HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 2/ :T LIITE ASIAT SIVU 14 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 21

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 2/2010 19 :T LIITE ASIAT SIVU 14 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 21"

Transkriptio

1 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 2/ Kokousaika klo Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, valtuustosali :T LIITE ASIAT SIVU 14 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS KOKO-OHJELMAN VUODEN 2011 BUDJETTIKEHYS SELVITYS EMO RY:N LEADER-TOIMINNASTA JA TOIMINNAN KUNTARAHOITUS OSAAMISKESKUSOHJELMA (OSKE) YRITYSVOIMALA OY:N RAHOITUS KULTTUURITOIMEN YHTEISTYÖ TALOUSALUEELLA , 3, 4 NUORTEN TYÖPAJATOIMINTA JA NUORTEN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUYHTEISTYÖ TALOUSALUEELLA SEURAAVA KOKOUS JA KOKOUSKALENTERI 37 Puheenjohtaja KARI MASALIN Kari Masalin

2 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 2/ Kokousaika klo Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, valtuustosali Kalevankatu 1, Riihimäki Puheenjohtaja Jäsenet Masalin Kari Hausjärvi Lokiperä Pekka Hausjärvi Tiippana Risto Hausjärvi Kokko Annika Hyvinkää Myllymäki Mauri Hyvinkää Rantalainen Antti Hyvinkää Heinonen Timo Loppi 17 24, klo alkaen Nurmo Harri Loppi Vuorinen Sakari Loppi Heimonen Kai Riihimäki Höök Jorma Riihimäki POISSA Sinivuori Timo Riihimäki 17 24, klo alkaen Muut paikalla olleet Terävä Päivi Hausjärvi Lahti Raimo Hyvinkää Lehtonen Annukka Hyvinkää Viitanen Karoliina Loppi Keskiruokanen Seppo Riihimäki Savola Jussi Riihimäki McLeod Smith Karel asiantuntija 14 16, 22; klo Sihteeri Heikkilä Aleksi Hausjärvi Asiat :t Allekirjoitus Kari Masalin puheenjohtaja Aleksi Heikkilä sihteeri Pöytäkirja on tarkastettu Annika Kokko pöytäkirjantarkastaja Harri Nurmo pöytäkirjantarkastaja

3 Talousaluetoimikunta KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN Taltmk Ehdotus: Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa läsnäolijat. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

4 Talousaluetoimikunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Taltmk Ehdotus: Valitaan kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Annika Kokko ja Harri Nurmo. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

5 Talousaluetoimikunta KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS Taltmk Ehdotus: Hyväksytään kokouksen asialista kokouksen työjärjestykseksi sekä päätetään mahdollisista työjärjestyksessä mainitsemattomista, käsiteltävistä asioista. Korjattu ehdotus: 22 käsitellään heti :n 16 jälkeen. Muilta osin asialista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi. Päätös: Korjattu ehdotus hyväksyttiin.

6 Talousaluetoimikunta KOKO-OHJELMAN VUODEN 2011 BUDJETTIKEHYS Taljory Työ- ja elinkeinoministeriön antamien ohjeiden mukaan KOKO-ohjelmien tulee ilmoittaa rahoittajille vuoden 2011 budjettikehys, toimenpidekokonaisuudet sekä mahdolliset keskeisimmät hankkeet ja osallisuus verkostoissa mennessä. Lopulliset vuotta 2011 koskevat toiminta- ja taloussuunnitelmat toimitetaan vuoden 2010 loppuun mennessä. Talousalueen KOKO-ohjausryhmän pidetyn kokouksen pöytäkirja 38 on liitteenä nro 21/Taljory Koheesio- ja kilpailukykyohjelman käynnistäminen vuoden 2010 alussa ( ) rahoitettiin vuonna 2009 käyttämättä jääneellä aluekeskusohjelman rahoituksella. KOKO-ohjelman ensimmäinen toimintavuosi suunniteltiin euron kokonaisrahoitukselle. Tästä kuntien osuus olisi ollut ja maakuntien kehittämisrahan (valtion rahoitus) osuus toiset Maakuntien liitot supistivat oman rahoitusosuutensa euroon, jolloin myös kuntien osuus supistui vastaavasti euroon (kunnat kustantavat itse osallistumisen valtakunnalliseen MALverkostoon). Ehdotus KOKO-ohjelman budjettikehykseksi ja suunnitellut toimenpidekokonaisuudet esitellään kokouksessa. Ehdotus: Teen päätösesityksen kokouksessa. Kokouksessa tehty ehdotus: Talousaluejohtoryhmä päättää esittää, että vuonna 2011 kuntien rahoitusosuus KOKO-ohjelmasta on enintään euroa, suhteellinen osuus kuitenkin enintään 50 %. Päätös: Kokouksessa tehty ehdotus hyväksyttiin. YritysVoimala Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Martikainen ja hallituksen puheenjohtaja Annukka Lehtonen selostivat asiaa. Liitteenä nro 27/Taljory on alustava budjettikehys ja hankeehdotuksia vuodelle Taltmk Hyvinkään kaupunginhallitus on kokouksessaan päättänyt vahvistaa yhteistyötään Kuuma-kuntien kanssa, mutta toisaalta todennut, että tämä yhteistyön tiivistäminen ei tarkoita Hyvinkään Riihimäen talousalueen yhteistyön vähenemistä. Kun Kuuma-kuntien yhteistyö kaupunginhallituksen esittelytekstin mukaan tarkoittaa mm. osallistumista koheesio- ja kilpailukykyohjelman toimintaan, on tarpeen selvittää Hyvinkään Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman jatkon edellytykset mm. maakuntien rahoitusosuuden osalta.

7 Talousaluetoimikunta Hyvinkään kaupungin edustajia pyydetään selventämään talousaluetoimikunnalle Hyvinkään kantaa talousalueen KOKO-yhteistyön jatkamisedellytyksistä ja siitä, miten Kuuma-kuntien yhteistyön tiivistyminen käytännössä vaikuttaa Hyvinkään Riihimäen talousalueen kuntien yhteistyöhön ja yhteistyöhankkeisiin. Ehdotus: Päätösehdotus tehdään kokouksessa käytävän keskustelun pohjalta. Kokouksessa tehty ehdotus: Talousaluetoimikunta merkitsee tiedoksi, että Hyvinkään kaupunki osallistuu edustajiensa (Annukka Lehtonen, Annika Kokko, Antti Rantalainen ja Raimo Lahti) talousaluetoimikunnalle lausuman mukaisesti sekä Kuuma-yhteistyöhön että Hyvinkään Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelmaan. Päätös: Kokouksessa tehty ehdotus hyväksyttiin.

8 Talousaluetoimikunta SELVITYS EMO RY:N LEADER-TOIMINNASTA JA TOIMINNAN KUNTARAHOITUS Taljory Johtoryhmä ,1: EMO ry:n Leader toimintaryhmätyön rahoitus Talousalueen kunnat ovat tehneet päätökset EMO ry:n Leader toimintaryhmätyön rahoituksesta koko Eu-ohjelmakaudelle Päätökset on tehty Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisista kuntarahoitusosuuksista. Leader toiminnan kuntarahoitusosuus on 20 % hankkeiden kustannuksista. Mikäli kuntien rahoitusosuuksiin esitetään esim. alennus 10 %:n alennus, merkitsee se samalla myös vastaavan suuruista alennusta muihin tukiin. Talousalueen kuntien vuosittaiset rahoitusosuudet ovat: Hausjärvi , Hyvinkää , Loppi ja Riihimäki Yhteensä Vuoden 2009 osalta Riihimäen seudun kunnat ovat maksaneet jo rahoitusosuutensa. Ehdotus: Keskustellaan Leader toimintatyhmätyön kuntarahoitusosuuksien alentamisesta vuodelle Päätös: Hyvinkää maksaa osuutensa kuluvalta vuodelta. Seuraavaan johtoryhmään kutsutaan Emo ry:stä edustaja kertoman toiminnasta ja rahoituksesta. Emo ry:n Esko Pietari antaa selvityksen työryhmätoiminnasta. Selvityksen etukäteismateriaali on pöytäkirjan liitteinä, liitteet 1-2. Ehdotus: Keskustellaan Leader toimintaryhmätyöstä vuodelle Päätös: Käytiin keskustelu ja vastaavasti kuin johtoryhmässä on aluekeskusohjelman ja osaamiskeskusohjelman kuntarahoituksesta on päätetty, myös Emo Leader kuntarahoitusta vuonna 2010 alennetaan 10 % verrattuna kuluvan vuoden rahoitukseen. Lisäksi edellytetään, että Leader toimintaryhmän työstä raportoidaan kuntia vuosittain ennen kuin kunnat tekevät rahoituspäätöksensä. Taljory EMO ry:n Esko Pietari antaa selvityksen työryhmätoiminnasta. Keskustellaan kuntien rahoitusosuudesta vuonna 2011.

9 Talousaluetoimikunta Ehdotus: Teen päätösesityksen kokouksessa. Kokouksessa tehty ehdotus: Talousaluejohtoryhmä päättää esittää, että Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:n kuntarahoitus pidetään vuonna 2011 samalla tasolla kuin vuonna Päätös: Kokouksessa tehty ehdotus hyväksyttiin. Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:n toiminnanjohtaja Esko Pietari selosti asiaa. Liitteenä nro 26/Taljory on toiminnanjohtaja Pietarin esitysmateriaali. Taltmk Ehdotus: Talousaluetoimikunta merkitsee asian tiedoksi ja hyväksyy talousaluejohtoryhmän suorittamat toimeenpiteet. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

10 Talousaluetoimikunta OSAAMISKESKUSOHJELMA (OSKE) Taljory Osaamiskeskuksen tehtävänä on luoda ja kehittää edellytyksiä nosto- ja siirtoalan, logistiikan ja liitännäisteknologisten ja palveluiden yritystoiminnan syntymiselle ja kasvamiselle tiiviissä yhteistyössä yritysten, kuntien sekä kehittämis-, koulutus- ja tutkimusyksiköiden kanssa. Osaamiskeskuksen toimintaa koordinoi Teknologiakeskus TechVilla Oy. Toimitusjohtaja Juha Leinonen raportoi OSKE:n toiminnasta, tavoitteista ja tuloksista. Esitys on liitteenä nro 1. Ehdotus: Käydään keskustelu Osaamiskeskus ohjelmasta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Merkittiin tiedoksi, että Osaamiskeskus ohjelman kuntarahaa vuodelle 2010 anotaan kunnilta sen jälkeen kun työ- ja elinkeinoministeriö on tehnyt tarvittavat ohjelmaa koskevat päätöksensä kuluvan vuoden helmikuussa. Lisäksi päätettiin, että Osaamiskeskus ohjelman kuntarahaesitykset vuotta 2011 koskien on tehtävä kunnille niiden talousarvioiden valmisteluaikataulussa viimeistään kuluvan vuoden kesällä niin, että esitykset voidaan käsitellä talousalueen johtoryhmän elokuun kokouksessa. Osaamiskeskus ohjelma on voimassa vuodelle 2013 saakka ja kuntarahaesitykset vuosille 2012 ja 2013 on tehtävä kunnille vastaavassa aikataulussa kuin edellä on vuotta 2011 koskien päätetty. Taljory Liitteenä nro 18/Taljory on esitys Osaamiskeskusohjelman rahoitukseksi vuonna 2011 ja suunnitelma toiminnasta vuosina Toimitusjohtaja Juha Leinonen on kokouksessa selostamassa asiaa. Kunnat ovat leikanneet osaamiskeskusohjelman rahoitusta vuosina 2009 ja 2010 talousaluejohtoryhmän tekemän periaatepäätöksen perusteella 10 %:lla. Rahoituksen jakautuminen käy ilmi oheisena jaettavasta Riihimäen kaupungille osoitetusta rahoitushakemuksesta. Ehdotus: Teen päätösesityksen kokouksessa käytävän keskustelun pohjalta. Kokouksessa tehty ehdotus: Talousaluejohtoryhmä päättää esittää, että Osaamiskeskusohjelman kuntarahoitus pidetään vuonna 2011 samalla tasolla kuin vuonna 2009 eli eurossa.

11 Talousaluetoimikunta Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Teknologiakeskus TechVilla Oy:n toimitusjohtaja Juha Leinonen selosti asiaa. Liitteenä nro 18a/Taljory on toimitusjohtaja Leinosen esitysmateriaali. Taltmk Ehdotus: Talousaluetoimikunta merkitsee asian tiedoksi ja hyväksyy talousaluejohtoryhmän suorittamat toimeenpiteet. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

12 Talousaluetoimikunta YRITYSVOIMALA OY:N RAHOITUS Taljory Hyvinkään ja Riihimäen kaupungit sekä Hausjärven ja Lopen kunnat ovat vuonna 2009 tehneet osakassopimuksen Yrityspalvelut HyRi Oy:n perustamisesta (yhtiö on sittemmin muuttanut nimensä YritysVoimala Oy:ksi). Osakassopimuksessa on sovittu mm. että kuntien yhteenlaskettu rahoitusosuus toimintamenoista on enintään euroa vuosittain ja että määrä sidotaan viralliseen elinkustannusindeksiin. Yhtiö hallinnoi talousalueen yhteistä koheesio- ja kilpailukykyohjelmaa (KOKO), jonka kuntarahoitusosuuden on katsottu sisältyvän em. kokonaismäärään. Lisäksi on erikseen sovittu, että em. kokonaismäärään sisältyy aiemmin EKES:n maksamat seuraavat erät: kauppakamarin jäsenmaksu kuntien osalta ja Uusyrityskeskuksen kuntarahoitus. Näiden erien suuruus vuonna 2010 on seuraava: kauppakamarin jäsenmaksu talousalueen kuntien osalta Uusyrityskeskuksen rahoitus eli yhteensä Kuluvana vuonna KOKO-ohjelman kuntarahoitusvolyymiksi oli sovittu ja YritysVoimalan muun toiminnan talousarvio on tehty :n kuntarahoituksen pohjalta. Maakuntien liitot ovat leikanneet KOKOohjelman rahoitusosuuden tänä vuonna :oon. KOKO-ohjelman vuoden 2011 tasosta ei ole vielä tietoa. YritysVoimala Oy:n hallituksessa on esiintynyt mielipiteitä, joiden mukaan edellä mainitut läpilaskutuserät (kauppakamarin jäsenmaksu ja Uusyrityskeskuksen rahoitus) pitäisi maksaa muutoin kuin yhtiön kautta kierrättämällä. Asia olisi mahdollista hoitaa esim. niin, että kunnat maksaisivat suoraan nämä läpilaskutuserät ja vastaavalla summalla vähennettäisiin YritysVoimala Oy:n rahoitusta. Vuosi 2010 on YritysVoimala Oy:n ensimmäinen toimintavuosi, jonka aikana toimintaa on rakennettu ja toimintavolyymia kasvatettu. On tarpeen, että talousaluejohtoryhmä ottaa kantaa kuntarahoituksen määrään ja jakautumiseen vuonna Toimitusjohtaja Kimmo Martikainen ja YritysVoimala Oy:n hallituksen puheenjohtaja Annukka Lehtonen selostavat asiaa. Ehdotus: Teen päätösesityksen kokouksessa. Kokouksessa tehty ehdotus: Talousaluejohtoryhmä päättää esittää, että YritysVoimala Oy:n kuntarahoituksen kattosumma vuonna 2011 on enintään euroa, josta KOKO-ohjelman osuus on enintään euroa ja YritysVoimala Oy:n muun toiminnan enintään euroa. Kuntien suhteellinen osuus KOKO-ohjelman rahoituksesta on kuitenkin enintään 50 %. Päätös: Kokouksessa tehty ehdotus hyväksyttiin.

13 Talousaluetoimikunta YritysVoimala Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Martikainen ja hallituksen puheenjohtaja Annukka Lehtonen selostivat asiaa. Taltmk Ehdotus: Talousaluetoimikunta merkitsee asian tiedoksi ja hyväksyy talousaluejohtoryhmän suorittamat toimeenpiteet. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

14 Talousaluetoimikunta KULTTUURITOIMEN YHTEISTYÖ TALOUSALUEELLA Taljory Talousalueen kuntien yhteistyö taidelaitosten ylläpidossa ja muissa kulttuuritoimen tehtävissä on viime kuukausina saanut huomiota mm. sanomalehdissä. Eräät kuntien luottamushenkilöt ovat toivoneet, että talousalueella selvitettäisiin kulttuuritoimen yhteistyön nykytilaa ja kehitysnäköaloja. Asia nousi esiin mm. talousalueparlamentissa käydyssä keskustelussa. Talousaluejohtoryhmä voisi pyytää Hyvinkään ja Riihimäen kaupunkien keskeisiä kulttuuritoimen viranhaltijoita selvittämään asiaa. Selvitystyössä tulisi ottaa kuntien ohella huomioon myös talousalueen muiden kulttuurialan toimijoiden näkemyksiä asiassa. Ehdotus: Talousaluejohtoryhmä keskustelee kulttuuritoimen yhteistyöstä talousalueella ja päättää teettää asiasta edellä kuvatun selvityksen. Selvitys pyydetään toimittamaan viimeistään talousaluejohtoryhmälle (Hausjärven kunnanjohtaja Päivi Terävä). Kokouksessa tehty ehdotus: Talousaluejohtoryhmä päättää pyytää Hyvinkään ja Riihimäen kaupunkien sekä Hausjärven ja Lopen kuntien kulttuuritoimesta vastaavia viranhaltijoita laatimaan inventointityyppisen selvityksen talousalueen kulttuurialan toimijoista ja toiminnoista. Selvityksessä pyydetään pohtimaan, mitkä voisivat olla mahdollisen yhteistyön kärkihankkeita tai muita kohteita. Selvitys pyydetään toimittamaan mennessä talousaluejohtoryhmälle (Hausjärven kunnanjohtaja Päivi Terävä). Päätös: Kokouksessa tehty ehdotus hyväksyttiin. Taltmk Ehdotus: Talousaluetoimikunta merkitsee asian tiedoksi ja hyväksyy talousaluejohtoryhmän suorittamat toimeenpiteet. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

15 Talousaluetoimikunta NUORTEN TYÖPAJATOIMINTA JA NUORTEN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMINEN Taljory Hyria Koulutus Oy:n hallitus on marraskuussa 2009 käynnistänyt selvitystyön nuorten työpajatoiminnan uudelleenorganisoinnista talousalueella. Työpajatoiminnan alueellisen mallin suunnittelua varten on asetettu johtoryhmä ja projektiryhmä sekä nimetty esiselvittäjäksi Espoon seudun koulutuskuntayhtymän vs. työpajajohtaja Karel McLeod Smith. Luonnos esiselvitykseksi jaetaan oheisena talousaluejohtoryhmän kokoukseen osallistuville. Luonnoksesta puuttuu tässä vaiheessa vielä tarkistetut taloudelliset laskelmat. Hyria Koulutus Oy:n hallitus on käsitellyt asiaa kokouksissaan ja sekä päättänyt esittää esiselvityksen pohjalta pajatoiminnan edelleen valmistelua Hyvinkään Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiölle. Hyrian hallitus on lisäksi todennut kantanaan, että selvitystyön mukainen järjestely on talousalueella tarpeen toteuttaa. Ammattikoulutussäätiön hallitus käsittelee ehdotusta seuraavassa kokouksessaan. Ehdotus: Talousaluejohtoryhmä keskustelee alueellisesta työpajahankkeesta ja esittää talousaluetoimikunnalle että hanketta ryhdytään jatkovalmistelemaan ja että talousaluetoimikunta esittää Riihimäen ja Hyvinkään kaupunginhallituksille sekä Lopen ja Hausjärven kunnanhallituksille, että talousalueen kunnat varaisivat vuoden 2011 talousarvioihinsa määrärahat alueellisen nuorten työpajatoiminnan käynnistämiseen. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Taltmk Hyvinkään Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiön hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan Hallituksen päätös esitellään kokouksessa. Ehdotus: Talousaluetoimikunta merkitsee asian tiedoksi ja esittää Riihimäen ja Hyvinkään kaupunginhallituksille sekä Lopen ja Hausjärven kunnanhallituksille, että talousalueen kunnat varaisivat vuoden 2011 talousarvioihinsa määrärahat alueellisen nuorten työpajatoiminnan käynnistämiseen. Kokouksessa tehty lisäys päätösehdotukseen: Talousaluetoimikunta esittää kaupungin-/kunnanhallituksille, että talousalueen kunnat ottaisivat samalla kantaa siihen, valmistellaanko työpajatoiminnan toteutus Hyvinkään Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiölle vai muulle toimijalle. Päätös: Ehdotus ja kokouksessa tehty lisäys siihen hyväksyttiin.

16 Talousaluetoimikunta Hyvinkään kaupungin työpajatoiminnan päällikkö Karel McLeod Smith selosti asiaa. Esitysmateriaalia on pöytäkirjan liitteenä nro 2, nro 3 ja nro 4/Taltmk

17 Talousaluetoimikunta MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUYHTEISTYÖ TALOUSALUEELLA Taljory Talousaluejohtoryhmän käsiteltäväksi on saatettu kysymys siitä, millaista yhteistyötä talousalueella harjoitetaan maankäytön yleiskaavatasoisessa suunnittelussa ja olisiko yhteistyötä tarpeen kehittää. Asiasta on pyydetty kommentteja seuraavilta kuntien viranhaltijoilta: Kaavoitusinsinööri Ilkka Korhonen, Hausjärven kunta Kaavoituspäällikkö Raija Niemi, Riihimäen kaupunki Kaavoituspäällikkö Päivi Seppälä, Hyvinkään kaupunki Maankäyttöinsinööri Pekka Säteri, Lopen kunta Maankäyttöinsinööri Pekka Säterin mukaan varsinainen yleiskaavatasoinen yhteistyö tapahtuu lähinnä lausuntojen kautta. Alueella on tehty yhteinen maankäytön kehityskuva Hämeen liiton vetämänä, mutta se sisältää Säterin mukaan lähinnä jokaisen kunnan näkemyksiä ilman niiden varsinaista yhteensovitusta. Viranhaltijat toki keskustelevat keskenään kaavahankkeista eri yhteyksissä. Mainituilta viranhaltijoilta on myös tiedusteltu mahdollisuutta osallistua talousaluejohtoryhmän kokoukseen ja siellä kommentoida asiaa. Kokoukseen osallistuu Hyvinkään kaupungin yleiskaava-arkkitehti Seppo Itkonen. Ehdotus: Talousaluejohtoryhmä keskustelee asiasta, ja päättää mahdollisista jatkotoimista kokouksessa tehtävän ehdotuksen pohjalta. Kokouksessa tehty ehdotus: Talousaluejohtoryhmä päättää rohkaista talousalueen kuntien kaavoittajia pitämään yhteistapaamisia säännöllisesti vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tapaamisten tarkoituksena on edistää kuntien välistä tiedonkulkua ja ajankohtaisten hankkeiden yhteensovittamista mahdollisuuksien mukaan. Tapaamiset pyydetään järjestämään niin, että syksyn tapaamisessa voidaan käsitellä kunkin kunnan seuraavan vuoden talousarviossa huomioon otettavia kaavahankkeita ja kevään tapaamisessa kaavoituskatsausten asioita. Ensimmäiset konkreettiset kysymykset voivat liittyä esim. Monnin kehittämiseen tai yritysalueiden profilointiin. Tapaamisista pyydetään laatimaan muistio, joka toimitetaan tiedoksi talousalueen kunnille. Päätös: Kokouksessa tehty ehdotus hyväksyttiin. Hyvinkään kaupungin yleiskaava-arkkitehti Seppo Itkonen selosti asiaa.

18 Talousaluetoimikunta Merkittiin, että pöytäkirjan liitteeksi otetaan kaavoitusinsinööri Ilkka Korhosen ja kaavoituspäällikkö Raija Niemen toimittamat kommentit asiaan. Liitteet nro 29 ja nro 30/Taljory Taltmk Ehdotus: Talousaluetoimikunta merkitsee asian tiedoksi ja hyväksyy talousaluejohtoryhmän suorittamat toimeenpiteet. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

19 Talousaluetoimikunta SEURAAVA KOKOUS JA KOKOUSKALENTERI Taltmk Kokouskalenteri vuodelle 2010: Talousalueen johtoryhmä klo 9.00 Hyvinkää klo Riihimäki klo Hausjärvi (muutettu pvm) klo Loppi (peruttu) klo Loppi klo 9.00 Hyvinkää klo 9.00 Riihimäki Taljoryn listan postitus Talousaluetoimikunta klo Hyvinkää klo Riihimäki Taltmk:n listan postitus Kiertävän puheenjohtajuusjärjestelmän mukaan Lopen kunta toimii puheenjohtajana vuonna Ehdotus: Talousaluetoimikunta tarkistaa kokouskalenterin ja päättää, että kuluvana vuonna pidetään kolmas kokous, joka ajoittuu joulukuulle. Päätös: Talousaluetoimikunta päätti, että talousaluetoimikunnan seuraava kokous pidetään kello Hyvinkäällä.

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.30 Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 :t Liite Asiat Sivu 33 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 34 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 1/2010 1 1 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 1/2010 1 1 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 1/2010 1 Kokousaika 29.3.2010 klo 12.00 13.30 Kokouspaikka Hyvinkään kaupungintalo :T LIITE ASIAT SIVU 1 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN

Lisätiedot

HYVINKÄÄN RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 3/2010 38 :T LIITE ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 40

HYVINKÄÄN RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 3/2010 38 :T LIITE ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 40 HYVINKÄÄN RIIHIMÄEN TALOUSALUE PÖYTÄKIRJA Sivu Talousaluetoimikunta 3/2010 38 Kokousaika 20.12.2010 klo 13.00 Kokouspaikka Hyvinkää, Beckhoffin kokoustila :T LIITE ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 3/2010 1. :t Liite Asiat Sivu

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 3/2010 1. :t Liite Asiat Sivu Ohjausryhmä 3/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.03 Kokouspaikka Lopen kunnantalo, kokoushuone I :t Liite Asiat Sivu 22 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 6/2010 1

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 6/2010 1 Ohjausryhmä 6/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.20 Kokouspaikka Hyvinkään kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone :t Liite Asiat Sivu 61 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 62 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous

26.9.2011. Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Kainuun alueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman ohjausryhmän kokous Aika pe 23.9.2011 klo 9.00 11.00 Paikka Kajaanin kaupungintalon kokoustila Brahe Läsnä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen,

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PUOLANGAN KUNA PÖYÄKIRJA 5/05 AIKA 3..05 9:00 - :9 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSIELLY ASIA Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄÖSVALAISUUDEN OEAMINEN 69 PÖYÄKIRJANARKASAJIEN VALINA

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS

KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 MAASEUTUJAOSTON KOKOUS KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN MAASEUTUJAOSTO Sivu 1 PÖYTÄKIRJA N:o 1/2002 KOKOUSTIEDOT MAASEUTUJAOSTON KOKOUS Aika: klo 9.00 12.15 Paikka: Kukkaismäen maaseutumatkailutila, Jämsän Juokslahti,

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 5/2010 1

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 5/2010 1 Ohjausryhmä 5/2010 1 Kokousaika klo 9.00 11.40 Kokouspaikka Hausjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone :t Liite Asiat Sivu 52 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 53 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto

Elinkeinojaos 17.9.2015. Kunnanvirasto ENONKOSKEN KUNTA Elinkeinojaos KOKOUSKUTSU 17.9.2015 Kokousaika 25.9.2015 klo 10.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 26/31.10.2011 446 Kokousaika 31.10.2011 klo 17:00 18:17 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/2013 39 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.9.2013 klo 10-10.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen

Lisätiedot

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 22.3.2016 KUNTARAHOITUS OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 22.3.2016 klo 15 Paikka: Kuntarahoitus Oyj:n toimitilat, Jaakonkatu 3 A, 00100 Helsinki Läsnä: Kokouksessa

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Ote pöytäkirjasta Työvaliokunta 55 15.05.2009 Kaupunginhallitus 248 01.06.2009 Vakka-Suomen KOKO-ohjelma vuosille 2010-2013 5369/06/062/2009 TVK 15.05.2009 55 Liite 5 Ohjelmaluonnos

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

JÄRVISEUDUN SEUTUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Sivu Järviseudun aluekehitysjaosto KOKO ohjelman hakemus ja rahoitus...

JÄRVISEUDUN SEUTUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Sivu Järviseudun aluekehitysjaosto KOKO ohjelman hakemus ja rahoitus... JÄRVISEUDUN SEUTUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Sivu Järviseudun aluekehitysjaosto 18.6.2009 75 38 KOKO ohjelman hakemus ja rahoitus... 77 Aluekehitysjaosto 18.6.2009 76 KOKOUSAIKA Torstai 18.6.2009 klo 10.00

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto 2012-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto 2012-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistaina klo 17.00-18.03 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra läsnä / poissa Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 10/2011. Aika Perjantai klo Paikka Gustavelund, kokoushuone 8 Kirkkotie 36, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 10/2011. Aika Perjantai klo Paikka Gustavelund, kokoushuone 8 Kirkkotie 36, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 10/2011 Aika Perjantai 16.12.2011 klo 14.00-15.30 Paikka Gustavelund, kokoushuone 8 Kirkkotie 36, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013

Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Kunta- ja palvelurakennehanke Esityslista 2/2013 Turun kaupunkiseudun kuntakokous Kokousaika Tiistai 27.8.2012 klo 16.30 Kokouspaikka Turun kaupungintalo, Aurakatu 2 Asialuettelo 1 Avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Sivistystoimen lautakunta 21 16.02.2012 Kunnanhallitus 66 13.03.2012 Kunnanvaltuusto 16 27.03.2012

Sivistystoimen lautakunta 21 16.02.2012 Kunnanhallitus 66 13.03.2012 Kunnanvaltuusto 16 27.03.2012 Sivistystoimen lautakunta 21 16.02.2012 Kunnanhallitus 66 13.03.2012 Kunnanvaltuusto 16 27.03.2012 Kotihoidon ja yksityisen hoidon tuen kuntalisä 1.8.2012 alkaen SIVLTK 21 vs. varhaiskasvatuksen päällikkö

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin Vastaukset: torstai kello mennessä.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin Vastaukset: torstai kello mennessä. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 16/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 9.9.2016 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 9.9.2016 Vastaukset: torstai 15.9.2016 kello 13.00 mennessä

Lisätiedot

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 2 (5) 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.9.2005 klo 18.15 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 84 85 86 87 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia Sosiaali-

Lisätiedot

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Kokouskutsu TARKASTUSLAUTAKUNTA 24.1.2019 Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: 31.1.2019 kello

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) Elimäenkatu 25-27 8.1.2016 00510 Helsinki Hallituksen kokous 20.1.2016 puh. (09) 584 233

Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) Elimäenkatu 25-27 8.1.2016 00510 Helsinki Hallituksen kokous 20.1.2016 puh. (09) 584 233 Kepa ry ESITYSLISTA 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS 1/2016 Aika 20.1.2016 klo 15.00 Paikka Kokouksen osanottajat Kepa, kokoushuone Dialogi Elimäenkatu 25-27, 6. krs. 00510 Helsinki Puheenjohtaja Majanen Pertti

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 8.8.2011, kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen:

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: JÄÄLIIKUNTAKESKUS KARSTULA-AREENA OY:N TOTEUTTAMINEN Khall 113 17.05.2010 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: Jääliikuntakeskuksen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 8/2010 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 42 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 43 KUNNAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS 4 44 PERUSTURVAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika 31.08.2016 klo 08:00-08:55 Paikka Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3 29.4.2015 18 Kokousaika 29.4.2015 klo 19.00-20.12 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

!/::' "'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA

!/::' 'c;/j ;..,, VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA 041041 Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: kello 10.00 Vaalijalan osaamis-

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali. Aika 21.8.2014 klo 11:00 1/6 Paikka Jämin ilmailukeskus, Reima Center LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Haapala Heikki Haikonen Markku Lehtonen Esko Lehtonen Kalle

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 2 24.2.2016 13 Kokousaika 24.2.2016 klo 19.00-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 25.9.2012 kello 17.00-17.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 30.5.2014

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2014 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 30.5.2014 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2014 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantai 30.5.2014 klo 13.00-16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/1 11.06.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/1 11.06.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) 720 Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Mannerheimintie 13a:n osakkeiden osto Yleisradio Oy:ltä ja vastaava kaupungin maksuosuuden korotus päätti: 1 Oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5.

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5. Asialista/ Pöytäkirja Nro 4/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 08.30 Kokouspaikka Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 10.5.2016

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016 Kokousaika 8.3.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 13 Asialista 13 MAHNALAN YMPÄRISTÖKOULUN RAKENNUSHANKE; URAKOITSIJAN VALINTA... 35 ILMOITUKSET... 37 PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2013 Aika: perjantai 15.2.2013 klo 9.00 10.35 Paikka: Haapajärvi, hallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta

Lisätiedot

Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka Mäntyvaara puheenjohtaja. Nils-Henrik Valkeapää jäsen

Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka Mäntyvaara puheenjohtaja. Nils-Henrik Valkeapää jäsen 1ENONTEKIÖN KUNTA Pöytäkirja Sivu Tarkastuslautakunta 14.12.2010 1 Kokousaika: Tiistai 14.12.2010 klo 13.00 15.25 Kokouspaikka: Virastotalo, Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet: Juha-Pekka

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 10.10.2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 3/2013. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 3/2013. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. [Kirjoita teksti] RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 28.2.2013 kello 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro 1 2 3 4 16 17 18 19 20 21 22

Lisätiedot

Kunnanvirasto VARAJÄSEN: JÄSEN:

Kunnanvirasto VARAJÄSEN: JÄSEN: KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 1 KOKOUSAIKA 11.2.16 klo 17.00-17:10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto JÄSEN: Timo Soinu, pj Jorkka Lehtonen,

Lisätiedot

90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...3. 92 Käsittelyjärjestys...3

90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...3. 92 Käsittelyjärjestys...3 Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 9.9.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 9/2013 KOKOUSAIKA Maanantaina 9.9.2013 kello 12.00 14.10 KOKOUSPAIKKA Eagle-talo 3. krs., Kyminlinnantie 6, Kotka 90 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Cursor neuvottelutila Kehitys, Kyminlinnantie 6, 3 krs. Kotka. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3

Cursor neuvottelutila Kehitys, Kyminlinnantie 6, 3 krs. Kotka. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3 Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 1.12.2015 PÖYTÄKIRJA Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Tiistai 1.12.2015 kello 11.30-12.45 KOKOUSPAIKKA Cursor neuvottelutila Kehitys, Kyminlinnantie 6, 3 krs. Kotka 65 Kokouksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/2017 13 Kokousaika 15.2.2017 kello 18.00 18.21 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ESITYSLISTA 2/2017. RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta klo 09:00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT

ESITYSLISTA 2/2017. RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta klo 09:00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT ESITYSLISTA 2/2017 KOKOUSAIKA klo 09:00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Läsnäolijat TARKLA... 1 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 13 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 3 14 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 18.00 19.20 Kokouspaikka Ilmajoen kunta, kunnanhallituksen kokoushuone, Ilkantie 18 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012 _ KOKOUSAIKA Torstai 15.3.2012 klo 10.00 12.30 _ KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2011 Aika Tiistai 24.5.2011 klo 18.00 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 27.09.2010 klo 18.30 18 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017

Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle Kaupungin talouskatsaus Tarkastuslautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2017 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 Aika 24.8.2016 klo 15:00 17:30 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 61 62 63 64 65 66 Tilintarkastuksen työohjelma vuodelle 2016

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66. Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone

MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66. Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone MUHOKSEN KUNTA KOKOUSKUTSU 7 / 2007 sivu Nuoriso- ja vapaa-aikalautakunta 7 / 2007 66 KOKOUSAIKA maanantai 1.10.2007 klo 18.00 19.05 KOKOUSPAIKKA Koivu ja Tähti kulttuurikeskus, kotiseutuhuone KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15

Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.2.2011 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 22.08.2014 AIKA 22.08.2014 klo 10:02-12:01 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 53 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () ()

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19- Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4 Kokouskutsu/ Asialista Nro 6/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Asia 25 Kokouksen avaus 3 26 SOTE-valmistelun kansallinen

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 29 / 2009 397 Kokousaika 19.10.2009 klo 16.00 19.25 (iltakoulu 16.00 18.10, 18.20 19.25) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2017 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 23.2.2017 klo 14.00- Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Käsiteltävät asiat liite 12 1 HOSUVA-hanke 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 2 3 4

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 9 17.09.2015 79. (x) (-) (x) (-) (x) (x) (-)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 9 17.09.2015 79. (x) (-) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 9 17.09.2015 79 Kokousaika Torstai 17.09.2015 klo 19.00 19.57 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 36 28.11.2013 Kunnanhallitus 530 09.12.2013 Kunnanhallitus 118 10.03.2014 KOIVU JA TÄHTI -HANKKEEN TOTEUTTAMINEN 1049/0/014/2011 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 28.11.2013

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen PÄÄKAUPUNKISEUDUN Kokousaika Tiistai kello 19.07 20.55 Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Läsnä Helsinki kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Rakel

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 9/2011. Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00. Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 9/2011. Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00. Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 9/2011 Aika Keskiviikko 23.11.2011 klo 17.30-18.00 Paikka Hyökkälän koulu Kirkkotie 7-9, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 5

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 5/2011. Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00-9.40. Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 5/2011. Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00-9.40. Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 5/2011 Aika Tiistai 19.4.2011 klo 8.00-9.40 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2009 Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA (Valmistelija: kunnanjohtaja Karoliina Frank, p )

KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA (Valmistelija: kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) KUNNANHALLITUKSEN EDUSTUS YHTEISÖISSÄ VUOSINA 2017 2021 Kunnanhallitus 19.6.2017 ( 169): Kunnanhallituksen tehtävänä on valita kunnan edustajat niihin yksityisluontoisiin yhteisöihin, joissa kunta on jäsenenä

Lisätiedot

146/02.01.03/2009 MHS 07.02.2011 14

146/02.01.03/2009 MHS 07.02.2011 14 Maakuntahallitus 14 07.02.2011 Maakuntahallitus 25 19.03.2012 Maakuntahallitus 57 15.04.2013 Maakuntahallitus 155 25.11.2013 Maakuntahallitus 111 15.09.2014 Maakuntahallitus 8 02.02.2015 :n (GHP) uudelleenorganisoinnin

Lisätiedot

rj2 4IJ.. VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA

rj2 4IJ.. VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen Linnan Cafen toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu, Ravintola Taica KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: kello 10.00 Linnan Cafe, Keskuskatu

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 16.11.2016 Kokousaika Kinnula, keskiviikko 16.11.2016 klo 17.00 18.34 Kokouspaikka valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 15.3.2016 klo 18:00 1/5 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, Kauttua LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Friberg Harri Henttinen Kari Lammensalo Pasi Lehtonen

Lisätiedot