ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN"

Transkriptio

1 ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N JA NURMIJÄRVEN VEDEN välillä.2017]

2 TÄMÄ ESISOPIMUS Altian vesihuolto-omaisuuden myynnistä Nurmijärven Vedelle on tehty OSAPUOLET (1) Altia Oyj (y-tunnus ) (Altia) (2) Nurmijärven Vesi (y-tunnus ) (Nurmijärven Vesi) (1)-(2) jäljempänä yhdessä Osapuolet ja erikseen Osapuoli. TAUSTA JA TARKOITUS (A) (B) (C) (D) (E) Altia omistaa puhdasvesi-, jätevesi- ja hulevesiputkistot, jäteveden pumppaamon sekä Sörkän vedenottamon, jotka sijaitsevat useammalla kiinteistöllä Rajamäellä, Nurmijärven kunnassa. Nurmijärven Vesi vastaa talousveden jakelusta ja jäteveden johtamisesta ja käsittelystä toiminta-alueellaan, Nurmijärven kunnassa. Osapuolet ovat neuvotelleet siitä, että Altia myy kohdassa 2 yksilöidyt vesihuolto-omaisuuden omaisuuserät (Vesihuolto-omaisuus) Nurmijärven Vedelle (Järjestely). Järjestelyn toteuttamisen jälkeen Nurmijärven Vesi ottaa vastatakseen kohdassa 2.1 määritetyt Rajamäen tehdasalueen vedenjakelun ja jätevesitoiminnot. Osapuolet ovat solmineet sopimuksen Klaukkalan jätevedenpuhdistamon laajennuksesta ja siirtoviemäröintijärjestelmän rakentamisen rahoittamisesta sekä jätevesien johtamisesta ja käsittelystä, jota on täydennetty erillisellä sopimuksella (Jätevesisopimukset). Jätevesisopimuksilla Altia osallistui puhdistamon laajennuskustannuksiin 25 %:n osuudella ja siirtoviemärin rakentamiseen 40 %:n osuudella. Lisäksi Altia osti Jätevesisopimuksilla oikeuden laskea jätevettä keskivirtaamalla 1620 m 3 /d ja sopimuksessa yksilöidyillä laatuparametrien enimmäiskuormilla Klaukkalan jätevedenpuhdistamolle. Jätevesisopimusten vaatimuksien täyttämisestä määrätään myös Altialle myönnetyssä ympäristöluvassa Dnro UUS-2003-Y Järjestelyn täytäntöönpanon yhteydessä Jätevesisopimukset puretaan ja Altiasta tulee Nurmijärven Veden vesihuoltoliiketoiminnan asiakas. Järjestelyn yhteydessä Osapuolet toteuttavat jäljempänä tässä esisopimuksessa (Esisopimus) kuvatut Vesihuolto-omaisuuden myymiseen liittyvät toimenpiteet ja solmivat Vesihuolto-omaisuuden myyntiin tarvittavat sopimukset. Esisopimuksessa ei käsitellä Rajamäen tehdasalueen hulevesien käsittelyä tai hulevesiviemäreiden käyttöä ja kunnossapitoa muuten kuin kohdassa 3.1 esitetyn Valta-akseli Patruunatie hulevesiviemärin siirtyvän vesihuoltoomaisuuden osalta. Alueen hulevesiviemäreiden käytöstä ja kunnossapidosta tehdään erillinen sopimus Altian, Nurmijärven Veden ja Nurmijärven kunnan välillä. (F) (G) Esisopimukseen ja Järjestelyyn eivät sisälly vastuu tehdasalueen sammutusveden järjestämisestä ja sammutusvesijärjestelmien ylläpidosta, eikä alueella oleva vesitorni. Tällä Esisopimuksella Osapuolet sopivat niistä olosuhteista ja ehdoista, joiden täyttyessä Osapuolet toteuttavat Järjestelyn. 1 JÄRJESTELYN TOTEUTTAMINEN 1.1 Osapuolet ovat sopineet, että Järjestely toteutettaisiin seuraavasti. 2 (9)

3 1.2 Vesihuolto-omaisuutta koskevan kaupan ehdoista sovitaan Osapuolten kesken allekirjoitettavassa lopullisessa kauppakirjassa (Kauppakirja) ja muista Järjestelyä koskevista asioista sovitaan seuraavissa sopimuksissa (Liitännäissopimukset): (a) Sopimus Jätevesisopimusten purkamisesta ( ); (b) Sopimus laitetilan vuokrasopimuksen purkamisesta; (c) Keskusjätevedenpumppaamon maanvuokraussopimus (4.5); (d) (e) Määräalan kauppakirja kiinteistöstä (Rajamäen Yhdistelmä), josta muodostetaan kiinteistö (4.6); Uusi käyttö- ja teollisuusjätevesisopimus (4.8); ja (f) Uudet liittymissopimukset (4.9). Kohdan 1.2(d) kiinteistön määräalan kaupasta ja kohdan 1.2(c) maanvuokrasopimuksesta tehdään erilliset sopimukset, joissa sopijaosapuolena ovat Altia Oyj ja Nurmijärven kunta. 1.3 Osapuolten tavoitteena on neuvotella ja solmia Kauppakirja ja Liitännäissopimukset viimeistään ja siten, että sopimukset tulevat voimaan (Järjestelyn Täytäntöönpanopäivä). 1.4 Nurmijärven Vesi suorittaa Altialle kauppahinnan Vesihuolto-omaisuudesta sekä muista tässä Esisopimuksessa yksilöidyistä omaisuuseristä kuten kohdassa 4.4 on sovittu. Jäljempänä kohdassa määritetty Laskuttamaton Osuus on kertakaikkinen maksu kaikista tässä Esisopimuksessa ja Kauppakirjassa ja kiinteistön kauppakirjassa sovittavista siirtyvistä omaisuuseristä (Kauppahinta). Kauppahinnassa ei huomioida indeksi- tai inflaatiokorotusta. Nurmijärven Vesi ottaa vastatakseen Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien kohdassa 2.1 määritetyt Rajamäen tehdasalueen vedenjakelun ja jätevesitoiminnot. 1.5 Vesihuolto-omaisuuteen liittyvät investoinnit ja niiden kustannusvastuut on sovittu Esisopimuksen kohdassa VESIHUOLTO-OMAISUUS 2.1 Vesihuolto-omaisuus Osapuolet sopivat Kauppakirjassa seuraavien tällä hetkellä Altian omistuksessa olevien Vesihuolto-omaisuuden omaisuuserien siirtymisestä Nurmijärven Veden omistukseen ja hallintaan Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä: Vesihuoltokohteet (esitetty tarkemmin liitteissä [a-g]): (i) (ii) (iii) Vesijohdot, liite a Jätevesiviemärit, liitteet b - f Hulevesiviemärit, liite g Muut Vesihuolto-omaisuuden omistuserät: (i) Sörkän vedenottamon nykyiset laitosrakennukset, laitteet, kaivot, putkistot ja sähköliittymä (vedenottamoon liittyvistä pohjaveden pinnanmittausputkista tai niiden käyttöoikeudesta sovitaan tarkemmin Kauppakirjassa) ja muu kiinteistöllä sijaitseva infra. 3 (9)

4 (ii) (iii) (iv) Sörkän vedenottamon vedenotto-oikeus, lupa nro 109/2011/4, ESA- VI/99 (04.09/2011, 1000 m3/d vuorokausimaksimi 1400 m3/d). Keskusjätevedenpumppaamo sisältäen nykyiset laitosrakennukset, tasausaltaat, laitteet, putkistot ja SIA pitäen sisällään pumppaamon sähköliittymän liitteen kartan mukaan. Rajamäen pumppaamolla sijaitsevat venttiilit ja automaatiolaitteet. 3 JÄRJESTELYN ENNAKKOEHTO 3.1 Nurmijärven Veden ennakkoehto Nurmijärven Veden velvollisuus toteuttaa Järjestely edellyttää, että Nurmijärven Vesi on saanut lainvoimaisen valtuutuksen sopia siitä, että Jätevesisopimukset päättyvät Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä Kohdan ennakkoehdon täytyttyä Osapuolet ovat velvollisia toteuttamaan Järjestelyn kohdan 1.3 mukaisesti. 4 LIITÄNNÄISSOPIMUKSET JA MUUT TOIMENPITEET Alla kohdassa 4 on määritelty muut Järjestelyn toteuttamisen kannalta tarpeelliset toimenpiteet, Osapuolten niihin liittyvät velvoitteet ja vastuut sekä solmittavat Liitännäissopimukset. 4.1 Vesihuolto-omaisuuteen liittyvät investoinnit Nurmijärven Vesi vastaa Vesihuolto-omaisuuteen tehtävien investointien kustannuksista. Kustannukset on esitetty tarkemmin liitteessä 4.1.1: (i) (ii) (iii) Patruunatien ja Tykkimäentien vesihuollon rakentaminen; Sörkän vedenottamon saneeraus (50 % huomioitu arvolaskennassa); ja Klaukkalan jätevedenpuhdistamon tertiäärikäsittely (Altian Jätevesisopimusten mukainen osuus siirtyy Nurmijärven Vedelle). 4.2 Vedentoimitus Altian Rajamäen tehdasalueella Jätevesisopimusten purkaminen Altia ja Nurmijärven Vesi purkavat niiden välillä tehdyt Jätevesisopimukset päättymään Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä Tämän Esisopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä Osapuolet sopivat, että Osapuolilla ei ole Nurmijärven kunnan ja Primalco Oy:n välisen päivätyn ja täydennetyn Jätevesisopimuksen kohdan 16 mukaista irtisanomisoikeutta Altian Rajamäen tehdasalueella toimivien yritysten vedentoimitus ja laskutus Osapuolten tavoitteena on, että seuraavat Altian tehdasalueella toimivat yritykset siirtyvät Nurmijärven Veden asiakkaiksi viimeistään Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä: ROAL Oy, Etikkatehdas (todetaan, että Altia neuvottelee etikkatehtaan myymisestä Enzymes Leasing Finland Oy:lle), AB-enzymes (Biotalo ja VTT:n Pilot-tehdas), Jarkko Saarisen omistama mainostarvikevaraston kiinteistö; ja 4 (9)

5 Adven Oy pelkän jäteveden osalta Edellä mainittujen toimijoiden talousveden tarve, syntyvän jäteveden määrä ja laatu on ilmoitettu liitteessä Altia vastaa siitä, että toimijoiden ja Altian väliset vedentoimitussopimukset voidaan päättää viimeistään vuoden 2019 loppuun mennessä Nurmijärven Vesi sitoutuu neuvottelemaan edellä mainittujen toimijoiden kanssa uusista liittymis- ja käyttösopimuksista erikseen. Altia ei vastaa sopimusten syntymisestä, mahdollisista liittymäkustannuksista eikä tonttijohtojen rakentamiskustannuksista edellä mainittujen toimijoiden kanssa Altia sitoutuu olemaan solmimatta uusia vedentoimitusta tai jäteveden vastaanottoa koskevia sopimuksia kohdassa nimettyjen asiakkaiden tai muiden, alueelle tai tehdasalueelle Esisopimuksen solmimisen jälkeen tulevien toimijoiden kanssa ilman Nurmijärven Veden suostumusta. Tapauksessa jossa alueen nykyinen tai uusi toimija haluaa ostaa Altialta käsittelemätöntä pohjavettä liiketoiminnallisiin tarkoitukseen (esimerkiksi veden pullotus myyntiin), ei Nurmijärven Vesi saa evätä suostumusta ilman pätevää syytä Nurmijärven Veden Altialle toimittama vesi Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Nurmijärven Vesi toimittaa Altialle talousvettä seuraaviin kulutuspisteisiin seuraavat määrät (m 3 /vuosi): Tekninen etanoli, ; Tärkkelystehdas, 500; Korjaamo, 500; Vanha konttori, 500; Laboratorio-paloautotalli, 500; Etikkatehdas, 500; Hiivatehdas, 500; ja Ruokala, Kohdassa esitetty on Osapuolten tämän Esisopimuksen solmimishetken arvio kohteiden vedenkulutuksesta, jolloin osa kulutuspisteistä on poissa käytöstä. Tilanteessa, jossa toiminta kohteessa muuttuu, Osapuolet sitoutuvat neuvottelemaan toimitettavasta talousveden määrästä uudelleen Nurmijärven Vesi toimittaa lisäksi talousvettä Rajamäen jätevesipumppaamolle, joka siirtyy Nurmijärven Veden omistukseen Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä. Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Nurmijärven Vesi jatkaa talousveden toimitusta niille Altian omistamille kohteille, jotka ovat ennen Järjestelyn Täytäntöönpanopäivää olleet Nurmijärven Veden vedentoimitusverkossa Nurmijärven Veden Altialle toimittama talousveden määrä mitataan kohdekohtaisilla mittareilla. Nurmijärven Vesi toimittaa Altialle samanlaatuista ja samassa paineessa olevaa vettä, jota se toimittaa Rajamäen vesijohtoverkostoon. 4.3 Altian tuottaman jäteveden käsittely Nurmijärven Veden toimesta Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Altia toimittaa Nurmijärven Vedelle jätevettä seuraavista pisteistä, joissa mittaus suoritetaan joko erillisellä mittauksella tai käyttäen arvona kulutettua talousvettä: 5 (9)

6 Alkoholijuomatehdas (erillinen jäteveden mittaus); Tekninen Etanoli (erillinen jäteveden mittaus); Etikkatehdas (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen) Tärkkelystehdas (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Korjaamo (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Vanha konttori (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Laboratorio-paloautotalli (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Hiivatehdas (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Ruokala (mittaus kulutetun talousveden mukaan); ja Vanhat jo Nurmijärven Veden verkossa olevat kohteet, (mittaus kulutetun talousveden mukaan) Altia suorittaa erillistä tarkkailua jätevedestä ja sen kuormittavuudesta. Alkoholijuomatehtaan ja teknisen etanolin jätevesien COD-pitoisuus analysoidaan jokaisen arkipäivän kokoomanäytteestä sekä viikonlopun pe-su kokoomanäytteestä Altian omassa laboratoriossa. CODkuormitukset lasketaan molemmille tehtaille erikseen näytteenottojen mukaan. Kokonaiskuormitus saadaan laskemalla tehtaiden kuormitukset yhteen. Jätevesien vuorokasivirtaamaa seurataan molemmilla tehtailla päivittäin erikseen. Molempien tehtaiden jätevedestä lähetetään kuukausittain yksi arkipäivän kokoomanäyte analysoitavaksi ulkopuoliseen akkreditoituun laboratorioon. Molemmista näytteistä analysoidaan COD, BOD, Ntot, Ptot, SS ja sähkönjohtavuus. Analyyseillä seurataan laboratorion ja Altian oman COD-mittauksen eroa sekä COD-BOD-suhdetta, jotka eivät saa muuttua merkittävästi ajan myötä Altian alkoholijuomatehtaan ja teknisen etanolin yhteenlasketut jätevesien määrät ja kuormitukset eivät ylitä seuraavia arvoja: Qmax 1500 m3/vrk Qka 1000 m3/vrk kuukausikeskiarvolla laskettuna CODmax 2500kg/d CODka 1600 kg/vrk kuukausikeskiarvolla laskettuna SS 350 kg/vrk, 12 kk:n rullaava keskiarvo Ntot 50 kg/vrk, 12 kk:n rullaava keskiarvo Ptot 20 kg/vrk, 12 kk:n rullaava keskiarvo ph välillä Mikäli jätevesimäärä 1500 m3/d tai COD 2200 kg/d ylittyy kaksi vrk peräkkäin, muuttuu erikseen sovittava jätevesimaksu kaksinkertaiseksi ylityksen alusta lukien. Jätevesimaksu palautuu, kun kuormitusraja jälleen alittaa sovitun tason. Osapuolet tarkentavat jätevesisopimuksessa muut jätevesiin liittyvät asiat. Nurmijärven Vesi vastaa jätevesien mahdollisesta esikäsittelystä (hiekanerotus, välppäys, neutralointi) sekä päästötapauksessa talteenotosta jätevedenpumppaamolla. Altia ei rakenna omiin kohteisiinsa erillisiä jätevesien talteenotto- tai esikäsittelylaitteistoja, vaan Rajamäen tehdasalueen jätevesien esikäsittely tapahtuu edelleen jäteveden keskuspumppaamolla. Nurmijärven Vesi antaa suostumuksensa siihen, että Altia voi näin esittää toimittavaksi myös hakiessaan muutosta ympäristölupaansa. 6 (9)

