NETTISIVUJEN TOTEUTUKSISTA sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NETTISIVUJEN TOTEUTUKSISTA sunnuntai 25. tammikuuta 2015"

Transkriptio

1 NETTISIVUJEN TOTEUTUKSISTA sunnuntai 25. tammikuuta 2015 Tietoa tilaajalle MAIJAMEDIA OY TOTEUTTAA KAHDENLAISIA NETTISIVUSTOJA: YHDEN SIVUN IHME Kevyempi, kustannustehokas vuosimaksullinen kokonaisuus, joka on toteutettu perinteisellä HTMLkoodauksella ei juuri huolta sivun turvallisuudesta tai pohjalla toimivista järjestelmistä! Tämä on hyvä vaihtoehto kun etsit helppoutta, vaivattomuutta, edullisuutta ja turvallisuutta. Tämän sivun pohjalla ei toimi erillistä järjestelmää, jolloin se on toiminnaltaan erittäin luotettava ratkaisu. Päivittämisen hoidamme pääasiassa me, mikä tuo helppoutta nettiasioihin. Lukuisten erilaisten toiminnallisuuksien avulla pystyt kuitenkin ylläpitämään haluttua osaa sivusta myös itse. Lue lisää: YKSILÖLLINEN SIVUSUUNNITTELU Kun kokonaisuus on isompi ja päivittämistarve suurempi. Järjestelmän avulla voit hoitaa sivustosisällön päivittämisen itsenäisesti. Käyttämämme Joomla!-julkaisujärjestelmäsivustot perustuvat avoimeen lähdekoodiin, jolloin niiden kehittäminen hoituu lähes kenen tahansa koodarin toimesta et ole sidottu van yhden toimijan kehittämään järjestelmään. Julkaisujärjestelmän ylläpidosta on huolehdittava säännöllisesti, jotta se pysyy turvallisena. Lukuisat erilaiset komponentit ja moduulit mahdollistavat erittäin kattavan toiminnallisuuden liittämisen sivustolle. Ohessa lisätietoja yksilöllisestä suunnittelusta.

2 Miten yksilöllinen suunnittelu aloitetaan? Maijamedian avulla etenet suunnitteluvaiheissa alusta loppuun, kohti omaa, kaunista sivustoa. Sivustosuunnittelu aloitetaan aina alkutilan kartoittamisella. Onko yritysellä jo domain tai palvelintila? Jos ei, hyvä niin. Jos on, silloin etenemme sen mukaisesti. Autamme domainien varaamisessa ja luotettavan palvelintilan hankinnassa. Palvelintila tarvitaan, jotta sivusto saadaan nettiin näkyville. Aina yksilöllisissä sivustosuunnitelmissamme autamme sisältösuunnitelmien kanssa emmekä jätä sinua yksin pähkäilemään. Osallistumme sisällönsuunnitteluun ja ehdotamme markkinoinnillisesti sopivia ratkaisuja tai toteutustapoja sekä mahdollisuuksia toteutuksen edetessä. Emme vain toteuta sivustoa vaan toimimme yhteistyökumppaninasi. Miksi valitsisit Joomla!-julkaisujärjestelmän? Joomla on useasti palkittu julkaisujärjestelmä/sisällönhallintajärjestelmä (CMS, eli Content Management System). Joomlalla voi rakentaa hyvin monipuolisia verkkosivustoja ja muita tehokkaita verkkosovelluksia. Joomlan tukena on valtava yhteisö, joka koostuu niin tavallisista käyttäjistä kuin kyvykkäistä kehittäjistäkin. Joomla kasvaa vahvalla maaperällä, sillä sen yli yhteisön jäsentä ja avustajaa takaavat valoisan tulevaisuuden. Erityisesti Joomlan helppokäyttöisyys ja laajennettavuus ovat tehneet siitä yhden maailman suosituimmista sivusto-ohjelmista. Parasta Joomlassa on, että se perustuu vapaaseen lähdekoodiin (Open Source). Se tarkoittaa sitä, ettet ole naimisissa nettisivustosi järjestelmän kanssa, vaan lähes kuka tahansa pystyy muokkaamaan järjestelmäsi koodia. Jotkin sivustototeuttajat ovat kehittäneet omia järjestelmiä, mikä tarkoittaa, että joudut todennäköisesti toimimaan vain ko. palveluntuottajan kanssa halutaksesi tehdä mitä tahansa muutoksia sivustolla.

3 Joomla-sisällönhallintajärjestelmä mahdollistaa sivustosisällön hallinnan sinun itsesi toimesta. Joomlassa sisältö voi olla yksinkertaista tekstiä, kuvaa, musiikkia, videota, dokumentteja tai melkein mitä tahansa. Sisällönhallintajärjestelmän laajempi ja edistyneempikään käyttö ei tarkoita, että sinun tulisi olla laajasti kouluttautunut tietotekniikkaan tai erinomaisesti perillä tietojenhallinnasta. Jos osaat käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, osaat päivittää sivujesi sisältöä Joomlassa. Joomlan sisältöä hallitaan internetselaimen kautta: voit päivittää sivustoasi missä tahansa, missä on internetyhteydet. Joomlassa on editori, jolla artikkeleiden kirjoittaminen ja kuvien liittäminen on helppoa ja nopeaa. Joomla sopii erinomaisesti sivustoille, joille halutaan sisällöntuottamista usein tai esimerkiksi jaettavaksi useammalle henkilölle. Henkilöiden lukumäärää ei ole rajoitettu. Joomlassa esimerkiksi artikkelien kirjoittaminen vaatii käyttäjältään lähestulkoon vain tekstieditorin käyttötaitoja. Joomlassa voit esimerkiksi automatisoida artikkeleita ilmestymään/poistumaan tiettyinä aikoina, mikä taas helpottaa monen yrityksen päivitystöitä. Tällaiset automaattisuudet tarkoittavat sitä, että etenkin yrityksille ja yksityishenkilöille + yhdistyksille Joomla on erittäin kustannustehokas verkkoviestinnän väline. Isommille yhteisöille ja yrityksille taas järjestelmän laajennettavuus (vaikkapa verkkokaupaksi) antaa lähes rajattomat mahdollisuudet luoda ammattimaiset ja laadukkaat verkkosivut tai verkkojulkaisun. Kokemus Olemme toteuttaneet Joomlapohjaisia sivustoja vuodesta 2002 alkaen. Toteutamme asiakassivustot aina asiakkaan tarpeita kuunnellen ja osaamme ehdottaa oikeanlaisia ratkaisuja. Julkaisujärjestelmä ei välttämättä ole aina paras ratkaisu kaikkeen ja monesti pieneen tarpeeseen Yhden sivun ihme onkin osoittautunut täydelliseksi vaihtoehdoksi. Huomioitavaa on, että Maijamedia ei pidätä itsellään oikeutta sivustojärjestelmään. Monet toimijat toteuttavat

4 sivustonsa siten, että asiakas ei omista sivustonsa pohjalla toimivaa järjestelmää vaan saa ainoastaan käyttöoikeudet tilaamalleen kokonaisuudelle. Tämä aiheuttaa monelle hammastenkiristelyä etenkin siinä vaiheessa, kun asiakas haluaisikin päivittää sivustoaan uuteen tai aloittaa yhteistyön toisen tekijän kanssa hyödyntäen vanhaa, jo käytössä ollutta sivustoa uuden kehittämisessä. Monissa tapauksissa tämä ei olekaan ollut mahdollista, koska asiakas on luullut tilanneensa jotakin muuta tai että sivusto kokonaisuudessaan on tämän omaisuutta. Maijamedian kautta tilaat siis järjestelmän itsellesi ja omalle palvelintilallesi. Maksat sivustosi kaikkine suunnitteluineen kerralla ja tämän jälkeen se on sinun. Saat luvan ja mahdollisuudet jatkokehittää tai päivittää sivustoa kenen tahansa toimesta tai vaihtoehtoisesti hankkia ylläpitopalvelusi Maijamedian kautta (ks. kohta: Sivuston ylläpito ja varmuuskopiointi). Mikäli sivuston ylläpitoa hoitaa joku ulkopuolinen taho, Maijamedia ei luonnollisestikaan vastaa mistään järjestelmään liittyvästä tai siinä esiintyvistä virheistä. Sivuston jatkuvuus Maijamedia pyrkii aina valitsemaan lisäosat, joilla on tulevaisuus ja välttämään päivityksiä hankaloittavia ratkaisuja, kuten ytimen muutoksia. Myös monet valmissivupohjat vaativat muutosten tekemistä versiopäivitysten yhteydessä ja silloin joudumme mahdollisesti koodaamaan sivupohjan uudestaan mikäli valmissivupohjan valmistaja ei tarjoa uudelle versiolle yhteensopivaa sivupohjaa. Jatkuvuutta mietittäessä on siis hyvä pistää ajatus tai kaksi hankittavaan sivupohjaan. Valmissivupohjan hankinta on tietenkin edullisin tapa aloittaa ja jos valmissivupohjaan päädytään, silloin suositeltavaa on valita sivupohja, jota ylläpidetään vuosimaksulla. Miksikö? Siksi, että mikäli sivustoversio vaihtuu jossakin vaiheessa ja kertahankintana ostettu sivupohja ei sovikaan uuden julkaisujärjestelmäversion kanssa, tulee sivupohja koodata uudestaan toimiakseen uuden järjestelmäversion kanssa (Esimerkiksi 2.5-versiolle toteutetut sivupohjat eivät enää välttämättä ole toimivia Joomlan 3-versiossa). Monet valmissivupohjat on toteutettu niin monimutkaisiksi, etteivät koodarit edes viitsi aloittaa niiden selvittelyä vaan starttaavat mieluiten puhtaalta pöydältä, eli sivupohjan alusta asti koodaamisesta.

5 Sivupohjien hankinnassa on siis kolme vaihtoehtoa: YKSILÖLLISESTI KOODATTU SIVUPOHJA Pitkän tähtäimen hankinta, hitaampi ja kalliimpi aloitus. Yksilöllisesti johonkin teemaan toteutettuna sivupohjan toteuttaminen on ensin kalliimpaa, mutta ajan kanssa edullisempaa. Pitkässä ajassa vuosimaksullinenkin sivupohja tulee maksamaan. Valmissivupohjia saa muutamalla kympillä ja usein vuosimaksu on samaa luokkaa. VALMISSIVUPOHJA, VUOSIMAKSULLISENA Sivupohjan vuosimaksu takaa, että mahdolliset ongelmakohdat sivupohjan toiminnallisuudessa hoituvat sivupohjavalmistajan kautta sekä mahdolliset Joomlaversioiden välillä siirtymiset ovat helpommin tehtävissä. VALMISSIVUPOHJA, KERTAMAKSULLA Valmissivupohjia kohtaan tunnetaan vetoa ehkä siksi, että ne ovat edullisin kertahankintavaihtoehto ja monesti myös toiminnallisuuksiltaan ja ulkoasultaan erittäin näyttäviä vaihtoehtoja. Halvalla harvoin saa hyvää Vaikka Joomla-järjestelmä itsessään on ilmainen, työ on työtä. Järjestelmän asentaminen ja muokkaaminen jo sinällään vaativat osaamista ja osaaminen maksaa. Erilaisten teknisten suoritusten lisäksi Maijamedia käyttää lukuisia työtunteja asiakkaan sivustosisällön jäsentelyyn ja yhteistyöhön asiakkaan kanssa. Liian edulliselta kuulostavat nettisivutarjoukset perustuvat usein liukuhihnatyöhön, jossa sivustoja tehtaillaan määrällisesti paljon, mutta projektin jälkeen ne jätetään oman onnensa nojaan. Usein myöskään tietoturvaan ei näissä panosteta ja pienet, mutta tärkeät tietoturvaa lisäävät toimenpiteet jäävät tekemättä. Sivuston sisällön ja hakukoneiden yhteistyöhön on syytä panostaa nykypäivänä entistä tehokkaammin. Siihen me käytämme melkoisesti aikaamme asiakasprojekteissamme.

6 Sivuston ylläpito ja varmuuskopiointi Joomla-järjestelmä vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Turvallisuutta parantavat versiopäivitykset on suositeltavia tehdä ajoissa: eli heti kun päivitys tulee eikä vasta sitten, kun tulee ongelmia. Maijamedia tarjoaa Joomlaasiakkailleen vuosittaista ylläpitopalvelua sekä erillistä hakkerointisuojaa lisäsuojaksi. Mitä sivustoon sisältyy? Google Analytics -kävijäseuranta Rajaton määrä yhteydenottolomakkeita Roskapostisuodatus Googlen recapchan avulla Turvallisuutta ylläpitävät asetukset järjestelmään Alkuperäisen varmuuskopion säilyttäminen Millainen hintalappu? Jokainen yksilöllisesti tehty projekti on omanlaisensa ja hintalappu riippuu projektiin käytetystä ajasta, tapaamisista, suunnitteluista, korjauskierroksista, halutuista komponenteista. siksi on vaikea antaa ehdotonta tarjousta. Usein suunnitelmat jopa muuttuvat matkalla ja huomataan parempia mahdollisuuksia. Alla kuitenkin osviittaa harkintasi tueksi.

7 Joomla-järjestelmän starttaaminen: EUR Sis. domainien hankinnat, palvelintila-asetusten tekemisen ja järjestelmän asennuksen + mahd. valmis- tai ilmaissivupohjan asennuksen, asiakkaan toimittaman sisällön syöttämisen järjestelmään. Max 10 sivua. Sisällön yksilöinti ja suunnittelu: EUR Tapaamiset asiakkaan kanssa tarpeen kartoittamiseksi (2 + 2 h), sisällönsuunnittelu Maijamedian järjestelmälliseen sisältösuunnittelumalliin perustuen, sisällön kehittäminen asiakkaan antamien tietojen pohjalta markkinointinäkökulmaan, hakukonetehokkuuden huomioiminen ja liittäminen sivustolle (10 h). Viimeistely ja korjauskierrokset: 357 EUR Sivuston viimeistelyyn ja korjauksiin käytettävät työtunnit sivuston julkaisun jälkeen sekä mahdolliset sisällön ja tekniikan hiomiset (2 kierrosta tai 4 h). Oman sivupohjan koodaaminen: n EUR Sivupohjan koodaaminen on tuntityötä, ja hintalappu riippuu halutusta lopputuloksesta. Mitä monimutkaisempi sivusto ja sen toiminnallisuus on kyseessä, sitä suurempi hintalappu. Tuntiveloituksella tehtävät työt: Sivustolle erikseen asennettavat komponentit ja moduulit (kuten uutiskirjeet, kuvagalleriat, lomakkeet) + niiden asetukset sekä eri kieliversioiden asentamiset ja muunkielisen sisällön sivustolle sijoittaminen toteutetaan päivitystuntiveloituksella (75 EUR/h). VUOSITTAISET MAKSUT: Järjestelmän ylläpitomaksu: Hakkerointisuoja: Palvelintila: Domainit: 257 EUR (suositeltava) 97 EUR (suositeltava) EUR (pakollinen) 25 EUR/kpl (pakollinen)

8 Domainien uudelleenohjaukset: 10 EUR/kpl Kaikkiin hintoihin lisätään alv. 24 %. Lisähuomiota vaativat sisältö- tai markkinointisuunnitelmat sekä hakukonenäkyvyyden parannukset 95 EUR/h. Muutos- ja korjaustyöt 75 EUR/h. Pidätämme oikeuden tarkistaa ja muuttaa hintojamme, mikäli kustannustaso oleellisesti muuttuu. Markkinoinnillisen sivustosuunnittelusi tukena, Maija Luomala, Maijamedia Oy, Katso aiempia toteutuksiamme!

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted)

Mikä on WordPress? itse ylläpidettävä (self-hosted) WordPress.com: ilmainen 3. osapuolen ylläpitämä pilvipalvelu (Cloud-hosted) WordPress.com Mikä on WordPress? Tällä hetkellä maailman suosituin ns. julkaisujärjestelmä (CMS) Rakennettu blogialustaksi, nykyään myös muussa käytössä ilmainen ns. avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

Lisätiedot

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS

TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 - Open Source Enterprise CMS TYPO3 on yritysten tarpeisiin suunniteltu avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Verkkopalvelutoteutusten lisäksi TYPO3 toimii skaalautuvana web-sovellusten kehitysalustana.

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

3.11.2010. Web-sisällönhallintajärjestelmät. Sisältö. Mitä on web-sisällönhallinta?

3.11.2010. Web-sisällönhallintajärjestelmät. Sisältö. Mitä on web-sisällönhallinta? Sisältö Mitä on web-sisällönhallinta? Tausta ja tavoitteet Käytännön prosessi Yleisesti Keskeiset ominaisuudet Sisällönhallintajärjestelmän valitseminen ja käyttöönotto Wordpress Joomla! Drupal Yhteenveto

Lisätiedot

Web-sisällönhallintajärjestelmät

Web-sisällönhallintajärjestelmät Web-sisällönhallintajärjestelmät Sisältö Mitä on web-sisällönhallinta? Tausta ja tavoitteet Käytännön prosessi Web-sisällönhallintajärjestelmät Yleisesti Keskeiset ominaisuudet Sisällönhallintajärjestelmän

Lisätiedot

TARJOUS Www-sivujen tuottamisesta Pohjolan Tuvat - Tarjous voimassa:

TARJOUS Www-sivujen tuottamisesta Pohjolan Tuvat - Tarjous voimassa: Kotisivupalvelut ATnet-Tuotanto 2700001-9 TARJOUS Www-sivujen tuottamisesta Pohjolan Tuvat - Tarjous voimassa: 10.11.2015 Tämä tarjous sisältää seuraavat: 1. Kuvaus projektista 2. HINNAT 3. Muut kustannukset

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Loppuraportti LITA/TIKO/PAPERIKONEKILTA 1 (14) 18.5.2009 LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Tekijät: Jaakko Karhunen Jani Hyvönen TIKO, IT-Dynamo 5.kerros Osoite: Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

206 Verkkosivun tuottaminen finaalitehtävät

206 Verkkosivun tuottaminen finaalitehtävät TAITAJA2013 Finaalitehtävä 1 (6) 206 Verkkosivun tuottaminen finaalitehtävät YLEISTÄ -lajin finaalitehtävissä kilpailijat päivittävät ennakkoon julkaistuna finaalitehtävänä olleen Ekoripe tmi luontoyrittäjän

Lisätiedot

Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut

Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut Ajattele ennen kuin toimit Ei kannata lähteä suinpäin nettisivuja rakentamaan. Hyvin suunniteltu on enemmän kuin puoliksi tehty. Muuten voi käydä niin, että voit

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN. 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN. 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Olipa yhdistyksen asia, kohderyhmä tai kanava mikä tahansa, viestinnässä keskeistä on yhdenmukaisuus: - yhtenäisyys

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Tilaus ja sopimuksen syntyminen. 3. Kuvamateriaali kotisivuille. 4. Käyttöoikeudet. 5.

Sisällysluettelo. 1. Yleistä. 2. Tilaus ja sopimuksen syntyminen. 3. Kuvamateriaali kotisivuille. 4. Käyttöoikeudet. 5. Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Tilaus ja sopimuksen syntyminen 3. Kuvamateriaali kotisivuille 4. Käyttöoikeudet 5. Palvelukuvaukset 5.1.1. WordPress kotisivut 5.1.2. Kotisivujen ylläpitopalvelu 5.1.3.

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 14.4.2016 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Viestintämme vaikuttaa suoraan siihen miten toimintamme nähdään, miten se kiinnostaa, herättää halun tulla mukaan!

Lisätiedot

Verkkokaupparatkaisujen vertailua

Verkkokaupparatkaisujen vertailua Verkkokaupparatkaisujen vertailua 1. WooCommerce WordPress-julkaisujärjestelmään lisäosana asennettava verkkokauppasovellus. Räätälöitävissä kaikenkokoisille verkkokaupoille. Ideaali etenkin jos sivustolle

Lisätiedot

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Minne Seppälä Avat 2014 Dokumentaatio 1 PROJEKTIN KUVAUS... 3 1.1 Projektin aloitus... 3 1.2 Aikataulu... 4 1.3 Kustannusarvio... 4 2 ULKOASU... 5 2.1

Lisätiedot

"SUKUPUOLISENSITIIVISYYS VARHAISKASVATUKSESSA - TASA- ARVOINEN KOHTAAMINEN PÄIVÄKODISSA"- HANKKEEN VERKKOSIVUJEN TOTEUTTAMINEN

SUKUPUOLISENSITIIVISYYS VARHAISKASVATUKSESSA - TASA- ARVOINEN KOHTAAMINEN PÄIVÄKODISSA- HANKKEEN VERKKOSIVUJEN TOTEUTTAMINEN "SUKUPUOLISENSITIIVISYYS VARHAISKASVATUKSESSA - TASA- ARVOINEN KOHTAAMINEN PÄIVÄKODISSA"- HANKKEEN VERKKOSIVUJEN TOTEUTTAMINEN SISÄLLYSLUETTELO Sivu: 1 Sisällysluettelo... 1 1. TOTEUTTAJA... 2 1.1. Create2Gether...

Lisätiedot

Pertti Pennanen License 1 (7) EDUPOLI ICTPro1 23.10.2013

Pertti Pennanen License 1 (7) EDUPOLI ICTPro1 23.10.2013 License Pertti Pennanen License 1 (7) SISÄLLYSLUETTELO Lisenssien hallinta... 2 Lisenssisopimus... 2 Yleisimmät lisensiointimallit... 2 OEM lisenssi... 3 Kelluva lisenssi... 3 Työasemakohtainen lisenssi...

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

TEE TiLAUS ja erotu joukosta!

TEE TiLAUS ja erotu joukosta! Hyvin markkinoidulla yrityksellä tulee olla toimintaansa tehokkaasti kuvaava logo, esite ja toimivat nettisivut. Näiden tuotteiden avulla erotut kilpailijoistasi ja ostajaehdokkaat löytävät palvelusi helposti.

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

Pienyrityksen verkkotyökalut

Pienyrityksen verkkotyökalut Pienyrityksen verkkotyökalut 18.11.2009 Turo Numminen / Ad Express Oy Sisältö Verkkosivut TavoiEeet ja tarve Toteutusmahdollisuudet KoIsivut Verkkokauppa SähköposI Ylläpitäjän tarjoama Googlen työkalut

Lisätiedot

Julkaisujärjestelmät Web-sivujen tekemistä opiskeltavilla opintojaksoilla. -Kehittämistehtävä-

Julkaisujärjestelmät Web-sivujen tekemistä opiskeltavilla opintojaksoilla. -Kehittämistehtävä- Julkaisujärjestelmät Web-sivujen tekemistä opiskeltavilla opintojaksoilla -Kehittämistehtävä- Tiina Karvonen OSAO, Kaul 20.2.2013 2 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Tutkinnon perusteet... 4 3 Mikä on julkaisujärjestelmä?...

Lisätiedot

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan.

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Hinnasto 5.3.2013 Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Kotisivusorvi Peruspaketti Hinta voimassa 12 kk:n sopimusjaksolla. Peruspaketti, laskutusjakson

Lisätiedot

WEBINAARIN ISÄNNÄT. Jarno Wuorisalo Cuutio.fi. Petri Mertanen Superanalytics.fi. Tomi Grönfors Brandfors.com

WEBINAARIN ISÄNNÄT. Jarno Wuorisalo Cuutio.fi. Petri Mertanen Superanalytics.fi. Tomi Grönfors Brandfors.com WEBINAARI 3.11.2015 Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? Petri Mertanen, Super Analytics - @mertanen Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod

Lisätiedot

WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI

WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI WORDPRESS KOTISIVUT JA BLOGI Mikä on sinun unelmasi? Kuka sinä olet? Mitä haluat tehdä? Blogin, kotisivun tai jotain muuta? Millaista sisältöä aiot tehdä? Mistä aihepiiristä? Millä kielellä? Osaatko käyttää

Lisätiedot

Moniviestin. Monimediaisen verkkosisällön tuotantojärjestelmä. Rikupekka Oksanen rioksane@jyu.fi Jyväskylän yliopisto

Moniviestin. Monimediaisen verkkosisällön tuotantojärjestelmä. Rikupekka Oksanen rioksane@jyu.fi Jyväskylän yliopisto Moniviestin Monimediaisen verkkosisällön tuotantojärjestelmä Rikupekka Oksanen rioksane@jyu.fi Jyväskylän yliopisto Mikä Moniviestin Moniviestin on Jyväskylän yliopistossa kehitetty verkkojulkaisualusta,

Lisätiedot

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Jälleenmyyjäverkoston Online-myynnin tehostaminen 9.11.2010 Hotelli Scandic Simonkenttä Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Timo Korvenoja, Vilkas Group Oy Perustettu Tampereella 1995 Tytäryhtiö

Lisätiedot

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon

MARKKINOINTISI. Verkkosivut tuloskuntoon MARKKINOINTISI Verkkosivut tuloskuntoon KEITÄ ME OLEMME? Markkinointia myynnin tueksi tarkoittaa markkinointistrategiaa jonka mittareina toimivat eurot eivätkä pelkät kävijämäärät. Olemme molemmat yrittäjäperheistä

Lisätiedot

YHDISTYKSEN VIESTINTÄ

YHDISTYKSEN VIESTINTÄ YHDISTYKSEN VIESTINTÄ Sisäinen viestintä - eri yhdistyksissä eri apuvälineitä, kuitenkin yleensä: Henkilökohtainen vuorovaikutus: puhelin, yhteiset kokoontumispaikat Jäsenkirje, sähköinen tai fyysinen

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Maanmittauslaitos.fi ja saavutettavuus

Maanmittauslaitos.fi ja saavutettavuus 1 Maanmittauslaitos.fi ja saavutettavuus Miten saavutettavuus otetaan huomioon verkkosivu-uudistuksessa ja sen jälkeen Johanna Ujainen 16.11.2017, #saavuta2017-seminaari 2 Maanmittauslaitos Maa- ja metsätalousministeriön

Lisätiedot

DIGIPAJA Google Analytics :00-12:00

DIGIPAJA Google Analytics :00-12:00 DIGIPAJA Google Analytics 17.1.2018 9:00-12:00 Päivän aikataulu 9:00-9:10 Aamukahvit ja asiaa DigiReWorkista 9:10-10:15 Miksi yritykset tarvitsevat kävijäseurantaa. Mitä erilaisia kävijäseurantatyökaluja

Lisätiedot

Ohjeistus verkkoprojektiin

Ohjeistus verkkoprojektiin Ohjeistus verkkoprojektiin Luomuyrityksen web design brief -työkirjamalli HELSINGIN YLIOPISTO HELSINGFORS UNIVERSITET UNIVERSITY OF HELSINKI Projektin RAAMIT JA RAJAUKSET Onko sinulla toiveita julkaisujärjestelmästä

Lisätiedot

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3

ADE Oy Hämeen valtatie 144 20540 TURKU. Tuotekonfigurointi. ADE Oy Ly Tunnus: 1626957-3 Tuotekonfigurointi ADE Oy lyhyesti Asiakkaiden tarpeisiin suunnattua innovatiivista ja toimivaa ohjelmisto- ja 3d animaatiopalvelua. Ade Oy on toteuttanut vuodesta 2000 alkaen haastavaa interaktiivista

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

Eteläpohjalaiset Kylät ry. TIETOA JA TAITOA MAASEUDUN YHDISTYKSILLE

Eteläpohjalaiset Kylät ry. TIETOA JA TAITOA MAASEUDUN YHDISTYKSILLE Eteläpohjalaiset Kylät ry. TIETOA JA TAITOA MAASEUDUN YHDISTYKSILLE Ohjelma: YHDISTYSTEN KOTISIVUT JA SOSIAALINEN MEDIA Sosiaalinen media Miksi? Millä välineillä? Hyötyjä ja haittoja Kotisivut Vaihtoehdot

Lisätiedot

Takomo MiniJopi 1.0 Minityön ilmoitus- ja hakupalvelu

Takomo MiniJopi 1.0 Minityön ilmoitus- ja hakupalvelu Takomo MiniJopi 1.0 Minityön ilmoitus- ja hakupalvelu Mikä on MiniJopi? MiniJopissa voit ilmoittaa sekä hakea kätevästi lyhytkestoista etätyötä ns. minityötä. Minityötä on mm. verkkosivuston tai muutaman

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Agenda. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Kertaus: näin myyt (melkein) mitä tahansa internetin avulla Suositeltavia työvälineitä Automaattisen sähköpostikampanjan luominen MailChimp-järjestelmässä Laskeutumissivun luominen

Lisätiedot

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus

Asiakas ja tavoite. Tekninen toteutus Asiakas ja tavoite Heikieli on vuonna 2015 perustettu yhden hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa käännös- ja oikolukupalveluita englannista ja saksasta suomeksi. Freelance-kääntäjiä on Suomessa paljon,

Lisätiedot

Wordpress. Bloggaamisen perusteet tekniset minimitoimet, joilla pääset alkuun

Wordpress. Bloggaamisen perusteet tekniset minimitoimet, joilla pääset alkuun Wordpress Bloggaamisen perusteet tekniset minimitoimet, joilla pääset alkuun Mikä alusta käyttöön? Tarjolla on runsaasti eri bloggausalustoja Blogger ja Wordpress ovat suosituimmat ilmaiset blogialustat

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN

PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN PROJEKTIDOKUMENTAATIO OONA KARHUNEN Emilia Ketola Eurajoen kristillinen opisto Avat 2015-2016 1 Projekti... 3 1.1 Asiakas ja kartoitus... 3 1.2 Asiakastapaaminen ja suunnittelu... 3 1.3 Toteutus... 5 1.4

Lisätiedot

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net

PERUSTA VERKKOKAUPPA. info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net info@cimacuu.net 044 0122 296 www.cimacuu.net Valitse sopivin verkkokauppa. Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot* *Postin ja Matkahuollon toimitusintegraatiot tekevät osoitekorttien ja seurantatunnusten

Lisätiedot

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi.

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. vtoasp -palvelu 1) Huolehtii yrityksesi tietojärjestelmän

Lisätiedot

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT YRITYS EIN UNTERNHEMEN AUF sinulle ERFOLGSKURS. Noin 10 vuotta sitten perustettu GGM Gastro International GmbH on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi

Lisätiedot

Testaajan eettiset periaatteet

Testaajan eettiset periaatteet Testaajan eettiset periaatteet Eettiset periaatteet ovat nousseet esille monien ammattiryhmien toiminnan yhteydessä. Tämä kalvosarja esittelee 2010-luvun testaajan työssä sovellettavia eettisiä periaatteita.

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

PAIKALLISJÄRJESTÖKOHTAISTEN NETTISIVUJEN

PAIKALLISJÄRJESTÖKOHTAISTEN NETTISIVUJEN SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT s. 1/7 PAIKALLISJÄRJESTÖKOHTAISTEN NETTISIVUJEN RAKENNE Paikallisjärjestöjen omille sivuille pääsee suoralla osoitteella, joka on muotoa www.sak-paikalliset.fi/paikkakunta

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO MONIPALVELU HALONEN

PROJEKTIDOKUMENTAATIO MONIPALVELU HALONEN PROJEKTIDOKUMENTAATIO MONIPALVELU HALONEN Jani Niemi Eurajoen kristillinen opisto Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto 1 ASIAKKAAN JA PROJEKTIN ESITTELY...1 1.1 Aikataulu...1 2 SUUNNITTELU...2 2.1

Lisätiedot

Yksinkertaista. Me autamme. TM

Yksinkertaista. Me autamme. TM Yksinkertaista. Me autamme. TM Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Kohderyhmän kontaktitiedot Sähköisen markkinoinnin kehittäminen

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Prologi Blogi voidaan määritellä verkkosivustoksi, johon yksi ihminen tai tietty ryhmä tuottaa ajankohtaista sisältöä. Blogi mahdollistaa omien ajatusten

Lisätiedot

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(13) Sisällysluettelo 1. Uuden valikon lisääminen...

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

WEBINAARI Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan?

WEBINAARI Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? WEBINAARI 7.4.2016 Mitä Tag Management on käytännössä ja miten se vaikuttaa analytiikkaan? Petri Mertanen, Super Analytics - @mertanen Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod

Lisätiedot

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Antti Alanko IV-asiantuntija Rakennusterveysasiantuntija (C-24269-26-18) Ylläpito Ylläpito on jonkin järjestelmän oikean toiminnan

Lisätiedot

Yrittäjä, KAIPAATKO LISÄÄ ASIAKKAITA, MYYNTIÄ JA YHTEYDENOTTOJA?

Yrittäjä, KAIPAATKO LISÄÄ ASIAKKAITA, MYYNTIÄ JA YHTEYDENOTTOJA? Yrittäjä, KAIPAATKO LISÄÄ ASIAKKAITA, MYYNTIÄ JA YHTEYDENOTTOJA? Autamme yrittäjiä ja yrityksiä kehittämään toimintaansa ja voimaan paremmin. Olemme erikoistuneet eritoten pienyrittäjän arvostamien tehokkaiden

Lisätiedot

PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI

PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI PROJEKTIDOKUMENTAATIO ASENNUS M. NIEMI Jani Niemi Eurajoen kristillinen opisto Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto 1 ASIAKKAAN JA PROJEKTIN ESITTELY...1 1.1 Aikataulu...1 2 SUUNNITTELU...2 2.1

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOS.FI JA SAAVUTETTAVUUS EMILIA HANNULA & KIRSI MÄKINEN

MAANMITTAUSLAITOS.FI JA SAAVUTETTAVUUS EMILIA HANNULA & KIRSI MÄKINEN MAANMITTAUSLAITOS.FI JA SAAVUTETTAVUUS EMILIA HANNULA & KIRSI MÄKINEN MAANMITTAUSLAITOS Maa- ja metsätalousministeriön alainen virasto Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen tietoja,

Lisätiedot

Historiaa. Unix kirjoitettiin kokonaan uudestaan C-kielellä 1973. Unix jakautui myöhemmin System V ja BSDnimisiin. Kuutti, Rantala: Linux

Historiaa. Unix kirjoitettiin kokonaan uudestaan C-kielellä 1973. Unix jakautui myöhemmin System V ja BSDnimisiin. Kuutti, Rantala: Linux Historiaa Linux on Unix-yhteensopiva käyttöjärjestelmä. Unixin perusta luotiin 1964 MIT:ssa aloitetussa MULTICS-projektissa (http://www.cs.helsinki.fi/u/kerola/tkhist/k2000/alustukset/unix_hist/unix_historia.htm)

Lisätiedot

Palvelukuvaus 01.05.2014

Palvelukuvaus 01.05.2014 01.05.2014 - 2-5 nettimarket (Tarkka ominaisuusluettelo, kysy myyjältäsi) Erittäin suosittu ja edullinen kaupparatkaisu, joka on varmatoiminen, eikä vaadi yrittäjältä turhaa aikaa, eikä erilisiä kalliita

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

5aDay strategiatyössä

5aDay strategiatyössä 5aDay strategiatyössä Pilvipalvelu 5aDay (www.5aday.fi) on kuin 2010- luvun Time Manager. Helppo- käyttöisellä välineellä saavutat erinomaisia tuloksia keskittymällä olennaisiin asioihin. Koska käyttäjiä

Lisätiedot

Liite A Määritelmät 1 (6)

Liite A Määritelmät 1 (6) 1 (6) Liite A Määritelmät 2.3 Uusi versio 2.4 Versio joulukuun neuvotteluja varten 2.6 Tarjoajille 29.1.2015 lähetetty versio 2.7 Helmikuun 2015 neuvotteluissa käsitelty versio 2.81 Tarjoajille 18.2.2015

Lisätiedot

Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta

Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta Verkkokaupan perustaminen ja verkkokauppa-alustan valinta PIKAOPAS 2016 JUHO KEINÄ SUNDIGI.FI 1 Huomioonotettavia seikkoja ennen verkkokaupan perustamista ja alustan valinta Perustuu Nicole Kohlerin kirjoituksiin

Lisätiedot

Veistämö Knaapi. Projektidokumentaatio

Veistämö Knaapi. Projektidokumentaatio Veistämö Knaapi Projektidokumentaatio 2015 1 Sisällysluettelo 1 Esittely... 3 1.1 Idea/Tarve... 3 1.2 Synopsis/ Projektin kuvaus... 3 1.3 Aikataulutus ja kustannusarvio... 4 2 Suunnittelu... 6 2.1 Banneri

Lisätiedot

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway Amway Partner Stores Pyydämme sinua lukemaan nämä sivut, ennen kuin ostat tuotteita Amivon yhteistyöyritysten verkkokaupoista. Amivon yhteistyöyrityksiä koskeva ohjelma tarjoaa ostosmahdollisuuksia, jotka

Lisätiedot

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa 1 Helsingin Sanomat..pikku uutinen muutaman vuoden takaa 2 Esimerkki tältä aamulta (13.6.2017, klo 9:08) Viimeisin Hilmassa julkaistu

Lisätiedot

Yhdistysavain Rekisterin peruskurssi Tervetuloa koulutukseen! kouluttaja Janne Käenniemi

Yhdistysavain Rekisterin peruskurssi Tervetuloa koulutukseen! kouluttaja Janne Käenniemi Yhdistysavain Rekisterin peruskurssi Tervetuloa koulutukseen! kouluttaja Janne Käenniemi 050 438 8386 janne@nettitiimi.fi Mitä ovat Yhdistysavain ja Sporttisaitti? Yhdistyksille ja urheiluseuroille tarkoitettuja

Lisätiedot

Tietosuojakäytäntö Affordia Oy:ssä v

Tietosuojakäytäntö Affordia Oy:ssä v 2018 Affordia Oy:ssä v. 1.0.0 TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ AFFORDIA OY:SSÄ MIKKO RAASSINA TUULIA RAASSINA AFFORDIA OY Notkolantie 24, 88210 SUHMURA Sisällys 1. Affordia Oy:ssä... 3 1.1 Rekisterinpitäjä... 3 1.2

Lisätiedot

Turvallisesti netissä

Turvallisesti netissä Turvallisesti netissä Reilun somen säännöt: 1. Erottele tieto ja mielipide. Esitä tietona vain sellaista, mikä on totta. Erota oma pohdintasi, kantasi ja arvelusi tiedosta. 2. Perustele väitteesi. Tuo

Lisätiedot

Kirjanpidon ALV-muutos

Kirjanpidon ALV-muutos 9.9.2010 1(10) Kirjanpidon ALV-muutos Tämä dokumentti sisältää ohjeen sille miten uudet ALVkoodit (ALV-prosentit) otetaan käyttöön. Vaihtoehto yksi(1) vaihda olemassaolevat ALV-koodit yhdestä prosentista

Lisätiedot

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään.

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään. 28.12.2007 HN Palvelun tuotteistaminen, palvelutuote Miksi on oltava tuote? Jotta olisi jotain myytävää! Voiko osaaminen olla tuote? Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta

Lisätiedot

Ohjeistus kouluttajille

Ohjeistus kouluttajille Ohjeistus kouluttajille Käytyäsi Tajua mut! -toimintamallin kouluttajakoulutuksen olet valmis perehdyttämään kollegoitasi ja oman työyhteisösi jäseniä Tajua mut! -toimintamallin käyttöön. Jos toimipaikkasi

Lisätiedot

Aika Vaihe Lopputulos

Aika Vaihe Lopputulos Ruokis-hanke ICT PROJEKTI: Projektin ohjaaja: Lasse Seppänen Projektipäällikkö: Tommi Leppänen Projektin jäsenet: Jenita Karimäki, Tuija Pörhölä, Kalle Veuro ja Olli Savisaari Projekti Projektin tarkoitus

Lisätiedot

Mark Summary. Taitaja 2013. Skill Number 206 Skill Verkkosivujen tuottaminen. Competitor Name

Mark Summary. Taitaja 2013. Skill Number 206 Skill Verkkosivujen tuottaminen. Competitor Name Summary Skill Number 206 Skill Verkkosivujen tuottaminen ing Scheme Lock 14-05-2013 07:44:57 Final Lock 16-05-2013 11:40:17 Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D

Lisätiedot

Joki ICT Oy:n julkaisujärjestelmään Palveluväyläintegraation toteuttaminen

Joki ICT Oy:n julkaisujärjestelmään Palveluväyläintegraation toteuttaminen 11.5.2017 JulkICT-osasto Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Joki ICT Oy:n julkaisujärjestelmään Palveluväyläintegraation toteuttaminen Hankkeen loppuraportti 29.9.2017 2 (7) Sisällys

Lisätiedot

NäyttöPiste NY. Miten hoidamme rahaliikenteen?

NäyttöPiste NY. Miten hoidamme rahaliikenteen? NäyttöPiste NY Miten hoidamme rahaliikenteen? Tässä diaesityksessä kerromme yrityksemme taloushallinnosta, mutta kerromme kuitenkin ensin hieman yrityksestämme. NäyttöPiste NY Yleistä NäyttöPiste NY on

Lisätiedot

TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE

TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE 7.3.2015 ATK Seniorit Mukanetti ry / Android-kerho 2 1. Mitä teet, jos laite katoaa tai varastetaan Turvatoimet etukäteen: Kirjoita yhteystietosi laitteen takakanteen:

Lisätiedot

Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä?

Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä? Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä? Sisällys Lukijalle 3 Mitä pilvipalveluilla tarkoitetaan? 4 Toiminnanohjausjärjestelmä pilvessä 5 Miksi siirtyä pilvipalveluihin? 6

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu?

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Oppimispäiväkirjablogi Hannu Hämäläinen oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Parhaimmillaan oppimispäiväkirja toimii oppilaan oppimisen arvioinnin työkaluna. Pahimmillaan se tekee

Lisätiedot

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin suunnittelussa keskitytään asiakkaan tavoitteiden purkamiseen pieniin osiin. Tavoitteena on saada

Lisätiedot

Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen. Eveliina Aaltonen

Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen. Eveliina Aaltonen Oy Karltek Ltd internet-sivujen uusiminen Eveliina Aaltonen Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto Eurajoen kristillinen opisto, 2015 1 ASIAKAS JA PROJEKTI... 3 1.1 Asiakas...3 1.2 Projektin kuvaus...3

Lisätiedot

Valmistautuminen väitöspäivään

Valmistautuminen väitöspäivään Väitökseen valmistautuminen ja väitösviestintä, Joensuun kampuksella 6.11.2013 Amanuenssi Merja Sagulin, Filosofinen tiedekunta; diat Kaisu Kortelainen Valmistautuminen väitöspäivään Väittelylupa on myönnetty,

Lisätiedot

Sisäänrakennettu tietosuoja ja ohjelmistokehitys

Sisäänrakennettu tietosuoja ja ohjelmistokehitys Sisäänrakennettu tietosuoja ja ohjelmistokehitys Petri Strandén 14. kesäkuuta, 2018 Petri Strandén Manager Cyber Security Services Application Technologies Petri.stranden@kpmg.fi Petri vastaa KPMG:n Technology

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin Voimassa 1.9.2016 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

1(7) TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Verkkopalvelujen tuottaminen ja ylläpito 15 osp Tavoitteet:

1(7) TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ. Tutkinnon osa: Verkkopalvelujen tuottaminen ja ylläpito 15 osp Tavoitteet: 1(7) TYÖSSÄOPPIMINEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ Tutkinnon osa: Verkkopalvelujen tuottaminen ja ylläpito 15 osp Tavoitteet: Opiskelija tuottaa verkkopalvelujen sisältöä verkkopalvelusovellukseen. Hän osallistuu

Lisätiedot

MAL-verkoston verkkosivusto laaditaan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimeksiannosta ja tilaamana.

MAL-verkoston verkkosivusto laaditaan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimeksiannosta ja tilaamana. TARJOUSPYYNTÖ 20.1.2011 MAL-VERKOSTON VERKKOSIVUSTON TOTEUTTAMINEN Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä pyytää tarjoustanne hallinnoimansa kansallisen MAL-verkoston verkkosivuston toteuttamisesta. Pyydämme

Lisätiedot

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info

21.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info 1 Tilaa blogi Tilaa blogi osoitteesta www.videomarkkinointi.info Saat tuotekoulutuksen sekä esittelemme Business Planin, jota halutessasi voit hyödyntää omassa liiketoiminnassasi. Tilaamalla blogin olet

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

Ryhmäharjoitus II: Blogger. TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 16.3.

Ryhmäharjoitus II: Blogger. TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 16.3. Ryhmäharjoitus II: Blogger TIEY4 Tietotekniikkataidot, kevät 2017 Tehdään ryhmäharjoitustunnilla 16.3. Ryhmäharjoitus Johdanto (10 min) Tehtävä (60 min) Palaute (10 min) Miksi Blogi on helppo verkkojulkaisukanava

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MYYNTIMIES

SÄHKÖINEN MYYNTIMIES SÄHKÖINEN MYYNTIMIES Yritys Henkilöstö 25+ Asiakkaita 700+ Palvelut: Sähköinen myyntimies Livezhat Perustettu Suomalainen Patentoitu USA:ssa ZEF Arviointikone ZEF Vaalikone Kannattava kasvuyritys Suomen

Lisätiedot