- Alueen yleisestä geologiasta. -Pyhäsalmi-Mullikkorame-Lahnavuori( D, C, B ja D seka Jouni Luukas KENTTATY~RAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "- Alueen yleisestä geologiasta. -Pyhäsalmi-Mullikkorame-Lahnavuori( D, C, B ja D seka Jouni Luukas KENTTATY~RAPORTTI"

Transkriptio

1 Jouni Luukas KENTTATY~RAPORTTI -Pyhäsalmi-Mullikkorame-Lahnavuori( D, C, B ja D seka 3324 OlA, B ja C) -Venetpalon alue ja Yleistä Kesän 1990 kenttatyölkaudella (2kk) tekijä revidoi Pyhasalmen-Mullikkorameen-.- Lahnavuoren aluetta tehden rakennegeologisia havaintoja. Litologiset tutkimukset on tehty tältä alueelta jo aikaisempina kenttätyökausina eri tekijöiden toimesta, joten tässä tutkimuksessa ei tehty varsinaisia paljastumahavaintoja. Toisena tutkimuskohteena oli Karsamaen alueelle sijoittuva Venetpalon doomirakenne lahiymparistöineen. Tutkimustulokset on koottu makroskooppisten rakenteiden osalta 1 : ja 1 : mittakaavaisille tektonisia paapiirteita osoittaville kartoille. Ensinmainittu kartta kasittaa lehdet D, C, B ja D seka kokonaisuudessaan. Jälkimmäinen kartta kasittaa kokonaisuudessaan Salahmin 1: karttalehden (3324) seka sitä ympäröivät alueet Pyhajarven (3321), Kiuruveden (3323) Karsamaen (3322) ja Pyhannan (3413) lehdillä. - Alueen yleisestä geologiasta 1: mittakaavaisen kartan kasittama alue voidaan jakaa 1) Salahmin-Nalannön alueen karjalaiseen (kalevaiseen) alueeseen, jota luonnehtivat vaihtelevasti metamorfoituneet turbidiittiset syvän meren sedimentit ja 2) Kiuruveden-Pyhasalmen-Venetpalon svekofennialaiseen alueeseen, jota luonnehtivat erityyppiset vulkaaniset ja vulkanosedimentogeeniset kivet. Näiden välille tekijä ehdottaa tektonista rajapintaa (ylityöntöpinta), joka kulkee Kiuruvedelta Ohenmaen kautta Lahnavuorelle. Svekokarelidisia syvakivia (pääasiassa granitoideja) esiintyy runsaimmin Venetpalon doomin SE-, W- ja N-puolella.

2 2 Alueen suurrakennetta dominoi Salahmin lehdellä likimain N-S -suuntaiset D2-antiformisynformirakenteet, joita on poimutettu edelleen D3-vaiheessa Oulujarven hiertovyöhykkeelle tyypillisessä SW-NE -suuntaisessa poimutuksessa. Samat rakennepiirteet on havaittavissa myös Venetpalon alueella. Talle alueelle tyypillisenä piirteenä kuuluu myös runsas SW-NE -suuntainen vasenkatinen siirrostus, joka edustaa Oulujarven hiertovyöhykkeeseen kuuluvan Auhon paasiirroksen lounaisinta horse tai1 -tyyppistä strike slip siirroksen kuoleentumisvyöhyketta. Talle siirrostukselle on tavattu myös Raahe-Laatokka -linjaan kuuluvia konjugaattisiirroksia pääasiassa Karsamaen ja Kiuruveden lehdilta. PYHÄSALMEN-MULLIKKO~N-LAHNAWOREN RAKENTEISTA Tutkimusalueelta on havaittu lähes kaikista suprakrustalisista kivilajeista liuskeisuus ja kiillerikaammissa kivilajeissa myös tähän yhtyva raitaisuus, joka on tulkittu Dl-vaiheen aikana syntyneeksi akselitasoliuskeisuudeksi. Sl-liuskeisuus yhtyy yleensa kivilajeissa näkyvään primaariseen kerroksellisuuteen 6,). Tämä näkyy erittäin hyvin mm. Liittoperan-Palomäen happamissa tuffeissa. S1 on havaittavissa yleensa kaikista sitä avoimesti - poimuttavien F2-poimujen harjaosilta. D,-vaiheen poimuja ei ole varmuudella havaittu tutkimusalueelta, mutta niiden on arveltu olevan isokliinisia makaavia poimuja, jotka ovat syntyneet svekokarelidisen orogenian ensimmäisissä ylityöntöjen luonnehtimissa poimutusvaiheissa lehden Kattilakankaalla on D2-vaiheessa poimutettu isokliininen F1-poimu, joka edustanee tyypillistä Dl-rakennetta (kuva 2 b). Samantyyppisiä poimuja on esitetty olevan myös Pyhäsalmen kaivoksessa, Paulinvuorella, Salahmissa ja Nalannön alueella. Aeromagneettisilla harmaasavykartoilla näkyvät tiukat-isokliiniset poimut esim. Remesjoella ( ) ja Isolla Joutomaella ( ) voivat edustaa joko Dl- tai D2-vaihetta.

3 D2-vaiheen rakenteista ovat paljastumamittakaavassa selvimmin havaittavissa F2- poimut, joita ovat lähes kaikki alueelta havaitut poimurakenteet. F2-poimutukseen liittyvä akselitasoliuskeisuus on kehittynyt happamiin kivlajeihin yleensa varsin heikosti, mutta sensijaan kiillerikkaammissa kivilajeissa S2-liuskeisuus on varsin selvästi kehitynyt. D2-rakennesuunnat ovat Kiuruveden ja Salahmin lehdillä yleensa SE-NW -suuntaisia, mika nakyy mm. aeromagneettisen kartan anomalioiden suuntina. Pyhasalmen-Liittovuoren-Torvelan alueella D2-rakennesuunnat ovat sen sijaan SSW-NNE -suuntaisia, mika on ilmeisesti sekundaarinen suunta, sillä myös Torvelasta on havaittavissa SE-NW - suuntainen D2-rakennesuunta (kuva 9a). Tämä sekundaarinen rakennesuunta on voinut syntyä siten, että SE-NW -suuntainen SIl2 poimutetaan Ahokylan-Rapisevan D2-D3 - rakenteen tavoin mutkalle D3-poimutuksessa. Tähän viittaisi myös aeromagneettisen kartan anomaliakuvio Raippamaella, jossa SE-NW -suuntainen S2-rakenne poimutetaan avoimesti SW-NE suuntaan lehdellä sijaitsevalla Leipämäellä (kuva la ja b) (Pa , AT , Kattilakankaalla (kuva 2) (Pa , AT ) näkyvät avoimet F2-poimut edustavat tyypillisimmillään D2-rakennetta ko. alueella. Vastaavia rakenteita nakyy myös Palekankaalla ja hieman lannempana Viitamäellä. Pyhäsalmen-Kiuruveden välisellä maantiellä Kytö-lankankaan tieleikkauksessa esiintyvä F2-poimutus on tiukkaa-avointa ja poimuakselikaateeltaan hyvin vaihtelevaa. Suuremmassa mittakaavassa myös kivilajien kulut heijastavat avointa F2-poimutusta. Esimerkiksi Joutokankaiden alueella happamissa tuffiiteissa esiintyvät emaksiset vulkaniittivalikerrokset ovat poimuttuneet vasenkatisesti kaakkoon päin suuntautuvan poimuakselin ympäri. Vastaava rakennepiirre nakyy myös aeromagneettisilla kartoilla anomalioiden vasenkatisena poimuttumisena.

4 lehdellä sijaitsevalla Raippamäellä tiukahko F2-rakenne nakyy seka aeromagneettisella kartalla että mesoskooppisessa mittakaavassa myös alueen paljastumissa. Paljastumissa F2-poimut ovat vasenkätisia ja poimutyyliltäan avoimia (Pa , AT ) ja lehtien alueella esiintyvien F2-poimujen katisyyksista voidaan ehdottaa D2-antiformia Raippamaen-Korpijoen alueelle ja D2-synformia Kytölänkan- kaan-toisenmäenvuoren alueelle. Liittoperan-Mullikkorämeen alueella D2-rakenteet ovat harvalukuisempia ja esiintyvat aeromagneettisen kartan perusteella SSW-NNE -suunnassa. Alueen happanissa tuf feissa on näkyvissä muutamia selviä F2-poimuja, joihin ei ole kuitenkaan kehittynyt litologisista syistä selvää S2-liuskeisuutta. Liittoperän-Pienenmäen alueella nakyy tiukka F2- poimutus (kuva 3) (Pa234/65, AT2 124/85), joka nakyy ilmeisesti myös aeromagneettisella kartoilla. Sama F2-poimutus on havaittavissa myös Mullikkorämeen kaivoksessa viistotunnelin raitaisessa sertissä So/l:n avoimena poimuttumisena, mutta Pa2 suuntautuu talla etelään päin. D2-vaiheen suurrakennetta on vaikea hahmottaa talla alueella runsaiden intruusioiden vuoksi. Samantyyppiset rakennepiirteet esiintyvät myös Paulinvuoren alueella. Graniitti-intruusioiden keskellä sijaitsevissa Tetrinmaen emäksisissä tyynylaavoissa on havaittavissa vain vähäisiä rakosuuntia D2 -deformaation merkkeinä. Herkeyksen-Pyöreäkankaan alueilla ( ) esiintyy tiukkoja F2-poimuja, joille on luonteenomaista heikko tai olematon akselitasoliuskeisuus (S2), siirrospinnat AT2:n suunnassa ja So/,-rakenteen hiertyminen ja myloniittiutuminen F2-poimujen kylkiosilla (kuvat 4a,4b 5a ja 5b). Nuoremmat siirrospinnat ( 300 ja 60 suunnat) deformoivat näitä rakenteita (kuvat 6a ja b). Samalla alueella esiintyy runsaasti intrusiivisia kivilajeja, jotka sotkevat osaltaan alueen suurrakenteen hahmottamista. Pahkakankaan alueella ( B) esiintyviä happamia ja emäksisiä laavoja ja niihin liittyviä kiisuuntumia on poimutettu avoimeen tyyliin vasenkätisesti likimain lounaaseen

5 pain suuntautuvan poimuakselin ympäri. Akselitasoliuskeisuus on heikosti kehittynyt, mutta sen sijaan tässä tasossa esiintyy Pyöreäkankaalla esiintyvien poimujen tavoin vasenkatisia siirroksia (kuvat 7, 8a ja 8b). F2-poimujen kyljet ovat voimakkaasti myloniittiutuneita ja niitä leikkaa nuorempi oikeakatinen siirrostus (kuva 8a). Tällä alueella on nähtävissä, että lehden lounaisosan SE-NW -suuntainen rajapinta aeromagneettisella kartalla aiheutuu erityyppisistä intruusioista, jotka ovat tunkeutuneen svekokarelidisen orogenian poimutusvaiheiden aikana suprakrustaalisten kivilajien sekaan. Torvelan Leskiskankaalla ja Lauttasaaren alueella ( C) esiintyvät F2-rakenteet on transponoitu SW-NE -suuntaan, mikä nakyy myös aeromagneettisen kartan anomalioiden suuntana. Jalkimmaisella alueella nakyy lounaaseen pain suuntautuvia F2-pienoispoimuja. Paljastumassa 134-JPP-88 (kuvat 9a ja b) emaksisia juonia on poimutettu vasenkatisesti avoimeen tyyliin. Tämän poimutuksen akselitaso poikkeaa huomattavasti edellisesta (AT ) ja edustanee primaärisempaa D2-rakennesuuntaa. Leskiskankaan happaman agglomeraatin heitteleet ovat litistyneet voimakkaasti S2-tasossa (kuva 10), joka on joutunut edelleen intensiivisen D,-siirrostuksen deformoimaksi. D3-rakennetta voisi edustaa S2-rakenteen kiertyminen SE-NW -suunnasta SSW-NNE - suuntaan samaan tapaan kuin Salahmin-Nalannön alueen suuret D2-rakenteet on poimutettu D3-vaiheessa Rapisevan antiformiksi. Tällaiseen rakenteeseen viittaisi Raippamaen alueella aeromagneettisella kartalla näkyvän F2-poimun NW-osan uudelleenpoimutusja mahdollisesti myös C lehden Riitavuoren alueen vastaava aeromagneettisen kartan poimukuvio. Lisäksi F3-poimurakenteita esiintyy runsaasti Venetpalon alueella, missä ne muodostavat interferenssikuvioita D2-rakenteiden kanssa.

6 Kuitenkaan paljastumissa ei ollut havaittavissa F3-poimuja, johon suurimpana syynä on varmasti syvakivien intrudoituminen strategisimpiin osiin kuviteltua F3-poimua. Osaltaan asiaan vaikuttaa varmasti myös paljasturnien puute Raippamaen-Lahnavuoren alueelta ja kivilajityyppi, joka ei varmaankaan suosi plastisten poimujen kehittymistä. Esimerkiksi alueen happamat kivilajit ovat deformoituneet hauraaseen tyyliin jo D2- vaiheessa. P. Huomo (raportti 1980) on esittänyt Paulinvuorelta D3-vaiheen poimutuksen, jossa AT3:n suunta on Kompression suunnksi hän on ehdottanut , joka on likimain vastaava myös Salahmin-Pyhannan alueen Dgrakenteissa. D4-siirroksiksi on nimetty konjugaattipareittain esiintyvät vasenkatiset SW-NE-suuntaiset ja oikeakätiset SE-NW-suuntaiset siirrokset. Ensinmainitut liittyvat nk. Oulujarven hiertovyöhykkeeseen Auhon paasiirroksen suuntaisiksi haarasiirroksiksi ja muodostavat alueella horse tail-rakenteen. Tälle konjugaattiset oikeakatiset siirrokset liittyvät Raahe-Laatokka -linjan suuntaisiin siirroksiin. Konjugaattipari on syntynyt N-Skompression tuloksena. Vasenkatisia D4-siirroksia on havaittavissa runsbasti Liittoperan-Venetpalon doomin - välisestä maastosta. Etelaisimmat siirrokset on havaittu Pyhasalmen kaivoksen alueelta malmia deformoivana systeemina (F5-rakenne Koistisen raportissa). Siirrokset nakyvat selvästi aeromagneettisilla kartoilla ja osin myös maastonmuotoina. Esim. Lohvanperal- 1a siirroksen kohdalla on siirroksen suuntainen lampi ja suo. Kalliopaljastumissa siirrokset nakyvat usein mitättömän suuruisina rako-tai hiertopintoina (kuvat 11, 12 ja 13). Tällaisesta esimerkkinä mainittakoon Liittoperalla esiintyvä D4-siirros, jonka paasiirrospintaa ei havaittu maastosta, mutta jonka vaikutus näkyi läheisissä tuffeissa pieninä vasenkatisina siirroksina tai rakopintoina (kuvat lla ja b). Usein samassa suunnassa esiintyy myös kvartsi- ja pegmatiittijuonia.

7 Näyttävin vasenkatinen siirros esiintyy Torvelan Leskiskankaalla (kuvat 14a, b ja c), jossa vasenkatinen siirros hiertää ja transponoi SOI,-rakenteet siirrostason suuntaan. Siirroksessa havaitaan kauniisti myloniittisen hiertopinnan kaareutuminen ja haarautuminen jo paljastumamittakaavassa. Epäselväksi jaa kuinka paljon merkitystä D4- siirroksilla on aikaisempien deformaatiorakenteiden uudelleensuuntauttajana (transponoijana) myös suuremmassa mittakaavassa. Periaatteessa on täysin mahdollista, että Mullikkorameen-Torvelan alueen SW-NE-suuntaus aiheutuu myös voimakkaan D4- siirrostuksen transponnoinnista. Vasenkatiset SW-NE-suuntaiset siirrokset nakyvat erittain selvästi happamissa tuf feissa ja tuffiiteissa, joissa kivilajissa on jonkinlaista primaarista raitaisuutta (SOI. Aeromagneettisilla harmaasavykartoilla nämä siirrokset nakyvat magneetisten anomalioiden pieninä vasenkatisina nytkayksina. Suurin siirtymä on Venetpalon doomin SW-puolelle sijoittuvalla siirroksella. Oikeakatisia Raahe-Laatokka-linjan suuntaisia siirroksia voidaan hahmottaa harmaasavykartoilta useita. Merkittävin on Mulllikkorameen malmissakin näkyvä SE-NWsuuntainen rakopinta, joka liittyy suurempaan oikeakatiseen kaakkoon päin jatkuvaan siirrokseen. Muita oikeakatisia siirroksia esiintyy Salahmin lehden lounaisnurkasta happamista tuffeista mm. Pyöreakankaalta (kuva) ja Lahnavuorelta. Tutkimusalueen happamissa tuffiiteissa on näkyvilla varsin yleisesti likimain E-W - suuntaisia rakopintoja (esim. kuvat 6a ja b, llb). Vastaava rakosuunta näkyy erittain selvänä myös Pyhäsalmen ja Mullikkorameen kaivoksissa. Tähän rakosuuntaan ei liity yleisesti havaittavaa siirrostusta, mutta sen arvellaan kuitenkin syntyneen viimeisissa deformaatiovaiheissa, jolloin horisontaalinen kompressio on lakannut ja vertikaalinen litostaattinen paine on aiheuttanut E-W- ja N-S-suuntaista normaalisiirrostusta.

8 VENETPALON ALUEEN RAKENNETULKINTA MAKROSKOOPPISESSA MITTAKAA- VASSA Talla alueella tehtiin rakennegeologisia havaintoja lähinnä doomin länsipuolella Kaskelan alueella ja doomin itäpuolella Rööringinmaen-Porkankankaan alueella. Alueen aeromagneettisilta kartoilta on havaittavissa useita D2/D3-interferenssirakenteita. Kaskelan alueella F2-poimutus on ilmeisesti avointa ja oikeakatista poimuakselin ollessa likimain horisontaalinen ja pohjoiseen pain kaatuva (kuvat 17 ja 21). Poimutuksen akselitaso on likimain N-S -suuntainen. Kaskelan alueella suurrakenne on länteen pain aukeava D2-synformi, jonka itakylki on paljastuneena heti oligoklaasigneissien lansipuolella. Tata rakennetta poimuttaa likimain E-W -suuntainen F3-poimutus, joka näkyy Kaskelassa avoimina vasenkatisina poimuina (kuvat 18, 19, 20 ja 21). Makroskooppinen rakenne on identtinen Salahmin lehden D2/D3 -interferenssikuvioon ja siitä voidaan esittää seuraavanlainen rakennekehitysmalli. Tilanne D2-vaiheen jälkeen: >, ---y 31. Le%c.rv,q 4 s, SW-NE suuntainen kompressio aiheuttaa SE(-S)-NNW(-N) -suuntaisia D2-synformi- antiformirakenteita. Syntyneet antiformit ovat ilmeisesti en échelon muotoisia. A, on noin 10 km pitkä ja SSE-NNW -suuntainen antiformi, joka on ilmeisesti depressoitunut seka pohjois- että etelapaastaan nuorempien suprakrustaalisten sarjojen alle. A,:n jatkuminen etelaanpain on varsin mahdollista, mutta nuorempien graniittien tunkeutumisen vuoksi tata on vaikea arvioida. A2 on samantyyppinen antiformi, jonka etelapaa on depressiivinen, mutta jonka pohjoispaa jatkuu mahdollisesti luoteeseen pain.

9 S, on A,:n SW- ja W-puolelle sijoittuva vulkaanisista-sedimenttisista kivista koostuva synformirakenne (ns. Kaskelan synformi). S2 on vastaavanlainen synformi edellisten D2-antiformien välissä. Molemmissa synformeissa F2-poimutus on avointa-tiukkaa ja akselitasoltaan varsin pystyasentoista (esim. Kaskela, Kallioneva ja Sarakangas). Antiformeissa F2-poimutus on ollut avoimempaa ilmeisesti kompetenttierosta johtuen. Tämän vaiheen poimutus voidaan korreloida laajemmissa puitteissa D2-vaiheen poimu- tukseen Salahmissa ja Kiimimgin liuskejaksolla. Kaaviokuva Karsamaen lehden iareunan rakenteista D2-vaiheen poimutuksen jälkeen. Kuvan mittakaava on mielivaltainen.

10 Tilanne D3-vaiheen jälkeen: '\ D2-vaiheessa syntyneitä synformi-antiformirakenteita on poimutettu uudelleen jännityskentässä, jossa maksimaalinen puristus on ollut likimain - NW-SE -, suunnassa. Tällainen kenttä on aiheuttanut D2-rakenteiden uudelleenpoimutuksen sulkeutuviksi D2/D3-doomi- allasrakenteiksi, jotka erottuvat erittäin hyvin aeromagneettisilta kartoilta. Vastaavan- laisia rakenteita on syntynyt myös Pyhannän-Salahmin alueelle. Venetpalon doomi on syntynyt D2-vaiheen antiformin (A,) ja D3-vaiheen antiformin interferenssirakenteena, joka näkyy myös paljastumamittakaavassa. Tätä rakennetta voidaan verrata Salahmin-Pyhannän alueen Ahokylän D2-antiformin ja Rapisevan D3- antiformin interferenssikuvioon. Vastaavanlainen doomirakenne on syntynyt A2-antiformin ja D3-antiformin yhtymakohtaan. Aeromagneettisen harmaasävykartan tulkinnan perusteella Kärsämaen lehden pohjoisreunassa on toinen D3-antiformi, joka aiheuttaa lisää samantyyppisia doomirakenteita. ~llasrakenteka on syntynyt puolestaan D2-synformien (S, ja S2) ja D3-synformien yhtymäkohtaan Venetpalon doomin luoteis- ja kaakkoispuolelle. Nämä rakenteet ovat kuitenkin varsin yleisesti graniittien intrudoimia ja täten vaikeasti hahmotettavissa maastosta. Venetpalon doomin SE-puoleinen allas on lisäksi SW-NE -suuntaisen vasenkatisen siirroksen deformoima.

11 Kaaviokuva D2/D3-interferenssirakenteista D3-poimutuksen jälkeen. Mittakaava 1:lOO 000.

12 Kuva 1 a. Oikeakatinen F2-poimutus Leipamaen kiillerikkaassa happamassa tuffiitissa. x= , y= Kuva lb. Vastaava poimutus graniittiutuneemmassa gneississa aedellisen paikan laheisyydest a. Kuva 2a. Avoimesti ja vasenkatisesti D2-vaiheessa poimuttunut hapan tuffiitti. Poimutus nakyy erittäin selvästi valikerroksena olevan emaksisen raidan poimuttumisena. Kattilakangas x= , y= Kuva 2b. Yksityiskohta edellisesta. F2-poimun oikealla kyljella emaksinen raita näyttaisi olevan isoklinaalisesti poimutettu Dl-vaiheessa. Kuva 3. Tiukka F2-poimurakenne Pienenmäen happamassa tuffiitissa. Pa2=34/65, AT2=1 24/85. x= , y= Kuva 4a. Avoimen F2-poimun harjaosaa, jossa on nakyvilla happaman tuffiitin SoIlpinnan poimutus. Akselitasossa esiintyy vain heikko rakopinta ja siirrostus. Herkeys A, 222-KER-88. Kuva 4b. Saman F2-poimun kylkiosaa, jossa on nakyvilla tuffiitin SoIl-pintaa leikkaava vasenkatinen siirrostus AT2:n suunnassa. Siirrospintaan liittyy myloniitiutumista. Kuva 5a. Tiukka F2-poimu happamassa tuffiitissa Pyöreakankaalla. Poimun akselitaso (kompassin nauhan suunnassa) on likimain N-S. Kynan suunassa (60190) on D4-vaiheen oikeakatinen siirros. x= , y= Kuva 5b. Sama kohde hieman lähempää. Kuva 6a. Tiukka F2-poimu edellisen kuvan osoittaman poimun kylkiosalta. Kynan suunta tassa tapauksessa osoittaa oikeakatista siirtymaa suunnassa , mikä vastaa D4- siirrostuksen SW-NE-suuntaista komponenttia. Kuvassa nakyy myös nuorin E-Wsuuntainen rakoilu. Kuva 6b. Sama kallio. Happamassa tuffiitissa nakyy N-S-suuntainen myloniittiutumisen aiheuttava siirrossuunta, konjugaattipareittain esiintyvä D4-siirrostus seka nuorin E-Wsuuntainen rakoilu. Kuva 7. Hapan-indermediaarinen tuffiitti Pahkakankaan N-puoleisella metsasaarekkeella. Kiven SoIl-rakennetta on poimutettu tassa tapauksessa avoimesti ja vasenkatisesti etelään painuvan Pa2:n ympäri. Pyöreäkankaan tavoin myös taalla AT2:n suunnassa on siirrostusta (vas.kat.) ja siihen liittyvää myloniittuitumista. x= , y= Kuva 8a. Yleiskuva tiukasta F2-poimusta Pahkakankaan N-puoleiselta metsasaarekkeelta edellisen kuvan osoittaman poimun läheisyydestä. Pa2=70/60, AT2= 90180, leikkaava oikeakatinen siirros x= , y=

13 Kuva 8b. Yksityiskohta edellisesta. Kuva 9a. Emaksisten juonien ja happaman tuf f in poimutus F2-vaiheessa. Kompassin nauhan suunnassa AT2=250/80=S JPP-88, Torvelan Leskiskangas. Kuva 9b. Rakennesuunnat edellisen F2-poimurakenteen kyljelta. S2= (kompassin nauhan suunta), S3= (kynän suunta). Kuva 10. Hapan tuffibreksia Torvelan Leskiskankaalta, jossa on näkyvillä heitteleiden litistyminen S2-tasossa. Kompassin nauhan suunnassa on emaksisia juonia ja S2-liuskeisuutta leikkaava vasenkatinen D4-siirros. Kuva lla ja b. Vasenkatinen hiertopinta, joka liittyy vasenkatiseen D4-siirrokseen Pienenmäen indermediaarisessa tuf f iitissa. x= , y= Kuva 12. HApan-indermediaarinen tuffiitti Liittovuoren kaakkoispuolelta x= , y= Voimakasta S2-liuskeisuutta ( ) on siirrostettu vasenkatisesti suunnissa ja Kuva 13. Oikeakatinen siirros ja siihen liittyvä myloniittisauma happaman tuffiitin ja uraliittiporfyriitin (ylaosa) kontaktin suunnassa. Siirros edustanee D4-vaihetta ja liittyy jonkinasteisena epajatkuvuutena aeromagneettisen kartan epajatkuvuuteen. Herkeys Kuva 14a. Selvästi haarautuva ja kaareutunut D4-vaiheen siirros, joka deformoi S2- liuskeisuutta Torvelan Leskiskankaalla (1 37- JPP-88). Kuva 14b. D4-vaiheen vasenkatinen siirros (102/90), joka deformoi mm. emaksisia juonia. (1 37- J PP-88) Kuva 14c. Saman siirroksen deformaatio amfiboliitin ja happaman kiven kontaktissa. Siirrospinnat jatkuvat kloriittitaytteisina saumoina myös amfiboliitissa. Huomaa S2- liuskeisuuden kaareutumisen. ( 137- JPP-88) Kuva 15. Pahkakankaan N-puoleisella metsasaarekkeella metsatien laidassa on paljastuneena happaman tuffin ja sitä intrudoivan dioriittisen syvakiven kontakti.tama aiheuttaa aeromagneettisella kartalla näkyvän epajatkuvuuden lehden SWkulmassa. Kuva 16. Avoin vasenkatinen F2-vaiheen poimutus Kurppaansaaren pohjoisimmissa kalliopaljastumissa. Tämä kohta edustaa F2-poimun harjaosaa ja siitä on nähtävissä, että Pa2 on pohjoiseen pain suuntautuva ja lähes horisontaalinen. Kuva 17. Avoin loivasti itään pain kaatuva F3-vaiheen poimu Kurppaansaaren N-osissa. Kuva 18. Sama poimutus saman kallion etelareunalla. Kuva 19. Avoin vasenkatinen F3-poimutus Kurppaansaaren N-osissa. Pa3 kaatuu loivasti itaanpain. AT3 likimai E-W-suuntainen (kompassin nauhan suunta)

14 Kuva 20a. Avoin F2-poimu Kurppaansaaren N-osissa. Kuva 20b. Yksityiskohta edellisen poimun harjaosasta. AT2=S2 on likimain N-S-suuntainen (kompassin nauhan suunta). S2 nakyy selvänä biotiitisuomujen maaraamana liuskeisuutena. Kuva 21. Avoin itään päin loivasti kaatuva F3-poimu Kurppaansaaren eteläosien lantisimmissä paljastumissa. Pa3= AT2=S2= Kuva 22. F3-poimun kylkiosaa, jossa nakyy voimakas S3-liuskeisuus (S2= 22/90) kompassin nauhan suunnassa. Samassa suunnassa on vasenkätistä D3-vaiheeseen liittyvää siirrostusta. F3-poimutus on tällä kyljella vasenkätistä. Kuva 23. D2- ja D3-vaiheiden poimutusta suuremman F3-poimun kylkiosalla. S3-liuskeisuus on kehittynyt selvästi F2-poimurakenteen päälle. Kuva 24. D2 ja D3-vaiheiden aiheuttama interferenssikuvio Kurppaansaaren eteläosissa (sama kallio kuin kuvissa 22 ja 23). Interferenssikuvio vastaa likipitäen aeromagneettisen kartan kilometriluokan poimuinterferenssia.

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

Jouni Luukas

Jouni Luukas Jouni Luukas 10.11.1991 KENTTATY~RAPORTTI -Kesän 1991 kartoitustuloksista Liittoperan - Torvelan alueelta (3321 12, 3322 10, 3323 03 ja 3324 01) -Alueellinen rakennetulkinta lehtien 3321, 3322, 3323 ja

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee 3122 06 Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen 19.12.1988 LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

Lisätiedot

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s

J ä_., ;;/ <i. r tie..., l::a..-fo~ 1 u. s V. /!J "J 'l K'. 5 Ö Je,.. J. o /,..,.. ll

Lisätiedot

Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja. ja lähiympäristössä

Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja. ja lähiympäristössä Geologian Päivä Nuuksio 14.9.2013 Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja lähiympäristössä Teemu Lindqvist Pietari Skyttä HY Geologia Taustakuva: Copyright Pietari Skyttä 1 Kallioperä koostuu mekaanisilta

Lisätiedot

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta

\! pyroklastista ja tarkemmin sanottuna hapanta tuf f ia. OUTOKUMPU OY. sitä rajoittaa gabro. Liuskejakso koostuu lähinnä happamasta Q 0 K - MALMINETSINTX OUTOKUMPU OY 020/2113/R Aumo/1982 AUMOKOI 6 *! " " -- KENTTARAPORTTI TUTKIMUKSISTA FORSSAN KOIJARVELLÄ KESALLÄ 1982 KARTTALEHDET 2113 08B, D, 09A, C, 11B, 12A AIHE - KARTOITUS ALUE

Lisätiedot

magneettisen harmaasävykartan kopio

magneettisen harmaasävykartan kopio KENTTÄRAPORTTI Jakelu RAPORTTI KESÄN KENTTATOISTA KÄRsÄMÄEN KARTTALEHDEN 3322 ALUEELIiA JOHDANTO MAGNEETTISISTA JA SÄHKOISISTÄ MATALALENTOANOMA- LIOISTA LEHDELLÄ 3322 07-12 SEKÄ HARMAASAVYTULKINTA Venetpalon

Lisätiedot

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~'

J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L? ~ 02.. k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' 0'2.0 J ~ \ '2.'2.. il, 1..) L?.. 1 2 ~ 02.. l HAo/-1 J. ).. Q.,G(.,,... c:, ~ k 0 &. 1-(. 0 11:, 10... : ~ t+i\d) ~ 111/lc;. ~ Ö r a.; o r //,; k, e, ~ ;_ lf;:, 1 '1 ~' Kentt äty:.:jra:pojttt l kesältä

Lisätiedot

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA . - - - ':&*, =....-.-..-, ARtC,is,-Clr&j,;,ALE Q/22.16/94/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Erkki Lanne Pohjois-Suomen aluetoimisto 02.03.1994 TUTKIMUSRAPORTTI AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET

Lisätiedot

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1:

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1: 001/2434 08/ UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, "ULKOKAARI" Sijainti 1: 400 000 0 OMALMINETSINTA U~O~U~PU U Kuronen, T ~hokas/phm 001/2434 08/ UOK, TA/86 - - Sijainti Kohde sijaitsee Vilmingon kylän

Lisätiedot

Alustava rakennetulkinta Seinäjoen alueesta Mikko Nironen

Alustava rakennetulkinta Seinäjoen alueesta Mikko Nironen Etelä-Suomen yksikkö K21.42/2009/6 21.1.2009 Espoo Alustava rakennetulkinta Seinäjoen alueesta Mikko Nironen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro 21.1.2009 Tekijät Mikko Nironen Raportin

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/2732/-84/1/87 Kittilä Palovaara Kari Pääkkönen LIUSKEKIVITUTKIMUKSET PALOVAARAN ALUEELLA KITTILÄSSÄ VUONNA 1984 YHTEENVETO Palovaaran liuskekiviesiintymän pääkivilajeina ovat

Lisätiedot

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk" ~""~ a,1" c...

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk ~~ a,1 c... v. 19~ ~ /1h/3 10 I,21/./ 01 O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l IC~{A, va, I-:Ii t:

Lisätiedot

Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja. ja lähiympäristössä

Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja. ja lähiympäristössä Geologian Päivä Nuuksio 14.9.2013 Kallioperän ruhjevyöhykkeet Nuuksiossa ja lähiympäristössä Teemu Lindqvist Pietari Skyttä HY Geologia Taustakuva: Copyright Pietari Sky 1 Kallioperä koostuu mekaanisilta

Lisätiedot

Tampereen seutu, kallioperä Paljastumalomake

Tampereen seutu, kallioperä Paljastumalomake Tampereen seutu, kallioperä Paljastumalomake 7.4.2008 1 PAIKKATIEDOT: Pvm: Täydellinen: Tunnus: Karttal.: x: y: z: Kohteen nimi: Koko: * * m Kulku: Paljastuman tyyppi: 1 Palj 2 Tiel 3 Louh 4 Tunn Hav.ulott:

Lisätiedot

GeoSatakunta hanke 01.07.-31.12.2007

GeoSatakunta hanke 01.07.-31.12.2007 Raportti P 34.4/2007/100 GeoSatakunta hanke 01.07.-31.12.2007 Kallioperän rakennegeologiset tutkimukset Satakunnassa - Väliraportti Marit Wennerström, Matti Pajunen ja Pekka Wasenius Espoo 21.12.2007 Siirros-

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 020/2121, 2112/~~~/1982

OUTOKUMPU OY 020/2121, 2112/~~~/1982 9 020/2121, 2112/~~~/1982 J-P Perttula/PAL 8.6.1983 1 (6) Olen suorittanut kartoitustoita karttalehtien 2121 02C, 2121 10B, 2112 06A-D ja 2112 09A-D alueilla seuraavasti. 2121 02C -1ehdella Kiikoisissa

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 11.7/3142/-80/1 Mikkelinmlk Korpijärvi-Mietiäinen Ossi Ikävalko 04.09.1980 SELOSTUS KORPIJÄRVI-MIETIÄINEN ALUEEN KALLIOPERÄN TUTKIMUKSISTA KESÄLLÄ 1980 2 1. YLEISTÄ 1.1. Tutkimusalue

Lisätiedot

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl.

/ b. biotiittiraitainen grgn, yleensa hyvin snt plagioklaasi ha jarakeinen grgn, yl. ' Outokumpu Oy Malminetsintä Viereman alueesta (3324-3342) yleisimmat 'c. tyypit \d. Alueen kivistä suurin osa kuuluu graniittigneisseihin. Niihin on tunkeutunut monenlaisia juonikiviä, joista "vanhimmat?"

Lisätiedot

Vaakarakoilu Länsi-Metron linjauksen alueella Salmisaaresta Matinkylään Mari Tuusjärvi

Vaakarakoilu Länsi-Metron linjauksen alueella Salmisaaresta Matinkylään Mari Tuusjärvi Kallioperä ja raaka-aineet K 21.42/2007/55 21.11.2007 Espoo Vaakarakoilu Länsi-Metron linjauksen alueella Salmisaaresta Matinkylään Mari Tuusjärvi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI 21.11.07 / Dnro

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (3) M 06/3741/-88/1/10 Sodankylä Kustruotomanaapa ja Viuvalo-oja Tapani Mutanen 26.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA

Lisätiedot

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN

1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN MAA VESI ILMA MAANPEITE ELOLLINEN LUONTO RAKENNETTU YMPÄRISTÖ 1. RAKENTAMISEEN SOVELTUVAT ALUEET 2. RAKENTAMINEN VOIDAAN SOVITTAA ALUEELLE 3. RAKENTAMINEN VAARANTAA ALUEEN MAISEMAKUVAN JA YMPÄRISTÖN 4.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset 9 OUTOKUMPU OY Q- K MALMINETSINTX 2032 01 INKOO, LAGNXS Inkoon X,5gnasissa sijaitseva Zn-Cu -malmimineralisaati~ on vanhastaan tunnettu. Malmimineralisaatiota on louhittu ja siinä on n. 5 x 8.m2:n kokoinen

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Kallioper%kartoitus suoritettiin Teuvan ja Narpion kuntien rajamailla elokuussa 1982, Siella tehdyt havainnot ovat numerosarjaa 1-KPN - 85-KPN, Karttapohjana on kaytetty

Lisätiedot

KALLIOPERÄKARTOITUKSEN JATKOKURSSI FORSSASSA 11.-22.5.2003

KALLIOPERÄKARTOITUKSEN JATKOKURSSI FORSSASSA 11.-22.5.2003 Etelii-Suomen yksikkö K2 1.42/2006/5 Espoo KALLIOPERÄKARTOITUKSE JATKOKURSSI FORSSASSA 11.-22.5.2003 Mikko ironen GTK PLIPBIP.(XBox% PLIPBIP.O.Boxl237 PLIPBIP.O.Box97 PLIPBIRO.Bos77 Fi-02151 Espoo, P i.d

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006

Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 K21.42/2006/3 Kallioperän kartoituskurssi KK3 Humppila 15 26.5.2006 Raporttiyhteenveto Espoo 29.05.2006 Pekka Sipilä Geologian tutkimuskeskus Sisällys 2 Yhteenveto toiminnasta... 3 Raportti alueelta 1...

Lisätiedot

Kotalahden kaivoksen rikastushiekka-alueen ja Valkeisen järven välisen alueen suotovesien reittien kartoittaminen geofysikaalisilla menetelmillä

Kotalahden kaivoksen rikastushiekka-alueen ja Valkeisen järven välisen alueen suotovesien reittien kartoittaminen geofysikaalisilla menetelmillä Kotalahden kaivoksen rikastushiekka-alueen ja Valkeisen järven välisen alueen suotovesien reittien kartoittaminen geofysikaalisilla menetelmillä Geofysikaaliset tutkimukset Kotalahden rikastushiekka-alueen

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957.

Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. M 17/Ks-57/1/60 KUUSAMO Ylikitkajärvi R. Lauerma 25.11.1960 Radioaktiiviset tutkimukset Kuusamossa 1957. Talvella 1956-57 suoritettiin geologisessa tutkimuslaitoksessa radiometrisiä tutkimuksia mahdollisten

Lisätiedot

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Toimenpidealue 1 kuuluu salmi/kannas-tyyppisiin tutkimusalueisiin ja alueen vesipinta-ala on 13,0 ha. Alue on osa isompaa merenlahtea (kuva 1). Suolapitoisuus oli

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~

OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 9 OUTOKUMPU OY 020/4241 b7 A, n, C, D/MTY/I~~~ 0 K MALMINETSINTX Martti Yrjöla/LAH 23.9.1982 1(8) KIIHTELYSVAARAN, OSKOLANKOSKEN (4241 07) GEOLOGINEN KARTOITUS KESALLA 1982 Sivu 2 (0 7 Sijainti 1 : 400

Lisätiedot

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4)

0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK (4) Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Urpo Vihreapuu/HEK 26.2.1986 2 (4) LOHKARE-ETSINTA KOTALAHDEN YMPARISTOSSA 1985 Yleistii Kotalahden kaivokselta kaakkoon, Sarkiniemessä,.on matalalentomittauksissa todettu

Lisätiedot

KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek.

KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek. M 06/3312/-83/1/10 Keitele Kangasjärvi Jarmo Nikander 31.10.1983 KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek.n :o 3535/1) 2

Lisätiedot

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi TUTKIMUSRAPORTTI 2 (6) 060/3234 08, ll/umv/1989 NAYTTEENOTON TULOKSET KOHTEITTAIN 4.1 Homeselka 3234 08B 4.2 Perhonlaht i 3234 08B 4.3 Lamsniemi 3234 08C, D 4.4 Loskunvuori 3234 11B 4.5 Menginniemi 3234

Lisätiedot

KULTAMALMITUTKIMUKSET PYHÄJOEN OLTAVASSA, KARTTALEHDELLÄ , VUOSINA 1998 JA 1999.

KULTAMALMITUTKIMUKSET PYHÄJOEN OLTAVASSA, KARTTALEHDELLÄ , VUOSINA 1998 JA 1999. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2432/-99/2/10 PYHÄJOKI Oltava 26.11.1999 Jarmo Nikander Liittyy raporttiin M06/2432/-99/1/10 KULTAMALMITUTKIMUKSET PYHÄJOEN OLTAVASSA, KARTTALEHDELLÄ

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

Kairaukset Toivakan Hamperinjoella ja Toivakanlehdossa vuonna 2015

Kairaukset Toivakan Hamperinjoella ja Toivakanlehdossa vuonna 2015 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat tulosyksikkö Kuopio Arkistoraportti 9/2016 Kairaukset Toivakan Hamperinjoella ja Toivakanlehdossa vuonna 2015 Perttu Mikkola, Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, simpukkamurroksiin O U T O K U M P U Oy Malminetsinta HAVAINTOJA KESAN 1974 Zn-OHJELMAN ALUEELLISISTA KOHTEISTA Mustasuon kvartsi-maasalpaliuske Hyvinkään gabron SE-reuna-alue Parhaimmillaan kivi on vaaleata, tiivistä, "simpukkamurroksiin"

Lisätiedot

ARKISTOKAPPAL~ OUTOKUMPU OY. Sijainti 1: K MALMINETSINTA Turo Ahokas/PHM )

ARKISTOKAPPAL~ OUTOKUMPU OY. Sijainti 1: K MALMINETSINTA Turo Ahokas/PHM ) Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Turo Ahokas/PHM 5.10.1984 1 84) ARKISTOKAPPAL~ PYHASALMEN KAIVOKSEN POHJOISPUOLELLA SIJAITSEVAN GRAVIMETHISEN ANOMALIAN TUTKIMUKSISTA Sijainti 1:400 000 Lähtökohta Kun

Lisätiedot

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv M 19/2732, 2734/-77/3/10 Kittilä, Tiukuvaara Olavi Auranen 26.11.1977 SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv. 1975-76 Syystalvella v. 1971 lähetti Eino Valkama Kittilän Tiukuvaarasta geologiselle

Lisätiedot

Kivilaj ien kuvaukset

Kivilaj ien kuvaukset 1 Xartoitusalueena karttale?!den 2014 09 A eteläosa. Kivilaj ien kuvaukset SVGN SVGN on kartoitusalueen yleisin kivilaji.yleensa se on hieno- tai keskirakeista ja kohtalaisesti suuntautunutta.er5il- 12

Lisätiedot

Rautalammin kunta Kirkonkylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014. Aura OK

Rautalammin kunta Kirkonkylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014. Aura OK Rautalammin kunta Kirkonkylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 Samuel Vaneeckhout Aura OK Työn suorittaja: FT Samuel Vaneeckhout (Osuuskunta Aura) Työn tilaaja: Rautalammin kunta Kenttätyöajankohta:

Lisätiedot

Riihimäki Herajoki 110 kv voimajohtoreitin välillä Karoliinan sähköasema - Herajoki muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa

Riihimäki Herajoki 110 kv voimajohtoreitin välillä Karoliinan sähköasema - Herajoki muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Riihimäki Herajoki 110 kv voimajohtoreitin välillä Karoliinan sähköasema - Herajoki muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Ramboll 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartta...

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 RAPORTTITIEDOSTO N:O 2435 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2124/-87/2/10 Ylöjärvi, Tampere, Kangasala Olli Sarapää 28.10.1987 KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 1. JOHDANTO Työn tarkoituksena

Lisätiedot

Raahe Pyhtilänkangas Muinaisjäännösselvitysinventointi. Toukokuu FT Samuel Vaneeckhout Osuuskunta Aura

Raahe Pyhtilänkangas Muinaisjäännösselvitysinventointi. Toukokuu FT Samuel Vaneeckhout Osuuskunta Aura Raahe Pyhtilänkangas Muinaisjäännösselvitysinventointi Toukokuu 0 FT Samuel Vaneecout Osuuskunta Aura Muinaisjäännösselvityksen suoritus Alue Raahen Pyhtilänkangas. Suunnittelualue sijaitsee Raahen kaupunginosien

Lisätiedot

KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005

KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005 1 KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005 Hannu Poutiainen, Hans-Peter Schulz, Timo Jussila Kustantaja: Kuortaneen kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Kartoitustyö...

Lisätiedot

2 tutkittu alue n. 3 km

2 tutkittu alue n. 3 km Outokumpu Oy Malminetsintä Radiometrinen haravointi Korsnäs Heikki Wennervirta 10.1 e-14e201962 Työn tarkoitus Työstä sovittiin käyntini yhteydessa Korsnäsin kaivoksella 17.10,-19,10.1961 liitteenä olevan

Lisätiedot

Kuopion yksikkö M19/3314, 3322, 3323, 3324/2006/ Kuopio

Kuopion yksikkö M19/3314, 3322, 3323, 3324/2006/ Kuopio Kuopion yksikkö M19/3314, 3322, 3323, 3324/2006/1 11.12.2006 Kuopio POHJANMAAN SINKKIVAROJEN KARTOITUS -HANKKEEN REVIDOINTIKARTOITUS PYHÄNNÄN KÄRSÄMÄEN KIURUVEDEN - PIELAVEDEN ALUEELLA VUOSINA 2004-2006

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3712/-85/1/10 Kittilä Tepsa Antero Karvinen 29.11.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989. Jakelu. OKME 2 kpl MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, KERÄLÄNVAARA ZN-CU

TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989. Jakelu. OKME 2 kpl MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, KERÄLÄNVAARA ZN-CU TUTKIMUSRAPORTTI 062/4244 01/SEP/1989 - Jakelu OKME 2 kpl - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, KERÄLÄNVAARA ZN-CU TUTKIMUSRAPORTTI 062/4244 01/SEP/1989 JOHDANTO MAASTOTUTKIMUKSET TULOSTEN TARKASTELU LIITTEET Näytepistekartta

Lisätiedot

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3323/82/1/10 Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander 23.9. 1982 ~ 0 's`k LOHKARETUTKIMUKSET KIURUVEDEN SULKAVANJÄRVELLÄ KARTTALEHDELLÄ 3323 07 VUOSINA 1981-82 TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar

Kvartsidioriitit ovat keskirakeisi-a, suuntautuneita ja gneissimaisia seka sisaltavat usein 4F-raekasaumia. Sar Kartoitusalueen vallitsevina kivilajeina ovat kvartsi- dioriitit, kiillegneissit ja' im~iboli~neissit, jotka esiintyvat pitkina, kapeahkoina vyohykkeina. Luonnolli- sesti kooltaan epamaaraiset, raekooltaan

Lisätiedot

Lemminkäinen Infra Oy SELVITYS SUUNNITELLUN MAA-AINESTENOTON VAIKUTUSALUEEN LÄHTEISTÄ

Lemminkäinen Infra Oy SELVITYS SUUNNITELLUN MAA-AINESTENOTON VAIKUTUSALUEEN LÄHTEISTÄ 16UEC0035 1 Lemminkäinen Infra Oy 29.10.2012 Maa-ainesten ottaminen pohjavedenpinnan ala- ja yläpuolelta Alhonmäen alueella, Siikajoki SELVITYS SUUNNITELLUN MAA-AINESTENOTON VAIKUTUSALUEEN LÄHTEISTÄ 1.

Lisätiedot

Jari VilenIKET. Tutkimusalueen sijainti

Jari VilenIKET. Tutkimusalueen sijainti Jari VilenIKET JUVA, NIINIMAEN AlHE Tutkimusalueen sijainti Tutkimuksen kohteena oleva gabro-peridotiitti intruusio sijaitsee karttalehdella 3144 05 A, tutkimusalue ulottuu kuitenkin hiukan matkaa lehdille

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat Kuopio Arkistoraportti 84/16 Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 16 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 84/16 GEOLOGIAN

Lisätiedot

Mincor Oy Kivikonsultit Oy Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: YIT

Mincor Oy Kivikonsultit Oy Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: YIT Mincor Oy Kivikonsultit Oy 6.6.2018 Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: YIT Hanskallio PVP-1, kallioperätutkimukset, tutkimusreikien videokuvaukset: 1 YLEISTÄ YIT:n

Lisätiedot

Viidansuon kairaukset Kangasniemellä vuonna 2015

Viidansuon kairaukset Kangasniemellä vuonna 2015 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat Kuopio Arkistoraportti 26/2016 Viidansuon kairaukset Kangasniemellä vuonna 2015 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 26/2016 GEOLOGIAN

Lisätiedot

Kiuruvesi Rantakylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2008

Kiuruvesi Rantakylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2008 1 Kiuruvesi Rantakylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2008 Timo Jussila Kustantaja: Kiuruveden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Muinaisjäännökset... 4 KIURUVESI 60

Lisätiedot

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2744/-80/1/10 Koskee: 3722 Kittilä Jyskälaki Veikko Helppi 21.4.1980 SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 Johdanto Tutkimusten

Lisätiedot

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3724/-89/1/10 Sodankylä Syväoja Olavi Auranen 5.4.1989 TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA 1988-89 Aihe

Lisätiedot

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS

V : Koko alueelta oli käytettävissa ilmakuvat stereopeittona. Aimo Kejonen TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS _XL-- 1 Aimo Kejonen i ' Raportti P 13.1,079 TEISKON ALUEEN (2124) MAAPE~TOITUS-JA LOPPUTAPKISTUS V. 1983 Johdanto Teiskon alueen kartoitus saatettiin päätökseen kesän 1983 aikana. Kartoitus- ta suoritettiin

Lisätiedot

Kallioperän kartoituskurssi

Kallioperän kartoituskurssi Itä-Suomen yksikkö 59/2012 18.6.2012 Kuopio Kallioperän kartoituskurssi Kangasniemi 14.-25.5.2012 Perttu Mikkola GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 59/2012 18.6.2012 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI

Lisätiedot

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka.

Alueen geologisen kartoituksen ja lohkaretutkimukset suoritti allekirjoittanut apunaan yo. Risto Valjakka. 1 M/17/Yt-52/1 Ylitornio Veijo Yletyinen Allekirjoittanut suoritti osaston johtajan toimesta kansannäytteiden No 1208 A. P. Leminen ja No 1244 M. Hautala, tarkastuksen. Tällöin ilmeni, että molemmat molybdeenihohdepitoiset

Lisätiedot

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander ARKISTOKKA PAL GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto M19/2432/-96/1/10 VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander 29.2.1996 MALMITUTKIMUKSET VIHANNIN, PYHÄJOEN JA RAAHEN KUNTIEN ALUEILLA

Lisätiedot

Löytökohta kuvan keskellä. Asuinpaikan maastoa itään.

Löytökohta kuvan keskellä. Asuinpaikan maastoa itään. 10 HÄMEENKYRÖ 69 PITKÄSUO Mjtunnus: Rauh.lk: 2 Ajoitus: Laji: kivikautinen: myöhäisneoliittinen asuinpaikka Koordin: N: 6835 696 E: 310 434 Z: 139 ±1 m X: 6833 500 Y: 2469 682 P: 6838 564 I: 3310 528 Tutkijat:

Lisätiedot

RAUMA Rauman sähköaseman ympäristön muinaisjäännösinventointi 2009

RAUMA Rauman sähköaseman ympäristön muinaisjäännösinventointi 2009 1 RAUMA Rauman sähköaseman ympäristön muinaisjäännösinventointi 2009 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: Fingrid OYj 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Historiallinen aika...

Lisätiedot

KAIRAUSRAPORTT 1 030/ C/HOP/1994 Heikki Puustjarvi

KAIRAUSRAPORTT 1 030/ C/HOP/1994 Heikki Puustjarvi KAIRAUSRAPORTT 1 030/3322 08 C/HOP/1994 Heikki Puustjarvi Jakelu Okme/ arkisto Sijainti Malmitiedot: Fe-kiisupirote, Zn-malmi Geologia: Metavulkaniitit, muuttuminen Geofysiikka: Geokemia : Muut avainsanat:

Lisätiedot

ARKISTOKAPPALE OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS. T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81

ARKISTOKAPPALE OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS. T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81 OUTOKUMPU OY VIHANN!N KAIVOS T. Makela/TS 6.11.1979 001/2441/~~~/79 J. Vesanto/TS 7.8.1981 001/7441/~~~/81 TUTKIMUSRAPORTTI RUUKKI, Turtaneva 2441 10 ARKISTOKAPPALE Sijainti 1 : 400 000 Q OUTOKUMPU OY

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA PUILETTILAMPI 1, KAIV.REK. NO. 3856/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA PUILETTILAMPI 1, KAIV.REK. NO. 3856/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3714/90/3/10 Sodankylä Puilettilampi Tapani Mutanen 5.12.1990 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA PUILETTILAMPI 1, KAIV.REK. NO. 3856/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Rautujärven pohjoisrantaa kuvattuna sen itäosasta länteen. Perustiedot

Rautujärven pohjoisrantaa kuvattuna sen itäosasta länteen. Perustiedot 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta (ilmakuva)... 3 Yleiskartta 2... 4 Muinaisjäännökset... 5 KOLARI 28 ÄKÄSJOEN PATO... 5 KOLARI 83 RAUTUJÄRVI... 5 KOLARI 84 AHVENJÄRVI... 8 KOLARI

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty

Suomen kallioperä. Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty Suomen kallioperä Svekofenniset kivilajit eli Etelä- ja Keski-Suomen synty Svekofenninen orogenia Pääosin 1900 1875 miljoonaa vuotta vanha Pohjoisreunaltaan osin 1930 1910 miljoonaa vuotta Orogenia ja

Lisätiedot

Kartoituksen tuloksena varmistui N-S -suuntainen vihrealiuskefasieksen

Kartoituksen tuloksena varmistui N-S -suuntainen vihrealiuskefasieksen Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX YHTEENVETO Karttamateriaalin geologisen tulkinnan perusteella rajattiin kohdealueet geologiselle kartoitukselle. Alustavien tutkimusten ja kohdekartoituksen merkitys oli

Lisätiedot

Nurmeksen kartta-alueen kallioperä Summary: Pre-Quaternary rocks of the Nurmes map-sheet area

Nurmeksen kartta-alueen kallioperä Summary: Pre-Quaternary rocks of the Nurmes map-sheet area suomen geologinen kartta Geological map of Finland 1 : 100 000 kallioperäkarttojen selitykset lehti 4321 explanation to the maps of sheet 4321 pre-quaternary rocks erkki J. luukkonen Nurmeksen kartta-alueen

Lisätiedot

Kolari 30 Hannukainen 2, kuvattu idästä

Kolari 30 Hannukainen 2, kuvattu idästä 14 Kolari 30 Hannukainen 2, kuvattu idästä 15 KOLARI 31 HANNUKAINEN 3 Kartta: 2714 10 x: 7495 17 y: 2498 95 z: 170 p: 7498 32 i: 3371 05 Kotivuori H 1988 inventointi Löydöt: Km 25311:5, palanutta luuta.

Lisätiedot

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä.

Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. M 17 / Mh, Oj -51 / 1 / 84 Muhos ja Oulunjoki E. Aurola 14.6.51. Kalkkikivitutkimukset Oulun läänin Muhoksen ja Oulujoen pitäjissä. Oulu OY:n puolesta tiedusteli maisteri K. Kiviharju kevättalvella 1951

Lisätiedot

Luku 7 SVEKO- FENNISET LIUSKE- ALUEET. merestä peruskallioksi. Yrjö Kähkönen S V E K O F E N N I S E T L I U S K E A L U E E T

Luku 7 SVEKO- FENNISET LIUSKE- ALUEET. merestä peruskallioksi. Yrjö Kähkönen S V E K O F E N N I S E T L I U S K E A L U E E T Luku 7 SVEKO- FENNISET LIUSKE- ALUEET merestä peruskallioksi Yrjö Kähkönen 199 Suurin osa svekofennisten liuskealueiden alkuperäisistä sedimenteistä ja vulkaniiteista kerrostui nopeasti Etelä- ja Keski-Suomen

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI 31.01.2000 Jarmo Nikander POKA-KAIRAUKSET VIHANNIN KESKUSTAN LUOTEISPUOLELLA VIHANNIN, RUUKIN

Lisätiedot

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara

Polvijärvi. Sotkuman. kupoli Jyrkkävaara 47 Polvijärvi Polvijärvellä on 1990-luvulla tehty selvitys Horsmanahon kaivoksen sivukiven käyttömahdollisuuksista. Tämän sivukiven laatu oli kelvollista varsinkin sorateiden kunnostukseen. Suurin osa

Lisätiedot

An!tisro:c,;pp,;&~ T. Ruakeerriemi (hav,?-226) lerdlll , B, C Ja D,

An!tisro:c,;pp,;&~ T. Ruakeerriemi (hav,?-226) lerdlll , B, C Ja D, An!tisro:c,;pp,;&~ Itenttarepsrtti kesalta 5984 L I A ~ MP@~;C,S ~ 8 ~ Kfipu: Geologinen kartoitus 1: 4 008 Tehtävä : Kallioperilkartoitu~ 7 : 4000, karttagahdien sutirennos psruskartasta {

Lisätiedot

Suomen kallioperä. Erittäin lyhyt ja yksinkertaistava johdatus erittäin pitkään ja monimutkaiseen aiheeseen

Suomen kallioperä. Erittäin lyhyt ja yksinkertaistava johdatus erittäin pitkään ja monimutkaiseen aiheeseen Suomen kallioperä Erittäin lyhyt ja yksinkertaistava johdatus erittäin pitkään ja monimutkaiseen aiheeseen Muutama muistettava asia kallioperästämme Suomi sijaitsee Fennoscandian kilpialueella Kilpialue

Lisätiedot

Tampereen alueen kallioperä

Tampereen alueen kallioperä Tampereen alueen kallioperä Yrjö Kähkönen Geologian laitos PL 64, 00014 HELSINGIN YLIOPISTO Aimo Kuivamäelle 23.2.2009 Suomen kallioperä koostuu lähinnä granitoideista eli graniiteista ja graniitin kaltaisista

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen 24.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA VUOMANPERÄNMAA JA POROAITA, KAIV.REK.

Lisätiedot

KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi. Timo Jussila. * ~~I!Qf!!T!!.fll. Kustantaja: Kuortaneen kunta

KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi. Timo Jussila. * ~~I!Qf!!T!!.fll. Kustantaja: Kuortaneen kunta KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila * ~~I!Qf!!T!!.fll _L--..._ ARKEOLOGISET TUTKIMUKSET ~ TAIDOLLA VUODESTA 1988 Kustantaja: Kuortaneen kunta 2 Sisältö: Perustiedot....

Lisätiedot

Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi 14 Uusikaarlepyy ja Vöyri Storbötetin tuulivoimapuiston hankealue 7.11.

Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi 14 Uusikaarlepyy ja Vöyri Storbötetin tuulivoimapuiston hankealue 7.11. Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Arkeologinen inventointi 14 Kuva 11. Asuinpaikan Björnstensberget 2:n maastoa. Etualalla todennäköisesti nuoremman maankäytön tuloksena syntynyt kuoppa,

Lisätiedot

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo 2.5.2017 Geofysiikan mittaukset Velkuan Aumineralisaation alueella Naantalissa Tuire Valjus GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro

Lisätiedot

Tutkimustyoselostus valtausalueella Lokki 1, kaivosrekisterinumero suoritetuista tutkimuksista.

Tutkimustyoselostus valtausalueella Lokki 1, kaivosrekisterinumero suoritetuista tutkimuksista. -t o@/~lj. r/ ~ GEOLOGAN TUTKMUSKESKUS M06144131199511110 KUHMO Lokki 1 Timo Heino Markku Kilpela 6.1 1.1995..--- O~(G=/W. i J r,.,;-,..>: -..*.'*. ~ 5 ~ ; ~, ~ - - l ~ ; x - f -.&; - ~ ---------J - -.

Lisätiedot

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila 1 Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: TuuliWatti Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Mobiilikapalon geologisen sisällön ohjeistus Perttu Mikkola Versio 2.1

Mobiilikapalon geologisen sisällön ohjeistus Perttu Mikkola Versio 2.1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Geotietovarannon hallinta Kuopio 13.11.2015 Mobiilikapalon geologisen sisällön ohjeistus Perttu Mikkola Versio 2.1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 13.11.20158 Sisällysluettelo 1 TAUSTAA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUKSEN MALMIOSASTON RAPORTTI TIMANTTIPOTENTIAALISTEN ALUEIDEN TUTKIMUKSISTA KUUSAMOSSA VUODELTA 1993.

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUKSEN MALMIOSASTON RAPORTTI TIMANTTIPOTENTIAALISTEN ALUEIDEN TUTKIMUKSISTA KUUSAMOSSA VUODELTA 1993. M 19/4523/2001/1 Geologian tutkimuskeskus Raportti 4.10.2001 Marjatta Koivisto GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUKSEN MALMIOSASTON RAPORTTI TIMANTTIPOTENTIAALISTEN ALUEIDEN TUTKIMUKSISTA KUUSAMOSSA VUODELTA 1993

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/2434, 3412/2002/1/10 Koskee: , , 06 VIHANTI-RANTSILA-RUUKKI-HAAPAVESI

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/2434, 3412/2002/1/10 Koskee: , , 06 VIHANTI-RANTSILA-RUUKKI-HAAPAVESI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Kuopion yksikkö M19/2434, 3412/2002/1/10 Koskee: 2434 08,09 341205, 06 VIHANTI-RANTSILA-RUUKKI-HAAPAVESI Kokkoneva-Vilminko-Näsälänperä-Honkisalo 16.12.2002 Nikander, Jarmo Luukas,

Lisätiedot

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi Lapin MalmiIE Korvuo Jakelu Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ Ru~o~ ' OKMEILM Rovaniemi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS LAPIN LMNISSA SODANKYMN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 58, kaiv.rek.nro

Lisätiedot

Nokia Kolmenkulma muinaisjäännösinventointi 2017

Nokia Kolmenkulma muinaisjäännösinventointi 2017 1 Nokia Kolmenkulma muinaisjäännösinventointi 2017 Timo Sepänmaa Teemu Tiainen Timo Jussila Tilaaja: Nokian kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Lähteet:... 3 Kuvia... 4 Kartat... 6 Kansikuva:

Lisätiedot

Ikaalinen Mt , Jyllintie parannusalueen muinaisjäännösinventointi 2011

Ikaalinen Mt , Jyllintie parannusalueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ikaalinen Mt. 13523, Jyllintie parannusalueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Pirkanmaan ELY-keskus 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta... 4

Lisätiedot