7 4.3.5 Liitännäissopimuksissa sovitaan Altian tuotannon erikoistilanteiden tiedottamisesta (esimerkiksi päästötapaukset tai poikkeavat jätevesimäärät) ja tarvittavista erikoistilanteiden toimenpiteistä keskusjätevedenpumppaamolla. 4.4 Nurmijärven Veden Altialle toimittaman talousveden ja jäteveden laskutus Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Nurmijärven Vesi laskuttaa Altiaa sille toimitettavasta talousvedestä tai käsiteltävistä jätevesistä vasta sen jälkeen, kun laskutuksen määrä ylittää EUR (Laskuttamaton Osuus). Laskuttamattoman Osuuden määrä perustuu oheiseen laskelmaan liite Laskuttamattoman Osuuden kuolettamisessa käytetään Täytäntöönpanopäivänä voimassa olleita Nurmijärven Veden hintoja toimitettavasta talousvedestä ja käsiteltävästä jätevedestä Summan kuolettamisessa käytettävä vesien hinta sidotaan tilastokeskuksen julkaisemaan teollisuuden tukkuhintaindeksiin (1949 =100) ja hinta tarkistetaan vuosittain, ensimmäinen tarkistus suoritetaan kahden vuoden päästä Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä. Tukkuhintaindeksin peruspistelukuna käytetään viimeisintä julkaistua indeksin arvoa Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä. Alla esimerkki hinnankorotuksen laskemisesta H tark = IND tark / IND PER * H per, jossa H tark = Tarkastettu hinta H per = Veden tai jäteveden hinta Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä IND tark = Tukkuhintaindeksin viimeisin julkaistu arvo tarkastushetkellä IND per = Tukkuhintaindeksin viimeisin julkaistu arvo Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä Jos kuoletusaikana tukkuhintaindeksin kokonaisindeksin laskeminen lopetetaan, sidotaan vesien hinnat lähinnä vastaavaan indeksiin Kun Laskuttamaton Osuus ylittyy, tai siitä riippumatta, kun 15 vuotta on kulunut Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä, Nurmijärven Vesi laskuttaa Altiaa Altialle toimitettavasta talousvedestä ja käsiteltävästä jätevedestä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaista käyttö- ja perusmaksua Jos Liitännäissopimuksien mukaiset Altian jäteveden virtaaman tai kuormitustekijöiden kuormitusrajat ylittyvät jatkuvasti, Osapuolet sitoutuvat neuvottelevamaan jäteveden käsittelymaksun korotuksesta ja sopimusmuutoksesta. 4.5 Maanvuokrasopimus Altia vuokraa Nurmijärven kunnalle liitteessä esitetyn jätevedenpuhdistamon noin m 2 suuruisen maa-alueen tilalta Rajamäen yhdistelmä Maanvuokrasopimus on voimassa kaksikymmentä (20) vuotta ja jatkuu tämän jälkeen toistaiseksi voimassa olevana molemminpuolisin kahdeksantoista (18) kuukauden irtisanomisajoin. Vuokran määrä sovitaan alueen yleisen tonttivuokratason mukaiseksi Vuokralainen vastaa sellaisesta pilaantumisesta joka on aiheutunut vuokra-aikana. 4.6 Kiinteistökauppakirja Altia myy määräalan kiinteistöstä (Rajamäen Yhdistelmä), josta muodostetaan Sörkän vedenottamon kiinteistö , joka on lainvoimaisessa asemakaavassa osoitettu yhdyskuntateknisen huollon alueeksi ET-merkinnällä Nurmijärven kunnalle. 7 (9)

8 4.7 Rasitesopimukset Edellä tämän Esisopimuksen kohdassa mainittujen putkilinjojen omistuksen siirtymisen lisäksi Osapuolet sopivat putkilinjoihin liittyvien rasitesopimusten siirtämisestä Altialta Nurmijärven Vedelle. 4.8 Uusi käyttö- ja teollisuusjätevesisopimus Altia ja Nurmijärven Vesi allekirjoittavat uuden käyttö- ja teollisuusjätevesisopimuksen alkoholijuomatehtaalle ja tekniselle etanolitehtaalle, jotka laaditaan kohdassa ja 4.3 kuvattujen periaatteiden mukaisesti. 4.9 Uudet liittymissopimukset Altia ja Nurmijärven Vesi allekirjoittavat uudet liittymissopimukset ja Nurmijärven Vesi laatii liitoskohtalausunnot kaikille kohdan kiinteistöille Viranomaisluvat, -velvoitteet ja suostumukset Altia myy Sörkän vedenottamon vedenotto-oikeutta koskevan Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän luvan (nro 109/2011/4, dnro ESAVI/99/04.09/2011) Nurmijärven Vedelle Järjestelyn yhteydessä Altia siirtää ja Nurmijärven Vesi ottaa vastatakseen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hyväksymän Sörkän vedenottamoa koskevan pohjavedentarkkailuohjelman mukaiset velvoitteet. Altia ja Nurmijärven vesi sitoutuvat tekemään yhteistyötä tarkkailuvelvoitteen täyttämiseksi mm. pohjavedenmittaustulosten luovuttamisen osalta Nurmijärven Vesi vastaa siitä, että Esisopimuksessa kuvatulle toiminnalle haetaan riittävät ympäristöluvat ja muut tarvittavat viranomaisluvat ja -suostumukset ennen Vesihuoltoomaisuuden siirtoa Altia vastaa oman toimintansa ja tehtaan nykyisen ympäristöluvan tarvittavista muutoksista. 5 MUUTA 5.1 Varainsiirtoverot 5.2 Muutokset Osapuolet toteavat, että Nurmijärven Vesi ei kunnallisena liikelaitoksena ole varainsiirtoverovelvollinen. Tätä Esisopimusta voidaan muuttaa tai täydentää vain kirjallisesti, eikä Osapuoli voi vedota suullisesti tai hiljaisesti tapahtuneeksi väitettyyn Esisopimuksen muutokseen tai täydennykseen. 5.3 Esisopimuksen voimassaolo Tämä Esisopimus tulee voimaan, kun molemmat Osapuolet ovat allekirjoittaneet sen Tämä Esisopimus päättyy, lukuun ottamatta sen kohtaa 5.5 (Erimielisyyksien ratkaiseminen), joka jää voimaan, mikäli Kauppakirja ja Liitännäissopimukset eivät ole allekirjoitettu mennessä Tämä Esisopimus päättyy automaattisesti Kauppakirjan ja Liitännäissopimusten allekirjoituspäivänä. 8 (9)

9 5.4 Kulut Kumpikin Osapuoli vastaa omista Järjestelyn valmisteluun liittyvistä kuluistaan riippumatta siitä, toteutuuko Järjestely vai ei. 5.5 Erimielisyyksien ratkaiseminen Tästä Esisopimuksesta aiheutuvat riidat ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaisesti. Välimiesmenettelyn paikka on Helsinki ja kieli suomi. 6 ALLEKIRJOITUKSET ALTIA OYJ NURMIJÄRVEN VESI Arto Tanskanen kiinteistöpäällikkö Päivi Kopra vesilaitoksen johtaja LIITTEET [a-g] Vesihuoltokohteet Muut Vesihuolto-omaisuuden omistuserät ja laskelma niiden kaupallisesta arvosta Toimijoiden talousveden tarve, syntyvän jäteveden määrä ja laatu, toimipistekohtaisesti Kartta vuokrattavasta alueesta 9 (9)

10

11

12

13

14

15

16

17 ALTIAN LUOVUTUKSET, LASKELMAT Nykyarvo Liite Jäteveden pumppaamo Arvo, 2016 määritys erillisellä lehdellä nykyarvo vuonna 2019, kustannustason nousu huomioituna Sörkän pumppaamo Rakennukset 0 Vedenotto-oikeus, arvonmääritys erillisellä lehdellä Jäteveden puhdistamo puhdistamo ja siirtoviemäri arvo 2015 FCG:n arvonmääritys nykyarvo vuonna 2019, kustannustason nousu huomioituna Vesijohdot, liite a 0 Jätevesiviemärit, liite b-f 0 Hulevesiviemärit, liite g 0 ALTIA:n omaisuus YHTEENSÄ NURMIJÄRVEN VEDEN INVESTOINNIT HANKKEESEEN kunnallistekniikan lisä-investoinnit Sörkän vedenottamon saneeraus, 50 % huomioitu Klaukkalan tertiäärikäsittely, Altian osuus (jonka Nurmijärven Vesi kustantaa) YHTEENSÄ ALTIAN KUSTANNUKSET vesi ja viemäriliittymät Etikka Ruokala Tärkki Tekno korjaamo konttori Labra Hiiva JV-pumppaamo 0 Liittymämaksut YHTEENSÄ Luovutusten arvo liittymämaksujen vähentämisen jälkeen Jäljelle jäävien luovutusten hyvitys: Nykyisen sopimuksen purkuhetkellä Altian omien kohteiden vesimaksu ja jätevesimaksu muuttuvat normaalitaksaisiksi ( esim. vuonna ,41 vesi, 2,32 jätevesi) Altian vuosikustannus tariffi hintoja käyttäen alla mittaus rakennusten mittareilta: Altian vedenosto, Tekninen etanoli, ruokala, muut rakennukset, vuositaso 2015 (15000 m3 / vuosi) Altian jätevesi, muut 2015 taso, laskettu kuutioiden mukaan ( / vuosi m3) Altian jätevesi AJT (v 2015 taso), laskettu kuutioiden mukaan ( m2 / vuosi) Altian puhdasvesi ja jätevesi yhteensä / vuosi Hyvitetään Altilla jäjelle jäänyt luovutusten arvo ALTIAN rakennusten jätevesimaksuina, käyttäen tariffihintoja; Altian vesi ja jätevesimaksu olisi o euroa nykykulutustasolla, vuosia 10,48

18 Liite Talousveden tarve ja jätevesimäärät kohteittain Kulutukset perustuvat vuoden 2016 määriin. Talousvesi, m3/v Jätevesi, m3/v Jäteveden laatu Huom! Roal Oy, entsyymitehdas Kts. alla Omaa vedenottoa Etikkatehdas 0 0 Ei käytössä AB-Enzymes, Biotalo ja VTT Pilot-halli Laboratorion, koetehtaan ja sosiaalitilojen jätevettä. Ei jv-mittausta tai tutkimuksia Mainostarvikevarasto, Jarkko Saarinen Sosiaalitilojen jätevettä Adven Oy - Vähäinen Sosiaalitilojen jätevettä Ei jv-mittausta Roal Oy:n entsyymitehtaan jäteveden laatu (v keskiarvo) kg/kk kg/d BOD COD Ptot 34 1,1 Ntot SO Kiintoaine

19

ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN

ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N JA NURMIJÄRVEN VEDEN välillä.2017] TÄMÄ ESISOPIMUS Altian vesihuolto-omaisuuden myynnistä Nurmijärven Vedelle on tehty 2017. OSAPUOLET (1) Altia Oyj (y-tunnus 1505555-7) (Altia)

Lisätiedot

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde KAUPPAKIRJA LUONNOS 1 Sopijapuolet Myyjä: Ostaja: Juuan kunta Juuan rengasvesiosuuskunta 2 Kaupan kohde Kaupan kohteena on liiketoiminta (vesihuoltotoiminnan liikearvo) ja siihen liittyvä liitteen 1 kartassa

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

1. Maskun kunta (myöh. Masku), Keskuskaari 3 21250 MASKU, itse ja perustettavan

1. Maskun kunta (myöh. Masku), Keskuskaari 3 21250 MASKU, itse ja perustettavan VEDENJOHTAMISSOPIMUSLUONNOS SOPIJAOSAPUOLET SOPIMUKSEN AIHE SOPIMUSEHDOT 1. Maskun kunta (myöh. Masku), Keskuskaari 3 21250 MASKU, itse ja perustettavan osakeyhtiön lukuun. 2. Nousiaisten kunta (myöh.

Lisätiedot

JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS. Luonnos

JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS. Luonnos JOENSUUN VESI LIIKELAITOKSEN JA KONTIOLAHDEN KUNNAN VÄLINEN VEDENTOIMITUSSOPIMUS Luonnos 2.12.2015 2 Sopijapuolet Joensuun Vesi -liikelaitos Y-tunnus 0242746-2 Muuntamontie 5 80100 Joensuu Kontiolahden

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p )

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p ) 1(5) MAANKÄYTTÖSOPIMUS/KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 29.9.2017, Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p. 0400 646 848) 1. SOPIJAPUOLET Joutsan kunta Y-tunnus: 0174108-9 Osoite: Länsitie

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

1. Ylöjärven kaupunki, y-tunnus (jäljempänä Luovuttaja ); ja. 2. Ylöjärven Vesi Oy, y-tunnus [ ] (jäljempänä Luovutuksensaaja ).

1. Ylöjärven kaupunki, y-tunnus (jäljempänä Luovuttaja ); ja. 2. Ylöjärven Vesi Oy, y-tunnus [ ] (jäljempänä Luovutuksensaaja ). APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA Tämä apporttiomaisuuden luovutuskirja ( Luovutuskirja ) on tehty tänään [pvm] alla mainittujen osapuolten välillä: 1 Osapuolet 2 Tausta ja tarkoitus 3 Apporttiomaisuuden

Lisätiedot

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22 Luonnos 20.3.2017 1/4 MAANVUOKRASOPIMUS SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki PL 38201 Sastamala Vuokralainen Vapo Oy, 0174817-6 PL 22 40101 Jyväskylä Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi

Lisätiedot

AIESOPIMUS LIITTYEN KAUPPAKESKUS LIPPULAIVAN JA SITÄ YMPÄRÖIVÄN ALUEEN KEHITTÄMISEEN OSAPUOLINA CITYCON FINLAND OY, KIINTEISTÖ OY LIPPULAIVA

AIESOPIMUS LIITTYEN KAUPPAKESKUS LIPPULAIVAN JA SITÄ YMPÄRÖIVÄN ALUEEN KEHITTÄMISEEN OSAPUOLINA CITYCON FINLAND OY, KIINTEISTÖ OY LIPPULAIVA LUONNOS 2111201 AIESOPIMUS LIITTYEN KAUPPAKESKUS LIPPULAIVAN JA SITÄ YMPÄRÖIVÄN ALUEEN KEHITTÄMISEEN OSAPUOLINA CITYCON FINLAND OY, KIINTEISTÖ OY LIPPULAIVA JA ESPOON KAUPUNKI (ITSENSÄ JA LÄNSIMETRO OY:N

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tuomisto 418 425 3 159 omistaja: Kaarina Kyllikki Salonen (xxxxxx xxxx) Lindforsinkatu

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 VR:N OMISTAMAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY:N OSAKKEET / ESISOPIMUS OSAKKEIDEN KAUPASTA 1. Sopijapuolet Sopijapuoli / Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNGIN TALOUSARVIO LOIMAAN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2010

LOIMAAN KAUPUNGIN TALOUSARVIO LOIMAAN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2010 LOIMAAN KAUPUNGIN TALOUSARVIO 2010 1 LOIMAAN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2010 Toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet 2010 Kaupunginvaltuuston hyväksymät Loimaan kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (4) ESISOPIMUS JA SOPIMUS Osapuolet A Paulig Oy Y-tunnus 0112563-0 PL 15, 00991 HELSINKI (jäljempänä tontinomistaja) (jäljempänä B Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN KAUPPAKIRJA HELSINGIN KAUPUNGIN (HELSINGIN ENERGIA) HELEN OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

LIIKETOIMINNAN KAUPPAKIRJA HELSINGIN KAUPUNGIN (HELSINGIN ENERGIA) HELEN OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] LIIKETOIMINNAN KAUPPAKIRJA HELSINGIN KAUPUNGIN (HELSINGIN ENERGIA) JA HELEN OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] SISÄLLYS OSAPUOLET... 4 TAUSTA JA TARKOITUS... 4 1 KAUPAN KOHDE... 4 1.1 Liiketoiminta...

Lisätiedot

Tämä apporttiomaisuuden luovutuskirja ( Luovutuskirja ) on tehty tänään [pvm] alla mainittujen osapuolten välillä:

Tämä apporttiomaisuuden luovutuskirja ( Luovutuskirja ) on tehty tänään [pvm] alla mainittujen osapuolten välillä: APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA Tämä apporttiomaisuuden luovutuskirja ( Luovutuskirja ) on tehty tänään [pvm] alla mainittujen osapuolten välillä: 1 Osapuolet 2 Tausta ja tarkoitus 3 Apporttiomaisuuden

Lisätiedot

Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki

Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki ("Myyjä") 1.2 Ostaja Nimi: Eläkevakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

Silloin kun muuta myöhemmin tehtyä käyttösopimusta ei ole voimassa, sovelletaan liittyjän ja laitoksen välistä käyttösopimusta.

Silloin kun muuta myöhemmin tehtyä käyttösopimusta ei ole voimassa, sovelletaan liittyjän ja laitoksen välistä käyttösopimusta. SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön haltijaa tai muuta osapuolta, joka on vesihuoltolaitoksen (jälj. laitos) sopijapuoli. Liittyjällä tarkoitetaan tässä sopimuksessa

Lisätiedot

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina.

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina. Luonnos 23.4.2015 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala jäljempänä kaupunki Vuokralainen: Adven Oy Äyritie 18, 01510 Vantaa jäljempänä

Lisätiedot

Liite 15 / JaVe jk Liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot Janakkalan Vesi

Liite 15 / JaVe jk Liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot Janakkalan Vesi Liite 15 / JaVe jk 23.5.2019 20 Liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot Janakkalan Vesi 2 SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön omistajaa, kiinteistön haltijaa

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

Kauppakirjaluonnos. Myyjä: Turun kaupunki (y-tunnus: )

Kauppakirjaluonnos. Myyjä: Turun kaupunki (y-tunnus: ) Kauppakirjaluonnos Myyjä: Ostaja: Kaupan kohde: Turun kaupunki (y-tunnus:0204819-8) Yhtiö XX Noin 3814 m 2 suuruinen alue, joka on osa Turun kaupungin Kurjenmäen kaupunginosan tontista 853-22-1-4, sijaitseva

Lisätiedot

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki VAIHTOKIRJA 1. OSAPUOLET 2. PÄÄTÖKSET 1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, 1503388-4 (jäljempänä Senaatti ) PL 237, 00531 Helsinki 2) Helsingin kaupunki, jota edustaa Kaupunkiympäristöt

Lisätiedot

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Tämä taksa korvaa edellisen, Urjalan kunnanvaltuuston vahvistaman taksan ja tulee voimaan 01.08.2012 alkaen. Tämän taksan on Urjalan tekninen lautakunta vahvistanut

Lisätiedot

Rakennusten ja rakennelmien kerrosala (k-m 2 ) /huoneistoalat (htm 2 ) ja rakentamisvuodet:

Rakennusten ja rakennelmien kerrosala (k-m 2 ) /huoneistoalat (htm 2 ) ja rakentamisvuodet: Kauppakirjaluonnos Myyjä: Ostaja: Kaupan kohde: Turun kaupunki (y-tunnus:0204819-8) Yhtiö XX Noin 3380 m 2 suuruisella alueella, joka on osa Turun kaupungin Varissuon kaupunginosan tontista 853-16-7-2

Lisätiedot

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekniset palvelut VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekninen lautakunta 11.9.2014 90 Kunnanhallitus 6.10.2014 225 Kunnanvaltuusto 27.10.2014 63 Voimaantulo 1.1.2015 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2

Lisätiedot

1(5) 14.5.2013 VALAISTUSVERKKOJEN MYYNTIÄ KOSKEVA KAUPPAKIRJA KUNNAN JA SUOMEN KUNTAVALO OY:N VÄLILLÄ

1(5) 14.5.2013 VALAISTUSVERKKOJEN MYYNTIÄ KOSKEVA KAUPPAKIRJA KUNNAN JA SUOMEN KUNTAVALO OY:N VÄLILLÄ 1(5) 14.5.2013 VALAISTUSVERKKOJEN MYYNTIÄ KOSKEVA KAUPPAKIRJA KUNNAN JA SUOMEN KUNTAVALO OY:N VÄLILLÄ 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Kaupan osapuolet... 3 2. Omaisuuden luovutuksen tausta

Lisätiedot

Vesikolmio Oy. Yleisesittely 27.10.2014. www.vesikolmio.fi. Toimitusjohtaja Risto Bergbacka POHJOIS SUOMEN VESIHUOLTOPÄIVÄT 19. 20.11.

Vesikolmio Oy. Yleisesittely 27.10.2014. www.vesikolmio.fi. Toimitusjohtaja Risto Bergbacka POHJOIS SUOMEN VESIHUOLTOPÄIVÄT 19. 20.11. Vesikolmio Oy Toimitusjohtaja Risto Bergbacka POHJOIS SUOMEN VESIHUOLTOPÄIVÄT 19. 20.11.2014 OULU Yleisesittely Vesikolmio Oy on Kalajokilaaksossa toimiva tukkuvesilaitos. Osakkaina ovat Kalajoen, Ylivieskan,

Lisätiedot

Liittymis- ja käyttösopimuksen. toiminta-alue 1 (taajama) alkaen

Liittymis- ja käyttösopimuksen. toiminta-alue 1 (taajama) alkaen Liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot toiminta-alue 1 (taajama) 1.7.2019 alkaen Outokummun kaupunki vesi- ja viemärilaitos 2 SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA 15.5.2017, ver 1 Sivu 1 / 7 ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA SOPIMUKSEN OSAPUOLET (Kapulin yritysalue / kortteli 2313) y-tunnus: 0129261-5 osoite: Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä puhelin: 019-264 5000 päätös:

Lisätiedot

Liittymis- ja käyttösopimuksen. Toivakan vesihuoltolaitos. Voimassa alkaen

Liittymis- ja käyttösopimuksen. Toivakan vesihuoltolaitos. Voimassa alkaen Liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot Toivakan vesihuoltolaitos Voimassa 1.10.2018 alkaen 2 SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön omistajaa, kiinteistön haltijaa

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT. Vesiosuuskunta HKM

YLEISET SOPIMUSEHDOT. Vesiosuuskunta HKM 1/5 YLEISET SOPIMUSEHDOT Yleiset sopimusehdot...2 1...2 2...2 3...2 4...2 5...3 6...3 Kiinteistön liittämistä koskevat ehdot...3 7...3 8...3 9...4 10...4 11...4 Palvelujen käyttöä ja toimittamista koskevat

Lisätiedot

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja )

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja ) OSAKEKAUPPAKIRJA Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n välillä (jäljempänä Kauppakirja ) 1. Kaupan osapuolet 1.1 Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy (y-tunnus 0433221-3), Valtakatu 44,

Lisätiedot

Kaupan kohde on asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta YS sekä lähivirkistysaluetta VL.

Kaupan kohde on asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta YS sekä lähivirkistysaluetta VL. KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS alustava luonnos Sopimusosapuolet Myyjä Saarijärven kaupunki (0176975-1) Sivulantie 11 43100 Saarijärvi Ostaja Rakennus Kujala Oy (0843888-3) Soijinmäentie 2 43220 Mahlu Kaupan

Lisätiedot

Liittymis- ja käyttösopimuksen. Tunturi-Lapin Vesi Oy

Liittymis- ja käyttösopimuksen. Tunturi-Lapin Vesi Oy Liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot Tunturi-Lapin Vesi Oy Vesilaitosyhdistyksen Julkaisusarja nro 64 Helsinki 2016 2 SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön

Lisätiedot

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ).

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ). LUOVUTUSSOPIMUS 1 LUOVUTTAJA Wirma Lappeenranta Oy (jäljempänä Yhtiö ) Y-tunnus: 1565217-5 Laserkatu 6 53850 Lappeenranta 2 LUOVUTUKSENSAAJA Lappeenrannan kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Y-tunnus 0162193-3

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tantere 418 424 3 68 omistajat: Hanna Maria Sillanpää (xxxxxx xxxx) Sunilantie

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina.

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina. LUONNOS 15.6.2016 KAUPPAKIRJA Myyjä: Finavia Oyj Y tunnus: 2302570 2 Lentäjäntie 3 / PL 50, 01531 VANTAA Ostaja: Lappeenrannan kaupunki Y tunnus: 0162193 3 PL 11, 53101 LAPPEENRANTA Taustaksi: Saimaan

Lisätiedot

SOPIMUS KIINTEISTÖN LIITTÄMISESTÄ VESIHUOLTOLAITOKSEEN JA SEN KÄYTÖSTÄ

SOPIMUS KIINTEISTÖN LIITTÄMISESTÄ VESIHUOLTOLAITOKSEEN JA SEN KÄYTÖSTÄ SOPIMUS KIINTEISTÖN LIITTÄMISESTÄ VESIHUOLTOLAITOKSEEN JA SEN KÄYTÖSTÄ Tekninen lautakunta hyväksynyt 12.3.2002 Voimaantulopäivä 15.3.2002 Sopimus kiinteistön liittämisestä vesihuoltolaitokseen ja sen

Lisätiedot

Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1

Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1 Talous- ja konsernijaosto 3.6.2015, LIITE 2 1 SOPIMUS HUS:N OMISTAMIEN UUDENMAAN SAIRAALAPESULAN OSAKKEIDEN MYYNNISTÄ CAREA KUNTAYHTYMÄLLE JA KASTEK OY:N TEKSTIILIHUOLTOTOIMINNAN SIIRTÄMISESTÄ UUDENMAAN

Lisätiedot

Liittymis- ja käyttösopimusehdot alkaen

Liittymis- ja käyttösopimusehdot alkaen Liittymis- ja käyttösopimusehdot 1.2.2017 alkaen SUONENJOEN VESI OY Liittymis- ja käyttösopimus SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön omistajaa, kiinteistön haltijaa

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä.

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä. Kaupunginhallitus 17.12.2018 liite nro 3 (1/8) KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS MYYJÄ Finsilva Oyj, 1943058-8 PL 314, 33101 Tampere OSTAJA Äänekosken kaupunki, 2045520-5 Hallintokatu 4, Äänekoski KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

SOPIMUS KAUPPAHINTOJEN TARKISTAMISESTA

SOPIMUS KAUPPAHINTOJEN TARKISTAMISESTA 1/5 SOPIMUS KAUPPAHINTOJEN TARKISTAMISESTA 1. OSAPUOLET 1.1. Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI (jäljempänä: Kaupunki ) 1.2. SRV

Lisätiedot

Liittymismaksu oikeuttaa liittymään Inkoon Veden verkostoon. Liittymismaksu on arvonlisäverollinen.

Liittymismaksu oikeuttaa liittymään Inkoon Veden verkostoon. Liittymismaksu on arvonlisäverollinen. INKOON KUNTA LIIKELAITOS INKOON VESI TAKSA Hyväksytty Inkoon Veden johtokunnassa 23.3.2011 Voimaantulopäivä 1.7.2011 Muutettu 1.1.2013 Inkoon Vesi perii liittymistä ja käyttöä koskevat sopimusten ehdot

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen hinnasto. Toivakan vesihuoltolaitos. Voimassa alkaen

Vesihuoltolaitoksen hinnasto. Toivakan vesihuoltolaitos. Voimassa alkaen Vesihuoltolaitoksen hinnasto Toivakan vesihuoltolaitos Voimassa 1.1.2019 alkaen 2 Vesihuoltolaitoksen hinnasto Nämä ehdot ja hinnasto ovat voimassa 1.1.2019 alkaen toistaiseksi ja korvaavat 1.1.2017 voimaan

Lisätiedot

2. ESISOPIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT, VOIMASSAOLO JA VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAMINEN

2. ESISOPIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT, VOIMASSAOLO JA VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAMINEN tekninen lautakunta 18.10.2016 Vesialueen vuokraamista koskeva ESISOPIMUS 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tuleva vuokranantaja: Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 0166906-4 Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä KAUPUNKI)

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ 1 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN JA LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ 2 1. KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Pirkanmaan Osuuskauppa ( Myyjä ), (Y-tunnus: 0536307-0), PL 130, 33101 Tampere Ostaja Lempäälän

Lisätiedot

Kauppakirjaluonnos. Myyjä: Turun kaupunki (y-tunnus:0204819-8)

Kauppakirjaluonnos. Myyjä: Turun kaupunki (y-tunnus:0204819-8) Kauppakirjaluonnos Myyjä: Ostaja: Kaupan kohde: Turun kaupunki (y-tunnus:0204819-8) Yhtiö XX Kaupan kohde käsittää seuraavat kaupungin omistamat rakennukset kiinteistöihin liittyvine laitteineen (liite

Lisätiedot

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti.

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti. HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty tekla 15.11.2016 Voimaantulo 16.11.2016 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi- ja viemäri- ja liittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström /

Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström / Kevään tonttihaun yleisötilaisuus 8.3.2017 Anders Öström / anders.ostrom@turunvesihuolto.fi Turun Vesihuolto Oy Vesiliikelaitos yhtiöitettiin 1.1.2017 Turun Vesihuolto vastaa vesihuollosta Turussa. Turun

Lisätiedot

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö.

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö. SOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 Sipoon kunta Y-tunnus 0203533-8 Iso Kylätie 18 04130 Sipoo (jäljempänä Kunta ) 1.2 Rudus Oy Y-tunnus 1628390-6 Pronssitie 1 00440 Helsinki (jäljempänä Rudus ) 1.3 Murskauskolmio

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5)

HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5) HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5) I. Tämä esisopimus liittyy Heinolan kaupungin ja Reino Javanainen kuolinpesän väliseen maankäyttösopimukseen, joka allekirjoitetaan yhtä aikaa tämän

Lisätiedot

Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta

Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta Sopimus Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta Tämän sopimuksen Keski-Pohjanmaan runkoverkon omistuksesta ovat sanotulla päivämäärällä tehneet a) Osuuskunta Keskikaista (jäljempänä Keskikaista ) Y-tunnus:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Taipalsaaren kunta (y-tunnus: ), jäljempänä Myyjä. Myytävä määräala on merkitty oheiseen liitekarttaan.

