VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 1"

Transkriptio

1 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Ennakkotiedote: Ennakkotiedote ei ole pöytäkirja. Päätöstiedot eivät ole tarkistettuja ja niissä voi esiintyä puutteita ja epätarkkuutta. Kokouksen virallinen pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen kaupungin verkkosivuilla Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavat päätökset: Tiedustelu lietteen käsittelyhintojen taksaluokkien lisäämisestä erilaisille jätevesille TEKPALV Alueellinen jätehuoltolautakunta on valmistellut sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksaesitystä vuoden Jätetaksaesityksen ensimmäisessä käsittelyssä nousi esiin kysymys, voisiko jätetaksaan asettaa oman vastaanottohinnan harmaille vesille. Vastaanottohinnaksi esitettiin viemäriverkon jäteveden vastaanottohintaa. Taksan valmistelua varten alueellinen jätehuoltoviranomainen pyytää kuntien vesilaitosten kantaa siihen, voisiko nykyistä vesilaitosten taksaluokitusta ja hinnoittelua muuttaa siten, että jatkossa hinnoittelussa otettaisiin huomioon nykyistä enemmän erilaisia jätevesiä ja lisättäisiin taksaluokkia erilaisille jätevesille. Erityisesti pyydetään ottamaan kantaa siihen, voisiko harmaavesilietteen ja/tai kaikki jätevedet sisältävän umpikaivolietteen käsittelyhinta olla viemäriverkoston jäteveden käsittelyhinnan suuruinen kustannusvastaavasti. Mikäli tämä ei ole mahdollista, pyytää jätehuoltoviranomainen perusteluita, mitkä seikat tälle ovat esteenä. Lausuntoja pyydetään viimeistään klo 15:45 Vesihuoltolaitoksenhoitaja: Harmaiden jätevesien tyhjennysväliksi on määritelty toistaiseksi 2 vuotta, jonka aikana harmaisiin vesiin kertyy paljon kemikaaleja ja rasvaa. Lisäksi kyseinen jätevesi on todennäköisesti täysin hapetonta. Harmaa jätevesi ei sisällä jätevedenpuhdistamolle tärkeitä ravinneaineita, joten se voi pahimmillaan häiritä jätevedenpuhdistamon toimintaa. Virtain kaupungin jätevedenpuhdistamolla ainoa vastaanottopiste on sakovastaanotto, johon harmaa jätevesi voidaan vastaanottaa. Se laimentaa sakeuttamoihin pumpattavaa jätevettä, josta ei ole gravitaatioon perustuvalle sakeuttamolle hyötyä, vaan päinvastoin, se lisää virtaamaa ja sekoittaa sakeuttamon toimintaa. Tästä johtuen Virtain kaupungin vesihuoltolaitos ei tule määrittelemään harmaille vesille erillistä maksua, joka olisi lähes vastaavaa kuin normaali kulutusmaksu. Harmaista vesistä on laitokselle enemmän rasitteita, kuin normaalista verkostovedestä.

2 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Samalla tavoin myös jätevettä sisältävää umpikaivolietettä ei voida ottaa vastaan muutoin kuin sakovastaanottoon. Virtain kaupungin vesihuoltolaitos haluaa myös tuoda esille, että lietteen vastaanotto on kasvanut edellisestä vuodesta, joka lisää vesihuoltolaitoksen kustannuksia. Alentamalla umpikaivolietteen hintaa tai määrittelemällä harmaille vesille eri hinnoitteluluokka, ei vesihuoltolaitos pysty kattamaan lietteen käsittelystä aiheutuneita kustannuksia. Valmistelija: Vesihuoltolaitoksenhoitaja Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää antaa ylläolevan lausuntonaan jätehuoltoviranomaiselle lietteen käsittelyhintojen taksaluokkien lisäämisestä erilaisille jätevesille. Keskustelun jälkeen ehdotus hyväksyttiin. Lausuntopyyntö kunnan vastuulle kuuluvan sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaesityksestä alkaen TEKPALV Alueellinen jätehuoltolautakunta valmistelee voimaan tulevaa kunnan vastuulle kuuluvan sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaa. Mahdolliset mielipiteet pyydetään toimittamaan jätehuoltolautakunnalle klo 15:45 mennessä. Jätetaksan rakenne: Jätemaksu koostuu lietteen kuljetuksesta, lietteen käsittelystä ja mahdollisista kiinteistökohtaisista lisämakuista. Kuljetusmaksu sisältää keräysvälineen lietetilan tyhjennyksen ja lietteen kuljetuksen purkupaikalle. Kuljetusmaksu määräytyy tyhjennetyn lietetilavuuden perusteella. Käsittelymaksu määräytyy tilavuusperusteisesti. Tilavuus laskutetaan poiskuljetettuna sakoja umpikaivolietemääränä puolen kuution tarkkuudella. Käsittelymaksu määräytyy kiinteistön sijaintikunnan jätevedenpuhdistamon tai jätehuoltoviranomaisen hyväksymän muun vastaanottopaikan vastaanottohinnoittelun perusteella. Sako- ja umpikaivolietteiden kuljetusmaksut: Jätetaksaesityksessä lietteiden kuljetusmaksut esitetään säilytettäväksi saman suuruisena kuin vuonna 2018 säännöllisen tyhjennyksen ja pikatyhjennysten osalta. Vuonna 2018 käytössä oleva hälytystyhjennys ja siihen lisätty kilometrikorvaus esitetään poistettavaksi taksaesityksestä ja tilalle esitetään uutta päivystystyhjennystä. Hinnoittelua on

3 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ haluttu yksinkertaistaa lietekuljetusten kilpailutuksen yhteydessä. Päivystystyhjennyksen taksaesitys on kiinteistönomistajalle edullisempi kuin kuin nyt voimassa oleva hälytystyhjennys ja sen kilometrikorvaus. Tilaustyhjennysten hintaa esitetään muutettavaksi siten, että vuoden 2018 taksassa voimassa oleva tilausmaksu 9,00 euroa (alv 0%) poistetaan ja tilaustyhjennyksen hinnaksi esitetään säännöllisen tyhjennyksen hintaa korotettuna 5,00 eurolla (alv 0%). Tilaustyhjennyksen hinnaksi muodostuu siten 4,00 euroa (alv 0%) edullisempi hinta, kuin tämän vuoden taksassa. Kuljetusmaksut ovat samat kaikissa kunnissa (pl.nokia). Tyhjennysmaksu riippuu poiskuljetettavan lietteen määrästä. Kuljetusmaksu sisältää sako- ja umpikaivon tai pienpuhdistamon lietetilan tyhjennyksen ja lietteen kuljetuksen käsittelyyn. Maksuihin sisältyy myös mm. yleiskuluja, joilla katetaan kuljetusten tilaaminen. Kuljetusmaksu sisältää kohteen keräysvälineen lietetilan tyhjennyksen ja lietteen kuljetuksen purkupaikalle. Nyt voimassa olevassa taksassa perushintainen 1 tyhjennys sisälsi kiinteistöllä enintään kolmen kaivon tyhjennyksen ja joiden tuli sijaita välittömästi toistensa läheisyydessä. Kuljetusajoneuvolla tuli päästä tyhjennettävän keräysvälineen läheisyyteen turvallisesti ja enintään 15 metrin päähän keräysvälineestä. Nyt esitettävässä vuoden 2019 taksaesityksessä perushintaisen tyhjennyksen kaivojen enimmäismäärä ei ole enää rajoitettu ja kuormauspaikan etäisyydeksi on määritelty enintään 30 m. Muutosesitys on asukkaiden kannalta positiivinen ja kohtelee kiinteistöjä aiempaa tasapuolisemmin. Sako- ja umpikaivolietteen käsittelymaksut: Taksaesityksessä lietteen käsittelykustannukset ovat kuntien vesilaitosten vastaanottohintojen mukaisia. Puhdistamoiden vastaanottohintojen muuttuessa taksassa asetetut käsittelyhinnat muuttuvat vastaavasti. Näiden vaikutus otetaan huomioon vastaanottohintojen voimaantulopäivästä lukien. Lisätöistä perittävät maksut: Lisätöitä ei ole sisällytetty tyhjennyshintaan, koska ne eivät koske kaikkia kiinteistöjä. Lisätöistä perittävät maksut pysyvät ennallaan. Valmistelija: toimistopäällikkö / vesihuoltolaitoksenhoitaja Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää, ettei sillä ole lausuttavaa kunnan vastuulle kuuluvan sako- ja umpikaivolietteen taksaesityksestä alkaen.

4 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Talousarvion toteutuminen saakka TEKPALV Teknisten palveluiden lautakunnan alaisen käyttötoiminnan ja investointien ajantasaiset toteutumat accuna-raportilla tilanteessa pykälän liitteenä. Syyskuun lopun tasainen menototeutuma saisi olla maksimissaan 75%. Toimintatuottojen toteutumat tuottolajeittain: tuottolaji TA 2018 TOT 30.9 % Ateriamaksutuotot/ ,6 Ruokapalvelut Asuinkiint. vuokratuotot/tilapalvelu Tuotannollisten rak vuokrat./ Tilapalvelu Hallintokuntien rak vuokrat./tilapalvelut Jätevesimaksutuotot/ , , , ,2 Vesihuolto Valmistelija: toimistopäällikkö Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta merkitsee tiedoksi käyttötalouden ja investointien toteutumat saakka. Aloite ajohidasteesta tai muusta jalankulkijan turvallisuutta parantavasta toimenpiteestä TEKPALV Kuntalaisaloite.fi kautta on jätetty aloite ajohidasteesta tai muusta jalankulkijan turvallisuutta parantavasta toimenpiteestä. Aloite kokonaisuudessaan:

5 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Pirkantien ylittävän, Puttostielle kulkevan suojatien läheisyyteen esitetään laitettavaksi ajohidaste tai jokin muu jalankulkijan turvallisuutta parantava tekijä. Kun jalankulkija tulee Virtain keskustan suunnasta ja ylittää Pirkantien jatkaen Puttostielle, on näkyvyys keskustan suuntaan todella huono vanhan rautatiesillan vuoksi. Autot ajavat tällä hetkellä lähes maalaamattoman suojatien kohdalla todella lujaa. Tähän olisi saatava jotain parannusta pienten ja isompienkin kulkijoiden turvallisuuden vuoksi. Maarakennusmestari: Aloite on aiheellinen ja aloitteen tekijän esittämään kohtaan on syytä asentaa ajohidaste jalankulkijoiden turvaamiseksi. Ajohidaste lisätään toteutettavaksi ensi vuoden työohjelmaan ja kustannukset katetaan kunnallistekniikan ensi vuoden investointien ennalta-arvaamattomasta määrärahasta. Valmistelija: maarakennusmestari Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää antaa yllä olevan lausuntonaan jätettyyn aloitteeseen ajohidasteen tai muun jalankulkijan turvallisuutta parantavasta toimenpiteestä. Keskustelun jälkeen ehdotus hyväksyttiin. Aloite liikenneturvallisuuden parantamisesta Vaskivedellä, kantatie 65 TEKPALV Vaskiveden kylän yhteisöt ja yhdistykset (Vaskiveden koulun vanhempainyhdistys, Vaskiveden koulu, Vaskiveden ryhmis, Vaskiveden nuorisoseura ry ja Vaskiveden kyläyhdistys ry) ovat jättäneet päivätyn aloitteen liikenneturvallisuuden parantamisesta Vaskivedellä, kantatie 65:lla kyläkeskuksen kohdalla. Aloite kokonaisuudessaan pykälän oheismateriaalina. Maarakennusmestari: Koska kantatie 65 kuuluu Ely:n ylläpitämiin teihin, kaupunki ei ryhdy turvallisuutta parantaviin toimenpiteisiin. Asia viedään seuraavaan Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuuden suunnittelutyöryhmän kokoukseen käsiteltäväksi asian eteen päin kiirehtimiseksi. Valmistelija: maarakennusmestari, vs. tekninen johtaja Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta antaa ylläolevan lausuntonaan Vaskiveden kylän yhteisöjen ja yhdistysten jättämään aloitteeseen Vaskiveden liikenneturvallisuuden parantamisesta kyläkeskuksen kohdalla, kantatie 65:lla.

6 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Tiedoksi kirjelmiä ja päätöksiä TEKPALV Tekninen toimisto - Sopimus ohjelmistopalvelusta, Koillis-Satakunnan Sähkö Oy - Johtoalueen käyttöoikeussopimus, sop.tunnus 2053 Lupapalvelulautakunta - VIRTA-hanke Valmistelija: Toimistosihteeri Ehdotus: saatetuksi. Teknisten palveluiden lautakunta merkitsee päätökset ja kirjelmät tietoon Tiedoksi teknisten palveluiden lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiä TEKPALV Kuntalain (365/95) 51 : Kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä viranhaltijaa asian omaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnan hallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai 1 momentissa tarkoitettu johtosäännöissä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätök- sestä on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan saa ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita.

7 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Teknisten palveluiden lautakunnalle annetaan tiedoksi seuraavat viranhaltijapäätökset: Tekninen johtaja 237 Koulutukseen osallistuminen / Kiinteistöpäällikkö 236 Työaikaisen vakuuden muuttaminen takuuaikaiseen vakuuteen/terveyskeskuksen saneeraus 5. vaihe/virtain Vesilämpö Oy 235 Ympäristöntarkastajan sijaisuus ajalla Keskuskeittiön varavoimakoneen hankinta Osa-aikatyö / Ruokapalvelut Työsopimus / Ruokapalvelut 213 Irtisanoutumisilmoitus / Ruokapalvelut 212 Työsopimus / Tekninen osasto 211 Traktorimönkijän hankinta 210 Toimistosihteerin sijaisen valinta 209 Työsopimus / Tilapalvelu 208 Työsopimus / Tilapalvelu Rakennusmestari 4 Leikkikeskus, Heinäsirkan hankinta Lupavalmistelija 12 Tien nimeäminen ja/tai osoitenumerointi, Puukkoniementie Tien nimeäminen ja/tai osoitenumerointi, Puukkoniementie Tien nimeäminen ja/tai osoitenumerointi, Kortesuontie 167a, 167b 9 Tien nimeäminen ja/tai osoitenumerointi, Lahtiskyläntie 205 Kiinteistöinsinööri 8 Tonttijaon Tj 245 hyväksyminen kortteliin 21001, tontit Tonttijaon Tj 239 hyväksyminen osalle korttelia 15003, tontti 1 6 Tonttijaon muutoksen Tj 237 hyväksyminen osalle kortteleita 19005, tontit 3-4 ja Tonttijaon Tj 236 hyväksyminen osalle korttelia tontti 1 4 Tonttijaon Tj 235 hyväksyminen kortteliin 25002, tontit 1-3 Valmistelija: Toimistosihteeri Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta merkitsee viranhaltijapäätökset tiedokseen ja päättää, ettei se ota käsiteltäväkseen niihin sisältyviä asioita. Lausuntopyyntö kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaesityksestä alkaen TEKPALV

8 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Alueellinen jätehuoltolautakunta valmistelee voimaan tulevaa kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaa. Mahdolliset lausunnot pyydetään toimittamaan alueelliselle jätehuoltolautakunnalle klo 15:45 mennessä. Jätelain 33 :n mukaan toissijainen vastuu tarkoittaa sitä, että kunnilla on velvollisuus järjestää yrityksille ja muille yhteisöille jätehuoltopalveluja tilanteessa, jossa jätteen haltija tätä pyytää muun palvelutarjonnan puutteen vuoksi ja jäte laadultaan ja määrältään soveltuu kuljetettavaksi tai käsiteltäväksi kunnan jätehuoltojärjestelmässä. Näitä palveluita kutsutaan TSV-palveluiksi. Jätteen tuottaja ja jätteen haltija, jonka jätehuollon tai jätteenkäsittelypalvelun Pirkanmaan Jätehuolto Oy järjestää, on velvollinen suorittamaan taksan mukaisen jätemaksun. Jätetaksaesitys ja hinnoittelumuutokset vuodelle 2019 pykälän liitteenä. Valmistelija: ympäristösuunnittelija / toimistopäällikkö Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää, ettei sillä ole lausuttavaa jätehuoltolautakunnan valmistelemaan voimaan tulevaan kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksasta. Lausuntopyyntö kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksaesityksestä alkaen TEKPALV Alueellinen jätehuoltolautakunta valmistelee voimaan tulevaa jätetaksaa. Jätetaksa sisältää luettelon käytettävistä jätemaksuista. Mahdolliset lausunnot pyydetään toimittamaan Alueelliselle jätehuoltolautakunnalle klo 15:45 mennessä. Jätelain (646/2011) 78 :n mukaan kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan sille tehtävän hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Jätemaksuilla katetaan kaikki kustannukset, joita aiheutuu lakisääteisen kuntavastuullisen jätehuollon toteuttamisesta (esm. jätteiden kuljetus, käsittely ja hyötykäyttö, neuvonta, tiedotus, valistus, jätehuollon kehittäminen ja investointeihin varautuminen). Jätemaksulla katetaan myös lakisääteisten jätehuollon viranomaistehtävien hoitaminen. Jätetaksa ja hinnoittelumuutokset vuodelle 2019 pykälän liitteenä. Valmistelija: ympäristösuunnittelija / toimistopäällikkö

9 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää, ettei sillä ole lausuttavaa jätehuoltolautakunnan valmistelemaan voimaan tulevaan kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksaesityksestä. Poistettavat saatavat Teknisten palveluiden lautakunnan alaisen toiminnan saatavista ehdotetaan poistettavaksi seuraavat laskusaatavat: Rakennusvalvonnan laskutus: Vuodelta ,00 Teknisen yleislaskutus: Vuodelta ,34 Vuodelta ,39 Vuodelta ,00 Yhteensä 1978,73 Tilapalvelun laskutus: Vuodelta ,01 Ruokapalveluiden laskutus: Vuodelta ,08 Vuodelta ,00 Yhteensä 195,08 Kaikki poistettavat saatavat yhteensä 2.296,82 euroa. Saatava ovat tulleet ulosotosta tai perintätoimisto Lindorffilta varattomina/esteellisinä takaisin, tai saatavaa ei ole sen pienuuden vuoksi kannattanut laittaa perintään. Kaupungin puolelta perintää on hoitanut taloussihteeri Henna Hämäläinen. Valmistelija: toimistopäällikkö Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää hyväksyä saatavien poistot yhteensä 2.296,82 euroa ja esittää ne edelleen kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.

10 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Lupa liittymän rakentamiselle (28:313) TEKPALV XXXX hakee lupaa rakentaa tontiltaan osoitteessa XXXX (28:313) liittymän Raiskintielle. Tontilla ei ole ollut omaa liittymää, vaan kulku on tapahtunut tähän saakka xxxx kautta. Liittymä on tarkoitus rakentaa liitteenä olevan karttapiirroksen mukaisesti. Mitoituksessa varaudutaan henkilöautoihin ja sitä pienempiin kulkuneuvoihin. Liittymäkohdan leveydeksi on suunniteltu 6 metriä. Samalla tontin puustoa karsitaan ja harvennetaan tievarresta näkyvyyden parantamiseksi. Hakemus pykälän oheismateriaalina. Valmistelija: maarakennusmestari, vs. tekninen johtaja Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää myöntää luvan liittymän rakentamiseksi esitetyllä tavalla. Sähkön kilpailuttaminen / Sähkön toimittajan valinta kaudelle TEKPALV VENI Energia on kilpailuttanut Virtain kaupungin sähköntoimittajan ajanjaksolle VENI Energia on pyytänyt tarjoukset sähkön oston hankintasopimuksesta. Hankintasopimuksella tarkoitetaan sähkönmyyntisopimusta, jossa sovitaan hintamekanismista ja marginaalista. Lopullinen sähköenergian laskutushinta määräytyy sopimusjaksolle tehtävien hintakiinnitysten mukaan. Sähkön hinta muodostuu myyjän marginaalista ja kulloinkin voimassaolevan kulutusennusteen mukaan prosenttiosuuksina tehdyistä hinnankiinnityksistä. Kunkin jakson Nasdaq Oslo ASA:n termiinimarkkinoilla määriteltyjä systeemituotteita kuukausituote (M), kvartaalituote (Q) ja vuosituote (YR) ja niitä vastaavia aluehintaerotuotteita (EPAD). Hinta määräytyy kiinnityshetkellä Nasdaq Oslo ASA:ssa noteeratun termiinituotteen sekä aluehintaerotuotteen parhaan myyntitarjouksen perusteella (best ask) tai toimeksiannon perusteella. Kiinnityksissä tulee voida käyttää toimeksiannon mukaan joko Futuuri- tai Forward-tuotetta. Tuote voidaan kiinnittää niin kauan, kun kyseinen tuote noteerataan Nasdaq Oslo ASA:ssa. Ajanjakson hinta voidaan jättää

11 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ määräytymään myös spot-hinnan mukaan (kk-keskiarvo) joko täysin tai osittain. Systeemija aluehintaerotuotteen hinta tulee voida kiinnittää viidessä erässä. Määräaikaan tarjouksen jättivät: Turku Energia Sähkönmyynti Helen Oy Oulun Sähkönmyynti Oy KSS Energia Oy Imatran Seudun Sähkö Oy Energia Myynti Suomi Oy Vaasan Sähkö Oy Nordic Green Energy Keravan Energia Oy Koillis-Satakunnan Sähkö Oy Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia, paitsi Oulun Sähkönmyynti Oy:n vapaan tuotantotavan tarjous jouduttiin sulkemaan pois, hinnoittelun ollessa tarjouspyynnön vastainen. Valintaperusteena kokonaistaloudellinen edullisuus, vertailuperusteena halvin hinta. Hintavertailu tehtiin kohderyhmäkohtaisesti (vapaa tuotantotapa/uusiutuva tuotantotapa) tarjouspyynnön hankinnan kohteen kriteerit mukaisesti. Kvartaali- ja kuukausituotteen marginaalit saivat olla enintään vuosituotteen marginaalin suuruisia. Kokonaishintapisteet laskettiin vertailumarginaalista tarjouspyynnössä esitetyllä kaavalla (pienin annettu arvo/tarjottu arvo) x maksimipisteet. Halvin tarjous sai eniten pisteitä. Kaupunki pidätti itsellään oikeuden valita vaihtoehtoisista tarjouksista joko edullisin vapaalla tuotantotavalla tuotetusta tai edullisin uusiutuvalla energialähteellä tuotetusta. Myös nämä valintaperusteet ilmoitettiin tarjouspyynnössä. Sähkön toimittajaksi voidaan siten valita edullisimmat tarjoukset tehneet: KSS Energia Oy, vapaalla tuotantotavalla tai Vaasan Sähkö Oy uusiutuvilla energialähteillä. Valmistelija: kiinteistöpäällikkö / toimistopäällikkö Ehdotus: Teknisten palveluiden lautakunta päättää valita vaihtoehtoisista tarjouksista sähköntoimittajaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen uusiutuvalla energialähteillä tehneen Vaasan Sähkö Oy:n ajalle

12 VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ Keskustelun aikana Janne Tervonen esitti Pertti Niemen kannattamana, että sähköntoimittajaksi valitaan vapaalla tuotantotavalla KSS Energia Oy. Puheenjohtaja totesi, että koska on tullut kannatettu muutosehdotus, järjestetään äänestys. Äänestystavaksi sovittiin kädennostoäänestys. Äänestyksessä ensin kätensä nostivat pohjaehdotusta, uusiutuvalla energialähteillä Vaasan Sähkö Oy:tä kannattavat, joka sai kaksi (2) ääntä. Tämän jälkeen kätensä nostivat muutettua ehdotusta kannattavat, joka sai seitsemän (7) ääntä. Puheenjohtaja totesi muutetun ehdotuksen voittaneen äänin 7-2. Sähköntoimittajaksi kaudelle tuli valituksi siten vapaalla tuotantotavalla KSS Energia Oy. Muut asiat TEKPALV Lautakunnalle tuotiin tiedoksi liikuntasihteerin laatima hyvinvointipuistohankkeen tilannekatsaus. Lisäksi tuotiin esille, että Matkahuollon linja-autopysäkille kaivataan liikenneyrittäjiltä linjaautojen aikatauluja nähtäville. Valmistelija: - Ehdotus: Merkitään tiedoksi. Ennakkotiedot poistuvat kaupungin sivuilta pöytäkirjan julkaisemisen jälkeen. Lisätietoja päätöksistä antaa tekninen johtaja Raimo Pirhonen p , etunimi.sukunimi@virrat.fi Esityslistan löydät kokonaisuudessaan täältä:

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 30.7.2019 Kokoustiedot Aika Tiistai 6.8.2019 klo 18.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 51 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkoneuvosto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Kirkkoneuvosto Asialista: 1-8 (14-21 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Sähköntoimittajan valinta ajanjaksolle 1.1.2019 31.12.2022

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 10.4.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14

Lisätiedot

86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi alkaen

86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi alkaen Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) Tekninen lautakunta 22.11.2017 86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi 1.1.2018 alkaen HMKDno-2017-631 Valmistelija / lisätiedot: Jari Luoma

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 ( 4) Tekninen lautakunta 06.11.2018 109 Lausuntopyyntö kunnan vastuulle kuuluvan sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaesityksestä 1.1.2019 alkaen HMKDno-2018-570 Valmistelija

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksaesitys, sako- ja umpikaivoliete (13)

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksaesitys, sako- ja umpikaivoliete (13) ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksaesitys, sako- ja umpikaivoliete 2018 1 (13) VALMISTELUAINEISTO VUODEN 2018 SAKO- JA UMPIKAIVOLIETETAKSAA VARTEN Sako- ja umpikaivolietetaksa 1.1.2018 alkaen Kuntavastuulliset

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE KUULUVAN JÄTTEEN TAKSASTA... 3 1 Jätetaksan perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 ( 4) Tekninen lautakunta 06.11.2018 108 Lausuntopyyntö kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaesityksestä 1.1.2019 alkaen HMKDno-2018-569 Valmistelija

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksa, sako- ja umpikaivoliete (13)

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksa, sako- ja umpikaivoliete (13) ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksa, sako- ja umpikaivoliete 2018 1 (13) Sako- ja umpikaivolietetaksa 1.1.2018 alkaen Kuntavastuulliset jätehuoltopalvelut I Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet,

Lisätiedot

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2020 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Laukaa Muurame Hyväksytty Jyväskylän seudun jätelautakunnassa xx.xx.20xx SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE

Lisätiedot

Outokummun kaupungin saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa alkaen

Outokummun kaupungin saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2016 1 (1) 25 Asianro 7572/02.05.00.00/2016 Outokummun kaupungin saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa 1.1.2017 alkaen Lietteiden käsittelytaksan perusteet

Lisätiedot

12 Esitys kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteiden jätehuoltopalvelujen taksaksi alkaen

12 Esitys kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteiden jätehuoltopalvelujen taksaksi alkaen Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (8) 12 Esitys kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteiden jätehuoltopalvelujen taksaksi 01.01.2017 alkaen TRE:6885/02.04.03/2016 Valmistelija / lisätiedot: Anu Toppila

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hannele Tiitto. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Hannele Tiitto

Valmistelija / lisätiedot: Hannele Tiitto. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Hannele Tiitto Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 6 Sako- ja umpikaivolietteen jätetaksan päivitys TRE:6885/02.04.03/2016 Valmistelija / lisätiedot: Hannele Tiitto Valmistelijan yhteystiedot vs. jätehuoltoinsinööri

Lisätiedot

Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun suorittamiseen

Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun suorittamiseen Taksa, sako- ja umpikaivoliete 2017 1 (12) Sako- ja umpikaivolietetaksa 1.1.2017 alkaen Kuntavastuulliset jätehuoltopalvelut I Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun

Lisätiedot

JÄTETAKSA - sako- ja umpikaivoliete

JÄTETAKSA - sako- ja umpikaivoliete Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi. Sako-

Lisätiedot

Alueellinen jätehuoltolautakunta pyytää alueensa kunnilta lausuntoja jätetaksaesityksestä alkaen.

Alueellinen jätehuoltolautakunta pyytää alueensa kunnilta lausuntoja jätetaksaesityksestä alkaen. Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (3) Tekninen lautakunta 22.11.2017 87 Lausunto jätetaksaesityksestä 1.1.2018 alkaen HMKDno-2017-630 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi

Lisätiedot

JÄTETAKSA - sako- ja umpikaivoliete

JÄTETAKSA - sako- ja umpikaivoliete Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi. Sako-

Lisätiedot

Saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa 1.1.2016 alkaen

Saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa 1.1.2016 alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Kokouskutsu 3/2015 1 (1) 6 Asianro 6855/02.05.00.00/2015 Saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa 1.1.2016 alkaen Lietteiden käsittelytaksan perusteet Palvelupäällikkö

Lisätiedot

Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun suorittamiseen

Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun suorittamiseen Sako- ja umpikaivolietetaksa 1.1.2019 alkaen Kuntavastuulliset jätehuoltopalvelut I Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun suorittamiseen 1 Soveltamisalue Tätä sako-

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

JÄTETAKSA alkaen

JÄTETAKSA alkaen JÄTETAKSA - sako- ja umpikaivoliete 1.1. 2019 alkaen Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi),

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti:

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti: Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 7 Vesihuoltolaitoksen taksamuutos; lietteen hinta HMKDno-2016-227 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi Vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (3) Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2018 jätetaksan valmisteluaineisto

PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (3) Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2018 jätetaksan valmisteluaineisto PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (3) 27.9.2017 Alueellinen jätehuoltolautakunta PL 487 33101 Tampere Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2018 jätetaksan valmisteluaineisto lähettää oheisena

Lisätiedot

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Äänekoski. Hyväksytty jätelautakunnassa SISÄLTÖ

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Äänekoski. Hyväksytty jätelautakunnassa SISÄLTÖ JÄTETAKSA 1.1.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa 7.11.2017 37 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA... 2 1 Jätemaksun perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen

Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 24 Asianro 7006/02.05.00/2014 Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen

Lisätiedot

Jätehuoltoviranomaisen toiminnan edellytykset. Hannele Tiitto vs. jätehuoltoinsinööri

Jätehuoltoviranomaisen toiminnan edellytykset. Hannele Tiitto vs. jätehuoltoinsinööri Jätehuoltoviranomaisen toiminnan edellytykset Hannele Tiitto vs. jätehuoltoinsinööri 25.8.2017 Jätehuoltoviranomaisen toiminta Jätehuollon viranomaisyksikkö: o Vs. jätehuoltoinsinööri: Hannele Tiitto,

Lisätiedot

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä järjestämästään

Lisätiedot

Lausunto alueellisen jätehuoltolautakunnan vuoden 2019 talousarvioesityksestä

Lausunto alueellisen jätehuoltolautakunnan vuoden 2019 talousarvioesityksestä IKAALISTEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 20.06.2018 Sivu 1 IKA/151/10.00.00.00/2018 30 Lausunto alueellisen jätehuoltolautakunnan vuoden 2019 talousarvioesityksestä Valmistelu

Lisätiedot

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella.

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella. 1 Jyväskylän seudun jätelautakunta MUURAMEN KUNNAN JÄTETAKSA 2017 Hyväksytty jätelautakunnassa 8.12.2016 8 1 JÄTEMAKSUN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 03/2017 1

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 03/2017 1 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 03/2017 1 AIKA 21.11.2017 klo 17.00 PAIKKA Narvan koulu Ennen varsinaista kokousta käsitellään teknisen lautakunnan sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan toisiinsa liittyvät

Lisätiedot

Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta

Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta 2019 Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta Hyväksytty jätehuoltoviranomaisen :n kokouksessa 24.10.2018. Voimassa 1.1.2019 alkaen 2 1 Yleistä jätetaksasta Jätelain 646/2011 78 :n

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 662/00.02.02/2018 110 Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Hallintopäällikkö Anne Rantala 4.6.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118 päätösten

Lisätiedot

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Vammaisneuvosto 3 5.04.07 Kunnanhallitus 79 5.05.07 Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta 0.03.07 9 Perusturvan

Lisätiedot

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 )

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 ) Tekninen lautakunta 107 08.11.2016 Kunnanhallitus 273 10.11.2016 Lausuntopyyntö sako- ja umpikaivolietteiden taksaesityksestä 1.1.2017 alkaen 7/14.06/2013 TEKLA 08.11.2016 107 Alueellinen jätehuoltojaosto

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 11.4.2018 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.4.2018 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Severi Ala-Katara Markus Koivisto

Lisätiedot

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI Tekninen lautakunta 29.6.2016, 46 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Kunta on perustanut toiminta-alueen

Lisätiedot

JÄTEHUOLTO MUUTTUU POLVIJÄRVELLÄ 1.1.2012 ALKAEN

JÄTEHUOLTO MUUTTUU POLVIJÄRVELLÄ 1.1.2012 ALKAEN Jätehuollon järjestäminen 1.1.2012 alkaen Jätehuolto siirtyy 1.1.2012 alkaen kokonaisuudessaan Joensuun Seudun jätehuolto Oy:n vastattavaksi. Jäteyhtiö on kilpailuttanut jätteenkuljetuksen kaikkien osakaskuntien

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna. Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Marja-Leena Nykänen varapuheenjohtaja Kalervo Aaltonen

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna. Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Marja-Leena Nykänen varapuheenjohtaja Kalervo Aaltonen KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 10.4.2018 kello 18.00 19.33 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA. Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013

JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA. Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013 JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013 Isojoen, Karijoen, Kaskisten, Kauhajoen, Kristiinankaupungin, Kurikan (Jurvan osalta), Närpiön ja Teuvan yhteinen jätelautakunta on

Lisätiedot

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 )

Sakokaivoliete 10,29 / m3 ( nyt kunnassa 8,5 / m3 ) Umpikaivoliete 6,40 / m3 ( nyt kunnassa 4,5 / m3 ) Tekninen lautakunta 107 08.11.2016 Kunnanhallitus 273 10.11.2016 Tekninen lautakunta 80 16.10.2017 80 Lausuntopyyntö sako- ja umpikaivolietteiden käsittelymaksuista 7/14.06/2013, 187/14.05/2017 TEKLA 08.11.2016

Lisätiedot

Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2019 jätetaksan valmisteluaineisto, lisäselvityksiä

Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2019 jätetaksan valmisteluaineisto, lisäselvityksiä PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (4) 1.10.2018 Alueellinen jätehuoltolautakunta PL 487 33101 Tampere Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2019 jätetaksan valmisteluaineisto, lisäselvityksiä

Lisätiedot

Liite 1. Yhteenveto yhteistoiminta-alueen kuntien lausunnoista sako- ja umpikaivolietteen taksaesityksestä alkaen

Liite 1. Yhteenveto yhteistoiminta-alueen kuntien lausunnoista sako- ja umpikaivolietteen taksaesityksestä alkaen Kunta Kuntien kommentit Vastine tarvittaessa Hämeenkyrö Hämeenkyrön tekninen lautakunta 8.11.2016 84 päätti, että se valtuuttaa vs. teknisen johtajan laatimaan lausunnon sako- ja umpikaivolietteiden taksaesityksestä

Lisätiedot

Kiinteistön jätemaksut määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden ja tyhjennysten lukumäärän perus-

Kiinteistön jätemaksut määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden ja tyhjennysten lukumäärän perus- 1 LUONNOS MUURAMEN KUNNAN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 x 1 JÄTEMAKSUN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta

Lisätiedot

Lakeuden Etappi Oy. Lakitausta

Lakeuden Etappi Oy. Lakitausta Lakeuden Etappi Oy Hajajätevesiyhteistyöryhmä 15.10.2008 Karjaa Asumisessa syntyneiden lietteiden hoitaminen malli Etappi 15.10.2008 Janne Väänänen Lakitausta Asetus talousvesien käsittelystä tullut voimaan

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Teknisten palveluiden lautakunta

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/ Teknisten palveluiden lautakunta VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2018 277 Ennakkotiedote: Ennakkotiedote on tarkastamaton pöytäkirja. Päätöstiedot eivät ole tarkistettuja ja niissä voi esiintyä puutteita ja epätarkkuutta. Kokouksen virallinen

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 975/00.02.02/2018 57 Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus 26.9.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118

Lisätiedot

22 Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

22 Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (7) 22 Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa 01.01.2018 alkaen TRE:7343/02.04.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset alkaen

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 10 Asianro 8780/14.06.00.02/2017 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset 1.1.2018 alkaen Vs. palvelupäällikkö Hanna Kisonen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat Ehdotus 22.4.2015 Salon kaupunki Saapunut 11.5.2015 1043/00.04.01/2015 1044/00.00.01.01/2015 1 SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

Lisätiedot

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus Markkinaoikeus PL 118 00131 Helsinki Viite: 483/09/JH KEMINMAAN KUNNAN VASTINE OULUN SÄHKÖNMYYNTI OY:N HAKEMUKSEEN Keminmaan kunta (hankintayksikkö) kiistää Oulun Sähkönmyynti

Lisätiedot

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 19 Asianro 7629/14.06.00/2013 Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2014 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen

Lisätiedot

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 16 Asianro 7006/02.05.00/2014 Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Vs. palvelupäällikkö Leena Karppinen

Lisätiedot

Kunnanviraston kokoushuone

Kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 16/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 25.7.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.7.2019 klo 19.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanviraston kokoushuone 169 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Keskusvirastotalo, Tammerkoski -sali, 2. krs. 39 Esitys kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen

Keskusvirastotalo, Tammerkoski -sali, 2. krs. 39 Esitys kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen Tampere Pöytäkirja 5/2018 1 (30) Aika 10.10.2018, klo 15:30-16:56 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski -sali, 2. krs Käsitellyt asiat 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Luoma Jari VS: Alueellisen jätehuoltojaoston lausuntopyyntö - lausunto

Luoma Jari VS: Alueellisen jätehuoltojaoston lausuntopyyntö - lausunto Lähettäjä: Niemelä Hannu Lähetetty: 16. tammikuuta 2017 11:14 Vastaanottaja: Kirjaamo Kopio: Luoma Jari Aihe: VS: Alueellisen jätehuoltojaoston lausuntopyyntö - lausunto Luokat: Keltainen luokka Hei, Hämeenkyröön

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Esittelijä: Hannele Tiitto, Jätehuoltoinsinööri

Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Esittelijä: Hannele Tiitto, Jätehuoltoinsinööri Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (8) 32 Sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksa 01.01.2018 alkaen TRE:344/02.04.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele Valmistelijan yhteystiedot Vs. jätehuoltoinsinööri

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS TSV-JÄTETAKSA LUONNOS 1.3.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa XX XX SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 12/2011 Tekninen lautakunta sivu 146 Kokousaika 07.09.2011 klo 15.00-16.05 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTELAUTAKUNNASTA

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTELAUTAKUNNASTA Luonnos 11.11.2011 SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTELAUTAKUNNASTA Tämä sopimus pohjautuu Hangon, Tammisaaren ja Karjaan kaupunkien sekä Pohjan, Inkoon, Siuntion, Sammatin, Nummi-Pusulan ja Vihdin kuntien sopimukseen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Teknisten palveluiden lautakunta

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Teknisten palveluiden lautakunta VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Ennakkotiedote: Teknisten palveluiden lautakunta Ennakkotiedote ei ole pöytäkirja. Päätöstiedot eivät ole tarkistettuja ja niissä voi esiintyä puutteita ja epätarkkuutta.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2007 Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt 12.12.2006 sekä määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2007 alkaen. 1 Järjestämästään jätehuollosta aiheutuvien jätteen kuljetus-,

Lisätiedot

Jätteiden ja sivuvirtojen tietoalusta ja jätelain II vaihe. Jätealan strateginen yhteistyöryhmä Jenni Lehtonen ja Ella Särkkä

Jätteiden ja sivuvirtojen tietoalusta ja jätelain II vaihe. Jätealan strateginen yhteistyöryhmä Jenni Lehtonen ja Ella Särkkä Jätteiden ja sivuvirtojen tietoalusta ja jätelain II vaihe Jätealan strateginen yhteistyöryhmä 18.9. Jenni Lehtonen ja Ella Särkkä Hankkeen tausta Taustalla epäselvyys kunnan toissijaisen vastuun (TSV)

Lisätiedot

H 90 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI, HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 72 ; VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAVASTA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI- MAHNALA-KYRÖSPOHJA-HEINIJÄRVI

H 90 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI, HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 72 ; VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAVASTA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI- MAHNALA-KYRÖSPOHJA-HEINIJÄRVI H 90 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI, HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 72 ; VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAVASTA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI- MAHNALA-KYRÖSPOHJA-HEINIJÄRVI Hallitus 3.10.2016, 90 Valmistelijat: vs. tekninen johtaja

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

c SKAPAT JULKINEN HANKINTA Sivu 1/3

c SKAPAT JULKINEN HANKINTA Sivu 1/3 c SKAPAT JULKINEN HANKINTA Sivu 1/3 e n o n c, i n 28.10.2014 S Ä H K Ö N H A N K IN T A L O U N A IS -S U O M E N K O U L U T U S K U N T A Y H T Y M Ä Mukana ovat Lounais -Suomen Koulutuskuntayhtymän

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 11.4.2018 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 11.4.2018 klo 17.00 19.38 Kunnanviraston kokoushuone Severi Ala-Katara

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 7/2013. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 7/2013. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 7/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 3.10.2013 kello 17.30. Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. 49 Kokouksen

Lisätiedot

kunnanhallituksen edustaja

kunnanhallituksen edustaja I TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2010 Aika: Torstaina 02.09.2010 klo 19.00-20.05 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Eija Mahlamäki

Lisätiedot

Joensuun alueellisen jätelautakunnan vuosikertomus 2013

Joensuun alueellisen jätelautakunnan vuosikertomus 2013 Joensuun alueellisen jätelautakunnan vuosikertomus 2013 1. Lautakunnan toinen toimintavuosi Jätelautakunta toimii Joensuun kaupungin sekä Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien yhteisenä

Lisätiedot

Paikka ja päivämäärä

Paikka ja päivämäärä NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 9/2018 1 (20) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 27.8.2018 klo 18.00-19.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana)

Lisätiedot

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI UTDRAG UR PROTOKOLL OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 29 27.02.2017 Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 18.6.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 18.6.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 259 Kokousaika 22.6.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 159 160 161 162 163 164 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 25. syyskuuta 2014 kello 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Jari Laurila pj Esko Syrjälä j. Kimmo Kupi j. Pirjo Leino j. Elina Rauhala j. Läsnä Poissa Muut saapuvilla

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS

KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS 1 KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Sopijapuoli 1 Sopijapuoli 2 Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (jäljempänä LSJH) Kuormakatu

Lisätiedot

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Jätehuollon vastuut Jätelain mukaisen toiminnan yleinen ohjaus, seuranta ja kehittäminen kuuluu ympäristöministeriölle ELY-keskus ohjaa ja edistää jätelaissa ja sen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (2) Kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen vuoden 2017 jätetaksan valmisteluaineisto

PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (2) Kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen vuoden 2017 jätetaksan valmisteluaineisto PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (2) 29.9.2016 Tampereen Kaupunki Yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaosto PL 487 33101 Tampere Kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen vuoden 2017 jätetaksan valmisteluaineisto

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa alkaen

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2016 1 (1) 24 Asianro 6572/02.05.00.00/2016 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa 1.1.2017 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen Alueelliset

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Tela 17.4.2012 Valmistelija: Kuntatekniikka, rakennuspäällikkö Risto Lehtonen, puh. 234 4384 Jätelain mukaan jätehuollosta

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 SISÄLLYSLUETTELO 121 LAUSUNTO JÄTETAKSAESITYKSESTÄ 1.1.2019 ALKAEN... 268 122 LAUSUNTO SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN JÄTETAKSA -ESITYKSESTÄ 1.1.2019 ALKAEN... 275 123

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 18 Kokousaika 24.2.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kettulan päiväkoti Käsiteltävät asiat 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA

VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA H 75 VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA Ympäristölautakunta 16.6.2016, 20 Ympäristötarkastaja Kaisa Pieniluoma: Liittämisvelvollisuus vesihuoltolain mukaan

Lisätiedot

85 Lausunto jätevesien käsittelymaksujen muodostumisesta. 86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi 1.1.

85 Lausunto jätevesien käsittelymaksujen muodostumisesta. 86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi 1.1. Hämeenkyrö Pöytäkirja 9/2017 1 (28) Aika 22.11.2017, klo 17:50-19:01 Paikka Kunnanvirasto, alakerran neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 84 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 ( 4) Tekninen lautakunta 06.11.2018 107 Lausuntopyyntö kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksaesityksestä 1.1.2019 alkaen HMKDno-2018-571 Valmistelija /

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA 28.11.2018 KOKOUSAIKA Keskiviikko 28. marraskuuta 2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Mielipiteet, huomautukset ja muutosehdotukset Sydän-Suomen jätehuoltolautakunnan kuuluttamaan:

Mielipiteet, huomautukset ja muutosehdotukset Sydän-Suomen jätehuoltolautakunnan kuuluttamaan: Mielipiteet, huomautukset ja muutosehdotukset Sydän-Suomen jätehuoltolautakunnan kuuluttamaan: Sydän-Suomen jätelautakunta Yleiset jätehuoltomääräykset LUONNOS http://www.saarijarvi.fi/sites/saarijarvi.fi/files/atoms/files/ehdotus_kunnallisiksi_jatehuoltoma

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 14/2015 KOKOUSAIKA 12.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 152 Toimielinten pöytäkirjat 153 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

Hyväksyn vuokralaisvalinnan Kiinteistö Oy Avo-Vuokratalojen

Hyväksyn vuokralaisvalinnan Kiinteistö Oy Avo-Vuokratalojen Tekninen lautakunta 56 26.03.2015 Yhdyskuntatekniikan ja tilakeskuksen viranhaltijapäätökset TEKLTK 26.03.2015 56 Kuntalain 51 :n sekä hallintosäännön 32 :n ja 33 :n mu kaan sekä teknisen lautakunnan päätöksen

Lisätiedot