Mitä asiakaspalvelussa tulee tietää tulorekisteristä?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mitä asiakaspalvelussa tulee tietää tulorekisteristä?"

Transkriptio

1 Mitä asiakaspalvelussa tulee tietää tulorekisteristä? Verkkoseminaari

2 Esityksen sisältö Mikä tulorekisteri on? Miksi muutos? Mitkä tietovirrat ja lomakkeet poistuvat? Ilmoittaminen tulorekisteriin Tulorekisterin asiakaspalvelu

3 Mikä tulorekisteri on? Tulorekisteri on valtakunnallinen rekisteri, johon kerätään tiedot reaaliaikaisesti eri käyttäjien tarpeita varten. Tulorekisteri otetaan käyttöön Suorituksen maksajat ilmoittavat palkkatiedot tulorekisteriin. Tiedot annetaan heti maksupäivän jälkeen (maksupäivä + 5 päivää). Tulorekisteri koskee vain ilmoittamista. Tulorekisteriin ilmoitettavat tiedot ovat samoja tietoja, joita nykyisin työnantajat ilmoittavat joko pyynnöstä tai ilman erillistä pyyntöä.

4 Kuka saa tietoja tulorekisteristä? Tulorekisterin tietoja voivat käyttää vain tulorekisterilaissa määrätyt tahot. Kukin tiedon käyttäjä saa tulorekisteristä vain ne tiedot, joihin on oikeutettu. Tietojen ilmoittajat ts. työnantajat näkevät ne tiedot, joihin ovat oikeutettuja. Tulonsaajat näkevät reaaliaikaisen kokonaiskuvan omista tulotiedoistaan.

5 Tulorekisteri

6 Ketä tulorekisteri koskee? Tulorekisteri koskee kaikkia, jotka maksavat palkkaa, luontoisetuja, palkkiota, työkorvauksia tai muita ansiotuloja. Myös verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset ilmoitetaan tulorekisteriin. Tulorekisteri koskee kaikkia, joilla on nykyisin ilmoitusvelvollisuus jollekin tulorekisterin tiedon käyttäjälle. Työnantajayritykset Asunto-osakeyhtiöt Kotitaloustyönantajat Yhdistykset ja säätiöt Yksinyrittäjät Huom! Koskee myös ulkomaisia toimijoita

7 Tulorekisterin hyödyt

8 Miksi muutos? Työnantajat Tulorekisteriin tiedot annetaan vain kerran, jokaisen tiedon käyttäjän tarpeita varten. Enää ei tarvitse muistaa, osata ja tuntea monen eri viranomaisen ilmoituskäytäntöjä. Yksi tapa toimia. Tulorekisteriin ilmoittaminen on mahdollista automatisoida kokonaan. Poistuva käytäntö: Nykyisin (vuonna 2018) palkkatieto annetaan jokaiselle viranomaiselle ja organisaatiolle erikseen, eri muodoissa ja eri aikatauluissa.

9 Miksi muutos? Tietojen käyttäjät Tulorekisteriaikana päätökset perustuvat ajantasaisempaan tietoon. Hakemus- ja käsittelyprosessit nopeutuvat. Mahdollisuus automatisoida prosesseja. Tulorekisteristä kaikille saman sisältöinen tieto: tietojen oikeellisuus. Takaisinperintä vähenee. Poistuva käytäntö: Viranomaisten päätökset perustuvat nykyisin (vuonna 2018) usein vanhoihin tietoihin, minkä seurauksena joudutaan tekemään takaisinperintää ja päätösten korjauksia. Jokainen palkkatiedon käyttäjä pyytää erikseen tiedot samasta suorituksesta.

10 Miksi muutos? Kansalaiset Ei tarvitse itse toimittaa palkkatietoja viranomaisille palkkatiedot haetaan tulorekisteristä, kun esimerkiksi etuushakemus tulee vireille. Kun työnantaja on ilmoittanut tiedot kattavasti tulorekisteriin, niitä ei tarvitse kysyä kansalaiselta itseltään. Asiointi ja hakemuskäsittely viranomaisten kanssa nopeutuu ja yksinkertaistuu. Kansalainen saa ajantasaisen kokonaiskuvan omista tulotiedoistaan. Omista tulotiedoista voi tilata tulorekisteriotteen esimerkiksi lainahakemuksen liitteeksi. Poistuva käytäntö: Nykyisin (vuonna 2018) kansalaiset joutuvat toimittamaan itse tulotietojaan eri viranomaisille hakemusten ja lomakkeiden liitteeksi. Kansalaisilla ei ole ajantasaista kokonaiskuvaa tuloista (esim. etuudet ja palkat kokonaisuutena).

11 Mitkä tietovirrat ja lomakkeet poistuvat?

12 Tiedon käyttäjät: Mitä tapahtuu nykyisille ilmoituskanaville? Päävastuu asiakasneuvonnasta on muulla kuin Tulorekisteriyksiköllä. Tiedon käyttäjien asiakaspalvelut ohjaavat, miten oman organisaation nykyiset ilmoituskanavat tulevat muuttumaan tai poistumaan. Miten viimeiset vuosi-ilmoitukset vuodelta 2018 annetaan? Jokainen tulorekisterin tiedon käyttäjä neuvoo, viestii ja kouluttaa omien ilmoituskanavien poistumisesta (sähköiset asiointipalvelut, joissa ei voi enää ilmoittaa) nykyisten omien lomakkeiden ja tietovirtojen poistumisesta. Verohallinto Kela työeläkeyhtiöt Työttömyysvakuutusrahasto työtapaturmavakuuttajat jne.

13 Keskeiset palkkojen ilmoitukset poistuvat Keskeiset palkkojen vuosi-ilmoitukset poistuvat: Verohallinnolle työeläkeyhtiöille Työttömyysvakuutusrahastolle (TVR) työtapaturmavakuuttajille Viimeiset palkkojen vuosi-ilmoitukset annetaan vuodelta Tulorekisteri korvaa erilaisia työnantajien kuukausi-ilmoitusvelvollisuuksia. Tarkempi listaus poistuvista lomakkeista tulorekisteri.fi

14 Ilmoittaminen tulorekisteriin

15 Tulorekisteriin ilmoitetaan sähköisesti Automaattisesti omasta palkanlaskentaohjelmasta Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa Suositeltavin, automaattisin ja modernein tapa. Palkanlaskentaohjelmasta sähköinen yhteys (tekninen rajapinta) tulorekisteriin, ilmoittaminen suoraan omasta järjestelmästä. Palkkajärjestelmän toimittajalta tiedot oman järjestelmän toiminnallisuuksista. Tunnistautumisessa käytetään varmennetta. Yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen vastuussa, palkkajärjestelmän käyttäjän ei tarvitse hoitaa varmenneasioita. Palkka.fi on maksuton palkanlaskentaohjelma, josta tiedot välittyvät suoraan tulorekisteriin. Jos omasta palkanlaskentajärjestelmästä ei voi lähettää tietoja suoraan tai palkanlaskentajärjestelmää ei ole. Tiedot voidaan antaa: latauspalvelussa, lähettämällä tiedot tiedostona verkkolomakkeella, manuaalisesti yksi ilmoitus kerrallaan. Kirjaudu sähköiseen asiointipalveluun tulorekisteri.fi:ssä (pankkitunnukset, mobiilivarmenne, varmennekortti). Valtuudet asiointiin esim. tilitoimistolle tehtävä palvelussa Suomi.fi-valtuudet. Ohjeita valtuuttamiseen tulorekisteri.fi Tiedot voidaan antaa vain erityisestä syystä paperilomakkeella. Ilmoitin.fi- ja lomake.fi-palveluiden kautta ei voi ilmoittaa tietoja tulorekisteriin.

16 Tulorekisterissä on kaksi ilmoitusta Palkkatietoilmoitus 1 ilmoitus / työntekijä / maksupäivä Annetaan jokaiselta maksupäivältä. Viiden kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä. Työnantajan erillisilmoitus 1 ilmoitus / yritys / kuukausi Annetaan viimeistään seuraavan kuukauden viidenteen päivään mennessä. Ilmoitusvelvollisuus ja määräajat vaihtelevat riippuen siitä, onko suorituksen maksaja säännöllinen vai satunnainen työnantaja tai onko työnantaja kotitalous.

17 Palkkatietoilmoituksen antaminen Ilmoituksella annetaan perustiedot työnantajasta ja tulonsaajasta. Palkat ja palkasta vähennettävät erät ilmoitetaan tulolajeilla. Kolminumeroinen koodiarvo Tulolajin tulee vastata todellista maksutilannetta. Tulolajikoodit ja niiden selitteet löytyvät tulorekisteri.fi:stä. Palvelussuhteen tiedot Vakuuttamisen tiedot Poissaolotiedot Tiedot perusteettomasta edusta ja takaisinperinnästä Tulorekisterin yksityiskohtaiset ohjeet auttavat yksittäisten tilanteiden ohjaamisessa.

18 Tiedot on hyvä antaa kattavasti Tulorekisterissä on pakollisia tietoja ja vapaaehtoisesti annettavia täydentäviä tietoja. On suositeltavaa, että työnantaja antaa kerralla tiedot mahdollisimman kattavasti. Parhaat hyödyt tulorekisteristä. Jälkikäteen ei tarvitse etsiä tietoja, esimerkiksi etuushakemusta varten. Kun tiedot on kerran annettu kattavasti, ei tulorekisterin tiedon käyttäjä kysy niitä uudelleen. KELA-asiointi helpottuu, kun työnantajat ilmoittavat kattavasti ainakin: palvelussuhdetiedot tulojen ansaintajaksot poissaolotiedot.

19 Näin rahapalkat ilmoitetaan kattavasti 100-sarjan tulolajit: ilmoittamisen vähimmäistarkkuus Näillä tulolajeilla voi ilmoittaa rahapalkat yhteissummana. 200-sarjan tulolajit: ilmoittamisen laajempi tarkkuus Näillä tulolajeilla voi ilmoittaa rahapalkat eritellysti. Näillä suositellaan ilmoittamaan. 300-sarjan tulolajit: erikseen ilmoitettavia tulolajeja Pakollisia, jos kyseisiä tuloja maksetaan. 400-sarjan tulolajit: erikseen ilmoitettavia, palkasta vähennettäviä eriä Pakollisia, jos kyseinen maksu on vähennetty palkasta. Suositus: Rahapalkkojen ilmoittaminen eritellysti ja tarkemmin Ilmoita: sarjojen tulolajeilla

20 Työnantajan erillisilmoitus Erillisilmoituksen voivat antaa säännöllinen työnantaja, satunnainen työnantaja ja kotitaloustyönantaja. Ilmoituksella annetaan jokin seuraavista tiedoista: kohdekuukauden aikana maksettujen työnantajan sairausvakuutusmaksujen yhteismäärä ja siitä mahdollisesti tehdyt vähennykset maksaja kuuluu työnantajarekisteriin eikä palkkoja ole maksettu lainkaan kyseisen kohdekuukauden aikana (Ei palkanmaksua -tieto) kohdekuukauden aikana maksetut tulot, jotka eivät ole sairausvakuutusmaksun alaisia (0-tieto) esimerkiksi työnantaja on maksanut ainoastaan verovapaita kustannusten korvauksia Poistuva käytäntö: Nykyisin (vuonna 2018) tietoja on voitu antaa alitilityspistekohtaisesti

21 Miten virhe korjataan? Suorituksen maksaja vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Suorituksen maksaja on velvollinen korjaamaan tiedoissa olevan virheen. Jos tulonsaaja huomaa tiedoissaan virheen suorituksen maksaja korjaa. Virhe on korjattava viipymättä. Tulorekisterin tiedot korjataan korvaavalla menettelyllä. Alkuperäisen ilmoituksen kaikki tiedot annetaan uudelleen. Korvaava ilmoitus tehdään samalle maksupäivälle kuin alkuperäinen ilmoitus. Tulorekisterin asiakaskaspalveluun ei ilmoiteta virheestä. Riittää, että suorituksen maksaja antaa korvaavan ilmoituksen.

22 Tiedot tulorekisterissä 10 vuotta Tulorekisteriin korjataan jälkeen maksetuissa suorituksissa havaitut virheet. Aiemmin kuin maksettujen suoritusten tietojen korjaukset tehdään kullekin tietoa käyttävälle taholle. Poikkeus! tai sen jälkeen takaisin perityt suoritukset ilmoitetaan tulorekisteriin, vaikka alkuperäinen tulo olisikin maksettu ennen vuotta Tiedot säilytetään tulorekisterissä 10 vuotta. Tietoja ylläpidetään ja korjataan niin kauan, kuin niitä tulorekisterissä säilytetään.

23 Sanktiot Tulorekisteri otetaan käyttöön ilman siirtymäaikoja. Tulorekisteri koskee kaikkia palkkojen maksajia ilman poikkeussääntelyä. Ilmoittamisen määräajalle ei voi saada lykkäystä. Verohallinto määrää myöhästymismaksut. Myöhästymismaksua määrätään vain niiden pakollisesti annettavien tietojen perusteella, joita työnantaja tai muu maksaja ilmoittaa tulorekisteriin myöhässä.

24 Tiedon käyttäjät neuvovat Päävastuu asiakasneuvonnasta on muulla kuin Tulorekisteriyksiköllä. Jokainen organisaatio neuvoo, viestii ja kouluttaa asiakkaitaan. Mitä organisaationne tarvitsemia tietoja tulorekisteriin ilmoitetaan? Mitä tulorekisteriin ilmoitettavia tietoja haette tulorekisteristä ja mihin tarkoitukseen? Miten tulorekisteristä saatuja tietoja käytetään prosessissanne ja päätöksenteossanne? Miten organisaatiollenne ilmoitetaan sellaiset tiedot, joita ei ilmoiteta tulorekisteriin? Organisaationne substanssilainsäädäntö ja siihen liittyvät kysymykset, asiakaskysymyksiin vastaaminen tulorekisterin näkökulmasta. Työn tukena tulorekisterin yksityiskohtaiset ohjeet (tulorekisteri.fi).

25 Aiheet, joista vain tiedon käyttäjät neuvovat Päävastuu asiakasneuvonnasta on muulla kuin Tulorekisteriyksiköllä. Jokainen organisaatio neuvoo, viestii ja kouluttaa itsenäisesti: organisaation tai viranomaisen määräämiin maksuihin liittyvät asiat, muut kuin tulorekisterin myöhästymismaksu vakuuttamiseen liittyvät asiat oman substanssilainsäädännön tulkintaan liittyvät kysymykset sisällölliset kysymykset siitä, miten tulkitaan tietyn tuloerän luonnetta tiedon käyttäjän oman lainsäädännön näkökulmasta.

26 Esimerkkikysymyksiä, joissa vain tiedon käyttäjät neuvovat Päävastuu asiakasneuvonnasta on muulla kuin Tulorekisteriyksiköllä. Mikä tulo on veronalaista ja mikä ei? (Verohallinto) Mistä tuloista on toimitettava ennakonpidätys ja mistä ei? (Verohallinto) Mitkä tulot ovat työnantajan sairausvakuutusmaksun perusteena? (Verohallinto) Henkilön asema sairausvakuutusmaksua määrättäessä, kenestä maksetaan tai ei makseta? (Kela) Mitä tuloeriä luetaan eläkkeen perusteena olevaan työansioon? (työeläkeala) Mitkä tuloerät ovat työttömyysvakuutusmaksun perusteena? (TVR) Mitkä tuloerät ovat työnantajan työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen maksun perusteena? (vakuutusyhtiöt)

27 Tulorekisterin asiakaspalvelu

28 Tulorekisterin asiakaspalvelu Tulorekisteri.fi Ensisijainen asiointikanava Tulorekisterin chat, tulorekisteri.fi-sivulla Puhelinpalvelu Palautelomake

29 Tulorekisteri.fi Tutustu itse sivustoon sekä ohjaa asiakas tulorekisteri.fi-sivulle. Käytä asiakaspalvelutilanteiden tukena ohjeita ja UKK-osiota. Kaikki tulorekisteriin liittyvät ohjeistukset löytyvät kattavasti sivustolta. Asiakaskirjeissä tulisi käyttää tulorekisteri.fi-sivua yhteydenottokanavana. Kieliversiot: suomi, ruotsi ja englanti ohjeistusta myös pohjoissaameksi, venäjäksi, viroksi ja mandariinikiinaksi Sivulta kirjaudutaan tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun.

30 Tulorekisterin chat Tulorekisteri.fi-sivulla on tulorekisterin oma chat-palvelu. Chat on tarkoitettu sekä asiakkaille että asiakaspalvelussa työskenteleville henkilöille, jotka neuvovat työnantajia. Käytä chatiä apunasi asiakaspalvelutilanteissa. Tavoite on, että asiakas saa yhdellä istumalla tulorekisteriasioinnin kuntoon. Chat-ikkuna avautuu tulorekisteri.fi-sivulla automaattisesti, kun chat on auki. Chatissa vastataan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

31 Tulorekisterin puhelinpalvelu Puhelinpalvelu aukeaa Yhteystiedot ovat tulorekisteri.fi-sivustolla kohdassa Tietoa tulorekisteristä. Avoinna arkisin klo Puheluita ei siirretä eri viranomaisten välillä. Kun asiakas täytyy ohjata toisen viranomaisen ohjattavaksi, pyydä asiakasta olemaan itse yhteydessä heihin. Yhteystiedot löytyvät tulorekisteri.fi-sivulta.

32 Lomakkeet Tulorekisteriin ilmoittamisessa käytetään ainoastaan tulorekisterin lomakkeita. Paperilla voi ilmoittaa vain erityisestä syystä, esimerkiksi jos teknisten yhteyksien vuoksi ei voi sähköisesti ilmoittaa. Lomakkeet ovat tulorekisteri.fi-sivustolla. Tiedon käyttäjien omilla lomakkeilla ei voi ilmoittaa tulorekisteriin. Pyydä asiakasta täyttämään tulorekisterin lomake. Virheellisesti väärälle viranomaiselle toimitetut lomakkeet: Jos tulorekisteriin kuuluva ilmoitus tulee tiedon käyttäjälle, välitä ilmoitus tulorekisteriin, asiakirjassa tulee olla saapumisleima.

33 Muistuta asiakasta muutoksesta! Muistuta asiakasta muutoksesta jo nyt jokaisessa asiakaskontaktissa! Tärkeimmät viestit: Palkkatietojen ilmoittaminen muuttuu jälkeen maksetut suoritukset ilmoitetaan tulorekisteriin. Viimeiset vuosi-ilmoitukset annetaan vuodelta Tiedot pitää ilmoittaa viiden kalenteripäivän kuluessa palkkapäivästä. Maksuttomasta Palkka.fi-palvelusta tiedot siirtyvät automaattisesti tulorekisteriin palkanlaskennan jälkeen.

34 Rohkeasti kohti tulorekisteriä! Vanhat tutut asiat vain ilmoittamisen tapa muuttuu. Etsi rohkeasti vastaus oman yrityksesi sivulta tai tulorekisteri.fi-sivulta Osaat kyllä! Tässä esityksessä käyty läpi perustason tiedot, jotka tulorekisteristä tulee tietää. Asiantuntijat ja muuten tulorekisteristä lisätietoa tarvitsevat: Osallistu tulorekisterin koulutuksiin Lisätietoa tulorekisteri.fi

35 tulorekisteri.fi

Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille?

Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille? Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille? Kuntamarkkinat 12.9.2018 Mirka Piirainen, toiminnallinen vastaava, Verohallinto 13.9.2018 Tulorekisteri on mahdollistaja Kunnat työnantajana: Tulorekisteri yksinkertaistaa

Lisätiedot

Ajankohtaista työmarkkinoilla. - Tulorekisteri 2019

Ajankohtaista työmarkkinoilla. - Tulorekisteri 2019 Ajankohtaista työmarkkinoilla - TES 2018 2020 - Tulorekisteri 2019 Suonenjoki 4.12.2018 Toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola Maaseudun Työnantajaliitto MTA Maaseutuelinkeinojen TES 2018-2020 Liittokohtaiset

Lisätiedot

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Anna-Maija Lahti ylitarkastaja, Palkka.fi palveluomistaja Esityksen sisältö Keskeisimmät tulorekisterin tuomat muutokset Palkka.fi:hin Kotitalouden palkanmaksu

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Maksuton palkanlaskentaohjelma Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Palkka.fi on maksuton palvelu yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen, muodostaa

Lisätiedot

Tulorekisteri tulee

Tulorekisteri tulee Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Agenda 1.Periaatteet ja aikataulu 2.Palkkatietojen ilmoittaminen 3.Eläkkeet ja etuudet 4.Kunnat tietojen käyttäjinä 5.Yhteystiedot ja lisätietoja 1. Periaatteet ja aikataulu

Lisätiedot

Tulorekisteri muuttaa palkkatietojen ilmoittamisen Tilitoimistoraadit syksy 2017

Tulorekisteri muuttaa palkkatietojen ilmoittamisen Tilitoimistoraadit syksy 2017 Tulorekisteri muuttaa palkkatietojen ilmoittamisen Tilitoimistoraadit syksy 2017 Tulorekisteri on sähköinen tietokanta palkka-, eläke-, ja etuustiedoille Yksi rekisteri yksi standardoitu tapa toimia Tulorekisteri

Lisätiedot

Tulorekisterin tahdissa tulevaisuuteen Terhi Holmström

Tulorekisterin tahdissa tulevaisuuteen Terhi Holmström Tulorekisterin tahdissa tulevaisuuteen Terhi Holmström Tulorekisteri - kohti digitaalista yhteiskuntaa https://www.youtube.com/watch?v=6 WKoaqwNaiU Tulorekisteri - yksi ilmoitus, ajantasaiset tiedot Tiedon

Lisätiedot

Tulorekisteri kunnille

Tulorekisteri kunnille Tulorekisteri kunnille Taloustorstai 25.10.2018 Heli Reuter-Laakso Verohallinto Tulorekisteri on mahdollistaja Kunta työnantajana: Tulorekisteri yksinkertaistaa palkan maksamiseen liittyviä ilmoittamis-

Lisätiedot

TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri TULOREKISTERI

TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri TULOREKISTERI 1 (5) Tulorekisteriyksikkö TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri 1.1.2019 00055 TULOREKISTERI TULOREKISTERIN TOIMITUSSELOSTE 31.12.2018 Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019 klo 12. Tulorekisterin tuotantoversio

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut

Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut 1 (5) Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut 1. Mikä on tulorekisteri? Tulorekisteri on sähköinen kansallinen tietokanta, jota ylläpitää Verohallinnon Tulorekisteriyksikkö.

Lisätiedot

Tulorekisteri kunnille. Mirkka Piirainen Tulorekisteriyksikkö, Verohallinto

Tulorekisteri kunnille. Mirkka Piirainen Tulorekisteriyksikkö, Verohallinto Tulorekisteri kunnille Mirkka Piirainen Tulorekisteriyksikkö, Verohallinto Tulorekisterin kuulumiset Mitä kunnissa täytyy tehdä syksyn 2019 aikana? Lopuksi Tulorekisteri digitalisoi julkisia palveluita

Lisätiedot

Varautuminen tulorekisteriin

Varautuminen tulorekisteriin Varautuminen tulorekisteriin Kunta ja tulorekisteri Kunta voi toimia työnantajana -> palkka- ja muiden ansiotulojen ilmoittaminen tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen sijaismaksajana ja avustettavan puolesta

Lisätiedot

Tulorekisteri pähkinänkuoressa

Tulorekisteri pähkinänkuoressa Tulorekisteri pähkinänkuoressa MIKÄ? Kansallinen tulorekisteri otetaan käyttöön ilman siirtymäaikaa 1.1.2019 kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa sinne siirtyvät palkkatiedot ja vuoden 2020 alusta

Lisätiedot

Ajankohtaista tulorekisteristä Vero ohjelmistotalopäivä syksy 2017

Ajankohtaista tulorekisteristä Vero ohjelmistotalopäivä syksy 2017 Ajankohtaista tulorekisteristä Vero ohjelmistotalopäivä syksy 2017 Keskeiset periaatteet Palkkojen vuosi-ilmoittaminen loppuu. Viimeiset palkkojen vuosi-ilmoitukset annetaan vuodelta 2018. 1.1.2019 alkaen

Lisätiedot

Tulorekisteri: Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa 2019? Verkkoseminaari klo

Tulorekisteri: Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa 2019? Verkkoseminaari klo Tulorekisteri: Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa 2019? Verkkoseminaari 8.2.2018 klo 13.00 14.30 Esityksen sisältö Tulorekisterin esittely Keskeisiä periaatteita menettelystä Tietojen ilmoittaminen

Lisätiedot

Tulorekisteri

Tulorekisteri Tulorekisteri Mikä tulorekisteri on? Yksi rekisteri yksi standardoitu tapa toimia Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta. Se sisältää kattavat palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla Tiedon

Lisätiedot

Tulorekisteri yhdistyksille Verkkoseminaari

Tulorekisteri yhdistyksille Verkkoseminaari Tulorekisteri yhdistyksille Verkkoseminaari 1 Aiheet Yleistä tulorekisteristä Ilmoittaminen ja korjaaminen Ohjeita ilmoittamiseen Seuraamusmaksut ja muuta huomioitavaa 2 Tulorekisteri Tiedon käyttäjät

Lisätiedot

Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut

Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut YritysSalo - infotilaisuus Arto Leinonen VM:n hankepäällikkö Tulorekisteri - yksi ilmoitus, ajantasaiset tiedot Tiedon

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Maksuton palkanlaskentaohjelma Johanna Puikkonen johanna.puikkonen@vero.fi verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Palkkoja lasketaan kuukausittain noin 55 000 kpl 88 milj. eurolla

Lisätiedot

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri Visma L7 Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Valtionvarainministeriön ja Verohallinnon yhteishanke Reaaliaikainen tietovarasto,

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

Tulorekisteri: Tietojen korjaaminen. Verkkoseminaari

Tulorekisteri: Tietojen korjaaminen. Verkkoseminaari Tulorekisteri: Tietojen korjaaminen Verkkoseminaari 8.5.2018 Esityksen sisältö Keskeistä korjaamismenettelystä Virheellisen tiedon korjaaminen Väärin perustein maksetun tulon korjaaminen Takaisinperityn

Lisätiedot

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski Tulorekisteri Hanna-Kaisa Kalmukoski 11.2.2019 Tulorekisteri on Kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Ilmoitettavat tiedot: 2019 : palkat ja ansiotulot

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

Tulorekisteri pienyrittäjille. Verkkoseminaari

Tulorekisteri pienyrittäjille. Verkkoseminaari Tulorekisteri pienyrittäjille Verkkoseminaari 11.4.2019 Agenda Yleistä tulorekisteristä Ilmoittaminen ja korjaaminen Ohjeita ilmoittamiseen 11.4.2019 2 Yleistä tulorekisteristä Tulorekisteri Tiedon käyttäjät

Lisätiedot

KAIKEN MAHDOLLISTAVA TULOREKISTERI? Pirjo Väänänen Sosiaaliasioiden päällikkö

KAIKEN MAHDOLLISTAVA TULOREKISTERI? Pirjo Väänänen Sosiaaliasioiden päällikkö KAIKEN MAHDOLLISTAVA TULOREKISTERI? 26.4.2018 Pirjo Väänänen Sosiaaliasioiden päällikkö Kansallinen tulorekisteri Tulorekisteriin kerätään kansalaisten tulotietoja 1.1. alkaen. Tiedonkeruu laajenee maksettuihin

Lisätiedot

Presentaatiopohja. Tulorekister: palkkatietojen ilmoittaminen

Presentaatiopohja. Tulorekister: palkkatietojen ilmoittaminen Presentaatiopohja Tulorekister: palkkatietojen ilmoittaminen Verkkoseminaari 24.4. Esimerkkejä klo 10 käytöstä 23.4.2019 Aiheet Mitä tulorekisteri käytännössä tarkoittaa? Mikä on muuttunut tulorekisterin

Lisätiedot

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tulotiedot - Laskentasääntöjä 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.00 9.4.2018 Dokumentti julkaistu. 1.01

Lisätiedot

NÄIN HOIDAT TYÖELÄKEVAKUUTUSTASI TULOREKISTERIAIKANA

NÄIN HOIDAT TYÖELÄKEVAKUUTUSTASI TULOREKISTERIAIKANA NÄIN HOIDAT TYÖELÄKEVAKUUTUSTASI TULOREKISTERIAIKANA TYÖELÄKEYHTIÖ ELO TULOREKISTERIAIKANA 01 ANSIOIDEN ILMOITTAMINEN VUODENVAIHTEESSA 2018 2019 2018 2019 Työntekijöiden ansio- ja työsuhdeilmoitukset sekä

Lisätiedot

Ajankohtaista tulorekisteristä. Verkkoseminaari

Ajankohtaista tulorekisteristä. Verkkoseminaari Ajankohtaista tulorekisteristä Verkkoseminaari 31.1.2019 Aiheet Tulorekisteri otettiin käyttöön Ohjeita tulorekisterin käyttöön Ohjeita ilmoittamiseen Miten virheelliset tiedot korjataan? Seuraamusmaksut

Lisätiedot

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut

Veroasiat oikein heti alusta lähtien. Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut Veroasiat oikein heti alusta lähtien Infopaketti uudelle yrittäjälle Yritys2017-messut 5.-6.9.2017 Esityksen sisältö Yrityksen perustaminen Verohallinnon rekisterit Verojen ilmoittaminen ja maksaminen

Lisätiedot

Tulorekisteri käyttöön 2019 mikä muuttuu? Verohallinto 1

Tulorekisteri käyttöön 2019 mikä muuttuu? Verohallinto 1 Tulorekisteri käyttöön 2019 mikä muuttuu? 26.11.2018 Verohallinto 1 Tulorekisterin toiminta-ajatus Palkansaaja tai etuustulon saaja Pankkitili 2019 2019 2019 Tiedon käyttäjät Kela Työeläkelaitokset ja

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

Mikä muuttuu tulorekisterin myötä? Verkkoseminaari

Mikä muuttuu tulorekisterin myötä? Verkkoseminaari Mikä muuttuu tulorekisterin myötä? Verkkoseminaari 12.12.2018 Aiheet Mitä tulorekisteri käytännössä tarkoittaa? Mikä muuttuu tulorekisterin myötä? Tulorekisteriin annettavat ilmoitukset Perustietoa tulorekisteristä

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 1.2.2019 Tammikuussa tuotantoon meni Ennakoiva huolto Yhteisöjen 2019 formaatit ja TaMo-tarkistukset Poikkeuksena ilmoitukset 6B, 7A, 7M, 6U ja 81 jotka tulevat vasta maaliskuun

Lisätiedot

YRITTÄJÄN PIKAOPAS TULOREKISTERIIN

YRITTÄJÄN PIKAOPAS TULOREKISTERIIN YRITTÄJÄN PIKAOPAS TULOREKISTERIIN SISÄLLYSLUETTELO 1. TULOREKISTERI PÄHKINÄNKUORESSA 4 2. DIGITALISAATIO POISTAA PALKKATIEDON MONINKERTAISTA ILMOITTAMISTA 6 Mitä hyötyä työnantajalle? Mitä hyötyä tiedon

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuutus ja varmenne. Juha Kartano

Suomi.fi-valtuutus ja varmenne. Juha Kartano Suomi.fi-valtuutus ja varmenne Juha Kartano Toisen puolesta asiointi - sähköinen asiointipalvelu Kaikkien yritysmuotojen puolesta ilmoittamiseen haettava Katsossa tai Suomi.fi:ssä uusi asiointivaltuus:

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI 26.11.2018 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Hyvä tietää... 4 2. Palkkaohjelman muutokset... 6 3. Ilmoittaminen...

Lisätiedot

Tulorekisteri pienyrittäjille ja kotitalouksille Mikä muuttuu palkkatietojen ilmoittamisessa? Verkkoseminaari

Tulorekisteri pienyrittäjille ja kotitalouksille Mikä muuttuu palkkatietojen ilmoittamisessa? Verkkoseminaari Tulorekisteri pienyrittäjille ja kotitalouksille Mikä muuttuu palkkatietojen ilmoittamisessa? Verkkoseminaari 21.11.2018 Aiheet Mikä on tulorekisteri? Mikä muuttuu tulorekisterin myötä? Tulorekisteriin

Lisätiedot

Tulorekisteri - yleisperiaatteista sekä palkkioiden ja matkakustannusten korvausten ilmoittamisesta

Tulorekisteri - yleisperiaatteista sekä palkkioiden ja matkakustannusten korvausten ilmoittamisesta Tulorekisteri - yleisperiaatteista sekä palkkioiden ja matkakustannusten korvausten ilmoittamisesta Infotilaisuus Salossa 29.01.2019 Arto Leinonen VM:n hankepäällikkö Tulorekisteri - yksi ilmoitus, ajantasaiset

Lisätiedot

Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida. Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto

Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida. Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto Kotitalousvähennys remonttityöstä Vakituisen ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöiden

Lisätiedot

LAAJA PALKKATIETOILMOITUS

LAAJA PALKKATIETOILMOITUS Tulorekisteri PL 1 00055 TULOREKISTERI Tällä lomakkeella voit antaa uuden palkkatietoilmoituksen, korjata aiempaa ta tai mitätöidä aiemman ilmoituksen kokonaan. Voit ilmoittaa yhdelle tulonsaajalle samana

Lisätiedot

Tulorekisteri: Palkkahallinnon ammattilainen, näin valmistaudut tulorekisteriin Verkkoseminaari

Tulorekisteri: Palkkahallinnon ammattilainen, näin valmistaudut tulorekisteriin Verkkoseminaari Tulorekisteri: Palkkahallinnon ammattilainen, näin valmistaudut tulorekisteriin Verkkoseminaari 3.10.2018 Aiheet Tietoa tulorekisteristä Palkanlaskentaprosessi ja tulorekisteri Sähköinen asiointi ja valtuudet

Lisätiedot

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YRITYSASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Yrittäjän veroasiat 2022: Veroasiat pienyrittäjän alustapalvelun kautta Yritys Oy:n pilvipalvelu SUURIN OSA VEROTUKSEN LIITTYVISTÄ

Lisätiedot

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA

YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA YHTEISÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROASIAT AUTOMATISOIDUN TALOUSHALLINNON OSANA Palveluntarjoaja hoitaa yhteisön verotukseen liittyvät asiat rajapintojen kautta. Yhteisö voi keskittyä liiketoimintaansa.

Lisätiedot

Tulorekisteri. Tikon Palkanlaskenta. Webinaari osa Henna Mäkilä ja Sari Toivanen

Tulorekisteri. Tikon Palkanlaskenta. Webinaari osa Henna Mäkilä ja Sari Toivanen Tulorekisteri Tikon Palkanlaskenta Webinaari osa 1 23.8.2018 Henna Mäkilä ja Sari Toivanen Käytännön asiat Kesto noin 2 h välissä tauko Olette mykistettyjä Webinaari nauhoitetaan o Voitte katsoa uudelleen

Lisätiedot

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Sisällys Yleistä... 2 Palkkatietojen ilmoittaminen... 2 Ilmoitusaineiston muodostaminen... 2 Ilmoitusaineiston tarkastelu... 3 Ilmoitusten

Lisätiedot

Osuuskunnan palkanlaskenta

Osuuskunnan palkanlaskenta Osuuskunnan palkanlaskenta Pienosuuskuntaforum 2018 Helsinki 2.10.2018 Merja Hiltunen, KTM Osuustoiminnan Kehittäjät ry 2.10.2018/MH 1 Työlainsäädäntö Työsopimuslaki Työehtosopimuslaki Työaikalaki Vuosilomalaki

Lisätiedot

Tulorekisteri - kunnat työnantajina. Verkkoseminaari

Tulorekisteri - kunnat työnantajina. Verkkoseminaari Tulorekisteri - kunnat työnantajina Verkkoseminaari 11.4.2019 Agenda Yleistä tulorekisteristä Ilmoittaminen ja korjaaminen Ohjeita ilmoittamiseen 11.4.2019 2 Yleistä tulorekisteristä 10.4.2019 3 Tulorekisteri

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointi 11/2018. Juha Kartano

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointi 11/2018. Juha Kartano Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointi 11/2018 Juha Kartano 04.09.2018 Suomi.fi-valtuudet - mitä ja milloin? Suomi.fi Valtuudet -palvelu korvaa Katso-roolit vuoden 2019 loppuun mennessä Suomi.fi-tunnistautuminen

Lisätiedot

Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut

Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut Tulorekisteri - keskeinen sisältö, toiminnallisuus ja Tulorekisteriyksikön palvelut YritysSalo - infotilaisuus Arto Leinonen VM:n hankepäällikkö Tulorekisteri - yksi ilmoitus, ajantasaiset tiedot Tiedon

Lisätiedot

1.1 Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä (uusi)

1.1 Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä (uusi) 1.1 Tulolajikohtainen vakuuttamisen poikkeustilanne Tulorekisterissä (uusi) Jokaiseen tulolajiin on liitetty oletus sosiaalivakuutusmaksujen maksamisesta. Jos tulo maksetaan tulolajin oletuksen mukaisena,

Lisätiedot

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin Versio 1.0 Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin Kansallisen tulorekisterin perustamishanke 1 (70) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. 2 (70) Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018. Juha Kartano

Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018. Juha Kartano Suomi.fi-valtuudet ja veroasiointiasiointi 11/2018 Juha Kartano 04.09.2018 Suomi.fi-valtuudet - mitä ja milloin? Suomi.fi Valtuudet -palvelu korvaa Katso-roolit vuoden 2019 loppuun mennessä Suomi.fi-tunnistautuminen

Lisätiedot

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin Versio 1.02 Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin Kansallisen tulorekisterin perustamishanke 1 (70) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. 1.01 30.8.2017 Muutettu

Lisätiedot

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012 Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille Kuopio 4.1.2012 1 Palkka.fi Laskee työntekijän palkan sivukuluineen Muodostaa maksut: nettopalkka, ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksu,

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero

Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito. siirtyy OmaVeroon vero.fi/omavero Henkilöasiakkaiden veroasioiden hoito siirtyy OmaVeroon 2018-2019 vero.fi/omavero Palvelumme siirtyy vahvasti digitaalisiin kanaviin PAPERIPOSTI PAPERIPOSTI KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA KÄYNNIT VEROTOIMISTOSSA

Lisätiedot

Yhteenveto valtuuttamisesta. Miika Halonen

Yhteenveto valtuuttamisesta. Miika Halonen Yhteenveto valtuuttamisesta Miika Halonen 18.5.2018 Suomi.fi-valtuudet Veroasioinnissa Suomi.fi-palvelussa annetulla valtakirjalla voi asioida kaikissa Verohallinnon tarjoamissa asiointikanavissa OmaVero,

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5.

Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5. Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5. Chat-kysymykset ja vastaukset 1) Miten samasta järjestelmästä tulevat osinkojen ja palkkojen vuosi-ilmoitukset samalle henkilölle

Lisätiedot

Muutoksia rakentamisilmoituksiin. marraskuu 2019

Muutoksia rakentamisilmoituksiin. marraskuu 2019 Muutoksia rakentamisilmoituksiin marraskuu 2019 Yritysasiakas: mikä muuttuu Rakentamisilmoitusten sisältö muuttuu marraskuusta 2019 alkaen Annettavien tietojen määrä vähenee Tarkemmat tietuekohtaiset kuvaukset

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2019 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2019! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoituksista 6C-veroilmoituksen täyttäminen

Lisätiedot

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa Ohjelmistotalopäivä 26.11. Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti verovelvolliselle maksetut suoritukset Vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

Työnantajien sähköinen asiointi

Työnantajien sähköinen asiointi Terveysosasto Työnantajien sähköinen asiointi Eteran palkkahallintopäivät 2011 Sisältö Mitä tietoja löydät Kela.fi:stä Työnantajien sähköinen asiointi esata-palvelun esittely esara-palvelun esittely esaran

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.02 Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Koodistot - Tulolajit 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. 1.01 31.8.2017 Muutettu

Lisätiedot

Tulorekisteri kunnille

Tulorekisteri kunnille Tulorekisteri kunnille Taloustorstai 13.6.2019 Agenda 1. Tulorekisterin tietojen hyödyntäminen - yleistä 2. Tiedon käyttäjän roolit ja profiilit ja valtuudet 3. Kunnat tulorekisterin tietojen käyttäjinä

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille

Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat. Webinaari tilitoimistoille Verokortti ja veroilmoitus uudistuvat Henkilöasiakkaat Webinaari tilitoimistoille 4.9.2018 Rajoitettua palvelua loka-marraskuussa Asiakaspalvelu on rajoitettua 2.-7.11. Palvelukanavissa saa vain yleisneuvontaa.

Lisätiedot

1 (25) Verkkoseminaarin chat-kysymykset

1 (25) Verkkoseminaarin chat-kysymykset 1 (25) Verkkoseminaarin 8.2.2018 chat-kysymykset Sisällysluettelo Yleiset kysymykset 2 Tietojen ilmoittaminen 4 Mitä ja miten ilmoitetaan 4 Ilmoittamisen määräajat 9 Kustannusten korvaukset 11 Palkkaennakko

Lisätiedot

Työttömyysvakuutusmaksut

Työttömyysvakuutusmaksut Työttömyysvakuutusmaksut Työttömyysvakuutusmaksut Työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuus perustuu lakiin työttömyysetuuksien rahoituksesta (555/1998). Työttömyysvakuutusrahasto määrää ja perii työttömyysvakuutusmaksut

Lisätiedot

Tulorekisteri - Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Tulorekisteri - Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Tulorekisteri - Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 23.5.2019 Agenda Tulorekisterin alkuvuosi Alkuvuoden ilmiöitä Katsaus tulotietojärjestelmän vuosimuutoksiin 23.5..2019 2 Tulorekisterin

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2015

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2015 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2015 Sisältö Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä YTJ uudistuu Uusi Vero24-palvelukokonaisuus Uutta Katso-palvelussa: valtuutusten

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Ohjelma Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Tulorekisteri ja Verolle annettavat

Tulorekisteri ja Verolle annettavat Tulorekisteri ja Verolle annettavat ilmoitukset Ot-päivä 18.5.2018 Jenni Bärlund Sisältö Tietovirtoihin 2019 tulevat muutokset Tietovirtoihin 2020 tulevat muutokset Tulorekisterin palkkatietoilmoitus ja

Lisätiedot

Ajankohtaista tulorekisteristä Verkkoseminaari

Ajankohtaista tulorekisteristä Verkkoseminaari Ajankohtaista tulorekisteristä Verkkoseminaari Agenda Yleistä tulorekisteriin ilmoittamisesta Ajankohtaista ilmoittamisesta Usein kysyttyä tulorekisteristä Yleistä tulorekisteriin ilmoittamisesta Yleistä

Lisätiedot

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE

HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE HENKILÖASIAKKAAN VEROASIAT 2022: VEROTUS TEHDÄÄN SINULLE Asiakas saa Verohallinnolta: veroprosentin esitäytetyn veroilmoituksen TARKASTA TIEDOT Tiedot ovat ok Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään Asiakas

Lisätiedot

Kansallinen tulorekisteri - mitä ollaan tekemässä? Arto Leinonen Hankepäällikkö RTE-seminaari 10.4.2015

Kansallinen tulorekisteri - mitä ollaan tekemässä? Arto Leinonen Hankepäällikkö RTE-seminaari 10.4.2015 - mitä ollaan tekemässä? Arto Leinonen Hankepäällikkö RTE-seminaari 10.4.2015 Tulorekisterin tavoitteita Tulorekisteri on lähtenyt liikkeelle tarpeesta vähentää yritysten hallinnollista taakkaa palkkaraportoinnin

Lisätiedot

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015 Eteran palkkahallintopäivä Sisältö: Verolait keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2015 verokorttien voimaantulo ja ulkoasu suorasiirrot Vuosi-ilmoitukset

Lisätiedot

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuosi-ilmoitusten julkaisu aikataulu ja palautuspäivät... 2 2 Tietovälineellä vastaanotettavat vuosi-ilmoitukset... 2 3 Muutos yleiseen tiedonantovelvollisuuteen...

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTON ILMOITUKSET... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Ilmoittaminen vuonna 2014... 3 1.2.1 Sähköinen asiointi...

Lisätiedot

Koodistot Tulolajit 2020 Tulorekisteriyksikkö

Koodistot Tulolajit 2020 Tulorekisteriyksikkö Versio 1.0 Koodistot Tulolajit 2020 Tulorekisteriyksikkö Koodistot - Tulolajit 2020 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 27.6.2019 Julkaistu dokumentista uusi versio, joka sisältää vuosimuutokset

Lisätiedot

Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Koodistot - Tulolajit 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. Koodistot - Tulolajit

Lisätiedot

Tulorekisterin sidosryhmätestaukseen julkaistaan kehitysversio

Tulorekisterin sidosryhmätestaukseen julkaistaan kehitysversio 1 (5) Kansallisen tulorekisterin perustamishanke PL 325 00052 VERO TOIMITUSSELOSTE Tulorekisterin sidosryhmätestaus 21.12. kehitysversio TULOREKISTERIN SIDOSRYHMÄTESTAUKSEN TOIMITUSSELOSTE 20.12.2018 Huoltokatko

Lisätiedot

Tulorekisteri - lainsäädännön keskeinen sisältö, toiminnalliset periaatteet ja valmistelu

Tulorekisteri - lainsäädännön keskeinen sisältö, toiminnalliset periaatteet ja valmistelu Tulorekisteri - lainsäädännön keskeinen sisältö, toiminnalliset periaatteet ja valmistelu Arto Leinonen VM:n hankepäällikkö lokakuu 2017 1. Tulorekisteri ja sen tavoitteet Hankkeen asettaminen ja sen tavoitteet

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Yleistä tietoa Tulorekisterin varmenteesta

Yleistä tietoa Tulorekisterin varmenteesta Yleistä tietoa Tulorekisterin varmenteesta Miksi haetaan? - Organisaatio, joka käyttää tulorekisterin teknistä rajapintaa, tarvitsee tulorekisterin varmennepalvelun julkaiseman varmenteen. - Varmenteella

Lisätiedot

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut

Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut Miksi käyttäisin verkkopalveluja? Verkkopalveluiden käyttö ei ole sidoksissa virka-aikaan. Palvelut ovat avoinna siihen aikaan, kun sinulle on parasta hoitaa veroasiasi.

Lisätiedot

Sisällys. 1. Palkkatietoilmoituksen antaminen Yleiset kysymykset

Sisällys. 1. Palkkatietoilmoituksen antaminen Yleiset kysymykset 1 (21) Sisällys 1. Palkkatietoilmoituksen antaminen 1 1.1. Yleiset kysymykset 1 1.2. Matkakustannusten korvausten ilmoittaminen 13 1.3. Luontoisetujen ilmoittaminen 16 1.4. Palkkaennakkojen ilmoittaminen

Lisätiedot

Tulorekisteri:Tietojen ilmoittaminen. Verkkoseminaari

Tulorekisteri:Tietojen ilmoittaminen. Verkkoseminaari Tulorekisteri:Tietojen ilmoittaminen Verkkoseminaari 12.4.2018 Esityksen sisältö Palkkatietoilmoituksen tietojen antaminen Ilmoittamismenettelystä yleisesti Rahapalkat Työansion ja muun palkan erotteleminen

Lisätiedot

LAUSUNTO Esikunta- ja oikeusyksikkö PL VERO

LAUSUNTO Esikunta- ja oikeusyksikkö PL VERO 1 (5) VEROHALLINTO LAUSUNTO Esikunta- ja oikeusyksikkö PL 325 7.8.2017 00052 VERO Valtiovarainministeriö valtiovarainministerio@vm.fi Viite / Diaarinumero VM066:00/2017 A45/00 00 01/2017 esittää lausuntonaan

Lisätiedot

1. Yleiset kysymykset tietojen korjaamisesta tulorekisterissä

1. Yleiset kysymykset tietojen korjaamisesta tulorekisterissä 1 (15) Sisällys TIETOJEN KORJAAMINEN 1 1. Yleiset kysymykset tietojen korjaamisesta tulorekisterissä 1 2. Liikasuorituksen ilmoittaminen 7 3. Takaisinperityn tulon ilmoittaminen 10 4. Erillisilmoituksen

Lisätiedot

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi 1(32) Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 1.1 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2 Ensimmäisen ilmoituksen lähetys 3 2.1 Ilmoitus kokonaan hyväksytty 3 2.2 Ilmoitus

Lisätiedot

Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta

Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta 1 Tapaturman satuttua... Vahingoittunut Ilmoitus tapaturmasta Työnantaja Vakuutustodistus Vakuutustodistus Tapaturma/ ammattitauti-ilmoitus Lääkäri

Lisätiedot

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät 2 Sisällys Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät... 3 1 Palkanlaskennan raporttien ohjaukset tilastoryhmillä... 4 2 Ilmoitusten määritykset tilastoryhmillä... 19 2.1 Saajakohtainen erittely (vuosi-ilmoitus)...

Lisätiedot

Ajankohtaista työttömyysvakuutusmaksuissa - maksujen perintä, neuvonta ja ilmoittaminen

Ajankohtaista työttömyysvakuutusmaksuissa - maksujen perintä, neuvonta ja ilmoittaminen Ajankohtaista työttömyysvakuutusmaksuissa - maksujen perintä, neuvonta ja ilmoittaminen Työttömyysvakuutusmaksujen perinnän siirto Työttömyysvakuutusmaksujen määrääminen ja perintä siirtyi tapaturmavakuutuslaitoksilta

Lisätiedot

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY 102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY Sisällysluettelo: Uudistamisen taustaa Uudistamisen päämäärät Uudistuva menettely / vuosi 2015 Uudistuva menettely 2016 Tietojen ilmoittaminen verkkolomakkeella Ilmoittamisvelvollisuus

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija

Ajankohtaista Verohallinnosta. UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Ajankohtaista Verohallinnosta UKK-instituutti 13.11.2013 Suvi Niittyoja veroasiantuntija Maa- ja metsäverotus Suuria muutoksia ei ole tulossa Puun myynnin verohuojennukset ovat loppuneet Kaikki metsätalouden

Lisätiedot