MUISTIO. Balanssi ry, Ukkoherrantien 16, Rovaniemi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTIO. Balanssi ry, Ukkoherrantien 16, Rovaniemi"

Transkriptio

1 OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 5, 4/2007 MUISTIO Aika klo Paikka Balanssi ry, Ukkoherrantien 16, Rovaniemi Ohjausryhmän jäsenet Läsnä: Tuula Kokkonen Terve Lappi -hanke Virpi Lumimäki Aivohalvaus- ja dysfasialiitto/nv-järjestöt Terhi Savilahti Mielenterveysyhdistys Balanssi ry Poissa: Tuulikki Ahola Kuulonhuoltoliitto ry Tuula Huttunen-Koivumaa Järjestökeskus Majakka Sinikka Kähkönen Suomen Mielenterveysseura ry Anneli Laine Rovaseudun Neuvokas Päivi Taavo Järjestökipinä -hanke Niina Pekkala Näkövammaisten Keskusliitto ry Riitta Matinlompolo Iholiitto Raija Näppä Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto Juha Romakkaniemi Lapin Näkövammaiset ry Johtoryhmän jäsenet: Läsnä: Marko Palmgren, siht. Nuorten Ystävät ry Markku Suvanto, pj Nuorten Ystävät ry Ossi Takkinen Rovalan Setlementti ry Poissa: Harri Tiuraniemi Sodankylän kunta Veli-Matti Ahtiainen SPR/Lapin piiri Martti Ainonen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu Eine Heikkinen Lapin lääninhallitus, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys Anita Järvelin Mielenterveyden Keskusliitto ry Pirjo Kairakari Lapin Ensi- ja Turvakoti ry Mervi Kestilä MLL:n Lapin piiri Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Mirja Korkiakangas Nuorten Ystävät ry Ristenrauna Magga SámiSoster ry Asta Niskala Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus 1. Kokouksen avaus o Todettiin läsnäolijat o Esityslistan hyväksyminen/muuttaminen Lisättiin toiminta- ja painopistesuunnitelma vuodelle 2008 kohdaksi 6 o Balanssi ry:n esittely, toiminnanjohtaja Terhi Savilahti Terhi esitteli toimintaa

2 Balanssi tukee mielenterveyskuntoutujien osallisuutta Balanssi ry:llä 160 jäsentä, noin 200 mukana toiminnassa 2. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen o Käytiin läpi edellisen kokouksen muistio ja hyväksyttiin muistio 3. Kuntakartoitus o Terve Lappi -hankkeen kanssa yhteistyössä 21 Lapin läänin kuntaan. o Tavoitteena: järjestöjen roolin selvittäminen kuntien strategioissa ja käytännön työssä sekä dialogin käynnistäminen järjestöjen aseman parantamiseksi ja selkeyttämiseksi. o Julkaisu on painettu 400 kappaletta. Jaetaan julkaisu ohjausryhmän jäsenten edustamille tahoille. Vastaavaa julkaisua ei ole tehty Suomessa - kuntien näkemys järjestöyhteistyöstä läänitasolla. Kuopion seudulla on tehty järjestöstrategia - otetaan selvää strategiasta mahdollista hyödyntämistä varten. Nuorten Ystävät ry:n hallitus kiittää monipuolisesta yhteistyöstä - ilman johtoryhmän ja ohjausryhmän järjestöjen ja muiden tahojen yhteistyötä tällaista kartoitusta ei olisi saatu aikaan. Myös Terve Lappi -hanketta kiitettiin hyvästä yhteistyöstä kartoituksen käytännön toteutuksessa. Julkaisu on levinnyt jo laajalti. Yli 300 julkaisua on jaettu kuntiin, järjestöihin, oppilaitoksiin sekä muihin tahoihin. Ensi vuonna on mahdollista painaa lisää julkaisuja, jos tarve vaatii. Saatavilla myös Järjestöpankista netti versiona osoitteessa: Tuula Kokkonen Terve Lappi -hankkeesta kiitti yhteistyöstä ja piti hyvänä, että kartoituksen tuloksista on saatu tehtyä julkaisu Setlementti -liiton päivillä oli herännyt kiinnostus tehdä vastaavaa kartoitusta eri puolilla Suomea. Kuntanäkökulma on mielenkiintoinen, koska järjestöt voivat verrata kuntien näkemystä omaan toimintasuunnitelmaan. Järjestötoiminnan profiilin nostoa kaivataan erityisesti kuntiin nähden ja kartoitus on yksi keino osoittaa järjestötoiminnan uskottavuutta. Kuntakartoitus onnistui suunnitelmien mukaisesti. 4. Järjestöpankki o Järjestöpankki on muotoutunut - varsinainen järjestöjen kokoaminen voi alkaa o Järjestöpankin kokoamista on viivästyttänyt mm. kuntakartoituksen teko. Jatkossa keskitytään enemmän järjestöpankin kokoamiseen. Alkuvuodesta 2008 tehdään hankkeelle työsuunnitelma hankkeen viimeiselle toimintavuodelle, jotta mm. Järjestöpankki ja hankkeen arviointi saadaan toteutettua hankkeen aikana. o Hankkeen jälkeen Järjestöpankkia ylläpitää Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Järjestöpankille on hankittu domain:

3 Järjestöpankista tehdään esittelykortti, jonka avulla Järjestöpankkia voidaan markkinoida. Vuoden 2008 aikana linkitetään järjestöpankki kuntien ja sairaanhoitopiirien sivuille, jotta Järjestöpankki on sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden tavoitettavissa. johtoryhmän ja ohjausryhmän yhteistyötä ja pohdintaa tarvitaan tämän aikaan saamiseksi Järjestökeskus Majakan ja Oulun Kumppanuuskeskuksen kanssa voidaan yhdessä markkinoida Järjestöpankkia, kun Järjestöpankkiin saadaan kattavasti järjestöjä talletettua. Järjestöpankin tulevaisuus: jatkotyöskentelyn kannalta on tärkeää, että mietitään tietojen päivittämiseen liittyvät asiat etukäteen hyvin. Esim. päivitys voisi toimia aluejärjestön kautta, jos paikallisyhdistykset ovat pieniä ja toimivat vapaaehtoisvoimin. Yhteistyötä tehdään Tietoteknologialla yhteistyöhön -hankkeen kanssa. Terveyden edistämisen yhdyshenkilöiltä on tullut toive, että mahdollisimman helposti löytyisi yhdistykset kunnittain. Terve Lappi -hankkeen sivuilta tehdään linkki julkaisuun ja järjestöpankkiin. 5. Kuntien, järjestöjen ja RAY:n yhteistyö o Lapin lääninhallitus + iltaohjelma Alakorkalon talo Järjestöjen edustajia 46 Kuntien edustajia (perusturva- ja sote-johtajia) 8 kunnasta (12) Muista tahoista yht. 7 hlöä (lääninhallitus, POSKE, RAY) Palaute tapahtumasta positiivista Valtakunnallisesti verrattuna Lapin läänissä on saatu hyvin julkisen sektorin ja järjestöjen välistä yhteistyötä käyntiin. Myös RAY:n mukana olo on ollut erittäin merkittävä. Jatko: RAY:n hankekoulutus Pohjois-Suomessa o RAY:n kanssa neuvotellaan, että Pohjois-Suomessa järjestettäisiin kaksi hankekoulutusta ensi keväänä. Mikäli neuvottelut tuottavat toivottua tulosta toteutetaan hankekoulutus Kemi-Tornion alueella yhteistyössä Järjestökeskus Majakan kanssa ja toisena ajankohtana Ylä- Lapissa yhteistyössä SámiSoster ry:n kanssa. Kustannukset, työajan käyttö ja pitkät matkat aiheuttavat, että on järkevää pyrkiä järjestämään kaksi hankekoulutusta. Raha-automaattiyhdistykselle lähetetään yksi viesti, jossa yhteistyössä pyritään saamaan kaksi tapaamista.

4 Yhden viestin lähettämisellä halutaan osoittaa, että Lapin läänissä asioita suunnitellaan oikeasti yhdessä. Marko selvittää asiaa Ristenrauna Maggan (SámiSoster ry) ja Tuula Huttunen-Koivumaan (Meri- Lapin Majakka ry) kanssa ja lähettää viestin RAY:lle hankkeen johtoryhmän ja ohjausryhmän nimissä. Myös yhteiskuljetusta voidaan miettiä, jotta varmasti molempiin tilaisuuksiin saadaan osallistujia. Myös kunnan kehittäjiä voidaan kutsua paikalle - pohditaan tätä myös johtoryhmälle. Tehdään kutsut heti, kun päivämäärät selvillä, lähetetään kommentoitavaksi johtoryhmälle ja ohjausryhmälle ja sen jälkeen jakeluun. Kuntien (julkisen sektorin), järjestöjen ja RAY:n seuraava tapaaminen on tai o Paikka ja ohjelma avoin? o Tästä tapaamisesta päätetään tarkemmin johtoryhmässä alkuvuodesta, kun saadaan päätökset RAY:n ensi vuoden rahoituksista. 6. Toiminta- ja painopistesuunnitelma -esitys o Alkuvuodesta tuodaan johtoryhmään ja ohjausryhmään painopistesuunnitelma o Tänä syksynä ollut paljon toimintaa mm. kuntakartoitus ja erilaiset yhteistyöverkostot. o Jatkossa keskitytään vahvasti Järjestöpankkiin, jotta se saadaan valmiiksi ennen hankkeen päättymistä. o Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys on hakenut Raha-automaattiyhdistykseltä avustusta Yhteistyöllä näkyväksi -hanketta, jolla pyritään mm. järjestöjen yhteistyön avulla saamaan järjestöjä näkymään kuntien suunnitelmissa ja toiminnoissa. Mikäli hanke saa rahoitusta keväästä 2008 alkaen, vaikuttaa se vahvasti tässä hankkeessa käynnistettyjen toimintojen jatkosuunnitelmiin. Marko ja Markku tekevät tämän hankkeen toiminta- ja painopistesuunnitelma esityksen tammikuun 2008 alussa, jolloin tiedetään RAY:n päätökset projektiavustuksista. o Projektipäivät LS ja vanhus siirretään vastuu muille tahoille. o Keskeistä hankkeen viimeisen vuoden suunnitelmassa on myös arviointi. Myös ulkoisen arvioinnin mahdollisuutta tulee pohtia alkuvuodesta Hankkeen ulkoinen arviointi yleensä maksaa yleensä aika paljon, joten on mietittävä arvioinnin tarvetta ja kohdetta Kaikkea ei välttämättä tarvitse arvioida. Esim. tietyn osa-alueen arvioinnilla säästetään, mutta saadaan arvokasta tietoa. Tähän mennessä on tehty itsearviointia, kerätty palautetta tilaisuuksista ja tapahtumista.

5 Hankkeen taloudellinen tilanne ensi vuonna vaikuttaa myös ostettavaan arviointiin. Päätökset ensi vuoden rahoituksesta tulevat Joulun kynnyksellä. o Toiminta- ja painopistesuunnitelma tuodaan johtoryhmälle ja ohjausryhmälle alkuvuodesta. Keväällä johtoryhmä ja ohjausryhmä voisivat kokoontua yhdessä miettimään jatkoa. Teemana hankkeen tulosten hyödyntäminen ja tulevaisuuden suunnittelu, jotta yhteistyö ja järjestöjen näkyvyys saadaan turvattua. Kehittämispäivä hankkeen arvioimiseksi toteutettaisiin esim. sisäisen auditoinnin muodossa o Miten järjestöt tuovat toimintansa esille kunnissa - pois puuhastelu leimasta. Järjestöissä on paljon asiantuntijoita. 7. Muita asioita o Luostolla toteutetusta Onko mieltä mielenterveyspalveluissa? -seminaarista keskusteltiin. Järjestöjen edustajia oli kutsuttu niukasti paikalle. Vain Ossi Takkinen ja Marko Palmgren oli kutsuttu alustajiksi. Paikalla oli myös ministeriön edustaja, joten olisi ollut tärkeää tuoda järjestöjen roolia laajemmin esille. Esimerkiksi neljässä ryhmätyössä ei kaikissa voinut olla järjestöjen edustusta lainkaan, vaikka kyse oli yhteistyön suunnittelusta. 8. Seuraava kokous o Seuraava kokous on pe klo Rovaniemen kaupungin talolla. Tuula Kokkonen Terve Lappi -hankkeesta toivottaa kaikki tervetulleiksi. o Kokouspäivämäärää sovittaessa keskusteltiin myös siitä, että to klo on Hyvinvointimessut Rovaniemellä. Messujen ohjelma ja aikataulu eivät ole vielä valmiit, mutta idea on o sosiaali- ja terveysalan järjestöt esittelevät toimintaansa o messupöytiä, pieniä tietoiskuja o kohteena sosiaali- ja terveysalan työntekijät sekä kuntalaiset o messut ovat to n. klo o lisätietoja Järjestöpankin tapahtumakalenterista, kun asiat etenee 9. Kokouksen päätös o Puheenjohtaja Markku Suvanto päätti kokouksen klo ja kiitti osallistujia hyvästä keskustelusta. Muistion kirjasi: Marko Palmgren

MUISTIO. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

MUISTIO. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus MUISTIO JOHTORYHMÄN KOKOUS 8, 4/2007 Aika 20.11.2007 klo 14.00 16.00 Paikka Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Rovaniemi Ryhmän jäsenet Läsnä: Mervi Kestilä MLL:n Lapin piiri Ristenrauna Magga

Lisätiedot

MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi. Ohjausryhmän jäsenet läsnä: Sinikka Kähkönen Suomen Mielenterveysseura ry

MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi. Ohjausryhmän jäsenet läsnä: Sinikka Kähkönen Suomen Mielenterveysseura ry OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 9, 1/2009 MUISTIO Aika 14.1.2009 klo 12.00 13.30 Paikka Posken kokoushuone,, Rovaniemi Ohjausryhmän jäsenet läsnä: Sinikka Kähkönen Suomen Mielenterveysseura ry Anneli Laine Rovaseudun

Lisätiedot

MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi

MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi MUISTIO JOHTORYHMÄN KOKOUS 13, 2/2009 Aika 2.2.2009 klo 12.00 13.20 Paikka Posken kokoushuone,, Rovaniemi Ryhmän jäsenet Läsnä: Eine Heikkinen Lapin lääninhallitus, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 AIKA: 16.5.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika, kokoustila Oltermanni

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2011 AIKA: 8.11.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika,

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara)

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 5.4.2013 Järjestöneuvottelukunnan 2. kokous Aika: 5.4.2013 klo 9.00-11.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2011 AIKA: 13.9.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika,

Lisätiedot

Pöytäkirja 16.10.2012

Pöytäkirja 16.10.2012 LAPIN LIITTO Pöytäkirja 16.10.2012 Järjestöneuvottelukunnan 1. kokous Aika: 16.10.2012 klo 14.00 16.00 Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina Peronius

Lisätiedot

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 4.6.2010 PaKaste - Lapin -osahankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011

YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011 YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011 SEUTUKUNNAT 1. Pohjois-Lappi / Ivalo ( Inari, Sodankylä, Utsjoki) 2. Itä Lappi / Kemijärvi (Kemijärvi, Pelkosenniemi, Savukoski, Salla, Posio) 3. Rovaseutu / Rovaniemi

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2011 AIKA: 24.2.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika,

Lisätiedot

Maakunnallinen järjestöfoorumi

Maakunnallinen järjestöfoorumi Maakunnallinen järjestöfoorumi 24.11.2012 Järjestötoiminnan rakenteiden kehittäminen Eine Heikkinen, pj. Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry 26.11.2012 Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Lisätiedot

Järjestöneuvottelukunnan 4. kokous

Järjestöneuvottelukunnan 4. kokous 13.01.2014 Järjestöneuvottelukunnan 4. kokous Aika: 10.01.2014 klo 10.00 12.00 Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 B, 4 krs. kokoustila Nuijamies Osallistujat: Paikalla Nimi Järjestö x Raili Kerkelä

Lisätiedot

Kemijärven Järjestökiehinen ry. Helka Urponen (vara) Kari Lunnas Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Tuula Huttunen Koivumaa (vara)

Kemijärven Järjestökiehinen ry. Helka Urponen (vara) Kari Lunnas Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Tuula Huttunen Koivumaa (vara) LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 24.9.2013 Järjestöneuvottelukunnan 3. kokous Aika: 20.09.2013 klo 10.00 13.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Nimi Raili Kerkelä Nina Peronius (vara) Jarmo Suomäki Maarit Toivola

Lisätiedot

Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli

Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli European Public Sector Award Winner 2013 Hyvinvointia ja turvallisuutta kuntalaisille taloudellisuutta ja tehokkuutta kuntatasolle Kemi 30.9.2014 Pelastusylitarkastaja

Lisätiedot

Vertaistoimintaa kumppanuudella Vertaistoimintaa kumppanuudella

Vertaistoimintaa kumppanuudella Vertaistoimintaa kumppanuudella Hankkeen päämäärä ja kohderyhmät Päämäärä Hankkeen päämääränä on tukea rovaniemeläisten perheiden arkea järjestämällä ja koordinoimalla yhteistyössä kumppaneiden (kaupunki, seurakunta, järjestöt, yritykset)

Lisätiedot

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 19.2.2009 POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika torstai 19.2.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Poske, Pohjois-Pohjanmaan toimintayksikkö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Järjestöt ja maakuntauudistus, toiminnanjohtaja Mervi Kestilä

Järjestöt ja maakuntauudistus, toiminnanjohtaja Mervi Kestilä Järjestöt ja maakuntauudistus, toiminnanjohtaja Mervi Kestilä Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta ja järjestöstrategia Järjestöstrategia 2030 A. Elinvoimaiset järjestöt Toimintaa ja voimavaroja

Lisätiedot

x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina Peronius (vara) x Jarmo Suomäki Lapin Liikunta ry Maarit Toivola (vara)

x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina Peronius (vara) x Jarmo Suomäki Lapin Liikunta ry Maarit Toivola (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 20.9.2013 Järjestöneuvottelukunnan 3. kokous Aika: 20.09.2013 klo 10.00 12.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina

Lisätiedot

Sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Järjestöneuvottelukunnan 11. kokous Pöytäkirja (11) Aika: 17.2.2016 klo 9.00 Paikka: Lapin Liitto, Hallituskatu 20 B, 4.krs, Rovaniemi Osallistujat: Nimi Järjestö Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

Esittelijä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Tekninen sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Esittelijä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Tekninen sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Järjestöneuvottelukunnan 12. kokous Pöytäkirja (12) Aika: 10.5.2016 klo 13.00 Paikka: Lapin Liitto, Hallituskatu 20 B, 4.krs, Rovaniemi Osallistujat: Nimi Järjestö Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

maanantai klo 11 12, kokous jatkuu Sosiaalityön kehittämisyksikkö -seminaarissa klo 12 Läsnä Arola Heli Kemi-Tornion AMK

maanantai klo 11 12, kokous jatkuu Sosiaalityön kehittämisyksikkö -seminaarissa klo 12 Läsnä Arola Heli Kemi-Tornion AMK LAPIN TOIMINTAYKSIKKÖ/ PÖYTÄKIRJA 2/2008 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 9.6.2008 LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika Paikka maanantai 9.6.2008 klo 11 12,

Lisätiedot

Järjestöyhteistyö ja sen mahdollisuudet tulevassa sotessa

Järjestöyhteistyö ja sen mahdollisuudet tulevassa sotessa Järjestöyhteistyö ja sen mahdollisuudet tulevassa sotessa Länsi-Pohjan soten seutufoorumi 28.2.2017, Kemi Tuula Huttunen Koivumaa Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry Järjestöjen toiminnan luonne Järjestöjen

Lisätiedot

Aika: klo Paikka: Neuvokas, kokoustila Väärti, Kansankatu 8, Rovaniemi

Aika: klo Paikka: Neuvokas, kokoustila Väärti, Kansankatu 8, Rovaniemi Järjestöneuvottelukunnan 16. kokous PÖYTÄKIRJA (16) Aika: 26.4.2017 klo 13.00 15.30 Paikka: Neuvokas, kokoustila Väärti, Kansankatu 8, 96100 Rovaniemi Osallistujat: Nimi Raili Kerkelä Nina Peronius (vara)

Lisätiedot

Lähihoitaja järjestötyössä - osana opetussuunnitelmaa

Lähihoitaja järjestötyössä - osana opetussuunnitelmaa Lähihoitaja järjestötyössä - osana opetussuunnitelmaa Lehtori Tarja Tenhunen Lapin ammattiopisto, Porokadun toimipiste Mukaan hankkeeseen Lapin ammattiopisto toimijana hankkeessa Toimipistepäällikkö Ritva

Lisätiedot

Aika: klo Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 b, kokoustila Nuijamies, 4 krs.

Aika: klo Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 b, kokoustila Nuijamies, 4 krs. PÖYTÄKIRJA (7) Järjestöneuvottelukunnan 7. kokous Aika: 4.2.2015 klo 13.00 15.00 Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 b, kokoustila Nuijamies, 4 krs. Osallistujat: Nimi Järjestö Raili Kerkelä Kemijärven

Lisätiedot

Arjen turvaa kunnissa -hanke

Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa ja palveluja kuntalaisille taloudellisuutta ja tehokkuutta kunnille Esittelydiat 12.4.2013 Projektipäällikkö Marko Palmgren Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto

Lisätiedot

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme 2017-2020 Yhdessä saadaan aikaiseksi Vireä, näkyvä ja arvostettu yhdistystoiminta Aktiivinen yhdistysväki Yhdistykset,

Lisätiedot

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Sosiaalisesti kestävä kehitys Oulussa 15.3.2012 klo 9-16.00 Rovaniemellä 16.3.2012 klo 9-16.00 Ajankohtaiset ja vuorovaikutteiset päivät tarjoavat pohdintaa, käytännön tietoa

Lisätiedot

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI PÖYTÄKIRJA 26.5.2010 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiaseminaari, Turku 16.3.

Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiaseminaari, Turku 16.3. 3 (9) Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiaseminaari, Turku 16.3. Aika keskiviikkona 16.3. klo 9.00-12.00/14.30 Paikka Mauno Koivisto -keskus, BioCity, Tykistökatu 6 (Auditorio) Päivi Sillanaukee,

Lisätiedot

Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa

Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa kuntakartoitus 2007 Marko Palmgren & Maria Martin 5.10.2007 Taustaa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen,

Lisätiedot

Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous 1/2008

Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous 1/2008 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 1/2008 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA 1/2012 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 5.4.2012 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

Varsinainen kokous Esityslista 1/2017

Varsinainen kokous Esityslista 1/2017 Varsinainen kokous Esityslista 1/2017 Aika: tiistai 28.3.2017 klo 17.30 Paikka: Järjestökeskus Majakka, Pohjoisrantakatu 5, 94100 Kemi Paikalla Poissa Yhdistys Nimi 1. Aikidoseura Tai Atari ry 2. Crohn

Lisätiedot

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 28.8.2009 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen.

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen. KOLHON KYLÄYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA Marko Lipsonen 2.1.2013 YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS Aika 27.11.12, KLO 19.00 Paikka Osuuspankin kokoustilat Läsnä Läsnäolijoista erillinen liite Käsitellyt asiat: 1. Kokouksen

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. (Kuva: Itä-Lapin yhdistys-/järjestöfoorumi 2011)

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. (Kuva: Itä-Lapin yhdistys-/järjestöfoorumi 2011) LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE (Kuva: Itä-Lapin yhdistys-/järjestöfoorumi 2011) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 SISÄLTÖ 1 Kehittämisrakenteen tausta ja tarkoitus... 2 2 Kehittämisrakenteen

Lisätiedot

Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4.

Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4. Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4.2019 Anu Hätinen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry & Helena Haaja, Päijät-Hämeen

Lisätiedot

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 65 VUOTTA LAPPILAISTA HYVINVOINTIA 7.-8.9.2017 LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit lappilaiset.fi LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 7.-8.9.2017

Lisätiedot

SOSIAALIALAN KÄYTÄNNÖN OPETTAJIEN JA OHJAAJIEN KOULUTUS 2013

SOSIAALIALAN KÄYTÄNNÖN OPETTAJIEN JA OHJAAJIEN KOULUTUS 2013 SOSIAALIALAN KÄYTÄNNÖN OPETTAJIEN JA OHJAAJIEN KOULUTUS 2013 Koulutuksen kohderyhmänä ovat käytännön opettajina ja ohjaajina toimivat sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat (sosionomi ja sosionomi ylempi

Lisätiedot

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Lapin toimintayksikkö 2.6.2008 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa Aika

Lisätiedot

LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖHANKE. Toimintasuunnitelma 15.4.2006 31.12.2008

LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖHANKE. Toimintasuunnitelma 15.4.2006 31.12.2008 LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖHANKE Toimintasuunnitelma 15.4.2006 31.12.2008 Suunnittelija Marko Palmgren Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke Nuorten Ystävät

Lisätiedot

Koko Lapin Sote. Osallistujat:

Koko Lapin Sote. Osallistujat: Koko Lapin Sote Lapin sote-valmistelun johtoryhmän 4. kokous pöytäkirja Aika: 17.1.2017 klo 13-16 Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat: Varsinainen

Lisätiedot

Työryhmä on kokouksessaan 31.3. 5 päättänyt esittää Ikäihmisten palvelut työryhmän kokoonpanosta seuraavaa:

Työryhmä on kokouksessaan 31.3. 5 päättänyt esittää Ikäihmisten palvelut työryhmän kokoonpanosta seuraavaa: Ikäihmisten palvelut työryhmä/pth yksikkö Aika: Perjantai 26.5.2015. klo 10 11:45 Paikka: POSKE, neuvotteluhuone, Rovakatu 3 Jäsenet: Johanna Lohtander, vanh.työnjoht., Rovaniemi, puheenjohtaja - vara

Lisätiedot

Järjestötieto Järjestykseen Lapin hanke ( ) lappilaiset.fi

Järjestötieto Järjestykseen Lapin hanke ( ) lappilaiset.fi Järjestötieto Järjestykseen Lapin hanke (2016 2018) Rahoittajana Raha-automaattiyhdistys (RAY) Taustaa Lapin järjestöstrategia Järjestöneuvottelukunta Lappilaista järjestötietoa Järjestöjen strategiatyön

Lisätiedot

Varsinainen kokous Esityslista 1/2019

Varsinainen kokous Esityslista 1/2019 Varsinainen kokous Esityslista 1/2019 Aika: tiistai 26.3.2019 klo 17 Paikka: Meri-Lapin Kansalaistoiminnankeskus Majakka Pohjoisrantakatu 5, 94100 Kemi Yhdistys Nimi 1. Aikidoseura Tai Atari ry 2. Arpelan

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika Ma 23.5.2011 klo 13-15.30 Paikka Sovatek, Matarankatu 4, 2 krs, kokoustila 202 Osallistujat Hannu Koivisto Kari Lahti Maritta

Lisätiedot

Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiakiertue 8.3.-31.3.

Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiakiertue 8.3.-31.3. 1 (9) Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiakiertue Ohjelmat paikkakunnittain jäljempänä dokumentissa. PÄIVÄ AIKA KAUPUNKI PAIKKA tiistai 8. maaliskuuta 2011 klo 9.00-12.30/15.00 Helsinki Helsingin

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen nykytila Lapissa

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen nykytila Lapissa Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen nykytila Lapissa Tuula Kokkonen, ylitarkastaja, Lapin AVI, Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat vastuualue 7.3.217 1 Sisältö Terveydenedistämisaktiivisuus Lapin maakunnassa

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA 1/2011 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 11.4.2011 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

Jämy-katsaus järjestöjen osallisuuteen maakunta- ja soteuudistuksen valmistelussa 2018 Tanja Sälevä ja Anne-Marie Haavikko

Jämy-katsaus järjestöjen osallisuuteen maakunta- ja soteuudistuksen valmistelussa 2018 Tanja Sälevä ja Anne-Marie Haavikko Jämy-katsaus järjestöjen osallisuuteen maakunta- ja soteuudistuksen valmistelussa 2018 Tanja Sälevä ja Anne-Marie Haavikko Mikä on Jämy? Järjestöt muutokseen yhteistyössä-hanke edistää ja koordinoi maakunnassa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä 5. kokous Aika 26.1.2017 klo 13:00-15:50 Paikka Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Läsnä Janne Niemeläinen (pj) Tarja Miettinen (vpj) Terttu Ruotsalainen

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry TIETOA Vahvistamme lappilaisten järjestöjen yhteiskunnallista asemaa ja toimintaedellytyksiä kokoamalla,

Lisätiedot

Järjestöt oppimisympäristönä Lapin AMKissa

Järjestöt oppimisympäristönä Lapin AMKissa Yhdessä oppien, asiantuntijuutta jakaen, kumppanuuksia rakentaen 21.2.2017 Järjestöt oppimisympäristönä Lapin AMKissa Maria Kiistala Järjestöt ja oppiminen Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan koulutuksessa

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika, kello 9:00 12:00 Paikka TIEKE, Salomonkatu 17 A, 10.krs Paikalla Vesa Kotilainen Pirjo Ilola Taru Rastas Martti From Kristiina Seppälä Michael Burman Itella,pj, operaattori

Lisätiedot

Kolpeneen palvelukeskuksen ky, ruokasalin kabinetti. Läsnä Kilpeläinen Auvo Rovaseutu, puheenjohtaja Lapin sosiaalityöntekijät ry

Kolpeneen palvelukeskuksen ky, ruokasalin kabinetti. Läsnä Kilpeläinen Auvo Rovaseutu, puheenjohtaja Lapin sosiaalityöntekijät ry LAPIN TOIMINTAYKSIKKÖ/ PÖYTÄKIRJA 1/2008 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 6.2.2008 LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika keskiviikko 6.2.2008 klo 12 14 Paikka

Lisätiedot

Cecilia Hanhikoski Jari Kärkkäinen Salla Lähteenmäki poissa Jari Malkamäki Juha Oksanen Sanna Paasonen Nina Sivunen poistui kohdan 70 jälkeen

Cecilia Hanhikoski Jari Kärkkäinen Salla Lähteenmäki poissa Jari Malkamäki Juha Oksanen Sanna Paasonen Nina Sivunen poistui kohdan 70 jälkeen Hallituksen kokous 1 (5) Aika 26.9.2015 klo 9.00 Paikka Valkea talo, kokoushuone A 3.44, Helsinki Läsnä Jaana Aaltonen puheenjohtaja Outi Ahonen Elina Blundin poissa Cecilia Hanhikoski Jari Kärkkäinen

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Järjestöt muutokseen yhteistyössä hanke (2017-2020) Hankkeen taustaa Sote ja maakuntauudistus Toimintaympäristö ja rakenteet ovat murroksessa: sote-

Lisätiedot

Hyvinvointikertomus ehkäisevän työn kokoajana ja suunnannäyttäjänä

Hyvinvointikertomus ehkäisevän työn kokoajana ja suunnannäyttäjänä Sodankylä Hyvinvointikertomus ehkäisevän työn kokoajana ja suunnannäyttäjänä Hyvinvointikoordinaattori Sanna Ylitalo 1.3.2017 Hyvinvointijohtaminen Miten hyvinvointia johdetaan? Ei ole mitään rakettitiedettä

Lisätiedot

Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari Marika Ahola ja Asta Niskala

Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari Marika Ahola ja Asta Niskala Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari 20.4.2017 Marika Ahola ja Asta Niskala Kumppanuutta kotona pärjäämisen tukemiseksi o Vuorossaan viides lappilaisen kokemuksellisen asiantuntijuuden

Lisätiedot

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous 16.5.2013 klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! 1. Kokouksen avaus Tervetuloa LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän 1. kokoukseen! 2. Läsnäolijoiden toteaminen Ohjausryhmän

Lisätiedot

Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari Marika Ahola ja Asta Niskala

Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari Marika Ahola ja Asta Niskala Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari 20.4.2017 Marika Ahola ja Asta Niskala Kumppanuutta kotona pärjäämisen tukemiseksi o Vuorossaan viides lappilaisen kokemuksellisen asiantuntijuuden

Lisätiedot

Kylien syyspäivä ja syyskokous

Kylien syyspäivä ja syyskokous Kylien syyspäivä ja syyskokous Pohjois-Savon Kylät ry sääntömääräinen kokous klo 10.00-11.00 Klo 11.00 Tervetuloa syyspäivään Minna Makkonen Klo 11.15 Vuokko Jaakkola Pieksämäen kyläasiamies Esimerkkejä

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin Paikka auki -verkosto Paikka auki -avustusohjelma (2014-2017) edistää erityisesti vaikeasti työllistyvien ja työelämän ulkopuolella olevien

Lisätiedot

Varsinainen kokous Pöytäkirja 1/2018

Varsinainen kokous Pöytäkirja 1/2018 Varsinainen kokous Pöytäkirja 1/2018 Aika: tiistai 20.3.2018 klo 17 18.37 Paikka: Järjestökeskus Majakka, Pohjoisrantakatu 5, 94100 Kemi Paikalla Poissa Yhdistys Nimi 1. Aikidoseura Tai Atari 2. Arpelan

Lisätiedot

Lapin maakunnallisen järjestöneuvottelukunnan toimintakertomus 2018

Lapin maakunnallisen järjestöneuvottelukunnan toimintakertomus 2018 Lapin maakunnallisen järjestöneuvottelukunnan toimintakertomus 2018 Kuva: Tanja Sälevä Sisältö 1. Toiminnan painopisteet... 3 2. Järjestöneuvottelukunnan jäsenet... 4 3. Maakunnalliset verkostot... 4 4.

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

Keski-Suomen Järjestöareena ja Järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöytä Tiina Sivonen, Keski-Suomen Järjestöareenan puheenjohtaja

Keski-Suomen Järjestöareena ja Järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöytä Tiina Sivonen, Keski-Suomen Järjestöareenan puheenjohtaja Keski-Suomen Järjestöareena ja Järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöytä 2019-2020 Tiina Sivonen, Keski-Suomen Järjestöareenan puheenjohtaja 1. Vahvistaa järjestöjen asemaa Keski-Suomessa 2. Toimii järjestöjen

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2011 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 12.10.2011 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

Maahanmuutto- ja kotouttamistyön (MAKO) verkoston tausta

Maahanmuutto- ja kotouttamistyön (MAKO) verkoston tausta Maahanmuutto- ja kotouttamistyön (MAKO) verkoston tausta kansalaisten määrä Lapissa 2001-2015 4000 3500 3000 2500 2000 1500 1000 1863 2033 2361 2629 2900 3153 3359 3827 3794 3642 Ulkomaalaisten määrä Lapissa

Lisätiedot

Järjestöjen arviointi- ja kehittämisverkosto KOMPASSI Verkoston tavoitteet, toimintaperiaatteet ja tarpeet

Järjestöjen arviointi- ja kehittämisverkosto KOMPASSI Verkoston tavoitteet, toimintaperiaatteet ja tarpeet Järjestöjen arviointi- ja kehittämisverkosto KOMPASSI Verkoston tavoitteet, toimintaperiaatteet ja tarpeet Verkoston tapaaminen 21.4.2015 SOSTE Mervi Aalto-Kallio & Kiril Häyrinen Yhdessä enemmän ja useammalle

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Keski-Suomen järjestökentän yhteistoimintaorganisaatioiden järjestäytyminen. Keski-Suomi talolla Jyväskylässä 23.4.2008

Keski-Suomen järjestökentän yhteistoimintaorganisaatioiden järjestäytyminen. Keski-Suomi talolla Jyväskylässä 23.4.2008 Keski-Suomen järjestökentän yhteistoimintaorganisaatioiden järjestäytyminen Keski-Suomi talolla Jyväskylässä 23.4.2008 Ehdotusta valmistellut väliaikainen työryhmä Humanistinen ammattikorkeakoulu Sosiaali-

Lisätiedot

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki.

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 24.9.2016, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Läsnä Hallituksen puheen ja jäsenet poissa Aaltonen Jaana Ahonen Outi Blundin Elina Hanhikoski Cecilia Lähteenmäki

Lisätiedot

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 65 VUOTTA LAPPILAISTA HYVINVOINTIA 7.-8.9.2017 LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit lappilaiset.fi LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 7.-8.9.2017

Lisätiedot

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI 1. LÄHTÖKOHDAT Sosiaalityöntekijät kokivat osan asiakastilanteista

Lisätiedot

Suomen Työhygienian Seura ry:n vuosikokous klo 15.15, Break Sokos Flamingo, Vantaa. Puheenjohtaja Milja Koponen avasi kokouksen klo 15:21.

Suomen Työhygienian Seura ry:n vuosikokous klo 15.15, Break Sokos Flamingo, Vantaa. Puheenjohtaja Milja Koponen avasi kokouksen klo 15:21. Suomen Työhygienian Seura ry:n vuosikokous 11.2.2019 klo 15.15, Break Sokos Flamingo, Vantaa 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Milja Koponen avasi kokouksen klo 15:21. 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Lapin alueverkosto , Rovaniemi

Lapin alueverkosto , Rovaniemi Lapin alueverkosto 25.10.2017, Rovaniemi Ohjelma klo 12.00 klo 12.10 klo 12.30 klo 13.30 klo 14.00 Tervetuloa ja esittelykierros Järjestö 2.0 - Järjestöt mukana muutoksessa - Ritva Varamäki, erityisasiantuntija,

Lisätiedot

Kolpeneen palvelukeskuksen ky, ruokasalin kabinetti. Läsnä Kilpeläinen Auvo Rovaseutu, puheenjohtaja kuntayhtymä

Kolpeneen palvelukeskuksen ky, ruokasalin kabinetti. Läsnä Kilpeläinen Auvo Rovaseutu, puheenjohtaja kuntayhtymä LAPIN TOIMINTAYKSIKKÖ/ PÖYTÄKIRJA 3/2007 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 5.12.2007 LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika perjantai 5.12.2007 klo 10 12 Paikka

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (10 ) Vammaisneuvosto 27.01.2017 AIKA 27.01.2017 klo 09:00-10:55 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lapin alueverkosto , Rovaniemi

Lapin alueverkosto , Rovaniemi Lapin alueverkosto 23.2.2017, Rovaniemi Ohjelma Esittelykierros Kuvaus maakunnallisesta sote-yhdistyskentästä Ajankohtaista Lapin sote-uudistuksesta - Pertti Hemminki, Lapin liitto - Mervi Kestilä, Lapin

Lisätiedot

Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa

Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa Yhteistyöllä eteenpäin jatkossakin Anna Katajala Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke Järjestöjen toimintaympäristö muutoksessa Maakunta- ja sote-uudistus siirtää

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 7.7.2015 klo 12:30 1/5 Paikka Tulihukka-leiri, Mynämäen palloiluhalli, Urheilutie 9, Mynämäki LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Ansio Juho Haapala Heikki Haikonen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Sanna Hiltunen, Itä-Lapin MAKO-verkosto , Kemijärvi

Sanna Hiltunen, Itä-Lapin MAKO-verkosto , Kemijärvi Sanna Hiltunen, Itä-Lapin MAKO-verkosto 23.3.2017, Kemijärvi Maahanmuutto- ja kotouttamistyön (MAKO) verkoston tausta kansalaisten määrä Lapissa 2001-2015 4000 3500 3000 2500 2000 1500 1000 1863 2033 2361

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasianneuvottelukunnaksi Keväällä 2018 tehdään esitys Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön rakenteeksi Huhtikuussa kootaan pohjaesitykseen

Lisätiedot

KUTSU HYVINVOINNIN SEUTUSEMINAARIT /LÄNSI-POHJA

KUTSU HYVINVOINNIN SEUTUSEMINAARIT /LÄNSI-POHJA KUTSU HYVINVOINNIN SEUTUSEMINAARIT /LÄNSI-POHJA Lapin aluehallintovirasto, Lapin liitto, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Lapin taidetoimikunta, Terveys ry ja

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Järjestöjen kokemustiedon kerääminen osana hyvinvointikertomustyötä

Järjestöjen kokemustiedon kerääminen osana hyvinvointikertomustyötä Järjestöjen kokemustiedon kerääminen osana hyvinvointikertomustyötä Sähköinen hyvinvointikertomus työryhmä 5.6.2018 Sara Löyttyjärvi, Hämeen Setlementti ry Yleistä Kokemustietoa keräämällä tavoitetaan

Lisätiedot

Tornionjoen-Muonionjoen tulvariskien hallintasuunnitelman yhteensovittaminen Ruotsin Haaparannan tulvariskien hallintasuunnitelman kanssa

Tornionjoen-Muonionjoen tulvariskien hallintasuunnitelman yhteensovittaminen Ruotsin Haaparannan tulvariskien hallintasuunnitelman kanssa Tornionjoen tulvaryhmän 9. kokouksen pöytäkirja 15.09.2015 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Pellon kunnantalo Aika: 15.9.2015 klo 10:00 Tornionjoen tulvaryhmän 9. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä 18.2.2019 kello 13 13.45 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen liitto/phhyky Anu

Lisätiedot

Keski-Suomen Järjestöareenan organisoituminen vuonna Keski-Suomen sosiaali- ja terveysjärjestöjen alueverkoston, Kolmikon tapaaminen

Keski-Suomen Järjestöareenan organisoituminen vuonna Keski-Suomen sosiaali- ja terveysjärjestöjen alueverkoston, Kolmikon tapaaminen Keski-Suomen Järjestöareenan organisoituminen vuonna 2019 Keski-Suomen sosiaali- ja terveysjärjestöjen alueverkoston, Kolmikon tapaaminen 14.11.2018 Järjestöareenan tavoitteet 1. Vahvistaa järjestöjen

Lisätiedot

Haasteita riittää, riittävätkö resurssit? - Verkostotoimijan kommenttipuheenvuoro

Haasteita riittää, riittävätkö resurssit? - Verkostotoimijan kommenttipuheenvuoro Haasteita riittää, riittävätkö resurssit? - Verkostotoimijan kommenttipuheenvuoro Alkoholi ja väkivalta seminaari Rovaniemi 6.11.2013 Seppo Lehto Pelastusylitarkastaja Lapin aluehallintovirasto 1 Jaana

Lisätiedot

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa + Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry Takana 20 vuotta toimintaa + Miten kaikki alkoi? 1993 Syömishäiriöisten lasten vanhempien tukiyhdistys perustettiin Turussa 31.3.1993. Valtakunnallinen yhdistys,

Lisätiedot