Lajiruletti Gymstick Gymstick yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa sekä lihaskuntoa musiikin tahdissa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lajiruletti 2010. Gymstick Gymstick yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa sekä lihaskuntoa musiikin tahdissa."

Transkriptio

1 Lajiruletti 2010 LEPPOISA REIPAS TEHOKAS Liikkuvuutta ja tsemppiä Keppijumppa Keppijumppa on selkeää ja innostavaa. Lämmin tulee, sykekin nousee ja olo vetreytyy. Tunti painottuu lihaskuntoliikkeisiin, joista osa perustuu perinteisiin painonnostoliikkeisiin. Hartia-, selkä-, vatsa- ja jalkalihakset käydään monipuolisesti läpi. Lopuksi venytellään keppiä apuna käyttäen. Gymstick Gymstick yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa sekä lihaskuntoa musiikin tahdissa. Punttijumppa Tunnilla pyritään tehokkaaseen lihaskuntoharjoitteluun eri välineiden avulla. Alkulämmittelyn keppijumppaa seuraa tiukka lihaskunto-osuus esim. voimatankojen avulla. Aerobinen kunto kohoaa lyhyillä sykettä nostattavilla osuuksilla esim. steppilaudalla. Lopuksi rauhoitutaan venyttelyyn ja rentoutukseen. Jumppa välineinä toimivat esim. kepit, voimatangot, käsipainot sekä steppilaudat. Jättipallojumppa Jättipallojumppa haastaa kehon syvät lihakset! Tunti painottuu lihaskuntoliikkeisiin, joissa tasapaino ja kehonhallinta korostuvat. Sykettä nostetaan tunnin aikana ja tunti päättyy rauhallisiin pallovenytyksiin ja rentoutukseen. Ryhmäkoko 20hlöä. Kuntonyrkkeily tai Tunnilla harjoitetaan sekä aerobista- että lihaskuntoa nyrkkeillen. Alkulämmittelyssä nostetaan syketasoa sekä verrytellään lihakset toimintakuntoon. Lihasten lämmettyä jatketaan tekniikkaharjoitusten kautta vaativampiin harjoitteisiin esim. pistehanskoihin tai säkkiin lyötäviin erilaisiin iskusarjoihin. Iskujenvaihdon jälkeen on aika heittää pyyhe kehään ja venyttää kiristäviä lihaksia. Tehokkaan treenin kokonaiskesto vaihtelee 45min ja1,5h välillä.

2 Kahvakuula tai Uutuus! Kahvakuulalla tehdään koko kropan toiminnallisia lihaskuntoliikkeitä! Kuulat ovat painoltaan 4-24kg painoisia, joten jokainen löytää itselleen sopivan painoisen kuulan. Voimaa ja taitoa Tunnin painopiste on kehonhallintaa vaativissa lihaskuntoliikkeissä. Alkulämmittelyn avaavien ja venyttävien sekä erilaisten tasapainoliikkeiden jälkeen alkaa rankka lihaskuntotreeni. Sen teho tulee rauhallisesti ja hitaasti tehdyistä, syviä lihaksia vahvistavista liikkeistä. Kuntosali circuit Circuit on kiertoharjoittelu koko kropalle. Tunti koostuu pääasiassa kuntosalilaitteilla tehtävistä lihaskuntoliikkeistä, välissä kuitenkin nostetaan sykettä esim. soutaen tai pyöräillen. Circuit harjoittelu sopii kaikille, kunhan vain muistat kuunnella omia kehon tuntemuksiasi. Jousiammunta Jousiammunta rauhoittaa mielen, ryhdistää ja kohentaa keskittymiskykyä. Jousiampuja seisoo uljaana, jännittää jousen, tähtää ja nuoli kiitää. Samalla on mukava jutustella ja tutustua porukkaan uuden haasteen äärellä. Rytmiä lantioon Zumba Zumba on sekä hauskaa että tehokasta! Latino-rytmit, cumbia, salsa, samba ja merenque yhdistetään tämän hetken kuumimpiin tanssiaskeliin. Sekä vanhat että nuoret nauttivat iloisesta ja tarttuvasta Zumba -tunnelmasta. Zumba Fitnessin keinuvat tanssiliikkeet antavat kunnon kyytiä koko vartalolle. Jammailujumppa Tunti koostuu helpohkosta tanssillisesta aerobicsarjasta, jota rytmittää hyvä musiikki. Tutustutaan letkeään R&B musiikkiin ja annetaan rytmin viedä mukana. Jokainen löytää oman tyylinsä, kaikki on sallittua! Askelsarjan jälkeen treenataan selkä- ja vatsalihakset kuntoon ja venytellään kevyesti. Tanssimix Tunnilla tutustutaan erilaisiin tansseihin, aina lattareista riverdanceen. Tanssimixtunnilla tarvitset iloista mieltä ja huumoria. Tanssit ovat lyhyitä ja helppoja oppia.

3 Vireäksi ja vetreäksi Rentoutuminen Harjoituksen tarkoitus on saada osallistujat rentoutumaan ja irrottautumaan hetkeksi arjen kiireistä. Ohjaaja luo rauhallisen ilmapiirin ja johdattelee kehon ja mielen rentoutuneeseen tilaan eri tapoja apuna käyttäen. Pallo rentoutus Harjoituksen tarkoitus on saada osallistujat rentoutumaan ja irrottautumaan hetkeksi arjen kiireistä. Harjoitus tehdään pallojen avulla hieromalla. Streching Tunnilla keskitytään ainoastaan venyttelyyn, joko yksin tai parin kanssa. Rauhallisen alkulämmittelyn jälkeen lihakset saavat kunnon annoksen pitkäkestoisia venytyksiä. Lämpimän ilmapiirin ansioista mielikin rauhoittuu, päivän kiireet ja jännitteet karistetaan. Rentoutumisharjoitus lopettaa tämän tunnin. Asahi-health Asahi-health on helpoista yksinkertaisista liikkeistä koostuva liikesarja. Liikesarjoissa on vaikutteita itämaisista liikuntamuodoista, höystettynä suomalaisilla perusliikkeillä. Tunti jakaantuu viiteen eri osa-alueeseen; rentoutus-, niska-hartia-, selän-, jalkojen- ja tasapainon harjoitteisiin sekä lopuksi hengityksen tasaamiseen ja mielen rauhoittamiseen. Sporttivartti Sporttivartti soveltuu taukojumpaksi kokouspäivän väliin. Sporttivartti vetreyttää hartiat ja pakarat sekä piristää ajatuksen juoksua. Sporttivartti voidaan toteuttaa esim. keppijumppana liikuntasalissa tai kokouspaikalla tuolijumppana. Hyvinvoinnin rastipisteet Oivalluksia arjen elämäntapoihin. 1. Ryhtiä rankaan ja puhtia päivään 2. Niska-hartiaseudun vetreytys ja vanutus 3. Taitoa ja tasapainoa 4. Inbody kehonkoostumusanalyysi 5. Yhteinen loppuhuipennus: Inbody kehoanalyysin tulokset Jokainen osallistuja saa henkilökohtaisen, kirjallisen tulosteen omasta kehonkoostumuksestaan. Kesto 1,5 h-2 h, ryhmäkoko max.30hlö.

4 Vedestä virtaa Vesitreeni Vesitreeni virkistää, vetreyttää ja antaa hyviä harjoitusvinkkejä. Apuvälineinä toimivat esim. vesijuoksuvyö tai lötköpötkö. Uima-altaan reunalla tehdään erilaisia sykettä nostattavia lihaskuntoliikkeitä sekä lopuksi venytellään lihaksia. Keho pysyy lämpimänä koko treenin ajan. Vesijuoksutreeni Tunnin aikana harjoitellaan oikea vesijuoksutekniikka vesivöiden avulla. Liikutaan eri suuntiin juoksutekniikkaa apuna käyttäen. Tunnin aikana tehdään myös lihaskuntoliikkeitä erityisesti keskivartalolle ja lopuksi venytellään lihakset. Koko keho pysyy lämpimänä koko tunnin ajan. Kuntouimarin tekniikkavinkit Tunnin aikana käydään läpi eri uintityylien tekniikkaa sekä pyritään puhtaaseen suoritukseen. Annetaan vinkkejä kuinka harjoitella tehokkaasti ja tuloksellisesti, yksilöllisyyttä unohtamatta. Jäähylle mars! Curling tutustuminen Tunnilla opit lajin perustietoja ja taitoja. Tutustuminen lajiin alkaa pienellä paketilla faktatietoa sekä historiikkia, seuraavaksi yritetään tulla jään kanssa tutuksi liukumalla. Harjoitella erilaisia heittomenetelmiä joista jokainen löytää varmasti omanlaisensa. Ohjaaja peluuttaa ryhmää valitsemallaan pelityylillä riippuen ryhmän taitotasosta. Ohjauksen kesto 1,5-2tuntia, ryhmän koosta riippuen (8-60hlö). Curling ohjaus taitajille Curling kipinän puraisemat voivat kerääntyä kokoon pelaamaan peliä, jossa raapaistaan jo pintaa syvemmälle. Aluksi käydään läpi perusasiat alkulämmittelynä ja kertauksena. Keskitytään enemmän heittotekniikkaan, taktiikkaan, sääntöihin sekä itse pelaamiseen. Sopiva kesto 1,5-2h.

5 Happihyppelyt Melonta tutuksi Melontakierros suoritetaan joko kajakeilla tai suurkanooteilla. Luonnonläheiseen ja rentouttavaan lajiin tutustuminen aloitetaan välineiden tarkastelulla, turvallisuus seikoilla sekä melontatekniikkaan perehtymisellä. Lohjanjärven maisemia ihaillaan kevyellä melontakokeilulla. Jokainen meloja saa käyttöönsä melontaliivit jotka kelluttavat mutta uimataito on silti välttämätön. Säänmukainen, kastumista ehkäisevä vaatetus on myös hyvä varata mukaan. Kajakkeja on 13 yksikköä ja 4 kaksikkoa myös 2 inkkarikanoottia löytyy. Suurkanootteja 2kpl, joihin mahtuu kerrallaan 5-8 aikuista. Melonta ohjauksen kesto mielellään vähintään 1,5h. Kirkkovene soutu Kirkkovenesoudussa hiotaan yhteishenkeä ja nautitaan vesillä liikkumisen raikkaudesta. Kerralla soutamaan mahtuu 14hlö + perämiehenä toimiva ohjaaja. Sauvakävelytreeni Sauvakävelyn sykeharjoituksessa haetaan tehoa sauvatyöntöön, testataan sauvarinteen sykkeet ja harjoitellaan sykettä kohottavia lihaskuntoliikkeitä. Sykeharjoituksen jälkeen innostutaan tehokkaasta sauvajumpasta ja palauttavasta venyttelystä. Kävelykokous Kävelykokous on aktiivinen organisaation työskentelymenetelmä, jossa kävellessä keskustellaan, pohditaan, ideoidaan ja tehdään päätöksiä kävelymatkan varrella. Kävelykokous toimii uutena virikkeenä ja samalla se kohentaa yhteisöllisyyttä, syventää keskustelujen sisältöjä sekä virkistää. Karnaisten korpikierros tai Ryhmälle tarkoitettu opastettu kierros, jonka aikana hiljennytään, aistitaan ja nautitaan luonnossa liikkuen. Polun varrella havainnoidaan ympäröivää luontoa. Reitti kulkee jylhissä korpimaisemissa ja sopii kaikille normaalikuntoisille miehille ja naisille, nuorille ja vanhoille. Reitti on mahdollista toteuttaa eri kuntotasoisille ryhmille. Retken kesto 1 ½ - 2 h.

6 Kisafiilistä Kisakallion Spelit Kisakallion Spelit virittää kisatunnelmiin tehtävissä joissa tiimityöskentely, taito, tunne ja asenne ratkaisevat. Speleissä joukkueet heittävät frisbeetä, hernepussia, palloa tai tikkaa, kaatavat keiloja, hyppivät narua, etenevät pedalolla yms. Varma valinta ryhmälle joka haluaa irtautua arjen aherruksesta leikkimielisissä kisailuissa. Sikaa säkissä Sikaa säkissä räätälöidään jokaiselle ryhmälle omanlaisekseen. Tehtävät/ lajit tulevat yllätyksenä jokaiselle ryhmälle. Uskallatteko antaa itsenne tuulen vietäväksi? GPS-rastit tai Modernia suunnistusta gps-laitteilla! Kuntotasosta riippuen valitaan kierrettävän radan pituus, ratoja voidaan muokata käytössä olevan ajan mukaan. Perinnepelit Mölkky, kyykkä, boccia ja petanque, siinä perinnepelejä joissa kokeillaan omia käden taitojasekä taktista osaamista. Valittavana on yhden tai useamman pelin turnaus. Max 30hlö/ryhmä. Kisakallion palloilut Fastscoop, norsupallo, kin-ball, beach volley, siinä muutama vaihtoehto mukavista palloiluista. Tunnilla kokeillaan erilaisia pelejä, joissa tiimihenkeä mitataan eri muodoissa. Frisbeegolf Mailapeli kaimansa tapaan väylät kulkevat luonnon helmassa. Huomaamatta tulee käveltyä jopa 2km! Pallon sijaan välineenä toimii frisbeegolf kiekko. Aluksi harjoitellaan frisbeen heittotekniikkaa jonka jälkeen rata kierretään omaan tahtiin. Eräjorma niksejä Maalaisjärkeä, nokkeluutta, luontotietoutta ja ryhmähenkeä vaativissa erähenkisissä tehtävissä arki unohtuu, kokemus karttuu ja jokainen porukan jäsen intoutuu tuomaan oman osaamisensa ryhmän käyttöön. Eräjorma viihtyy Kisakallion pihapiirissä tai kiertelee Karnaisten korvessa. Tiimitehtävät Ryhmähengen nostatusta parhaimmillaan! Tunnilla ratkotaan arvoituksia sekä tehdään ryhmätehtäviä ohjaajan opastuksella.

Gymstickiä yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa ja lihaskuntoa mukavan musiikin tahdissa.

Gymstickiä yhdistää kepin ja kuminauhaharjoittelun. Tunnilla kohotetaan aerobista kuntoa ja lihaskuntoa mukavan musiikin tahdissa. KISAKALLION URHEILUOPISTO; LAJIRULETTI BODIA JA TSEMPPISTÄ 1 Kepillä keinahdellen Gymstickillä kuntoa Bodypuntti Keppijumppa on selkeää ja innostavaa. Lämmin tulee, sykekin nousee ja olo vetreytyy. Tunti

Lisätiedot

RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja

RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja RENTOA YHDESSÄOLOA: TanhuvaaranSpelit tarkkuutta ja yhteistoimintaa kysyvät lajit sopivat kaikille. Ohjaaja valitsee lajit mm. ryhmän toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Spelit suoritetaan urheilukentällä

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

Auron Liikuntapalvelut

Auron Liikuntapalvelut Auron Liikuntapalvelut Kuntouttavat liikuntaryhmät Terveysliikuntaryhmät Kuntoliikuntaryhmät Löydä itsellesi sopiva liikuntaohjelma ja varaa paikkasi kätevästi netissä: www.auron.fi/liikuntaryhmät Ohjaava

Lisätiedot

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2016 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2016 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2016 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA AJANKOHTA Vuosi 2017 4 vrk. HENKILÖMÄÄRÄ Ei tiedossa YSTÄVÄPAKETTI Ystäväpaketin hinta sisältää; Majoitus samassa huoneessa lomalaisen kanssa.

Lisätiedot

TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016)

TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016) TAHKO SPA HOTELLIN JOULUN JA UUDEN VUODEN SPORTIT (voimassa 25.12.2015. 3.1.2016) LA 26.12.2015 PE 25.12.2015 Kuka on kylpylän kunkku? Spa Wipit Gamesissa jokainen pääsee testaamaan ketteryyttään Wibit-radalla.

Lisätiedot

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla!

Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! 2014 LAJIKOKEILUJA SENIOREILLE VIIKOILLA 47 & 48 Lajikokeiluun osallistuminen maksaa 2 / hlö - maksu tasarahalla! Osaan lajikokeiluista on ilmoittautuminen pe 14.11.2014 klo: 12.00 mennessä. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

= Lempeää liikuntaa, joka sopii kaikille. = Haastetta keholle sopivasti

= Lempeää liikuntaa, joka sopii kaikille. = Haastetta keholle sopivasti = Lempeää liikuntaa, joka sopii kaikille = Haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee ULKO- JA LUONTOLIIKUNTA Sykelenkki 90min. käydään läpi sykemittarin perustoiminnot tutustutaan

Lisätiedot

VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA

VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA KIN-ball KIN-ball on mielenkiintoinen joukkuepeli pienelle porukalle. Kolme joukkuetta kisailevat yhtä aikaa pallolla, jonka halkaisija on

Lisätiedot

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE!

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! Pysy kunnossa Tapiolan Voimistelijoiden ryhmäliikunnan joulutauon aikana. Helpot ja tehokkaat kotijumppaohjeet, ovat tauon aikana motivoimassa sinua liikkumaan. Kotijumppa

Lisätiedot

Aikuisliikuntamenu. =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee

Aikuisliikuntamenu. =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee Aikuisliikuntamenu =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee PIRISTY PIHALLA! Happihyppely 45min lenkkeily opiston alueella sauvoilla

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE B-juniorit

VENYTTELYOHJE B-juniorit VENYTTELYOHJE B-juniorit Venyttelyn perusteet: Toisin kuin yleensä uskotaan, lihasta voidaan venyttää myös ennen tai jälkeen raskaan suorituksen. Venyttelyn ja lihaksen venyttämisen kesto riippuu siitä,

Lisätiedot

Ohjeita liikunnanohjaajille. Katri Pöllänen, Projektityöntekijä, Monaliiku ry

Ohjeita liikunnanohjaajille. Katri Pöllänen, Projektityöntekijä, Monaliiku ry Ohjeita liikunnanohjaajille Katri Pöllänen, Projektityöntekijä, Monaliiku ry Ohjeet 1. Suunnittele tunnit hyvin 2. Toteutus: Suunnitelman mukaan, mutta joustavasti 3. Selitä mitä tehdään ja miksi 4. Liikutaan

Lisätiedot

LAJIESITTELYT ELIXIAN

LAJIESITTELYT ELIXIAN LAJIESITTELYT ELIXIAN tunnit Cycling Start Cycling Start sopii harjoittelun aloittamista suunnittelevalle tai sen vasta aloittaneelle. Ohjaaja on sinua varten ja auttaa sinua turvallisessa, pyörän selässä

Lisätiedot

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA

HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA HARJULAN HALLAN SYYSOHJELMA Syyskausi alkaa 28.8.2017 Havisevan koululla. Hallan jäsenillä on käytössä monipuolinen kuntosali koulun alakerrassa. Lisätietoja kuntosalin käytöstä sekä avaimista saat Salosen

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden liikuntaryhmien ilmoittautumislomake. Nimi Puhelinnumero Ikä

Liikuntapalveluiden liikuntaryhmien ilmoittautumislomake. Nimi Puhelinnumero Ikä Nimi Puhelinnumero Ikä Yhteystiedot saa luovuttaa Orimattilan kaupungin liikuntapalveluille liikuntaryhmiä koskevien peruutusten/muutosten tiedottamiseen (esim. ohjaajan sairastuminen). Kyllä Ei Oletko

Lisätiedot

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 27.1.2016

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 27.1.2016 PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 27.1.2016 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA KIN ball KIN ball on mielenkiintoinen joukkuepeli pienelle porukalle. Kolme joukkuetta kisailevat yhtä aikaa pallolla, jonka halkaisija

Lisätiedot

Kenttäpäällikön liikuntavinkki HELMIKUUSSA PILATEKSELLA VAHVA KESKUSTA

Kenttäpäällikön liikuntavinkki HELMIKUUSSA PILATEKSELLA VAHVA KESKUSTA Kenttäpäällikön liikuntavinkki HELMIKUUSSA PILATEKSELLA VAHVA KESKUSTA Helmikuussa hiihto- ja ulkoilukelit ovat parhaimmillaan ja lunta riittää koko Suomessa. Innokkaat ulkoilijat täyttävät hiihtokeskukset

Lisätiedot

Aamujooga Ohjaajana Sanni Niemelä Aqua Boxing Ohjaajana Esa Saariaho AquaFitness Ohjaajana Emma Luukkonen Baila & Latin

Aamujooga Ohjaajana Sanni Niemelä Aqua Boxing Ohjaajana Esa Saariaho AquaFitness Ohjaajana Emma Luukkonen Baila & Latin Aamujooga Stressitön päivä alkaa kiireettömällä aamulla, hengityksellä ja kehon availulla. Aamujooga on vartalon herättelyä ja verryttelyä tulevaan päivään hallituin liikkein sekä venytyksin. Liikkeet

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto

TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA. Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto TURUN YLIOPISTON TERVEYSLIIKUNTARYHMÄT JA LIIKUNTANEUVONTA Liikuntasuunnittelija Teija Hakala Yliopistoliikunta, Turun yliopisto Liikuntaryhmät Keväällä 2011 75 ohjattua viikoittaista liikuntaryhmää: Jumppaa,

Lisätiedot

KONEEN FAMILY FLOW VIIKONLOPUT AIKUISILLE 22. 24.4.2011 & 1. 3.7.2011 LAPSIPERHEILLE 25. 27.2.2011, 8. 10.7.2011 JA 21.- 23.10.

KONEEN FAMILY FLOW VIIKONLOPUT AIKUISILLE 22. 24.4.2011 & 1. 3.7.2011 LAPSIPERHEILLE 25. 27.2.2011, 8. 10.7.2011 JA 21.- 23.10. KONEEN FAMILY FLOW VIIKONLOPUT AIKUISILLE 22. 24.4.2011 & 1. 3.7.2011 LAPSIPERHEILLE 25. 27.2.2011, 8. 10.7.2011 JA 21.- 23.10.2011 Koneen Family Flow viikonloppujen aikana perheet saavat viettää kiireetöntä,

Lisätiedot

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15 KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen SYYSKAUDEN OHJELMA

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2015

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2015 klo 9.00 ntti klo 11.20 * Maiju 45 Fitnessbag klo 13.00 * - klo 9.10 ntti Katri/Susu nu / Jaana U klo 17.25 Tanja/Tuulia Katri / Susu lasali klo 17.40 nu / Jaana U Vatsa-Pakara klo 17.40 - /Saila Vatsa-Pakara

Lisätiedot

Vesiliikuntaryhmät (uimataito suositeltavaa)

Vesiliikuntaryhmät (uimataito suositeltavaa) Vesiliikuntaryhmät (uimataito suositeltavaa) Agua Jogging - vesijuoksu Vesijuoksu on tehokasta liikuntaa, sillä vesi vastustaa tuhat kertaa enemmän kuin ilma. Kelluttava vesivyö antaa kuntoilijalle paljon

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUT 2014 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA. KIN ball

LIIKUNTAPALVELUT 2014 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA. KIN ball LIIKUNTAPALVELUT 2014 VAUHTIA, TARKKUUTTA JA TAKTIKOINTIA KIN ball FastScoop Pallopelit KIN ball on uusi mielenkiintoinen joukkuepeli pienelle porukalle. Nelihenkiset joukkueet kisailevat yhtä aikaa pallolla,

Lisätiedot

Kunto-ohjelma amputoiduille

Kunto-ohjelma amputoiduille Kunto-ohjelma amputoiduille Yleistä harjoituksista Tässä kirjasessa esitellään harjoitukset, joista kuntoutuksesi alkaa proteesin sovituksen jälkeen. Harjoitukset voi tehdä proteesin kanssa tai ilman

Lisätiedot

Etunoja ja käden ojennus

Etunoja ja käden ojennus Ryhtijumppa Tämä jumppa sisältää tehokkaita liikkeitä, jotka kannustavat vahvaan ja ryhdikkääseen vartalon asentoon. Liikkeet kohdistuvat keski- ja ylävartalon lihaksiin. Jumpassa vuorottelevat lihaskuntoliikkeet

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015 klo 8.50 klo 10.00 ntti klo 11.25 45 Seniorit - klo 13.00 klo 16.20 alk. vko 5 Katri klo 13.30 nna-riitta klo 13.30 U klo 12.50 / Piatta Seniorit - - SeniorRock 45 - Vatsa-Pakara lasali Vatsa-Pakara ntti

Lisätiedot

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI!

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! Miesten jumppaopas HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! TÄSMÄLIIKUNTAA KESKIVARTALOON 2-3 kertaa viikossa 15 min. päivässä HARJOITTELE KEHOLLESI HYVÄ PERUSTA rankasi pysyy hyvässä ryhdissä ja löydät

Lisätiedot

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2018 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA. Meillä on ilo tarjota seuraavaa

KAUKAAN LYLY RY VIRKISTYSLOMAT 2018 HOLIDAY CLUB KOHTEISSA. Meillä on ilo tarjota seuraavaa SOPIMUS 1 (6) 23.2.2018 Holiday Club Resorts Oy Hitsaajankatu 22 00810 HELSINKI p. 030 686 8000 www.holidayclub.fi UPM Kymmene Oyj Kaukaan Lyly ry Timo Westerholm Kaukaantie 16 53200 Lappeenranta p. 0400

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015

Ryhmäliikunta-aikataulut Kevät 2015 klo 8.50 klo 10.00 ntti klo 11.25 45 Seniorit - klo 13.00 klo 16.20 Katri klo 13.30 U klo 12.50 / Piatta Seniorit - - Vatsa-Pakara ntti Tanja klo 15.15 Katri / Susu lasali Vatsa-Pakara nu Fitball Fitnessbag

Lisätiedot

TerveysInfo. Joogaa pehmeämmin Joogaliikkeitä Three Minute Egg joogatiiltä apuna käyttäen.

TerveysInfo. Joogaa pehmeämmin Joogaliikkeitä Three Minute Egg joogatiiltä apuna käyttäen. TerveysInfo Hoida itse niskaasi Tietoa niska hartiakivuista ja niiden syistä. Vinkkejä ja täsmäliikkeitä niska hartiaseudun kipujen hoitoon ja ehkäisyyn. Oppaan hinta on 0,80 euroa/kpl (yli 100 kpl tilaus

Lisätiedot

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- Vapaalla tapahtuu kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi Kittilän kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi järjestävät erilaisia harrastekokeiluja kesällä 2015. Harrastekokeilut

Lisätiedot

klo SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

klo SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI Huom: Perheen oma keilailu(1h) ja rantasaunavuoro(1h) varataan erikseen (molemmat maksuttomia). Liikuntatuokio lapsille (temppurata) Liikuntatuokio lapsille (sisäpelit ja leikit) Kädentaitopaja lapsille

Lisätiedot

Päivitetty liikuntakalenteri kevät 2014

Päivitetty liikuntakalenteri kevät 2014 Päivitetty liikuntakalenteri kevät 2014 Kaikissa ryhmissä tilaa! Maanantai Klo 9.00 10.00 Vertaisohjattu kuntopiiri 65+, 13.1. 26.5.2014 Ilmoittautumiset ja lisätietoja ma-pe klo 9 10 Liperin terveystoimi

Lisätiedot

Ryhmät alkavat maanantaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat maanantaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden ohjelma

Lisätiedot

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm.

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm. Liikkuvuuden kehittäminen Venyttelyn merkitys koripalloilijalle voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan: Valmistava venyttely: suoritetaan ennen harjoitusta tai peliä! Valmistavassa venyttelyssä avataan

Lisätiedot

TERVEYDEKSI! työhyvinvointiohjelma nuorille työntekijöille

TERVEYDEKSI! työhyvinvointiohjelma nuorille työntekijöille TERVEYDEKSI! työhyvinvointiohjelma nuorille työntekijöille Terveydeksi! -työhyvinvointiohjelma yritysten nuorille (alle 30 v.) työntekijöille sisältää nousujohteisen ja motivoivan kohotusohjelman (5 tapahtumaa),

Lisätiedot

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 11.3.2016

PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 11.3.2016 UUTUUDET Cross Training Escape PAJULAHDEN LIIKUNTAPALVELUT 11.3.2016 Monipuolinen harjoitus, joka haastaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Hauskaa ja tehokasta treeniä, jossa monesti kroppa joutuu koetukselle

Lisätiedot

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus Pyöräilyvoimaa Lihaskunto- ohjelma pyöräilijälle Harjoituksilla on tarkoitus parantaa liikkuvuutta, nostaa jalkojen voimatasoa, harjoittaa tukilihaksia sekä parantaa keskivartalon lihaskestävyyttä. Keskity

Lisätiedot

ALKUVERRYTTELY: KÄSIEN PYÖRITTELY, SELKÄRULLAUS JA POLVENNOSTOKÄVELY PAIKALLAAN

ALKUVERRYTTELY: KÄSIEN PYÖRITTELY, SELKÄRULLAUS JA POLVENNOSTOKÄVELY PAIKALLAAN KUNTOPIIRI- OHJELMA KUNTOPIIRITYYPPINEN LIHASKUNTOHARJOITUS Treeni 1 Ikäisesi nuoren suositellaan harrastavan vähintään 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja luiden terveyttä edistävää liikuntaa

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali. 16:30 Alueeseen tutustuminen kävellen Lähtö kohtaamispaikalta

15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali. 16:30 Alueeseen tutustuminen kävellen Lähtö kohtaamispaikalta MTLH Voimaa Vertaisuudesta Potilasryhmälomat aikuisille Tulo ja majoittuminen klo 14.00 alkaen OHJELMAMALLI 5 vrk 2018 1. päivä 15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali

Lisätiedot

Pistemestari. Harrastesalibandyn kehittämismalli seuratoimintaan. www.salibandy.net

Pistemestari. Harrastesalibandyn kehittämismalli seuratoimintaan. www.salibandy.net Pistemestari mobiilikuntoilukonsepti Harrastesalibandyn kehittämismalli seuratoimintaan www.salibandy.net Pistemestari Entinen Taulukkosähly Jarmo Perttilän ideoima Sopii erityisen hyvin harrasteryhmille,

Lisätiedot

TYÖHYVINVOINTIA SAVONLINNASSA

TYÖHYVINVOINTIA SAVONLINNASSA PAREMPIIN HETKIIN. TYÖHYVINVOINTIA SAVONLINNASSA Kyyhkylän Savonlinnan toimipiste tarjoaa kokonaisvaltaisia työhyvinvointipalveluita Saimaan upeissa maisemissa, Best Western Spahotel Casinon toisessa kerroksessa.

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen

Lisätiedot

Maaseudun Terveys- ja lomahuolto malliohjelmat Härmän Kylpylässä 2018

Maaseudun Terveys- ja lomahuolto malliohjelmat Härmän Kylpylässä 2018 Maaseudun Terveys- ja lomahuolto malliohjelmat Härmän Kylpylässä 2018 KAIKKI LOMAMUODOT SISÄLTÄVÄT: majoitus kahden hengen huoneessa 5x aamiainen, 5x lounas, 5 x päivällinen (perhelomilla lisäksi iltapalat)

Lisätiedot

A: Kuntokartoitukset (Kehonkoostumus ja kävelytesti) halukkaille

A: Kuntokartoitukset (Kehonkoostumus ja kävelytesti) halukkaille *** Ajat tarkentuvat kutsun mukana lähetettävässä ohjelmassa MTLH Yleisloma Liikuntaloma perheille *** 1. päivä A: Aikuiset 17 v. N: Nuoret 12-16 v J: Junnut 7-11 v H: Heppuklubi 3-6 v. L: Lastenhoito

Lisätiedot

Erimover Oy Ab SUP-palvelut

Erimover Oy Ab SUP-palvelut Erimover Oy Ab SUP-palvelut 2018-2019 SUP INDOOR & OUTDOOR SUP-lautailu on maailman nopeimmin kasvava vesiurheilulaji! SUP-lautailun rauhoittava vaikutus yhdistettynä fyysiseen treeniin tekee lajista erityisen

Lisätiedot

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy PS&V-MM 2011 Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy Tärkein yksittäinen tekijä sulkapalloilijan kyynärvarren sekä ranteen vammojen ennaltaehkäisyssä on oikea mailaote. Muista

Lisätiedot

Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät.

Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät. MTLH:N HYVINVOINTILOMAN 2017 MALLIOHJELMA Ohjelmasisällössä huomioidaan kohderyhmä esim. yrittäjät, työttömät, eri ammattiryhmät. Tavoitteena on, että työikäinen lomalainen aktivoituu oman hyvinvointinsa

Lisätiedot

Aikuisliikuntamenu PIRISTY PIHALLA! Valitse mieleisesi lajit menustamme!

Aikuisliikuntamenu PIRISTY PIHALLA! Valitse mieleisesi lajit menustamme! Aikuisliikuntamenu Valitse mieleisesi lajit menustamme! PIRISTY PIHALLA! Tanhuvaarassa on luonto lähellä! Eripituiset kuntoradat ovat kätevästi äärellä ja Tanhuvaaran piha-alueet ihanan puistomaisia. Suurjärvi

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen VENYTTELYOHJE EVU - 00 Mika Laaksonen MIKSI ON HYVÄ VENYTELLÄ PELIEN JA HARJOITUSTEN JÄLKEEN? Kova harjoittelu ja treeni kiristävät lihaksia, jos venyttely laiminlyödään. Näin lihakset väsyvät nopeammin

Lisätiedot

Aktiivisuuslenkki 45 min. aktiivisuuslenkillä seurataan kuinka tehokasta liikkumisesi oikeasti on

Aktiivisuuslenkki 45 min. aktiivisuuslenkillä seurataan kuinka tehokasta liikkumisesi oikeasti on Aikuisliikuntamenu =lempeää liikuntaa joka sopii kaikille = haastetta keholle sopivasti = Tehokasta menoa, hiki virtaa ja syke nousee PIRISTY PIHALLA! Tanhuvaarassa on luonto lähellä! Eripituiset kuntoradat

Lisätiedot

Suunnittelemme kaikki ohjelmat yksilöllisesti ryhmän tavoitteiden ja toiveiden mukaan. Ohjauskielinä ovat suomi tai englanti.

Suunnittelemme kaikki ohjelmat yksilöllisesti ryhmän tavoitteiden ja toiveiden mukaan. Ohjauskielinä ovat suomi tai englanti. LUENTOJA JA TOIMINNALLISIA TYÖPAJOJA VUOROVAIKUTIN VUOROVAIKUTIN työpaja osoittaa vuorovaikutuksen merkityksen kaikessa toiminnassamme. Vuorovaikutin on vuorovaikutteinen ja ajatuksia herättävä ohjelma

Lisätiedot

Liike Sarjat Toistot

Liike Sarjat Toistot 1 Liike Sarjat Toistot A1 Kyykky tuettuna 3 12 15 A2 Lantionnosto 3 12 15 B1 Punnerrus kädet korokkeella 3 12 15 B2 Kulmasoutu yhdellä kädellä 3 12 15 C Kuppi-keskivartalopito 3 30 45 sekuntia Näin treeni

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto-

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto- FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan lihaskunto- ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Yleisesti: Juoksukouluharjoitukset pidetään kerran viikossa ja harjoitus on tarkoitettu tukemaan lapsen muuta harjoittelua. Ryhmässä liikkuvat lapset kuuluvat JKU:n

Lisätiedot

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2016

Ryhmäliikunta-aikataulut Kesä 2016 klo 09.00 * klo 10.00 ntti - klo 13.00 * klo 11.20 * - klo 16.30 ntti klo 16.30 Tinna klo 16.50 Piatta / lasali - klo 17.15 Fitball Tanja - klo 17.25 * L. / 45 / RDIO Dance & Feel ootcamp 45 - klo 17.00

Lisätiedot

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Hilkka Virtapohja ja Jari Arokoski Lisätietoa 19.2.2007 Nivelrikon seurauksena lihasvoima heikkenee ja nivel jäykistyy. Nivelrikkopotilaiden

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen Maanantai

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTA SYKSY 2007 ILMOITTAUTUMINEN Harjula-keskuksen toimistoon 20.8.2007 alkaen klo 8-15.30: puh. (03) 8725 130 Ilmoittaudu nyt! HARJULAN KUNTOUTUS Liikuntaryhmiemme tavoitteena on ikääntyvien

Lisätiedot

TOIMISTOSOTURIN MOTIVOIMALA

TOIMISTOSOTURIN MOTIVOIMALA TOIMISTOSOTURIN MOTIVOIMALA LUENNOT JA TYÖPAJAT Toimistosoturien toiminnalliset valmennustapahtumat ja luennot antavat arkipäivän sotureille mahdollisuuden palautua aktiivisesti ja uudistua mukaansatempaavan

Lisätiedot

Venyttely ennaltaehkäisee vaivoja parhaiten

Venyttely ennaltaehkäisee vaivoja parhaiten Venyttely ennaltaehkäisee vaivoja parhaiten Lihaskireys ja alentunut nivelliikkuvuus syntyvät usein kehon yksipuolisesta kuormituksesta, joka pitkään jatkuessaan voi aiheuttaa lihaksiin tasapainohäiriön.

Lisätiedot

Jokalapsenoikeus on liikkua!

Jokalapsenoikeus on liikkua! liiku.fi/kesis liikuntaleiri 2019 #hyväleiripäivä Jokalapsenoikeus on liikkua! 11. 14.6. Sauvon Ahtela #kesisleiri2019 KESIS ON KAIKILLE AVOIN Erityistä tukea tarvitsevalla leiriläisellä tulee olla oma

Lisätiedot

LAJIESITTELYT Beach Zumba Megazone Kehonkoostumusmittus Seinäkiipeily

LAJIESITTELYT Beach Zumba Megazone Kehonkoostumusmittus Seinäkiipeily LAJIESITTELYT Beach Zumba Megazone Kehonkoostumusmittus Seinäkiipeily Zumba on maailmalle levinnyt tanssimuoto, jossa yhdistyy aerobinen harjoittelu, tanssi sekä hauskanpito. Eksotiikkaa tähän lajiin lisää

Lisätiedot

Liike Sarjat Toistot. A1 Yhden jalan kyykky A2 Polvenkoukistus, kantapäät pyyhkeellä B1 Punnerrus

Liike Sarjat Toistot. A1 Yhden jalan kyykky A2 Polvenkoukistus, kantapäät pyyhkeellä B1 Punnerrus 1 Liike Sarjat Toistot A1 Yhden jalan kyykky 4 10 12 A2 Polvenkoukistus, kantapäät pyyhkeellä 4 10 12 B1 Punnerrus 4 10 12 B2 Kulmasoutu: kyynär kyljen vierestä ylös, kyynär sivulla alas TAI tarpeeksi

Lisätiedot

PHT Hyvinvointiloma LIIKKUMAAN

PHT Hyvinvointiloma LIIKKUMAAN PHT Hyvinvointiloma LIIKKUMAAN PÄÄJAKSO Sunnuntai 13.00 14.00 Tuloinfo: tutustuminen ja tulokahvit. 14.15 15.30 Pääjakson tavoitteet ja ohjelma. 16.00 17.00 Ulkoilu ja ympäristöön tutustuminen. Askelmittarien

Lisätiedot

VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1

VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1 VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1 YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS Ihmisen fyysinen kasvu Kasvu pituuden, painon ja kehon osien sekä elinjärjestelmien kasvua kasvu noudattaa 95%:lla tiettyä kaavaa, mutta

Lisätiedot

Neljän viikon harjoitusohjelma Vanajavesiuintiin

Neljän viikon harjoitusohjelma Vanajavesiuintiin Neljän viikon harjoitusohjelma Vanajavesiuintiin Olemme koonneet käyttöösi helpon harjoitusohjelman, joka luo valmiuksia tulevaa uintiasi varten. Olet tervetullut uimaan Vajavesiuintiin, vaikket suorittaisi

Lisätiedot

TAUON PAIKKA Liikkeitä selän parhaaksi

TAUON PAIKKA Liikkeitä selän parhaaksi TAUON PAIKKA Liikkeitä selän parhaaksi Tekijä ja malli: Vilma Nieminen Kuvaaja: Milja Boström Tilaaja: HOK-Elanto SP-Paino Oy 2017 TAUKOJUMPPAA TYÖN OHESSA Samantyyppisiä työvaiheita sisältävässä työssä

Lisätiedot

Taso 3: Liikkeet pienvälineillä InnoSport

Taso 3: Liikkeet pienvälineillä InnoSport 1 / 16 8.10.2009 19:41 Taso 3: Liikkeet pienvälineillä Taso 3: Liikkeet pienvälineillä 3. taso sisältää kehonhallinta harjoitteita erilaisia pienvälineitä hyödyntäen. Mukana harjoitteissa käytetään mm.

Lisätiedot

RATSASTAJAN VENYTTELYOHJEET. Riikka Kärsämä & Jonna Haataja Fysioterapian koulutusohjelma / OAMK Elokuu 2013

RATSASTAJAN VENYTTELYOHJEET. Riikka Kärsämä & Jonna Haataja Fysioterapian koulutusohjelma / OAMK Elokuu 2013 RATSASTAJAN VENYTTELYOHJEET Riikka Kärsämä & Jonna Haataja Fysioterapian koulutusohjelma / OAMK Elokuu 2013 MITEN VENYTELLÄ? MIKSI VENYTELLÄ? Ennen liikuntasuoritusta/ alkulämmittelyn jälkeen Lyhytkestoiset

Lisätiedot

KEPPIJUMPAN PERUSLIIKKEITÄ "Keppijumpan isän" Juhani Salakan ohjeita oikeisiin liikesuorituksiin. Perusohje: Aluksi suurin huomio oikeaan suoritustekniikkaan (opetellaan ensin "uimaan" ja mennään vasta

Lisätiedot

Fyysinen kunto. Terveystieto. Anne Partala

Fyysinen kunto. Terveystieto. Anne Partala Fyysinen kunto Terveystieto Anne Partala Miksi liikuntaa? Keho voi hyvin Aivot voivat hyvin Mieliala pysyy hyvänä Keho ja mieli tasapainottuu Liikunta tuo tyydytystä Yksi hyvinvoinnin peruspilari Ihminen

Lisätiedot

19627430.00 SWE/FIN A FIN HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON

19627430.00 SWE/FIN A FIN HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON HELPPO TIE HYVÄÄN KUNTOON 19627430.00 SWE/FIN A FIN SISÄLLYS 1. Syke opastaa liikkumaan oikein... 3 2. Monipuoliset käyttövaihtoehdot... 4 3. Tavoitesykealue... 6 4. Oikein suoritettu liikuntakerta...

Lisätiedot

PHT Hyvinvointiloma PAINONHALLINTA

PHT Hyvinvointiloma PAINONHALLINTA PHT Hyvinvointiloma PAINONHALLINTA PÄÄJAKSO Sunnuntai 13.00 14.00 Tuloinfo: tutustuminen ja tulokahvit. 14.15 15.30 Pääjakson tavoitteet ja ohjelma sekä talon esittely. 16.00 17.00 Ulkoilu ja ympäristöön

Lisätiedot

UKK kävelytesti liikunnanohjaaja 2 km kävelytesti, jossa mitataan matkaan kulutettu aika ja lopussa syketaso testissä huomioitava vakioidut olosuhteet

UKK kävelytesti liikunnanohjaaja 2 km kävelytesti, jossa mitataan matkaan kulutettu aika ja lopussa syketaso testissä huomioitava vakioidut olosuhteet MALLIOHJELMA Hyvinvointiloma 5 vrk Tulopäivä TULOTILAISUUS 60 min /lomaohjaaja käydään läpi lomaohjelma talon esittely ja kierto RYHMÄYTTÄMINEN 60 min Lomaohjaaja tullaan tutuksi ryhmän jäsenet tutustuvat

Lisätiedot

ULKOKUNTOLAITEOPAS IKÄÄNTYNEILLE

ULKOKUNTOLAITEOPAS IKÄÄNTYNEILLE ULKOKUNTOLAITEOPAS IKÄÄNTYNEILLE LIHASVOIMA Lihaksen suurin mahdollinen kyky tuottaa voimaa laskee 50 ikävuoden jälkeen noin 1,5 % vuosittain. Edistettäessä aktiivista ja energistä ikääntymistä lihasvoiman

Lisätiedot

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 Esim. kokous-, tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan liitettäviä palveluita. Virkisty joogakävelyllä 60min 100 kävelyä hiljaisuudessa hiekkadyyneillä pitkospuita pitkin.

Lisätiedot

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet:

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet: Niskahartiajumppa Useimmat meistä kärsivät jossain vaiheessa matkan varrella niskahartiaseudun vaivoista. Syitä vaivoihin voi olla useita, huonot tai toispuoleiset työasennot, huono tyyny, huono nukkuma-asento,

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

Nivelystävällinen. liikunta

Nivelystävällinen. liikunta Nivelystävällinen liikunta LIIKUNTA TUNTUU HYVÄLTÄ Ihminen on luotu liikkumaan. Vaikka psoriasikseen kuuluu usein monenlaisia niveloireita, kuten nivelten jäykkyyttä ja kipuja, liikuntaa voi ja kannattaa

Lisätiedot

Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin.

Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin. LIIKUNTAVINKIT Nyt kesäksi voisi olla hyvä tilaisuus tehdä lupauksia omaan elämäntapaan ja siihen tehtäviin muutoksiin. Näin onnistut elämäntapamuutoksessa aloita elämäntapamuutoksen opettelu levänneenä

Lisätiedot

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä)

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) PAREMPI VOIDA HYVIN TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) Kiitämme yhteydenotostanne ja tarjouspyynnöstänne. Suosittelemme Teille alla olevaa tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointiin keskittyvää

Lisätiedot

VENYTTELYOPAS ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT. HyvinVoivat Äijät. HyvinVoivat Äijät. HyvinVoivat Äijät HYVINVOIVAT HYVINVOIVAT HYVINVOIVAT

VENYTTELYOPAS ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT ÄIJÄT. HyvinVoivat Äijät. HyvinVoivat Äijät. HyvinVoivat Äijät HYVINVOIVAT HYVINVOIVAT HYVINVOIVAT VENYELYOPAS VENYELYOPAS 1. kaula-, niska- ja hartialihakset 2. käsien ja olkapään lihakset 3. rintalihakset 4. vatsalihakset 5. selkälihakset 6. alavartalon lihakset 7. lantion alueen lihakset KAULA-,

Lisätiedot

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS Aluksi Hienoa, että päätit ottaa askeleen kohti terveellisempää elämää. Jotta voit aloittaa liikunnan mielekkäästi, on tärkeää että pystyt määrittelemään rehellisesti lähtötasosi.

Lisätiedot

SAUVAKÄVELIJÄN SAUV OPAS OP

SAUVAKÄVELIJÄN SAUV OPAS OP SAUVAKÄVELIJÄN OPAS SAUVAKÄVELYSTÄ TERVEYTTÄ Sauvakävely on turvallinen, helppo ja edullinen laji, joka sopii kaikille. Sauvakävelemään pääset kotiovelta eikä alustalla tai maastolla ole väliä. Sauvakävely

Lisätiedot

Sauvakävelijän Sauv opa op S

Sauvakävelijän Sauv opa op S Sauvakävelijän opas Sauvakävelystä terveyttä Sauvakävely on turvallinen, helppo ja edullinen laji, joka sopii kaikille. Sauvakävelemään pääset kotiovelta eikä alustalla tai maastolla ole väliä. Sauvakävely

Lisätiedot

LAATUA EROTUOMARIN NOPEUSHARJOITTELUUN

LAATUA EROTUOMARIN NOPEUSHARJOITTELUUN SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND LAATUA EROTUOMARIN NOPEUSHARJOITTELUUN PL 191, Urheilukatu 5 00251 HELSINKI PUH./TEL 09 742 151 FAX 09 7421 5201 www.palloliitto.fi

Lisätiedot

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012 Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu HGK:n valmennus 2012 Mitä pelitaktiikalla tarkoitetaan? Omien vahvuuksien hyödyntämistä maksimaalisesti. Omien heikkouksien välttämistä pelissä. Pelin, kentän

Lisätiedot

Keventäjän kahvakuulatreeni

Keventäjän kahvakuulatreeni Keventäjän kahvakuulatreeni Kahvakuulaharjoittelu on saanut paljon viime vuosina suosiota ensin urheilijoiden ja sittemmin kuntoilijoiden keskuudessa. Keventäjälle kahvakuulailu sopii mainiosti, sillä

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

Harjoitusohjelma ensimmäiselle puolimaratonille Suunnitelman laati Tuula Uusitalo

Harjoitusohjelma ensimmäiselle puolimaratonille Suunnitelman laati Tuula Uusitalo Harjoitusohjelma ensimmäiselle puolimaratonille Suunnitelman laati Tuula Uusitalo 1 VK PV Harjoitus 1 Harjoitus 2 Harjoitus 3 Harjoitus 4 Muuta 1 2.-8.1. 2 9.-15.1. Yhteislenkki 9.1. klo 19 Alkuun ja loppuun

Lisätiedot

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS JOHDANTO Tämä opas on tarkoitettu sinulle, joka haluat aloittaa kuntosaliharjoittelun. Opas sisältää tietoa, jota tarvitset harjoitellaksesi tehokkaasti, turvallisesti ja tavoitteellisesti.

Lisätiedot

Luuliikuntasuositus lapsille ja kasvaville nuorille. Hypi ja pompi, juokse ja pelaa! Usein ja vauhdikkaasti.

Luuliikuntasuositus lapsille ja kasvaville nuorille. Hypi ja pompi, juokse ja pelaa! Usein ja vauhdikkaasti. lapsille ja kasvaville nuorille Hypi ja pompi, juokse ja pelaa! Usein ja vauhdikkaasti. lapsille ja kasvaville nuorille Liikuntamuodot Lapsilla ja kasvavilla nuorilla tavoitteena on luiden ja lihasten

Lisätiedot

Perhevalmennus. Fysioterapian osuus

Perhevalmennus. Fysioterapian osuus Perhevalmennus Fysioterapian osuus Liikunta on tärkeää raskauden aikana Liikunta on osa synnytykseen valmentautumista Hyvä kunto auttaa jaksamaan paremmin raskauden aikana, synnytyksessä sekä synnytyksestä

Lisätiedot

Sykkeet seurannassa 45min/90 min käydään läpi sykemittarin perustoiminnottutustutaan sykerajoihin ja niiden käyttämiseen harjoittelun apuna

Sykkeet seurannassa 45min/90 min käydään läpi sykemittarin perustoiminnottutustutaan sykerajoihin ja niiden käyttämiseen harjoittelun apuna Aikuisliikuntamenu Valitse mieleisesi lajit menustamme! ULKO- JA LUONTOLIIKUNTA Sykkeet seurannassa 45min/90 min käydään läpi sykemittarin perustoiminnottutustutaan sykerajoihin ja niiden käyttämiseen

Lisätiedot

LISÄÄ VIRTAA? Hyvinvointipäivästä latausta työpaikalle. www.ruissalo.fi

LISÄÄ VIRTAA? Hyvinvointipäivästä latausta työpaikalle. www.ruissalo.fi LISÄÄ VIRTAA? Hyvinvointipäivästä latausta työpaikalle www.ruissalo.fi LISÄÄ TYÖMOTIVAATIOTA Onko motivaatio hukassa ja tuottavuus laskussa? Kaivataanko työpaikalla lisää virtaa ja parempaa työilmapiiriä?

Lisätiedot

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet

Miksi lasten vanhemmat tarvitsevat liikuntaa? Fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi Psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi Sosiaaliset suhteet Miksi lapset tarvitsevat liikuntaa? Selviytyäkseen jokapäiväisen elämän tarpeista ja vaatimuksista Päivittäisen hyvinvoinnin tueksi Saavuttaakseen uusien asioiden oppimiseen vaadittavia edellytyksiä Terveyden

Lisätiedot