Keskusvirastotalo, Tammerkoski -sali, 2. krs. 39 Esitys kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keskusvirastotalo, Tammerkoski -sali, 2. krs. 39 Esitys kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen"

Transkriptio

1 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Aika , klo 15:30-16:56 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski -sali, 2. krs Käsitellyt asiat 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Pöytäkirjan tarkastus 37 Läsnäolo- ja puheoikeus 38 Jätehuoltolautakunnan ajankohtaiset asiat 39 Esitys kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen 40 Esitys kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen 41 Esitys sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaksi alkaen 42 Jätelautakuntien neuvottelupäiville osallistuminen Ilmoitusasiat

2 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Poissa Tervo Anne, puheenjohtaja Ahmed Zafar Perämaa Ari Alanne Esa Osara Kalevi Kinnunen Katja Karjalainen Miisa Pohjola Virpi Hakala Timo, varajäsen Koivumäki Jonna, hallintosihteeri, pöytäkirjanpitäjä Nikupaavo-Oksanen Tarja, viestintäsuunnittelija Wigelius Ari, kaupunginhallituksen edustaja Suoniemi Jani, jätehuoltosuunnittelija Toppila Anu, esitttelijä, jätehuoltoinsinööri Nissinen Jarkko, talouspäällikkö, Pirkanmaan jätehuolto Oy, poistui 15:53 Jäntti Aleksi, puheenjohtaja Lundell Leea Lampinen Sinikka Lindberg Veikko Allekirjoitukset Tervo Anne Puheenjohtaja Jonna Koivumäki Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Miisa Karjalainen Zafar Ahmed Pöytäkirjan nähtävänäolo Pöytäkirja asetetaan nähtäväksi kaupungin internetsivuille

3 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Jonna Koivumäki, pöytäkirjanpitäjä

4 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

5 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 36 Pöytäkirjan tarkastus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan jäsenet Miisa Karjalainen ja Zafar Ahmed (varalle Katja Kinnunen). Perustelut Pöytäkirjan tarkastus keskusvirastotalossa viimeistään maanantaina Jos pöytäkirjantarkastajaksi esitettävä tietää olevansa estynyt silloin suorittamasta tarkastusta tai tietää joutuvansa poistumaan tästä kokouksesta ennen sen päättymistä, on siitä ilmoitettava.

6 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 37 Läsnäolo- ja puheoikeus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Myönnetään Jätehuoltolautakunnan kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeus: Sastamalan kaupungin uudeksi virkamiesedustajaksi yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäelle, Vesilahden kunnan uudeksi virkamiesedustajaksi rakennustarkastaja Satu Uusi-Erkkilälle ja Tampereen kaupungin uudeksi virkamiesedustajaksi ympäristönsuojelupäällikkö Harri Willbergille. Lisäksi myönnetään :n 38 Ajankohtaiset asiat ajaksi läsnäoloja puheoikeus talouspäällikkö Jarkko Nissiselle (Pirkanmaan Jätehuolto Oy).

7 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 38 Jätehuoltolautakunnan ajankohtaiset asiat TRE:722/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Toppila Anu Valmistelijan yhteystiedot Jätehuoltoinsinööri Anu Toppila, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Anu Toppila, Jätehuoltoinsinööri Päätösehdotus oli Ajankohtaiskatsaus merkitään tiedoksi. Kokouskäsittely Jarkko Nissinen oli asiantuntijana asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa. Perustelut Jätehuoltoinsinööri Anu Toppilan katsaus ajankohtaisiin asioihin: Kunnan ensisijaiselle ja toissijaiselle vastuulle kuuluvien sekä sako- ja umpikaivolietteen vuoden 2019 jätetaksaesitysten valmisteluaineiston esittely jätehuoltolautakunnalle, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n talouspäällikkö Jarkko Nissinen.

8 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 39 Esitys kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen TRE:6028/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Toppila Anu Valmistelijan yhteystiedot Jätehuoltoinsinööri Anu Toppila, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Anu Toppila, Jätehuoltoinsinööri Päätösehdotus oli Esitys kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen asetetaan julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi toimialueen kuntien virallisille ilmoitustauluille. Asianosaisille varataan mahdollisuus lausua mielipiteensä asiasta hallintolain 41 :n mukaisesti mennessä. Lisäksi jätehuoltolautakunta pyytää toimialueensa kunnilta lausuntoa jätetaksaesityksestä mennessä. Perustelut Yleistä jätetaksasta Jätelain (646/2011) 78 :n mukaan kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan sille tehtävän hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Jätemaksuilla katetaan kaikki kustannukset, joita aiheutuu lakisääteisen kuntavastuullisen jätehuollon toteuttamisesta (esim. jätteiden kuljetus, käsittely ja hyötykäyttö, neuvonta, tiedotus ja valistus, jätehuollon kehittäminen ja investointeihin varautuminen). Jätemaksuilla katetaan myös lakisääteisten jätehuollon viranomaistehtävien hoitaminen. Jätelain luvussa 9 säädetään jätemaksun ja sen perustana olevan jätetaksan laadinnasta. Jätetaksa on asiakirja, joka sisältää luettelon käytössä olevista jätemaksuista ja niiden laskentaperusteista yksikköhintoineen. Kunnassa on oltava voimassa oleva jätetaksa, jotta julkisoikeudellista jätemaksua voidaan periä. Jätetaksan mukaisten maksujen on vastattava kunnan tarjoamaa jätehuollon palvelutasoa ja mahdollisuuksien mukaan kannustettava jätteen määrän ja haitallisuuden vähentämiseen sekä etusijajärjestyksen mukaiseen jätehuoltoon.

9 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Jätetaksa koskee kunnan jätehuollon järjestämisvastuulle kuuluvia jätteitä, kuten asumisen ja julkisen hallinto- ja palvelutoiminnan jätteitä. Taksa ei koske saostus- ja umpikaivolietteitä sekä kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvia jätteitä, joille on omat taksansa. Jätetaksa päätetään ilman arvonlisäveroa. Esityksessä jätetaksaksi yksikköhinnoille esitetään myös arvonlisäverollinen yksikköhinta pyöristettynä likiarvona. Jätetaksan valmistelu ja päätöksenteko Jätetaksan valmistelua varten kunnallinen jäteyhtiö, Pirkanmaan Jätehuolto Oy, on tehnyt laskelmat eri jätehuoltopalvelujen kustannuksista ja niiden perusteista. Pirkanmaan Jätehuolto Oy on toimittanut jätehuoltolautakunnalle päivätyllä kirjeellään voimaan tulevan jätetaksan valmisteluaineiston. Jätetaksaesitystä on täydennetty Käsittelyssä on nyt esitys jätemaksutaksaksi alkaen (Liite 1). Jätetaksaa esitetään astuvaksi voimaan, vaikka sen hyväksymistä koskevaan päätökseen haettaisiin muutosta. Jätelain 79 :n mukaan kuntalaisille ja muille asianosaisille on varattava vaikutusmahdollisuus asiaan hallintolain 41 :n mukaisesti ennen jätetaksan hyväksymistä. Vaikutusmahdollisuuksien varaamisen ja mahdollisten muutosten jälkeen jätetaksa alkaen tuodaan hyväksyttäväksi jätehuoltolautakunnalle. Jätehuoltolautakunta voi jätelain sallimissa puitteissa määritellä maksupolitiikan ja maksujen nimikkeet, kohteet ja suuruuden. Lautakunta ei voi kuitenkaan hyväksyä laillisesti taksaa, jolla ei katettaisi kunnallisen jäteyhtiön toimintaa jätelain, yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen nojalla. Jäteyhtiö toimii tehdyn osakassopimuksen mukaisesti omakustannusperiaatteella, eli kaikki kustannukset katetaan jätemaksuilla. Yhtiö ei jaa osinkoa. Jätehuoltolautakunnan alaisuudessa toimiva viranhaltija määrää jätemaksut maksuunpantavaksi jätetaksan mukaisesti. Jätemaksut suoritetaan jäteyhtiölle, joka toimii jätehuoltolautakunnan lukuun hoitaen laskutuksen ja maksukertymien seurannan. Jätetaksan rakenne ja merkittävimmät muutokset jätetaksaan Jätetaksaesityksen mukaisesti jätetaksan rakenne on sama kuin vuonna Jätemaksu koostuu perusmaksuosuudesta sekä järjestetyn jätehuollon maksusta. Järjestetyn jätehuollon maksu on maksu jäteastioiden tyhjennyksistä tai aluejätepisteen käytöstä. Samoin kuin aikaisempina vuosina, perusmaksu sisältyy edelleen aluejätepisteiden käyttäjien vuosimaksuun sekä kiinteistöittäisessä jätehuoltopalvelussa sekajätteen keräysvälineen yksikköhintaan.

10 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Jätemaksun perusmaksuosuus pysyy vuoden 2019 jätetaksaesityksen mukaan samana kuin vuonna 2018 eli vakinaiselta asuinkiinteistöltä/ huoneistolta 17,50 (alv 0 %)/a ja vapaa-ajan asunnolta 9,26 (alv 0 %)/a. Samoin kuin vuonna 2018, jätemaksun perusmaksuosuudella esitetään edelleen katettavaksi tiedotusta ja neuvontaa, kotitalouden vaarallisten jätteiden jätehuoltoa, jäteasemien ja aluejätepisteiden hoitoa sekä jätehuoltoviranomaisen kustannuksia. Lisäksi biojätehuoltoa esitetään edelleen tuettavaksi jätetaksan sisäisesti siten, että osa biojätehuollon kustannuksista sisällytetään sekajätteen jätetaksan perusmaksuosuuteen. Liitteessä 2 on esitetty jätetaksaesityksen hinnoittelumuutokset verrattuna vuoden 2018 jätetaksaan. Jäteastioiden tyhjennysmaksut Jäteastioiden tyhjennysmaksut koostuvat noudosta, kuljetuksesta ja käsittelystä. Noudon ja kuljetuksen kustannuksiin vaikuttavat kuljetusmatka ja keräysvälinetyyppi. Sekajätteen keräysvälineen jätemaksuun sisältyy edellä mainittu perusmaksuosuus. Lisäksi uutena asiana sekajäteastioiden tyhjennysmaksu sisältää jätehuoltomääräysten mukaisen jäteastian (140l, 240l, 360l, 660l). Astioita toimitetaan lakisääteisesti kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen kuuluville asiakkaille. Astia toimitetaan kiinteistöittäiseen jätehuoltoon liittyville uusille asiakkaille, joilla jäteastiaa ei ole sekä jätteen kuljettajan tai asiakkaan ilmoitusten perusteella vanhan rikkoutuneen tai muutoin jätehuoltomääräysten vastaisen astian tilalle. Astiat toimitetaan kiinteistöille maksutta. Vuoden 2019 jäteastioiden tyhjennysmaksuja esitetään muutettavaksi kuljetusurakkakustannusten muutoksiin perustuen. Muutokset on laskettu astia- ja kuntakohtaisesti. Liitteessä 2 on esitetty prosentuaaliset ja euromääräiset kuntaja keräysvälinekohtaiset muutokset seka- ja biojätteiden jätemaksuissa. Pälkäneellä, Ruovedellä ja Vesilahdella litran jäteastioiden tyhjennyshintojen esitetään pääsääntöisesti laskevan kunnasta ja keräysvälinetyypistä riippuen 2,2 12, 8 %. Euromääräisesti muutokset vastaavat 0,10 0,70 euron muutosta per astiatyhjennys. Virroilla litran jäteastioiden tyhjennyshintojen esitetään säilyvän pääsääntöisesti saman suuruisena kuin vuonna Hämeenkyrön, Ikaalisten, Mänttä- Vilppulan, Parkanon, Sastamalan ja Ylöjärven litran jäteastioiden tyhjennyshintoihin esitetään pääsääntöisesti 0, 7-8,2 % korotuksia kunnasta ja keräysvälinetyypistä riippuen. Euromääräisesti tarkasteltuna tämä vastaa 0,05-0,50 korotusta per astiatyhjennys. Juupajoen osalta litran jäteastioiden tyhjennyshintoihin esitetään 1,1 1,3 % korotusta, mutta vastaavasti litran jäteastioiden tyhjennyshintojen esitetään laskevan 3,7-5,9 %. Perustajakuntien eli Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan ja Tampereen sekajätteen

11 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) tyhjennyshintoihin esitetään pieniä muutoksia litran jäteastian tyhjennyshinnat säilyvät saman suuruisina kuin vuonna litran jäteastian tyhjennyshinnan esitetään nousevan 1 % ja vastaavasti 660 litran jäteastian tyhjennyshinnan esitetään laskevan 1,4-3,8 %. Sekajätteen syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshintojen esitetään laskevan monessa toimialueen kunnassa. Esimerkiksi Hämeenkyrön, Parkanon, Pälkäneen, Vesilahden ja Ylöjärven kaikkien syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshintojen esitetään laskevan 0,1-39,2 %. Euromääräisesti tarkasteltuna tämä vastaa 0,05-15,05 hinnan alentumista per astiatyhjennys. Vastaavasti Juupajoen, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden ja Sastamalan syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshintojen esitetään nousevan 0, 5-47,1 %. Euromääräisesti tämä vastaa noin 0,20-7,55 hinnan korotusta per astiatyhjennys. Voimakkain korotuspaine on Mänttä-Vilppulan 0,3 m 3 :n ja 0,5 m 3 :n syväkeräyssäiliöissä, mutta esimerkiksi vuonna 2017 Mänttä-Vilppulassa ei tyhjennetty ainoatakaan tämän kokoista syväkeräyssäiliötä. Perustajakuntien, Ikaalisten ja Virtain syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshintojen esitetään nousevan ja laskevan keräysvälinetyypistä riippuen. Vuoden 2019 biojätteen tyhjennysmaksujen esitetään laskevan pääosassa toimialueen kuntia. Perustajakunnissa, Hämeenkyrössä, Juupajoella, Parkanossa, Pälkäneellä ja Sastamalassa biojätteen tyhjennyshintojen esitetään laskevan pääosassa keräysvälinetyyppejä. Mänttä-Vilppulassa, Ruovedellä, Vesilahdella, Virroilla ja Ylöjärvellä tyhjennyshinnoissa on pääsääntöisesti korotuspainetta, jonka vuoksi tyhjennyshintojen esitetään nousevan ensi vuonna kunnasta ja keräysvälinetyypistä riippuen 1,4-52,1 %. Suurin korotuspaine on Ruovedellä ja Virroilla biojätteen syväkeräyssäiliöiden osalta, mutta esimerkiksi Ruovedellä ja Virroilla ei ole vuoden 2017 aikana tyhjennetty ainoatakaan biojätteen syväkeräyssäiliötä. Yleisimpiin biojätteen keräysvälinetyyppeihin esitetään ainoastaan maltillisia korotuksia. Ikaalisten osalta litran biojätteen jäteastioiden tyhjennyshintojen esitetään nousevan 1,8-19 %, mutta vastaavasti taas syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshintojen esitetään laskevan 4, 5-4,9 %. Vaihtolavasäiliöiden osalta jätetaksassa määrätään säännönmukaisesti ainoastaan vaihtolavasäiliöiden perusmaksu- ja kuljetusosuus, mutta käsittelymaksuosuus on painoperusteinen, jolloin käsittelymaksu peritään tuotetun jätteen määrän mukaisesti. Vaihtolavasäiliöiden perusmaksuja kuljetusosuuteen esitetään pääsääntöisesti kaikkiin kuntiin korotuksia. Edellä mainittujen hintojen korotuspaine johtuu kuljetusurakkakustannusten muuttumisesta. Kustannusmuutokset on viety sellaisenaan suoraan sekajäteastioiden tyhjennyshintoihin. Hyötyjätteiden jätemaksut

12 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Kartongin, lasin ja metallin tyhjennyshintoja esitetään vuoden 2019 jätetaksassa säilytettäväksi ennallaan. Maksuttoman lasin ja metallin keräystä säännönmukaisessa biojätteen erilliskeräyksessä oleville kiinteistöille esitetään edelleen jatkettavaksi vuoden 2019 jätetaksassa. Muovipakkausten tyhjennyshintojen osalta jätetaksaesitystä on muutettu vuoteen 2018 verrattuna. Keräysvälineiden kokoja on muutettu siten, että aiemman 2,5 m 3 :n keräysvälineen sijasta tarjolla on jatkossa kahta eri keräysvälinettä koossa 3,0 m 3 ja 5,0 m 3. Muovipakkausten osalta taksaehdotuksesta on myös poistettu säiliön vuokrahinta, sillä taksassa ei ole muidenkaan jätelajien osalta keräysvälineiden vuokrahintoja vaan ainoastaan tyhjennyshinnat. Muovipakkausten tyhjennyshintojen esitetään alenevan vuoteen 2018 verrattuna. Hintojen lasku johtuu keräykseen liittyneiden kiinteistöjen määrän kasvusta. Kiinteistöjen määrän kasvaessa kustannukset kiinteistöä kohden laskevat. Lisäksi Rinki Oy:n Tampereella sijaitseva välivarastointiin tarkoitettu vastaanottoterminaali tehostaa logistiikkaa ja tuo kustannussäästöjä. Tampereen Vuoreksen putkijärjestelmän jätemaksut Jätetaksaesitys sisältää Tampereen kaupungin Vuoreksen putkijärjestelmän jätemaksut. Putkijärjestelmän jätetaksa on kokonaisjätemaksu, joka sisältää kuntavastuullisen jätehuollon järjestämisen ja toteutuksen kaikki jätelain mukaiset kustannukset, jotka muodostuvat jätteen keräyksestä, kuljetuksesta ja käsittelystä sekä tiedotuksesta, neuvonnasta ja hallinnosta. Käsittelyn osalta jätemaksuissa on käytetty jätetaksaesityksen 15 :ssä ilmoitettuja yksikköhintoja. Vuoreksen putkijärjestelmän jätemaksuja esitetään korotettavan 3,5-3,65 %. Vuoden 2019 jätetaksaesityksessä pienkiinteistöasiakkaan jätemaksuksi esitetään 183,14 (alv 0 %) / huoneisto/ vuosi. Vuonna 2018 vastaava summa oli 176,95 (alv 0 %). Suurkiinteistöasiakkaan jätemaksuksi esitetään 2,27 (alv 0 %)/ asemakaavan mukainen kerrosneliömetri. Vastaava maksu vuonna 2018 on 2,19 (alv 0 %)/ asemakaavan mukainen kerrosneliömetri. Vuoreksen putkikeräyksen investoinnit on mitoitettu luvun vaihteessa julkaistuun yleissuunnitelmaan Vuoreksen aluekokonaisuudesta, jossa alueen kerrosneliömetrien tulevaksi määräalaksi oli arvioitu k-m 2. Vuoreksen rakentamisen osalta yleissuunnitelman kerrosneliömetrimäärä on pienentynyt alueen asemakaavan edetessä merkittävästi, ja arvioitu rakennusala on tällä hetkellä noin k-m 2. Alueen rakentuminen on myös tapahtunut huomattavasti hitaammin kuin alun perin oletettiin. Edellä mainitut seikat aiheuttavat korotuspaineita Vuoreksen putkikeräyksen maksuihin, koska

13 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) putkikeräyksen ylläpidon kustannukset ovat saman suuruiset alueen rakentumisesta huolimatta. Kun alue on rakentunut oletettua hitaammin ja kerrosneliömetrin mukaista pinta-alaa on yleissuunnitelmaa vähemmän, nostaa tämä putkikeräyksen kustannuksia per rakennettu pinta-ala. Aluejätepisteen käyttäjän vuosimaksut Kiinteistöille, joilta ei noudeta säännöllisesti yhdyskuntajätteitä, on osoitettu sekajätteen vastaanottopaikaksi aluejätepiste, johon saa viedä kerralla kohtuullisen määrän normaalissa asumisessa syntyvää jätettä. Aluejätepisteitä käyttäviltä kiinteistöiltä peritään vuotuinen jätemaksu kiinteistön käyttötarkoituksen ja asuinhuoneistojen tai vapaa-ajan asuntojen lukumäärän mukaan. Aluejätepisteen käyttöön oikeuttava maksu on jokaisessa toimialueen kunnassa samansuuruinen. Maksuja on entiseen tapaan kolme luokkaa: vakinaisen asuinkiinteistön/ huoneiston, yksin asuvan sekä vapaa-ajan asunnon maksuluokat. Edellä mainittuihin maksuluokkiin ei esitetä muutoksia vuodelle Vuoden 2019 vakituisen asuinkiinteistön/ huoneiston vuosimaksuksi esitetään 88,83 (alv 0 %), yksin asuvan vuosimaksuksi 59,30 (alv 0 %) ja vapaa-ajan asunnon vuosimaksuksi 49,56 (alv 0 %). Lisätöistä perittävät maksut Jätehuoltopalveluihin liittyvistä lisätöistä perittävät lisämaksut pysyvät pääsääntöisesti saman suuruisina kuin vuonna Sekajätesäkin asennuksesta perittävää lisätyöhintaa esitetään nostettavaksi 0,70 eurosta (alv 0 %) 0,80 euroon (alv 0 %). Lisäksi aluejätepisteen tai ekopisteen siivousmaksua roskaajalle esitetään nostettavaksi vastaamaan kustannusvastaavaa tuntiveloitushintaa. Nostoesitys on 55 eurosta (alv 0 %) 76 euroon (alv 0 %)/ käynti. Pientuojien maksut Pientuojamaksuihin esitetään ainoastaan yhtä muutosta. Muutos koskee jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa vastaanotettavan sekajätteen minimimaksua. 240 litraa vastaavan jätemäärän minimimaksun esitetään laskevan 5,65 eurosta (alv 0 %) 4,03 euroon (alv 0 %). Muiden pientuojamaksujen esitetään säilyvän saman suuruisina kuin vuonna 2018 sekajätteen, puujätteen sekä maa-aineksen ja betoni- ja tiilijätteen osalta. Vuoden 2018 tapaan jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa otetaan velvoituksetta erikseen lajiteltuna vastaan kotitalouksien materiaalina hyötykäyttöön kelpaavaa jätettä kuten paperia, pahvia, kartonkia, metallia ja lasipakkauksia. Lisäksi veloituksetta otetaan vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä, lukuun ottamatta yli 200 litran eriä öljyjä tai muita nesteitä, ja kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Jätteentuojaa kohti kalenterikuukaudessa tuotu enintään 1 m 3 :n erä kyllästettyä puuta otetaan myös veloituksetta vastaan jäteasemilla ja

14 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) jätteenkäsittelykeskuksissa. Jätteenkäsittelykeskuksissa otetaan myös veloituksetta vastaan erikseen lajiteltuna maatuvia puutarhajätteitä sekä risuja, oksia ja pieniä puunrunkoja enintään 2 m 3 :n eriä. Jätetaksan ohjaavuus etusijajärjestyksen mukaiseen jätehuoltoon Jätetaksalla pyritään jätelain 78 :n mukaisesti kannustamaan etusijajärjestyksen mukaiseen jätehuoltoon. Ympäristöministeriön Jätelakioppaan mukaan eri jätelajien jätehuollosta perittäviä maksuja voidaan porrastaa niin, että kierrätettävistä jätteistä peritään suhteessa pienempää maksua kuin energiana hyödynnettävistä jätteistä. Hinnoittelussa on kuitenkin huolehdittava siitä, että eri jätelajien käsittelystä jätteen tuottajalta perittävä kokonaishinta kattaa kustannukset täysimääräisesti. Biojätehuollon kustannuksia esitetään edelleen tuettavaksi jätetaksassa. Biojätehuollon tuki sisällytetään täysimääräisesti sekajätteen jätetaksan perusmaksuosuuteen sekä toiminnan katteeseen. Laskennallisesti biojätteen käsittelyä tuetaan sekajätteen jätetaksan perusmaksuosuudella 27 /t. Vuonna 2016 aloitettua maksuttoman lasin ja metallin keräystä säännönmukaisessa biojätteen erilliskeräyksessä oleville kiinteistöille esitetään edelleen jatkettavaksi vuoden 2019 jätetaksassa. Lasin ja metallin maksuton keräys katetaan metallin keräyksestä sekä lasin keräyksen terminaalitoiminnasta saaduilla tuotoilla, joten jätetaksan sisäistä subventiota ei näiden jätteiden osalta ole. Tiedoksi Toimialueen kunnat, Pirkanmaan Jätehuolto Oy Liitteet 1 Liite 1_10.10_Esitys jätemaksutaksaksi alkaen.pdf 2 Liite 2_10.10_Jätetaksaesityksen hinnoittelumuutokset verrattuna vuoden 2018 jätetaksaan.pdf 3 Liite 3_10.10_Kuulutus jätetaksaesityksestä.doc 4 Liite 4_10.10_Lausuntopyyntö kunnille jätetaksaesityksestä.doc 5 Liite 5_10.10_Pirkanmaan Jätehuolto Oyn saatekirja ja täydennys taksaesitykseen.pdf

15 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 40 Esitys kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen TRE:6470/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Toppila Anu Valmistelijan yhteystiedot Jätehuoltoinsinööri Anu Toppila, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Anu Toppila, Jätehuoltoinsinööri Päätösehdotus oli Esitys kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen asetetaan julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi toimialueen kuntien virallisille ilmoitustauluille. Asianosaisille varataan mahdollisuus lausua mielipiteensä asiasta hallintolain 41 :n mukaisesti mennessä. Lisäksi jätehuoltolautakunta pyytää toimialueensa kunnilta lausuntoa jätetaksaesityksestä mennessä. Perustelut Kunnan toissijainen vastuu jätehuollon järjestämisessä Elinkeinoelämän jätehuolto on pääsääntöisesti jätelain 28.1 :n mukaisesti jätteen haltijan järjestämisvastuulla. Kunta kuitenkin vastaa tietyin ehdoin toissijaisesti näiden jätteiden jätehuollosta. Jätelain 33 :n mukainen toissijainen vastuu tarkoittaa sitä, että kunnilla on velvollisuus järjestää yrityksille ja muille yhteisöille jätehuoltopalveluja tilanteessa, jossa jätteen haltija tätä pyytää muun palvelutarjonnan puutteen vuoksi ja jäte laadultaan ja määrältään soveltuu kuljetettavaksi tai käsiteltäväksi kunnan jätehuoltojärjestelmässä. Toissijaisen vastuun nojalla tuotettavia jätehuoltopalveluja kutsutaan TSV-palveluiksi. TSV-palvelun tuottaminen perustuu aina jätteen haltijan esittämään pyyntöön. Ennen TSV-palvelun järjestämistä jätteen tuottaja on tehnyt arvion siitä, onko vastaavaa jätehuoltopalvelua kohtuudella saatavilla markkinoilta eli palvelua tarjotaan vain tilanteessa, jossa jätehuollon markkinaehtoisessa toiminnassa on puutteita. Jatkuvasta kuljetus- tai vastaanottopalvelusta tehdään jätteen haltijan ja kunnallisen jäteyhtiön välillä jätelain mukainen sopimus. Satunnaisesti jätettä kunnan vastaanottopaikkaan tuova

16 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) jätteen haltija voi esittää TSV-pyynnön vastaanottopaikalla, jossa palvelu tuotetaan. TSV-palvelun tuottamisen edellytykset ja siihen liittyvät menettelyt ovat mahdollisesti muuttumassa, sillä asiasta on valmisteltu muutosesitys jätelakiin. Mikäli muutosesitykset toteutuvat, on jätteen haltijan ilmoitettava palvelutarpeestaan sähköiseen tietoalustaan ja vasta sitten, jos pyyntöä vastaavaa markkinaehtoista palvelua ei tarjota ilmoituksen julkaisemisen jälkeen määräajassa kohtuullisin ehdoin, voi TSV-palvelua pyytää kunnalta. Sääntelymuutoksia seurataan ja uudet menettelyt otetaan käyttöön muutosten tullessa voimaan. Yleistä TSV-taksasta ja sen valmistelusta Kunnan toissijaisen vastuun perusteella tuotettavat jätehuoltopalvelut ovat lakisääteisiä palveluja. TSVpalvelusta peritään jätteen haltijalta julkisoikeudellinen jätemaksu. Jätemaksun perusteista määrätään jätelain 79.3 :n mukaisesti jätetaksassa, jonka kunta (kunnan jätehuoltoviranomainen) hyväksyy. Ympäristöministeriön jätelakioppaan (Ympäristöhallinnon ohjeita 5/2015) mukaan TSVmaksujen on vastattava mahdollisimman tarkasti jätehuollon järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia eikä palveluja saa kompensoida asukkaiden jätemaksuilla tai markkinaehtoisen toiminnan tuloilla. Jätelautakunnan alaisuudessa toimiva viranhaltija määrää jätelain 81.1 :n perusteella jätemaksut jätteen haltijoille jätetaksan mukaisesti. Jätemaksut suoritetaan jätehuoltopalvelut tuottavalle kunnalliselle jäteyhtiölle, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:lle, joka toimii jätehuoltolautakunnan lukuun hoitaen laskutuksen ja maksukertymien seurannan. Kunnan toissijaiselle jätehuollon järjestämisvastuulle kuuluvan jätteen taksan valmistelua varten, Pirkanmaan Jätehuolto Oy on tehnyt laskelmat TSV-jätehuoltopalvelujen kustannuksista ja niiden perusteista. Pirkanmaan Jätehuolto Oy on toimittanut jätehuoltolautakunnalle päivätyllä kirjeellään voimaan tulevan TSV-jätetaksan valmisteluaineiston. Käsittelyssä on nyt esitys kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen (liite 1). Jätelain 79 :n mukaan yrityksille ja muille yhteisöille, joihin asia vaikuttaa, on varattava vaikutusmahdollisuus hallintolain 41 :n mukaisesti ennen jätetaksan hyväksymistä. Vaikutusmahdollisuuksien varaamisen ja mahdollisten muutosten jälkeen TSV-jätetaksa alkaen tuodaan hyväksyttäväksi jätehuoltolautakunnalle. TSV-jätetaksan rakenne ja merkittävimmät muutokset jätetaksaan TSV-jätetaksan mukaisilla jätemaksuilla katetaan kuntavastuullisen jätehuollon järjestämisen ja toteutuksen kaikki jätelain mukaiset

17 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) kustannukset, jotka muodostuvat jätteen käsittelystä ja tiedotuksesta, neuvonnasta ja hallinnosta. Jätemaksuilla katetaan myös kaatopaikkojen käytöstä poistaminen ja jälkihoito sekä jätehuoltoviranomaisen toiminta. Jäteastioiden tyhjennysmaksut sisältävät lisäksi keräyksen ja kuljetuksen. Kunnan toissijaiselle jätehuollon järjestämisvastuulle kuuluvan jätteen taksa on aikaisemmin sisältynyt muiden kuntavastuullisten jätehuoltopalveluiden jätetaksaan. Vuoden 2019 osalta taksa on kuitenkin erotettu omaksi kokonaisuudekseen, joten kyseessä on ensimmäinen kerta, kun TSV-palveluille laaditaan jätetaksa erillisenä kokonaisuutenaan. Taksan myötä TSV-palvelun tarjoamisen periaatteita ja hinnoitteluperusteita on tarkennettu aikaisemmasta. TSV-jätetaksa on laadittu kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvalle jätteenkäsittelykeskuksissa ja jäteasemilla vastaanotettaville jätteille, Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskuksessa vastaanotettavalle vaaralliselle jätteelle sekä jäteastioiden tyhjennyksille. Jäteastioiden tyhjennysmaksut Jätelain 79.1 :n mukaan kunnan jätemaksun perusteita ovat jätteen laji, laatu, määrä ja noutokerrat. TSV-jätetaksaesityksessä on määritelty maksut jäteastioiden tyhjennyspalveluille kunnittain ja jätelajeittain. Sekajätteen osalta TSV-taksassa asetetut jäteastioiden tyhjennyshinnat vastaavat kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvassa jätetaksaesityksessä esitettyjä jäteastioiden tyhjennyshintoja. Tyhjennyshintoihin on esitetty muutoksia kuljetusurakkakustannusten muutoksiin perustuen. Biojätteen osalta TSV-taksassa tyhjennysmaksut ovat kotitalouksia korkeampia, koska biojätteen käsittelymaksuksi esitetään kustannusvastaavaa käsittelymaksua 80 / tonni (alv 0 %). Ensisijaisella vastuulla olevassa jätetaksassa biojätteen käsittelymaksuna on 20 / tonni (alv 0 %) jätetaksan sisäisen subvention takia. Vuoteen 2018 verrattuna biojätteen tyhjennysmaksuihin esitetään muutoksia kuljetusurakkakustannusten muutoksiin perustuen. Hinnoittelumuutokset vastaavat kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvassa jätetaksaesityksessä esitettyjen jäteastioiden tyhjennyshintojen hinnoittelumuutoksia. Metalli-, lasi- ja kartonkipakkausten tyhjennysmaksujen esitetään säilyvän saman suuruisina vuoden 2019 TSVjätetaksassa kuin vuonna Muovin osalta muovipakkausten säiliökokoja on muutettu ja hinnoittelua on tämän vuoksi pystytty alentamaan vuoteen 2018 verrattuna. Metalli-, lasi-, muovi- ja kartonkipakkausten tyhjennysmaksut ovat TSVtaksassa samalla tasolla kuin kotitalouksien ja muiden kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvien toimijoiden jätetaksassa. Myös näille TSV-asiakkaille, jotka ovat säännöllisessä seka- ja biojätteen keräyksessä, tarjotaan maksuttomia lasin ja metallin tyhjennyspalveluita. Näiden keräystä ei kuitenkaan subventoida

18 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) taksan sisäisesti, vaan metallin ja lasin keräyksestä saaduilla tuotoilla pystytään kattamaan maksuttoman lasin ja metallin tyhjennyspalvelut. Jätehuollon lisätöiden maksut kuljetuspalveluiden osalta ovat TSVasiakkailla samat kuin muilla lakisääteisillä asiakkailla. Jätteenkäsittelykeskuksien ja lajitteluasemien sekä Tarastenjärven vaarallisen jätteen vastaanottomaksut Jätteiden vastaanotolle jätteenkäsittelykeskuksilla ja jäteasemilla on määritelty kustannusperusteisesti tonnihinnat (euroa/tonni), joilla katetaan jätteen vastaanoton ja käsittelyn kustannukset sekä osin jätekeskuksien kiinteitä kustannuksia. Hinnat pysyvät pääosin vuoden 2018 tasolla, mutta yksittäisten jätelajien hintoja on tarkastettu käsittelykustannusten perusteella. Yksittäisiä jätelajeja on myös poistettu TSV-jätetaksasta ja muutama uusi jätelaji on tuotu TSV-taksan piiriin. Lisätöiden osalta TSVtaksaan on tuotu kolme uutta maksuluokkaa koskien kuorman purkuapua ja kuormaan kuulumattomien jätteiden poistamista jätteenkäsittelykeskuksilla. Vaarallisten jätteiden vastaanotolle Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskuksessa on määritelty TSV-taksassa kustannusperusteisesti kilohinnat (euroa/kg), joilla katetaan jätteen vastaanoton ja käsittelyn kustannukset sekä osin jätekeskuksen kiinteitä kustannuksia. Hinnat pysyvät pääosin vuoden 2018 tasolla, mutta yksittäisten jätelajien hintoja on alennettu käsittelykustannusten perusteella. Yksittäisiä jätelajeja on myös vaarallisten jätteiden osalta poistettu TSV-jätetaksasta ja muutama uusi jätelaji on tuotu TSV-taksan piiriin. ADR-luokiteltujen kuljetusten maksuihin on esitetty muutoksia niiltä osin kuin niiden järjestämisen kustannus on muuttunut. Esitetyt muutokset koskevat noutoa ja kuljetusta sekä asiakkaan luona tehtävää asiantuntijatyötä, kuten vaarallisen jätteen luokittelua ja pakkaamista kuljetusvaatimusten mukaisesti. TSV-taksan jätteiden vastaanottomaksut pientuoja-alueella ja jäteasemilla alenevat tai säilyvät saman suuruisina vuoteen 2018 verrattuna. Sekajätteen osalta minimimaksun, enintään 240 l vastaavan sekajätekuorman vastaanottohinta alenee. Samoin jätekeskuksissa pientuojapaikalle alle 2 m 3 :n tiilija betonijätteen sekä maa-aineksen peräkärrykuormien vastaanottohinnat alenevat vuoteen 2018 verrattuna. Muiden jätelajien vastaanottohinnat säilyvät saman suuruisina kuin vuonna TSV-taksan pientuoja-alueelle ja jäteasemalle vastaanotettavien kuormien vastaanottomaksut ovat samalla tasolla kuin kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvassa jätetaksassa asetettujen kotitalouksien pientuojamaksut. Vuoden 2019 jätetaksaesityksen hinnoittelumuutokset vuoden 2018 jätetaksaan verrattuna on kokonaisuudessaan esitetty liitteessä 2.

19 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Tiedoksi Toimialueen kunnat, Pirkanmaan Jätehuolto Oy Liitteet 1 Liite 1 Esitys kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen.pdf 2 Liite 2 TSV-jätetaksaesityksen hinnoittelumuutokset verrattuna vuoden 2018 jätetaksaan.pdf 3 Liite 3 Kuulutus TSV-jätetaksaesityksestä.doc 4 Liite 4 Lausuntopyyntö kunnille TSV-jätetaksaesityksestä.doc

20 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 41 Esitys sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaksi alkaen TRE:5877/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Suoniemi Jani Valmistelijan yhteystiedot Jätehuoltosuunnittelija Jani Suoniemi, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Anu Toppila, Jätehuoltoinsinööri Päätösehdotus oli Esitys sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaksi alkaen asetetaan julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi toimialueen kuntien virallisille ilmoitustauluille. Asianosaisille varataan mahdollisuus lausua mielipiteensä asiasta hallintolain 41 :n mukaisesti mennessä. Lisäksi jätehuoltolautakunta pyytää toimialueensa kunnilta lausuntoa sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaesityksestä mennessä. Perustelut Yleistä kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteen jätehuoltopalvelujen taksasta Sako- ja umpikaivolietteet ovat jätelain (646/2011) mukaista jätettä. Jätelain 32 :n 1 momentin 1 kohdan mukaan kunnan on järjestettävä mm. vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajan asunnossa, asuntolassa ja muussa asumisessa syntyvän jätteen, mukaan lukien sako- ja umpikaivolietteen, jätehuolto. Alueellisen jätehuoltojaoston päätöksen ( , 18) mukaisesti kunnan vastuulle kuuluvan sako- ja umpikaivolietteen kiinteistöittäinen kuljetus aloitettiin kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Poikkeuksena tästä on Nokian kaupunki, jossa sako- ja umpikaivolietteiden kiinteistöittäinen kuljetus hoidetaan kiinteistön haltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Juupajoen kunnan alueella lietteiden kiinteistöittäinen kuljetus on järjestetty kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena jo vuodesta 2012 lähtien. Jätehuoltolautakunta päättää kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteen jätehuoltopalvelujen taksassa lietteen

21 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) kuljetus- ja käsittelymaksuista siltä osin kuin ne kuuluvat kunnan jätehuoltojärjestelmään. Tämä taksaesitys koskee jätehuoltolautakunnan toimialueen kaikkia kuntia, pois lukien Nokian kaupungin alueen lietteen kuljetus- ja lisätyöhinnat, joista päättää edelleen kukin kuljettaja itse. Tämä taksaesitys koskee ainoastaan kunnan jätehuollon järjestämisvastuulle kuuluvia sako- ja umpikaivolietteitä, muille kuntavastuullisille jätteille on esitetty omat taksansa. Jätelain vaatimukset jätetaksalle Jätelain 78 :n mukaan kunnan on perittävä järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan sille tehtävän hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Maksuilla katetaan kaikki kustannukset, joita aiheutuu lakisääteisen kuntavastuullisen jätehuollon toteuttamisesta (esim. tyhjennys, kuljetus, käsittely ja hyötykäyttö, neuvonta, tiedotus ja valistus, jätehuollon kehittäminen ja investointeihin varautuminen). Maksuilla katetaan myös lakisääteisten jätehuollon viranomaistehtävien hoitaminen. Jätelain luvussa 9 säädetään kunnan jätemaksun ja sen perustana olevan jätetaksan laadinnasta. Jätetaksa on asiakirja, joka sisältää luettelon käytössä olevista jätemaksuista ja niiden laskentaperusteista yksikköhintoineen. Kunnassa on oltava voimassa oleva jätetaksa, jotta julkisoikeudellista jätemaksua voidaan periä. Jätetaksan mukaisten maksujen on vastattava kunnan tarjoamaa jätehuollon palvelutasoa ja mahdollisuuksien mukaan kannustettava jätteen määrän ja haitallisuuden vähentämiseen sekä etusijajärjestyksen mukaiseen jätehuoltoon. Sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksa päätetään ilman arvonlisäveroa. Esityksessä jätetaksaksi yksikköhinnoille esitetään myös arvonlisäverollinen yksikköhinta pyöristettynä likiarvona. Sako- ja umpikaivolietteiden taksan valmistelu ja päätöksenteko Sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksan valmistelua varten kunnallinen jäteyhtiö, Pirkanmaan Jätehuolto Oy, on tehnyt laskelmat sako- ja umpikaivolietteen eri jätehuoltopalvelujen kustannuksista ja niiden perusteista. Pirkanmaan Jätehuolto Oy on toimittanut jätehuoltolautakunnalle päivätyllä kirjeellään voimaan tulevan sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksan valmisteluaineiston. Käsittelyssä on nyt esitys sako- ja umpikaivolietteiden jätemaksutaksaksi alkaen (Liite 1). Jätetaksaa esitetään astuvaksi voimaan, vaikka sen hyväksymistä koskevaan päätökseen haettaisiin muutosta. Jätelain 79 :n mukaan kuntalaisille ja muille asianosaisille on varattava vaikutusmahdollisuus asiaan hallintolain 41 :n mukaisesti ennen jätetaksan hyväksymistä. Lisäksi jätehuoltolautakunta pyytää toimialueensa kunnilta lausuntoa sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksaesityksestä. Vaikutusmahdollisuuksien varaamisen ja mahdollisten muutosten

22 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) jälkeen sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksa alkaen tuodaan hyväksyttäväksi jätehuoltolautakunnalle. Jätehuoltolautakunnan alaisuudessa toimiva viranhaltija määrää jätemaksut maksuunpantavaksi jätetaksan mukaisesti. Jätemaksut suoritetaan jäteyhtiölle, joka toimii jätehuoltolautakunnan lukuun hoitaen laskutuksen ja maksukertymien seurannan. Jätetaksan rakenne Jätemaksu koostuu lietteen kuljetuksesta, lietteen käsittelystä ja mahdollisista kiinteistökohtaisista lisämaksuista. Kuljetusmaksu sisältää keräysvälineen lietetilan tyhjennyksen ja lietteen kuljetuksen purkupaikalle. Kuljetusmaksu määräytyy tyhjennetyn lietetilavuuden perusteella. Käsittelymaksu määräytyy tilavuusperusteisesti. Tilavuus laskutetaan poiskuljetettuna sako- ja umpikaivolietemääränä puolen kuution tarkkuudella. Käsittelymaksu määräytyy kiinteistön sijaintikunnan jätevedenpuhdistamon tai jätehuoltoviranomaisen hyväksymän muun vastaanottopaikan vastaanottohinnoittelun perusteella. Pirkkalan osalta noudatetaan Tampereen Veden vastaanottohintaa, Vesilahden osalta Lempäälän Veden vastaanottohintaa ja Juupajoen osalta Oriveden vastaanottohintaa. Sako- ja umpikaivolietteiden kuljetusmaksut Jätetaksaesityksen mukaan lietteiden kuljetusmaksujen esitetään säilyvän saman suuruisina kuin vuonna 2018 säännöllisen tyhjennyksen ja pikatyhjennyksen osalta. Vuonna 2018 käytössä oleva hälytystyhjennys ja siihen lisätty hälytystyhjennyksen kilometrikorvaus esitetään poistettavaksi taksaesityksestä ja tilalle esitetään uutta päivystystyhjennystä. Muutos johtuu siitä, että hinnoittelua on haluttu yksinkertaistaa lietekuljetusten kilpailutuksen yhteydessä. Päivystystyhjennyksen hintaesitys on kiinteistönomistajalle edullisempi kuin vuonna 2018 voimassa oleva hälytystyhjennys ja hälytystyhjennyksen kilometrikorvaus. Päivystystyhjennyksen hinta on 3 x säännöllisen tyhjennyksen hinta kuljetetusta lietemäärästä riippuen. Päivystystyhjennyksen hinnasto on esitetty liitteessä 1. Tilaustyhjennysten hintaa esitetään muutettavaksi siten, että vuoden 2018 taksassa voimassa oleva tilausmaksu 9 euroa (alv 0 %) on vuoden 2019 taksaesityksestä poistettu. Vuoden 2019 taksaesityksessä tilaustyhjennyksen hinnaksi esitetään säännöllisen tyhjennyksen hintaa korotettuna 5 eurolla (alv 0 %) (liite 1). Tilaustyhjennyksen hinnaksi muodostuu siten 4 euroa (alv 0 %) edullisempi hinta kuin vuoden 2018 taksassa. Kuljetusmaksut ovat samat kaikissa kunnissa (pl. Nokia). Tyhjennysmaksu riippuu poiskuljetetun lietteen määrästä. Kuljetusmaksu sisältää sako- tai umpikaivon tai pienpuhdistamon lietetilan tyhjennyksen ja lietteen kuljetuksen käsittelyyn.

23 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Kuljetusmaksuihin sisältyy myös yleiskuluja, joilla katetaan kuljetusten tilaaminen ym. hallinnointi lietehuoltoon liittyen. Kuljetusmaksu sisältää kohteen keräysvälineen lietetilan tyhjennyksen ja lietteen kuljetuksen purkupaikalle. Vuoden 2018 taksassa perushintainen yksi tyhjennys sisälsi kiinteistöllä enintään kolmen kaivon tyhjennyksen, joiden tuli sijaita välittömästi toistensa läheisyydessä. Kuljetusajoneuvolla tuli päästä tyhjennettävän keräysvälineen läheisyyteen turvallisesti ja enintään 15 metrin päähän keräysvälineestä. Vuoden 2019 taksaesityksessä perushintaisen tyhjennyksen kaivojen enimmäismäärää ei ole enää rajoitettu ja kuormauspaikan etäisyys keräysvälineestä on määritelty enintään 30 metriksi. Taksaesitykseen tehdyt muutokset ovat asukkaiden kannalta positiivisia ja kohtelevat kiinteistöjä aiempaa tasapuolisemmin. Keräyspisteen tieyhteys Painorajoitetuilla ja muilla vastaavilla rajoitusmerkeillä merkityillä teillä sijaitsevien kiinteistöjen on tullut toimittaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:lle vuoden 2018 taksan mukaisesti tiehoitokunnan kirjallinen ajolupa. Vuoden 2019 taksaan esitetään lisättäväksi seuraava tarkennus: Jätteen haltija vastaa lupien hankinnasta sekä mahdollisista lupamaksuista. Tarkennus on lisätty taksaesitykseen yksityistielain muutoksen seurauksena. Sako- ja umpikaivolietteiden käsittelymaksut Vuoden 2019 taksaehdotuksessa esitetyt lietteen käsittelykustannukset ovat kuntien vesilaitosten vastaanottohintojen mukaisia. Puhdistamoiden vastaanottohintojen muuttuessa taksassa asetetut käsittelyhinnat muuttuvat vastaavasti. Niiden vaikutus otetaan huomioon vastaanottohintojen voimaantulopäivästä lukien. Lisätöistä perittävät maksut Lisätöitä ei ole sisällytetty tyhjennyshintaan, koska ne eivät koske kaikkia kiinteistöjä. Lisätöistä perittävät maksut pysyvät ennallaan. Muutoksena vuoden 2018 taksaan on tilausmaksun 9 euroa (alv 0 %) poistuminen jätetaksasta. Muutoksena on myös lisämaksun (kiinteistöllä yli 3 keräysvälinettä/käynti 12 euroa alv 0 %) poistuminen. Kiinteistökohtaisista lisätöistä esitetään poistettavaksi myös hälytystyhjennys ja hälytystyhjennyksen kilometrikorvaus (kuitenkin vähintään 60 euroa alv 0 %, yksikköhinta 0,82 eur/km). Hälytystyhjennyksen hinnaksi oli vuoden 2018 taksassa määritelty 2,5 x kuljetushinta lisättynä hälytystyhjennyksen kilometrikorvauksella. Tiedoksi Toimialueen kunnat, Pirkanmaan Jätehuolto Oy Liitteet 1 Liite 1_10.10_Esitys sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaksi alkaen.pdf

24 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 2 Liite 2_10.10_Kuulutus Sako- ja umpikaivoliete taksaesityksestä.doc 3 Liite 3_10.10_Lausuntopyyntö kunnille sako- ja umpikaivolietetaksa esityksestä.doc

25 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 42 Jätelautakuntien neuvottelupäiville osallistuminen TRE:6452/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Toppila Anu Valmistelijan yhteystiedot Jätehuoltoinsinööri Anu Toppila, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Anu Toppila, Jätehuoltoinsinööri Päätösehdotus oli Esitetään pormestarille, että jätehuoltolautakunnan varsinainen jäsen Miisa Karjalainen oikeutetaan osallistumaan FCG Koulutus Oy:n järjestämille valtakunnallisille jätelautakuntien neuvottelupäiville Seinäjoella. Tilaisuudesta aiheutuvat kustannukset maksetaan luottamushenkilökoulutukseen varatuista määrärahoista. Perustelut FCG Koulutus Oy järjestää valtakunnalliset jätelautakuntien neuvottelupäivät Seinäjoella. Neuvottelupäivät on tarkoitettu kuntien jätehuoltoviranomaisille, jätehuollon kunnallisille toimijoille ja luottamushenkilöille. Jätehuoltolautakunnan jäsenille koulutus on erityisen hyödyllinen koulutuspäivillä esiteltyjen teemojen vuoksi. Jätehuollon kunnallisten toimijoiden vuotuiset neuvottelupäivät alkavat ympäristöministeriön ja Kuntaliiton lakikatsauksilla. Tämän jälkeen esitellään muun muassa jätedirektiivien muutoksia ja kuullaan esimerkkejä siitä, miten muutoksiin voi sopeutua. Neuvottelupäivillä käsitellään myös muovin ja tekstiilien keräystä ja käsittelyä sekä erilliskeräyksen elinkaaritarkasteluja. Lisäksi ohjelmassa on mm. käytännön esimerkkejä jätelautakuntien järjestäytymisestä muutostilanteissa sekä kooste ajankohtaisista oikeustapauksista ja hyvistä käytännöistä. Tampereen kaupungin luottamushenkilöiden koulutusta ja opintomatkojen periaatteita koskevan konsernimääräyksen mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden osallistumisesta matkoille ja koulutustilaisuuksiin lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Pormestari päättää matkoille ja tilaisuuksiin osallistumisesta perusteltujen esitysten pohjalta

26 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) tapauskohtaisesti. Järjestettävillä opinto- ja koulutusmatkoilla on oltava kiinteä yhteys asianomaisen toimielimen toimialueeseen. Pormestarille on esitettävä matkan ohjelma, osanottajaluettelo ja kustannusarvio. Voimassa olevien ohjeiden mukaan luottamushenkilöille tarkoitettuun maksulliseen koulutukseen voidaan esittää yhtä osallistujaa, joka on pääsääntöisesti varsinainen jäsen. Tilaisuuden osallistumismaksu on 540,00 EUR + alv 24%, lisäksi tulevat matka- ja mahdolliset ansionmenetyskorvauskustannukset. Tilaisuuden ohjelma on liitteenä. Tiedoksi toimielinpalvelut@tampere.fi, matkat@tampere.fi Liitteet 1 Jätelautakuntien neuvottelupäivien ohjelma.pdf

27 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) 43 Ilmoitusasiat TRE:722/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Toppila Anu Valmistelijan yhteystiedot Jätehuoltoinsinööri Anu Toppila, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Anu Toppila, Jätehuoltoinsinööri Päätösehdotus oli Asia merkitään tiedoksi. Perustelut Ajalla jätehuoltoinsinööri on antanut jätemaksumuistutuksia koskevia päätöksiä sekä jätehuoltomääräysten poikkeamispäätöksiä seuraavasti: Jätemaksumuistutuksia koskevat päätökset 138 kpl, Sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämistä koskevat päätökset 15 kpl, Sekajäteastian tai lietteen tyhjennysten keskeyttämistä koskevat päätökset 21 kpl, Jätehuoltovelvoitteiden poistoa koskevat päätökset 4 kpl. Päätöksiä on annettu yhteensä 178 kpl.

28 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Muutoksenhakukielto 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 43 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee: -vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 ) -virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhalti-jayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 2 mom.) -etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 )

29 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Oikaisuvaatimus 42 Oikaisuvaatimusohje Oikaisuvaatimusohje Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen. Oikaisuviranomainen Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta. Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella: Tampereen kaupunki Kirjaamo Aleksis Kiven katu C, PL Tampere Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella tai sähköpostilla Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaanti Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

30 Tampere Pöytäkirja 5/ (30) Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.

11 Esitys kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen jätetaksaksi alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Anu Toppila

11 Esitys kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen jätetaksaksi alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Anu Toppila Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (7) 11 Esitys kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen jätetaksaksi 01.01.2017 alkaen TRE:6886/02.04.03/2016 Valmistelija / lisätiedot: Anu Toppila Anu.Toppila@tampere.fi

Lisätiedot

22 Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

22 Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (7) 22 Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa 01.01.2018 alkaen TRE:7343/02.04.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2019 jätetaksan valmisteluaineisto, lisäselvityksiä

Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2019 jätetaksan valmisteluaineisto, lisäselvityksiä PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (4) 1.10.2018 Alueellinen jätehuoltolautakunta PL 487 33101 Tampere Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2019 jätetaksan valmisteluaineisto, lisäselvityksiä

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 ( 4) Tekninen lautakunta 06.11.2018 108 Lausuntopyyntö kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaesityksestä 1.1.2019 alkaen HMKDno-2018-569 Valmistelija

Lisätiedot

48 Kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa alkaen

48 Kunnan ensisijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa alkaen Tampere Pöytäkirja 6/2018 1 (54) Aika 12.12.2018, klo 16:00-17:53 Paikka Tammerkoski -sali Käsitellyt asiat 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastus 46 Läsnäolo- ja puheoikeus

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 ( 4) Tekninen lautakunta 06.11.2018 107 Lausuntopyyntö kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksaesityksestä 1.1.2019 alkaen HMKDno-2018-571 Valmistelija /

Lisätiedot

11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa. Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia

11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa. Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa TRE:4134/00.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia

Lisätiedot

12 Esitys kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteiden jätehuoltopalvelujen taksaksi alkaen

12 Esitys kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteiden jätehuoltopalvelujen taksaksi alkaen Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (8) 12 Esitys kuntavastuullisen sako- ja umpikaivolietteiden jätehuoltopalvelujen taksaksi 01.01.2017 alkaen TRE:6885/02.04.03/2016 Valmistelija / lisätiedot: Anu Toppila

Lisätiedot

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta

Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/ ( 4) Tekninen lautakunta Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 ( 4) Tekninen lautakunta 06.11.2018 109 Lausuntopyyntö kunnan vastuulle kuuluvan sako- ja umpikaivolietteen jätetaksaesityksestä 1.1.2019 alkaen HMKDno-2018-570 Valmistelija

Lisätiedot

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Äänekoski. Hyväksytty jätelautakunnassa SISÄLTÖ

JÄTETAKSA ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA. Äänekoski. Hyväksytty jätelautakunnassa SISÄLTÖ JÄTETAKSA 1.1.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa 7.11.2017 37 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA... 2 1 Jätemaksun perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

Alueellinen jätehuoltolautakunta pyytää alueensa kunnilta lausuntoja jätetaksaesityksestä alkaen.

Alueellinen jätehuoltolautakunta pyytää alueensa kunnilta lausuntoja jätetaksaesityksestä alkaen. Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (3) Tekninen lautakunta 22.11.2017 87 Lausunto jätetaksaesityksestä 1.1.2018 alkaen HMKDno-2017-630 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi

Lisätiedot

32 Jätehuoltolautakunnan vuoden 2019 talousarvion hyväksyminen

32 Jätehuoltolautakunnan vuoden 2019 talousarvion hyväksyminen Tampere Pöytäkirja 4/2018 1 (14) Aika 12.09.2018, klo 16:00-17:31 Paikka Tammerkoski -sali, 2. kerros Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus 30 Läsnäolo-

Lisätiedot

21 Alueellisen jätehuoltolautakunnan kokoukset kevätkaudella Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa

21 Alueellisen jätehuoltolautakunnan kokoukset kevätkaudella Kuntavastuullisten jätehuoltopalvelujen jätetaksa Tampere Pöytäkirja 2/2017 1 (24) Aika 25.10.2017, klo 16:00-17:37 Paikka Tammerkoski -sali Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Jätehuoltolautakunnan

Lisätiedot

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa alkaen

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2016 1 (1) 24 Asianro 6572/02.05.00.00/2016 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksa 1.1.2017 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen Alueelliset

Lisätiedot

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Ote pöytäkirjasta 46/2017 1 (5) 511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan TRE:3351/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2018 1 (5) 40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi TRE:2337/00.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen

Lisätiedot

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 14 Asianro 6572/02.05.00.00/2016 Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2017 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen

Lisätiedot

86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi alkaen

86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi alkaen Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) Tekninen lautakunta 22.11.2017 86 Lausunto esityksestä sako- ja umpikaivolietteiden taksaksi 1.1.2018 alkaen HMKDno-2017-631 Valmistelija / lisätiedot: Jari Luoma

Lisätiedot

691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru

691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 60/2017 1 (5) 691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen TRE:8850/14.02.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Esittelijä: Mika Periviita, Joukkoliikennejohtaja

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Esittelijä: Mika Periviita, Joukkoliikennejohtaja Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) 15 Joukkoliikenteen palvelutaso talvikaudella 2018-2019 TRE:1307/08.01.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelupäällikkö

Lisätiedot

42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto

42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2018 1 (5) 42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi TRE:2335/00.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hannele Tiitto. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Hannele Tiitto

Valmistelija / lisätiedot: Hannele Tiitto. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Hannele Tiitto Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 6 Sako- ja umpikaivolietteen jätetaksan päivitys TRE:6885/02.04.03/2016 Valmistelija / lisätiedot: Hannele Tiitto Valmistelijan yhteystiedot vs. jätehuoltoinsinööri

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018 SISÄLLYSLUETTELO 121 LAUSUNTO JÄTETAKSAESITYKSESTÄ 1.1.2019 ALKAEN... 268 122 LAUSUNTO SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN JÄTETAKSA -ESITYKSESTÄ 1.1.2019 ALKAEN... 275 123

Lisätiedot

525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru

525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (5) 525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet TRE:6196/00.04.02/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 51/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 578, 02.10.2017 Keskusvaalilautakunta, 68, 04.09.2017 578 Vuoden 2018 presidentinvaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat TRE:6586/00.00.02/2017

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asuntotontin 837-78-7300-1 (Hervantajärvi) vuokrauksen uudelleenjärjestely TRE:8100/10.00.03/2017 Lisätietoja päätöksestä Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh.

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame

TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2019 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Muurame SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE KUULUVAN JÄTTEEN TAKSASTA... 3 1 Jätetaksan perusteet ja soveltamisalue...

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tietohallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tietohallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Selman tietoturvan ja -suojan auditointipalvelun ostaminen Kuntien Tiera Oy:ltä TRE:7599/02.07.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,

Lisätiedot

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2018 1 (1) 18 Asianro 7665/14.06.00.02/2018 Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksaksi 1.1.2019 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen Alueelliset

Lisätiedot

ma, ti, to Koivistonkylän kirjasto ti, ke, pe ti, ke, pe ti, ke, pe Sampolan kirjasto ja tietotori

ma, ti, to Koivistonkylän kirjasto ti, ke, pe ti, ke, pe ti, ke, pe Sampolan kirjasto ja tietotori Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Kirjastojen aukioloajat 1.9. - 31.12.2017 TRE:8987/00.01.01/2016 Lisätietoja päätöksestä Kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg, puh. 0400 985 991,

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 9/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 9/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 (5) 112 Kehitysjohtajan viran perustaminen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen työllisyyspalvelut- palveluryhmään ja palveluyksikön johtajan viran lakkauttaminen

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen sopimusten allekirjoittajat ja valvojat 1.1.2018 alkaen TRE:347/00.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Osallistuminen 6Aika Kasvun Ekosysteemit -projektin rahoitukseen TRE:695/02.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Suhdetoimintasihteeri Erika McSherry, puh. 040 758

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 57/2017 1 (5) 649 Yhteistyösopimus Kiinteistö Oy Tampereen Hansan kanssa TRE:8056/10.02.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame

LUONNOS TSV-JÄTETAKSA Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa. Jyväskylä Laukaa Muurame LUONNOS TSV-JÄTETAKSA 2020 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa Jyväskylä Laukaa Muurame Hyväksytty Jyväskylän seudun jätelautakunnassa xx.xx.20xx SISÄLTÖ YLEISTÄ KUNNAN TOISSIJAISELLE VASTUULLE

Lisätiedot

470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 40/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 470, 14.08.2017 Kaupunginhallitus, 410, 19.06.2017 470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Määräalan myynti Taka-Niemi -nimisestä kiinteistöstä 980-417-1-54 TRE:6787/02.06.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti:

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti: Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 7 Vesihuoltolaitoksen taksamuutos; lietteen hinta HMKDno-2016-227 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi Vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

132 Maakunnallisen apuvälinepalvelun perustaminen (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Torppa-Saarinen Eeva

132 Maakunnallisen apuvälinepalvelun perustaminen (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Torppa-Saarinen Eeva Tampere Ote pöytäkirjasta 11/2018 1 (5) 132 Maakunnallisen apuvälinepalvelun perustaminen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:4612/06.02.00/2018 Valmistelija / lisätiedot: Torppa-Saarinen Eeva Valmistelijan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Maakunnallinen lastensuojelupalvelun vaikuttavuusperusteinen järjestelmämalli - ohjausryhmän nimeäminen TRE:8175/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri

Lisätiedot

45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita

45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6790/01.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita

Lisätiedot

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 19 Asianro 7629/14.06.00/2013 Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2014 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko. Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko. Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 58/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 666, 27.11.2017 Kaupunginhallitus, 498, 28.08.2017 666 Kansainvälisten ilmastositoumusten jatkaminen TRE:5959/11.01.00/2017 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA. Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013

JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA. Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013 JÄTELAUTAKUNTA JÄTETAKSA Oy Botniarosk Ab:n toimialueella 01.05.2013 Isojoen, Karijoen, Kaskisten, Kauhajoen, Kristiinankaupungin, Kurikan (Jurvan osalta), Närpiön ja Teuvan yhteinen jätelautakunta on

Lisätiedot

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (5) 38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma TRE:3715/10.03.06/2017 Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2018 1 (5) 10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle 2018 TRE:8513/12.03.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen

Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 24 Asianro 7006/02.05.00/2014 Ehdotus kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Palvelupäällikkö Saija Pöntinen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (6) 10 Elintarvike- ja vesiepidemioiden selvitystyöryhmän nimeäminen TRE:5827/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöterveyspäällikkö

Lisätiedot

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksaesitys, sako- ja umpikaivoliete (13)

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksaesitys, sako- ja umpikaivoliete (13) ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksaesitys, sako- ja umpikaivoliete 2018 1 (13) VALMISTELUAINEISTO VUODEN 2018 SAKO- JA UMPIKAIVOLIETETAKSAA VARTEN Sako- ja umpikaivolietetaksa 1.1.2018 alkaen Kuntavastuulliset

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 29/2018 1 (5) 359 Tampereen kaupunkimarkkinoinnin suuntaviivat TRE:5198/00.04.00/2018 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Vs. yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

Lisätiedot

Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, 9, Kaupunginhallitus, 365,

Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, 9, Kaupunginhallitus, 365, Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (6), 9, Kaupunginhallitus, 365, 05.06.2017 9 Alueellisen n toimivallan siirtäminen ympäristöterveyden viranhaltijoille TRE:4278/00.02.01/2017,, 9 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (3) Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2018 jätetaksan valmisteluaineisto

PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (3) Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2018 jätetaksan valmisteluaineisto PIRKANMAAN JÄTEHUOLTO OY Lähete 1 (3) 27.9.2017 Alueellinen jätehuoltolautakunta PL 487 33101 Tampere Kuntavastuullisen jätehuoltopalveluiden vuoden 2018 jätetaksan valmisteluaineisto lähettää oheisena

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Hallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Hallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Virkamies2020 -kehittämisprojekti TRE:3534/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Hallintojohtaja Heli Hirvelä, puh. 050 434 5466, etunimi.sukunimi@tampere.fi Valmistelijan

Lisätiedot

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X

LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 LUONNOS JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN JÄTETAKSA 2018 Hyväksytty jätelautakunnassa xx.xx.2017 X 1 JÄTETAKSAN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä järjestämästään

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen seudun ammattiopisto Tredun maahanmuuttaja ja tutkintoja edeltävä koulutus -koulutusalan koulutusalajohtajan viran määräaikainen täyttäminen TRE:8040/01.02.01/2017

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Esittelijä: Hannele Tiitto, Jätehuoltoinsinööri

Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele. Esittelijä: Hannele Tiitto, Jätehuoltoinsinööri Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (8) 32 Sako- ja umpikaivolietteiden jätetaksa 01.01.2018 alkaen TRE:344/02.04.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Tiitto Hannele Valmistelijan yhteystiedot Vs. jätehuoltoinsinööri

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 41/2017 1 (5) 483 Tiederahaston toimikunnan asettaminen TRE:3350/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yhdessä-projektin yhteistyösopimusten hyväksyminen TRE:8918/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan 1. varahenkilö Jari Rauhala,

Lisätiedot

Outokummun kaupungin saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa alkaen

Outokummun kaupungin saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2016 1 (1) 25 Asianro 7572/02.05.00.00/2016 Outokummun kaupungin saostus- ja umpisäiliölietteiden käsittelytaksa 1.1.2017 alkaen Lietteiden käsittelytaksan perusteet

Lisätiedot

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Jätehuollon vastuut Jätelain mukaisen toiminnan yleinen ohjaus, seuranta ja kehittäminen kuuluu ympäristöministeriölle ELY-keskus ohjaa ja edistää jätelaissa ja sen

Lisätiedot

Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta

Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta 2019 Limingan kunta Muhoksen kunta Tyrnävän kunta Utajärven kunta Hyväksytty jätehuoltoviranomaisen :n kokouksessa 24.10.2018. Voimassa 1.1.2019 alkaen 2 1 Yleistä jätetaksasta Jätelain 646/2011 78 :n

Lisätiedot

Keskusvirastotalo, Kaupunginhallituksen istuntosali, 5. krs. 11 Esitys kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen jätetaksaksi

Keskusvirastotalo, Kaupunginhallituksen istuntosali, 5. krs. 11 Esitys kuntavastuullisen jätehuoltopalvelujen jätetaksaksi Tampere Pöytäkirja 2/2016 1 (30) Aika 12.10.2016, klo 16:00-17:00 Paikka Keskusvirastotalo, Kaupunginhallituksen istuntosali, 5. krs Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 8 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, hyvinvoinnin palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, hyvinvoinnin palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kampus-sote -hankkeen omarahoitusosuuden maksaminen TRE:2069/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen

Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 16 Asianro 7006/02.05.00/2014 Luonnos kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen jätetaksaksi 1.1.2015 alkaen Vs. palvelupäällikkö Leena Karppinen

Lisätiedot

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksa, sako- ja umpikaivoliete (13)

ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksa, sako- ja umpikaivoliete (13) ALUEELLINEN JÄTEHUOLTOLAUTAKUNTA Taksa, sako- ja umpikaivoliete 2018 1 (13) Sako- ja umpikaivolietetaksa 1.1.2018 alkaen Kuntavastuulliset jätehuoltopalvelut I Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet,

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 4/ (5) Sivistys- ja kulttuurilautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 4/ (5) Sivistys- ja kulttuurilautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 54 Apulaisrehtorin virkojen perustaminen ja rehtorin virkojen lakkauttaminen hyvinvoinnin palvelualueella kasvatus- ja opetuspalveluiden palveluryhmässä TRE:8042/01.02.01/2017

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asuntotontin 837-078-7301-1 (Hervantajärvi), Lintuhytinkatu 5, varaaminen TL Sippola Oy:lle TRE:7267/10.00.03/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Tarja

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2018 1 (5) 56 Tampereen seudun ammattiopiston Ikaalisten toimipisteen yhteishakuun perustuvan sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutuksen siirtäminen Sastamalan koulutuskuntayhtymälle

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2019 1 ( 11) Aika 27.05.2019, klo 08:30-11:20 Paikka Nä sijä rvi Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastajat 34 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2017 1 (5) 68 Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 1/2017 TRE:6045/02.07.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelupäällikkö Juha-Pekka

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Näyttöaineistojen kehittäminen (mielenterveys- ja päihdetyö) -projektin toteuttaminen ja projektiorganisaation muodostaminen TRE:4826/02.04.01/2017 Lisätietoja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin toteuttaminen Tampereen lukiokoulutuksessa TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio,

Lisätiedot

Yhdyskuntalautakunta Lausunto jätetaksaesityksestä alkaen 3803/ /2017

Yhdyskuntalautakunta Lausunto jätetaksaesityksestä alkaen 3803/ /2017 Yhdyskuntalautakunta 71 14.11.2017 Lausunto jätetaksaesityksestä 1.1.2018 alkaen 3803/02.05.00/2017 YHDLTK 14.11.2017 71 Asia Alueellinen jätehuoltolautakunta valmistelee 1.1.2018 voimaan tuleva jä tetak

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Elinkeinotoimikunta 14.01.2019 AIKA 17:00-18:50 PAIKKA Askolan terveyskeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Co-studio projektin toteuttaminen TRE:3149/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun suorittamiseen

Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun suorittamiseen Taksa, sako- ja umpikaivoliete 2017 1 (12) Sako- ja umpikaivolietetaksa 1.1.2017 alkaen Kuntavastuulliset jätehuoltopalvelut I Sako- ja umpikaivolietetaksan perusteet, kohdentaminen ja velvoite jätemaksun

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pysäköintikiellon muuttaminen Kauppilaisenkadulla TRE:7241/08.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia)

36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (5) 36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6249/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

Jätetaksa - järjestetty jätteenkuljetus

Jätetaksa - järjestetty jätteenkuljetus Jätetaksa 1.1.2015 alkaen Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Avoin Tampere-hanke: Osallistuminen Kiihdyttämöpalveluiden toteuttamisen rahoittamiseen startup-yrityksille vuoden 2017 loppuun saakka TRE:3061/00.01.05/2016 Lisätietoja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen kaupungin osallistuminen Pyörätuolibiljardin 9-pallon vuoden 2017 MMkilpailujen tukemiseen ja tapahtumaa koskevan sopimuksen hyväksyminen TRE:2598/12.04.01/2017

Lisätiedot

JÄTETAKSA. - järjestetty jätteenkuljetus alkaen

JÄTETAKSA. - järjestetty jätteenkuljetus alkaen JÄTETAKSA Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat,

Lisätiedot

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset alkaen

Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset alkaen Savo-Pielisen jätelautakunta Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 10 Asianro 8780/14.06.00.02/2017 Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluvan jätteen taksan muutokset 1.1.2018 alkaen Vs. palvelupäällikkö Hanna Kisonen

Lisätiedot

Valmistelijan yhteystiedot Tuntiopettaja Ville Sirén, puh ,

Valmistelijan yhteystiedot Tuntiopettaja Ville Sirén, puh , Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin ohjausryhmän nimeäminen TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990,

Lisätiedot

Jätetaksa, osa 1/3 - järjestetty jätteenkuljetus

Jätetaksa, osa 1/3 - järjestetty jätteenkuljetus Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen ohjaajan määräaikaisen toimen täyttäminen Tampereen seudun ammattiopistossa ajalla 2.10.2017-31.5.2018 TRE:4921/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella.

Jätemaksun perusteista määrätään jätetaksassa. Yksittäisten kiinteistöjen jätemaksut määrätään taksan perusteella. 1 Jyväskylän seudun jätelautakunta MUURAMEN KUNNAN JÄTETAKSA 2017 Hyväksytty jätelautakunnassa 8.12.2016 8 1 JÄTEMAKSUN PERUSTEET JA SOVELTAMISALUE Jätelain (646/2011) 78 :n mukaisesti kunnan on perittävä

Lisätiedot

Toimivallan ja vastuun siirtäminen henkilöstöasioissa Pirkanmaan pelastuslaitoksella alkaen TRE:360/ /2017

Toimivallan ja vastuun siirtäminen henkilöstöasioissa Pirkanmaan pelastuslaitoksella alkaen TRE:360/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Toimivallan ja vastuun siirtäminen henkilöstöasioissa Pirkanmaan pelastuslaitoksella 1.1.2018 alkaen TRE:360/00.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka

Lisätiedot

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt 1.1.2018 alkaen TRE:314/02.05.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kansainvälisen osaamisen päällikön valinta työllisyyspalveluissa TRE:4929/01.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Työllisyysjohtaja Regina Saari, 050 346 9603 Valmistelijan

Lisätiedot

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS

TSV-JÄTETAKSA LUONNOS TSV-JÄTETAKSA LUONNOS 1.3.2018 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Saarijärvi, Uurainen Hyväksytty jätelautakunnassa XX XX SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ JÄTETAKSASTA JA JÄTEMAKSUISTA...

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Tela 17.4.2012 Valmistelija: Kuntatekniikka, rakennuspäällikkö Risto Lehtonen, puh. 234 4384 Jätelain mukaan jätehuollosta

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehittämisjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehittämisjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Määräaikaisen projektipäällikön palkkaaminen kehittämisyksikön tietohallinnon digiohjelmaan TRE:4861/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Strategiajohtaja, ovo

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 7) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 7) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/2018 1 ( 7) Aika 18.10.2018, klo 17:00-18:38 Paikka Hvidovre kokoustila kunnantalo Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Palveluhinnaston

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Target-projektin toteuttaminen TRE:3839/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Co-Studio -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen TRE:3149/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400

Lisätiedot