Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunta"

Transkriptio

1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) Aika, klo 17:15-18:18 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 3 Veikkolan pumppaamolla tapahtunut ylivuoto ja pumppaamon saneerauksen käynnistäminen 4 Hulevesien hallinnan järjestäminen Kirkkonummella 5 Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunnan vuoden 2018 talousarvion käyttösuunnitelma 6 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus ja ilmoitusasiat Lisäpykälät 7 Pohjois-Kirkkonummen vesistöjen tila

2 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) Saapuvilla olleet jäsenet Jens Gellin, puheenjohtaja Sanna Hartikainen, 1. varapuheenjohtaja Leif Wikström, jäsen Risto Konttinen, jäsen Tarja Seppänen, jäsen Muut saapuvilla olleet Susann Hellström, sihteeeri Timo Haapaniemi, kunnanhallituksen puheenjohtaja, saapui 17:24 Krista Viitasalo, esittelijä Kim Lindström, Käyttömestari Allekirjoitukset Jens Gellin Puheenjohtaja Susann Hellström Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Risto Konttinen Sanna Hartikainen Pöytäkirjan nähtävänäolo Tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä keskiviikkona kunnan julkisessa tietoverkossa.

3 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valmistelija / lisätiedot: Krista Viitasalo krista.viitasalo@kirkkonummi.fi vs. vesihuoltopäällikkö Ehdotus Esittelijä: Krista Viitasalo, vs. vesihuoltopäällikkö Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Puheenjohtaja Jens Gellin totesi että Käyttömestari Kim Lindströmillä on oikeus olla läsnä tämän kokouksen 3 aikana jonka jälkeen hän poistuu. Laillisuus ja päätösvaltaisuus todettiin.

4 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 2 Pöytäkirjan tarkastaminen Valmistelija / lisätiedot: Krista Viitasalo krista.viitasalo@kirkkonummi.fi vs. vesihuoltopäällikkö Ehdotus Esittelijä: Krista Viitasalo, vs. vesihuoltopäällikkö Kirkkonummen Vesi- valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan sähköisesti. Pöytäkirja tarkastetaan tiistaina ja se asetetaan yleisesti nähtäville kunnan julkiseen tietoverkkoon keskiviikkona Päätös Johtokunta päätti valita Risto Konttisen ja Sanna Hartikaisen tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

5 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 3 Veikkolan pumppaamolla tapahtunut ylivuoto ja pumppaamon saneerauksen käynnistäminen KIRDno Valmistelija / lisätiedot: Krista Viitasalo krista.viitasalo@kirkkonummi.fi vs. vesihuoltopäällikkö Veikkolan pumppaamolla matonpesupaikan vieressä todettiin jäteveden ylivuoto Ylivuodon tekniseksi syyksi ilmeni repeytynyt takaiskuventtiili. Kirkkonummen Veden asentajat saivat vaihdettua takaiskun uuteen ja palautettua pumppaamon nopeasti toimintaan. Paikalla oli kaksi imuautoa puhdistamassa ympäristöä. Häiriöstä aiheutui jäteveden ylivuotoa ajalla klo klo 13. Ylivuodon arvioitu määrä on yhteensä 160 m3. Tehdyt toimenpiteet Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) on pyydetty selvittämään ylivuodon vaikutusta alueen ympäristölle, erityisesti Kalljärvelle. Myös Veikkola 1:n pohjavedenottamolta otettiin ylimääräiset näytteet. Pumppaamo ei sijaitse pohjavesialueella, mutta sijaitsee sen läheisyydessä. LUVY on hoitanut työn koordinoinnin, näytteenoton ja raportoi tuloksista. Raportin on arvioitu valmistuvan viikolla 3. Pumppaamon ympäristöä on kunnostettu vaihtamalla likaantunutta maata. Ympäristön pintamaa kuorittiin ja maaperästä otettiin näytteitä sekä pumppaamon että ylivuotoaltaiden vierestä. Näytteistä saatujen tuloksien perusteella poistetut maa-ainekset voitiin toimittaa tavanomaisen jätteen kaatopaikalle. Alueelle tuotiin uutta sepeliä. Toimenpiteet pumppaamon toiminnan varmistamiseksi on aloitettu. Pumppaamon toiminnan kannalta kriittisiä osia on vaihdettu uusiin ja samassa yhteydessä pumppaamolta lähtevään paineviemärin lisättiin sulkuventtiili. Lisäksi laitoksen kaikkien pumppaamoiden kriittiset hälytysrajat on tarkistettu ja Veikkolan alueella on tärkeimpiä pumppaamoita asetettu antamaan hälytyksiä nopeammin. Tulevat toimenpiteet Paremman toimintavarmuuden saavuttamiseksi Veikkolan pumppaamo vaatii laajemman saneerauksen. Kirkkonummen Vesi on suunnitellut käynnistävänsä kokonaan uuden pumppaamon suunnittelun Veikkolan vanhan pumppaamon tilalle. Tällöin on paremmat mahdollisuudet huomioida erilaiset vikatilanteet ja suunnitella niihin soveltuvat ratkaisut, jotta pumppaamon toiminta olisi varmempaa myös häiriötilanteissa.

6 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) Uuden pumppaamon suunnittelutyö on tarkoitus toteuttaa tänä vuonna ja rakentaminen heti vuoden 2019 alussa. Tämä on mahdollista toteuttaa vuoden 2018 investointien määrärahojen puitteissa. Ehdotus Esittelijä: Krista Viitasalo, vs. vesihuoltopäällikkö Johtokunta päättää: 1. merkitä jäteveden ylivuodon tiedoksi 2. käynnistää Veikkolan pumppaamon saneeraushankkeen esitetyllä tavalla Päätös Ennen kokouksen alkamista piti Winflow Oy esityksen pumppaamoiden saneerauksista. Esityksen jälkeen avasi puheenjohtaja kokouksen Timo Haapaniemi saapui tämän pykälän käsittelyn aikana klo 17:26. Kim Lindström poistui tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo 17:35. Johtokunnan kokous päätti päätösehdotuksen mukaisesti keskustelun jälkeen.

7 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 4 Hulevesien hallinnan järjestäminen Kirkkonummella KIRDno Valmistelija / lisätiedot: Krista Viitasalo krista.viitasalo@kirkkonummi.fi vs. vesihuoltopäällikkö Hulevesillä tarkoitetaan maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- tai sulamisvettä. Hulevesiä koskevat maankäyttö- ja rakennuslain sekä vesihuoltolain muutokset tulivat voimaan Lakimuutoksilla on merkittäviä vaikutuksia hulevesien hallinnan järjestämiseen ja vastuisiin kunnissa. Hulevesien hallinnalla tarkoitetaan hulevesien imeyttämiseen, viivyttämiseen, johtamiseen, viemäröintiin ja käsittelyyn liittyviä toimenpiteitä. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunta vastaa hulevesien hallinnan järjestämisestä asemakaavaalueella ja lain tavoitteena on ehkäistä hulevesien tulvimista ja suojella vesistöjen tilaa. Hulevesien hallinnan sääntely onkin sisällytetty pääosin maankäyttö- ja rakennuslakiin, vesihuoltolaissa säädetään ainoastaan huleveden viemäröinnistä silloin kun vesihuoltolaitos siitä huolehtii. Hulevesien hallinnan nykytila Nykytilanteessa kunnan hulevesijärjestelmien suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta vastaavat kunnallistekniikkapalvelut ja Kirkkonummen Vesi. Nykyisen vastuujaon mukaan kunnallistekniikkapalvelut vastaa yleisten alueiden hulevesien hallinnasta ja kuivatuksesta sekä kunnan vastuulla olevien hulevesikaivojen, avo-ojien ja muiden yleisten alueiden huleveden hallintarakenteiden kunnossapidosta. Kirkkonummen Vesi vastaa hulevesiviemäriverkostosta ja kiinteistöjen liitosasioista hulevesiverkoston toiminta-alueella. Hulevesialtaiden investointikustannukset on jaettu Kirkkonummen Veden ja kunnallistekniikkapalveluiden kesken ja lisäksi kunta on osallistunut uusien kaava-alueiden kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä hulevesiviemäriverkoston rakentamiskustannuksiin noin 30%:lla. Kirkkonummen Vesi on perinyt hulevesiviemärin liittymismaksuja kiinteistöiltä lähtien. Maksulla katetaan verkostoinvestointeja. Hulevesiviemäröinnin järjestäminen on Kirkkonummen Vedelle tappiollista toimintaa. Sitä on kompensoitu jätevesimaksutuloilla aiheuttamisperiaatteen vastaisesti. Kunnallistekniikan investoinneista uusien hulevesijärjestelmien keskimääräiset kustannukset ovat euroa vuodessa ja kunnallistekniikan kunnossapitopalvelut käyttävät vuosittain hulevesijärjestelmien yllä- ja kunnossapitotehtäviin euroa vuodessa. Kirkkonummen Vesi on viime vuosina investoinut uusien hulevesiviemäreiden rakentamiseen sekä vanhojen saneeraukseen euroa vuodessa. Investointien määrä vaihtelee eri vuosina sen mukaan, miten uusien asemakaava-

8 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) alueiden rakentaminen on käynnistynyt. Suunnitelmavuosina hulevesiverkoston investointien määrä tulee kasvamaan Kirkkonummen Vedellä yli 1 milj. euroon. Hulevesiviemäreiden käyttö- ja kunnossapitokustannukset Kirkkonummen Vedellä on vuosittain noin euroa. Hulevesien hallinnan vastuut lainsäädännössä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunta vastaa hulevesien hallinnan kokonaisuuden järjestämisestä asemakaava-alueella. Huleveden viemäröinti on yksi osa hulevesien hallintajärjestelmää. Kiinteistön omistaja tai haltija vastaa kiinteistönsä hulevesien hallinnasta. Mikäli niitä ei voi imeyttää kiinteistöllä, on hulevedet johdettava kunnan hulevesijärjestelmään. Hulevesien hallinnassa merkittävä keino on maankäyttö ja kaavoitus, jonka avulla voidaan kehittää hulevesien suunnitelmallista hallintaa. Näistä syistä lakimuutosten yhteydessä hulevesiä koskevat pykälät sijoitettiin maankäyttöja rakennuslakiin, johon lisättiin uusi luku hulevesille. Tavoitteena on ehkäistä hulevesien tulvimista käsittelemällä hulevesiä niiden syntypaikalla ja suosimalla mm. hulevesien viivyttämistä ja imeyttämistä pelkän hulevesiviemäröinnin sijaan. Kunnalle laadittiin hulevesiohjelma yhteistyössä Sito Oy:n konsulttien kanssa vuoden 2017 aikana. Sen tavoitteena on parantaa hulevesien hallintaa ja selkeyttää vastuita. Hulevesiohjelma valmistui marraskuussa 2017 ja on liitteineen esityksen oheismateriaalina. Hulevesiohjelmassa esitetään tavoitetila siitä, miten hulevedet tulee huomioida kaikessa suunnittelussa, rakentamisessa ja alueiden ylläpidossa ja miten vastuu jaetaan kunnan eri yksiköiden välillä. Maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteet huomioiden, Kirkkonummen Vedellä ei ole edellytyksiä toimia hulevesien hallinnan päävastuullisena toimijana. Nykyisen kaltaisessa jaetun vastuun mallissa jouduttaisiin noudattamaan kahta lakia, vesihuoltolakia Kirkkonummen Veden järjestämän hulevesiviemäröinnin osalta ja maankäyttö- ja rakennuslakia kunnan järjestämän hulevesien hallinnan osalta. Lisäksi kunnan alueelle jouduttaisiin muodostamaan erilaisia toiminta-alueita huleveden hallinnan järjestämisvastuun mukaisesti ja kuntalaiset asettuisivat eriarvoiseen asemaan liittymisvelvollisuuden ja maksujen suhteen. Toiminnan selkeyden ja tasapuolisuuden kannalta paras malli on, että kokonaisvastuu hulevesien hallinnasta on yhdellä toimijalla, jolloin koko prosessi yleissuunnittelusta toteutukseen ja rahoituksen järjestäminen olisi yhden tahon käsissä. Katujen, puistojen ja yleisten alueiden suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vastaavana toimijana kunnallistekniikkapalveluilla on parhaat edellytykset tuottaa kokonaistaloudellisia ja kestäviä huleveden hallinnan ratkaisuja. Tämän ratkaisun edellytyksenä on, että myös vastuu huleveden viemäriverkostosta siirrettäisiin Kirkkonummen Vedeltä kunnallistekniikkapalveluille. Tällöin hulevesien hallinnan kokonaisuus järjestettäisiin maankäyttö- ja rakennuslain perusteella, vesihuoltolakia ei

9 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) enää noudatettaisi ja vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäröinnin toiminta-alue purettaisiin. Kunnalla on kaksi vaihtoehtoa rahoittaa hulevesiin liittyvä rakentaminen ja ylläpito: verovaroin tai asemakaava-alueella oleville kiinteistöille osoitetulla julkisoikeudellisella hulevesimaksulla. Toimintaa verovaroin rahoitettaessa kustannuksiin joutuvat osallistumaan kiinteistöt myös asemakaava-alueiden ulkopuolella. Huleveden viemäröinti palvelee myös niitä kiinteistöjä, joilla ei ole konkreettista liitosta hulevesiviemäriin. Mikäli Kirkkonummen Vesi jatkaisi huleveden viemäröintiä, kohdistuisivat hulevesimaksut vain hulevesiviemäriin liittyneille kiinteistöille. Näin ollen julkisoikeudellinen hulevesimaksu on oikeudenmukaisin ja tasapuolisin tapa rahoittaa huleveden viemäröinti ja kokonaishallinta. Tilanteen edelleen selkeyttämiseksi olisi järkevintä, että kokonaisvastuullinen toimija omistaa myös koko järjestelmän ja vastaa kaikista investoinneista. Tämä tarkoittaisi sitä, että hulevesiviemäriverkosto-omaisuus pitäisi siirtää Kirkkonummen Veden taseesta kunnan taseeseen. Käytännön järjestelyiden toteuttaminen edellyttää selvitystä omaisuuden siirtämisen ehdoista ja asiasta on päätettävä kunnanhallituksessa. Oheismateriaali: Hulevesiohjelma Kirkkonummi Ehdotus Esittelijä: Krista Viitasalo, vs. vesihuoltopäällikkö Johtokunta päättää: 1. merkitä hulevesiohjelman tiedokseen 2. esittää kuntatekniikan lautakunnalle jatkotoimenpiteiden käynnistämistä huleveden viemäriverkoston siirtämisestä kunnallistekniikkapalveluiden vastuulle Päätös Vesi päätti päätösehdotuksen mukaisesti keskustelun jälkeen. Tiedoksi Kuntatekniikan lautakunta

10 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 5 Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunnan vuoden 2018 talousarvion käyttösuunnitelma KIRDno Valmistelija / lisätiedot: Krista Viitasalo krista.viitasalo@kirkkonummi.fi vs. vesihuoltopäällikkö Liitteet 1 liite1_ _ks_2018_vesi_1 2 liite2_ _kuntatekniikka_johtokunta_sisäinen valvonta KS 2018.pdf 3 liite3_ _vesi liikelaitos_laskujen hyväksyjät KS 2018.pdf Talousarvio 2018 ja vuosien taloussuunnitelma Kunnanvaltuusto hyväksyi ja 83 vuoden 2018 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman sekä vahvisti hankintavaltuudet vuodelle Kunnanhallitus hyväksyi toimielimiä sitovat vuoden 2018 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet. Johtokunnan tulee toimittaa käyttösuunnitelmansa kunnanhallitukselle mennessä. Käyttötalousuunnitelma Käyttötaloussuunnitelma laaditaan myönnettyjen määrärahojen puitteissa. Käyttösuunnitelmassa johtokunnan tulee jakaa talousarvion tehtävä- ja hankekohtaiset toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä määrärahat ja tuloarviot edelleen tulosalueille ja tulosyksiköille tai kohteille osatavoitteiksi, osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi ja määrätä näille tilivelvollinen vastuuhenkilö. Strategiaa ja muita palveluja tukevat toiminnalliset tavoitteet esitetään käyttösuunnitelmassa ja nämä sitovat johtokuntaan nähden. Käyttötalouden määrärahojen osalta toimintakate eli toimintatulojen ja menojen erotus on valtuuston nähden sitova ja investointien osalta liikelaitoksen investoinnit liikelaitostasolla. Tilivelvolliset vastuuhenkilöt Liikelaitoksen tilivelvollinen vastuuhenkilö on liikelaitoksen johtaja. Tilivelvollinen vastuuhenkilö vastaa liikelaitoksen tavoitteiden saavuttamisesta, päättää tulosalueen hankinnoista ja osamäärärahojen muusta käytöstä talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaisesti. Hankinnat Hankintoja voivat tehdä henkilöt, joille on myönnetty valtuudet hankintojen tekemiseen. Kunnanvaltuusto on vahvistanut hankintavaltuudet

11 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) vuodelle Käyttösuunnitelmassa määritellyt tilivelvolliset vastuuhenkilöt päättävät hankinnoista vastuullaan olevien määrärahojen puitteissa. Käyttösuunnitelman liitteessä luetellaan tilivelvolliset vastuuhenkilöt, asiatarkastajat ja tiliöijät sekä henkilöt, joiden työtehtäviin liittyy tilausten ja ostojen tekeminen. Raportointi Johtokunta raportoi taloudesta ja toiminnasta osavuosikatsauksella kunnanhallitukselle kolme kertaa vuodessa, tilanteissa ja 31.8 sekä laatii tilinpäätökseen kuuluvan vuosikertomuksen. Sisäinen valvonta Kunnanvaltuuston hyväksymän sisäisen valvonnan ohjeen mukaan toimielin ja sen alainen johtava viranhaltija vastaa johtamansa toiminnan sisäisestä valvonnasta. Käyttösuunnitelmassa määriteltyjen tilivastuuhenkilöiden tulee suorittaa tehtäväalueellaan sisäistä valvontaa siitä annettujen ohjeiden mukaisesti. Toimielinten tulee vuosittain laatia käyttösuunnitelmaan perustuva sisäisen valvonnan painopiste- ja kehittämisalueet sekä toimenpiteet sisältävä suunnitelma. Suunnitelman toteutumisesta raportoidaan osavuosikatsausten ja toimintakertomuksen yhteydessä. Johtokunnan sisäisen valvonnan suunnitelma on käyttösuunnitelman liitteenä. Suunnitelmassa määritetään johtokunnan sisäisen valvonnan painopistealueet sekä niihin liittyvät toimenpiteet ja seuranta. Liitteet: - Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2018 liitteineen Käyttösuunnitelman liitteenä on - Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunnan sisäisen valvonnan suunnitelma vuodelle Luettelo kustannuspaikoittain ja projektinumeroittain asiatarkastajista / tiliöijistä sekä ostoja / tilauksia tekevistä henkilöistä Ehdotus Esittelijä: Krista Viitasalo, vs. vesihuoltopäällikkö Johtokunta päättää: 1. hyväksyä Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunnan vuoden 2018 käyttösuunnitelman liitteen mukaisesti. 2. toimittaa hyväksytyn käyttösuunnitelman kunnanhallitukselle tiedoksi.

12 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 3. nimetä liikelaitoksen tehtävätason tilivelvolliseksi vastuuhenkilöksi liikelaitoksen johtajan, joka vastaa liikelaitoksen tavoitteiden saavuttamisesta, päättää liikelaitoksen hankinnoista ja osamäärärahojen muusta käytöstä talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaisesti 4. nimetä laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat/tiliöijät liitteen mukaisesti kustannuspaikoittain ja investointien projektinumeroittain liitteen mukaisesti 5. oikeuttaa liikelaitoksen johtajan tekemään talousarviovuoden aikana tarvittavia muutoksia esityslistan liitteenä olevaan luetteloon asiatarkastajista / tiliöijistä sekä ostoja / tilauksia suorittavista henkilöistä Päätös Vesi päätti päätösehdotuksen mukaisesti. Vesihuoltopäällikkö Krista Viitasalo tekee käyttösuunnitelma-liitteeseen teknisiä korjauksia. Tiedoksi Kunnanhallitus

13 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 6 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus ja ilmoitusasiat Valmistelija / lisätiedot: Krista Viitasalo krista.viitasalo@kirkkonummi.fi vs. vesihuoltopäällikkö Vesihuoltopäällikkön viranhaltijapäätökset: Hankintapäätös, Jorvaksen jätevesipumppaamon saneeraus, uuden pumpun hankinta Lining Oy:n tarjous valittiin. Hankintapäätös, Vesihuollon yhdistelmäautojen työt ja viemärikuvaukset, urakoitsijan option käyttöönotto vuodelle Hankinnan arvo /v Pöytäkirjat: Takuutarkastuksen pöytäkirja, Makasiinitien asemakaavan vesihuollon ja kaukolämmön siirto sekä hulevesiviemärin rakentaminen takuutarkastus. Ehdotus Esittelijä: Krista Viitasalo, vs. vesihuoltopäällikkö päättää merkitä tiedoksi ylläolevat päätökset ja pöytäkirjat, sekä todeta, että niiden sisältämiä, kuntalain 51 :n nojalla käsiteltäväksi otettavia asioita ei oteta liikelaitoksen johtokunnan käsiteltäväksi. Päätös Todettiin.

14 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) 7 Pohjois-Kirkkonummen vesistöjen tila KIRDno Valmistelija / lisätiedot: Krista Viitasalo krista.viitasalo@kirkkonummi.fi vs. vesihuoltopäällikkö Ehdotus Esittelijä: Krista Viitasalo, vs. vesihuoltopäällikkö Johtokunta päättää: 1. ottaa asian käsiteltäväkseen lisälistalta 2. että Kirkkonummen Vesi osallistuu pidettävään kokoukseen, jossa käsitellään Pohjois-Kirkkonummen vesistöjen tilaa ja Ympäristöministeriön rahoitushakemuksen tekemistä sekä valtuuttaa vesihuoltopäällikön allekirjoittamaan hakemus muiden kanssa, mikäli kokouksessa todetaan sen olevan hakemuksen teon ja rahoituksen saamisen näkökulmasta tarkoituksenmukaista Käsittely: Puheenjohtaja ehdotti muutosesitykseen, valtuutus liittyy myös useampaan hakemuksiin ei vain Ympäristöministeriöön. 1. ottaa asian käsiteltäväkseen lisälistalta 2. että Kirkkonummen Vesi osallistuu pidettävään kokoukseen, jossa käsitellään Pohjois-Kirkkonummen vesistöjen tilaa ja rahoitushakemuksen tekemistä sekä valtuuttaa vesihuoltopäällikön allekirjoittamaan hakemuksia muiden kanssa, mikäli kokouksessa todetaan sen olevan hakemuksen teon ja rahoituksen saamisen näkökulmasta tarkoituksenmukaista Päätös Johtokunta hyväksyi yksimielisesti muutosehdotuksen. 1.

15 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) ottaa asian käsiteltäväkseen lisälistalta 2. että Kirkkonummen Vesi osallistuu pidettävään kokoukseen, jossa käsitellään Pohjois-Kirkkonummen vesistöjen tilaa ja rahoitushakemuksen tekemistä sekä valtuuttaa vesihuoltopäällikön allekirjoittamaan hakemuksia muiden kanssa, mikäli kokouksessa todetaan sen olevan hakemuksen teon ja rahoituksen saamisen näkökulmasta tarkoituksenmukaista.

16 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (16) Muutoksenhakukielto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Muutoksenhakukielto Muutoksenhakukielto Päätökseen, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 136 :n mukaan hakea muutosta.

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma Palvelutuotannon lautakunta 3 26.01.2017 Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma 838/02.02.02/2016 Palvelutuotannon lautakunta 26.01.2017 3 Talousarvio 2017 ja vuosien 2018-2019

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ ( 14) Kirkkonummen Vesi - liikelaitoksen johtokunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/ ( 14) Kirkkonummen Vesi - liikelaitoksen johtokunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2018 1 ( 14) Aika, klo 16:40-18:14 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2 Kirkkonummi Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Infotilaisuus

Jyväskylän kaupungin hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Infotilaisuus Jyväskylän kaupungin hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Infotilaisuus 15.2.2017 Määritelmiä Hulevesi on maan pinnalta, rakennuksen katolta tai muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettava

Lisätiedot

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma Vesihuoltolaitoksen johtokunta 4 19.01.2011 Vesihuoltolaitoksen johtokunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2011 2/02.02.02/2010 VESI 4 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio on kunnan kaikkia

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Åkerman Maria, Sivonen Marko. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: : Mikko Nurminen, Johtaja

Valmistelija / lisätiedot: Åkerman Maria, Sivonen Marko. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: : Mikko Nurminen, Johtaja Tampere Ote pöytäkirjasta 16/2017 1 (7) 245 Hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen TRE:6484/10.03.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Åkerman Maria, Sivonen Marko Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Toiminnalliset tavoitteet ovat valtuustoon nähden sitovia.

Toiminnalliset tavoitteet ovat valtuustoon nähden sitovia. Palvelutuotannon lautakunta 6 29.01.2015 Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2015 käyttösuunnitelma 897/02.02.02/2014 Palvelutuotannon lautakunta 6 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio

Lisätiedot

Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Hulevesiasiat kunnassa Vesihuollon kehittämispäivä Seinäjoki 14.03.2016 VesitalousasiantuntijaJenny Skuthälla, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 14.3.2016 Yleistä lakimuutoksista Sekä Vesihuoltolaki (119/2001)

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (11) Kirkkonummen Vesi Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2 Kirkkonummi

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (11) Kirkkonummen Vesi Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2 Kirkkonummi Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika, klo 17:40-18:16 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2 Kirkkonummi Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 16.02.2017, klo 16:30-17:19 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Palvelutuotannon lautakunta Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2016 käyttösuunnitelma 909/ /2015

Palvelutuotannon lautakunta Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2016 käyttösuunnitelma 909/ /2015 Palvelutuotannon lautakunta 5 28.01.2016 Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2016 käyttösuunnitelma 909/02.02.02/2015 Palvelutuotannon lautakunta 28.01.2016 5 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 10/

Tekninen lautakunta 10/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta 10/2015 97 Aika Keskiviikko 09.12.2015 klo 18.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää Susanna

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/ ( 16) Kirkkonummen Vesi - liikelaitoksen johtokunta. Kunnantalon kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, Kirkkonummi

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/ ( 16) Kirkkonummen Vesi - liikelaitoksen johtokunta. Kunnantalon kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, Kirkkonummi Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 8/2018 1 ( 16) Aika, klo 16:40-17:14 Paikka Kunnantalon kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, Kirkkonummi Käsitellyt asiat 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 55 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 6) Aika 28.02.2019, klo 16:45-17:30 Paikka Tuusulan Seurakuntakeskus, Rykmentintie 34 Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Liikuntalautakunta Liikuntapalveluiden vuoden 2017 talousarvion käyttösuunniltema 838/ /2016. Liikuntalautakunta

Liikuntalautakunta Liikuntapalveluiden vuoden 2017 talousarvion käyttösuunniltema 838/ /2016. Liikuntalautakunta Liikuntalautakunta 7 09.02.2017 Liikuntapalveluiden vuoden 2017 talousarvion käyttösuunniltema 838/02.02.02/2016 Liikuntalautakunta 09.02.2017 7 Kunnanvaltuusto hyväksyi 14.11.2016 vuoden 2017 talousarvion

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (10) Kunnanhallitus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (10) Kunnanhallitus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 (10) Aika 04.09.2017, klo 17:50-18:06 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Ervast Käsitellyt asiat 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (8) Vammaisneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (8) Vammaisneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 (8) Aika 24.10.2017, klo 17:07-17:31 Paikka Kokoushuone Ervast Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Vammaisneuvoston

Lisätiedot

Puumala Pöytäkirja 4/ ( 11) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Puumala Pöytäkirja 4/ ( 11) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 4/2019 1 ( 11) Aika 26.03.2019, klo 14:00-16:50 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 16 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

4 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Vesiliikelaitoksen vakituisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä

4 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Vesiliikelaitoksen vakituisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä Mikkeli Pöytäkirja 1/2016 1 (10) Aika 18.02.2016, klo 16:30-18:35 Paikka Sokos Hotel Vaakuna -neuvottelutila, Mikkeli Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Eerikinkartanon johtokunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:43 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Kämpe-Hellenius Jerri

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 6/ (9) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:20-18:40. Käsitellyt asiat

Mikkeli Pöytäkirja 6/ (9) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:20-18:40. Käsitellyt asiat Mikkeli Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Aika 29.06.2016, klo 17:20-18:40 Paikka Tertin kartano Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Ilmoitusasiat 35 Vesilaitoksen

Lisätiedot

Vesiyhdistyksen Vesihuoltojaoston seminaari Helsinki Vesihuoltolainsäädännön muutokset

Vesiyhdistyksen Vesihuoltojaoston seminaari Helsinki Vesihuoltolainsäädännön muutokset Vesiyhdistyksen Vesihuoltojaoston seminaari 6.11.2014 Helsinki Vesihuoltolainsäädännön muutokset Anneli Tiainen Lakiasiain päällikkö Vesilaitosyhdistys Lainsäädännön muutoksen keskeiset tavoitteet (VHL,

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/ ( 12) Tekninen lautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 20.03.2019, klo 16:03-17:29 Paikka Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 16 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille

Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) 16 Vesilaitoksen talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuosille Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 19.10.2017, klo 16:30-17:26 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo kokoushuone 3 (3 krs) Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/ ( 9) Tarkastuslautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/ ( 9) Tarkastuslautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2018 1 ( 9) Aika 25.10.2018, klo 18:00-20:40 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, Herman - kokoustila Käsitellyt asiat 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ ( 14) Sivistys- ja vapaa- aikalautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ ( 14) Sivistys- ja vapaa- aikalautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 14) Aika 27.02.2019, klo 18:31-19:16 Paikka Kirkkonummen kunnantalo 1. krs, kokoushuone Ervast, Ervastintie 2, 02400 Kirkkonummi Käsitellyt asiat 11 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 02.06.2016 klo 18:00-20:50 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, kokoustila Herman 4. krs. Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen Antti

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Palvelutuotannon jaosto Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Palvelutuotannon jaosto Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 13) Aika 06.03.2019, klo 17:04-18:49 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/ ( 10) Tarkastuslautakunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/2019 1 ( 10) Aika 20.05.2019, klo 17:30-18:42 Paikka Tuusulan kunnantalo, Vidnoje- huone Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (10) Aika 16.11.2017, klo 16:07-19:01 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Käsitellyt asiat 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Kirkkonummi asianhallintajärjestelmässä

Tämä asiakirja on sähköisesti hyväksytty Kirkkonummi asianhallintajärjestelmässä Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2018 1 ( 9) Aika 10.09.2018, klo 16:32-17:33 Paikka Kunnantalo, Mathilda kokoustila, 4. kerros Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen johtokunnan talousarvioehdotus 2013, taloussuunnitelmaehdotus ja investointiehdotus

Vesihuoltolaitoksen johtokunnan talousarvioehdotus 2013, taloussuunnitelmaehdotus ja investointiehdotus Vesihuoltolaitoksen johtokunta 42 22.08.2012 Vesihuoltolaitoksen johtokunnan talousarvioehdotus 2013, taloussuunnitelmaehdotus 2014-2015 ja investointiehdotus 2013-2017 420/02.02.00/2012 VESI 42 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (10) Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunta

Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (10) Kirkkonummen Vesi liikelaitoksen johtokunta Kirkkonummen kunta Kokouskutsu 1 (10) Aika 25.10.2017, klo 17:30 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2 Kirkkonummi Käsiteltävät asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan

Lisätiedot

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 (8) Aika 17.04.2018, klo 16:00-18:14 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20

Lisätiedot

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi,

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi, KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 8/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Keskiviikko 14.11.2018 klo 09:00-12:05 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2016 1 Eerikinkartanon johtokunta Aika 27.09.2016 klo 18:00-18:40 Paikka Eerikinkartano, Eerikinkartanontie 164, Veikkola Läsnäolijat Piironen Marjokaisa puheenjohtaja Kämpe-Hellenius

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika, klo 17:30-20:56 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 5 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Keskiviikkona kello 9:00-15:00 Kouvolan Veden toimisto, Savonkatu 16, Kouvola

Keskiviikkona kello 9:00-15:00 Kouvolan Veden toimisto, Savonkatu 16, Kouvola Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2014 83 Kouvolan Veden johtokunta 17.06.2014 Aika 17.06.2014 klo 16:30-17:37 Paikka Kouvolan Veden neuvotteluhuone, Savonkatu 16 Läsnä Luettelon mukaan Pykälät 51-57 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 5315/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 5315/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 109 25.9.2017 39 Asianro 5315/10.03.02.02/2017 Hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 25.9.2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5315/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5315/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (1) 109 Asianro 5315/10.03.02.02/2017 Hulevesien hallinnan järjestäminen ja rahoittaminen Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen ja kunnossapidon tukipalvelut

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (18) Kirkkonummen Vesi Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (18) Kirkkonummen Vesi Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 (18) Aika, klo 16:34-18:00 Paikka Kuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/ Pöytäkirja 2/2019 14 Tekninen lautakunta Aika Paikka 02.05.2019 klo 18:00-19:30 Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

Kyselyn loppuun on koottu ne vesihuoltolain pykälät, joihin kyselyssä on viitattu. Hulevesien viemäröinnistä vastaa, kpl

Kyselyn loppuun on koottu ne vesihuoltolain pykälät, joihin kyselyssä on viitattu. Hulevesien viemäröinnistä vastaa, kpl Hulevesikysely 2017 on selvittänyt elokuussa 2015 ja keväällä 2016 hulevesien järjestämisen tilannetta kuntien ja vesihuoltolaitosten välillä. Kysely tehtiin myös keväällä 2017, koska asiaan liittyen on

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 10.05.2016, klo 14:08-16:06 Paikka Yhtenäiskoulun atk-luokka Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Arviointikertomus

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

Vesihuoltolainsäädännön muutokset ja niiden vaikutukset VVY:n suosituksiin

Vesihuoltolainsäädännön muutokset ja niiden vaikutukset VVY:n suosituksiin Vesihuoltolainsäädännön muutokset ja niiden vaikutukset VVY:n suosituksiin POHJOIS-SUOMEN VESIHUOLTOPÄIVÄT 19. -20.11. 2014 Oulu Anneli Tiainen Lakiasiain päällikkö Vesilaitosyhdistys Vesihuoltolain ja

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Kangasniemi Pöytäkirja 8/2017 1 (12) Aika 07.11.2017, klo 14:00-16:54 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsitellyt asiat 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 62 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 2.10.2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 9.10.2017 klo 17.00 Paikka Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 70 KOKOUKSEN

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (13) Tarkastuslautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (13) Tarkastuslautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2018 1 (13) Aika 03.05.2018, klo 18:00-21:25 Paikka Kunnantalo, Herman -kokoustila, 4. kerros Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 12/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:40. Kunnanvirasto, 1. kerroksen neuvotteluhuone

Hämeenkyrö Pöytäkirja 12/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:40. Kunnanvirasto, 1. kerroksen neuvotteluhuone Hämeenkyrö Pöytäkirja 12/2017 1 (8) Aika 07.11.2017, klo 13:00-15:40 Paikka Kunnanvirasto, 1. kerroksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (13) Aika 19.04.2018, klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 07.12.2017, klo 18:01-21:03 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Herman Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (9) Tarkastuslautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (9) Tarkastuslautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 (9) Aika 31.01.2018, klo 18:01-20:40 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, Herman -kokoustila Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

26 Sara Hildénin taidemuseon talousarvion seurantaraportti Sara Hildénin taidemuseon näyttelyohjelman valmistelun nykytilanne

26 Sara Hildénin taidemuseon talousarvion seurantaraportti Sara Hildénin taidemuseon näyttelyohjelman valmistelun nykytilanne Tampere Pöytäkirja 5/2017 1 (8) Aika 29.08.2017, klo 16:20-17:57 Paikka Sara Hildénin taidemuseo Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Sara Hildénin taidemuseon

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 23.03.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 23.03.2016 keskiviikko klo 16:15-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 1/2018 1 (7) Aika, klo 17:33-20:09 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 2 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (12) Kuntakehitysjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (12) Kuntakehitysjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 19.09.2017, klo 17:29-20:23 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kajanus (5. krs) Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (12) Aika 18.12.2018, klo 16:33-17:19 Paikka Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, 33180 Tampere Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (10) Keskusvaalilautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (10) Keskusvaalilautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 17:12-18:39 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, Herman -kokoustila Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan

Lisätiedot

10 Paikallinen sopimus ns. ylipitkien työvuorojen käyttämisestä terveyskeskuksen vuodeosastoilla

10 Paikallinen sopimus ns. ylipitkien työvuorojen käyttämisestä terveyskeskuksen vuodeosastoilla Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/2017 1 (9) Aika 18.12.2017, klo 15:31-16:24 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus 10 Paikallinen sopimus ns. ylipitkien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 8/2018 1 ( 11) Aika 19.09.2018, klo 19:00-20:46 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 68 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (11) Henkilöstöjaosto Vuoden 2018 henkilöstön koulutussuunnitelma ja koulutuskorvaus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (11) Henkilöstöjaosto Vuoden 2018 henkilöstön koulutussuunnitelma ja koulutuskorvaus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2017 1 (11) Aika 13.12.2017, klo 17:03-18:20 Paikka Kokoustila Hermanni Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28 Henkilöstöjaoston

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 05.10.2017, klo 16:15-16:47 Paikka Onnelantie 10 Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastus 32 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

Uutta ohjeistusta vesihuollon ja hulevesien hallinnan kehittämiseen

Uutta ohjeistusta vesihuollon ja hulevesien hallinnan kehittämiseen Uutta ohjeistusta vesihuollon ja hulevesien hallinnan kehittämiseen Kuntamarkkinat 9.9.2015 Projekti-insinööri Henna Luukkonen Maankäyttö- ja rakennuslain sekä vesihuoltolain muutokset Lakimuutokset tulivat

Lisätiedot

Vesihuoltolainsäädännön uudistaminen > vesihuoltolaki ja maankäyttö- ja rakennuslaki

Vesihuoltolainsäädännön uudistaminen > vesihuoltolaki ja maankäyttö- ja rakennuslaki Vesihuoltolain tarkistaminen Alueellinen vesihuoltopäivä Kouvola 19.3.2015 Anneli Tiainen Lakiasiain päällikkö Vesilaitosyhdistys Vesihuoltolainsäädännön uudistaminen > vesihuoltolaki ja maankäyttö- ja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 06.03.2018, klo 16:59-18:36 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, 1 krs. Käsitellyt asiat 5 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 6 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.03.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 30.03.2017 torstai klo 16:30-19:55 Tauko 19.07-19.12 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot