa ohjausryhmän kokousta pidettäväksi joko klo Hyvinkäällä tai klo Riihimäellä. Päätettiin, että seuraava ohjausryhmän kokous pidetään klo 13 Riihimäellä. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.30 Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 :t Liite Asiat Sivu 33 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 34 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 6/2010 1

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 6/2010 1 Ohjausryhmä 6/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.20 Kokouspaikka Hyvinkään kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone :t Liite Asiat Sivu 61 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 62 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Osa B Ohjelman toteutus toimenpidekokonaisuuksittain vuonna 2010

Osa B Ohjelman toteutus toimenpidekokonaisuuksittain vuonna 2010 KOKO:N TOIMINTASUUNNITELMA 16.3. 31.12.2010 Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelma käynnistetään Uudenmaan liiton myöntämällä, vuoden 2009 käyttämättä jääneellä aluekeskusohjelman rahalla 1.1. 15.3.2010.

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 5/2010 1

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 5/2010 1 Ohjausryhmä 5/2010 1 Kokousaika klo 9.00 11.40 Kokouspaikka Hausjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone :t Liite Asiat Sivu 52 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 53 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 1/2011 1

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 1/2011 1 Ohjausryhmä 1/2011 1 Kokousaika 28.1.2010 klo 10.50 14.45, kokoustauko 12.10 12.40 Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 :t Liite Asiat Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3

Lisätiedot

Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelma. KOKO-workshop 20.1.2011. Liisa Lindsberg-Mattsson

Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelma. KOKO-workshop 20.1.2011. Liisa Lindsberg-Mattsson Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelma KOKO-workshop 20.1.2011 Liisa Lindsberg-Mattsson HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TTS 2011 Läpileikkaavia teemoja: tutkimus, koulutus, kestävä

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 2/2010 19 :T LIITE ASIAT SIVU 14 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 21

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 2/2010 19 :T LIITE ASIAT SIVU 14 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 21 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 2/2010 19 Kokousaika 11.10.2010 klo 13.00 Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, valtuustosali :T LIITE ASIAT SIVU 14 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-hankkeiden tilanne ja tuloksia

Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-hankkeiden tilanne ja tuloksia HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI 16.3.- 31.7.2010 KOKO alue: Hyvinkään-Riihimäen talousalue (Hyvinkää, Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi) Hallinoija: YritysVoimala

Lisätiedot

HYVINKÄÄN RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 3/2010 38 :T LIITE ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 40

HYVINKÄÄN RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 3/2010 38 :T LIITE ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 40 HYVINKÄÄN RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 3/2010 38 Kokousaika 20.12.2010 klo 13.00 Kokouspaikka Hyvinkää, Beckhoffin kokoustila :T LIITE ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 8.12.2011 KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 57 35 Osallistuminen Oppiva

Lisätiedot

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 10.10.2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia

Lisätiedot

1. KOKO-hallinnointi 5. 2. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-hankkeet vuonna 2011 5

1. KOKO-hallinnointi 5. 2. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-hankkeet vuonna 2011 5 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2011 1 2 Sisällysluettelo Taloussuunnitelma 3 Toimintasuunnitelma 5 1. KOKO-hallinnointi 5 2. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen

Lisätiedot

Toiminta rahoitetaan osallistujien jäsenmaksuilla, hankerahoituksella ja erikseen kerättävällä rahoituksella.

Toiminta rahoitetaan osallistujien jäsenmaksuilla, hankerahoituksella ja erikseen kerättävällä rahoituksella. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 22.3.2016 KUNTARAHOITUS OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 22.3.2016 klo 15 Paikka: Kuntarahoitus Oyj:n toimitilat, Jaakonkatu 3 A, 00100 Helsinki Läsnä: Kokouksessa

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 8/2010 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 42 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 43 KUNNAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS 4 44 PERUSTURVAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011 KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 1/2011 Aika Keskiviikko 15.6.2011, klo 16.00 Paikka Kirkonkylän koulu Tuusulantie 131, Tuusula SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto 2012-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto 2012-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistaina klo 17.00-18.03 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra läsnä / poissa Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Aika pe 23.9.2011 klo 9.00 11.00 Paikka Kajaanin kaupungintalon kokoustila Brahe Läsnä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen,

Lisätiedot

90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...3. 92 Käsittelyjärjestys...3

90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...3. 92 Käsittelyjärjestys...3 Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 9.9.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 9/2013 KOKOUSAIKA Maanantaina 9.9.2013 kello 12.00 14.10 KOKOUSPAIKKA Eagle-talo 3. krs., Kyminlinnantie 6, Kotka 90 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika 27.9.2011, kello 19.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen kunnan entisen virastotalon kokoushuone(vanha käräjäsali)

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 9/2017 23.11.2017 Kokousaika Torstaina 23.11.2017 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Pentti Malinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy Jarmo Heikkinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy

Pentti Malinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy Jarmo Heikkinen, Oulun HTM&JHTT Tarkastus Oy Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 25 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 13.6.2013 klo 12.15 15.11 Kunnantalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET Eero Kukkonen Matti Matikainen Petteri Soininen Kaarina Kekäläinen

Lisätiedot

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kokousaika klo 11.00 12.30, 13.00 14.20 Kokouspaikka Bagh koulutuskeskus A6 Osallistujat Muut osallistujat Unto Valpas esittelijä, puheenjohtaja sihteeri 53 Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 1/2010 1 1 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 1/2010 1 1 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 1/2010 1 Kokousaika 29.3.2010 klo 12.00 13.30 Kokouspaikka Hyvinkään kaupungintalo :T LIITE ASIAT SIVU 1 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI VUODELTA 2010

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI VUODELTA 2010 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI VUODELTA 2010 1.4.2011 1(12) 1. KOKO-OHJELMAN TOIMINTA VUODELTA 2010 KOKO alue: Hyvinkään-Riihimäen talousalue (Hyvinkää, Riihimäki,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen Kokousaika keskiviikko 6.5.2015 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät 41 Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Kurki Anna-Maija Luukas Mari-Anne

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 2/2014 ASIALISTA Aika: Keskiviikko 26.3.2014 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Leppänen Pekka, kunnanjohtaja pöytäkirjantarkastajat: Helena Kinnunen

Lisätiedot

Tarkastustarkastuslautakunta

Tarkastustarkastuslautakunta Kinnulan kunnan Tarkastustarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Kokousaika: to 3.9.2009 klo 13.00-15.55. Kokouspaikka: Kinnulan kunnanvirasto jäsen varajäsen Läsnä: Rauno

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 12.04.2013 klo 8.00 14.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Lähde Aarno

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 19.02.2010 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II ja Launosten päiväkoti LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.1.2012 klo 9.00 13.35 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2011 1 AIKA klo 16:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

Lisätiedot

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Ohjausryhmä EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 Ohjausryhmä Pääsääntöisesti rahoittaja edellyttää hankkeelle ohjausryhmää Tarkista hankepäätöksestä edellytetäänkö hankkeeltasi ohjausryhmää

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Maakuntahallitus 32 14.03.2016

Maakuntahallitus 32 14.03.2016 Maakuntahallitus 32 14.03.2016 Osallistuminen Smart & Clean -projektiin, edustajan nimeäminen sitä toteuttavan säätiön hallintoneuvostoon sekä valtion ja pääkaupunkiseudun välisen kasvusopimuksen 2016

Lisätiedot

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen

Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, jäsen Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Tiistai 8.05.2013 klo 12.35 13.47 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 11 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 12 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2018. Riikka Kosola X Varapuheenjohtaja Pentti Kallio X Varajäsen Martti Halme X Jäsen

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2018. Riikka Kosola X Varapuheenjohtaja Pentti Kallio X Varajäsen Martti Halme X Jäsen TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kokousaika Torstaina 18.1.2018 kello 17.00 18:45 Kokouspaikka Juustomestarintie 11, 24910 Halikko as. Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Ajankohtaiset

Lisätiedot

Tässä ohjeessa sovittuja periaatteita on noudatettava myös uusia PKS -yhteisöjä / säätiöitä perustettaessa.

Tässä ohjeessa sovittuja periaatteita on noudatettava myös uusia PKS -yhteisöjä / säätiöitä perustettaessa. HYVÄ HALLINTOTAPA PKS -YHTEISÖISSÄ Tämä ohje on tarkoitettu Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien yhteisesti omistamien yhteisöjen (osakeyhtiöt, kuntayhtymät ja yhdistykset) ja säätiöiden

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 18.2.2011 klo 9.00 13.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016 KOKOUSAIKA Maanantai 14.3.2016 klo 18:00-19:25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 62 63 64 65 Liite 12 66 67 68 69 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

28.2.2012 klo 13.00-15.58. Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340

28.2.2012 klo 13.00-15.58. Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340 PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat klo 13.00-15.58 Yhtymähallinnon neuvotteluhuone G 340 Varsinaiset jäsenet Johtajaylilääkäri Aino-Liisa Oukka, puheenjohtaja, PPSHP Professori, ylilääkäri

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 24.05.2015 AIKA 24.05.2015 klo 00:00-20:00 PAIKKA Kaitalankuja, Hailuoto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Aika 25.11.2014 klo 15:10 17:30 Paikka Kylmälahden leirikeskus Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 34 35 36 37 38 39 Kaupungin talouskatsaus 1.1. 31.10.2014 Kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 36 28.11.2013 Kunnanhallitus 530 09.12.2013 Kunnanhallitus 118 10.03.2014 KOIVU JA TÄHTI -HANKKEEN TOTEUTTAMINEN 1049/0/014/2011 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 28.11.2013

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Tiistai 12.6.2018 klo 19.00-20.55 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen Teuvo Ollila Päivi Viinala Jarmo Hyvärinen Mikko Junno Seija

Lisätiedot

JÄRVISEUDUN SEUTUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Sivu Järviseudun aluekehitysjaosto KOKO ohjelman hakemus ja rahoitus...

JÄRVISEUDUN SEUTUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Sivu Järviseudun aluekehitysjaosto KOKO ohjelman hakemus ja rahoitus... JÄRVISEUDUN SEUTUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Sivu Järviseudun aluekehitysjaosto 18.6.2009 75 38 KOKO ohjelman hakemus ja rahoitus... 77 Aluekehitysjaosto 18.6.2009 76 KOKOUSAIKA Torstai 18.6.2009 klo 10.00

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN KONSERNIOHJE

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN KONSERNIOHJE 1 Kv 3.3.2008 Sääntö tulee voimaan heti Kumottu 20.12.2000 hyväksymä konserniohje HYVINKÄÄN KAUPUNGIN KONSERNIOHJE Tarkoitus ja tavoite Soveltamisala Sitovuus Hyvinkään kaupungin konserniohjeella tuetaan

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 23.2.2012, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seppälän nuorisotalo Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Laillisuus ja päätösvaltaisuus: Asiat: Pöytäkirjan tarkastajat Tiistai 23.5.2017 klo 19.00-20.49 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen

Lisätiedot

Vammaisneuvosto KÄSITELLYT ASIAT

Vammaisneuvosto KÄSITELLYT ASIAT HAMINAN KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIRJA KÄSITELLYT ASIAT Läsnäolijat 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 3 Erityisliikuntakortti 4 4 jen yhteistapaaminen 5 5 Vammais-

Lisätiedot

Torstai klo Koulutuskeskus JEDU/Piippola Keskustie 29, Piippola. Yhtymäkokouksen koollekutsuminen

Torstai klo Koulutuskeskus JEDU/Piippola Keskustie 29, Piippola. Yhtymäkokouksen koollekutsuminen Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2018 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat liite 71 Torstai 29.11.2018 klo 14.00-15.11 Koulutuskeskus JEDU/Piippola Keskustie 29, Piippola 1 Kuntayhtymän talousarvio vuodelle

Lisätiedot

KASVATUSTYÖN JOHTOKUNTA. seurakuntapastori, sihteeri

KASVATUSTYÖN JOHTOKUNTA. seurakuntapastori, sihteeri LAUKAAN SEURAKUNTA KASVATUSTYÖN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Aika: 04.05.2016 klo 17.00, tarjoilu 16.30 alkaen Paikka: Laukaan seurakuntatalon kokoushuone Jäsenet: Lehto Ari puheenjohtaja Anttila Mika-Olli Ek

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 Tarkastuslautakunta 05.11.2014 AIKA 05.11.2014 klo 12:00-16:30 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Vastuullisen tilintarkastajan

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 23.10.2013 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 23.10.2013 1 KOKOUSKUTSU 7 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 23.10.2013 1 KOKOUSAIKA Tiistai 29.10.2013 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs (Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Tiistai 6.11.2018 klo 9.15 10.21 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2015 1 (8)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Tarkastuslautakunta Aika 15.01.2015 klo 14:00-15:56 Paikka Iisalmen sairaala, kokoustila Salmi, 2-kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto ENONKOSKEN KUNTA Elinkeinojaos KOKOUSKUTSU 17.9.2015 Kokousaika 25.9.2015 klo 10.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen

Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone. Lindholm Matias 2. varapuheenjohtaja. Meriläinen Aapo Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Nuorisovaltuusto AIKA 12.3.2015 klo 17:05-18:40 PAIKKA Pyhtään kunnanvirasto/kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Mäkinen Anni Jäsen Bertling Hannu Puheenjohtaja Hillberg

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2018

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2018 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2018 Kokousaika Torstaina 18.1.2018 kello 17.00 - Kokouspaikka Juustomestarintie 11, 24910 Halikko as. Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Torstaina 13.9.2018 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot