-2, SIVL :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, SIVL 2015-04-22 16:00"

Transkriptio

1 -2, SIVL :00 Kokouskutsu Keskiviikkona klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson Markku Pukkinen, varapuheenjohtaja Vaula Vilppola Håkan Forss Johan Karjaluoto Erik Nyberg Marina Lundkvist Brita Brännbacka-Brunell Kristina Saari Conny Englund Aykut Saka Päivi Lester Vesa Berg Jacob Storbjörk Ulrika Rönnback Lasse Perhiö Eija Vähäsöyrinki Anita Petterson Seppo Kangas Vuokko Piippolainen Sauli Isokoski Muut läsnäolijat Peter Boström, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kurt Hellstrand, kaupunginhallituksen edustaja Isak Hellström, nuorisovaltuuston edustaja Anne Ekstrand, kaupunginjohtajan sijainen Jan Levander, sivistysjohtaja, sihteeri Juha Paasimäki, sivistysjohtajan sijainen Tom Enbacka, päivähoidon johtaja Guy Björklund, museonjohtaja Tove Jansson, liikuntatoimenjohtaja Taija Mikkola-Rönkkä, talouspäällikkö Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Annica Haldin puheenjohtaja

2 26, SIVL :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 27, SIVL :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Valitaan Erik Nyberg ja Markku Pukkinen.

4 28, SIVL :00 ILMOITUSASIAT Opetus- ja kulttuuriministeriö Päätös 733/520/2015, Valtion erityisavustus ryhmäkokojen pienentämiseen Päätös 737/520/2015, , Erityisavustuksen myöntäminen Kirje OKM/21/592/2015, Valtion erityisavustuksen hakeminen esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämiseen vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia Lausuntopyyntö OKM/4/040/2015, Lausuntopyyntö erityisen koulutustehtävän asemaa lukiokoulutuksessa koskevasta selvityksestä Opetushallitus Ohje 1/012/2015, syksy 2015 Opintopolku-palvelu syksyllä 2015 alkavan peruskoulun jälkeisen valmistavan koulutuksen koulutustarjonnan päivittäminen Muut kunnalliset viranomaiset Henkilöstöjaosto 29/ Erityislastentarhanopettajan toimen ja päiväkodinjohtajan viran rekrytointi Muut kirjeet Luodon kunta, pöytäkirjanote 96, Hakemus Pietarsaaren Sinfonietan jatkoavustuksesta Uudenkaarlepyyn kaupunki, pöytäkirjanote 97, Avustus, Pietarsaaren Sinfonietta Taiteen edistämiskeskus Päätös TKT/933/534/2014, Päätös erityisavustusta koskevassa asiassa Merkitään tiedoksi.

5 29, SIVL :00 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Sivistysjohtaja on tehnyt tammi helmikuussa 2015 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset: Liite 29 A Päivähoidon johtaja ja nuorisosihteeri ovat tehneet tammi helmikuussa 2015 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset. Liite 29 B Merkitään tiedoksi.

6 30, SIVL :00 UBV: 380/2015 VIRKANIMIKKEEN MUUTOS Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön 7.2 :n 2. momentin mukaan sivistyslautakunta käsittelee yhteisten virkojen ja toimien perustamista ja lakkauttamista sekä uudelleenjärjestämistä koskevat asiat. Päivähoito- ja koulutusviraston kansliahenkilöstön viimeisimmässä työnarvioinnissa ilmeni, että virkanimikkeet eivät vastaan tämän päivän työtehtäviä. Arviointi osoitti, että työsopimuksessa mainittu kanslisti-nimike vastaa ainoastaan murtoosaa kansliahenkilöstölle kuuluvista työtehtävistä. Oikeampi ja ajanmukaisempi nimike olisi sihteeri. Ehdotetaan, että musiikkiopiston kanslistin virkanimike muutetaan hallinnon sihteeriksi. Tämä vastaa opistoissa tänä päivänä vakiintunutta nimikettä. Tässä yhteydessä on kyse ainoastaan itse viran/toimen nimikkeen muutoksesta. Seuraavan työnarvioinnin ja paikallisten palkkaneuvottelujen yhteydessä otetaan kantaa myös palkkaasioihin. Sivistyslautakunta päättää musiikkiopiston osalta muuttaa kanslistin virkanimikkeen hallintosihteeriksi. Virka muutetaan samalla toimeksi.

7 31, SIVL :00 UBV: 381/2015 KOULUT JA PÄIVÄKODIT 2030 Sivistysjohtaja perusti lokakuussa 2014 työryhmän, johon kuuluvat seuraavat henkilöt: Annica Haldin, Brita Brännbacka-Brunell, Markku Pukkinen, Juha Paasimäki, Jan Levander, Keijo Paananen, Johan Nygård, Kristiina Hellstrand, Peter Lindqvist, Kim Pitkäkangas. Työryhmä on kokoontunut syksyllä ja kevättalvella. Työryhmän lisäksi on kokoontunut työryhmän alainen ryhmä, johon kuuluvat Juha Paasimäki, Tom Enbacka, Rune Hagström, Ben Griep ja Jan Levander. Lautakunnan jäsenille esitellään perusaineisto, johon on koottu talous- ja tilastotietoa. Sivistyslautakunta keskustelee raportista ja päättää työn jatkon suuntaviivoista.

8 32, SIVL :00 CFV: 214/2013 VALTUUTETTU RICHARD SJÖLUND YM.: ALOITE KAKSIKIELISYYDESTÄ OPE- TUKSEN VOIMAVARANA Kv , 48 Aloite: Liite 48 Päätös Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kh Richard Sjölund ym:n aloite: Liite 172 Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus lähettää aloitteen päivähoito- ja koulutusvirastolle lausuntoa varten. Lausunto on annettava kaupunginhallitukselle viimeistään Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl Richard Sjölund ym. toteaa aloitteessaan, että Pietarsaaren kaksikielisyyttä on mahdollista käyttää nykyistä enemmän suomen ja ruotsin kielten opetuksen voimavarana kaupungin kouluissa. Ruotsinkielisten ja suomenkielisten koulujen lähentämiseksi toisiinsa on tehty yrityksiä, mutta Sjölundin mielestä tulokset eivät ole vastanneet tavoitteita. Hänen mukaansa poikkeuksena on kielikylpyopetus, joka aloitettiin runsaat 20 vuotta sitten ja jota varten perustettiin erityinen kielikylpykoulu vuonna Ennen kuin kommentoin aloitteen ehdotuksia, haluan painottaa, että kaikilla oppilailla on perusopetuslain mukaan oikeus opetukseen omalla äidinkielellään. Kaksikielisyys ja kaksikieliset koulut on syytä määritellä tarkkaan ennen kuin tehdään päätöksiä opetuksen järjestämisestä. Kielen opetusta on kaikin tavoin kehitettävä kohti kommunikatiivisempaa opetusta, jolloin oppilaille tarjotaan mahdollisuus harjoitella aktiivisesti suullisia taitojaan ja vasta myöhemmässä vaiheessa opetellaan tarpeellista kielioppia. Oppilailla on luon-

9 32, SIVL :00 CFV: 214/2013 nollisesti hyötyä hyvistä tai jopa erinomaisista taidoista kummassakin kansalliskielessämme. Kehittämiseen tarjoutuu nyt erinomainen mahdollisuus, sillä uudet opetussuunnitelmat laaditaan ja otetaan käyttöön kaikilla tasoilla syksystä 2016 alkaen. OPS2016-työ on käynnissä ja paikalliset työryhmät on valittu. Osa opetussuunnitelmatyöstä tehdään myös alueellisesti. Alueellisia asioita ovat mm. tuntisuunnitelma, kieliohjelma, arvostelu ja arviointi. Sjölund ym.:n ehdotuksia kommentoidaan seuraavasti: 1. Toisen kotimaisen kielen opetusta kehitetään edelleen kommunikatiivisten taitojen vahvistamiseksi. Ruotsia ja suomea opettavilla opettajilla on ollut mahdollisuus näiden aineiden täydennyskoulutukseen. Koulut ovat saaneet valita soveltuvia, taustaltaan kaksikielisiä opettajia täydennyskoulutukseen. Täydennyskoulutusta on järjestetty osittain siten, että kielikylpykoulun opettaja Mira Tallgård on koonnut opettajat täydennyskoulutustilaisuuksiin. Hän on myös vieraillut yksittäisissä kouluissa kertomassa kokemuksistaan ja jakanut vinkkejä ja ideoita kommunikatiivisten taitojen harjoittamisesta käytännössä. Opettajilla on myös ollut mahdollisuus osallistua täydennyskoulutukseen, jota on järjestetty hankkeiden kunnig (ruotsinkieliset) ja osaava (suomenkieliset) puitteissa. 2. Kaupunkimme lukiot, Jakobstads gymnasium ja Pietarsaaren lukio, sijaitsevat syksystä 2013 alkaen samassa kiinteistössä. Hitaasti mutta varmasti löydetään yhä enemmän kontaktipintoja lukioiden välillä ja oppilailla on mahdollisuus valita kursseja toisesta lukiosta. Tutkimusten mukaan opiskelijat viihtyvät hyvin yhteisessä oppimisympäristössä. 3. Pietarsaaren on ilman muuta markkinoitava itseään aktiivisesti kaksikielisenä kaupunkina. Erilaisia hankkeita voidaan mielellään kokeilla kaupungissamme, jotta kielen opetusta voidaan parantaa. Esimerkkinä tästä on, että Bonäsin ja Länsinummen koulut vaihtavat aktiivisesti opettajaa kielen opetuksessa. Käsitettä kaksikieliset koulut tarkennetaan toisen aloitteen yhteydessä ja selvitystyössä Koulut ja päiväkodit Tässä vaiheessa voidaan jo todeta kaksikielisten koulujen osalta, että Pietarsaaressa ei ole kovin monta aluetta, jotta voitaisiin tarjota luonnollisella tavalla lähikoulu kummallekin kieliryhmälle. Ainoa alakoulu, jossa voisi olla luonnollisesti kuusi ruotsinkielistä luokkaa ja kuusi suomenkielistä luokkaa, on Länsinummen koulu. Tällä alueella on tarpeeksi ruotsin- ja suomenkielisiä oppilaita kokonaista koulua varten. Kaupungin muissa osissa kaksikielinen koulu tarkoittaisi, että yksittäisiä luokkia sijoitetaan toiseen kieliympäristöön. Kaksikielisten koulujen etuja ja haittoja on pohdittava tarkkaan. Sivistyslautakunta antaa yllä olevan vastauksenaan Richard Sjölund ym.:n aloitteeseen.

10 33, SIVL :00 UBV: 387/2015 BOTNIA-ATLANTICA: HANKEHAKEMUS Åbo Akademi on jättänyt hankehakemuksen seuraavan ohjelman puitteissa: EU-määrärahat/Euroopan alueiden välinen yhteistyö / Botnia-Atlantica/ Innovaatio. Hanke hakee pitkällä tähtäimellä ratkaisuja yhteisiin ongelmiin, joita on ilmennyt kentällä ja joihin Ruotsin ja Suomen koulutushallinnot ovat reagoineet. Hankkeen tavoitteena on rajat ylittävän yhteistyön kautta kehittää pitkällä tähtäimellä kestäviä ratkaisuja ongelmiin, joiden on todettu koskevan kouluja Västerbottenissa ja Pohjanmaalla: oppimistulosten taso on kansallista keskiarvoa alhaisempi, haja-asutusalue sekä monet pienet koulut ja kunnat asettavat erityisiä haasteita opettajille ja rehtoreille, välineitä puuttuu näyttöön perustuvaan koulun kehittämiseen, perinteisen täydennyskoulutuksen toivotut käytännön vaikutukset ovat jääneet puuttumaan. Kummallakin alueella on tarpeita kehittää uusia konsepteja siihen, miten kehitykseen suuntautunut tutkimus voi tukea rehtoreita ja koulun johtoa tavoitteellisessa koulun kehittämistyössä. Hankkeen puitteissa testataan ja kehitetään koulun kehittämisväline (SKUTT) perustaksi raja-alueet ylittävälle yhteistyölle kunnallisen koulunjohdon ja rehtoreiden välillä. Koulujen rehtorit ovat aktiivisia osapuolia seuraavissa asioissa: a) johtavat koulupohjaista analyysiä ja dialogia saadun näytön pohjalta, b) johtavat koulussa tehtävää työtä uuden näyttöön perustuvan toimintakonseptin kehittämisessä ja johtamisessa, sekä c) arvioivat saatuja tuloksia. Hankkeen tavoitteena on perustaa Merenkurkun alueella sijaitseva, pedagogiseen johtajuuteen ja koulun kehittämiseen erikoistunut osaamiskeskus. Seuraavat toimijat ovat osoittaneet kiinnostusta hankkeeseen osallistumiseen yhdessä Åbo Akademin kanssa: Kunnat Suomessa Pietarsaari Luoto Närpiö Pedersöre Kruunupyy Kokkola Uusikaarlepyy Vaasa Vöyri Kunnat Ruotsissa Uumaja Skellefteå Malå Muut hakijakumppanit Umeå Universitet, Pedagogiska institutionen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Region Västerbottens län

11 33, SIVL :00 UBV: 387/2015 Sivistysjohtaja on Åbo Akademin edustajan (professori Uljens) ja seudun naapurikuntien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta ilmoittanut tuenhakijalle (Åbo Akademi), että kunnassa on osoitettu alustavaa kiinnostusta hankkeeseen osallistumiseen. Kunnallisena panostuksena laskettaisiin osallistuvien rehtoreiden työaika (laajuus yksi viikko/vuosi = n kolmen vuoden aikana) hankkeen osarahoituksena. Hanke vastaisi mahdollisista matkoista ja muista kustannuksista. Näin ollen kunta sitoutuisi siihen, että hankkeeseen osallistuvat rehtorit saisivat käyttää vuoden aikana viikon työajastaan kyseiseen hankkeeseen. Kyseessä voisi olla esim. vaihtomatkat, seminaarit ja muu kehittämistyö, joka voi tulla ajankohtaiseksi hankkeen puitteissa. Ehdotetaan, että 3-4 rehtorille annetaan mahdollisuus osallistua hankkeeseen, jos tukea saadaan hankehakemuksen mukaan. Sivistysjohtajalle annetaan oikeus allekirjoittaa osarahoitussitoumus, jossa rahoitusosuus koostuu 4 rehtorin työajasta (1 viikko/vuosi, arvioituna rehtoria ja vuotta kohden).

12 34, SIVL :00 UBV: 388/2015 BOTNIA-ATLANTICA: INNOVATIIVINEN OHJAUS/HANKEHAKEMUS Päätavoitteena on laatuvarmistetun ohjauksen avulla taittaa nuorten aikuisten kasvavan työttömyyden ja sosiaalisen ulkopuolisuuden kierre ja helpottaa heidän pääsyään työmarkkinoille. Hanke edistää pitkällä tähtäimellä kestävää taloudellista ja sosiaalista kehittämistä alueillamme, sekä kaikkien asukkaiden hyvinvointia ja elinehtoja. Hanke panostaa ennen kaikkea koulun/koulutuksen ja nuorisosektorin ennaltaehkäisevän työn kehittämiseen. Tarpeet ja mahdollisuudet vaihtelevat, mutta lähtökohtainen ajatus on yhteinen. Mitä suurempi panostus ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, sitä vähemmän voimavaroja tarvitaan myöhemmässä vaiheessa, ongelmien ehkä jo tultua hyvin suuriksi ja vakaviksi. Ennaltaehkäisevä työ on kustannustehokasta ja minimoi henkilökohtaista kärsimystä. Nuorten aikuisten parissa tehtävän ohjauksen on kehitettävä hyviä, räätälöityjä mittareita, jotta omaa toimintaa voidaan analysoida ja kehittää paremmin. Työtä on tavallisesti rahoitettu julkisesti ja parempaa voimavarojen optimointia ja tulostilitystä vaaditaan yhä useammin. Jotta kaikki tämä voidaan osoittaa, tarvitaan sekä määrällisiä että laadullisia, tarkkoja ja tarkoituksenmukaisia mittareita. Koulu muodostaa elinikäisen ohjauksen ensimmäisen vaiheen ja täällä tehdään perustyö. Siirtymisvaihe vuosikurssilta 9 lukioon/toiselle asteelle on herkkä ja riskintäytteinen monelle ja haasteellinen koulun henkilöstölle. Hanke lähtee ammattitaidon kehittämisen osalta suuntalinjoista, jotka laaditaan uusissa kansallisissa opetussuunnitelmissa. Nämä ovat ajankohtaisia sekä perusopetuksen että lukioiden osalta Suomessa ja otetaan käyttöön Myös Ruotsissa työskennellään suhteellisen uuden opetussuunnitelman pohjalta (2011). Kansallisella tasolla tavoitteet ovat samanlaiset. Molemmissa maissa painotetaan osaamista, joka vastaa EU-käsitettä Career Management Skills (elämän- ja uranhallintataidot). Hankkeen tulokset - uudet työtavat ja tarkat, tarkoituksenmukaiset tulosmittarit ehkäisevässä ohjaustyössä koulussa ja muilla toimialoilla - molempien maiden ohjaavan henkilöstön yhteinen, tarveharkintainen ja tutkimukseen perustuva täydennyskoulutus - lisätä ja vahvistaa vuorovaikutusta ja vaihtoa toimivien ohjaajien, tutkimuksen/koulutuksen välillä Merenkurkun yli Hankkeen toiminnot koskevat ohjauksen eri ulottuvuuksia ja sisältää kohderyhmille suunnattua toimintatutkimusta, opintokokonaisuuksia ja innovaatiotyöpajoja. Hanketoimintojen kohderyhmänä ovat opinto- ja ammattiohjaajat, opettajat, rehtorit, nuorisotyöpajojen ohjaajat, tutkijat ja yliopiston henkilöstö. Epäsuorana kohderyhmänä ovat oppilaat,

13 34, SIVL :00 UBV: 388/2015 opiskelijat ja nuoret aikuiset. Kaikki nämä osallistuvat joissakin määrin, jotta innovaatiotyön käyttäjäperspektiivi saadaan mukaan. Hankkeen hakijakumppanit: Region Västerbotten AVI, Aluehallintovirasto SFV, Svenska folkskolans vänner Uumajan kunta Umeå universitet Vännäsin kunta Åbo akademi Pietarsaaren kaupunki Närpiön kaupunki Sivistysjohtaja on aluehallintoviraston Gerd Kummel- Kunnaksen kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta ilmoittanut tuenhakijalle, että kunta on alustavasti kiinnostunut hankkeeseen osallistumisesta. Meidän osaltamme osarahoitusosuus on arvioitu :oon kolmelta vuodelta. Osarahoitus tapahtuu 100 %:sti raportoitujen palkkakustannusten kautta, eikä siis vaadita panostusta, jota ei jo ole budjetoitu. Hankkeen talousarvioon on varattu yhteensä matkakustannuksiin hankkeen aikana. Ehdotetaan, että 1 sivistysjohtajalle, 5 rehtorille, 5 aineopettajalle ja 10 luokanopettajalle annetaan mahdollisuus osallistua hankkeeseen, jos tukea saadaan hankehakemuksen mukaisesti. Sivistysjohtajalle annetaan oikeus allekirjoittaa osarahoitussitoumus, jossa osarahoitus koostuu osallistuvien henkilöiden palkkakustannuksista + matkakustannuksista enintään :n edestä hankkeen aikana.

14 35, SIVL :00 UBV: 391/2015 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Iltapäivätoiminta on monen vuoden ajan hoidettu yhteistyössä seurakunnan ja Folkhälsanin kanssa. Nykyinen sopimus päättyy ja sopimus on ollut kolmivuotinen. Asianomaisten osapuolten kanssa on käyty neuvotteluja ja uusi sopimus tulisi laatia. Seurakunnan ja Folkhälsanin kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi järjestämme omana toimintana iltapäivätoimintaa Vestersundsbyn ja Ruusulehdon kouluissa. Nykyinen sopimus: Liite: 35 Sivistyslautakunta keskustelee ja päättää uuden sopimuksen ehdoista Pietarsaaren seudun seurakuntayhtymän, ruotsalaisen ja suomalaisen seurakunnan sekä Folkhälsans förbund i Österbottenin kanssa.

15 35, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 35/sivl AVTAL 1. Avtalsparter 1.1. Staden Jakobstad/ Bildningsnämnden 1.2. Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet, Jakobstads svenska församling 2. Föremål för avtalet och dess ändamål Ordnande av eftermiddagsverksamhet för elever i årskurs 1-2 under tiden Bidrag Som bidrag till samfälligheten erläggs euro/grupp och läsår. En grupp består av ca 20 barn. Ifall barnantalet väsentligt ökar eller minskar under verksamhetsperioden bör bidragets storlek diskuteras. Ifall det bland barnen i grupperna finns barn med särskilda behov bör förhandlingar föras hur anordnandet av eftermiddagsverksamheten för dessa barn ordnas. Bidraget betalas i två rater, rat ett under vårterminen och rat två i slutet av året. 4. Verksamhetsplan Avtalsparterna uppgör tillsammans en verksamhetsplan som godkänns av bildningsnämndens sektioner. 5. Avgifter Avgifter för för- och eftermiddagsverksamhet fastställs av bildningsnämnden och faktureras av samfälligheten. 6. Tillämplig lag På detta avtal tillämpas 8 a kapitlet i lagen om grundläggande utbildning (1136/2003). Eventuella meningsskiljaktigheter gällande detta avtal löses i första hand med förhandlingar mellan avtalsparterna. Ifall parterna inte kan komma överens, avgörs meningsskiljaktigheterna i allmän underrätt. 7. Avtalets ikraftträdande Detta avtal träder i kraft vid undertecknandet. 8. Avtalet har uppgjorts i två exemplar, ett för vardera avtalsparten. 9. Ort, datering och undertecknande Jakobstad, den 20 juni 2013 Jan Levander Diana Lund Bo-Göran Åstrand Staden Jakobstad Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet Jakobstads svenska församling

16 36, SIVL :00 UBV: 382/2015 PÄIVÄHOIDON HENKILÖSTÖN PALKKAAMINEN Päivähoidon johtaja: Henkilöstötilanne ennen kaikkea päiväkodeissa on muuttunut paljon viime vuosien aikana. Päivähoito on joutunut käynnistämään uusia päiväkotiosastoja ja jopa kokonaisia päiväkoteja tilapäisesti, jotta pystyttäisiin vastaanottamaan kaikki päiväkoteihin tulijat. Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että tasapaino perhepäivähoidon ja päiväkotien välillä on muuttunut siten, että yhä useammat lapset tarvitsevat päiväkotihoitoa perinteisen perhepäivähoidon vähentymisestä johtuen. Päiväkotiosastojen avaaminen on tehty lyhyellä varoitusajalla, ja koska toiminta on ollut epävarmaa, päivähoidon johtaja on palkannut henkilöstöä määräaikaissopimuksin voimassa olevien ohjeiden mukaan. Nyt määräaikaissopimuksille ei enää ole syytä, vaan henkilöstö palkataan toistaiseksi. Lisäksi useita toimia on viime vuoden aikana vapautunut eläkkeelle jäämisen johdosta, tai toimia vapautuu ennen syksyä. Yhteensä kyseessä on noin kaksikymmentä tointa, jotka on nyt täytettävä toistaiseksi. Alustava luettelo toimista: Liite 36 Päivähoidossa ja kaupungin palveluksessa on pätevää henkilöstöä, joka voi hakea kyseisiä toimia, joten toimia ei ole syytä julistaa ulkoiseen hakuun, vaan haku voidaan tehdä sisäisesti. Tämä tarkoittaa, että kaikki, joilla tällä hetkellä on työtä kaupungin sisällä ja jotka täyttävät kelpoisuusvaatimukset, voivat hakea toimia. Päivähoidon johtaja on keskustellut asiasta henkilöstöjohtajan kanssa ja saanut luvan toimien julistamiseksi sisäisesti haettaviksi. Toimet on periaatteessa mitoitettu lain mukaan eikä määräaikaisiin sopimuksiin ole olemassa syytä. Ennen kuin toimet voidaan julistaa haettaviksi, on työantajan tarjottava toimia niille toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa oleville, jotka eivät tee täyttä työpäivää. Siitä syystä lopullinen luettelo toimista voi poiketa hieman liitteenä olevasta luettelosta. Henkilöstö palkataan Pietarsaaren kaupungille ja liitteessä mainitut työpaikat ovat vain suuntaa-antavia ja viittaavat toimien sijoitukseen tänä päivänä. Lopullinen sijoituspaikka vahvistetaan myöhemmin viranhaltijapäätöksellä.

17 36, SIVL :00 UBV: 382/2015 Sivistyslautakunta päättää julistaa toimet haettaviksi päivähoidossa liitteen 36 mukaisesti. Samalla päivähoidon johtajalle annetaan oikeus tarkistaa lopullinen luettelo valmistelussa ilmenevien periaatteiden mukaan.

18 36, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 36/sivl BEFATTNINGAR ATT LEDIGANSLÅ VÅREN 2015 Barnträdgårdslärare Svenska Barnträdgårdslärare Viktoria daghem vakant Barnträdgårdslärare Västermalm daghem vakant Barnträdgårdslärare Permo daghem Barnträdgårdslärare Sveden daghem vakant Barnträdgårdslärare Vestersundsby daghem vakant Barnträdgårdslärare Permo daghem vakant Barnträdgårdslärare Språkbadsskolan vakant Lastentarhanopettajia Suomenkielisiä Lastentarhanopettaja Permon päiväkoti avoin Lastentarhanopettaja Kirkkorannan päiväkoti avoin Lastentarhanopettaja Pursisalmi daghem avoin Lastentarhanopettaja Kytömäen päiväkoti avoin Barnskötare Svenska Barnskötare Viktoria daghem vakant Barnskötare Permo daghem vakant Barnskötare Permo daghem vakant Barnskötare Språkbadsskolan vakant 65,35 % Barnskötare Lagmans skola vakant 65,35 % Lastenhoitajia Suomenkielisiä Lastenhoitaja Pursisalmi daghem avoin Lastenhoitaja Maria-Marjalan päiväkoti avoin Avustajia Suomenkielisiä Avustaja erityispäivähoito avoin 65,35 % Avustaja erityispä'ivähoito avoin 65,35 % Avustaja erityispäivähoito avoin 65,35 %

19 37, SIVL :00 UBV: 383/2015 PÄIVÄHOITORYHMÄT SYKSYLLÄ 2015 Päivähoidon johtaja: Lasten määrä päivähoidossa on viime vuosina pysynyt suhteellisen muuttumattomana. Päivähoidossa on kuitenkin tapahtunut ja tapahtuu muutoksia. Perinteisen perhepäivähoidon paikat vähenevät, mikä osaltaan kasvattaa päiväkotien painetta. Päivähoidossa on sen vuoksi jouduttu useamman vuoden ajan tekemään tilapäisiä ratkaisuja, jotta päiväkodeissa olevaan tarpeeseen on pystytty vastaamaan. Nämä tilapäiset ratkaisut ovat periaatteessa toimineet tilojen osalta, mutta henkilöstöpäätökset on tehty ainoastaan määräaikaisesti. Vaikka paikkamäärissä onkin tällä hetkellä ongelmia, lautakunnan on vahvistettava vähimmäistaso, joka tänä päivänä vaaditaan päiväkoteihin tulevien lasten kohdalla. Tämän seurauksena paikkoja on 585 (394 ruotsinkielistä ja 191 suomenkielistä) päiväkodeissa. Tällä hetkellä 605 lasta jakaa nämä paikat. Paikat jaetaan iän ja kieliryhmän mukaan seuraavalla tavalla: Kunnalliset Yksityiset Yhteensä Ruotsink. alle 3-v Ruotsink. yli 3-v Suomenk. alle 3-v Suomenk. yli 3-v Yhteensä Jakautuminen päiväkodeittain: Liite 37 Sivistyslautakunta vahvistaa päivähoidon päiväkotipaikat alkaen yllä olevan ja liitteen 37 mukaan.

20 37, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 37/sivl Daghem ht 2015 Daghem Avdelningar 1-3 år Avdelningar 3-5 år Syskongrupp 1-5 år Totalt Svenska FinskaDagvårdsplatser Svenska Finska Svenska Finska ant platser ant platser ant platser ant platser ant u 3 år ö 3 år ant u 3 år ö 3 år Platser Barnabo Vestersundsby Maria-Marjala Viktoria Västermalm Sveden Kyrkostrand Permo Pursisalmi Tallbo Platser totalt svenska u 3år % svenska ö 3 år % Finska u 3år % Finska ö 3 år % Totalt

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-08-24 16:00

-2, SIVL 2015-08-24 16:00 -2, SIVL 2015-08-24 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 24.8.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.3.2016 klo 16.00, Kauppaoppilaitos, Paul Hallvarinkatu 1 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-12-16 16:00

-2, SIVL 2015-12-16 16:00 -2, SIVL 2015-12-16 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 16.12.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-02-17 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-01-20 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 20.1.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-12-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.12.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-09-26 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 26.9.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-05-03 16:00 Kokouskutsu Torstaina 3.5.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-11-19 16:00

-2, SIVL 2015-11-19 16:00 -2, SIVL 2015-11-19 16:00 Kokouskutsu Torstaina 19.11.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-04-19 17:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 19.4.2017 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-02-15 16:00 Kokouskutsu Torstaina 15.2.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas KOKOUSKUTSU Keskiviikkona 7.2.2019 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Varsinaiset jäsenet Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist,

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-01-18 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 18.1.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-06-22 16:00

-2, SIVL 2015-06-22 16:00 -2, SIVL 2015-06-22 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 22.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-10-13 16:00 Kokouskutsu Torstaina 13.10.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Keskiviikkona 23.1.2019 klo 17.00, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Ulrika Rönnback, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-08-31 18:00 Kokouskutsu Torstaina 31.8.2017 ja 7.9.2017 klo 18.00, Urhlutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00

-2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 -2, SIV-SU 2016-05-10 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 10.5.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 252. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 252. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 1058/12.01.00/2014 252 Valtuustoaloite pohjoismaisen koulun perustamismahdollisuuksista suomenkieliselle opetuspuolelle (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-05-26 16:00

-2, SIVL 2015-05-26 16:00 -2, SIVL 2015-05-26 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 26.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Uusikaarlepyy. 1 Kokouksen avaaminen 2. 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 2

Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Uusikaarlepyy. 1 Kokouksen avaaminen 2. 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 2 UUDENKAARLEPYYN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU 1/2018 1 Aika Maanantaina 5.2.2018 klo 09.00 Paikka Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Käsiteltävät asiat Sivu 1 Kokouksen avaaminen 2 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-12-20 17:00 Kokouskutsu Tiistaina 20.12.2016 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS Espoon kaupunki, sivistystoimi, luopuu aikuisten lukiokoulutuksen järjestämisestä.

Lisätiedot

Mitä kaksikielinen koulu tarkoittaa? Leena Huss Hugo Valentin -keskus Uppsalan yliopisto

Mitä kaksikielinen koulu tarkoittaa? Leena Huss Hugo Valentin -keskus Uppsalan yliopisto Mitä kaksikielinen koulu tarkoittaa? Leena Huss Hugo Valentin -keskus Uppsalan yliopisto Sisältö! Eräs kaksikielinen koulu! Mikä tekee koulusta kaksikielisen?! Millainen kaksikielinen opetus toimii?! Haasteita

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-06-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-11-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.11.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll.

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll. sivu 1(9) nro 3/2009 Elin: Hallitus Aika: 16.2.2009 klo 9.00 10.35 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone, R 0, Vaasan keskussairaala Gun Kapténs Per Hellman, varapj. Jan Erik Granö

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-02-11 17:30 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ Sivistyslautakunta 49 12.05.2016 Kaupunginhallitus 258 05.09.2016 VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ 108/40.400/2016 SIVLK 12.05.2016 49 Valmistelu ja lisätiedot:

Lisätiedot

Kielikylpy ja muu kaksikielinen toiminta Suomen kunnissa 2017

Kielikylpy ja muu kaksikielinen toiminta Suomen kunnissa 2017 Kielikylpy ja muu kaksikielinen toiminta Suomen kunnissa 2017 Kieliparlamentti, Helsinki 12.4.2018 Karita Mård-Miettinen & Kristiina Skinnari JYU. Since 1863. 1 Kaksi selvitystä: Kielikylpyselvitys Selvityksessä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 209 Peruskoulun luokanopettajien, erityisopettajien ja apulaisrehtorien virkojen perustaminen ja peruskoulun rehtorien virkojen lakkauttaminen HEL 2017-000245

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa SKILLNADEN II Samverkan som strategi MUUTOS II Strategiana yhteistyö 24.11.2015 Tua Heimonen Specialplanerare,

Lisätiedot

Pedersören kunnan kielisääntö

Pedersören kunnan kielisääntö Pedersören kunnan kielisääntö Kunnanvaltuusto hyväksynyt 17.1.2011, 8 Tulee voimaan 1.2.2011 1 Pedersören kunnan viran- ja toimenhaltijoiden kielitaitovaatimukset ruotsin ja suomen kielissä on jaettu neljään

Lisätiedot

RUOTSINKIELINEN KOULUTUS Sivistysosasto Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto Ulrika Lundberg

RUOTSINKIELINEN KOULUTUS Sivistysosasto Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto Ulrika Lundberg RUOTSINKIELINEN KOULUTUS Sivistyslautakunnan ruotsinkielinen jaosto Ulrika Lundberg Toiminta Toiminta koostuu ruotsinkielisestä esiopetuksesta, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta, 1. 9. vuosiluokan

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone SUOMENKIELEN KOULUJA- OSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA määrä Nro 1/2017 1/1 Kokousaika Torstaina, klo 18:00 18:55 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakunnan kokoushuone Jäsenet: Varajäsenet: Ahlsved, Pasi Åstrand, Ulla-Maria

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-11-16 17:00 Kokouskutsu Torstaina 16.11.2017 klo 17.00, Herckules kabinetti, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Sebastian Holmgård, puheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen perusopetuslain tarkoitus ja tavoite

Suomen perusopetuslain tarkoitus ja tavoite Suomen perusopetuslain tarkoitus ja tavoite Yksi- vai kaksikielisiä kouluja? 13.3.2013 Bob Karlsson Johtaja Kielelliset oikeudet! Perustuslain näkökulmasta julkisen vallan tehtävänä on edistää perusoikeuksien

Lisätiedot

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 -2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen

Emmi Ristolainen Emmi Ristolainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 20.9.2017 4 Kokousaika Tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KOULUPAIKAN MYÖNTÄMINEN KIRKONKYLÄN KOULUUN Siv.ltk 24 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Mari Jämsen p. 040 1579405 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perusopetuslain 6 mukaan kunta osoittaa

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009 Kokousaika 4.2.2009 klo 18.30-19.30 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Läsnä Muut osallistujat Anneli Vuorio, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-02-22 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 22.2.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri

Louhimo Johanna POISSA, paikalla Tapani Louhimo varajäsen. Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU JOHTOKUNTA Aika: Tiistai 12.3.2019 klo 18.00-19.52 Paikka: Jäsenet Maunulan ala-asteen koulu, opettajainhuone Valkama Meri, puheenjohtaja Kalliomäki

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009 Kokousaika 13.5.2009 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Läsnä Muut osallistujat Anneli Vuorio, puheenjohtaja

Lisätiedot

JAKOBSTAD PIETARSAARI

JAKOBSTAD PIETARSAARI Hyvää päivähoitoa jo 110 vuotta. 110 år av högklassig dagvård. JAKOBSTAD PIETARSAARI Jakobstad ordnar småbarnspedagogisk verksamhet på svenska och finska. I Jakobstad finns dessutom ett populärt och fungerande

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kasvatus- ja sivistyslautakunnan suomenkielinen koulutusjaosto LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 AIKA 28.05.2019 klo 18:28-18:50 PAIKKA Sivistys- ja hyvinvointikeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 LOVIISA LÄSNÄ Laiho Pasi puheenjohtaja Nevalainen Sofia Sokka-Tuomala

Lisätiedot

Kieli varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa

Kieli varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa Kieli varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa Suomen koulutusjärjestelmä on kolmiasteinen. Ensimmäisen asteen muodostaa perusopetus, toisen asteen muodostavat lukio- ja ammatillinen koulutus ja kolmannen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21 KOKOUSAIKA 12.4.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta

Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL Helsingin kaupunki Johtokunta Puistolanraitin ala-asteen koulu PÖYTÄKIRJA 4/17 PL 3513 00099 Helsingin kaupunki Johtokunta 7.12.2017 Puistolanraitin ala-asteen koulun johtokunnan kokous Aika Keskiviikko 7.12.2017 klo 18.00 Paikka Raitin

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-06-20 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 20.6.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN 2 1. PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN Siv.ltk 13 Valmistelija: päivähoidon ohjaaja Pauliina Oittinen p. 040 702 8601 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perhepäivähoitaja Hillevi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82

Espoon kaupunki Pöytäkirja 82 18.05.2016 Sivu 1 / 5 759/2016 12.01.00.00 82 Lausunto valtuustoaloitteeseen alueellisesta kielikokeilusta Espoossa Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Outi Saloranta-Eriksson,

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

TOKI-projekti Pietarsaaressa LOPPURAPORTTI

TOKI-projekti Pietarsaaressa LOPPURAPORTTI TOKI-projekti Pietarsaaressa LOPPURAPORTTI TOKI-projekti alkoi Pietarsaaressa erinomaiseen aikaan vuonna 2007. Sen jälkeen on käyty paljon keskustelua toisesta kotimaisesta kielestä, sekä valtakunnallisesti

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen 1 Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto 2017-2019 SFP SDP SFP VF Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen STADSSTYRELSEN - KAUPUNGINHALLITUS 2017-2019

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 27.08.2014 klo 17:30-18:45 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -2, KV 2016-02-01 18:00 Kokoustiedot Aika 1.2.2016 klo 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää, Tua Englund,

Lisätiedot

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Kasvatus- ja opetuslautakunta 85 17.11.2014 Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg

Lisätiedot

Valtuutettu Mika Koiviston ym. Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloite koskien maahanmuuton kustannusselvitystä

Valtuutettu Mika Koiviston ym. Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloite koskien maahanmuuton kustannusselvitystä Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 419/05.11.00/2013 56 Valtuutettu Mika Koiviston ym. Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloite koskien maahanmuuton kustannusselvitystä historia Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.)

(Kaupunginvaltuuston hyväksymä , voimassa alkaen.) PORIN KAUPUNGIN KOULUTOIMEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuuston hyväksymä 31.1.2011, voimassa 1.2.2011 alkaen.) I LUKU SOVELTAMISALA 1 Toimiala Koulutuslautakunnan alaisen toiminnan järjestämisessä

Lisätiedot

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä

Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Opettajien osaamisen kehittäminen - tulevaisuuden näkymiä Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta Virtuaaliopetuksen päivät Helsinki 08.12. 09.12.2010 Neuvottelukunnan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistyslautakunta 02.06.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 02.06.2015 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren Jussi

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen organisaatio 2018

Sivistyskeskuksen organisaatio 2018 Sivistyskeskuksen organisaatio 2018 Me kuntaorganisaationa olemme mahdollistamassa kuntamme kehitystä uudenlaiseen suuntaan. Haluamme auttaa vihtiläisiä elämään hyvää ja aktiivista elämää Sivistyskeskus

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-02-08 16:00 Kokouskutsu Torstaina 8.2.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Svenska rum -lautakunta / /2014

Svenska rum -lautakunta / /2014 Svenska rum -lautakunta 11.6.2014 1058/12.01.00/2014 49 Vastaus valtuustoaloitteeseen koskien pohjoismaisen koulun perustamismahdollisuuksia suomenkieliselle opetuspuolelle (kh/kv) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

1. Nuorisotyö, nuorisotoiminta ja nuorisopolitiikkaan liittyvät yhteydenpitotehtävät.

1. Nuorisotyö, nuorisotoiminta ja nuorisopolitiikkaan liittyvät yhteydenpitotehtävät. SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on luoda edellytykset tietojen, taitojen ja myönteisten asenteiden avulla kuntalaisten henkiseen ja fyysiseen aktiivisuuteen ja kasvuun.

Lisätiedot