Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Ympäristölautakunta Sivu 1 / / Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle NCC Industry Oy:n ympäristölupahakemuksesta koskien asfalttiaseman toimintaa, Ämmässuonkuja 1, Espoo ESAVI/93/04.08/2014 Valmistelijat / lisätiedot: Lea Salonpää, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Tarja Söderman Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien johtosäännön 5 :n mukaan lautakunta antaa kaupunginhallituksen puolesta kaupungin lausunnot lautakunnan tehtäväalueeseen kuuluvissa asioissa, jollei lausuntopyynnöstä tai käsiteltävänä olevan asian luonteesta muuta johdu. Ympäristölautakunta päättää antaa omasta ja kaupunginhallituksen puolesta Etelä-Suomen aluehallintovirastolle NCC Industry Oy:n Espoon asfalttitehdasta koskevasta ympäristölupahakemuksesta seuraavan lausunnon: Lupahakemuksessa on virhe kiinteistön katuosoitteessa. Kulmatontilla on Espoon kaupungin rekisterissä kaksi virallista osoitetta: Ämmässuonkuja 1 ja Ämmässuontie 6. Lähin asutus sijaitsee Kolmperässä laitoksen luoteispuolella. Lyhin etäisyys laitosalueen luoteisnurkasta lähimpien asuinkiinteistöjen lounaisrajalle on 660 m kartalta mitattuna. Väliin jäävällä alueella on suljettu Espoon kaupungin maankaatopaikka ja metsää. Kakarlammen luonnonsuojelualue sijaitsee noin yhden kilometrin päässä laitosalueesta kaakkoon. Uudenmaan lääninhallitus on rauhoittanut Kakarlammensuon ja siihen liittyvän metsäreunuksen luonnonsuojelualueeksi. Alueen pinta-ala on 16,4 ha. Asfalttitehtaan toiminta on erilaista kuin rakennusjätteen käsittely, joten luvan ja määräysten muutokset ovat järkeviä. Asfaltin valmistuksessa voidaan hyödyntää entistä enemmän kierrätysmateriaaleja, mikä on erittäin kannatettava suuntaus. Esitetyt toiminta-ajat voidaan hyväksyä, koska meluavimmat toiminnot, asfalttijätteen, louheen, maakivien ja betonijätteen murskaus, tehdään maanantaista perjantaihin klo 7-20 pois lukien arkipyhät. Asfalttitehtaan täytyy pystyä palvelemaan asiakkaita heti aamulla työmaiden alettua ja tarvittaessa myös öisin. Asfalttiaseman toiminnasta ei etukäteen arvioiden aiheudu kohtuutonta haittaa lähiasutukselle. Kuitenkin 100 vuorokauden

2 Ympäristölautakunta Sivu 2 / 2 yötyölupa vuodessa kuulostaa melko suurelta, joten lupaviranomaisen on syytä harkita sitä tarkkaan. Lupamääräyksissä on tarpeen huomioida se, ettei raaka-aineista eikä kierrätysmateriaaleista aiheudu missään vaiheessa pölyämistä laitosalueen ulkopuolelle. Hallin pölynerottimen hiukkasmittauksista voidaan luopua, koska hallissa ei enää ole pölyävää toimintaa. Sen sijaan asfaltin valmistuksen päästöjen mittaus piipusta tulevasta savukaasusta kolmen vuoden välein on perusteltua, koska se kuvaa asfalttitehtaan päästöjä. Toiminnan meluvaikutusten selvittämiseksi melutasojen kertaluonteinen mittaaminen lähimmissä häiriintyvissä kohteissa on tarpeen. Mittaus on syytä toteuttaa silloin, kun laitosalueella on käynnissä kaikkein meluavimmat toiminnot, kuten murskaus. Hakijan osallistuminen Ämmässuon-Kulmakorven vesitarkkailuun yhteistarkkailuohjelman mukaisesti on riittävä ottaen huomioon toiminnan laatu. Nykyinen laitosalueella oleva palovesi- ja tasausallas oli vaadittu Ekopark Espoon rakennusjätteen käsittelylaitoksen toimintaa silmällä pitäen. Koska asfalttitehtaan toiminta on täysin erilaista, perustetta altaan olemassaololle ei enää ole, joten se voidaan poistaa laitosalueelta. Toiminta voidaan aloittaa ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta. Esitetty vakuus on riittävä eikä asfalttitehtaan toiminta muuta ympäristöä peruuttamattomasti, mikä ei tee muutoksenhakua hyödyttömäksi. Vuosittainen yhteenveto toiminnasta tulee lähettää tiedoksi myös Espoon ympäristökeskukseen. Päätös Selostus Ympäristölautakunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on pyytänyt Espoon kaupungin lausuntoa NCC Industry Oy:n ympäristölupahakemuksesta koskien asfalttiaseman toiminnan aloittamista osoitteessa Ämmässuonkuja 3, Espoo. Lausunto pyydetään antamaan mennessä. Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä Espoon ympäristökeskuksessa (Kirkkojärventie 6 B, 4. krs) ja lautakunnan kokouksessa. Hakemusasiakirjat ovat luettavissa osoitteessa -> Linkki Lupa-Tietopalveluun -> Tiedoksiannetut vesi- ja ympäristölupaasiat.

3 Ympäristölautakunta Sivu 3 / 3 Lupahakemuksen sisältö Toiminta aiotaan sijoittaa osoitteeseen Ämmässuonkuja 1, jonka kiinteistötunnus on Kiinteistön omistaa HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut ja NCC Industry Oy on tehnyt vuokrasopimuksen alueen hallinnasta. Kiinteistöllä on aiemmin toiminut Kuusakoski Oy:n Ekopark Espoon rakennusjätteen kierrätyslaitos, jonka toiminta on päättynyt. Ekopark Espoon ympäristölupa on siirtynyt NCC Industry Oy:n hallintaan alkaen. Lupahakemuksella haetaan muutosta ympäristölupaan vastaamaan tulevaa asfalttiaseman toimintaa ja toiminnan aloittamislupaa. Laitoksen nimenä käytetään NCC Espoon asfalttitehdasta. Espoon ympäristökeskus on merkinnyt asfalttiaseman ympäristönsuojelun tietojärjestelmään Tämä merkintä tarkoittaa tavanomaisen asfalttiaseman toimintaa. NCC Espoon asfalttiasema aikoo kuitenkin toiminnassaan keskittyä mahdollisimman kattavasti kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen asfalttimassan valmistuksen raaka-aineena. Lisäksi NCC Espoon asfalttiasema tulee olemaan mukana Ämmässuon-Kulmakorven vesien yhteistarkkailussa, joka perustuu Uudenmaan ympäristökeskuksen (nykyisin Uudenmaan Ely-keskus) päätökseen. Kuva 1. NCC Espoon asfalttitehtaan sijainti osoitteessa Ämmässuonkuja 1. Asfalttitehdas tulee ilmakuvassa vasemmalla olevan Ekopark Espoon kohdalle.

4 Ympäristölautakunta Sivu 4 / 4 Kaavoitustilanne Alueella on voimassa Espoon pohjoisosien yleiskaava, osa 1. Yleiskaavassa kiinteistö on teollisuuden ja varastoinnin aluetta merkinnällä T. Alueella ei ole asemakaavaa. Suunnitteluvaiheessa on Kulmakorpi I:n asemakaavaehdotus, jossa laitosalue sijaitsee teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueella T-2. Merkinnän mukaan korttelialueelle saa sijoittaa betonituotetehtaan, valmisbetonitehtaan ja asfalttiaseman sekä kierrätyslaitoksia, joissa vastaanotetaan, varastoidaan ja käsitellään maa-aineksia, betoni-, tiili- ja asfalttijätettä sekä ylijäämälouhetta, valmistetaan mursketta sekä jalostetaan multaa ja näitä toimintoja palvelevia rakennuksia. NCC Espoon asfalttitehtaan toiminta NCC Espoon asfalttitehtaan toiminnan myötä alueelle perustetaan asfalttitehdas ja alueella olevaa hallia käytetään raaka-aineiden varastointia varten. Laitosalueelle tulee lisäksi laboratorio asfaltin testausta varten sekä siirrettävä murskauslaitos kierrätysmateriaalien murskaamiseksi asfalttimassan raaka-aineeksi. Alueella sijaitsee myös toimistorakennus ja ajoneuvovaaka. Kierrätysmateriaaleista asfalttimassan raaka-aineena käytetään yleisesti asfalttijätettä ja lentotuhkaa, mutta useimpien lupahakemuksessa esitettyjen kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on tarkoitus olla lähtökohtaisesti koeluontoista. Jos jokin materiaali koetaan ympäristön, turvallisuuden ja terveellisyyden kannalta sekä teknisesti ja taloudellisesti kannattavaksi, sen käyttöä pyritään lisäämään. Asfalttimassan valmistuksessa tarvitaan raaka-aineita ja polttoaineita, joita välivarastoidaan alueella. Laitoksella otetaan vastaan asfalttijätettä, louhetta, maakiviä sekä betonijätettä, niitä välivarastoidaan ja murskataan raaka-aineeksi. Mahdollisia muita raaka-aineeksi soveltuvia jätemateriaaleja ovat esimerkiksi: kattohuopa, kumi, puhdas puu (polttoaineeksi), lentotuhka, jätteenpolton kuona, terästeollisuuden kuona, kipsi, mineraalivilla ja muovi. Kierrätysmateriaalit vähentävät neitseellisten raaka-aineiden tuotannosta aiheutuvia ympäristöhaittoja ja päästöjä. NCC Industry Oy panostaa laitoksella kehittämänsä NCC Green Asphalt matalalämpöasfaltin tuotannon lisäämiseen. NCC Green Asphalt valmistetaan perinteistä asfalttimassaa matalammissa lämpötiloissa, jolloin energiaa säästyy. Kaikki raaka-aineet sekä jätteiksi luokiteltavat materiaalit välivarastoidaan pinnoitetulla alueella. Kiviaines, asfalttirouhe, asfalttijäte, louhe ja betonijäte varastoidaan avokasoissa ulkona. Kipsijäte varastoidaan fillerisiiloissa. Muut kierrätysmateriaalit varastoidaan pääosin hallissa tai erikseen rakennetuissa katoksissa.

5 Ympäristölautakunta Sivu 5 / 5 Yleisesti alueella käytettäviä kemikaaleja ovat asfaltin raaka-aineena käytettävät bitumit, polttoaineena käytettävät polttoöljyt, laitteiston ylläpitoon käytettävät voiteluöljyt ja aerosolit, asfalttimassan testaukseen käytettävä metyleenikloridi ja hitsaukseen käytettävät nestekaasut. Polttoöljyt varastoidaan kaksoisvaipallisissa tai valuma-altaallisissa säiliöissä. Voiteluöljyt varastoidaan lukittavissa ja valuma-altaallisissa konteissa. Nestekaasut ja metyleenikloridi varastoidaan asianmukaisissa lukittavissa varastoissa. Asfaltin tuotannossa energiana käytetään sähköä sekä kiviainesten ja asfalttirouheen kuumennukseen polttoöljyä ja puuta. Kiviaineksia ja asfalttirouhetta kuumennetaan rummussa käyttämällä polttoaineena ensisijaisesti puupölyä yhdessä kevyen polttoöljyn kanssa. Polttoaine toimitetaan alueelle pelletteinä tai puruna, joka pystytään hienontamaan varastoinnin yhteydessä ennen syöttöä polttoon. Puupölyn polttotekniikan soveltaminen on NCC Industry Oy:n kehittämä menetelmä, jolla voidaan huomattavasti vähentää neitseellisten raaka-aineiden käyttöä. Asfalttimassan valmistusprosessissa ei tarvita vettä. Vettä käytetään tarvittaessa pölynsidontaan murskausprosessissa ja liikenneväylillä. Laitoksella valmistettavan asfalttimassan määrä riippuu vallitsevasta markkinatilanteesta ja on keskimäärin noin tonnia vuodessa ja enintään tonnia vuodessa. Keskimääräisellä asfalttimassan valmistusmäärällä noin 70 ajoneuvoa kulkee alueella vuorokaudessa. Asfalttimassaa valmistetaan normaalisti arkisin maanantaista perjantaihin klo 5-22 pois lukien arkipyhät. Asfalttimassaa valmistetaan pääosin toukojoulukuun välisenä aikana, mutta tarvittaessa asfalttimassaa tehdään myös talvella. Asfaltin levitystä joudutaan joillain työmailla tekemään myös yöaikaan, minkä takia myös asfalttimassaa joudutaan tekemään öisin. Yötöitä klo 22-5 välisenä aikana tehdään maksimissaan 100 vuorokautena vuodessa. Asfalttijätettä murskataan vuoden ympäri maanantaista perjantaihin klo 7-20 pois lukien arkipyhät. Louheen ja maakivien sekä betonijätteen murskausta tehdään muutaman kerran vuodessa maanantaista perjantaihin klo 7-20 pois lukien arkipyhät. Jätteet varastoidaan asianmukaisesti laitosalueella ja toimitetaan jätteenkäsittelyyn vähintään kerran vuodessa. Laitokselle laaditaan toimintaohjeet tulipalojen, öljyvuotojen, pölypäästöjen sekä muiden onnettomuuksien varalle. Toimintahäiriöiden ja onnettomuustilanteiden varalle asfaltin valmistuslaitteistossa ja murskauslaitoksessa on hätäpysäyttimiä, joilla pystytään nopeasti pysäyttämään laitteistot. Asfalttitehdas ja laitosalue tarkastetaan kerran vuodessa ja samalla laitteiden kunto tarkastetaan ja testataan.

6 Ympäristölautakunta Sivu 6 / 6 Toiminnasta aiheutuvat päästöt Ilmanlaatuun alueella vaikuttaa eniten Turunväylän ja Nupurintien liikenne sekä alueen toimijoiden liikenne. Asfaltin valmistuksessa syntyy melua ympäristöön ja savukaasupäästöjä ilmaan, mutta ne rajoittuvat pääosin laitoksen lähialueelle. NCC Industry Oy on Pohjoismaiden suurin asfalttiyritys ja toiminnasta on kertynyt kokemusta ja tietotaitoa. Asfaltin valmistuksessa laitteiston kuljettimet on pääosin katettu ja prosessit koteloitu ulospäin leviävän pölyn ja melun vähentämiseksi. Kuivausrummuista poistuva savukaasu ohjataan pölynerottimen kautta, jolloin suurin osa hiukkasista pystytään poistamaan ennen savukaasun johtamista piipusta ulkoilmaan. Samalla suodatettua hienoainesta voidaan käyttää uudelleen lisäämällä sitä asfalttimassaan mukaan. Pölynpoistojärjestelmän toimintaa tarkkaillaan säännöllisesti ja tarvittaessa suodattimet vaihdetaan uusiin. Asfalttituotannon alkaessa savukaasupäästöt mitataan, jolloin pystytään määrittämään todelliset päästöt. Savukaasumittaukset toistetaan vähintään kolmen vuoden välein. Asfaltin tuotannon osalta ei ole asetettu raja-arvoja ilmaan johdettaville päästöille. Asfalttipalojen murskauksesta syntyvä melu ja pöly ovat vähäisiä, koska asfaltin sisältämä kiviaines on jo murskattua ja sideaine vähentää merkittävästi pölyn muodostumista. Louheen ja maakivien sekä betonijätteen murskaaminen aiheuttaa jonkin verran melua ja pölyä ympäristöön, mutta niistä ei arvioida olevan haittaa häiriintyville kohteille. Melupäästöjä vähennetään sijoittamalla kiviaineskasoja meluesteeksi. Pölypäästöjä vähennetään tarvittaessa kastelemalla. Merkittävää tärinää ei toiminnasta synny. Alueen konttori- ja sosiaalitilat on liitetty kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon. Pölynsidontaan käytettävä vesi varastoidaan alueella erillisissä vesisäilöissä tai tuodaan alueelle tarpeen mukaan säiliöautolla. Laitosalueen pohjoisosasta raaka-aineiden varastoalueelta hulevedet johdetaan pinnan kallistuksilla hulevesiviemäriin ja edelleen Ämmässuontien vieressä kulkevaan pohjoiseen virtaavaan ojaan. Nämä vedet päätyvät Nupurinjärveen. Laitosalueen eteläosassa asfaltin valmistuslaitteiston sekä polttoaineiden varastointi- ja jakelualueilta hulevedet johdetaan hulevesiviemäriin ja 1. luokan öljynerotuskaivon kautta Ämmässuontien viereiseen ojaan ja edelleen sadevesiviemärin kautta kaakkoiseen avo-ojaan, joka laskee Loojärveen. Luvan sisällöstä ja muutosehdotuksista Koska NCC Espoon asfalttitehtaan toiminta poikkeaa huomattavasti Ekopark Espoon rakennusjätteen käsittelylaitoksen toiminnasta, monet toiminnot poistetaan ympäristöluvasta, kuten rakennusjätteen, energiajätteen ja kierrätysmetallin vastaanotto ja käsittely sekä sähkö- ja elektroniikkaromun, käytöstä poistettujen ajoneuvojen sekä vaarallisten jätteiden pienerien vastaanotto.

7 Ympäristölautakunta Sivu 7 / 7 Nykyisessä ympäristöluvassa Ekopark Espoon rakennusjätteen käsittelyhallin pölynerottimen päästöt on määrätty mitattaviksi kolmen vuoden välein. Toiminnan muutoksen myötä hallissa ei enää käsitellä rakennusjätettä vaan hallissa tullaan varastoimaan asfalttimassan raakaaineita ja sinne sijoitetaan osa asfaltin valmistuslaitteiston komponenteista. Pölyäminen hallissa vähenee merkittävästi ja NCC Industry Oy esittää hiukkaspitoisuuden mittauksen poistamista lupamääräyksistä. Vastaavasti lupamääräyksiin voidaan lisätä asfaltin valmistuksen myötä päästöjen mittaus kolmen vuoden välein laitoksen piipusta tulevasta savukaasusta. Luvanhakija ei näe asfalttitehtaan toiminnalla olevan merkittävää vaikutusta melun määrään. Jos lupamääräyksissä katsotaan tarpeelliseksi, melutasot mitataan lähimmissä häiriintyvissä kohteissa muuttuneen toiminnan alkamisen yhteydessä. NCC Industry Oy tulee olemaan mukana Ämmässuon-Kulmakorven vesien yhteistarkkailussa. Muutoksena esitetään, että pinta- ja pohjavesitarkkailu tehdään yhteistarkkailuohjelman mukaisesti ja kaikki Ekopark Espoon toiminnan erilliset pinta- ja pohjaveden tarkkailun vaatimukset poistetaan. Lisäksi esitetään, että vaatimus nykyisen palovesi- ja tasausaltaan olemassaolosta poistetaan. Perusteluna muutoksille on, että uuden toiminnan myötä riskit muun muassa vesien pilaantumiselle ja tulipaloille pienenevät huomattavasti. Yhteenveto toiminnan käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailusta raportoidaan viranomaisille vuosittain sekä tarvittaessa erillisin tarkkailuraportein. Toiminnan aloittaminen ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta NCC Industry Oy hakee lupaa toiminnan aloittamiseksi ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta. Perusteluna on, että asfalttitehtaan ympäristövaikutukset ovat vähäisempiä alueen aiempaan toimintaan verrattuna. Riskit muun muassa vesien ja maaperän pilaantumiselle sekä tulipalon syttymiselle ovat huomattavasti pienempiä, koska alueella ei vastaanoteta ja käsitellä enää vaarallisia jätteitä tai lajittelemattomia rakennusjätteitä. Vakuudeksi esitetään luvan mukaista vakuussummaa euroa. Tiedoksi - Etelä-Suomen aluehallintovirasto Hämeenlinna, sähköisesti

8 Ympäristölautakunta Sivu 8 / 8

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 3777/2016 11.01.00 Ympäristölautakunta 89 6.10.2016 5 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös koskien NCC Industry Oy:n asfalttiaseman toimintaa,

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Sivu 1 / 25. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1.krs., Espoon keskus

Ympäristölautakunta Sivu 1 / 25. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1.krs., Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 25 Kokoustiedot Aika 06.10.2016 torstai klo 17:30-18:15 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1.krs., Espoon keskus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 1 1137/2013 11.01.00 88 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Ekokem-Palvelu Oy:n ympäristölupahakemus koskien Juvanmalmin jätteenkäsittelylaitoksen toiminnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 1802/11.01.00/2015 48 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Finland Oy:n siirtokuormausasema, Juvanmalmintie 18

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 4278/11.01.00/2014 116 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kivenlahden lämpökeskuksen toiminnan muutosta ja ympäristöluvan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1965/11.01.00/2014 Ympäristölautakunta 56 15.5.2014 99 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, Circulation Oy:n siirtokuormausasema, Arinatie 13,

Lisätiedot

NCC:n synergiamahdollisuudet Ekomon alueella

NCC:n synergiamahdollisuudet Ekomon alueella NCC:n synergiamahdollisuudet Ekomon alueella REPA kick off -seminaari 12.5.2015 NCC Roads Oy Matti Kauppi Kehityspäällikkö 12.5.2015 NCC Roads Oy 1 Sisältö 1. NCC Yrityksenä 2. NCC Roadsin toiminta 3.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (9) Asia tulisi käsitellä 14.1.2013 14 Ympäristölautakunnan lausunto Rudus Oy:n ympäristölupa-asiassa HEL 2013-015644 T 11 01 00 00 ESAVI/239/04.08/2012 Päätös Hakija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 398/11.01.00.00/2017 28 Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristösihteeri Katja Holttinen 12.4.2017:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Ympäristölautakunta 13.03.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Ympäristölautakunta 13.03.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.03.2014 Sivu 1 / 1 376/11.01.00/2014 29 Espoon kaupungin ja ympäristönsuojeluviranomaisen lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Anodisointi Janster Oy:n pintakäsittelylaitoksen

Lisätiedot

INFRA ry Eija Ehrukainen johtaja, ympäristö ja yhteiskuntavastuu

INFRA ry Eija Ehrukainen johtaja, ympäristö ja yhteiskuntavastuu VALTIONEUVOSTON ASETUS ASFALTTIASEMIEN YMPÄRISTÖNSUOJELUVAATIMUKSISTA Eija Ehrukainen johtaja, ympäristö ja yhteiskuntavastuu VALTIONEUVOSTON ASETUS ASFALTTIASEMIEN YMPÄRISTÖNSUOJELUVAATIMUKSISTA Meluntorjuntaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Ympäristölautakunta 13.02.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Ympäristölautakunta 13.02.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.02.2014 Sivu 1 / 1 708/11.01.00/2012 21 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy, nestemäisten vaarallisten

Lisätiedot

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat:

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat: Etelä-suomen aluehallintovirasto Yrnpaistölupavaskaiakie Yinpäistaililarkastaja Kai Ratilainen SigerJaarfn katu 15 13100 Hätneenfma Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna 3 0, 05. 2013 DNRO ESAVI/

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 19.05.2016 Sivu 1 / 1 1392/2016 11.01.01 50 Lausunto Helsingin ympäristölautakunnalle Helsingin kaupungin ilmansuojelusuunnitelman 2017-2024 luonnoksesta Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 14 Asianro 1217/11.01.00/2012 Lausunto ympäristölupahakemuksesta / Ekokem-Palvelut Oy, teollisuusjätteen käsittelykeskus, Sorsasalo Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 74. Ympäristölautakunta 12.06.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 74. Ympäristölautakunta 12.06.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.06.2014 Sivu 1 / 1 2522/11.01.00/2014 74 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kaupunginkallion lämpökeskuksen ympäristöluvan lupamääräysten tarkistushakemuksesta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Esityslista 31/2013 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 27.08.2013 264 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Lupatilanne Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 72 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila 2.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 1502/2015 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös lupamääräysten tarkistamisesta, Kuljetus Team Virtanen Oy, Juvanmalmintie 21 A Valmistelijat

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

Helsinki No YS 90. Päätös Caiwell Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta koskien kiviaineksen murskausta.

Helsinki No YS 90. Päätös Caiwell Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta koskien kiviaineksen murskausta. YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1 (14) Helsinki 19.1.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2006 Y 373 111 No YS 90 ASIA Päätös Caiwell Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta koskien kiviaineksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2013 1 (6) 239 Lausunto Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle yhteistarkkailusuunnitelmasta HEL 2013-009102 T 11 00 02 UUDELY/261/07.00/2013 UUDELY/290/07.00/2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 35. Ympäristölautakunta 23.04.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 35. Ympäristölautakunta 23.04.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 23.04.2015 Sivu 1 / 1 1502/11.01.00/2015 35 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan tarkistamishakemuksesta, Kuljetus Team Virtanen Oy, säiliökonttien ja -autojen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 301 Lausunnon antaminen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Helsingin Energian hakemuksesta (Hanasaari B) HEL 2013-016184 T 11 01 00 00 Viite: Dnro:t 1) ESAVI/135/04.08/2013

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.5.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.5.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 06.05.2014 154 ESAVI/555/04.08/2010 Lausunto Hakija Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle

Lisätiedot

Seppo Kolkka, Hämeen Kuljetus Oy

Seppo Kolkka, Hämeen Kuljetus Oy Seppo Kolkka, Hämeen Kuljetus Oy Helpottaa tekovaiheessa, kun asiat ovat tuoreena muistissa, mutta Ulkopuolisten lausunnot ja mielipiteet sekavia, koska eivät oikein tiedä kumpaan haluavat antaa palautetta

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.05.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.05.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) 621 Etelä-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö Tmi Osa- Tattiksen ympäristölupahakemuksesta (ESAVI/555/04.2010) HEL 2014-004885 T 11 01 00 00 Lausunto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1 4010/11.01.00/2011 4 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, joka koskee Ämmässuon jätteidenkäsittelykeskuksen toimintojen ympäristölupaa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Vesienhoidon TPO Teollisuus

Vesienhoidon TPO Teollisuus Vesienhoidon TPO Teollisuus Sidosryhmäseminaari 5.3.2014 Juha Lahtela 5.3.2014 Nykykäytäntö Ympäristönsuojelulainsäädännön mukaisesti ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavat toiminnot tarvitsevat ympäristöluvan

Lisätiedot

Helsinki No YS 143

Helsinki No YS 143 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1 (9) Helsinki 8.2.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2004 Y 619 111 No YS 143 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee Rakentajien Ekopark

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä Ympäristölautakunta 31 07.03.2013 Ympäristölautakunta 41 11.04.2013 Ympäristölautakunta 62 06.06.2013 Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2015 1 (9) 904 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Destamatic Oy:n Kyläsaaren jätteiden lajittelu- ja siirtokuormausaseman toiminnan muuttamista koskevasta ympäristölupahakemuksesta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS

HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS 193 1 UUS 2009-Y-101-111 LAUSUNTO UUDENMAAN YMPÄRISTÖKESKUKSELLE HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUK- SESTA (KALASATAMA) Khs 2009-1263 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy

Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy Oulunkaaren ympäristölautakunta 71 24.11.2016 Ympäristölupa maa- ja kiviainesten sekä jäteasfaltin käsittelylle, jatkojalostukselle ja välivarastoinnille, hakijana Jussila Group Oy OULYMP 71 LUVAN HAKIJA

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g) Etelä-Suomi Päätös Nro 98/2011/1 Dnro ESAVI/693/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2011 ASIA Päätös Suomen Kivisora Oy:n muun muassa puhtaiden maamassojen, louheen, murskeen ja betonijätteen käsittelyä

Lisätiedot

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Leena Rantanen (6)

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Leena Rantanen (6) Leena Rantanen 07.05.2014 1 (6) Ympäristölupahakemus Helsingin Energian Ruskeasuon huippulämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi vastaamaan Valtioneuvoston asetuksen (96/2013) määräyksiä

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (5) 415 Lausunto Helsingin Energian Munkkisaaren huippu- ja varalämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamisesta ja toiminnan muuttamisesta HEL 2014-002841

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61 U U D E N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... N Y L A N D S M I L J Ö C E N T R A L PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 18.5.2004 Dnro 0199Y0187-114 No YS 535 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisesta

Lisätiedot

Asianro 36/ / Lausunto koskien ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista / Läänin Kuljetus Oy, Rusko (ESAVI/282/04.

Asianro 36/ / Lausunto koskien ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista / Läänin Kuljetus Oy, Rusko (ESAVI/282/04. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 36/11.01.00/2012 30 Lausunto koskien ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista / Läänin Kuljetus Oy, Rusko (ESAVI/282/04.08/2011) Terveystarkastaja Kirsi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 19 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Vuosaaren voimalaitosten ympäristöluvasta Nro 170/2014/1 HEL 2014-013602 T 03 01 01 Päätös Asia tulisi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 02.02.2015 126 Päätös Kaupunginhallitus päätti antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle seuraavan lausunnon Helen Oy:n hakemuksesta

Lisätiedot

Lahden seudun kierrätyspuisto

Lahden seudun kierrätyspuisto Lahden seudun kierrätyspuisto Kujalan jätekeskus? Hajut, haittaeläimet? Vaarallinen jäte? Asukastilaisuudet 3. ja 4.6.2019 Heinsuon koulu, Hollola / Erkko-lukio, Orimattila Mielipiteissä ja kommenteissa

Lisätiedot

Ekomo Ämmässuon ekoteollisuuskeskus. Resurssiviisas tulevaisuus -seminaari Kuopio

Ekomo Ämmässuon ekoteollisuuskeskus. Resurssiviisas tulevaisuus -seminaari Kuopio Ekomo Ämmässuon ekoteollisuuskeskus Resurssiviisas tulevaisuus -seminaari Kuopio 26.5.2016 Ekomo alusta liiketoiminnan kasvulle Ämmässuon ekoteollisuuskeskus Ekomo tarjoaa yrityksille alustan teollisille

Lisätiedot

Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely

Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely Kaivetut maa-ainekset - jäteluonne ja käsittely Lähde: Ympäristöministeriön muistio 3.7.2015 14.11.2016 Maa-ainesten jäteluonteen arvioinnin yleiset periaatteet Kaivetun maa-aineksen jäteluonnetta arvioitaessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (6) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 09.09.2013 953 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 Viite: Dnro ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Kaupunginhallitus päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Käytöstä poistettu asfaltti on lakien ja määräysten (EU-direktiivit ja Suomen lainsäädäntö) mukaan jäte!

Käytöstä poistettu asfaltti on lakien ja määräysten (EU-direktiivit ja Suomen lainsäädäntö) mukaan jäte! 6.2.2013 Helsinki ASFALTIN UUSIOKÄYTTÖ Vanha asfaltti Tuote vai jäte? Kierrätysmenetelmät Lars Forstén Vanha Asfaltti Vanhaa asfalttia syntyy rakennuskohteissa kun esimerkiksi: - katu-, tie- ja piharakenteita

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT Teollisuuden toimintaa ohjaavat tekijät: TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT prof. O. Dahl Puhtaat teknologiat -tutkimusryhmä Dia n:o 1, CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit (5 op) Nykyinen ympäristölainsäädäntö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (5) Asia tulisi käsitellä kokouksessa 359 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 24.09.2015 Sivu 1 / 1 3831/11.01.05/2015 77 Jätelain mukaisen puhdistamismääräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen / Espoo, Mynttilä Valmistelijat / lisätiedot: Lea Salonpää, puh.

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 21 päivänä joulukuuta /2012 Valtioneuvoston asetus. asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista

Julkaistu Helsingissä 21 päivänä joulukuuta /2012 Valtioneuvoston asetus. asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 21 päivänä joulukuuta 2012 846/2012 Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista Annettu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta 2012 Valtioneuvoston

Lisätiedot

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 23.9.2015 29.9.2015 1 Hankkeen sijainti ja laajuus Hanke koskee n. 15 ha:n

Lisätiedot

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteistä kohti kierrätysmateriaaleja Käyttöpäällikkö Pekka Hyvärinen Vuokra-alue 140 ha. Käytössä 30 ha Jätteitä 180 000 t Ympäristölupa n. 50 ha

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus. Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen

Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus. Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1885/11.01.00.04/2018 Esittelijä: puh. Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen 040 081 5284 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Asia. Toiminnanharjoittaja. Selvityksen kohde. Selvityksen peruste

Asia. Toiminnanharjoittaja. Selvityksen kohde. Selvityksen peruste Päätös PIRELY/4122/2016 14.03.2019 Julkinen Asia Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käyttökelpoista tekniikkaa (BAT) koskevien päätelmien

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti

Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti 1 (6) Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti D/4082/11.01.00.01/2011 Perusteluosa Rudus Oy on jättänyt 26.6.2018 Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunnalle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 15.05.2014 Sivu 1 / 1 1574/11.01.00/2014 54 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle HSY:n Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen kaasuvoimalan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistushakemuksesta

Lisätiedot

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (6)

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (6) Anna Häyrinen 14.04.2014 1 (6) Ympäristölupahakemus Helsingin Energian Myllypuron huippulämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi vastaamaan valtioneuvoston asetuksen (96/2013) määräyksiä

Lisätiedot

HERNESAAREN VÄLIVARASTOKENTÄN TOIMINTA

HERNESAAREN VÄLIVARASTOKENTÄN TOIMINTA HERNESAAREN VÄLIVARASTOKENTÄN TOIMINTA ESITYKSEN SISÄLTÖ Yleiskuvaus toiminnasta Aluerajaus ja lähimmät häiriintyvät kohteet Välivarastoitavat materiaalit Esikäsittelymenetelmät Vaikutukset ympäristöön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2012 1 (5) Asia tulisi käsitellä 346 Lausunto luonnoksesta valtioneuvoston päätökseksi koskien siirtymäsuunnitelmaa rajoittaa tiettyjen yli 50 megawatin polttolaitosten

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012 Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 18.09.2012 275 HEL 2011-006220 T 11 01 00 00 ESAVI/173/04.08/2012, ESAVI/174/04.08/2012 Päätös Laitosten sijainti Aikaisemmat

Lisätiedot

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KIVENLOUHIMOJEN, MUUN KIVENLOUHINNAN JA KIVENMURSKAAMOJEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

NOKIANVIRRAN ENERGIA OY

NOKIANVIRRAN ENERGIA OY 1 26.2.2019 FINAL NOKIANVIRRAN ENERGIA OY SELVITYS RINNAKKAISPOLTTOLAITOKSEN TOIMINNASTA 2018 Copyright Nokianvirran Energia Oy Kaikki oikeudet pidätetään Tätä asiakirjaa tai osaa siitä ei saa kopioida

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista Annettu Helsingissä 27 päivänä toukokuuta 2010 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty ympäristöministeriön esittelystä,

Lisätiedot

Päätös Nro 165/2012/1 Dnro ESAVI/79/04.08/2011. Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2012

Päätös Nro 165/2012/1 Dnro ESAVI/79/04.08/2011. Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2012/1 Dnro ESAVI/79/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2012 ASIA Päätös Lemminkäinen Infra Oy:n ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Kotkan

Lisätiedot

Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen

Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan ympäristönsuojelumääräykset Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/631/11.00.01/2018 Käsittelyhistoria Lupalautakunta 107 4.12.2018 Kaupunginhallitus 537 10.12.2018 Aiempi käsittely: Lupalautakunta

Lisätiedot

Materiaalitehokkuus valvojan näkökulmasta

Materiaalitehokkuus valvojan näkökulmasta Materiaalitehokkuus valvojan näkökulmasta Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 4.6.2019 Emmi Pajunen, Pirkanmaan ELY-keskus 29.5.2019 Materiaalitehokkuuden määritelmä Materiaalitehokkuudella tarkoitetaan

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto

NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY. Vastaanottaja Nastolan kunta. Asiakirjatyyppi Lausunto Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Lausunto Päivämäärä 5.2.2014 NASTOLAN KUNTA UUDENKYLÄN OSAYLEISKAAVA HIEKKATIEN JA HIETATIEN ALUEEN PÖLY NASTOLAN KUNTA PÖLY Tarkastus Päivämäärä 5.2.2014 Laatija

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.04.2014 Sivu 1 / 1 708/11.01.00/2012 Ympäristölautakunta 21 13.2.2014 48 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen

LUPAPÄÄTÖS Nro /1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 1422018/1 Dnro PSAVI/4481/2018 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2018 ASIA Kajaanin Romu Oy:n ympäristöluvan nro 31/2017/1 lupamääräyksen 16 muuttaminen, Kajaani LUVAN HAKIJA Kajaanin Romu

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS-

INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- INARI, MIELIKKÖVAARAN KALLIOALUE -YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS- PIIRUSTUKSET JA LIITTEET Ympäristölupahakemuslomake Suunnitelmaselostus Liite 1. Liite 2. Liite 3. Liite 4. Liite 5. Liite 6. Liite 7. Liite 8. Liite

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Etelä-Suomen aluehallintovirasto, ympäristölupavastuualue PL 150, 13101 Hämeenlinna ymparistoluvat.etela@avi.fi Viite: lausuntopyyntö 23.5.2017 Dnro ESAVI/4610/2017 Kouvolan

Lisätiedot

ILMANLAATUSELVITYS. Kiviaineksen louhinta ja murskaus, asfalttiasema ja kierrätysasfaltin murskaus. Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä

ILMANLAATUSELVITYS. Kiviaineksen louhinta ja murskaus, asfalttiasema ja kierrätysasfaltin murskaus. Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä Ilmanlaatu Raportti PR Y1036 1 Sivu 1 (7) Markku Kantola Niemijärventie 92 07600 Myrskylä Turku 19.11.2013 ILMANLAATUSELVITYS Päivärinne 504 405 23 4, Myrskylä Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot