-2, SIVL :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, SIVL :00"

Transkriptio

1 -2, SIVL :00 Kokouskutsu Tiistaina klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist Markku Pukkinen, varapuheenjohtaja Vaula Vilppola Håkan Forss Johan Karjaluoto Erik Nyberg Alexandra Back Brita Brännbacka-Brunell Kristina Saari Conny Englund Aykut Saka Sanna Melarti Jaakko Koskela Jacob Storbjörk Ulrika Rönnback Lasse Perhiö Eija Vähäsöyrinki Anita Petterson Seppo Kangas Vuokko Piippolainen Sauli Isokoski Muut läsnäolijat Peter Boström, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kurt Hellstrand, kaupunginhallituksen edustaja Ronja Huhtamäki, nuorisovaltuuston edustaja Kristina Stenman, kaupunginjohtaja Jan Levander, sivistysjohtaja, sihteeri Juha Paasimäki, sivistysjohtajan sijainen Tom Enbacka, päivähoidon johtaja Leif Storbjörk, kirjastotoimenjohtaja Tove Jansson, liikuntatoimenjohtaja Anette Granberg, talouspäällikkö Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Annica Haldin puheenjohtaja

2 96, SIVL :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 97, SIVL :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Ehdotus Sivistysjohtaja: Valitaan Anita Petterson ja Jacob Storbjörk.

4 98, SIVL :00 ILMOITUSASIAT Opetus- ja kulttuuriministeriö Lausuntopyyntö OKM/16/040/2016, Lausuntopyyntö ylioppilastutkinnon hyödyntämistä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa pohtineen työryhmän raportista ja ylioppilastutkinnon kehittämisestä valintamenettelyissä Päätös OMK/790/520/2015, Valtionavustuksen käyttöajan pidentäminen Opetushallitus Luettelo yksikköhinta- ja suoritepäätöksiä koskevasta materiaalista Aluehallintovirasto Lisäpäätös LSSAVI/6235/ /2015, Lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan valtionavustuksen myöntäminen Kuntaliitto Yleiskirje 17/2016, Lastensuojelun vuoksi sijoitetun oppilaan korvaus vuonna 2016 Muut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, tiedote Kouluterveyskyselyn toteuttaminen 2017 Terveysvalvonta, Raportti nro Uusittu, kolmas seurantatarkastus (Språkbadsskolan/Kielikylpykoulu) Ehdotus Sivistysjohtaja: Merkitään tiedoksi.

5 99, SIVL :00 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Sivistysjohtaja on tehnyt marras joulukuussa 2016 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset: Liite 99 A Päivähoidon johtaja, vt. rehtori Bo-Anders Sandström ja nuorisosihteeri ovat tehneet marras joulukuussa 2016 oheisen liitteen mukaiset viranhaltijapäätökset. Liite 99 B Ehdotus Sivistysjohtaja: Merkitään tiedoksi.

6 100, SIVL :00 UBV: 985/2016 OSUUSKUNNAN MUODOSTAMINEN OPPIMISEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ VI- RUMIA VARTEN Pietarsaaren seudun lukiolautakunta päätti suositella, että kunnat suhtautuvat myönteisesti osuuskunnan perustamiseen oppimisen hallintajärjestelmä ViRumia varten. Sopimusluonnos osuuskunnan muodostamiseksi on laadittu. ViRum: Liite 100 A Sopimusluonnos osuuskunnan muodostamiseksi: Liite 100 B Luonnos jäsenten väliseksi sopimukseksi: Liite 100 C Aloitusvaiheessa tarkoituksena on, että osuuskunnan muodostavat seuraavat kunnat: Pietarsaari, Kruunupyy, Pedersöre, Uusikaarlepyy, Vaasa, Närpiö, Turku, Raasepori, Helsinki, Porvoo ja Espoo. Osuuskunnan ensimmäiset hallituksen jäsenet tulevat kunnista, jotka ovat ilmoittaneet osallistuvansa, osuuskunnan valitessa hallituksen jatkossa. Jäsensopimuksessa on myös määräyksiä hallituspaikkojen seudullisesta jakautumisesta. Ehdotus osuuskunnan säännöiksi on laadittu. Osuuskunnan säännöt: Liite 100 D Osallistumiskustannukset ovat 3000 lukuvuodelta ja osallistuvalta lukiolta. Osallistuvat kunnat sitoutuvat osallistumaan kahden vuoden ajaksi. Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta päättää osallistua osuuskunta ViRum:iin laaditun jäsensopimusehdotuksen perusteella.

7 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 A/sivl

8 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 B/sivl

9 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 B/sivl

10 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 C/sivl

11 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 C/sivl

12 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 C/sivl

13 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 D/sivl

14 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 D/sivl

15 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 D/sivl

16 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 D/sivl

17 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 D/sivl

18 100, SIVL :00 / :s bilaga: Liite 100 D/sivl

19 101, SIVL :00 UBV: 876/2016 JÄSENYYS ICORNISSA PIETARSAARI KIRJAILIJOIDEN TURVARESIDENSSINÄ Siv-kj Campus Allegrossa järjestettiin paneelikeskustelu Viva Allegro! -kulttuuriviikon yhteydessä. Paneeliin osallistuivat kirjailijat Philip Teir ja Hassan Blasim, kuraattori Marita Muukkonen / Perpetuum Mobile, turvaresidenssimuusikko Jowan Safadi, Helsinki / Haifa, turvaresidenssikoordinaattori Åsa Steinsvik, Kulturhuset i Stockholm ja toiminnanjohtaja Johanna Sillanpää PEN Finlandista. Keskustelu käsitteli turvaresidenssitoimintaa ja sen tarvetta. Keskustelua johti puheenjohtaja Lisen Sundqvist / Kulttuurinen moninaisuus Pietarsaaressa. 1. Pietarsaaressa on elinvoimainen kulttuurielämä, johon osallistuvat sekä ammattimaiset kulttuurityöntekijät, muusikot, taiteilijat, kirjailijat ym. Näiden lisäksi kulttuuri on vakaalla pohjalla, sillä sitä ylläpitävät yhdistykset ja yksittäiset kulttuuritoimijat, tarjonnan ollessa laajempi ja monipuolisempi moniin samankokoisiin kuntiin verrattuna. 2. Pietarsaarella on lisäksi Novian sekä musiikin ja taiteen peruskoulutusten kautta mahdollisuus tarjota nuorille kouluttautumista aina esikoulusta ammattitutkintoon saakka. 3. Kaupungissa ja seudulla on myös nähtävissä kulttuurinen monimuotoisuus, joka näkyy 70 eri kielenä, joita Pietarsaaren seudulla puhutaan. Tämän lisäksi meillä on maahanmuuttoa, kotouttamista ja monivuotista kokemusta pakolaisten vastaanottamisesta. Nämä kaikki seikat ovat tehneet Pietarsaaresta yhden monikulttuurisimmista kaupungeista maassamme, pääkaupunkiseudun ja Vaasan jälkeen. Tunnusomaista kaupungille on myös yhdistysten ja vapaaehtoistyöntekijöiden mittava järjestäytyminen viime vuosien pakolaisvirtojen yhteydessä. Tänä päivänä on olemassa noin 20 erilaista yhdistystä, organisaatiota ja yksittäistä ryhmää, jotka työskentelevät vapaaehtoistyönä pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien parissa. Pietarsaarella on kulttuurikaupungin erityispiirteet, joiden ansiosta kaupunki soveltuu kirjailijoiden turvaresidenssiksi. Ruotsissa on 20 kirjailijoiden turvaresidenssiä, jotka ovat ICRONin jäseniä, Norjassa n. 15. Helsinki on Safe Haven Helsingin kautta vastaanottanut kolme taiteilijaa / muusikkoa vuonna 2016, kaikki kolmen kuukauden lyhytkestoisen residenssin ajaksi. Helsinki aikoo myös tarjota pitempiä residenssivierailuja, mutta tämä ei vielä ole ollut mahdollista. Suomessa ei ole vielä kirjailijoiden turvaresidenssiä, eli Pietarsaari olisi ensimmäinen suomalainen kaupunki ICORN-jäsenenä, joka voisi tarjota turvaresidenssin vainotulle kirjailijalle. Kun ajatus Pietarsaaresta kirjailijan turvaresidenssinä esitettiin, eli paikkana, joka ottaa vastaan kirjailijan, toimittajan, muusikon tai taiteilijan, jota uhataan, vainotaan, uhataan vankilalla tai jonka ei taiteellisen työnsä vuoksi sallita toimivan vapaasti kotimaassaan, Kulttuurinen moninaisuus Pietarsaaressa - hankkeen hankekoordinaattori on selvittänyt mahdollisuuksia hankkeen toteuttamiseksi.

20 101, SIVL :00 UBV: 876/2016 Pietarsaaren osalta olisi helpointa anoa jäsenyyttä ICORNissa (International Cities of Refuge Network), jolla on selkeä malli turvaresidenssityölle. ICORNin jäsenkaupunkeja Ruotsissa ovat mm. Uumaja, Skellefteå ja Östersund, mikä tarjoaa hyvän avauksen Pohjanlahden ylittävälle yhteistyölle. Norjassa mm. Trondheim ja Levanger sijaitsevat samoilla leveysasteilla, ja kiinnostusta Keskipohjolan yhteistyölle akselilla Levanger- Östersund-Pietarsaari on jo osoitettu Keskipohjolan kulttuuripäivillä Levangerissa syyskuussa Mitä turvaresidenssinä toimiminen ja ICORNin jäsenyys pitävät sisällään? ICORN on kansainvälinen jäsenorganisaatio kaupungeille ja seuduille, jotka osallistuvat sananvapauden puolustamiseen. Kaikki ICORNin jäsenet ovat kaupunkeja / seutuja, jotka tarjoavat tilapäistä suojelua ylläpitämällä residenssitoimintaa vainotuille kirjailijoille tai taiteilijoille. Residenssiaika on tavallisesti kaksi vuotta. Turvaresidenssi suojelee ja tukee ICORNin kirjailijoita ja taitelijoita. Kaupungin allekirjoittaessa sopimuksen ICORNin kanssa kaupunki sitoutuu seuraavaan: - järjestää kirjailijan/taiteilijan matkan sekä vastaanottamisen kaupunkiin; - huolehtii kirjailijan/taiteilijan juridisesta asemasta (viisumi, oleskelulupa); - hankkii kirjailijalle/taitelijalle sopivan asunnon; - huolehtii siitä, että kirjailijalla/taitelijalla on apuraha vierailunsa ajaksi; - auttaa kirjailijaa/taitelijaa paikalliseen yhteiskuntaan kotoutumisessa, sekä sosiaalisesti että taiteellisesti; - valitsee turvaresidenssikoordinaattorin, joka tukee kirjailijaa/taiteilijaa juridisissa, käytännön ja työtä edistävissä asioissa turvaresidenssiaikana. ICORNin jäsenmaksu on euroa/vuosi. ICORN on organisaatio, joka työskentelee samanaikaisesti sekä ihmisoikeus- ja sananvapauskysymysten että kirjallisuus- ja taidetoiminnan parissa. ICORN tekee tiivistä yhteistyötä International PEN:in ja kansallisten PEN-yhdistysten kanssa. Käytännön asioita turvaresidenssihankkeeseen liittyen Koska Suomella ei ole jäseniä ICORNissa ja Suomessa nyt ajankohtaiset turvaresidenssihankkeet ovat joko juuri käynnistyneet (Safe Haven Helsinki käynnistyi 2016, Saaren kartano / Koneen säätiön residenssitoiminnan on kaavailtu alkavan 2017), on perustettu verkosto organisaatioille ja kaupungeille, joilla on turvaresidenssihanke meneillään tai joissa kaavaillaan sen käynnistämistä. Verkosto aikoo mm. hakea yhteistä avustusta suomalaisten turvakaupunkien kehittämishankkeeseen (huolimatta siitä, millaisen mallin eri kaupungit/organisaatiot aikovat valita) voidakseen luoda malleja rahoitukselle sekä rakenteille kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kulttuurinen moninaisuus Pietarsaaressa -hankkeen hankekoordinaattori on jäsen kyseisessä verkostossa.

21 101, SIVL :00 UBV: 876/2016 Tämä tarkoittaa myös, että rahoitusmalleja on useita erilaisia. Ruotsissa on Kulturrådetin ja maakäräjien/kuntien kautta mahdollista rahoittaa turvaresidenssitoimintaa julkisin varoin. Suomessa meidän on panostettava toisenlaiseen malliin. Alustavia keskusteluja on käyty mm. Svenska kulturfondenin ja Koneen Säätiön kanssa. Mahdollisuudet ovat hyvät avustuksen saamiseen kustannusten kattamiseksi mm. työapurahojen, matkojen, seminaareihin ja kokouksiin yhdessä kirjailijakollegoiden kanssa eri paikkakunnilla osallistumisen osalta. Kaupungin maksettavaksi tulevat asuminen, terveydenhuolto, internetin saatavuus, asumiskulut (sähkö, vesi). Kaupunki sitoutuu myös rahoittamaan turvaresidenssikoordinaattorin palkan (25 30 %). Palkkamenot voidaan ainakin osittain kattaa ulkoisin varoin. Vuosittainen kokonaistalousarvio, ml. asuminen, työapurahat ja koordinaattorin palkka, lienee n euroa. Pietarsaari voisi ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina liittyä ICORNiin, avata yhteyden uudelle yhteistyöverkostolle muiden ICORN-kaupunkien kanssa, toimia esikuvana muille suomalaisille kunnille, ryhtyä puolustamaan sekä ihmisoikeus- että sananvapausasioita, esitellä uuden alan kansallisessa kulttuurielämässä ja vahvistaa kirjallisuuden asemaa seudullisesti. Kulttuurisihteeri: Kulttuurijaosto keskustelee asiasta. Ehdotus Päätös Esittelevä virkamies, kirjastotoimenjohtaja: Hyväksyttäneen. Sivistyslautakunnan kulttuurijaosto: Lisen Sundqvist (hankekoordinaattori/ Kulttuurinen moninaisuus -hanke), suomalaista turvaresidenssihanketta suunnittelevan kansallisen verkoston jäsen, kertoi hankkeen taustasta, minkä jälkeen kulttuurijaosto keskusteli Pietarsaaren yleisistä edellytyksistä kirjailijoiden turvaresidenssiksi ja mitä ICORNin jäsenyys pitäisi sisällään. Kulttuurijaosto päätti omalta osaltaan suhtautua myönteisesti prosessiin, joka voisi johtaa siihen, että Pietarsaaren kaupunki olisi Suomen ensimmäinen ICORNjäsenyyden hakijakaupunki. Sen myötä Pietarsaarella on mahdollisuudet ryhtyä kirjailijoiden turvaresidenssiksi. Tämän tyyppisen toiminnan määrärahojen ei kuitenkaan tule suoraan kuormittaa kulttuurijaostoa talousarvion osalta. Asia on koko kaupungin yhteinen. Ulkopuolisen rahoituksen tulee olla turvattu riittävässä laajuudessa ennen kirjailijaturvaresidenssitoiminnan alkamista. Kulttuurijaosto päätti, että asia viedään tällä evästyksellä eteenpäin sivistyslautakunnan käsiteltäväksi. Sivl Kulttuurijaosto päätti omalta osaltaan suhtautua myönteisesti prosessiin, joka saattaa johtaa kaupungin ICORN-jäsenyyden

22 101, SIVL :00 UBV: 876/2016 hakemiseen ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina. Tämä tarkoittaa, että Pietarsaarella on mahdollisuus ryhtyä kirjailijoiden turvaresidenssiksi. Suomessa ei ole lainkaan kirjailijoiden turvaresidenssiä (muissa Pohjoismaissa on), eli malli on maassamme täysin uusi. Tämä tarkoittaa, että kaikki työ tehdään ensimmäistä kertaa, kaikki rakenteet luodaan alusta alkaen. Pietarsaarella on ainutlaatuinen mahdollisuus ryhtyä Suomen ensimmäiseksi kirjailijoiden turvaresidenssiksi. Hankkeen ei pitäisi kuormittaa taloudellisesti kulttuurijaostoa eikä sivistyslautakuntaa. Kulttuurisihteeri kertoo lautakunnalle asiasta lähemmin. Ehdotus Sivistyslautakunta: Sivistyslautakunta suhtautuu omalta osaltaan myönteisesti prosessiin, joka saattaa johtaa siihen, että Pietarsaari hakee ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina ICORN-jäsenyyttä. Tämä tarkoittaa Pietarsaarelle mahdollisuutta ryhtyä kirjailijoiden turvaresidenssiksi. Lautakunta lähettää asian eteenpäin kaupunginhallitukseen jatkokäsittelyä varten.

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-11-10 17:00 Kokouskutsu Torstaina 10.11.2016 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-02-17 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-08-24 16:00

-2, SIVL 2015-08-24 16:00 -2, SIVL 2015-08-24 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 24.8.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-09-26 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 26.9.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.3.2016 klo 16.00, Kauppaoppilaitos, Paul Hallvarinkatu 1 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-12-16 16:00

-2, SIVL 2015-12-16 16:00 -2, SIVL 2015-12-16 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 16.12.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-04-19 17:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 19.4.2017 klo 17.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-01-16 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 16. tammikuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-11-16 17:00 Kokouskutsu Torstaina 16.11.2017 klo 17.00, Herckules kabinetti, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Sebastian Holmgård, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-01-20 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 20.1.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-08-31 18:00 Kokouskutsu Torstaina 31.8.2017 ja 7.9.2017 klo 18.00, Urhlutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Keskiviikkona 23.1.2019 klo 17.00, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Ulrika Rönnback, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-02-15 16:00 Kokouskutsu Torstaina 15.2.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-01-18 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 18.1.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2017-03-30 17:00 Kokouskutsu Torstaina 30.3.2017 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-11-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.11.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00

-2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 -2, SIV-KJ 2016-01-14 17:00 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.00, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen 1 Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto 2017-2019 SFP SDP SFP VF Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen STADSSTYRELSEN - KAUPUNGINHALLITUS 2017-2019

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (6) 76 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto valtuutettu Wallgrenin ym. talousarvioaloitteeseen Safe Haven -turvaresidenssin perustamiseksi HEL 2015-003160 T

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-06-22 16:00

-2, SIVL 2015-06-22 16:00 -2, SIVL 2015-06-22 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 22.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-06-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-12-14 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 14.12.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-05-03 16:00 Kokouskutsu Torstaina 3.5.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas

Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist, varapuheenjohtaja Hans Vikman Kim Yli-Pelkola Pirkko Rantanen Tuomo Palojärvi Anni Teerikangas KOKOUSKUTSU Keskiviikkona 7.2.2019 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Varsinaiset jäsenet Timo Itälehto, puheenjohtaja Terhi Leivo-Holmqvist,

Lisätiedot

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Torstai klo. 14.00, Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Ulrika Rönnback, puheenjohtaja Carola Sundqvist Ulf Stenman,

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-02-22 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 22.2.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Marina Lundkvist

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-11-19 16:00

-2, SIVL 2015-11-19 16:00 -2, SIVL 2015-11-19 16:00 Kokouskutsu Torstaina 19.11.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (5) 5 Määrärahan myöntäminen vainottujen taiteilijoiden turvaresidenssitoimintaan vuodelle 2016 HEL 2016-000977 T 02 05 01 00 Päätösehdotus päättää myöntää HIAP

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2018-06-21 16:00 Kokouskutsu Torstaina 21.6.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :30

-2, SIV-KJ :30 -2, SIV-KJ 2017-01-18 18:30 Kokouskutsu Keskiviikkona 18.1.2017 klo 18.30, Museon kanslia, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-02-11 17:30 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (6) 24 Määrärahan myöntäminen vainottujen taiteilijoiden turvaresidenssitoimintaan vuodelle 2016 HEL 2016-000977 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää HIAP ry:lle (Helsinki

Lisätiedot

SUOMEN PAKOLAISAPU Järjestöhautomo. 1.11.2011 PIETARSAARI Järjestökonsultti Tiina Mäkinen

SUOMEN PAKOLAISAPU Järjestöhautomo. 1.11.2011 PIETARSAARI Järjestökonsultti Tiina Mäkinen SUOMEN PAKOLAISAPU Järjestöhautomo 1.11.2011 PIETARSAARI Järjestökonsultti Tiina Mäkinen Taustaa Suomen Pakolaisavusta Järjestö perustettiin vuonna 1965 uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöjärjestö

Lisätiedot

Päättäjät varajäsenet

Päättäjät varajäsenet KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Tiistai klo. 14.00, Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari Päättäjät Varsinaiset jäsenet Ulrika Rönnback, puheenjohtaja Ulf Stenman, varapuheenjohtaja Helena Berger Jan-Erik Högdahl

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :15

-2, SIV-LJ :15 -2, SIV-LJ 2018-09-20 18:15 Kokouskutsu Torstaina 20.9.2018 klo 18.15, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, MUSOP :00

-2, MUSOP :00 -2, MUSOP 2016-10-04 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 4.10.2016, klo 16.00, Green Room, Campus Allegro Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Monica Grankulla-Häggblom, puheenjohtaja Anni

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-06-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. kesäkuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Pentti

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-12-15 17:00 Kokouskutsu Torstai 15.12.2016 klo 17.00, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 02.04.2013 AIKA 2.4.2013 klo 14.00 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 3 NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-08-10 17:30 Kokouskutsu Keskiviikkona 10.8.2016 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt Punkalaitumen kunta Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus, tavoite ja tehtävät Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman poliittista tai uskonnollista sidonnaisuutta

Lisätiedot

Paikka Nöykkiön koulun neuvotteluhuone 202, Nöykkiönlaaksontie 3, Espoo. 6 Johtokunnan oppilasjäsenten läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen

Paikka Nöykkiön koulun neuvotteluhuone 202, Nöykkiönlaaksontie 3, Espoo. 6 Johtokunnan oppilasjäsenten läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen Nöykkiön koulun johtokunnan kokous 2-2017 Pöytäkirja 26.9.2017 NÖYKKIÖN KOULU Johtokunnan kokous Aika 26.9.2017 kello 18.04-21.50 Paikka Nöykkiön koulun neuvotteluhuone 202, Nöykkiönlaaksontie 3, Espoo

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina Sosiaali- ja terveyslautakunta 15 30.01.2017 Kaupunginhallitus 61 27.03.2017 Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina 2017-2018 47/05.02.24/2017 Sosiaali-

Lisätiedot

Perjantaina 17. kesäkuuta 2016, klo Kunnantalo, Kruunupyy

Perjantaina 17. kesäkuuta 2016, klo Kunnantalo, Kruunupyy 17.06.2016 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Perjantaina 17. kesäkuuta 2016, klo 12.30 13.20. Kunnantalo, Kruunupyy Beslutande Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja Boström, Peter

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Temmes-Silvonen Eija. POISSA Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja Cedervall Jouni Mikael

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Temmes-Silvonen Eija. POISSA Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja Cedervall Jouni Mikael LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 21.05.2013 klo 17:30-18:10 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Lehto-Tähtinen Auli jäsen Peltoluhta

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-09-15 16:00

-2, SIVL 2015-09-15 16:00 -2, SIVL 2015-09-15 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 15.9.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-05-26 16:00

-2, SIVL 2015-05-26 16:00 -2, SIVL 2015-05-26 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 26.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-12-04 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 4.12.2018 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-09-08 17:00 Kokouskutsu Torstaina 8.9.2016 klo 17.00, Kaupunginkirjasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-06-13 08:00 Kokouskutsu Maanantaina 13. kesäkuuta 2016 klo 08.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9/2011 Kokousaika Tiistai 18.30 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet Kröger

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-06-20 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 20.6.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ

VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ Sivistyslautakunta 49 12.05.2016 Kaupunginhallitus 258 05.09.2016 VASTAUS ALOITTEESEEN KOSKIEN PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVAA OPETUSTA RUOTSIN KIELELLÄ 108/40.400/2016 SIVLK 12.05.2016 49 Valmistelu ja lisätiedot:

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-10-24 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä,

Kunnantoimisto Kemiössä, 1/2014 KUTSU 1 Kokousaika: klo 17.00 Kokouspaikka: Kemiön kunnantoimisto, hallitushuone Jäsenet: Anders Laurén Patrick Joki Cathina Wretdal-Lindström Lars Söderlund Marjaana Hoikkala Janni Lindholm Janina

Lisätiedot

Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Uusikaarlepyy. 1 Kokouksen avaaminen 2. 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 2

Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Uusikaarlepyy. 1 Kokouksen avaaminen 2. 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 2 UUDENKAARLEPYYN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU 1/2018 1 Aika Maanantaina 5.2.2018 klo 09.00 Paikka Kaupungintalo, Topeliuksenpuistikko 7, Käsiteltävät asiat Sivu 1 Kokouksen avaaminen 2 2 Kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 8/2017. Kokousaika: Maanantai klo Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali

KOKOUSKUTSU 8/2017. Kokousaika: Maanantai klo Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali KOKOUSKUTSU 8/2017 Kokousaika: Maanantai 16.10.2017 klo 17.00 Kokouspaikka: Saapuvilla olevat jäsenet: Varajäsenet: Kaupungintalo, 3. kerros, valtuustosali Haavisto Marika Salonen Leevi Kannisto Arttu

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-10-13 16:00 Kokouskutsu Torstaina 13.10.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi Muonion kunta Esityslista 2/2019 1 Sivistyslautakunnan kokous Aika Tiistaina 29.1.2019 klo 18.00 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Petri Sinikumpu puheenjohtaja Mikael Heikkilä varapuheenjohtaja Aki

Lisätiedot

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta

-3, SIV :00. Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta -3, SIV 19.4.2016 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 19.4.2016 Esityslista 4/2016 -2, SIV 19.4.2016 17:00 Kokousaika 19.4.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, alakerran kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone

1 (1) RUUSUTORPAN KOULU. Johtokunnan kokous. Aika klo Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone ESITYSLISTA PÖYTÄKIRJA 1 (1) 19.5.2014 RUUSUTORPAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 14.5.2019 klo 18.00 Paikka Ruusutorpan koulun neuvotteluhuone Läsnä varsinaiset jäsenet varajäsenet Riku Rinta-Jouppi, pj.

Lisätiedot

NUORISOVALTUUSTON ESITYSLISTA

NUORISOVALTUUSTON ESITYSLISTA 1 (5) NUORISOVALTUUSTON ESITYSLISTA NOKIAN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 21.2.2019 KLO 18 NOKIAN KERHOLA: SOURANDERINTIE 13, 37100 NOKIA JAKELU Viikki Ville, puheenjohtaja Lehto Roni, varapuheenjohtaja Koski

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-09-27 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 27.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo. Henri Hedman, vpj - Esa Vihtonen -

No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo. Henri Hedman, vpj - Esa Vihtonen - KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39 KOKOUSAIKA 15.10.2015 klo 18-18.46 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone,

Lisätiedot

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 18 Moppe vuorot ja aikataulut Tupala-Peitsari suunnalta

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 18 Moppe vuorot ja aikataulut Tupala-Peitsari suunnalta Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (14) Aika 18.10.2017, klo 13:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Kokouksen

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.10.2015 klo 16.00-17.37 Rautalammin lukio Anu Hotti Annikki

Lisätiedot

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE ESITYSLISTA 4/07 KUNTAYHTYMÄ

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE ESITYSLISTA 4/07 KUNTAYHTYMÄ 1 Kokousaika torstaina 13 joulukuuta 2007 klo 15.00 Kokouspaikka Päättäjät ympäristötalo, Kaikutie 11, 68620 Pietarsaari Varajäsenet Björkskog Bengt puheenjohtaja Grankulla-Häggblom Monika Hagman Mikael

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-04-22 16:00

-2, SIVL 2015-04-22 16:00 -2, SIVL 2015-04-22 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 22.4.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Saima Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja

Lisätiedot

1) Lukion opiskelijahuolto

1) Lukion opiskelijahuolto TIEDOTE 61/2009 1 (5) 2.11.2009 Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen kehittämistoimintaan osallistuvat kunnat OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLLON KEHITTÄMISEEN KOHDENNETUN VALTIONAVUSTUKSEN HAKEMINEN

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 9/2012

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 9/2012 -3, KH 23.4.2012 13:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 23.4.2012 Esityslista 9/2012 -2, KH 23.4.2012 13:00 Kokousaika Maanantai 23.4.2012 klo 13.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

NUORISOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA

NUORISOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 1 (5) NUORISOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA NOKIAN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 21.2.2019 KLO 18 NOKIAN KERHOLA: SOURANDERINTIE 13, 37100 NOKIA LÄSNÄ Viikki Ville, puheenjohtaja Lehto Roni, varapuheenjohtaja Koski

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot