Tohtoriopiskelijoiden ohjauksen uudet ohjeistukset Jyväskylän yliopiston tutkijakoulussa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tohtoriopiskelijoiden ohjauksen uudet ohjeistukset Jyväskylän yliopiston tutkijakoulussa"

Transkriptio

1 Tohtoriopiskelijoiden ohjauksen uudet ohjeistukset Jyväskylän yliopiston tutkijakoulussa Tuula Oksanen, tutkijakoulukoordinaattori Jyväskylän yliopisto

2 Sisältö Ohjausasiakirja Tohtoriopiskelijan, ohjaajan ja seurantaryhmän tehtävät Väitöskirjavaatimukset Jyväskylän yliopistossa Tarkentava ohje tohtoriopiskelijoiden seurantaryhmistä Tarkentavat tutkijakoulun toimintaperiaatteita

3 Selkeyttä ohjauskäytänteisiin ja ohjaussuhteen pelisääntöihin Salzburg II Recommendations on doctoral education (2010) Supervision must be a collective effort with clearly defined and written responsibilities of the main supervisor, supervisory team, doctoral candidate, doctoral school, research group and the institution, leaving room for the individual development of the doctoral candidate. OKM: Koulutus ja tutkimus vuosina Kehittämissuunnitelma (2012) Tohtoriohjelmissa on selkeät opiskelijan ja ohjaajan vastuut.

4 Ohjausasiakirja Tutkintosääntö: Jokainen tutkielman tai muun opinnäytteen tekijä on oikeutettu saamaan tarpeellisen määrän ohjausta. Opinnäytteen tekijä on kuitenkin ensisijaisesti vastuussa työn valmistumisesta ja sen laadusta. Tutkielman ja muun opinnäytteen menestyksellinen tekeminen edellyttää, että tekijä yhdessä ohjaajan kanssa suunnittelee työn tavoitteet sekä työn etenemisen aikataulun. Samalla on sovittava, miten paljon ohjaukseen käytetään aikaa ja miten ja missä vaiheissa ohjaaja antaa palautetta. Syntynyttä yhteisymmärrystä on pidettävä ohjaussopimuksena, jonka noudattamiseen kumpikin sitoutuu.

5 Ohjausasiakirja Tutkijakoulun johtoryhmän tunnistama hyvä käytänne Pyritään tuomaan lisää selkeyttä jatko-opiskelijoiden ja ohjauksen vastuisiin sekä edistämään jatko-opintojen suorittamista Muodostaa yhdessä tutkimussuunnitelman, jatko-opintosuunnitelman sekä rahoitussuunnitelman kanssa väitöskirjan ohjauksen dokumentaation EUA: Quality Assurance in Doctoral Education results of the ARDE project (2013) In the key area of supervision, there is a notable trend towards establishing rules or guidelines as well as using individual contract-type agreements between supervisor and supervisee. In comparison to the traditional, personal master-apprentice relationship, this is an important step forward in terms of transparency.

6 Ohjausasiakirjan sisältö Vastuullinen ohjaaja ja muut ohjaajat Ohjaussuhteen aloittamisajankohta Ohjaajien välinen työnjako Ohjaustapaamisista sovittua tapaamistiheys, kuka tekee aloitteen tapaamisen järjestämiseksi yms. Seurantaryhmän kuvaus jäsenten nimet tai kuvaus siitä mikä taho toimii seurantaryhmänä

7 Ohjausasiakirjan sisältö Onko tavoitteena on suorittaa tohtorintutkinto, joka on yhden tiedekunnan sisäinen joka on kahden tai useamman tiedekunnan välinen joka suoritetaan kansainvälisessä yhteistutkinto-ohjelmassa jonka kansainvälisestä yhteisohjausjärjestelystä on sovittu cotutelle -sopimuksella Liitteet Tohtoriopiskelijan, ohjaajan ja seurantaryhmän tehtävät Väitöskirjavaatimukset Jyväskylän yliopistossa

8 Ohjausasiakirjan laatiminen Lomake Korppi-järjestelmässä Laatimista edeltää ohjauskeskustelu Opiskelija täyttää lomakkeen lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä Järjestelmä lähettää tiedot ohjaajalle, joka allekirjoittaa lomakkeen Ohjausasiakirja tarkistetaan ja tarvittaessa päivitetään vähintään kerran vuodessa

9 Tohtoriopiskelijan ja ohjaajan tehtävät Ohjausasiakirjan liite 1: Tohtoriopiskelijan ohjaus Säännöllinen ohjaajan antama ohjaus ja seurantaryhmän tuki Korkeatasoinen yliopiston, tiedekunnan ja laitoksen järjestämä opetus Tiedekunnan järjestämä opintoneuvonta Mahdollisuus osallistua yliopistoyhteisön toimintaan Mahdollisuus keskustella ohjaajan ja seurantaryhmän kanssa tutkinnon jälkeisistä uramahdollisuuksista Mahdollisuus tuoda seurantaryhmän tietoon tutkimus- ja/tai jatkoopintosuunnitelman seuraamisessa tai ohjaussuhteessa esiintyvät ongelmat

10 Tohtoriopiskelijan tehtävät Väitöstutkimuksen ja jatko-opintojen suorittaminen ohjaajan kanssa sovitun suunnitelman ja aikataulun mukaisesti sekä tohtorin tutkinnon loppuunsaattaminen neljän vuoden sisällä jatko-opintojen aloittamisesta. Ohjaajien pitäminen aktiivisesti ajan tasalla väitöstutkimuksen etenemisestä ja kulloinkin sovittujen väitöskirjatyön osien lähettäminen etukäteen ohjaajille tutustuttavaksi ennen ohjaustapaamista sekä saadun palautteen huomioiminen. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan HTK-ohjeen sekä Jyväskylän yliopiston eettisten periaatteiden ja julkaisueettisten periaatteiden noudattaminen.

11 Tohtoriopiskelijan tehtävät Tarvittaessa jatkoopintosuunnitelman ja tutkimussuunnitelman päivittäminen yhdessä ohjaajien kanssa. Aktiivinen rahoituksen hakeminen tohtoriopiskelijoille sopivista lähteistä sekä rahoitussuunnitelmasta keskusteleminen ja sen päivittäminen ohjaajien kanssa. Mahdollisuuksien mukaan vähintään 3 kk:n tutkimusvierailun tekeminen ulkomaille.

12 Tohtoriopiskelijan tehtävät Aktiivinen osallistuminen laitoksen, tiedekunnan ja yliopiston järjestämiin jatko-opintoseminaareihin ja muihin tieteellisiin tai tutkimusta edistäviin tilaisuuksiin. Pyydettäessä oman tutkimuksen esitteleminen niissä sekä mahdollisuuksien mukaan osallistuminen myös muualla järjestettäviin kansallisiin tai kansainvälisiin konferensseihin, seminaareihin tai workshopeihin. Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön 17 :ssä määriteltyjen opiskelijan velvollisuuksien täyttäminen.

13 Tohtoriopiskelijan tehtävät Vuosittainen ilmoittautuminen läsnä olevaksi tai poissaolevaksi. Yliopistolaki / : Opiskelijan on joka lukuvuosi yliopiston määräämällä tavalla ilmoittauduttava läsnä olevaksi tai poissa olevaksi. Jatko-opintojen ja/tai väitöstutkimuksen edistymisraportin antaminen sitä pyydettäessä. Ohjaajien ja seurantaryhmän informoiminen tutkimus- ja/tai jatkoopintosuunnitelman seuraamisessa esiintyvistä mahdollisista ongelmista.

14 Tohtoriopiskelijan tehtävät Tieteellisen toiminnan kuten julkaisujen ja esiintymisten kirjaaminen Tutkimus- ja julkaisutietojärjestelmä TUTKA:an.

15 Tohtoriopiskelijan tehtävät Jyväskylän yliopiston ja oman laitoksen tai tiedekunnan (affiliaatio) ilmoittaminen tieteellisten julkaisujen tekijätiedoissa. Julkaisueettiset periaatteet

16 Ohjaajien tehtävät Tohtoriopiskelijan ohjaaminen jatko-opintosuunnitelman, tutkimussuunnitelman ja rahoitussuunnitelman laatimisessa ja niiden päivittämisessä. väitöstutkimuksen ohjaaminen siten, että tohtoriopiskelijalla on edellytykset tieteellisesti laadukkaan väitöskirjan kirjoittamiseen ja tohtorin tutkinnon saavuttamiseen neljän vuoden tavoiteajassa. tutustuttaminen hyvään tieteelliseen käytäntöön ja tutkimuseettisiin periaatteisiin. säännöllinen tapaaminen, väitöskirjatyön osiin paneutuminen ennen tapaamisia sekä palautteen antaminen.

17 Ohjaajien tehtävät Tohtoriopiskelijan rohkaiseminen oma-aloitteiseen ja itsenäiseen työskentelyyn. kansalliseen ja kansainväliseen tiedeyhteisöön integroitumisen edistäminen sekä rohkaiseminen vertaistukiverkoston luomiseen. urasuunnittelun tukeminen keskustelemalla hänen kanssaan urasuunnitelmista ja tutkinnon jälkeisistä työllistymismahdollisuuksista sekä rohkaisemalla häntä luomaan yhteyksiä mahdollisiin työnantajiin jo tohtorikoulutuksen aikana.

18 Ohjaajien tehtävät Osallistuminen niihin tilaisuuksiin, joissa ohjattavan tutkimusta käsitellään. Ohjattavan jatko-opintojen ja väitöstutkimuksen edistymisen seuraaminen sekä vuosittaisen edistymisraportin antaminen sitä pyydettäessä. Rahoituksen hakeminen yhdessä tohtoriopiskelijan kanssa hänen palkkaukseensa sekä tutkimus- ja matkakuluihinsa ja/tai tohtoriopiskelijan ohjaaminen tarvittavan rahoituksen hakemisessa.

19 Ohjaajien tehtävät Hyvien käytänteiden noudattaminen tohtoriopiskelijan työn tuotoksia koskevan palautteen antamisessa ja hänen suoriutumisensa arvioinnissa (asiallista, vastuullista ja kannustavaa). Suositusten ja lausuntojen kirjoittaminen. Väitöskirjakäsikirjoituksen esitarkastuskelpoisuuden varmistaminen. Mikäli suoritettava tohtorin tutkinto on kahden tai useamman tiedekunnan välinen, eri tiedekuntia edustavien ohjaajien suhteellisen työpanoksen arvioiminen väitöskirjatyön loppuvaiheessa.

20 Väitöskirjavaatimukset Jyväskylän yliopistossa Ohjausasiakirjan liite 2: Periaatteet, jotka toteutuvat kaikissa Jyväskylän yliopiston väitöskirjoissa. Tiedekuntaneuvostot voivat tarvittaessa antaa väitöskirjavaatimuksia tarkentavia alakohtaisia ohjeita.

21 Väitöskirjavaatimukset 1) Väitöskirja on tutkimukseen perustuva eheän kokonaisuuden muodostava tieteellinen esitys jonkin Jyväskylän yliopiston oppiaineen alalta. Se on näyttö opiskelijan kyvystä soveltaa itsenäisesti ja kriittisesti tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja luoda uutta tieteellistä tietoa. Väitöskirjan tulee täyttää seuraavat tieteelliset sekä oppimisen ja kyvykkyyden todentavat kriteerit. Väitöskirjan tulee: a) sisältää uutta tieteellistä tietoa ja perusteltuja tuloksia sekä olla tieteellisesti vakuuttava; b) osoittaa väittelijän kriittistä ajattelua, oman tutkimusalan syvällistä tuntemusta sekä tieteellisen tutkimuksen menetelmien hallintaa ja soveltamiskykyä sekä c) olla tieteellisesti rehellinen ja tutkimuseettisten normien mukainen.

22 Väitöskirjavaatimukset 2) Väitöskirja on muodoltaan artikkeliväitöskirja tai monografia. Väitöskirjan alussa on lyhyt tiivistelmä (abstract), jonka tulee (soveltuvin osin) sisältää väitöskirjan tavoitteet tai tutkimuskysymykset, keskeisimmät menetelmät, tulokset sekä niiden pohjalta tehdyt johtopäätökset. Tiivistelmä tulee, väitöskirjan kielestä riippumatta, kirjoittaa ainakin suomen- ja englanninkielellä. Lisäksi voi olla muilla kielillä kirjoitettuja tiivistelmiä. Perustelluista syistä väitöskirja voi olla muodoltaan myös muu kuin artikkeli- tai monografiaväitöskirja. Tällöin sen rakenteesta ja laajuudesta päättää tiedekuntaneuvosto.

23 Väitöskirjavaatimukset 3) Väitöskirjan laajuus mitoitetaan siten, että tohtorintutkinto voidaan suorittaa kokopäiväisesti opiskellen neljässä vuodessa.

24 Väitöskirjavaatimukset 4) Jokaisella väitöskirjan tekijällä on vähintään yksi ohjaaja sekä seurantaryhmä. Opiskelijan ja ohjaajan/ohjaajien yhteisesti muodostama suunnitelma väitöskirjan ohjauksesta ja valmistumisen aikataulusta kirjataan ohjausasiakirjaan. Tohtoriopiskelijan, ohjaajan ja seurantaryhmän tehtävät on kuvattu ohjausasiakirjan liitteessä 1. Väitöskirjan ohjaajien tulee varmistaa väitöskirjan käsikirjoituksen laatu huolellisesti ennen esitarkastusta. Väitöskirjalle tulee tarvittaessa tehdä kielentarkastus viimeistään ennen väitöskirjan julkaisemista. Väitöskirjatyössä tulee näkyä Jyväskylän yliopiston ohjaus. Jyväskylän yliopiston jatko-opiskelijana tehdyissä artikkeliväitöskirjan artikkeleissa yhteys Jyväskylän yliopistoon ilmoitetaan affiliaatiotiedoissa ohjausasiakirjan liitteen 1 ja yliopiston julkaisueettisten periaatteiden mukaisesti.

25 Väitöskirjavaatimukset 5) Väitöskirjaa ei voi hyväksilukea aiemmin hyväksytyllä tutkielmalla. Poikkeuksia ovat kansainvälisiin yhteistutkintoihin ja kaksoistutkintoihin sisällytettävät väitöskirjat.

26 Väitöskirjavaatimukset Artikkeliväitöskirja 6) Artikkeliväitöskirja muodostuu samaa ongelmakokonaisuutta käsittelevistä vertaisarvioiduista tieteellisistä julkaisuista tai julkaistavaksi hyväksytyistä käsikirjoituksista sekä väittelijän niistä laatimasta yhteenvedosta. Artikkeliväitöskirjaksi voidaan hyväksyä myös vastaavat tieteelliset kriteerit täyttävä työ, johon voi sisältyä vielä julkaisemattomia artikkeleita.

27 Väitöskirjavaatimukset Artikkeliväitöskirja 7) Artikkeliväitöskirjaan sisältyy tyypillisesti 3-5 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia. Vaadittavien artikkelien määrään vaikuttavat tieteenala ja tekijän itsenäisen työn osuus sekä artikkeleiden a) laajuus b) tieteellinen laatu ja merkittävyys sekä c) julkaisufoorumi Artikkeliväitöskirja voi sisältää julkaisuja, joissa on useita kirjoittajia. Väitöskirjantekijän itsenäinen osuus väitöskirjaan sisällytettävissä yhteisartikkeleissa tulee kuvata selkeästi väitöskirjan yhteenvedossa. Yksittäistä julkaisua voidaan perustelluista syistä käyttää useamman eri opiskelijan väitöskirjoissa silloin, kun tekijöillä on omat itsenäiset osuutensa artikkelissa. Tästä on sisällytettävä maininta väittelijän itsenäisen työn osuuden kuvaukseen.

28 Väitöskirjavaatimukset Artikkeliväitöskirja 8) Artikkeliväitöskirjan yhteenvedossa esitetään osatutkimuksia yhdistävä kysymyksenasettelu, teoreettinen viitekehys ja menetelmälliset ratkaisut sekä kootaan yhteen osatutkimusten keskeiset tulokset ja johtopäätökset sekä arvioidaan niiden vaikuttavuutta. Yhteenvedon tulee muodostaa tasapainoinen kokonaisuus, joka on laadittu sekä väitöskirjaan sisältyvien julkaisujen että kirjallisuuden perusteella.

29 Väitöskirjavaatimukset Monografiaväitöskirja 9) Monografiaväitöskirja on sellaisenaan aiemmin julkaisematon, itsenäiseen tieteelliseen tutkimustyöhön perustuva kokonaisuus. Tekijä voi halutessaan laatia väitöskirjansa aihepiiristä julkaisuja ja hyödyntää niitä väitöskirjassaan.

30 Seurantaryhmä Tutkijakoulun yleiset toimintaperiaatteet: Jokaiselle tohtoriopiskelijalle muodostetaan seurantaryhmä. Seurantaryhmä tapaa tohtoriopiskelijan vuosittain ja toimii tohtoriopiskelijan ohjauksen tukiryhmänä.

31 Seurantaryhmän tehtävät Ohjausasiakirjan liite 1: Jatko-opintojen ja väitöstutkimuksen edistymisen tukeminen ja seuranta sekä tarvittaessa opinto- ja/tai tutkimussuunnitelman tarkentamiseen osallistuminen. Tohtoriopiskelijan urasuunnittelun tukeminen ja keskusteleminen tohtoriopiskelijan kanssa tutkinnon jälkeisistä työllistymismahdollisuuksista. Huomioin kiinnittäminen siihen, että tohtoriopiskelijan opetuksen ja muiden tehtävien määrä on tarkoituksenmukainen neljän vuoden tavoiteaika huomioiden eikä estä valmistumista tavoiteajassa.

32 Seurantaryhmän tehtävät Jatko-opintojen edistymisessä tai niiden rahoituksessa mahdollisesti ilmenevistä ongelmista informoiminen annettujen ohjeiden mukaisesti. Ohjausasiakirjaan kirjatun ohjaajatiedon tarkistaminen vuosittaisessa seurantaryhmän ja tohtoriopiskelijan tapaamisessa.

33 Seurantaryhmissä noudatettavat toimintaperiaatteet Seurantaryhmä nimetään ennen jatko-opintojen aloittamista, mielellään jo osana jatko-opiskelijaksi ottamisen prosessia. Seurantaryhmässä on ohjaajien lisäksi ainakin yksi ulkopuolinen professori tai dosentti, joka ei kuulu siihen tutkimusryhmään, jossa väitöskirja tehdään. Seurantaryhmän tutkimusryhmän ulkopuolisten jäsenten valinta on ohjaajan tai laitoksen/tiedekunnan tehtävä. Myös opiskelijan mielipidettä kuunnellaan jäsenten valinnassa. Tavoitteena on muodostaa ryhmä, jonka keskinäinen keskusteluyhteys on hyvä ja jonka keskusteluyhteyden opiskelijaan voidaan odottaa muodostuvan luontevaksi.

34 Seurantaryhmissä noudatettavat toimintaperiaatteet Seurantaryhmän vahvistaminen on tiedekunnan tehtävä, jollei sitä ole delegoitu laitostasolle. Tohtoriopiskelija dokumentoi seurantaryhmänsä jatkoopiskelijan ohjausasiakirjaan Korpissa, johon hän myös tarvittaessa päivittää seurantaryhmän kokoonpanossa tapahtuvat muutokset.

35 Seurantaryhmissä noudatettavat toimintaperiaatteet Tohtoriopiskelija ja seurantaryhmä tapaavat vuosittain siten että kokoontumisia on nelivuotisen tohtorikoulutuksen aikana vähintään kolme. Seurantaryhmän vuosittaisen kokoontumisen koolle kutsuminen on ohjaajan tai tohtoriopiskelijan tehtävä. Tohtoriopiskelija valmistautuu seurantaryhmän tapaamisiin etukäteen. Tohtoriopiskelijalla on seurantaryhmän tapaamisessa mahdollisuus etenemisensä esittelyn lisäksi nostaa keskustelun aiheiksi myös tohtoriopintoihin liittyviä huoliaan.

36 Seurantaryhmissä noudatettavat toimintaperiaatteet Tohtoriopiskelijalla on halutessaan mahdollisuus kutsua seurantaryhmä koolle myös vuosittaisten kokoontumisten välillä sekä mahdollisuus tavata seurantaryhmän tutkimusryhmän ulkopuolisia jäseniä myös ilman ohjaajien läsnäoloa. Seurantaryhmä antaa tapaamisessa opiskelijalle hyvien käytänteiden mukaista (asiallista, vastuullista ja kannustavaa) palautetta hänen etenemisestään. Tiedekunta/laitos/tohtoriohjelma antaa seurantaryhmän jäsenille selkeät ohjeet siitä mitä tahoa seurantaryhmän tulee informoida jatko-opintojen edistymisessä tai niiden rahoituksessa mahdollisesti ilmenevistä vakavista ongelmista.

37 Esimerkkejä seurantaryhmien hyvistä käytänteistä Seurantaryhmän tapaamiseen valmistautumiseen käytössä voi olla esimerkiksi tiedekunnan/laitoksen/tohtoriohjelman valmistelema kysymyslista, johon opiskelija valmistautuu vastaamaan tai opiskelija valmistelee tapaamista varten tiedekunnan/laitoksen/tohtoriohjelman antaman ohjeen mukaisen raportin, jonka toimittaa seurantaryhmän jäsenille ennen tapaamista.

38 Esimerkkejä seurantaryhmien hyvistä käytänteistä Seurantaryhmän tapaaminen dokumentoidaan siten, että dokumenttiin on mahdollista palata ryhmän seuraavaan kokoontumiseen valmistauduttaessa. Tiedekunta/laitos/tohtoriohjelma voi esimerkiksi ohjeistaa opiskelijan laatimaan tiiviin raportin tapaamisen kulusta ja käsitellyistä asioista, joka toimitetaan ryhmän jäsenille tapaamisen jälkeen. Seurantaryhmätapaamisissa voidaan tarvittaessa käyttää hyväksi videopuhelua tms. tapaamisen järjestämistä helpottavia teknisiä ratkaisuja.

39 Ryhmiin liitytään Korpissa seuraavista linkeistä: Humanistinen tiedekunta Informaatioteknologian tiedekunta Kasvatustieteiden tiedekunta Kauppakorkeakoulu Liikuntatieteellinen tiedekunta Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille

Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille 28.1.2019 Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille Yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi koordinaattori Olli Nuutinen, tutkijakoulu Taustaa Yliopisto järjestää tieteelliseen ja taiteelliseen

Lisätiedot

TUTKIJAKOULUN RAKENNE JA YLEISET TOIMINTAPERIAATTEET JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. Hyväksytty Jyväskylän yliopiston hallituksen kokouksessa

TUTKIJAKOULUN RAKENNE JA YLEISET TOIMINTAPERIAATTEET JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. Hyväksytty Jyväskylän yliopiston hallituksen kokouksessa JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN RAKENNE JA YLEISET TOIMINTAPERIAATTEET JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UUSI NIMIKKEISTÖ Tutkijakoulu: Jyväskylän yliopistossa on yksi tutkijakoulu, jonka ohjauksessa eri tiedekuntien

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta TOHTORI- JA LISENSIAATINOPINTOJEN OHJAUSSOPIMUS JA OPINTOSUUNNITELMA

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta TOHTORI- JA LISENSIAATINOPINTOJEN OHJAUSSOPIMUS JA OPINTOSUUNNITELMA 1 TOHTORI- JA LISENSIAATINOPINTOJEN OHJAUSSOPIMUS JA OPINTOSUUNNITELMA Tohtoriopiskelija ja hänen ohjaajansa laativat ohjaussopimuksen opintojen ensimmäisen lukukauden aikana. Sopimus päivitetään, mikäli

Lisätiedot

Jatko-opiskelijoiden seurantakysely. Tietoa vastaajista (9) 0,8 0,6 0,4 0,2 0,6 0,5 0,4 0,3 0,2 0,

Jatko-opiskelijoiden seurantakysely. Tietoa vastaajista (9) 0,8 0,6 0,4 0,2 0,6 0,5 0,4 0,3 0,2 0, 5.2.213 1 (9) Perustieteiden tohtoriohjelma Jatko-opiskelijoiden seurantakysely Toteutettiin 14. 28.11.212 Kysely lähetettiin kaikille lukuvuoden 29 21 ja 21 211 aikana jatko-opintonsa aloittaneille. Vastausprosentti:

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus Maanpuolustuskorkeakoulusta Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2008 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty puolustusministeriön esittelystä, säädetään Maanpuolustuskorkeakoulusta

Lisätiedot

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Kopio e-lomakkeesta 11.3.2011 Kysely sulkeutunut 4.4.2011 Helsingin yliopiston vastuullisille tutkijoille suunnattu KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Taustatiedot

Lisätiedot

OHJE Jatko-opintosuunnitelmat 24.8.2012 1 (6) JATKO-OPINTOJEN AIKANA LAADITTAVAT SUUNNITELMAT

OHJE Jatko-opintosuunnitelmat 24.8.2012 1 (6) JATKO-OPINTOJEN AIKANA LAADITTAVAT SUUNNITELMAT 1 (6) JATKO-OPINTOJEN AIKANA LAADITTAVAT SUUNNITELMAT Suunnitelmat Opiskelija laatii ennen jatko-opiskelijaksi hakeutumistaan yhteistyössä työnohjaajansa, työnohjaajiensa tai ohjausryhmän kanssa tutkinnonsuorittamissuunnitelman,

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA 1 (6) HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA Tohtoriopintojen opetussuunnitelma löytyy tiedekunnan jatko-opinto-oppaasta: www.utu.fi/fi/yksikot/edu/tutkimus/tohtorikoulutus/opinnot/opinto-opas/sivut/home.aspx

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston tutkijakoulu

Jyväskylän yliopiston tutkijakoulu Jyväskylän yliopiston tutkijakoulu www.jyu.fi/tutkijakoulu Tutkijakoulukoordinaattori Tuula Oksanen Opintoasiainpäivät 9.2.2012 Tutkijakoulujärjestelmä muutoksessa Perustettu 1995 Opetusministeriön toimesta

Lisätiedot

TOHTORIKOULUTUKSEN ARVIOINTI 2016 JA SITÄ SEURAAVAT KEHITTÄMISTOIMET

TOHTORIKOULUTUKSEN ARVIOINTI 2016 JA SITÄ SEURAAVAT KEHITTÄMISTOIMET TOHTORIKOULUTUKSEN ARVIOINTI 2016 JA SITÄ SEURAAVAT KEHITTÄMISTOIMET 2016-2020 Laadunohjausryhmä ti 6.9.2016 Tuula Oksanen, tutkijakoulukoordinaattori Tausta Strategian toimenpideohjelma 2015-2016 Tohtorikoulutus

Lisätiedot

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Orientaatio uusille väitöskirjatutkijoille Tampereen yliopiston tutkijakoulu Koordinaattori Olli Nuutinen Jatkokoulutuksen tavoitteena on,

Lisätiedot

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Asetus teologisista tutkinnoista 7.4.1995/517 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Koulutusvastuu Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. 2 Tutkinnot

Lisätiedot

TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET

TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Tohtoriohjelman kuvaus http://www.uva.fi/fi/research/researcher/graduate_school/programmes/technical_sciences/ Opiskelijavalinta

Lisätiedot

FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ

FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ Ote humanistisen tiedekunnan jatkotutkinto-oppaasta 3. FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ Tavoitteet Filosofian tohtorin tutkinnon tavoitteena on kouluttaa tieteellisiä asiantuntijoita,

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tohtorikoulutuksessa noudatetaan seuraavia yhteisiä määräyksiä.

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tohtorikoulutuksessa noudatetaan seuraavia yhteisiä määräyksiä. 1 Tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmat lukuvuodeksi 2017 2018 (Hyväksytty tiedekuntaneuvoston kokouksessa 13.2.2017; täydennetty dekaanin päätöksellä 15.3.2017; korjattu 10.8.2017) TIEDEKUNNAN MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Orientaatio uusille väitöskirjatutkijoille Tampereen yliopiston tutkijakoulu Koordinaattori Olli Nuutinen TaY tutkijakoulu Tehtävä: koordinoida

Lisätiedot

Jyväskylän yliopisto Humanistinen tiedekunta

Jyväskylän yliopisto Humanistinen tiedekunta Jyväskylän yliopisto Humanistinen tiedekunta 24.3.2015 Lukuvuoden 2015 2016 työsuunnitelmat YKSITYISKOHTAINEN OHJE SoleTM:n lomakepohja on käytettävissä 30.3.2015. Numerointi vastaa SoleTM:n lomakkeen

Lisätiedot

Syventävien opintojen opinnäytetyö

Syventävien opintojen opinnäytetyö Syventävien opintojen opinnäytetyö 17. 11.2017 OPINNÄYTE Valtioneuvoston asetuksen (2004/794) 15 mukaan tutkinnon pääaineen tai siihen rinnastettavan kokonaisuuden tai koulutusohjelman syventäviin opintoihin

Lisätiedot

Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset

Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset Filosofisessa tiedekunnassa suoritettavista humanistisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta ja opiskelijoista on voimassa, mitä yliopistolaissa

Lisätiedot

HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS

HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS TAMPEREEN YLIOPISTO HUMANISTINEN TIEDEKUNTA HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS TOIMITTANUT TERTTU ORPANA SISÄLLYS Lukijalle 1. TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS HUMANISTISESSA TIEDEKUNNASSA Filosofian tohtorin

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA Sisällys: 1. Suunnitteletko maisterintutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja? Väitöskirjaa? 2. Alustavaa informaatiota jatko-opiskelusta perustutkintovaiheessa

Lisätiedot

Väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen tarkastaminen teologisessa tiedekunnassa

Väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen tarkastaminen teologisessa tiedekunnassa Väitöskirjan ja lisensiaatintutkimuksen tarkastaminen teologisessa tiedekunnassa 1 (Alleviivattuna uusittu ehdotus ja lisäykset) Säädökset Tohtorin ja lisensiaatin tutkinnoista säädetään asetuksessa yliopistojen

Lisätiedot

Tieteellinen jatkokoulutus

Tieteellinen jatkokoulutus Hyväksytty käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 16.2.2016 Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tieteellisiä jatkotutkintoja koskevat pysyväismääräykset

Lisätiedot

HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN

HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN 1. Henkilötiedot * Etunimi Sukunimi Osoite Postinumero Postitoimipaikka Maa Puhelin Syntymäaika 2. Hakijan pohjatutkinto * Tutkinnon nimi Yliopisto Valmistumispäivä

Lisätiedot

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Vastuullisille tutkijoille suunnattu KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA 11.3.2011 Kysely sulkeutunut 4.4.2011 Taustatiedot Sukupuoli nainen mies Ikä alle

Lisätiedot

LT /FT tutkinto. Tutkinnon rakenne

LT /FT tutkinto. Tutkinnon rakenne LT /FT tutkinto Tutkinnon rakenne Lääketieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa seuraavat jatkotutkinnot: lääketieteen tohtori (LT) filosofian tohtori (FT) ja filosofian lisensiaatti (FL) (lääketieteellisen

Lisätiedot

Liikkuvuusjaksot yliopiston ulkopuolella osana tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmaa

Liikkuvuusjaksot yliopiston ulkopuolella osana tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmaa Liikkuvuusjaksot yliopiston ulkopuolella osana tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmaa Elise Pinta, tutkijakoulukoordinaattori, Turun yliopiston tutkijakoulu Anne Tuittu, tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija,

Lisätiedot

VÄITÖSKIRJA, VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTUS, VÄITÖSKIRJAN JULKINEN TARKASTUS SEKÄ VÄITÖSKIRJAN HYVÄKSYMINEN JA ARVOSTELU

VÄITÖSKIRJA, VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTUS, VÄITÖSKIRJAN JULKINEN TARKASTUS SEKÄ VÄITÖSKIRJAN HYVÄKSYMINEN JA ARVOSTELU 1 (7) 14.9.2006 VÄITÖSKIRJA, VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTUS, VÄITÖSKIRJAN JULKINEN TARKASTUS SEKÄ VÄITÖSKIRJAN HYVÄKSYMINEN JA ARVOSTELU 1. VÄITÖSKIRJA 1.1 Säädökset Filosofian tohtorin tutkinnosta säädetään

Lisätiedot

3/2012 Toimintatapojen tarkennuksia väitöskirjatyön valmistumisen loppuvaiheen prosesseihin

3/2012 Toimintatapojen tarkennuksia väitöskirjatyön valmistumisen loppuvaiheen prosesseihin 8.10.2012 OULUN YLIOPISTO TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJA, KOKOUS 9/2012 Aika Maanantai 8.10.2012 klo 8.15 10.15 Paikka: KE 1021-2, Student Center Käsiteltävät asiat 1/2012 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

JATKO-OPINTOSUUNNITELMA KASVATUSTIETEEN TOHTORIN TUTKINTOON

JATKO-OPINTOSUUNNITELMA KASVATUSTIETEEN TOHTORIN TUTKINTOON Jyväskylän yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta JATKO-OPINTOSUUNNITELMA KASVATUSTIETEEN TOHTORIN TUTKINTOON Henkilökohtaiseen jatko-opintosuunnitelmaan (HOPS) kirjataan tohtorin tutkintoon sisällytettävät

Lisätiedot

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Kopio e-lomakkeesta 11.3.2011 Kysely sulkeutunut 4.4.2011 Tohtorikoulutettaville suunnattu KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Taustatiedot Sukupuoli o nainen

Lisätiedot

Tutkijan vastuut, velvollisuudet ja ohjauksen etiikka. Dos. Pirjo Nikander Ihmistieteiden metodikeskus, IHME skylän n yliopisto

Tutkijan vastuut, velvollisuudet ja ohjauksen etiikka. Dos. Pirjo Nikander Ihmistieteiden metodikeskus, IHME skylän n yliopisto Tutkijan vastuut, velvollisuudet ja ohjauksen etiikka Dos. Pirjo Nikander Ihmistieteiden metodikeskus, IHME Jyväskyl skylän n yliopisto 1 Taustaksi: Yli 20 000 jatko-opiskelijaksi opiskelijaksi ilmoittautunutta

Lisätiedot

Tutkimussuunnitelmamalli/ Oikeustieteiden tohtoriohjelma, UEF. Väitöskirjatutkimuksen otsikko Tutkijan nimi Päivämäärä

Tutkimussuunnitelmamalli/ Oikeustieteiden tohtoriohjelma, UEF. Väitöskirjatutkimuksen otsikko Tutkijan nimi Päivämäärä Väitöskirjatutkimuksen otsikko Tutkijan nimi Päivämäärä Sisällys Tutkimussuunnitelman tiivistelmä... 1 (puoli sivua) 1 Tutkimuksen tausta ja merkitys... 2 (max. 2 sivua) 2 Tutkimuskysymykset ja tavoitteet..

Lisätiedot

OHJEET VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTAJILLE JA VASTAVÄITTÄJILLE

OHJEET VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTAJILLE JA VASTAVÄITTÄJILLE OHJEET VÄITÖSKIRJAN ESITARKASTAJILLE JA VASTAVÄITTÄJILLE Pikaohje esitarkastajille: Arviointi tulee tehdä kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun esitarkastaja on saanut käsikirjoituksen. Esitarkastuksessa

Lisätiedot

Tohtorikoulutuksen järjestäminen Tampereen yliopistossa

Tohtorikoulutuksen järjestäminen Tampereen yliopistossa Tohtorikoulutuksen järjestäminen Tampereen yliopistossa Markku Ihonen Tutkijakoulu Tohtorikoulutus tutkimuksen arvioinnissa YLEISHUOMIO yksikköjen, ohjelmien ja tohtoriopiskelijoiden välinen vaihtelu suurta

Lisätiedot

Tohtoriohjelman käytänteet vanhaa, uutta, lainattua ja itse keksittyä. OHA-forum 30.9.2015 Oulun yliopistossa Suunnittelija Sirje Liukko

Tohtoriohjelman käytänteet vanhaa, uutta, lainattua ja itse keksittyä. OHA-forum 30.9.2015 Oulun yliopistossa Suunnittelija Sirje Liukko Tohtoriohjelman käytänteet vanhaa, uutta, lainattua ja itse keksittyä OHA-forum 30.9.2015 Oulun yliopistossa Suunnittelija Sirje Liukko Aalto-yliopisto Kemian tekniikan korkeakoulu - Tohtoriohjelmalla

Lisätiedot

Terveystieteiden ja lääketieteen tohtoriohjelmien ohjaussuunnitelma

Terveystieteiden ja lääketieteen tohtoriohjelmien ohjaussuunnitelma TAMPEREEN YLIOPISTO Terveystieteiden yksikkö Terveystieteiden ja lääketieteen tohtoriohjelmien ohjaussuunnitelma Tämä ohjaussuunnitelma on osa Terveystieteiden yksikön tohtorikoulutuksen kehittämistyötä

Lisätiedot

Tietotekniikan kandidaattiseminaari

Tietotekniikan kandidaattiseminaari Tietotekniikan kandidaattiseminaari Luento 1 14.9.2011 1 Luennon sisältö Seminaarin tavoitteet Seminaarin suoritus (tehtävät) Kandidaatintutkielman aiheen valinta Seminaarin aikataulu 2 2011 Timo Männikkö

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit.

2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi puheenjohtaja ja sihteerit. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLINEN TIEDEKUNTA TIEDEKUNTANEUVOSTON PÖYTÄKIRJA 7/2017 Kokous: Keskiviikko 23.8.2017 klo 9.00 Paikka YN330 Jäsen: Läsnä: Henkilökohtainen varajäsen: Läsnä:

Lisätiedot

Tohtoriopiskelijakysely - Survey for Doctoral Students

Tohtoriopiskelijakysely - Survey for Doctoral Students Tohtoriopiskelijakysely - Survey for Doctoral Students Tämä on kysely tohtoriopiskelijoille. Valitse tästä kieli, jolla haluat kyselyyn vastata. This is a survey for doctoral students. Please, choose the

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Tutkijakoulun johtoryhmä TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 3/2013. Aika: klo

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Tutkijakoulun johtoryhmä TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 3/2013. Aika: klo TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 3/2013 Aika: 29.5.2013 klo 9.00 11.00 Paikka: Läsnä: Agora B301 vararehtori Kaisa Miettinen (puheenjohtaja) professori Kari Heimonen professori Keijo Häkkinen

Lisätiedot

Tohtorikoulutuksen toimijat ja vastuut

Tohtorikoulutuksen toimijat ja vastuut Tohtorikoulutuksen toimijat ja vastuut Karita Saravesi UniOGS Väitöskirjatutkimusprosessin ongelmat ja voimavarat teemapäivä 27.9.2018 DOCTORAL TRAINING COMMITTEES HS DTC Human Sciences TNS DTC Technology

Lisätiedot

TERVEYSTIETEET TIETOA JATKO-OPISKELUSTA

TERVEYSTIETEET TIETOA JATKO-OPISKELUSTA TERVEYSTIETEET TIETOA JATKO-OPISKELUSTA Sisällys: 1. Suunnitteletko maisterintutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja? Väitöskirjaa? 2. Alustavaa informaatiota jatko-opiskelusta perustutkintovaiheessa 3. Informaatiotilaisuus

Lisätiedot

Asiantuntijana työmarkkinoille

Asiantuntijana työmarkkinoille Asiantuntijana työmarkkinoille Vuosina 2006 ja 2007 tohtorin tutkinnon suorittaneiden työllistyminen ja heidän mielipiteitään tohtorikoulutuksesta 23.8.2010, Helsinki Juha Sainio, Turun yliopisto Aineisto

Lisätiedot

Tampereen yliopisto. Kasvatustieteiden yksikkö. Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma. Kasvatustieteen ja Filosofian tohtorin tutkinnot

Tampereen yliopisto. Kasvatustieteiden yksikkö. Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma. Kasvatustieteen ja Filosofian tohtorin tutkinnot Tampereen yliopisto Kasvatustieteiden yksikkö Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma Kasvatustieteen ja Filosofian tohtorin tutkinnot Opetussuunnitelma Luonnos 22.1.2014 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Yliopistotutkinnoista

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016,

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016, PASSIIVIREKISTERI Henkilökohtainen opintosuunnitelma palautetaan tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelijalle passiivirekisterilomakkeen kanssa viimeistään 31.3. Lisätietoa passiivirekisteristä www.utu.fi/opiskelu/opinnot/passiivirekisteri/

Lisätiedot

TOHTORIKOULUTUKSEN ARVIOINTI JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA

TOHTORIKOULUTUKSEN ARVIOINTI JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA TOHTORIKOULUTUKSEN ARVIOINTI JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOSSA Tohtorikoulutuspäivä 5.10.2016, Turku Tuula Oksanen, tutkijakoulukoordinaattori, Jyväskylän yliopisto Tausta JY:n strategian toimenpideohjelma 2015-2016

Lisätiedot

Väitöskirjan esitarkastuksesta tohtorin tutkintoon

Väitöskirjan esitarkastuksesta tohtorin tutkintoon Väitöskirjan esitarkastuksesta tohtorin tutkintoon 1. Esitarkastajien määrääminen Ohjaaja tekee esityksen tiedekunnalle / oppiaineen vastuuhenkilölle väitöskirjatyön esitarkastajista ja vastaväittäjästä.

Lisätiedot

Laatunäkökulman vahvistaminen yliopistojen rahoitusmallissa - työryhmän ehdotus yliopistojen rahoitusmallin tarkistamiseksi vuodesta 2015 alkaen

Laatunäkökulman vahvistaminen yliopistojen rahoitusmallissa - työryhmän ehdotus yliopistojen rahoitusmallin tarkistamiseksi vuodesta 2015 alkaen Laatunäkökulman vahvistaminen yliopistojen rahoitusmallissa - työryhmän ehdotus yliopistojen rahoitusmallin tarkistamiseksi vuodesta 2015 alkaen Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

OHJE OPISKELUOIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! hakulomake ID 3344

OHJE OPISKELUOIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! hakulomake ID 3344 1/11 Henkilöstöpalvelut 2017 / Turun yliopiston kliininen tohtoriohjelma (TKT) 2017 OHJE OPISKELUOIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! hakulomake

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN TOIMINTAKASIKIRJA. hyväksyjä: vararehtori Pirjo Nuutila. tarkastanut: tutkijakoulun laaturyhmän pj.

TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN TOIMINTAKASIKIRJA. hyväksyjä: vararehtori Pirjo Nuutila. tarkastanut: tutkijakoulun laaturyhmän pj. 1 (9) TURUN YLIOPISTON TUTKIJAKOULUN TOIMINTAKASIKIRJA hyväksyjä: vararehtori Pirjo Nuutila tarkastanut: tutkijakoulun laaturyhmän pj. Markus Granlund laatija: laatupäällikkö Anu Mäkelä hyväksymis- ja

Lisätiedot

Hyväksytty kauppatieteellisen tiedekuntaneuvoston kokouksessa 29.1.2013. Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset

Hyväksytty kauppatieteellisen tiedekuntaneuvoston kokouksessa 29.1.2013. Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset 1 Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset Kauppatieteellisessä ja teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista kauppatieteellisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta

Lisätiedot

Ohjeet väitöskirjatyön tarkastusprosessin etenemisestä Lapin yliopistossa

Ohjeet väitöskirjatyön tarkastusprosessin etenemisestä Lapin yliopistossa Ohjeet väitöskirjatyön tarkastusprosessin etenemisestä Lapin yliopistossa Lapin yliopiston tutkijakoulutyöryhmä, jonka tehtävänä on mm. valmistella opetus ja tutkimusneuvoston pyynnöstä tutkijakoulutukseen

Lisätiedot

Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä

Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden yksikkö Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä 2012-2015 Nämä lukuvuosia 2012-2015 koskevat määräykset astuvat voimaan 1.8.2012 ja ovat voimassa 31.7.2015

Lisätiedot

Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala

Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala Taitosalkku-opintokokonaisuus, 6 op 29.8.2012 Perehdytyspäivät, avoimen väylä Minna Nevala MIKÄ ON TAITOSALKKU? 1/2 Taitosalkku on 6 op:n opintokokonaisuus, joka on osa liiketoimintaosaamisen perusteita

Lisätiedot

Jatkokoulutusprosessi ja terveystieteiden tiedekunnan yhteiset menettelytavat jatkokoulutusasioissa (päivitetty )

Jatkokoulutusprosessi ja terveystieteiden tiedekunnan yhteiset menettelytavat jatkokoulutusasioissa (päivitetty ) UEF// Terveystieteiden tiedekunta Jatkokoulutusprosessi ja terveystieteiden tiedekunnan yhteiset menettelytavat jatkokoulutusasioissa (päivitetty 11.3.2016) Itä-Suomen yliopiston (UEF) tohtorikoulu muodostuu

Lisätiedot

OHJE PALKKAPAIKKAAN JA/TAI OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! hakulomake ID 2657

OHJE PALKKAPAIKKAAN JA/TAI OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN HUOM! hakulomake ID 2657 1/11 Henkilöstöpalvelut 2016 / Turun yliopiston kliininen tohtoriohjelma (TKT) 2016 OHJE PALKKAPAIKKAAN JA/TAI OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN

Lisätiedot

Tutkintovaatimukset ennen : lääketiede ja hammaslääketiede. Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto

Tutkintovaatimukset ennen : lääketiede ja hammaslääketiede. Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto VANHAT TUTKINTOVAATIMUKSET: Tutkintovaatimukset ennen 1.8.2017: lääketiede ja hammaslääketiede... 1 Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto... 1 Filosofian tohtorin tutkinto... 2 Opintopisteiden

Lisätiedot

Lääketieteen tohtorin

Lääketieteen tohtorin Yhteiskuntatieteiden tiedekunta HAKEMUS Terveystieteiden tohtorin Filosofian tohtorin Terveystieteiden lisensiaatin Lääketieteen tohtorin TUTKINNON SUORITTAMISEKSI JA VÄITÖSKIRJAN/LISENSIAATINTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA 1. TYÖSKENTELYAPURAHAT vuodelle 2011 = APURAHAT TOHTORINTUTKINTOON TÄHTÄÄVIIN OPINTOIHIN 1. ERÄ 2. JATKO-OPISKELIJOIDEN MATKA-APURAHAT 3. TUTKIJOIDEN

Lisätiedot

OPINTOJOHTOSÄÄNNÖN UUDISTUS LUONNOKSEN KESKEISIÄ KOHTIA JA UUDISTUKSIA

OPINTOJOHTOSÄÄNNÖN UUDISTUS LUONNOKSEN KESKEISIÄ KOHTIA JA UUDISTUKSIA OPINTOJOHTOSÄÄNNÖN UUDISTUS LUONNOKSEN KESKEISIÄ KOHTIA JA UUDISTUKSIA Uudistuksen taustaa Yliopistolla tulee olla johtosääntötason säädös pysyviksi tarkoitetuista määräyksistä ja toimintavoista opintoihin

Lisätiedot

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu VÄITÖSKIRJAOHJE

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu VÄITÖSKIRJAOHJE Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tohtorikoulutusneuvosto 23.5.2017 Voimassa 1.8.2017 alkaen Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu VÄITÖSKIRJAOHJE Tätä ohjetta noudatetaan

Lisätiedot

klo 14:15 salissa FYS2

klo 14:15 salissa FYS2 Kandi info 2016: Orientaatio LuK työn ja tutkielman tekemiseen keväällä 2017 28.11.2016 klo 14:15 salissa FYS2 28.11.2016 Jussi Maunuksela 1 Infon tarkoituksena on perehdyttää LuK tutkielman suorittamiseen

Lisätiedot

Bolognan prosessi ja kolmas sykli. Kolmannen syklin kansainvälistymistä käsittelevä työseminaari, Helsinki 10.4.2008 Riitta Pyykkö, TY

Bolognan prosessi ja kolmas sykli. Kolmannen syklin kansainvälistymistä käsittelevä työseminaari, Helsinki 10.4.2008 Riitta Pyykkö, TY Bolognan prosessi ja kolmas sykli Kolmannen syklin kansainvälistymistä käsittelevä työseminaari, Helsinki 10.4.2008 Riitta Pyykkö, TY Miksi Bolognan prosessi? Globaali kilpailu ja väestön ikääntyminen

Lisätiedot

Sisältö Mitä muuta merkitään?

Sisältö Mitä muuta merkitään? HOKSin rakenne Asetuksen (673/2017, 9 ) kohta Koulutuksen järjestäjä merkitsee opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan ainakin seuraavat tiedot: 1) suoritettava tutkinto tai valmentava

Lisätiedot

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma

Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma 1/6 TAMPEREEN YLIOPISTO Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Pohjoismaisten kielten yliopistonlehtorin (opetus- ja tutkimusalana ruotsin kieli) tehtäväntäyttösuunnitelma Tehtävä Tehtävän ala

Lisätiedot

OHJAUSSUUNNITELMA. Filosofian tutkinto-ohjelma. Ohjaus filosofian tutkinto-ohjelmassa

OHJAUSSUUNNITELMA. Filosofian tutkinto-ohjelma. Ohjaus filosofian tutkinto-ohjelmassa OHJAUSSUUNNITELMA Filosofian tutkinto-ohjelma Ohjaus filosofian tutkinto-ohjelmassa Filosofian tutkinto-ohjelmassa annettava ohjaus kohdistuu sekä opiskelijan opintojen ohjaukseen että opinnäytetöiden

Lisätiedot

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella Jyväskylän yliopisto 28.4.2016 Humanistinen tiedekunta 31.12.2016 asti Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 1.1.2017 alkaen HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Tutkijakoulun johtoryhmä TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 5/ / 5

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Tutkijakoulun johtoryhmä TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 5/ / 5 TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 5/2017 Aika: 29.8.2017 klo 14:00 16:00 Paikka: Agora C421.1 Läsnä: vararehtori Kaisa Miettinen, pj professori Keijo Häkkinen professori Heikki Karjaluoto (poistui

Lisätiedot

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO 30.4.2013 OULUN YLIOPISTO TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJA, KOKOUS 5/2013 Aika Maanantai 6.5.2013 klo 8.15 10.00 Paikka: KE 1021-2, Student Center Käsiteltävät asiat 1/2013 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Käytiin lyhyt esittäytymiskierros, koska paikalla oli varajäsen.

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Käytiin lyhyt esittäytymiskierros, koska paikalla oli varajäsen. TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 5/2016 Aika: 27.10.2016 klo 9:00 11:00 Paikka: Läsnä: Poissa: Agora C421.1 (TLA neukkari) vararehtori Kaisa Miettinen, pj professori Keijo Häkkinen yliopistonopettaja

Lisätiedot

Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset

Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea 30.8.2011 Alkaneen lukuvuoden aikana suunnitellaan yliopiston perustutkintojen opetussuunnitelmat ja tutkintovaatimukset

Lisätiedot

Miten pääsen alkuun?

Miten pääsen alkuun? 26.11.14 Miten pääsen alkuun? LL Markku Lehikoinen 27.11.2014 Sidonnaisuudet: HY, Akateeminen terveyskeskus ja Helsingin Sosiaali- ja terveysvirasto, Töölön ta Osa-aikaisen tutkijan arki Aikataulut uusiksi

Lisätiedot

Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely

Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely 1 Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely Pekka Kohti tohtorin tutkintoa 19.4.2017 UniOGS 2 Ensimmäinen versio väitöskirjasta Käytä Acta -kirjoituspohjaa Aloita väitöskirjan / yhteenvedon tekeminen

Lisätiedot

Valtakunnallinen opettajankoulutuksen ja kasvatustieteiden tutkintojen kehittämisprojekti (VOKKE)

Valtakunnallinen opettajankoulutuksen ja kasvatustieteiden tutkintojen kehittämisprojekti (VOKKE) Valtakunnallinen opettajankoulutuksen ja kasvatustieteiden tutkintojen kehittämisprojekti (VOKKE) NEUVOTTELUKUNNAN 13. KOKOUS Aika: maanantai 23.5.2005 klo 10.00 15.10 Paikka: Helsingin yliopisto, käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

KANSAINVÄLISYYDEN EDISTÄMINEN TURUN YLIOPISTOSSA JA OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMASSA

KANSAINVÄLISYYDEN EDISTÄMINEN TURUN YLIOPISTOSSA JA OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMASSA KANSAINVÄLISYYDEN EDISTÄMINEN TURUN YLIOPISTOSSA JA OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMASSA Elise Pinta, FT, Koordinaattori, UTUGS Mirkka Ruotsalainen, Tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija, Oikeustieteellinen

Lisätiedot

Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus. Ritva Dammert 12.3.2014

Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus. Ritva Dammert 12.3.2014 Helsingin yliopiston tohtorikoulutusuudistus Ritva Dammert 12.3.2014 Tohtorikoulutuksen organisoinnin periaatteita Helsingin yliopistossa Uusi tohtorikoulutusjärjestelmä on mittasuhteiltaan suuri muutos

Lisätiedot

Hakeutuminen tieteellisiin ja taiteellisiin jatko-opintoihin

Hakeutuminen tieteellisiin ja taiteellisiin jatko-opintoihin 1/5 Viestinnän, median ja teatterin yksikkö Viestinnän, median ja teatterin yksikön keskeiset jatkokoulutukseen liittyvät määräykset (9.6.2011) Hakeutuminen tieteellisiin ja taiteellisiin jatko-opintoihin

Lisätiedot

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN 1/11 Henkilöstöpalvelut 2016 / Turun yliopiston kliininen tohtoriohjelma (TKT) 2016 OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN TURUN YLIOPISTON KLIINISEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Tutkijakoulun johtoryhmä TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 1/ / 5. Aika: klo 9:00 11:00

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Tutkijakoulun johtoryhmä TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 1/ / 5. Aika: klo 9:00 11:00 TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄ MUISTIO KOKOUSNUMERO 1/2017 Aika: 31.1.2017 klo 9:00 11:00 Paikka: Agora B201 Läsnä: vararehtori Kaisa Miettinen, pj professori Keijo Häkkinen professori Heikki Karjaluoto professori

Lisätiedot

Tieto- ja sähkötekniikan tohtoriohjelma. Väitöskirjan rakenne ja sisältö. Sisältö: 1 Väitöskirja

Tieto- ja sähkötekniikan tohtoriohjelma. Väitöskirjan rakenne ja sisältö. Sisältö: 1 Väitöskirja 1.8.2017 Väitöskirjan rakenne ja sisältö Tähän dokumenttiin on koottu väitöskirjan laatimista koskevia tiedekunnan käytäntöjä ja suosituksia väitöskirjatyön ohjauksen ja kirjoittamisen tueksi. Väitöskirjan

Lisätiedot

EFPP 5.2.2011 Olavi Lindfors. TUTKIELMAN JA TIETEELLISEN KIRJOITTAMISEN OHJAAMINEN koulutusyhteisöjen kokemuksia

EFPP 5.2.2011 Olavi Lindfors. TUTKIELMAN JA TIETEELLISEN KIRJOITTAMISEN OHJAAMINEN koulutusyhteisöjen kokemuksia EFPP 5.2.2011 Olavi Lindfors TUTKIELMAN JA TIETEELLISEN KIRJOITTAMISEN OHJAAMINEN koulutusyhteisöjen kokemuksia OPINNÄYTETYÖN TARKOITUS JA TAVOITTEET OPM mietintö 2003 koulutukseen tulee sisältyä psykoterapian

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISTAMINEN JA ARVIOINTI OPPISOPIMUSKOULUTUKSESSA

HENKILÖKOHTAISTAMINEN JA ARVIOINTI OPPISOPIMUSKOULUTUKSESSA HENKILÖKOHTAISTAMINEN JA ARVIOINTI OPPISOPIMUSKOULUTUKSESSA 19 20.11.2009 Koulutuspäivien avauspuheenvuoro, Henkilökohtaistaminen säädöksissä Opetusneuvos Lea Lakio Lea Lakio 19.11.2009 www.oph.fi HENKILÖKOHTAISTAMINEN

Lisätiedot

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA

KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA 11.3.2011 Kysely sulkeutunut 4.4.2011 Tohtorikoulutettaville suunnattu KYSELY YLIOPISTON TOHTORIKOULUTUKSESTA JA JATKOTUTKINTOLINJAUKSIEN TOTEUTUMISESTA Taustatiedot Sukupuoli nainen mies Ikä alle 25 25-29

Lisätiedot

Taso Työn luonne ja vastuu Vuorovaikutustaidot Tiedolliset ja taidolliset valmiudet

Taso Työn luonne ja vastuu Vuorovaikutustaidot Tiedolliset ja taidolliset valmiudet Opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartta Liite 1 VAATIVUUSTASOKARTTA Tehtävän kuvaus / dokumentointi liitteenä olevaa tehtäväkuvauslomaketta käyttäen Vaativuustasokartalle on kuvattu tyypillisesti

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 8/2011 tiistaina klo (KTK314)

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Tutkimustoimikunta. Kokous 8/2011 tiistaina klo (KTK314) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös Säännökset hallintoelimen koolle kutsumisesta ja päätösvaltaisuudesta ovat Oulun yliopiston johtosäännön 41 42 :issä. Kutsu kokoukseen on lähetetty 11.8.2011.

Lisätiedot

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Hyväksytty sähkötekniikan akateemisessa komiteassa 7. päivänä kesäkuuta 2011. Niissä kohdissa, joissa päättäjä johtuu jostain muusta säännöstä

Lisätiedot

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN 2018-2019 PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN TUTKIMUSALUEET Suositellaan opinnäytetutkielmien sijoittumista Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tutkimuksen

Lisätiedot

Tehtävä Vakuutustieteen professorin tehtävä 1.8.2015 alkaen toistaiseksi. Tehtävän ala Vakuutustiede: yksityisvakuutus ja sosiaalivakuutus

Tehtävä Vakuutustieteen professorin tehtävä 1.8.2015 alkaen toistaiseksi. Tehtävän ala Vakuutustiede: yksityisvakuutus ja sosiaalivakuutus 1 TAMPEREEN YLIOPISTO Johtamiskorkeakoulu TEHTÄVÄNTÄYTTÖSUUNNITELMA VAKUUTUSTIETEEN PROFESSORI Tehtävä Vakuutustieteen professorin tehtävä 1.8.2015 alkaen toistaiseksi Tehtävän ala Vakuutustiede: yksityisvakuutus

Lisätiedot

Tulkkaustoiminta Jyväskylän yliopistossa! Viittomakielen keskus! Avoimet ovet !

Tulkkaustoiminta Jyväskylän yliopistossa! Viittomakielen keskus! Avoimet ovet ! Tulkkaustoiminta Jyväskylän yliopistossa! Viittomakielen keskus! Avoimet ovet 25.4.2014! Jyväskylän yliopiston organisaatio! YLIOPISTOKOLLEGIO! HALLITUS! REHTORI! YLIOPISTOPALVELUT! TIEDEKUNNAT! ERILLISLAITOKSET!

Lisätiedot

Tavoitteidensa mukaisella työuralla

Tavoitteidensa mukaisella työuralla Tavoitteidensa mukaisella työuralla Aarresaari-verkoston tohtoriuraseuranta 2015, vuosina 2012 2013 valmistuneet Juha Sainio & Eric Carver Aarresaari.net/uraseuranta Sivuilta tietoa aineistoista ja linkit

Lisätiedot

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO

Johtoryhmä. Aika Maanantai klo Paikka: KE , Student Center. Käsiteltävät asiat OULUN YLIOPISTO 5.6.2013 OULUN YLIOPISTO TUTKIJAKOULUN JOHTORYHMÄN PÖYTÄKIRJA, KOKOUS 6/2013 Aika Maanantai 10.6.2013 klo 8.15 10.13 Paikka: KE 1021-2, Student Center Käsiteltävät asiat 1/2013 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

YDINTEKNIIKAN JA RADIOKEMIAN TOHTORIOHJELMA (YTERA) TOIMINTAKÄSIKIRJA HYVÄKSYTTY KOKOUKSESSA 8.2.2013

YDINTEKNIIKAN JA RADIOKEMIAN TOHTORIOHJELMA (YTERA) TOIMINTAKÄSIKIRJA HYVÄKSYTTY KOKOUKSESSA 8.2.2013 YDINTEKNIIKAN JA RADIOKEMIAN TOHTORIOHJELMA (YTERA) TOIMINTAKÄSIKIRJA HYVÄKSYTTY KOKOUKSESSA 8.2.2013 Tämä asiakirja sisältää Ydintekniikan ja radiokemian tohtoriohjelma YTERAn keskeisiä toiminta- ja menettelytapoja,

Lisätiedot

OPINNÄYTE OJENNUKSEEN. Se on vaan gradu!

OPINNÄYTE OJENNUKSEEN. Se on vaan gradu! OPINNÄYTE OJENNUKSEEN Se on vaan gradu! 5.10.2011 Jaana O. Liimatainen Päivän ohjelma 15.15-17 Teemat: Opinnäytetyöprosessi Meininkiä tekemiseen esitys löytyy: valmistu.net http://teemailtapaivat.wikispaces.com

Lisätiedot

Tutkinnon voi opiskella loppuun, vaikka ei saisikaan lisäaikaa

Tutkinnon voi opiskella loppuun, vaikka ei saisikaan lisäaikaa Tutkinnon voi opiskella loppuun, vaikka ei saisikaan lisäaikaa Jos tutkinnosta puuttuu opintojaksoja, voi niitä suorittaa avoimen yo:n kautta opintojaksoille haetaan opinto-oikeutta opintojaksokohtaisesti

Lisätiedot

Kandista Pro Gradu tutkielmaan. Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta

Kandista Pro Gradu tutkielmaan. Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Kandista Pro Gradu tutkielmaan Jyrki Komulainen, Hannu Heikkinen Yliopistonlehtorit OULUN YLIOPISTO Kasvatustieteiden tiedekunta Kandi / gradu Kandidaatintutkielma on ensimmäinen tieteellinen opinnäytetyö,

Lisätiedot

Julkaisufoorumin ohjausryhmä 17.11.2014 LIITE 1. Unifi lähetti 4.9.2015 yliopistojen tutkimuksesta vastaaville rehtoreille seuraavan viestin:

Julkaisufoorumin ohjausryhmä 17.11.2014 LIITE 1. Unifi lähetti 4.9.2015 yliopistojen tutkimuksesta vastaaville rehtoreille seuraavan viestin: KYSELY YLIOPISTOILLE JULKAISUFOORUMI-LUOKITUKSEN KÄYTÖSTÄ Unifi lähetti 4.9.2015 yliopistojen tutkimuksesta vastaaville rehtoreille seuraavan viestin: Hyvät tutkimuksesta vastaavat rehtorit, Tieteellisten

Lisätiedot

Jatko-opinnot kasvatustieteen laitoksella: Ohje

Jatko-opinnot kasvatustieteen laitoksella: Ohje Kasvatustieteen laitoksen jatkokoulutusohjeita 15.5.2007 (päiv. 22.2.2009) 1 (9) Jatko-opinnot kasvatustieteen laitoksella: Ohje Yleiset jatko-opintoja ohjaavat periaatteet Helsingin yliopiston konsistorissa

Lisätiedot

Jatkokoulutusprosessi ja terveystieteiden tiedekunnan yhteiset menettelytavat jatkokoulutusasioissa (päivitetty )

Jatkokoulutusprosessi ja terveystieteiden tiedekunnan yhteiset menettelytavat jatkokoulutusasioissa (päivitetty ) Jatkokoulutusprosessi ja terveystieteiden tiedekunnan yhteiset menettelytavat jatkokoulutusasioissa (päivitetty 30.1.2013) Itä-Suomen yliopiston (UEF) tohtorikoulu muodostuu tieteenalakohtaisista, koulutusalakohtaisista

Lisätiedot

Metodologinen asiantuntijuus ja ohjausprosessi

Metodologinen asiantuntijuus ja ohjausprosessi Metodologinen asiantuntijuus ja ohjausprosessi dos. Pirjo Nikander Ihmistieteiden metodikeskus IHME Kolme tulokulmaa aiheeseen: 1. Näköalapaikka IHMEen menetelmäkursseilla 2. Oma kokemus ohjaajana 3. Osallistuminen

Lisätiedot