Väliaikaisten koulureittien turvallisuusratkaisut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Väliaikaisten koulureittien turvallisuusratkaisut"

Transkriptio

1 Tarjous 1/9 Sampo Perttula Kaupunkikehitys Järvenpään kaupunki Seutulantie 12, Järvenpää Viite: Sähköposti Sari Piela/Tero Rahkonen sekä tehtävänmäärittelykokous Järvenpää, Järvenpään kaupunki / Sitowise Oy Väliaikaisten koulureittien turvallisuusratkaisut Tehtävä Kiitämme mahdollisuudesta tarjota työtä ja olemme erittäin kiinnostuneita tehtävästä. Järvenpäässä on käynnissä Kinnarin yhtenäiskoulun rakentaminen sekä kaavoitetaan myös uutta Järvenpään yhtenäiskoulua (JYK). Kinnarin koulun luokkalaiset ovat jo muuttaneet vanhaan Järvenpään yhteiskouluun ja viereisiin väistötiloihin rakentamisen ajaksi. Kinnarin koulun pienimmät luokkalaiset muuttavat rakennettaviin väistötiloihin syksyllä Kinnarin koululaisten koulureitit muuttuvat väliaikaisesti ennen kuin uusi koulu valmistuu. Alueella tulee liikkumaan paljon koululaisia, sillä siellä ovat ennestään jo koululaiset JYK:istä ja Juholan erityiskoulusta. Muuttuvien koulureittien turvallisuus huolettaa kovasti vanhempia ja muuttuville reiteille on vaadittu liikenneturvallisuustoimenpiteitä kuten liikennevalo-ohjauksen lisäämistä Mannilantien suojatielle. Liikenneympäristön ratkaisuiden lisäksi merkittävässä asemassa on muuttuneista reiteistä tiedottaminen ja asenteisiin vaikuttaminen poikkeustilanteessa. Tiedottamisella voidaan vaikutta myös ratkaisuiden hyväksyttävyyteen. Hankkeessa luodaan Järvenpäälle toimenpideohjelma Kinnarin koululaisten väliaikaisten koulureittien turvallisuuden parantamiseksi, toteutetaan tehostettua viestintää liikenneturvallisuuden parantamiseksi hyödyntäen eri sidosryhmiä (iäkkäät, MLL, vanhempaintoimikunta) sekä erityisesti luodaan toimintamallit hyödynnettäviksi muissakin kunnissa väliaikaisten koulureittien liikenneturvallisuustoimenpiteiden ja -viestinnän toteuttamisesta. Työlle haetaan Trafin liikenneturvallisuuden hankeavustusta. Hankkeen osa-alueet 1-3 toteutetaan kesä-elokuussa 2018 myös ilman hankeavustuksen saamista. Kokonaisuus Toimintamallin luominen on OPTIO, joka toteutetaan helmikuun loppuun 2019 mennessä, mikäli hankeavustusta myönnetään. Työ toteuttaa Järvenpään liikenneturvallisuussuunnitelman seuraavia painopistealueita: Yhteistyön kautta toiminta aktiiviseksi ja näkyväksi Elinikäisellä liikennekasvatuksella ihmisille luodaan perusvalmiudet tiedot, taidot ja motiivit huolehtia omasta ja muiden turvallisuudesta sekä tehdä vastuullisia liikkumisvalintoja. Viisasta liikkumista pienestä pitäen Turvallisesti tien yli

2 Tarjous 2/9 Tieliikenteen turvallisuustoiminnan edistämisen valtionavustusta haetaan teemaan koulumatkojen turvallisuus. Työ tehdään yhteistyössä Järvenpään kaupunkikehityksen ja koulutoimen kanssa. Työn edistymistä seurataan Järvenpään kaupungin liikenneturvallisuusryhmässä. Hankkeeseen osallistuu myös Järvenpään eläkeläisneuvosto.

3 Tarjous 3/9 Työn sisältö 1. Lähtötiedot ja nykytilakartoitus a. Koulureittitarkastelut paikkatiedolla. Väistötiloissa olevien ja sinne syksyllä 2018 muuttavien oppilaiden koulureitit analysoidaan paikkatietotarkastelulla. Oppilaiden osoitetietojen ja koulun sijainnin perusteella tunnistetaan käytetyimmät koulureitit, joiden turvallisuuteen täytyy erityisesti kiinnittää huomiota. Tarkastelussa tuotettua karttamateriaalia voidaan hyödyntää viestinnässä ja ratkaisuiden perusteluissa. b. Mannilantien suojatien ja Urheilukadun liikenneympäristön turvallisuus Mannilantien suojatien ja Urheilukadun nykytilanne käydään tarkistamassa maastossa. Kohteista on tullut paljon liikenneturvallisuuspalautetta, jotka käydään myös nykytilanteen hahmottamiseksi läpi. c. Koulutoimen haastattelut Haastatellaan Kinnarin koulun ja JYK:in rehtoreita koulureittien vaaranpaikoista ja vanhempien suurimmista huolenaiheista. Tiedustellaan myös liikennekasvatuksen nykykäytäntöjä. 2. Liikenneympäristön toimenpide-ehdotukset Koulureittitarkastelujen perusteella arvioidaan, ovatko analyysin perusteella käytetyimmät koulureitit turvallisia. Määritetään turvallisimmat reitit, joita koululaisia suositellaan käyttämään. Määritetään Mannilantien koulureitin varrelle sijoittuvien suojateiden liikenneturvallisuutta parantavat toimenpiteet lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä. Pikaisesti jo elokuussa 2018 toteutettavat toimenpiteet sisältävät ainakin nopeusnäyttötaulujen ja Lapsia -liikennemerkkien sijaintien määrittämisen sekä nopeusrajoitustarkastelut Mannilantiellä. Pienempien toimenpiteiden lisäksi suunnitellaan Mannilantien suojatien tavoitetila. Toimenpiteenä voi tulla kysymykseen esimerkiksi keskisaareke, hidasteet/korotettu suojatie tai ajoradan kavennukset. Työ sisältää myös ratkaisuehdotuksen suunnitelmakuvan (1 kpl) laatimisen yleissuunnitelmatarkkuudella. Urheilukadun osalta määritetään liikenneympäristön pienet parantamistoimenpiteet, joiden tavoiteaikataulu on tammikuussa Toimenpiteiksi ideoidaan esimerkiksi valaistuksen uusia ratkaisuja mutta ne voivat koskea myös rakenteellisia ratkaisuja. Ratkaisuehdotuksesta laaditaan suunnitelmakuva yleissuunnitelmatarkkuudella (1 kpl).

4 Tarjous 4/9 Kuva 1 Mannilantien suojatie 3. Viestintä On tärkeää muistaa, että liikenneturvallisuussuunnittelu ja -työ on paljon muutakin kuin liikenneympäristön parantamistoimia. Liikenneturvallisuussuunnittelu sisältää oleellisena osana myös asenteisiin, tietoihin ja taitoihin vaikuttamista. Pienten koululaisten ollessa kyseessä kohderyhmänä ovat itse koululaisten lisäksi heidän vanhempansa, opettajat sekä ympäröivässä liikenneympäristössä toimivat ja liikkuvat tien käyttäjät kuten lähiympäristön asukkaat ja yritykset sekä työmatkalaiset. Työssä viestitään kaikille näille ryhmille. Viestintä toteutetaan kesä-elokuussa 2018 ja se sisältää seuraavat kokonaisuudet: a. Tiedote vanhemmille turvallisen koulumatkan edellytyksistä. Sisältää sekä kasvatuksen näkökulmaa, että tietoa liikenneympäristölle toteutettavista ratkaisuista ja suunnitelmista. Tiedotteeseen merkitään suositellut koulureitit kartalle ja kerrotaan syksyllä järjestettävistä liikenneturvallisuustempauksista. Konsultti valmistelee tiedotteen, jonka koulutoimi jakaa. b. Tiedote lähialueen yrityksille ja asukkaille muuttuvista koulureiteistä ja alueella liikkuvista lapsista. Koulureitit havainnollistetaan tiedotteessa myös kartalla. Konsultti valmistelee tiedotteen, jonka kaupunkikehitys/koulutoimi jakaa. c. Tiedote medialle koulureiteille toteutettavista turvallisuustoimenpiteistä elokuussa 2018 ja jatkosuunnitelmista. Tiedotteessa kerrotaan käynnistyneestä turvallisuushankkeesta sekä muistutetaan kaikkia huomioimaan pienet koulualiset liikenteessä. d. Koulun järjestämässä vanhempainillassa kerrotaan vanhemmille liikennekasvatuksen näkökulmista uusien reittien opettelemiseksi sekä liikenneympäristön ratkaisuiden suunnitelmista. Konsultti valmistelee aineiston tilaisuuteen, mutta tilaisuuden toteuttamisen hoitaa koulutoimi ja kaupunkikehitys-yksikkö. e. Kunnan internet ja Facebook -sivuilla tiedotetaan pienistä koululaisista liikenteestä. Painotetaan varsinkin uusia, muuttuneita reittejä. Konsultti laatii tiedotteen. Lisäksi MLL toteuttaa suojatiepäivystyksiä ensimmäisellä kouluviikolla.

5 Tarjous 5/9 Toimintamallin luominen OPTIO Osio toteutetaan, mikäli hanke saa Trafin hankeavustusta Nykytila ja lähtötiedot a. Toteutetaan kohdennettu verkkokysely (esim. Surveypal) vanhemmille ja/tai opettajille siitä, miten onnistuttiin koulujen alkaessa informoinnissa ja liikenneturvallisuustoimenpiteissä. Lisäksi tiedustellaan, miten kulkeminen väistötiloihin on sujunut ja pyritään selvittämään kehittämistarpeita liittyen liikkumisasioista viestimiseen ja toimenpiteiden suunnitteluun. b. Kaupungin koulutoimen ja kaupunkikehityksen avainhenkilöiden haastattelut väistötilojen liikkumiseen liittyvistä ongelmista ja nykykäytännöistä. Selvitetään, miten koulureitit huomioidaan väistötiloja valittaessa, ja miten liikenneturvallisuutta voitaisiin huomioida paremmin väliaikaisessa kulkemisessa. Selvitetään, toteutetaanko ratkaisuja tehtäessä tarpeeksi yhteistyötä kaupungin eri hallinnon alojen kesken. Liikenneympäristön toimenpide-ehdotukset a. Koulureittitarkastelujen perusteella tutkitaan laajemmin poikkeustilanteessa käytetyimpien koulureittien liikenneympäristön turvallisuus ja laaditaan toimenpide-ehdotukset sen parantamiseksi. Erityishuomio tarkasteluissa on Mannilantien, Helsingintie, Sibeliuksenväylän ja Sipoontien suojateillä, joissa on jo tunnistettu liikenneturvallisuusongelmia. Oleellisimmat kohteet käydään tarkistamassa maastossa. b. Tarkistetaan liikkumisen turvallisuus koulun eri yksiköiden välillä ja laaditaan toimenpideehdotukset. c. Tarkistetaan väliaikaisten saattoliikenneratkaisuiden turvallisuus ja toimivuus sekä laaditaan toimenpide-ehdotukset. d. Arvioidaan suunniteltujen liikenneturvallisuustoimenpiteiden kustannuksia ja vaikutuksia TARVA-ohjelmalla. e. Arvioidaan väliaikaisissa liikenneturvallisuustoimenpiteissä käytettyjen materiaalien ja laitteiden uusiokäyttöä vastaavissa väistökohteissa tai pysyvissä ratkaisuissa. Tavoitteena on hahmottaa, onko kannattavaa investoida toimenpiteisiin, sillä ne ovat väliaikaisia. Viestintä a. Järjestetään liikenteessä näkymiseen liittyvä kampanja pimeän aikaan esim tammikuussa koulujen alettua taas loman jälkeen. Tempaus sijoittuu erityisesti Urheilutien sekä Mannilantien läheisyyteen mutta työn aikana voidaan tunnistaa myös muita oleellisia kohteita. Kampanjaan osallistuvat eläkeläisjärjestön vapaaehtoiset, joilta on saatu jo alustava sitoutuminen hankkeeseen. Konsultti suunnittelee ja organisoi tempauksen ja osallistuu itse myös tempauksen toteuttamiseen. b. Heijastimen käytöstä ja liikenneturvallisuudesta muistutetaan vanhempia ja oppilaita myös tiedotteella loka-marraskuussa. Turvallisista reiteistä on tiedotettu jo elokuussa koulujen alkaessa, mutta pimeän tullen on otollinen aika muistuttaa asiasta. c. Medianäkyvyys. Hankkeelle halutaan näkyvyyttä paikallismediassa, jotta tavoitetaan mahdollisimman kattavasti koulureiteillä liikkuvia osapuolia. Medialle lähetetään kutsut järjestettäviin tempauksin ja kerrotaan käynnissä olevasta hankkeesta.

6 Tarjous 6/9 Kokoukset Toimintamalli a. Liikenneympäristön toimenpiteet väliaikaisilla koulureiteillä Laaditaan malli siitä, millaisia ratkaisuja väliaikaisten koulureittien turvallisuuden parantamiseksi kannattaa tehdä huomioiden sekä kustannukset että hyöty. Otetaan kantaa siihen, ovatko laitteet ja materiaalit hyödynnettävissä muualla. Osioon kootaan myös kyselyiden ja haastatteluiden kautta saadut opit vastaavissa tilanteissa toimimiseen. Raportoidaan myös kokemukset Järvenpään osalta. b. Toimintamallit väliaikaisten reittien viestintään Laaditaan toimenpidevalikoima siitä, millaisia viestintätoimenpiteitä voidaan toteuttaa uusista ja väliaikaisista reiteistä viestiessä. Toimintamallin määrittämisessä hyödynnetään kyselyiden ja haastatteluiden tuloksia. Toimenpiteille määritetään kohderyhmä, suositeltava aikataulu sekä vastuutahot. Raportoidaan kokemukset Järvenpään osalta. c. Toimintamallit koulureittien huomioimiseksi jo väistötilaratkaisuissa. Toimintamallin määrittämisessä hyödynnetään kyselyiden ja haastatteluiden tuloksia. Laaditaan toimintamalli siitä, miten yhteistyötä kaupungin eri hallinnon alojen kesken tulisi tehdä, ja mitä tekijöitä liikkumiseen liittyen tulee huomioida. Vaikutusten arviointi Työllä pyritään vaikuttamaan turvallisiin koulumatkoihin väliaikaisilla koulureiteillä. Vaikuttavuutta saadaan erityisesti viestinnällä mutta myös kriittisimpiin liikenneympäristön kohteisiin esitetään toimenpide-ehdotukset. Työn tuloksena syntyvistä viestintätoimenpidepaletista sekä liikenneympäristön toimenpide-ehdotuksista on jatkossa hyötyä myös muille kunnille, joissa koululaisten koulureitit muuttuvat väliaikaisesti. Työn tuloksia voidaan myös käyttää hyväksi ennakoivasti väistötilojen sijaintipäätöstä puntaroitaessa. Hankkeen vaikuttavuutta työn aikana voidaan arvioida seuraavilla mittareilla: Vanhemmille ja/tai rehtoreille suunnatun kyselyn vastausprosentti Tempauksilla tavoitettu määrä Vaikutus vanhemmilta saatuun liikenneturvallisuuspalautteen määrään Hankkeen näkyvyys mediassa Työn etenemistä seurataan myös Järvenpään kaupungin liikenneturvallisuusryhmässä. Työssä järjestetään lähtökohtaisesti 2 kokousta (kesä- ja syyskuu), jotka pyritään yhdistämään samanaikaisesti käynnissä olevan JYK:in kaavoituksen liikenneselvitys -hankkeen kokouksien kanssa tai maastokäyntien ja tempauksien yhteyteen. Laajemman työn toteutuessa (optio) järjestetään kaksi (2) ylimääräistä kokousta, joiden alustava aikataulu on lokakuu ja tammikuu. Konsultti vastaa kokouksissa ja muussa viestinnässä käytettävien materiaalien laatimisesta.

