Keskiviikko klo Onsdagen KL

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keskiviikko klo Onsdagen KL"

Transkriptio

1 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 1/2017 PROTOKOLL 1/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko klo Onsdagen KL Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä SANK:n jäsenet ja sihteerit Jäsen: Varajäsen: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja - Hanna Kosonen, pj x Kaj Turunen, vpj - Tuure VVestinen - Vilhelm Junnila x Sauli Pramila x Marja-Leena Leppänen - Eero Lehti x Saara-Sofia Siren - Teemu Hirvonen - Heli Järvinen - Nina Söderlund x Stefan Wallin - Pirkko Häli - Viktoria Kulmala - Veera Ruoho x Emma-Stina Vehmanen - Lauri Kattelus - Tiina Johansson - Kirsikka Moring x TomyVVass - Mikaela Nylander x Jere Riikonen Pääsihteeri Asiantuntijajäsen x neuvotteleva virkamies Jorma Leppänen - Ahvenanmaan maakunnan saaristotoimikunnan edustaja, kunnanjohtaja John Wrede, varalla yrittäjä Airi Pettersson, Kumlinge Yhteyshenkilöiksi ehdolla olevat x Seppo Ruhanen - Taina Väre - Tiina Tihlman - Kati Pitkänen x Juha Nyberg - Hilkka Laine x Pekka Poutanen - Raimo Hynninen - Mats Brandt - Eeva Linkama x Sami Heinonen - Kari Saulamo - Henrik Jansson - Kari Hallantie - Seppo Tiainen x Hanna-Mari Kuhmonen Kutsuttuna x Sirpa Mäkelä, sihteeri, MMM - Sanna Sihvola, MMM Tiedoksi kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, MMM osastopäällikkö Minna-Mari Kaisla, MMM ryhmäpäällikkö Taina Vesanto, MMM 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS MÖTETS LAGLIGHET OOH BESLUTSFÖRHET Valtion komiteoiden osalta ei ole säädetty laillisuus-ja päätösvaltaisuusehtoja. Neuvottelukunta voi itse säätää normit päätösvaltaisuudelleen. SANK päätti , että sankn kokoukset toimikaudella ovat päätösvaltaisia, kun puolet jäsenistä on paikalla.

2 Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 2 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS JUSTERING AV PROTOKOLL PÄ DET FÖREGÄENDE MÖTET Sank hyväksyi pöytäkirjan tarkistusmenettelyksi toimikaudellaan sen, että pöytäkirja pannaan heti sen valmistuttua kahden päivän sisällä SANKn sisäiseen sankekstranettiin mahdollisia kommentteja varten, kirjoitetaan alle puheenjohtajan ja pääsihteerin toimesta ja hyväksytään muodollisesti seuraavassa kokouksessa. Hyväksyttäneen edellisen kokouksen ( ) pöytäkirja, LIITE 1 (ilman liitteitä). 3 SAARISTOISUUDEN HUOMIOIMINEN SOTE-UUDISTUKSESSA BEAKTANDE AV SKÄRGÄRDEN I SOTE-REFORMEN Otteet hallituksen antamasta esityksestä kuntien rahoituslaiksi on LIITTEENÄ 2, laskelma kuntatalousvaikutuksiksi LIITTEENÄ 3, maakuntien rahoituslaiksi LIITTEENÄ 4 sekä laskelma maakuntien rahoituksesta, LIITTEENÄ 5. Kuntien rahoituslaki sisältää saaristojärjestelmän kunnille yleensä tärkeät saaristokorotuksen, harvan asutuksen korotuksen, kaksikielisyyskorotuksen ja verotulojen tasauksen. Kuntien rahoituslain mukainen laskelma kertoo, että SOTE-uudistuksen siirtymäkauden jälkeen 25 saaristojärjestelmän kuntaan jää korotuspainetta ja 21 kunnassa voidaan alentaa jäljellä jäävien tehtävien hoitoon tarvittavaa veroprosenttia. Laskelman mukaan uudistus kohtelee siten keskimäärin varsin neutraalisti saaristojärjestelmää. Maakuntien rahoituslaki sisältää myös saaristokorotuksen, harvan asutuksen korotuksen ja kaksikielisyyskorotuksen. Saaristokorotus saatiin mm SANKn esityksestä poliittisissa keskusteluissa, joihin osallistuvista SANK:aan olivat yhteydessä SANKn vpj Kaj Turunen ja ministeri Petteri Orvon valtiosihteeri Risto Artjoki. Saaristokertoimen rahallinen merkitys on 20 miljoonaa euroa. Saavutus on tärkeä saaristojärjestelmälle. Maakuntien saaristokorotus kohdistuu neljään maakuntaan: Varsinais-Suomi saa 12,8 miljoonaa, Etelä-Savo 3,5 miljoonaa, Pohjanmaa 3,1 miljoonaa ja Pohjoispohjanmaa o,5 miljoonaa euroa. Maakuntien palvelutasomäärittelyssä, palvelulupauksessa, on huomioitava saaristolaki ja saaristoalueiden erityistarpeet myös muissa kuin saaristolisää saavissa maakunnissa. Pohjanmaan saaristoalueilla on oltu tyytymättömiä ennen kaikkea kielisyistä korkean tason päivystyksen määräämisestä hoidettavaksi Seinäjoella perusteella, että ruotsinkielinen palvelu heikkenee mahdollisesti olennaisesti ratkaisun myötä. SANKn kannanotossa esitettiin ruotsinkielisen palvelun turvaamista SOTEuudistuksessa.

3 a Todettaneen tyydytyksellä, että saaristoisuus, asukastiheys ja kaksikielisyys huomioidaan maakuntien ja kuntien rahoituslakiesityksissä valtionosuuksia lisäävinä kriteereinä ja että myös useimmille saaristojärjestelmän kunnille tärkeä verotulojen tasaus on niissä mukana, b Todettaneen tyydytyksellä, että neljälle maakunnalle saatiin poliittisissa neuvotteluissa saaristoisuuden huomioimiseen oma korotus, minkä rahallinen merkitys on n. 20 miljoonaa euroa. Tämä luo edellytyksiä saaristo-ja vesistöalueiden erityistarpeiden huomioimiselle SOTE-palvelujen tuottamisessa näissä saaristomaakunnissa. c Sank painottanee vanhaan esitykseensä viitaten, että maakuntien palvelutasomäärittelyissä, palvelulupauksissa, ja sen toteutuksessa on huomioitava saaristolaki ja saaristoalueiden erityistarpeet kaikissa maakunnissa, d Todettaneen, että kokonaisuudessaan puolelle saaristojärjestelmän kunnista aiheutuu SOTE:n siirtymävaiheen jälkeen jäljellejäävien tehtävien hoitoon tarvittavan (alennetun) veroprosentin korotuspainetta, kun taas puolet kunnista voisi aikanaan alentaa uuden veroprosentin hintaa. Lopputulosta voitaneen pitää tyydyttävänä, e Todettaneen, että Pohjanmaan ruotsinkielisillä saaristoalueilla on oltu tyytymättömiä lähinnä kielisyistä korkean tason päivystyksen määräämisestä hoidettavaksi suomenkielisen maakunnan alueella peläten omalla kielellä saatavan palvelun heikkenemistä. f Päätettäneen mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä. Kohdat a-e: hyväksyttiin. Kohta f: seurataan ja reagoidaan tarvittaessa asian valmisteluun. SAARISTOLIIKENNEASETUKSET FÖRORDNINGAR OM SKÄRGÄRDSTRAFIKEN Neuvottelukunnan viime kokouksessaan hyväksymä lausunto LVM:lle on LIITTEENÄ 6. Asiasta annetut lausunnot olivat lähes poikkeuksetta LVMn esityksen hylkäämistä esittäviä ja tiedotusvälineissä olleet kirjoitukset kriittisiä. LVM päättikin luopua esityksestään. LVMn asiaa koskevat tiedotteet ovat LIITTEENÄ 7a (su) ja LIITTEENÄ 7b (ru). Saaristoasiain neuvottelukunnan asiasta antamat tiedotteet ovat LIITTEENÄ 8a (su) ja 8b (ru). a Todettaneen tyydytyksellä LVMn päätös luopua suunnitelmastaan saattaa saaristoliikenne maksulliseksi suurimmilla ulkosaaristoalueilla, ja b keskusteltaneen mahdollisesti tarvittavista seurantatoimenpiteistä asiassa. a hyväksyttiin kohta a) ja b annettiin sihteeristölle tehtäväksi valmistella sankn lausuntoasia, joka koskee saaristoliikenteen hoidon ja sen rahoituksen siirron problematiikkaa ELY-Keskukselta maakunnille tai liikennevirastolle.

4 5 SAARISTO-OHJELMAN LAATIMINEN UTARBETANDET AV SKÄRGÄRDSPROGRAMMET MMM on päättänyt antaa valtakunnallisen saaristo-ohjelman laadintatyön kohdennetun kilpailutuksen jälkeen kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneelle Itä-Suomen Yliopiston Alue-ja kuntakehityslaitokselle Spatialle. Tarjouksen jättivät myös Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutti ja Finnish Consulting Group. Taloustutkimus ja Vaasan Yliopiston Levon Institutti eivät tehneet tarjousta. MMMn tarjouspyyntö on LIITTEENÄ 9, tarjousten yhteenveto LIITTEENÄ 10, hankintapäätös LIITTEENÄ 11 sekä MMM:n ja Spatian välinen sopimus LIITTEENÄ 12. Ministeriöille, maakunnille, kunnille ja yhteisöille lähteneet esityspyynnöt ovat LIITTEENÄ 13 (kirje su), 14 (kirje ru), 15 (vastauslomake su) ja 16 (vastauslomake ru). a Merkittäneen tiedoksi hankkeen liikkeelle lähtö sankn hyväksymän suunnitelman mukaisesti. b annettaneen tarvittaessa evästyksiä laadintatyölle. a Hyväksyttiin kohta a) ja b käsitellään seuraavassa kokouksessa pyydetyt lausunnon antajien kentän esitykset saaristo-ohjelmaan sisällytettävistä asioista. 6 SAARISTO- JA VESISTÖMATKAILUN KEHITTÄMISOHJELMA PROGRAM FÖR SKÄRGÄRDS- OCH VATTENDRAGSTURISM Viime kokouksessaan SAN K kuuli konsultin Hannu Komu Onvision ja Sari Selkälä Capricing Consultingin suorittaman loppuraportin luonnoksen esittelyn, antoi evästyksiä raportin jatkotyöstämiselle ennen kaikkea tehtäviä esityksiä varten, hyväksyi saaristo-ja vesistömatkailuseminaarin lopullisen ohjelman, ja totesi, ketkä jäsenistä ja sihteereistä osallistuvat seminaariin jo ilmoittautuneiden lisäksi. Saaristo- ja vesistömatkailuseminaari, jonka ohjelma on LIITTEENÄ 17a ja osanottajaluettelo LIITTEENÄ 17b antoi osaltaan palautetta raportin viimeistelyyn. Puheenjohtajan avauspuhe tilaisuudessa on LIITTEENÄ 18, ja raportin esittelydiasarja LIITTEENÄ 19. Viimeistelty raportti, LIITE 20, luovutetaan saaristoasioista vastaavalle ministeri Kimmo Tiilikaiselle perjantaina klo eduskunnassa SANKNn kansanedustajajäsenten, projektin ohjausryhmän (yht, n. 10 h) ja tiedotusvälineiden edustajien osallistuessa tilaisuuteen. MMM julkaisee asiasta tiedotteen. 1 Merkittäneen saaristo- ja vesistömatkailuselvityksen raportin valmistuminen ja asiaa koskevan seminaarin onnistuminen tyydytyksellä tiedoksi. 2 Todettaneen, ketkä SANKn kansanedustajajäsenistä ja mahdollisesti muista halukkaista jäsenistä ja sihteereistä voivat olla paikalla raportin luovutustilaisuudessa 3.3. klo eduskunnassa. 1 Hyväksyttiin kohta a) ja

5 2 Todettiin, että raportin luovutustilaisuuden aika on siirtynyt ajaksi perjantaiksi klo ja siihen osallistuvat ainakin Hanna Kososen, Kaj Turunen, Stefan VVallin, Saara-Sofia Siren, Juha Nyberg, Hanna-Mari Kuhmonen, Jorma Leppänen ja matkailuprojektin ohjausryhmä. NUORET AIKUISET MÖKKILÄISINÄ SELVITYS UNGA VUXNA SOM FRITIDSBOR UTREDNING Viime kokouksessaan SAN K kuuli konsultin FCGn tutkimuspäällikkö Heikki Miettisen puheenvuoron projektin kyselyjen alustavista tuloksista, ja antoi evästyksiä raportin laadinnalle. Raportin luonnos on LIITTEENÄ 21. Raportti on tarkoitus luovuttaa ministeri Kimmo Tiilikaiselle perjantaina klo 14 Suuressa Mökkiläisseminaarissa OmaMökkimessuilla Helsingissä. a Hyväksyttäneen raportti tarpeellisin palauttein, ja b todettaneen, ketkä sankn jäsenistä ja sihteereistä voivat olla luovuttamassa raporttia a Hyväksyttiin kota a) ja b totettiin, että Hanna Kosonen,Juha Nyberg, Sami Heinonen, Hanna-Mari Kuhmonen, Jere Riikonen ja Jorma Leppänen ovat luovttamassa raporttia 7.4. VALTAKUNNALLINEN SAARISTOSEMINAARI JYVÄSKYLÄSSÄ DET RIKSOMFATTANDE SKÄRGÄRDSSEMINARIET I JYVÄSKYLÄ Luonnos seminaarikutsuksi ohjelmineen, jota on kehitelty yhdessä mm Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen Liiton kanssa, on LIITTEENÄ 22. a Hyväksyttäneen seminaarikutsu ohjelmineen tarpeellisin muutoksin ja täydennyksin graafisesti taitettavaksi ja lähetettäväksi maaliskuussa kunnille, maakunnille, ministeriöille, saaristoyhdistyksille ja sidosryhmille. b todettaneen puolueittain saaristopoliittiseen paneeliin osallistuvien nimet. a Hyväksyttiin kohta a). Mökkiläispuhujaksi pyritään saamaan nainen, b Hanna Kosonen, KES; Kaj Turunen, PS ja Stefan VVallin, RKP ovat jo tiedossa puoluepaneelin osanottajiksi. Muilta puolueilta hankitaan myös edustajat. HE YKSITYISTIELAIKSI STATSRÄDET FÖRSLAG TILL LAGEN OM PRIVATA VÄGAR Hallituksen esitys on LIITTEENÄ 23a. Salon kaupungin saaristoaktiivi Heikki Lieden lausunto on LIITTEENÄ 23b. Luonnos SANKn lausunnoksi on LIITTEENÄ 23c. Kokouksessa hyväksytty lausunto on LIITTEENÄ 23 d. Hyväksyttäneen SANKn lausunto luonnoksen pohjalta tarpeellisin muutoksin.

6 10 HE VENEVEROLAIKSI STATSRÄDETS FÖRSLAG TILL LAGEN OM BÄTSKATTEN Hallituksen esitys veneverolaiksi on LIITTEENÄ 24. Paljon keskustelua myös saaristo-ja vesistöalueilla herättäneestä hallitusohjelmaan sisältyvästä asiasta ei ole pyydetty saaristoasian neuvottelukunnalta lausuntoa. Venemessuilla klo 13 veneveroa koskevassa keskustelutilaisuudessa toivat panelistit voimakkaasti esiin huolen veron mahdollisista haitallisista vaikutuksista saariston kehitykseen. Veroa vastaan on käynnissä Finnboatin aloittama vetoomuskampanja. Keskusteltaneen, onko mahdollisuuksia ja tarvetta SANKN kannanottoon asiassa. Todettiin tyydytyksellä, että hallitus veti esityksensä pois ja asia raukesi. 11 SAARISTOLIIKENNEAVUSTUKSET 2017 BIDRAG TILL SKÄRGÄRDSTRAFIKEN 2017 Varsinais-Suomen ELYn esitys saaristoliikenneavustuksiksi 2017 ilmenee LIITTEISTÄ 25a ja 25b. SAN K on hyväksynyt asian kiireellisenä sähköpostimenettelyllä Hyväksyttäneen V-Sn ELYn esitys. Hyväksyttiin annettu lausunto. 12 LUONTOKESKUKSEN LAKKAUTTAMINEN KEMIÖNSAARELLA INDRAGNING AV NATURCENTRET PÄ KIMITOÖN Metsähallituksen edustaja Harri Karjalainen kertoi sankn viime kokouksessa, että Metsähallitus suunnittelee luopuvansa Saaristomeren kansallispuiston opastuskeskuksesta Sinisimpukasta laskeneiden ja varsin vähäisten kävijämäärien, korjausvelan ja näyttelyn vanhentuneisuuden vuoksi. Tiloissa jatkaisivat mahdollisesti yksityiset toimijat. Metsähallitus, joka on panostanut paljon Örön saaren kehittämiseen, antaisi kansallispuistoa koskevaa informaatiota Kasnäsin satamassa. Todettiin, että asiasta on pyydettävä saaristolain mukaan saaristoasiain neuvottelukunnan lausunto. Metsähallituksen lausuntopyyntö on LIITTEENÄ 26. SANKn lausuntoluonnos on LIITTEENÄ 27a. Hyväksyttäneen lausunto liitteen mukaisesti tarpeellisin muutoksin. Sank päätti hyväksyä tarkistetun lausunnon sähköpostimenettelyllä, joka on LIITTEENÄ 27b.

7 13 SUURI MÖKKILÄISSEMINAARI OMA MÖKKI - MESSUILLA DET STORA STUGSEMINARIET I OMA MÖKKI - MÄSSAN Seminaariohjelma on LIITTEENÄ 28, työjärjestys LIITTEENÄ 29, Messujen koroke ym tarjous LIITE 30, Fazerin kahvitustarjous LIITE 31, musiikkitarjous LIITE 32 (tulee myöhemmin). Muut hajanaiset kustannukset (esiintyjien lounasliput ym) ovat n. 300 euroa. Kokoomuksen, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten edustajat puuttuvat vielä paneelista. Hyväksyttäneen ohjelma ja tarjoukset. 14 SANKN TOIMINTASUUNNITELMA JA MÄÄRÄRAHA 70-VUOTISJUHLAVUONNA 2018 SANKS VERKSAMHETSPLAN OOH ANSLAG I 70-ÄRSJUBILEUMSÄR 2018 Viime kokouksessa SAN K sopeutti toimintasuunnitelmansa 2017 ja talousarvionsa 2017 valtion talousarviossa 2017 saadun toimintamäärärahan ( euroa) ja projektirahan ( euroa), yhteensä euroa, puitteisiin. Aiempina vuosina yhteenlaskettu määräraha on ollut euroa. Vuonna 2017 sankn toiminta lähes puolittuu siten edellisiin vuosiin verrattuna. Kokoustoiminta voidaan kuitenkin toteuttaa entisen tasoisena. Vuoden 2018 talousarvioesityksiä on alettu laatia ministeriöissä. Siksi on syytä, että SAN K tekee jo tässä kokouksessa esityksen vuoden 2018 talousarviokseen ja informoi asiasta hallintoa ja päätöksentekijöitä. SANKn nykyinen pääsihteeri, joka hoitaa MMM:n neuvotelevan virkamiehen virkaa, jää vuoden 2018 lokakuussa eläkkeelle ja jättää tehtävänsä pitämättömien lomien vuoksi käytännössä jo syyskuun lopussa. Sääntöjärjestelmän kannalta on tärkeää, että SANKn johto käy SANKn pääsihteerin tehtävän hoitoa alkaen koskevat poliittiset ja virkamiesneuvottelut MMM:n johdon kanssa mahdollisimman pian keväällä Saaristoasiain neuvottelukunta täyttää vuonna vuotta. Valtioneuvosto asetti SANKn edeltäjän pitkäaikaisen saaristokomitean Juhlavuosi on asiallista huomioida SANKn toiminnassa saattamalla SANKn määräraha ja toiminta 2018 entisen tasoiseksi, varmistamalla kokoaikaisen pääsihteerin toiminnan jatkuminen, laatimalla vuonna 2008 laadittua saaristoasiain neuvottelukunnan historiikkia täydentävä historiikki , järjestämällä perinteinen vuosittainen saaristo-ja vesistöseminaari osanottajamäärältään aiempaa laajempana (300) juhlaseminaarina Turussa, palkitsemalla ansioituneita saaristoaktiiveja, ottamalla päivitetyt uusintapainokset "Suomi-saarten ja vetten maa -esitteestä kahdeksalla kielellä ja laatimalla ja toteuttamalla saaristoa koskeva juhlavuoteen liittyvä markkinointitoimenpiteiden sarja. SAN K päättänee esittää MMMn poliittiselle ja virkamiesjohdolle, että a SANKJIe myönnetään SANKn 70-vuotisjuhlavuonna euron toimintaraha, josta euroa olisi projektirahaa, eli että SANKn määräraha palautetaan aikaisemmin kauan vallinneelle tasolleen, b SANKn kokoaikaisen pääsihteerin tehtävän hoitoa jatketaan kokopäiväisenä viranhoitona nykyisen pääsihteerin jäädessä eläkkeelle lokakuussa 2018 julistamalla

8 keväällä 2018 pääsihteerin taustavirka, MMMn neuvottelevan virkamiehen virka, haettavaksi tehtävänä saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteerinä toimiminen ja saaristo-ja vesistöalueiden aluekehityksen edistäminen. Samalla SAN K päättänee MMM:lle tehtävään esitykseen liittyen, c hyväksyä sankn 70-juhlavuoden toimintasuunnitelman 2018 ja talousarvion 2018 LIITTEIDEN 33 ja 34 mukaisesti. Suunnitelmiin sisältyvät mm tämän pykälän selostusosassa mainitut asiat. 15 SUOMI-SAARTEN JA VETTEN MAA ESITTEEN PÄIVITYS UPPDATERING AV BROSCHYREN "FINLAND-ÖARNAS OOH SJÖARNAS LAND TIEDOKSI Esitteen sähköiset versiot päivitetään vuonna 2016 säästyneillä toimintarahoilla. Esko Kuusiston tekstin päivitystarjous on LIITTEENÄ 35 ja Aarnipaja Jyrki Heimosen taittotarjous LIITTEENÄ 36. Hyväksyttäneen tarjoukset. 16 SAARISTON YMPÄRISTÖNHOITOAVUSTUKSET 2017 SKÄRGÄRDENS MIJÖBIDRAG 2017 Ympäristöministeriön lausuntopyyntö on LIITTEENÄ 37. SANKn lausuntoluonnos on LIITTEENÄ 38. Hyväksyttäneen lausunto luonnoksen mukaisesti. Delegationen 17 TIEDOKSI FÖR INFORMATION Joulukuussa 2016 SAN K lähetti sidosryhmilleen sähköiset joulutervehdykset varsin laajan jakelun mukaan. Joulukortissa oli SANKn ensimmäisessä kokouksessa otettu SANKn kuva. SAN K itse sai myös runsaasti joulutervehdyksiä. Pääsihteeri mm a osallistui Tratin Veneilyverkoston kokoukseen Tratissa Kumpulassa, b osallistui LVMn SmartCountryside-tilaisuuteen LVM:ssä c osallistui Vuoden mökkiläisen valintaa koskevaan palaveriin Oma Mökki - messujen ja Suomen Vapaa-ajan Asukkaiden Liiton VAALin kanssa. Vuoden mökkiläisiksi valittiin saaristokunta Puumalan kunnan esityksestä, Puumalan mökkiläiset näyttelijät Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen. Vuoden mökkiläisen valinnan hoito on päätetty jo aiemmin siirtää käytännön työkuormaan liittyvistä syistä SAN Kita Suomen vapaa-ajan asukkaiden Liiton hoitoon. Samalla valintakriteereissä painotetaan aiempaa enemmän julkisuusansioita ja tähdätään aiempaa suuremman

9 julkisuuden saamiseen nimitysten huomioimiselle tiedotusvälineissä, d tutustui SANKn ryhmän (Heinonen, Nyberg, Kuusisto, Ch Brander, Leppänen) kanssa saaristo-ja vesistömatkailutarjontaan Matkamessuilla Helsingissä. Merellisen saariston osasto oli ylivoisesti suurin ja edustavin alueita esittelevistä osastoista. SANK tarjosi lounaan osallistujilleen, d osallistui TEM:ssä saaristoasiain neuvottelukunnan, maaseutupolitiikan neuvoston ja kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän sihteeristöjen yhteiskokoukseen, joka oli ensimmäinen laatuaan. Pääsihteeri esitteli SANKn ajankohtaiset asiat. Paikalla olivat SANKn sihteeristöstä Sami Heinonen, Tiina Tihlman, Hanna-Mari Kuhmonen, Kari Saulamo ja Jorma Leppänen. Tapahtuma koettiin hyödylliseksi. e tutustui Venemessujen vesistömatkailutarjontaan Hanna-Mari Kuhmosen, TEM, kanssa. Matkailullinen tarjonta oli valitettavan vähäistä verrattuna aikaan, jolloin SANK organisoi vuosittain venemessuille alueita esittelevän suuren osaston. f keskusteli Ruokolahden kunnanjohtaja Antti Pätilänja luottamusmiesten kanssa Ruokolahden ajankohtaisista saaristoasioista, g neuvotteli Joensuussa Itä-Suomen korkeakoululla Spatian kanssa saaristo-ohjelmaprosessin toteuttamisesta, h osallistuu Conference of Peripheral Maritime Regions CPRM:n eurooppalaiseen vuosikonferenssiin, joka on tällä kertaa Maltalla, EUn puheenjohtajamaassa. Merkittäneen tiedoksi. KOKOUKSEN PÄÄTÖKSISTÄ TIEDOTTAMINEN INFORMERING OM MÖTETS BESLUT Päätettäneen, mistä tämän kokouksen asioista pyritään tiedottamaan. Sihteeristölle jätettiin harkittavaksi, onko tarpeen ja syytä tiedottaa Sinisimpukan lakkauttamista koskevasta kannanotosta. Jos tiedotetaan, harkitaan tehdäänkö se vain kohdennetusti V-S:n tiedotusvälineille. MUUT MAHDOLLISET ASIAT ÖVRIGA ÄRENDEN Kokouksen pöytäkirja asetetaan allekirjoitusten jälkeen sankekstraan ja hyväksytään saaristoasiain neuvottelukunnan seuraavassa kokouksessa. Kokouksen vakuudeksi: Varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pääsihteeri, neuvotteleva virkamies Jorma Leppänen

10

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 2/2017 PROTOKOLL 2/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Keskiviikko 22.3.2017 klo 14.30-16.45

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 5/2016

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 5/2016 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 5/2016 Aika: Keskiviikko 14.12.2016 klo 14.15-16.45 Tid: Onsdagen 14.12.2016 KL 14.15-16.45 Paikka: Plats: Eduskunnan

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 4/2017 PROTOKOLL 4/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Keskiviikko 17.5.2017 klo 14.30-16.30

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 5/2016 Aika: Keskiviikko 14.12.2016 klo 14.15-16.45 Tid: Onsdagen 14.12.2016 KL 14.15-16.45 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 3/2017 PROTOKOLL 3/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Keskiviikko 26.4.2017 klo 14.30-16.30

Lisätiedot

Peterzens Boat House, Parattulan rantatie 16, Kustavi Peterzens Boat House,Parattulan Rantatie 16, Gustavs

Peterzens Boat House, Parattulan rantatie 16, Kustavi Peterzens Boat House,Parattulan Rantatie 16, Gustavs SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2016 Aika: Keskiviikko 10.8.2016 klo 07.30-09.00 (kesäkokous alkaa 9.8.) Tid: Onsdagen 10.8.2016 klo 07.30-09.00 (sommarmötet

Lisätiedot

Aika: Keskiviikko klo (kokousmatka alkoi 8.8.) Tid: Onsdagen kl (mötesresan började 8.8.)

Aika: Keskiviikko klo (kokousmatka alkoi 8.8.) Tid: Onsdagen kl (mötesresan började 8.8.) SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 5/2017 Aika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 7.30-8.45 (kokousmatka alkoi 8.8.) Tid: Onsdagen 9.8.2017 kl 7.30-8.45 (mötesresan

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2016

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2016 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 2/2016 Aika: Keskiviikko 10.8.2016 klo 07.30-09.00 (kesäkokous alkaa 9.8.) Tid: Onsdagen 10.8.2016 klo 07.30-09.00

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2018

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2018 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 3/2018 Aika: Keskiviikko 25.4.2018 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 25.4.2018 klo 14.30-17.00 Paikka: Eduskunnan

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen KL

Keskiviikko klo Onsdagen KL SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 3/2016 PROTOKOLL 3/2016 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko 21.9.2016 klo 14.15-16.45 Onsdagen 21.9.2016 KL 14.15-16.45

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2018

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2018 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 2/2018 Aika: Keskiviikko 21.3.2018 klo 14.30-16.00 Tid: Onsdagen 21.3.2018 klo 14.30-16.00 Paikka: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, kh Tervaleppä. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 4/2016 Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 14.15-16.45 Tid: Onsdagen 9.11.2016 KL 14.15-16.45 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (5) SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2019

SAARISTOASIAIN NEVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (5) SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2019 SAARISTOASIAIN NEVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (5) SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2019 Aika: Keskiviikko 20.2.2019 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 20.2.2019 klo 14.30-17.00 Paikka: Plats: Osallistujat:

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2017

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2017 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 7/2017 Aika: Keskiviikko 13.12.2017 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 13.12.2017 klo 14.30-17.00 Paikka: Eduskunnan

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, Suuren valiokunnan huone. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, Stora utskottets rum

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, Suuren valiokunnan huone. Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3, Stora utskottets rum SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 1/2016 Aika: Keskiviikko 25.5.2016 klo 14.15-17.00 Tid: Onsdagen 25.5.2016 klo 14.15-17.00 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen klo

Keskiviikko klo Onsdagen klo SAARISTOASI AI N NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 1/2018 PROTOKOLL 1/2018 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko 21.2.2018 klo 14.30-16.30 Onsdagen 21.2.2018 klo 14.30-16.30

Lisätiedot

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2018

SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2018 SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN FÖREDRAGNINGSLISTA 1/2018 Aika: Keskiviikko 21.2.2018 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 21.2.2018 klo 14.30-17.00 Paikka: Eduskunnan

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 7/2017 PROTOKOLL 7/2017 Aika: Keskiviikko 8.11.2017 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 8.11.2017 klo 14.30-17.00 Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande:

Lisätiedot

Keskiviikko klo Onsdagen klo

Keskiviikko klo Onsdagen klo SAARISTO ASIAIN NEUVOTTELUKUNTA SKÄRGÄRDSDELEGATIONEN PÖYTÄKIRJA 8/2017 PROTOKOLL 8/2017 Aika: Tid: Paikka: Plats: Läsnä: Närvarande: Keskiviikko 13.12.2017 klo 14.30-17.00 Onsdagen 13.12.2017 klo 14.30-17.00

Lisätiedot

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä

Eduskunnan pikkuparlamentti, Arkadiankatu, kh Tervaleppä Riksdagen, Lilla Parlamentet, Arkadigatan, mr Tervaleppä SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 SKÄRGÅRDSDELEGATIONEN PROTOKOLL 6/2017 Aika: Keskiviikko 20.9.2017 klo 14.30-17.00 Tid: Onsdagen 20.9.2017 klo 14.30-17.00 Paikka: Plats: Eduskunnan pikkuparlamentti,

Lisätiedot

K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI

K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI 4.4.2018 K U T S U Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 4. 5.6.2018, Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN 50-VUOTISJUHLASEMINAARI Saaristo-, rannikko-

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019 Saaristotoimikunta 6.3.2019 PÖYTÄKIRJA 2/2019 14 Kokouksen avaus 15 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjantarkastus 18 Saaristomeren alueen

Lisätiedot

Luonnos jl mmm K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI

Luonnos jl mmm K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI Luonnos 26.1.2018 jl mmm K U T S U Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 4. 5.6.2018, Turku SAARISTOPOLITIIKAN 70 - VUOTISJUHLASEMINAARI SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN 50-VUOTISJUHLASEMINAARI

Lisätiedot

Saaristotoimikunta 29.04.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014

Saaristotoimikunta 29.04.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 Saaristotoimikunta 29.04.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Kemiönsaaren ajankohtaiset asiat 18 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015 Saaristotoimikunta 10.02.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Saaristoliikenteen ajankohtaiset 6 Saaristo-ohjelman

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018 Saaristotoimikunta 12.4.2018 ESITYSLISTA 2/2018 Aika 12.4.2018 klo 13.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2014 Saaristotoimikunta 10.09.2014 PÖYTÄKIRJA 3/2014 24 Kokouksen avaus 25 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 26 27 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 28 Varsinais-Suomen maakuntastrategia ja

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2019

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2019 Saaristotoimikunta 24.01.2019 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjantarkastus 5 SANK:n ajankohtaiset

Lisätiedot

Saaristotoimikunta 13.10.2015 PÖYTÄKIRJA 4/2015

Saaristotoimikunta 13.10.2015 PÖYTÄKIRJA 4/2015 Saaristotoimikunta 13.10.2015 PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Kokouksen avaus 38 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 39 Pöytäkirjantarkastus 40 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 41 Naantalin kaupungin

Lisätiedot

Saaristotoimikunta 11.04.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016

Saaristotoimikunta 11.04.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016 Saaristotoimikunta 11.04.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016 14 Kokouksen avaus 15 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjantarkastus 18 Saaristoliikenneseminaari

Lisätiedot

K U T S U. Luonnos /JL/MMM. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Jyväskylä

K U T S U. Luonnos /JL/MMM. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari , Jyväskylä K U T S U Luonnos 15.2.2017/JL/MMM Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 5. 6.6.2017, Jyväskylä Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari Jyväskylässä Aika Paikka Järjestäjät Kohderyhmä

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika 31.08.2016 klo 08:00-08:55 Paikka Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 20.08.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Kokouksen avaus 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 13 Pöytäkirjan tarkastajat 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 Saaristotoimikunta 19.11.2013 PÖYTÄKIRJA 3/2013 26 Kokouksen avaus 27 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 28 29 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 30 Paraisten kaupungin vesihuollon haasteet.

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 04.12.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajat 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2019

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2019 Saaristotoimikunta 02.09.2019 PÖYTÄKIRJA 4/2019 38 Kokouksen avaus 39 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 40 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 41 Pöytäkirjantarkastus 42 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015 Saaristotoimikunta 14.04.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Maakuntajohtajan puheenvuoro 18 Saaristo-ohjelman

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

LIITE 8. Luonnos 12.1.2010 K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 7. 8.6.2010, Länsi-Turunmaa

LIITE 8. Luonnos 12.1.2010 K U T S U. Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 7. 8.6.2010, Länsi-Turunmaa LIITE 8. Luonnos 12.1.2010 K U T S U Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 7. 8.6.2010, Länsi-Turunmaa Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari Länsi-Turunmaalla Aika Paikka Järjestäjät

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 5/2017

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 5/2017 Saaristotoimikunta 4.12.2017 ESITYSLISTA 5/2017 Aika 4.12.2017 klo 13.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari

Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari KUTSU Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaari 6. 7.6.2011, Maalahti Aika Seminaari alkaa maanantaina 6.6.2011 klo 12.00 ja päättyy tiistaina 7.6.2011 klo 12.00 Paikka Ensimmäisenä päivänä Petalaxin

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2017

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2017 Saaristotoimikunta 28.03.2017 PÖYTÄKIRJA 2/2017 14 Kokouksen avaus 15 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjantarkastus 18 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 3/2018

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 3/2018 Saaristotoimikunta 22.8.2018 ESITYSLISTA 3/2018 Aika 22.8.2018 klo 14.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2016

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2016 Saaristotoimikunta 09.09.2016 PÖYTÄKIRJA 4/2016 38 Kokouksen avaus 39 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 40 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 41 Pöytäkirjantarkastus 42 Kemiönsaaren kunnan

Lisätiedot

Päivi Lipponen /sd (6 osittain, 7 12 ) Jari Myllykoski /vas (1 7 ) Sirpa Paatero /sd Arto Pirttilahti /kesk Juha Sipilä /kesk

Päivi Lipponen /sd (6 osittain, 7 12 ) Jari Myllykoski /vas (1 7 ) Sirpa Paatero /sd Arto Pirttilahti /kesk Juha Sipilä /kesk TALOUSVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 42/2011 vp Torstai 3.11.2011 kello 12.00-13.40 Läsnä pj. Mauri Pekkarinen /kesk vpj. Marjo Matikainen-Kallström /kok (1 8 ) jäs. Lars Erik Gästgivars /r (1 8 ) James Hirvisaari

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 Saaristotoimikunta 17.10.2018 PÖYTÄKIRJA 4/2018 39 Kokouksen avaus 40 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 41 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 42 Pöytäkirjantarkastus 43 Saaristoliikenteen

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 5/2016

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 5/2016 Saaristotoimikunta 08.11.2016 PÖYTÄKIRJA 5/2016 50 Kokouksen avaus 51 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 52 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 53 Pöytäkirjantarkastus 54 Paraisten kaupungin

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä

Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Keski-Uudenmaan kaupunki Yhdistymisselvityksen ohjausryhmä Esityslista 7/2013 Aika Torstai 19.12.2013 klo 13.00 Paikka Kallio-Kuninkala, kokoustila Navetta Ristinummentie 6, 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Idnet-verkoston

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Ajankohtaiset

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PUOLANGAN KUNA PÖYÄKIRJA 5/05 AIKA 3..05 9:00 - :9 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSIELLY ASIA Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄÖSVALAISUUDEN OEAMINEN 69 PÖYÄKIRJANARKASAJIEN VALINA

Lisätiedot

3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille Lapin yliopiston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, keskustelu

3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille Lapin yliopiston toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013, keskustelu LAPIN YLIOPISTON HALLITUS Kokous 10/12 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Kärkihankkeiden esittely 3. Lapin yliopiston kansainvälisyysohjelma vuosille 2013 2016 4. Lapin yliopiston

Lisätiedot

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN 2007 2013 SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ESITYSLISTA Aika 7. 8.6.2012 7.6. klo 12 16.30, lounas klo 11 8.6. klo 9, aamukahvia

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali. Aika 21.8.2014 klo 11:00 1/6 Paikka Jämin ilmailukeskus, Reima Center LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Haapala Heikki Haikonen Markku Lehtonen Esko Lehtonen Kalle

Lisätiedot

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66 LAURITSALAN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 (6) Hallituskatu 15, PL 1018 53301 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126401, 6126406 Aika Keskiviikkona 16.4.2008 klo 17.30 18.25 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Keskuskatu 1.

Lisätiedot

Behandlade ärenden - Käsitellyt asiat Protokolljustering Pöytäkirjan tarkastus Riitta Palmberg Marjo Orava

Behandlade ärenden - Käsitellyt asiat Protokolljustering Pöytäkirjan tarkastus Riitta Palmberg Marjo Orava Maakuntauudistus Pohjanmaalla Väliaikainen valmistelutoimielin, päätöskokous IV/2018 PÖYTÄKIRJA Aika: 27.9.2018 klo 9:00 10:30 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone Suosirri, Hietalahdenkatu 2-4,

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 03.09.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 12 Kokouksen avaus 13 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 14 Pöytäkirjan tarkastaminen 15 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Pöytäkirja Numero 1/2019 1 (5) Tarkastuslautakunta Aika 15.3.2019 klo 9.00-12.00 Paikka Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat (x) Ruotsalainen Olavi, pj. ( ) Hynninen Erkki,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi.

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi. PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2015 AIKA keskiviikkona 14.1.2015 klo 19 PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo LÄSNÄ jäsenet Ali-Rontti Ilkka Auranen Harri Hutko Sinikka Järvelä Jari Kallio Reino

Lisätiedot

Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TARKISTETTU TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TARKISTETTU TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen Pvm 14.12.2016 Dnro SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TARKISTETTU TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Neuvottelukunnan toiminta perustuu saaristolakiin (49481, 1138/93)

Lisätiedot

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta.

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta. Maa- ja metsätalousministeriö Jord- och skogsbruksministeriet Ministrg of Agriculture and Forestrg LAUSUNTOPYYNTÖ 1 (2) 22.3.2019 508/01.02/2019 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja

Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja Kirkkovaltuusto 24.8.2017 17 Kokousaika: Torstaina 24.8.2017 klo 18:00 19:30 Paikka: Karkkilan seurakuntatalo, Huhdintie 11 Käsitellyt asiat: 16 21 N:o 03/2017 Puheenjohtaja: Sintonen Risto varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Perjantai 23.5.2003 kello 14.00-14.48. Läsnä nimenhuudossa

Perjantai 23.5.2003 kello 14.00-14.48. Läsnä nimenhuudossa SUURI VALIOKUNTA Valiokunnan kokous 10/2003 vp Perjantai 23.5.2003 kello 14.00-14.48 Läsnä nimenhuudossa pj. vpj. vpj. jäs. Ville Itälä /kok Kimmo Kiljunen /sd Hannu Takkula /kesk Arja Alho /sd Mikko Elo

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.1.2017 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio

Lisätiedot

VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22

VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 5/2012 26.11.2012 Asiat VAMN 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 22 VAMN 22 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 22 VAMN 23 VAMMAISPOLIITTISEN OHJELMAN TARKISTUS 23 VAMN 24 VAMMAISNEUVOSTON ESITTEEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 16.12.2015 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 16.12.2015 klo 17.30-19.15 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.06.2018 PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjan tarkastaminen 5

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Seurakuntaneuvosto (7)

NAANTALIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Seurakuntaneuvosto (7) Seurakuntaneuvosto 7.9.2016 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 7/2016 Asialista: 99 Kokouksen avaus 100 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 101 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 102 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto. Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI, Pornainen. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Nuorisovaltuusto. Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI, Pornainen. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 1/2013 Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 4.2.2013 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI, Pornainen KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 1 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 Kokousaika keskiviikko 11.9.2019 klo 16.30 Kokouspaikka Martin kammari, Rusthollintie 4 Läsnä Muut osallistujat Poissa Anttila, Raimo jäsen Breilin, Oskar varapj. Kolsi,

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2017

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2017 Saaristotoimikunta 07.02.2017 PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjantarkastus 5 Saaristoliikenteen ajankohtaiset

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen.

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen. TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) 41660 TOIVAKKA 11.9.1999 SYYSKOKOUS Aika 11.9.1999 klo 15.00 16.35 Paikka Hirsiaho, Huikko Läsnä 21 jäsentä (osanottajaluettelo liitteenä) 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 06.02.2018 Aika 06.02.2018, 10:00-13:55 Paikka Kuopion kampus, Medistudia luentosali MS306, Yliopistonranta 1 A Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2019

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2019 Saaristotoimikunta 21.5.2019 PÖYTÄKIRJA 3/2019 25 Kokouksen avaus 26 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 27 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 28 Pöytäkirjantarkastus 29 Postinjakelun muutokset

Lisätiedot

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.1.2013 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Äystö Leena, pj Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Joutsiniemi Juha Kangasluoma Pentti Kontola

Lisätiedot

6SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 sivu Enonkosken kappelineuvosto

6SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 sivu Enonkosken kappelineuvosto Enonkosken kappelineuvosto 14.11.2016 1 Kokousaika 14.11.2016 klo 17.30 19.15 Paikka Enonkosken seurakuntatoimisto Läsnä x puheenjohtaja Pekka Auvinen x aluekappalainen Touko Ahokas x jäsen Heikki Kylliäinen

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/ Paikka Videoneuvotteluna: Joensuun kampus AU270, Kuopion kampus Sn102 ja Savonlinnan kampus B325

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/ Paikka Videoneuvotteluna: Joensuun kampus AU270, Kuopion kampus Sn102 ja Savonlinnan kampus B325 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 3/2018 1 17.04.2018 Aika 17.04.2018, 12:00-12:30 Paikka Videoneuvotteluna: Joensuun kampus AU270, Kuopion kampus Sn102 ja Savonlinnan kampus B325 Osallistujat Nimi Tehtävä

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 20.4.2017 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 20.4.2017 klo 16:32 17:46 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017. AIKA keskiviikkona PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017. AIKA keskiviikkona PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 AIKA keskiviikkona 25.1.2017 PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo LÄSNÄ jäsenet Ali-Rontti Ilkka Arvola Lassi Auranen Harri Hutko Sinikka Kallio Reino Kanervo

Lisätiedot

Saaristoasiain neuvottelukunta Luonnos JL/mmm SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2018

Saaristoasiain neuvottelukunta Luonnos JL/mmm SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Saaristoasiain neuvottelukunta Pvm Dnro 22.2.2017 Luonnos 20.2.2017 JL/mmm SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Neuvottelukunnan toiminta perustuu saaristolakiin (49481, 1138/93) ja

Lisätiedot

VAIHEMAAKUNTAKAAVA JYVÄSKYLÄN SEUDUN UUDESTA JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESTA

VAIHEMAAKUNTAKAAVA JYVÄSKYLÄN SEUDUN UUDESTA JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESTA VAIHE JYVÄSKYLÄN SEUDUN UUDESTA JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESTA Pöytäkirja 23.10.2007 Asia: Vaihemaakuntakaavan ohjausryhmän 5. kokous Aika: Perjantaina 19.10.2007 klo 13 14.50 Paikka:, kokoustila Dioriitti

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

LUONNOS JL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2019

LUONNOS JL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Saaristoasiain neuvottelukunta Skärgårdsdelegationen Pvm Dnro 19.9.2018 LUONNOS JL SAARISTOASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Neuvottelukunnan toiminta perustuu saaristolakiin (49481, 1138/93)

Lisätiedot

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 13/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 13/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Kirkkoneuvosto 15.8.2018 91 Kokousaika: Keskiviikko 15.8.2018 klo 18.00 18.57 N:o 13/2018 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 98-107 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, Vuohijärvi

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, Vuohijärvi Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/2016 14 Vapaa-ajan asukastoimikunta 13.05.2016 Aika 13.05.2016 klo 16:00-18:45 Paikka Läsnä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistötie 1, 47900 Vuohijärvi Luettelon

Lisätiedot

Olle Gull x Anders Östergård Marina Kinnunen x Marja-Riitta Vest x Jan Finne Juha Nummela x Kaj Suomela (ordf./pj.) x Tero Mäki x Varpu Rajaniemi

Olle Gull x Anders Östergård Marina Kinnunen x Marja-Riitta Vest x Jan Finne Juha Nummela x Kaj Suomela (ordf./pj.) x Tero Mäki x Varpu Rajaniemi Maakuntauudistus Pohjanmaalla Väliaikainen valmistelutoimielin, päätöskokous III/2018 PÖYTÄKIRJA Aika: 15.6.2018 klo 9:00 11:39 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone T1, Hietalahdenkatu 2-4, Vaasa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PAKETTI KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI Ohjausryhmä 4/2010 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 12.00 13.05 Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015

PÖYTÄKI RJA LIPERIN KUNTA 6/2015 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKI RJA 6/2015 2 Saapuvilla olleet et Nimi Reijonen Eero Tikka Tiina Parkkinen Sanna Hakulinen Pauli Hartikainen Mikko Hoppa Helinä Huikuri Pekka Huohvanainen Kauko Jetsonen Anne Karjalainen

Lisätiedot

Keskiviikko kello Läsnä nimenhuudossa

Keskiviikko kello Läsnä nimenhuudossa SUURI VALIOKUNTA Valiokunnan kokous 20/2005 vp Keskiviikko 4.5.2005 kello 13.30-14.47 Läsnä nimenhuudossa pj. vpj. vpj. jäs. Jari Vilén /kok Antti Kaikkonen /kesk Kimmo Kiljunen /sd Mikko Elo /sd Heidi

Lisätiedot