KELAN YT-VAALIEN EHDOKKAAT VUODEN YT-VAALEISSA. työsuojelun päävaltuutettu ehdokkaat varsinaiset yt-valtuutetut yt-varavaltuutetut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KELAN YT-VAALIEN EHDOKKAAT VUODEN YT-VAALEISSA. työsuojelun päävaltuutettu ehdokkaat varsinaiset yt-valtuutetut yt-varavaltuutetut"

Transkriptio

1 KELAN YT-VAALIEN EHDOKKAAT VUODEN YT-VAALEISSA työsuojelun päävaltuutettu ehdokkaat varsinaiset yt-valtuutetut yt-varavaltuutetut

2 TYÖSUOJELUN PÄÄVALTUUTETTU EHDOKAS

3 TYÖSUOJELUN PÄÄVALTUUTETTU EHDOKAS Anne Tamminen, Kv-keskus Työelämän muutos edellyttää vanhojen tehtävien ja toimintatapojen arviointia. Ilmoittautumalla ehdokkaaksi halusin nostattaa keskustelua päätyösuojeluvaltuutetun tehtävän edellytyksistä, sillä tehtävä on Kelassa erittäin tärkeä. Päätyösuojeluvaltuutetun tulisi mielestäni olla muiden työsuojelutehtävässä toimivien esimies, joka aktiivisesti jakaa saamaansa käytännön tietoa ja kantaa vastuuta työsuojeluryhmänsä osaamisesta, toiminnasta ja toimintaedellytyksistä. Työyhteisösovittelijakoulutuksen läpikäyneenä uskallan nostaa työyhteisön ristiriidatkin keskusteluun ja pystyn ohjaamaan keskustelua ratkaisukeskeisesti yhteistoimintalain hengen mukaisesti. Työelämässä tärkeää on uusiutumiskyky, ja olen kehittänyt taitojani julkishallinnon merkonomista hallintotieteiden maisteriksi, pääaineenani julkisoikeus. Työn ohella olen loppusuoralla opiskeluissani ammatilliseksi opettajaksi, joten omaan tiedon jakamisen mielenkiintoisella tavalla yt-valtuutetuille ja taidon auttaa toimihenkilöitä työsuojelullisissa ongelmissa. Yhdistystoiminta on aina ollut lähellä sydäntäni, sillä silloin itselle tärkeisiin asioihin voi vaikuttaa. Tällä hetkellä olen Kelan toimihenkilöyhdistyksen valtuuston jäsen ja Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen hallituksen jäsen, lisäksi toimin myös Eteläisen vakuutuspiirin työhyvinvointiryhmän jäsenenä. Elämän tarkoitus on mielestäni tehdä omien arvojen mukaisia oikeita asioita ja samalla toteuttaa itseään. Koska mielestäni kaikki, mitä tekee, kannattaa tehdä täysillä: olen valmistumassa myös eläinkouluttajaksi. Kouluttamani hypokoira Harpo kulkee mukanani mahdollisuuksien mukaan myös työtehtävissä, sillä silloin sekä oma että työkavereidenikin verensokeritaso on työintoilijan tarkassa seurannassa. Minä lupaan päätyösuojeluvaltuutettuna aktiivisesti edistää työn fyysistä ja henkistä turvallisuutta ja terveellisyyttä edistävien toimintatapojen kehittämistä Kelassa. Olen valmis toimimaan päätyösuojeluvaltuutetun tehtävässä auttamalla, neuvomalla ja yhteistyötä tekemällä sekä esimiesten ja yt-valtuutettujen että toimihenkilöiden kanssa yhteistoimintalain hengen mukaisesti.

4 TYÖSUOJELUN PÄÄVALTUUTETTU EHDOKAS Ulla Tynkkynen, 48-v. - kuntohoitaja ja sosionomi - Kainuussa syntynyt ja pääkaupunkilaistumisen jälkeen oululaistunut - Kela-kokemusta 18 vuotta - viimeiset 6 vuotta yt-valtuutettuna Matkan varrelle mahtunut monenlaisia muutoksen myllerryksiä. Kokemusta on karttunut pienen toimiston jokapaikanhöylästä asiakaspalveluun ja ratkaisutyöhön. Minut tunnetaan siitä, etten juuri kieltäydy tehtävistä, jotka liittyvät työyhteisön työhyvinvointia lisäävien tapatumien ideointiin ja toteutukseen. Tulevaisuudessakin Kela pysyy alati muuttuvana työpaikkana. Yhteiskunnassa tapahtuvien muutosten myötä meille tulee uusia tehtäviä ja vanhoja jää pois. Asiointitavat uudistuvat ja robotisaatio muuttaa työn sisältöä ja luonnetta. Muutos on mahdollisuus, mutta samalla se myös kuormittaa työssä jaksamistamme: on opittava pois vanhasta ja kohdattava rohkeasti uudet haasteet. Muutoksen keskellä tasapainon löytäminen on taiteilua miten säilyttää työ mielekkäänä ja sellaisena, että työ on tekijäänsä palkitsevaa ja työpaikalle voi tulla hymyssä suin. Työsuojelun päävaltuutetun tehtävä on olla mukana muutoksessa tuomassa työsuojelun ennaltaehkäisevää näkökulmaa kelatyötä koskevaan päätöksentekoon. On tärkeää pitää toiminnan kehittämisen ja muutosten keskellä esillä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista työsuojelun näkökulmaa. Mielestäni Kelassa tulisi erityisesti panostaa varhaiseen välittämiseen ja valmentavaan esimiestyöhön, koska ne lisäävät voimavaroja ja tuloksellisuutta. Lisäksi haluan panostaa toimihenkilöiden parissa työskentelevien paikallisten toimijoiden eli yt-valtuutettujen kanssa tehtävään yhteistyöhön. Työsuojelun päävaltuutetun yksi tärkeistä tehtävistä olisi ehdottomasti järjestää tukea yt-valtuutetuille esim. virtuaalitapaamisten merkeissä, joissa saisi tukea ja neuvontaa paikallisiin työsuojeluun liittyviin tehtäviin Mikäli toivot rauhallista, kuuntelevaa, jämäkkää sekä toimeen tarttuvaa työsuojelun päävaltuutettua, olen käytettävissäsi! Ja ne, jotka minut henkilökohtaisesti tuntevat, sanovat, että olen jouluihminen ympäri vuoden Hyvää mieltä ja positiivisuutta tarvitaan joka päivä.

5 TYÖSUOJELUN PÄÄVALTUUTETTU EHDOKAS Lea Männistö, Ratkaisuasiantuntija Jyväskylästä ************************************************************ YT-VALTUUTETTU EHDOKKAAT YT-ALUEITTAIN ETELÄINEN ASIAKASPALVELUYKSIKKÖ Nimi: Miia Kärkäs, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Kouvolan toimisto, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Yhteisten asioidemme puolesta Nimi: Helena Priha, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Kouvolan palvelupiste, Palveluasiantuntija YHTEISTYÖLLÄ ETEENPÄIN!

6 ITÄINEN ASIAKASPALVELUYKSIKKÖ Nimi: Mari Hautalampi, ehdolla varsinaiseksi ja yt varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Varkaus, Palveluasiantuntija j k Avoin teksti: Olen toiminut varsinaisena yt-valtuutettuna tällä kaudella Itäisessä ja Pohjoisessa asiakaspalveluyksikössä. Ytvaltuutetun tehtävä on ollut haasteellinen mutta samalla antoisa. Vuorovaikutteisella yhteistoiminnalla on suuri merkitys hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen, joten toivon saavani jatkossakin toimia yt-v valtuutettuna tällä mielenkiintoisella näköalapaikalla. Haluan olla kanssasi yhdessä kehittämässä työtämme ja työolosuhteita Kelassa. Yhdessä olemme enemmän! Nimi: Jenni Kauhanen, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Asiakaspalveluyksikkö, Mikkelin palvelupiste, palveluasiantuntija Avoin teksti: Henkilöstö on toimivan organisaation tärkein voimavara, josta tulee pitää huolta. YT-toiminnalla on merkitystä, jotta me voisimme paremmin. Nimi: Kati Valtonen, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Joensuun palvelupiste, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen tullut Kelaan v.2009 asiakaspalveluun. Minulla on kohta lähes kymmenen vuoden kokemus asiakaspalvelusta ja sen oheen tulleista töistä. Yhdistyksen toiminta on kiinnostanut koko työskentelyni ajan Kelassa. Toimihenkilöyhdistyksen Joensuun toimiston yhteyshenkilönä olen toiminut lukien. Pohjois-Karjalan aluetoimikunnassa olen ollut v.2017 alkaen. Nyt olen lisäksi vielä valtuuston varajäsenenä. Yt-toiminta ja toimihenkilöiden hyvinvointi työpaikalla on tärkeää, joten tähän mukaan lähteminen on luontevaa. Työyhteisössä olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä.

7 KESKINEN ASIAKASPALVELUYKSIKKÖ Nimi: Satu Kuirinlahti, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Hervanta/Tampere, palveluasiantuntija Avoin teksti: Moi! Olen sosionomi-, ja maalaistaustainen kelalainen Tampereelta. Aspassa olen työskennellyt v.2009 alkaen ja yt-valtuutettuna v.2015 alkaen. Yhteistoiminnassa pidän tärkeänä mm. aitoa yhteistyöhalua, aktiivista otetta ja erityisesti oikeudenmukaisuutta. Haastavimpana olen kokenut sen, ettei lopputulos ole aina yrityksistä huolimatta sellainen mitä on toivonut. Uskon kuitenkin myös niihin pieniin askeliin. Tiedän, että parasta asiakaspalvelua annetaan, kun olo on turvallinen ja saa luottavaisin mielin olla oma itsensä. Nimi: Kirsi Pitkonen, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Hämeenlinna, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Hei Kaikki. Kolmevuotta meni kuin siivillä Kuirinlahden Sadun II varana. Paljon on tullut opittua uutta tästä YT- maailmasta. Paljon myös asioita joihin silmät ovat avautuneet. On asioita, joihin kaivataan muutosta edelleen. Pitkään kelassa ja asiakaspalvelutyötä tehneenä olen nähnyt konkreettisesti työtehtävien muutoksen ja haasteellisuuden, mutta jaksammeko ME tämän kaiken keskellä. Tehdään yhdessä töitä hyvinvointimme ja jaksamisemme eteen. Nimi: Teija Salmi, ehdokkaana varsianiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Seinäjoki, palveluasiantuntija Avoin teksti: Lähdin vaaleihin mukaan, koska minua kiinnostaa työhyvinvointi ja sen ylläpitäminen, sekä työntekijöiden oikeuksiin liittyvät asiat. Haluan olla apuna ja tukena niille, joilla on kysymyksiä tai huolia omaan työhönsä liittyen ja jotka eivät ehkä osaa, uskalla, jaksa tai ehdi selvittää tilannettaan itse.

8 LÄNTINEN ASIAKASPALVELUYKSIKKÖ Nimi: Marjo Nurmi, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Porin palveluryhmä, palveluasiantuntija Avoin teksti: Kela uraa minulla on takana noin 1,5 vuotta. Ammatiltani olen sosionomi ja työkokemusta löytyy yksityiseltä ja julkiselta sektorilta. Yt-varavaltuutetun tehtävät olisivat minulle sopivia, koska suhtaudun haastaviinkin asioihin rohkeasti ja jalat maassa olevalla asenteella. Olen innostunut tarttumaan uusiin haasteisiin. Nimi: Inari Parkkinen, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Turun toimisto, palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen 28-vuotias ruskolainen ja Kelan eturintamalla työskennellyt 3,5 vuotta. Asiakaspalvelun työtehtävät muuttuvat ja kehittyvät koko ajan. On tärkeää, että asiakaspalvelutyön asiantuntijoiden ääni kuuluu asioissa, jotka meitä koskettavat. YT-valtuutettuna olisin henkilöstön tukena niin työsuojeluasioissa kuin vuorovaikutuksessa työnantajan kanssa. Muista äänestää ja vaikuttaa oman yt-alueesi toimintaan! Nimi: Terhi Vahanto, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Rauma, palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen muutamien vuosien ajan jo kuulunut luottamus- tehtäviin: toimin Rauman toimiston yhdyshenkilönä sekä kuulun Satakunnan alueyhdistyksen toimikuntaan. Kelassa työhistoriaa on kertynyt jo noin 12 vuoden ajalta, joista noin 9 vuotta olen ollut asiakaspalvelussa. Haluan selvittää asiat, olen luotettava, enkä pelkää sanoa ajatuksiani ääneen. Vien varmasti asiat eteenpäin, enkä jätä asioita puolitiehen

9 Nimi: Mari Viljanen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Pori, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen työskennellyt Kelassa 10 vuotta, teen 100 % asiakaspalvelutyötä, joten tiedän mitä se vaatii. Harrastuksena minulla on autourheilu. Kierrän puolisoni kanssa ympäri Suomea jokamies-luokan autokilpailuissa kilpailun sihteerinä. Harrastukseni auttaa minua jaksamaan työssäni. Olen toiminut YT-varavaltuutettuna jo Satakunnan vakuutuspiirin aikana ja nyt viimeiset kolme vuotta Läntisen ja Keskisen asiakaspalveluyksikön 1. yt-varavaltuutettuna. Olen edelleen kiinnostunut jatkamaan YT-asioiden parissa, varsinaisena YT-valtuutettuna. YT-alueiden muututtua työskentely tulee olemaan entistä tiiviimpää. Yhdessä olemme vahvoja. POHJOINEN ASIAKASPALVELUYKSIKKÖ Nimi: Nina Koski, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Oulun palvelupiste, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen koulutukseltani sosionomi ja työskennellyt 5 vuotta Oulun palvelupisteessä. Nyt olisi aika uusille haasteille asiakaspalvelutyön lisäksi. Kiinnostuksen kohteenani on henkilöstön hyvinvointi ja yhteisten asioiden edistäminen. Nimi: Juho Ljokkoi, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Oulun toimitalo, palveluasiantuntija Avoin teksti: Kehitysmyönteinen uudistaja. Soleko tehä!

10 PÄÄKAUPUNKISEUDUN ASIAKASPALVELUYKSIKKÖ JA ASIAKKUUKSIEN SUUNNITTELUYKSIKKÖ Nimi: Juho Köntti, ehdokkaana varsinaiseksi yt-valtuutetuksi asiakaspalvelu- Työpiste ja toiminimike: Pääkaupunkiseudun yksikkö, palveluasiantuntija Avoin teksti: Toimin nykyisin Eteläisen ja Pääkaupunkiseudun asiakaspalveluyksiköiden sekä Asiakkuuksien suunnitteluyksikön yt-valtuutettuna sekä palveluasiantuntijana pääkaupunkiseudun palvelupisteissä. Olen aktiivisesti mukana toimihenkilöyhdistyksen toiminnassa mm. valtuuston jäsenenä ja alueyhdistyksen varapuheenjohtajana. Noin 20 vuoden työuraani Kelassa mahtuu monenlaisia tehtäviä, mutta viimeiset 10 vuotta olen ollut puhtaassa asiakaspalveluroolissa ytvaltuutetun tehtävien rinnalla. Tämä on tuonut minulle selkeän käsityksen siitä, mitä on jokapäiväinen työ Kelan asiakaspalvelussa. YHTEYSKESKUS Nimi: Aki Ikonen, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Lieksa, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen ollut Yhteyskeskuksessa reilu 8 vuotta. Olen toiminut yhteyshenkilönä viiden vuoden ajan ja kiinnostunut työyhteisön asioista ja niiden parantamisesta. Olen myös KTH:n nuorisotoimikunnan jäsen. Nimi: Satu Koponen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Joensuu, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen toiminut yt valtuutettuna vuodesta Olen Kelan toimihenkilöiden hallituksen jäsen ja toimin tesneuvottelukunnassa sekä palkkausjärjestelmätyöryhmässä. Työ on ollut mielenkiintoista ja antoisaa. Mielelläni jatkaisin Yhteyskeskuksen yt-valtuutettuna.

11 Nimi: Anne Mäkelä, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Kemijärven Yhteyskeskus, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Olen KTH:n valtuuston jäsen sekä KTH:n Lapin alueyhdistyksen puheenjohtaja. Olen ehdolla Yhteyskeskuksen YT-varavaltuutetuksi, sillä haluan olla vaikuttamassa yhteisiin asioihimme, tuoda esiin henkilöstön näkemystä ja pitää huolta työtekijöiden oikeuksista! "Teen parhaani siinä mihin alan." Nimi: Monica Ninni Wallenstjerna-Viitamäki, ehdolla ytvaravaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Yhteyskeskus Pietarsaari, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Minua kiinnostaa todella paljon yt-toiminta. Olen aikaisemmissa työpaikoissa ollut mukana yt-toiminnassa, ja olisi suuri ilo ja kunnia saada edustaa myös teitä Kelalaisia ytvaravaltuutettuna. Fackföreningsärenden har alltid intresserat mej. På mina tidigare arbetsplatser har jag också varit fackföreningsaktiv och det skulle vara en glädje och en ära att få representera också mina Fpakolleger som ombudssuppleant. ETELÄINEN VAKUUTUSPIIRI: toimeentuloturvaetuuksien ratkaisukeskus ja skannauskeskus Nimi: Kimmo Anttila, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Kot Työpiste ja toiminimike: Kotka Datariina, Ratkaisuasiantuntija Ehdolla eteläisen vakuutuspiirin toimeentuloturvaetuuksien ratkaisukeskuksen ja skannauskeskuksen yt-valtuutetuksi. Avoin teksti: Katson, että v aloittamamme yt-valtuutetun työ organis on vielä kesken ja haluan olla edelleen ajamassa yhteisiä etuja ja turvaamassa työhyvinvointia. Olen hoitanut tehtävää vuodesta 2016 ja toiminut sen aikana: * Vakuutuspiirin yt-toimikunnan puheenjohtaja * Vakuutuspiirin johtoryhmässä henkilöstön edustajana * Koko etuuspalvelujen johtoryhmässä henkilöstön edustajana * Olen Kelan toimihenkilöt ry:n edustaja yt-neuvottelukunnassa ja Kelan toimihenkilöt ry:n hallituksen jäsen. Aloitin Kelassa Vuodesta 1994 olen tehnyt yleistä asumistukea, aiemmin pitkään etuusvastaavana ja nyttemmin asiantuntijana. Vapaa aikani kuluu pääasiassa jalkapallon miesten ykköstä pelaavan FC KTP:n hallituksessa ja seuran eri vapaaehtoistoiminnoissa.

12 Nimi: Petri Laitinen, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Nurmijärvi, Ratkaisuasiantuntija a H Avoin teksti: Kelassa vuodesta 1999, henkilöstön edustajana useiden vuosien ajan varsinainen yt-valtuutettu ja alkaen 1. yt-varavaltuutettu. KTH:n valtuustossa olen varajäsenenä. Henkilöstön kokonaisvaltainen hyvinvointi on minulle tärkeää. Terveysongelmien ennaltaehkäisyyn tulee panostaa parantamalla työolosuhteita ja tukemalla liikunnan harrastamista. Kelalle on myös saatava riittävät resurssit annettujen tehtävien hoitamiseksi. Nimi: Terhi Laurell, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Lahti, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Nimi: Åsa Tietäväinen, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Porvoon toimisto, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Aloitin Kelassa vuonna 1997, työttömyysetuuden parissa olen työskennellyt noin kymmenen vuotta ja perustoimeentulotukea siitä lähtien kun siirrettiin Kelaan. Olen Etelä-Suomen alueyhdistyksen hallituksen jäsen, KTH;n valtuuston varajäsen sekä 2. YT-varavaltuutettu. Äänestä minua, jotta voin jatkossakin tuoda esille työttömyysetuuden ja perustoimeentulotuen erityispiirteet suuremmassa foorumissa.

13 ETELÄINEN VAKUUTUSPIIRI: Eläke-, opinto- ja perhe-etuuksien ja työ- ja toimintakykyetuuksien ratkaisukeskus ja asiantuntijalääkärikeskus Nimi: Teija Hakanen, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Malmi, Helsinki. Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Ihmiseltä ihmiselle, työnsä ääressä Olemme työssämme yhä tiiviimmin vaikuttamassa ihmisten toimeentuloon, terveyteen ja sairauteen sekä moneen muuhun siinä välissä kehdosta hautaan. Jotta jaksamme puurtaa yhteiskunnallisesti vaikuttavassa työssämme, tulee meidän huolehtia omista työolosuhteistamme ja jaksamisesta yhteen hiileen puhaltaen. Itse toimin siksi yhdistysaktiivina ja yt-varavaltuutettuna. Työhyvinvointi on erityisen lähellä sydäntäni. Nimi: Ulla Karilainen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Vuosaari / Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Toimihenkilöiden auttaminen ja tukeminen erilaisissa pulmatilanteissa on mielestäni tärkein yt-valtuutetun tehtävistä. Lisäksi haluan toimia viestin viejänä kumpaankin suuntaan, jotta Kela voisi aidosti olla henkilöstöystävällinen työpaikka. Vain toimimalla asioita voi muuttaa paremmaksi. Minulla on pitkä kokemus erilaisista yt-tehtävistä ja muista yhdistyksen luottamustehtävistä. Nykyisin toimin yt- alueemme 1. varavaltuutettuna, olen yhdistyksen valtuuston jäsen ja alueyhdistyksen puheenjohtaja. Nimi: Tina Mela, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Vihdin toimisto, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Kelalainen vuodesta Toiminut 2. varavaltuutettuna v Varsinaisena yt-valtuutettuna EOP-, Työ- ja toimintakykyetuuksien ratkaisijakeskuksessa ja Asiantuntijalääkärikeskuksessa. Toimin ratkaisuasiantuntijana kuntoutusryhmässä. Äidinkieleni on ruotsi, joten minun kanssa keskustelu onnistuu molemmilla kotimaisilla

14 ETELÄINEN VAKUUTUSPIIRI: kansainvälisten asioiden ja työkyvyttömyyseläkkeiden ratkaisukeskus sekä terveydenhoitoetuuksien ratkaisukeskus Nimi: Kati Ekström, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Kansainvälisten asioiden keskus, Pitäjänmäki. Ratkaisuasiantuntija. Avoin teksti: Kelassa vuodesta 2009 ja yksi kausi 2. varavaltuutettuna takana. Miten työmme ja työympäristömme on muuttumassa? Selkeää ja varmaa vastausta tähän ei ole, mutta meidän pitää olla kuitenkin valmiita muutoksen tuomiin haasteisiin. Minulle on tärkeää, että ennakoimme digitalisaation vaikutusta työhömme ja työympäristöömme. Ongelmat on tarkoitettu ratkaistavaksi. Nimi: Satu Korpua, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Terveydenhoitoetuuksien ratkaisukeskus, Helsinki, Ratkaisuasiantuntija, Avoin teksti: Työskentelen sairaanhoidon korvausten parissa. Kela-uraa on jo kertynyt yli 32 vuotta, asiakaspalvelusta ja opintotuen ja työttömyysturva etuuksien ratkaisutyöstä. Tällä olen yhdyshenkilönä ja toiminut omassa alueyhdistystoimikunnassa varsinaisena jäsenenä jo useamman vuoden ajan. Minusta on hyvä jakaa tietoa jäsenille ajankohtaisista asioista ja huolehtia heidän hyvinvoinnista. Muistakaa käyttää äänioikeuttanne! Nimi: Tanja Salminen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Työkyvyttömyyseläkkeiden ratkaisukeskus, Pitäjänmäki. Etuuskäsittelijä Avoin teksti: Minulla on työfysioterapeutin koulutus ja aiemman työkokemuksen kautta kokemusta tuloksellisesta työsuojelun yhteistoiminnasta. Haluan olla mukana varmistamassa, että työtilamme vastaavat jatkossakin eri käyttäjäryhmien työn vaatimuksia. Sujuva työsuojelutoiminta on yhdessä tekemistä!

15 Nimi: Anne Tamminen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Kv-keskus, Palveluasiantuntija Avoin teksti: Minä lupaan yt-valtuutettuna ja työyhteisösovittelijana aktiivisesti edistää työn fyysistä ja henkistä turvallisuutta ja terveellisyyttä edistävien toimintatapojen kehittämistä Kelassa. Olen toiminut yt-valtuutettuna 4 vuotta ja valmis jatkamaan ytvaltuutetun mielenkiintoisissa tehtävissä auttamalla, neuvomalla ja yhteistyötä tekemällä sekä esimiesten että toimihenkilöiden kanssa, yhteistoimintalain hengen mukaisesti. LÄNTINEN VAKUUTUSPIIRI: toimeentuloturvaetuuksien ratkaisukeskus Nimi: Kjell Nyman, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Vaasa, Ratkaisuasiantuntija S t k s Avoin teksti: Jag arbetar i Vasa med arbetslöshetsärenden, työskentelen Vaasassa työttömyysturvatiimi 4:ssa. YT-valtuutettu, samarbetsombud. Utveckla diskussionen och samarbetet mellan chefer och medarbetare. Haluan kehittää keskustelua ja yhteistyötä toimihenkilöiden ja esimiesten välillä. Kvaliteten är lika viktig som kvantiteten. Laatu on yhtä tärkeä kuin määrä. Harrastukset: Idrott, samhällsfrågor, friluftsliv och rödvin. Urheilu, politiikka, ulkoilmaelämä ja punaviini. Nimi: Anna Tuulinen, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Etuuskäsittelijä, Pori Avoin teksti: Innokas uuden sukupolven aktiivi, työyhteisön sinnikäs puuhamies ja rohkea äänitorvi, etuuskäsittelijä A. Tuulinen palveluksessasi. Yhdessä onnistumme varmasti.

16 LÄNTINEN VAKUUTUSPIIRI: Eläke-, opinto- ja perhe-etuuksien ja työ- ja toimintakykyetuuksien ratkaisukeskus, asiantuntijalääkärikeskus, terveydenhoitoetuuksien ratkaisukeskus, skannauskeskus, vammaisten tulkkauspalvelukeskus ja Ahvenanmaa Nimi: Aki Kivari, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: VATU-keskus, palveluasiantuntija Avoin teksti: Haluan tuoda paremmin esille erityisesti pienten yksiköiden asioita. Kaikkien ihmisten ja yksiköiden asioita olisi hoidettava tasapuolisesti. Pienet yksiköt jäävät ikävä kyllä usein jäsenmäärältään isompien yksiköiden jalkojen alle. Oman peruskouluajan vakavien koulukiusaamiskokemusten jälkeen, olen halunnut olla mukana kehittämässä asioita ja tuoda esille ihmisten asioita. Nimi: Janette Korpi, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Pori/Läntinen vp, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: - Vankka kokemus yt-asioiden hoitamisesta. - Tärkeää saada henkilöstön ääni kuulluksi. - Auttaa, neuvoo, toimii. Nimi: Leena Paavola, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Turun toimitalo, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Kela-vuosia yli viisitoista. Tällä hetkellä Läntisen vakuutuspiirin 1. yt-varavaltuutettu. Pidän tärkeänä aitoa ja luottamuksellista vuorovaikutusta, oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaista kohtelua, työhyvinvointia. Olen jokaista arvostava sekä TES-asiat tunteva. Otan asioista selvää ja vien niitä eteenpäin. Kokemusta, näkemystä, yhteistyötaitoja.

17 ITÄINEN VAKUUTUSPIIRI: toimeentuloturvaetuuksien ratkaisukeskus Nimi: Heidi Aho, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Keuruun toimisto, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen 39-vuotias, 8 Kela-vuotta täynnä. Koulutukseni on Tradenomi (ylempi AMK). Kelan toimihenkilöt ry:n valtuuston varajäsen, 2 vuotta 2. yt-varavaltuutettuna läntisellä alueella ja Keski-Suomen vakuutuspiirissä, Keuruun toimiston yhteyshenkilö. Oikeudenmukainen kohtelu ja työhyvinvointiin liittyvät asiat ovat minulle syitä olla ehdolla. Nimi: Seppo Leppänen Työpiste ja toiminimike: Joensuun toimisto, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Seppo Kelaa Nimi: Lea Männistö, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Jyväskylä, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti:

18 Nimi: Satu Vehkamaa, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Joensuun toimisto, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen ollut yt-toiminnassa mukana jo useita vuosia ja tällä hetkellä toimin Itäisen vakuutuspiirin 2. yt-varavaltuu- tettuna. Lisäksi olen mm. Kelan toimihenkilöt ry:n valtuuston varapuheenjohtaja. Mielelläni jatkaisin yt-valtuutetun tehtävissä, koska koen, että yhdessä asioista sopien saadaan paras mahdollinen lopputulos. ITÄINEN VAKUUTUSPIIRI: eläke-, opinto- ja perhe-etuuksien ja työ- ja toimintakykyetuuksien ratkaisukeskus, asiantuntijalääkärikeskus, terveydenhoitoetuuksien ratkaisukeskus ja skannauskeskus Nimi: Armi Peltomäki Työpiste ja toiminimike: Jyväskylän toimisto, ratkaisuasiantuntija (kuntoutus), TYP-työkykyneuvoja Avoin teksti: Viimeisin koulutukseni kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Kelatyötä takana reilut 10 v. KTH:n toiminnassa olen ollut mukana v alkaen ja YT-toiminnassa 2014 lähtien, viime vuodet 1.vara yt-valtuutettuna. Henkilöstön edustajana ja yhdistysaktiivina olen toiminut myös aikaisemman työurani aikana. Työelämässä ja YTtoiminnassa pidän tärkeänä puolin ja toisin toistemme arvostamista ja kuuntelemista, ratkaisukeskeistä ja positiivista ajattelua sekä sujuvaa vuorovaikutusta ja tiedottamista ollaan yhdessä hyviä! Nimi: Anu Rahikainen Työpiste ja toiminimike: Mikkelin toimisto, ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Työhöni kuuluu kuntoutusetuuksien, kuntoutusrahan ja nuoren kuntoutusrahan ratkaisutyö. Lisäksi työnkuvaani kuuluu kuntoutuksen asiantuntijatyö ja muutoksenhaku-käsittely. Kelassa olen toiminut nyt reilut viisi vuotta pitäen työstäni sen vaativuuden ja vaihtelevuuden vuoksi. Katson, että työni on merkityksellistä niin asiakkaiden kuin koko yhteiskunnankin kannalta. Toimin lisäksi KHT:n Etelä-Savon alueyhdistyksen puheenjohtajana sekä valtuuston varajäsenenä. Yt-valtuutettuna toimiessani seison ja kuljen vankasti ratkaisuasiantuntijoidemme rinnalla unohtamatta sovittelevaa ja ratkaisukeskeistä työotetta.

19 Nimi: Minna Silventoinen, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Jyväskylä, Ratkaisuasiantuntija v e Avoin teksti: Hei! Olen tuore kelalainen, jolla riittää innostusta ja virtaa uusien haasteiden kohtaamiseen. Olen kiinnostunut laajentamaan osaamistani yt-toiminnan puolelle ja ajamaan asioita eteenpäin työntekijöiden etuja ja työhyvinvointia ajatellen. Vuorovaikutuksellisesti keskustellen pääsemme pitkälle! Nimi: Anna Tuliharju, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Itäisen vakuutuspiirin asiantuntijalääkärikeskus, Asiantuntijalääkäri Avoin teksti: Olen työskennellyt Kelalla pian viisi vuotta. Haluaisin myös akavalaiset mukaan Kelan yhteistoimintaan. k Olen aikaisemmin työurallani terveydenhuollossa toiminut akavalaisena henkilöstön edustajana. Kelan Akavalaiset ry:n toiminnasta saa lisätietoa ja mukaan pääsee laittamalla sähköpostia kelan.akavalaiset@gmail.com ja löydymme myös Facebookista: Nimi: Tiina Vainikainen, ehdolla varsinaiseksi ja ytvaravaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Kuopion toimitalo, YTM, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen toiminut YT-valtuutettuna neljä vuotta ja tätä ennen olin varavaltuutettuna vuodesta Tänä vuonna olen ollut henkilöstön edustajana Etuuspalvelujen johtoryhmässä. Perustehtäväni sairauspäiväraharatkaisijana työkykyneuvontoineen antaa minulle myös eväitä YT-tehtävien hoitamiseen. Mielestäni olennainen osa työhyvinvointia ovat hyvä työyhteisö, työaikajoustot, etätyö ja tasavertaisuus työtehtävien sallimissa rajoissa sekä mielekäs ja sopivan haasteellinen työ kuten myös toimivat suhteet eri osapuoliin. Lopulta me kaikki olemme samassa Kelaveneessä. Voima ja ammattitaito löytyvät meistä toimihenkilöistä!

20 POHJOINEN VAKUUTUSPIIRI: toimeentuloturvaetuuksien ratkaisukeskus Nimi: Marketta Eskelinen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Rovaniemen toimisto, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Yt-varavaltuutettuna olen toiminut aiemmin kaksi kautta, jolloin olin pitkiä aikoja varsinaisena yt-valtuutetun poissa ollessa. Näen tärkeänä, että työpaikka on fyysisesti ja henkisesti turvallinen. Työpaikalla henkilöstöä tulee kohdella tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti. Kelassa oleva tieto pitää olla kaikkien nähtävillä ja avointa. Nimi: Jessica Jakovleff, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Rovaniemi, ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Tällä hetkellä käsittelen perustoimeentulotuen sekä yleisen asumistuen hakemuksia päivittäin. Työ on vaativaa ja meiltä vaaditaan paljon. Siksi työntekijöiden työhyvinvoinvointiin tulee kiinnittää huomiota. Tästä syystä minua kiinnostaa tehtävä, jossa hyvinvointimme ylläpitäminen ja sen kehittäminen on tärkeää. Nimi: Terhi Tuovinen, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Oulun toimisto, ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Minulle tärkeitä asioita työssä ovat esimerkiksi laadukas etuustyö ja mahdollisuus sen tekemiseen, työn arvostus ja palkitseminen sekä työhyvinvointi, joka on perusta kaikelle työnteolle. On hienoa, että olemme löytäneet yhdessä sekä työnantajaa että työntekijää hyödyttäviä uusia ratkaisuja ja toivon että jatkamme tulevaisuudessa samalla tiellä, yhdessä kehittyen.

21 POHJOINEN VAKUUTUSPIIRI: eläke-, opinto- ja perhe-etuuksien ja työ- ja toimintakykyetuuksien ratkaisukeskus, asiantuntijalääkärikeskus, terveydenhoitoetuuksien ratkaisukeskus ja skannauskeskus Nimi: Tytti Saarnio, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Oulainen, Ratkaisuasiantunttija Avoin teksti: Nimi: Ulla Tynkkynen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Oulun toimitalo / ratkaisuasiantuntija Olen hankkinut Yt- Olen hankkinut yt-valtuutettuna kuuden vuoden aikana ja KTH ry:n valtuuston puheenjohtajana vankkaa pohjaa yhteisten asioiden eteen työskentelyyn. Ennen valtuuston puheenjohtajuutta, olin kauden KTH ry:n hallituksessa. Kelakokemusta minulla on noin 18 vuoden ajalta. Olen pääsyt rakentamaan yhteistyökanavia ja haluan päästä hyödyntämään kokemustani myös tulevalla kaudella. Edustan jämäkkää toimintaa ja sanojen takana seisomista. Jalka monien ovien välissä ja laaja verkostoituminen auttaa yhteisten asioiden hoitamisessa. Kun tietää, mistä kysyy, ei joudu hukkaan KESKINEN VAKUUTUSPIIRI: toimeentuloturvaetuuksien ratkaisukeskus Nimi: Mikko Huikkonen, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Tampereen toimisto, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Monipuolinen työkokemus monenlaisista työpaikoista ja halu oppia uutta ovat vahvuuteni. YT-valtuutettuna juuri sinun asiasi on tärkeä!

22 Nimi: Riikka Sohlman, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Tampere, Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen tänä vuonna 40 täyttävä nainen Lempäälästä. Koulutukseltani olen sosionomi. Kotona viihtyvät myös teini-ikäinen poikani ja neljä Maine Coonia. Yt-vaaleihin lähdin ehdolle, koska koen että työntekijöiden hyvinvointi ja siihen panostaminen on ensisijaisen tärkeää. Mielestäni on tärkeää, että työn sujuvuutta hankaloittavia epäkohtia nostetaan esille ja se että epäkohtiin etsitään ja löydetään ratkaisuja. Uskon siihen, että ratkaisukeskeisellä ajattelutavalla saadaan lisättyä työhyvinvointia ja luotua toimivia käytäntöjä. KESKINEN VAKUUTUSPIIRI: eläke-, opinto- ja perhe-etuuksien ja työ- ja toimintakykyetuuksien ratkaisukeskus, asiantuntijalääkärikeskus, terveydenhoitoetuuksien ratkaisukeskus ja skannauskeskus Nimi: Sirpa Mäkivaara, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Keskinen sairauspäiväraharyhmä, Ratkaisuasiantuntija. Avoin teksti: Kelassa olen työskennellyt vuodesta 1988 alkaen. Tällä hetkellä olen Keskisen vakuutuspiirin 2. yt-varavaltuutettu, Kth:n valtuuston jäsen ja Pirkanmaan aluetoimikunnan varapj. Kth:n hallituksessa olen ollut mukana vv Lisäksi kuulun Kelan työhyvinvointiverkostoon. Tärkeänä pidän yhteisten asioiden hoitoa ja työolosuhteitten kehittämistä. Kelan yhteiskunnallisen roolin lisääntyessä on tärkeää huolehtia työhyvinvoinnistamme. Nimi: Hanne Oinonen, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Kangasala, ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen työskennellyt Kelassa 13 vuotta ja toiminut ytvaravaltuutettuna kolme kautta. Teen sairauspäivärahoja, harkinnanvaraista kuntoutusta ja toimin sairauspäivärahan asiantuntijana ja työkykyverkoston jäsenenä. Yt-varavaltuutetun työssä haluan edistää henkilöstön vaikuttamismahdollisuuksia ja työhyvinvointia sekä yhteistyötä työnantajan ja työntekijöiden välillä. Minulla on uskallusta puuttua epäkohtiin ja nostaa niitä käsittelyyn. Olen ehdolla yt-varavaltuutetuksi.

23 Nimi: Taija Ratava, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Akaan toimisto Ratkaisuasiantuntija, opintoetuudet Avoin teksti: Mielestäni henkilöstön kuuleminen ja ottaminen mukaan toiminnan suunnitteluun on ensisijaisen tärkeää toimivassa työyhteisössä. Nimi: Ville Rusanen, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Tampere, ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen ollut Kelassa töissä vuoden 2015 loppupuolelta lähtien. Olet toiminut asiakaspalvelussa palveluneuvojana ja nyt tammikuusta 2018 lähtien ratkaisuasiantuntijana perhe-etuuksissa. Kela-urani perusteella omaan hyvän näkemyksen siihen mitä Kela työ on, pitää sisällään ja vaatii. Olen valmis edustamaan sinua, tuomaan sinun asioitasi esille ja auttamaan sinua Kela-matkasi aikana. Aina työn touhussa (kuten kuvasta näkyy) ja olemaan muutoksissa mukana ja tukena. Nimi: Emmi Ylijoki, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Tampere, ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen nykyinen Keskisen vakuutuspiirin ytvaltuutettu. Olen ehdolla vaaleissa Keskisen vakuutuspiirin 2. yt-alueen eli Eläke-, opinto- ja perhe-etuuksien ja Työ- ja toimintakykyetuuksien ratkaisukeskuksen, Asiantuntijalääkärikeskuksen, Terveydenhoitoetuuksien ratkaisukeskuksen sekä skannauskeskuksen yt-valtuutetuksi. Oikeudenmukaisuus on minulle tärkeää ja haluan kehittää työyhteisöä yhteistyössä työnantajan kanssa. Rohkenen ottaa puheeksi vaikeatkin asiat. Toimin aktiivisesti myös Kelan toimihenkilöyhdistyksessä hallituksen jäsenenä sekä nuorisotoimikunnan puheenjohtajana. Kela-uraa minulla on takana yli 10 vuotta sairaanhoitokorvausten, työterveyshuollon ja skannauksen tehtävien merkeissä. Nykyään ytvaltuutetun tehtävän lisäksi työskentelen taksimatkojen sähköisten suorakorvausten parissa.

24 ETUUSPALVELUIDEN LAKIYKSÖKKÖ, VAKUUTUSLÄÄKETIETEELLINEN YKSIKKÖ JA ETUUSPALVELUIDEN TUKIYKSIKKÖ Nimi: Mari Haavisto Työpiste ja toiminimike: Pitäjänmäki, Suunnittelija Avoin teksti: Pitkä työkokemus Kelassa useissa eri tehtävissä. 1. yt-varavaltuutettu alkaen. Äänestä jälleen Mari vaikuttamaan toimivan ja hyvinvoivan työyhteisön hyväksi. Nimi: Leena Penttinen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Päätalo, Etuuspalvelujden lakiyksikkö, työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus, suunnittelija Avoin teksti: Olen työskennellyt Kelassa lähes 15 vuotta suunnittelijana. Kokemusta ja asiantuntijuutta on kertynyt yt- ja työsuojeluvaltuutettuna. Olen edelleen kiinnostunut jatkamaan ytja työsuojeluvaltuutettuna arvokasta työtä meidän yhteisten ja tärkeiden asioiden eteenpäin saattamisessa. Lisäksi muu työkokemukseni ja koulutukseni antavat lisäymmärrystä asioiden kokonaisvaltaiseen tarkasteluun. YHTEISTEN PALVELUIDEN YT-ALUE, JOHON KUULUTVAT YHTEISTEN PALVELUIDEN TULOSYKSIKKÖ JA VIESTINTÄYKSIKKÖ Nimi: Päivi Hatara, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Lappeenrannan perintäkeskus, r Ratkaisuasiantuntija Avoin teksti: Olen työskennellyt Kelassa vuodesta1984 alkaen. Ennen Perintäkeskusta työskentelin vakuutuspiirissä asiakaspalvelussa ja ratkaisutyössä. Perintäkeskuksessa työtehtäviini kuuluu puhelinpalvelu ja muu perintätyö. Olen kiinnostunut edunvalvonnasta ja toimihenkilöiden hyvinvoinnista työpaikalla. Yhteistoimintasopimuksen noudattaminen kaikilta osa-alueiltaan takaa toimihenkilöille turvallisen työympäristön ja lisää henkilöstön vaikuttamis-mahdollisuuksia. Olen KTH:n valtuuston jäsen ja Yhteisten palveluiden yt-ii vara.

25 Nimi: Kimmo Ihatsu, ehdolla yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Päätalo, Helsinki. Taloushallinnon suunnittelija Avoin teksti: Työskentelen taloushallinnon suunnittelijana Yhteisissä palveluissa. Kelassa tapahtuvat uudistukset ja Kelan saamat uudet tehtävät näkyvät myös meille taloushallinnon tekijöille. Suunnittelija olen saanut tehdä töitä Kelan eri yksiköiden kanssa, kun olemme kehittäneet ja luoneet uusia toimintatapoja ja hakeneet taloushallinnon ratkaisuja. Toimin Talous- ja henkilöstöyksikön johtotiimissä henkilöstönedustajana sekä oman tiimimme työhyvinvointi vastaavana yksikön TYHY-ryhmässä. Toimintaympäristön jatkuvasti muuttuessa on tärkeää tuoda esiin henkilöstön kokemuksia muutoksista sekä näkemyksiä mihin suuntaan voisimme asioita viedä. Mottoni on: Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee. Nimi: Katri Pyykkö, ehdolla varsinaiseksi ja yt-varavaltuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Viestintäyksikkö Helsinki, Viestinnän asiantuntija Avoin teksti: Haen teiltä valtuutusta kolmannelle yt-valtuutetun kaudelle Yhteisten palvelujen ja viestinnän yt-alueelle. Paljon olen oppinut valtuutettuna näinä kuutena vuotena, ennen kaikkea tuntemaan teitä ja hoitamaan teidän asioitanne. Olen omakustanteisesti vuoden kestävässä työyhteisösovittelijakoulutuksessa. Se hyödyttää minua myös yt-valtuutetun tehtävässä, vaikka yt-valtuutettuna en ole puolueeton vaan tukea pyytävän toimihenkilön asialla. Luottamusmiehenä sloganini on: Työstä maksettava siitä kuuluva palkka. Työsuojelussa iskulauseeni on: Kaikilla on oikeus hyvään uneen! Lue Sinetissä omablogiani Yt-Katri asioiden äärellä Nimi: Tiina Ropponen, ehdolla varsinaiseksi yt-valtuutetuksi Työpiste ja toiminimike: Päätalo, Helsinki. Assistentti. Avoin teksti: Yt-toiminnassa mukana oleminen olisi minulle t tärkeää, koska sen kautta voi olla vaikuttamassa elämään liittyviin asioihin. Tehtävän hyvä hoitaminen edellyttää: yhteistyökykyä ja halua pitkäjänteisyyttä ja lujuutta työsuojelulainsäädännön hallitsemista luovuutta ja toimintatarmoa tekoja, ei suuria puheita Olen toiminut yt-valtuutettuna 2000-luvun alulta vuoteen Toimintani perustana on luotettavuus, toisen huomioiminen ja empaattisuus

Valilautakunta / Yt-vaalin tulokset

Valilautakunta / Yt-vaalin tulokset Valilautakunta 14.11.2018 / Yt-vaalin tulokset Yt-vaaleihin 16.10.2018 mennessä ehdolle asettautuneet (x) vars= asettautunut ehdolle yt-valtuutetuksi vara=asettautunut ehdolle yt-varavaltuutetun vaaliin

Lisätiedot

VALTUUSTOVAALIT ALKAVAT

VALTUUSTOVAALIT ALKAVAT VALTUUSTOVAALIT ALKAVAT Tästä tiedostosta löydät Kelan toimihenkilöt ry:n valtuuston vaaliin asettautuneet ehdokkaat esittelyineen samoin kuin vaaliliittojen mainokset. Hallitus vahvisti valtuustovaalin

Lisätiedot

Kelan toimihenkilöt ry:n jäsentiedote 16/2017

Kelan toimihenkilöt ry:n jäsentiedote 16/2017 :n jäsentiedote 16/2017 Valtuustovaalin tulos on ratkennut Vaali valtuuston valitsemiseksi toimikaudelle 2018-2020 toimitettiin 15. 21.11.2017 sähköisenä äänestyksenä. Äänestys tapahtui siten, että jäsenen

Lisätiedot

Kelan toimihenkilöt tiedottaa

Kelan toimihenkilöt tiedottaa Kelan toimihenkilöt tiedottaa Yt-vaalit 3. 10.12.2015 Kelan yt-vaalit käynnistyvät torstaina 3.12.2105. Vaaleissa valitaan Kelalle yt-valtuutetut 15 yt-alueelle sekä heille henkilökohtaiset I- ja II-varavaltuutetut.

Lisätiedot

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle.

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. AMMATTILIITTO PRON KOULUTUKSET 2018 LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUS Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. Työsuojeluinfo Kohderyhmä: uudet työsuojeluvaltuutetut ja varavaltuutetut

Lisätiedot

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA Annamari Mäki-Ullakko, Ilmarinen, 5.11.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Oma jaksaminen on perusta 2. Työyhteisössä jokainen vaikuttaa ja on vastuussa 3. Ammattitaidon

Lisätiedot

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty Yleinen työttömyyskassa YTK Päivitetty 4.9.2017 Miksi olemme olemassa? Turvaa ja nostetta työelämän muutoksissa YTK järjestää jäsenilleen ansioturvan ja kannustaa jäseniä näkemään muutoksessa mahdollisuuksia.

Lisätiedot

Tiina Ahde. Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori

Tiina Ahde. Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori Tiina Ahde Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori Miksi haen luottamusmieheksi? Haluan ennen kaikkea auttaa ihmisiä. Parhaimpia hetkiä luottamusmiesvuosillani edunvalvonnassa

Lisätiedot

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty Yleinen työttömyyskassa YTK Päivitetty 16.1.2019 Miksi olemme olemassa? Turvaa ja nostetta työelämän muutoksissa YTK järjestää jäsenilleen ansioturvan ja kannustaa jäseniä näkemään muutoksessa mahdollisuuksia.

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 27.11.2017 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2018 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki

Lisätiedot

Työterveyshuolto ja kuntoutusasiakas. Heli Leino Työterveyshuollon ja yleislääketeiteen erikoslääkäri

Työterveyshuolto ja kuntoutusasiakas. Heli Leino Työterveyshuollon ja yleislääketeiteen erikoslääkäri Työterveyshuolto ja kuntoutusasiakas Heli Leino Työterveyshuollon ja yleislääketeiteen erikoslääkäri Ylilääkärii Työterveyshuolto tekee työtä työsuhteessa olevien terveyden edistämiseksi, työtapaturmien

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 21.11.2016 tarkistettu ja korjattu Yksityisen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2017 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit,

Lisätiedot

Kemiönsaaren henkilöstöstrategia. Hyväksytty valtuustossa xx.xx.xxxx

Kemiönsaaren henkilöstöstrategia. Hyväksytty valtuustossa xx.xx.xxxx Kemiönsaaren henkilöstöstrategia Hyväksytty valtuustossa xx.xx.xxxx Sisältö 1. Lähtökohdat 2. Rekrytointi 3. Johtaminen ja alaistaidot 4. Työhyvinvointi 5. Osaaminen ja palkitseminen 6. Arviointi ja seuranta

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 14.11.2014 Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2015 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ

Lisätiedot

Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Tyhy-verkosto

Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Tyhy-verkosto Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Tyhy-verkosto Jaana Lerssi-Uskelin 23.4.2015 Verkosto työpaikkojen työhyvinvointitoimijoille toiminnan lähtökohtana on työpaikkojen / yritysten tarve alueellisesti

Lisätiedot

Hoitajan urapolku. Sairaanhoitaja Noora, 28v. Allergia- ja astmahoitaja. Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v. Vastaava hoitaja Kristiina, 42v

Hoitajan urapolku. Sairaanhoitaja Noora, 28v. Allergia- ja astmahoitaja. Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v. Vastaava hoitaja Kristiina, 42v Sairaanhoitajaopiskelija Terhi, 21v Sairaanhoitaja Noora, 28v Allergia- ja astmahoitaja Kirsi, 34v Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v Vastaava hoitaja Kristiina, 42v Laatupäällikkö Teija, 50v Yksikönjohtaja

Lisätiedot

Työsuojeluvaalit 2017

Työsuojeluvaalit 2017 Työsuojeluvaalit 2017 Tee työpaikastasi vielä parempi - lähde ehdolle työsuojeluvaaleissa Työsuojeluvaltuutettu pääsee vaikuttamaan työpaikan työhyvinvointiin ja turvallisuuteen. Hän kehittää työympäristöä

Lisätiedot

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä - Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Sosiaaliset tilanteet Elämäntilanteen selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Nimesi:

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työstä terveyttä ja elinvoimaa! -seminaari 23.4.2015 Kruunupuisto Henkilöstösihteeri Susanna Laine Sisältö Strategia Henkilöstö Työhyvinvointiohjelma

Lisätiedot

TYÖTURVALLLISUUS OSANA TYÖHYVINVOINNIN JOHTAMISTA

TYÖTURVALLLISUUS OSANA TYÖHYVINVOINNIN JOHTAMISTA TYÖTURVALLLISUUS OSANA TYÖHYVINVOINNIN JOHTAMISTA Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö Elina Hihnala-Mäkelä, Seinäjoen kaupunki TYÖHYVINVOINTISEMINAARI 7.-8.2.2018 MÄÄRITELMIÄ - Työhyvinvointi kuvaa työntekijän

Lisätiedot

Julkisen alan työhyvinvointi Toni Pekka Riku Perhoniemi

Julkisen alan työhyvinvointi Toni Pekka Riku Perhoniemi Julkisen alan työhyvinvointi 0 Toni Pekka Riku Perhoniemi Tutkimuksesta 000 vastaajaa; kunta 0, kirkko 00 Edustava otos kunta- ja kirkon organisaatioiden henkilöstöstä (KuEL, VaEL-opettajat, KiEL) Ikä,

Lisätiedot

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, Lastentarhanopettaja, Helsinki Lastentarhanopettajaliiton varapuheenjohtaja OAJ hallituksen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta. Jani Listenmaa, Hanna Aho

HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta. Jani Listenmaa, Hanna Aho HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta Jani Listenmaa, Hanna Aho Yleistä tutkimuksesta Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa Parikkalan kunnan henkilöstön hyvinvointia ja jaksamista, työyhteisön tilaa

Lisätiedot

Osatyökykyisille tie työelämään OTE -kärkihanke: Hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro Projektipäällikkö Raija Tiainen

Osatyökykyisille tie työelämään OTE -kärkihanke: Hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro Projektipäällikkö Raija Tiainen Osatyökykyisille tie työelämään OTE -kärkihanke: Hankepäällikkö Projektipäällikkö Raija Tiainen OTE - kärkihanke Työkyvyn alenema ei johda kokonaan työelämän ulkopuolelle ja työhön paluu on mahdollista.

Lisätiedot

AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019

AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019 AMMATTILIITTO PRON LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUKSET 2019 Koulutusohjelma on suunniteltu niin, että tietyn nimiset koulutukset ovat sisällöllisesti samanlaisia ja siten toisilleen vaihtoehtoisia. Luottamushenkilöiden

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2011 Oulun yliopisto / Muut yliopistot

Työhyvinvointikysely 2011 Oulun yliopisto / Muut yliopistot Työhyvinvointikysely 2011 n yliopisto / Muut yliopistot Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: 1215 100% 80% 60% 55% 60% 40% 45% 40% 20% 0% Nainen (KA: 1.452, Hajonta: 1.117)

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos tukihenkilöstö. Vastaajia 21

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos tukihenkilöstö. Vastaajia 21 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos tukihenkilöstö Vastaajia Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: 0 8 6 8% 6% % 8% Nainen Mies Biologian laitos, Muu henkilökunta,

Lisätiedot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot KAARI-TYÖHYVINVOINTIKYSELY 1 (8) Kysymykset ja vastausvaihtoehdot JOHTAMINEN TYÖYKSIKÖSSÄ Tässä osiossa arvioit lähiesimiehesi työskentelyä. Myös esimiehet arvioivat omaa lähiesimiestään. en enkä Minun

Lisätiedot

Mistä vetovoimaiset työpaikat on tehty? - voimavaroja ja voimavarkaita työssä? Eija Lehto Kehittämispalvelut Kultala

Mistä vetovoimaiset työpaikat on tehty? - voimavaroja ja voimavarkaita työssä? Eija Lehto Kehittämispalvelut Kultala Mistä vetovoimaiset työpaikat on tehty? - voimavaroja ja voimavarkaita työssä? Eija Lehto Kehittämispalvelut Kultala 1 Vetovoimaisia työpaikkoja yhdistäviä tekijöitä: ü Henkilöstön saanti helppoa ü Henkilöstön

Lisätiedot

Miten jaksamme työelämässä?

Miten jaksamme työelämässä? Miten jaksamme työelämässä? työelämän haasteet Työhyvinvoinnin asiantuntija Tiina Holappa Sisältö: Työelämän haasteet Työelämän tämän hetkiset trendit Tilastoja suomalaisten eläköitymisestä Työurat pidemmiksi

Lisätiedot

Puheenjohtajaehdokkaat 2017

Puheenjohtajaehdokkaat 2017 Puheenjohtajaehdokkaat 2017 Hei, olen Minna Mänttäri ja olen ollut hallituksessa vuodesta 2012. Yhdistyksen varapuheenjohtajana toimin 3 vuoden ajan ja viimeisen vuoden puheenjohtajana. Vastuualueina minulla

Lisätiedot

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7)

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) LUOTTAMUSMIES- KOULUTUS 18. 19.1. Kuopio LM-perusopinnot 1 18.1. Kunnan toiminta, talous ja tietosuoja verkkokurssi 15.2. Verkkokurssi 26.

Lisätiedot

Valtuustovaalin tulos on ratkennut

Valtuustovaalin tulos on ratkennut Valtuustovaalin tulos on ratkennut 21/2014 13.11.2014 Vaali valtuuston valitsemiseksi toimikaudelle 2015-2017 toimitettiin 6.11.- 12.11.2014 sähköisenä äänestyksenä. Äänestys tapahtui siten, että jäsenen

Lisätiedot

Kilpailukykyä työhyvinvoinnista

Kilpailukykyä työhyvinvoinnista Kilpailukykyä työhyvinvoinnista Tarkastelussa suomalaisten työpaikkojen toimet työhyvinvoinnin kehittämiseksi 12.5.2016 Finlandia-talo Tutkimuskokonaisuuden taustaa Aula Research Oy toteutti LähiTapiolan

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Eija Lehto, erityisasiantuntija IKÄTIETOISELLA JOHTAMISELLA KOHTI TYÖHYVINVOINTIA 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut Työhyvinvointi työntekijän omakohtainen kokemus, joka

Lisätiedot

1., n= n=485 3., n=497 4., n=484 5., n=489 N., n=999

1., n= n=485 3., n=497 4., n=484 5., n=489 N., n=999 Työskentelin syventäviin tai ammattiaineisiin liittyvässä kesätyössä Olin opintoja sivuavassa kesätyössä / ns. "haalariharjoittelussa" 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 1., n=350 2. n=485 3., n=497 4.,

Lisätiedot

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Johtaja 26.9.2017 Hannu Sulin OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ASETUS YLEISISTÄ KIRJASTOISTA 1 Asetuksen sisältö Yleistä Yleisistä kirjastoista annetussa laissa (1492/2016)

Lisätiedot

edustajistovaalit 2012 Ja Hyvinvointi Lisääntyy

edustajistovaalit 2012 Ja Hyvinvointi Lisääntyy edustajistovaalit 2012 AANESTa Ja Hyvinvointi Lisääntyy edustajistovaalit koko suomessa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n edustajistovaalit järjestetään 12. - 28.3.2012. Vaaleissa Suomen suurin

Lisätiedot

KT YLEISKIRJEEN 23/2006 LIITE 6

KT YLEISKIRJEEN 23/2006 LIITE 6 1 TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007 JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI Luottamusmieskoulutus Tehy 15. 17.1. Vasa Introduktionskurs för förtroendemän TNJ/Aktiivi-Instituutti

Lisätiedot

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana Helka Pirinen Esimies muutoksen johtajana Talentum Helsinki 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Helka Pirinen Kansi: Ea Söderberg, Hapate Design Sisuksen ulkoasu: Sami Piskonen, Suunnittelutoimisto

Lisätiedot

Reilu Peli Toimintamalleja epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisyyn ja ristiriitojen selvittämiseen > Käsikirja > Koulutukset > Verkosto 1 Reilu Peli Toimintamalleja epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisyyn

Lisätiedot

Sosiaalityön työpaikkojen houkuttelevuus

Sosiaalityön työpaikkojen houkuttelevuus Sosiaalityön työpaikkojen houkuttelevuus Talentian selvitys 2017 Työ on mielenkiintoista, monipuolista ja sopivasti haastavaa. Työ on sovitettavissa yksityiselämään työmatkan ja -ajan, palkkauksen ja kuormittuvuuden

Lisätiedot

Extra Pinna JYTY ESPOON SEUTU RY:N PUHEENJOHTAJA EILA FRISKN KIITOKSET. Kaikki päättyy aikanaan.

Extra Pinna JYTY ESPOON SEUTU RY:N PUHEENJOHTAJA EILA FRISKN KIITOKSET. Kaikki päättyy aikanaan. Osa 1, numero 1 Tiedotteen pvm Jyty E s p o o n Seutu www.jyty-espoo.fi Extra Pinna 4 2017 JYTY ESPOON SEUTU RY:N PUHEENJOHTAJA EILA FRISKN KIITOKSET Kaikki päättyy aikanaan. Minun kauteni Jyty Espoon

Lisätiedot

Nuorten Akatemia. Työpaja, Nuorten Suomi

Nuorten Akatemia. Työpaja, Nuorten Suomi Nuorten Akatemia Työpaja, Nuorten Suomi 2.11.2018 1 Nuorten Akatemia Nuorten Akatemian nuorten osallisuutta edistävä yhteistyöorganisaatio, joka törmäyttää nuoria ja nuorten näkemyksistä kiinnostuneita

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos opetus- ja tutkimushenkilöstö. Vastaajia 27

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos opetus- ja tutkimushenkilöstö. Vastaajia 27 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos opetus- ja tutkimushenkilöstö Vastaajia 7 Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: 66 0 8 6 6% 9% % 9% Nainen Mies Biologian

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos Vastaajia 7 Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: LuTK 06, Biologian laitos 9 00% 80% 60% % 6% 0% 0% % 0% 0% Nainen Mies

Lisätiedot

Auttaminen intohimona

Auttaminen intohimona Vetrea Kuntoutus Eläköön elämä! Me Vetreassa uskomme, että jokaisella ihmisellä on oikeus ja vapaus nauttia elämästä kaikissa elämänsä vaiheissa. Vetrea Kuntoutus on aktiivisen ja turvatun elämän mahdollistava

Lisätiedot

MATKALLA TÖIHIN TYÖELÄMÄVALMIUDET. & iida. saara

MATKALLA TÖIHIN TYÖELÄMÄVALMIUDET. & iida. saara MATKALLA TÖIHIN MITEN RAKENNAN OMAN POLKUNI? MISTÄ MOTIVAATIOTA? OSAANKO MINÄ? SUOMEN KIELEN TAITO JA VIESTINTÄ? VERKOSTOITUMINEN? MIHIN VOIN VAIKUTTAA? MIHIN KAIKKEEN KANNATTAA OSALLISTUA? OLENKO MINÄ

Lisätiedot

Vuokratyöntekijätutkimus 2014

Vuokratyöntekijätutkimus 2014 Vuokratyöntekijätutkimus 2014 Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää seminaari 7.10.2014 Vastaajia 5552 Pekka Harjunkoski Tutkimuksen tausta Kuudes valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus Tiedonkeruu

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 7.1.2016 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13)

KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13) KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13) Luottamusmieskoulutus Vantaa 24. 26.1. Luottamusmiesten perusopinnot, 3. jakso (4/2016) Vantaa 13. 15.2. Luottamusmiesten perusopinnot, 1. jakso (1/2017) Helsinki

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 19.10.2018 Terveyspalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2019 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 4 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki sopimusalat,

Lisätiedot

Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä.

Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä. Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä. 1 Se aito työterveyshuolto Missiomme on parantaa työkykyä ja työterveyttä, ennaltaehkäistä riskejä ja edistää suomalaista työhyvinvointia. Työn, terveyden

Lisätiedot

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011

Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kohtalonyhteys 10.2.2011 17.2.2011 Hannele Waltari Mitä työhyvinvointi on? Työhyvinvointi tarkoittaa turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset

Lisätiedot

SAK:N NÄKEMYKSET HYVÄSTÄ TYÖSTÄ JA UUSI HYVÄN TYÖN MITTARI

SAK:N NÄKEMYKSET HYVÄSTÄ TYÖSTÄ JA UUSI HYVÄN TYÖN MITTARI SAK:N NÄKEMYKSET HYVÄSTÄ TYÖSTÄ JA UUSI HYVÄN TYÖN MITTARI LÄHTÖKOHDAT SAK:n tavoitteena on hyvinvointia rakentava työelämä SAK:n edustajakokous 2011: Työelämän ihmisoikeudet toteutuvat silloin, kun tärkeäksi

Lisätiedot

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, 32 ERJA LEHTONEN Pääluottamusmies, Espoo Lastentarhanopettajaliiton (LTOL) varapuheenjohtaja

Lisätiedot

JHL 210 ry JÄSENKIRJE 3/2017 YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN. Palvelukeskus-liikelaitos ja Palmia Oy:n. henkilökunta PALVELUKESKUS PALMIA OY:N HELSINGIN

JHL 210 ry JÄSENKIRJE 3/2017 YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN. Palvelukeskus-liikelaitos ja Palmia Oy:n. henkilökunta PALVELUKESKUS PALMIA OY:N HELSINGIN 1 JHL 210 ry Palvelukeskus-liikelaitos ja Palmia Oy:n henkilökunta AVAINTA KVTES PALMIA OY:N HENKILÖKUNTA PALVELUKESKUS HELSINGIN HENKILÖKUNTA YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN 2 Hyvät Jäsenet! Jälleen kukat kukkivat

Lisätiedot

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Heidi Ristolainen 2016 Opintokeskus Sivis 2016 Esittely Kerro lyhyesti, kuka olet ja mistä tulet. Millaisia ajatuksia sana työhyvinvointi sinussa herättää? Orientaatio

Lisätiedot

Koulutuspäivän tavoite

Koulutuspäivän tavoite Työnohjauksesta nousevia asioita Kohtaamisia terveydenhuollon arjessa 23.5.2017 Työhyvinvointiylihoitaja, työnohjaaja KSSHP Koulutuspäivän tavoite Herättää ajatuksia ihmisten kohtaamisesta Muuttaa kohtaamisen

Lisätiedot

TYÖSUOJELUVAALIT ÄÄNESTÄ opettajaehdokkaita!

TYÖSUOJELUVAALIT ÄÄNESTÄ opettajaehdokkaita! TYÖSUOJELUVAALIT 13.-18.11.2017 ÄÄNESTÄ opettajaehdokkaita! Opettajien työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen korostuu aiempaa enemmän. Opettajat ja lähiesimiehet tuntevat parhaiten alan kuormitustekijät,

Lisätiedot

Jäsenkysely Sote. uudistuksesta 2017

Jäsenkysely Sote. uudistuksesta 2017 Jäsenkysely Sote uudistuksesta 2017 Työskentelen (N=1836) 0 200 400 600 800 1000 1200 1400 1600 1800 Julkisella sektorilla n=1562, 85% Yksityisellä sektorilla n=215, 12% Kolmannella sektorilla n=28, 1

Lisätiedot

Kotimainen kirjallisuus

Kotimainen kirjallisuus Kotimainen kirjallisuus Kysely lähetettiin 80 kotimaisen kirjallisuuden alumnille, joista 27 vastasi. Vastausprosentti oli 34 %. Vastaajista 89 % on naisia. Vastaajien keski-ikä on 35 vuotta. Opintojen

Lisätiedot

KYSELY TYÖSUOJELUTOIMINNASTA 2008

KYSELY TYÖSUOJELUTOIMINNASTA 2008 KYSELY TYÖSUOJELUTOIMINNASTA 2008 OHJE KYSELYN TÄYTTÄMISEEN: Käykää ensin läpi koko kysely. Vastatkaa sen jälkeen omaa yhteisöänne koskeviin kysymyksiin. Kyselyssä on yleinen osa, johon pyydetään vastaus

Lisätiedot

Tsemppaaminen intohimona

Tsemppaaminen intohimona Vetrea Tsemppi Eläköön elämä! Me Vetreassa uskomme, että jokaisella ihmisellä on oikeus ja vapaus nauttia elämästä kaikissa elämänsä vaiheissa. Vetrea Tsemppi on aktiivisen ja turvatun elämän mahdollistava

Lisätiedot

ELÄKETURVAKESKUKSEN STRATEGIA

ELÄKETURVAKESKUKSEN STRATEGIA ELÄKETURVAKESKUKSEN STRATEGIA 2017-2021 Työeläke on keskeinen osa hyvinvointia ja siihen luotetaan. Se on rahoituksellisesti kestävä, edistää talouden vakautta ja on tehokkaasti järjestetty. on lakisääteinen

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

sosiaalialan menestystekijä

sosiaalialan menestystekijä sosiaalialan menestystekijä Osaaminen, vuorovaikutus, tahto. {Osaaminen on tietoa, taitoa ja oikeaa asennetta.} Ammattijärjestö Talentia edistää jäsentensä urakehitystä vaikuttamalla sosiaalialan lainsäädäntöön,

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 5

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 5 Jyty ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus 18.12.2008 1 (8) Jyty 20. 21.1. Tampere LM-teemakurssi, KVTES maatalousala Jyty 22. 23.1. Tampere LM-teemakurssi, neuvottelutaito Jyty

Lisätiedot

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA 5.2.2016 Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö 2 10.2.2016 Keskeinen lähtökohta työhyvinvoinnille yksilö yhteisöllisyyden rakentajana ja yhteisöllisyys yksilön tukena arvostava

Lisätiedot

YLEISKIRJE A 1/ Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2010

YLEISKIRJE A 1/ Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2010 YLEISKIRJE A 1/2011 10.1.2011 Seurakunnille Sisältää: 1. Luottamusmieskurssit 2. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet vuonna 2010 Luottamusmieskurssit Kirkon työmarkkinalaitos on hyväksynyt jäljempänä

Lisätiedot

Miten ratkaistaan eettisiä ristiriitoja sosiaali- ja terveydenhuollon arjessa?

Miten ratkaistaan eettisiä ristiriitoja sosiaali- ja terveydenhuollon arjessa? Miten ratkaistaan eettisiä ristiriitoja sosiaali- ja terveydenhuollon arjessa? Seminaari 28.3.2019 Paneeli: Miten vähentää eettistä kuormitusta sosiaali- ja terveydenhuollossa? Mika Virtanen, projektipäällikkö,

Lisätiedot

Yhteisiä asioitahan ne työsuojeluasiat ovat! Työsuojeluvaltuutettujen ja varavaltuutettujen vaalit järjestetään määrävälein työpaikoilla

Yhteisiä asioitahan ne työsuojeluasiat ovat! Työsuojeluvaltuutettujen ja varavaltuutettujen vaalit järjestetään määrävälein työpaikoilla Yhteisiä asioitahan ne työsuojeluasiat ovat! Työsuojeluvaltuutettujen ja varavaltuutettujen vaalit järjestetään määrävälein työpaikoilla Työntekijöiden oikeus turvalliseen työympäristöön ja sen kehittämiseen

Lisätiedot

Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä

Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä Yliopistojen työsuojelupäivät 2006 Tulevaisuuden turvallisuutta - NYT Koulutuspäällikkö, työpsykologi Tiina Saarelma-Thiel tiina.saarelma-thiel@ttl.fi

Lisätiedot

Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä.

Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä. Valtakunnallinen toimija, paikallisesti lähellä. 1 Se aito työterveyshuolto Missiomme on parantaa työkykyä ja työterveyttä, ennaltaehkäistä riskejä ja edistää suomalaista työhyvinvointia. Työn, terveyden

Lisätiedot

Osatyökykyisille tie työelämään

Osatyökykyisille tie työelämään Osatyökykyisille tie työelämään hankepäälikkö Päivi Mattila-Wiro ja projektipäällikkö Raija Tiainen 1 1.11.2017 Osatyökykyisille tie työelämään Osatyökykyisyys koskettaa lähes jokaista suomalaista työuran

Lisätiedot

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 5

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 5 Luottamusmieskoulutus KoHo/Tehy Vantaa 7.-9.3. Luottamusmiesten perusopinnot 3-jakso (4/15) KoHo/Tehy Helsinki 11.-13.1. Luottamusmiesten perusopinnot 1-jakso (1/16) KoHo/Tehy Helsinki 15.-17.2. Luottamusmiesten

Lisätiedot

ERTO / YSTEA Työhyvinvointi osana toimivaa työyhteisöä Vaativat asiakaspalvelutilanteet

ERTO / YSTEA Työhyvinvointi osana toimivaa työyhteisöä Vaativat asiakaspalvelutilanteet ERTO / YSTEA Työhyvinvointi osana toimivaa työyhteisöä Vaativat asiakaspalvelutilanteet.0.0 JS Partners Oy Toimiva työyhteisö selkeät tavoitteet ja yhteiset pelisäännöt tarkoituksenmukaiset työvälineet

Lisätiedot

JYTYN KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY syksy 2013

JYTYN KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY syksy 2013 JYTYN KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY syksy 2013 KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY Lähetettiin syyskuussa kaikille Jytyn jäsenille, joiden sähköpostiosoitteet olivat jäsenrekisterissä. Vastauksia yhteensä

Lisätiedot

Reilu Peli työkalupakin käyttö Seinäjoen Lääkäritalossa

Reilu Peli työkalupakin käyttö Seinäjoen Lääkäritalossa Reilu Peli työkalupakin käyttö Seinäjoen Lääkäritalossa Seinäjoen Lääkäritalo Yksityinen täyden palvelun lääkärikeskus Etelä- Pohjanmaalla, Seinäjoella Ammatinharjoittajien vastaanotot Työterveyshuolto

Lisätiedot

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 26.11.2009 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 2 kpl - Luottamusmieskurssi

Lisätiedot

Koulutuksella muutokseen - työkykykoordinaattorikoulutus. Osatyökykyisille tie työelämään - OTE

Koulutuksella muutokseen - työkykykoordinaattorikoulutus. Osatyökykyisille tie työelämään - OTE Koulutuksella muutokseen - työkykykoordinaattorikoulutus Osatyökykyisille tie työelämään - OTE Hankepäällikkö Projektipäällikkö Raija Tiainen OTE - kärkihanke, taustaa 1,9 miljoonaa = joku pitkäaikaissairaus

Lisätiedot

Osatyökykyisille tie työelämään

Osatyökykyisille tie työelämään Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) 1 Tavoite: Osatyökykyiset ihmiset jatkavat työelämässä tai työllistyvät avoimille työmarkkinoille. Kohderyhmä: Työikäiset osatyökykyiset henkilöt 2 OTE-kärkihankkeen

Lisätiedot

AMMATILLINEN KUNTOUTUS HENKILÖASIAKKAAN NÄKÖKULMASTA. Kuntoutuspäivät Ylilääkäri Maija Haanpää

AMMATILLINEN KUNTOUTUS HENKILÖASIAKKAAN NÄKÖKULMASTA. Kuntoutuspäivät Ylilääkäri Maija Haanpää AMMATILLINEN KUNTOUTUS HENKILÖASIAKKAAN NÄKÖKULMASTA Kuntoutuspäivät 7.6.2018 Ylilääkäri Maija Haanpää TYÖELÄKEKUNTOUTUS = TYÖELÄKEYHTIÖN JÄRJESTÄMÄ AMMATILLINEN KUNTOUTUS Työntekijällä, joka ei ole täyttänyt

Lisätiedot

Keskusteluja kehittämällä tuloksellisuutta ja työniloa

Keskusteluja kehittämällä tuloksellisuutta ja työniloa Keskusteluja kehittämällä tuloksellisuutta ja työniloa Sykettätyöhön.fi-palvelu 15.12.2014 Työyhteisökehittäjä, FT Heini Wink JHL Kehittämispalvelu Kuinka saada kehityskeskusteluista uusia ajatuksia, energiaa

Lisätiedot

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä 8.2.2010 Paasitorni Verkostot sihteerin ja assistentin työssä ammatilliset yhdistykset kollegat muissa yrityksissä henkilökohtaiset kontaktit

Lisätiedot

Ammattina avustaminen

Ammattina avustaminen Ammattina avustaminen Henkilökohtaisen avustajan työ työelämän tutkimuksen näkökulmasta Milja Mäkinen, YTK Henkilökohtainen avustaja Tampereen yliopiston Porin yksikkö Ammattina avustaminen 2010 - tutkimus

Lisätiedot

Valitse alla olevista tunnetiloista ne 3, jotka PARHAITEN kuvaavat viimeaikaisia vallitsevia fiiliksiäsi töissä.

Valitse alla olevista tunnetiloista ne 3, jotka PARHAITEN kuvaavat viimeaikaisia vallitsevia fiiliksiäsi töissä. Osio 1 - Taustatiedot Toimitko esimiestehtävissä? Kyllä En Osio 2 - Fiilikset Valitse alla olevista tunnetiloista ne 3, jotka PARHAITEN kuvaavat viimeaikaisia vallitsevia fiiliksiäsi töissä. Ihan ok, tässähän

Lisätiedot

OAJ:n valtuustovaalit 2010

OAJ:n valtuustovaalit 2010 VANTAAN OPETTAJA VAALIEXTRA 8.2.2010 Vantaan opettajien ammattiyhdistys ry Talkootie 7, 01350 Vantaa puh: 09-873 4020, toimisto@voay.fi, www.voay.fi Tiedottaja: Annika Arstila-Aaltonen p. 050-4096 460

Lisätiedot

Tehy ry KUNTASEKTORIN AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2014 11.11.2013

Tehy ry KUNTASEKTORIN AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2014 11.11.2013 Luottamusmieskoulutus Tehy Helsinki 12.-14.2. Luottamusmiesten perusopinnot 1-jakso (1/14) Tehy Helsinki 24.-26.3. Luottamusmiesten perusopinnot 2-jakso (1/14) Tehy Vantaa 22.-24.9. Luottamusmiesten perusopinnot

Lisätiedot

Työkaarityökalulla tuloksia

Työkaarityökalulla tuloksia Työkaarityökalulla tuloksia Asiantuntija Tarja Räty, TTK Työkaariajattelu työpaikan arjessa miten onnistumme yhdessä? Kehittämisen edellytyksiä Työkaarimallin käytäntöön saattamista Työura- ja kehityskeskustelut

Lisätiedot

Nuoret Lakimiehet ry Työhyvinvointikysely 2014

Nuoret Lakimiehet ry Työhyvinvointikysely 2014 Lue analyysi kyselyn tuloksista: www.nuoretlakimiehet.fi/0///nula-selvitti-tyooloja-sisalto-ennen-kompensaatiota-ja-glooriaa/ Taustatiedot Sukupuoli 0 8 6 6 Mies Nainen Kaikki (KA:.6, Hajonta:0.9) (Vastauksia:7)

Lisätiedot

TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ

TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ Sosiaali- ja terveysalan yhdistykset uudessa tilanteessa sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Kulttuuri- ja taideyhdistyksille olennaista Pirkanmaan

Lisätiedot

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

Lapin alueellinen verkostotapaaminen Pyhätunturi 14.02.2014 Verkostokuulumisia

Lapin alueellinen verkostotapaaminen Pyhätunturi 14.02.2014 Verkostokuulumisia Lapin alueellinen verkostotapaaminen Pyhätunturi 14.02.2014 Verkostokuulumisia Jaana Lerssi-Uskelin 7.3.2014 Alueelliset verkostot Aluejakona ELY-alueet: 1. Satakunta 2. Etelä-Savo 3. Lappi 4. Pohjanmaa

Lisätiedot

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7)

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) LUOTTA- MUSMIES- Jyty ry 18. 19.1. Kuopio LM-perusopinnot 1 Jyty ry 18.1. 15.2. Verkkokurssi Kunnan toiminta, talous ja tietosuoja verkkokurssi

Lisätiedot

Ohjaamo-kyselyn tuloksia

Ohjaamo-kyselyn tuloksia Ohjaamo-kyselyn tuloksia 18.6.2019 0 Ohjaamo-kysely Kyselyt toteutettiin maalis-huhtikuun aikana sähköisesti. Vastauksia saatiin yhteensä 285. Nuorten kyselyyn saatiin 196 vastausta, joista 54% asioi Fredrikinkadun

Lisätiedot

Työhyvinvointia yhdessä Pori

Työhyvinvointia yhdessä Pori Työhyvinvointia yhdessä 20.4.2018 Pori Työhyvinvointi ei synny sattumalta Terveys Hyvinvointi Toimintakyky Työkyky Työhyvinvointi Työhyvinvointi tarkoittaa sitä, että työ on turvallista, terveellistä ja

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Neuvottelutulos

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Neuvottelutulos 21.11.2017 Neuvottelutulos Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2018 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät SuPer 20.-21.3. Yksityissektorin neuvottelupäivät

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Sosiaaliyhdistyksen 80-vuotisjuhla , Joensuu. Elli Aaltonen pääjohtaja Kela

Pohjois-Karjalan Sosiaaliyhdistyksen 80-vuotisjuhla , Joensuu. Elli Aaltonen pääjohtaja Kela Pohjois-Karjalan Sosiaaliyhdistyksen 80-vuotisjuhla 3.10.2018, Joensuu Elli Aaltonen pääjohtaja Kela Kela 80 vuotta = 2017 Pohjois-Suomen Sosiaaliturvayhdistys 80 vuotta = 2018 Huolien tiellä -esittelyfilmi

Lisätiedot

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä. 28.4.2015 Kemi

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä. 28.4.2015 Kemi Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2015 Kemi Maintpartner Suomessa Liiketoimintamme on 100 % teollisuuden kunnossapitoa Varmistamme teollisuuden tuotannon ja julkisen sektorin teknisten prosessien

Lisätiedot