7 Tarjous 7/9 Työn tulokset ja aineistot Valmiudet Aikataulu Työn merkittävin tulos on toteuttaa onnistuneesti viestintää eri osapuolille ja siten parantaa liikenneturvallisuutta. Raportointiaineisto koostuu viestintämateriaalista sekä tiiviistä ppt-muotoisesta raportista. Raportti sisältää nykytilanteen sekä toimenpide-ehdotukset ja suunnitelmakuvat (1-3 kpl). Mikäli hankeavustusta myönnetään, raportoidaan Option mukainen kokonaisuus. Konsultti hoitaa myös Trafin edellyttämän hankkeen loppuraportoinnin, jonka tilaaja toimittaa eteenpäin. Olemme ymmärtäneet tehtävän vaativuuden ja siksi koonneet siihen työryhmän, jonka asiantuntemus ja osaaminen riittävät tehtävän toteuttamiseen. Konsultin työryhmän muodostavat seuraavat avainhenkilöt: DI Laura Mansikkamäki (03), projektipäällikkö, liikenneturvallisuus, vuorovaikutus DI Janne Tuominen (04), koulureittien turvallisuus, vuorovaikutus Ins (AMK), Huk Jussi Lassila (04), liikenneympäristö, CAD-suunnittelu, TARVA-laskennat DI Tero Rahkonen (02), laadunvarmistus Työryhmän henkilöt ja heidän referenssinsä esitetään tarkemmin erikseen pyydettäessä. Työn osa-alueet 1-3 toteutetaan kesä-syyskuun 2018 aikana. Option aikataulu riippuu Trafin hankehakupäätöksestä. Työ alkaa myönteisen päätöksen tultua arviolta syyskuussa 2018 ja kestää noin helmikuun 2019 loppuun. Tarkempi aikataulu sovitaan tarvittaessa työn aikana yhdessä tilaajan kanssa. Työryhmä ja kokoukset Sopimusehdot Työtä ohjaa tilaajan nimeämä ohjausryhmä, minkä toimintaan konsultti osallistuu (tilaaja puheenjohtaja, konsultti sihteeri). Konsultin työmääräarvioon sisältyy kaksi (2) (optiossa + 2) ohjausryhmäkokousta Järvenpäässä. Toimeksiannossa noudatetaan Järvenpään kaupungin ja Sito Oy:n välisessä puitesopimuksessa (Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus optiovuosi 2017 ja 2018) määriteltyjä sopimusasiakirjoja. Sopimusehtoina noudatetaan Konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013 (RT ).

8 Tarjous 8/9 Tarjous Tarjouksemme tehtävän tekemiseksi on henkilötyön osalta euroa (alv 0%). Kuluarvio on 500 euroa (alv 0%). Työn veloitusperusteena on aikapalkkio henkilöryhmittäin. Työ laskutetaan toteuman mukaan kuukausittain, ellei toisin tilaajan kanssa sovita. Työmääräarviota ei ylitetä ilman tilaajan suostumusta. SKOL e/h Hallinto ja kokoukset (2 kpl) Nykytila Toimenpide-ehdotukset (sis 2 suunnitelmakuvaa) Vuorovaikutus ja viestintä Raportointi Laadunvarmistus Tunnit yhteensä Euroa yhteensä Laura Mansikkamäki % Janne Tuominen % Jussi Lassila % Tero Rahkonen % Tunnit yhteensä Euroa yhteensä Osuus tunneista 19 % 17 % 30 % 20 % 12 % 2 % 100 % Osuus tunneista OPTIO toteutetaan, mikäli Trafin hankehausta saadaan myönteinen avustuspäätös. Option osalta tarjous työn tekemiseksi on henkilötyön osalta euroa (alv 0%). Kuluarvio on 500 euroa. Työn veloitusperusteena on aikapalkkio henkilöryhmittäin. Työ laskutetaan toteuman mukaan kuukausittain, ellei toisin tilaajan kanssa sovita. Työmääräarviota ei ylitetä ilman tilaajan suostumusta.

9 Tarjous 9/9 Laadunvarmistus Velvoitteet Tarjotun työn laadunvarmistuksessa noudatetaan Sitowisen laatujärjestelmää, jolla on voimassa oleva RALA sertifikaatti. Suunnittelu- ja rakennuttamisyritysten RALA-sertifioinnin taustalla on järjestöjen RAKLI, SKOL ja ATL kehittämä laatujärjestelmän arviointimenettely, joka siirrettiin järjestöjen päätöksellä RALA:n palveluksi. Vastuullisen laadunvarmistajana työssä toimii DI Tero Rahkonen (02). Ilmoitamme, että olemme tarjousta laatiessamme ottaneet huomioon verotusta, ympäristönsuojelua, työsuojelua, työoloja ja työehtoja koskevat velvoitteet. Tarjouksen voimassaolo Lisätiedot Tarjouksemme on voimassa asti. Tarjouksesta antaa lisätietoja Laura Mansikkamäki, puh , sähköposti: Toivomme tarjouksemme vastaavan tavoitteitanne ja johtavan sopimuskatselmukseen työn käynnistämisestä! Sitowise Oy Laura Mansikkamäki projektipäällikkö Tero Rahkonen ryhmäpäällikkö Liitteet Ei liitteitä.

Väliaikaisten koulureittien turvallisuus. Hanke esittely

Väliaikaisten koulureittien turvallisuus. Hanke esittely Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke esittely 2018 2019 Hankkeen tausta Järvenpään kouluverkossa on tapahtumassa paljon muutoksia: Oppilaat Kinnarin yhtenäiskoulusta kulkevat väliaikaisesti Järvenpään

Lisätiedot

tarjous , lisäosa vaihe 2

tarjous , lisäosa vaihe 2 19.5.2017 1 (5) Veikko Vänskä Hankepäällikkö Kaupunkiympäristö, Maankäytön suunnittelu Frenckellinaukio 2 B PL 487 33101 Tampereen kaupunki Viite: tarjouspyyntö 11.4.2017 Veikko Vänskä / pysäköintitutkimuksen

Lisätiedot

Toimintamalleja väliaikaisten koulureittien liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Esimerkkinä Järvenpää

Toimintamalleja väliaikaisten koulureittien liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Esimerkkinä Järvenpää Toimintamalleja väliaikaisten koulureittien liikenneturvallisuuden parantamiseksi Esimerkkinä Järvenpää Tausta 2 Oppilaat ovat joutuneet siirtymään väliaikaisiin tiloihin koulujen saneeraushankkeiden vuoksi.

Lisätiedot

Koulumatkojen liikenneturvallisuuden parantaminen Imatralla - Suojatiet ja some. Tieliikenteen turvallisuustoiminnan edistämisen valtionavustus 2017

Koulumatkojen liikenneturvallisuuden parantaminen Imatralla - Suojatiet ja some. Tieliikenteen turvallisuustoiminnan edistämisen valtionavustus 2017 Koulumatkojen liikenneturvallisuuden parantaminen Imatralla - Suojatiet ja some Tieliikenteen turvallisuustoiminnan edistämisen valtionavustus 2017 Hankkeen tausta Imatran seudulla toimii seudullinen liikenneturvallisuustyöryhmä,

Lisätiedot

Työohjelman hanke-esittely Kestävän liikkumisen koulutus-, valistus- ja tiedotustyön

Työohjelman hanke-esittely Kestävän liikkumisen koulutus-, valistus- ja tiedotustyön Hanke-esittely 1/5 Työohjelman hanke-esittely Kestävän liikkumisen koulutus-, valistus- ja tiedotustyön kehittäminen Lapissa Hanke-esittely 2/5 Sisältö 1 HANKKEEN SISÄLTÖ... 3 2 HANKKEEN TOTEUTTAMINEN...

Lisätiedot

Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu

Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu Pekka Männistö Tampereen kaupunki, Smart Tampere, Opastamisen ekosysteemi PL 487 33101 Tampere Tarjous: Ratinan tapahtuma-aikaisen opastuksen suunnittelu Tarjous 10181004 20.2.2018 Viite: Palaveri 8.2.2018

Lisätiedot

Yhdessä koulumatkalle hanke Nakkilan kunnan sivistystoimiala

Yhdessä koulumatkalle hanke Nakkilan kunnan sivistystoimiala Yhdessä koulumatkalle hanke Nakkilan kunnan sivistystoimiala 4.10.2018 Hankkeen tausta Valtakunnallisissa perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa korostetaan oppilaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin

Lisätiedot

Tullikamarinaukion ja Attilan kiinteistön suunnittelukilpailu

Tullikamarinaukion ja Attilan kiinteistön suunnittelukilpailu 20.3.2017 1 (5) Tampereen kaupunki Senaatti-kiinteistöt viite: tehtävänmäärittelykokous 15.2.2017 ja ohjausryhmän kokous 10.3.2017 Tullikamarinaukion ja Attilan kiinteistön suunnittelukilpailu Tehtävä

Lisätiedot

TARJOUS OJALA 1 ALUEEN TONTTIKATUJEN JA MOSSINKAAREN 1.VAIHEEN KATUSUUNNITTELU. 1. Yleistä

TARJOUS OJALA 1 ALUEEN TONTTIKATUJEN JA MOSSINKAAREN 1.VAIHEEN KATUSUUNNITTELU. 1. Yleistä Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Puutarhakatu 2 B PL 487 33101 TAMPERE Petri Keivaara Ramboll PL 718, Pakkahuoneenaukio 2 33101 Tampere Finland Puhelin: 020 755 611 www.ramboll.fi TARJOUS

Lisätiedot

A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio Espoo. Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö , tarjous 30.6.

A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio Espoo. Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö , tarjous 30.6. Tilaus 1 (4) A-Insinöörit Suunnittelu Oy Markus Ventola Bertel Jungin aukio 9 02600 Espoo Puitesopimus 1A1547-AINS, tarjouspyyntö 19.6.2017, tarjous 30.6.2017 Mt 1421 (Eriksnäsintie ja Jokelantie) parantaminen

Lisätiedot

LAHDEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 2018 HALLINTOKUNTAKYSELYN VASTAUKSET

LAHDEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 2018 HALLINTOKUNTAKYSELYN VASTAUKSET LAHDEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 2018 HALLINTOKUNTAKYSELYN VASTAUKSET 13.4.2018 KYSELY JA VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT Kysely Lahden kaupungin ja sidosryhmien edustajille Tavoitteena: kartoittaa liikenneturvallisuustyön

Lisätiedot

TARJOUS VESISIILON KUNTOARVIO HIEDANRANTA, KEITTÄMÖ, HIEDANRANNAN ALUE, TAMPERE. Vastaanottaja Tampereen kaupunki Hiedanrannan kehitysohjelma

TARJOUS VESISIILON KUNTOARVIO HIEDANRANTA, KEITTÄMÖ, HIEDANRANNAN ALUE, TAMPERE. Vastaanottaja Tampereen kaupunki Hiedanrannan kehitysohjelma Vastaanottaja Tampereen kaupunki Hiedanrannan kehitysohjelma Asiakirjatyyppi Tarjous Päivämäärä 4.12.2017 HIEDANRANTA, KEITTÄMÖ, HIEDANRANNAN ALUE, TAMPERE VESISIILON KUNTOARVIO TARJOUS VESISIILON KUNTOARVIO

Lisätiedot

TURVALLINEN KOULUPÄIVÄ LIIKKUMISEN SUJUVUUS JA TURVALLISUUS UUDEN KOULUN SUUNNITTELUSSA JA TOIMINNASSA

TURVALLINEN KOULUPÄIVÄ LIIKKUMISEN SUJUVUUS JA TURVALLISUUS UUDEN KOULUN SUUNNITTELUSSA JA TOIMINNASSA TURVALLINEN KOULUPÄIVÄ LIIKKUMISEN SUJUVUUS JA TURVALLISUUS UUDEN KOULUN SUUNNITTELUSSA JA TOIMINNASSA TYÖN TAUSTA JA TAVOITTEET Hattulan Parolan taajamassa olevaa koulua kehitetään yhtenäiskouluksi, jossa

Lisätiedot

Pyöräliikenteen kehittämisen suunnat Imatralla. Päivi Pekkanen, Imatran kaupunki Laura Mansikkamäki ja Virpi Ansio, Sitowise

Pyöräliikenteen kehittämisen suunnat Imatralla. Päivi Pekkanen, Imatran kaupunki Laura Mansikkamäki ja Virpi Ansio, Sitowise Pyöräliikenteen kehittämisen suunnat Imatralla Päivi Pekkanen, Imatran kaupunki Laura Mansikkamäki ja Virpi Ansio, Sitowise Tausta ja tavoitteet Imatralle laadittiin kestävän liikkumisen onnistumissuunnitelma

Lisätiedot

Tampereen kaupunkilogistiikkaselvitys

Tampereen kaupunkilogistiikkaselvitys Tarjousluonnos 1/6 Tampereen kaupunki Ari Vandell/Pekka Stenman Kaupunkiympäristön suunnittelu Liikennejärjestelmän suunnittelu PL 487 33101 Tampere Viite: Sähköpostien vaihto Pekka Stenman/Ari Vandell/Ilkka

Lisätiedot

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS Tampere Kaupunkiympäristön palvelualue Kaupunkiympäristön suunnittelu RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS 7.11.2017 SERUM ARKKITEHDIT OY PÄLKÄNEENTIE 19 A FIN-00510 HELSINKI FINLAND WWW.SERUM.FI Tampere Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski SOPIMUS 1/6 16.12.2014 KESELY/563/2014/KES/2 TOIMEKSIANTOSOPIMUS Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaajat: Keski-Suomen ELY-keskus, PL 250,

Lisätiedot

Lappi, suojelukaava (8182)

Lappi, suojelukaava (8182) Tarjous 1/5 Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue Asemakaavoitus Tarjousneuvottelu 11.12.2017 Lappi, suojelukaava (8182) Tehtävä Valmiudet Kiitämme tarjouspyynnöstä ja tarjoudumme tekemään

Lisätiedot

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO KOOSTE ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO TILAISUUS URHEILUSEUROJEN JA LÄHIALUEEN KOULUJEN EDUSTAJILLE 19.3.2019 kello 17:30 19:30 TAPAHTUMAT TOIMINTA LAPSET JA NUORET LIIKKUVAT ALUEELLA Koulu-/päiväkotipäivän

Lisätiedot

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä!

Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Loviisan joukkoliikenne tehdään yhdessä! Tarjouksessa ja valtionavustushakemuksessa esitetty työn sisältö TYÖKOKONAISUUS 1. Asukas- ja toimijayhteistyö ERILLISET TYÖVAIHEET Eri osapuolten kutsuminen mukaan

Lisätiedot

TAAJAMALIIKENTEEN JA SUOJATEIDEN TURVALLISUUDEN PARANTAMINEN -TUTKIMUS CASE TURENKI / HANNA REIHE

TAAJAMALIIKENTEEN JA SUOJATEIDEN TURVALLISUUDEN PARANTAMINEN -TUTKIMUS CASE TURENKI / HANNA REIHE TAAJAMALIIKENTEEN JA SUOJATEIDEN TURVALLISUUDEN PARANTAMINEN -TUTKIMUS CASE TURENKI 10.6.2015 / HANNA REIHE TUTKIMUS TOTEUTETTIIN, KOSKA Työn tarkoituksena on ollut taajamaliikenteen rauhoittaminen ja

Lisätiedot

KouluSUMP koulujen kestävän liikkumisen edistämisen työkalu

KouluSUMP koulujen kestävän liikkumisen edistämisen työkalu KouluSUMP koulujen kestävän liikkumisen edistämisen työkalu Hankkeen tausta ja tavoitteet Tampereen kaupunkiseudulla on tavoitteena lisätä kestäviä liikkumistapoja arjen liikkumisessa Viime vuosikymmenten

Lisätiedot

Turvalliset koulumatkat ja aktiivisten koulumatkojen edistäminen. Satu Tuomikoski

Turvalliset koulumatkat ja aktiivisten koulumatkojen edistäminen. Satu Tuomikoski Turvalliset koulumatkat ja aktiivisten koulumatkojen edistäminen Satu Tuomikoski satu.tuomikoski@liikenneturva.fi 2 Lasten liikenneturvallisuus on aikuisten vastuulla 3 NOLLAVISIO Ihminen tekee liikenteessä

Lisätiedot

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUOOS 2017-2018 1. Yleistä Puitesopimus edellyttää yhteistyötä, joka vaatii molemmilta osapuolilta käytännön tasolla ansaittua luottamusta, paneutumista toisen toimintaan,

Lisätiedot

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU

TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU 1/7 TARJOUSPYYNTÖ 7.9.2012 TUUSULAN LIIKENNEMALLITARKASTELU Pyydämme tarjoustanne jäljempänä määritellyn liikennemallitarkastelun laadinnasta tässä tarjouspyynnössä ja tarjouspyynnön liitteissä kuvatulla

Lisätiedot

Tuusniemen liikenneturvallisuussuunnitelma Pilvi Lesch, Kirsi Översti Ramboll Finland Oy

Tuusniemen liikenneturvallisuussuunnitelma Pilvi Lesch, Kirsi Översti Ramboll Finland Oy Tuusniemen liikenneturvallisuussuunnitelma 7.12.2018 Pilvi Lesch, Kirsi Översti Ramboll Finland Oy Sisältö Johdanto Liikenneympäristön toimenpidesuunnitelma Kustannusarvio Suunnitelman toteutumisen seuranta

Lisätiedot

Työpajayhteenveto. Työpaja Normaalikoululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta

Työpajayhteenveto. Työpaja Normaalikoululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta Työpajayhteenveto Työpaja Normaalikoululla 20.2.2019 Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta 1 Mikä tekee alueesta viihtyisän tai epäviihtyisän? Viihtyisyyttä lisäävät: Metsänäkymä koulun

Lisätiedot

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki

TARJOUS TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki TARJOUS 101007840 2.11.2017 TAMPEREEN KAUPUNKI Hiedanrannan kunnallistekniikan yleissuunnitelma Järvikaupunki Tarjous 101007840 2.11.2017 1 Copyright Pöyry Finland Oy Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa

Lisätiedot

Keski-Karjalan viisaan liikkumisen suunnitelma

Keski-Karjalan viisaan liikkumisen suunnitelma Keski-Karjalan viisaan liikkumisen suunnitelma Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi LIIKENNETURVALLISUUSTYÖ Yleistä Liikenneturvallisuustyötä ohjaava visio: Kenenkään ei tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti

Lisätiedot

Mahdollisten muiden asiakirjojen laadinnasta sovitaan erikseen.

Mahdollisten muiden asiakirjojen laadinnasta sovitaan erikseen. xxxxxxxxx Sivu 2 (4) o Työselostus o Työturvallisuusasiakirja o Hinnoiteltava kustannusarvio ja määräluettelot (FORE) kortteleittain o Johtoyhtiöiden suunnitelmat o Yhteensovituspiirustus o suunnitelman

Lisätiedot

Hankeviestintä Liikennevirastossa

Hankeviestintä Liikennevirastossa Hankeviestintä Liikennevirastossa Hanna Ackley 29.10.2015 Mahdollistamme uudenlaisia liikkumisen palveluja Kehitämme liikkumista ja kuljettamista helpottavia palveluja ja edistämme näin suomalaisen yhteiskunnan

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Datan ja palveluiden kuvaus, asiantuntijapalvelut TARJOUS (6)

Tampereen kaupunki Datan ja palveluiden kuvaus, asiantuntijapalvelut TARJOUS (6) Tarjous 2 (6) 1. Tampereen kaupunki,, tarjous... 3 1.1. Työn sisältö ja tehtäväkuvaus... 3 1.2. Työn tekijät... 4 1.3. Työn hinta ja laskutusperusteet... 5 1.4. Laskutus ja sopimusehdot... 5 1.5. Aikataulu...

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Kalajoki

Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Kalajoki Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus 2018 Kalajoki Kalajoki kuuluu Oulun eteläiseen liikenneturvallisuustoimija-alueeseen, jossa on yhteensä 17 kuntaa. Liikenneturvallisuustoimija on kuntien ja ELY-keskuksen

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

Tapio Tuuttila, Riitta Yrjänheikki

Tapio Tuuttila, Riitta Yrjänheikki Tapio Tuuttila, Riitta Yrjänheikki 23.8.2017 Vaalan kunta Tekniset palvelut Tekninen johtaja Juho Ahola ja projekti-insinööri Juha Airaksinen Viite: Vaalan kaavatöiden palaveri Swecon toimistolla 22.8.2017

Lisätiedot

Draaman keinoin liikenteessä kampanja 2009-2010

Draaman keinoin liikenteessä kampanja 2009-2010 Draaman keinoin liikenteessä kampanja 2009-2010 1 Draaman keinoin liikenteessä Ammattioppilaitokset Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla (9) 2000 nuorta (74% M) 2/3 oli 17-18 v 95% ei ota jos ajaa 83% käyttää

Lisätiedot

Liityntäpysäköinnin prosessikuvauksen laatiminen

Liityntäpysäköinnin prosessikuvauksen laatiminen Liityntäpysäköinnin prosessikuvauksen laatiminen Tarjous 28.8.2017 Viite: Keskustelu Aarnikko / Karhula 20.6.2017 ASIAKAS Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen PL 487 33101 Tampere YHTEYSHENKILÖ

Lisätiedot

Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksen kestävän liikkumisen strategia. Hankkeen esittely

Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksen kestävän liikkumisen strategia. Hankkeen esittely Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksen kestävän liikkumisen strategia Hankkeen esittely 8.3.2018 Työn tausta Hiekkasärkkien alue on tiivis ja monipuolinen matkailukokonaisuus, jossa toiminta on vilkasta

Lisätiedot

KOULUJEN TOIMIVAT SAATTOLIIKENNEJÄRJESTELYT JA AKTIIVISEN LIIKKUMISEN LISÄÄMINEN KOULUMATKOILLA DIPLOMITYÖ

KOULUJEN TOIMIVAT SAATTOLIIKENNEJÄRJESTELYT JA AKTIIVISEN LIIKKUMISEN LISÄÄMINEN KOULUMATKOILLA DIPLOMITYÖ KOULUJEN TOIMIVAT SAATTOLIIKENNEJÄRJESTELYT JA AKTIIVISEN LIIKKUMISEN LISÄÄMINEN KOULUMATKOILLA DIPLOMITYÖ Tiina Sainio DI Tiina Sainio 30.5.2017 Tiina Sainio ESITYKSEN SISÄLTÖ Miksi tämä aihe? Tutkimuskysymykset

Lisätiedot

KOULUMATKA-hanke Esittelykalvot

KOULUMATKA-hanke Esittelykalvot KOULUMATKA-hanke Esittelykalvot HANKKEEN TAUSTAA Turvallisuus on yksi Hyvinkään kaupungin toimintaa ohjaavista arvoista (Safety Commynity jäsen). Hyvinkäällä on toiminut aktiivisesti jo 25 vuoden ajan

Lisätiedot

RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT TAVOITTEET JA PAINOTUKSET

RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT TAVOITTEET JA PAINOTUKSET RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT TAVOITTEET JA PAINOTUKSET 25.11.2016 Rauman seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmat VISIO JA MÄÄRÄLLISET TAVOITTEET (SEUDULLISET) 28.12.2016

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Pyhäjoki

Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Pyhäjoki Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus 2016 Pyhäjoki Pyhäjoki kuuluu Oulun eteläiseen liikenneturvallisuustoimija-alueeseen, jossa on yhteensä 15 kuntaa. Liikenneturvallisuustoimija on kuntien ja ELY-keskuksen

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNGIN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 2016 TAVOITTEET JA PAINOPISTEALUEET

LOHJAN KAUPUNGIN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 2016 TAVOITTEET JA PAINOPISTEALUEET LOHJAN KAUPUNGIN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 2016 TAVOITTEET JA PAINOPISTEALUEET Lohjan kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelma 2016 VISIO JA MÄÄRÄLLISET TAVOITTEET 2.1.2017 VISIO TURVALLISESTA LIIKKUMISESTA

Lisätiedot

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu TARJOUS XXXXXXX TAMPEREEN KAUPUNKI KAPA Petri Kantola Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle TARJOUS xxxxxxxx TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta tarjota asiantuntijapalveluitamme

Lisätiedot

Lapin liikenneturvallisuustoimija

Lapin liikenneturvallisuustoimija Lapin liikenneturvallisuustoimija Työn esittely 12.5.2016 Noora Airaksinen Teemu Kinnunen Lappi toimija-alueena Kaksi toimija-aluetta: Länsi Itä Kemi-Tornion seutukunta (n. 60 300 as.) Kemi, Keminmaa,

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi Yhtenäiskoulut.9.1 LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet yhtenäiskoulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt yhtenäiskoulua (.9. mennessä) Liikkuva koulu -tiimissä

Lisätiedot

Työpajayhteenveto. Työpaja Vehmaisten koululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta

Työpajayhteenveto. Työpaja Vehmaisten koululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta Työpajayhteenveto Työpaja Vehmaisten koululla 19.2.2019 Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta 1 Mikä tekee alueesta viihtyisän tai epäviihtyisän? Viihtyisyyttä lisäävät: + Tonttikadut

Lisätiedot

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos

ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] Suunnittelusopimusluonnos ITÄINEN OHIKULKUTIE [1] 1. Sopijapuolet Tilaaja Hyvinkään kaupunki, Tekninen keskus PL 21 05801 Hyvinkää Y-tunnus 012 5866-0 Toimittaja 2. Tehtävä Tämä konsulttisopimus sisältää tiesuunnitelman laatimisen

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä PYHTÄÄN TOIMENPIDEKORTTI

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä PYHTÄÄN TOIMENPIDEKORTTI llisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä PYHTÄÄN TOIMENPIDEKORTTI LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN RAKENTEET 1/2 Pyhtään liikenneturvallisuustyöryhmän toiminnan kehittäminen; - Kokousten teemoittelu

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön suunnitelma

Liikenneturvallisuustyön suunnitelma Liikenneturvallisuustyön suunnitelma Pohjois Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa 2019 2022 Pohjois Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuustoimija 25.9.2018 Miksi liikenneturvallisuustyötä ja kenelle?

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016

Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016 Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016 LIMINGAN KUNTA Kokoukset Kokous 1/2016: 29.2.2016 Kokous 2/2016: 6.9.2016 Koolle kutsuttu työryhmä (x = taho/henkilö ollut jommassa kummassa kokouksessa läsnä)

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi.. LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet koulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt 107 koulua * 1 kunnasta (.. mennessä) 800 700 7 00 00 400 0 0 100 1 0 Alakoulut

Lisätiedot

TAMPEREEN ASEMAPUISTON RAKENNUSHISTORIASELVITYS

TAMPEREEN ASEMAPUISTON RAKENNUSHISTORIASELVITYS TARJOUS 1 (5) 10.8.2017 Tampereen kaupunki / Veikko Vänskä VR-Yhtymä Oy / Pirjo Huvila Frenckellinalukio 2 B PL 487 33101 TAMPERE Viite: Tarjouspyyntönne, sähköposti 6.6.2017 Veikko Vänskä > Näkymä Oy

Lisätiedot

Suonenjoen liikenneturvallisuussuunnitelma Pilvi Lesch, Kirsi Översti

Suonenjoen liikenneturvallisuussuunnitelma Pilvi Lesch, Kirsi Översti Suonenjoen liikenneturvallisuussuunnitelma 7.12.2018 Pilvi Lesch, Kirsi Översti Sisältö Johdanto Liikenneympäristön toimenpidesuunnitelma Kustannusarvio Suunnitelman toteutumisen seuranta Johdanto Suonenjoen

Lisätiedot

Turvallisemmat koulumatkat Pyhtäälle, Loviisaan ja Kotkaan. 18.8.2014 Jaakko Kouvalainen, toimitusjohtaja

Turvallisemmat koulumatkat Pyhtäälle, Loviisaan ja Kotkaan. 18.8.2014 Jaakko Kouvalainen, toimitusjohtaja Turvallisemmat koulumatkat Pyhtäälle, Loviisaan ja Kotkaan 18.8.2014 Jaakko Kouvalainen, toimitusjohtaja 100 000 euroa koulumatkojen turvallisuuteen Tieyhtiö Valtatie 7 Oy lahjoittaa 100 000 koulumatkojen

Lisätiedot

Kampanjoinnilla vaikuttaminen. Viestintäpäällikkö Kaisa Hara

Kampanjoinnilla vaikuttaminen. Viestintäpäällikkö Kaisa Hara Kampanjoinnilla vaikuttaminen Viestintäpäällikkö Kaisa Hara 21.5.2014 Liikenneturva Edistää tieliikenteen turvallisuutta vaikuttamalla liikennekäyttäytymiseen Keinoina viestintä, valistus ja koulutus Valtakunnallinen

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014

KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 1 KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU VUOSINA 2011-2012 SEKÄ OPTIONA VUOSINA 2013-2014 Kirkkonummen kunnan yhdyskuntatekniikan toimiala pyytää tarjoustanne kunnallistekniikan suunnittelusta vuosina 2011-2012

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä HAMINAN TOIMENPIDEKORTTI

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä HAMINAN TOIMENPIDEKORTTI llisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä HAMINAN TOIMENPIDEKORTTI LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN RAKENTEET 1/2 Poikkihallinnollisen liikenneturvallisuustyöryhmän perustaminen Tekniset Muut hallintokunnat

Lisätiedot

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1 Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit 7.9.2018 Motiva 1 Toimintamalli 1. ryhmien kokoaminen ja sitouttaminen 8. Viestintä ja vertaistuki 2. Green Deal sopimuksen solmiminen 7. Sopimuskauden aikainen

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Liikkuva koulu nykytilan arviointi Alakoulut 0..0 LIKES-tutkimuskeskus Arvioinnin täyttäneet alakoulut Nykytilan arvioinnin on täyttänyt 7 alakoulua (0.. mennessä) Liikkuva koulu -tiimissä Opettajainkokouksessa

Lisätiedot

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS TAUSTATIEDOT Toukokuussa 2017 toteutetulla kyselyllä kartoitettiin suojatiekäyttäytymiseen liittyviä ongelmia Järvenpään, Keravan

Lisätiedot

Tarjous. Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen

Tarjous. Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen Tarjous Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen mika.pitkanen@turku.fi PÄÄSKYVUOREN UUSI ASEMAKAAVA-ALUE URAKAN RAKENNUSTYÖN VALVONTA,

Lisätiedot

Koulumatka-hanke Marjukka Aronen

Koulumatka-hanke Marjukka Aronen Koulumatka-hanke Marjukka Aronen 2.10.2018 HANKKEEN TAUSTAA Turvallisuus on yksi Hyvinkään kaupungin toimintaa ohjaavista arvoista (Safety Commynity jäsen). Hyvinkäällä on toiminut aktiivisesti jo 25 vuoden

Lisätiedot

HANKKEEN TAUSTA JA TAVOITTEET

HANKKEEN TAUSTA JA TAVOITTEET Järvenpään liikkumisen ohjauksen valtionapuhanke Tulosten esittely 15.5.2014 Marja-Terttu Sikiö / Destia Oy HANKKEEN TAUSTA JA TAVOITTEET Järvenpään kaupunki haki valtionavustusta liikkumisen ohjauksen

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT 1. Kunta 2. Koulu 3. Koulumuoto, jota arviointi koskee Alakoulu Yläkoulu Yhtenäiskoulun kaikki luokat Yhtenäiskoulun luokat 1 6 Yhtenäiskoulun luokat 7 9

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä VIROLAHDEN TOIMENPIDEKORTTI (KAAKON KAKSIKON YHTEISET TOIMET)

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä VIROLAHDEN TOIMENPIDEKORTTI (KAAKON KAKSIKON YHTEISET TOIMET) llisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä VIROLAHDEN TOIMENPIDEKORTTI (KAAKON KAKSIKON YHTEISET TOIMET) LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN RAKENTEET 1/2 Poikkihallinnollisen liikenneturvallisuustyöryhmän

Lisätiedot

Lapin liikenneturvallisuustoimija

Lapin liikenneturvallisuustoimija Lapin liikenneturvallisuustoimija Lapin liikenneturvallisuusfoorumi 16.11.2016 Noora Airaksinen Teemu Kinnunen Lappi toimija-alueena Kaksi toimija-aluetta: Länsiosa, toimijana Ramboll Kemi-Tornion seutukunta

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT

LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT LIIKKUVA KOULU NYKYTILAN ARVIOINTI TAUSTATIEDOT 1. Kunta 2. Koulu 3. Koulumuoto, jota arviointi koskee Alakoulu Yläkoulu Yhtenäiskoulun kaikki luokat Yhtenäiskoulun luokat 1 6 Yhtenäiskoulun luokat 7 9

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulu

Järvenpään Yhteiskoulu Järvenpään Yhteiskoulu 16.5.2018 Arja Korhonen perusopetusjohtaja 16.5.2018 Järvenpään Yhteiskoulun opetuksen järjestelyistä Tulevan lukuvuoden järjestelyt koskettavat perusopetuksen oppilaiden ja henkilöstön

Lisätiedot

Liikkuva koulu - nykytilan arviointi Lappeenrannassa

Liikkuva koulu - nykytilan arviointi Lappeenrannassa Liikkuva koulu - nykytilan arviointi Lappeenrannassa LIKES-tutkimuskeskus 5.11.2015 Arvioinnin täyttäneet koulut, yhteensä 18 Myllymäen koulu Kesämäenrinteen koulu Joutsenon koulu Voisalmen koulu Ravattilan

Lisätiedot

Pomarkun kunta Eero Mattsson. PL Pomarkku KAAVOITUSTARJOUS. Kuva 1. Ote maastokartasta. KTJ

Pomarkun kunta Eero Mattsson. PL Pomarkku KAAVOITUSTARJOUS. Kuva 1. Ote maastokartasta. KTJ 25.2.2019 Pomarkun kunta Eero Mattsson PL 14 29631 Pomarkku KAAVOITUSTARJOUS Kiitämme tarjouspyynnöstänne 13.2.2019 ja tarjoudumme laatimaan asemakaavan muutoksen kuvan 1 maastokartankartan mukaiselle

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN LIIKENNETURVALLISUUSFOORUMI KUNTIEN HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ

KANTA-HÄMEEN LIIKENNETURVALLISUUSFOORUMI KUNTIEN HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ KANTA-HÄMEEN LIIKENNETURVALLISUUSFOORUMI KUNTIEN HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ JANAKKALAN KOULU- JA MONITOIMIKESKUS- HANKE Kimmo Jokela, luokaopettaja, työsuojeluvaltuutettu Kristiina Hänninen, nuorisonohjaaja Terhi

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä KOTKAN TOIMENPIDEKORTTI

Liikenneturvallisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä KOTKAN TOIMENPIDEKORTTI llisuustyön rakenteet, liikennekasvatus ja viestintä KOTKAN TOIMENPIDEKORTTI LIIKENNETURVALLISUUSTYÖN RAKENTEET 1/2 Kotkan liikenneturvallisuustyöryhmän toiminnan kehittäminen; - vain yksi työryhmä, työryhmän

Lisätiedot

Kolmenkulma II, ak 8189 katu- ja rakennussuunnittelu

Kolmenkulma II, ak 8189 katu- ja rakennussuunnittelu TARJOUS 1/3 Tarjousnumero 10172505_P Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön palvelualue, Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito Pasi Palmu PL 487 33101 TAMPERE Viite Tarjouspyyntö 14.9.2017. Puhelinkeskustelu

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Ylä-Pirkanmaan seudun liikenneturvallisuuskoordinaattori. Hankkeen tuloksia vuonna 2014 MÄNTTÄ-VILPPULA

Ylä-Pirkanmaan seudun liikenneturvallisuuskoordinaattori. Hankkeen tuloksia vuonna 2014 MÄNTTÄ-VILPPULA Ylä-Pirkanmaan seudun liikenneturvallisuuskoordinaattori Hankkeen tuloksia vuonna 2014 MÄNTTÄ-VILPPULA TAUSTA Ylä-Pirkanmaan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2013 Liikenneturvallisuustavoitteet ja

Lisätiedot

Liikkuva Koulu - koko kaupungin yhteinen asia. Oulu Juho Silvasti

Liikkuva Koulu - koko kaupungin yhteinen asia. Oulu Juho Silvasti Liikkuva Koulu - koko kaupungin yhteinen asia Oulu 7.9. 2015 Juho Silvasti Liikkuva Kalajoki- Hyvinvointia meille kaikille Kaikki koulut mukana Liikkuva koulu- toiminnassa 7 alakoulua 1 yläkoulu 1 yhtenäiskoulu

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KAUPUNKISTRATEGIAN LAADINNAN ASIANTUNTIJATUKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KAUPUNKISTRATEGIAN LAADINNAN ASIANTUNTIJATUKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KAUPUNKISTRATEGIAN LAADINNAN ASIANTUNTIJATUKI BDO 13.5.2016 Johdanto Kiitämme mahdollisuudesta tarjota BDO:n asiantuntijuutta sekä projektikokemusta Kankaanpään kaupungille. Tässä

Lisätiedot

Hankesuunnitelma. Keskuspysäkeillä turvallisuutta koulukuljetuksiin

Hankesuunnitelma. Keskuspysäkeillä turvallisuutta koulukuljetuksiin Hankesuunnitelma Keskuspysäkeillä turvallisuutta koulukuljetuksiin Täydennetty 29.8.2018 Hankkeen taustaa Raumalla on paljon koulukuljetusreittejä joiden varrella ei ole turvallisia pysäkkejä kyydin odottamiseen.

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016

Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016 Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016 TYRNÄVÄN KUNTA Liikenneturvallisuustyöryhmän kokoukset Kokous 1/2016: 29.2.2016 Kokous 2/2016: 5.9.2016 Koolle kutsuttu työryhmä (x = taho/henkilö ollut jommassa

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Merijärvi

Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Merijärvi Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus 208 Merijärvi Merijärvi kuuluu Oulun eteläiseen liikenneturvallisuustoimija-alueeseen, jossa on yhteensä 7 kuntaa. Liikenneturvallisuustoimija on kuntien ja ELY-keskuksen

Lisätiedot

TARJOUS TUOMIOKIRKONKATU: KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU VÄLILLÄ VERKATEHTAANKATU-SUVANTOKATU. 1. Yleistä

TARJOUS TUOMIOKIRKONKATU: KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU VÄLILLÄ VERKATEHTAANKATU-SUVANTOKATU. 1. Yleistä Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Puutarhakatu 2 B PL 487 33101 TAMPERE Pasi Palmu Ramboll PL 718, Pakkahuoneenaukio 2 33101 Tampere Finland Puhelin: 020 755 611 www.ramboll.fi TARJOUS

Lisätiedot

Alustava yleissuunnittelu valtatie 3:n parantamiseksi välillä Ylöjärvi Hämeenkyrö alkaa; samalla käynnistyy hankkeen ympäristövaikutusten arviointi

Alustava yleissuunnittelu valtatie 3:n parantamiseksi välillä Ylöjärvi Hämeenkyrö alkaa; samalla käynnistyy hankkeen ympäristövaikutusten arviointi TIEDOTE 1 () Valtatie :n parantaminen Ylöjärven ja Hämeenkyrön välillä Alustava yleissuunnittelu valtatie :n parantamiseksi välillä Ylöjärvi Hämeenkyrö alkaa; samalla käynnistyy hankkeen ympäristövaikutusten

Lisätiedot

TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS YLEISKAAVATYÖTÄ VARTEN SEKÄ ERILLISKOHTEET

TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS YLEISKAAVATYÖTÄ VARTEN SEKÄ ERILLISKOHTEET TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS YLEISKAAVATYÖTÄ VARTEN SEKÄ ERILLISKOHTEET 22.5.2013 Leo Jarmala Sysmän rannikkoalueen ja miljöön kehittämisohjelma EAKR-hanke SYSMÄN TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS Sysmän rannikkoalueen

Lisätiedot

Asukaskyselyn yhteenveto Isojoki. Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Asukaskyselyn yhteenveto Isojoki. Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Asukaskyselyn yhteenveto Isojoki Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 30.8.2017 Taustatiedot Kunta Koulu 3. lk 4. lk 5. lk 6. lk Alakoulu yht. 7. lk 8. lk 9. lk Yläkoulu yht. YHT. Isojoki Isojoen

Lisätiedot

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 3. Liikenneturvallisuuden, esteettömyyden ja liikkumisen ohjauksen edistämisen yhtenäiset periaatteet

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 3. Liikenneturvallisuuden, esteettömyyden ja liikkumisen ohjauksen edistämisen yhtenäiset periaatteet Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma 3. Liikenneturvallisuuden, esteettömyyden ja liikkumisen ohjauksen edistämisen yhtenäiset periaatteet 1.9.2015 Nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen (asuinalueille

Lisätiedot

Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti.

Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. SUUNNITTELUPALVELUJEN TARJOUSPYYNTÖ Pyydämme tarjoustanne Laihian keskuskoulun ilmanvaihtolaitteiden suunnittelusta tämän tarjouspyynnön ja liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. TILAAJA JA HANKINTA

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 1 (5) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 LISÄKIRJE 1 Liittyen 13.2.2014 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Järvenpään kaupungin Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden

Lisätiedot

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015 Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015 Rakenteelliset ratkaisut ja kevyen liikenteen turvallisuus 28.10.2015 Suunnittelupäällikkö Ari Vandell Liikenneturvallisuustilanne Tampereella Liikenneturvallisuustilanne

Lisätiedot

KOULUJEN TOIMIVAT SAATTOLIIKENNEJÄRJESTELYT JA AKTIIVISEN LIIKKUMISEN LISÄÄMINEN KOULUMATKOILLA

KOULUJEN TOIMIVAT SAATTOLIIKENNEJÄRJESTELYT JA AKTIIVISEN LIIKKUMISEN LISÄÄMINEN KOULUMATKOILLA KOULUJEN TOIMIVAT SAATTOLIIKENNEJÄRJESTELYT JA AKTIIVISEN LIIKKUMISEN LISÄÄMINEN KOULUMATKOILLA DIPLOMITYÖ Tiina Sainio DI Tiina Sainio 21.11.2017 Kanta-Hämeen liikenneturvallisuusfoorumi TAUSTAA Koulujen

Lisätiedot

Turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnittelua kuntarajat ylittävänä yhteistyönä

Turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnittelua kuntarajat ylittävänä yhteistyönä Turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnittelua kuntarajat ylittävänä yhteistyönä Kestävän kaupunkiliikenteen suunnitelmat Suomessa työpaja Sonja Heikkinen 8.10.2014 Valtakunnallisia liikennepoliittisia

Lisätiedot

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ASIKKALAN KUNTA KUNNAN VALTUUSTO Rusthollistie 2 17200 VÄÄKSY 28.9.2015 ALOITE: LIIKENNETURVALLISUUDEN

Lisätiedot

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017)

Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Koulukuljetukset alakouluille ja päiväkoteihin (taksikuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 (sekä optiona lukuvuodelle 2016-2017) Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016

Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016 Liikenneturvallisuustyön toimintakertomus 2016 KEMPELEEN KUNTA Kokoukset Kokous 1/2016: 4.4.2016 Kokous 2/2016: 12.9.2016 Liikenneturvallisuusryhmä (x = taho/henkilö ollut jommassa kummassa kokouksessa

Lisätiedot

LUONNOS RT 80343 KONSULTTISOPIMUS. Kohde. Tehtävä. Tilaaja. Konsultti. syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract

LUONNOS RT 80343 KONSULTTISOPIMUS. Kohde. Tehtävä. Tilaaja. Konsultti. syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract RT 80343 KONSULTTISOPIMUS syyskuu 2014 korvaa RT 80252 1 (7) Konsultkontrakt Consulting contract Kohde Tehtävä Tilaaja Tilaajan edustaja sopimusasioissa Osoite Puhelin Laskutusosoite Konsultti Konsultin

Lisätiedot

Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu

Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PYHÄJOEN KUNTA Ollinmäen laajennus, katujen ja kevyenliikenteen väylän suunnittelu TARJOUS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P27270 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Tarjous

Lisätiedot

1 YLEISTÄ LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMASTA

1 YLEISTÄ LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMASTA Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven 7 1 YLEISTÄ LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMASTA 1.1 Työn tavoitteet Hyvä liikenneturvallisuus syntyy monista tekijöistä. Liikenneonnettomuuksien

Lisätiedot

JOENSUUN TYÖMATKAPYÖRÄILYN EDISTÄMISEN TOIMENPIDEOHJELMA

JOENSUUN TYÖMATKAPYÖRÄILYN EDISTÄMISEN TOIMENPIDEOHJELMA JOENSUUN TYÖMATKAPYÖRÄILYN EDISTÄMISEN TOIMENPIDEOHJELMA Jarmo Tihmala, Joensuun kaupunki Juhana Venäläinen, Joensuun Polkijat ry Virpi Ansio, Sitowise Oy Jani Lukkarinen, Joensuun Polkijat ry TAUSTASTRATEGIAT

Lisätiedot