HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/ :t Liite Asiat Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu"

Transkriptio

1 Ohjausryhmä 4/ Kokousaika klo Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 :t Liite Asiat Sivu 33 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 34 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 35 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 5 36 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN NIMEÄMINEN ,2,2a,3 HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TEHTÄVIEN UUDELLEEN ORGANISOINTI HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMAN SUUNNITTELU VUODELLE HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TALOUDEN TOTEUTUMINEN EDUSTAJAN VALINTA HÄMEEN MAAKUNTAYHTEISTYÖRYH- MÄN (MYR) SIHTEERISTÖÖN ALKAEN MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT SEURAAVA KOKOUS 14 Puheenjohtaja ANNE LEHTO Anne Lehto

2 Ohjausryhmä 4/ Kokousaika klo Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 Puheenjohtaja Lehto Anne Hausjärven kunta Jäsenet Lehtonen Annukka Hyvinkään kaupunki Mustonen Ritva Riihimäen kaupunki, poissa tilalla Ylioja Aila Riihimäen kaupunki Käki Jyrki Lopen kunta Wikström Anne Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Asiantuntijat Saarinen Hannu Hämeen liitto Hartikainen Tarja Uudenmaan liitto, saapui klo Pyöriä Tarja Työ- ja elinkeinoministeriö Martikainen Kimmo YritysVoimala Oy Sihteeri Taskinen Minna KOKO-ohjelma Muut saapuvilla olevat Lindsberg-Mattsson Liisa KOKO-ohjelma Asiat :t Allekirjoitus Anne Lehto Minna Taskinen puheenjohtaja sihteeri Pöytäkirja on tarkastettu Jyrki Käki pöytäkirjantarkastaja Annukka Lehtonen pöytäkirjantarkastaja

3 Ohjausryhmä 4/ KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN Ory 33 Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa läsnäolijat. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Kokouksen osanottajat on merkitty tämän pöytäkirjan kansilehdelle.

4 Ohjausryhmä 4/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ory 34 Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Ohjausryhmä 4/ KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS Ory 35 Hyväksytään kokouksen asialista kokouksen työjärjestykseksi. Hyväksyttiin kokouksen asialista kokouksen työjärjestykseksi.

6 Ohjausryhmä 4/ PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN NIMEÄMINEN Ory 36 Valitaan tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Jyrki Käki ja Annukka Lehtonen. Valittiin kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Jyrki Käki ja Annukka Lehtonen.

7 Ohjausryhmä 4/ HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TYÖTEHTÄVIEN UUDELLEEN ORGANISOINTI Ory 37 Hyvinkään-Riihimäen talousalueen koheesio- ja kilpailukykyohjelman (KOKO) ohjelmajohtaja Irene Väkevä-Harjula on irtisanoutunut ohjelmajohtajan tehtävistä alkaen ja sitä ennen hän on vuosilomalla Ohjelmajohtajan irtisanoutumisen vuoksi on Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKOohjelman työtehtävien hoito organisoitava uudelleen KOKO-ohjelman palveluksessa jäljellä olevan henkilöstön kanssa. KOKO-ohjelmassa on koko-aikainen projektipäällikkö ja osa-aikainen (50 %) ohjelma-assistentti. Kummankin henkilön KVTES-pohjaiset työsopimukset ovat voimassa asti. KOKO-ohjelman toiminnan uudelleen organisointi edellyttää hyväksytyn ohjelman toimenpidekokonaisuuksia hoitavien työryhmien toimintatapojen muuttamista ja ohjelmassa keskittymistä ohjelman keskeisimpien kärkien alla olevien toimenpide-kokonaisuuksien organisointiin ja koordinointiin sekä hallinnollisten tehtävien hoitamiseen. Hallinnollisten tehtävien hoitaminen sisältää runsaasti ohjelmatyön valvontaan, talouteen, raportointiin ja KOKO-ohjausryhmän valmisteluun ja päätöksentekoon sekä yleiseen tiedottamiseen liittyviä tehtäviä sekä yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävää yhteistyötä. KOKO-ohjelman uudelleen organisoimiseksi on laadittu muutosehdotus. Tavoitteena on, että organisaatiomuutos työtehtävien uudelleen järjestelyineen astuu voimaan lähtien ja on voimassa ohjelmakauden loppuun. Henkilöstöä koskeva uusi työsopimus tehdään ajalle Asian valmistelu ja osa uusista tehtävistä on jouduttu käynnistämään projekti-päällikön tehtävinä jo alkaen. KOKO-ohjelman organisaatiomuutoksesta on tehtävä muutoshakemus maakun-taliitoille. KOKO-ohjelman uudelleen organisointia koskeva muutos toiminta- ja taloussuunnitelmineen esitellään tarkemmin kokouksessa. Liite 1. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman uudelleenorganisointi ehdotus Liite 2. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman päivitetty toimintasuunnitelma Liite 2a. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman päivitetty taloussuunnitelma

8 Ohjausryhmä 4/ Liite 3. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelmaa koskeva muutoshakemus Uudenmaan liitolle ja Hämeen liitolle Ohjausryhmä päättää hyväksyä Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman organisaatiomuutoksen ja päivitetyn talous- ja toimintasuunnitelman sekä muutoshakemuksen ja esittää organisaatiomuutosehdotuksen edelleen Hyvinkään-Riihimäen talousalueen johtoryhmän hyväksyttäväksi. Todettiin, että maksatushakemus ajalta tehdään alkuperäisen rahoituspäätöksen mukaisesti. KOKO-ohjelman uudelleen organisoimiseksi on laadittu muutosehdotus. Tavoitteena on, että organisaatiomuutos työtehtävien uudelleen järjestelyineen astuu voimaan lähtien ja on voimassa ohjelmakauden loppuun. Uusi työsopimus tehdään myös ohjelmakauden loppuun Muutosehdotus lähetetään elokuun aikana sekä Uudenmaan että Hämeen liiton hyväksyttäväksi. Maksatushakemus ajalle tehdään uuteen sopimukseen pohjaten. Muutosehdotuksen budjetti laaditaan niin, että siitä voi selkeästi nähdä kuinka paljon hallintoon ja kuhunkin hankkeeseen on budjetoitu esimerkiksi palkkakuluja tai ostopalveluja. Pohjana on laadittu toimenpidekokonaisuuksien mukainen kirjanpidon kustannuspaikkajako. KOKO-ohjelman ja hanketoteuttajien kesken tehdään tarvittavat hankesopimukset. KOKO-ohjelman laskujen käsittelyistä vahvistettiin, että KOKO:n projektipäällikkö tarkistaa tulleet laskut ja YritysVoimala Oy:n toimitusjohtaja hyväksyy laskujen maksuunpanon. Todettiin, että aiemmin tehtyjen päätösten mukaisesti kuntien virkamiehille ei makseta kokouspalkkioita. YritysVoimala Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Martikainen työskentelee KOKO-ohjel malle kaksi (2) päivää kuukaudessa. Tehdystä työstä hän pitää tuntikirjanpitoa, joka liitetään KOKO-ohjelman maksatushakemuksen liitteeksi. KOKO-ohjelma on mukana kansallisessa MAL-verkostossa, jossa on erillisiä teemaryhmiä. Ohjausryhmä totesi, että koska teemaverkostot rahoitetaan pelkästään kuntarahalla, tulee niihin nimetä ainakin myös yksi kuntien edustaja. Samalla päätettiin, että KOKOohjelman kansalliset teemaverkostot ja -ryhmät ja niihin osallistuminen jatkossa käsitellään tarkemmin seuraavassa ohjausryhmän kokouksessa. Päätettiin maakuntaliittojen pyynnöstä, että maksatushakemuksiin laitetaan hankkeiden kokousmuistiot laskun liitteeksi, jotta nähdään paremmin hankkeiden toteutus ja hankkeissa tehdyt päätökset.

9 Ohjausryhmä 4/ Lisäksi KOKO-ohjelmalla rahoitetuista hankkeista pyydetään hankekohtaiset toteutusaikataulut kustannusarvioineen. Mikäli hankkeet järjestävät workshop-tyyppisiä tai muita seminaaritilaisuuksia, tuodaan ne kustannusarvioineen ohjausryhmän päätettäväksi, jos ko. tilaisuus ei ole ollut mukana em. hankekohtaisessa toteutusaikataulussa. Päätettiin, että KOKO-ohjelman määrärahasta jätetään varaus mahdollisesti myöhemmin toteutettaviin hankkeisiin, mistä päättää ohjausryhmä erikseen tarkemmin. Todettiin myös, että myönnetty maakunnan kehittämisraha voidaan siirtää käytettäväksi myös seuraavana vuonna mikäli hankkeiden suunniteltu käynnistysaikataulu siirtyy. Tällöin myös selvitetään kuntien vastinrahan siirtomahdollisuus seuraavalle vuodelle ilman palautevelvoitetta kunnille ja riskiä seuraavan vuoden rahoituksen vähenemisestä. Päätettiin, että toimintasuunnitelmassa esitetään tarkemmin KOKO-rahoitteisten hankkeiden tarkoitus sekä lisätään hankintatoimen kehittäminen Tulevaisuuden innovatiiviset kuntapalvelut toimenpidekokonaisuuden alle. Täsmennysten jälkeen ohjausryhmä päätti hyväksyä Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman organisaatiomuutoksen ja päivitetyn talous- ja toimintasuunnitelman sekä muutoshakemuksen ja esittää organisaatiomuutosehdotuksen edelleen Hyvinkään- Riihimäen talousalueen johtoryhmän hyväksyttäväksi.

10 Ohjausryhmä 4/ HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOH- JELMAN SUUNNITTELU VUODELLE 2011 Ory 38 Työ- ja elinkeinoministeriöltä tulleen tiedotteen mukaan KOKO-alueet ja verkostot toimittavat maakunnan liittoon ja tiedoksi työ- ja elinkeinoministeriöön lopulliset talous- ja toimintasuunnitelmat vuodelle 2011 tämän vuoden loppuun mennessä. Tarkempi ohjeistus talous- ja toimintasuunnitelmien laatimiseen annetaan syksyllä. Vuoden 2011 budjettikehys, toimenpidekokonaisuudet sekä mahdolliset keskeisimmät hankkeet ja osallisuus verkostoissa tulee kuitenkin ilmoittaa mennessä. Maakunnan liitot laativat maakuntaohjelmien toteuttamissuunnitelmat syyskuun loppuun mennessä, ja näin varmistetaan, että laatimisprosessin yhteydessä voidaan tarkastella KOKO:n roolia maakuntaohjelman toteuttamisessa. Alustavia budjettikehyksiä, toiminta suunnitelmia ja hankkeita voidaan tarkentaa varsinaisissa TTS:issa vuoden lopussa. Liite 4. Työ- ja elinkeinoministeriön lähettämä tiedote KOKO:n vuoden 2011 suunnittelusta Käynnistetään vuoden 2011 toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu yhteistyös-sä KOKO-ohjelman työryhmien kanssa. Työryhmät valmistelevat KOKO-ohjelmaan omien toimenpidekokonaisuuksiensa mukaisia hanke-ehdotuksia, jotka yhdessä budjettikehyksen kanssa käsitellään seuraavassa KOKO-ohjausryhmän kokouksessa. Merkitään tiedoksi. Päätettiin, että KOKO-ohjelman vuoden 2011 alustavat talous- ja toimintasuunnitelmat valmistellaan talousalueen johtoryhmän päätettäväksi pidettävään kokoukseen. Sen jälkeen asia tuodaan KOKOn ohjausryhmälle. Alustavat vuoden 2011 talousja toimintasuunnitelmat on toimitettava Uudenmaan että Hämeen liitoille sekä tiedoksi työ- ja elinkeinoministeriöön mennessä. Merkittiin tiedoksi muilta osin.

11 Ohjausryhmä 4/ HYVINKÄÄN RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOKO-OHJELMAN TALOUDEN TO- TEUTUMINEN Ory 39 Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelmassa on meneillään toimintasuunnitelman mukaiset hankekokonaisuudet, joissa on yhteensä 5 työryhmää. KOKO-ohjel-man toiminnan ja talouden tarkempi tilannekatsaus annetaan kokouksessa. Liite 5. Hyvinkään-Riihimäen talousalueen KOKO-ohjelman talouden toteutuminen Merkitään tiedoksi. Projektipäällikkö esitteli KOKO-ohjelman talouden toteutumisen tilannekatsauksen ajalta Merkittiin tiedoksi.

12 Ohjausryhmä 4/ EDUSTAJAN VALINTA HÄMEEN MAAKUNTAYHTEISTYÖRYHMÄN (MYR) SIHTEE- RISTÖÖN LÄHTIEN Ory 40 Hyvinkään-Riihimäen talousalueen edustajana Hämeen maakuntayhteistyö ryhmän (MYR) sihteeristössä on ollut KOKO-ohjelman ohjelmajohtaja Irene Väkevä-Harjula. Oh jelmajohtajan sijaisena on ollut KOKO-ohjelman projektipäällikkö Liisa Lindsberg- Mattsson. Hämeen MYRin sihteeristössä on myös muiden seutujen KOKO-ohjelmien ohjelmajohtajat tai ohjelmavastaavat omien seutujensa edustajina. Ohjausryhmä päättää Hyvinkään-Riihimäen talousalueen edustajan valinnasta Hämeen MYRin sihteeristöön ja esittää asian edelleen Hyvinkään-Riihimäen talousalueen johtoryhmän hyväksyttäväksi. Ohjausryhmä päätti esittää Hyvinkään-Riihimäen talousalueen varsinaiseksi edustajaksi Hämeen MYRin sihteeristöön Ritva Mustosen Riihimäeltä sekä varajäseniksi Jyrki Käen Lopelta ja Anne Lehdon Hausjärveltä sekä esittää asian edelleen Hyvinkään-Riihimäen talousalueen johtoryhmän hyväksyttäväksi.

13 Ohjausryhmä 4/ MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Ory 41 a) Mediatiedote 9.6. Pekka Lithin tekemästä selvitysraportista, kuinka teollisuus ja rakentaminen työllistävät Hyvinkään-Riihimäen seudulla. b) Talousalueparlamentti Talousalueen johtoryhmä järjestää talousalueparlamentin Hyvinkään Rantasipi hotellissa ja vastaa ohjelman valmistelusta ja tilaisuuden järjestelyistä. Rahoitukseen on varattu euroa KOKO-rahoitusta. Liite 6. Talousalueparlamentin ohjelma c) Lausuntopyyntö koko Uudenmaan maakuntaohjelman luonnoksesta. Uudenmaan liitto ja Itä-Uudenmaan liitto yhdistyvät lähtien. Maakuntaliitot pyytävät lausuntoa mennessä maakuntaohjelmaluonnoksesta, joka on nähtävillä Uudenmaan liiton kotisivuilla Uudenmaan maakuntaohjelmaluonnosta koskeva lausunto käsitellään seuraavassa KOKO-ohjausryhmän kokouksessa. Merkitään tiedoksi. Käytiin läpi annettu mediatiedote sekä elokuussa pidettävä talousalueparlamentti, johon KOKO-ohjelman ohjausryhmällä on mahdollisuus osallistua. Todettiin ettei KOKO-ohjelman osalta anneta erikseen lausuntoa Uudenmaan maakuntaohjelmaluonnoksesta. Kunnat antavat omat lausuntonsa ja Uudenmaan liiton maakuntaohjelmaluonnoksen osalta lausunnon antaa Hyvinkään kaupunki. Merkittiin tiedoksi.

14 Ohjausryhmä 4/ SEURAAVA KOKOUS Ory 42 KOKO-ohjelman ohjausryhmän seuraava kokoontuminen ja kokouksen päättä-minen. Ehdotetaan seuraavaa ohjausryhmän kokousta pidettäväksi perjantaina 27.8.klo Hausjärvellä. KOKO-ohjausryhmän seuraava kokous hoidetaan sähköpostitse ennen talousalueen johtoryhmän kokousta, joka pidetään Tämän kokouksen asialista lähetetään viimeistään Ohjausryhmän seuraava varsinainen kokous pidetään perjantaina 3.9. klo Hausjärvellä. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo