läheisyydessä peltoalue sijoittuu osittain pohjaveden muodostumisalueelle. Tunkkarin vedenottamo Tehdas sijaitsee pohjaveden

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "läheisyydessä peltoalue sijoittuu osittain pohjaveden muodostumisalueelle. Tunkkarin vedenottamo Tehdas sijaitsee pohjaveden"

Transkriptio

1 1 Tunkkari maa- ja metsätalous peltoviljely Tunkkarin vedenottamon läheisyydessä peltoalue sijoittuu osittain muodostumisalueelle. Tunkkarin vedenottamo sijaitsee virtaukseen nähden peltoalueen yläpuolella Lannoitteiden ja torjuntaaineiden käytön seurauksena voi aiheutua mm. nitraattipitoisuuksien kohoamista ja torjuntaainejäämien esiintymistä pohjavedessä D 2 Tunkkari PIMA Klemolan Betoni Oy betonielementtitehdas Tehdas sijaitsee johtavaa hiekkaa Kohde on merkitty n tilan tietojärjestelmään. Mahdollisen pohjavesiriskin voi aiheuttaa esimerkiksi öljyvahinko tai likaisten hulevesien maahan imeytyminen D 3 Tunkkari öljysäiliöt lämmitysöljysäili öt Tunkkarin pohjavesialueelta kartoitettiin 22 öljysäiliötä. Öljysäiliöt sijoittuvat valtaosin muodostumisalueelle, jossa johtavaa hiekkaa ja soraa Lämmitysöljynä käytetään pääasiassa kevyttä polttoöljyä. Säiliöiden aiheuttama pohjavesiriski liittyy huonokuntoisiin säiliöihin ja putkistovaurioihin. Maanalaisten säiliöiden tihkuvuodot ovat vaikeasti havaittavissa. Merkittävä riskitekijä on myös säiliöiden mahdollinen ylitäyttö D 1(12)

2 4 Tunkkari maalämpö maalämpöjärjest elmät Tunkkarin pohjavesialueelta maalämpöjärjestelmiä kartoitettiin 23 kappaletta. Maalämpöjärjestelmät sijoittuvat pääasiassa muodostumisalueelle Maalämpökaivojen ja niiden rakentamisen mahdolliset pohjavesivaikutukset voidaan jakaa kaivon rakentamisen (porauksen) aiheuttamiin vaikutuksiin sekä käytönaikaisiin laadullisiin vaikutuksiin (lämmönsiirtonesteen vuoto) D 5 Tunkkari muuntamot öljyjäähdytteiset muuntamot 6 Tunkkari jätevesi viemäriverkoston ulkopuoliset kiinteistöt Tunkkarin pohjavesialueella on 9 muuntamoa. Tunkkarin pohjavesialueelta kartoitettiin 5 kiinteistöä, jotka eivät ole liittyneet kunnalliseen jätevesiviemäriin tai jotka ovat viemäriverkoston ulkopuolella. Muuntamot sijoittuvat pääasiassa muodostumisalueelle. Kiinteistöt sijaitsevat johtavaa hiekkaa ja soraa Mahdollisen muuntamorikon seurauksena maahan valunut öljy aiheuttaa riskin laadulle Jätevesien johtaminen ojaan tai maahan imeytys voivat aiheuttaa vaikutuksia laatuun. Vaikutukset voivat ilmetä ravinne- ja kloridipitoisuuksien kohoamisena sekä bakteeripitoisuuksien kohoamisena D D 7 Tunkkari PIMA Puusaaren ampumarata Alueella on harjoitettu kivääriammuntaa vuosina , kohde ei ole ollut virallinen ampumarata. Ampumarata sijaitsee johtavaa n tilan tietojärjestelmän mukaan kohteeseen ei liity selvitystarvetta. Alueella ei ole maastotarkastelun perusteella näkyvissä ampumarataa. Ilmeisesti rata on kaivettu pois soranoton yhteydessä D 2(12)

3 8 Pitkäkangas maa- ja metsätalous peltoviljely Pitkäkankaan pohjavesialue rajoittuu eteläreunaltaan laajoihin peltoalueisiin, jotka sijoittuvat osittain myös pohjavesialueelle. Pitkäkankaan pohjavesialueen muodostumisalueelle sijoittuu myös peltoalueita Lannoitteiden ja torjuntaaineiden käytön seurauksena voi aiheutua mm. nitraattipitoisuuksien kohoamista ja torjuntaainejäämien esiintymistä pohjavedessä D 9 Pitkäkangas teollisuus- ja yritystoiminta SEOjakelusasema polttoaineiden jakeluasema Jakeluasema sijaitsee johtavaa hiekkaa. Pitkäkankaan tutkittu vedenottopaikka sijaitsee virtaussuuntaan nähden noin 300 metrin päässä jakeluaseman alapuolella Jakeluasemalla on kolme 16,5 m3 polttoainesäiliötä (95, 98, diesel) B 10 Pitkäkangas teollisuus- ja yritystoiminta Harmaakiven yritysalue Alueella toimii useita eri toimialojen pk-yrityksiä. Harmaakiven yritysalue sijoittuu pääosin muodostumisalueelle, jossa johtavaa hiekkaa. Pohjaveden virtaus suuntautuu länteen Harmaakiven alueelle sijoittuu lähinnä pienimuotoista yritystoimintaa, johon ei liity merkittävää vaarallisten aineiden käsittelyä tai varastointia C 11 Pitkäkangas tieliikenne ja tienpito vt 13 Äänekosken ja Kokkolan välinen valtatie 13 on tärkeä vaarallisten aineiden kuljetusreitti. Tien kunnossapitoluokka on Ib (osan talvea lumipintaisena). Tie kulkee harjun suuntaisesti muodostumisalueella. Tie sijaitsee virtaussuuntaan nähden Pitkäkankaan tutkitun vedenottopaikan yläpuolella noin 250 metrin päässä Riskiä pohjavedelle aiheuttavat tiesuolaus ja vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvät onnettomuustilanteet B 3(12)

4 12 Pitkäkangas öljysäiliöt lämmitysöljysäili öt Pitkäkankaan pohjavesialueella sijaitsee noin 50 kartoitettua öljysäiliötä. Öljysäiliöt sijoittuvat valtaosin muodostumisalueelle, jossa johtavaa hiekkaa ja soraa Lämmitysöljynä käytetään pääasiassa kevyttä polttoöljyä. Säiliöiden aiheuttama pohjavesiriski liittyy huonokuntoisiin säiliöihin ja putkistovaurioihin. Maanalaisten säiliöiden tihkuvuodot ovat vaikeasti havaittavissa. Merkittävä riskitekijä on myös säiliöiden mahdollinen ylitäyttö C 13 Pitkäkangas maalämpö maalämpöjärjest elmät Pitkäkankaan pohjavesialueella sijaitsee 25 kartoitettua maalämpöjärjestelmää. Maalämpöjärjestelmät sijoittuvat muodostumisalueelle sekä pohjavesialueen reunavyöhykkeelle Maalämpökaivojen ja niiden rakentamisen mahdolliset pohjavesivaikutukset voidaan jakaa kaivon rakentamisen (porauksen) aiheuttamiin vaikutuksiin sekä käytönaikaisiin laadullisiin vaikutuksiin (lämmönsiirtonesteen vuoto) D 14 Pitkäkangas muuntamot öljyjäähdytteiset muuntamot Pitkäkankaan pohjavesialueella on yhteensä 22 muuntamoa. Muuntamot sijoittuvat muodostumisalueelle sekä pohjavesialueen reunavyöhykkeelle Mahdollisen muuntamorikon seurauksena maahan valunut öljy aiheuttaa riskin laadulle D 15 Pitkäkangas jätevesi viemäriverkoston ulkopuoliset kiinteistöt Pitkäkankaan pohjavesialueelta kartoitettiin 14 kiinteistöä, jotka eivät ole liittyneet kunnalliseen jätevesiviemäriin tai jotka ovat viemäriverkoston ulkopuolella. Viemäriverkoston ulkopuoliset kiinteistöt sijoittuvat Pitkäkankaan alueelle sekä keskustaajaman alueelle Jyväskyläntien varteen Jätevesien johtaminen ojaan tai maahan imeytys voivat aiheuttaa vaikutuksia laatuun. Vaikutukset voivat ilmetä ravinne- ja kloridipitoisuuksien kohoamisena sekä bakteeripitoisuuksien kohoamisena D 4(12)

5 16 Pitkäkangas PIMA Metalliteollisuus Outokummun suljettu tehdas tuotti erilaisia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja putken osia. Toiminta päättyi vuonna Tehdas sijaitsee johtavaa hiekkaa Pohjavedestä on vuosien aikana havaittu mm. mineraaliöljyä, kromia, molybdeeniä, nikkeliä, nitraattia, sinkkiä ja fluoria. Öljyjakeiden (C10-40) pitoisuus on ylittänyt asetetun raja-arvon 50 g/l B 18 Pitkäkangas PIMA Entinen Shell Kohteessa on toiminut polttoaineiden jakeluasema vuosina Nykyisin jakeluaseman paikalla on katsastusasema. Kohde sijaitsee johtavaa hiekkaa ja soraa Jakeluaseman toiminnan päättymisen jälkeen polttoainesäiliöt on poistettu. Säiliöiden poiston yhteydessä ei otettu maaperänäytteitä. Säiliökaivanto todettiin aistinvaraisesti puhtaaksi C 19 Pitkäkangas PIMA Ent. Unionhuoltoasema H. Tikkakoski Ky Kohteessa on toiminut polttoaineiden jakeluasema vuosina Toiminnan päättymisen jälkeen tehdyissä tutkimuksissa maaperän ja todettiin pilaantuneen öljyhiilivedyillä ja bensiinihiilivedyillä. Kohde sijaitsee johtavaa hiekkaa ja soraa. Pohjavedenpinta on noin 5 metrin syvyydellä maanpinnasta Kohteessa on tehty maaperän ja kunnostustoimenpiteitä vuosina Kunnostustoimenpiteiden jälkeinen seuranta on lopetettu vuonna D 20 Pitkäkangas PIMA KPO Veteli, entinen jakeluasema Kohteessa on toiminut polttoaineen jakelupiste. Kohde sijaitsee pohjavesialueen reunalla pohjavesialuerajan ulkopuolella n tilan tietojärjestelmän mukaan kohteessa on selvitystarve D 21 Pitkäkangas PIMA Entinen suojeluskunnan rata Kohteessa on harjoitettu kivääriammuntaa. Kohde sijaitsee johtavaa n tilan tietojärjestelmän mukaan kohteessa on selvitystarve D 5(12)

6 22 Pitkäkangas PIMA Entinen turkistarha Turkistarhan toiminta on päättynyt. Pohjavedenpinta esiintyy hieman yli 10 metrin syvyydessä. Pohjaveden virtaus suuntautuu länteen Kohteessa ei ole tehty maaperän tai pilaantuneisuustutkimuksia D 23 Hirvelänkangas tieliikenne ja tienpito vt 13 Äänekosken ja Kokkolan välinen valtatie 13 on tärkeä vaarallisten aineiden kuljetusreitti. Tien kunnossapitoluokka on Ib (osan talvea lumipintaisena). Tie kulkee harjun suuntaisesti muodostumisalueella ja sijoittuu Seppälän vedenottamon välittömään läheisyyteen Riskiä pohjavedelle aiheuttavat tiesuolaus ja vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvät onnettomuustilanteet B 24 Hirvelänkangas maa- ja metsätalous peltoviljely, ojitukset Seppälän vedenottamon läheisyydessä maaperä peltoalueella on heikosti vettä läpäisevää ja vedenottamo sijaitsee virtaukseen nähden peltoalueen yläpuolella Harjun itä- ja kaakkoispuoleisilta suoalueilta saattaa tapahtua pintavesien imeytymistä harjumuodostumaan, mikä voi vaikuttaa laatuun (mm. humuspitoisuus). Lannoitteiden ja torjuntaaineiden käytön seurauksena voi aiheutua mm. nitraattipitoisuuksien kohoamista ja torjuntaainejäämien esiintymistä pohjavedessä D 25 Hirvelänkangas öljysäiliöt lämmitysöljysäili öt 26 Hirvelänkangas maalämpö maalämpöjärjest elmät Öljysäiliöitä ei Hirvelänkankaan pohjavesialueella kartoituksen perusteella ole. Maalämpöjärjestelmiä ei Hirvelänkankaan pohjavesialueella kartoituksen perusteella ole D D 6(12)

7 27 Hirvelänkangas muuntamot öljyjäähdytteiset muuntamot Hirvelänkankaan pohjavesialueella on 2 muuntamoa (A osa-alue). Toinen muuntamo sijoittuu Lammasojan varten muodostumisalueelle ja toinen muuntamo pohjavesialueen reunavyöhykkeelle Mahdollisen muuntamorikon seurauksena maahan valunut öljy aiheuttaa riskin laadulle D 28 Hirvelänkangas jätevesi viemäriverkoston ulkopuoliset kiinteistöt Hirvelänkankaan pohjavesialueelta kartoitettiin 6 viemäriverkoston ulkopuolista kiinteistöä. Kiinteistöt sijoittuvat pohjavesialueen reunavyöhykkeelle pohjavesialueen reunavyöhykkeelle Jätevesien johtaminen ojaan tai D maahan imeytys voivat aiheuttaa vaikutuksia laatuun. Vaikutukset voivat ilmetä ravinne- ja kloridipitoisuuksien kohoamisena sekä bakteeripitoisuuksien kohoamisena. 29 Hirvelänkangas ampumarata Sikaharjun ampumarata Vetelin Riistanhoitoyhdistyksen ampumaradalle on myönnetty vuonna 2006 ymp.lupa, jonka kesto on 10 vuotta. Rataa käytetään luotiasein tapahtuvaan harjoitus- ja kilpatoimintaan. Haulikkoammunta on lopetettu 1990-luvulla. Ampumarata sijaitsee muodostumisalueella ja osittain sen reunalla, jossa maaperä on vettä johtavaa LSU:n 2004 tutkimusten perusteella maaperä on pilaantunut haulikkoammunnasta johtuen. Arviolta vanhalla haulikkoradalla on pilaantunutta maata noin 4330 m3ktr. Pilaantuneen alueen laajuus on noin 8650 m C 30 Hirvelänkangas PIMA Tielaitoksen varikko Kohteessa on ollut varikkotoimintaa vuodesta 1968 lähtien. Kohde sijaitsee johtavaa. Pohjaveden virtaus suuntautuu kohti Halsuanjokea n tilan tietojärjestelmän mukaan kohteen maaperässä on tutkimuksissa todettu kloridia 1100 mg/kg C 7(12)

8 31 Hirvelänkangas PIMA Entinen turkistarha Turkistarhan toiminta on päättynyt. Kohde sijaitsee muodostumisalueen reunalla, jossa maaperä on vettä johtavaa. Pohjavedenpinta esiintyy lähellä maanpintaa. Pohjaveden virtaus suuntautuu kohti Halsuanjokea Kohteessa ei ole tehty maaperän tai pilaantuneisuustutkimuksia D 32 Polsonharju maa-ainesotto Matti Aho, tilat Monttu 21:79 ja Metsäranta I RN:o 65:0 Maa-aineslupa on voimassa vuoteen 2015 saakka. Maaainesluvan mukainen kokonaisottomäärä on m3. Maa-ainesottoalue sijaitsee Polsonharjun keskiosissa. Maaainesluvan mukainen alin ottamistaso on +96, joka ulottuu pinnan alapuolelle Suojaavan maannoskerroksen puuttuminen ja ohut suojakerros tai pinnan alapuolinen maa-ainesotto aiheuttavat muuttumisriskiä. Ottotoimintaan liittyvä mahdollinen polttoaineiden käsittely ja varastointi aiheuttaa riskin laadulle C 33 Polsonharju maa-ainesotto Marko Aho, tila Sillanpää 68:5 Maa-aineslupa on voimassa vuoteen 2016 saakka. Maaainesluvan mukainen kokonaisottomäärä on m3. Maa-ainesottoalue sijaitsee Polsonharjun kaakkoisreunalla. Ottamissyvyys vaihtelee 1,5 2,5 metrin välillä Suojaavan maannoskerroksen puuttuminen ja ohut suojakerros tai pinnan alapuolinen maa-ainesotto aiheuttavat muuttumisriskiä. Ottotoimintaan liittyvä mahdollinen polttoaineiden käsittely ja varastointi aiheuttaa riskin laadulle D 8(12)

9 34 Polsonharju maa-ainesotto Marko Aho, tilat Sillanpää RN:o 68:5/1 ja 68:1/1 Maa-ainesottolupa on voimassa vuoteen 2017 saakka. Luvan mukainen pinnan ylä- ja alapuolisen maa-ainesoton kokonaismäärä on yhteensä m3. Maa-ainesottoalue sijaitsee Polsonharjun kaakkoisreunalla. Ottamissyvyys vaihtelee 6 9 metrin välillä Suojaavan maannoskerroksen puuttuminen ja ohut suojakerros tai pinnan alapuolinen maa-ainesotto aiheuttavat muuttumisriskiä. Ottotoimintaan liittyvä mahdollinen polttoaineiden käsittely ja varastointi aiheuttaa riskin laadulle D 35 Polsonharju maa-ainesotto Sorahuolto Marko Maa-ainesottolupa on Maa-ainesottoalue sijaitsee Aho Oy, tila voimassa vuoteen 2015 Polsonharjun keskiosassa. Sorakangas RN:o saakka. Maa-ainesluvan 21:78 mukainen kokonaisottomäärä on m Suojaavan maannoskerroksen puuttuminen ja ohut suojakerros tai pinnan alapuolinen maa-ainesotto aiheuttavat muuttumisriskiä. Ottotoimintaan liittyvä mahdollinen polttoaineiden käsittely ja varastointi aiheuttaa riskin laadulle D 9(12)

10 36 Polsonharju maa-ainesotto Sorahuolto Marko Maa-aineslupa on voimassa Maa-ainesottoalue sijaitsee Aho Oy, tilat Koskiranta RN:o 21:77M ja vuoteen 2024 saakka. Maaainesluvan mukainen kokonaisottomäärä on pohjavesialueen keskiosassa. Sorakangas RN:o m3. 21: Suojaavan maannoskerroksen puuttuminen ja ohut suojakerros tai pinnan alapuolinen maa-ainesotto aiheuttavat muuttumisriskiä. Ottotoimintaan liittyvä mahdollinen polttoaineiden käsittely ja varastointi aiheuttaa riskin laadulle D 37 Polsonharju PIMA Entinen Veistosaha 38 Polsonharju PIMA Vanha maaainesottoalue Polsonharjun pohjoisreunalla sijaitsee entinen veistosaha. Kohde sijaitsee maaperä on vettä johtavaa hiekkaa ja soraa. Pohjavedenpinta esiintyy arviolta noin metrin syvyydessä. Polsonharjun Kohde sijaitsee kaakkoisreunalla sijaitsevalla pohjavesialueen reunalla, jossa maa-ainesottoalueella on pinta esiintyy tiettävästi läjitetty lähellä maanpintaa. ampumaradalta peräisin olevia maa-aineksia Alueella ei ole tehty maaperän tai pilaantuneisuustutkimuksia D Länsi-Suomen ympäristökeskuksen maaaineskasoista v ottamissa näytteissä esiintyi kohonneita lyijypitoisuuksia. Maaaineskasojen poisviennin jälkeen v maa-ainesottoalueelta otetuissa näytteissä ei todettu kohonneita lyijyn tai muiden raskasmetallien pitoisuuksia D 10(12)

11 39 Polsonharju maa- ja metsätalous peltoviljely, ojitukset Pohjavesialueen pohjoisreuna rajoittuu suoalueeseen. Pohjavesialueen länsireunalla on peltoalue, joka sijaitsee virtaukseen nähden tutkitun vedenottopaikan alapuolella Harjun pohjoispuoleisella suoalueella saattaa tapahtua haitallista suovesien imeytymistä pohjavesimuodostumaan, mikäli ojitus ulotetaan liian syvälle vettä johtaviin kerroksiin D 44 Polsonharju PIMA Entinen suolavarasto Polsonharjun eteläreunalla on sijainnut Tielaitoksen suolavarasto. on alueella hiekkavaltaista ja pinta esiintyy lähellä maanpintaa Vuonna 1984 tehtyjen vedenhankintatutkimusten yhteydessä lähialueella todettiin pohjavedessä yli 100 mg/l kloridipitoisuuksia. Vuonna 2015 suojelusuunnitelman yhteydessä havaintoputkesta HP51 otetussa näytteessä kloridipitoisuus oli 20 mg/l D 40 Polsonharju tieliikenne ja tienpito vt 13 Äänekosken ja Kokkolan välinen valtatie 13 on tärkeä vaarallisten aineiden kuljetusreitti. Tien kunnossapitoluokka on Ib (osan talvea lumipintaisena). Valtatie 13 kulkee harjun suuntaisesti muodostumisalueella. Pohjavesialueen pohjoisosassa sijaitseva tutkittu vedenottopaikka sijaitsee valtatien välittömässä läheisyydessä Riskiä pohjavedelle aiheuttavat tiesuolaus ja vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvät onnettomuustilanteet B 41 Sulkaharju PIMA Sulkaharjun pylväskuorimo Sulkaharjun pohjavesialueen Kohde sijaitsee itäreunalla on toiminut pohjavesialueen itäreunalla. luvulla pylväskuorimo. n pintaosa on Alueella on harjoitettu hiekkavaltaista. pylväiden Pohjavedenpinta esiintyy noin sinistymäestokäsittelyä 5 metrin syvyydellä. muutaman kesänä. Nykyisin alueella sijaitsee pienlentokenttä Länsi-Suomen ympäristökeskuksen vuonna 2004 tekemissä tutkimuksissa ei havaittu merkkejä maaperän tai pilaantuneisuudesta D 11(12)

12 42 Sulkaharju maa- ja metsätalous ojitukset Sulkaharjun pohjavesialue on suurelta osin metsätalousmaata. Kärmenevan suoalue on korkeammalla Sulkaharjun pinnankorkeustasoon nähden Sulkaharjun pohjoisreunalla tehtävät ojitukset tai muut maankaivutoimenpiteet voivat aiheuttaa riskin humuspitoisten suovesien imeytymisestä harjumuodostumaan D 43 Sulkaharju tieliikenne ja tienpito vt 13 Äänekosken ja Kokkolan välinen valtatie 13 on tärkeä vaarallisten aineiden kuljetusreitti. Tien kunnossapitoluokka on Ib (osan talvea lumipintaisena). Valtatie 13 sijoittuu pohjavesialueen pohjoisosassa pohjavesialueen reunalle ja pohjavesialueen eteläosassa muodostumisalueelle Riskiä pohjavedelle aiheuttavat tiesuolaus ja vaarallisten aineiden kuljetuksiin liittyvät onnettomuustilanteet D 12(12)

V Päästön havaittavuus ja valvonta VI Päästön todennäköisyys

V Päästön havaittavuus ja valvonta VI Päästön todennäköisyys Riskilu, Riskilu Vuoden Kankainen 0421001 I maatalou s peltoviljely en pinta-alasta lähes puolet peltoaluett kartanolla kasvihue. Peltoalueet sijoittuvat reuna-alueille, jossa maaperä hietavaltaist vedenottamo

Lisätiedot

Pilaantuneet maa-alueet Tervon kirkonkylän yleiskaava-alueella

Pilaantuneet maa-alueet Tervon kirkonkylän yleiskaava-alueella S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TERVON KUNTA Pilaantuneet maa-alueet Tervon kirkonkylän yleiskaava-alueella FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P22055 [Asiakirjatyyppi] 1 (4) Eskelinen Erja Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen ympäristökeskuksen OIVApaikkatietopalvelun

Suomen ympäristökeskuksen OIVApaikkatietopalvelun Suomen ympäristökeskuksen OIVApaikkatietopalvelun käyttö Sanna Vienonen Suomen ympäristökeskus (perustuen Mirjam Orvomaan esitykseen) Viranomaisten uudet työkalut talousveden laadun turvaamiseksi 4.6.2015

Lisätiedot

LIITE 4/18923. Päästön havaittavuus ja valvonta. Päästön todennäköisyys. Aineen määrä ja laatu. Kohteen suojaus. Maaperä. Sijainti.

LIITE 4/18923. Päästön havaittavuus ja valvonta. Päästön todennäköisyys. Aineen määrä ja laatu. Kohteen suojaus. Maaperä. Sijainti. Anttila 0483404 III polttonesteiden jakeluasema Toimiala Nro Laitos/kohde Toimintakuvaus riskikuvaus I II riski T2 Neste Markkinointi Oy ja huoltoasema K. Haavisto Oy Toiminta alkoi kiinteistöllä v. 1967

Lisätiedot

Vesiyhdistyksen teemailtäpäivä 10.4.2014 Jukka Ikäheimo Pöyry Finland Oy

Vesiyhdistyksen teemailtäpäivä 10.4.2014 Jukka Ikäheimo Pöyry Finland Oy HYVINKÄÄN POHJAVESIALUEEN PESTISIDEISTÄ JA LIUOTTIMISTA Vesiyhdistyksen teemailtäpäivä 10.4.2014 Jukka Ikäheimo Pöyry Finland Oy Esitys Pohjavesialuekuvaus Riskikohteista Pestisidit riesana, uusimmat tulokset

Lisätiedot

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Tilaaja YIT Rakennus Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 2.7.2014 Viite 1510013222 VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Päivämäärä 2.7.2014 Laatija

Lisätiedot

Kohde sijaitsee kiinteistöllä osoitteessa Airistontie 700, Parainen. Lähialueella on loma-asuntoja ja pieni venesatama.

Kohde sijaitsee kiinteistöllä osoitteessa Airistontie 700, Parainen. Lähialueella on loma-asuntoja ja pieni venesatama. TOIMENPIDERAPORTTI Projekti Öljyvahinko, Airistontie 700, Parainen Vahinkotunnus 24-41017-04146-2 Asiakas Lassila & Tikanoja Päivämäärä 30.5.2017 Vastaanottaja Lähettäjä Tiedoksi Timo Johansson / Lassila

Lisätiedot

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA Soranotto ja murskaus RUOVESI; Mäkelän sora-alue 702-416-4-67 20.11.2018 Sisällys 1 Perustiedot... 2 2 Pohjaveden tarkkailusuunnitelma... 3 Pohjaveden korkeuden tarkkailu...

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Lempääläntie 10 HAKIJA VR-Yhtymä Oy Länsi-Suomen kiinteistöalue Rautatienkatu 25 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-122-648-1 osoitteessa Lempääläntie 10 VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen

Nähtävänä pito ja mielipiteiden esittäminen KUULUTUS VARELY/3982/2016 18.1.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien Motellin pohjavesialueen kartoitusta ja luokitusta Mynämäen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Geologi Tapio Väänänen, Geologian tutkimuskeskus, Kuopio Projektin tulosten esittely 25.4.2016 Kohde: Mikkelin pohjavesien suojelun yhteistyöryhmä Paikka:

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

ILMATAR ALAJÄRVI- LOUHUKANGAS OY LOUHUKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON VAIKUTUKSET POHJAVESIIN

ILMATAR ALAJÄRVI- LOUHUKANGAS OY LOUHUKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON VAIKUTUKSET POHJAVESIIN Vastaanottaja Ilmatar Alajärvi-Louhukangas Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä Lokakuu 2014 ILMATAR ALAJÄRVI- LOUHUKANGAS OY LOUHUKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON VAIKUTUKSET POHJAVESIIN ILMATAR ALAJÄRVI-LOUHUKANGAS

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS 78, MAAPERÄ- JA POHJAVESITARKASTELU

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS 78, MAAPERÄ- JA POHJAVESITARKASTELU Vastaanottaja Hämeenlinnan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 27.4.2016 Viite 1510026179 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS 78, MAAPERÄ- JA POHJAVESITARKASTELU HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS

Lisätiedot

YIT RAKENNUS OY FOCUS GATE- TYÖPAIKKA-ALUE HULEVESIEN HALLINTA 13.05.2009

YIT RAKENNUS OY FOCUS GATE- TYÖPAIKKA-ALUE HULEVESIEN HALLINTA 13.05.2009 LIITE 7 12552 YIT RAKENNUS OY FOCUS GATE- TYÖPAIKKA-ALUE HULEVESIEN HALLINTA 13.05.2009 Insinööritoimisto POHJATEKNIIKKA OY Nuijamiestentie 5 B, 00400 Helsinki, Puh. (09) 477 7510, Fax (09) 4777 5111 Suunnittelu-

Lisätiedot

LAHELANPELTO II ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS LAHELAN VEDENOTTAMON VEDENOTON VAIKUTUSTEN ARVIOINTI

LAHELANPELTO II ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS LAHELAN VEDENOTTAMON VEDENOTON VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Tilaaja Tuusulan kunta Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 21.3.2014 Viite 1510011399 LAHELANPELTO II ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS LAHELAN VEDENOTTAMON VEDENOTON VAIKUTUSTEN ARVIOINTI LAHELANPELTO

Lisätiedot

RAKENTAMISEN AIKAINEN POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA

RAKENTAMISEN AIKAINEN POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA RAKENTAMISEN AIKAINEN POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA SUNSHINE KAIDI NEW ENERGY GROUP, KEMI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIMIKM FILAHD 11.5.2017 FIMIKM FILAHD 21.9.2016 FIMIKM FILAHD Lauri Joronen

Lisätiedot

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/778/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Pelkosenniemen kunta Sodankyläntie 1 98500 Pelkosenniemi Pelkosenniemen pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna. Iisalmen reitti-seminaari Sari Pyyny Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat työkaluna Iisalmen reitti-seminaari 18.3.2019 Sari Pyyny 1< Ylä-Savon Vesi Oy Vuonna 2003 perustettu viiden kunnan omistama tukkuvesiyhtiö Omistus Iisalmi 43,58 %

Lisätiedot

18531 UUDENMAAN YMPÄRISTÖKESKUS TUUSULA, HYRYLÄN POHJAVESIALUEEN SUOJELUSUUNNITELMAN PÄIVITYS 29.9.2005

18531 UUDENMAAN YMPÄRISTÖKESKUS TUUSULA, HYRYLÄN POHJAVESIALUEEN SUOJELUSUUNNITELMAN PÄIVITYS 29.9.2005 18531 UUDENMAAN YMPÄRISTÖKESKUS TUUSULA, HYRYLÄN POHJAVESIALUEEN SUOJELUSUUNNITELMAN PÄIVITYS 29.9.2005 OSOITE/ADDRESS Terveystie 2 FIN-15870 HOLLOLA PUH./TEL +358-(0)3-52 351 FAKSI/TELEFAX +358-(0)3-523

Lisätiedot

OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) RAKENNETTAVUUSSELVITYS

OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) RAKENNETTAVUUSSELVITYS OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) K45031 T3 31.5.2016 ALUSTAVA KURTTILA MAAKAUPPIAANKUJA KORTTELI 45031 T3 Yleistä Alueen alustavaa rakennettavuusselvityksen määrittämistä varten on

Lisätiedot

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA

POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA POHJAVEDEN TARKKAILUSUUNNITELMA SUNSHINE KAIDI NEW ENERGY GROUP, KEMI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIMIKM FILAHD Lauri VALMIS Joronen 11.5.2017 FIMIKM FILAHD Lauri VALMIS Joronen 21.9.2016 FIMIKM

Lisätiedot

SEKAPILAANTUNEEN TEOLLISUUSKIINTEISTÖN KUNNOSTUSMENETELMÄT POHJAVESIALUEELLA CASE YLÖJÄRVI JUKKA HUPPUNEN. Saurion vo. Kohde POHJAVEDEN SUOJELU

SEKAPILAANTUNEEN TEOLLISUUSKIINTEISTÖN KUNNOSTUSMENETELMÄT POHJAVESIALUEELLA CASE YLÖJÄRVI JUKKA HUPPUNEN. Saurion vo. Kohde POHJAVEDEN SUOJELU SEKAPILAANTUNEEN TEOLLISUUSKIINTEISTÖN KUNNOSTUSMENETELMÄT POHJAVESIALUEELLA CASE YLÖJÄRVI JUKKA HUPPUNEN Saurion vo Kohde POHJAVEDEN SUOJELU TUTKIMUSPISTEET, TUTKIMUKSIA VUODESTA 2000 Pohjaveden muodostumisalue

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Pohjavesialueiden suojelusuunnitelma

Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Pohjavesialueiden suojelusuunnitelma Tekninen lautakunta 43 18.11.2015 Tekninen lautakunta 4 03.02.2016 Pohjavesialueiden suojelusuunnitelma Tekla 43 Vetelin kunnan alueella sijaitsee yhteensä 11 pohjavesialuetta. Vedenhankinnan kannalta

Lisätiedot

Laajasalon öljysatama (Neste voiteluainetehdas) ( )

Laajasalon öljysatama (Neste voiteluainetehdas) ( ) Maaperän tilan tietojärjestelmä / Kohderaportti 28.7.2016 KOPIO MAANOMISTAJALLE Laajasalon öljysatama (Neste voiteluainetehdas) (10000351) Selite: Neste Alfa öljynjalostus ja voiteluaineiden valmistus

Lisätiedot

LUONNOS JOENSUUN KAUPUNKI KONTIOLAHDEN KUNTA SOPIMUS VALTION JÄTEHUOLTOTYÖSTÄ

LUONNOS JOENSUUN KAUPUNKI KONTIOLAHDEN KUNTA SOPIMUS VALTION JÄTEHUOLTOTYÖSTÄ Dnro PIRELY/3620/2016?.8.2017 JOENSUUN KAUPUNKI LUONNOS KONTIOLAHDEN KUNTA SOPIMUS VALTION JÄTEHUOLTOTYÖSTÄ Pirkanmaan ELY-keskus, josta jäljempänä käytetään nimitystä valtio, Joensuun kaupunki

Lisätiedot

Selvitys kunnostusojituksen vaikutuksista pohjaveteen välikatsaus Kokkolan Patamäen pohjavesialueen kunnostusojitushankkeeseen

Selvitys kunnostusojituksen vaikutuksista pohjaveteen välikatsaus Kokkolan Patamäen pohjavesialueen kunnostusojitushankkeeseen Selvitys kunnostusojituksen vaikutuksista pohjaveteen välikatsaus Kokkolan Patamäen pohjavesialueen kunnostusojitushankkeeseen Maiju Ikonen EPO ELY, AKV-yksikkö, vesihuoltoryhmä Patamäen pohjavesialueen

Lisätiedot

SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/606/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

r., Lernrninkainen..if RIK.KIL.A MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI KYLA: TILA: Hersten 7:52 LEMMINKAINEN INFRA OY

r., Lernrninkainen..if RIK.KIL.A MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI KYLA: TILA: Hersten 7:52 LEMMINKAINEN INFRA OY > r., i ) Lernrninkainen..if MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI RIK.KIL.A KYLA: TILA: Hersten 7:52,, LEMMINKAINEN INFRA OY 30.11.2009 t.ernrnmkalnen Slsallysluettelo 1 PERUSTIEDOT 3

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Myllypuronkatu 11

Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Myllypuronkatu 11 HAKIJA Pirkanmaan Osuuskauppa PL 1130 33101 TAMPERE KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa Lamminpään kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus 837-225-9906-0 osoitteessa Myllypuronkatu 11 Kiinteistön omistaa

Lisätiedot

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta

LAUSUNTO. Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta Pöyry Finland Oy LAUSUNTO Viite Sivu 1 (5) Pohjavesilausunto Siikalatvan Kestilän Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaehdotuksesta 1 POHJAVESIOLOSUHTEET Kaava-alueen lounaisosa sijoittuu Palokankaan

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (8) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueen määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL 5 ) ja pohjavesialueiden

Lisätiedot

OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) RAKENNETTAVUUSSELVITYS

OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) RAKENNETTAVUUSSELVITYS OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) K74026 T1 21.8.2017 ALUSTAVA NUPURI NUPURINKARTANONTIE KORTTELI 74026 T1 Yleistä Alueen alustavaa rakennettavuusselvityksen määrittämistä varten on

Lisätiedot

Kari Pyötsiä LAMMIN PÄIVÄT 2005 P I R K A N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S

Kari Pyötsiä LAMMIN PÄIVÄT 2005 P I R K A N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kari Pyötsiä 4.10.2005 Pilaantuneet maa-alueet LAMMIN PÄIVÄT 2005 P I R K A N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Pilaantuneet maa-alueet SAMASE-projekti alkoi 1980-90 luvun taitteessa. Projektissa saastuneeksi

Lisätiedot

Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as KURU

Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as KURU HAKIJA Keski-Kurun Metsästysseura ry Sääksinnokantie 136 as 1 34300 KURU KIINTEISTÖ Ylöjärven kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 980-466-5-5 osoitteessa Anttilanperäntie 50, 34550 KURU. Tämä päätös

Lisätiedot

Lemminkäinen Infra Oy SELVITYS SUUNNITELLUN MAA-AINESTENOTON VAIKUTUSALUEEN LÄHTEISTÄ

Lemminkäinen Infra Oy SELVITYS SUUNNITELLUN MAA-AINESTENOTON VAIKUTUSALUEEN LÄHTEISTÄ 16UEC0035 1 Lemminkäinen Infra Oy 29.10.2012 Maa-ainesten ottaminen pohjavedenpinnan ala- ja yläpuolelta Alhonmäen alueella, Siikajoki SELVITYS SUUNNITELLUN MAA-AINESTENOTON VAIKUTUSALUEEN LÄHTEISTÄ 1.

Lisätiedot

SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/602/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4159/2016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Nousiaisten kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa ESITYS LAPELY/3146/2015 Etelä-Savo 14.2.2018 Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ampumarataselvitys; kooste ehdotettujen uusien ratapaikkojen luontoinventoinneista

Pohjois-Pohjanmaan ampumarataselvitys; kooste ehdotettujen uusien ratapaikkojen luontoinventoinneista LIITE 4 Pohjois-Pohjanmaan ampumarataselvitys; kooste ehdotettujen uusien ratapaikkojen luontoinventoinneista Pohjois-Pohjanmaan liitto, Tuomas Kallio Kalajoki, n:o 66 Luonnonympäristön yleiskuvaus Selvitysalue

Lisätiedot

Pohjaveden suojelun edellyttämät toimenpiteet

Pohjaveden suojelun edellyttämät toimenpiteet Ymp.suoj.ltk 25.8.2011 36 liite 5 Pohjaveden suojelun edellyttämät toimenpiteet Hydrogeologisia olosuhteita koskevan tiedon täydentäminen Tehdään pohjavesialueen rakenneselvitys, jonka pohjalta tarkennetaan

Lisätiedot

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie

Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Killonvainiontie HAKIJA Asianajotoimisto Krogerus Rautatienkatu 21 A 33100 TAMPERE KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-402-1-634 osoitteessa Killonvainiontie 1 33960 PIRKKALA VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 55 12.05.2015 Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus 154/11.01.00.01/2015

Lisätiedot

2. MAASTOTUTKIMUKSET Tutkimusalue ja poraustulokset Pumppaustulokset Vedenottoalueen suojelu 5 3. YHTEENVETO 5

2. MAASTOTUTKIMUKSET Tutkimusalue ja poraustulokset Pumppaustulokset Vedenottoalueen suojelu 5 3. YHTEENVETO 5 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Tutkimuksen lähtökohta 3 1.2 Aikaisemmat tutkimukset 3 2. MAASTOTUTKIMUKSET 3 2.1 Tutkimusalue ja poraustulokset 3 2.2 Pumppaustulokset 4 2.3 Vedenottoalueen suojelu

Lisätiedot

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ Dnro LAPELY/423/2017 Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialue 12758209, SODANKYLÄ 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL 8060

Lisätiedot

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa-

A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt alueelle syyskuussa 2009 koekuoppa- HAKIJA Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Salmisaarenranta 11 00180 HELSINKI KIINTEISTÖ Pirkkalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 604-412-1-542 osoitteessa Palmrothintie 1, 33950 PIRKKALA. Kiinteistön

Lisätiedot

VETELIN KUNTA POHJAVESIALUEIDEN SUOJELUSUUNNITELMA

VETELIN KUNTA POHJAVESIALUEIDEN SUOJELUSUUNNITELMA Tilaaja Vetelin kunta Asiakirjatyyppi Suunnitelma Päivämäärä 28.12.2015 Viite 1510012714 VETELIN KUNTA POHJAVESIALUEIDEN SUOJELUSUUNNITELMA POHJAVESIALUEIDEN SUOJELUSUUNNITELMA TIIVISTELMÄ Vetelin kunnan

Lisätiedot

Lämpökaivojen ympäristövaikutukset ja luvantarve

Lämpökaivojen ympäristövaikutukset ja luvantarve Lämpökaivojen ympäristövaikutukset ja luvantarve Hydrogeologi Timo Kinnunen, Uudenmaan ELY-keskus 11.4.2013 Esityksen sisältö Lämpökaivoihin liittyviä ympäristöriskejä Lämpökaivon rakentamiseen tarvitaan

Lisätiedot

VALTATIEN 6 KOHDALLA

VALTATIEN 6 KOHDALLA NAPAN POHJAVESIALUEEN SUOJAUSTARVE VALTATIEN 6 KOHDALLA Pekka Vallius GeoPex Oy Kouvola 30.12.2010 16.3T-1 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. JOHDANTO... 1 2. POHJAVESIALUEEN GEOLOGIA.. 1 3. POHJAVESIALUEEN HYDROGEOLOGIA...

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjavesi -yksikkö Kuopio GTK/83/ /2018. Maatutkaluotaukset Kankaalassa Vuokatin pohjavesialueella

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjavesi -yksikkö Kuopio GTK/83/ /2018. Maatutkaluotaukset Kankaalassa Vuokatin pohjavesialueella GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjavesi -yksikkö Kuopio GTK/83/03.04.19/2018 Maatutkaluotaukset Kankaalassa Vuokatin pohjavesialueella GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Tutkimusraportti Sisällysluettelo Kuvailulehti

Lisätiedot

P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA VIHANNIN ALPUANHARJULLA

P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA VIHANNIN ALPUANHARJULLA 28.9.2016 P JA S. LUMIAHO OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILA HIEKKAPALSTA 678-418-4-137 VIHANNIN ALPUANHARJULLA 1:200 000 2 1. HANKETIEDOT Tmi P ja S Lumiaholle on myönnetty maa-ainesten ottolupa osalle

Lisätiedot

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia

Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia Pohjavesien pilaantumisella voi olla vakavia seurauksia lämmitysjärjestelmät Pohjavesi on juomavettämme Pohjavettä muodostuu sade- ja sulamisvesien imeytyessä maakerroksiin. Se on vettä, joka täyttää avoimen

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula HAKIJA Metsä Board Oyj PL 20 02020 METSÄ KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

22.3.2007 / Tuula Säämänen. Tieliikenteen ja tienpidon pohjavesien suojelu - Katsaus toimenpiteisiin

22.3.2007 / Tuula Säämänen. Tieliikenteen ja tienpidon pohjavesien suojelu - Katsaus toimenpiteisiin Tieliikenteen ja tienpidon pohjavesien suojelu - Pohjavesiriskit muodostuvat 2 Liikenteestä vaarallisten aineiden kuljetukset Tienpidosta liukkaudentorjunta aikaisemmin myös vesakontorjunta 3 Vaarallisten

Lisätiedot

SELVITYS VIROLAHDEN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUS- TEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS VIROLAHDEN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUS- TEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/605/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS VIROLAHDEN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUS- TEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

MATTI-tietojärjestelmä ja PIMA-kunnostukset tilastokatsaus

MATTI-tietojärjestelmä ja PIMA-kunnostukset tilastokatsaus MATTI-tietojärjestelmä ja PIMA-kunnostukset tilastokatsaus Mutku ry 21.3.2013 Outi Pyy, Suomen ympäristökeskus Käsiteltävät aiheet Maaperän tilan tietojärjestelmä Tietojärjestelmän kohteet Alueiden kunnostaminen

Lisätiedot

Pohjavesiasioiden huomioonottaminen Metsähallituksen toiminnassa.

Pohjavesiasioiden huomioonottaminen Metsähallituksen toiminnassa. Pohjavesiasioiden huomioonottaminen Metsähallituksen toiminnassa. Maailman vesipäivän seminaari 24.3.2009 Säätytalo Esko Maukonen Ainutlaatuinen toimija Metsähallitus tuottaa luonnonvara-alan palveluja

Lisätiedot

Hannu Mannerkoski Miten metsätaloustoimenpiteiden vaikutukset näkyvät pohjavedessä

Hannu Mannerkoski Miten metsätaloustoimenpiteiden vaikutukset näkyvät pohjavedessä Hannu Mannerkoski Hannu.mannerkoski@joensuu.fi Miten metsätaloustoimenpiteiden vaikutukset näkyvät pohjavedessä Sisältö Johdanto Mitä pohjavesi on Miksi metsätalous voi vaikuttaa pohjaveteen Eri metsätaloustoimenpiteiden

Lisätiedot

VT6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VESIYHDISTYKSEN TEEMAILTAPÄIVÄ 6.10.2015

VT6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VESIYHDISTYKSEN TEEMAILTAPÄIVÄ 6.10.2015 VT6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VESIYHDISTYKSEN TEEMAILTAPÄIVÄ 6.10.2015 VT6 TAAVETTI-LAPPEENRANTA PERUSPARANNUS Valtatien 6 parannushankkeessa Taavetti Kärjenkylä- osuus parannetaan keskikaiteelliseksi nelikaistaiseksi

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

MUTKU-päivät 2-3.4.2014 Käytöstä poistettujen kaivannaisjätealueiden tutkiminen Kari Pyötsiä Tampere 18.3.2014. Kari Pyötsiä Pirkanmaan ELY-keskus

MUTKU-päivät 2-3.4.2014 Käytöstä poistettujen kaivannaisjätealueiden tutkiminen Kari Pyötsiä Tampere 18.3.2014. Kari Pyötsiä Pirkanmaan ELY-keskus MUTKU-päivät 2-3.4.2014 Käytöstä poistettujen kaivannaisjätealueiden tutkiminen Kari Pyötsiä Tampere 18.3.2014 Kari Pyötsiä Pirkanmaan ELY-keskus 21.3.2014 LÄHTÖKOHDAT Käytöstä poistetut tai hylätyt vakavaa

Lisätiedot

ISKOLA-KULENNOINEN SÄHKÖLINJA KREOSOOTTIKYLLÄSTEEN VALU- MAN TARKKAILURAPORTTI 2017

ISKOLA-KULENNOINEN SÄHKÖLINJA KREOSOOTTIKYLLÄSTEEN VALU- MAN TARKKAILURAPORTTI 2017 Vastaanottaja Suur-Savon Sähkö Oy Asiakirjatyyppi Pylväiden kreosoottikyllästeen valumatarkkailuraportti 2017 Päivämäärä 9.1.2017 9.1.2018 SUUR-SAVON SÄHKÖ OY ISKOLA-KULENNOINEN SÄHKÖLINJA KREOSOOTTIKYLLÄSTEEN

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040 673 8488) Hakemus ja luvat Savon

Lisätiedot

Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialueet A ja B KEMIJÄRVI

Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialueet A ja B KEMIJÄRVI Dnro LAPELY/4210/2015 Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialueet 12320109 A ja 12320109 B KEMIJÄRVI 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295

Lisätiedot

Pohjavedet Närpiön ja Jurvan alueella & pohjavesien toimenpideohjelma

Pohjavedet Närpiön ja Jurvan alueella & pohjavesien toimenpideohjelma Pohjavedet Närpiön ja Jurvan alueella & pohjavesien toimenpideohjelma Närpiönjoki-kokous 23.10.2014 Mari Leminen Suunnittelija Vesihuoltoryhmä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Pohjavesialueet Pohjavesimuodostuma

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/2016 13.2.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden luokitukset vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen.

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen. LAUKAAN KUNTA Lupalautakunta PL 6 41341 LAUKAA PÄÄTÖS MAA-AINESLUVASTA Päätös annettu julkipanon jälkeen 1.2.2019 Kokouspäivä: 23.1 2019 Drno: 554/10.03.00/2018 ASIA HAKIJA Osuuskunta Äänekosken Kak:n

Lisätiedot

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus

Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Hakemus 29.11.2017 Sivu 1/3 Keski-Savon ympäristötoimi Ympäristösihteeri Hanna Kakriainen Pieksämäen Metsäpalstan maa-ainesalueen maa-ainesluvan muutoshakemus Metsäpalstan maa-ainesalue sijaitsee Pieksämäen

Lisätiedot

Ruoveden kunnassa kiinteistörekisteritunnukset ja 53 osoitteessa Sahantie 4, RUOVESI. Kohdenumero:

Ruoveden kunnassa kiinteistörekisteritunnukset ja 53 osoitteessa Sahantie 4, RUOVESI. Kohdenumero: HAKIJA Öljyalan Palvelukeskus Oy SOILI-ohjelma Postiosoite: Pöyry Finland Oy, Johanna Routio PL 50 01621 VANTAA KIINTEISTÖ Ruoveden kunnassa kiinteistörekisteritunnukset 702-416-1-46 ja 53 osoitteessa

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan kuntien suljettujen kaatopaikkojen yhteistarkkailu 2017-

Keski-Pohjanmaan kuntien suljettujen kaatopaikkojen yhteistarkkailu 2017- Keski-Pohjanmaan kuntien suljettujen kaatopaikkojen yhteistarkkailu 2017- Tiia Sillanpää, Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry. YSV:n kesäpäivät Kokkolassa 15.6.2018 Taustaa Lestinjokivarren ja Perhonjokivarren

Lisätiedot

VESIENHOIDON TOTEUTTAMINEN JOROISTEN ALUEELLA

VESIENHOIDON TOTEUTTAMINEN JOROISTEN ALUEELLA VESIENHOIDON TOTEUTTAMINEN JOROISTEN ALUEELLA Toimintaryhmän kokous 5.2.2013 Tilannekatsaus/ajankohtaiset asiat Suunniteltujen toimenpiteiden toteutuksen edistäminen Enojoen kunnostussuunnitelma-asia Joroisten

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Ratapihankatu TAMPERE

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Ratapihankatu TAMPERE HAKIJA Suomen Yliopistokiinteistöt Oy PL 310 33101 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-18-324-12 osoitteessa Ratapihankatu 55 33100 TAMPERE VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/216 13.2.217 Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI. Porin kaupunki, TPK/OM/rt. Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori

YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI. Porin kaupunki, TPK/OM/rt. Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori 303037 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI Porin kaupunki, TPK/OM/rt Veturitallinkatu / Muistokatu, Pori 21.2.2011 303037 YMPÄRISTÖTEKNISET TUTKIMUKSET VETURITALLIT, PORI Porin kaupunki, TPK/OM/rt

Lisätiedot

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen G P TYÖ N:O 17224 SKOL jäsen VIRKKULAN SENIORIKYLÄ 755 / 406 / 14 / 21 PALONUMMI SIUNTIO RAKENNETTAVUUSSELVITYS 3.10.2017 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia -001 pohjatutkimusasemapiirros 1:500-002

Lisätiedot

Liikenteen toimet pohjavesien suojelussa Ympäristöpäällikkö Tuula Säämänen, Liikennevirasto

Liikenteen toimet pohjavesien suojelussa Ympäristöpäällikkö Tuula Säämänen, Liikennevirasto Liikenteen toimet pohjavesien suojelussa Ympäristöpäällikkö Tuula Säämänen, Liikennevirasto Väylänpidon ja liikenteen pohjavesiriskit 20.11.2014 Maanteiden liukkaudentorjunta Vaihtelevat säät ovat haaste

Lisätiedot

Kristiinankaupungin kaupunki

Kristiinankaupungin kaupunki 67070175.EW.slu 7.1.2008 Kristiinankaupungin kaupunki Entisen rautatiealueen maaperän pilaantuneisuuden tutkimusraportti (Korttelit 426, 427 ja 435) 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ 2 2 TAUSTAA 2 3 NÄYTTEENOTTO 2 3.1

Lisätiedot

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Laukulantie 3, STORMI. Kohdenumero:

Sastamalan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus osoitteessa Laukulantie 3, STORMI. Kohdenumero: HAKIJA Öljyalan Palvelukeskus Oy, SOILI-ohjelma c/o Asiamies Johanna Routio, Pöyry Building Services Oy Postiosoite: Pöyry Finland Oy, Johanna Routio PL 50 01621 VANTAA KIINTEISTÖ Sastamalan kaupungissa

Lisätiedot

Evijärven kunta Viskarinaukio Evijärvi. Evijärven kunnan pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset

Evijärven kunta Viskarinaukio Evijärvi. Evijärven kunnan pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset Lausuntopyyntö Dnro EPOELY/1288/2017 2962017 Evijärven kunta Viskarinaukio 3 62500 Evijärvi Evijärven kunnan pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset Tässä kirjeessä Etelä-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

27/10.03.00.00/2015 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Jäppilä; Junttila5:308 ja Kaatopaikka 5:163

27/10.03.00.00/2015 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Jäppilä; Junttila5:308 ja Kaatopaikka 5:163 Pieksämäen kaupunki/rakennusvalvonta Lausunto / Viite: Lausuntopyyntö 5.2.2015 27/10.03.00.00/2015 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Jäppilä; Junttila5:308 ja Kaatopaikka 5:163 Alue,

Lisätiedot

Maaperän ja pohjaveden pilaantuminen

Maaperän ja pohjaveden pilaantuminen Maaperän ja pohjaveden pilaantuminen MATTI- tilastojen ja onnettomuusselvityksen valossa Outi Pyy, Suomen ympäristökeskus Suomen Vesiyhdistys ry, 10.4.2014 Maaperän tilan tietojärjestelmä - MATTI Tietoja

Lisätiedot

LIITE 1: MAKSINHARJUN POHJAVESIALUEELLE SIJOITTUVAT MAHDOLLISET RISKIKOHTEET JA TOIMINNOT SEKÄ TOIMENPIDEOHJELMA

LIITE 1: MAKSINHARJUN POHJAVESIALUEELLE SIJOITTUVAT MAHDOLLISET RISKIKOHTEET JA TOIMINNOT SEKÄ TOIMENPIDEOHJELMA Toimiala Asutus Toimenpiteen kohde Viemäriverkosto Toimintakuvaus Riski Toimenpidesuositukset Aikataulu Suorittaja Valvoja Kestilän keskustaajaman viemäriverkosto ulottuu pohjavesialueen kaakkoisosaan

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Liite 1 Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Ennen luokitustarkistusta Korsnäs on ollut pääsijaintikuntana 6 vedenhankintaa varten tärkeällä I luokan

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/4210/2015 Etelä-Savo 13.2.2017 Kemijärven kaupunki Hallituskatu 4 98100 Kemijärvi Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Kemijärvi Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Maalämpökaivon rakentaminen kiinteistölle I-luokan pohjavesialueella osoitteessa Märsänkatu 13, Hanko

Maalämpökaivon rakentaminen kiinteistölle I-luokan pohjavesialueella osoitteessa Märsänkatu 13, Hanko Etelä-Suomi Päätös Nro 228/2012/2 Dnro ESAVI/104/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 25.10.2012 ASIA Maalämpökaivon rakentaminen kiinteistölle 078-4-414-7 I-luokan pohjavesialueella osoitteessa Märsänkatu

Lisätiedot

Lämpökaivojen rakentaminen Heinolan Kirkonkylän pohjavedenottamon kaukosuoja-alueelle (Itä-Suomen vesioikeuden päätös nro 33/92/1, 22.6.

Lämpökaivojen rakentaminen Heinolan Kirkonkylän pohjavedenottamon kaukosuoja-alueelle (Itä-Suomen vesioikeuden päätös nro 33/92/1, 22.6. Etelä-Suomi Päätös Nro 194/2012/2 Dnro ESAVI/48/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.9.2012 ASIA HAKIJA HAKEMUS Lämpökaivojen rakentaminen Heinolan Kirkonkylän pohjavedenottamon kaukosuoja-alueelle

Lisätiedot

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö

Ottoalue, kaavoitus ja ympäristö Ympäristölautakunta 10 28.04.2016 Kunnanhallitus 101 23.05.2016 MAA-AINESLUPA / SAVON KULJETUS OY, OMANIEMI 7:231 31/10.09/2016 Ympäristölautakunta 28.04.2016 10 (Valmistelija Marika Limatius puh. 040

Lisätiedot

11 617 001 Täperänkangas

11 617 001 Täperänkangas LIITE 26 11 617 001 Täperänkangas Täperä P4 P12 w +78,87 P9 w +77,56 PSVEO P1 w +78,24 P10 w +78,30 P4.a w +79,72 Önkkyrinkangas 22/10 TÄPERÄNKANKAAN POHJAVESIALUEEN Vedenottamon suoja-alue (Pohjois-Suomen

Lisätiedot

SEINÄJOEN ENERGIA KASPERIN LÄMPÖLAITOS PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS

SEINÄJOEN ENERGIA KASPERIN LÄMPÖLAITOS PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS 1 Vastaanottaja Seinäjoen Energia Sanna Niinisalo Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 10/2018 SEINÄJOEN ENERGIA KASPERIN LÄMPÖLAITOS PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS SEINÄJOEN ENERGIA PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS Tarkastus

Lisätiedot

SEVERI HANKE YHTEENVETO POHJA- VESITUTKIMUKSISTA

SEVERI HANKE YHTEENVETO POHJA- VESITUTKIMUKSISTA Tilaaja Mikkelin vesilaitos Asiakirjatyyppi Selvitysraportti Päivämäärä 10.11.2015 Viite 1510014760 SEVERI HANKE YHTEENVETO POHJA- VESITUTKIMUKSISTA 1 Päivämäärä 10.11.2015 Laatija Tarkastaja Jarmo Koljonen

Lisätiedot

Lahden kaupungin hulevesiohjelma

Lahden kaupungin hulevesiohjelma Lahden kaupungin hulevesiohjelma Ismo Malin Lahden seudun ympäristöpalvelut Viheralan Hulevesipäivä Sibelius-talo 06.11.2012 Lahden kaupungin visio: Lahti on houkutteleva ja elinvoimainen ympäristökaupunki

Lisätiedot

ympäristöluvan valvontaviranomainen, suojelusuunnitelman seurantaryhmä

ympäristöluvan valvontaviranomainen, suojelusuunnitelman seurantaryhmä Etelä-Savo Suojelusuunnitelman seurantaryhmä päivittää toimenpideohjelmaa 1-2 kertaa vuodessa. Seurantaryhmä tarkistaa sekä tarvittaessa täsmentää vastuu- ja valvontavastuutahot, toimenpidesuositukset

Lisätiedot

OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) RAKENNETTAVUUSSELVITYS

OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) RAKENNETTAVUUSSELVITYS OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN VARATTUJEN TONTTIEN 1 (2) K45085 T12 16.8.2017 ALUSTAVA ÅMINNE PULPETTIPOLKU KORTTELI 45085 T12 Yleistä Alueen alustavaa rakennettavuusselvityksen määrittämistä varten on lähtötietoina

Lisätiedot

Näsilinnankatu 40. Pohjatutkimusraportti. Uudisrakennus Työnro

Näsilinnankatu 40. Pohjatutkimusraportti. Uudisrakennus Työnro Työnro 160091 Näsilinnankatu 40 Uudisrakennus Pohjatutkimusraportti 23.8.2016 A-Insinöörit Suunnittelu Oy ESPOO HELSINKI KUOPIO OULU PORI TAMPERE TURKU p. 0207 911 888, www.ains.fi Y-tunnus 0211382-6 Näsilinnankatu

Lisätiedot

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4298/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Maa-ainesten ottotoiminta pohjavesialueet ja niiden suojelu Sanna-Liisa Suojasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Maa-ainesten ottotoiminta pohjavesialueet ja niiden suojelu Sanna-Liisa Suojasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus Maa-ainesten ottotoiminta pohjavesialueet ja niiden suojelu 27.4.2017 Sanna-Liisa Suojasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tehtäviä maanottoasioissa: Ympäristö ja luonnonvarat

Lisätiedot

Tekniset ratkaisut hulevesien hallinnassa

Tekniset ratkaisut hulevesien hallinnassa Tekniset ratkaisut hulevesien hallinnassa Kuntien 7. ilmastokonferenssi, 8.5.2014 Jaana Suur-Askola Uponor infra Oy Tuotehallintapäällikkö Hulevesien muodostuminen Hulevesi on erilaisilta pinnoilta valuvaa

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4160/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella Paimion pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 40/05/2 Dnro Psy-2005-y-8 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 40/05/2 Dnro Psy-2005-y-8 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 40/05/2 Dnro Psy-2005-y-8 Annettu julkipanon jälkeen 16.8.2005 1 ASIA LUVAN HAKIJA Maa-ainesten ottaminen pohjavedenpinnan ylä- ja alapuolelta tilalta Rapakko RN:o 74:17, Ylikiiminki Kaarlo

Lisätiedot