Taipalsaaren kunta (y-tunnus: ), jäljempänä Myyjä. Myytävä määräala on merkitty oheiseen liitekarttaan. 1 / 5 MÄÄRÄALAN KAUPPA Kaupan osapuolet MYYJÄ Taipalsaaren kunta (y-tunnus: 0163320-5), jäljempänä Myyjä 54920 Taipalsaari OSTAJAT Kaupan kohde Kauppahinta Taipalsaaren kunnassa sijaitsevasta harjurinne

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS LUONNOS Naantalin kaupunki, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali, jäljempänä kaupunki.

MAANKÄYTTÖSOPIMUS LUONNOS Naantalin kaupunki, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali, jäljempänä kaupunki. 1 SOPIJAPUOLET 1 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. 1.2 Raision kaupunki, y-tunnus 0204428-5 Nallinkatu 2, 21200 Raisio jäljempänä maanomistaja.

Lisätiedot

(1.-5. jäljempänä Maanomistajat tai Maanomistajayhtiöt ) Jäljempänä Myyjät ja Ostaja yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli.

(1.-5. jäljempänä Maanomistajat tai Maanomistajayhtiöt ) Jäljempänä Myyjät ja Ostaja yhdessä Osapuolet ja kukin erikseen Osapuoli. ESISOPIMUS 1 OSAPUOLET Myyjät 1. Kiinteistö Oy Jorvaksen Kulma (y-tunnus 0860341-2), omistusosuus 1/5 2. Kiinteistö Oy Jorvaksen Portti (y-tunnus 0860338-3), omistusosuus 1/5 3. Kiinteistö Oy Jorvaksen

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi-, viemäri- ja hulevesiliittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet.

1.3 SEB Leasing Oy (ent. ABB Credit Oy, jäljempänä SEBL tai rahoittaja ) Espoon Kaupunki, Arandur ja SEBL jäljempänä yhdessä sopijapuolet. ARANDUR OY 4.1.2012 Kaivomestari SOPIMUS RAKENNUSTEN OSTO-OIKEUDESTA 14.2.2002 LlITESOPIMUS NRO 1 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Espoon Kaupunki (jäljempänä Espoo ) 1.2 Arandur Oy (jäljempänä Arandur tai projektiyhtiö

Lisätiedot

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä.

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä. MAANVUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Suonenjoen kaupunki PL 13 Y-tunnus: 0208061-4 77601 Suonenjoki 2. Vuokralainen Elisa Oyj PL 40 Y-tunnus 0116510-6 00061 ELISA 3. Vuokrakohde Sopimuksen liitteenä (liite

Lisätiedot

Henkilöstö norm. työaika Iltaisin ja viikonloppuna Miestyö 38,00 /h 76,00 /h Työnjohto I 60,00 /h 120,00 /h Työnjohto II 75,00 /h 150,00 /h

Henkilöstö norm. työaika Iltaisin ja viikonloppuna Miestyö 38,00 /h 76,00 /h Työnjohto I 60,00 /h 120,00 /h Työnjohto II 75,00 /h 150,00 /h VESIHUOLTOLAITOS VESI-JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSAT 1.2.2013 ALKAEN Kuluttaja-asiakkaat (hinnat sis. alv:n 24 %) Vesimaksut /m³ 2,11 Jätevesimaksut /m³ 3,15 Perusmaksu vedestä /vuosi - mittari 15 20 mm -

Lisätiedot

YRITYSKIINNITYKSEN PANTTAUSSOPIMUS

YRITYSKIINNITYKSEN PANTTAUSSOPIMUS YRITYSKIINNITYKSEN PANTTAUSSOPIMUS 1. PANTINANTAJA Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (y-tunnus: 2556709-7), osoite: Tuurinkyläntie 2, 63610 Tuuri (jäljemäpänä Pantinantaja ) 2. PANTINSAAJAT 1) kunta 2) kunta

Lisätiedot

Kiinteistökaupan esisopimus

Kiinteistökaupan esisopimus Sivu 1 (5) Kiinteistökaupan esisopimus Ehdotus kunnanhallitukselle 26.2.2018 SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kirkkonummen kunta Y-tunnus: 0203107-0 Postiosoite: PL 20, 02401 Kirkkonummi jäljempänä tässä esisopimuksessa

Lisätiedot

Liite 1 / Vhljk. Loimaan kaupungin vesihuoltoliikelaitos (jäljempänä liikelaitos) ja Ypäjän kunta (jäljempänä kunta)

Liite 1 / Vhljk. Loimaan kaupungin vesihuoltoliikelaitos (jäljempänä liikelaitos) ja Ypäjän kunta (jäljempänä kunta) 18.11.2009 (4) SOPIMUS Liite 1 / Vhljk 1 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen kohde 3. Jätevesien johtaminen Loimaan kaupungin vesihuoltoliikelaitos (jäljempänä liikelaitos) ja Ypäjän kunta (jäljempänä kunta)

Lisätiedot

Ostaja Lohjan Vuokra-asunnot Oy, Y-tunnus 0864408-9 Kauppakatu 6, 08100 Lohja

Ostaja Lohjan Vuokra-asunnot Oy, Y-tunnus 0864408-9 Kauppakatu 6, 08100 Lohja 1 (4) Luonnos 7.8.2015 SL Liite 5/Tekla 18.8.2015 ASUINRIVITALOJEN KAUPPAKIRJA 1. Osapuolet Myyjä Lohjan kaupunki Karstuntie 4, 08100 Lohja Ostaja Lohjan Vuokra-asunnot Oy, Y-tunnus 0864408-9 Kauppakatu

Lisätiedot

LUONNOS LIIKETOIMINNAN KAUPPAKIRJA 2.6.2016 21:59

LUONNOS LIIKETOIMINNAN KAUPPAKIRJA 2.6.2016 21:59 LUONNOS LIIKETOIMINNAN KAUPPAKIRJA LUONNOS 2 (10) 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Luovutettava liiketoiminta... 3 3.1 Luovutettava liiketoiminta... 3 3.2 Käyttöomaisuus...4 3.3

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄ-VESILAHTI VESIHUOLLON OPEROINTISOPIMUS

LEMPÄÄLÄ-VESILAHTI VESIHUOLLON OPEROINTISOPIMUS LEMPÄÄLÄ-VESILAHTI VESIHUOLLON OPEROINTISOPIMUS 26.3.2018 TAUSTAA Osapuolet Lempäälän kunta: tarjoaa vesihuollon operointipalveluja Vesilahden kunta Nykytilanne Lempäälä toimittaa vettä Vesilahden kunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007 08.05.2017 Sivu 1 / 1 1528/2017 02.07.00 39 10.4.2017 52 Teollisuustontin myyntipäätöksen muuttaminen Niipperissä Nostokonepalvelu Oy:lle, kortteli 81007 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh.

Lisätiedot

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA MARTTILAN Kh 9.3.017 Liite 4 ( 49) Kv 30.3.017 Liite ( 14) VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Marttilan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Marttilan kunnanvaltuuston kokouksessa 30.03.017

Lisätiedot

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki.

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. 1 SOPIJAPUOLET Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. Ostaja 1.2 Olli Mäkinen perustettavan yhtiön lukuun. 2 SOPIMUSALUE JA ESISOPIMUKSEN

Lisätiedot

2. Omistus- ja hallintaoikeus Omistus- ja hallintaoikeus kaupan kohteeseen siirtyy lopullisen kauppakirjan allekirjoituksella.

2. Omistus- ja hallintaoikeus Omistus- ja hallintaoikeus kaupan kohteeseen siirtyy lopullisen kauppakirjan allekirjoituksella. Esisopimuksen kohdan "Esisopimuksen perusteella tapahtuvat maksut" perusteella maksettu kauppahinnan osasuoritus 30.000 euroa ja varsinaisen kaupan solmimisen yhteydessa maksettava 280.000 euroa muodostavat

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA RAKENNUKSEN MYYMISESTÄ

KAUPPAKIRJA RAKENNUKSEN MYYMISESTÄ KAUPPAKIRJA RAKENNUKSEN MYYMISESTÄ 1. OSAPUOLET MYYJÄ Helsingin kaupunki jota edustaa kiinteistölautakunta y-tunnus: 0201256-6 PL 2200 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä OSTAJA Roslund Hietalahti

Lisätiedot

Alueellinen Vesihuoltopäivä Kouvolassa 19.3.2015

Alueellinen Vesihuoltopäivä Kouvolassa 19.3.2015 Alueellinen Vesihuoltopäivä Kouvolassa Kouvolan Vesi Oy laadukasta vesihuoltoa Kouvolassa 77 vuotta Vesihuoltolaitos toimittaa asiakkailleen korkealaatuista terveydellisten vaatimusten mukaista puhdasta

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA Rauman Veden taksa 7 05 11

RAUMAN KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA Rauman Veden taksa 7 05 11 RAUMAN VEDEN TAKSA Kaupunginvaltuusto hyväksynyt taksarakenteen 18.11.2002, voimaan 22.11.2002 Rauman vesi- ja viemäriliikelaitoksen johtokunta hyväksynyt maksujen suuruudet 25.11.2014 Voimaantulopäivä

Lisätiedot

1 Liittymismaksun yleiset määräytymisperusteet

1 Liittymismaksun yleiset määräytymisperusteet 1 Nurmijärven Vesi - liikelaitoksen PALVELUMAKSUHINNASTO Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta hyväksynyt 28.10.2009 42 Nurmijärven Vesi liikelaitoksen johtokunta tarkistanut 20.10.2010 39 Nurmijärven

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY

LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY 31.12.2018 LUOVUTUSKIRJA 2 1. OSAPUOLET Tämän luovutuskirjan ( Luovutuskirja ) osapuolina ovat: 1.1. Luovuttaja 1.2. Vastaanottaja 2. TAUSTATIEDOT

Lisätiedot

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET

RUSKON KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekniset palvelut VESIHUOLTOLAITOKSEN MAKSUPERUSTEET Tekninen lautakunta 11.12.2015 129 Kunnanhallitus 11.1.2016 9 Kunnanvaltuusto 25.1.2016 7 Voimaantulo 1.3.2016 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 LIITTYMISMAKSUT...

Lisätiedot

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 2 ESISOPIMUKSEN OSAPUOLET JA ESISOPIMUKSEN TARKOITUS 1. OSAPUOLET 1.1. TULEVA MYYJÄ Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 0166906-4 Osoite: Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä

Lisätiedot

Tällä kauppakirjalla myyjä luovuttaa ostajalle seuraavat kohteet:

Tällä kauppakirjalla myyjä luovuttaa ostajalle seuraavat kohteet: KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1. Sopijapuolet Myyjä Pudasjärven kaupunki Y-tunnus 0188962-2 PL 10 93101 Pudasjärvi Ostaja [Pudasjärven Kehitys Oy] Y-tunnus [ ] [PL 10] 93101 Pudasjärvi 2. Kaupan kohde Tällä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 96 19.10.2015 317 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center

Lisätiedot

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Marttilan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Marttilan kunnanvaltuuston kokouksessa 17.11.014 53 ja 54 Voimaantuloaika 1.1.015 Vesihuoltolaitos

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEIDEN LUOVUTTAMISESTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEIDEN LUOVUTTAMISESTA 6820/10.02.03/2011 Hannuksenpelto II, alue nro 442100 MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEIDEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Espoon kaupunki y-tunnus: 0101263-6 Tonttiyksikkö Virastopiha 2 C/ PL 49

Lisätiedot

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 1 KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Kiinteistön myynti perustuu Mynämäen kunnanvaltuuston päätökseen 10.12.2018/ xx Myyjä Mynämäen kunta (Y-tunnus 2048364-4) Keskuskatu 21, 23100 Mynämäki Edustajina kunnanjohtaja

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Esisopimus kiinteistökaupasta 2 Luonnos

Naantalin kaupunki Esisopimus kiinteistökaupasta 2 Luonnos Naantalin kaupunki Esisopimus kiinteistökaupasta 2 3.5 Omistus- ja hallintaoikeus sekä kiinteistönmuodostus 3.6 Kiinnitykset ja rasitukset Omistus- ja hallintaoikeus luovutettaviin alueisiin siirtyvät,

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

Kauppahinta on sataneljäkymmentäseitsemäntuhatta seitsemänsataayhdeksäntoista ( ) euroa.

Kauppahinta on sataneljäkymmentäseitsemäntuhatta seitsemänsataayhdeksäntoista ( ) euroa. K A U P P A K I R J A MYYJÄ As. Oy Kirkkonummen Masalanniitty, 0601113-0 c/o YIT Rakennus Oy, PL 36, 00621 Helsinki (jäljempänä Myyjä) OSTAJA Kirkkonummen kunta, 0203107-0 PL 20, 02401 Kirkkonummi (jäljempänä

Lisätiedot

Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki

Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki ("Myyjä") 1.2 Ostaja Nimi: Magic

Lisätiedot

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven SOPIMUS Euran kunnan ja Sirkka Surven välillä koskien Euran keskustan osayleiskaavasta Turun hallinto-oikeuteen jätettyä valitusta 13.9.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTA... 3 2 VIRKISTYSALUEEKSI KAAVOITETUN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNNAN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSA

VESILAHDEN KUNNAN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSA VESILAHDEN KUNNAN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN TAKSA 1 Tämä taksa korvaa edellisen, Vesilahden kunnanvaltuuston vahvistaman taksan ja tulee voimaan 1.1.2015 alkaen. Tämän taksan on Vesilahden tekninen lautakunta

Lisätiedot

Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 TS 2019 TS 2020 Investoinnit

Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 TS 2019 TS 2020 Investoinnit Lempäälän Vesi-liikelaitos TA 2017 TA 2018 2019 2020 Investoinnit 2018-2020 2 210 000 2 905 000 2 845 000 2 900 000 Investoinnin nimi 2017 2018 2019 2020 Investoinnit 2 210 000 2 905 000 2 845 000 2 900

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 1 TUOTANNOLLISEN TILAN VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja: Vuokralainen: Sopimuksen tarkoitus: Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 Siparila Oy (jäljempänä

Lisätiedot

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa (Y-tunnus 2539942-5) joko itse tai perustettavan tai perustettavien yhtiöiden puolesta ja lukuun (Myöhemmin: Ostaja)

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa (Y-tunnus 2539942-5) joko itse tai perustettavan tai perustettavien yhtiöiden puolesta ja lukuun (Myöhemmin: Ostaja) 1 (7) OSAKEKAUPAN ESISOPIMUS Myyjä: Espoon Kaupunki Espoon kaupunki Tilakeskus-liikelaitos Y-tunnus 0101263-6 PL 6200 02070 Espoon kaupunki Päätös: Kaupunginhallitus..2015 Ostaja: Pohjola Rakennus Oy Uusimaa

Lisätiedot

Kauppahinta on kaksisataakahdeksankymmentäyksituhatta kaksisataaviisikymmentä (281 250) euroa.

Kauppahinta on kaksisataakahdeksankymmentäyksituhatta kaksisataaviisikymmentä (281 250) euroa. K A U P P A K I R J A MYYJÄ Asunto Oy Keravan Moukaritie 5, 0614308-8 c/o YIT Rakennus Oy, PL 36, 00621 Helsinki (jäljempänä Myyjä) OSTAJA Kirkkonummen kunta, 0203107-0 PL 20, 02401 Kirkkonummi (jäljempänä

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot