nettiaarre 3.5 nettipro 3.5 Käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "nettiaarre 3.5 nettipro 3.5 Käyttöohjeet 01.03.2013"

Transkriptio

1 nettiaarre 3.5 nettipro 3.5 Käyttöohjeet

2 nettiaarre_pro Sisällysluettelo 1. nettiaarre_pro Kirjautuminen järjestelmään Käyttäjähallinta Sivustonhallinta 6 5. Kuvapankki Galleria Uutiset ja tapahtumat Tiedostopankki 15.

3 nettiaarre_pro nettiaarre_pro 3.5 Informaatioalusta, jonka päätehtävä on tiedon helppo julkaiseminen Internetissä, Intranetissä ja Extranetissä. Julkaisutapoja on lukuisia, joita nettiaarre 3.5 ja nettipro 3.5 sisältää. Niistä yleisimmät ovat Editori ja Uutisryhmät. Tämän ohjeen tarkoitus on antaa perusohjeet järjestelmän käytöstä. Räätälöidyissä versioissa voi olla lisätoimintoja jotka eivät ole tässä ohjeessa. 2. Kirjautuminen järjestelmään nettiaarre 3.5 ja nettipro 3.5 on Internet selaimella (suositus IE 8.0 tai Firefox 3) käytettävä ohjelmisto, johon kirjaudutaan selaimen URL osoiterivin kautta. Osoite on muotoa Kuva 1. Kirjautumisikkuna Kirjautumisikkunassa syötetään Käyttäjätunnus ja salasana, jonka jälkeen painetaan Sisään nappia Kirjautuminen ulos nettiaarre_pro 3.5:sta tapahtuu painamalla ikkunan oikeassa ylänurkassa olevaa Kirjaudu ulos - nappia

4 nettiaarre_pro Käyttäjähallinta Käyttäjähallinta moduuli toimii palvelun hallintatyökaluna, joka mahdollistaa keskitetyn käyttäjien yksilöllisen ja dynaamisen käyttöoikeuksien hallinnan. Käyttäjähallinta antaa myös palvelun käyttäjille mahdollisuuden muuttaa omia henkilökohtaisia tietojaan, kuten salasanaansa palveluun. Ryhmät Ryhmät alasvetovalikko (Pääkäyttäjäoikeuksin) Käyttäjähallinnan helpottamiseksi käyttäjät on hyvä jakaa ryhmiin, esim. Myynti, Hallinto, Tuotanto tms. Luodut ryhmät näkyvät Ryhmät alasvetovalikossa. Alasvetovalikon yläpuolella näkyy myös luotujen ryhmien lukumäärä. Voit valita tarkasteltavaksi valikosta yksittäisen ryhmän tai kaikki ryhmät kerrallaan. Valitun ryhmän mukaan ryhmän käyttäjät listautuvat alla olevaan Käyttäjät ikkunaan. Palvelussa on aina etukäteen luotu Pääkäyttäjä ryhmä, johon kuuluvat palvelun pääkäyttäjät. Huomioi! Pääkäyttäjä ryhmään kuuluvat käyttäjät omaavat automaattisesti kaikki oikeudet palvelussa. Ryhmän lisääminen (Pääkäyttäjäoikeuksin) Paina Lisää ryhmä nappia. Anna ryhmän nimi ja paina lopuksi Ok. Ryhmän nimeäminen/poistaminen (Pääkäyttäjäoikeuksin) Paina Nimeä ja poista ryhmiä nappia. Auenneeseen Ryhmät muokkausikkunaan listautuvat kaikki aiemmin lisätyt ryhmät. Ryhmän nimen muuttaminen tapahtuu kirjoittamalla uusi nimi vanhan ryhmänimen tilalle ja painamalla nimikentän vieressä olevaa Nimeä uudelleen nappia. Ryhmän poistaminen tapahtuu Ryhmät muokkausikkunassa Nimeä uudelleen napin vieressä olevasta Poista napista. Huomioi! Ryhmän poistaminen ei onnistu, jos ryhmässä on käyttäjiä. Käyttäjät Käyttäjät ikkuna (Pääkäyttäjäoikeuksin) Käyttäjät ikkunaan listautuvat palvelun käyttäjät yllä valitun ryhmän mukaisesti. Käyttäjät ikkunan yläpuolella näkyy myös palvelun käyttäjien kokonaislukumäärä. Käyttäjän lisääminen (Pääkäyttäjäoikeuksin) Paina Lisää käyttäjä nappia. Täytä näytön oikealla puolella olevat käyttäjätietokentät. Huomioi! Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*). Huomaa myös, että käyttäjätunnus ja salasana eivät saa sisältää skandinaavisia kirjaimia eivätkä erikoismerkkejä. Salasanojen on sisällettävä vähintään 6 merkkiä, yksi iso kirjain ja yksi numero, lisäksi salasana ei saa olla sama kuin käyttäjätunnus. Pääryhmä alasvetovalikko Alasvetovalikosta voidaan valita, mihin käyttäjäryhmään käyttäjä kuuluu. Tila alasvetovalikko Tila on nopea tapa passivoida ja uudelleen aktivoida käyttäjä, ilman että käyttäjän tietoja tarvitsee poistaa. Tila on oletuksena käytössä - tilassa.

5 nettiaarre_pro Kieli alasvetovalikko Alasvetovalikosta voidaan valita käyttöliittymän kieli käyttäjäkohtaisesti. (Tällä hetkellä käytettävissä suomenkieli) Moduuli Oikeus alasvetovalikko Alasvetovalikoissa voidaan valita moduulikohtaisesti käyttäjän käyttöoikeus ko. moduuliin. Lisäksi Sivustonhallinnalle on lisäoikeus Kyllä + Valikko. Tämä oikeus antaa pääkäyttäjäoikeuden sivurakenteeseen. Huomioi! Jos käyttäjä on asetettu pääryhmään Pääkäyttäjät, näillä valinnoilla ei ole merkitystä, koska pääkäyttäjällä on oikeus aina kaikkialle palvelussa. Kun kaikki tarvittavat käyttäjän tiedot on lisätty, käyttäjän lisääminen vahvistetaan painamalla Ok. Käyttäjien tietojen muokkaaminen (Pääkäyttäjäoikeuksin) Valitse käyttäjä Käyttäjät ikkunasta klikkaamalla käyttäjää. Muuta haluamasi tietoja näytön oikealla puolella näkyvissä käyttäjän tiedoissa. Paina lopuksi OK. Muokkaa käyttäjän tietoja (Käyttäjäoikeuksin) Käyttäjäoikeuksin pääsee näkemään/muokkaamaan vain käyttäjän omia tietoja. Omien tietojen muokkaaminen käyttäjäoikeuksin tapahtuu samoin kuin pääkäyttäjäoikeuksin. Käyttäjäoikeuksin ei kuitenkaan voi muokata pääryhmää, käyttäjätunnusta tai tilaa. Poista käyttäjä (Pääkäyttäjäoikeuksin) Valitse poistettava käyttäjä Käyttäjät ikkunasta. Paina Poista käyttäjä nappia. Hyväksy poistaminen painamalla Ok.

6 nettiaarre_pro Sivustonhallinta Sivustonhallinta, on josta hallitaan itse sivustojen sisältöä. Sivustonhallinta sisältää Sivurakenteen ja Editorin 4.1 Sivurakenne Sivustonhallintamoduulin vasemmassa laidassa näkyy koko sivuston sivurakenne ns. puurakenteena. Tämä helpottaa hahmottamaan sivuston kokonaisuuden. Sivustorakenne esitetään kahdessa välilehdessä; Sivut ja *Valikot (*Vakiona PRO versiossa, muissa optio) Sivut välilehdellä näkyvät kaikki sivuston fyysiset sivut puurakenteena. Tällä välilehdellä myös luodaan ja poistetaan sivuja. Valitsemalla hiirellä haluttu sivu Sivut - välilehdellä, aukeaa se Editoriin, eli Sivustonhallinnan työtilaan. Sivut - välilehdellä on mahdollista lisätä sivu, poistaa sivu ja muokata sivun ominaisuuksia. Sivut joihin ei ole oikeutta näkyvät harmaana puurakenteissa. (Muokkaus vain Pääkäyttäjä ja Valikko - oikeuksin, muilla oikeuksilla luku) Valikot välilehdellä näkyvät sivuston julkisella puolella näkyvä linkkien oikea järjestys eli ns. valikkojen linkit puurakenteena. Valikkojen linkit voivat johtaa ulkopuolisiin tai sisäisiin sivuihin. (ulkopuolinen = järjestelmän ulkoinen sivusto. Sisäinen = järjestelmän sisäinen sivusto, joita hallitaan nettiaarre_pro ohjelmalla) Valikot välilehdellä jokaisella linkillä on seuraavat toiminnot: Lisää uusi ulkoinen linkki: Valikkoon lisätään uusi ulkoinen linkki valitun linkin alapuolelle. ( - etuliite mukaan) Muokkaa ulkoista linkkiä: Voidaan muokata sellaisia linkkejä joka johtavat ulkopuolisiin sivuihin. Poista linkki valikosta: Voidaan poistaa kaikki linkit. Ei poista itse sisäistä sivua. Siirrä ylöspäin: Siirtää valitun linkin yhden askeleen ylöspäin kerrallaan Siirrä alaspäin: Siirtää valitun linkin yhden askeleen alaspäin kerrallaan Lisää uusi sivu Sivut välilehden kautta luodaan kaikki sivut. Valitse hiirellä se sivu jonka alle haluat uuden sivun nimen tulevan. Paina perustiedot: nappia. Tämän jälkeen avautuu uusi ikkuna, jossa määritetään uuden sivun (Vain pääkäyttäjäoikeuksin) Linkin URL: Suora linkki ulkoiseen osoitteeseen. Esim. (Huom. Jos kyseessä on ns. alisosoite esim. yritys.osoite.com on sen alkuun laitettava tarvittava määre, tai Sivun nimi: Sivurakenteessa näkyvä nimi. (Myös linkkilistassa, jos valittu) Sivun kommentit/kuvaus: Vapaa kuvaus sivun sisällöstä, ei näy julkisella puolen Sivun otsikko: Näkyy selaimessa otsikkona. (Tittle) Valikko: Valinta halutaanko sivun luonnin yhteydessä lisätä myös julkiseen linkkilistaan kyseisen sivun uusi linkki. Ei vaihtoehto oletuksena. Vaihtoehto Kyllä luo linkin siihen valikkoon alapuolelle/viereen, jossa tämän uuden sivun ylempi sivu on. Lisäksi valitaan mihin valikkoon linkki halutaan.

7 nettiaarre_pro (Optio: Kyllä valinnan jälkeen ilmestyy lisävalinta: Lisätään sivu valikkoon sivun XXX alle pääotsikoksi. Tämän valinnan hyväksyntä luo uuden sivun samaan tasoon puurakenteessa ja valikoissa kuin ylempi valittu sivu on). Omistajaryhmä: Valitaan käyttäjäoikeuksista riippuen kuka sivun omistaa, eli on muokkausoikeudet. Oletuksena oikeus on aina sivun luojan ryhmälle. (Tätä ei näytetä listassa) Sivun julkisuus heti: Vaihtoehto jos halutaan sivun näkyvän saman tien Internetissä. Julkaisupvm/Lopetuspvm: Valitaan milloin sivu näkyy ja milloin poistuu Internetistä. Päivämäärät haetaan kalenteritoiminnolla josta valitaan halutut aloitus ja lopetuspäivät Poista sivu Valitse poistettava sivu hiirellä Sivurakenteessa Sivut - välilehdellä ja paina nappia. Tämän jälkeen hyväksy lopullinen poisto. Jos sivulla on alasivuja puurakenteessa, poisto ei onnistu ennen kuin myös alasivut on poistettu Sivun ominaisuudet Valitse hiirellä sivu Sivut - välilehdellä, jonka perustietoja haluat tarkastella ja paina nappia. Avautuvassa ikkunassa näkyy valitun sivun ominaisuudet, joita voidaan tarkastella ja muuttaa Versiohallinta (Vain pääkäyttäjäoikeuksin) Vakiona PRO versiossa, muissa optio) Versiohallinta siirtää jokaisen tallennuksen yhteydessä edellisen Sivun sisällön uudeksi versioksi, joka on palautettavissa takaisin julkiseksi. Versiohallinnalla ei ole maksimimäärää versioista, vaan kaikki tallentuvat, tästä syystä sivun versioita voi myös poistaa kokonaan. Valitse sivu, paina - nappia. Avautuvassa ikkunassa näkyy kyseisen sivun versiot. Ylimpänä uusin versio. Palauta nappi siirtää kyseisen sisällön sivuun ja siirtää julkisen sisällön uusimmaksi versioksi talteen. Poista nappi poistaa kyseisen version lopullisesti. Uusimmat (K) nappi avaa koko sivuston uusimmat muutokset. Myös täältä voidaan palauttaa halutun sivun sisältö. Tässä listasta näkee myös kaikki sivuston käyttäjien viimeisimmät päivitykset. Poistetut (K) nappi avaa koko sivuston kaikki (fyysisesti) poistetut sivut. Palauta toiminto palauttaa sivun ja sen viimeisimmän sisällön samaan paikkaan sivurakenteessa. Oikeudet ja Valikkopaikat pitää määrittää uudelleen sivun ominaisuuksista. 4.2 Editori Sivustonhallinnan pääkäyttö sisältyy työtilassa olevaan Editoriin, jolla luodaan sisältö www sivuille. Editorilla muokataan olemassa olevia ja uusia sivuja. Sivurakenteessa valitaan hiirellä haluttu sivu, joka aukeaa Editoriin. nettiaarre_pro - käyttäjä voi nähdä jo muokkaustilassa koko sivun lopullisessa muodossa, eli erillistä esikatselutoimintoa ei tarvita. Työskentely on nopeampaa tämän ansioista. Editorin muokkaustoiminnot näkyvät Windows maailmasta tuttuina toimintanappeina. Vihje! Tekstiä luodaan kirjoittamalla sitä suoraan editoriin tai kopioimalla esim MS Wordista. Tekstin liittäminen tapahtuu editoriin ainoastaan Liitä tekstinä napin kautta. Kirjoita teksti aina valmiiksi ja tee sen jälkeen tarvittavat muotoilut

8 nettiaarre_pro Tässä ovat yleisimmät toiminnot. Lisäksi sivustolla voi olla räätälöityjä toimintoja riippuen sivuston yksilöllisyydestä. Tallenna: Tallentaa muokatun sivun tietokantaan. Uusi tiedosto: Tyhjentää sivun sisällön. Lihavoitu: Valitun tekstin lihavointi. Kursivoitu: Valitun tekstin kursivointi. Alleviivattu: Valitun tekstin alleviivaus. Yliviivattu: Valitun tekstin yliviivaus. Tasaa vasemmat reunat: Muotoilee tekstin vasemman reunan. Keskitä: Keskittää tekstin. Tasaa oikeat reunat: Muotoilee tekstin oikean reunan. Tasaa molemmat reunat: Muotoilee tekstin molemmat reunat. Tyyli: Sivustolla olevan tyylilajin mukaiset tekstivaihtoehdot Fontti: Sivustolla olevan tyylilajin mukaiset fonttilajit Tekstiväri: Voidaan valita sivustolta poikkeava tekstiväritys. Leikkaa: Valitun tekstiosuuden leikkaus työpöydälle.. Liitä tekstinä: Liittää tekstin tai lomakkeet ilman mahdollisia muotoiluja. Etsi: Etsi toiminto hakee editorissa auki olevan sivun sisällöstä hakusanan mukaisesti. Tulosta: Tulostaa editorissa näkyvän tekstin. Korvaa: Korvaa toiminto vaihtaa halutun sanan tai kirjaimen editorissa auki olevaan sivuun. Lisää/Poista numerointi: Lisää tai poistaa juoksevan numeroinnin. Lisää/Poista Luettelomerkit: Lisää tai poistaa luettelomerkinnät. Vähennä sisennystä Sisennä Kumoa: Kumoaa tehtyjä muotoiluja Toista: Toistaa tehtyjä muotoiluja Lisää linkki/muokkaa linkkiä: Luodaan linkki sisäiseen sivuun tai ulkoiseen sivustoon, tiedostoon tai kuvaan. Poista linkki: Poistaa hiirellä valitun tekstilinkin, jättäen kuitenkin tekstin. Siisti sekainen koodi: Korjaa koodia siistimällä sitä automaattisesti. HTML: Vaihtaa visuaalisen näkymän koodausnäkymäksi. Mahdollistaa HTML ohjelmoinnin Kuvat ja galleriat: Liitetään kuvapankissa olevia kuvia ja gallerioita sivustolle Lisää taulu/muokkaa taulua: Lisää kursorilla valittuun paikkaan taulukon, valittujen ominaisuuksien mukaan. Muokkaa kursorilla valitun taulukon ominaisuuksia. Poista muotoilu: Valitun tekstiosuuden muotoilujen poistaminen. Alaindeksi: Muotoilee tekstin alaindeksiin. Yläindeksi: Muotoilee tekstin yläindeksiin. Lisää erikoismerkki: Valittavissa näppäimistöstä puuttuvat erikoismerkit. Lisää esimääritettyjä sivupohjia: Voidaan liittää tyhjään sivuun valmiiksi määritettyjä taulukkosivupohjia Linkitä Editorin kautta Linkitys voidaan tehdä kolmeen kohteeseen: sisäiset sivut, ulkoiset sivut tai dokumenttiin eli liitetiedostoon. Editorista lisättynä uusi linkki tapahtuu joko tekstin tai kuvan kautta linkitettynä, ei päälinkkilistaan. Valitse teksti / tai kuva hiirellä, josta haluat linkin uuteen sivuun. Paina nappia. Linkitys ulkopuoliseen sivuun: Linkin URL: Linkitettynä ulkoiseen sivustoon syötä www-osoite. Jos haluat linkittää sisäiseen sivuun, tiedostoon tai kuvaan valitse Selaa. Linkitys sisäiseen sivuun: Valitse haluttu sivu ja paina Lisää linkki - nappia. Linkitys tiedostoon: Valitse Linkki tiedostoon välilehti ja valitse haluttu tiedosto. Paina Lisää Linkki - nappia. Valitse Kohde alasvetovalikosta kun haluat määrittää miten linkitetty kohde aukeaa. Lopuksi paina Lisää nappia ja linkki on valmis.

9 nettiaarre_pro Linkkien ominaisuuksia voidaan muokata monipuolisesti esimerkiksi ponnahdusikkuna toiminnolla. Nämä toiminnot eivät ole peruskäytössä tarvittavia ja sivuston tyylien mukaisesti jokaisella sivustolla on omat sääntönsä, siksi tässä ohjeessa ei käydä näitä toimintoja tarkemmin läpi Lisää kuva sivulle Editorissa laita kursori paikkaan jonne haluat kuva. Paina nappia. Avautuvassa ikkunassa näkyvät Kuvapankissa olevat kuvat esikatselutilassa. Jokaisen kuvan alla on vihreä Plus nappi ja hiiren viennin tämän päälle aukaisee alasvetovalikon, jossa ovat seuraavat vaihtoehdot kuvan viennistä sivulle: Lisää käsitelty ilman suurennosta: Liittää kuvan sivulle valitussa koossa, ilman onklick suurennostoimintoa. Lisää käsitelty suurennoksella: Liittää kuvan sivulle valitussa koossa onklick suurennostoiminnon kanssa. Lisää käsittelemätön: Liittää originaalikuva sivulle, ilman kokomuutosta ja suurennosta. Esikatselukuva suurennoksella: Liittää pienen esikatselukuvan sivulle onklick suurennostoiminnon kanssa. Vie galleriaan: Liittää kuvan haluttuun kuvagalleriaan. Tämä Kuvapankki-ikkuna on yksinkertaistettu toiminnoiltaan verrattuna Kuvapankkiin joka aukeaa päävalikosta Taulukointi Taulukkojen avulla voidaan luoda sivulle palstoja sekä riviä. Hyödyllinen apu esimerkiksi silloin jos halutaan saada teksti ja kuva rinnakkain. Paina kursori sivulla siihen kohtaan jonne haluat taulukon luoda, tämän jälkeen paina muokkauspaneelista - nappia Avautuvassa taulukko ikkunassa voit määrittää seuraavat ominaisuudet: Sarakkeet: Taulukon sarakkeiden määrä. Oletuksena kaksi saraketta. Rivit: Taulukon rivien määrä. Oletuksena kolme riviä. Leveys: Koko taulukon leveys. Oletuksena 200 pikseliä. Maksimileveys on 400 pikseliä. Vaihtoehtoisesti leveys voidaan määrittää myös prosentteina. Solun tyhjä tila: Määrittelee solun sisällä olevan tekstin tai kuva etäisyyden reunasta Solun väli: Taulukon sisällä olevien solujen etäisyys toisistaan. Tasaus: Taulukon sijainti sivulla horisontaalisesti. Oletuksena vasen. Vaihtoehtoina keskitetty ja oikea. Kehys: Määritetään taulukon kehysten näkyvyys. Oletuksena läpinäkyvä. Leveys: taulukon leveys pikseleinä. Oletuksena leveyttä ei ole määritetty. Korkeus: Koko taulukon korkeus pikseleinä. Oletuksena korkeutta ei ole määritetty ja tavallisesti sitä ei tarvitsekaan määrittää, koska rivit määrittävät taulukon oletuskorkeuden. Lisäksi Edistynyt välilehdellä voidaan määrittää lisää erikoistoimintoja taulukolle Erikoismerkit Kaikki erikoismerkit on koottu samaan paikkaan Editorissa. Halutessa jonkin erikoismerkin tekstin sekaan paina kursori ensin kohtaan jonne haluat merkin tuoda, jonka jälkeen paina muokkauspaneelissa nappia. Avautuvassa ikkunassa voit valita yhden merkin kerrallaan painamalla hiirellä kyseisen merkin päällä, jolloin ikkuna sulkeutuu ja merkki siirtyy sivulle.

10 nettiaarre_pro Kuvapankki nettiaarre 3.5 ja nettipro 3.5 sisältää Kuvapankki moduulin, joka on tallennuspaikka kaikille sivustolla näkyville kuville. Kuvapankin kautta lisäät ja poistat kuvia sivustolla. Kuvapankki muotoilee kuvat automaattisesti sivustolle sopiviksi, valitun määreen mukaisesti. (Kuvakoon pienennys) Kuvien poisto onnistuu pääkäyttäjä oikeuksin ja kuvan omistajana oikeuksin. Kuvapankissa kuvat ovat esikatselussa automaattisesti, uusin ensin. Kuvien lajittelujärjestystä voi muuttaa klikkaamalla hiirellä haluttua otsikkoa. Kuvat ovat kansioissa ja kansiot puurakenteessa. Kansioita voidaan lisätä, poistaa ja muokata nimeä. Toimintonapit löytyvät Kansiorakenteen yläpuolelta. Hiiren vienti kuvan päälle tuo esiin kuvan oikean tiedostonimen. Muut tiedot kuvasta ovat näkyvissä listauksessa. Kuvaus (voidaan muokata klikkaamalla kuvaustekstiä), Omistaja (käyttäjä joka on ladannut kuvan Kuvapankkiin), Koko, Lisäyspäivämäärä. Vihje! Käytössä on useita kuvakokoja sivuille: esimerkiksi 166, 200 ja 400 pikseliä. Mieti ensin mihin kuvan haluat ja sen jälkeen valitse oikea pienennys koko. Huomioi! Käytettävissä olevat kuvaformaatit ovat: GIF ja JPG 5.1 Lataa uusi kuva Kuvapankkiin Avaa Kuvapankki päävalikosta. Valitse kansio johon uusi kuva ladataan Valitse tallennettava kuva: Paina Lisää tiedosto - nappia jolloin aukeaa latausikkuna. Paina Selaa nappia ja valitse tiedostosta haluamasi kuva. Kuvan koko on mielellään oltava suurempi kuin mitä sivustolle lopullisesti menevä. Kuva voi olla esim 2000 x 1000 pixeliä ja kooltaan 1Mt. Huomio kuvan nimessä ei saa esiintyä ääkkösiä, eikä erikoismerkkejä. Valitse kuvakoon pienennys: Avautuvasta valikosta voit valita sivustolle ennalta määritetyistä vaihtoehdoista oikean, jonka mukaan Kuvapankki automaattisesti muotoilee kuvan. Kuvaus: Vapaamuotoinen kuvaus kuvasta. Max. 255 merkkiä Hakusanat: Vapaamuotoiset hakusanat Tekijänoikeus: Lainmukainen ilmoitus kuka omistaa kuvaan oikeudet. Paina tallenna ja odota latautumista: Tämän jälkeen Kuvapankki muotoilee ja tallentaa kuvan pankkiin. Huomaa että kuva ei vielä tässä vaiheessa näy sivustolla. Kuvan lataus kestää riippuen alkuperäisen kuvan koosta, muutamasta sekunnista pariin minuuttiin normaalilla ADSL Internet yhteydellä. Latausikkunassa voidaan kopioida uusi kuva myös suoraan haluttuun Galleriaan/Gallerioihin, valitsemalla Gallerian nimen kohdalla oleva täppä. Vihje! Kuvan löytyminen myöhemmin kuvapankista helpottuu mitä tarkemmat tiedot kuvasta annetaan tässä kohtaa. Voit myös ladata useamman kuvan kerralla, mutta silloin kaikille tulee samat tiedot ja kuvakoon pienennys 5.2 Hae kuvia kuvapankista ja liitä sivulle Editorissa laita kursori paikkaan jonne haluat kuva. Paina nappia. Avautuvassa ikkunassa näkyvät Kuvapankissa olevat kuvat esikatselutilassa. Jokaisen kuvan alla on vihreä Plus nappi ja hiiren viennin tämän päälle aukaisee alasvetovalikon, jossa ovat seuraavat vaihtoehdot kuvan viennistä sivulle: Lisää käsitelty ilman suurennosta: Liittää kuvan sivulle valitussa koossa, ilman onklick suurennostoimintoa.

11 nettiaarre_pro Lisää käsitelty suurennoksella: Liittää kuvan sivulle valitussa koossa onklick suurennostoiminnon kanssa. Lisää käsittelemätön: Liittää originaalikuva sivulle, ilman kokomuutosta ja suurennosta. Esikatselukuva suurennoksella: Liittää pienen esikatselukuvan sivulle onklick suurennostoiminnon kanssa. Vie galleriaan: Liittää kuvan haluttuun kuvagalleriaan. Huomioi! Kun halutaan liittää kuva sivulle se tapahtuu ainoistaan Sivustonhallinnan kautta. Huomioi! Kuvapankissa olevia kuvia voi poistaa vain se, jolla on kyseiseen kuvaan käyttäjäoikeudet, eli se jonka tunnuksilla kuva on alun perin pankkiin ladattu. 5.3 Muut toiminnot Kuvat listauksen yläpuolella olevat toiminnot ovat; Nimeä uudelleen, Poista valitut, Siirrä valitut, Kopioi valitut, Tiedostojen haku

12 nettiaarre_pro Galleria Galleriatoiminto on monen kuvan yhtäaikainen esitystapa nettisivuilla. nettiaarre 3.5/nettiPRO 3.5:n Gallerioiden hallinta on linkitetty osaksi Kuvapankkia. Yleistoimintamalli on se että ensin kuvat tuodaan nettiaarre 3.5/nettiPRO 3.5:n Kuvapankkiin, josta ne lisätään Galleria moduuliin. Perustoiminnoiltaan ja ulkoasultaan Galleria moduuli on kuin Kuvapankki. Galleriassa kuvat ovat esikatselussa automaattisesti, uusin ensin. Kuvien lajittelujärjestystä voi muuttaa klikkaamalla hiirellä haluttua otsikkoa. Kuvat ovat kansioissa ja kansiot puurakenteessa. Galleriakansioita voidaan lisätä, poistaa ja muokata nimeä. Toimintonapit löytyvät Galleriakansiorakenteen yläpuolelta. Hiiren vienti kuvan päälle tuo esiin kuvan oikean tiedostonimen. Muut tiedot kuvasta ovat näkyvissä listauksessa. Kuvaus (voidaan muokata klikkaamalla kuvaustekstiä), Omistaja (käyttäjä joka on ladannut kuvan Kuvapankkiin), Koko, Lisäyspäivämäärä. Toimintamalli on seuraavanlainen: Lisää Galleria Lisää kuva Galleriaan Lisää Galleria sivulle 6.1 Lisää uusi Galleria Paina Lisää Galleria nappia ja syötä Gallerian nimi. (Tämä nimi ei näy julkisella puolella) 6.2 Lisää kuva Galleriaan Galleriaan voidaan liittää kuvia kolmella tapaa: 1. Galleriassa Lisää kuva toiminnolla. Valitse haluttu Galleriakansio ja paina Lisää kuva nappia. Avautuvassa Kuvapankki ikkunassa valitse kuva ja paina Ok. (Tämä on yleisin tapa) 2. Kuvapankissa Lisää kuva toiminnossa valitsemalla ne Galleriat joihin halutaan kuva viedä. 3. Sivustonhallinnassa Lisää kuva Vie Galleriaan toiminnon kautta Liitä Galleria julkiselle sivulle Tämä toiminto tehdään vain Sivustonhallinnan kautta. Valitse sivu jonne Galleria(t) lisätään. Klikkaa kursori siihen kohtaan sivua johon Galleria lisätään Paina nappia. Valitse Galleriat välilehti Valitse haluttu Galleria klikkaamalla nimeä Paina Lisää sivulle nappia. Tämän jälkeen sivulle ilmestyy ns. tagiteksti joka merkkaa Galleriaa. Huomioi! Yhdellä sivulla voi olla monta Galleriaa ja sivulle voi syöttää muutakin tekstiä. Sama Galleria voi olla monella sivulla. Lisäämällä Galleriahallinnassa lisää kuvia Gallerioihin, ne ilmestyvät automaattisesti myös julkiselle puolen, jos kyseinen Galleria on liitetty sivuihin.

13 nettiaarre_pro Gallerian ominaisuudet Gallerialle voidaan määrittää yksilöllisiä lisäominaisuuksia, jotka koskevat esikatselukuvia Valitse Galleria klikkaamalla Galleriakansiota. Paina Gallerian ominaisuudet nappia. Avautuvassa ikkunassa voit muokata seuraavia ominaisuuksia: Kuvia rivillä: Esikatselukuvien kappalemäärä per rivi. Reunaväri: Esikatselukuvien reunaväri. Kuvien leveys: Esikatselukuvien leveys pixeleinä. Kuvien korkeus: Esikatselukuvien korkeus pixeleinä. Reunan vahvuus: Esikatselukuvien reuna vahvuus pixeleinä. Kuvien etäisyys: Esikatselukuvien etäisyys toisistaan pixeleinä. 7. Uutiset ja tapahtumat (Tapahtumat vakiona PRO versiossa, muissa optio) Uutiset ja tapahtumat moduulin avulla saadaan tärkeät ajankohtaiset tiedotteet ja tapahtumat sivustolle määriteltyihin kohtiin. Uutiset ja tapahtumat moduulin aloitusikkuna on oletuksena Uutiset näkymässä. Vasemmassa ylälaidasta voidaan valita kumpaa toimintoa halutaan hallita painamalla joko Uutiset -, tai Tapahtumat nappia. 7.1 Uutiset Uutiset-moduuli ikkunassa käyttäjä näkee olemassa olevat Uutiset, joihin on oikeudet. Olemassa olevaa Uutista on mahdollista muokata painamalla halutun Uutisen otsikkoa. Poista Uutinen painamalla halutun uutisen - nappia. Uutinen poistuu lopullisesti järjestelmästä. Otsikko: otsikon alla listataan Uutisten nimi. Luotu: otsikon alla listataan Uutiset luontipäivämäärä. Alkaa ja Loppuu: otsikoiden alla listataan Uutiset julkinen voimassaoloaika. Punaisella ilmoitetaan ajastetun ajan loppuminen, eli Uutinen ei ole enää julkinen. Tila: otsikon alla listataan Uutisen tilan sivustolla. Ei näkyvillä tai Näkyvillä. Uutinen voidaan laittaa manuaalisesti joko julkiseksi tai ei julkiseksi. Ryhmä otsikon alla listataan kuka ryhmä omistaa kyseisen Uutisen Lisää uusi Uutinen Paina Uutiset ikkunassa olevaa Lisää toiminnot: nappia. Avautuvassa ikkunassa ovat seuraavat Otsikko: Kirjoita Uutisen otsikko. Ingressi: Kirjoita Uutisen johdantoteksti eli ingressi. Tila: Valittavissa näkyykö Uutinen sivulla. Vaihtoehdot Ei näkyvillä tai Näkyvillä. Omistajaryhmä: Valitaan ryhmä, joka saa Uutisen hallintaoikeuden. Oletuksena järjestelmään kirjautuneen käyttäjän ryhmä. Uutissivut: Valitse alue jonka Uutisosiossa uutinen näkyy. Sisältö: Kirjoita Uutisen sisältö editoritoiminnon avulla. Sisältöön voidaan liittää kuvia, linkkejä ja liitetiedostoja, samoin kuin Sivustonhallinnassa. Julkaisu: Valitaan Uutisen julkaisun alkamis- ja lopetuspäivämäärät painamalla Kalenteri nappia. Paina Ok ja odota päivittymistä

14 nettiaarre_pro Muokkaa Uutista Uutiset - moduuli ikkunassa käyttäjä näkee olemassa olevat Uutiset, joihin on oikeudet. Olemassa olevaa Uutista on mahdollista muokata painamalla halutun Uutisen otsikkoa. Avautuvassa ikkunassa, joka on sama kuin luodessa uusi Uutinen voidaan muuttaa olemassa olevia arvoja. Ryhmän pääkäyttäjien on mahdollista muuttaa Uutinen näkymään jossain muussa Uutisryhmässä. 7.2 Tapahtumat Vakiona PRO versiossa, muissa optio Tapahtumat ikkunassa käyttäjä näkee listattuna kaikki Tapahtumat, joihin on oikeudet. Olemassa olevaa Tapahtumaa on mahdollista muokata painamalla halutun Tapahtuman otsikkoa. Poista Tapahtuma painamalla halutun Tapahtuman - nappia. Tapahtuma poistuu lopullisesti järjestelmästä ja samoin myös mahdolliset Tapahtuman toistot. Nimi: Otsikon alla listataan Tapahtuman nimi. Päivämäärä: Otsikon alla listataan Tapahtuman päivämäärä jossa Tapahtuma esiintyy kalenterissa. Tapahtumakalenteri: Otsikon alla listataan kalenteri missä Tapahtuma esiintyy. Ryhmä: Tapahtuman omistajaryhmä jolla on oikeus hallita kyseisiä Tapahtumia Lisää uusi Tapahtuma Paina Tapahtumat ikkunassa olevaa Lisää nappia. Avautuvassa ikkunassa ovat seuraavat toiminnot: Otsikko: Tapahtuman otsikko. Omistajaryhmä: Valitaan ryhmä, joka saa Tapahtuman hallintaoikeuden. Oletuksena järjestelmään kirjautuneen käyttäjän ryhmä. * (Valinnainen) Tapahtumaryhmä: Valitse Tapahtumaryhmä. * (Valinnainen) Lisää uusi tapahtumaryhmä: Kirjoita uusi tapahtumaryhmä Tapahtumakalenteri: Valitse alue jonka tapahtumakalenterissa Tapahtuma näkyy Sisältö: Kirjoita Tapahtuman sisältö editoritoiminnon avulla. Sisältöön voidaan liittää kuvia, linkkejä ja liitetiedostoja, samoin kuin Sivustonhallinnassa. PVM: Tapahtuman päivämäärä Kello: Tapahtuman kellonaika. Toisto: Tapahtumalle on mahdollista antaa toisto, päivittäin, viikoittain tai kuukausittain samaan aikaan. Lopetus: Toiston lopetuspäivämäärä. Viimeinen Tapahtuman esityspäivä. Paina Ok ja odota päivittymistä * Tapahtumaryhmien avulla voidaan jaotella samassa Tapahtumakalenterissa olevia Tapahtumia ja hakea tietyn ryhmän tapahtumia julkisella puolen Muokkaa Tapahtumaa Tapahtumat - moduuli ikkunassa käyttäjä näkee olemassa olevat Tapahtumat, joihin on oikeudet. Olemassa olevaa Tapahtumaa on mahdollista muokata painamalla halutun Tapahtuman otsikkoa. Avautuvassa ikkunassa, joka on sama kuin luodessa uusi Tapahtuma, voidaan muuttaa olemassa olevia arvoja. Jos Tapahtumalla on toistoja ne näkyvät puurakenteessa ns. isäntätapahtuman alla listattuna. Toistotapahtumia ei voi muokata yksitellen, vaan isäntätapahtuman arvot ja niiden muokkaaminen muuttaa automaattisesti kaikkia toistotapahtumiakin.

15 nettiaarre_pro Tiedostopankki nettiaarre 3.5 ja nettipro 3.5 sisältää Tiedostopankki - moduulin, joka on tallennuspaikka kaikille sivustolla näkyville liitetiedostoille. Tiedostopankin kautta lisäät ja poistat liitetiedostoja sivustolla. Tiedostomuotoina käyvät kaikki formaatit. Dokumentteja voidaan liittää minne tahansa sivustolla. Sivustolla liittäminen tapahtuu linkittämällä. Idea on sama, kuin jos linkitetään uuteen sivuun. Tiedostojen poisto onnistuu pääkäyttäjä oikeuksin ja tiedoston omistajana oikeuksin. Tiedostot ovat kansioissa ja kansiot puurakenteessa. Kansioita voidaan lisätä, poistaa ja muokata nimeä. Toimintonapit löytyvät Kansiorakenteen yläpuolelta. 8.1 Lisää uusi tiedosto Tiedostopankkiin Avaa Tiedostopankki päävalikosta. Valitse kansio jonne haluat tiedoston ladata, klikkaamalla hiirellä kyseistä kansiota. Paina Lisää tiedosto nappia, jolloin aukeaa latausikkuna. Hae haluttu tiedosto omalta tietokoneeltasi painamalla Selaa nappia. Kuvaus: Lyhyt vapaamuotoinen kuvaus kyseisestä tiedostosta Hakusanat: Kuvaavat hakusanat pilkulla tai välilyönnillä eroteltuina. Lopuksi paina OK nappia. Vihje!. Voit myös ladata useamman tiedoston samaan aikaan Hae tiedosto ja liitä sivulle Avaa Sivustonhallinta ja valitse sivu jonne dokumentti tulee liittää. Huomioi! Kun halutaan liittää dokumentti sivulle se tapahtuu ainoistaan Sivustonhallinnan kautta. Valitse teksti / tai kuva hiirellä, josta haluat linkin uuteen sivuun. Paina nappia. Valitse Selaa. Valitse Kohde alasvetovalikosta kun haluat määrittää miten linkitetty kohde aukeaa. Linkitys tiedostoon, valitse Linkki tiedostoon välilehti ja valitse haluttu tiedosto. Paina Lisää Linkki - nappia. 8.3 Muut toiminnot Tiedostot listauksen yläpuolella olevat toiminnot ovat; Nimeä uudelleen, Poista valitut, Siirrä valitut, Kopioi valitut, Tiedostojen haku

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Sisällysluettelo Kirjautuminen ja ylläpito...3 Kirjautuminen sivustolle...3 Ylläpitovalikko...3 Artikkeleiden muokkaaminen...4 Artikkelin asetukset...4

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3 Web-editori 2 Optima Web-editori -ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Web-editorista... 3 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3 2 Pikatoimintopainikkeet... 3 2.1 Tallenna... 3 2.2 Peru / Tee uudelleen...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Bioenergia.fi VERKKOPALVELUKOHTAINEN OHJE 03.09.2009

Bioenergia.fi VERKKOPALVELUKOHTAINEN OHJE 03.09.2009 Bioenergia.fi VERKKOPALVELUKOHTAINEN OHJE 03.09.2009 Osoite Puhelin Fax Pankkiyhteys 1/19 Sisällysluettelo Yleistä...3 Ilmoitetut tapahtumat ja uutiset...3 Ilmoita tapahtuma ja Ilmoita uutinen sivujen

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla voit päivittää ja ylläpitää internetsivujen sisältöä helppokäyttöisen webkäyttöliittymän kautta, ilman minkäänlaista html-osaamista.

Lisätiedot

Sivueditorin käyttöohje

Sivueditorin käyttöohje Sivueditorin käyttöohje Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ja ylläpitää sivuja silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Aloittaaksesi tarvitset

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1 1/7 Sisällysluettelo: YLEISOHJEET 1 HALLINTA 1 Hallinnan etusivu 2 Uutiset 3 Luo uusi uutinen 3 Luo uusi uutiskuva 4 Muokkaa vanhoja uutisia 4 Kuvagalleriat 4 Kalenteri 5 Joukkue 5 Pelaajat 5 Ottelut 6

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

Drupal-sivuston hallintaopas

Drupal-sivuston hallintaopas Drupal-sivuston hallintaopas 11.12.2011 1. Sisäänkirjautuminen... 2 2. Sivun luonti... 2 1 1. Sisäänkirjautuminen Kirjautumissivulle pääset osoitteesta http://www.venajaseura.com/user Käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Aloitusopas verkkosivuston ylläpitoon

Aloitusopas verkkosivuston ylläpitoon Aloitusopas verkkosivuston ylläpitoon JPP-Soft Oy 2(13) Sisällys Tervetuloa emedia CMS verkkopalveluiden käyttäjäksi... 3 Sivuston graafinen ilme ja rakenne... 4 Sivuston ilme ja tyyli... 5 Sivupohjat...

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

LibreOffice Writer perusteita

LibreOffice Writer perusteita LibreOffice Writer perusteita Käytetään Digabi-käyttöjärjestelmää (DigabiOS) ja harjoitellaan LibreOfficen käyttöä. 1. Ohjelman käynnistys Avaa Sovellusvalikko => Toimisto => LibreOffice Writer. Ohjelma

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 1. KIRJAUDU SISÄÄN... 3 2. ASETUKSET... 3 3. ALOITUS... 4 4. HAKU... 5 5. LATAA TIEDOSTOJA... 5 5.1. Käsittele dokumentteja...

Lisätiedot

Kyläsivujen InfoWeb-ohje

Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kirjoita internet-selaimesi osoitekenttään kyläsivujen hallintaosoite; www.yla -savo.fi/admin Saavut seuraavalle sivulle, johon kirjoitat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi: Paina

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Office Video, pikaopas

Office Video, pikaopas Office 365 - Video, pikaopas Sisällys Palvelu... 2 Kanavan luonti... 3 Kuinka kanava kannattaa nimetä?... 4 Kanavan käyttöoikeudet... 4 Käyttöoikeustasot... 5 Videoiden lisääminen kanavalle... 6 Videon

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

TEEMA 2 Aineistot. Kirjautuminen Moodleen. Sisältö. Kirjaudut Moodleen sivulta http://moodle.pkamk.fi/. Voit vaihtaa kielen valikosta.

TEEMA 2 Aineistot. Kirjautuminen Moodleen. Sisältö. Kirjaudut Moodleen sivulta http://moodle.pkamk.fi/. Voit vaihtaa kielen valikosta. TEEMA2 Aineistot Sisältö Moodleen kirjautuminen...1 Aineistot (Lisää aineisto ) - Web-sivu...2 - Linkit ulkoisille sivuille...4 - Valmiit tiedostot...5 Etusivun näkymän jäsennys otsikoilla...7 Tiedostojen

Lisätiedot

Yleistä. Suositukset. Rakenne

Yleistä. Suositukset. Rakenne Yhdistysavaimen ulkoasuohjeistus Jyty-liiton yhdistyksille 27.5.2015 Yleistä Tämä on Jytyliiton yhdistyksille laadittu ohjeistus ulkoasun rakentamisesta Yhdistysavain-julkaisujärjestelmään. Tavoitteena

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut.

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut. Kotisivu ohje Kotisivu - ohjelmisto on webbipohjainen kotisivujen julkaisujärjestelmä jossa käyttäjä ei tarvitse erityistaitoja kyetäkseen julkaisemaan webbisivuja. Jos osaat käyttää Microsoft Word tekstinkäsittelyohjelmaa,

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

helsingintaiteilijaseura.fi WordPress-pikaohjeet

helsingintaiteilijaseura.fi WordPress-pikaohjeet 1/12 helsingintaiteilijaseura.fi WordPress-pikaohjeet Sisällysluettelo 1. Ohjausnäkymä...1 2. Työkalupakki... 2 3. Artikkelit, Näyttelyt ja Sivut...3 4. Artikkelin lisäys tai muokkaus... 4 Artikkelikuvan

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

SUPERIN AMMATTIOSASTON VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSTYÖKALUOHJE

SUPERIN AMMATTIOSASTON VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSTYÖKALUOHJE SUPERIN AMMATTIOSASTON VERKKOSIVUJEN PÄIVITYSTYÖKALUOHJE SISÄLLYS 1. Ylläpitosivu ja tunnukset... 3 2. Sivutyypit ja kentät... 3 3. Sivurakenne... 4 4. Piilotetut ja julkaisemattomat sivut... 4 5. Uuden

Lisätiedot

on klubin nimi pienillä kirjaimilla ja väliviivalla, esimerkiksi seinajoki; palkaneen-seutu; turku-aboa.

on klubin nimi pienillä kirjaimilla ja väliviivalla, esimerkiksi seinajoki; palkaneen-seutu; turku-aboa. Internet-projekti Jäsenalue / Sähköinen toimisto Syksyllä 2009 unioni on rakentanut uudistettua jäsenaluetta tai sähköistä toimistoa. Jäsenalueelle pääsee unionin nettisivujen vasemmasta palstasta, Kirjaudu

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot