Massadatan pilotointi virtuaaliympäristössä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Massadatan pilotointi virtuaaliympäristössä"

Transkriptio

1 Tarjous 1/11 Anna Vilhula Tampereen kaupunki Viite: Kokous Tampereella sekä skype-keskustelut Tarkennettu tarjous Anna Vilhulan kommenttien pohjalta Massadatan pilotointi virtuaaliympäristössä Tehtävä Kiitämme tarjouspyynnöstä ja tarjoudumme tekemään tehtävän tarjouspyyntönne mukaisesti. Haluamme korostaa, että olemme motivoituneita ja erittäin kiinnostuneita tehtävästä. Työssä pilotoidaan massadatan tuominen osaksi kaupunkiympäristön virtuaaliympäristöä. Massadatan yhdistäminen koostuu kaupungin 3D-virtuaaliympäristön aineistoista (nykytila- ja suunnitelmamallit) sekä raitiotiehankkeen aineistoista. Aineistot käydään tarkemmin läpi tarjouspyynnön tueksi palveluntuottajan kanssa. Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelma pyytää tarjousta massadatan tuomisesta kaupunkiympäristön virtuaaliympäristöön kaavan laatimistehtävien asiantuntijapalveluiden hankintapäätöksen (TRE: 182/2016, ) perusteella. Tehtävä työ liittyy suunnitelmien havainnollistamiseen. Tarkoitus on käyttää tehtävää työtä kaava-aineistojen havainnollistamiseen. Hankinta koostuu kahdesta osasta: 1. Raitiotien toteutusvaiheen 1 reitti mallinnetaan kaupunkiympäristön virtuaaliympäristöön. Aineistot viedään Unity-pelimoottoriin. Samalla ratkaistaan aineiston asianmukainen hallinta ja dokumentointi (esim. lähtöaineiston ja tietomallin selostus ja nimeämiskäytännöt). Työ toteutetaan siten, että sisältö voidaan tuottaa kustannustehokkaasti useille erilaisille medioille (esim. matkapuhelin, tietokone, CAVE). 2. Raitiotien toteutusvaiheen 1 -reitti mallinnetaan videona sekä CAVE-standalonena ja WebGL-sovelluksena.

2 Tarjous 2/11 Työn kuvaus Tehtävä 1 Kuva 1:Ruutukaappaus Kruunusillat esittelymallista, 2016 Saatu aineisto inventoidaan, tarkistetaan ja jaotellaan lähtöaineistoon ja suunnitelmamalleihin sekä mahdollisesti koostettuihin yhdistelmämalleihin (pl. tietomallipalvelimet). Lähtöaineiston osalta noudatetaan Yleisten inframallivaatimusten (YIV) osaa 3: Lähtötiedot. Suunnitelma-aineisto jaotellaan tekniikkalajeittain. Lähtötiedoista ja suunnitelmamalleista tehdään YIV-ohjeiden mukainen dokumentaatio mukaan lukien lähtöaineistoluettelo sekä tietomalliloki. Lähtötietomallilla tarkoitetaan tälle projektille koottuja lähtötietoja dokumentoituna ja harmonisoituna kokonaisuutena, joka kuvaa kohteen lähtötiedot ja nykyisen tilan. Lähtötietoihin voi sisältyä mallinnettuja 3D-aineistoja, paikkatieto- ja kartta-aineistoja, kaupunkimalliaineistoja sekä dokumentteja. Lähtötietomallin luovutusaineistoon kuuluvat raaka-aine- ja lähtöaineistokansio sekä lähtöaineistoluettelo, joka selostaa metatiedot ja tehdyt muokkaustoimenpiteet. Projektin lähtötietomalli perustuu YIV-ohjeisiin (kuva 2). Lähtötietovarasto tarjoaa jatkossa avoimen 3d -aineisto- ja -materiaalikirjaston erilaisille 3d -mallinnus- ja -sovelluskehitysalustoille, jolloin eri toimijoille tuotetaan ajantasaiset ja luotettavat lähtöaineistot mm. kaavahankkeiden visualisointeihin. Näin aineistosta on valittavissa tarvittavat osa-alueet, kuten tarkkuustaso ja sijainti. Raaka-aine -kansiosta löytyvät eri lähteistä saadut alkuperäiset lähtöaineistot. Lähtötiedot -kansiosta löytyy hankkeen aikana muokatut lähtöaineistot, kuten esimerkiksi mallinnettuja kaupungin kalusteita tai pysäkkejä. Avoimessa lähtötietovarastossa eri lähtötiedot on kerätty yhteen, konvertoitu ja optimoitu valmiiksi pelimoottoreille soveltuvaan muotoon.

3 Tarjous 3/11 Kuva 2. Lähtötietomallin rakenne YIV-ohjeiden mukaisesti Lähtöaineistoinventointi muodostaa realistisen kuvan, voidaanko halutut lopputuotteet toteuttaa saatavissa olevilla aineistoilla. Mikäli lähtöaineiston laatu tai kattavuus tulee rajoittamaan tavoiteltujen lopputuotteiden laatutason saavuttamista, voidaan projektin tavoitteita kohdentaa hyvissä ajoin. Projektin lähtöaineistot ja suunnittelumallit kirjataan tietomallilokiin metatietoineen. Tietomalliloki on aina ajantasainen ja siitä näkee esimerkiksi, milloin malli on päivittynyt, tiedostoformaatti, koordinaatisto, materiaalin tuottaja, sijainti projektipankissa sekä muita huomioitavia seikkoja. Tampereen kaupunkimalli optimoidaan ja konvertoidaan yleisesti pelimoottoreille soveltuvaan muotoon rakennusmassojen ja maanpinnan osalta projektialueella. Työssä käytetään yleisesti mallinnusohjelmistojen ja pelimoottorien tukemia formaatteja, jolloin Unityn lisäksi aineistoja voidaan hyödyntää pienin muutoksin mm. Unreal tai Blender- pelimoottoreissa. Työssä ei tehdä ohjeistusta pelimoottorien tarkemmasta käytöstä. Työ tehdään toimitetun lähtöaineiston mahdollistamalla tarkkuudella vain toteutusosan 1 alueelta rajatulta osalta. Tarkkuuden osalta tarkoitetaan erityisesti suunnittelun tuottamia pintamalleja ja niiden geometriaa konsultti käyttää valmiita mallipohjaisia aineistoja, ei mallinna itse. Raitiotien suunnitelmat liitetään kaupunkimalliin. Tilaaja toimittaa projektialueesta karttakuvan, johon on määritetty mallialue sekä etukäteen tilaajalle tärkeimmät toiminnalliset kohteet aluevarauksilla. Raitiotien vaiheen 2 alue rajataan työn ulkopuolelle. Käytettävät suunnitelma-aineistot lukitaan lähtöaineistoinventointiin toimitettuihin versioihin, eikä niitä päivitetä kesken tuotannon.

4 Tarjous 4/11 Työpaja 1: Käydään läpi inventoitu lähtöaineisto ja sen sisältö Todetaan, soveltuuko käytettävä lähtöaineisto lopputuotteiden tuottamiseen halutulla laadulla ja mihin aineistotyyppeihin ja aluerajauksiin erityisesti keskitytään Sovitaan aineistojen tallentaminen lähtötietovarastoon Päätetään tehtävässä 2 tuotettavien mallien tarkempi sisältö, alue ja toiminnot Osoitetaan esittelyvideon tuottamiseen osallistuva työryhmä ja tarkennetaan sisältöä lähtöaineistojen pohjalta, kuten tarkastelut ilmasta ja katutasosta Lähtötietovarasto sijoitetaan kaupungin jo ylläpitämään tiedostopohjaiseen projektipankkiin, esim. Google Drive:iin, johon toimitetaan oikeudet Sitowisen työryhmälle heti työn alussa. Lähtötietovaraston ylläpitoon koulutetaan yksi tilaajan edustaja tehtävän 2 loppuvaiheessa. Aineistoprosessin kuvauksessa eri lähtöaineistojen muokkaustoimenpiteet kuvataan siten, että prosessi on toistettavissa johdonmukaisesti, kun aineisto päivittyy. Kaupunkimallin Unity-editor-projekti on lähdemuotoinen kooste optimoiduista aineistoista, jota kaupunki voi jaella vapaasti. Projektin avulla Unity-kehittäjä voi aloittaa kaupunkimallin hyödyntämisen mahdollisimman ketterästi, eikä hänen tarvitse kerätä tiedostoja käyttöönsä lähtötietovarastosta. Projekti sisältää lähtöaineistovarastosta tuodut mallit sellaisenaan ilman yhteensovittamista, eikä projektiin sisällytetä malleja, joiden lisenssi rajoittaisi aineiston edelleenluovuttamista (kuten Unity-sovelluskaupasta ostetut mallit). Aineistoa voi esikatsella Unity-editorin muokkaustilassa ilman toiminnallisuutta (tehtävä 2 tarjottava visualisointiympäristö). Työ ei sisällä Unity-koulutusta, eikä mahdollisesti tarvittavia lisenssejä Unity-ohjelmistolle tai sen verkkopalveluihin. Työssä käytetään maksullista Unity Professional-versiota. Tehtävä 1 työvaiheet ja lopputuotteet: Lähtöaineistoinventointi Avoin lähtötietovarasto o sis. optimoidut ja konvertoidut mallit Aineistoprosessin kuvaus ja dokumentointi Tietomalliloki Kaupunkimallin Unity-editor-projekti

5 Tarjous 5/11 Tehtävä 2 Ensimmäisessä tehtävässä tuotetun Unity-editor-projektin perusteella jalostetaan seuraavat lopputuotteet: 1. Esittelymalli (= Unity-katselupaketti) 2. Esittelymalli 3D-Galleriaan 3. Esittelyvideo 4. WebGL-palvelu Kuva 3: Prosessikuvaus ja lopputuotteet tehtävittäin. Katkoviivalla mahdollisesti käytettävät komponentit. Oranssit komponentit lähdekoodimuodossaan avoimia. Eri lopputuotteet tukevat toisiaan eri käyttötapauksiin ja käyttäjäryhmille. Lopputuotteiden keskinäinen vertailu kts Liite 2. Lopputuotteisiin käytetyistä aineistoista luodaan dokumentaatio lähtötietovarastoon, jonka avulla varmistetaan mallien jatkokäytettävyys ja päivitettävyys myös muiden konsulttien toimiessa tulevissa hankkeissa. Esittelymallin osalta tällainen dokumentaatio on esittelymallliloki. Kuvassa 3 mainittu optimointikomponentti ja ulkoinen mallipalvelin ovat kolmannen osapuolen kehittämää tekniikkaa, jota voidaan käyttää osan sisällöstä striimaamiseen esittelymalliin. Lopputuotteista voidaan kehittää rinnakkain 1, 2 ja 4. Esittelyvideo toteutetaan, kun muut lopputuotteet on hyväksytty.

6 Tarjous 6/11 Työpaja 2 sisältö: Katselmoidaan työversiot esittelymalleista sekä WebGL-palvelusta Määritellään esittelyvideon alustava kuvakäsikirjoitus (yleiskuva, tarkemmat kohteet) Työpaja 3 sisältö: Katselmoidaan luonnokset esittelymalleista sekä WebGL-palvelusta. Katselmoidaan raakavedos esittelyvideosta 1. Esittelymalli Projektin käyttöön tarjottava visualisointiympäristö on Sitowisen kehittämä monipuolinen ratkaisu rakennetun ympäristön hankkeiden esittämiseen. Yleisin ilmenemä visualisointiympäristöstä on hankekohtainen esittelymalli, joka pohjautuu Unity-pelimoottoriteknologiaan. Esittelymalli on visuaalisesti korkealaatuinen interaktiivinen 3D-sovellus, jonka vakiotoiminnot on kehitetty helpottamaan infra- ja kaupunkisuunnittelukohteiden esittelyä ymmärrettävästi. Esittelymalli toimii myös pohjana havainnekuvien tai esittelyvideoiden tuottamiseen. Esittelymalli koostuu tarjottavista toiminnoista, mahdollisesti kehitettävistä lisätoiminnoista sekä sisällöstä. Toiminnot koostuvat sekä Sitowisen itse kehittämistä, että kolmannen osapuolen tuottamista komponenteista. Esittelymalli tarjotaan käyttöön kahdessa eri muodossa; sekä sovellus (katselupaketti), että internet-malli (kts Liite 1). Internet -malli on pilottijakson ajan (6 kk) käytössä vain nimetyille käyttäjille (5kpl). Esittelymallista ei tuoteta lähdekoodimuotoista muokattavaa versiota (Unity editor -projekti). Sisältö koostetaan tehtävän 1 aikana kerätystä lähtöaineistosta: Kaupunkimalli; rakennusten massamallit teksturoimattomina Kaavamallit; rakennusten massamallit yksivärisinä, työpajassa 1 valituilta alueilta Maastomalli, jonka pintaan liitetty ortokuva Raitiotien ylin yhdistelmäpinta työpajassa 1 valittujen hankeosien alueelta, pintamallin teksturointi em. osalta + kalusteiden lisääminen Raitiotien linjaus viivana alueilta, joihin ei ole 3D-suunnittelupintamalleja, pysäkit ikonein Muun sisällön tuottaminen työpajan 1 päätösten mukaisesti, lisätään malliin tärkeysjärjestyksessä käytettävien resurssien puitteissa Käytetty sisältö dokumentoidaan esittelymallilokiin.

7 Tarjous 7/11 Toiminnot: Projektin hyödynnettävissä on kattavat visualisointiympäristön vakiotoiminnot mm. mallissa liikkumiseen, mallin osien kytkemiseen, sään & valaistuksen simulointiin (Liite 1). Lisäksi toteutetaan seuraavat toiminnot: Raitiovaunuajelu matkustajan näkökulmasta (1) Kaavoitushankkeiden massamallien kytkentä päälle/pois (2) Muut mahdollisesti kehitettävät toiminnot työpajan 1 päätösten mukaisesti, kehitetään lopuksi käytettävissä olevien resurssien puitteissa Kehitettävien toimintojen (1 ja 2 yllä) lähdekoodia ei jaeta lopputuotteena, sillä vastaavat toiminnot ovat saatavilla helposti Unity-sovelluskaupasta tai kehitettävissä itse. 2. Esittelymalli 3D-Galleriaan Esittelymalli julkaistaan käytettäväksi 3D-Galleriassa. Työssä käytetään asiakkaan toimittamia Unity-komponentteja, joiden avulla esittelymalli voidaan julkaista 3D-Galleriassa, kuten usean näyttöpinnan piirtotuki. Toimintoina kehitetään lisäksi edelliseen: Tuki peliohjaimen käytölle liikkumiseen mallissa. Tilaajan toimittama ohjaintyyppi ja painikkeiden järjestys. Horisontin lukitseminen vaakatasoon 3. Esittelyvideo Esittelyvideo pohjautuu tuotettavaan Unity-malliin, mutta tarjoaa korkeamman visuaalisen laatutason. Video keskittyy Raitiotien linjauksen esittämiseen pääasiassa ylilentona. Katutasotarkastelut sovitaan erikseen työpajassa kootun lähtöaineiston pohjalta. Mukaan voidaan leikata asiakkaan toimittamaa muuta videomateriaalia, mikäli sen sisältö tukee kerrontaa ja visuaalinen laatu on riittävää. Esittelyvideon tarkempi sisältö määritellään yhdessä tilaajan kanssa työpajoissa tehtävän 2 aikana. Tilaaja pääsee kommentoimaan videon luonnosta helppokäyttöisen verkkoympäristön kautta, joka sujuvoittaa työnkulkua. Videon kesto on korkeintaan kolme minuuttia ja se tuotetaan FullHD-tarkkuudella. Julkaisuvalmis videotiedosto toimitetaan tilaajan itse julkaistavaksi.

8 Tarjous 8/11 4. WebGL-palvelu Raitiotien linjaus julkaistaan verkkokarttapalvelussa, joka perustuu WebGL-teknologiaan. Palvelu mahdollistaa laajojen 3D-aineistojen ja paikkatietoaineistojen esittämisen yhdessä selainnäkymässä eri päätelaitteilla. Palveluun voidaan lukea paikkatietoaineistoja suoraan Tampereen karttapalvelusta rajapinnan kautta. Tuloksena syntyy 3D-kaupunkimallin ja raitiotiehankkeen aineistoja havainnollisesti koostava julkinen verkkopalvelu, jonka kautta hankkeesta voidaan viestiä selkeästi kaikille sidosryhmille. Palvelun käyttö voidaan asiakkaan toiveesta rajata käyttäjätunnusten taakse. Sisältönä esitetään: Nykyinen rakennuskanta harmaina massoina *1 Valitut kaavoitushankkeiden 3D-massamallit *1 Maaston pintamalli* ortokuvalla *2 Raitiotien linjaus viivana, 1 ja 2 vaiheet eri väreillä *2 Pysäkkien sijainnit kuvakkein *2 Ratikkalive-kameroiden avaaminen kuvakkeista *2 Muu ei-mallipohjainen havainneaineisto kaavoitushankkeista, esim. havainnekuvat, todellisissa sijainneissaan kuvakkeina, 10 kuvaa. *1 Seloste: *1 = Sitowise tuottaa aineiston palveluun ja ylläpitää itse, *2 = Aineisto luetaan Tampereen karttapalvelusta rajapinnan kautta tai linkitetään muuhun verkkopalveluun. Karttapalvelun 3D-näkymiin voi linkittää suoraan yksilöllisellä URL-osoitteella. Palvelun ylläpito 6kk määräaikaisena jaksona toimituspäivämäärästä mainituilla ominaisuuksilla sisältyy tarjoukseen. Sisällön lisääminen myöhemmin tapahtuu puitesopimuksen hinnaston mukaisesti. Tampereen karttapalvelun rajapintojen mahdollisesti muuttuessa päivitystyö tehdään puitesopimuksen tuntihinnaston mukaan. Valmiudet Olemme ymmärtäneet tehtävän vaativuuden ja siksi koonneet siihen työryhmän, jonka asiantuntemus ja osaaminen riittävät tehtävän toteuttamiseen. Työryhmällä on laaja ja monipuolinen kokemus vaativien infran ja kaupunkiympäristöjen tiedonhallinnan, tietomallien ja esittävien virtuaalimallien yhteensovittamisesta.

9 Tarjous 9/11 Konsultin työryhmän muodostavat seuraavat avainhenkilöt: Sitowise Referenssit Aikataulu Sopimusehdot Jukka Alander (skol 02), projektipäällikkö Jarkko Männistö (skol 02), asiantuntija Arla Tuominen (skol 05), 3d -asiantuntija Josefiina Saarnikko (skol 03), tietomalliasiantuntija Oskari Liukkonen (skol 03), tiedonhallinnan asiantuntija Konsultin alihankinnasta vastaa Sito Poland Grzegorz Hawrot, (skol 04) Andrzej Skibinski, (skol 03) Piotr Borkiewicz, (skol 03) Robert Liminowicz, (skol 05) Haluamme tuoda esille, että organisaatiomme jäsenet ovat vastanneet mm. seuraavista tehtävään liittyvistä referenssikohteista: Kruunusillat -hankkeen tiedonhallinta ja esittelymalli, video Keski-Pasila -hankkeen yhdistelmä- ja esittelymalli, video Espoon Tapiolan kaupunkimalli Lahden Eteläinen kehätie, video ja 360-video Otaniemen valaistussimulointi ja Raide-Jokeri, video Raide-Jokeri, alkanut 12/2017 Olemme valmiit käynnistämään työn välittömästi tilaajan annettua siihen luvan ja sitoudumme tarjouspyynnössä esitettyyn aikatauluun. Alustava arvio tehtävän 1 valmistumisesta on Valmiit lopputuotteet toimitetaan viimeistään mennessä. Tarkempi aikataulu mm. työpajojen ajoittaminen tehdään työn alussa. Aikataululuonnos Liite 3. Työssä noudatetaan Tampereen kaupungin ja Sito Oy:n välistä puitesopimusta kaavan laatimistehtävien asiantuntijapalveluiden hankinnasta (TRE: 182/2016). Sopimusehtoina noudatetaan Konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013 (RT ).

10 Tarjous 10/11 Tarjous Tarjouksemme on ositeltu tehtävän 1 ja 2 osalta seuraavasti: Tehtävä 1: Lähtöaineistoinventointi - Lähtötietovaraston koostaminen - Aineistojen muuntaminen - Kaupunkimallin Unity-projekti Tehtävä 2: Esittelymalli - Esittelymalli 3D-galleria - Esittelyvideo - WebGL-palvelu Koko työt yhteensä Tehtävän 2 toteuttamiseksi tulee tilata tehtävä 1. Tehtävän 2 hinta perustuu osatehtävien tekemiseen pakettina. Kaikki hinnat alv 0%. Veloitusperusteet Veloitusperusteena on puitesopimuksen mukainen aikapalkkio henkilöryhmittäin. Kulut kuuluvat kokonaispalkkioon. Laadunvarmistus Velvoitteet Tarjotun työn laadunvarmistuksessa noudatetaan Siton laatujärjestelmää, jolla on voimassa oleva RALA sertifikaatti. Suunnittelu- ja rakennuttamisyritysten RALA-sertifioinnin taustalla on järjestöjen RAKLI, SKOL ja ATL kehittämä laatujärjestelmän arviointimenettely, joka siirrettiin järjestöjen päätöksellä RALA:n palveluksi. Ilmoitamme, että olemme tarjousta laatiessamme ottaneet huomioon verotusta, ympäristönsuojelua, työsuojelua, työoloja ja työehtoja koskevat velvoitteet. Tarjouksen voimassaolo Tarjouksemme on voimassa tarjouspyynnön mukaisesti asti.

11 Tarjous 11/11 Lisätiedot Tarjouksesta antaa lisätietoja Jukka Alander, puh , sähköposti: sekä Jarkko Männistö, puh , sähköposti Toivomme tarjouksemme vastaavan tavoitteitanne ja johtavan sopimuskatselmukseen työn käynnistämisestä. Sito Oy Jukka Alander Projektipäällikkö Hannu Lammi Osastopäällikkö Liitteet Liite1: Esittelymallin tuotekuvaus Liite2: Lopputuotteiden vertailutaulukko Liite3: Aikataululuonnos

tarjous , lisäosa vaihe 2

tarjous , lisäosa vaihe 2 19.5.2017 1 (5) Veikko Vänskä Hankepäällikkö Kaupunkiympäristö, Maankäytön suunnittelu Frenckellinaukio 2 B PL 487 33101 Tampereen kaupunki Viite: tarjouspyyntö 11.4.2017 Veikko Vänskä / pysäköintitutkimuksen

Lisätiedot

Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu

Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu Pekka Männistö Tampereen kaupunki, Smart Tampere, Opastamisen ekosysteemi PL 487 33101 Tampere Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu Tarjous 10181004 20.2.2018 Viite: Palaveri 8.2.2018

Lisätiedot

Digitalisaatio työmaan arjessa nyt ja tulevaisuudessa Tietomallinnus avuksi oton suunnitteluun

Digitalisaatio työmaan arjessa nyt ja tulevaisuudessa Tietomallinnus avuksi oton suunnitteluun Digitalisaatio työmaan arjessa nyt ja tulevaisuudessa Tietomallinnus avuksi oton suunnitteluun Kiviaines- ja murskauspäivä 19.1.2018 Juha Liukas Johtava asiantuntija, InfraBIM Dokumenttien hallinnasta

Lisätiedot

Tullikamarinaukion ja Attilan kiinteistön suunnittelukilpailu

Tullikamarinaukion ja Attilan kiinteistön suunnittelukilpailu 20.3.2017 1 (5) Tampereen kaupunki Senaatti-kiinteistöt viite: tehtävänmäärittelykokous 15.2.2017 ja ohjausryhmän kokous 10.3.2017 Tullikamarinaukion ja Attilan kiinteistön suunnittelukilpailu Tehtävä

Lisätiedot

Oppeja ja kokemuksia Pisararadan suunnittelun tiedonhallinnasta

Oppeja ja kokemuksia Pisararadan suunnittelun tiedonhallinnasta Oppeja ja kokemuksia Pisararadan suunnittelun tiedonhallinnasta Tietomallintamisen opit infran tilaamisessa ja hyödyntämisessä 3.6.2015, RAKLI Perttu Valtonen, Sweco PM Oy 1 Mitä tietoa suunnitelma sisältää?

Lisätiedot

Kruunusillat joukkoliikenneyhteys

Kruunusillat joukkoliikenneyhteys Kruunusillat joukkoliikenneyhteys Tiedonhallinta Ville Alajoki Kruunusillat, joukkoliikenneyhteys Keskustan raitiotien päätepysäkki Katu-, raitiotieyhteydet Nihdissä Katu-, raitiotieyhteydet keskustasta

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle TARJOUS xxxxxxxx TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta tarjota asiantuntijapalveluitamme

Lisätiedot

Avoin data ja Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri

Avoin data ja Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri Avoin data ja Tampereen paikkatietoinfrastruktuuri 26.1.2016 Yhteistoiminta ja tietomallit Tampereen raitiotieallianssissa Marko Kauppi Tampereen kaupunkimittaus 1 Miten avoin data ja paikkatietoinfrastuktuuri

Lisätiedot

MAANALAINEN ASEMAKAAVA NRO vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan

MAANALAINEN ASEMAKAAVA NRO vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan TARJOUS MAANALAINEN ASEMAKAAVA NRO 8676 - vaikutukset rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan Viite: ETL:n yleissuunnittelun aloituskokous 2.5.2017 ja spostit 1.6.2017 Asiakas Tampereen kaupunki

Lisätiedot

Optio pilotin jälkeisestä ylläpidosta: Serverit, ohjelmistoylläpito ja lisenssit

Optio pilotin jälkeisestä ylläpidosta: Serverit, ohjelmistoylläpito ja lisenssit TARJOUS 23.4.2018 Helsinki Teatime Research Oy LY 2762529-7 Hämeentie 135a 00560 Helsinki Tampereen Kaupunki Smart Tampere Ohjelma Anna Vilhula Sakari Salli, toimitusjohtaja +358 50 5142105 sakari.salli@teatimeresearch.com

Lisätiedot

Tampereen Asemakeskuksen alue: Tiedonhallinnan ja tietomallinnuksen

Tampereen Asemakeskuksen alue: Tiedonhallinnan ja tietomallinnuksen Tarjous 1/14 Tampereen kaupunki Henri Väänänen Elinvoima ja kilpailukyky Viiden tähden keskusta PL 487, 33101 Tampere Tampereen kaupunki Konsernihallinto/tietohallintoyksikkö Janne Lindberg PL765 33101

Lisätiedot

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu TARJOUS XXXXXXX TAMPEREEN KAUPUNKI KAPA Petri Kantola Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta

Lisätiedot

TARJOUS OJALA 1 ALUEEN TONTTIKATUJEN JA MOSSINKAAREN 1.VAIHEEN KATUSUUNNITTELU. 1. Yleistä

TARJOUS OJALA 1 ALUEEN TONTTIKATUJEN JA MOSSINKAAREN 1.VAIHEEN KATUSUUNNITTELU. 1. Yleistä Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Puutarhakatu 2 B PL 487 33101 TAMPERE Petri Keivaara Ramboll PL 718, Pakkahuoneenaukio 2 33101 Tampere Finland Puhelin: 020 755 611 www.ramboll.fi TARJOUS

Lisätiedot

Kaupunkimallit ja CityGML

Kaupunkimallit ja CityGML Kaupunkimallit ja CityGML Smart cities nyt ja huomenna SFS-seminaari 14.4.2015 Hannu Lammi, Osastopäällikkö, DI When infrastructure counts. Kaupunkimalli 3D kaupunkimalli on kolmiulotteinen digitaalinen

Lisätiedot

Mahdollisten muiden asiakirjojen laadinnasta sovitaan erikseen.

Mahdollisten muiden asiakirjojen laadinnasta sovitaan erikseen. xxxxxxxxx Sivu 2 (4) o Työselostus o Työturvallisuusasiakirja o Hinnoiteltava kustannusarvio ja määräluettelot (FORE) kortteleittain o Johtoyhtiöiden suunnitelmat o Yhteensovituspiirustus o suunnitelman

Lisätiedot

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] 1. Sopijapuolet Tilaaja Hyvinkään kaupunki, Tekninen keskus PL 21 05801 Hyvinkää Y-tunnus 012 5866-0 Toimittaja 2. Tehtävä Tämä konsulttisopimus sisältää tiesuunnitelman laatimisen

Lisätiedot

A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio Espoo. Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö , tarjous 30.6.

A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio Espoo. Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö , tarjous 30.6. Tilaus 1 (4) A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio 9 02600 Espoo Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö 19.6.2017, tarjous 30.6.2017 Mt 1421 (Eriksnäsintie ja Jokelantie) parantaminen

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Datan ja palveluiden kuvaus, asiantuntijapalvelut TARJOUS (6)

Tampereen kaupunki Datan ja palveluiden kuvaus, asiantuntijapalvelut TARJOUS (6) Tarjous 2 (6) 1. Tampereen kaupunki,, tarjous... 3 1.1. Työn sisältö ja tehtäväkuvaus... 3 1.2. Työn tekijät... 4 1.3. Työn hinta ja laskutusperusteet... 5 1.4. Laskutus ja sopimusehdot... 5 1.5. Aikataulu...

Lisätiedot

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS Tampere Kaupunkiympäristön palvelualue Kaupunkiympäristön suunnittelu RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS 7.11.2017 SERUM ARKKITEHDIT OY PÄLKÄNEENTIE 19 A FIN-00510 HELSINKI FINLAND WWW.SERUM.FI Tampere Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Työskentelyosuuksien tulokset Kuntapilotti-projektin 2. työpajaseminaari

Työskentelyosuuksien tulokset Kuntapilotti-projektin 2. työpajaseminaari Työskentelyosuuksien tulokset Kuntapilotti-projektin 2. työpajaseminaari 7.2.2019 1 Kuntapilotti 2. työpajaseminaari 7.2.2019 Työpajan työskentelyosuudessa pohdittiin seuraavia aiheita: 1) Kaavan visualisointi:

Lisätiedot

Maa- ja kallioperämallit InfraFINBIM / Inframodel-kehitys

Maa- ja kallioperämallit InfraFINBIM / Inframodel-kehitys Maa- ja kallioperämallit InfraFINBIM / Inframodel-kehitys Maa- ja kallioperämallit yhdyskuntasuunnittelussa ja rakentamisessa -työpaja 12.3.2014 Ympäristösi parhaat tekijät Sisältö Inframodel3 Inframodel4..5

Lisätiedot

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä!

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Tarjouksessa ja valtionavustushakemuksessa esitetty työn sisältö TYÖKOKONAISUUS 1. Asukas- ja toimijayhteistyö ERILLISET TYÖVAIHEET Eri osapuolten kutsuminen mukaan

Lisätiedot

Tietomallityöskentelyn hyödyntäminen Liikennevirastossa

Tietomallityöskentelyn hyödyntäminen Liikennevirastossa Tietomallityöskentelyn hyödyntäminen Liikennevirastossa Kehto foorumi 10.11.2016 10.11.2016 Heikki Myllymäki / Tiina Perttula 10.11.2016 Heikki Myllymäki 2 Heikki Myllymäki 3 10.11.2016 Heikki Myllymäki

Lisätiedot

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUOOS 2017-2018 1. Yleistä Puitesopimus edellyttää yhteistyötä, joka vaatii molemmilta osapuolilta käytännön tasolla ansaittua luottamusta, paneutumista toisen toimintaan,

Lisätiedot

Lappi, suojelukaava (8182)

Lappi, suojelukaava (8182) Tarjous 1/5 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue Asemakaavoitus Tarjousneuvottelu 11.12.2017 Lappi, suojelukaava (8182) Tehtävä Valmiudet Kiitämme tarjouspyynnöstä ja tarjoudumme tekemään

Lisätiedot

TARJOUS VESISIILON KUNTOARVIO HIEDANRANTA, KEITTÄMÖ, HIEDANRANNAN ALUE, TAMPERE. Vastaanottaja Tampereen kaupunki Hiedanrannan kehitysohjelma

TARJOUS VESISIILON KUNTOARVIO HIEDANRANTA, KEITTÄMÖ, HIEDANRANNAN ALUE, TAMPERE. Vastaanottaja Tampereen kaupunki Hiedanrannan kehitysohjelma Vastaanottaja Tampereen kaupunki Hiedanrannan kehitysohjelma Asiakirjatyyppi Tarjous Päivämäärä 4.12.2017 HIEDANRANTA, KEITTÄMÖ, HIEDANRANNAN ALUE, TAMPERE VESISIILON KUNTOARVIO TARJOUS VESISIILON KUNTOARVIO

Lisätiedot

Kartta laaditaan koordinaattijärjestelmässä ETRS-GK25 ja korkeusjärjestelmässä N2000.

Kartta laaditaan koordinaattijärjestelmässä ETRS-GK25 ja korkeusjärjestelmässä N2000. Tarjouspyyntö 1 (5) NUMEERISEN POHJAKARTAN LAATIMINEN 1. Tehtävän määrittely Sipoon kunnan mittaus- ja kiinteistöyksikkö pyytää tarjoustanne tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisen numeerisen pohjakartan

Lisätiedot

Unity-kaupunkimallien avoin jakeluympäristö

Unity-kaupunkimallien avoin jakeluympäristö Tarjous 1/4 Tarjousnumero 10182846 23.4.2018 Tampereen kaupunki Anna Vilhula Viite: Tarjouspyyntö Unity-kaupunkimallien avoin jakeluympäristö Kiitämme mielenkiinnosta palvelujamme ja tuotteitamme kohtaan.

Lisätiedot

Viasys VDC Stream Mallipohjaista projektinhallintaa. Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy

Viasys VDC Stream Mallipohjaista projektinhallintaa. Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy Mallipohjaista projektinhallintaa Tapani Parmanen ja Mia Rantakari Vianova Systems Finland Oy Web-pohjainen projektiportaali, mikä tarjoaa tehokkaat työvälineet hankkeen tietojen hallintaan, aineiston

Lisätiedot

Kaupunginkanslian avoin ohjelmistokehitys, rajapintatyö, syksy kevät Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus

Kaupunginkanslian avoin ohjelmistokehitys, rajapintatyö, syksy kevät Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus n avoin ohjelmistokehitys, rajapintatyö, syksy 2018 - kevät 2019 2/7 1 LYHYT KUVAUS 2 PUITESOPIMUKSESTA POIKKEAVAT JA ERIKSEEN SOVITTAVAT KOHDAT NYKYTILA 4 4 TILAUKSEN AIKAJANA 5 KOKOONPANO, OSALLISTUJAT

Lisätiedot

TAMPEREEN ASEMAPUISTON RAKENNUSHISTORIASELVITYS

TAMPEREEN ASEMAPUISTON RAKENNUSHISTORIASELVITYS TARJOUS 1 (5) 10.8.2017 Tampereen kaupunki / Veikko Vänskä VR-Yhtymä Oy / Pirjo Huvila Frenckellinalukio 2 B PL 487 33101 TAMPERE Viite: Tarjouspyyntönne, sähköposti 6.6.2017 Veikko Vänskä > Näkymä Oy

Lisätiedot

Tampereen kaupunkilogistiikkaselvitys

Tampereen kaupunkilogistiikkaselvitys Tarjousluonnos 1/6 Tampereen kaupunki Ari Vandell/Pekka Stenman Kaupunkiympäristön suunnittelu Liikennejärjestelmän suunnittelu PL 487 33101 Tampere Viite: Sähköpostien vaihto Pekka Stenman/Ari Vandell/Ilkka

Lisätiedot

Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä. Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari Finlandia-talo

Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä. Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari Finlandia-talo Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari 22.3.2017 Finlandia-talo Avoimen lähdekoodin ohjelmisto paikkatiedon esittämiseen ja monipuoliseen

Lisätiedot

Työryhmätyöskentely. Ryhmä A Rajapinnat Rajapintojen uudet mahdollisuudet Teknologiavalinnat. Ryhmä B Tietomalli Kaavan esittäminen tietomallina

Työryhmätyöskentely. Ryhmä A Rajapinnat Rajapintojen uudet mahdollisuudet Teknologiavalinnat. Ryhmä B Tietomalli Kaavan esittäminen tietomallina Työryhmätyöskentely Työryhmätyöskentely klo 10:15-11:00 Ryhmä A Rajapinnat Rajapintojen uudet mahdollisuudet Teknologiavalinnat Ryhmä B Tietomalli Kaavan esittäminen tietomallina Ryhmä C Kaavoitusprosessi

Lisätiedot

TARJOUS. Aukiosuunnittelupeli HTC Vive virtuaalilaseille; Tampereen Keskustori. Viite: sähköpostit , Pauli Välimäki

TARJOUS. Aukiosuunnittelupeli HTC Vive virtuaalilaseille; Tampereen Keskustori. Viite: sähköpostit , Pauli Välimäki TARJOUS Aukiosuunnittelupeli HTC Vive virtuaalilaseille; Tampereen Keskustori Viite: sähköpostit 22.8.2017, Pauli Välimäki 22.8.2017 Asiakas Tampereen kaupunki Yhteyshenkilö Pauli Välimäki pauli.valimaki@tampere.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (5) 1 Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalveluiden puitesopimus 2016 2017, konsulttien valinta HEL 2015-011101 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää hylätä

Lisätiedot

Kokemuksia tietomallipohjaisen

Kokemuksia tietomallipohjaisen Kokemuksia tietomallipohjaisen Vt 3-18 parantaminen Laihian kohdalla Projektipäällikkö / Projektinjohtaja Liikennevirasto projektien suunnittelu ja toteutus Aikaisempi työura; Lemminkäinen Infra 1983-1997

Lisätiedot

Linked Events. Helsingin tapahtumarajapinta. Aleksi Salonen

Linked Events. Helsingin tapahtumarajapinta. Aleksi Salonen Linked Events Helsingin tapahtumarajapinta Aleksi Salonen Linked Events? Helsingin kaupungin avoin tapahtumarajapinta Ensimmäinen versio 2014, laajemmin käyttöön keväällä 2016 Kaupungin itse kehittämä

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

Kaupunkimallit ja Mallintava kaavoitus. Vianova Systems Finland Oy Jarkko Sireeni 9.2.2011

Kaupunkimallit ja Mallintava kaavoitus. Vianova Systems Finland Oy Jarkko Sireeni 9.2.2011 Kaupunkimallit ja Mallintava kaavoitus Vianova Systems Finland Oy Jarkko Sireeni 9.2.2011 Kaupunkimalli? Mallintamisen eri skaalat Kaavoitus ja aluerakentaminen Infra ja kunnallistekniikka Talonrakennus

Lisätiedot

Novapoint VDC Explorer. VDC Tuotteet ja Palvelut Vianova Systems Finland Oy

Novapoint VDC Explorer. VDC Tuotteet ja Palvelut Vianova Systems Finland Oy Novapoint VDC Explorer Jani Myllymaa Myyntijohtaja Jarkko Sireeni Toimialapäällikkö VDC Tuotteet ja Palvelut Vianova Systems Finland Oy Kannattaako mallintaa ja simuloida etukäteen? Novapoint VDC Tuotteet

Lisätiedot

Mobiilikartoituspäivä Pistepilvien ja kuvien hyödyntäminen Locusympäristössä

Mobiilikartoituspäivä Pistepilvien ja kuvien hyödyntäminen Locusympäristössä Mobiilikartoituspäivä Pistepilvien ja kuvien hyödyntäminen Locusympäristössä Trimble Locus tuoteperhe Yleisten alueiden luvat Ympäristöluvat Palaute Omaisuuden hallinta - Katu- ja viheralueet - Kunnossapito

Lisätiedot

Avoimella tiedonsiirrolla kohti kulttuurimuutosta 3.4.2014

Avoimella tiedonsiirrolla kohti kulttuurimuutosta 3.4.2014 Avoimella tiedonsiirrolla kohti kulttuurimuutosta 3.4.2014 Mitä mallintamisella tavoitellaan Tuottavuuden parantamista Virheiden vähenemistä Laatua Kustannustenhallintaa Määrätietoutta Kommunikoinnin ja

Lisätiedot

LUONNOS RT 80343 KONSULTTISOPIMUS. Kohde. Tehtävä. Tilaaja. Konsultti. syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract

LUONNOS RT 80343 KONSULTTISOPIMUS. Kohde. Tehtävä. Tilaaja. Konsultti. syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract RT 80343 KONSULTTISOPIMUS syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract Kohde Tehtävä Tilaaja Tilaajan edustaja sopimusasioissa Osoite Puhelin Laskutusosoite Konsultti Konsultin

Lisätiedot

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan hulevesien yleissuunnitelma Järvikaupunki

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan hulevesien yleissuunnitelma Järvikaupunki TARJOUS 101007517 13.10.2017 TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan hulevesien yleissuunnitelma Järvikaupunki Tarjous 101007517 13.10.2017 1 Sisältö 1 YLEISTÄ... 2 2 TYÖOHJELMA... 2 2.1 Työn sisältö... 2 2.2

Lisätiedot

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Turun kaupunki etsii nopeita kokeiluja Kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen. Kokeilut kilpailutetaan avoimella tarjouspyynnöllä.

Lisätiedot

Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen markkinapaikan rakentamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen.

Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen markkinapaikan rakentamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen. 1/6 Oulunkaaren kuntayhtymä TARJOUSPYYNTÖ Piisilta 1 91100 Ii 16.8.2011 TARJOUSPYYNTÖ ASIANTUNTIJAPALVELUN HANKINNASTA 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena on asiantuntijapalvelu uusiutuvan energian sähköisen

Lisätiedot

Tieliikenteen tilannekuva Valtakunnalliset tiesääpäivät Michaela Koistinen

Tieliikenteen tilannekuva Valtakunnalliset tiesääpäivät Michaela Koistinen Tieliikenteen tilannekuva Valtakunnalliset tiesääpäivät Michaela Koistinen 3.6.2013 Tilannekuva käsitteenä Tilannekuva Tilannekuva on tilannetietoisuuden muodostamisen ja sen avulla tehtävän päätöksenteon

Lisätiedot

Kaupunkimalli Heinolassa

Kaupunkimalli Heinolassa Kaupunkimalli Heinolassa Hankittu EAKR-hankerahoituksella, 2012 (ensimmäinen versio 2011) Alusta: Vianova Oy:n Novapoint Virtual Map (Autodesk IDSP) Tuotettu kaupungin kantakartasta, MML:n maastotietokannasta,

Lisätiedot

Kolmenkulma II, ak 8189 katu- ja rakennussuunnittelu

Kolmenkulma II, ak 8189 katu- ja rakennussuunnittelu TARJOUS 1/3 Tarjousnumero 10172505_P Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelualue, Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito Pasi Palmu PL 487 33101 TAMPERE Viite Tarjouspyyntö 14.9.2017. Puhelinkeskustelu

Lisätiedot

Tietomallintamisen suunnittelu ja dokumentointi käytännössä. Liisa Kemppainen, Sito Oy Jari Niskanen, WSP Finland Oy 4.11.2015

Tietomallintamisen suunnittelu ja dokumentointi käytännössä. Liisa Kemppainen, Sito Oy Jari Niskanen, WSP Finland Oy 4.11.2015 Tietomallintamisen suunnittelu ja dokumentointi käytännössä Liisa Kemppainen, Sito Oy Jari Niskanen, WSP Finland Oy TIETOMALLIPOHJAISEN HANKKEEN SUUNNITTELU Hankkeen käynnistysvaiheessa tulee suunnitella

Lisätiedot

Liityntäpysäköinnin prosessikuvauksen laatiminen

Liityntäpysäköinnin prosessikuvauksen laatiminen Liityntäpysäköinnin prosessikuvauksen laatiminen Tarjous 28.8.2017 Viite: Keskustelu Aarnikko / Karhula 20.6.2017 ASIAKAS Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen PL 487 33101 Tampere YHTEYSHENKILÖ

Lisätiedot

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014

MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu ,. 2014 Tarjouslomake MV/8/05.05.00.01/2013 1 TARJOUKSEN KANSILEHTI JA SISÄLLYSLUETTELO TARJOUS MUSEOKESKUS SEURASAARI: Iisalmen pappilan ja eteläisen siipirakennuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu Tarjoaja Tarjoajan

Lisätiedot

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki TARJOUS 101007840 2.11.2017 TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki Tarjous 101007840 2.11.2017 1 Copyright Pöyry Finland Oy Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa

Lisätiedot

Novapoint VDC Tuotteet Tietomallit ja yhteistyö haltuun. Jarkko Sireeni Toimialapäällikkö VDC Tuotteet ja Palvelut Vianova Systems Finland Oy

Novapoint VDC Tuotteet Tietomallit ja yhteistyö haltuun. Jarkko Sireeni Toimialapäällikkö VDC Tuotteet ja Palvelut Vianova Systems Finland Oy Novapoint VDC Tuotteet Tietomallit ja yhteistyö haltuun Jarkko Sireeni Toimialapäällikkö VDC Tuotteet ja Palvelut Vianova Systems Finland Oy Infra ala on siirtymässä tietomallintamiseen Liikennevirasto

Lisätiedot

TIETOMALLINNUS TEKNIIKKALAJIEN KYPSYYSASTEET PUISTOSUUNNITTELU JÄTKÄSAARI, HELSINKI

TIETOMALLINNUS TEKNIIKKALAJIEN KYPSYYSASTEET PUISTOSUUNNITTELU JÄTKÄSAARI, HELSINKI TIETOMALLINNUS TEKNIIKKALAJIEN KYPSYYSASTEET PUISTOSUUNNITTELU JÄTKÄSAARI, HELSINKI INFRAMALLINTAMISEN PÄIVÄ 1.2.2017 Veli-Pekka Koskela ESITYKSEN SISÄLTÖ Hanke-esittely Yhteistoiminta puistosuunnitteluhankkeessa

Lisätiedot

Väliaikaisten koulureittien turvallisuusratkaisut

Väliaikaisten koulureittien turvallisuusratkaisut Tarjous 1/9 Sampo Perttula Kaupunkikehitys Järvenpään kaupunki Seutulantie 12, Järvenpää Viite: Sähköposti Sari Piela/Tero Rahkonen 22.5.2018 sekä tehtävänmäärittelykokous 31.5.2018 Järvenpää, Järvenpään

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Unity-kaupunkimallien avoimen jakeluympäristön pilotoinnin pienhankinta TRE:8805/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Suhdetoimintasihteeri Erika McSherry, puh.

Lisätiedot

Inframallit tilaajan näkökulmasta case Oulun kaupunki

Inframallit tilaajan näkökulmasta case Oulun kaupunki Inframallit tilaajan näkökulmasta case Oulun kaupunki Infrakit 28.1.2016 Helsinki Markku Mustonen, Oulun kaupunki & Teppo Rauhala, Proxion Infra-alan digitalisoituminen Infra-ala on digitalisoitunut viimeisinä

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011. 1. Hankintamenettely

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011. 1. Hankintamenettely 1(4) Tekniikka- ja ympäristöosasto KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUT 2011 1. Hankintamenettely Avoin menettely, puitejärjestely. Hankinta alittaa EU-kynnysarvon. Hankintailmoitus julkaistaan HILMA:ssa

Lisätiedot

Minikilpailutus - Tarjouspyyntö

Minikilpailutus - Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ 1 (8) Avoimen lähdekoodin ketterien ohjelmistokehityspalveluiden hankinta - Tarjouspyyntö Laatinut: Jani Kuokkanen Julkaistu: 9.6.2017 Tila: Tarjouspyyntöpohja 2 (8) 1 JOHDANTO Hyvä puitesopimustoimittaja,

Lisätiedot

Built Environment Process Reengineering (PRE)

Built Environment Process Reengineering (PRE) RAKENNETTU YMPÄRISTÖ Tarvitaanko tätä palkkia? Built Environment Process Reengineering (PRE) Kohti kulttuurimuutosta Tiina Perttula Built Environment Process Innovations Reengineering Tuottavuus Infra-ala

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Liite 4 Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä- alueurakka-alueella 2016 2018 LAATUSUUNNITELMAMALLI 9.8.2016 9.8.2016 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman

Lisätiedot

Visualisoinnin ja vuorovaikutuksen voimavarat

Visualisoinnin ja vuorovaikutuksen voimavarat Visualisoinnin ja vuorovaikutuksen voimavarat Päivi Tiihonen HYVINKÄÄN KAUPUNKI Täältä löytyy vaikka mitä, tänne kannattaa tulla! Hyvinkään kaupungin 3D-kehitys Kokeilevaa -> uudet teknologiat! Selainpohjaista

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7. WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut Max pisteet Annettu tieto Pisteet

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7. WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut Max pisteet Annettu tieto Pisteet 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 8H16 / Pysäkkikatosten hankekoordinaattori (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 1 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 1 WSP Finland Oy Hankekoordinaattoripalvelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (6) 3 Katujen suunnittelun puitesopimus 2016-2017, konsulttien valinta Pöydälle 12.01.2016 HEL 2015-008566 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää sulkea Infrasuunnittelu

Lisätiedot

KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö

KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö KINNULAN KUNTA KINNULAN PÄIVÄKOTI 4.9.2014 Suunnittelutarjouspyyntö 1. Tilaaja Kinnulan kunnan tilapalvelu pyytää tarjoustanne Kinnulan päiväkodin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta sekä rakennesuunnittelusta.

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 1 KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 Kirkkonummen kunnan yhdyskuntatekniikan toimiala pyytää tarjoustanne kunnallistekniikan suunnittelusta vuosina 2011-2012

Lisätiedot

LISÄKIRJE NRO 1 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL

LISÄKIRJE NRO 1 1 Katu- ja puisto-osasto Investointitoimisto HEL LISÄKIRJE NRO 1 1 SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN ASIANTUNTIJAPALVELUJEN PUITESOPIMUS 2016-2017 Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osasto on pyytänyt tarjoustanne otsikossa mainitusta puitesopimuksesta

Lisätiedot

Yhteenveto Kuntapilotit 2018

Yhteenveto Kuntapilotit 2018 Yhteenveto Kuntapilotit 2018 1 Kuntapilotit hankkeen työpaketteina 2 Kuntapilottien tutkimuskysymykset 1. Suunnitteluprosessi Millainen on tulevaisuuden kaavan pohjakartta eli lähtötietomalli? Miten erilaisia

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/6 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun Tiedepuisto Oy Joensuun Yrityskiinteistöt Oy Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 138671 Joensuun GREEN PARK SMART ENERGY NET - Toteutettavuusselvitys

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin.

Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. TARJOUSPYYNTÖ TYÖTERVEYSPALVELUT Etelä-Savon maakuntaliitto pyytää tarjoustanne työterveyspalveluiden tuottamisesta Etelä- Savon maakuntaliiton tarpeisiin. Etelä-Savon maakuntaliitto on 14 eteläsavolaisen

Lisätiedot

Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu

Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PYHÄJOEN KUNTA Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu TARJOUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P27270 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Tarjous

Lisätiedot

Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti.

Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. SUUNNITTELUPALVELUJEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. TILAAJA JA HANKINTA

Lisätiedot

Maanvuokrausjärjestelmä Mvj. Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus

Maanvuokrausjärjestelmä Mvj. Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus Maanvuokrausjärjestelmä Mvj Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus Helsingin kaupunki TARJOUSPYYNTÖ 2 (10) LYHYT KUVAUS 3 PUITESOPIMUKSESTA POIKKEAVAT ja ERIKSEEN SOVITTAVAT KOHDAT 3 NYKYTILA - KOKEILUVAIHEEN

Lisätiedot

Mitä hyötyä avoimesta datasta työhön. Henna-Kaisa Stjernberg, paikkatietoasiantuntija

Mitä hyötyä avoimesta datasta työhön. Henna-Kaisa Stjernberg, paikkatietoasiantuntija Mitä hyötyä avoimesta datasta työhön Henna-Kaisa Stjernberg, paikkatietoasiantuntija 15.11.2018 Perustehtävä Asiakkaat Jäsenkunnat Tuotamme ja järjestämme vesihuoltopalveluja, jätehuoltopalveluja ja seudullista

Lisätiedot

Tarjous tulee laatia suomen kielellä.

Tarjous tulee laatia suomen kielellä. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Hankintailmoitus 6.6.2014 (HILMA) Maantien 638 parantaminen välillä Vaajakoski - Vihtiälä, tiesuunnitelma, Jyväskylä ja Laukaa. Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

KUTOJAN TIE 4 JA KUTOJAN KULMA

KUTOJAN TIE 4 JA KUTOJAN KULMA KUTOJAN TIE 4 JA KUTOJAN KULMA Kaupunkimallitietojen käyttö aluekehityshankkeessa ja Suunnitelmatietojen käyttö kaupunkimallin päivityksessä SIJAINTI KUTOJA KERA Kutojantie 4 ALUEEN NYKYTILA Rakennettua

Lisätiedot

Verkkopalvelut ja portaalitryhmän

Verkkopalvelut ja portaalitryhmän Verkkopalvelut ja portaalitryhmän kokous Jukka Vänttinen Yleistä Lähtökohtana Teklan asiakkaiden keräämien tietojen julkaisu rajapintojen avulla Kaikilla kunta-asiakkailla on lisenssit ja toiminnallisuus

Lisätiedot

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS Toiminta- ja laatusuunnitelmamalli 1(5) YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2017-2018 ASIKKALAN KUNTA HEINOLAN KAUPUNKI HOLLOLAN KUNTA

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. KEHITTÄMISKESKUS OY HÄME 1 (11) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE Integroitu asiakashallinta Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään

Lisätiedot

Tarjouksen tekijällä on valmius ottaa hankintapäätös vastaan sähköpostitse

Tarjouksen tekijällä on valmius ottaa hankintapäätös vastaan sähköpostitse 1 Kirkkonummen kunta Sivistyspalvelut LIITE 2/ liite tarjoukseen TIEDOT TARJOUKSEN TEKIJÄSTÄ Tarjouksen tekijä : LY-tunnus Sähköposti: Yhteyshenkilö: Postiosoite, puhelin: HANKINTAPÄÄTÖKSEN VASTAANOTTAMINEN

Lisätiedot

LAATUSUUNNITELMAMALLI

LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 1(5) Oulun kiinteistöjen talvikunnossapidon LAATUSUUNNITELMAMALLI Laatusuunnitelmamalli 2(5) Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 Laatusuunnitelman tarkoitus... 3 Laatusuunnitelman laatiminen...

Lisätiedot

KANSALLINEN MAASTOTIETO- KANTA-HANKE (KMTK)

KANSALLINEN MAASTOTIETO- KANTA-HANKE (KMTK) KANSALLINEN MAASTOTIETO- KANTA-HANKE (KMTK) KMTK KUNTIEN TUOTANTO- PROSESSIT: SELVITYS KUNTIEN KANTAKARTAN YLLÄPIDON NY- KYISESTÄ TUOTANTOPROSESSIS- TA Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Yleiskuva kantakartan ylläpidosta...

Lisätiedot

Avoin lähdekoodi hankinnoissa Juha Yrjölä

Avoin lähdekoodi hankinnoissa Juha Yrjölä Avoin lähdekoodi hankinnoissa 9.6.2016 Juha Yrjölä Mitä on avoin lähdekoodi? 1. Lähdekoodi tulee jakaa ohjelmiston mukana tai antaa saataville joko ilmaiseksi tai korkeintaan luovuttamiskulujen hinnalla.

Lisätiedot

Case: Helsinki Region Infoshare - pääkaupunkiseudun tiedot avoimiksi

Case: Helsinki Region Infoshare - pääkaupunkiseudun tiedot avoimiksi Case: Helsinki Region Infoshare - pääkaupunkiseudun tiedot avoimiksi Projektipäällikkö Ville Meloni Forum Virium Helsinki 5.4.2011 Hankkeen yhteenveto Avataan Helsingin seutua koskevaa tietoa kaikkien

Lisätiedot

Tapio Tuuttila, Riitta Yrjänheikki

Tapio Tuuttila, Riitta Yrjänheikki Tapio Tuuttila, Riitta Yrjänheikki 23.8.2017 Vaalan kunta Tekniset palvelut Tekninen johtaja Juho Ahola ja projekti-insinööri Juha Airaksinen Viite: Vaalan kaavatöiden palaveri Swecon toimistolla 22.8.2017

Lisätiedot

7.1.2015. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA palvelussa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi

7.1.2015. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA palvelussa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi maankäyttö- ja karttapalvelut TARJOUSPYYNTÖ 7.1.2015 NUMEERISEN KAAVAN POHJAKARTAN UUDISKARTOITUS 1. Tehtävän määrittely 2. Hankintamenettely Tuusulan kunta on toteuttamassa Nuppulinnan alueen kaavan pohjakartan

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 1 (5) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 LISÄKIRJE 1 Liittyen 13.2.2014 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Järvenpään kaupungin Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden

Lisätiedot

Paikkatiedon tulevaisuus

Paikkatiedon tulevaisuus Paikkatiedon tulevaisuus Yksityismetsätalouden metsänhoitajien vierailu TE:llä 11.10.2007 Juhani Tervo Pääarkkitehti, GIS Iso skaala erilaisia paikkatietojärjestelmiä Paikkatieto tietojärjestelmissä Paikkatietojärjestelmä

Lisätiedot

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri

Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Julkisen hallinnon yhteinen kokonaisarkkitehtuuri Yhteisten palvelujen kartta Määrittely 0.91 Päiväys 6.5.2017 Tiivistelmä 6.5.2017 2 (8) Yhteentoimivuutta syntyy myös erityisesti yhteisiä palveluja kehittämällä

Lisätiedot

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry Viisaat hankinnat: Avoimuudet uusissa JIT 2015 -ehdoissa JulkICTLab-seminaari 20.11.2015 Martin von Willebrand, puheenjohtaja Avoin arkkitehtuuri Luo jäsenien menestystarinoita avoimilla ratkaisuilla Avoimet

Lisätiedot

HUS-Kiinteistöt Oy:n tietomallinnusohjeet

HUS-Kiinteistöt Oy:n tietomallinnusohjeet HUS-Kiinteistöt Oy:n tietomallinnusohjeet Yleinen osa Versio 1.1 18.02.2009 1. YLEISTÄ Projektien mallinnuksen tavoitteena on, että tietomallien sisältämä tieto on hyödynnettävissä rakennushankkeen kaikissa

Lisätiedot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 2, Hintatarjous Orimattilan kaupunki Orimattilan kaupunki Orimattilan kaupunki Tekninen palvelukeskus Tekninen Tekninen palvelukeskus

Lisätiedot

TARJOUS TUOMIOKIRKONKATU: KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU VÄLILLÄ VERKATEHTAANKATU-SUVANTOKATU. 1. Yleistä

TARJOUS TUOMIOKIRKONKATU: KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU VÄLILLÄ VERKATEHTAANKATU-SUVANTOKATU. 1. Yleistä Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Puutarhakatu 2 B PL 487 33101 TAMPERE Pasi Palmu Ramboll PL 718, Pakkahuoneenaukio 2 33101 Tampere Finland Puhelin: 020 755 611 www.ramboll.fi TARJOUS

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ

TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 14.1.2016 ASEMAKAAVAN POHJAKARTAN TÄYDENNYSKARTOITUS 1. Tehtävän määrittely Tuusulan kunta on toteuttamassa Vanhakylän alueen kaavan pohjakartan täydennyskartoitustyötä. Ilmakuvaukseen perustuvan

Lisätiedot

Inframallintamisen mahdollisuudet

Inframallintamisen mahdollisuudet Inframallintamisen mahdollisuudet Tiina Perttula 25.4.2016 Inframalli Rakenteen ja rakentamisprosessin elinkaarenaikainen tieto digitaalisessa muodossa - Tuotemalli joka (voi) sisältää - Geometriatiedon

Lisätiedot

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi 10.10.2012 1(5) Porvoon kaupunki pyytää tarjoustanne strategiatyön konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin. Hankittavan palvelun sisältö

Lisätiedot

Laihian kunta rakennuttaa Keskuskoulun tontille kerrosalaltaan 2055 m 2 uudisrakennuksen.

Laihian kunta rakennuttaa Keskuskoulun tontille kerrosalaltaan 2055 m 2 uudisrakennuksen. Laihian Kunta 1(6) SUUNNITTELUPALVELUJEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne Monnarin koulun uudisrakennuksen arkkitehti-, rakenne-, LVI- AS- ja geosuunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien

Lisätiedot

Mallintamisen mahdollisuudet. vuorovaikutuksen lisäämiseksi infran ylläpidossa. Manu Marttinen Työpäällikkö NCC Roads Oy 1

Mallintamisen mahdollisuudet. vuorovaikutuksen lisäämiseksi infran ylläpidossa. Manu Marttinen Työpäällikkö NCC Roads Oy 1 Mallintamisen mahdollisuudet vuorovaikutuksen lisäämiseksi infran ylläpidossa Manu Marttinen Työpäällikkö 3.6.2015 NCC Roads Oy 1 TIEDONHALINNAN Mallintamisen mahdollisuudet vuorovaikutuksen lisäämiseksi

Lisätiedot