Muistio. Läsnäolijat Arja Aroheinä, pj Arja-Leena Kriivarinmäki Eeva Aarnio, Erkki Jäppinen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Muistio. Läsnäolijat Arja Aroheinä, pj Arja-Leena Kriivarinmäki Eeva Aarnio, Erkki Jäppinen"

Transkriptio

1 Muistio Muistio Aika klo klo (yhteinen kokous palvelutuotantoryhmän kanssa) Paikka Karstulan Kunnantalo, valtuustosali Osallistujat Työvaliokunnan nimeämä henkilöstöryhmä: kuntaedustajat + henkilöstön edustajat Läsnäolijat Arja Aroheinä, pj Arja-Leena Kriivarinmäki Eeva Aarnio, Erkki Jäppinen Jukka Kaistinen etäyhteys Riitta Hallberg Sirpa Hyytiäinen Sisko Piispanen Tarja Ojala - Maarit Mäntykoski etäyhteys Merja virtanen Henkilöstöjärjestöjen edustajat: Hannu Tuderus (JHL, Jkl) Heljä Siitari (Juko, Jkl) Jaana Pollari (Tehy) Raija Miettinen, Jyty Sari Harjulampi, Super 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 9.05 ja evästi iltapäivän palvelutuotantoryhmän tapaamisen agendaa. Keskustelemme mm. siitä missä valmistelussa mennään kummassakin työryhmässä sekä tarvittavasta muutostuesta asiakasnäkökulmaa painottaen. Edellisen kokouksen muistio hyväksyttiin. 2. Ajankohtaista valmistelussa (Arjan diat) Puheenjohtaja kertoi kuulumiset KT:n ja suurten kaupunkien henkilöstöjohdon tapaamisesta. KT:n ja muiden organisaatioiden lausunnot (yli 700 kpl) lakiluonnoksista löytyvät verkosta:

2 Muistio 2 Nostoja KT:n lausunnosta: Palkkojen harmonisointi ratkaisua esitetään kirjattavaksi lainsäädäntöön erillismääräyksellä Eläkejärjestelmästä useita huomioita, esimerkiksi esitys varhemaksuista siten, että kuntatyönantajien vastuu olisi vain 2 vuotta. Keskusteluista KT:n kanssa mm. Liikkeen luovutus koskee juuri palveluksessa olevaa henkilöstöä. Tämä tarkoittaa valmistelun haasteita ja muutoksenhallinnan työläyttä. KT selvittää, onko siirtosopimusten mallintamista koko maan tasolla mahdollista tehdä. Työskentelyyn alusta henkilötietojen hallintaan tarve on tunnistettu, tästä KT vie viestiä eteenpäin voimaan tulevat työ- ja/tai virkaehtosopimuksissa pyritään valmistautumaan jo maakuntauudistukseen. Valmistelun eteneminen valtakunnallisesti ja Keski-Suomessa Uudistuksen johtoryhmä kokoontui ja , kokousten muistiot Poliittinen ohjausryhmä kokoontui , kokouksen muistio Sote- ja maakuntauudistusta valmistelevat työryhmät ja niiden tehtäväannot hyväksyttiin, asioiden valmistelu asiakas, talous, vaikuttavuus, henkilöstönäkökulmasta korostuu jokaisessa työryhmässä o Uutena ryhmänä kootaan ryhmää, joka keskittyy teemoihin: tutkimus, koulkoulutus, kehittäminen ja ennakointi. Työryhmien tehtävänä on suunnitella, miten uuteen maakuntaan muodostetaan uudet asiakaslähtöiset palvelukokonaisuudet ja miten järjestämis- ja tuottamisvastuu eriytetään toisistaan Vuorovaikutteinen työskentelytapa: esimerkiksi asiakas- ja henkilöstöraadit Viestinnän merkitys on nostettu keskeisesti esille. Jatkossa on tulossa mm. yhteinen www-alusta sekä viestinnän ammattilaisista koottu viestinnän verkosto työn tueksi. Budjetti: Resurssitarpeita ja kustannuksia on tiedusteltu kesään 2017 saakka. Todettiin, että työtä tehdään pääosin omana työnä ja maltillisin kustannuksin. Rahaa on osoitettu valmisteluun, mutta painotus palvelutuotanto-

3 Muistio 3 ryhmässä. Sairaanhoitopiiri ja kunnat vastaavat kustannuksista puoliksi. Työryhmä totesi, että muutostukea ei toteuteta nollabudjetilla ja tätä asiaa viedään eteenpäin. Palvelutuotantoryhmän valmistelua on jäsennetty: Järjestäminen, valmisteluvastuullinen Mikael Palola Maakunnan palvelulaitos, valmisteluvastuullinen Juha Kinnunen Valinnanvapauden piiriin kuuluva palvelutuotanto, valmisteluvastuullinen Kati Kallimo Aikataulusta väliraportti johtoryhmälle, em. neljästä näkökulmasta. Valtakunnallisista talous ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksista Tavoitteena on saada valmisteluvastuulliset kertomaan valmistelusta, vähintään siten että myös henkilöstöryhmästä on osallinen paikalla Valtakunnalliset palvelukeskukset ovat maakuntia varten ja ne tuottava sen minkä maakunnat määrittelevät Vaiheittaista valmistelua, muutos voi kestää 4-6 vuotta Muille ryhmälle terveiset: mahdollisimman vähän päällekkäisiä tietopyyntöjä ja aina on oltava pohdittuna mitä tarkoitusta varten tietoja kerätään, jos siihen päädytään. 3. Organisaatioiden ja henkilömäärien esittely Saarikka ja Laukaa Laukaa: Laukaassa on tehty päätös uudesta organisaatiosta, joka jakautuu neljään palvelualueeseen: Konsernihallinto, perusturvapalvelut, sivistyspalvelut ja tekniset palvelut. Mallinnukseen on kirjattu kokonaan maakuntaan siirtyvät palvelut ja osittain maakuntaan siirtyvät. Luvut alustavia. Perusturvasta alustavan arvion mukaan siirtyy noin 175 henkilötyövuotta. Osittain siirtyviä toimintoja on teknisissä palveluissa. Yhteensä Laukaan kunnasta noin 200 htv siirtyisi maakuntaan (yhteensä 910 htv koko kunnassa). Sote kuntayhtymä ja Saarikka: Sote kuntayhtymä ja Saarikka tuottavat palveluita viidelle kunnalle: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Saarijärvi, Kyyjärvi. Koko kuntayhtymän ja Saarikan henkilöstö siirtyvät maakuntaan. Selvennyksenä, että koulukuraattorit ovat kuntien palveluksessa, eivät Saarikassa eivätkä Sote kuntayhtymässä.

4 Muistio 4 Kokonaishenkilöstömäärä on 556 (vakituiset), 80 määräaikaiset, yhteensä 636, henkilötyövuosina 623. Asukaspohja Sovittiin, että organisaatiotaulukkoon lisätään vielä henkilömäärien rinnalle htv:t. Saarikassa on tehty vuodesta 2012 alkaen ja tehdään edelleen toiminnallisia muutoksia. Niillä on ollut ja tulee edelleen olemaan henkilöstövaikutuksia. Edellisten lisäksi käytiin lävitse se, mitä Saarikka ostaa tukipalveluina muilta toimijoilta. Yhteisestä alustavasta mallinnuksessa tarkennettiin ja sovittiin: että kirjataan vakituiset henkilömäärinä ja henkilötyövuosilaskentaan kaikki palvelussuhteet o tukipalveluista riittää henkilötyövuodet, koska vaikea tässä vaiheessa määritellä henkilömäärät 1 henkilötyövuosi: 100 % työaika, ja henkilö saa palkkaa koko vuoden lisäksi esitykseen tuodaan ne avoimet tehtävät, joita ei ole saatu täytettyä, mutta jotka on tarpeen täyttää. Käytiin keskustelua siitä, että nyt tehtyä työpanosta siirtyville toiminnoille lasketaan yhteen. Tämä ei ole siis sama asia kuin henkilöinä esimerkiksi sote-tehtäviä osittain tekevät. Muutoksen kokonaisuus voi tarkoittaa tehtäväkuvien tarkennuksia ennen lopullista uutta organisaatiota. Tämä siksi, että muutos toteutetaan parhaimmalla mahdollisella tavalla sekä organisaatioiden että henkilöstön näkökulmasta. Tähän keskusteluun palataan. 4. Yhteyshenkilöverkosto ja työryhmän laajentaminen Organisaatiota on pyydetty nimeämään verkostoon jäsenet, listaus ei ole vielä valmis. Varsinaiset uudet jäsenet työryhmään: Hannu Korhonen, maakuntaliitto, Arja Erola, Ely-keskus, Marja-Leena Hannula, TET, luottamusmies, Pardia, varalla Mauri Marjaniemi, ELY, luottamusmies, JUKO. 5. Muut asiat klo ministeri Mattilan vierailu klo (suullinen tieto) Keskustelua ja tarkennusta Kevan siirtymämaksusta ja tasausmaksu lakiluonnokseen pohjautuen.

