ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN"

Transkriptio

1 ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N JA NURMIJÄRVEN VEDEN välillä.2017]

2 TÄMÄ ESISOPIMUS Altian vesihuolto-omaisuuden myynnistä Nurmijärven Vedelle on tehty OSAPUOLET (1) Altia Oyj (y-tunnus ) (Altia) (2) Nurmijärven Vesi (y-tunnus ) (Nurmijärven Vesi) (1)-(2) jäljempänä yhdessä Osapuolet ja erikseen Osapuoli. TAUSTA JA TARKOITUS (A) (B) (C) (D) (E) Altia omistaa puhdasvesi-, jätevesi- ja hulevesiputkistot, jäteveden pumppaamon sekä Sörkän vedenottamon, jotka sijaitsevat useammalla kiinteistöllä Rajamäellä, Nurmijärven kunnassa. Nurmijärven Vesi vastaa talousveden jakelusta ja jäteveden johtamisesta ja käsittelystä toiminta-alueellaan, Nurmijärven kunnassa. Osapuolet ovat neuvotelleet siitä, että Altia myy kohdassa 2 yksilöidyt vesihuolto-omaisuuden omaisuuserät (Vesihuolto-omaisuus) Nurmijärven Vedelle (Järjestely). Järjestelyn toteuttamisen jälkeen Nurmijärven Vesi ottaa vastatakseen kohdassa 2.1 määritetyt Rajamäen tehdasalueen vedenjakelun ja jätevesitoiminnot. Osapuolet ovat solmineet sopimuksen Klaukkalan jätevedenpuhdistamon laajennuksesta ja siirtoviemäröintijärjestelmän rakentamisen rahoittamisesta sekä jätevesien johtamisesta ja käsittelystä, jota on täydennetty erillisellä sopimuksella (Jätevesisopimukset). Jätevesisopimuksilla Altia osallistui puhdistamon laajennuskustannuksiin 25 %:n osuudella ja siirtoviemärin rakentamiseen 40 %:n osuudella. Lisäksi Altia osti Jätevesisopimuksilla oikeuden laskea jätevettä keskivirtaamalla 1620 m 3 /d ja sopimuksessa yksilöidyillä laatuparametrien enimmäiskuormilla Klaukkalan jätevedenpuhdistamolle. Jätevesisopimusten vaatimuksien täyttämisestä määrätään myös Altialle myönnetyssä ympäristöluvassa Dnro UUS-2003-Y Järjestelyn täytäntöönpanon yhteydessä Jätevesisopimukset puretaan ja Altiasta tulee Nurmijärven Veden vesihuoltoliiketoiminnan asiakas. Järjestelyn yhteydessä Osapuolet toteuttavat jäljempänä tässä esisopimuksessa (Esisopimus) kuvatut Vesihuolto-omaisuuden myymiseen liittyvät toimenpiteet ja solmivat Vesihuolto-omaisuuden myyntiin tarvittavat sopimukset. Esisopimuksessa ei käsitellä Rajamäen tehdasalueen hulevesien käsittelyä tai hulevesiviemäreiden käyttöä ja kunnossapitoa muuten kuin kohdassa 3.1 esitetyn Valta-akseli Patruunatie hulevesiviemärin siirtyvän vesihuoltoomaisuuden osalta. Alueen hulevesiviemäreiden käytöstä ja kunnossapidosta tehdään erillinen sopimus Altian, Nurmijärven Veden ja Nurmijärven kunnan välillä. (F) (G) Esisopimukseen ja Järjestelyyn eivät sisälly vastuu tehdasalueen sammutusveden järjestämisestä ja sammutusvesijärjestelmien ylläpidosta, eikä alueella oleva vesitorni. Tällä Esisopimuksella Osapuolet sopivat niistä olosuhteista ja ehdoista, joiden täyttyessä Osapuolet toteuttavat Järjestelyn. 1 JÄRJESTELYN TOTEUTTAMINEN 1.1 Osapuolet ovat sopineet, että Järjestely toteutettaisiin seuraavasti. 2 (9)

3 1.2 Vesihuolto-omaisuutta koskevan kaupan ehdoista sovitaan Osapuolten kesken allekirjoitettavassa lopullisessa kauppakirjassa (Kauppakirja) ja muista Järjestelyä koskevista asioista sovitaan seuraavissa sopimuksissa (Liitännäissopimukset): (a) Sopimus Jätevesisopimusten purkamisesta ( ); (b) Sopimus laitetilan vuokrasopimuksen purkamisesta; (c) Keskusjätevedenpumppaamon maanvuokraussopimus (4.6); (d) (e) Määräalan kauppakirja kiinteistöstä (Rajamäen Yhdistelmä), josta muodostetaan kiinteistö (4.6); Uusi käyttö- ja teollisuusjätevesisopimus (4.9); ja (f) Uudet liittymissopimukset (4.10). Kohdan 1.2(d) kiinteistön määräalan kaupasta on tehty erillinen esisopimus samaan aikaan tämän Esisopimuksen kanssa. 1.3 Osapuolten tavoitteena on neuvotella ja solmia Kauppakirja ja Liitännäissopimukset viimeistään ja siten, että sopimukset tulevat voimaan (Järjestelyn Täytäntöönpanopäivä). 1.4 Nurmijärven Vesi suorittaa Altialle kauppahinnan Vesihuolto-omaisuudesta sekä muista tässä Esisopimuksessa yksilöidyistä omaisuuseristä kuten kohdassa 4.4 on sovittu. Jäljempänä kohdassa määritetty Laskuttamaton Osuus on kertakaikkinen maksu kaikista tässä Esisopimuksessa ja Kauppakirjassa ja kiinteistön kauppakirjassa sovittavista siirtyvistä omaisuuseristä (Kauppahinta). Kauppahinnassa ei huomioida indeksi- tai inflaatiokorotusta. Nurmijärven Vesi ottaa vastatakseen Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien kohdassa 2.1 määritetyt Rajamäen tehdasalueen vedenjakelun ja jätevesitoiminnot. 1.5 Vesihuolto-omaisuuteen liittyvät investoinnit ja niiden kustannusvastuut on sovittu Esisopimuksen kohdassa VESIHUOLTO-OMAISUUS 2.1 Vesihuolto-omaisuus Osapuolet sopivat Kauppakirjassa seuraavien tällä hetkellä Altian omistuksessa olevien Vesihuolto-omaisuuden omaisuuserien siirtymisestä Nurmijärven Veden omistukseen ja hallintaan Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä: Vesihuoltokohteet (esitetty tarkemmin liitteissä [a-g]): (i) (ii) (iii) Vesijohdot, liite a Jätevesiviemärit, liitteet b - f Hulevesiviemärit, liite g Muut Vesihuolto-omaisuuden omistuserät: (i) Sörkän vedenottamon nykyiset laitosrakennukset, laitteet, kaivot, putkistot ja sähköliittymä (vedenottamoon liittyvistä pohjaveden pinnanmittausputkista tai niiden käyttöoikeudesta sovitaan tarkemmin Kauppakirjassa) ja muu kiinteistöllä sijaitseva infra. 3 (9)

4 (ii) (iii) (iv) (v) Erillisen kiinteistön kauppakirjan mukaisesti Kiinteistö , joka on lainvoimaisessa asemakaavassa osoitettu yhdyskuntateknisen huollon alueeksi ET-merkinnällä (Sörkän vedenottamon kiinteistö). Sörkän vedenottamon vedenotto-oikeus, lupa nro 109/2011/4, ESA- VI/99 (04.09/2011, 1000 m3/d vuorokausimaksimi 1400 m3/d). Keskusjätevedenpumppaamo sisältäen nykyiset laitosrakennukset, tasausaltaat, laitteet, putkistot ja SIA pitäen sisällään pumppaamon sähköliittymän liitteen kartan mukaan. Rajamäen pumppaamolla sijaitsevat venttiilit ja automaatiolaitteet. 3 JÄRJESTELYN ENNAKKOEHTO 3.1 Nurmijärven Veden ennakkoehto Nurmijärven Veden velvollisuus toteuttaa Järjestely edellyttää, että Nurmijärven Vesi on saanut lainvoimaisen valtuutuksen sopia siitä, että Jätevesisopimukset päättyvät Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä Kohdan ennakkoehdon täytyttyä Osapuolet ovat velvollisia toteuttamaan Järjestelyn kohdan 1.3 mukaisesti. 4 LIITÄNNÄISSOPIMUKSET JA MUUT TOIMENPITEET Alla kohdassa 4 on määritelty muut Järjestelyn toteuttamisen kannalta tarpeelliset toimenpiteet, Osapuolten niihin liittyvät velvoitteet ja vastuut sekä solmittavat Liitännäissopimukset. 4.1 Vesihuolto-omaisuuteen liittyvät investoinnit Nurmijärven Vesi vastaa Vesihuolto-omaisuuteen tehtävien investointien kustannuksista. Kustannukset on esitetty tarkemmin liitteessä 4.1.1: (i) (ii) (iii) Patruunatien ja Tykkimäentien vesihuollon rakentaminen; Sörkän vedenottamon saneeraus (50 % huomioitu arvolaskennassa); ja Klaukkalan jätevedenpuhdistamon tertiäärikäsittely (Altian Jätevesisopimusten mukainen osuus siirtyy Nurmijärven Vedelle). 4.2 Vedentoimitus Altian Rajamäen tehdasalueella Jätevesisopimusten purkaminen Altia ja Nurmijärven Vesi purkavat niiden välillä tehdyt Jätevesisopimukset päättymään Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä Tämän Esisopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä Osapuolet sopivat, että Osapuolilla ei ole Nurmijärven kunnan ja Primalco Oy:n välisen päivätyn ja täydennetyn Jätevesisopimuksen kohdan 16 mukaista irtisanomisoikeutta Altian Rajamäen tehdasalueella toimivien yritysten vedentoimitus ja laskutus Osapuolten tavoitteena on, että seuraavat Altian tehdasalueella toimivat yritykset siirtyvät Nurmijärven Veden asiakkaiksi viimeistään Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä: ROAL Oy, Etikkatehdas (todetaan, että Altia neuvottelee etikkatehtaan myymisestä Enzymes Leasing Finland Oy:lle), 4 (9)

5 AB-enzymes (Biotalo ja VTT:n Pilot-tehdas), Jarkko Saarisen omistama mainostarvikevaraston kiinteistö; ja Adven Oy pelkän jäteveden osalta Edellä mainittujen toimijoiden talousveden tarve, syntyvän jäteveden määrä ja laatu on ilmoitettu liitteessä Altia vastaa siitä, että toimijoiden ja Altian väliset vedentoimitussopimukset voidaan päättää viimeistään vuoden 2019 loppuun mennessä Nurmijärven Vesi sitoutuu neuvottelemaan edellä mainittujen toimijoiden kanssa uusista liittymis- ja käyttösopimuksista erikseen. Altia ei vastaa sopimusten syntymisestä, mahdollisista liittymäkustannuksista eikä tonttijohtojen rakentamiskustannuksista edellä mainittujen toimijoiden kanssa Altia sitoutuu olemaan solmimatta uusia vedentoimitusta tai jäteveden vastaanottoa koskevia sopimuksia kohdassa nimettyjen asiakkaiden tai muiden, alueelle tai tehdasalueelle Esisopimuksen solmimisen jälkeen tulevien toimijoiden kanssa ilman Nurmijärven Veden suostumusta. Tapauksessa jossa alueen nykyinen tai uusi toimija haluaa ostaa Altialta käsittelemätöntä pohjavettä liiketoiminnallisiin tarkoitukseen (esimerkiksi veden pullotus myyntiin), ei Nurmijärven Vesi saa evätä suostumusta ilman pätevää syytä Nurmijärven Veden Altialle toimittama vesi Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Nurmijärven Vesi toimittaa Altialle talousvettä seuraaviin kulutuspisteisiin seuraavat määrät (m 3 /vuosi): Tekninen etanoli, ; Tärkkelystehdas, 500; Korjaamo, 500; Vanha konttori, 500; Laboratorio-paloautotalli, 500; Etikkatehdas, 500; Hiivatehdas, 500; ja Ruokala, Kohdassa esitetty on Osapuolten tämän Esisopimuksen solmimishetken arvio kohteiden vedenkulutuksesta, jolloin osa kulutuspisteistä on poissa käytöstä. Tilanteessa, jossa toiminta kohteessa muuttuu, Osapuolet sitoutuvat neuvottelemaan toimitettavasta talousveden määrästä uudelleen Nurmijärven Vesi toimittaa lisäksi talousvettä Rajamäen jätevesipumppaamolle, joka siirtyy Nurmijärven Veden omistukseen Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä. Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Nurmijärven Vesi jatkaa talousveden toimitusta niille Altian omistamille kohteille, jotka ovat ennen Järjestelyn Täytäntöönpanopäivää olleet Nurmijärven Veden vedentoimitusverkossa Nurmijärven Veden Altialle toimittama talousveden määrä mitataan kohdekohtaisilla mittareilla. Nurmijärven Vesi toimittaa Altialle samanlaatuista ja samassa paineessa olevaa vettä, jota se toimittaa Rajamäen vesijohtoverkostoon. 5 (9)

6 4.3 Altian tuottaman jäteveden käsittely Nurmijärven Veden toimesta Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Altia toimittaa Nurmijärven Vedelle jätevettä seuraavista pisteistä, joissa mittaus suoritetaan joko erillisellä mittauksella tai käyttäen arvona kulutettua talousvettä: Alkoholijuomatehdas (erillinen jäteveden mittaus); Tekninen Etanoli (erillinen jäteveden mittaus); Etikkatehdas (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen) Tärkkelystehdas (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Korjaamo (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Vanha konttori (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Laboratorio-paloautotalli (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Hiivatehdas (sisältyy teknisen etanolin mittaukseen); Ruokala (mittaus kulutetun talousveden mukaan); ja Vanhat jo Nurmijärven Veden verkossa olevat kohteet, (mittaus kulutetun talousveden mukaan) Altia suorittaa erillistä tarkkailua jätevedestä ja sen kuormittavuudesta. Alkoholijuomatehtaan ja teknisen etanolin jätevesien COD-pitoisuus analysoidaan jokaisen arkipäivän kokoomanäytteestä sekä viikonlopun pe-su kokoomanäytteestä Altian omassa laboratoriossa. CODkuormitukset lasketaan molemmille tehtaille erikseen näytteenottojen mukaan. Kokonaiskuormitus saadaan laskemalla tehtaiden kuormitukset yhteen. Jätevesien vuorokasivirtaamaa seurataan molemmilla tehtailla päivittäin erikseen. Molempien tehtaiden jätevedestä lähetetään kuukausittain yksi arkipäivän kokoomanäyte analysoitavaksi ulkopuoliseen akkreditoituun laboratorioon. Molemmista näytteistä analysoidaan COD, BOD, Ntot, Ptot, SS ja sähkönjohtavuus. Analyyseillä seurataan laboratorion ja Altian oman COD-mittauksen eroa sekä COD-BOD-suhdetta, jotka eivät saa muuttua merkittävästi ajan myötä Altian alkoholijuomatehtaan ja teknisen etanolin yhteenlasketut jätevesien määrät ja kuormitukset eivät ylitä seuraavia arvoja: Qmax 1500 m3/vrk Qka 1000 m3/vrk kuukausikeskiarvolla laskettuna CODmax 2500kg/d CODka 1600 kg/vrk kuukausikeskiarvolla laskettuna SS 350 kg/vrk, 12 kk:n rullaava keskiarvo Ntot 50 kg/vrk, 12 kk:n rullaava keskiarvo Ptot 20 kg/vrk, 12 kk:n rullaava keskiarvo ph välillä Mikäli jätevesimäärä 1500 m3/d tai COD 2200 kg/d ylittyy kaksi vrk peräkkäin, muuttuu erikseen sovittava jätevesimaksu kaksinkertaiseksi ylityksen alusta lukien. Jätevesimaksu palautuu, kun kuormitusraja jälleen alittaa sovitun tason. Osapuolet tarkentavat jätevesisopimuksessa muut jätevesiin liittyvät asiat. 6 (9)

7 Nurmijärven Vesi vastaa jätevesien mahdollisesta esikäsittelystä (hiekanerotus, välppäys, neutralointi) sekä päästötapauksessa talteenotosta jätevedenpumppaamolla. Altia ei rakenna omiin kohteisiinsa erillisiä jätevesien talteenotto- tai esikäsittelylaitteistoja, vaan Rajamäen tehdasalueen jätevesien esikäsittely tapahtuu edelleen jäteveden keskuspumppaamolla. Nurmijärven Vesi antaa suostumuksensa siihen, että Altia voi näin esittää toimittavaksi myös hakiessaan muutosta ympäristölupaansa Liitännäissopimuksissa sovitaan Altian tuotannon erikoistilanteiden tiedottamisesta (esimerkiksi päästötapaukset tai poikkeavat jätevesimäärät) ja tarvittavista erikoistilanteiden toimenpiteistä keskusjätevedenpumppaamolla. 4.4 Nurmijärven Veden Altialle toimittaman talousveden ja jäteveden laskutus Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä lukien Nurmijärven Vesi laskuttaa Altiaa sille toimitettavasta talousvedestä tai käsiteltävistä jätevesistä vasta sen jälkeen, kun laskutuksen määrä ylittää EUR (Laskuttamaton Osuus). Laskuttamattoman Osuuden määrä perustuu oheiseen laskelmaan liite Laskuttamattoman Osuuden kuolettamisessa käytetään Täytäntöönpanopäivänä voimassa olleita Nurmijärven Veden hintoja toimitettavasta talousvedestä ja käsiteltävästä jätevedestä Summan kuolettamisessa käytettävä vesien hinta sidotaan tilastokeskuksen julkaisemaan teollisuuden tukkuhintaindeksiin (1949 =100) ja hinta tarkistetaan vuosittain, ensimmäinen tarkistus suoritetaan kahden vuoden päästä Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä. Tukkuhintaindeksin peruspistelukuna käytetään viimeisintä julkaistua indeksin arvoa Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä. Alla esimerkki hinnankorotuksen laskemisesta H tark = IND tark / IND PER * H per, jossa H tark = Tarkastettu hinta H per = Veden tai jäteveden hinta Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä IND tark = Tukkuhintaindeksin viimeisin julkaistu arvo tarkastushetkellä IND per = Tukkuhintaindeksin viimeisin julkaistu arvo Järjestelyn Täytäntöönpanopäivänä Jos kuoletusaikana tukkuhintaindeksin kokonaisindeksin laskeminen lopetetaan, sidotaan vesien hinnat lähinnä vastaavaan indeksiin 4.5 Maanvuokrasopimus Kun Laskuttamaton Osuus ylittyy, tai siitä riippumatta, kun 15 vuotta on kulunut Järjestelyn Täytäntöönpanopäivästä, Nurmijärven Vesi laskuttaa Altiaa Altialle toimitettavasta talousvedestä ja käsiteltävästä jätevedestä kulloinkin voimassa olevan taksan mukaista käyttö- ja perusmaksua Jos Liitännäissopimuksien mukaiset Altian jäteveden virtaaman tai kuormitustekijöiden kuormitusrajat ylittyvät jatkuvasti, Osapuolet sitoutuvat neuvottelevamaan jäteveden käsittelymaksun korotuksesta ja sopimusmuutoksesta. 4.6 Maanvuokrasopimus Altia vuokraa Nurmijärven Vedelle liitteessä esitetyn jätevedenpuhdistamon noin m 2 suuruisen maa-alueen tilalta Rajamäen yhdistelmä Maanvuokrasopimus on voimassa kaksikymmentä (20) vuotta ja jatkuu tämän jälkeen toistaiseksi voimassa olevana molemminpuolisin kahdeksantoista (18) kuukauden irtisanomisajoin. Vuokran määrä sovitaan alueen yleisen tonttivuokratason mukaiseksi Vuokralainen vastaa sellaisesta pilaantumisesta joka on aiheutunut vuokra-aikana. 7 (9)

8 4.7 Kiinteistökauppakirja Altia myy määräalan kiinteistöstä (Rajamäen Yhdistelmä), josta muodostetaan Sörkän vedenottamon kiinteistö , joka on lainvoimaisessa asemakaavassa osoitettu yhdyskuntateknisen huollon alueeksi ET-merkinnällä Nurmijärven Vedelle (liite 4.7). 4.8 Rasitesopimukset Edellä tämän Esisopimuksen kohdassa mainittujen putkilinjojen omistuksen siirtymisen lisäksi Osapuolet sopivat putkilinjoihin liittyvien rasitesopimusten siirtämisestä Altialta Nurmijärven Vedelle. 4.9 Uusi käyttö- ja teollisuusjätevesisopimus Altia ja Nurmijärven Vesi allekirjoittavat uuden käyttö- ja teollisuusjätevesisopimuksen alkoholijuomatehtaalle ja tekniselle etanolitehtaalle, jotka laaditaan kohdassa ja 4.3 kuvattujen periaatteiden mukaisesti Uudet liittymissopimukset Altia ja Nurmijärven Vesi allekirjoittavat uudet liittymissopimukset ja Nurmijärven Vesi laatii liitoskohtalausunnot kaikille kohdan kiinteistöille Viranomaisluvat, -velvoitteet ja suostumukset Altia myy Sörkän vedenottamon vedenotto-oikeutta koskevan Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän luvan (nro 109/2011/4, dnro ESAVI/99/04.09/2011) Nurmijärven Vedelle Järjestelyn yhteydessä Altia siirtää ja Nurmijärven Vesi ottaa vastatakseen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hyväksymän Sörkän vedenottamoa koskevan pohjavedentarkkailuohjelman mukaiset velvoitteet. Altia ja Nurmijärven vesi sitoutuvat tekemään yhteistyötä tarkkailuvelvoitteen täyttämiseksi mm. pohjavedenmittaustulosten luovuttamisen osalta Nurmijärven Vesi vastaa siitä, että Esisopimuksessa kuvatulle toiminnalle haetaan riittävät ympäristöluvat ja muut tarvittavat viranomaisluvat ja -suostumukset ennen Vesihuoltoomaisuuden siirtoa Altia vastaa oman toimintansa ja tehtaan nykyisen ympäristöluvan tarvittavista muutoksista. 5 MUUTA 5.1 Varainsiirtoverot 5.2 Muutokset Osapuolet toteavat, että Nurmijärven Vesi ei kunnallisena liikelaitoksena ole varainsiirtoverovelvollinen. Tätä Esisopimusta voidaan muuttaa tai täydentää vain kirjallisesti, eikä Osapuoli voi vedota suullisesti tai hiljaisesti tapahtuneeksi väitettyyn Esisopimuksen muutokseen tai täydennykseen. 5.3 Esisopimuksen voimassaolo Tämä Esisopimus tulee voimaan, kun molemmat Osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. 8 (9)

9 5.3.2 Tämä Esisopimus päättyy, lukuun ottamatta sen kohtaa 5.5 (Erimielisyyksien ratkaiseminen), joka jää voimaan, mikäli Kauppakirja ja Liitännäissopimukset eivät ole allekirjoitettu mennessä Tämä Esisopimus päättyy automaattisesti Kauppakirjan ja Liitännäissopimusten allekirjoituspäivänä. 5.4 Kulut Kumpikin Osapuoli vastaa omista Järjestelyn valmisteluun liittyvistä kuluistaan riippumatta siitä, toteutuuko Järjestely vai ei. 5.5 Erimielisyyksien ratkaiseminen Tästä Esisopimuksesta aiheutuvat riidat ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaisesti. Välimiesmenettelyn paikka on Helsinki ja kieli suomi. 6 ALLEKIRJOITUKSET ALTIA OYJ NURMIJÄRVEN VESI Arto Tanskanen kiinteistöpäällikkö Päivi Kopra vesilaitoksen johtaja LIITTEET [a-g] Vesihuoltokohteet Muut Vesihuolto-omaisuuden omistuserät ja laskelma niiden kaupallisesta arvosta Toimijoiden talousveden tarve, syntyvän jäteveden määrä ja laatu, toimipistekohtaisesti Kartta vuokrattavasta alueesta 4.7 Kiinteistökaupan esisopimus [ kuuta 2017] ja kiinteistön kauppakirja Sörkän vedenottamosta [ kuuta 2017] liitteineen 9 (9)

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 LUOTTAMUKSELLINEN KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N JA NURMIJÄRVEN VEDEN välillä kuuta 2017

21 LUOTTAMUKSELLINEN LIITTEET Liite 2.2 Kauppakirja 2 (5)

22 LUOTTAMUKSELLINEN KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (Sopimus). OSAPUOLET (1) Altia Oyj (y-tunnus ), Suomessa rekisteröity osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki, Suomi (Myyjä). (2) Nurmijärven Vesi (y-tunnus ), julkishallinnollinen yhteisö, jonka kotipaikka on Nurmijärvi, Suomi (Ostaja). TAUSTA JA TARKOITUS (1) (2) jäljempänä yhdessä Osapuolet ja erikseen Osapuoli. (A) (B) (C) (D) Myyjä omistaa Nurmijärven kunnassa sijaitsevan kiinteistön sekä sillä sijaitsevat rakennukset, rakennelmat ja laitteistot. Myyjä haluaa myydä ja Ostaja ostaa Kiinteistön. Tällä Sopimuksella Ostaja ja Myyjä sopivat niistä ehdoista, joiden täyttyessä Osapuolet tekevät jäljempänä määritellystä Esisopimuksen kohteesta kaupan. Esisopimuksen kohde on ollut pitkään vedenottamokäytössä. Ostaja on vesihuoltoalan ammattilainen, ja Ostaja on tutustunut Esisopimuksen kohteeseen haluamassaan laajuudessa. Osapuolet ovat samanaikaisesti tämän Sopimuksen kanssa solmineet esisopimuksen vesihuolto-omaisuuden myynnistä sekä muista vesihuolto-omaisuuden myyntiin liittyvistä toimenpiteistä. OSAPUOLET SOPIVAT seuraavaa: 1 ESISOPIMUKSEN KOHDE 1.1 Esisopimuksen kohteena on määräala kiinteistöstä (Rajamäen yhdistelmä), joka sijaitsee Nurmijärven kunnassa ja josta muodostetaan kiinteistö sillä sijaitsevine rakennuksine, rakennelmine ja laitteineen (Kiinteistö) sekä kiinteistön (Sörkän vedenottamon) vedenotto-oikeus, lupa nro 109/2011/4, ESAVI/99 (04.09/2011, 1000 m3/d vuorokausimaksimi 1400 m3/d). 1.2 Kiinteistön maapohjan pinta-ala on m 2, ja pinta-ala perustuu voimassa olevaan asemakaavaan. 2 KIINTEISTÖN KAUPPA 2.1 Myyjä sitoutuu myymään Esisopimuksen kohteen Ostajalle ja Ostaja sitoutuu ostamaan Esisopimuksen kohteen Myyjältä tästä Sopimuksesta ilmenevin ehdoin seuraavien edellytysten (Ennakkoehdot) täyttyessä: a) Osapuolet allekirjoittavat sopimuksen vesihuolto-omaisuuden myynnistä ja muista vesihuolto-omaisuuden myyntiin liittyvistä toimenpiteistä; ja b) Edellä kohdassa a) tarkoitettu vesihuolto-omaisuuden myyntiä koskeva kauppakirja ja sen liitännäissopimukset ovat tulleet voimaan. 2.2 Esisopimuksen kohdetta koskeva, liitteenä 2.2 oleva kauppakirja (Kauppakirja) allekirjoitetaan 7 vuorokauden kuluessa Ennakkoehtojen täyttymisestä. 3 (5)

23 LUOTTAMUKSELLINEN 3 LOPULLISEN KAUPAN EHDOT 3.1 Kauppahinta Osapuolet ovat määritelleet Kiinteistön arvoksi euroa Ostaja suorittaa Myyjälle kauppahinnan Kiinteistöstä jättämällä laskuttamatta Myyjää sille toimitettavasta talousvedestä ja käsiteltävistä jätevesistä siihen saakka, kunnes laskutuksen määrä ylittää edellä kohdassa määritellyn euroa. 3.2 Muut lopullisen kaupan ehdot Muut Esisopimuksen kohdetta koskevan lopullisen kaupan ehdot on määritelty Kauppakirjassa. 4 SOPIMUKSEN SIIRTÄMINEN 4.1 Tätä Sopimusta ja siitä ilmeneviä oikeuksia ja velvollisuuksia ei saa siirtää kolmannelle osapuolelle. Edellä sanotusta huolimatta Myyjällä on oikeus siirtää tämä Sopimus oikeuksineen ja velvollisuuksineen Myyjän kanssa samaan konserniin kuuluvalle yhtiölle. 5 VOIMAANTULO 5.1 Tämä Sopimus tulee voimaan Osapuolten allekirjoituksin. 6 SOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN 6.1 Tämä Sopimus todetaan purkautuneeksi, mikäli edellä kohdassa 2.1 (a) määritellyt Ennakkoehdot eivät täyty viimeistään MUUT EHDOT 7.1 Kaupanvahvistajan palkkio Ostaja maksaa tästä Sopimuksesta suoritettavan julkisen kaupanvahvistajan palkkion. 7.2 Lohkominen Mikäli lohkomiskuluja muodostuu, nämä jaetaan tasan Ostajan ja Myyjän välillä. 7.3 Muutokset Kaikki tähän Sopimukseen tehtävät muutokset on tehtävä kirjallisesti, eikä muutoksilla ole vaikutusta ennen kuin molempien Osapuolten toimivaltaiset edustajat ovat allekirjoittaneet ne. 7.4 Ei muita sopimuksia Tämä Sopimus sisältää Osapuolten välisen koko sopimuksen tässä asiassa ja syrjäyttää kaikki aikaisemmat tähän asiaan liittyvät kirjalliset ja suulliset neuvottelut ja sopimukset. Aiemmat Osapuolten välillä mahdollisesti solmitut kirjalliset ja suulliset sopimukset ovat mitättömiä. 4 (5)

24 LUOTTAMUKSELLINEN 7.5 Lausekkeiden erillisyys Mikäli jokin tämän Sopimuksen osa katsotaan pätemättömäksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi, tämä ei vaikuta Sopimuksen muiden määräysten pätevyyteen. Tällaisessa tilanteessa Osapuolet sitoutuvat korvaamaan tällaisen pätemättömän tai täytäntöönpanokelvottoman määräyksen vastaavalla täytäntöönpanokelpoisella ja pätevällä määräyksellä. Se, että Osapuolet eivät pääse sopimukseen tällaisesta korvaavasta määräyksestä, ei vaikuta tämän Sopimuksen muiden määräysten pätevyyteen. 8 SOVELLETTAVA LAKI 8.1 Tähän Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia lukuun ottamatta sen lainvalintaa koskevia säännöksiä. 9 ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN 9.1 Tästä Sopimuksesta aiheutuvat riidat ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaisesti. Välimiesmenettelyn paikka on Helsinki ja kieli suomi. 10 SOPIMUSKAPPALEET JA ALLEKIRJOITUKSET 10.1 Tämä Sopimus on laadittu kolmena (3) kappaleena: yksi Myyjälle, yksi Ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle. Nurmijärvellä,.kuuta 2017 ALTIA OYJ NURMIJÄRVEN VESI Arto Tanskanen kiinteistöpäällikkö Päivi Kopra vesilaitoksen johtaja JULKISEN KAUPANVAHVISTAJAN VAHVISTUS Julkisena kaupanvahvistajana todistan, että Myyjän edustaja [ ] sekä Ostajan edustaja [ ] ovat allekirjoittaneet tämän esisopimuksen ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä esisopimusta vahvistettaessa. Olen tarkistanut allekirjoittajien henkilöllisyyden sekä todennut, että tämä sopimus on tehty maakaaren 2 luvun 1 :ssä säädetyllä tavalla. Paikka ja aika kuten edellä. Julkinen kaupanvahvistaja 5 (5)

25 LUOTTAMUKSELLINEN KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA osapuolet ALTIA OYJ Myyjänä JA NURMIJÄRVEN VESI Ostajana..2017

26 LUOTTAMUKSELLINEN Kiinteistön kauppakirja (Kauppakirja) OSAPUOLET (1) Altia Oyj (y-tunnus ), Suomessa rekisteröity osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki, Suomi (Myyjä). (2) Nurmijärven Vesi (y-tunnus ), julkishallinnollinen yhteisö, jonka kotipaikka on Nurmijärvi, Suomi (Ostaja). 1 TAUSTA (1) (2) yhdessä Osapuolet ja erikseen Osapuoli. 1.1 Myyjä omistaa Nurmijärven kunnassa sijaitsevan kiinteistön sekä sillä sijaitsevat rakennukset, rakennelmat ja laitteistot. 1.2 Kaupan kohde on ollut pitkään vedenottamokäytössä. Ostaja on vesihuoltoalan ammattilainen, ja Ostaja on tutustunut Kaupan kohteeseen haluamassaan laajuudessa. 1.3 Myyjä haluaa myydä ja Ostaja haluaa ostaa Kiinteistön tästä Kauppakirjasta ilmenevin ehdoin. 1.4 Osapuolet ovat samanaikaisesti tämän Kauppakirjan kanssa solmineet sopimuksen vesihuolto-omaisuuden myynnistä sekä muista vesihuolto-omaisuuden myyntiin liittyvistä toimenpiteistä. 2 KAUPAN KOHDE 2.1 Kaupan kohteena on määräala kiinteistöstä (Rajamäen Yhdistelmä), joka sijaitsee Nurmijärven kunnassa ja josta muodostetaan kiinteistö sillä sijaitsevine rakennuksineen, rakennelmineen ja laitteineen (Kiinteistö) sekä kiinteistön (Sörkän vedenottamon) vedenotto-oikeus, lupa nro 109/2011/4, ESAVI/99 (04.09/2011, 1000 m3/d vuorokausimaksimi 1400 m3/d). Määräalakartta on liitteenä Kiinteistön maapohjan pinta-ala on yhteensä m 2. Kiinteistön pinta-ala perustuu voimassa olevaan asemakaavaan. 3 KAUPPA 3.1 Myyjä myy ja Ostaja ostaa Kiinteistön tästä Kauppakirjasta ilmenevin ehdoin. 3.2 Ostaja hyväksyy Kiinteistön siinä kunnossa, jossa se on Kiinteistön omistusoikeuden siirtymispäivänä. 4 KAUPPAHINTA 4.1 Osapuolet ovat määritelleet Kiinteistön arvoksi euroa. 4.2 Ostaja suorittaa Myyjälle kauppahinnan Kiinteistöstä jättämällä laskuttamatta Myyjää sille toimitettavasta talousvedestä ja käsiteltävistä jätevesistä siihen saakka, kunnes laskutuksen määrä ylittää edellä kohdassa 4.1 määritellyn euroa (7)

27 LUOTTAMUKSELLINEN 5 OMISTUS- JA HALLINTAOIKEUS SEKÄ VAARANVASTUU 5.1 Kiinteistön omistus- ja hallintaoikeus siirtyy Myyjältä Ostajalle, kun Kauppakirja on allekirjoitettu. 5.2 Vaaranvastuu Kiinteistöstä siirtyy Myyjältä Ostajalle omistus- ja hallintaoikeuden siirtymisen yhteydessä. 6 VEROT, MAKSUT JA MUUT KULUT 6.1 Kiinteistöjä koskevista veroista ja muista maksuista ja muista kustannuksista vastaa Myyjä siltä osin kuin ne kohdistuvat Kiinteistön omistusoikeuden siirtymistä edeltävään aikaan ja Ostaja siltä osin kuin ne kohdistuvat omistusoikeuden siirtymisen jälkeiseen aikaan. 6.2 Varainsiirtoverolain (931/1996, muutoksin) 10 :n mukaisesti Kiinteistön kaupasta ei suoriteta varainsiirtoveroa. 6.3 Julkisen kaupanvahvistajan palkkion maksaa Ostaja. 7 OSTAJAN TUTUSTUMINEN KIINTEISTÖÖN JA KIINTEISTÖN YMPÄRISTÖ- VASTUUT 7.1 Ostaja on ennen Kauppakirjan allekirjoittamista tutustunut Kiinteistöä koskevaan (a) kiinteistörekisteriotteeseen liite 7.1(a) (b) lainhuutotodistukseen liite 7.1(b) (c) rasitustodistukseen liite 7.1(c) (d) karttaliitteeseen liite 2.1 (e) PIMA-selvitykseen liite 7.1 (e) (f) Vedenottolupaan liite 7.1 (f) 7.2 Ostaja on vesihuoltoalan asiantuntija ja Ostaja on tarkastanut Kiinteistön ja sillä sijaitsevat rakennukset, rakennelmat ja laitteet. 7.3 Ostaja on tutustunut Kiinteistöä koskevaan kaavatilanteeseen. 7.4 Ostaja hyväksyy Kiinteistön täysin siinä kunnossa, jossa se on omistusoikeuden siirtymispäivänä. Ostaja on tietoinen siitä, että Kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset, rakennelmat ja laitteet ovat huonokuntoisia ja vaativat korjaustoimenpiteitä. 8 MYYJÄN VAKUUTUKSET 8.1 Myyjä vakuuttaa Kiinteistön suhteen Kauppakirjan allekirjoituspäivänä, että (a) (b) (c) Myyjä omistaa Kiinteistön ja on oikeutettu luovuttamaan Kiinteistön Ostajalle Kauppakirjan mukaisesti; Myyjän tiedossa ei ole, että Kiinteistöön kohdistuisi muita rasituksia tai rasitteita kuin ne, jotka ilmenevät liitteenä 7.1(a) olevasta kiinteistörekisteriotteesta ja liitteenä 7.1(c) olevasta rasitustodistuksesta; Kiinteistöön ei kohdistu mitään Ostajaa velvoittavia sopimuksia lukuun ottamatta tässä Kauppakirjassa mainittuja liittymäsopimuksia ja vedenottolupaan sisältyviä velvoitteita; (7)

28 LUOTTAMUKSELLINEN (d) (e) Ympäristönsuojelulain 139 :n mukaisena selontekona Myyjä ilmoittaa, että Kiinteistön läheisyydessä sijaitsee Myyjän alkoholijuoma- ja etanolitehdas, joissa on harjoitettu teollista toimintaa pitkään. Myyjällä ei ole tiedossaan, että Kiinteistöllä tai sen lähialueella olisi harjoitettu muuta kuin edellä kuvattua alkoholijuoma- ja etanolinvalmistustoimintaa tai käsitelty sellaisia jätteitä tai aineita, joista on saattanut tai saattaa tulevaisuudessa aiheutua maaperän tai pohjaveden pilaantumista.; ja Myyjää vastaan ei ole vireillä eikä kaupan kohteeseen kohdistu oikeudenkäyntejä, välimiesmenettelyjä, vaatimuksia tai erimielisyyksiä, jotka koskevat Kiinteistöä. Myyjälle ei ole esitetty Kiinteistön maaperän tai pohjaveden puhdistamisvaatimuksia eikä maaperän tai pohjaveden kuntoon liittyviä vahingonkorvausvaatimuksia. 9 MYYJÄN KORVAUSVELVOLLISUUS 9.1 Myyjä on velvollinen korvaamaan, mikäli Ostajalle aiheutuu välitöntä vahinkoa sen vuoksi, että (a) (b) Myyjän edellä kohdassa 8 antamat vakuutukset (kokonaan tai osittain) ovat paikkansapitämättömiä; tai Kiinteistöissä on maakaaren (540/1995, muutoksin) 2 luvun 19 :n mukainen virhe. Myyjä on velvollinen korvaamaan Ostajalle edellä kohtien (a) tai (b) mukaisesta virheestä tai virheistä Ostajalle aiheutuneen välittömän vahingon tämän kohdan 9 mukaisesti. Tämän kohdan 9 mukaisesti määritelty korvaus on edellä kohdissa (a) tai (b) määriteltyjen virheiden perusteella Ostajan ainoa oikeuskeino, ja Ostaja luopuu kaikista muista oikeuskeinoista, joita sillä saattaisi soveltuvien lakien mukaan nojalla olla. Myyjän enimmäisvastuu Ostajaa kohtaan on kaikissa olosuhteissa rajoitettu [ ] euroon. 9.2 Myyjä ei vastaa maakaaren 2 luvun 17 :n 1 momentin 5 kohdan mukaisesta salaisesta virheestä. 9.3 Myyjä ei korvaa Kauppakirjan nojalla välillisiä tai epäsuoria vahinkoja. 9.4 Myyjä ei ole korvausvelvollinen, mikäli Ostajalle aiheutunut vahinko perustuu seikkaan, jonka Ostaja edellä kohdan 7 perusteella tai muutoin tiesi tai joka Ostajan olisi pitänyt tietää. 9.5 Epäselvyyksien välttämiseksi Osapuolet toteavat, että Kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen Kiinteistöltä havaittavasta pilaantuneesta maaperästä ja/tai pilaantuneesta pohjavedestä, joka on aiheutunut Myyjän toimista ennen kaupantekoa, vastaa Myyjä kohdassa 9.1 mainittuun enimmäissummaan asti. Tämän jälkeen vastuu maaperän/pohjaveden puhdistamisesta ja siihen liittyvistä kustannuksista on Ostajalla. 9.6 Ostajalla ei ole oikeutta purkaa kauppaa rakennuksissa, laitteissa tai rakennelmissa olevan virheen perusteella. 9.7 Ostajan on esitettävä mahdollisesta virheestä johtuvat vaatimuksensa kirjallisesti (riippumatta siitä, perustuvatko ne tähän Kauppakirjaan tai mihin tahansa sovellettavaan lakiin, mukaan lukien ympäristövahinkolaki) viimeistään [14] päivän kuluessa virheen havaitsemisesta, ja joka tapauksessa [6] kuukauden kuluessa Kauppakirjan allekirjoittamisesta uhalla, että Ostajan vaatimus vanhentuu, eikä Myyjä ole enää siitä vastuussa (7)

29 LUOTTAMUKSELLINEN 10 KUNNALLISTEKNISET LIITTYMÄSOPIMUKSET 10.1 Myyjä siirtää Kauppakirjan allekirjoituksin Kiinteistön omistusoikeuden siirtymisestä lukien Kiinteistöä koskevat [sähkö-, lämmitys-, vesi-, ja jätevesiliittymä]sopimukset (Liittymäsopimukset) Ostajalle ilman eri korvausta. Siirtyvät Liittymäsopimukset on lueteltu liitteessä Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymien siirrosta viipymättä edellä lueteltujen liittymäsopimusten muille osapuolille. 11 ARVONLISÄVERO 11.1 Kiinteistöllä ei ole suoritettu sellaisia arvonlisäverolain ( /1501, muutoksin) 119 :n mukaisia kiinteistöinvestointeja, joita koskeva tarkistusoikeus ja -velvollisuus siirtyisi Ostajalle. 12 ETUOSTO-OIKEUS 12.1 Osapuolet vakuuttavat, ettei niiden välillä ole kahden viime vuoden aikana tehty muita kiinteistön kauppoja tai etuostolain (608/1977, muutoksin) 5 :n 2 momentissa tarkoitettuja luovutuksia. 13 SOVELLETTAVA LAKI JA RIITOJEN RATKAISU 13.1 Tähän Kauppakirjaan sovelletaan Suomen lakia lukuun ottamatta sen lainvalintaa koskevia sääntöjä ja periaatteita Tästä Kauppakirjasta aiheutuvat riidat ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöjen mukaisesti. Välimiesmenettelyn paikka on Helsinki ja kieli suomi. 14 SOPIMUSKAPPALEET JA ALLEKIRJOITUKSET Tätä Kauppakirjaa on tehty kolme (3) alkuperäistä kappaletta, yksi (1) kullekin Osapuolelle ja yksi (1) kaupanvahvistajalle. [Paikka], kuuta 2017 ALTIA OYJ NURMIJÄRVEN VESI nimi asema nimi asema (7)

30 LUOTTAMUKSELLINEN LIITTEET Liite 2.1 Liite 7.1(a) Liite 7.1(b) Liite 7.1(c) Liite 7.1(e) Liite 7.1 (f) Liite 10.1 Määräala kartta Kiinteistörekisteriote Lainhuutotodistus Rasitustodistus PIMA-selvitys Vedenottolupa Siirtyvät liittymäsopimukset (7)

31 LUOTTAMUKSELLINEN KAUPANVAHVISTUS Kaupanvahvistajana todistan, että tämän Kauppakirjan allekirjoittajat Myyjän edustajana ja Ostajan edustajana ovat allekirjoittaneet tämän Kauppakirjan ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä kauppaa vahvistettaessa. Olen tarkistanut allekirjoittajien henkilöllisyyden ja todennut, että Kauppakirja on tehty maakaaren 2 luvun 1 :ssä säädetyllä tavalla. Paikka ja aika edellä mainitut kaupanvahvistaja (7)

32

33 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Perustiedot Kiinteistötunnus: Nimi: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Rekisteriyksikkölaji: Tila Kunta: Nurmijärvi (543) Arkistoviite: 543:2000:172 Rekisteröintipvm: Kokonaispinta-ala: Maapinta-ala: Palstojen lukumäärä: ,6 ha 370,6 ha Muodostumistiedot Kiinteistötoimitus tai viranomaispäätös: Lohkominen Rekisteröintipvm: Rekisteriyksiköt ja määräalat, joista tämä rekisteriyksikkö on muodostunut: Rekisteriyksiköstä: Maapinta-ala RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 467,7311 Muodostumishetken pinta-ala yhteensä (ha): 467, on kiinteistön kantakiinteistö (ha) Erottamattomat määräalat ja erillisinä luovutetut yhteisalueosuudet 1) M601 Alkuperäinen saanto: Rekisteröintipvm: Alkuperäinen saannon saaja: Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varma-Sampo Muodostettu osittain rekisteriyksiköksi 2) M618 Alkuperäinen saanto: Rekisteröintipvm: Alkuperäinen saannon saaja: Nurmijärven kunta Muodostettu osittain rekisteriyksiköksi 3) M620 Alkuperäinen saanto: Rekisteröintipvm: Alkuperäinen saannon saaja: Heikkilä Lauri Juhani Kaavat ja rakennuskiellot 1) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RK2:335 2) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RK2:344 3) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RKM2:344 4) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RKM2:395 5) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RK2:397 6) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RKM2:439 7) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RKM2:449 8) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: RKM2:468

34 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 2 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 9) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: R ) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) Kaavan arkistotunnus: Vahvistamispvm: R958 11) Yleiskaava Kaavan arkistotunnus: Hyväksymis-/vahvistamispvm: Y931 12) Asemakaava ( ) Kaavan arkistotunnus: Hyväksymispvm: Voimaantulopvm: /51/03 13) Asemakaava ( ) Hyväksymispvm: Voimaantulopvm: ) Asemakaava ( ) Kaavan arkistotunnus: Hyväksymispvm: Voimaantulopvm: /51/01 15) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako) ( ) Hyväksymispvm: Voimaantulopvm: ) Asemakaava ( ) Hyväksymispvm: Voimaantulopvm: ) Asemakaava ( ) Hyväksymispvm: Voimaantulopvm: ) Asemakaava ( ) Hyväksymispvm: Voimaantulopvm: Rasitteet, käyttöoikeudet ja käyttörajoitukset 1) Aikaisemmin perustetut rasitteet koskevat tätä rekisteriyksikköä Rekisteröintipvm: ) Ulkoilureitti (Y ) Rajamäki-Herunen ulkoilureitti Ulkoilureitti /4 Leveys: 3,0 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: Nurmijärven kunta Rasitettu: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Ulkoilureitti /6 Leveys: 4,0 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: Nurmijärven kunta Rasitettu: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Ulkoilureitti /7 Leveys: 3,0 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: Nurmijärven kunta Rasitettu: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 3) Vedenottamon suoja-alue (Y ) Solttilan pohjavedenottamon suoja-alue Viranomainen: Länsi-Suomen vesioikeus Päätös: / 84/1969 Rasitettu: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Rekisteröintipvm: ) Tieoikeus ( K5177) Jokisentie Tieoikeus /2 Rekisteröintipvm: Voimaantulopvm:

35 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 3 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Oikeutetut: Yksityistien tiekunnan osakkaat Rasitettu: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 5) Tieoikeus ( K27629) Ahon-Harjun ym. tiet Tieoikeus /1 Rekisteröintipvm: Voimaantulopvm: Oikeutetut: Yksityistien tiekunnan osakkaat Rasitettu: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 6) Kulkuyhteys asemakaava-alueella ( K51) Oikeutetut: , , , Rasitetut: , RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Rekisteröintipvm: ) Veden johtaminen ( K4084) Veden johtaminen /1 Leveys: 5 m Rekisteröintipvm: Voimaantulopvm: Oikeutetut: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Rasitetut: LEHTOLA I, RINNEMAJA, ÖSTERBERG, ONNELA, KUUSELA Veden johtaminen /2 Leveys: 5 m Rekisteröintipvm: Voimaantulopvm: Oikeutetut: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Rasitetut: PURONVARSI, YLI-PERIÄINEN, ALI- PERIÄINEN, RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 8) Kulkuyhteys asemakaava-alueella ( K8) Oikeutetut: Rasitetut: RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Rekisteröintipvm: ) Vesijohto ( K26596) / Leveys: 6 m Rekisteröintipvm: Oikeutetut: , RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Rasitetut: ALHO, PAUKKULA, PERIÄISEN METSÄ, PERÄMÄKI, KOIVISTO, KOLPAKKOMÄKI IV, KOLPAKKOMÄKI II, KOLPAKKOMÄKI III, ITÄTILA, TIRMUNSORA I, YLI-TIRMU, KAUNISSYRJÄ, HERNEMÄKI, RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Osuudet yhteisiin alueisiin ja erityisiin etuuksiin 1) Yhteinen vesialue Vesialue ( , ) Rekisteröintipvm: Osuuden suuruus: 0, / 11,374700

36 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 4 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ Kiinteistötoimitukset ja viranomaispäätökset 1) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 543:2001:30 Muodostetut rekisteriyksiköt: Heinä, Kaisla, Apila, Kanerva, Kataja, Rentukka, Kielo, Mustikka, Mansikka, Puolukka, Muurain, Vadelma, Lepikko, Kuusikko, Koivikko, Männikkö, Haapala, Kaarna, Kanto, Kaski, Kulo, Keto, Pajukko, Notko Maapinta-alan muutos: -2,9267 ha 2) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: 543:2001:155 Muodostetut rekisteriyksiköt: Kievarinkulma Maapinta-alan muutos: -0,4681 ha 3) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -0,7393 ha 4) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -1,0608 ha 5) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -0,3661 ha 6) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -0,2955 ha 7) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/141/33/2005 8) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/141/33/2005 Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -1,1774 ha 9) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,1433 ha 10) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/147/33/2005

37 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 5 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 11) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/147/33/2005 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,4193 ha 12) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/180/33/ ) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/180/33/2005 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,0813 ha 14) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,1160 ha 15) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -0,9465 ha 16) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , Maapinta-alan muutos: -0,8453 ha 17) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , Maapinta-alan muutos: -0,9110 ha 18) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -1,1740 ha 19) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , Maapinta-alan muutos: -0,9882 ha 20) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , , , Maapinta-alan muutos: -0,9662 ha 21) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/15371/33/ ) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,2737 ha

38 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 6 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 23) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,2791 ha 24) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,4797 ha 25) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -1,0226 ha 26) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , , , Maapinta-alan muutos: -0,7001 ha 27) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , , , , , , , , , Maapinta-alan muutos: -0,8387 ha 28) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,3204 ha 29) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/185/33/2005 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,9792 ha 30) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/185/33/ ) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/134/33/ ) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/134/33/2005 Muodostetut rekisteriyksiköt: Etuostoalue Maapinta-alan muutos: -10,9931 ha 33) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/134/33/2005 Muodostetut rekisteriyksiköt: , , Maapinta-alan muutos: -1,9514 ha 34) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,0170 ha

39 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 7 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 35) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,0333 ha 36) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/9681/33/ ) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/9681/33/2009 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,2992 ha 38) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -0,4271 ha 39) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -0,9246 ha 40) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,0078 ha 41) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , Maapinta-alan muutos: -0,2353 ha 42) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/4845/33/ ) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , Maapinta-alan muutos: -1,5452 ha 44) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,0634 ha 45) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,1476 ha 46) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,2216 ha 47) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -4,2448 ha

40 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 8 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 48) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -1,6212 ha 49) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: T17/ ) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -3,1044 ha 51) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -0,4953 ha 52) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -1,7868 ha 53) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,1366 ha 54) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: T1/ ) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , , , Maapinta-alan muutos: -30,8042 ha 56) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -3,0555 ha 57) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -3,7721 ha 58) Rasitetoimitus Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/23208/33/ ) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/9605/33/ ) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/3899/33/2016 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,0005 ha 61) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: , Maapinta-alan muutos: -8,6935 ha

41 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 9 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 62) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/7875/33/ ) Tontin lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,0100 ha 64) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,3368 ha 65) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,7159 ha 66) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/10020/33/2016 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,5565 ha 67) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/10020/33/ ) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/10017/33/2016 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,1936 ha 69) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/10017/33/ ) Yleisen alueen lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/16301/33/2016 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,6350 ha Muut kohdeyksiköt: ) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/16301/33/ ) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/16316/33/2016 Muodostetut rekisteriyksiköt: Maapinta-alan muutos: -0,4321 ha 73) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/16316/33/ ) Lohkominen Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/10018/33/2016 Muodostetut rekisteriyksiköt: VIIANMÄEN TONTTI Maapinta-alan muutos: -1,1063 ha

42 KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 10 (10) Rekisteriyksikkö RAJAMÄEN YHDISTELMÄ 75) Rajankäynti Rekisteröintipvm: Arkistoviite: MMLm/10018/33/2016 Muita tietoja Tulostettu kiinteistötietojärjestelmästä Kiinteistörekisterin tiedoissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Rekisteritiedoista katso tarkemmin

43 ! " # $ % "&! # "!! ' ( ) * + ), - + *. + / : ; < 5 = 3 4 A B C D? E F C G H I J K I L I H H K M ( ) * + ), - + *. + / 0 N O M : ; < 5 = 3 4 P J Q K I J R S Q K Q Q L T U V M < " W X G H I U M 6 Y % Z "[ \ % ] " ^ _ ` a R Q K I b I J M ( ) * c.,,, c - d. P J Q K I J R L H I e O M - ) f -. f.,,, G b Q b H U K e H I U g U T U M * d, h / i X j U U e H I U g U T U M * d, h / i X k D l m A A C F C D? E F C - n ; W] o o & # W X " o i Y Y $ p - ) f ( f.,,. a K U H O J R b M d, d q - ) f ( f.,,. q ) / ( a R Q K I b I J M d, d c.,,. c = 8 c ) / ( r O K I K b K K M - q - r O K I U V U I M t J R K I J M k } F ~? l } k D l m A A C F C D? E F C 1 W$ " X s & [ h - (, ( ( ( ( + d u X Y v v X %! " # $ % " " o p o *, f ) f.,,. %! " # $ % ' "$ & %! " # $ % "] " % X o p Z X " # o Z & ' o $ \ Z \ W W \ W Y ] X W W X h $ $ \ w % " Z X W x p s & p o # Y W X Y $ Y o Y $ 1 W$ " X y % p Y v s & + o " Z " # o & i $ " ' ' o h [ p o! X Y Y z! # " $ p " Z " o " Z! # " p o # X Z X o X "! X " # # $ " %! " # $ % ' "$ & 1 W$ " X s & [ f P J Q K I J R S Q K Q L H J R b I I U O U I I b O U I O R U T U I V U J R T T K H T b I J I I S I J K U T J b K J I V U H J H T U H I b I J b I M - n 3 \ \ % \ X W X ( ) * + ), - + *. + / ( + 3 /, - P J Q K I J R L H I e O M -. f ) f.,,, = X " o i Y Y $ p ) f / f.,, * a K U H O J R b M d, d q ) f / f.,, * q d -, a R Q K I b I J M d, d c.,, * c = 8 c d -, r O K I K b K K M - q - r O K I U V U I M 6 Y % Z "[ \ % ] o! Y o $ X h 0, - ) / ) * +. U U H I b M 3 Y Y # X X o $ p c 6 Y % Z "[ \ % ] o! Y o o X o! Y o o X o i X W W "$ Y # p o - f -. f.,,, ƒ * ) 0! \ & $ $ \ o & $ $ Y p # $ p + p "! Y $ $ X X o Z f! X Y v X # # X f u Y o o X o v \ \ $ ' # $ Y p # $ p + p "! Y z o! \ & $ $ \ Z " # # $ \ p o W X " o ] p " Z X " o o u 8 s z % o p. d d - q - q, - n f U U H I b M u X Y v v X -. f -, f.,,,. n 3 \ \ % \ X W X ( ) * + ), - + *. + / / - P J Q K I J R L H I e O M * f ) f., - ) = X " o i Y Y $ p ( f ( f., - ) a K U H O J R b U R Q K I b I J M 3 3 = q - d d ), 0 q d - q., - ) r O K I K b K K M - q - r O K I U V U I M 6 Y % Z "[ \ % ] o! Y o $ X h 0, - ) / ) * +. U U H I b M u X Y v v X. d f * f., - ) * n 3 \ \ % \ X W X ( ) * + ), - + *. + / /., P J Q K I J R L H I e O M.. f - f., - /

44 ! " # $ % "&! # "!! ' ( ) * + ), - + *. + / : ; < 5 = 3 4 = X " o i Y Y $ p h [ \ $ $ $ & W v \ \ Z \ \ o - f * f.,. - X # $ " R J T T J I T b e O M - 0 f. f., - / a K U H O J R b U R Q K I b I J M 3 3 = q - ( -, ) q d - q., - / r O K I K b K K M - q - r O K I U V U I M 8 "!! " W \ h = X Y % " 2 Y i X o " h. d, * / d + - d ( U U H I b M u X Y v v X - f - f., - / k D l m A A E k C C k k C C F k C } A F ˆ A C A B? C P J Q K I J R S Q K Q L H V U K J H O R U T b V J H I U J R T T K H T b I J I I V J H S I J K U T J b K Q K J H T b I Q K J I Š V b T T J J b T J U J I I T U H I b U I U V b J H T U H I b b H R J T T - n u X Y v v X - f - f., - / Œ b I K I H H K M =., - / + -,. d, J I b T J M u X Y v v X i " o $ X %! " # $ % " Œ b I I U V U I M 1 W$ " X s & [ h - (, ( ( ( ( + d U U V U I M 8 "!! " W \ h = X Y % " 2 Y i X o " h. d, * / d + - d ( G b I J J I M 3 \ \ % \ X W X ( ) * + ), - + *. + / /., T b K I J I I Q H I J K I L I J I b V R V J K I J T O K I Ž ^ Ž b K I Q K J K I U Q S I T O U H U Q H Q U Q Q H J U Q J O Q K J I Š V b I Q U b U I K U U e H J J I Q R V U U O K R U H b O U K J T T J I b K I Q K J H b I K Q b H e S K I J J TI H U R Q e H J H H J H R U K I b H U Q b T b U V U H e I I S O K I j U b T T K J I U T T H I U R U V b I Q K J I b H Q U I K b I I U U R U K I K I b K I Q K J TI U P J Q K I J R S Q K Q L H e H I U g U T U I J b K K U b b T T U J e I U R Q Q Q K U P J Q K I J R I J b K I U Q U I K b I U R Q J O O H O U U H O I I U K T U I b K R J Q K I J R I J b I

45 Œ I J M I J S K I J I b V U š œ š œ š ž D } k Ÿ Ÿ { { 1 W$ " X s & [ h - (, ( ( ( ( + d 7 i $ & # $ " z p $ h! X $ # p f & $ [ f «" 8 "!! " W \ h = X Y % " 2 Y i X o " 3 Y Y % " o $ " d h, (.,, u : 6 Y % Z "[ \ % ] o! Y o $ X h 0, - ) / ) * +. 7 i $ & # $ " z p $ h! X $ # p f & $ [ f «" < " z p $ v % Y # $ Y ] X $ ] \ # $ ' $ " $ p [ \ % [ # $ W Z \ \ o f

46 ± ² ³ ± µ µ ¹ º»¼ ½ ¾ À Á Â Ã Ä Å Æ Ç Ã È ÅÉ Ä Æ Å Ä Ä Ê Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Í Ñ Î Ò Ó Â Ô Õ Ô Ö Ø Ù Ú Û Ü Ý Þ ß Ø à Ö á â ã ä å æ ç â è é æ ê»» ë ì í»î ì ï ì ½ ë ë ½ î ð Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Í Ñ Î Ò Ó ñ» ò» ð Â Ô Õ Ô Ö Ø Ù Ú Û Ü Ý Þ ß Ø à Ö ó í ô»î ì í õ»ö ô î» ô ô ï ø ù» ð ß Å ú û ê ½ ë ì ø ð Ù ü È ý Åþ ÿ È Å Á õ ô»î ì ¼»»ì í ð Ë Ì Í Ñ Ï Ï Ï Ð Ñ ç ç ç æ å â æ â ã ç æ ç å â æ é ç â ä è â æ ó í ô»î ì í õ ï» ë ì» ¼ ò ð ê ô ë ø»î» ë ì ø ø ø ð ø ø» ë ì ø ø ø ð Ð Ì Ð Ñ Ñ Ï Ï Ï Í Ï Ò û Í Ï Ò û ê»» ë ë»ì ö ô î í ë ì ø» í õ»ì ö»î í ë» ô í ½ í ë í ì ½ î»ù ø ò ½ î ì ½ ½ ø ô í ò ½ ô î í ë ¼» õ í» í ì ½»¼ ò õ î ì ì ½ î»ù ø í î»ì í ì ë õ»¼» ø î»» í ë ù ½ ô î í ¼ ø ë ½ ò í õ» ë ì» í» î»ì ø í ì ½ î»ù ø ù õ ù í î ì ö î ì ì ½ î»ù ø ù õ ù í î ì ö ô î í í ë ë ¼»ì ½ ø ô í ø ò ½ ½ ì î ì ø! ù» ë ò ö ï í ò ò»¼ ò õ í ¼ ø ô»» ë ë»ì ö î ì ø» í õ»ì ö» ë í ë» ô í ½ î ë ¼»ì ½ ø î í ì ì ø ø ø õ í ò ò ø í í ì ½ î»ù ø í ô ½» ë ø» í ò ò» ë ô» õ ù ø ì ½ ì ì ½ î»ù ø î ì ø ¼» ø ò ö ï î í õ»»î í ë ò ½»î ì ½ ì ½ ô î í ë ø ô» õ ù ø ì ì ½ î í»ì í ì í ô î ì» Ð " # ü $ Ä È û $ Å Ä Ã ü Æ Ë Ð Ï Ñ Ï Ï Ó î» ø ë ½ ò í õ ð Ï % Ë Ð Ï Ñ Ï Ï Ó % Ð & Ò Ò õ ô»î ì ¼»»ì í ð Ï Ñ Ï Ï Ó ' Ý Ð & Ò Ò ì ½ î»ù ø ð Ë Ð Ï Ñ Ï Ï Ó (» ô í ½ í ë ø ù» ð # ü $ Ä È û $ Å Ä Ã ü Æ î» ø ô» õ ù ø ì ð # ü $ Ä È û Æ $ ) Å ý ü Æ Ò Ð Ï Ñ Ï Ï & # ü $ Ä È û Æ $ ) Å ý ü Æ Ð Ë Ð Ð Ñ Ï Ð Í * ½ ô õ ø ë ø ë ì ø ù ø ì ð Ô úç Å û + É þ Ð Ë Ï Ë Ë Ë Ë Î * ½ ô õ ø ø»î í ì ð  û þ û ý ÿ Ã, ý Ã Ç Æ ÿ Æ Ç É Æ $ ÅÇ $ É - Å Æ Ç É Æ È É Ð Ñ Ì Ì Ì Î Ó ê»î ì ½ ½ ò ö ï î ð Ð Ï Ò Î Ì Ï Í Î Ð Ð Ì Î Ï Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ì Ï Ï Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ì Ì Ñ Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ì Ì Í Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ë Í Ì Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ë Ì Ñ Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ò & Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ò Ó Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ò Ó Ò Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ì Ì Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ð Î Ì Ë Ð Ï Ò Î Ì Ï Ë Î Ë Ñ Î Ì Ò Ë Ì Í Î Ð Î Ð Î Ð Ì Ë Ì Í Î Ð Î Ñ Ì Î Ë Ì Í Î Ð Î & Ë Î Ð Ë Ì Í Î Ð Î & Ò Î Ð Ë Ì Í Î Ð Î & Ò Î Í Ë Ì Í Î Ð Î & Ò Î Ì Ë Ì Í Î Ð Î & Ò Î Ë Ë Ì Í Î Ð Î & Ó Î Ð Ë Ì Í Î Ð Î & Ó Î Í Ë Ì Í Î Ð Î & Ó Î Ì Ë Ì Í Î Ð Î & Ó Î Ë Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ï Î Ñ Ñ Ï Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ï Î Ñ Ñ Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ï Î Ñ Ë Ó Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ë Î & Ï Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ë Î Ð Ñ Í Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ë Î Ð Ë Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ë Î Ð Ì Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ë Î Ñ Ð Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ë Î Ñ Ð & Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ò Î Ð Ð Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Ò Î Ì Ò & Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Î Ñ Ë Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Î Ì Ó Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Ð Î Ë Ë Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Í Ñ Î Ò Ó Î Ö Ò Ñ Ï Ë Ì Í Î Ì Ð Ì Î Î Ñ Ò Ô úç Å û + É þ $, ü $ Ä È û,, ü Ç ý Ã Ç Æ ÿ Æ Ç É Æ ú û Å, Ð Ð., ý ü Ä û Å Æ Ã, ý Ã Ç Æ ÿ Æ Ç É Æ $ Å Ä Ã ü - Ã,  û þ û ý ÿ Ã, ý Ã Ç Æ ÿ Æ Ç É Æ $ ÅÇ $ É - Å Æ Ç É Æ È É ú ú Ã Û É Å, Ä ÿ ÿ, Ä û ü ) ü, / Å Æ Æ û þ û Ù ü È ý Åþ ÿ È Ã, Ä ü,, û Æ Æ û $ ý Å Æ Ç û ý Å úç û û, û ú ü à Šúç û þ $ Ç Ä û $, É Ä Æ ÅÇ É Å Æ Ä $ Ç û Å Æ Ã Æ Ç Å ú ü Ã Ç Ç Ã ú $ ÅÇ ü Æ $ ) Å ý ü Ä Æ Ã, ú Å ÅÇ Ç Ã Ã Æ Æ ÿ Ð Ñ " # ü $ Ä È û $ Å Ä Ã ü Æ Ñ Ñ Ó Ñ Ï Ð Ë î» ø ë ½ ò í õ 0 ø õ ô»î ì ¼»»ì í ð Ö Ö à % Ì Ð Ó Ò Ò Ì % Í % Ñ Ï Ð Ë ì ½ î»ù ø ð Ñ Ñ Ó Ñ Ï Ð Ë (» ô í ½ í ë ø ù» ð # ü $ Ä È û $ Å Ä Ã ü Æ î» ø ô» õ ù ø ì ð # ü $ Ä È û Æ $ ) Å ý ü Æ Ñ & Ó Ñ Ï Ï Ð *» ò ø î î ø ð Ð Ð Ï Ñ Ï Ï Ð Î Í Ð Ð Ñ Ñ Ï Ð # ü $ Ä È û Î û Å Ä û û ú Ä û û Ð Ð Ï Ñ Ï Ï Ð þ û ) ÿ ÿ Ç Ç É É Í Ð Ð Ñ Ñ Ï Ð Þ $ ) Å ý ü Æ þ û Ç Ä ü ü Ç ÿ ý ÿ, þ ÿ ú Ä Ã Ã, ü $ - Ã, Ä Ã È È û ú ú û û, à ú ú Ã Å Æ ÅÇ ÿ Å È Ç Å Æ û, $ Ç û ÿ Å, Ç ÿ ÿ, Ð Ñ Ä ü ü Ä û ü Ç Ç û Ã,, Ã, Æ $ ) Å ý ü Æ Ä û ü - Ã, ) ÿ ÿ Ç Ç É ý Å Æ Ç ÿ Õ $ Ä û Ç û ) û ü Ä Æ Ã Æ Æ û ü $ Ä È û Æ $ ) Å ý ü Æ ) ÿ ÿ Ç Ç É É Å Å ý Ã Å Æ Ç ÿ ÿ, Æ $ ) Å ý ü Ä Æ Ã, Í Ñ & % Ñ Ï Ï Ð ) ÿ ÿ Ç Ç É Ã Æ Æ ÿ * ½ ô õ ø ë ø ë ì ø ù ø ì ð Ô úç Å û + É þ Ð Ë Ï Ë Ë Ë Ë Î * ½ ô õ ø ø»î í ì ð Ô - Ã, + É Ñ Í Ó Ë Ó & Î Ë ê»î ì ½ ½ ò ö ï î ð Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Í Ñ Î Ò Ó Î Ö Ò Ñ Ï

47 ± ² ³ ± µ µ ¹ º»¼ ½ À À Á Â Ã Ä Å Æ Ç Ã È ÅÉ Ä Æ Å Ä Ä Ê Ë Ì Í Î Ì Ï Ð Î Í Ñ Î Ò Ó Â Ô Õ Ô Ö Ø Ù Ú Û Ü Ý Þ ß Ø à Ö # ü $ Ä È û Î û ú ü à $, ý Ã È Ä ÅÇ Ç É Æ $ ) Å ý ü Ä Æ Ã, ú Å ÅÇ Ç Ã, ÿ $ ú à û û, Ä û È Ç Ç û û, ç æ ã é ç æ ä å â æ» ¼ ø» ë ì ø õ ø ù»ì ½ ô î» ø 3 ä ç å æ ä æ ä å â æ» ò ½»î ì ½ ì ½ î ø î»»ì ø 4 ½ î ì í ì ì ½ ô»» ë ì í»î ì ï ì» í ì ù õ ù í î ì í ò î ì ¾ 5 À 5 ¾ 6 4»î ì ½ ô î í î ì ø ô ö ¼ ì» ò» ø» ë ø ô» ë ô ø» ô ô» ë í ø ô í ò ½ ô î í ì! ù ì ô ø ¼ ø ì î ø ø ½ ë í í ì ô» õ ù ø ø ò»î ¼» õ ø ë ò ø»î í í ì»î ì ½ ô î í ë ì î» ô 뻼 ö î ì í í ì ¼ ë ø õ ô»»¼ ë í ë ë í ë ¼» õ ø î ì ë ø ½ ô» ø ù ø ë ì ì ö ò»î ì ó í ô»î ì í õ»ö ô î» ô ï ë» ë ì ø ø ø ì» í»î î ø ¼» ø í ì ø õ ô ô ½ ½ ô î» ø ó í ô»î ì í õ»ì» í»î ì ø ô ø ì î ì ø õ ô í ò ò» ë ò ø ø ë ò»ì ì ø ½ î ø»ì î 8»0 õ í ô»î ì í õ»ì» í ì

48 Vastaanottaja Altia Oyj Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä Huhtikuu 2014 SÖRKÄN VEDENOTTAMO MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS

49 2 Päivämäärä 05/04/2017 Laatijat Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Jaakko Laine Jukka Tengvall Maaperän pilaantuneisuustutkimus Viite

50 3 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 4 2. Tutkimuskohde Sijainti Rajaukset ja koko Omistus Käyttöhistoria Tuleva käyttö Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. 2.6 Naapurusto Maaperä Pinta-, orsi- ja pohjavedet Aikaisemmin tehdyt tutkimukset 5 3. Tutkimukset Maaperänäytteenotto Kenttämittaukset ja laboratorioanalyysit 5 4. Tutkimustulokset ja niiden tulkinta Maaperän pilaantuneisuuden arvioinnissa käytettävät vertailuarvot Kenttähavainnot Kenttämittaukset Laboratorioanalyysit Epävarmuustarkastelu Pilaantuneisuus ja puhdistustarve 6 5. Yhteenveto ja johtopäätökset 7 LIITTEET Liite 1 Liite 2 Yhteenveto maanäytteiden tuloksista Laboratorion tutkimustodistus PIIRUSTUKSET Sijaintikartta 1: Tutkimuskartta 1: 1 500

51 4 1. JOHDANTO Altia Oyj:llä on Rajamäen Kupinmäellä Sörkän vedenottamo. Altia Oyj on mahdollisesti myymässä vedenottamon aluetta, jonka vuoksi alueen maaperän mahdollista pilaantuneisuutta on selvitetty. Tässä raportissa esitetään tehdyn pilaantuneisuustutkimuksen suoritus ja tulokset. Pilaantuneisuustutkimus tehtiin Altia Oyj:n toimeksiannosta. Tilaajan yhdyshenkilönä työssä toimi kiinteistöpäällikkö Arto Tanskanen. Rambollissa tutkimuksesta vastasi projektipäällikkönä Jukka Tengvall ja näytteenoton sekä raportoinnin suoritti Jaakko Laine. 2. TUTKIMUSKOHDE 2.1 Sijainti Tutkimuskohde sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä, Kupinmäen alueella. Kohteen katuosoite on Tykkimäentie 34. Tutkimuskohteen sijainti on esitetty piirustuksessa Kohteen likimääräisen keskipisteen koordinaatit ovat: N= , E= (ETRS- TM35FIN). 2.2 Rajaukset ja koko Kohde käsittää Sörkän vedenottamon alueen siltä osin kuin se on kaavassa määritetty ETkorttelialueeksi. Kohde on osa kiinteistöä ja sen laajuus on noin 1,5 ha. 2.3 Omistus Tutkimusalue on Altia Oyj:n omistuksessa 2.4 Käyttöhistoria Kohdealueella sijaitsee ns. Sörkän vedenottamo ja siihen liittyviä rakenteita. Vedenottamo on ollut käytössä noin vuotta. Muilta osin kohdealue on rakentamatonta aluetta. Tutkimusalue sijaitsee Salpausselältä kaakkoon erkanevaan harjukielekkeeseen leikatussa painanteessa. Aluetta ympäröi mäntyvaltainen metsä ja itse alueella kasvaa harvaa nuorempaa puustoa. 2.5 Kaavoitus Tutkimusalue on kaavoitettu yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi (kaavamerkintä ET). 2.6 Naapurusto Tutkimusalueen koillispuolella on omakotitaloja ja alueen lounaispuolella, Patterinkujan toisella puolella rivitaloja. Myös alueen kaakkoispuolella, Tykkimäentien toisella puolella on omakotitaloja. 2.7 Maaperä Tutkimusalueelle tehdyistä tutkimuspisteistä tehtyjen aistinvaraisten havaintojen perusteella alueen maaperä oli hiekkaa ja soraa.

52 Pinta-, orsi- ja pohjavedet Tutkimusalueella ei ole pintavesistöjä. Tutkimusalue sijaitsee kokonaisuudessaan luokitellulla pohjavesialueella ja sen varsinaisella muodostumisalueella (Rajamäki , vedenhankintaa varten tärkeä pohjavesialue). 2.9 Aikaisemmin tehdyt tutkimukset Tutkimusalueella ei ole tiettävästi tehty aikaisemmin maaperän pilaantuneisuustutkimuksia. 3. TUTKIMUKSET 3.1 Maaperänäytteenotto Tutkimusalueelle tehtiin yhteensä 5 kpl koekuoppia (Sörkkä 1 5). Koekuopista otettiin maanäytteitä maaperän pintakerroksesta syvyydeltä 0-0,3 m, sekä syvyydeltä 0,3-1 m. Koekuoppien sijainnit mitattiin DGPS-laitteella. Sijainnit on esitetty tutkimuskartalla Kenttämittaukset ja laboratorioanalyysit Arseenin, kuparin, lyijyn ja sinkin pitoisuudet määritettiin XRF-kenttämittarilla kaikista otetuista maanäytteistä (yhteensä 10 kpl). Kenttämittausten tulosten ja aistinvaraisten havaintojen perusteella valittiin laboratorioanalyysiin lähetettävät näytteet. Valituista maanäytteistä tehtiin seuraavat laboratorioanalyysit: metallit ja puolimetallit ICP-MS-tekniikalla: 3 kpl Öljyhiilivedyt C10-C40: 1 kpl Analyysit tehtiin Ramboll Analyticsin laboratoriossa Lahdessa. 4. TUTKIMUSTULOKSET JA NIIDEN TULKINTA 4.1 Maaperän pilaantuneisuuden arvioinnissa käytettävät vertailuarvot Maanäytteistä määritettyjä haitta-ainepitoisuuksia on verrattu valtioneuvoston asetuksessa (214/2007) maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista esitettyihin kynnys- ja ohjearvoihin, jotka on määritelty joko ekologisten riskien tai terveysriskien perusteella. : kynnysarvo, haitallisen aineen pitoisuusarvo, jonka alittuessa maaperän haitta-aineista aiheutuvia ympäristöriskejä voidaan pitää merkityksettöminä maankäytöstä ja muista ympäristön olosuhteista riippumatta. Kynnysarvon ylittyessä maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve on arvioitava : alempi ohjearvo, haitallisen aineen pitoisuusarvo, jonka ylittyessä alueen maaperää pidetään yleensä pilaantuneena, ellei aluetta käytetä teollisuus-, varasto- tai liikennealueena tai muuna vastaavana alueena tai ellei kohdekohtaisella riskinarvioinnilla ole toisin osoitettu : ylempi ohjearvo, haitallisen aineen pitoisuusarvo, jonka ylittyessä maaperää pidetään yleensä pilaantuneena alueella, jota käytetään teollisuus-, varasto- tai liikennealueena tai muuna vastaavana alueena, ellei kohdekohtaisella riskinarvioinnilla ole toisin osoitettu

53 6 4.2 Kenttähavainnot Tutkimuksen aikana tehdyissä koekuopissa ei havaittu merkkejä pilaantuneisuudesta tai maaperässä olevista jätteistä, lukuun ottamatta koekuoppaa Sörkkä 5, jossa havaittiin vähäinen määrä raudoitusterästä maaperän pintakerroksessa. 4.3 Kenttämittaukset XRF kenttämittauksissa ei havaittu kynnysarvotason ylittäviä arseenin, kuparin, lyijyn tai sinkin pitoisuuksia. Kenttämittausten tulokset on esitetty liitteessä Laboratorioanalyysit Laboratorioanalyyseissä todettiin arseenin kynnysarvotason ylitys näytteessä Sörkkä 5/0-0,3. Todettu pitoisuus (5,4 mg/kg) on analyysimenetelmän määritystarkkuus huomioiden kynnysarvon (5 mg/kg) tasolla. Muita osin todetut haitta-ainepitoisuudet olivat alle kynnysarvotasojen. Laboratorioanalyysien tulokset on esitetty liitteessä 1 ja laboratorion analyysitodistus liitteessä Epävarmuustarkastelu Maaperän pilaantuneisuustutkimuksen yhteydessä alueelle kaivettiin yhteensä 5 kpl koekuoppia. Alueen käyttöhistoria ja alueella todetut, taustapitoisuuksien tasolla olevat haitta-ainepitoisuudet huomioon ottaen tutkimuspisteiden tiheys arvioidaan riittäväksi alueen maa-aineksen laadun arvioimiseksi luotettavasti. 4.6 Pilaantuneisuus ja puhdistustarve Tutkimuksessa on todettu yksi lievästi kynnysarvon ylittävä arseenipitoisuus, muilta osin haittaainepitoisuudet alittivat kynnysarvopitoisuudet. Todettu arseenin kynnysarvotason ylitys (5,4 mg/kg) on alueen maaperässä luontaisesti tavattavalla tasolla. Tutkimuskohde sijaitsee ns. Etelä-Suomen arseeniprovinssin alueella, jossa esiintyy luontaisesti Valtioneuvoston asetuksessa 214/2007 esitettyä kynnysarvotasoa korkeampia arseenipitoisuuksia. Geologian tutkimuskeskuksen TAPI taustapitoisuustietokannan laskennan perusteella tutkimusalueella hiekka- ja soramaassa suurin suositeltu taustapitoisuusarvo (SSTP) on arseenille 6,1 mg/kg. Tutkimuksen tulosten perusteella alueen maaperässä ei ole pilaantuneisuutta eikä alueella ole tarvetta maaperän puhdistukselle.

54 7 5. YHTEENVETO JA JOHTOPÄÄTÖKSET Altia Oyj:n Kupinmäellä sijaitsevan Sörkän vedenottamon alueen maaperää tutkittiin viidestä näytepisteestä otetuista näytteistä. Näytteissä todetut haitta-ainepitoisuudet olivat alle kynnysarvotason tai luontaisten taustapitoisuuksien tasolla. Tulosten perusteella alueen maaperässä ei ole pilaantuneisuutta. Espoossa Ramboll Finland Oy Jukka Tengvall ryhmäpäällikkö Jaakko Laine suunnittelija

55 LIITE 1 KENTTÄHAVAINNOT JA ANALYYSITULOKSET

56 Y R CP O C E R W S V LD a_a _ae {j f g va ƒ } } a e i c ^ Š ~ e a { r e a { š œ œ œ œ Ÿ ž œ Ÿ ž Ÿ ž œ œ œ œ Ÿ ž Ÿ ž Ÿ ž Ÿ ž œ i c e ^ t t t t t t t t t t t t t t t t t t f e µ ¹ ¹ µ µ ³ ³ ² ± } s f ch a f f ch a f ~ s a c a ` ac a ˆ a c a s a c a ` ` i a ac a ac a «s l ac a a i^ j ac a s ~ r et b e ~ ƒ ~ «~ } i e ch ~ «~ } ^ f _ e f i h h a ˆ _ el e a c e Á Á ~ _ e ^ _ el ˆ _ el el f e ˆ _ el À À { f e ˆ _ el P XDC C E D W L W R B CV PN Q D P C M G N E SE PN P [C Z Y \ Y O ID V?@ < > > = = ; < ; H F G D E ABC R S PN Q P O M N L J K I C CV W D WV V P N CV DB E EN U M N PK U T E E f h h `^ fˆ ch»_`ˆ y _af f^ h `^ _af f^ ]h f l h af^j qh d m z x m w x r m z x m y w r m y w m w x r pd n o mj mi m e m u bt kl s o a c^ r qj pd n o mj kl f a_j^ic e f^ gh i º w ^c fa kal f b^c^ ad de à _^ ]^^ sˆĉḽ fj ddjl fh nal lj f ^^ ^l af qh l ƒ } } ~ } ~ ad h ^ } ~ w af { ad hd f^ _j ed Š Œ Š Š Ž Œ Š dḽ^ i c e ḓ } ~ } ~ } ~ } } } ~ ~ } `h^ic e _h ^ `h^ic e _h ˆ œ `^ r i^ ` fh hd _al hd i^ c^ ^ t t t t t t t t t t t t t t t t t t ^c^ ad d `^ fah al } } } ~ ~ ƒ «} } «~ «eit b r i ~ ~ } ~ } «~ ƒ ƒ } ~ fḓ hh al i nˆ a si b } r fḓ hh al i nˆ eit a b r i «fˆ fh ˆ ` l i ad el i nˆ a b si } r i {ˆ a^ j ji eit b si r i fˆ fh ˆ af al l i nˆ a si b } r a^ j ji i nˆ eit si r i ^ ei^ i nˆ si a } r ƒ «} ƒ ~ } ~ ƒ ~ Ž ƒ ƒ } ƒ l l fh i afj u e l i nˆ eit a b r i ~ b h^ ^i h^ ^i r a h l ad hd hd b } r f^¼ uh l f¼ l h fj e ^ j bj ~¼ e {^ l h sˆ `^ v^ g a_j f^ gafh^ic ^ ^ ed j edd Á al jj fj dh a_^^d { f ^c^ ad de fa kal f ed ^ fj a_^^d { Á ^ ˆ Á g v^ fl Á ~ } } r _ah c Á } el f l h fj al h ^ ^d^ j f e c^ al^ j cj Á } i c ed dḽ^ ḓ _af fj ad j ad hd _^ f^ fˆ fh ˆ hd^ l fj dd^l^ h _^l ed `^d afḽ i^ i _af^^ fj `h^ic ed e ^ d _h ^ _af fj ^l ^ `^^ afḽ i^ i afj l afj l _j e _j e ad hd h e ad hd fl h e f^ fl uh l f^ uh l fh j ^c^ ad fa kal Á «} `h^ic ed e d _h ˆ _af ½ ¾ ¾ fj al jj fj dh a_^^d ^c^ ad fa kal Á } ed ic ^ `^ r i^ ` fh hd _al hd i^ c^ ^ f^c^d ^ d f^^ r l jjd _af fj

57 LIITE 2 LABORATORION ANALYYSITODISTUKSET

58 ñ Ò Ó Ô Õ Ç Ö Ö Ø Ó Ö Ù Ë Ì Ú Û Å Ü Ô Í Ä Ý Þ Ð Þ Ä Ï Â ß Â Ã Ä Å Æ Ç È É Ê Ë Ì Í Â Î Â Ï Ï Ð Ð Î Ä Ñ Ã Â Ò Ó Ô Õ Ç Ö Ö à Ì Ø Ö Ó Ø á â Ù Ã ã Û ä Ç Ç Å å Ä Î Ï Ä æ Ï Â ã ç Å â â û ë ü ñ û ù ì í í ü ñ ü ò þ ÿ é í ð ì ì í î ë ë ú ñ î í ñ ú ú ï ì é ë û ë ü ñ û ù è é ê ë ë ì ì í î ë ë î ï ð ñ ò ó ó ô õ ô ó ö ø è é ê ë ì ù ú ú ï û ü ò ó ý ô õ ô ó ö ø è é ê ë ë ì ì í î ë ë ú ú ò ú ü í ì ú ú î í ú ê ù î ü í ë ü ú î ü ë ì ë ë û ò ó ý ô õ ô ó ö ø è é ê ë ë ì ì í î ë ë î ï ü ù ë ì ì ë þ ÿ é þ ÿ é þ ÿ é è é ê ë ì í û ñ ì î ø ø ø ö ö ö ø! è é ê ë ë ì ì í î ë ë î ù ê ð ê ê ù ö " ö # õ ö # õ " ö " ö # õ $ ì í ë ë é ë ô $ û ü ð ú " ú ü í ì & & ñ " % ' ö ö ö ( ) ù ü é ù ü ë ë ì ê # ñ ü î ú ú ë î * ú î ë û ù # î î î ' ö ö õ û í ü í + ú ù ð ì ù ü ì ë ú ü ë, -. / # ñ ú ú î î î ' ö ö í ë ü ñ î í ü, þ 0 / 2 ö # ö 2 ö # ö 2 ö # ö ñ ú ' ö ö ( ù ì ì í ü, ù / õ # õ õ # & # ý ñ ú ' ö ö ( $ ú ñ ü û ñ, 3 / 2 ö # ó ö 2 ö # ó ö 2 ö # ó ö ñ ú ' ö ö ( $ î 0 î ë ë ü, 3 î / ý # ý ý # ø # & ñ ú ' ö ö ( : 5 B B C 7 < = > < >? D E F G H I $ û ï ú ü, 3 û / ó ó ñ ú ' ö ö ( ê ü ê, - 0 / õ # # õ # & ñ ú ' ö ö ( è ü ì ü, è ü / # ý # ý ñ ú ' ö ö ( þ ü í ü, J í / ó & õ ø ñ ú ' ö ö ( K ú í ú ü ü í ü, K / ó ö ó õ õ & ñ ú ' ö ö ( L ê * ü ü ü ð ì ë ê ú ì ì ë, 3 ö " 3 ý ö / # ñ ú ú 2 ö ñ ú ' ý ö ó ö M $ ì ù ü ë ü ù ì ì ë, 3 ö " 3 ó / 2 ö ñ ú ' ý ö ó ö M ' ú ù ú ú ë ÿ ê ú ì ì ë, 3 ó " 3 ý ö / 2 ö ñ ú ' ý ö ó ö M N O P Q R S O T P U V R T P O Q T W X U T R P P Y R X W X Z O [ Q Y R T W S R X W X U X T Y [ [ R P P O \ Y R X [ Y ] U ^ Y P U ^ R U X Q R ^ Z Y [ [ R T W [ [ Y [ O \ Y [ [ Y _ N W T P Y O T P O [ U Q T W P Q U T Q W \ Y P \ Y R X P O P Q R P P O Y X ` a P W P P ` _ y Y S ] U [ [ z X Y [ a P R q T b R W S W X Q Y P O c d e f g f h i j Y k P R l O k i m i c g g n f f o o o _ ^ Y S ] U [ [ p Y X Y [ a P R q T _ r R R [ P W ^ R X Q O Z Y m e i f n i i t Y X P Y Y u p P O X X O T i f i f f v c p g s U P R w Y R Q Q Y x T w U U

59 ˆ Ò Ó Ô Õ Ç Ö Ö Ø Ó Ö Ù Ë Ì Ú Û Å Ü Ô Í Ä Ý Þ Ð Þ Ä Ï Â ß Ä Ã Ä Å Æ Ç È É Ê Ë Ì Í Â Î Â Ï Ï Ð Ð Î Ä Ñ Ã Â Š b z p Y Q Q ^ W V R P U R P O S W X W P W [ S ` _ Œ R P P Y O T W w ` \ Y ^ S O O T R [ S U R P W P Y Y X P Y ^ \ R P P Y W T T Y _ z Q Q ^ W V R P U R X P R W R Q U T Q W [ Y O T O X P U Y _ x z s p Y Q Q ^ W V R P U R P O S W X W P W [ S ` _ Œ R P P Y O T W w ` \ Y ^ S O O T R [ S U R P W P Y Y X P Y ^ \ R P P Y W T T Y _ z Q Q ^ W V R P U R X P R W R Q U T Q W [ Y O T O X P U Y _ { } ~ í ü ú î í ì í # ì ñ ü ù ë ü # õ & ö ý õ ý ý ö { í ú ê ù î ü ë û ú * ì ù ù ú í ú ê ù î ü ë û ú ü í í ú ù ù ú # ) $ ú ì ü ë î ü ë û û ú ô ë ì í + ð ú ú ñ 0 î ô ü ƒ ú ú î ô ú ü í ì ú ñ 0 î ô ü Ž ' ý ö ó ö L ê * ü ü ü ð ì ë ê ú ì ì ë 3 ö " 3 ý ö L ê * ü ü ü ð ì ê ë ñ é é ü ë ì ë ë ü ü í ú ù ì ë î í ü1 * ì ù ú ú í ü û û ë î í ú î ü ù ü " ï û * ü ù ë û ù ì í é ì ì í é ê ë ë é ì í 3 1. " ë ì í ü ü ú ú ô ì í ì ë ì ñ é é ñ é é ü ë ì ë é é í ï î î ü ë ë î ñ ü ì í * ü ü ü ð ì ë ê ì í ù û ñ ñ ú ð é ü é 3 ö ó ó " 3 ý ö & ó, ì ú ú í ü " ë ì ë ú î í ë ú ú í ü / ô ì í ì ë ì ñ é ï ì û ù ë û û ù ë ú í ú ü î * ì ü ù ü ü í. þ ö ý ú. þ ø ö õ ô é é ü ë ê ù ú ú î í ö ñ ú ñ ü ë ë ú û ù ì ï é ð ú ñ û û ù õ % ô N O P Q R S O T P U V R T P O Q T W X U T R P P Y R X W X Z O [ Q Y R T W S R X W X U X T Y [ [ R P P O \ Y R X [ Y ] U ^ Y P U ^ R U X Q R ^ Z Y [ [ R T W [ [ Y [ O \ Y [ [ Y _ N W T P Y O T P O [ U Q T W P Q U T Q W \ Y P \ Y R X P O P Q R P P O Y X ` a P W P P ` _ y Y S ] U [ [ z X Y [ a P R q T b R W S W X Q Y P O c d e f g f h i j Y k P R l O k i m i c g g n f f o o o _ ^ Y S ] U [ [ p Y X Y [ a P R q T _ r R R [ P W ^ R X Q O Z Y m e i f n i i t Y X P Y Y u p P O X X O T i f i f f v c p g s U P R w Y R Q Q Y x T w U U

60 PIIRUSTUKSET Sijaintikartta 1: Tutkimuskartta 1: 1 500

61

62 7XWNLPXVSLVWHHW 6 UNNl 3LWRLVXXGHW N\QQ\VDUYR 3LWRLVXXGHW! N\QQ\VDUYR 3LWRLVXXGHW! DOHPSL RKMHDUYR 3LWRLVXXGHW! \OHPSL RKMHDUYR 3LWRLVXXGHW! YDDUDOOLVHQ MlWWHHQ UDMD DUYR 7XWNLPXVNRKWHHQ QLPL MD RVRLWH 3LLUXVWXNVHQ VLVlOW É µ «¹ º» ¼» ¹ ½ ¾ ½ À Ì Í Ø Ù å Ú Î Ú ã Ï Û Ð Ü ä å é ê ¾ Ñ Ý Ñ ß ç å Ò Þ æ Ú Ó Ñ á Ø Ö ë Û å ë Ó Í Ô Ô K\Y Í í å Ú å Û Û «¾ Ê Ë 0 LWWDNDDYD ± ² ³ ³ Õ â Ö Í ß 6XXQQ DOD ã 3URMHNWLQXPHUR ² ³ ³ È È ² Æ Å 7LHGRVWR ä Ö Û ä Ú å è ì «Ô à Ý Ê ä Ú å å 3LLUXVWXVQXPHUR Æ 0 XXWRV ä 3LLUW lml Á  à 6XXQQLWW HOLMD Á 3YP  à ² Ä Å Ä Æ ³ Ç

63

64

65

66

ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN

ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N NURMIJÄRVEN VEDEN ESISOPIMUS ALTIA OYJ:N JA NURMIJÄRVEN VEDEN välillä.2017] TÄMÄ ESISOPIMUS Altian vesihuolto-omaisuuden myynnistä Nurmijärven Vedelle on tehty 2017. OSAPUOLET (1) Altia Oyj (y-tunnus 1505555-7) (Altia)

Lisätiedot

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä.

KAUPAN KOHDE Noin 37,8 ha:n suuruinen määräala tilasta Hakomäki Kartta liitteenä. Kaupunginhallitus 17.12.2018 liite nro 3 (1/8) KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS MYYJÄ Finsilva Oyj, 1943058-8 PL 314, 33101 Tampere OSTAJA Äänekosken kaupunki, 2045520-5 Hallintokatu 4, Äänekoski KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

MÄÄRÄAIKAINEN MAANVUOKRASOPIMUS 1(2)

MÄÄRÄAIKAINEN MAANVUOKRASOPIMUS 1(2) MÄÄRÄAIKAINEN MAANVUOKRASOPIMUS 1(2) Vuokranantaja Pyhäjoen kunta 0189127-1 Kuntatie 1 86100 PYHÄJOKI Vuokralainen Fennovoima Oy 2125678-5 Salmisaarenaukio 1 00180 HELSINKI Tausta ja tarkoitus Vuokrakohde

Lisätiedot

1) Lohjalla sijaitseva Uusi-Hontti-niminen kiinteistö (kiinteistötunnus )

1) Lohjalla sijaitseva Uusi-Hontti-niminen kiinteistö (kiinteistötunnus ) Sivu 1 / 5 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET MYYJÄ OSTAJA Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä y-tunnus: 1567535-0 osoite: HUS Tilakeskus/ PL 302, 00029 HUS Lohjan kaupunki y-tunnus: 1068322-0

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (6) USEASTA REKISTERIYKSIKÖSTÄ Vuoksela Joentaus Jokihaara 5

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (6) USEASTA REKISTERIYKSIKÖSTÄ Vuoksela Joentaus Jokihaara 5 KIINTEISTÖREKISTERIOTE 20.10.2016 Sivu 1 (6) SISÄLLYSLUETTELO 153-407-1-363 Vuoksela 2 153-415-4-8 Joentaus 4 153-415-4-11 Jokihaara 5 KIINTEISTÖREKISTERIOTE 20.10.2016 Sivu 2 (6) 153-407-1-363 Vuoksela

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / OP TONTTIRAHASTO KY / JATKE OY PERUSTETTAVAN / PERUSTETTAVIEN YHTIÖIDEN LUKUUN

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / OP TONTTIRAHASTO KY / JATKE OY PERUSTETTAVAN / PERUSTETTAVIEN YHTIÖIDEN LUKUUN 1(5) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / OP TONTTIRAHASTO KY / JATKE OY PERUSTETTAVAN / PERUSTETTAVIEN YHTIÖIDEN LUKUUN KAUPPAKIRJA 1. Sopimusosapuolet Myyjä Ostaja Toteuttaja Lappeenrannan kaupunki, jota edustaa

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET MYYJÄ Y-tunnus: 2068177-1 Asunto Oy Järvenpään Ahotie 10 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSTAJA Taaleri Tonttirahasto Ky,jonka puolesta ja lukuun toimii sen vastuunalainen Y-tunnus: 2671111-8 2. KAUPAN

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Esisopimus kiinteistökaupasta 2 Luonnos

Naantalin kaupunki Esisopimus kiinteistökaupasta 2 Luonnos Naantalin kaupunki Esisopimus kiinteistökaupasta 2 3.5 Omistus- ja hallintaoikeus sekä kiinteistönmuodostus 3.6 Kiinnitykset ja rasitukset Omistus- ja hallintaoikeus luovutettaviin alueisiin siirtyvät,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 17.8.2015 liite nro 7 (1/5)

Kaupunginhallitus 17.8.2015 liite nro 7 (1/5) Kaupunginhallitus 17.8.2015 liite nro 7 (1/5) KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE 10.8.2015 Rekisteriyksikkö 992-454-1-98 Hirvaskankaan Liikekeskus Sivu 1 (1) Kiinteistötunnus: 992-454-1-98 Nimi: Hirvaskankaan

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ 1 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA PIRKANMAAN OSUUSKAUPAN JA LEMPÄÄLÄN KUNNAN VÄLILLÄ 2 1. KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Pirkanmaan Osuuskauppa ( Myyjä ), (Y-tunnus: 0536307-0), PL 130, 33101 Tampere Ostaja Lempäälän

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö TAKALA

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö TAKALA KIINTEISTÖREKISTERIOTE 5.7.2018 Sivu 1 (2) Perustiedot Kiinteistötunnus: Nimi: TAKALA Rekisteriyksikkölaji: Tila Kunta: Karstula (226) Arkistoviite: 226:2000:46 Rekisteröintipvm: 5.9.2000 Kokonaispinta-ala:

Lisätiedot

Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki

Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Nimi: Kiinteistö Oy Rauhan Ranta 6 Y-tunnus: 2145043-0 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki ("Myyjä") 1.2 Ostaja Nimi: Eläkevakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Kiinteistön kauppakirja 1 Luonnos Myyjä Naantalin seurakuntayhtymä (y-tunnus ), Piispantie 2, Naantali

Naantalin kaupunki Kiinteistön kauppakirja 1 Luonnos Myyjä Naantalin seurakuntayhtymä (y-tunnus ), Piispantie 2, Naantali Naantalin kaupunki Kiinteistön kauppakirja 1 Luonnos 3.2.2019 1 Myyjä Naantalin seurakuntayhtymä (y-tunnus 2231520-6), Piispantie 2, 21100 Naantali 2 Ostaja 3 Kaupan kohde Naantalin kaupunki (y-tunnus

Lisätiedot

Kiinteistö sijaitsee Poitin alueella noin 3 km:n päässä Mäntyharjun keskustasta. Ympärillä on liike-, tuotanto- ja varastotiloja.

Kiinteistö sijaitsee Poitin alueella noin 3 km:n päässä Mäntyharjun keskustasta. Ympärillä on liike-, tuotanto- ja varastotiloja. Savoset Osoite Poitinkuja 2, 52700 MÄNTYHARJU Kiinteistö Määräala kiinteistöstä Mäkelä 507-426-1-576 Pinta-ala noin 4 260 m 2 Sijainti Kiinteistö sijaitsee Poitin alueella noin 3 km:n päässä Mäntyharjun

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

SAHANKOULU, MYYNTI 2019

SAHANKOULU, MYYNTI 2019 SAHANKOULU, MYYNTI 2019 Kuva: ajantasakaava/ilmakuva ja viistokuva Kiinteistö: 748-417-43-18 Kiinteistön nimi: Kiinteistörekisterin mukainen maapinta-ala: 0,3400 hehtaaria Kaavatilanne: Asemakaava, Ruukin

Lisätiedot

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 1 KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Kiinteistön myynti perustuu Mynämäen kunnanvaltuuston päätökseen 10.12.2018/ xx Myyjä Mynämäen kunta (Y-tunnus 2048364-4) Keskuskatu 21, 23100 Mynämäki Edustajina kunnanjohtaja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ MÄÄRÄALAN 1 / 5 KAUPPAKIRJA

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ MÄÄRÄALAN 1 / 5 KAUPPAKIRJA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ MÄÄRÄALAN 1 / 5 Myyjä Ostaja LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, Elinvoima ja kaupunkikehitys Maaomaisuuden hallinta, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 Luovutukseen

Lisätiedot

Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x.

Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x. 1 KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Taipalsaaren kunta (y-tunnus: ), jäljempänä Myyjä. Myytävä määräala on merkitty oheiseen liitekarttaan.

Taipalsaaren kunta (y-tunnus: ), jäljempänä Myyjä. Myytävä määräala on merkitty oheiseen liitekarttaan. 1 / 5 MÄÄRÄALAN KAUPPA Kaupan osapuolet MYYJÄ Taipalsaaren kunta (y-tunnus: 0163320-5), jäljempänä Myyjä 54920 Taipalsaari OSTAJAT Kaupan kohde Kauppahinta Taipalsaaren kunnassa sijaitsevasta harjurinne

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET. Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy. Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun [].

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET. Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy. Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun []. KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy ja Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun [].2017 2(6) KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Ismo Syvähuoko

Lisätiedot

LAINHUUTOTODISTUS Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö OSUUSKAUPPA

LAINHUUTOTODISTUS Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö OSUUSKAUPPA LAINHUUTOTODISTUS 11.5.2017 Sivu 1 (1) Maapinta-ala: 0,4512 ha Lainhuutotiedot 1) Lainhuuto 17.4.2008 Asianumero: 749/17.4.2008/372 749:2008:LH:372 Omistusosuus: 1/1 Omistajat: Arinan Kiinteistöt Oy, 2156810-5

Lisätiedot

HAKEMUS 16.1 0.2007. Tarvittaessa lisätietoja asiassa antaa Jouni Puhakka, gsm 040-50 6363 8 tai jouni.puhakka@lindstro~ninvest.fi.

HAKEMUS 16.1 0.2007. Tarvittaessa lisätietoja asiassa antaa Jouni Puhakka, gsm 040-50 6363 8 tai jouni.puhakka@lindstro~ninvest.fi. * Lindström v HAKEMUS C-?,!. "Q-$:j.,.c*,.g./ew- 16.1 0.2007 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUKSELLE Lindström Oy suunnittelee Konalassa osoitteessa Ristipellontie 14, Helsinki sijaitsevan palvelukeskuskiinteistönsä

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö HERNELAMPI

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö HERNELAMPI KIINTEISTÖREKISTERIOTE 23.8.2017 Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö 848-412-1-10 HERNELAMPI Perustiedot Kiinteistötunnus: 848-412-1-10 Nimi: HERNELAMPI Rekisteriyksikkölaji: Tila Kunta: Tohmajärvi (848) Arkistoviite:

Lisätiedot

Tällä kauppakirjalla myyjä luovuttaa ostajalle seuraavat kohteet:

Tällä kauppakirjalla myyjä luovuttaa ostajalle seuraavat kohteet: KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1. Sopijapuolet Myyjä Pudasjärven kaupunki Y-tunnus 0188962-2 PL 10 93101 Pudasjärvi Ostaja [Pudasjärven Kehitys Oy] Y-tunnus [ ] [PL 10] 93101 Pudasjärvi 2. Kaupan kohde Tällä

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ. Suostumuksen antaja: xxxx, xxxxxx-xxxx. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ. Suostumuksen antaja: xxxx, xxxxxx-xxxx. Suvirannankatu JÄRVENPÄÄ KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA Myyjä xxxx, xxxxxx-xxxx Suvirannankatu 5 04400 JÄRVENPÄÄ Suostumuksen antaja: xxxx, xxxxxx-xxxx Suvirannankatu 5 04400 JÄRVENPÄÄ Ostaja Järvenpään kaupunki, 0126541-4 PL 41 04401

Lisätiedot

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA 15.5.2017, ver 1 Sivu 1 / 7 ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA SOPIMUKSEN OSAPUOLET (Kapulin yritysalue / kortteli 2313) y-tunnus: 0129261-5 osoite: Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä puhelin: 019-264 5000 päätös:

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina.

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina. LUONNOS 15.6.2016 KAUPPAKIRJA Myyjä: Finavia Oyj Y tunnus: 2302570 2 Lentäjäntie 3 / PL 50, 01531 VANTAA Ostaja: Lappeenrannan kaupunki Y tunnus: 0162193 3 PL 11, 53101 LAPPEENRANTA Taustaksi: Saimaan

Lisätiedot

Kauppahinta on kolmesataakahdeksantoistatuhatta kolmesataaneljäkymmentäkuusi ( ) euroa.

Kauppahinta on kolmesataakahdeksantoistatuhatta kolmesataaneljäkymmentäkuusi ( ) euroa. K A U P P A K I R J A MYYJÄ OSTAJA As Oy Kirkkonummen Masalanpuisto, 1745350-8 c/o YIT Rakennus Oy, PL 36, 00621 Helsinki (jäljempänä Myyjä) Kirkkonummen kunta, 0203107-0 PL 20, 02401 Kirkkonummi (jäljempänä

Lisätiedot

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki VAIHTOKIRJA 1. OSAPUOLET 2. PÄÄTÖKSET 1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, 1503388-4 (jäljempänä Senaatti ) PL 237, 00531 Helsinki 2) Helsingin kaupunki, jota edustaa Kaupunkiympäristöt

Lisätiedot

Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki

Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Nimi: Saimaan Palvelukiinteistöt Oy Y-tunnus: 2264713-9 Osoite: c/o Holiday Club Resorts Oy, Hitsaajankatu 22, 00810 Helsinki ("Myyjä") 1.2 Ostaja Nimi: Magic

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5)

HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5) HEINOLAN KAUPUNKI ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTUKSESTA 1 (5) I. Tämä esisopimus liittyy Heinolan kaupungin ja Reino Javanainen kuolinpesän väliseen maankäyttösopimukseen, joka allekirjoitetaan yhtä aikaa tämän

Lisätiedot

Kauppahinta on yhdeksänkymmentäseitsemäntuhatta viisisataaneljäkymmentäyhdeksän (97 549) euroa.

Kauppahinta on yhdeksänkymmentäseitsemäntuhatta viisisataaneljäkymmentäyhdeksän (97 549) euroa. K A U P P A K I R J A MYYJÄ OSTAJA Asunto Oy Kirkkonummen Ainola, 0878287-9 c/o YIT Rakennus Oy, PL 36, 00621 Helsinki (jäljempänä Myyjä) Kirkkonummen kunta, 0203107-0 PL 20, 02401 Kirkkonummi (jäljempänä

Lisätiedot

KARIJOEN KUNNAN OMISTAMIEN PELTOJEN OSTO

KARIJOEN KUNNAN OMISTAMIEN PELTOJEN OSTO KARIJOEN KUNNAN OMISTAMIEN PELTOJEN OSTO Osasta Karijoen kunnan vuokrattavista lohkoista voi tehdä myös ostotarjouksen, mikä on mainittu kyseisen lohkon otsikkotiedoissa. Ostotarjous koskee joko kunnan

Lisätiedot

Kauppahinta on sataneljäkymmentäseitsemäntuhatta seitsemänsataayhdeksäntoista ( ) euroa.

Kauppahinta on sataneljäkymmentäseitsemäntuhatta seitsemänsataayhdeksäntoista ( ) euroa. K A U P P A K I R J A MYYJÄ As. Oy Kirkkonummen Masalanniitty, 0601113-0 c/o YIT Rakennus Oy, PL 36, 00621 Helsinki (jäljempänä Myyjä) OSTAJA Kirkkonummen kunta, 0203107-0 PL 20, 02401 Kirkkonummi (jäljempänä

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki 1 (7) Asianumero MH 1976/2017/06.04.01 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Suomen valtio, Metsähallitus Ostaja Lappeenrannan kaupunki Tällä kauppakirjalla allekirjoittaneet ovat sopineet kiinteistön luovutuksesta

Lisätiedot

Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio

Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio KAUPPAKIRJA Myyjä Raision kaupunki y-tunnus 0204428-5 PL 100 21201 Raisio Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio Kaupan kohde Kiinteistö 680-1-156-2 rakennuksineen.

Lisätiedot

Lempäälän seurakunta myy Kuljun vanhan seurakuntatalon (kt SARASTUS) kiinteistön rakennuksineen.

Lempäälän seurakunta myy Kuljun vanhan seurakuntatalon (kt SARASTUS) kiinteistön rakennuksineen. ILMOITUS KIINTEISTÖN MYYNNISTÄ Myyntikohde Lempäälän seurakunta myy Kuljun vanhan seurakuntatalon (kt 418-424-9-441 SARASTUS) kiinteistön rakennuksineen. Myyntikohde on 1950-luvulla rakennettu pääosin

Lisätiedot

3 KAUPAN KOHDE 5 KAUPAN MUUT EHDOT 4 KAUPPAHINTA 2 OSTAJA. Merimasku-Antinlinna 23.5.2014. Luonnos ---- 1 MYYJÄ

3 KAUPAN KOHDE 5 KAUPAN MUUT EHDOT 4 KAUPPAHINTA 2 OSTAJA. Merimasku-Antinlinna 23.5.2014. Luonnos ---- 1 MYYJÄ NAANTALIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA 23.5.2014 ---- 1 Luonnos ---- 1 MYYJÄ 2 OSTAJA Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2 21100 Naantali Petri Kodisoja 3 KAUPAN KOHDE Naantalin kaupungin Tammisaaren

Lisätiedot

Myyjät: Marja-Leena Korte-Suonpää (xxxxxx-xxxx), osuus ½ Juha Matti Suonpää (xxxxxx-xxxx), osuus ½ Vanha Hervannantie 192, TAMPERE

Myyjät: Marja-Leena Korte-Suonpää (xxxxxx-xxxx), osuus ½ Juha Matti Suonpää (xxxxxx-xxxx), osuus ½ Vanha Hervannantie 192, TAMPERE KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET Myyjät: Marja-Leena Korte-Suonpää (xxxxxx-xxxx), osuus ½ Juha Matti Suonpää (xxxxxx-xxxx), osuus ½ Vanha Hervannantie 192, 33870 TAMPERE jäljempänä myyjä Ostaja: Lempäälän

Lisätiedot

Kiinteistö sijaitsee Virransalmentien varressa noin 5 km:n päässä Mäntyharjun keskustasta. Ympärillä on maaseutua.

Kiinteistö sijaitsee Virransalmentien varressa noin 5 km:n päässä Mäntyharjun keskustasta. Ympärillä on maaseutua. Laanin halli Osoite Virransalmentie 89, 52700 MÄNTYHARJU Kiinteistö Määräala kiinteistöstä Laani 507-423-1-208 Pinta-ala määräala 7 800 m 2 Sijainti Kiinteistö sijaitsee Virransalmentien varressa noin

Lisätiedot

K A U P P A K I R J A

K A U P P A K I R J A 1/5 K A U P P A K I R J A MYYJÄ OSTAJA Kauhavan kaupunki y-tunnus: 0208852-8 Osoite: Kauppatie 109, 62200 Kauhava MSK Group Oy y-tunnus: 0292505-8 Osoite: Pohjanmaanväylä 1661, 62375 Ylihärmä KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

LAINHUUTOTODISTUS 18.3.2014 Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö 630-405-15-11 KONNUNSUO

LAINHUUTOTODISTUS 18.3.2014 Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö 630-405-15-11 KONNUNSUO LAINHUUTOTODISTUS 18.3.2014 Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö 630-405-15-11 KONNUNSUO Perustiedot Kiinteistötunnus: 630-405-15-11 Nimi: KONNUNSUO Rekisteriyksikkölaji: Tila Kunta: Pyhäntä (630) Arkistoviite:

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY. myyjänä KEMIN KAUPUNKI. ostajana. kaupan kohteena

KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY. myyjänä KEMIN KAUPUNKI. ostajana. kaupan kohteena KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY myyjänä ja KEMIN KAUPUNKI ostajana kaupan kohteena VERKKOKARINKATU 11 VUOKRAOIKEUDET JA NIILLÄ SIJAITSEVAT RAKENNUKSET 24.10.2017 1 OSAPUOLET Kemin Teollisuuskylä Oy

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (5) Rekisteriyksikkö

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (5) Rekisteriyksikkö KIINTEISTÖREKISTERIOTE 11.4.2017 Sivu 1 (5) Perustiedot Kiinteistötunnus: 186-22-2206-1 Rekisteriyksikkölaji: Tontti Kunta: Järvenpää (186) Kaavan mukainen käyttötarkoitus: YO Rekisteröintipvm: 30.4.1987

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Rymättylän kunnantupa

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Rymättylän kunnantupa Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 1 Myyjä Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali 2 Ostaja Meripalo Oy, y-tunnus 0929716-2 Raatihuoneenkatu 1, 21100 Naantali 3 Kaupan kohde

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, tekninen toimi, kiinteistö- ja mittaustoimi, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, tekninen toimi, kiinteistö- ja mittaustoimi, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ KIINTEISTÖN 1 / 6 Myyjä LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, tekninen toimi, kiinteistö- ja mittaustoimi, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 Ostaja Kellomäentie

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 31.12.2015, ver 2 Sivu 1 / 5 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET (Nikinoja / huoltorakennus) MYYJÄ Mäntsälän kunta y-tunnus: 0129261-5 osoite: Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä. puhelin: 019-264 5000 päätös:

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki 1 (7) Asianumero MH 1976/2017/06.04.01 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Suomen valtio, Metsähallitus Ostaja Lappeenrannan kaupunki Tällä kauppakirjalla allekirjoittaneet ovat sopineet kiinteistöjen luovutuksesta

Lisätiedot

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 2 ESISOPIMUKSEN OSAPUOLET JA ESISOPIMUKSEN TARKOITUS 1. OSAPUOLET 1.1. TULEVA MYYJÄ Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 0166906-4 Osoite: Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä

Lisätiedot

a/2 a/2 a/2 a/2 a/2 s s-2 13 s-2 16 s-2 17 a/3 4 T A A A A/s 14 T T/s-1 A 2 A A/1 T/s-1 T/s-1 A/1/s 15 A/1 RA/5 A T A/4 RA/2 RA/2 T/s-1 T R 1 T A/1 A/s 48 T/s-1 T T T W RA T/s-1 A/s 55 LV A/1 RA/2 A/1/s

Lisätiedot

Kaupan kohde on asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta YS sekä lähivirkistysaluetta VL.

Kaupan kohde on asemakaavan mukaista sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta YS sekä lähivirkistysaluetta VL. KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS alustava luonnos Sopimusosapuolet Myyjä Saarijärven kaupunki (0176975-1) Sivulantie 11 43100 Saarijärvi Ostaja Rakennus Kujala Oy (0843888-3) Soijinmäentie 2 43220 Mahlu Kaupan

Lisätiedot

2. Omistus- ja hallintaoikeus Omistus- ja hallintaoikeus kaupan kohteeseen siirtyy lopullisen kauppakirjan allekirjoituksella.

2. Omistus- ja hallintaoikeus Omistus- ja hallintaoikeus kaupan kohteeseen siirtyy lopullisen kauppakirjan allekirjoituksella. Esisopimuksen kohdan "Esisopimuksen perusteella tapahtuvat maksut" perusteella maksettu kauppahinnan osasuoritus 30.000 euroa ja varsinaisen kaupan solmimisen yhteydessa maksettava 280.000 euroa muodostavat

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö POTTUTÖRMÄ

KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö POTTUTÖRMÄ K24103 Voimajohtoalue / 57 m KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE 14.9.2015 Rekisteriyksikkö 564-421-2-54 POTTUTÖRMÄ Sivu 1 (1) Kiinteistötunnus: 564-421-2-54 POTTUTÖRMÄ Rekisteriyksikkölaji: Tila Rekisteriyksikön

Lisätiedot

Kauppakirjaluonnos. Myyjä: Turun kaupunki (y-tunnus: )

Kauppakirjaluonnos. Myyjä: Turun kaupunki (y-tunnus: ) Kauppakirjaluonnos Myyjä: Ostaja: Kaupan kohde: Turun kaupunki (y-tunnus:0204819-8) Yhtiö XX Noin 3814 m 2 suuruinen alue, joka on osa Turun kaupungin Kurjenmäen kaupunginosan tontista 853-22-1-4, sijaitseva

Lisätiedot

1 (7) VAIHTOKIRJAN ESISOPIMUS. Osapuolet 1. Ylivieskan kaupunki, Kyöstintie 4, PL Ylivieska

1 (7) VAIHTOKIRJAN ESISOPIMUS. Osapuolet 1. Ylivieskan kaupunki, Kyöstintie 4, PL Ylivieska 1 (7) VAIHTOKIRJAN ESISOPIMUS Osapuolet 1. Ylivieskan kaupunki, 0190557-3 Kyöstintie 4, PL 70 84100 Ylivieska 2. Maler Oy, 0773587-8 Joutsentie 2, 84100 Ylivieska Vaihdon kohde 1. Ylivieskan kaupunki luovuttaa

Lisätiedot

Etuosto-oikeuden käyttäminen kiinteistökaupassa

Etuosto-oikeuden käyttäminen kiinteistökaupassa Liikennepalvelu Suomi Liikepaikat ja verkostot1 T Tuomi Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Katariinankatu 1 00 170 Helsinki Asia: Etuosto-oikeuden käyttäminen kiinteistökaupassa Neste Markkinointi Oy

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Tällä kauppakirjalla luovutetaan alla mainittu kiinteistö seuraavin ehdoin:

KAUPPAKIRJA. Tällä kauppakirjalla luovutetaan alla mainittu kiinteistö seuraavin ehdoin: KAUPPAKIRJA Tällä kauppakirjalla luovutetaan alla mainittu kiinteistö seuraavin ehdoin: Myyjä Elfoil-Kiinteistöt Oy c/o Asianajaja Aku Rantasalo Asianajotoimisto Ruoholahti Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki

Lisätiedot

LISÄALUE, KANGASAHO, SALMIAHO, SUOMUSSALMEN VALTIONMAA

LISÄALUE, KANGASAHO, SALMIAHO, SUOMUSSALMEN VALTIONMAA KIINTEISTÖREKISTERIOTE 17.1.218 Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö 777-46-47-26 PIENI-PIHLAJAKUNNAS Perustiedot Kiinteistötunnus: 777-46-47-26 PIENI-PIHLAJAKUNNAS Kunta: Suomussalmi (777) Arkistoviite: 64-6 Rekisteröintipvm:

Lisätiedot

B. Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI

B. Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI Sivu 1 / 5 VAIHTOKIRJALUONNOS OSAPUOLET A. Vantaan kaupunki Y-tunnus 0124610-9 Kielotie 28, 01300 VANTAA (jäljempänä Vantaa) B. Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Luonnos Naantalin kaupunki (y-tunnus ), Käsityöläiskatu 2, Naantali

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Luonnos Naantalin kaupunki (y-tunnus ), Käsityöläiskatu 2, Naantali Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 1 Myyjä 2 Ostaja 3 Kaupan kohde Naantalin kaupunki (y-tunnus 0135457-2), Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali Jaana Koskivaara-Coniel (henkilötunnus), osoite Naantalin kaupungin

Lisätiedot

KIINTEISTÖN MÄÄRÄALAN ESIKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN MÄÄRÄALAN ESIKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖN MÄÄRÄALAN ESIKAUPPAKIRJA MYYJÄ OSTAJA Savitaipaleen kunta (Y-tunnus 0163109-0), jäljempänä myyjä Y-tunnus 0163109-0 Kirkkotie 6 54800 SAVITAIPALE Kiinteistö Oy Saimaan Teknopuu (Y-tunnus 1870998-2),

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN KAUPPAKIRJA

MÄÄRÄALAN KAUPPAKIRJA Sivu 1 / 5 MÄÄRÄALAN KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET MYYJÄT 1/5 Marja-Leena Airio 1/5 Merja Hannele Meronen 1/5 Jarkko Pekka Nurminen 1/5 Jarmo Tapio Nurminen 1/5 Jorma Tapani Nurminen yhteyshenkilö: Jarkko

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

KANGASALAN KAUPUNKI PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro TE 1453/2018. Tontti-insinööri Tekninen keskus, geodeetti Juha Iivonen

KANGASALAN KAUPUNKI PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro TE 1453/2018. Tontti-insinööri Tekninen keskus, geodeetti Juha Iivonen KANGASALAN KAUPUNKI PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Dnro TE 1453/2018 Tontti-insinööri 13.11.2018 1 48 TONTINOSAN 7280/5 MYYMINEN, MÄÄRÄALA KIINTEISTÖSTÄ 211-442-4-95 LAKOLAMMENPUISTO Tekninen keskus, geodeetti Juha

Lisätiedot

SOVINTOSOPIMUS. LUONNOS /JP (myös kiinteistökauppa)

SOVINTOSOPIMUS. LUONNOS /JP (myös kiinteistökauppa) LUONNOS 24.5.2016/JP (myös kiinteistökauppa) SOVINTOSOPIMUS 1. Osapuolet a) Nurmijärven kunta (y-tunnus 9014643-2, kunta ) PL 37 01901 Nurmijärvi b) Ville Paasonen (ht) 100 Woodland Avenue 07901 Summit

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ KIINTEISTÖN 1 / 5

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ KIINTEISTÖN 1 / 5 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ KIINTEISTÖN 1 / 5 Myyjä UPM-KYMMENE OYJ Ostaja LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Luovutukseen liittyvät Lappeenrannan kaupungin lainvoimaiset päätökset: - kaupunginvaltuuston päätös 30.8.2010

Lisätiedot

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA 1 Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2019 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Kauppaan ei kuulu osuuksia yhteisiin alueisiin eikä erityisiin etuuksiin.

Kauppaan ei kuulu osuuksia yhteisiin alueisiin eikä erityisiin etuuksiin. 1/6 Asianumero KAUPAN OSAPUOLET KAUPPAKIRJA Myyjä: Ostaja: Suomen valtio, Metsähallitus Kotipaikka Vantaa, Y-tunnus 0116726-7 Osoite: PL 94, 01301 VANTAA Keuruun kaupunki Multiantie 5 42700 Keuruu Y-tunnus

Lisätiedot

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja )

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja ) OSAKEKAUPPAKIRJA Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n välillä (jäljempänä Kauppakirja ) 1. Kaupan osapuolet 1.1 Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy (y-tunnus 0433221-3), Valtakatu 44,

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA MYYJÄ: Kauhavan kaupunki, y-tunnus 0208852-8 Kauppatie 109, 62200 KAUHAVA. OSTAJA: Eepee-Kiinteistöt Oy, y-tunnus 2285106-8 Osoite: PL 70, 60101 SEINÄJOKI. KAUPAN KOHDE: Kauhavan

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA RAKENNUKSEN MYYMISESTÄ

KAUPPAKIRJA RAKENNUKSEN MYYMISESTÄ KAUPPAKIRJA RAKENNUKSEN MYYMISESTÄ 1. OSAPUOLET MYYJÄ Helsingin kaupunki jota edustaa kiinteistölautakunta y-tunnus: 0201256-6 PL 2200 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä OSTAJA Roslund Hietalahti

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIN TIETOJA Sivu 1 (2) SUONPERÄ

KIINTEISTÖREKISTERIN TIETOJA Sivu 1 (2) SUONPERÄ KIINTEISTÖREKISTERIN TIETOJA 05.11.2012 Sivu 1 (2) 276-404-8-70 SUONPERÄ Tila Rekisteröity 25.03.1981 Kiinteistötunnus: 276-404-8-70 Kokonaispinta-ala (ha): 19,960 Kunta: Kontiolahti (276) Maapinta-ala

Lisätiedot

Myyjä 1/2 Laitakangas Väinö Nestori, (Sotu) k. 5.9.1980 jakamattoman kuolinpesän osakkaat:

Myyjä 1/2 Laitakangas Väinö Nestori, (Sotu) k. 5.9.1980 jakamattoman kuolinpesän osakkaat: 1 (5) KAUPPAKIRJA (Luonnos) Kiinteistön osto perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen xx.xx.2014 X Myyjä 1/2 Laitakangas Väinö Nestori, (Sotu) k. 5.9.1980 jakamattoman kuolinpesän osakkaat:

Lisätiedot

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki.

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. 1 SOPIJAPUOLET Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. Ostaja 1.2 Olli Mäkinen perustettavan yhtiön lukuun. 2 SOPIMUSALUE JA ESISOPIMUKSEN

Lisätiedot

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA 1 Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2016 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

KIINTEISTÖN MÄÄRÄALAN ESIKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN MÄÄRÄALAN ESIKAUPPAKIRJA 1 KIINTEISTÖN MÄÄRÄALAN ESIKAUPPAKIRJA MYYJÄ OSTAJA Savitaipaleen kunta (Y-tunnus 0163109-0), jäljempänä myyjä Y-tunnus 0163109-0 Kirkkotie 6 54800 SAVITAIPALE Almukhtar Mateen Saber Hadi (XXXXXXXXX),

Lisätiedot

Rakennusten ja rakennelmien kerrosala (k-m 2 ) /huoneistoalat (htm 2 ) ja rakentamisvuodet:

Rakennusten ja rakennelmien kerrosala (k-m 2 ) /huoneistoalat (htm 2 ) ja rakentamisvuodet: Kauppakirjaluonnos Myyjä: Ostaja: Kaupan kohde: Turun kaupunki (y-tunnus:0204819-8) Yhtiö XX Noin 3380 m 2 suuruisella alueella, joka on osa Turun kaupungin Varissuon kaupunginosan tontista 853-16-7-2

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIN TIETOJA Sivu 1 (5) Vårdbacka M KULLAS 7,4700

KIINTEISTÖREKISTERIN TIETOJA Sivu 1 (5) Vårdbacka M KULLAS 7,4700 KIINTEISTÖREKISTERIN TIETOJA 08.04.2011 Sivu 1 (5) Tila Rekisteröity 29.08.2009 Kiinteistötunnus: 322-414-7-151 Kokonaispinta-ala (ha): 163,68 Kunta: Kemiönsaari (322) Maapinta-ala (ha): 163,68 Kylä: Engelsby

Lisätiedot

Biowin Oy (2066083-1), osoite Tampereentie 636, 16800, Hämeenkoski. Kauppaan sisältyy lisäksi laitokseen kuuluva sähköliittymä.

Biowin Oy (2066083-1), osoite Tampereentie 636, 16800, Hämeenkoski. Kauppaan sisältyy lisäksi laitokseen kuuluva sähköliittymä. KAUPPAKIRJA luonnos 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Myyjä Biowin Oy (2066083-1), osoite Tampereentie 636, 16800, Hämeenkoski 1.2 Ostaja Hailuodon kunta perustettavan yhtiön lukuun, osoite Luovontie 176, 90480 Hailuoto

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö KIINTEISTÖREKISTERIOTE 13.3.2019 Sivu 1 (2) Perustiedot Rekisteriyksikkölaji: Tontti Kaavan mukainen käyttötarkoitus: YS Rekisteröintipvm: 30.10.1991 Pinta-ala: 21479 m² Muodostumistiedot Kiinteistötoimitus

Lisätiedot

RAKENNUKSEN MYYNTIÄ KOSKEVA SOPIMUS ( SOPIMUS )

RAKENNUKSEN MYYNTIÄ KOSKEVA SOPIMUS ( SOPIMUS ) RAKENNUKSEN MYYNTIÄ KOSKEVA SOPIMUS ( SOPIMUS ) 1. OSAPUOLET MYYJÄ Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta y-tunnus: 0201256-6 PL 2200 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä OSTAJA ARKK

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

Luonnos /tn KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

Luonnos /tn KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Luonnos 25.1.2018/tn KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS 2 A. ESISOPIMUKSEN OSAPUOLET TULEVA MYYJÄ Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 166906-4 Osoite: Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä Kaupunki) TULEVA OSTAJA

Lisätiedot

Kiinteistö sijaitsee Poitin alueella noin 3 km:n päässä Mäntyharjun keskustasta. Ympärillä on liike-, tuotanto- ja varastotiloja.

Kiinteistö sijaitsee Poitin alueella noin 3 km:n päässä Mäntyharjun keskustasta. Ympärillä on liike-, tuotanto- ja varastotiloja. Rajalan halli Osoite Nokiantie 9, 52700 MÄNTYHARJU Kiinteistö Rajala 507-426-1-539 Pinta-ala 4 000 m 2 Sijainti Kiinteistö sijaitsee Poitin alueella noin 3 km:n päässä Mäntyharjun keskustasta. Ympärillä

Lisätiedot

1(7) LUONNOS KAUPPAKIRJA SAVITAIPALEEN KUNNAN SOTEPALVELUTUOTANTOON LIITTYVÄN RAKENNUKSEN MYYNNISTÄ KOIVUKOTI. (ARA-rahoitteinen)

1(7) LUONNOS KAUPPAKIRJA SAVITAIPALEEN KUNNAN SOTEPALVELUTUOTANTOON LIITTYVÄN RAKENNUKSEN MYYNNISTÄ KOIVUKOTI. (ARA-rahoitteinen) 1(7) LUONNOS 29.5.2019 KAUPPAKIRJA SAVITAIPALEEN KUNNAN SOTEPALVELUTUOTANTOON LIITTYVÄN RAKENNUKSEN MYYNNISTÄ KOIVUKOTI (ARA-rahoitteinen) 2(7) Sisällysluettelo 1. Kaupan osapuolet... 3 2. Kaupan tausta

Lisätiedot

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p )

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p ) 1(5) MAANKÄYTTÖSOPIMUS/KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 29.9.2017, Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p. 0400 646 848) 1. SOPIJAPUOLET Joutsan kunta Y-tunnus: 0174108-9 Osoite: Länsitie

Lisätiedot

KIINTEISTÖVAIHTOKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖVAIHTOKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖVAIHTOKAUPPAKIRJA Osapuolet: Kalle Juho Matias Lehtinen Laurilantie 75, 21800 Kyrö. Pöytyä Vaihdon kohteet B Pöytyän kunta (1929519-5) Kehltyksentle 6, 21800 Kyrö Kalle Lehtinen luovuttaa Pöytyän

Lisätiedot

1(6) LUONNOS KAUPPAKIRJA SAVITAIPALEEN KUNNAN SOTEPALVELUTUOTANTOON LIITTYVÄN RAKENNUKSEN MYYNNISTÄ PEIPONPESÄ. (ARA-rahoitteinen)

1(6) LUONNOS KAUPPAKIRJA SAVITAIPALEEN KUNNAN SOTEPALVELUTUOTANTOON LIITTYVÄN RAKENNUKSEN MYYNNISTÄ PEIPONPESÄ. (ARA-rahoitteinen) 1(6) LUONNOS 29.5.2019 KAUPPAKIRJA SAVITAIPALEEN KUNNAN SOTEPALVELUTUOTANTOON LIITTYVÄN RAKENNUKSEN MYYNNISTÄ PEIPONPESÄ (ARA-rahoitteinen) 2(6) Sisällysluettelo 1. Kaupan osapuolet... 3 2. Kaupan tausta

Lisätiedot

Kauppahinta on kaksisataakahdeksankymmentäyksituhatta kaksisataaviisikymmentä (281 250) euroa.

Kauppahinta on kaksisataakahdeksankymmentäyksituhatta kaksisataaviisikymmentä (281 250) euroa. K A U P P A K I R J A MYYJÄ Asunto Oy Keravan Moukaritie 5, 0614308-8 c/o YIT Rakennus Oy, PL 36, 00621 Helsinki (jäljempänä Myyjä) OSTAJA Kirkkonummen kunta, 0203107-0 PL 20, 02401 Kirkkonummi (jäljempänä

Lisätiedot

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA 1 Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2015 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, tekninen toimi, kiinteistö- ja mittaustoimi, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, tekninen toimi, kiinteistö- ja mittaustoimi, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI/ KIINTEISTÖN 1 / 6 Myyjä LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, tekninen toimi, kiinteistö- ja mittaustoimi, PL 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 Ostaja Kellomäentie

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA 1 LUONNOS MYYJÄ Naantalin kaupunki, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali, jäljempänä myyjä.

NAANTALIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA 1 LUONNOS MYYJÄ Naantalin kaupunki, y-tunnus Käsityöläiskatu 2, Naantali, jäljempänä myyjä. NAANTALIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA 1 1 MYYJÄ Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä myyjä. 2 OSTAJA Kiinteistö Oy Kultarannan Portti, y-tunnus 2499838-9 osoite

Lisätiedot

1 OSAPUOLET 1.I Neste Markkinointi Oy, y-tunnus 1626490-8, jaljempana "Myyja" 2 KAUPAN TARKOITUS

1 OSAPUOLET 1.I Neste Markkinointi Oy, y-tunnus 1626490-8, jaljempana Myyja 2 KAUPAN TARKOITUS 1 OSAPUOLET 1.I Neste Markkinointi Oy, y-tunnus 1626490-8, jaljempana "Myyja" 1.2 Best Chain Oy, y-tunnus 1626491-6, jaljempana "Ostaja". 2 KAUPAN TARKOITUS Talla kauppakirjalla Myyja myy ja Ostaja ostaa

Lisätiedot

KIINTEISTÖJEN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖJEN KAUPPAKIRJA Sivu 1 / 5 KIINTEISTÖJEN KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET (Keskustan alue) MYYJÄT puhelin: Heikki Antero Niemisen kuolinpesän osakkaat Raimo Sandberg Jaana Sandberg Jarno Sandberg OSTAJA Mäntsälän kunta y-tunnus:

Lisätiedot