SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2016"

Transkriptio

1 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2016 Aika: Keskiviikko klo (kesäkokous alkaa 9.8.) Tid: Onsdagen klo (sommarmötet börjar 9.8.) Kokousasioita käsitellään kokousmatkan kaikissa osissa (LIITE 2). Paikka: Plats: Peterzens Boat House, Parattulan rantatie 16, Kustavi Peterzens Boat House,Parattulan Rantatie 16, Gustavs Läsnä: SANK:n jäsenet ja sihteerit Närvarande: Jäsen: Varajäsen: Puheenjohtaja x Hanna Kosonen - Tuure Westinen Varapuheenjohtaja x Kaj Turunen - Vilhelm Junnila x Sauli Pramila x Viktoria Kulmala - Marja-Leena Leppänen - Veera Ruoho x Eero Lehti - Emma-Stina Vehmanen x Saara-Sofia Siren x Lauri Kattelus x Teemu Hirvonen x Tiina Johansson - Heli Järvinen x Kirsikka Moring x Nina Söderlund x Tomy Wass - Stefan Wallin - Mikaela Nylander - Pirkko Häli - Jere Riikonen Pääsihteeri Asiantuntijajäsen x neuvotteleva virkamies Jorma Leppänen - Ahvenanmaan maakunnan saaristotoimikunnan edustaja, kunnanjohtaja John Wrede, varalla yrittäjä Airi Pettersson, Kumlinge Yhteyshenkilöiksi - Seppo Ruhanen - Mats Brandt ehdolla x Taina Väre - Eeva Linkama olevat x Tiina Tihlman x Sami Heinonen - Kati Pitkänen - Kari Saulamo x Juha Nyberg - Harri Karjalainen - Hilkka Laine - Kari Hallantie - Pekka Poutanen - Seppo Tiainen - Raimo Hynninen x Hanna-Mari Kuhmonen Kutsuttuna Tiedoksi x Sirpa Mäkelä, sihteeri, MMM - Sanna Sihvola, MMM x Veijo Katara, Kustavin kunnanjohtaja kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, MMM osastopäällikkö Risto Artjoki, MMM maatalousneuvos Taina Vesanto, MMM 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTSFÖRHET Valtion komiteoiden osalta ei ole säädetty laillisuus- ja päätösvaltaisuusehtoja. Neuvottelukunta voi itse säätää normit päätösvaltaisuudelleen. SANK päätti , että sankn kokoukset toimikaudella ovat päätösvaltaisia, kun puolet jäsenistä on paikalla.

2 2 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS JUSTERING AV PROTOKOLL PÅ DET FÖREGÅENDE MÖTET Sank hyväksyi pöytäkirjan tarkistusmenettelyksi toimikaudellaan sen, että pöytäkirja pannaan heti sen valmistuttua kahden päivän sisällä SANKn sisäiseen sankekstranettiin mahdollisia kommentteja varten, kirjoitetaan alle puheenjohtajan ja pääsihteerin toimesta ja hyväksytään muodollisesti seuraavassa kokouksessa. Hyväksyttäneen edellisen kokouksen ( ) pöytäkirja, LIITE 1 (ilman liitteitä) 3 KUSTAVIN KESÄKOKOUKSEN OHJELMA PROGRAM FÖR SOMAMRMÖTET Kesäkokouksen tarkistettu ohjelma on LIITTEENÄ 2 ja kustannusarvio LIITTEENÄ 3. Simolan liikenteen tilausbussitarjous on LIITTEENÄ 3a, Laupusten lomaasuntojen majoitustarjous LIITTEENÄ 3b ja Kapteenin Pöydän tarjous laivakuljetuksesta LIITTEENÄ 3c. VR:n matkaliput maksetaan ryhmämatkaalennuksen mukaisesti. Katanpään linnakkeen esittely on LIITTEENÄ 4, tiistain laivamatkalla Katanpäähän käsiteltävän vesiviljelyn ajankohtaisia kysymyksiä taustoittava VN:n periaatepäätös 2014 kansallisesta vesiviljelystrategiasta 2022 on LIITTEENÄ 5 ja MMMn ja YMn 2014 hyväksymä kansallinen vesiviljelyn sijainninohjaussuunnitelma on LIITTEENÄ 6. Hyväksyttäneen kesäkokouksen ohjelma ja kustannukset kustannusarvion ja tarjousten mukaisesti. 4 SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS SOTE- OCH LANDSKAPSREFORMERNA Hallitus on julkistanut alustavat lakiluonnokset ja niihin liittyviä aineistoja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta ja maakuntien perustamisesta. Luettelo luonnoksista on LIITTEENÄ 7. Tiivistelmä uudistuksesta on LIITTEENÄ 8. FCGn alustava arvio luonnoksista saaristo- ja vesistöalueiden kannalta on LIITTEENÄ 9 (esitetään kokouksessa). Sote- ja maakuntauudistuksen lakiluonnokset on julkaistu STM:n ja VM:n sivuilla sekä joka on uudistuksen pääsivusto. a Keskusteltaneen saaristoisuuden ja vesistöisyyden huomioon ottamisen tarpeesta ja mahdollisuuksista maakuntatason ja kuntatason valtionosuuksissa SOTE-uudistuksessa ja kuntatason valtionosuuksissa SOTEn toteutuessa, ja. b päätettäneen mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä.

3 5 VARSINAIS-SUOMEN JA KUSTAVIN SAARISTOPOLITIIKAN ARVIOINTIA UTVÄRDERING AV SKÄRGÅRDSPOLITIK I EGENTLIGA FINLAND OCH GUSTAVS Arvioitaneen tiistaina käytyjen keskustelujen pohjalta maan suurimman saaristomaakunnan Varsinais-Suomen ja saaristokunta Kustavin saaristopolitiikkaa. 6 NEUVOTTELUKUNNAN JAOSTOT DELEGATIONENS SEKTIONER Saaristoasiain neuvottelukunnasta annetun asetuksen mukaan neuvottelukunnalla voi olla jaostoja ja se voi kutsua niihin työ- ja elinkeinoministeriön luvalla jäseniksi (jaostojäsen) neuvottelukuntaan kuulumattomia henkilöitä. Neuvottelukunnalla ei ole ollut viime toimikausina jaostoja. Aiemmin historiassa SANK:lla on ollut kunnallisasiain jaosto ja elinkeinojaosto, joiden kokoukset ovat olleet ennen neuvottelukunnan varsinaisia kokouksia. Kokoustyöskentely ei ollut käytännön syistä kovin aktiivista. Sen sijaan aktiivisesti toimineita Ad hoctyöryhmiä on asetettu tarvittaessa esim. saaristoalueasetuksen valmistelua, saaristopoliittisen periaatepäätöksen laadintaa, vapaa-ajan asumisen ja matkailun kehitysprojekteja sekä muita projekteja varten. 1) keskusteli tarpeesta asettaa jaostoja tai pysyväisluonteisia työryhmiä alkaneella toimintakaudella ja päätti, että puheenjohtaja ja pääsihteeri tekevät asiasta esityksen sankn elokuussa pidettävään kokoukseen, ja 2) totesi, että käynnissä olevaa saaristokriteeriselvitystä, nuorten aikuisten mökkeily 2030-selvitystä ja saaristomatkailuselvitystä varten on sank jo asettanut ad-hoc-työryhmät. Vaikka aiemmat kokemukset työryhmistä mm jäsenten ja sihteerien kiireaikataulujen vuoksi ovat pohdintaa aiheuttavia, periaatteessa mahdollisia jaostoja voisivat olla a) kunnallisasiain jaosto (tehtävä: peruspalvelujen turvaaminen, saaristolisät valtionosuuksissa ja kuntien yhteistyö/kuntarakenne), b) elinkeinojaosto (tehtävä: elinkeinojen kehittäminen, EU:n ja kansalliset aluetuet, muu aluepolitiikka), c) saaristo- ja vesistömatkailujaosto sekä d) vapaa-ajan asumisjaosto. Kuultaneen puheenjohtajan ja pääsihteerin esitys kokouksessa ja päätettäneen asiasta. Delagationen:

4 7 VALTAKUNNALLINEN SAARISTO- JA VESISTÖSEMINAARI 2016 KOLILLA SEMINARIET FÖR SKÄRGÅRDS- OCH VATTENDRGSOMRÅDEN I KOLI2016 Kaikille lähetetty seminaariohjelma on LIITTEENÄ 10. Ilmoittautuneita oli n. 150 useimmista saaristojärjestelmän kunnista, LIITE 11. Iltatilaisuuden ohjelma oli korkeatasoinen, LIITE 12. Saaristoasiain neuvottelukunta on lähettänyt kiitoskirjeet hyvästä yhteistyöstä seminaarin järjestelyissä P-Kn Maakuntaliitolle, Lieksan kaupungille ja majoitusliikkeille. a Arvioitaneen Kolin saaristoseminaarin ohjelman, esiintymisten, järjestelyjen, seminaaripaikan, majoituksen, tiedotuksen, talouden ja iltatilaisuuden onnistuminen. seuraavien vuosien seminaarien järjestelyjä varten. b Hyväksyttäneen seminaariin liittyviä mahdollisia aiemmin käsittelemättömiä laskuja. 8 SELVITYS SAARISTOALUEIDEN NIMEÄMISKRITEEREISTÄ UTREDNING OM KRITERIA FÖR UTNÄMNING TILL SKÄRGÅRDSOMRÅDE Hanke tukee saaristoasiaan neuvottelukunnan toimintasuunnitelman 2016 tavoitetta saaristopolitiikan kehittämisestä. Hanke rahoitetaan saaristoasiain neuvottelukunnalle maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden määrärahasta osoitetusta euron rahasta menokohdalta maaseudun kehittäminen. Saaristoasiain neuvottelukunta valmistelee uuden VNn asetuksen saaristokunnista kuntien saaristo-osista syksyllä Nykyinen asetus annettiin poikkeuksellisesti vuodeksi eli vuoden 2016 loppuun. VMn kuntaosasto on valmistelemassa hallituksen päätöksen mukaan saaristolisien palauttamista saaristo-osakunnille koskevaa esitystä. Saaristoisuuden ja vesistöisyyden huomioiminen myös SOTE-uudistuksessa maakuntatasoisena asiana olisi saaristolain tavoitteiden mukaista. a hyväksyi FCG:n tarjouksen hintaan euro ml alv ja päätti esittää MMM:lle, että hankinta tehdään suorahankintana, b asetti hanketta varten ohjausryhmän, johon kutsuttiin SANKn, VMn kuntaosaston, TEMn, Kuntaliiton, maakunnan liittojen ja kuntakentän edustus. Ryhmä pitää 2-3 kokousta. MMM on tehnyt hankinnan SANKn esityksen mukaisesti. Pääsihteeri ja FCG ovat pitäneet hankkeen liikkeelle lähtöä koskevan neuvottelun Selvitykseen sisältyy maakunnan liitoille, saaristokunnille ja saaristo-osakunnille, ministeriöille, saaristoasiain neuvottelukunnalle sihteeristöineen ja valituille saaristopolitiikan asiantuntijoille suunnattu kysely (N= n. 100) saaristokuntien ja saaristo-osakuntien nimeämisen kriteerien sekä kuntien valtionosuuksiin sisältyvien saaristolisien kehittämistarpeista. (lähetetty viikolla 31). Huomio kohdistetaan mm siihen, tulisiko ja millaisin kriteerein saaristolain mukaisia kiinteän tieyhteyden saaristomaisia alueita ottaa aiempaa laajemmin huomioon saaristokuntanimityksissä.

5 Kuultaneen pääsihteerin selvitys projektin liikkeelle lähdöstä ja VMn mahdollisesta esityksestä saaristolisien palauttamisesta saaristo-osakunnille, 9 SAARISTO- JA VESISTÖMATKAILUN KEHITTÄMISOHJELMA PROGRAM FÖR SKÄRGÅRDS- OCH VATTENDRAGSTURISM Hanke tukee saaristoasiain neuvottelukunnan toimintasuunnitelman 2016 tavoitetta saaristo- ja vesistömatkailun edistämisestä. Se rahoitetaan saaristoasiain neuvottelukunnalle maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden määrärahasta osoitetusta euron rahasta menokohdalta maaseudun kehittäminen. a hyväksyi Onvisio Ky Hannu Komun tarjouksen hintaan euroa + alv ja päätti esittää MMM:lle, että hankinta tehdään suorahankintana, b asetti hanketta varten ohjausryhmän, johon kutsuttiin SANKn, TEM:n, FinnPron sekä Paraisten, Helsingin ja Kuopion kaupunkien sekä Hailuodon kunnan edustus. MMM on tehnyt hankinnan SANKn esityksen mukaisesti. Pääsihteeri ja Onvisio ovat pitäneet hankkeen liikkeelle lähtöä koskevan neuvottelun Hankkeen loppuraporttia esitellään ja kommentoidaan saaristoasian neuvottelukunnan järjestämässä saaristo- ja vesistömatkailuseminaarissa perjantain klo Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Seminaarissa olisi puolueiden edustajien paneeli. SANK osallistuisi kokonaisuudessaan seminaariin. Kuultaneen pääsihteerin selvitys projektin liikkeelle lähdöstä. 10 NUORTEN AIKUISTEN MÖKKEILY SELVITYSHANKE UTREDNINGSPROJEKT OM UNGA MÄNNISKORS STUGLIV 2030 Hanke tukee saaristoasiaan neuvottelukunnan toimintasuunnitelman 2016 tavoitetta vapaa-ajan asumisen edistämisestä. Se rahoitetaan saaristoasiain neuvottelukunnalle maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden määrärahasta osoitetusta euron rahasta menokohdalta maaseudun kehittäminen. a hyväksyi FCG:n tarjouksen ja esitti MMM:lle, että hankinta tehdään suorahankintana ja b asetti hanketta varten ohjausryhmä, johon kutsuttiin SANKn, YMn, MMMn, Suomen Ympäristökeskuksen, Kotimaisen Työn Liiton, Puumalan ja Kemiönsaaren kuntien sekä Suomen Omakotiliiton/Vapaa-ajan Asukkaiden Liiton edustus. MMM on tehnyt hankinnan SANKn esityksen mukaisesti. Pääsihteeri ja FCG ovat pitäneet hankkeen liikkeelle lähtöä koskevan neuvottelun

6 Kuultaneen pääsihteerin selvitys projektin liikkeelle lähdöstä. 11 TIEDOKSI FÖR INFORMATION 12 KOKOUKSEN PÄÄTÖKSISTÄ TIEDOTTAMINEN INFORMERING OM MÖTETS BESLUT Päätettäneen, mistä tämän kokouksen asioista pyritään tiedottamaan. 13 MUUT MAHDOLLISET ASIAT ÖVRIGA ÄRENDEN Kokouksen pöytäkirja asetetaan allekirjoitusten jälkeen sankekstraan ja hyväksytään saaristoasiain neuvottelukunnan seuraavassa kokouksessa.

Peterzens Boat House, Parattulan rantatie 16, Kustavi Peterzens Boat House,Parattulan Rantatie 16, Gustavs

Peterzens Boat House, Parattulan rantatie 16, Kustavi Peterzens Boat House,Parattulan Rantatie 16, Gustavs SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2016 Aika: Keskiviikko 10.8.2016 klo 07.30-09.00 (kesäkokous alkaa 9.8.) Tid: Onsdagen 10.8.2016 klo 07.30-09.00 (sommarmötet

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, Suuren valiokunnan huone. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, Stora utskottets rum

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, Suuren valiokunnan huone. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, Stora utskottets rum SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2016 Aika: Keskiviikko 25.5.2016 klo 14.15-17.00 Tid: Onsdagen 25.5.2016 klo 14.15-17.00 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 3/2016 PROTOKOLL 3/2016 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko 21.9.2016 klo 14.15-16.45 Onsdagen 21.9.2016 KL 14.15-16.45

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 5/2016

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 5/2016 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 5/2016 Aika: Keskiviikko 14.12.2016 klo 14.15-16.45 Tid: Onsdagen 14.12.2016 KL 14.15-16.45 Paikka: Plats: Eduskunnan

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 4/2017 PROTOKOLL 4/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Keskiviikko 17.5.2017 klo 14.30-16.30

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo (kokousmatka alkoi 8.8.) Tid: Onsdagen kl (mötesresan började 8.8.)

Aika: Keskiviikko klo (kokousmatka alkoi 8.8.) Tid: Onsdagen kl (mötesresan började 8.8.) SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 5/2017 Aika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 7.30-8.45 (kokousmatka alkoi 8.8.) Tid: Onsdagen 9.8.2017 kl 7.30-8.45 (mötesresan

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 5/2016 Aika: Keskiviikko 14.12.2016 klo 14.15-16.45 Tid: Onsdagen 14.12.2016 KL 14.15-16.45 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 2/2017 PROTOKOLL 2/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Keskiviikko 22.3.2017 klo 14.30-16.45

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 4/2016 Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 14.15-16.45 Tid: Onsdagen 9.11.2016 KL 14.15-16.45 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2018

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2018 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2018 Aika: Keskiviikko 25.4.2018 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 25.4.2018 klo 14.30-17.00 Paikka: Eduskunnan

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (5) SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2019

SAARISTOASIAIN NEVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (5) SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2019 SAARISTOASIAIN NEVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (5) SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2019 Aika: Keskiviikko 20.2.2019 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 20.2.2019 klo 14.30-17.00 Paikka: Plats: Osallistujat:

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2017

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2017 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2017 Aika: Keskiviikko 13.12.2017 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 13.12.2017 klo 14.30-17.00 Paikka: Eduskunnan

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2018

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2018 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2018 Aika: Keskiviikko 21.3.2018 klo 14.30-16.00 Tid: Onsdagen 21.3.2018 klo 14.30-16.00 Paikka: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 3/2017 PROTOKOLL 3/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Keskiviikko 26.4.2017 klo 14.30-16.30

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 1/2017 PROTOKOLL 1/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko 22.2.2017 klo 14.30-16.45 Onsdagen 22.2.2017 KL 14.30-16.45

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2018

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2018 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2018 Aika: Keskiviikko 21.2.2018 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 21.2.2018 klo 14.30-17.00 Paikka: Eduskunnan

Lisätiedot

Saaristotoimikunta 29.04.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014

Saaristotoimikunta 29.04.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 Saaristotoimikunta 29.04.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Kemiönsaaren ajankohtaiset asiat 18 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2019

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2019 Saaristotoimikunta 24.01.2019 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjantarkastus 5 SANK:n ajankohtaiset

Lisätiedot

K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI

K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI 4.4.2018 K U T S U Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 4. 5.6.2018, Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN 50-VUOTISJUHLASEMINAARI Saaristo-, rannikko-

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen klo

Keskiviikko klo Onsdagen klo SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 1/2018 PROTOKOLL 1/2018 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko 21.2.2018 klo 14.30-16.30 Onsdagen 21.2.2018 klo 14.30-16.30

Lisätiedot

Luonnos jl mmm K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI

Luonnos jl mmm K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI Luonnos 26.1.2018 jl mmm K U T S U Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 4. 5.6.2018, Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN 50-VUOTISJUHLASEMINAARI

Lisätiedot

LIITE 8. Luonnos 12.1.2010 K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 7. 8.6.2010, Länsi-Turunmaa

LIITE 8. Luonnos 12.1.2010 K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 7. 8.6.2010, Länsi-Turunmaa LIITE 8. Luonnos 12.1.2010 K U T S U Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 7. 8.6.2010, Länsi-Turunmaa Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari Länsi-Turunmaalla Aika Paikka Järjestäjät

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 6/2017 Aika: Keskiviikko 20.9.2017 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 20.9.2017 klo 14.30-17.00 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen klo

Keskiviikko klo Onsdagen klo SAARISTO ASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 8/2017 PROTOKOLL 8/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko 13.12.2017 klo 14.30-17.00 Onsdagen 13.12.2017 klo 14.30-17.00

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014 Saaristotoimikunta 10.09.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 24 Kokouksen avaus 25 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 26 27 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 28 Varsinais-Suomen maakuntastrategia ja

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015 Saaristotoimikunta 10.02.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Saaristoliikenteen ajankohtaiset 6 Saaristo-ohjelman

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 7/2017 PROTOKOLL 7/2017 Aika: Keskiviikko 8.11.2017 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 8.11.2017 klo 14.30-17.00 Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande:

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019 Saaristotoimikunta 6.3.2019 PÖYTÄKIRJA 2/2019 14 Kokouksen avaus 15 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjantarkastus 18 Saaristomeren alueen

Lisätiedot

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta.

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta. Maa- ja metsätalousministeriö Jord- och skogsbruksministeriet Ministrg of Agriculture and Forestrg LAUSUNTOPYYNTÖ 1 (2) 22.3.2019 508/01.02/2019 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

Saaristotoimikunta 13.10.2015 PÖYTÄKIRJA 4/2015

Saaristotoimikunta 13.10.2015 PÖYTÄKIRJA 4/2015 Saaristotoimikunta 13.10.2015 PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Kokouksen avaus 38 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 39 Pöytäkirjantarkastus 40 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 41 Naantalin kaupungin

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018 Saaristotoimikunta 12.4.2018 ESITYSLISTA 2/2018 Aika 12.4.2018 klo 13.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 5/2016

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 5/2016 Saaristotoimikunta 08.11.2016 PÖYTÄKIRJA 5/2016 50 Kokouksen avaus 51 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 52 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 53 Pöytäkirjantarkastus 54 Paraisten kaupungin

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 Saaristotoimikunta 19.11.2013 PÖYTÄKIRJA 3/2013 26 Kokouksen avaus 27 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 28 29 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 30 Paraisten kaupungin vesihuollon haasteet.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2019

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2019 Saaristotoimikunta 02.09.2019 PÖYTÄKIRJA 4/2019 38 Kokouksen avaus 39 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 40 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 41 Pöytäkirjantarkastus 42 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

K U T S U. Luonnos /JL/MMM. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Jyväskylä

K U T S U. Luonnos /JL/MMM. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Jyväskylä K U T S U Luonnos 15.2.2017/JL/MMM Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 5. 6.6.2017, Jyväskylä Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari Jyväskylässä Aika Paikka Järjestäjät Kohderyhmä

Lisätiedot

Työryhmän kokous , Työ- ja elinkeinoministeriö, Eteläesplanadi 4, Sali 8

Työryhmän kokous , Työ- ja elinkeinoministeriö, Eteläesplanadi 4, Sali 8 Saaristoasiain neuvottelukunnan asettama saaristoalueasetustyöryhmä Muistio esityksineen 23.10.2015 Työryhmän kokous 22.10.2015, Työ- ja elinkeinoministeriö, Eteläesplanadi 4, Sali 8 Neuvotteleva virkamies

Lisätiedot

Saaristotoimikunta 11.04.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016

Saaristotoimikunta 11.04.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016 Saaristotoimikunta 11.04.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016 14 Kokouksen avaus 15 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjantarkastus 18 Saaristoliikenneseminaari

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 3/2018

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 3/2018 Saaristotoimikunta 22.8.2018 ESITYSLISTA 3/2018 Aika 22.8.2018 klo 14.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari

Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari KUTSU Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 6. 7.6.2011, Maalahti Aika Seminaari alkaa maanantaina 6.6.2011 klo 12.00 ja päättyy tiistaina 7.6.2011 klo 12.00 Paikka Ensimmäisenä päivänä Petalaxin

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 5/2017

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 5/2017 Saaristotoimikunta 4.12.2017 ESITYSLISTA 5/2017 Aika 4.12.2017 klo 13.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2017

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2017 Saaristotoimikunta 28.03.2017 PÖYTÄKIRJA 2/2017 14 Kokouksen avaus 15 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjantarkastus 18 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 20.08.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Kokouksen avaus 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 13 Pöytäkirjan tarkastajat 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2016

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2016 Saaristotoimikunta 09.09.2016 PÖYTÄKIRJA 4/2016 38 Kokouksen avaus 39 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 40 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 41 Pöytäkirjantarkastus 42 Kemiönsaaren kunnan

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 04.12.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajat 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 Saaristotoimikunta 17.10.2018 PÖYTÄKIRJA 4/2018 39 Kokouksen avaus 40 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 41 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 42 Pöytäkirjantarkastus 43 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 03.09.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 12 Kokouksen avaus 13 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 14 Pöytäkirjan tarkastaminen 15 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Saaristoliikenne Saaristoliikenteen neuvottelukunta (SLNK) Varsinais-Suomen ELY keskus Sirpa Vanhala

Saaristoliikenne Saaristoliikenteen neuvottelukunta (SLNK) Varsinais-Suomen ELY keskus Sirpa Vanhala Saaristoliikenne Saaristoliikenteen neuvottelukunta (SLNK) Varsinais-Suomen ELY keskus Sirpa Vanhala 23.3.2015 1 23.3.2015 2 SLNK:n toiminta Merenkulkulaitokseen perustettiin 1993 Saaristoliikenteen neuvottelukunta,

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Ajankohtaiset

Lisätiedot

Saaristotoimikunta 27.08.2015 PÖYTÄKIRJA 3/2015

Saaristotoimikunta 27.08.2015 PÖYTÄKIRJA 3/2015 Saaristotoimikunta 27.08.2015 PÖYTÄKIRJA 3/2015 25 Kokouksen avaus 26 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 27 28 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 29 Ajankohtaista saariston matkailusesongista

Lisätiedot

Laki saariston kehityksen edistämisestä 26.6.1981/494; sisältää säännökset mm:

Laki saariston kehityksen edistämisestä 26.6.1981/494; sisältää säännökset mm: Laki saariston kehityksen edistämisestä 26.6.1981/494; sisältää säännökset mm: - Saariston käsite - Peruspalvelut - Saaristokuntien ja saaristo-osakuntien määräämisen perusteet - Taloudellinen asema -

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2017

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2017 Saaristotoimikunta 5.9.2017 PÖYTÄKIRJA 4/2017 38 Kokouksen avaus 39 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 40 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 41 Pöytäkirjantarkastus 42 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKI RJA 6/2015 2 Saapuvilla olleet et Nimi Reijonen Eero Tikka Tiina Parkkinen Sanna Hakulinen Pauli Hartikainen Mikko Hoppa Helinä Huikuri Pekka Huohvanainen Kauko Jetsonen Anne Karjalainen

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.06.2018 PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjan tarkastaminen 5

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2016

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2016 Saaristotoimikunta 11.01.2016 PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjantarkastus 5 Saaristoseminaarin valmistelutilanne

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2011. Aika Tiistai klo Järvenpää-talo, Venny-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 2/2011. Aika Tiistai klo Järvenpää-talo, Venny-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 2/2011 Aika Tiistai 1.3.2011 klo 16.30-17.30 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

Saaristoasiain neuvottelukunta Luonnos JL/mmm SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2018

Saaristoasiain neuvottelukunta Luonnos JL/mmm SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Saaristoasiain neuvottelukunta Pvm Dnro 22.2.2017 Luonnos 20.2.2017 JL/mmm SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Neuvottelukunnan toiminta perustuu saaristolakiin (49481, 1138/93) ja

Lisätiedot

Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja

Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja Kirkkovaltuusto 24.8.2017 17 Kokousaika: Torstaina 24.8.2017 klo 18:00 19:30 Paikka: Karkkilan seurakuntatalo, Huhdintie 11 Käsitellyt asiat: 16 21 N:o 03/2017 Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TARKISTETTU TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TARKISTETTU TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen Pvm 14.12.2016 Dnro SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TARKISTETTU TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Neuvottelukunnan toiminta perustuu saaristolakiin (49481, 1138/93)

Lisätiedot

Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä. Työ- ja elinkeinoministeriö

Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä. Työ- ja elinkeinoministeriö Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä Työ- ja elinkeinoministeriö ALKU uudistus ja maakunnan yhteistyöryhmät ALKU uudistuksessa MYR:lle ei tullut erityisiä uusia

Lisätiedot

LUONNOS JL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2019

LUONNOS JL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen Pvm Dnro 19.9.2018 LUONNOS JL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Neuvottelukunnan toiminta perustuu saaristolakiin (49481, 1138/93)

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Asialista: Sivu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 18.5.2018 kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype Asialista 3/2018 1. Kokouksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2017

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2017 Saaristotoimikunta 07.02.2017 PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjantarkastus 5 Saaristoliikenteen ajankohtaiset

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN 2007 2013 SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ESITYSLISTA Aika 7. 8.6.2012 7.6. klo 12 16.30, lounas klo 11 8.6. klo 9, aamukahvia

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/ 2011 Elinkeinojaosto. Maanantaina 10.01.2011 klo 14.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/ 2011 Elinkeinojaosto. Maanantaina 10.01.2011 klo 14.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/ 2011 Elinkeinojaosto 1 KOKOUSTIEDOT Aika Maanantaina 10.01.2011 klo 14.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Aika klo 17.30-19.30 Paikka Pohjantähti, pääkonttori Keinusaarentie 2, 13200 Hml Läsnä Jäsenet: Hannula Kari, puheenjohtaja Heikkilä Sanna Hirvonen Juha Kärkäs

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2011. Aika Tiistai klo Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2011 Aika Tiistai 24.5.2011 klo 18.00 Paikka Tuusulan kunnantalo, valtuustosali, Hyryläntie 16, Tuusula 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto. Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI, Pornainen. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Nuorisovaltuusto. Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI, Pornainen. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 1/2013 Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 4.2.2013 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI, Pornainen KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 1 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Saaristotoimikunta, 27.11.2015 13:00, Esityslista

SISÄLLYSLUETTELO Saaristotoimikunta, 27.11.2015 13:00, Esityslista i SISÄLLYSLUETTELO Saaristotoimikunta, 27.11.2015 13:00, Esityslista -2 Esityslistan kansilehti (sisällysluettelo)... 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 3 1 Kokouksen avaus... 4 2 Laillisuuden

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Toisaalta siltarakentamissuunnitelmat ja toisaalta kuntaliitossuunnitelmat antavat aiheen pohtia saaristojärjestelmän tilaa sisä-suomessa lähivuosina.

Toisaalta siltarakentamissuunnitelmat ja toisaalta kuntaliitossuunnitelmat antavat aiheen pohtia saaristojärjestelmän tilaa sisä-suomessa lähivuosina. SISÄ-SUOMI JA SAARISTOKUNNAT LIITE 3. Muistio 22.12.2009 jorma leppänen, tem 1. JOHDANTO Toisaalta siltarakentamissuunnitelmat ja toisaalta kuntaliitossuunnitelmat antavat aiheen pohtia saaristojärjestelmän

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 1/2010 Aika Torstai 14.1.2010, klo 18.00-19.15 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen

Lisätiedot

aika torstaina kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen paikka seurakuntakoti, Askolantie 23

aika torstaina kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen paikka seurakuntakoti, Askolantie 23 ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 20.01.2017 aika torstaina 26.01.2017 kirkkovaltuuston kokouksen jälkeen paikka seurakuntakoti, Askolantie 23 ASIALISTA 2 / 2017

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika 31.08.2016 klo 08:00-08:55 Paikka Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PAKETTI KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI Ohjausryhmä 4/2010 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 12.00 13.05 Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015 Saaristotoimikunta 14.04.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Maakuntajohtajan puheenvuoro 18 Saaristo-ohjelman

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/ Paikka Videoneuvotteluna: Joensuun kampus AU270, Kuopion kampus Sn102 ja Savonlinnan kampus B325

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/ Paikka Videoneuvotteluna: Joensuun kampus AU270, Kuopion kampus Sn102 ja Savonlinnan kampus B325 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/2018 1 17.04.2018 Aika 17.04.2018, 12:00-12:30 Paikka Videoneuvotteluna: Joensuun kampus AU270, Kuopion kampus Sn102 ja Savonlinnan kampus B325 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 20.2.2019 klo 18 20 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2011. Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 4/2011. Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00 KUUMA-HALLITUS Esityslista 4/2011 Aika Perjantai 8.4.2011 klo 12.30-14.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, ryhmähuone 331, Aleksanterinkatu 20, Helsinki 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 13.03.2018 Aika 13.03.2018, 10:00-14:20 Paikka Joensuun kampus, Metria M301 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai professori, jäsen poissa Rouvinen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, Joensuu. Sivu 20 Kokouksen avaus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, Joensuu. Sivu 20 Kokouksen avaus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Vanhusneuvosto Aika 07.03.2018 klo 09:00-11:40 Paikka Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, 80160 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Pöytäkirja Numero 1/2019 1 (5) Tarkastuslautakunta Aika 15.3.2019 klo 9.00-12.00 Paikka Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat (x) Ruotsalainen Olavi, pj. ( ) Hynninen Erkki,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Järvenpää, Järvenpää-talo 56 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2

Keskiviikko klo Järvenpää, Järvenpää-talo 56 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN JA LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 2 KERAVAN KAUPUNKI KUUMA-johtokunta ESITYSLISTA N:o 8/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 29.11.2017 klo 18.00 Paikka Järvenpää, Järvenpää-talo KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA NO PÖYTÄKIRJAN SIVU 56 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 7/2017 1 Aika 21.09.2017 klo 10:00 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 53 Hallituksen

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 06.02.2018 Aika 06.02.2018, 10:00-13:55 Paikka Kuopion kampus, Medistudia luentosali MS306, Yliopistonranta 1 A Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/ Yhteistyötoimikunta AIKA Klo 09:00-11:07

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/ Yhteistyötoimikunta AIKA Klo 09:00-11:07 PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Yhteistyötoimikunta 18.03.2013 AIKA 18.03.2013 Klo 09:00-11:07 PAIKKA Kauppakatu 1, 2 krs kokoushuone Kanerva KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Nro 2 /2018 Tekninen lautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjan tarkastajien valinta

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Nro 2 /2018 Tekninen lautakunta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjan tarkastajien valinta RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Nro 2 /2018 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia Laatimispäivä 12.2.2018 Aika Torstaina 15.2.2018 klo 14.00. Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66 LAURITSALAN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 (6) Hallituskatu 15, PL 1018 53301 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126401, 6126406 Aika Keskiviikkona 16.4.2008 klo 17.30 18.25 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Keskuskatu 1.

Lisätiedot