5 Muistio 5 Heljä Siitari esitteli Keski-Pohjanmaan esimerkkiä ylikunnallisesta yhteistoiminnasta ja sen järjestämisestä. Heljä Siitari ja edelleen työryhmä jää seuraamaan tilannetta miten toimii, koska ylikunnallinen yhteistoimintaelin ei ole vielä kokoontunut. Työryhmä pitää työlistallaan mahdollisuuden mallintaa ja esittää tätä väliaikaiselle valmistelutoimielimelle. Keskusteltiin henkilöstöjärjestöjen esiin nostamana työsuojelun osuudesta työryhmässä. Todettiin, että nyt henkilöstöjärjestöjen edustus on kattava ja työsuojelun edustukseen palataan valmistelun edetessä ja siirtyessä syvemmälle esimerkiksi muutostukiosiossa. Seuraava kokous klo 9 Jyväskylän kaupunki, valtuustosali, aiheita: Yhteistyöverkoston esittäytyminen Verkostolle valmistelun esittely sekä se mitä heiltä odotetaan Äänekoski ja Luhanka esittelyvuorossa, esimerkkinä myös verkostolle Pienemmän työryhmän kokous jatkoaiheeksi a. Muutostuki: mitä muualla on vireillä ja valmisteilla muutosvalmennuksesta b. Väliraporttiin nostettavat asiat. 6. Yhteinen osuus palvelutuotantotyöryhmän kanssa klo Paikka: Karstulan terveyskeskus, Uusjokelan päiväkeskus, Hämeenpurontie 7, Karstula Arja Aroheinä esitteli henkilöstötyöryhmän valmistelun tilannetta. Henkilöstösiirtoja tapahtuu usealle taholle ja useasta tahosta, ja sen osalta mihin henkilöstö siirtyy, ei ole tiedossa. Parhaillaan määritellään karkealla tasolla sitä, ketä liikkeen luovutus koskee, paljonko se on mm. henkilötyövuosina. Henkilöstötieto muuttuu koko ajan, siksi yksityiskohtainen tieto kerätään lähellä siirtymisajankohtaa. Siirtosopimuksista käyty keskustelua KT:n kanssa yhteinen mallinnus saattaa olla mahdollinen, samoin henkilöstötietojen hallintaan mahdollisesti yhteinen pohja on selvityksen alla Muutostuesta halutaan ja tarvitaan jatkuva yhteinen keskustelu palvelutuotantotyöryhmän kanssa. Harkinnassa on myös yhteinen yhteistoiminta valmisteluun mahdollisesti alueellinen yhteistoimintaelin väliaikaishallinnolle. Tavoitteena on kartoittaa joulukuun kokoukseen muutostuki, mitä on jo nyt meneillään. Tuotiin se esille, ettei muutostuki käynnisty nollabudjetilla, siihen tarvitaan resursseja. Mikä on vaikuttavaa muutostukea tässä vaiheessa?

6 Muistio 6 Riitta Hallberg Saarikasta kertoi henkilöstöryhmän sopiman mallinnuksen kautta miten henkilöstöön liittyvää määrätietoa on alettu keräämään työryhmässä. Samoin Laukaasta käytiin yhteenvetotiedot. Silja Ässämäki kertoi mitä palvelutuotantotyöryhmä on valmistellut. Todettiin, että valtakunnallisista palvelukeskuksista tulee järjestää infotilaisuus kaikille työryhmille Sote henkilöstötyöryhmä poistui kokouksesta klo 13. Lue myös Sote palvelutuotantotyöryhmän muistio.

Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat

Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat Muistio Muistio Aika 15.12.2016 klo 11.15-12.15 Paikka Jyväskylän kaupungintalo, Kaupungin juhlasali Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat Läsnäolijat Arja

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

Valmistelutilanne henkilöstöryhmä ja yhdyshenkilöverkosto Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Valmistelutilanne henkilöstöryhmä ja yhdyshenkilöverkosto Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Valmistelutilanne henkilöstöryhmä ja yhdyshenkilöverkosto 15.12.2016 Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 21.12.2016 1 Yhteyshenkilöiden tapaaminen HENKILÖSTÖNÄKÖKULMA Yhteyshenkilöverkoston tutustuminen ja

Lisätiedot

Henkilöstötyöryhmä Arja Aroheinä, henkilöstöryhmän puheenjohtaja

Henkilöstötyöryhmä Arja Aroheinä, henkilöstöryhmän puheenjohtaja Henkilöstötyöryhmä 24.2.2017 Arja Aroheinä, henkilöstöryhmän puheenjohtaja 28.2.2017 Asialista 1. Kokouksen avaus 2. Edellisen kokouksen muistio 3. Valtakunnan valmistelutilanne ja aikataulu, keskustelua

Lisätiedot

Muistio. Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat

Muistio. Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat Muistio Muistio Aika 24.2.2017 klo 9.00-11.40 Paikka Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone 115, osoite Hallintokatu 4 Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat

Lisätiedot

Henkilöstötyöryhmän väliraportti 2/2017. Keski-Suomen Sote- ja maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä

Henkilöstötyöryhmän väliraportti 2/2017. Keski-Suomen Sote- ja maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä Henkilöstötyöryhmän väliraportti 2/2017 Keski-Suomen Sote- ja maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä 20.4.2017 HENKILÖSTÖTYÖRYHMÄ, väliraportti 1 ja 2 Työryhmän tarkoitus ja tavoite Tukea luovuttavien

Lisätiedot

3. Valtakunnan valmistelutilanne ja aikataulu, keskustelua

3. Valtakunnan valmistelutilanne ja aikataulu, keskustelua Muistio Aika 22.3.2017 klo 10.00-11.45 Paikka Muuramen kunnantalo, valtuustosali Läsnäolijat Arja Aroheinä, pj Arja-Leena Kriivarinmäki, skype Eeva Aarnio, Erkki Jäppinen Jukka Kaistinen Riitta Hallberg,

Lisätiedot

Muistio Tarkastamaton Yksikkö. Soittoyhteysnumero. Kutsutut / läsnä (x) Etunimi Sukunimi Ammattinimike

Muistio Tarkastamaton Yksikkö. Soittoyhteysnumero. Kutsutut / läsnä (x) Etunimi Sukunimi Ammattinimike Muistio Yksikkö Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä aluehallinnon valmistelu Toimielin tai työryhmä Palvelutuotantoryhmä 10/2016 Aika Torstai 17.11.2016 kello 12.00 15.00 Paikka Karstulan terveyskeskus,

Lisätiedot

Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat

Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat Muistio Muistio Aika 30.5.2017 klo 9.00-12.00 Paikka Laukaan seurakuntatalo, kahvio, Saravedentie 4 Laukaa Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat Läsnäolijat

Lisätiedot

Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat

Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat Muistio Muistio Aika 20.4.2017 klo 9.00-11.45 Paikka Keuruun kaupungintalo, Multiantie 5, kokoushuone 2 Osallistujat Nimetty henkilöstöryhmä: työnantajan edustajat + henkilöstön edustajat Läsnäolijat Arja

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän väliraportti 1/2017 Sivu 2 / 13

Henkilöstöryhmän väliraportti 1/2017 Sivu 2 / 13 HENKILÖSTÖTYÖRYHMÄN VÄLIRAPORTTI 2/2017 Henkilöstöryhmän väliraportti 1/2017 Sivu 2 / 13 SISÄLLYS 1 Henkilöstötyöryhmän... 1 väliraportti 2/2017... 1 Henkilöstöryhmän väliraportti 1/2017... 3 1 Työryhmän

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous ESITYSLISTA 1.11.2016 1(6) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: ke 16.11.2016, klo 10-13 Paikka: Priimus, Pruuvi -auditorio, Taulumäentie 45,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstöpalveluiden työryhmä väliraportti 1. Arja Aroheinä, puheenjohtaja

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstöpalveluiden työryhmä väliraportti 1. Arja Aroheinä, puheenjohtaja Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstöpalveluiden työryhmä väliraportti 1 Arja Aroheinä, puheenjohtaja 30.01.2017 Henkilöstötyöryhmä, väliraportti 1 Työryhmän tarkoitus ja tavoite Työryhmän

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 14.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa Sote- maakuntauudistus Valmistelu Keski-Suomessa 2.2.2017 Sote- maakuntauudistus Suomen historian suurimpia hallinnon julkisten palveluiden uudistuksia Suurin muutos on hallinnon kokoaminen kolmeen tasoon:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä 5. kokous Aika 26.1.2017 klo 13:00-15:50 Paikka Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Läsnä Janne Niemeläinen (pj) Tarja Miettinen (vpj) Terttu Ruotsalainen

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 02.05.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Henkilöstötyöryhmä (TR 4) Kokoontuu n. 1 x kk Henkilöstöön liittyvien asioiden valmistelu, mm.: Liikkeenluovutuksen piiriin kuuluva

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 16.08.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2018 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 24.5.2018 kello 13.30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 5/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 18.10.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA Perjantai 9.12.2016 klo 9:00 10.27 PAIKKA Kainuun liitto, 2. krs. neuvotteluhuone Kanerva, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokoonpanon toteaminen ja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

POPmaakunta Muistio 1 (6)

POPmaakunta Muistio 1 (6) POPmaakunta Muistio 1 (6) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus, henkilöstötyöryhmä Aika: klo: 9.00-11.10 Paikka: OYS, luentosali 1 (sisäänkäynti B1, 2. krs) Läsnä: Juha Jääskeläinen Eija Ahola Jouni Aitto-oja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 13.6.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän loppuraportti 2017 Sivu 2 / 14

Henkilöstöryhmän loppuraportti 2017 Sivu 2 / 14 HENKILÖSTÖTYÖRYHMÄN LOPPURAPORTTI 2017 Henkilöstöryhmän loppuraportti 2017 Sivu 2 / 14 SISÄLLYS LOPPURAPORTTI 2017 1 Työryhmän saatesanat... 3 2 Työryhmän jäsenet... 3 3 Työryhmän tehtävä ja valmistelu...

Lisätiedot

POPmaakunta Asialista 1 (5)

POPmaakunta Asialista 1 (5) POPmaakunta Asialista 1 (5) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus, henkilöstötyöryhmä Aika: 18.1.2017 klo: 9.00-12.00 Paikka: OYS, luentosali 1 (sisäänkäynti B1, 2. krs) Läsnä: Juha Jääskeläinen Eija Ahola

Lisätiedot

Henkilöstötyöryhmän tulokset. Arja Aroheinä, henkilöstötyöryhmän pj. Sote -seminaari Laajavuoressa

Henkilöstötyöryhmän tulokset. Arja Aroheinä, henkilöstötyöryhmän pj. Sote -seminaari Laajavuoressa Henkilöstötyöryhmän tulokset Arja Aroheinä, henkilöstötyöryhmän pj. Sote -seminaari Laajavuoressa 16.6.2017 Mitä on tehty Työryhmällä on kerättynä tietoa siirtyvistä toiminnoista, henkilöriskeistä ja henkilöstöstä.

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjausryhmä 20.2.2017 Valmistelija Juha Jääskeläinen Henkilöstötyöryhmä Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Muistio Esittelijät: Mikael Palola x, Kati Kallimo, saapui klo 8.50, Päivi Hamarus, saapui klo 9.20

Muistio Esittelijät: Mikael Palola x, Kati Kallimo, saapui klo 8.50, Päivi Hamarus, saapui klo 9.20 Muistio 2.1.2018 Muistio Aika 19.12.2017 klo 8.15-10.14 Paikka Cygnaeuksentalo, kokoushuone Helmi Osallistujat Työnantajan edustajat: Tapani Mattila, puheenjohtaja x Arja Aroheinä x Eeva Aarnio x saapui

Lisätiedot

POPmaakunta Muistio 1 (5)

POPmaakunta Muistio 1 (5) POPmaakunta Muistio 1 (5) Pohjois Pohjanmaan maakuntauudistus, henkilöstötyöryhmä Aika: klo: 9.00 11.03 Paikka: Technopolis, Oulun keskusta, Sepänkatu 20, kokoustila Reykjavik Läsnä: Juha Jääskeläinen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous Aika: ma 12.12.2016, klo 10-11 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 15.05.2017 kello 14 15.31 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto Tilanne 20.4.2017 Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Väliaikaishallinto Neuvottelu

Väliaikaishallinto Neuvottelu Sote- ja maakuntauudistus Väliaikaishallinto Neuvottelu 2.6.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.X.2017 1.X.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10-12 kk Väliaikainen hallinto 5-8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Talousteemaryhmän väliraportti

Talousteemaryhmän väliraportti Talousteemaryhmän väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman toteutuminen, tehtävä 1 Teemaryhmän tehtävät, tekijät ja aikataulu Tehtävä 1 Seurata ja tukea valtakunnallisen

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 15.03.2017 klo 14:05-15:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Esivalmistelun tilannekatsaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta

Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta Sopimus Keski-Suomen sote- ja aluehallintouudistuksen valmistelusta 1. Osapuolet Nimetään tähän jakson 1. alle erikseen kaikki maakunnan kunnat, jotka haluavat sopimusperusteisesti valmisteluun osallistua.

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS

KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS KESKI-UUDENMAAN SOTE KUNTAYHTYMÄN HALLITUS 21.8.2018 Suunnitelma käynnistyy henkilöstöryhmässä aikataulun mukaisesti Henkilöstön siirrot ja YTmenettely Henkilöstöjohtamisen kokonaisuus Henkilöstötoiminnot

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Säilyvätkö henkilöstöetuudet? Harmonisoidaanko

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

KT:n rooli maakunnissa

KT:n rooli maakunnissa KT:n rooli maakunnissa Maakuntaviestijöiden tapaaminen 16.2.2017 Työmarkkinalakimies Jenni Aaltonen, KT Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314 työntekijää Maatalouslomitus

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus 24.4.2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Valmistelija Juha Jääskeläinen 2 Työryhmän tavoitteet ja tehtävä Henkilöstötyöryhmän

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 6/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.05.2018 klo 14:08-15:42 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Harmonisoidaanko palkkoja? Säilyvätkö henkilöstöetuudet?

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Ulla Sinikka Sihvonen, Jyty x Ulla Pietiläinen-Söderholm Anne Puronaho, Tehy x Jaana Pollari Eila Heiskanen, Juko/LS x Pertti Särkkä

Ulla Sinikka Sihvonen, Jyty x Ulla Pietiläinen-Söderholm Anne Puronaho, Tehy x Jaana Pollari Eila Heiskanen, Juko/LS x Pertti Särkkä Muistio 4.5.2018 Muistio Aika 24.4.2018 klo 8.30-10.39 Paikka Osallistujat Cygnauksentalo, kokoushuone Anni Työnantajan edustajat: Tapani Mattila, puheenjohtaja - Arja Aroheinä, puheenjohtaja x Eeva Aarnio

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke 14.6.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen 9.5.2018 Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Työryhmän kokoonpano (22) PSHP Puheenjohtaja Esittelijä Mänttä-Vilppula Tampere Nokia Hämeenkyrö

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous Aika: to 12.1.2017, klo 14-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat TAHE-palvelut 1.1.2019 lukien Kymenlaaksossa Kuntajohtajat 2.10.2017 Tehtäväksianto TAHE-ryhmille 7.8.2017: Asiantuntijalinjaus Kymenlaakson maakunnan Tahe-palveluntuottajasta sekä tietojärjestelmästä

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 8/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 21.08.2018 klo 15:36-16:43 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 3 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2018 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 26.4.2018 kello 12 13.30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

HENKILÖSTÖN SIIRTOA JA PALKKAHALLINTOA VALMISTELEVAN TYÖRYHMÄN KOKOUS

HENKILÖSTÖN SIIRTOA JA PALKKAHALLINTOA VALMISTELEVAN TYÖRYHMÄN KOKOUS HENKILÖSTÖN SIIRTOA JA PALKKAHALLINTOA VALMISTELEVAN TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika perjantai 7.4.2017 klo 12.00 14.00 Paikka Lapin pelastuslaitos, johtokeskus Koskikatu 61 Skype-yhteys Osallistujat Asiantuntija

Lisätiedot

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Maakuntatilaisuudet 2018 Pori 8.5.2018 Neuvottelupäällikkö Sari Ojanen KT Kuntatyönantajat Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi 25.1.2017 Valmistelun rakenne Esivalmistelun ohjausorganisaatio Henkilöstöfoorumi Yhteiset valmisteluryhmät Sote-tiimi sote-muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.09.2017 klo 14:10-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus 3 32

Lisätiedot

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä Väliraportti 30.11.2016 Henkilöstötyöryhmä Henkilöstötyöryhmä Jäsenet Keijo Siiskonen, puheenjohtaja, Eksote Tuija Voutilainen, JUKO Jaana Rautiainen, Pardia Kaija Kiiski, TEHY/KoHo Mari Soininen, Jyty/Kunta-alan

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sote-projekti Muistio (5)

Länsi-Pohjan sote-projekti Muistio (5) Muistio 24.1.2017 1(5) Länsi-Pohjan sote- projektin poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: 24.1.2017 klo 9.00 11.00 Paikka: Tornion kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat: Jäsenet: Organisaatio Varsinainen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 15 Kokouksen avaus 3

Otsikko Sivu. 15 Kokouksen avaus 3 MUISTIO 4/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 02.05.2017 klo 14:00-16:05 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen avaus 3 16 Henkilöstövalmistelua koskevan

Lisätiedot

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00 Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi Aika 15.12.2017 klo 9.00 Paikka Päijät-Hämeen liitto, Vellamo tila, Hämeenkatu 9 A, Lahti 15110 Paikalla: Maaret Monola, Päijät-Hämeen liitto,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 27.06.2017 klo 14:00-15:08 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous Aika: to 6.4.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous Aika: to 12.1.2017, klo 14-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo PÖYTÄKIRJA 17.8.2017 Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017 Aika: to 17.8.2017 klo 13 14.30 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros)

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 10/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 16.10.2018 klo 14:05-15:58 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 55 Kokouksen avaus

Lisätiedot

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen).

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen). Väliaikainen valmistelutoimielin 89 19.12.2017 Väliaikainen valmistelutoimielin 5 09.01.2018 Sote-valmistelun organisoituminen LLVate 19.12.2017 89 Väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 24.10.2017

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot